Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Voorronde CL] Tweeluik met Glasgow Rangers

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 23 augustus 2023 om 14:20:

Wat dat betreft heeft de FIFA bij het WK voor vrouwen wel een stap vooruit gezet qua transparantie, waarbij de scheids wijzigingen n.a.v. een VAR-interceptie mondeling toelichtte voor het publiek.

Normaliter maakt de regie altijd wel tijd voor zo'n plaatje met lijnen, waarom we het dit keer niet gezien hebben, is voor mij ook onduidelijk. Wellicht omdat het alweer heel snel 2-2 werd en men het in alle consternatie vergeten is? Ik weet niet wie uiteindelijk de regie doet voor de uitzending, dus waar 'deze fout' ligt.

Volgens mij beschikt de UEFA in de CL over een veel geavanceerder systeem om buitenspel te bepalen dan het systeem wat er tot vorig jaar in de eredivisie gebruikt werd. Ik ben ook geneigd te denken dat Ramalho gewoon precies op één lijn stond. Maar het leek op de beelden wel degelijk buitenspel.

Verder is het natuurlijk onzin om Bosz eruit te gooien. Ik verwacht dat PSV Oisterwijk sowieso al geen voorstander was van deze trainer, en dat hij niet op basis van gisteravond tot deze conclusie is gekomen. PSV heeft voor deze koers gekozen en daar gaat nu natuurlijk niet aan getornd worden. Je kunt nu eenmaal niet iedereen tevreden stellen als clubleiding. Net als dat het jammer is voor de supporter die niet meer wilde komen omdat Noa Lang nu in Eindhoven speelt.

Waar hij natuurlijk wel een punt heeft, is dat Rangers, ondanks het grote verschil in voetballend vermogen wat 70 minuten lang duidelijk zichtbaar is geweest, gewoon meer gevaar heeft gesticht dan wij. Dan is het hartstikke leuk dat we de bal hebben, maar zolang wij alleen maar breien en de tegenstander gevaarlijk wordt zodra we de bal een keer inleveren, is dat natuurlijk een hele gevaarlijke speelstijl tegen ploegen die het vermogen hebben om er scherp uit te komen. Wat dat betreft hebben wij de afgelopen decennia meer resultaten geboekt als wij die ploeg waren die er snel en gevaarlijk uit kon komen.

Dat betekent in mijn ogen echter niet dat een meer aanvallende speelstijl niet kan werken, maar dat ieders ondergrens gewoon nóg verder omhoog moet. Zo'n blunder als van Sangaré, dat mag natuurlijk nooit. Maar ook bij de 2e Rangers-goal zie je dat die Cantwell één van onze middenvelders uitspeelt en vervolgens ligt de bal 3 schijven later in ons netje. Je hebt dus helden nodig die in staat zijn om dit soort dingen te corrigeren als ze gebeuren. En balvaste spelers die het aantal momenten van balverlies weten te minimaliseren.

Voor volgende week ben ik er niet gerust op. Die momenten van balverlies gaan we ongetwijfeld weer meemaken. En in de aanval moet het echt wel een stuk secuurder dan gisteren wil je makkelijk tot scoren komen.
Goed en duidelijk uitgelegd. En met dat gevaar van de Rangers ben ik het ook eens, alleen niet dat Bosz nu al ontslagen moet worden zoals PSV Oisterwijk opperde.

Ik heb het terug gekeken en nu bekruipt mij ook zeker het gevoel dat het nog niet in kannen en kruiken is, hoe graag ik ook anders zou willen. Hopen op een prachtige sfeer en nipte overwinning.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Passievrucht schreef op 23 augustus 2023 om 14:33:

Hoewel er enkelen zijn die beweren dat PSV alleen maar meer balbezit had, vertellen alle beschikbare statistieken een ander verhaal, namelijk dat alle statistieken in ons voordeel waren.

Schoten: 19 om 11
Balbezit: 70% om 30%
Passes: 614 om 266
Passnauwkeurigheid: 84% om 61%
Hoekschoppen: 10 om 5

Bovendien maakte Rangers aanzienlijk meer overtredingen dan PSV (14 om 6), wat ook laat zien dat ze het moeilijk hadden. Dit maakt het des te frustrerender dat het overwicht niet daadwerkelijk tot uiting kwam in de eindscore, vooral vanwege enkele fouten die we aan onze kant hebben gemaakt.
Daarom vind ik de beweringen dat we met een 2-2 gelijkspel goed wegkomen niet gerechtvaardigd. Naar mijn mening wordt hiermee het spel van gisteravond echt tekortgedaan.

Niettemin ben ik het eens met het feit dat we, gezien deze statistieken, liever meer doelgerichte kansen hadden gecreëerd. Toch verdienen Souttar en Goldson ook erkenning, aangezien ze gedurende de hele wedstrijd solide speelden.
Uiteindelijk is er maar één statistiek die telt, en dat is de uitslag. Natuurlijk is het zo dat, als je voetballend beter bent, de kans groot is dat dat uiteindelijk ook in de score tot uitdrukking komt, maar dat is absoluut geen 100% zekerheid.

Balbezit, passes, passnauwkeurigheid... allemaal beetje in hetzelfde straatje. Als je veel balbezit hebt, dan heb je veel passes en gezien een groot deel van de passes risicoloos is, heb je ook een relatief hoge passnauwkeurigheid.

Als je kijkt naar de xG, dan is het al een stuk closer: 1,08 vs. 1,24. Een gelijkspel is dus niet heel onterecht op basis van die statistiek.

Maar goed, ook de xG is natuurlijk niet heilig. Gevaarlijke uitbraken die niet tot een schot leiden, tellen bijv. niet mee in de statistiek.

Als je gaat kijken naar het echte gevaar, dan herinner ik me, naast de goals, 3 momenten van Rangers:

* Tavernier vlak na rust bij een 1-0 stand
* Schot Montrose vlak naast/over bij een 2-2 stand
* Kans Lammers met rebound voor Danilo bij een 2-2 stand

Ga je kijken naar de momenten van PSV, dan kan ik me naast de goals nog herinneren:

* Schotje Lang waarbij hij goed naar binnen kwam, in de eerste helft bij 0-0
* Kiezelhard schot Bakayoko in een gevaarlijke uitbraak van 3 vs. 3 in de 1e helft
* Schietkans Saibari in de 1e helft waarbij de bal ver naast ging
* Schietkans Saibari in de 2e helft waarbij de bal over ging

De overige momenten kan ik me niet meer zo 1-2-3 herinneren, maar ik denk niet dat hier levensgrote kansen bij waren. Vandaar dat mijn conclusie is dat Rangers uiteindelijk gevaarlijker is geweest dan wij, ondanks ons veldoverwicht.

Natuurlijk is het heel vaak een kwestie van details of een balletje goed valt, of hij wel/niet ingekopt kan worden. En hoe meer momenten je creëert, hoe groter de kans dat het een keer goed valt. Ik kijk dus ook wel met redelijk wat vertrouwen uit naar de return. Maar aan bewoordingen als "een schande als we het niet redden" of "we zijn superieur aan Rangers" wil ik me zeker niet wagen. Ook het PSV-team bestaat uit mensen van vlees en bloed, een foutje zit in een klein hoekje en zeker met onze speelstijl kan een fout snel cruciaal blijken te zijn.

Hopelijk volgende week weer iedereen fit en dan wordt het in ieder geval weer een heel beladen en hopelijk magische avond in Eindhoven!

 

+3/-0

Balbezit is een middel, geen doel.

 

+4/-0

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 23 augustus 2023 om 16:33:

Balbezit is een middel, geen doel.Het streven is niet om alleen balbezit te hebben, maar het geeft wel inzicht in de aard van het spelverloop. Ter illustratie, tijdens ons bezoek aan Ibrox vorig jaar hadden we slechts 45% van het balbezit, terwijl we dit jaar een stijging zagen naar 70%.

Natuurlijk is de uiteindelijke uitkomst van de wedstrijd van het grootste belang, maar het hebben van balbezit is een noodzakelijke eerste stap om doelpunten te kunnen maken.

Lang maakte naar mijn mening een wat terughoudende indruk, en ook Bakayoko voldeed niet aan de verwachtingen. Daarnaast zag je de Jong ook eigenlijk niet, totdat hij de goal maakt met zijn rug. Wanneer twee van je drie aanvallers niet goed in hun spel zitten, wordt het vanzelfsprekend een uitdaging.

Daarnaast ben ik het ermee eens dat het bezit van de bal pas van waarde is wanneer het wordt omgezet in daadwerkelijke resultaten en zichtbaar wordt in de score.

 

+2/-0

Leicester City werd kampioen met gemiddeld 40% bal bezit over een heel seizoen.......

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

XaviSimons schreef op 23 augustus 2023 om 11:48:

open/sluit de onderstaande quote:

Brenetjes schreef op 23 augustus 2023 om 11:42:

Het wordt hier echt met het jaar gekker :I We spelen een keer gelijk en meteen moet de trainer ontslagen worden, wtf :DSsttt, mag je niet zeggen hoor ;)
Dat mag je wel zeggen. Ik mag het van jullie blijkbaar niet zeggen..... Beetje kinderachtig dit.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

PSV Oisterwijk schreef op 24 augustus 2023 om 09:57:

Leicester City werd kampioen met gemiddeld 40% bal bezit over een heel seizoen.......Haha, inderdaad, dat is dan ook een zeer opmerkelijke uitzondering. Je noemt nu juist de kampioen die historisch gezien het minste balbezit had. In de meeste gevallen is dit natuurlijk niet het scenario.

 

+1/-0

Hoe vaak bekritiseerd ook - laten wij allen hopen dat onze CVs wel fit zijn voor de return. Anders word het wel heel erg eng. Feit dat Schouten tegen Monaco CV speelde lijkt al op plan B. Zou toch denken Teze naar centrum met Sambo dan maar op RB?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

abroad schreef op 24 augustus 2023 om 11:26:

Hoe vaak bekritiseerd ook - laten wij allen hopen dat onze CVs wel fit zijn voor de return. Anders word het wel heel erg eng. Feit dat Schouten tegen Monaco CV speelde lijkt al op plan B. Zou toch denken Teze naar centrum met Sambo dan maar op RB?Ik denk eerlijk gezegd dat Schouten mogelijk van groot belang gaat zijn op het middenveld. Mijn verwachting is nog steeds dat Sangare tijdens deze transferperiode verkocht zal worden. Aangezien de transferdeadline op 31 augustus valt en de wedstrijd tegen de Rangers op 30 augustus is, lijkt het waarschijnlijker dat zijn verkoop voor die wedstrijd zal plaatsvinden dan erna.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

PSV Oisterwijk schreef op 24 augustus 2023 om 10:06:

open/sluit de onderstaande quote:

XaviSimons schreef op 23 augustus 2023 om 11:48:

open/sluit de onderstaande quote:

Brenetjes schreef op 23 augustus 2023 om 11:42:

Het wordt hier echt met het jaar gekker :I We spelen een keer gelijk en meteen moet de trainer ontslagen worden, wtf :DSsttt, mag je niet zeggen hoor ;)
Dat mag je wel zeggen. Ik mag het van jullie blijkbaar niet zeggen..... Beetje kinderachtig dit.Apart dat je steeds mij er uit pikt om op te reageren terwijl ook anderen het apart vinden dat je het liefst Bosz nu al weg wil hebben. Maar jij je zin, Bosz moet er uit en het is kinderachtig. Ik ben hier verder wel klaar mee eigenlijk, zullen we nu weer inhoudelijk gaan? Of anders gewoon niet te veel op elkaar reageren? Waar het om gaat is dat we beide het beste voor PSV willen lijkt mij dus mijn excuses dat ik je verkeerd bejegend heb :pul :psv

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Passievrucht schreef op 24 augustus 2023 om 10:25:

open/sluit de onderstaande quote:

PSV Oisterwijk schreef op 24 augustus 2023 om 09:57:

Leicester City werd kampioen met gemiddeld 40% bal bezit over een heel seizoen.......Haha, inderdaad, dat is dan ook een zeer opmerkelijke uitzondering. Je noemt nu juist de kampioen die historisch gezien het minste balbezit had. In de meeste gevallen is dit natuurlijk niet het scenario.
Kijk mijn punt is, dat ik PSV niet goed vond spelen, ook tegen Feyenoord niet bijv. Lekker al dat balbezit maar we doen er bar weinig mee. Ondanks 19 schoten op goal, heeft PSV 1 uitgespeeld kans gehad en dat was namelijk de 1-1.
Ook door de spelopvatting krijgt PSV goals tegen, de 2-1 was namelijk gewoon om dat PSV zover naar voren stond dat......

En dat neem ik de trainer kwalijk. Zeker uit in Schotland, weet je dat die gasten er opknallen en volle bak opportunistisch spelen. In deze wedstrijd zou ik dan net wat behoudender spelen. MI de kans dat je dan wint met 2-1 1-0 echt meer dan reeel is.

En dit is voetbal wat Bosz speelt en bekent omstaat en tegen Vitesse kan je dit omzetten, alleen ik vraag mij af hoeveel punt verlies dit op gaat leveren.

Neemt niet weg dat ik denk dat PSV volgende week gewoon met 3-1 kan en zal gaan winnen en doorgaat. Maar dit spelsysteem van PSV is mi niet van deze tijd. Ziet er leuk uit en ow wat vallen we veel aan en ow wat hebben we veel bal bezit. Uiteindelijk gaat het om winnen. Niets meer niets minder.at

Dit bericht is gewijzigd op 24 augustus 2023, 14:14:00.

 

+2/-0

Tegen Feyenoord was gewoon prima, heel anders dan dinsdag. Tegen Feyenoord 2-9 qua schoten en 2-6 qua op doel. Rangers uit was dat resp 7-10 en 5-5.

Tegen Vitesse geef je aan het eind van de eerste helft alles bijna weg, maar met goede wissels wordt het hersteld.

Zoals ik eerder zei had ik op voorhand niet getekend voor een gelijkspel, maar het is desondanks een prima uitgangspositie. Nu nog even winnen in Eindhoven en je bent eindelijk in de CL.

Alles bij elkaar ben je:
-favoriet om door te gaan naar de CL
-van p3 naar p1 gegaan in de odds voor de titel
-nu al enorm verbeterd qua spel
-een prijsje rijker.
Er is dus alle reden om positief te zijn over Bosz tot nog toe.

 

+5/-0

Dat ben ik absoluut. Maar heel simpel bekeken zijn we in Europees verband voorlopig niks opgeschoten. Weer waren we favoriet, lieten we het liggen, vertrokken we uiteindelijk met een redelijke uitgangspositie en gingen de return wederom in met het gevoel dat het wel goed zou komen.
Woensdag overtuigend de groepsfase halen is eigenlijk noodzaak om een beter gevoel te krijgen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 24 augustus 2023 om 15:37:

Alles bij elkaar ben je:
-favoriet om door te gaan naar de CL
-van p3 naar p1 gegaan in de odds voor de titel
-nu al enorm verbeterd qua spel
-een prijsje rijker.
Er is dus alle reden om positief te zijn over Bosz tot nog toe.De oogtest zegt dat we een soort casinobal spelen waarbij we ons lot in de handen van de tegenstander leggen. Een beetje Roger vibes waarbij we tegen 50/50 tegenstanders de druk er niet genoeg op konden krijgen en dat kaliber speelt je dan zo van de mat. Zeker met het gebrek aan individuele kwaliteiten achterin en op 6.

Utrecht kan op 0-1 komen, Vitessen kan zelfs op 0-2 komen, Rangers kan op 0-2 en 2-3 komen maar hier valt het allemaal nog best aardig. Tegen Sturm Graz kom je ook al achter en tegen Feyenoord had dat ook gekund. Moraal van het verhaal is dat we slechts 1x uit de startblokken zijn geschoten en dat was thuis tegen Sturm Graz en de rest waren we dominant aan de bal maar hebben we ook heel veel weggegeven. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het vanaf Sturm Graz thuis het niet meer goed is geweest qua spel. Dat we af en toe door een goede actie van Lang of Vertessen in de wedstrijd komen is niet erg maar je kunt er niet op bouwen.

Ik heb zelf geen moment rustig gezeten tegen Rangers. En zelfs 2x werd ik onzeker of we uberhaupt wel gaan overleven omdat hun plan beter werkte dan ons plan. En hun plan kunnen ze nu weer uit de kast gaan trekken bij ons in het Philips Stadion. Toch heb ik wel vertrouwen dat we het goed gaan maken omdat het moment dichterbij komt dat we wel weer een keer uit de startblokken schieten. Na Sturm Graz, Vitesse en Rangers eindelijk weer eens thuis.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Passievrucht schreef op 24 augustus 2023 om 11:45:

open/sluit de onderstaande quote:

abroad schreef op 24 augustus 2023 om 11:26:

Hoe vaak bekritiseerd ook - laten wij allen hopen dat onze CVs wel fit zijn voor de return. Anders word het wel heel erg eng. Feit dat Schouten tegen Monaco CV speelde lijkt al op plan B. Zou toch denken Teze naar centrum met Sambo dan maar op RB?Ik denk eerlijk gezegd dat Schouten mogelijk van groot belang gaat zijn op het middenveld. Mijn verwachting is nog steeds dat Sangare tijdens deze transferperiode verkocht zal worden. Aangezien de transferdeadline op 31 augustus valt en de wedstrijd tegen de Rangers op 30 augustus is, lijkt het waarschijnlijker dat zijn verkoop voor die wedstrijd zal plaatsvinden dan erna.
Mee eens. Mijn punt was alleen dat ik liever 2 CVs centraal achterin zie spelen dan Schouten (die daar allicht noodgedwongen komt te staan als Ramalho en/of Boscagli niet fit zijn)

 

+1/-0

Alleen die twee CV's zijn er dus niet als Ramalho en Boscagli niet kunnen spelen

 

+1/-0

We zullen het er mee moeten doen. Het is alleen te hopen dat er snel weer IETS te kiezen valt.

 

+1/-0

Als we gebruik willen maken van de zwaktes van de Rangers, dan lijkt het mij verstandig om Pepi in de basis te zetten in plaats van Luuk. Hoewel Luuk momenteel best aardig speelt, is hij voor hun centrale duo veel makkelijker te bespelen dan de beweeglijke en snelle Pepi. Ook in het afjagen is Pepi veel agressiever waardoor het waarschijnlijker wordt dat we hen tot fouten kunnen dwingen. Daar komt dan bij dat je Luuk achter de hand hebt als stormram als het nodig is. En in die rol is 'ie wél erg goed.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Polstar schreef op 25 augustus 2023 om 10:24:

Als we gebruik willen maken van de zwaktes van de Rangers, dan lijkt het mij verstandig om Pepi in de basis te zetten in plaats van Luuk. Hoewel Luuk momenteel best aardig speelt, is hij voor hun centrale duo veel makkelijker te bespelen dan de beweeglijke en snelle Pepi. Ook in het afjagen is Pepi veel agressiever waardoor het waarschijnlijker wordt dat we hen tot fouten kunnen dwingen. Daar komt dan bij dat je Luuk achter de hand hebt als stormram als het nodig is. En in die rol is 'ie wél erg goed.Ik deel dezelfde mening. Ik ben er ook van overtuigd dat een beweeglijke aanvaller die wat dynamiek toevoegt aan het team, in combinatie met de vleugelspelers, een positieve invloed kan hebben. Zeker tegen dit Rangers, ook al speelt de Jong goed op dit moment.

Mijn voorkeur 11 spelers om te starten zijn dan de volgende:

Benitez
Sambo, Teze, Boscagli, Dest
Veerman, Schouten*, Tillman**
Lang, Pepi, Bakayoko

*Ik kies Schouten omdat ik vind dat Sangare vaak het spel vertraagd en ik heb het idee dat Schouten dat minder doet. Daarnaast verwacht ik nog een verkoop van Sangare
**Ik kies Tillman ipv Saibari en Babadi. Tillman wil zich bewijzen en heeft vorig jaar 9 wedstrijden CL gespeeld dus wat meer ervaring op het hoogste niveau.

 

+1/-0

Jullie weten dat we dankzij De Jong een goede uitgangspositie hebben voor de return?

De Jong zou ik sowieso opstellen. Iedere corner, vrije trap of voorzet is gevaarlijk als hij in de zestien staat. De Jong kopt simpelweg ballen binnen, ongeacht de kwaliteit van de tegenstander. Als we Pepi erin zetten missen we dat gevaar. Daarbij komt dat De Jong zich ook vaak nuttig maakt in de verdediging op momenten dat dat nodig is. Dat zie ik Pepi ook niet doen.

 

+8/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

PSV Forum » Wedstrijden van PSV » [Voorronde CL] Tweeluik met Glasgow Rangers