Transparent
Inloggen
Sluiten

Timo Baumgartl: 'Mijn tijd bij PSV bevalt me heel goed'

5 september 2019 18:06 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Timo Baumgartl: "Mijn tijd bij PSV bevalt me heel goed"; image source: Pro Shots

Timo Baumgartl heeft het uitstekend naar zijn zin bij PSV. Dat geeft de verdediger aan in gesprek met PSV.nl. "Mijn tijd bij PSV bevalt me heel goed. Ik werd hartelijk ontvangen door het personeel, de spelersgroep en de trainers", aldus Baumgartl. "Langzaam wen ik ook aan de stad en de mensen. Ik heb een huis gevonden dus mijn vriendin en mijn hond kunnen hier nu ook komen wonen"

Aanpassen was voor hem niet moeilijk. "De cultuur is vergelijkbaar met Duitsland", zo geeft hij aan. "De taal lijkt ook op het Duits dus het is makkelijker om te leren. Ik heb alleen nog wel een beetje moeite met de uitspraak."

Volgens Baumgartl zijn ook de clubs waar hij voor speelde met elkaar te vergelijken. "Eindhoven is een kleinere stad dan Stuttgart maar de club is groter. Bij PSV moet je alles winnen en dat willen we ook", zegt hij daarover.

Baumgartl is tevreden met het niveau waarop het team nu speelt. "Het bevalt me goed, we spelen hier goed voetbal. Er zijn nog wel puntjes waar we aan moeten werken. Zondag tegen RKC Waalwijk bijvoorbeeld speelden we een slechte eerste helft, we moeten goed reflecteren op wat goed en fout gaat", aldus de Duitser. "Het is een ontwikkelingsproces en dat is logisch voor een jong team als dit. We hebben met 'Mitro' voorin een hele ervaren speler erbij. Buiten het veld is Afellay ook heel belangrijk voor ons, hij geeft ons veel tips en sturing als aanvoerder. Je kan hier van anderen veel leren."

Meer op PSV.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

baumgartl afellay duitsland hond jong mitro ontwikkelingsproces personeel rkc sturing stuttgart

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Het bevalt ons ook Timo, ga zo door!
+9/-0

6 maanden geleden
Afellay belangrijk buiten het veld, en dalijk ook in het veld. Kijk er naar uit.
+7/-0

6 maanden geleden
Tot nu toe vind ik hem goed spelen terwijl zijn maat achterin mee profiteert en ook weer zijn oude niveau haalt. Laatste wedstrijd leek Timo wat moeite met zijn directe tegenstander te hebben.
+5/-4

 
6 maanden geleden
Goed, dat vind ik nog niet, eerder redelijk. Opbouwend mag nog beter en ik denken dat hij het over het geheel gezien ook nog beter zal gaan doen.
+6/-1

 
6 maanden geleden
Vind zijn pass naar, met name Dumfries, continu goed en vooruit. Zou graag eens een diagram zien van zijn passes vergeleken met die van Schwaab. Ik krijg continu het gevoel dat Timo eerder de oplossing naar voeren zoekt waardoor er minder heen en weer getikt wordt met Viergever zoals vorig seizoen maar dat kan optisch bedrog zijn?
+4/-3

 
6 maanden geleden
Volgens mij is het geen optisch bedrog. Het viel mij de eerste wedstrijden ook al op: Timo speelt sneller en eerder naar voren. Ook geeft hij vaker een diepe bal, wel zo lekker met die snelle gasten voorin.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Wat hij doet als hij de bal krijgt, is niet stil staan en kijken wat te doen, maar na aanname begint hij meteen met lopen. Vaak vooruit of bij druk richting zijkant. Dumfries staat altijd hoog, dus daar kan de bal naar toe, maar ook naar de 10. Ik denk dat hij nog kan verbeteren in de crosspass, en in de comunicatie misschien beter rosario steunen.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Het lopen met de bal vind ik ook goed. Dan kan je als CV sneller een baan vinden om de bal naar voren te spelen dan als je op je plek blijft staan.
Je dwingt te spelers voor je dan ook tot bewegen en keuzes.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Maar de voorhoede mag daarin van mij wat van (alergisch woord) Ajax leren, die lijken mij in een wedstrijd veel meer meters te maken, veel meer beweging te hebben en veel meer passes te geven.
+1/-0

6 maanden geleden
Ik snap niet dat hij eigenlijk naar PSV is gekomen. Hij heeft jaren Bundesliga ervaring, speelde tegen grotere spelers/clubs en nu speelt hij in een matige eredivisie met ook nog kunstgrasvelden. Hij had ook naar een andere Bundesliga club kunnen gaan en daar net zoveel verdienen?
+1/-5

 
6 maanden geleden
Meer verdienen waarschijnlijk en minder spelen, geen CL of EL.
+6/-0

 
6 maanden geleden
Nou weet ik niet hoeveel hij hier verdient of hoeveel andere mogelijkheden hij had in bv Duitsland, maar wellicht heeft hij tekengeld opgestreken bij PSV?

Daarnaast heb ik geen idee hoe duur Stuttgart is, maar als je bv in Londen woont, betaal je veel meer voor onroerend goed en is de prijs van het dagelijkse leven ook een stuk hoger. Het zou dus kunnen dat NL goedkoper leven is dan Stuttgart en dat hij dus netto relatief veel overhoudt, maar dat weet ik niet. Enkel een suggestie.
+2/-3

 
6 maanden geleden
Stuttgart(en omgeving) is ongeveer even duur als Eindhoven en omgeving. Ook gigantisch veel expats daar.
+1/-0

 
6 maanden geleden
@pvh25 Dank! Weer wat geleerd vandaag. Dan valt die mogelijke reden dus af.

Blijft over wat Hawks zei: Europees voetbal. Daarnaast mogelijk tekengeld bij zijn binnenkomst. Bovendien blijkt uit het filmpje dat bij een club spelen die alles moet winnen ook een onderdeel is waar een speler in moet groeien. Dus al met al redenen genoeg om te kiezen voor PSV. Ook speelde hij bij een degradant in de Bundesliga dus het blijft zeer de vraag hoeveel geld spelers daar verdienen. Het verschil tussen de top in Duitsland en de onderste regionen is groter dan in Engeland wat betreft financiële armslag. Dat het meer is dan een degradant in de Eredivisie, natuurlijk, maar PSV werkt met bonussen voor kampioenschap en Europees succes. Zo kwam onze Luuk de Jong aan meer dan 2 miljoen per jaar met ons salarisplafond van 1 miljoen. PSV is altijd al creatief geweest.
+1/-0

6 maanden geleden
Also also. Ik finde you besser dan Schwaab.
+2/-5

6 maanden geleden
Baumgartl, prima aanwinst.
Uiteindelijk heeft PSV zich uitstekend versterkt... denk dat de kwaliteit van spelers nu beter is dan vorig seizoen.
Vorig seizoen werd na de winterstop het middenveld de zwakke schakel, terwijl dit bij Ajax steeds beter ging lopen waardoor zij kampioen zijn geworden.
Het middenveld bij PSV wordt dadelijk beter als dat van Ajax, dus!
+1/-1

 
6 maanden geleden
Welk middenveld van PSV wordt straks beter dan dat van Ajax ?
Afellay, Hendrix, Ihattaren ?
Ajax heeft al een tijd een heel goed ingespeeld spel-systeem, terwijl PSV zonder L. de Jong op een hele andere manier moet gaan voetballen. Bij Ajax worden er wel nieuwe spelers ingepast, maar die hebben nu nog meer houvast dan PSV.
Ik zie bij PSV de komende tijd nog geen beter ingespeeld middenveld dan bij Ajax, al hoop ik natuurlijk van harte van wel.
+3/-1

 
6 maanden geleden
Ben met je eens dat we met Rosario en Hendrix geen potten kunnen breken... ze voegen aanvallend weinig toe. Ze werken hard in de verdediging maar aanvallend is het zwak. Maar we hebben dadelijk op het middenveld aanvallende middenvelders:
Doan, Afellay, Thomas en Ihattaran.
Bij Ajax weten de middenvelders precies wat ze moeten en willen doen - het rond tikken van de bal en plotseling naar voren is hun sterke kant.
Met deze spelers moet dit bij PSV ook kunnen lukken, qua aanvallers heeft PSV nu duidelijk meer in huis dan Ajax.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik vind Hendrix anders goed invallen de laatste wedstrijd(en). Zie hem in de basis terugkeren
+3/-3

 
6 maanden geleden
Als verdedigende middenvelder bij een sterke tegenstander is Hendrix een nuttige speler.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik vind Hendrix op dit moment ook beter dan Rosario,
daarom stond hij in mijn post hierboven ook als de controleur opgesteld.
+1/-0

reactie verwijderd

PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

abortus balverlies bijbel bruma dumfries eredivisie feyenoord gakpo getafe guti hendrix ihattaren jezus kapitalisme kerk lammers malen nederland overtredingen park religie rodriguez romero rosario schwaab sir tinus vhtlsaw vitesse waarheid