Transparent
Inloggen
Sluiten

Willy van der Kuijlen overleden

19 april 2021 09:07 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

<b>Willy van der Kuijlen overleden</b>; image source: Pro Shots

PSV heeft via de officiële website bekend gemaakt dat Willy van der Kuijlen is overleden. Mister PSV is 74 jaar geworden. Van der Kuijlen wist als speler in 528 competitiewedstrijden liefst 308 keer te scoren voor PSV. Hij is dan ook topscorer aller tijden van de Eredivisie met 311 doelpunten, aangezien hij ook nog 3 treffers wist te maken voor MVV. Na zijn loopbaan als speler was hij bij PSV ook actief als jeugd- en assisten-trainer, scout en clubicoon.

Namens PSV.Supporters.nl willen wij alle naasten van meneer Van der Kuijlen veel sterkte toe wensen in deze tijd.

Meer op PSV.nl
Tags

kuijlen willy assisten eredivisie meneer mister naasten topscorer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Wat een vreselijk nieuws en zwarte dag in onze clubhistorie! Ik wist dat hij ziek was, maar niet dat het zo snel zou gaan. Sterkte voor alle nabestaanden, familie, vrienden en natuurlijk alle PSV-fans!
+3/-0

3 jaar geleden
Wat een triest bericht, 74 jaar. Bedankt voor alles Willy, rust zacht.
Veel sterkte gewenst voor de familie vd Kuijlen.
+3/-0

3 jaar geleden
Willy bedankt! Bedankt voor al het moois dat je voor onze club hebt gedaan.

Rust zacht, en sterkte aan de nabestaanden!
+5/-0

3 jaar geleden
Nooit meer Skiete...

Rust zacht, topscorer.
+4/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat vind jij - als fan van t programma VI - van de aandacht voor onze topscorer?

Bedoel ik heb na lange tijd weer eens gekeken en ik vond het uiterst karig, bv ego tripper Derksen die bv met zuinig mondje en badinerend Willy afschminkte als n sukkeltje die zich wegsturen bij oranje... dit heet ook wel manipulatie van de werkelijkheid imo

Enfin toch benieuwd wat jij dat nou van vind?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik kom daar later vandaag (dinsdag) wat uitgebreider op terug. Ik moet er sowieso eerst nog even mijn gedachten over laten gaan en deze ordenen. Ook is het handig als ik eerst VI kijk; ik neem het programma altijd op.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Prima, ik ben gewoon benieuwd naar jouw mening.

Gister avond bij Op 1 en Beau niets over ons icoon; ik vind dat uitermate pijnlijk en bovendien rol bevestigend qua houding richting PSV en afbreuk doen aan de schoonheid en impact van de voetballer Willy van der Kuijlen; dat raakt mij zeer...
+2/-0

 
3 jaar geleden
Godverdomme! Ken jij dat? Dan typ je een heel stuk tekst in op je smartphone en raak je per ongeluk iets aan en bevind je je ineens in de 'pool'... heel voorzichtig terug, maar oh wat een pech, tekst weg. Ik probeer het later nog wel even.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ja dat ken ik zeker, frustrerend, we worden oud😁
+1/-0

 
3 jaar geleden
De per ongeluk delete eerder vandaag bleek misschien wel een blessing in disguise. Dan ben je aan het typen en dwaal je af terwijl ik mij hier toch vooral wilde beperken tot antwoord op jouw vraag.

Persoonlijk vond ik het meevallen. Het hiaat in het cv van Skiete - slechts 22 interlands, 7 doelpunten - vraagt om een toelichting en Snor gaf deze.

Zelf sta ik er dubbel in. Ik ben geboren Amsterdammer én PSV-supporter. De Ajacieden in deze waren stuitend arrogant en vervelend. En laten we het erop houden dat de PSV'ers, en dan met name Beef & Kuijl, iets te bescheiden waren naar mijn zin. Zij hadden gewoon voor zichzelf moeten opkomen en zich zeker niet moeten weglopen.

Hij deed 't ditmaal min of meer met een knipoog en dat was prima. Gijp & Kieft zeiden beiden dat Willy een heel lieve man was en dat was mooi.

Ik vond de aandacht over het algemeen mooi, al bleven de late night talkshows in gebreke. Ik hoop wel op een VI special (het magazine) en Willy van der Kuijlen verdient eigenlijk ook zijn eigen "stoeptegel" (boek). Jan van Beveren ook, maar die kans lijkt mij verkeken.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Er zijn best supporters van onze vrienden die zich schamen voor het gedrag van Cruijff & Co tegen Willy.

Overigens er is destijds in de machtspolitiek keihard gestelt dat het de keuze was de PSVers of wij eruit... daarop heeft Van Beveren gezegd dan hou ik de eer aan mezelf verklaarde alleen Willy zich solidair. Zeer tegen de wil in van Kees Rijvers die er vurig voor pleitte dat alle 6 de PSVersvdan moesten opstappen.
Ook Rene vd Kerkhof (het slaapmaatje van den Beef) wilde dat doen, maar heeft onder zware druk van zijn oudere broer toch eieren voor zijn geld gekozen en de rest eveneens...

Ach ja wat is wijsheid in zo'n geval, de macht van die lul (Cruijff) was verstikkend, zelfs bondscoaches hadden niets te vertellen en toen ging meneer zelf niet mee naar Argentinië, maar zorgde er wel voor dat de Beef en Kuil niet meegingen, gatverdamme, zum kotzen.

Bottom of the line: dat egoïsme koste oranje de titel en wellicht zelfs 2, want beiden - van der Kuijlen en Van Beveren waren toen wereldtop!

Die "stoeptegel" voor Kuijl zou zeker op zijn plaats zijn, ik hoop dat het nu alsnog gebeurd nav zijn dood...
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dan hadden ze in eerste instantie niet wég en in latere instantie wél naar Argentinië moeten gaan. Vlak ook de impact van de slappe bondscoaches alsmede de invloed van Ben van Gelder & Kees Rijvers niet uit. En vergeet niet: Johan Cruijff & Willy van der Kuijlen waren nota bene vrienden.

Ikzelf was toen nog maar een kind en heb er destijds ongetwijfeld wel over van gedachten gewisseld met vriendjes en buur(t)jongens (van gene zijde). Toen vond ik óók Oranje nog mooi. Daar ben ik zo halverwege 1988 mee gestopt. Nu heb ik een hekel aan Oranje en zie ik het graag elke wedstrijd verliezen. Redenen: met name de ridicule oranjegekte rond eindtoernooien en de haat jegens Ajax.

Morgen kom ik nog wel even in positief opzicht terug over wat ik met Willy van der Kuijlen heb. Met de nadruk op heb (tegenwoordige tijd).
+1/-0

 
3 jaar geleden
Er bestaat een dik boek over Jan van Beveren. De biografie.
Ruud Doevendans.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ja dat klopt, Klem, vlinder vd 16, die heb ik ook en eveneens de biografie van Van der Kuijlen, door Frans van den Nieuwenhof.

Wat killer bedoeld zijn de zwaar lijvige mega grote (wegen wel 10 kg) boeken over Van Hanegem en Cruijff, dat daar eenzelfde exemplaar van moet komen voor Van der Kuijlen en eigenlijk ook voor Van Beveren, dat was ook ooit de bedoeling...

Een boek zo groot als: Voor rood wit gezongen, over de historie van PSV, prachtig geïllustreerd met veel foto's en feiten, soort encyclopedie.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Het is gewoon beschamend hoe de media in het algemeen over Willy bericht. Geen enkele berichtgeving die hem nog maals opnieuw belichtte , ja mss de quaisi dicht van De Breuk op 1 rond 1900 gisteren .Maar voor de rest allemaal maar la la . Deze voetballer die gewoon meesterlijk geniaal was en , alleen voor het per ongeluk protesteren een gele kaart kreeg ,verdient gewoon een dag van rouw als het ware .Mijn Idool is heen gegaan , heb her en der vandaag menig persoon geattendeerd op zijn fluweele pases en zijn inzicht.

Zon;n voetballer komt er nooit meer .En gelukkig dat ze in het Programma van VI er geen aandacht aan hebben gegeven , door die 2e rangs voetballers hahahaha laat me niet lachen. Nee laten wij net als bij Mijnheer Van Raaij er een mooi eerbetoon aan gegeven.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt, Altijd, en die van PSV 100 jaar. Daarnaast heb ik ook nog de stoeptegel van Guus Hiddink.

Van Klem heb ik gehoord en Onze Willy van de hand van Frans van den Nieuwenhof heb ik in huis.

Saillant en wrang detail. Onze Willy ben ik toevallig momenteel aan het lezen, nadat het een jaar of 10 stof heeft liggen happen op de boekenplank.

Ik vind het in grote lijnen niet bepaald een vrolijkstemmend boek en met name dan die ruzie rond het Nederlands elftal die als een oranje draad door het boek heen loopt.

Ik had van de week nog in het topic over de belabberde corners van PSV geciteerd uit het boek dat de cornerverhouding tijdens de return halve finale Europacup I van 1976 tegen Saint Étienne (0-0) maar liefst 18-2 was. Dus van alle tijden, want ook tijdens periode Luc Nilis hadden de hoekschoppen geen al te hoog rendement. Overigens werd ik ook niet bepaald vrolijk van de biografie van Nilis.

Écht creepy werd het pas zondagnacht toen ik over weer zo'n oranjeruzie las en ik mij realiseerde dat de bondscoaches Michels, Knobel & Zwartkruis alsmede hoofdrolspelers Jan van Beveren & Johan Cruijff allemaal al niet meer onder ons waren. Toen kwam meteen het besef weer naar boven dat Willy alzheimer had en checkte ik de recente foto van hem waarop hij er heel slecht uitzag. Er bekroop mij op dat moment een akelig gevoel. Een paar uur later stroomden de appjes binnen. Ik hoefde ze niet eens te lezen, ik wist genoeg.

(edit: reactie op PSVAltijd1)
+1/-0

 
3 jaar geleden
Die achterlijke praktijken vanuit de Amsterdamse (gelukkig zijn er daar ook goeien onder ons;-) hoek in de jaren 70 zijn voor mij nog steeds brandstof voor de afschuw en ook haat richting de kneuzen...

Dat ze daarmee juweeltjes als Van Beveren en onze onvolprezen Willy van der Kuijlen hebben kalt gestellt is even walgelijk als dom geweest, alleen lees je dat nooit, omdat er mensen of erger gecultiveerde images beschadigd raken, nou jammer dan, voor mij ben je dan een landverrader (Cruijff).
Het is te idioot voor woorden dat en stel onnozelen zich zo lieten ophitsen en deze hetze zo ver doorvoerden dat Van Beveren zwaar bedreigd werd en uiteindelijk naar de USA vertrok.
Het is weerzinwekkend (dit is nog zwak uitgedrukt) en ik zal dit altijd en overal vertellen, omdat het zo ziek is, de wereld op zijn kop is een nooit vergeten mag worden.
+1/-0

 
3 jaar geleden
En het wordt in de media inmiddels alom bevestigd, dat Nederland met Beef & Kuijl wellicht 1x dan wel 2x wereldkampioen zou zijn geworden.

En inmiddels valt het met de benadering van de media reuze mee. En wat ik niet wil kijken of horen, dat mijd ik gewoon. Alleen 2019, met name het 1e halfjaar, was amper door te komen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Mee eens.
Het vat me op dat de kranten en tv-programma's respectvol over Willy berichtten en dat ze zijn kwaliteiten op waarde geschat hebben.
Dat gedoe met die Amsterdammers moest even genoemd worden, maar was niet overheersend. Terecht.
Ik ging naar het stadion om Jan van Beveren en Willy van der Kuijlen te zien. Niet om Cruijff, Pele of Beckenbauer te zien, want die waren er niet.
In hun lange periode bij PSV hebben Jan en Willy ruimschoots aangetoond wat ze konden. Een paar interlands meer of minder maakt (objectief gezien) niet eens zo veel meer uit.
Om terug te keren naar het begin: ik was blij dat de media aandacht besteedden aan wie Van der Kuijlen wél was (namelijk een heel goede voetballer en een heel aardig mens) en niet om wat hij niet was (bijvoorbeeld Amsterdammer of WK-finalist). Late erkenning, misschien, maar wel eerlijke en oprechte erkenning.
+2/-0

Maan (geschorst)
3 jaar geleden
Rust in vrede Willy.
Gecondoleerd aan kennissen, familie en alle supporters.
Wat een enorm slecht begin van de week zo.

Hoop dat ie nu zijn verdiende rust heeft gevonden.
+2/-0

3 jaar geleden
Onze HELD! Diep en diep triest. Doodzonde dat hij niet in een bomvol stadion een waanzinnig eerbetoon kan krijgen. Sterkte aan alle nabestaanden.
+3/-0

3 jaar geleden
Jeetje, wat een verschrikkelijk bericht ! :\(
Ik weet nog hoe ik als kleine limburger op 10 jarige leeftijd in de Heistraat in Helmond in zijn sportzaak tegenover hem stond...... En daarna werd ik door hem min of meer geïntroduceerd bij de rest van de selectie na een training.
Jarenlang geregeld contact met hem gehad.
Hij blijft voor altijd een fenomeen !

Rust zacht !
+4/-0

3 jaar geleden
Een zwarte dag voor iedereen die PSV een warm hart toedraagt. Een PSV-icoon is heengegaan. Rust zacht SkieteWilly en alle sterkte gewenst aan familie en vrienden van onze held!
+2/-0

3 jaar geleden
Hier ben ik echt stil van. HET PSV icoon. In alles een echte PSV'er. Kwaliteit hand in hand met een mooi karakter, wars van arrogantie.Een fenomeen in zijn tijd die helaas door randstedelijke arrogantie nationaal niet de waardering en nationale wedstrijden heeft gekregen die hij verdiende (net als v Beveren )
Ik hoop dat zo snel als we weer met een vol stadion mogen zitten PSV hem inj het stadion nog gaat eren. Dat heeft hij verdiend!
Veel sterkte aan nabestaanden
+5/-0

3 jaar geleden
Daar ben ik wel van geschrokken ik heb hem
bij thuis wedstrijden mogen verwelkomen in
De certificaat ruimte met zijn vrouw en familie rust zacht Willie sterkte familieleden.
+2/-0

3 jaar geleden
Wat een droevig nieuws... 😔

Willy van der Kuijlen is de onbetwiste Mister PSV.
Een geweldige voetballer, topscorer van de Eredivisie voor altijd.
Maar ook een bijzonder fijn mens, die stond voor waarden die bij PSV passen. Bescheiden, warm en vakkundig.

Ik wens zijn familie, vrienden en kennissen veel kracht toe bij het verwerken van dit enorme verlies.

Meneer van der Kuijlen, beste Willy, bedankt voor alles wat u voor PSV gedaan en betekend hebt. Rust zacht.
+5/-0

3 jaar geleden
Dit nieuws kwam zeer onverwacht. Een groot clubicoon.
Bedankt Willy dat je er altijd bent geweest voor ons PSV, we gaan je missen!
Rust zacht, Willy!
Heel veel sterkte familie en vrienden en aan iedereen die PSV een warm hart toedraagt!
+2/-0

3 jaar geleden
Het gaat hard zo met onze iconen :\( Vreselijk nieuws, voor mij erg onverwacht. RIP Willy, sterkte aan de nabestaanden. Hij verdient echt een afscheid in een vol stadion, net als Harry. Hopelijk komt dat nog. Sterkte aan de nabestaanden.
+3/-0

3 jaar geleden
Heel veel sterkte gewenst aan alle nabestaanden. Een echte PSV'er, een echte Helmonder/ Brabander en een mooie mens is niet meer. Zijn staat van dienst is enorm en met recht is hij Mister PSV.

RIP
+2/-0

3 jaar geleden
Wat een vreselijk nieuws. Ben er helemaal ondersteboven van. Sterkte aan alle nabestaanden. Rust zacht held!
+2/-0

3 jaar geleden
Wat een ongelooflijk bericht. Zwartste bladzijde in onze geschiedenis. Rust zacht Mister PSV. Familie gecondoleerd.
+2/-0

3 jaar geleden
Zo veel plezier en genoten van onze Willy ,Rust zacht en fam /vrienden /psv fans sterkte met dit verlies...
+2/-0

3 jaar geleden
Sterkte voor zijn naaste familie, PSV icoon is niet meer😢...
+2/-0

Ik heb Van der Kuijlen alleen in zijn nadagen zien voetballen. Maar dit doet me meer dan ik dacht. De man is het ware clubicoon. Speler uit een tijd dat er clubliefde was - ook al had Van der Kuijlen zijn mogelijke momenten met en bij PSV.

Op dagen dat een Super League, Mourinho, Neymar, Qatar, eerzucht, ego en veel, heel veel geld het voetbal domineren, verliest het voetbal een fatsoenlijke, hardwerkende, bescheiden man. Wat een tegenstelling. Ik ben niet van 'vroeger was alles beter' - integendeel, maar als het om voetbal gaat ... het complete (internationale) voetbal is een gedrocht worden, waar fans niet meer meetellen.

Maar goed, daar gaat het vandaag niet over. PSV neemt afscheid van zijn allergrootste icoon en we mogen dankbaar zijn dat we deze man PSV'er mogen noemen.

PS. Op VI staat een mooi PRO-artikel over Willy van der Kuijlen (gratis te lezen). Leeswaarschuwing: het kan pijnlijk brandende ogen opleveren.
+7/-0

 
3 jaar geleden
schitterend artikel en natte ogen ja
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dank voor de tip. Prachtig verhaal
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik vind het VI-PRO artikel "Het treurige einde van de schitterende Willy van der Kuijlen" uiterst ongepast. Details over zijn ziekte en aftakeling hoef ik niet te weten, en zeker niet vandaag! Dat is privé voor de familie, het dient geen enkel doel, en het geeft een nare bijsmaak aan de mooie herinneringen.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ook daarin zie je weer het verschil, zo was het einde van ene Jopie ook treurig (kanker), maar denk je dat er dan zo'n titel wordt bedacht?
Het doet afbreuk aan de grootheid die Van der Kuijlen was en de schoonheid van zijn spel en kunde...

Ook hier - op ons PSV netwerk - vind ik het jammer dat er niet minimaal 100 reacties staan; ik zou zeggen, mensen dit is een icoon zoals Romario en Van Nistelrooy zijn voor onze club, laten we dat nooit vergeten!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Het verhaal was van Frans van den Nieuwenhof, van het ED.
Als je het goed leest, was het heel persoonlijk en respectvol.
Het is niet alleen de tragiek van een gevierde sportheld die in een verpleeghuis verpietert,
maar ook de tragiek van een aaibare en contente mens die geheel buiten zijn schuld alle contact verliest.
Het verhaal is geschreven door en voor mensen die de context begrijpen. Mensen voor wie de naam Willy van der Kuijlen iets zegt. Mensen die begrijpen dat dit ene jaar met de ziekte Alzheimer -- die iedereen kan overkomen -- in contrast staat met de Willy die iedereen kende.
Uit het verhaal blijkt bijvoorbeeld ook dat Willy goed voor zichzelf zorgde en niet rookte (itt veel voetballers uit zijn tijd). Dat hij niks gaf om de interessantdoenerij en de mannetjesmakerij van het voetbal (itt vele anderen). Dat hij gewoon trouw is gebleven aan zijn vrouw en gezin (itt vele andere voetballers).
Dat is de Willy van der Kuilen die je op zijn gedrag kan beoordelen.
Voor alzheimer is niemand verantwoordelijk of aansprakelijk. En dat begrijpt iedere lezer.
+1/-0

 
3 jaar geleden
De pijnlijke DETAILS van Willy's aftakeling gaan niemand wat aan en zijn een inbreuk op zijn en zijn vrouw haar privacy, ook al konden zij er niets aan doen. Als FvdN die eruit had gelaten, was het artikel zeker zo mooi geweest.
+1/-0

3 jaar geleden
Het voelt voor mij als supporter alsof een persoonlijke bekende overleden is, wat natuurlijk niet zo is.
Willy van der Kuijlen. Geweldige voetballer. Spelinzicht, balaanname, katachtige loop, dubbele kapbeweging, hard en zuiver schot zonder voorbeweging. Uniek talent.
Aardige, bescheiden man ook.
Jammer dat hij door zo'n ontluisterende ziekte aan zijn eind moet komen.
+1/-0

3 jaar geleden
Willy was de belangrijkste reden dat ik PSV-supporter ben geworden en nog steeds ben. Wat hebben we van hem genoten!! In mijn ogen kon hij even goed voetballen als Cruijff, maar was hij veel te bescheiden en had hij geen leiderschapskwaliteiten. Maar mister PSV is en blijft hij! Bedankt Willy en veel sterkte voor al je naasten.
+5/-0

3 jaar geleden
Leef voort in vrede,Skiete Willy!
Naamsverandering stadion?
+2/-0

 
3 jaar geleden
Sympathiek idee, maar niet doen.
PSV-laan is al zo'n rare naam. De poëzie van "de Frederiklaan" gaat ermee verloren.
Het Philips Stadion is ook zo'n begrip. Niet veranderen.
Het mooie beeld, het record en de bijnaam Skiete Willy zijn blijvende herinneringen. Mooier dan een nieuwe naam voor het stadion.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Doe dan maar Willy van der Kuijlen-airport.😊
+1/-0

 
3 jaar geleden
Willy van der Kuijlen Airport. Uitstekend idee.
+2/-0

3 jaar geleden
Heel onverwacht. Sympathieke man en voor altijd Mister PSV. Rust in vrede.
+1/-0

3 jaar geleden
PSV-legend voor eeuwig!
Rust zacht, held
+1/-0

3 jaar geleden
Als je hem een hand schudde keek hij je vriendelijk aan en bijna bescheiden, dat ik het idee had dat ìk zijn jeugdheld was, terwijl het natuurlijk andersom was. Buiten het feit dat hij een weergaloze voetballer was, staat zijn karakter wel voor PSV, bescheiden, nie mauwe, maar presteren. Het gezegde 'uit de losse pols' was bij Willy 'uit de losse enkel', met de wijze waarop hij kon schieten, fenomenaal! Rust zacht!
+4/-0

3 jaar geleden
Zo er een hemel is: laat ze daar genieten van die schroeiende schoten, met links met rechts, de abrupte kapbewegingen en alle andere fraais dat deze bescheiden man ons allemaal heeft laten zien. Mijn jeugdheld die ik gelukkig regelmatig live heb mogen zien spelen. Rust zacht mr. PSV
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ooh Willy van der Kuijlen,

Als kleine jongen groeide ik op in Nijmegen, waar ik ergens in 1973 supporter werd van PSV. Met natte haartjes voor de TV de wedstrijden volgen, indien die tenminste uitgezonden werden...
Zo zag ik tot mijn grote vreugde de legendarisch wedstrijden tegen oa FC Magdenburg, Barcelona en Bastia die resulteerden in de eerste Europese cup voor PSV in 1978. Eerder had het bijna gehele Brabantse elftal al de halve finales gehaald in 1975 en 1976; aan de hand van onze meester en onder bezielende leiding van Kees Rijvers werd PSV een Europese grootmacht.

Onwetende van de haat en nijd verhouding - voor mij althans in die tijd - veroorzaakt door ene Jopie, trad tot mijn grote teleurstelling Willy van der Kuijlen helaas veel te weinig voor het internationale voetlicht in het Nederlands elftal...
Later werd mij duidelijk dat Willy samen met zijn maatje Jan van Beveren hun rug recht hielden in het bijna satanische machtsmisbruik vanuit Amsterdam. Dat heeft Nederland zeer waarschijnlijk de wereld titel gekost in 1974 en wellicht ook in 1978... de onnozelen zijn gezegend.

Willy van der Kuijlen was een geniale voetballer met dynamiet in beide benen en kon met zowel links als rechts meesterlijke ballen laten vertrekken van zijn voeten. Het is eigenlijk een schande dat hij niet op hetzelfde niveau geschaald wordt als Cruijff en Van Hanegem in de landelijke media. Waarschijnlijk heeft zijn uiterst bescheiden en hoffelijke houding, zowel in (1 gele kaart als ik me goed herinner, nooit rood) als buiten het veld, hierin ongetwijfeld een grote rol gespeeld. Ooit kon dit icoon van onze club naar Real Madrid... dan had het wellicht anders gelopen.

Voor altijd staat zijn iconische doelpunt in de finale tegen het Franse Bastia mij helder voor geest: uithalen met rechts, de kanonskogel belandt tegen de paal, waarna Willy de bal weer controleert en nu als een volleert kunstenaar met links alsnog in de goal schildert... watertanden, waar zelfs de tegenstanders nederig voor ging klappen als ultieme bewijs van zijn hogere kunde.
Voor de de iets jongere mensen die de gloriedagen meegemaakt hebben van Luc Nilis: zo twee benig en stijlvol, alleen dan nog stapje hoger...

RIP allerbestste PSVer aller tijden, mister PSV, we koesteren jouw doelpunten als schilderijen aan ons blauw doek!
+6/-0

 
3 jaar geleden
Prachtig verhaal. Helaas heb ik hem nooit live zien spelen want ik ging pas naar het stadion toen hij net klaar was. Vergeet echter nooit meer onze overwinning van de Johan Fruitschaal, voor het eerst daar in die snelkookpan. Het laatste half uur begonnen twee supporters op de melodie van 'Go west' van de Petshopboys te zingen :"Willy van de Kuijlenschaal, Willy van de Kuijlenschaal..... etc." Iedereen zong dan mee maar na een keer of 10 stopte zo'n beetje iedereen weer. Zo niet deze twee helden. Na een tijdje pikte dan ons hele vak het weer op totdat het weer wegebde. Tot het einde van de wedstrijd bleven zij, en af en toe wij, zingen. Daar,in het hol van de leeuw, klonk dat fantastisch. De uitslag en de doelpuntenmakers ben ik vergeten, maar dat gezang blijft me eeuwig bij. Willy: bedankt voor dat moment....
Rust zacht, held.
+2/-0

3 jaar geleden
De grootste PSVer ooit is heengegaan.
Rust zacht eeuwige topscorer.
+2/-0

3 jaar geleden
Skiete Willy is en blijft het grootste PSV icoon aller tijden.Een bescheiden mens met een geweldig schot in de benen.Een sieraad voor het Nederlands voetbal maar bovenal voor ons PSV.RIP.
+1/-0

3 jaar geleden
Verdomme Willy. Verschrikkelijk aardige man zonder sterallures. Aan hem kon je geen hekel hebben. Triest nieuws.
+1/-0

3 jaar geleden
De herinneringen uit de jaren 70, Willy te zien spelen in PSV, zijn onvergetelijk. De latere en huidige topspelers op aarde waren/zijn misschien betere voetballers, maar zij spelen voor de poen, terwijl Willy's generatie (behalve Cruijff) speelde voor de sport, de eer, en de club. Dat gevoel dat ik als supporter uit Oost-Brabant heb valt niet uit te leggen, en zullen de huidige supporters ook nooit leren kennen. Dat bestaat helaas niet meer. De hoogtepunten zijn bekend, maar de grootste teleurstelling draagt ook bij aan de mooie herinneringen: dat PSV het niet lukte om in 1976 de finale van de EC1 te halen. Ze zouden waarschijnlijk verloren hebben van Bayern, maar dat elftal met Van Beveren en Van der Kuijlen had het verdiend die finale eens te spelen. De EC1 winst van PSV in 1988 maakte dat niet goed. Het zij zo.
+2/-0

3 jaar geleden
Vreselijk bericht...onze Willy, Mister PSV is er niet meer...
Ik kan me mijn eerste wedstrijd die ik in het stadion heb gezien nog goed voor de geest halen...dat was 30 april 1970 op de jongensrang (waar nu Oost is) en het ging tegen DWS Amsterdam, met in de goal Jan Jongbloed. Het was ijskoud op die onoverdekte tribune, maar Willy had er in het veld schijnbaar geen last van...het werd 3-0, met 2 kanonskogels van Willy; die keeper heeft ze alleen maar langs horen fluiten. Sindsdien was hij mijn held en was ik voor altijd diehard PSV-supporter.
Willy bedankt voor alle mooie momenten...rust zacht, wij zullen je nooit vergeten!
+3/-0

3 jaar geleden
Verschrikkelijk nieuws, maar laten we vooral terugkijken op wat hij voor deze club heeft betekend en de mooie momenten die hij ons heeft bezorgd. Hij zal altijd mister PSV blijven!
+1/-0

3 jaar geleden
De enige Nederlandse "Bomber" die ooit dwars door een doelnet heeft geschoten. Zal ook wel iets te maken hebben gehad met de kwaliteit van dat net, maar toch ik heb het hem niemand zien nadoen. Goede reis en tot ziens in een ander leven!
+1/-0

3 jaar geleden
Volgend seizoen bij een vol stadion een groots eerbetoon aan Harrie van raaij en Willy van der kuijlen.Op oost en west 2 grote spandoeken ,vuurwerk ,op de schermen beelden van deze 2 iconen,en een daverend applaus.Familie en nabestaanden veel sterkte met dit verlies.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Zoiets ja, dat hoop ik ook, dat hebben beide zeker verdiend, ik mis de ruime aandacht in de landelijke media voor dit fenomeen van ons...

reageer nog ff op mijn vraag inzake Sangare svp (als reactie op jouw stuk bij Robert van der Wallen en de investeringen van 50 mln)
+1/-1

3 jaar geleden
Ik zie in een poll dat een meerderheid wil dat het stadion het Willy v/d Kuylen stadion genoemd word.

Wanneer het stadion hernoemd wordt, dan is er maar 1 naam mogelijk voor mij: Frits Philips Stadion.

Wel zouden we tribunes kunnen vernoemen naar zeer bepalende personen binnen PSV:
- Willy v/d Kuylen
- Harry van Raaij
- .....
- .....
+4/-0

 
3 jaar geleden
Ik ben van 1960.
In mij jeugd was het stadion vernoemd naar Anton Philips. Althans: dat was de officiële fictie.
Het stadion was blinkend wit, want zonder reclameborden.
Philips was een donor, geen sponsor.
PSV-voetbal streefde, officieel, actieve sportbeoefening voor de regio na, in plaats van stadionbezoek.

Allemaal officiële fictie natuurlijk.
Maar ik sluit niet uit dat de verhouding tussen PSV en het Amsterdamse Philips op een ogenblik zo kil worden dat het stadion Anton Philips Stadion gaat heten.
+2/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.833 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten simons strijdplan vaio veerman vitesse waarheid weghorst xavi