Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Uitstel wedstrijden niet mogelijk, competitie gaat komend weekend gewoon door'

16 november 2021 18:39 - AD.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Uitstel wedstrijden niet mogelijk, competitie gaat komend weekend gewoon door"; image source: Pro Shots

De KNVB zal woensdagochtend beslissen of de komende twee speelrondes in de Eredivisie uitgesteld gaan worden. Dat meldt De Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns via Twitter. Een meerderheid van de clubs zou hier voorstander van zijn, maar er zouden nog wat haken en ogen zitten aan een uitstel van de wedstrijd. Zo moeten alle lokale overheden ook akkoord zijn.

Update 14:21: Het Algemeen Dagblad meldt dat de wedstrijden komend weekend gewoon door zullen gaan. Aanvankelijk hadden de clubs het standpunt dat de competities stil gelegd moesten worden, maar na een videocall op dinsdagochtend is het standpunt veranderd. Dat komt met name door de compensatieafspraken die kunnen worden gemaakt met de overheid.

Update 18:39: Volgens het Algemeen Dagblad staat het vast dat de wedstrijden gewoon door zullen gaan. Ondanks dat een ruime meerderheid van de clubs voorstander was van uitstel van de wedstrijden bleek het niet mogelijk. Zo was ESPN faliekant tegen, omdat het dan een paar weken geen wedstrijden uit kon zetten. Daarnaast was het op korte termijn niet meer te regelen dat er rond de feestdagen of begin januari politie-inzet was, iets wat gezien de laatste weken geregeld nodig bleek te zijn. Bovendien was het maar de vraag of het bij een korte lockdown blijft, aangezien experts voorspellen dat de piek qua besmettingen nog moet komen.

Ook spelers en trainers zelf waren verdeeld. De meeste spelers zagen een winterstop wel zitten, alleen al zodat ze tijdens de feestdagen bij de familie kunnen zijn. Enkele trainers waren ook voorstander van doorspelen omdat er anders een enorm druk schema zou volgen na de jaarwisseling.

Meer op AD.nl




Tags

uitstel voorstander feestdagen besmettingen compensatieafspraken doorspelen eredivisie espn faliekant jaarwisseling kapteijns knvb lockdown overheden overheid piek telegraaf videocall

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
T komt ons wel goed uit qua blessures, maar qua covid snap ik er niks van. Ik geloof er niks van dat we over drie weken weer gewoon met volle stadions gaan spelen.

Beter nu gewoon doorspelen en straks een fatsoenlijke winterstop hebben. Anders verspeel je nu al het laatste beetje flexibiliteit in het speelschema
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens. Het zou de eerste keer zijn dat maatregelen die net ingegaan zijn niet verlengd worden. Dus om op die hoop nou het hele competitieschema te verzetten is een beetje naïef. En daarnaast ook eens met wat je zegt over een fatsoenlijke winterstop. Op korte termijn kan uitstel gunstig zijn mbt blessures, maar als wij geen fatsoenlijke winterstop hebben is er eind januari serieus geen speler meer beschikbaar.
+2/-0

2 jaar geleden
Leuk, compensatie van de overheid. Ik neem dat die door loeit naar mij? Vitesse, Graz en wellicht Utrecht.
+1/-0

 
2 jaar geleden
En al kaart H'veen uit ,daar gaan weer mooie wedstrijden aan ons voorbij..
+1/-0

 
2 jaar geleden
Heerenveen uit is alleen mooi als je van SM houdt
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
35 koeien, hoor die krengen loeien..
+1/-0

2 jaar geleden
Duidelijk hoe het zit, compensatie voor de clubs!

Dat de hardwerkende supporters WEER twee (mooie) potjes missen doet dus total niet ter zake?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Eens met jou. Een medesupporter én tevens forumlid appte net dat dit onder Harry van Raaij anders zou zijn gegaan. Ik neig ernaar het ook met hem eens te zijn.

Gaan weer de nodige voetbalwedstrijden aan mijn neus voorbij. Zowel PSV als ook regionaal. Wat PSV betreft ga ik uit van iig Vitesse, Utrecht, Graz & Heerenveen. Graz was overmacht*, de rest had voorkomen kunnen worden.

*overmacht, nou ja met dank aan "onze" overheid
+2/-0

 
2 jaar geleden
Onder Harry was alles beter, those where the days!
+1/-0

2 jaar geleden
Krijgen wij als seizoenkaarthouder compensatie want persoonlijk zie ik liever even een seizoens stop psv heeft veel geblesseerde spelers dus nu extra rust komt goed uit voordat er nog meer geblesseerde erbij komen.
+1/-0

 
Ja. Iedere eredivisiewedstrijd zonder of met gedeeltelijk publiek is 1/17e van de seizoenkaart die je terug krijgt
+2/-0

2 jaar geleden
Bedankt voor de uitleg.

Toch hoop ik op tijdelijke seizoens stop van een paar weken zodat we psv gewoon kunnen aanmoedigen in het stadion en we weer over een sterke elftal kunnen beschikken
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
PSV kan ook om uitstel van het duel PSV-VITESSE vragen , omwille van de rust rondom PSV-sturm graz in het belang van het nederlandse voetbal. Ook om die reden word ajax-WII ook op 02/12 afgewerkt,ipv het weekend erna. PSV-FCU kan naar later tijdstip verplaatst worden,maar dat is van later zorg. Uiteraard komt PSV in 1e instantie op voor spelen voor publiek , maar de club hoeft helemaal aan de KNVB zich niet te verstoppen dat het vele blessures heeft , en europese belangen tegelijk. Vitesse moet in datzelfde kader ook europees aan de bak. De argumentatie van Ten Hag, om namens alle clubs internationaal in een ritme te blijven door te blijven voetballen is uit eigen belang uitgesproken. Anders laat je ajax -WII natuurlijk niet verplaatsen.2jaar geleden moest voor ajax-spurs de gehele eredivisie in een titelstrijd ,in programma omgedraaid en twee weken opgeschoven worden,dus nu het omgekeerde beweren is natuurlijk doorgestoken kaart.PSV moet in dit kader opkomen voor eigen belangen en support.
+3/-0

 
Deze onzin blijft ook maar terugkomen. Die speelronde werd niet verschoven omdat Ajax het wilde, maar omdat regelgeving van de UEFA verbiedt dat er twee kalenderdagen voor en na een Europese wedstrijd al gevoetbald wordt. Op die vrijdag en zaterdag kon er niet gevoetbald worden vanwege Koningsnacht en Koningsdag. Dan moet je dus gaan verplaatsen. En als je dan met de twee laatste speelrondes zit waar alles gelijk gespeeld moet worden, zul je in dat geval dus de hele ronde moeten verplaatsen.

En rust nemen voor Sturm Graz slaat natuurlijk helemaal nergens op. Die wedstrijd is vijf (!!) dagen later pas. Dan is iedereen al lang en breed hersteld.
+4/-2

 
2 jaar geleden
Waarom deed Feyenoord of AZ dit dan wel voor een Europese wedstrijd in Augustus en werd dit gehonoreerd door de KNVB?
+2/-1

 
Feyenoord had op dinsdagmiddag al hun Europese wedstrijd omdat de UEFA hun duel had verplaatst. Daarom konden ze sowieso niet op zondag spelen. AZ zat tussen twee duels in, niet alleen voor een Europese wedstrijd
+2/-1

2 jaar geleden
Tuurlijk. The show must go on.

FF volhouden nog mannen! 2G gaat ons redden... not.
+3/-0

reactie verwijderd

El Frikandel (geschorst)
2 jaar geleden
Zal wel weer uit Amsterdam doorgedrukt zijn, we hebben immers veel blessures.
+2/-3

 
2 jaar geleden
Tja, dat is toch ook echt ons probleem.
+5/-1

2 jaar geleden
Uiteindelijk was dit van te voren al gewoon kansloos om te proberen. Al zo vaak gezien dat het verplaatsen van 1 wedstrijd afgeketst wordt onder het mom van veiligheid.

ESPN die verdient natuurlijk goud geld nu geen enkele supporter naar het stadion mag. Dus die snap ik ook wel weer.

De grote verliezers zijn de supporters zoals gewoonlijk. Rare blijft dat we wel lekker met qr door het museum kunnen lopen en niet in de openlucht voetbal kunnen kijken.
+5/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
De kans dat deze maatregel nog eens wordt verlengd is natuurlijk wel aanwezig. Vanuit dat oogpunt snap ik wel dat ze door laten voetballen. 2 of 3 wedstrijden verplaatsen is misschien nog wel te doen, maar wat als er nog een paar weken achteraan komen?

De belangen van de TV kijkers gaan hier weer eens boven de stadionbezoekers.
+1/-0

 
Ja klopt, de tv kijkers hebben duidelijk een verzoek ingediend om de echte supporters dwars te liggen, kom nou man, da's flauw.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje