Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV weigert schikkingsvoorstel te betalen aan de KNVB'

7 november 2022 22:54 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV weigert schikkingsvoorstel te betalen aan de KNVB"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV weigert om een schikkingsvoorstel van 20.000 euro te betalen aan de KNVB. De club had dit voorstel gekregen vanwege antisemitische spreekkoren tijdens de Johan Cruijff Schaal. PSV heeft de voetbalbond laten weten dat de boete niet wordt betaald indien alleen PSV een straf krijgt na aanleiding van de wedstrijd in juli.

De KNVB zal nu een tuchtzaak moeten beginnen tegen PSV. In het onderzoeksrapport van de voetbalbond staat dat alle spreekkoren tijdens die wedstrijd zijn vastgelegd. PSV vindt het onacceptabel dat er wel een straf wordt gegeven vanwege de antisemitische spreekkoren, terwijl de homofobe spreekkoren onbestraft blijven. Ook afgelopen zondag waren deze opnieuw meerdere keren te horen.

Algemeen directeur Marcel Brands heeft laten weten niet tegen de boete te zijn en het bovendien volledig terecht te vinden dat PSV deze heeft gekregen, maar dat het ook onbegrijpelijk is dat homofobe spreekkoren door de voetbalbond niet worden bestraft terwijl met de OneLove-banden steeds aandacht wordt gevraagd voor gelijke rechten voor iedereen. Volgens de club maakt de voetbalbond dan ook geen goede afweging bij het meten van de ernst van de spreekkoren.

Meer op ED.nl
Tags

spreekkoren knvb schikkingsvoorstel antisemitische homofobe brands onderzoeksrapport onelove tuchtzaak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Goede actie Marcel. Boete accepteren maar op deze manier wel aandacht creëren voor de dubbele maatstaf in Zeist.
Zullen ze niet leuk vinden, helemaal nu ajax ook al verloren heeft, maar ze hebben geen keuze.
+13/-0

1 jaar geleden
Marcel krijgt ballen. Bravo!
+9/-0

1 jaar geleden
Geen PSV-supporters tijdens Ajax-PSV heeft ook een voordeel. Alles dat nu geroepen is, is echt door de Ajax-fans gedaan. Nu wordt het met twee maten bekijken en beoordelen nog duidelijker. Het klopt namelijk niet.
We kunnen Halsema nog dankbaar zijn:)
+8/-1

 
1 jaar geleden
Dankbaar gaat me wat ver:)
Wel was het met een snelle sprint naar de koelkast iets makkelijker om het laatste kwartier door te komen.

On topic: heel benieuwd wat hier uitkomt.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben ook heel benieuwd wat hier uit komt.

Het verbaast me eerlijk gezegd dat dat PSV een strafvoorstel met de woorden "antisemitische spreekkoren" accepteert. Hiermee gaat PSV accoord dat het over een "koor" gaat, dus vele supporters die het allemaal tegelijk zingen. Gezien de verklaringen van mensen en journalisten die dichtbij stonden, maar niks hebben gehoord kan het volgens mij dus niet om een 'koor' zijn gegaan, maar om enkele personen. Ik zou hier niet in mee zijn gegaan, maar PSV is kennelijk te bang voor shaming.
Daarnaast vind ik dat er veel te veel wordt ingezoomd op de kleine incidenten, en daarbij wat overdreven politiek correct wordt gedaan. Bij de TV-programmas zie ik meer aandacht voor het duw en trekwerk, dan de wedstrijd zelf.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Dat laatste ben ik totaal niet met je eens …

Waarom worden de clubs bestraft als fans verkeerde liederen zingen, maar kunnen spelers vrijuit aan elkaar gaan trekken, sleuren of rare bijtende bewegingen naar elkaar maken? Dat is toch totaal geen goed voorbeeld naar de jeugd toe?!

Ik vind dat de Knjb hierin harder moet optreden, en deze spelers alsnog moet bestraffen (hoe dat dan ook mag zijn).
Als je bv kijkt hoe zo’n Klaasen aan het lijf van Ramalho hangt, dan is toch niet normaal!
En dan kun je misschien zeggen “dat is de adrenaline die eruit komt”, maar het wordt toch steeds erger ….
Straks gaat de jeugd nog denken dat dit er ook bij hoort ..
Ik vind dat spelers hierin net zo fout zijn als fans die verkeerde dingen (zouden) zingen.
+8/-0

 
1 jaar geleden
Het commandolied is elke week te horen hoor.
+1/-2

 
Verdiep je eens in die tekst voor je onzin gaat uitkramen
+3/-1

 
1 jaar geleden
Je hoort elke wedstrijd heel duidelijk dat lang niet iedereen zingt: 'samen daar maken ze lampen'. Dat deel zingt over het verbranden van mensen en dat is te ziek voor woorden.

Een grote schande voor onze mooie club.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind het pas een grote(re) schande voor/van onze mooie club, dat wij alles zonder meer over ons heen laten komen. Maar hopelijk is hiermee het keerpunt bereikt. No more mister nice guy (lees: club).
+1/-2

1 jaar geleden
Goede zaak.

Niet met meerdere maten meten.

Gelijke monniken, gelijke kappen.

Gelijke rabbijnen, gelijke keppeltjes.
+5/-0

1 jaar geleden
Hè hè. Eindelijk worden er wat ballen getoond.
+2/-0

1 jaar geleden
Hopelijk is dit een opmaat naar meer om de beslissingen van de KNVB tegen het licht te houden.

Ik vrees echter dat de beoordeling van de spreekkoren van de Ajax-aanhang , door intensiteit of zo, worden geaccepteerd.
+3/-0

1 jaar geleden
Het hele ding in deze zaak is natuurlijk dat zij zich j*den noemen en wij boeren. Alles wat wij zingen over hun wordt direct bestempeld als antisemitisme (ook al is er geen enkele PSV'er die er daadwerkelijk dat gedachtegoed bij heeft). Als zij zich postbodes zouden noemen hadden we ook wat gemene liedjes over hen en was er niks aan de hand. Andersom, als wij onszelf negers zouden noemen, zouden zij hetzelfde probleem hebben. Al zouden zij er natuurlijk niet zoveel last van hebben, want het lieverdje van Zeist.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Je probeert hiermee iets recht te lullen wat krom is. Of vind je het werkelijk normaal om holocaustliedjes te zingen?
+2/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nee natuurlijk is dat niet normaal. Het ding is dat supportersgroepen blijkbaar soms de behoefte voelen om iets gemeens over de ander te zingen. Als een supportersgroep zichzelf dan gaat vernoemen naar een bepaald volk of ras (met in dit geval een vervelend verleden), dan gaan die gemene liedjes gauw een grens over die je niet over wilt gaan. Zonder die liedjes goed te willen praten begint het probleem dus al bij het feit dat zij zichzelf j*den noemen.

En laten we nou niet de moraalridders uit gaan hangen door te zeggen dat je die energie moet steken in het steunen van je eigen club. Die clichés kennen we wel. In het heetst van de strijd hoort het er ook bij dat je een keer wat gemeens over de ander zingt. Dat daar grenzen aan zitten lijkt me duidelijk, maar als je jezelf j*den noemt dan zit je al heel snel aan die grens.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Wat een onzin. Alsof er niets anders op zit dan maar over het verbranden van mensen te zingen.

Je staat op dat moment naar voetballen te kijken he?
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Eens met shev, PSV is te lang het lieverdje van de klas geweest. Het wordt hoog tijd dat het stopt. Dat geldt voor de supporters, dat geldt voor de club.

En ja, grove teksten zijn er altijd geweest tussen rivaliserende supporters en zullen er altijd blijven. De ene groep pakt de andere op een, zogenaamde, geaardheid en wordt op haar beurt aangepakt op haar geuzennaam... big deal, what happens inside a football ground should stay inside a football ground. Oog om oog, tand om tand, neus om neus, whatever.

Het moet wél in de juiste context gezien worden, in die van de (wed)strijd, de rivaliteit, de vijandschap. Het gaat hier natuurlijk niet om werkelijke haat jegens een bevolkingsgroep of seksuele geaardheid. Laat dat vooropgesteld zijn.
+3/-0

1 jaar geleden
Prima gedaan ,knvb zoekt wat bij ons ....Kunnen ze elke week wel bij alle club boetes gaan opleggen wat er overal gezongen wordt..Is natuurlijk niet goed allemaal maar dat gaat nooit verdwijnen in deze wereld...
+2/-0

1 jaar geleden
Ik vind een boete van 20.000 euro wel vrij fors. Europese boetes zijn het. Is de hoogte van de boete ook afhankelijk van het aantal mensen dat meezongen? Bijvoorbeeld een uitvak waarin 1000 man zingen vs. de Arena waarin een goede 25.000 man meezingen, is dat dan 20.000 euro x 25 = Half miljoen euro? En het wordt inderdaad tijd dat de KNVB dan duidelijke richtlijnen hieromtrent maakt. Het is weer een beetje halfbakken. Net als dat protesteren van spelers. De ene keer wordt daar heel streng tegen opgetreden als één speler naar een scheidsrechter iets roept vanaf 10 meter, staan ze met z'n allen te duwen en te trekken om de scheidsrechter dan gebeurd er regelmatig niks... De ene keer wel geel en de andere keer niet, het zorgt voor competitievervalsing...
+5/-0

 
1 jaar geleden
Bij de boetes krijg ik meer het idee dat de KNVB met de beeldvorming bezig is, en ze hun eigen imago op willen poetsen.
+2/-1

1 jaar geleden
Er wordt sowieso met twee maten gemeten, want waarom is het antisemitisch en homofoob in plaats van antihomo en semitfoob 🤔
+2/-0

1 jaar geleden
Nu maar eens kijken/afwachten hoe belangrijk Homofobie is bij de KNVB.

Je zou toch zeggen dat de regenboogaanvoerdersband, publieke acties tijdens wedstrijden, staken van wedstrijden om dit soort spreekkoorden dit onderwerp hoog in het vaandel moet staat bij de bond.
+5/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi