Transparent
Inloggen
Sluiten

'Jon-Dahl Tomasson door PSV gepolst voor mogelijke opvolging van Ruud van Nistelrooij'

24 mei 2023 08:20 - 1908.nl
Foto: Pro Shots

"Jon-Dahl Tomasson door PSV gepolst voor mogelijke opvolging van Ruud van Nistelrooij"; image source: Pro Shots

Het doorgaans betrouwbare 1908.nl meldt dat PSV recent contact heeft gezocht met Jon Dahl Tomasson. De 46-jarige Deen is gevraagd of hij openstaat om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in Eindhoven indien Ruud van Nistelrooij vertrekt. Onbekend is of Tomasson zelf deze stap ziet zitten. Hij is ook in beeld bij Feyenoord indien Arne Slot deze zomer vertrekt.

Tomasson is momenteel trainer van Blackburn Rovers in de Engelse Championship. Daarmee liep hij op doelsaldo deelname aan de promotie play-offs mis, mede omdat in april en mei acht competitiewedstrijden op rij niet werden gewonnen. Blackburn kwam daarnaast ook tot de kwartfinale van de FA Cup en versloegen daarin onder meer Leicester City.

Voor zijn komst naar Blackburn was Tomasson twee seizoenen hoofdtrainer van het Zweedse Malmö FF. In beide seizoenen werd de landstitel bereikt. In het seizoen 2021/22 werd na vier gewonnen voorrondes de groepsfase van de Champions League bereikt, maar eindigde vervolgens op de vierde plek in een groep met Juventus, Chelsea en Zenit Sint-Petersburg. Ondanks dat hij zijn contract in Zweden kon verlengen, besloot Tomasson te vertrekken.

In Nederland was Tomasson eerder hoofdtrainer van zowel Excelsior als Roda JC. Na twee seizoenen assistent-trainer te zijn geweest in Rotterdam kreeg hij in het seizoen 2013/2014 de leiding. Na een half jaar bij Excelsior maakte hij echter al de overstap van de Jupiler League naar de Eredivisie om bij Roda JC aan de slag te gaan. In Limburg ging het echter mis met degradatie en een ontslag als gevolg.

In het seizoen 2015/2016 was hij bij Vitesse actief als assistent-trainer om vervolgens bijna vier jaar als assistent-trainer bij de Deense ploeg in dienst te zijn geweest.

Als speler was Tomasson in Nederland actief bij sc Heerenveen en Feyenoord. Ook speelde hij voor onder meer Newcastle United, AC Milan en Villarreal. In het seizoen 2002/2003 won hij met AC Milan de Champions League, terwijl hij een jaar eerder met Feyenoord nog de UEFA Cup had gewonnen. Hij kwam daarnaast tot 112 interlands voor het Deense elftal.
Tags

tomasson blackburn dahl feyenoord jon nistelrooij excelsior gepolst milan nederland opvolging roda arne championship chelsea degradatie eredivisie heerenveen jupiler juventus landstitel leicester malmo newcastle petersburg promotie rovers slot uefa versloegen villarreal vitesse zenit zweden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 dagen geleden
Ik zal het nog 1x spellen; P-A-S-C-A-L J-A-N-S-E-N.
+8/-3

7 dagen geleden
In ieder geval veel ervaring,al zie ik hem hier geen hoofdtrainer worden.
+2/-0

 
7 dagen geleden
Heh ja, laten we een trainer aanstellen die nog NOOIT iets heeft gewonnen op het hoogste niveau. Als er iemand een zekerheidje is om GEEN kampioen te worden is het Peter Bosz.
+5/-2

 
7 dagen geleden
Oh laten we dan voor Zidane gaan.
+4/-0

 
7 dagen geleden
Vind ik een beter idee dan Bosz en Zidane is op zich beschikbaar! ;-)
+2/-0

 
7 dagen geleden
Heeft Frank Rijkaard misschien zin om bij ons aan de slag te gaan ? 😆
+2/-0

 
7 dagen geleden
Snap ook echt niet waarom die naam toch elke keer naar voren komt.
+1/-0

 
7 dagen geleden
Omdat in tegenstelling tot Ruud hij wel een duidelijke idee heeft hoe hij wilt spelen. Daarnaast zijn er ook niet echt betere opties volgens mij.
+1/-0

 
7 dagen geleden
Hij heeft zeker een idee. Maar heeft er nog nooit prijzen mee gewonnen. Daarbij volgens mij nooit ergens z’n contact uitgediend? Ik kan het mis hebben. Maar volgens mij vrij vaak vroegtijdig eruit geknikkerd.
+1/-0

7 dagen geleden
Als dit soort berichten verschijnen dan is de kogel door de kerk mbt RvN?
+1/-0

7 dagen geleden (gewijzigd)
Ik zou het wel apart vinden om een kind van de club na dit vreemde seizoen eruit te jagen. Tegenvallende resultaten inderdaad maar ook 2 prijzen gepakt.

Hij wilde niet instappen en verloor tijdens het seizoen zijn beste spelers. Maar ook maakt hij onverklaarbare beslissingen (met name bij wissels) en blijkbaar dus negeert hij zijn assistenten. Ik vind alleen ontslag dan niet de beste optie.

Waarom mag een beginnnend trainer en kind van de club geen fouten maken? Oke topclub, maar dan hadden ze hem niet moeten aanstellen en eerst ergens anders ervaring op laten doen. Dus dat is eigen keus geweest. Ik zou zeggen, ga evalueren en maak hem eens heel even duidelijk dat hij toch echt zaken anders moet aanpakken.

EDIT: Oke, hij is inmiddels zelf opgestapt. Zeer zonde dit. Spelers hebben teveel te zeggen. Geen vertrouwen in een coach terwijl je weet dat die er voor zijn eerste klus zit. Dan mag je toch wel iets meer krediet geven en iemand zijn fouten laten maken. Die ruimte hebben die spelers zelf vroeger ook gekregen. Maar goed, misschien dat de spelers zelf voor hun gevoel al meer dan zat bepaalde zaken hebben aangekaart maar dat er niet wordt geluisterd... op een gegeven moment is dan het geduld ook op.
+8/-0

 
7 dagen geleden
Hier ben ik het helemaal mee eens!
+2/-0

 
7 dagen geleden
Eens, maar we weten niet of hij ontslagen wordt, misschien heeft hij zelf wel gevraagd om zijn contract na dit seizoen te ontbinden of heeft hij gevraagd hem een andere rol binnen de club te geven. Zolang al het nieuws over wie er volgend seizoen voor de groep staat vanuit onbetrouwbare bronnen en/of via via binnenkomt, valt er eigenlijk nog niets zinnigs over te zeggen.
+3/-0

 
7 dagen geleden
Nee dat is inderdaad waar. Het is meer het sentiment want nu rondgaat bij supporters, voetbalnieuws sites en mensen in mijn omgeving die voor PSV zijn, die naar mijn idee te snel roepen 'weg ermee'. En dan begrijp ik niet zo goed waarom.
+2/-0

7 dagen geleden
Iedere keer als dat 1908 met nieuws over PSV of Ajax komt, blijkt er helemaal niets van te kloppen. Zolang een fatsoenlijk medium hier niets over meldt, neem ik dit totaal niet serieus.
+6/-0

 
7 dagen geleden
Was 1908 niet het oprichtingsjaar van die club die nu eens een keer kampioen geworden is en meteen naast zijn schoenen is gaan lopen? Ik wist niet dat Valentijn daar ook al voor schreef, om nog even lekker onrust te stoken bij ons voordat zondag het doek valt voor ons of voor zijn favoriete club.
+1/-0

7 dagen geleden (gewijzigd)
Ik geloof hier helemaal niets van, of Ruud moet intern al hebben aangegeven niet verder te willen. Hij is daar verstandig genoeg voor en kan dan ervaring opdoen in de subtop om eventueel later weer terug te komen. PSV gaat zeker geen mensen benaderen voordat er interne duidelijkheid is en de evaluatie van het seizoen kun je zondag pas opmaken. De smaken zijn dan wel een heel slecht seizoen of een dramatisch seizoen, want goed praten kun je het niet en de twee prijzen maken het eventueel mislopen van een zekere tweede plaats absoluut niet goed. Verder vind ik niet dat je een clubicoon die je overgehaald hebt om trainer te worden zo makkelijk kan laten vallen, aan de andere kant is komend seizoen zo enorm belangrijk dat alle persoonlijke belangen ondergeschikt zijn aan het resultaat. En met Ruud aan het roer is de kans op een notering bij de top 2 gewoon minimaal. Ajax gaat echt niet nog zo'n bagger seizoen draaien, daar wordt een zek geld tegenaan gegooid, Feyenoord gaat wel een aantal spelers verliezen, maar daar staat in tegenstelling top PSV wel een hele goede basis waar een eventuele nieuwe trainer op door kan bouwen. Het zou me niets verbazen dat Feyenoord al rond is met Pascal Jansen als Slot vertrekt, anders begrijp ik niet dat dat niet onze eerste keus zou zijn. Maar nogmaals ik geloof niets van het Tomasson verhaal, al is zijn CV best aardig.
+6/-0

 
7 dagen geleden
Ben toch even benieuwd, we zeggen allemaal (ik ook) vaak dat komend seizoen oh zo belangrijk wordt. Maar met 2 directe CL tickets en 1 vCL ticket wordt het toch eigenlijk alleen maar makkelijker... Zelfs al word je derde, dan nog haal je CL 😅
+1/-0

 
7 dagen geleden
Ja inderdaad, wanneer zijn wij nou voor het laats niet door de voorrondes heen gekomen? Ik kan het me bewust niet meer herinneren. Overigens zie ik AZ in de nabije toekomst ook steeds meer op de deur kloppen bij ons, zit een partijtje goede jeugd aan te komen. Maar goed we hebben met Brands en Stewart vers bloed, hopelijk brengen zij ons weer terug naar de top, al is het uitermate teleurstellend dat we ten opzichte van vorig jaar echt een enorme stap achteruit hebben gezet. Had ik niet verwacht om eerlijk te zijn.
+2/-0

7 dagen geleden
Voor het eerst dat ik hardop zeg: JA DAAAAAAG!
+2/-0

reactie verwijderd

7 dagen geleden
Te ligt voor deze functie
+1/-0

 
7 dagen geleden
De ligt? Die voetbalt toch nog?
+2/-0

7 dagen geleden
Als dit waar is gaat Ruud dus weg , met al dit gedoe gaat ook plaats 2 weg .En wat we met Tomasson moeten heel vreemd ga dan voor Peter Bosz is dat gedoe in het team ook voorbij ...
+1/-0

7 dagen geleden
Echte niet-clubman die nergens indruk heeft gemaakt als trainer en ons de CL-finale kostte in 2005, ik zeg doen
+1/-0

7 dagen geleden
Wim Jonk of Peter Bosz.
Maar ik hoop stiekem gewoon dat Ruud en Rutten eruit komen en er volgend jaar wel een goed voetballende ploeg staat, onder hun leiding.
En ik hoorde van de week de naam van Rene Meulensteen vallen als eventuele nieuwe assistent.
Lijkt mij ook een zeer geschikte vent voor psv.
+1/-0

 
7 dagen geleden
En dat is nou net de luxe die we niet hebben: hopen dat het volgend jaar ineens veel beter gaat. “Hopen” hebben we dit jaar gedaan en is ons niet goed bevallen. Naast het feit dat het toeval-voetbal was zonder herkenbare stijl, blijkt het nu ook nog te rommelen in de staf en spelersgroep. Laten we in godsnaam niet de fout maken om het komend jaar maar weer te hopen op iets. En als we dat wel doen dan is de kans levensgroot dat er volgend jaar halverwege alsnog moet worden ingegrepen en dat we de CL plaats (opnieuw?) mislopen. Met alle financiële gevolgen van dien. Hopen en gokken is volstrekt onverantwoord.
+3/-0

 
7 dagen geleden
Het maakt niet uit wie je voor de groep zet, je 'hoopt' altijd dat de resultaten goed zullen zijn. Je hebt verder 0,0 zekerheid, ook niet als je nu een andere trainer zou gaan aanstellen.
+4/-0

7 dagen geleden
Dit soort berichten is wel heel erg voorbarig en tendentieus. Laten we eerst evalueren of er een basis is om volgend seizoen door te gaan. Als dat draagvlak er niet is, dan moet je je conclusies trekken en kijken met wie je wel succesvol kan zijn.

Zoals eerder ook gezegd: Van Nistelrooij is een held bij PSV en die moet je niet zomaar laten vallen. Als het echter gewoon niet werkt, dan moet je hem ook niet laten zitten omdát het een held is.

Dit jaar was Ruuds eerste jaar als 'volwaardig trainer'. Een Jong-team en de jeugd is toch echt wel andere koek dan het 1e van een topclub. Het kan best dat het niet gewerkt heeft dit jaar. Dan ga je kijken of er een basis is om ervoor te zorgen dat het volgend jaar wel werkt, maar misschien is de conclusie (opnieuw na MvB) dat het geen goed idee was om een onervaren trainer voor de leeuwen te gooien.

Wat vindt iedereen die om hem roept eigenlijk zo goed aan Pascal Jansen? Hij wordt waarschijnlijk vierde, na de vijfde plaats van vorig jaar. Het was knap dat AZ won van Lazio Roma, maar verder heeft AZ toch niet uitzonderlijk gepresteerd de afgelopen twee seizoenen. Laten we wel wezen: als hij bij PSV zo presteert, dan wordt ie na één jaar weer met pek en veren het stadion uitgejaagd.
+2/-0

 
7 dagen geleden
Ik snap dat ook niet. AZ-supporters zelf zijn ook niet erg tevreden en ik geloof ook niet dat we hier nu graag wilden dat Pascal Janssen bij psv bleef toen hij nog coach was bij Jong. Je kunt je beter afvragen waarom een gemiddeld trainer als Janssen redelijk functioneert bij een subtopclub zonder verdere ervaring. Dat ligt volgens mij toch vooral een stabiele organisatie met goed beleid (en daaruit voortvloeiende jeugdopleiding)
+2/-0

 
7 dagen geleden
Je stelt de juiste vraag en geeft het juiste antwoord, met dat verschil dat bij PSV ivg. met AZ de druk hoger is. Dat laatste zorgt er voor dat bij PSV er beleidsmakers zijn die de druk van de buitenwereld niet goed aankunnen, begrijpen of er verkeerd op anticiperen.
+2/-0

7 dagen geleden (gewijzigd)
Mocht RvN ontslagen worden of zelf opstapt hoop ik toch dat er een trainer komt die de spelers beter weet te raken en alles niet zo vrijblijvend is. Spelers van PSV hebben best wel kwaliteit maar een tekort aan over m'n lijk mentaliteit. Verder hoop ik (met of zonder RvN) dat er meer gescout wordt op dit onderdeel, we hebben nu teveel mooi weer voetballers.
+1/-0

7 dagen geleden
En nog bedankt voor de 2-0 vlak voor tijd
+1/-1

 
7 dagen geleden
Had Valentijntje toch gelijk 🤔
+1/-0

 
7 dagen geleden
Houdoe en bedankt.
Ondanks de paar successen die Ruud als trainer met PSV gehad heeft, heb ik nooit het gevoel gehad dat ie het echt in zich heeft om PSV naar een hoger niveau te tillen. Jammer, want hij is en blijft een clubicoon.

Het moment waarop dit gebeurt is bijzonder ongelukkig met de wedstrijd van het jaar voor de boeg.
De spelersgroep wil Rutten graag behouden. Laat ze zondag maar zien dat ze voor hem door het vuur gaan.
+1/-0

reactie verwijderd

7 dagen geleden
Denk dat Valentijn een standbeeld krijgt bij die betonbak.. heeft hij toch mooi voor elkaar gekregen. Dan nu zondag maar hopen op het Rutten effect...
+1/-1

 
7 dagen geleden
Waarom? Omdat De Telegraaf een verhaal heeft geschreven dat nu 100% blijkt te kloppen?
+2/-1

 
7 dagen geleden
Niet helemaal toch? Televaag beweerde dat Xavi er ook bij betrokken was. Kortom, iets gehoord en de rest weer zelf ingevuld/uit de duim gezogen
+1/-0

 
7 dagen geleden
Dat is toch pas echt net duidelijk geworden? Als de tweet van Rik klopt dan. Maar goed, dan is het idd 95%.
+1/-0

7 dagen geleden
Op de site van PSV gelezen dat RvN opstapt als hoofdtrainer. Hij vindt dat er te weinig draadvlak is vanuit de directie en spelersgroep om verder te gaan. Ben erg benieuwd wie zijn opvolger gaat worden en of Rutten aanblijft. We gaan het meemaken.
+1/-0

7 dagen geleden (gewijzigd)
Willen ze weer een tussenjaar?? Toon eens ballen en kom met een echte coach die het al mee heeft gemaakt en harder voor de spelers is.
+1/-0

7 dagen geleden
Ron Jans ff polsen??
+2/-1

 
7 dagen geleden
Helemaal voor! Leuke vent en goede coach.
+1/-0

7 dagen geleden
Hoe moeilijk is het nou! PASCAL JANSEN bellen!
+1/-0

 
7 dagen geleden
Maar dan ook meteen vanavond of morgen. In ieder geval voor de wedstrijd van komende zondag. Dan is die 2e plek ook voor de (komende) trainer interessant.
Een gelijkspel voor de lieve vrede.
+1/-0

7 dagen geleden
Weet niet wat Tomasson kan. Maar hoe is het met een trainer die het in NL al bewezen heeft? Meer ervaring meebrengt? Jans, Steijn, Jansen.. zo iemand. Baal van vertek V Nisterlrooij. Dit seizoen vast dingen mis gegaan maar dat is allemaal ervaring voor vervolg en die had ie bij ons mogen benutten
+2/-0


Win met PSV

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanholt abroad benitez bommel boscagli bosz buitenlander cocu crockett feyenoord ghazi guti james jans jansen jong marsch pepi ramalho ron sangare schmidt simons sonny spierings stewart teze til veerman xavi