Transparent
Inloggen
Sluiten

'Toekomst Xavi Simons nog altijd onduidelijk'

14 juli 2023 10:47 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Toekomst Xavi Simons nog altijd onduidelijk"; image source: Pro Shots

Volgens het Eindhovens Dagblad is het nog altijd onzeker of Xavi Simons ook komend seizoen bij PSV zal spelen. Binnen de club was er de serieuze hoop dat er op korte termijn een akkoord zou komen over een nieuwe verbintenis, maar dat is nog altijd niet gelukt. In gesprekken tussen PSV en het management van de international werd deze week duidelijk dat Paris Saint-Germain hard werkt aan de terugkeer van Simons.

Meer op ED.nl




Tags

simons xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden (gewijzigd)
Duurt te lang, gaat hem niet worden. Zou het echt jammer vinden als Xavi in de ‘valkuil’ trapt ook voor z’n eigen ontwikkeling. Maar goed, Xavi is geen Messi of Romario zoals er nu over hem gedaan wordt; dat hebben de wedstrijden in de Europa League en het Nederlands elftal duidelijk aangetoond. Als je dan toch vertrekt, dan liever voor een mega bedrag aan een andere partij dan PSG
+3/-0

 
10 maanden geleden
Leg mij eens uit in welke valkuil te trapt als je bij PSG een contract voor 5 jaar kunt tekenen à € 8M per jaar. Jammer als hij gaat voor PSV maar kan het wel snappen helaas.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Als de levensdoelstelling van Xavi enkel en alleen is om stinkend rijk te worden, dan is er inderdaad geen valkuil. Ik had echter begrepen dat Xavi ook graag iets van een succesvolle carrière in het voetbal wil bereiken of zoiets
+2/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Tis allemaal wat met onze jeugd van tegenwoordig.
Die jongen is net 20 jaar,verdient al miljoenen en kan zich bij psv verder ontwikkelen.
Basisspeler en gaat meer wedstrijden spelen hier dan bij welke club ook.
Als je toch beetje respect hebt naar Psv, die er alles aan doet om meneer Simons te paaien met miljoen contract etc.
Hij kan psv toch allang duidelijkheid geven.
+4/-0

10 maanden geleden
Aan de ene kant wil je hem 100% er bij houden. Aan de andere kant heeft deze jongen gewoon een contract en is PSV destijds akkoord gegaan met de clausule welke hij niet voor niets op heeft laten nemen. Door de stormachtige ontwikkeling kun je uiteraard nog water bij de wijn doen maar als het hard tegen hard gespeeld moet worden dan moet je jezelf wel afvragen hoe ver je hierin moet gaan. Rekening houdend met principes maar vooral in het belang van de club.
+1/-0

10 maanden geleden
Het lijkt wel een Soapserie, ja nee ja nee, ik denk er het mijne van, graag of helemaal niet, ondanks dat het een talent is maken ze er een Godheid van !!
+3/-0

 
10 maanden geleden
Let wel; vooral een media soap.. zowel van het PSV kamp als vanuit het kamp Xavi is NIETS naar buiten gebracht.
Het zijn vooral speculaties van “journalisten” die ons telkens vervelen met non-nieuws maar bovendien nogal doen aan beeldvorming..
+5/-0

 
10 maanden geleden
Helemaal mee eens en verstandige post. Realiseer je dat de media een heel ander belang heeft dan PSV of ons supporters. Die verdienen hun geld met clicks en views en hoe meer onust er over onderwerpen is, hoe meer ij ervan profiteren. Ook als ze zelf de onrust aan het veroorzaken zijn.
Ik denk nog steeds dat Xavi zeer verstandig is, en goed overwogen mijn zijn stappen bezig is, en blij is dat hij met PSV vCL kan spelen.
Media negeren en alleen naar de bronnen zelf luisteren geeft een veel beter beeld van de situaties. Ik doe dat al jaren.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Het is helemaal geen ja, nee, ja, nee, etc

Het is: onduidelijk, onduidelijk, onduidelijk, onduidelijk...
+1/-0

10 maanden geleden
Zo graag wil hij dus iig niet blijven....
+5/-0

10 maanden geleden
Dit is dus de reden dat je dit soort clausules niet moet opnemen in de contracten, de macht ligt helemaal bij de speler. PSV is een schitterende club, met aanzien waar je ook nog vorstelijk betaald wordt. Het is dan graag of niet!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Mja, zonder die clausule was hij hier überhaupt niet naartoe gekomen schijnbaar. Dan hadden we hem hier nooit gezien, nu toch nog een jaartje van kunnen genieten.

Maar verder ben ik het 100% met je eens, graag of niet. Tijd dat ie de knoop doorhakt. Waar gaat het nou helemaal om? Hij moet kiezen tussen PSV en PSG, het is niet zo dat ie naar twintig clubs kan. Gooi een muntje op en hatsee.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Zonder die clausule zou die niet gekomen zijn. Dat heb ik ook gehoord. Ik wil dat niet geloven. Je komt bij een schitterende club binnen die je riant betaald.- zo riant dat je binnen twee seizoenen jezelf financieel onafhankelijk hebt gespeeld. En dan zou men niet willen komen?

Misschien ben ik te naïef of misschien is de voetbal wereld wel verrot :\(
+4/-0

 
10 maanden geleden
Beide constateringen zijn waar vrees ik…
+5/-0

10 maanden geleden
Ik laat me eigenlijk niet graag uit over dit soort situaties met spelers. Maar nu ga ik het toch doen omdat het in mijn ogen veeeeel te lang duurt alvorens Dhr. Simons een beslissing neemt. Ik ben het totaal eens met de supporters die zeggen dar ie allang de beslissing had moeten nemen om al dan niet akkoord te gaan met het contract voorstel van PSV, wat eigenlijk in mijn ogen al te buitensporig is omdat ze al zoveel geld verdienen. Deze jongen is qua talent zeker van de buitencategorie en kan wel groeien naar de wereld top toe, die potentie heeft ie echt wel. Er wordt inderdaad vooral door de media gedaan alsof Xavi al van het niveau Messi, echter de wedstrijden in de Europa League en bij het Nederlands elftal geven duidelijk aan dat hij nog lang niet op dat niveau zit. Bij PSV zal hij alle wedstrijden gaan spelen en daarvoor een extreem salaris krijgen als beloning. Hier in Eindhoven is hij nog lang niet uitgeleerd zeker niet wanneer PSV Champions League gaat spelen als we de voorrondes doorkomen, maar ik moet zeggen dat de Europa League ook zeker een goed niveau is om zich te laten zien en door te groeien. Ik ben eigenlijk beetje klaar met dit alles, de beslissing duurt te lang....het is graag of niet. Als hij bijtekend en blijft zal ik juichen uiteraard, maar als hij naar die zielloze club gaat in Parijs dan is het jammer. Er zullen vast een goede vervanger(s) komen zeker als Sangare verkocht gaat worden en we CL gaan halen.
+7/-0

 
10 maanden geleden
Helemaal mee eens. Had psv niet gezegd mid Juli een beslissing te willen?
+2/-0

10 maanden geleden
Psv moet verder kijken, het is geen Romario, Ronaldo, luc nilis of ruud van nistelrooij.

Als hij graag op de bank wil zitten in parijs, prima. Psg wil hem alleen terughalen om hem door te verkopen zodra dit contract technisch mag.

Psv haal eens goede verdedigers aub. Type alex.

De leeg/uitverkoop dagen bij psv zijn begonnen met sangare, veerman, simons, bakayoko en vele anderen.

Helaas zijn er ook teveel spelers die niets opleveren zoals baumgartl, obispo, oppergaard mwene,ramalho, til, teze, drommel.
+4/-2

10 maanden geleden
“Probleem” is dat hij geen beslissing hoeft te nemen. Hij kan blijven en volgend jaar alsnog voor een fooi naar PSG. Hebben we hem toch mooi twee seizoenen kunnen zien schitteren bij ons. Ik denk dat we dat bij deze categorie spelers steeds vaker gaan zien omdat ze anders nooit meer bij PSV of gelijkwaardige clubs willen spelen.
+2/-0

10 maanden geleden
In mijn ogen zou het logisch zijn als Simons wil vertrekken. Hij was hier vorig jaar met afstand de belangrijkste speler, zeker na het vertrek van Gakpo. Hij heeft, ondanks dat hij pas 20 jaar is, als enige laten zien dat hij de potentie heeft om een toekomstig topspeler te worden.

De vraag is wat een extra jaar PSV hem gaat brengen. Natuurlijk, hij is hier de grote man, hij zal daarnaar betaald worden en bij een andere club moet hij nog maar zien of hij een basisplaats kan afdwingen. Maar wat gaat hij leren van 20 potjes tegen clubs als Fortuna, PEC, Excelsior, Volendam en Go Ahead Eagles? Dat zal ik je vertellen: helemaal NIKS!

Wij hadden allang samen moeten gaan met België, of in ieder geval eenzelfde playoff-systeem moeten introduceren, zodat op nationaal niveau het aantal wedstrijden met hoge weerstand vergroot wordt van de ca. 10 die het er nu zijn naar tenminste 20. Daar worden spelers beter en sterker van. Daarvoor moeten ze het beste uit zichzelf halen. Nu gaan ze de helft van de potjes in met een houding dat het allemaal wel goed komt. Daar word je in ieder geval geen betere speler van.

Ik hoop van harte dat hij blijft, en dat hij anders besluit niet naar PSG te gaan zodat we niet ons grootste talent sinds tijden voor een schamele 6 miljoen kwijtraken. Maar als ik Simons was, dan wist ik het wel en was ik gevlogen.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Ben het deels met je eens Bas.
Waarin Xavi nog kan/moet groeien is: altijd dragend zijn, Leren met stoppen zeuren.
Daarnaast, met PSV de CL in biedt hem ook podium om te leren. Hij is zeker nog geen routinier..
+1/-0

 
10 maanden geleden
Bas, ik ben het deels met jou eens. Maar ik denk dat hij nog absoluut niet toe is aan een volgende stap, zie hoe hij speelde in de Europa League en in het Nederlands elftal, Xavi was niet bepalend. En ja ook tegen de kleintjes in Nederland kan hij nog veel leren. In Frankrijk bij die zielloze club uit Parijs heeft ie het zelfde PSG steekt er normaliter met kop en schouders er bovenuit, maar ook daar heb je clubs van een vrij matig niveau.
+1/-0

10 maanden geleden
Dat gaat het hem echt niet worden. Afscheid nemen en snel doorpakken (de Ketelaere ??)
+1/-0

 
10 maanden geleden
Lees dat psv interesse heeft in de Ketelaere,is aanvallende middenvelder.
Die ga je niet halen als je Simons behoudt.
+1/-0

10 maanden geleden
Jammer,de kans dat hij toch voor PSG kiest wordt steeds groter.Zal wel te maken hebben met die nieuwe trainer van PSG waar Simons waarschijnlijk veel vertrouwen in heeft.Jammer dat hij PSV zolang in onzekerheid laat en eigenlijk ook niet netjes van hem en zijn omgeving.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
10 maanden geleden
Volgens het Eindhovens Dagblad ….

Hmmm, zitten die tegenwoordig ook al bij die gesprekken tussen de zaakwaarnemer van Simons en PSV?

Lijkt mij weer gewoon een kwestie van wat roddels de buitenwereld ingooien, omdat ze niks anders te melden hebben …
+2/-1

 
10 maanden geleden
Zo zie ik het ook. We laten ons al maanden gek maken door de media die niets nieuws te melden hebben en maar wat speculeren. Xavi kan kiezen dat is het nadeel van de constructie zoals deze in zijn contract staat en dat heb je dan maar te slikken. Maar je hebt als TD/Club zelf die afspraken gemaakt.

Als het nu een zelf opgeleid talent was uit onze jeugdopleiding kan je nog zeggen dat iemand bij moet tekenen omdat PSV zoveel voor de speler gedaan heeft. Xavi heeft geen binding met PSV, heeft zichzelf bewezen vorig seizoen en daarmee interesse van grotere clubs verdient.

Als het aan mij ligt blijft hij nog een seizoen met verbeterd contract en gaat hij volgens seizoen voor 50 miljoen weg.
+2/-1

 
Kleine1 (geschorst)
10 maanden geleden
Helemaal mee eens … en laten we ons nog niet druk maken, ik ga er vanuit dat onze zeer ervaren technische staf er toch wel alles aan doet om Xavi voor onze club te behouden … dus nu allemaal commentaar geven op onze technische mensen is naar mijn mening niet terecht en zeker voorbarig.
+1/-1

10 maanden geleden
Deze soap moet eens afgelopen zijn. Xavi verplichten om zijn keuze voor eind Juli bekend te maken. PSV kan dan bij een eventueel vertrek nog wat doen op de transfer markt. Xavi wordt teveel gepamperd. Graag of niet. Iedereen is vervangbaar al hoop ik wel natuurlijk dat hij blijft.
+1/-0

10 maanden geleden
Elke dag weer *breaking*
Morgen: Nog steeds geen nieuws over Xavi Simons...
+2/-0

10 maanden geleden
Waarom meteen die paniek hier als er weer een artikel over Xavi gaat en het mogelijk vertrekken? Zo lang er geen bericht komt over contractverlenging of een vertrek is er niks aan de hand. Ik hoop uiteraard dat hij blijft en Champions League met ons gaat spelen!
+2/-0

10 maanden geleden
Het Eindhovens Dagblad moet elke dag 'nieuws' brengen over PSV en het liefst met de namen er in van de belangrijkste spelers. Dat levert kliks op en die zijn belangrijk voor de adverteerders.
+2/-0

10 maanden geleden
Lijkt me duidelijk dat Xavi nog niet overtuigd is van PSV. Dan betekent dit dat hij gewoon gaat vertrekken. Heel erg balen en een deuk in de ambities van onze club. 6 miljoen, ze lachen zich rot in Parijs om onze club.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Zonder die clausule had hij niet voor PSV gespeeld afgelopen seizoen. Dus je maakt 6 miljoen winst op deze speler omdat je hem op het laatste moment transfervrij kon laten komen ipv moeten huren. Ik weet ook wel dat die 6 miljoen een fooitje is maar maar als we hem hadden moeten huren van PSG dan had ie alleen geld gekost.......
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
En het was je beste speler afgelopen seizoen, dat is natuurlijk ook veel waard. Hem transfervrij aantrekken was win of win iets minder.
+1/-0

10 maanden geleden
" Paris Saint-Germain hard werkt aan de terugkeer van Simons. "

Foute boel. Die gaan hem een aanbod doen dat hij niet kan weigeren. Bijvoorbeeld tekengeld van 10 miljoen. Samen met die 6 miljoen aan PSV kost hij dan nog steeds maar 16 miljoen...
+1/-0

10 maanden geleden
Ik denk nog steeds dat hij de voorronde Cl afwacht, wat hij volgens mij altijd al voor ogen had. ondanks de continue stroom aan non-nieuws.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dat kan niet volgens mij, de PSG deal geldt alleen in juli.
+2/-0

10 maanden geleden
Nou nou, het was toch weer een aantal dagen geleden dat gemeld werd dat het nog onzeker was. Bedankt voor de herinnering, maar ik denk dat het pas nieuwswaardig is wanneer er wel duidelijkheid is.
+1/-0

10 maanden geleden
Fantastisch die onzekerheid. Als we nu NOG niet geleerd hebben dat je geen onhandige clausules moet inbouwen dan weet ik het ook niet meer.

We maken onszelf echt wijs dat ze anders niet bij ons gespeeld zouden hebben. Dat weten we helemaal niet. Wat we wel weten is dat PSV een beleid heeft gericht op de korte termijn. Bij Ajax zit er nooit een clausule op. Mijn conclusie is dat ze daar simpelweg wat meer bieden aan club en speler. Dat is het m.i. op de lange termijn allemaal waard.
+2/-2

 
10 maanden geleden
Daarom staat ajax er financieel minder goed voor dan iedereen denkt. Die gasten begroten op CL en daardoor hebben ze mede een veel te hoog salarishuis, wat denk je dat er gebeurt als ajax komend seizoen weer naast CL miljoenen grijpt?
+1/-1

 
10 maanden geleden
Niet zoveel. Ajax staat er financieel nog prima voor. Die cijfers zijn toch gewoon bekend? Ze hoeven in ieder geval niet te verkopen om te kunnen kopen, zoveel is zeker.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dan wellicht toch het nieuws wat beter gaan volgen
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik heb weinig zin in een welles-nietes spelletje. Die one-liners van je ken ik nu onderhand wel.
Feit blijft dat we wederom door een opgenomen clausule in een spagaat zitten en dat we er ook dit jaar weer financieel belabberd voor staan.
+1/-0

10 maanden geleden
Hoop echt dat hij blijft maar lijkt me dat zaakwaarnemer onderste uit de kan probeert te halen en denk dat we nooit tegen PSG en hun geldzak op kunnen...
+1/-0

10 maanden geleden
Volgens mij kan deze soap wel eens gaan duren tot we de voorronde van de CL hebben gespeelt, en als we ons daar niet voor kwalificeren hij dan vertrekt.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Dan maar liever voor de CL vertrekken en die 6milj investeren in de Kietelaar dat die de voorbereiding meemaakt, weten we tenminste waar we staan.
+2/-0

10 maanden geleden
Het lijkt onze lieve heer wel nondejus. En dat voor een ventje die nog geen haren op zijn bovenlip heeft.
+2/-0

10 maanden geleden
Ik zeg het met tegenzin....maar ik hoop dat hij flopt daar.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Ik hoop eigenlijk vooral dat PSV hier van leert en nooit meer zo’n constructie aangaat.
+3/-1

 
10 maanden geleden
Want we willen dat er nooit meer toptalenten bij ons komen spelen?

Zonder deze clausule was Simons niet gekomen, hij had een plan en heeft dit uitgevoerd.

Paar miljoen winst en jaar genoten van Simons. Accepteren en verder, ik hoop op een bod op De Ketelaere.
+2/-0

10 maanden geleden
En er is duidelijkheid. 😔

In Amsterdam en Rotterdam haalt men opgelucht adem…
+1/-0

10 maanden geleden
Haal ajb nooit meer een clausule-speler. Levert niets dan ellende op. Kijk naar Angelino en nu weer naar dit. We zijn gvd geen etalage !
+1/-1

 
10 maanden geleden
In beide gevallen levert het ook 6 miljoen op. Wat een ellende
+3/-1

 
10 maanden geleden
Met zo’n clausule verlies je economisch (let op NIET sportief) twee keer:
- scenario 1, speler flopt: je zit vast aan de speler en je krijgt m niet kwijt.
- scenario 2: speler is top (geval Angelino/ Simons): je raakt de speler na 1 seizoen kwijt en kunt m voor het ontvangen bedrag NIET vervangen.

Gewoon niet doen
+1/-0

 
10 maanden geleden
En in beide gevallen had je een speler die sportief gezien absolute top was en je anders niet had kunnen halen. Benoem dat dan ook.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dan veranderen we onze clubnaam in Passanten Sport Vereniging
+1/-0

 
10 maanden geleden
En die gooi je dan in het putje met aankopen à la Baumgartl en Bruma....
+1/-0

10 maanden geleden
Inderdaad duidelijkheid.
Gelukkig snap ik niet hoe het gaat in dat wereldje: hoe eerder zoveel mogelijk geld hoe beter? En waarom niet de geleidelijke weg en lekker voetballen en gewaardeerd worden?
Om het maar positief te benaderen; beter nu dan vlak voor de transferdeadline eind augustus.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage