Transparent
Inloggen
Sluiten

'Clausules kunnen definitieve transfer Malik Tillman blokkeren'

20 december 2023 10:36 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Clausules kunnen definitieve transfer Malik Tillman blokkeren"; image source: Pro Shots

Volgens het Eindhovens Dagblad is de kans aanwezig dat clausules in het huurcontract van Malik Tillman kunnen voorkomen dat de Amerikaan definitief wordt overgenomen. Bayern München kan het zelf blokkeren, maar in dat geval zal PSV normaal gesproken wel een pak geld incasseren. Indien PSV de koopoptie zou willen lichten, zal een transfersom tussen de 12 en 14 miljoen euro betaald moeten worden.

Schotse media meldden eerder dat Rangers FC vorig seizoen vergelijkbare clausules had toen het Tillman huurde van Bayern München. Ook de Schotten hadden een koopoptie bedongen, maar deze werd door Bayern afgekocht.

Of er clausules zitten in het huurcontract van Sergiño Dest is onbekend. De vleugelverdediger kan voor een bedrag van rond de 10 miljoen euro definitief worden overgenomen van FC Barcelona.

Meer op ED.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

tillman bayern malik barcelona dest meldden rangers vleugelverdediger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Niet geleerd van Simons dus. Ik kan me herinneren dat er een doelstelling lag van 'de meest transparante club van Nederland'. Vooral Thijs Slegers heeft dat meermaals geroepen.
Er is wat voor te zeggen om dit soort dingen niet te vertellen, maar eerlijk zijn tegenover je achterban lijkt mij belangrijker.
Jammer weer dit
+2/-4

 
8 maanden geleden
Buiten het feit dat we niet weten of er clausules zijn weten we de details ook niet. Wie weet zijn er wel hele andere soort clausules zoals het recht voor Bayern om hem binnen 2 jaar voor €20 miljoen terug te kopen.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Dat is precies mijn punt, we weten het niet. Waarom niet gewoon zeggen hoe het zit.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Privacywetgeving geldt ook in de voetballerij
+2/-0

 
8 maanden geleden
En dan kunnen ze wel naar buiten brengen dat er een koopoptie is, maar niet dat deze ook tegengehouden/afgekocht kan worden? Lekker flexibele privacyregels dan. Gelden vooral voor de punten die minder goed staan in de media? Ben het wat dat betreft eens, wees dan ook gewoon transparant dat zo'n optie niet betekent dat een speler sowieso overgenomen kan worden, maar dat er ook eventueel een pak geld kan komen van Bayern.

Al die dode mussen ieder seizoen weer...
+1/-0

8 maanden geleden
Wat heb je dan in godsnaam aan een koopoptie als er dit soort idiote clausules erin staan? Wie houdt wie voor de gek???
+3/-3

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Heel veel heb je daaraan, Bayern moet die optie afkopen. Zit er geen optie in, dan gaat zo'n speler gewoon terug naar Bayern zonder dat je ook maar 1 cent ontvangt.
+7/-1

 
8 maanden geleden
Ehh ik snap heus wel wat een koopoptie is en dat Bayern het op deze manier (waarschijnlijk met een peanuts bedrag) afkoopt. Mijn punt is meer dat zo'n clausule helemaal niet nodig is als je een koopoptie wilt bedingen. Hou het eenzijdig, maar bij PSV moeten er altijd weer een addertje onder het gras zitten. Uiteindelijk heeft PSV helemaal geen reet aan zo'n huur met koopoptie. Bayern daarentegen zal altijd de winnaar zijn: bij een slecht seizoen zijn ze gegarandeerd een speler kwijt voor een afgesproken bedrag en bij een goed seizoen hebben ze een betere speler terug die zich bewezen heeft en meer waard is geworden.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Nee, bij een slecht seizoen gaat hij terug en kost het PSV de huursom, bij een goed seizoen licht je de optie en zal Bayern hem afkopen waardoor je een jaar een (gratis) Tillman hebt gehad + wellicht wat extra. Dat ligt dan wel aan de afgesproken bedragen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Dat klein beetje extra is niks voor het bedrag dat Tillman waard is geworden en dus over een paar jaar doorverkocht zal worden. Ik had dus de koopoptie eenzijdig gezien zonder enige clausule waardoor we hem nu zonder onzekerheid voor 12M konden kopen, want dat is hij inmiddels wel meer waard. Dat ziet Bayern natuurlijk ook en kopen de koopoptie dan ook graag af met de afgesprkoen clausule. Slim van hun en (voor de zoveelste keer) dom van PSV.
+1/-0

8 maanden geleden
Dit is wel echt slecht als het klopt.
+1/-0

8 maanden geleden
Een club als Bayern is niet gek en geld zat daar doe je het niet krijg je geen kans op zo,n speller .....
+2/-0

 
8 maanden geleden
Dan maar niet toch? Dit wordt natuurlijk altijd gezegd, maar het is nou ook weer niet zo dat het Maradona is. We hebben toch genoeg spelers van hetzelfde kaliber, die we niet met een dergelijke constructie hebben verkregen?
Prima speler, en kan doorgroeien tot een topper, maar staat ook de ontwikkeling van andere jongens in de weg, die wel 100% van ons zijn, en bij ontwikkeling/waardestijging veel belangrijker zijn voor de toekomst van ons PSV.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Als Bayern die terugkoopoptie afkoopt dan krijgen we toch een mooi bedrag, hebben we Tillman gratis een jaar gehad en van geprofiteerd. Is niet zo dat dit soort spelers voor het oprapen liggen. Ontwikkeling van wie houdt hij tegen dan? Van Babadi die niet bij wil tekenen?
+4/-0

 
8 maanden geleden
Als Bayern die terugkoopoptie afkoopt dan krijgen we toch een mooi bedrag, hebben we Tillman gratis een jaar gehad en van geprofiteerd. Is niet zo dat dit soort spelers voor het oprapen liggen. Ontwikkeling van wie houdt hij tegen dan? Van Babadi die niet bij wil tekenen?
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Tactisch geplande release van dit bericht, nadat de zaakwaarnemer van Babadi aangegeven had dat men nog niet zeker is of hij een langer contract tekent op basis van verwachte speeltijd?
+2/-0

8 maanden geleden
Haha verrassend. Zo vermoeiend altijd dit. Nu nog horen dat Barcelona Dest voor een appel en ei kan blokkeren en dat Lozano gratis naar Miami mag.
+2/-4

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Boeiend. Dat mag van mij elk jaar gebeuren als we daarmee ieder jaar 16 uit 16 halen voor winterstop en gewoon kampioen worden met ook nog eens veel passie en beleving in het spel.
+1/-0

8 maanden geleden
Op basis van dit soort informatie valt er eigenlijk geen verstandig woord over te zeggen.
+1/-0

8 maanden geleden
Prima en logische constructie als dit klopt. Dat is nog even gissen, omdat clubs dit soort contractinformatie en -details normaal gesproken niet (mogen) delen. Het lijkt me trouwens in tegenstelling tot andere reageerders nogal wiedes dat als Bayern een speler verhuurt niet alle controle uit handen wordt gegeven.

Hoe dan ook, of we houden volgend seizoen deze goede speler binnenboord, of we krijgen een pak geld. Allebei prima.
+4/-1

8 maanden geleden
Je leest alweer heel veel over niks geleerd van simons, maar dit is toch een hele andere situatie. Simons was transfervrij met een terugkoopclausule, na 1 seizoen was hij al weer vertrokken. Tilman is gehuurd met optie tot koop. Dus je hebt dan de zekerheid, dat hij sowieso minimaal twee seizoenen bij psv blijft.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Hoezo 2 seizoenen. Als PSV de optie wil lichten, maar die kan worden afgekocht/geblokkeerd door Bayern, dan heb je hem maar 1 seizoen gehad. Krijg je een vergoeding toe, maar dan is het dus wel vergelijkbaar met Simons volgens mij.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik word wel een beetje moe van dit soort clausules.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik snap niet dat iedereen zich meteen zo druk maakt ….
Er wordt duidelijk vermeld “is de kans aanwezig” of “het zou kunnen”… etc.

Stewart heeft maandag bij Rondo alleen gezegd dan “het grote clubs zijn”, en de media, die blijkbaar niets anders kunnen verzinnen, komen dan meteen met deze onzin verhalen …

Begin nu niet ineens te klagen over onze technische afdeling … ze hebben dit jaar FANTASTISCH werk geleverd, dus geef ze aub ook een beetje vertrouwen bij de afhandeling van deze contracten …
+3/-0

8 maanden geleden
We hebben een superselectie dit jaar. Heerlijk dat Dest en Tillman erbij zijn. En ik snap wel dat clubs als Bayern iets regelen dat ze niet achter het net vissen als zo'n speler echt doorbreekt en ook voor hen interessant wordt. Of gewoon zo veel waard zou worden dat de 14milj die psv zou moeten betalen, een laag bedrag lijkt. Ik zie die clausules liever niet, maar als je dan zulke spelers niet hebt, teken je er toch voor en ga je een jaar met ze knallen.
+2/-0

8 maanden geleden
Men lijkt niet te willen begrijpen dat dergelijke spelers zonder clausules simpelweg niet haalbaar zijn voor PSV...
+2/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets izecson klompje mauro nederland oostenrijk oranje psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp teze tillman veerman weghorst xavi