Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV strijdend naar gelijkspel tegen Lens


Tijdstip
24 oktober 2023
Stadion
Stade Bollaert-Delelis
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
RTL 7


PSV strijdend naar gelijkspel tegen Lens; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV strijdend naar gelijkspel tegen Lens

PSV heeft in de Champions League opnieuw een punt weten te pakken. Het uitduel tegen RC Lens eindigde in een 1-1 gelijkspel. Johan Bakayoko maakte de enige treffer voor PSV.

PSV kende in Frankrijk een moeizame start van de wedstrijd. In de openingsfase kwam de thuisploeg er meerdere keren gevaarlijk uit. Het zorgde echter niet voor grote kansen, ondanks dat Walter Benítez ook een paar keer in actie moest komen.

Langzaam kreeg de ploeg van Peter Bosz meer grip op de wedstrijd. Beide ploegen waren echter te slordig aan de bal en leken geen risico te willen nemen uit angst voor de counter van de tegenpartij.

Toch kreeg PSV halverwege de eerste helft plotseling een enorme kans. Hirving Lozano kwam goed naar binnen en krulde de bal op de paal. Verder gebeurde er voor rust niets noemenswaardig meer, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand richting de thee gingen.

PSV kwam vervolgens een stuk sterker uit de kleedkamer. Al snel leek Lozano opnieuw een goede kans te krijgen, maar kon zijn schot nog net geblokt worden. Enkele minuten later was het alsnog raak toen Lozano opnieuw naar binnen kwam en de bal via Malik Tillman bij Johan Bakayoko kwam. De international van België kwam naar binnen en verraste met een heerlijke knal de keeper in de verre hoek.

De thuisploeg voerde de druk direct op. Nadat er drie wissels binnen de lijnen gekomen waren, volgde al snel de gelijkmaker. Het stond achterin bij PSV verkeerd bij een voorzet en Wahi tikte uiteindelijk op knappe wijze de 1-1 binnen.

PSV was het vervolgens even helemaal kwijt en Lens kwam meerdere keren dicht in de buurt van de tweede treffer. Toch was PSV een kwartier voor tijd plotseling ook dicht bij een doelpunt, maar een vrije trap van Joey Veerman ging via de muur net naast het doel.

Beide ploegen leken in de slotfase voor de winst te gaan. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kopte André Ramalho uit een vrije trap van Veerman net naast het doel, terwijl vlak daarvoor invaller Yorbe Vertessen na een gevaarlijke uitbraak de bal net niet bij Luuk de Jong kon krijgen.

In de laatste minuut van de blessuretijd kwam PSV er nog een keer gevaarlijk uit, maar lukte het de aanvallers net niet om te schieten. Het duel eindigde daardoor in een 1-1 gelijkspel.


[video] Samenvatting Lens - PSV


Johan Bakayoko: 'Uiteindelijk is het gelijkspel wel terecht'

In gesprek met RTL 7 vond Johan Bakayoko de uitslag van de wedstrijd uiteindelijk wel terecht. "Maar dit was niet waar we op hoopten", aldus Bakayoko. "Het was ook een heel moeilijke wedstrijd. Zij brachten veel intensiteit. Uiteindelijk is het gelijkspel wel terecht."

Gevraagd werd waarom het zo lastig was voor PSV om er doorheen te voetballen. "Zij zijn gewend om dit te spelen. Zo spelen zij al jaren. Voor ons is het anders om hetzelfde als zij te gaan doen", zo gaf hij aan. "Zij zorgden dat het spel steeds stil werd gelegd door kleine overtredingen te maken. Daardoor was het lastig om vloeiend te kunnen spelen."

De Belg opende vroeg in de tweede helft de score. "Dat was een mooie goal. De laatste tijd heb ik nu een paar keer gescoord en daar moet ik mee verder blijven gaan", zei hij daarover. "We hebben hier ook wel opgetraind, maar hier liggen ook onze kwaliteiten. Zij deden het ook wel goed door man op man te spelen, waardoor wij lastig aanspeelbaar waren."

De aanvaller kreeg tot slot de vraag wat dit voor de kansen van PSV zegt in de groep. "We zitten nog in de race en hebben alles in eigen hand", reageerde hij daarop. "We zullen de volgende wedstrijd wel moeten winnen, maar dat zullen we ook wel gaan doen, hoop ik."


Joey Veerman: 'Het is jammer dat we die 0-1 niet vast hebben kunnen houden'

Joey Veerman was in gesprek met RTL 7 uiteindelijk teleurgesteld over de wedstrijd tegen Lens. "Het is jammer dat we die 0-1 niet vast hebben kunnen houden", aldus Veerman. "Ik wil niet zeggen dat dat terecht zou zijn, maar ook na de 1-1 hebben we nog kansen gehad met die vrije trap van mij en die kopbal van Ramalho. Een kopbal van Luuk die nog net werd geblokt. Uiteindelijk hebben wij ook wel mogelijkheden gehad in de tweede helft om de score uit te breiden."

Gevraagd werd aan de international hoe lastig het voor hem was op het middenveld. "Vooral aan het eind van de tweede helft was het een soort van zwembad", zo gaf hij aan. "Wij probeerden dan een aanval op te zetten, maar dan kwamen zij er goed uit in de counter. Je weet dat dit soort uitwedstrijden gewoon lastig zijn, maar we zitten er nog wel gewoon in."

PSV had het op het middenveld ook lastig omdat Lens een extra man daar had staan. "Dat moeten wij ook gewoon beter oplossen met bijvoorbeeld een centrale verdediger die doordekt. Daar hadden wij wel moeite mee", zei hij daarover. "Fysiek zijn ze ook heel sterk. Ze hebben daar een beer achterin staan. Als je kopduels wint van Luuk ben je wel een aardige kopper. Die rechtsback zat op de brommer. Ze hebben een fysieke ploeg, maar als we voetballend iets meer in beweging waren gekomen, hadden we hier meer kunnen doen."


[video] Interviews | Dubbele gevoelens na RC Lens - PSV


Peter Bosz: 'Qua resultaat is het teleurstellend, maar qua spel niet'

In gesprek met RTL 7 had Peter Bosz een dubbel gevoel na het gelijkspel tegen Lens. "Qua resultaat is het teleurstellend, maar qua spel niet. Als je naar de wedstrijd kijkt hebben we over 90 minuten het grootste deel gecontroleerd en gedomineerd", aldus Bosz. "Alleen in de fase waarin zij scoorden werden we teruggedrongen en in de fase daarna hadden we het even lastig. Voor de rest vind ik dat we het hier in een uitwedstrijd in deze ambiance niet slecht hebben gedaan."

Gevraagd werd aan Bosz of PSV in de openingsfase niet teveel druk heeft gezet. "Ik vind dat wij gevoetbald hebben en daarmee de angel uit hun spel hebben gehaald", zo gaf hij aan. "In de periode vlak voor de goal en daarna zag je het echte Lens, zoals ik ze ook ken. Als wij dit negentig minuten over ons heen hadden gehad, hadden we echt niet een punt gehad. Ik vind dat wij het goed gedaan hebben door waar het kon te voetballen. In het begin was het nog wat onrustig, maar daarna zijn we dat gaan doen. Met name aan het begin van de tweede helft deden we dat erg goed."

Volgens de trainer is het wel duidelijk dat over twee weken de thuiswedstrijd tegen Lens gewonnen móet worden. "We wilden hier een resultaat halen. Ik had natuurlijk liever drie punten gehad, maar gezien de andere uitslag hebben we het nog steeds in eigen hand", zei hij daarover. "We zullen nu alleen de thuiswedstrijd moeten gaan winnen. Dat is duidelijk, maar dat zal voor onze manier van spelen ook niet uit gaan maken."


'PSV moet vrezen voor nieuwe straf van UEFA'

PSV moet vrezen dat het opnieuw een straf van de UEFA gaat krijgen. Tijdens de wedstrijd vonden er ongeregeldheden plaats waarbij stoeltjes over en weer werden gegooid, waarna vanuit het uitvak een fakkel in het thuisvak werd gegooid.

Afgelopen seizoen werd de club door de UEFA al hard gestraft met een forse boete en een uitwedstrijd zonder publiek toen tijdens het uitduel tegen Arsenal hetzelfde vergrijp plaats vond.Luuk de Jong: 'Een klein groepje verpest het voor de anderen'

Bij rellen voorafgaand aan de wedstrijd tegen RC Lens zijn 24 personen lichtgewond geraakt. Dat heeft de Franse politie bevestigd, zo meldt onder meer De Telegraaf. De rellen ontstonden toen een groep van zo'n 200 fans van PSV vanuit het centrum richting het stadion vertrok. Eerst braken er al rellen uit in de stad zelf en daarna ook in de buurt van het stadion.

Ook tijdens de wedstrijd ging het weer mis toen stoeltjes in het uitvak werden gesloopt en dit net zoals enkele stukken vuurwerk richting het vak met supporters van RC Lens werden gegooid. Uiteindelijk kwam de mobiele eenheid in het stadion om een confrontatie tussen aanhangers van beide clubs te voorkomen.

Na afloop reageerde aanvoerder Luuk de Jong ook teleurgesteld over de incidenten die hadden plaats gevonden. "Dat is altijd vervelend, dit soort dingen wil je niet zien. Het is een klein groepje dat dat doet. Ze verpesten het voor de anderen", zo gaf hij aan. "Als we uitwedstrijden moeten spelen zonder fans, dan tref je daar ook de spelers mee."


Reactie PSV: 'We zullen de daders hard aanpakken'

Tegenover De Telegraaf heeft een woordvoerster van PSV gereageerd op de incidenten die plaats vonden tijdens de wedstrijd tegen RC Lens. "Ondanks dat we in contact zijn met alle supportersgroepen richting deze wedstrijd, gaat het mis in de rust. We steken er veel energie en tijd in om te blijven praten met supportersverenigingen en dan verstiert een kleine groep het", zo geeft ze aan. "We zijn nu bezig met het onderzoek in samenwerking met de Franse autoriteiten, de beelden zijn opgevraagd en als we zien wie het zijn, zullen we de daders hard aanpakken."


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Johan Bakayoko ('54)
Goal
1-1 Wahi ('65)
Scheidsrechter
Petrescu (Roe)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: André Ramalho ('30)
Kaart
RC Lens: Mendy ('52)
Kaart
PSV: Olivier Boscagli ('70)
Kaart
PSV: Ricardo Pepi ('90)
Kaart
RC Lens: Abdul Samed ('90)
Kaart
RC Lens: Said ('90)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanMalik TillmanJerdy Schouten


Sergiño DestOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'71 Ismael Saibari voor Malik Tillman
'82 Yorbe Vertessen voor Hirving Lozano
'82 Guus Til voor Johan Bakayoko
'90 Ricardo Pepi voor Luuk de Jong


Opstelling RC Lens

FulginiWahiSotoca


Abdul SamedMendy


MachadoMedinaDansoGraditFrankowski


Samba

Wissels:

'63 Thomasson voor Fulgini
'63 Da Costa voor Mendy
'63 Said voor Sotoca
'72 Guilavogui voor Wahi
'82 Haidara voor Machado


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 5 1-1 (1-0)
10  5 1-1 (1-0)
11  5 1-1 (0-1)
12  5 1-1 (1-0)
13  5 1-1 (1-0)
14  4 0-0 (0-0)
15  4 0-0 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.35. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Olivier Boscagli (53 -> 5,0)
2. Jerdy Schouten (29 -> 4,0)
3. Johan Bakayoko (28 -> 3,0)
4. Hirving Lozano (24 -> 2,0)
5. Sergiño Dest (19 -> 1,0)
6. Jordan Teze (7 -> 0,0)
7. Luuk de Jong (4 -> 0,0)
7. Walter Benítez (4 -> 0,0)
9. Joey Veerman (2 -> 0,0)
10. Niemand (1 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
11. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
11. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
11. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
11. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Tygo Land (0 -> 0,0)
11. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
11. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
11. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
11. Boy Waterman (0 -> 0,0)
11. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
11. Guus Til (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Joël Drommel (0 -> 0,0)
11. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
11. Malik Tillman (0 -> 0,0)
11. Noa Lang (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
11. André Ramalho (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
11. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
11. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
11. Xavi Simons (0 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
11. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
11. Philipp Max (0 -> 0,0)
11. Sávio (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Fábio Silva (0 -> 0,0)
11. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
11. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Ik vind dit een hele belangrijke wedstrijd. In de ED kan PSV de tegenstanders tot nu te met gemak verslaan, maar in de CL-groep hebben ze het tot nu toe moeilijk.
Ik geniet enorm van deze ploeg en ik vind hem zeer compleet. Spel is van een niveau dat ik lang niet bij PSV heb gezien. Daarom hoop ik echt op winst want als ze deze ook verliezen kan het europees snel voorbij zijn, en met deze ploeg zou dat zeer zonde zijn. Dit PSV kan in de Europa-League nog een eind komen en spectaculaire wedstrijden opleveren.
+4/-0

El Frikandel (geschorst)
5 maanden geleden
Nou, lekker mwt Bella Kotachap, was die al blessuregevoelig voor die naar ons kwam ? Had er verrekte veel van verwacht maar dat laat nog op zich wachten..
+1/-0

 
5 maanden geleden
Klopt, maar wat op zich laat wachten kan nog hopelijk verrassend snel komen mogen we hopen dan;-)
+2/-0

 
5 maanden geleden
Omdat hij toevallig op de training een keer geblesseerd raakt is hij meteen blessuregevoelig? :denk
+2/-0

5 maanden geleden
Lens heeft een doelsaldo van 8-13.Tegen Le Havre afgelopen Vrijdag scoorde Lens ook niet hoewel in blessuretijd een doelpunt werd afgekeurd wegens nipt buitenspel.Tegen PSV hoeven ze het spel niet te maken en kunnen ze hun favoriete spelletje op de counter spelen.Lens is een fysiek sterk team met snelle spelers.Wordt nog heel erg moeilijk omdat ze al 6 duels niet hebben verloren en heel weinig doelpunten tegen krijgen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik ben ook bang dat wij weer constant aan de bal zullen (en mogen) zijn, maar dat zij simpel kunnen profiteren op de counter.
Als wij counters tegen krijgen, dan zijn we gewoon zeer zwak met Boscalgi en Ramalho in het centrum, maar ook op de backs met Teze en Dest.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Hoop niet dat we daar op zijn Nederlands in trappen. In Europa lachen ze zich rot om die Nederlanders die het spel willen maken en makkelijk weg gecounterd worden. Gewoon de boel dicht, afwachten en counteren.
+1/-0

5 maanden geleden
Ben benieuwd! Gisteren zag ik bij studio voetbal Afellay de zwakte van PSV blootleggen welke al zeer goed zichtbaar was tegen Fortuna. Nu is Afellay een analist maar een trainer bekijkt beelden nog veel intensiever. Ik ben bang dat onze verdedigende zwakte weer genadeloos blootgelegd gaat worden. Lange ballen achter de verdediging. Kun je met zijn allen flink gaan jagen maar dan krijg je het zwaar. Weet alleen niet zo 1,2,3 of Lens snelle en behendige aanvallers heeft? Ik hoop dat PSV minder hoog zal staan eerlijk gezegd. Wellicht gaat dat ten koste van de attractiviteit maar dat zal ik zonder morren accepteren als het resultaat ernaar is
+5/-0

 
5 maanden geleden
Mee eens. Als PSV de druk er goed op heeft zijn ze heer en meester. Maar als Lens de ballen over die spelers heen speelt en onze verdedigers die moeten controleren, dan komen de zwaktes van PSV naar boven.
Ik vind het nog steeds raar dat PSV onder Bosz maar een systeem speelt.
Wat is er mis met Europees veel compacter staan, en zelf counteren ?
+3/-0

5 maanden geleden
Ik vind de speelwijze van Bosz in de Nederlandse competitie aantrekkelijk en leuk om te zien echter Europees zou ik de speelwijze toch graag wat behoudender zien. Beetje aanpassen is niks mis mee. Het niveau is veel hoger. Hopelijk heeft Bosz door de jaren heen bijgeleerd (was tegen Arsenal en Sevilla niet te zien)
+2/-0

 
5 maanden geleden
Op zich was er weinig mis met de taktiek tegen Sevilla. We hadden de betere xG en ook qua spelbeeld was het prima. Dat er dan heel nonchalant met de mogelijkheden wordt omgegaan is dan zonde. Ook tegen Arsenal valt er iets te zeggen voor de taktiek. Deels omdat je niet ineens anders wilt spelen voor 1 wedstrijd met spelers op een manier die ze niet gewend zijn en deels omdat je wel iets moet proberen om überhaupt een kans te maken. Als je de bus parkeert en achter komt kom je ook nergens. Op papier is 4-3-3 met Schouten en Veerman ook niet ultra-aanvallend.
+3/-0

5 maanden geleden
Om echt mee te doen tegen sterke tegenstanders missen we nog een centrale verdediger (hopelijk straks Ketchup) en een middenvelder met power!
+2/-0

5 maanden geleden
We zijn geen favoriet hoor. Zij staan bovenaan in de poule
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Zou mooi zijn als PSV wint en Sevilla Arsenal gelijk spelen
+1/-0

 
5 maanden geleden
Lijkt me toch vele malen gunstiger als Arsenal de komende drie wedstrijden allemaal wint. Dan zijn zij al geplaatst als ze naar Eindhoven komen.

Maar belangrijkste is natuurlijk dat je zelf van Lens wint, beide duels. Dan heb je in ieder geval Europa League binnen (mits Arsenal dus die drie duels wint). Dan kan je uit tegen Sevilla en/of thuis tegen Arsenal voor overwinteren in de CL gaan.

Maar laten we vooral maar zorgen dat we morgen in Lens winnen. Dat zal al lastig zat zijn. En daarna kunnen we wel gaan kijken naar scenario's.
+1/-0

5 maanden geleden
Belangrijkere pot dan die van zondag. 3 punten meenemen, manier waarop maakt niet uit. Bij minder zijn we Europees klaar.
+3/-0

5 maanden geleden
Ik denk niet dat Bosz zich gaat aanpassen en ik verwacht dan ook zeker geen overwinning. Zeker met Chucky voor Lang zou je iets compacter moeten spelen. Het wordt lastig om deze poule te overleven, maar er zijn toch al vele miljoenen bijgeschreven door alleen al de deelname. Dit wordt in de CL een leerjaar waar Bosz hopelijk iets van zal opsteken. Kampioen worden is dit jaar wel een reëele mogelijkheid en anders minimaal de 2e plaats. Dat betekent ook weer CL en dan met wat meer ervaring en natuurlijk de bijkomende miljoenen. De speelwijze van Feyenoord is voor de CL veel geschikter en ik geef hun ook meer kans.
Feyenoord en PSV gaan (financieel én sportief) afstand nemen van Ajax. Wie had dat een jaar geleden verwacht!
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik had dat wel verwacht. Maar dan andersom :D
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Een leerjaar, hebben we daar de tijd voor? Wie zegt ons dat we volgend jaar niet Veerman, Bakayoko en Lozano kwijtraken en weer opnieuw spelers moeten inpassen die er eigenlijk nog niet klaar voor zijn?

PSV heeft dit jaar een uitstekende selectie, die ook een aantal kwetsbaarheden heeft. Een Ramalho was uitstekend tegen Fortuna Sittard, maar de kans dat hij vanavond weer iets doms doet met een tegengoal tot gevolg, is helaas een reeële mogelijkheid. Ook in de Nederlandse competitie zullen we zien dat, als de tegenstand sterker wordt en het een keertje tegen zit, we in de problemen kunnen komen door de ruimte die we bij vlagen weggeven.

Ik vind dat er niks mis mee is om he speelwijze een beetje aan te passen. Je moet zorgen dat je je sterke punten kunt blijven uitspelen, terwijl je je kwetsbaarheden zo goed mogelijk moet verbloemen. De pressing die PSV speelt, kost (zeker tegen betere tegenstanders) klauwen vol energie en een tegenstander die zich eronder uit weet te voetballen, krijgt heel veel ruimte. Als je dan te weinig rendement haalt uit je eigen momenten, weet je bijna zeker dat je de bietenbrug op gaat. Tegen Sevilla gebeurde dat ook. De paar kansen die we weggaven waren óf gevaarlijker dan wat we creëerden óf werden veel overtuigender afgerond dan wijzelf deden.

Ik zou het niet gek vinden als PSV 1 aanvaller zou opofferen voor een wat meer lopende middenvelder die kan storen en bij balverovering als extra aanvaller kan fungeren. Daarmee hou je ook Bakayoko nog achter de hand voor als het toch nodig is om je systeem om te gooien. Maar wat jij ook al zegt: ik denk ook niet dat Bosz dat gaat doen en daardoor heb ik zelf weinig vertrouwen dat we in deze uitwedstrijd met 3 punten naar huis gaan.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Het de bus parkeren is een onderdeel van het voetbal dan Bosz er ook al ingeslepen zou moeten hebben. Als PSV 10 minuten voor tijd tegen Feyenoord 1-0 voor staat en het kampioenschap veilig kan stellen dan moet PSV ook 10 min lang het meest vreselijke anti-voetbal kunnen spelen. Dan kan je niet naar voren blijven rennen. Dat geldt ook voor de CL en EL.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik ken weinig ploegen die zo aanvallend kunnen spelen en ook de bus kunnen Parkeren.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Bus parkeren is eigenlijk makkelijker. Vooral zeer veel discipline en zeer compact staan, en het schieten van ballen vroeg blokkeren.
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Hopelijk lukt het PSV de kwaliteit van de passing hoog te houden zodat er druk erop gehouden kan worden. Zoals het gaat in de eredivisie zul je tekort komen. Te veel, makkelijke, ballen niet op maat.

Tevens wordt er hopelijk met overtuiging afgewerkt.
+1/-0

5 maanden geleden
PSV u19 heeft met 2-1 van Lens u19 verloren ondanks veel meer balbezit,meer corners,meer schoten op doel en PSV heeft ook nog 2 rode kaarten gekregen.Vanavond verwacht ik eenzelfde spelbeeld maar hopelijk niet dezelfde uitslag en ook geen 2 rode kaarten.
+2/-0

5 maanden geleden
Laat het nou gewoon eens 1 potje lekker meezitten.
Winnen graag makkers.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Tot nog toe zit het aardig mee. Nu nog aan de andere kant van het veld een meevallertje.
+2/-0

5 maanden geleden
Supportersrellen, ja hoor, gedraag je nou eens, doe normaal!
+3/-0

5 maanden geleden
8 minuten voetbal gezien, en we mogen van geluk spreken dat we nog niet achter staan !
+1/-0

5 maanden geleden
Dat gepiel achterin gaat een keer fout.
+1/-0

5 maanden geleden
PSV laat in iedere wedstrijd zien weinig op dit niveau te zoeken te hebben, incl. eredivisie.

Gelukkig is Lens ook niet best.
+1/-0

5 maanden geleden
Het moet snel beter. PSV is in Nederland te groot voor het servet en in Europa te klein voor het tafellaken. Lens is sterker, speelt in een betere competitie. Je ziet dat nu toch ook weer terug. PSV moet vaker meer tegenstanders van formaat krijgen om beter te worden.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik vind Lens net zo dramatisch als ons spelen. Gewoon een hele nerveuze en slordige pot van 2 kanten tot nu toe. Ik denk dat wij voetballen meer kwaliteit hebben en zij fysiek. Maar als je wat beter in de wedstrijd zit zou je hier gewoon kunnen winnen.

We laten het zelf alleen weer afweten door dat slordige spel.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Lens lijkt idd helemaal niks.

Ik verwacht wat meer van tillman. Als hij beter gaat voetballen gaan we meer creëeren.

Enorm veel druk btw van beide ploegen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
PSV moet het hebben van een bevlieging van Bakayoko. Lens is deze wedstrijd beduidend sterker. Met name ons middenveld wordt overlopen, veel balverlies en hun intensiteit is hoger.
+1/-0

5 maanden geleden
Kunnen we alsjeblieft vrije trappen en penalties voor Argentijnen afschaffen? Ze blijven er maar intrappen.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik hoop dat Veerman weer een enkel geniaal moment krijgt want tot nu toe heb je bar weinig aan hem
+3/-0

 
5 maanden geleden
Waarom? Tillman speelt helemaal niet zo slecht. Een paar kleine foutjes, maar dat heeft iedereen, van beide kanten …
+1/-0

 
5 maanden geleden
Zie dat ook graag. Hij is toch wat fysieker tegen die 6 van lens.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik snap de negatieve reacties niet zo. Was er echt de verwachting dat we Lens even weg zouden blazen? Ik vond de eerste 20 minuten nerveus, van beide kanten overigens. Het laatste deel vond ik juist heel volwassen en geduldig. Als we dit de 2e helft volhouden dan gaan we winnen.

Een beetje positiviteit graag!
+6/-0

 
5 maanden geleden
Als Tillmam na ruim 3 minuten een kansrijke aanval omzeep helpt met een bal die een amateur nog kan geven dan kom je niet aan het voetballen.

De enige mogelijkheid was een individuele actie.
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
5 maanden geleden
Helemaal mee eens Obelix. De storm doorstaan, nou breien naar een 0-1 en lekker te bed
+1/-0

5 maanden geleden
Ik hoop dat Baka wat meer gaat laten zien … ik snap niet waarom hij zo vaak naar binnen trekt, juist op een moment dat bv Teze aan de bal is, en die de bal dan niet kwijt kan …
Hij is wel fysiek goed bezig, maar tactisch niet echt sterk vind ik.
+1/-0

5 maanden geleden
Teze, boscsgli, Schouten goed.
Dest, Veerman heel matig.
Tillman te druistig, maakt teveel domme overtredingen.

Maar bovenal een matige tactiek. Zij laten ons het spel maken, wat nog niet lukt. En bij balverlies ligt het veld open.
+1/-1

5 maanden geleden
Het is allemaal wat slordig, niemand die zijn niveau haalt. Heb het idee dat er heel gehaast gevoetbald wordt. Dat is wel een beetje het nadeel van Tilmann op 10, hij is niet iemand die heel zuiver is in zijn passing. Gelukkig verdedigen ze wel heel redelijk.

Tweede helft moet gewoon wat beter, wat meer rust aan de bal, en dan moet je deze wedstrijd kunnen winnen of iig gelijkspelen.

Ik zou Saibari en Vertessen wel eens willen zien, heb het idee dat tegen dit Lens zij juist kwaliteiten hebben die ons nu kan helpen.
+1/-0

5 maanden geleden
Wat me week in week uit opvalt is dat Bakayoko geen enkele bal stil legt als hij een bal krijgt aangespeeld. Elke bal springt van z'n voet waardoor hij niet meteen door kan en de tegenstander net de tijd krijgt en er tussen kan kruipen. Let er maar eens op.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Omdat hij vaak te diep staat en bij een pass in de bal moeten komen lopen … dan is het moeilijk om de bal te controleren, met een man in de rug.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Bij dat fantastische doelpunt deed ie het gelukkig goed ! Kanjer.
+2/-0

5 maanden geleden
Ze hadden een kwartier nodig om er achter te komen dat deze tegenstander een goeie dag moet hebben om het niveau van FC Twente te halen. Mede daarom in het eerste kwartier goed weggekomen. Daarna wel wat beter maar absoluut te mager. Met een goede Veerman speel je deze tegenstander gewoon weg. Helaas hebben we vandaag weer de matige Veerman. Begint nu toch wel een dingetje te worden bij deze jongen. Ook van FC Twente kan je verliezen…
+5/-0

5 maanden geleden
Komt allemaal goed ….
Als het deze stand blijft, dan komt op het laatst Vertessen erin en die gaat het verschil maken! 😀
+1/-0

5 maanden geleden
Ramalho weer met een pass over 30 meter naar niemand. Het lijkt net alsof ze in de CL een heel ander spelletje proberen te spelen en allemaal rare dingen gaan doen steeds. Dat had ik tegen Sevilla ook al.
+2/-0

5 maanden geleden
2× op doel geschoten tot nu toe. Nu wel met overtuiging.
+1/-0

5 maanden geleden
Zo ja!! Lekkerrrrr…. Zat net te denken dat dat één keer raken die Fransen te snel gaat. Gewoon minder lopen met die bal
+1/-0

5 maanden geleden
Zoooooo, die zit er lekker in!!!!
+1/-0

5 maanden geleden
Heerlijke goal. Psv echt wel goed eerste 10 minuten. Een stuk zuiverder in de passing.
+1/-0

5 maanden geleden
Wie kunnen we voor Veerman inbrengen? Dramatische wedstrijd!
+2/-0

5 maanden geleden
Die 9 van hun kan me wel bekoren. Snel en zeer technisch. Het is dat de middenvelders hem niet kunnen wegsteken anders was hij zeer gevaarlijk.
+1/-0

5 maanden geleden
Mooie goal! Ik erger me alleen kapot aan Veerman. Veel te laconiek en laat daarmee eigenlijk zien dat ie op een hoger niveau (nog) niks te zoeken heeft.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Denkt wellicht dat hij er al is, speelt daarom zo laconiek, als een grote meneer die hij nog niet is.
+2/-0

5 maanden geleden
Bedankt Ramalho. Ongelooflijk wat Bosz in hem ziet 🙈
+3/-1

5 maanden geleden
Hou toch op.. Ramalho doet hier niet zoveel verkeerd. Mooi doelpunt maar die voorzet mag natuurlijk nooit gegeven worden. Begint bij Veerman
+6/-2

 
5 maanden geleden
Ramalho moet gewoon tegen hem aan lopen. Klein duwtje is genoeg. Nu doet hij precies niks.
+3/-0

5 maanden geleden
Dat was echt een technisch hoogstandje. Ook deze goal viel uit het niks.

Tillman speelt voor spek en bonen mee.
+2/-0

5 maanden geleden
1min voordat het 1-1 werd zei ik dat PSV eentje tegen zou krijgen. En dat komt omdat PSV achteruit begon te lopen. Dat kunnen ze niet! Zodra de spelers niet meer vooruit kunnen verdedigen omdat ze moe zijn moet je gaan wisselen!
+3/-0

5 maanden geleden
Kort na rust zag ik een fase van snelle barcirculatie en één keer raken. Inmiddels zie ik iedereen weer lopen met de bal helaas en dan speel je die Fransen niet kapot
+4/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
In het café bij ons heb je ook vaak een barcirculatie 😆
+3/-0

 
5 maanden geleden
Hahaha ik zie het nu! De bal bevat niet genoeg bar! Daarom gaat hij zo traag rond
+2/-0

5 maanden geleden
Tsja wat moeten we hiervan vinden. Ik vind het vooral een heel frustrerende pot, omdat je gewoon niet goed speelt. Veel te slordig in de passing met daarbij een laag baltempo.

Deze poule is nog niet gespeeld met ook de andere wedstrijd in de poule. Zaak nu is om zeker volgende pot te winnen en dan een finale in Sevilla te spelen.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik was stiekem wel van een overwinning uitgegaan. Zoals meerderen denk ik Lens onderschat. Een geslepen en fysieke ploeg.
Gelukkig wint Arsenal in Sevilla!
Als Arsenal zijn kunstje thuis herhaalt dan is er ondanks slechts 2 punten in 3 wedstrijden nog heel veel mogelijk.
Nu al zin in!
+2/-0

5 maanden geleden
Niet verloren is positief. Je zelf 25 minuten lang omver laten blazen door een Franse kabouter is heel erg kwalijk. Dat heeft alles te maken met wilskracht, intensiteit en overtuiging. Uiteindelijk win je een punt maar is er heel wat na te praten. Ik ben bijna zeker dat dit Feyenoord niet zo makkelijk zal overkomen en ik vrees dan ook de directie confrontatie. Feyenoord in de Kuip is toch even wat anders dan deze nr. 15 van de Ligue 1. Benieuwd wat Bosz hierover te melden heeft.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ook anders dan de ploeg die wist te winnen van Arsenal. Dat 'vergeet' je dan weer te benoemen :denk
+4/-0

 
5 maanden geleden
Nee hoor dat was ik zeker niet vergeten, maar ik vind dat niet zo relevant. Arsenal zal het daar wat onderschat hebben, laat ze 10x tegen deze ploeg spelen als het er echt om gast en winnen ze alle 10. Ik kan met niet voorstellen dat PSV ze vanavond onderschat heeft. Thuis zie ik PSV wel van deze ploeg winnen, maar uit bij Sevilla wordt weer billenknijpen. Als Arsenal in de laatste wedstrijd al geplaatst is kunnen het nog wel eens 8 punten worden.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dus een ander resultaat in dezelfde groep is niet relevant, maar wel de prestaties in de nationale competitie? :D Die bovendien erg vertekenend is. Inmiddels zijn ze zeven wedstrijden ongeslagen, inclusief de 'niet relevante' overwinning tegen Arsenal.
+7/-0

5 maanden geleden
Erg open wedstrijd voor een Europees duel. Beiden hadden kunnen winnen en ik denk dat een gelijkspel terecht is.

Wat een intensiteit ook. 90 minuten vol gas van beide kanten. Dat is er in de Eredivisie niet bij.

Al met al ben ik wel tevreden met een gelijkspel. Ik ga er vanuit dat Arsenal in Londen ook van Sevilla wint. Als wij dan thuis van Lens winnen staan we tweede.
+1/-0

5 maanden geleden
Volgende pot winnen en je staat boven Lens op basis van onderling resultaat. Mocht Aresenal thuis winnen van Sevilla sta je dan gewoon 2e.

Dan word die wedstrijd in Spanje echt cruciaal. Maar goed ik loop alweer op zaken vooruit... Eerst thuis maar eens een keer wat laten zien tegen die Fransen! Win je die niet is het wel klaar voor de 2e plek in ieder geval.
+1/-0

5 maanden geleden
Jezus wat was dit een slechte wedstrijd aan PSV kant.
Totaal geen gevoel gehad dat PSV voor de winst wilde gaan .
Schande
+1/-3

5 maanden geleden
Niet geheel ontevreden en verwacht dat dit na 5 speelronde de stand is:

Arsenal 12
Psv 5
Lens 5
Sevilla 5

En dan heb je wel een groot voordeel dat je thuis tegen Arsenal speelt, wat de focus wellicht wat verlegt
+2/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Hoe kan PSV 2de staan bij deze stand? dan denk ik dat Sevilla 2de staat.
PSV heeft het vandaag gewoon laten liggen.
+1/-1

Psvfan1982 (geschorst)
5 maanden geleden
Wat heeft psv helaas een fout gemaakt in de zomer transfer periode.

Ze hadden ramalho moeten verkopen/verhuren en alles op een goede verdediger moeten zetten.

Ramalho kost je teveel punten en geld.

Had dan bijv geen tillman gehaald maar een top verdediger.

Hopelijk kunnen ze nog EL behalen en in de winterstop cv halen en vervanger van sangare.( speelt hij veel in Engeland anders wil hij misschien wel terugkomen (huren ofzo)


Jammer dat bosz niet heeft gewisseld met bijv sambo of van Aanholt in te brengen en ramalho eruit te halen. (Dest, teze, Boscagli, van Aanholt)

Binnenkort komen Mauro Jr en obispo weer terug.

Hopelijk al voor de wedstrijd tegen lens en tegen feyenoord en AZ.
+4/-5

 
5 maanden geleden
Ze hebben een topverdediger gehaald, die is alleen geblesseerd. En dan hebben ze ook nog Dest gehaald, wat voor PSV begrippen ook een topverdediger is.
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Maar jongens wat een treurnis enkele reacties hier.
Ik vraag me echt af of sommige realiteitszin hebben. Deze ploeg is 2e geworden in Frankrijk. Haalt een spits van 30 miljoen die, zo hebben we helaas gezien, best een goeie goal kan maken.

Wij doen voor het eerst in 100 jaar weer mee, hebben de eerste wedstrijd flink op de broek gehad. Tegen de winnaar van de Europa league spelen we zeer verdienstelijk gelijk, en vandaag zet je in mijn ogen weer een stap in volwassenheid.

De eerste wedstrijd was naïef, aldus de kenners. Als dat al zo was, dan hebben ze op dat vlak in ieder geval winst geboekt.

Ik zie het echt niet zo negatief. Winnen thuis, dat kan gewoon, zeker met Noa er bij. We zijn dan weer 2 weken verder.

Nu doen gewoon nog mee, en dat het beter kan, zeker.

Ik heb nu al fokking veel zin in zondag.

Tot slot, ik hoop dat de uefa coulant is, anders gaan er bijna 3000 man voor Jan Doedel naar sevilla....
+19/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Precies, en oh oh oh wat waren de heren Sneijder en Jansen slecht te spreken over PSV, alsof wij aan onze stand verplicht zijn om dit Lens even simpel opzij te zetten. En ja, Feyenoord wordt helemaal bewierookt om een wedstrijd die ze gewoon verliezen en wij behalen een punt in een uitduel tegen de nummer 2 van Frankrijk en de bedwinger van Arsenal en er heerst teleurstelling alom!
+9/-0

 
5 maanden geleden
100% eens mbt Sneijder en Janssen.
Janssen: je schiet niks op met een punt (blijkbaar is rekenen niet Theo zijn sterkste kant).
Sneijder: ik heb geen enkel aanknopingspunt gezien.

Ik krijg de indruk dat ze het over hun geliefde Ajax hadden ipv PSV. ;)
+5/-0

 
5 maanden geleden
Ook Janssen: ze hadden de lange bal moeten hanteren … alles op Luuk de Jong …
Wat een koekerd zeg …
+1/-0

 
5 maanden geleden
De wedstrijd was met 1-1 een prima resultaat in een Europese uitwedstrijd. Het zijn daar ook geen koekenbakkers he. Genoeg negatief maar ook genoeg positief te melden.Je kan er van alles op los laten maar weer zo jammer dat je het dan met nederlandse analisten moet doen met het nivo van de heren in de studio
Het zijn een stelletje azijnzeikers die niks toevoegen en gewoon niet over hun hart kunnen krijgen om ook maar iets vanuit een positieve invalshoek te benoemen. Dit itt tot wedstrijden van feyenoord waarbij ze overigens goed gevoed worden door die presentator die vlgs mij hardcore feyenoord supporter is. Zo treurig dit. Vergelijk dat eens met analisten op de Engelse tv. Eerlijk, verstand van zaken, humor soms en vooral Onpartijdig !
Leve de neutrale berichtgeving in Nederland.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik zou Alan Shearer, Gary Lineker en Micah Richards best wel eens bij een wedstrijd van ons willen zien.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Obelix, dank voor jouw heerlijke verwoording van mijn gedachten.

Ik zou zelf alleen nog toe willen voegen dat ik trots ben op de jongens voor de strijd die ze hebben geleverd. Volgens mij was dit een ongelofelijk fysieke en moeilijke pot om te spelen.

Nu twee keer thuis alles geven en hopen op een resultaat in Spanje, en dan kijken waar we uitkomen.
+1/-0

5 maanden geleden
Wedstrijd volgens mijn verwachting verlopen.Fysiek sterk team dat levens gevaarlijk is in de omschakeling.Over 2 weken in Eindhoven wordt het misschien nog wel moeilijker omdat Lens aan 1 punt genoeg heeft en lekker op de counter kan spelen.Hopelijk is Lang dan fit genoeg om mee te spelen.Maakt toch wel verschil als hij meedoet.Luuk had weinig kans tegen die beer die motm werd.Zo'n verdediger moet PSV eigenlijk hebben.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Het was inderdaad een beer, maar de Jong was ook wel vogelvrij verklaard, met het gratis aan zijn nek hangen bij een diepe bal als treurig dieptepunt: zeker de grensrechter die hier recht op stond te kijken mocht er wel iets van vinden.
+3/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb al jarenlang een seizoenkaart met een groep vrienden. Wij waren dolgraag naar Lens gereden om erbij te zijn, maar kwamen er niet tussen omdat andere supporters vaker naar uitwedstrijden gaan (niks mis mee). Als ik vervolgens allerlei beelden zie van vechtpartijen buiten het stadion, vernielingen in het stadion en het gooien van stoeltjes en vuurwerk vanuit het uitvak, dan kookt het van binnen. Dus die mensen die zich niet kunnen gedragen krijgen dus voorrang op mij en maken vervolgens van de gelegenheid gebruik om onze club (is het ook hun club?) te schande te brengen in Europa, waardoor ik me zelfs moet schamen voor ons publiek en we weer het risico lopen op geen uitpubliek en boetes. Het is de wereld op z'n kop.
+19/-0

 
5 maanden geleden
Helemaal mee eens. Plusje.
Ik ben al decennia niet meer in een stadion geweest. Heb nooit een uitwedstrijd bezocht. Ken de regels en procedures niet.
Maar stel:
* gezichtsbedekkende kleding niet meer toegestaan bij uitreizen.
* supporterskaart met naam, pasfoto en vingerafdruk verplicht.
* gewone ID verplicht.
* word je betrapt (op heterdaad op grond van beelden) op wangedrag: stempel op je kaart of kaart ingenomen.
* geen supporterskaart, geen busreis.
Zoiets moet toch te regelen zijn?
Of bestaat het al en wordt het niet uitgevoerd?
+2/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
PSV moet stoppen met dat uitbeleid. Niks diamondkaarten of hoe die dingen ook mogen heten. Niks voorrang. Bij de CL-thuiswedstrijden wordt doodleuk gezegd dat ze buiten de scc'ers iedereen een kans willen geven en er dus geen passe-partouts meer worden verkocht. Doe dat dan ook bij uitwedstrijden. Geef dan iedereen de kans om eens een uitwedstrijd mee te maken. Dan wordt die groep met notoire relfiguren uit elkaar getrokken wat alleen maar positief werkt. Nu durven ze wel omdat ze zichzelf een soort veilig wanen. Die groep die al jarenlang van die privileges heeft genoten gaat nu maar eens naast het net vissen. Tijd voor andere, normalere, supporters om eens een uitervaring mee te maken. Ik woon bij Rotterdam. Daar zitten drie tegenstanders van ons maar in ons uitvak kom ik niet door het huidige systeem. Weg ermee !!
+4/-0

5 maanden geleden
Nog van alles mogelijk in deze poule, ik geloof er nog wel in. Als die zogenaamde supporters in het zwart zich nu ook eens normaal gedroegen zodat wel een stuk beter zijn. Je schaamt je gewoon als je een zwart vak ziet ipv rood en wit. Moet toch mogelijk zijn dat men weet wie dit zijn en dat men deze groep eens goed hard aanpakt.
+13/-0

5 maanden geleden
Voor de neutrale toeschouwer leek mij dit echt een draak van een wedstrijd. Voor PSV kan ik met wat moeite 4 gevaarlijke momenten voor de geest halen, en van Lens (ondanks dat ze wel vaker dreigend waren) ook maar een stuk of 5 momenten waar Benitez moest optreden.

Verder was het voor mij wederom een bevestiging dat wij niet zo goed zijn als de eredivisie ons tot nu toe doet lijken. Lens is absoluut geen bijzondere ploeg. Als je ziet hoeveel ook daar mis ging, met ballen die gewoon over de zijlijn en 1x zelfs over de eigen achterlijn werden geschoten. Het enige wat ze hebben, is wat fysieke kracht. En meteen zie je dat niemand een poot aan de grond krijgt. Bakayoko en Lozano hebben allebei 1 moment gehad, wat ons 1 goal en 1 bijna-goal opleverde. Luuk heb ik de hele wedstrijd niet gezien. Het middenveld vond ik zo slecht nog niet, maar omdat onze mannen voorin zo matig waren, konden zij het verschil ook niet maken. Verdedigend zag het er over het algemeen aardig uit, maar kun je bij de goal toch weer vanalles opmerken en daarnaast zag je een paar keer zeer gevaarlijke uitbraakmogelijkheden op het moment dat zij zich onder ons drukzetten uitspeelden.

Verder zag je ook dat je Noa Lang echt mist. Zowel Lozano, Baka en Vertessen zijn afwachtende spelers die pas mee gaan doen zodra ze de bal krijgen. Lang eist de bal gewoon op en zorgt dat er wat gebeurt. Een speler die vol overtuiging de bal willen hebben en er dan ook iets goeds mee doet, dat miste ik gisteren.

Thuis een nieuwe kans om van dit Lens winnen, maar dat is in mijn ogen zeker geen zekerheidje. Wel is het zo dat het in deze poule nog helemaal open ligt. Als Arsenal de komende 2 thuiswedstrijden wint, wij van Lens winnen en Sevilla van ons, dan staat Arsenal op 12 punten en de rest op 5. Dan wordt het een interessante laatste dag met de thuiswedstrijd tegen Arsenal wat al lang en breed poulewinnaar is.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Dat was ook mijn gedachte. En ik vind vooral dat de handelingssnelheid schrikbarend laag is in dit soort wedstrijden.
Iets wat mijns inziens wel te trainen valt. Gewoon in duels tegen Fortuna en Volendam meer gas geven.
Maar nu wordt er tegen Lens een bal aangenomen, ze denken rustig te kunnen kijken of te dribbelen. Nee dat kan dus niet op dit niveau. Voor de aanname al weten wat je gaat doen en gelijk door passen, schieten of whatever.
+2/-0

5 maanden geleden
Een apart onderwerpje Vandalisme zou niet verkeerd zijn.
Een aantal van onze supporters zet in Lens de stad op stelten en breekt het stadion af.
Moeten we nou weer horen dat de daders helaas niet gevonden worden?
Of dat voetbal nou eenmaal emotie is?
Of dat een alcoholverbod tegen de rechten van de mens is?
Of dat we hieraan maar moeten wennen?
Het moet toch mogelijk zijn om deze mensen te identificeren en buiten de bus en het stadion te houden?
Het is nu echt vijf voor twaalf. Pappen en nathouden gaat niet meer.
+8/-0

 
5 maanden geleden
Helemaal met jou eens. Deze idioten zijn gewoon draaideur criminelen die het nooit zullen leren. Keihard straffen en beboeten, desnoods in de gevangenis ermee of lijfstraffen geven. Wat mankeert je om te rellen in de stad en dingen te slopen. Hou je bezig met het supporten van PSV. Dit is geen support. Dit is jezelf, PSV en je landgenoten neerzetten als slecht volk. Om je dood te schamen!
+2/-0

 
5 maanden geleden
Lijfstraffen hoeven voor mij niet.
Ik denk wel dat het clubbestuur nu zijn mond moet opentrekken. En misschien de burgemeester van Eindhoven, ook al speelde het gedoe zich af in Lens.
Concrete maatregelen graag.
En anders in ieder geval een duidelijk signaal: wie de boel afbreekt is onze vriend niet. Reken niet op "begrip" of clementie. Wij willen jou nooit meer in een stadion of een supportersbus zien en daar denk maar niet dat je je straf ontloopt.
En een mededeling voor de meelopers. Spreek elkaar aan op wangedrag. Passief meewerken wordt ook niet geaccepteerd.
+3/-0

 
5 maanden geleden
We hebben het niet over PSV-supporters want in dat vak was geen rood-wit te zien. Ik heb een foto voorbij zien komen van de gehele tribune achter het doel. Zo'n 80% was geel-rood gekleurd. En linksonderin was een klein zwart hoekje. Zwart? Ik dacht dat wij rood-wit waren 🤔
+1/-0

 
5 maanden geleden
Want je bent geen supporter van PSV als je niet in rood-wit naar het stadion gaat? :denk
+2/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Iedereen moet weten hoe hij naar het stadion gaat. Maar ik zou in het rood-wit staan. En met mij velen. Alleen wij krijgen de kans niet omdat de zwartdragers voorrang krijgen. Anderen zetten ze weg als draaideurcriminelen. Ik als niet-clubkleurdrager van onze club. Maar dat we van dit gajes af moeten vinden we volgens mij allebei. Of niet dan ??
+3/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Je scheert nu alle 2000 die in het uitvak zaten over een kam. Geen supporters, want ze zijn in het zwart en niet in het rood-wit ...

Dat PSV een heel groot probleem heeft met (uit)supporters is natuurlijk niet eens een discussie, dat is gewoon een feit. Maar om iedereen maar onder die groep te scharen omdat ze in het zwart gekleed gaan gaat mij te ver.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Je zou kunnen verwachten dat degene die in het zwart gekleed in het uitvak zitten en net als wij een pesthekel beginnen te krijgen aan die 'zwarten' die zich misdragen opstaan en van zich laten horen. Maar hoor jij ze?
+1/-0

 
 
5 maanden geleden
Ik konstateer dat niemand die in dat 'zwarte' vak zit opstaat tegen degenen die zich misdragen en dat spreekt denk ik voor zichzelf.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dus alle 2000 die gisteren in het uitvak stonden zijn hooligans omdat niemand ingrijpt? Of wat wil je nu gaan suggereren? Zit het hele stadion bij thuiswedstrijden dan ook vol met criminelen omdat daar ook niemand ingrijpt als er wat gebeurt?
+2/-0

 
5 maanden geleden
Moeilijk dicusieren met jou. Laat maar, je hebt gelijk.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Meer dan 1+je mag niet maar zou niks meer dan verdiend zijn.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Je kan ook niet echt zeggen dat 'een paar idioten' het verpesten voor de rest. Ik las in een artikel dat men in Lens verwachtte dat er 2.000 Nederlandse fans zouden komen, onder die 500 hooligans. Dat is gewoon een kwart.

Overigens ben ik nog steeds van mening dat de 75% fans die wél met goede bedoelingen naar een (Europese) uitwedstrijd gaan, niet zouden moeten lijden onder draconische maatregelen of bijv. een alcoholverbod. Die zouden gewoon moeten kunnen genieten van de stad, het toeleven naar een (grote) wedstrijd en de sfeer. Het probleem is dat die individuen die zich misdragen anoniem en ongestraft hun gang lijken te kunnen gaan. Het enige wat er soms gebeurt, is het achteraf proberen te identificeren op basis van camera-beelden.

Maar ja, hoe ga je dat veranderen? Je wilt ook niet het leger hoeven inzetten om 2.000 man in een uitvak op heterdaad te betrappen als ze met een stoeltje of vuurwerk gooien. En je wilt ook niet de medewerker van PSV of de supportersvereniging zijn die bepaalde fans een kaartje weigert omdat ze in het zwart gekleed naar een wedstrijd gaan. En je wilt ook geen welwillende supporter zijn die zijn een doorgesnoven idioot met bivakmuts moet gaan lopen terechtwijzen omdat hij zich misdraagt.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Je kan dit alleen aanpakken indien alle partijen dat gezamenlijk oppakken. En de clubs en de voetbalbond(en) en de lokale driehoek(en) en vooral de landelijke politiek. Het is vooral wijzen naar elkaar en met populistische kreten komen als voetbalwetten en Engelse model. Vervolgens wordt voor de simpele oplossing gekomen door een heel vak of heel stadion maar te straffen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Het probleem is dat die individuen die zich misdragen anoniem en ongestraft hun gang lijken te kunnen gaan. Het enige wat er soms gebeurt, is het achteraf proberen te identificeren op basis van camera-beelden.

Helemaal mee eens, Bas.
Daarom: we moeten individuen die zich misdragen de kans ontnemen om anoniem en ongestraft te blijven.
Vandaar, nogmaals:
* geen gezichtsbedekkende kleding;
* identificatie en identificatieplicht
* meelopersgedrag niet meer accepteren. Wie wangedrag aantoonbaar accepteert is medeplichtig.
In een eerdere post was ik specifieker en helderder dan hier. Maar het gaat me niet om de kleur zwart tegenover rood-wit.
En ik wacht op het clubbestuur en de gemeente. Laat zien dat je het zat bent. Laat zien dat je wat doet. Maak duidelijk dat geweld en vernieling nooit geaccepteerd wordt, ook niet 'in naam van' club A, B en C. Dat snapt iedereen, maar soms moet je ook hardop zeggen wat iedereen snapt.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik kan je wel volgen, maar je kunt niet steeds opnieuw dingen blijven verkondigen zonder daar uiteindelijk adequaat op te reageren. Met betrekking tot gezichtsbedekkende kleding --> gaan we dan bijv. ook petjes verbieden? Of sjaals (die kun je ook lekker hoog optrekken)? En wat is dan 'meelopersgedrag'? Als ik in het stadion sta en een medesupporter 2 rijen lager doet iets doet wat niet geoorloofd is, ben ik dan een meeloper als ik niet ingrijp?

Ik ben het helemaal met je eens dat er iets moet gebeuren en dat het veel leuker is als iedereen in een voetbalstadion (en ook erbuiten) gewoon het doel heeft om het leuk te hebben. Maar de realiteit is dat er, in het bijzonder in het voetbal, gewoon best veel mensen zijn die leven voor de sensatie, de onrust en de rellen.

Dit probleem oplossen is, hoe makkelijk sommige mensen het ook willen laten lijken, gewoon verekkes moeilijk. En de belangrijkste oorzaak daarvan is dat de mensen die het betreft gewoon alle fatsoensnormen aan de laars zullen blijven lappen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Je hebt ongetwijfeld gelijk, Bas.
Ben in elk geval blij dat PSV en de supportersvereniging (in het ED) aangeven dat ze genoeg hebben van het geweld en de vernielingen. Ik kan het ED hier niet lezen en weet dus niet of er concrete maatregelen worden aangekondigd.
+1/-0

5 maanden geleden
Wie kunnen we voor Veerman inbrengen? Dramatische wedstrijd!
+1/-0

5 maanden geleden
Terechte uitslag. Alweer blijkt dat PSV te weinig van dergelijke fysieke wedstrijden in de Ned competitie moet spelen. De handelingssnelheid moet hoger maar is in de Ned competitie niet nodig, wedstrijden worden toch eenvoudig (tot nu toe) gewonnen. Als je elke week z'n wedstrijd hebt, kun je er beter mee om gaan en wordt je er alleen maar beter door.
+2/-0

 
5 maanden geleden
De spijker op zijn kop. De enige manier waarop je kunt voorbereiden op het spelen van wedstrijden met deze intensiteit, is door die weerstand vaker tegen te komen. In het begin van het seizoen hadden we met een incompleet Feyenoord en Glasgow Rangers nog enige tegenstand, maar wat we daarna allemaal getroffen hebben in de eredivisie is brandhout in het kwadraat. Met een Ajax dat zich op een enorme diepte bevindt, heb je met het huidige Feyenoord, Twente en AZ slechts 3 binnenlandse tegenstanders waarbij puntverlies niet direct een grote blamage mag worden genoemd.

De traditionele subtop-clubs laten het op dit moment allemaal keihard afweten. Heerenveen, Groningen, Utrecht, Vitesse, NAC Breda... allemaal ploegen die ooit in staat waren om een hoog niveau te halen. Nu is het net zo slecht en troosteloos als Heracles, Volendam, Fortuna en Go Ahead Eagles.

De enige manier om dit te veranderen is om ervoor te zorgen dat de goede clubs in Nederland elkaar vaker tegenkomen. Dat betekent verkleinen van de competitie, of op zijn minst een soort 'kampioens-playoff' zoals in België gespeeld wordt en liever nog, gewoon samengaan met de Belgische competitie en dan hopen dat de nivellering dan niet alsnog gaat plaatsvinden.
+1/-0

5 maanden geleden
We hebben precies kunnen vaststellen wat de Eredivisie voorstelt in Europa. En daarop luidt het simpele antwoord, helemaal niks!
Je kunt dit soort wedstrijden niet spelen op dezelfde manier als je dat doet in de Eredivisie. Daar kun je op zn 11 en dertigst achter een balletje aansjouwen. Daar kan je alles op halve kracht doen. Daar kan je alles doen met een handelingssnelheid die weinig hoger ligt dan die van mijn ome. Die al 25 jaar dood is.
Dan zijn er ook nog mensen die denken dat lens één of ander 3e rangsclubje is. Je wordt niet zo maar 2e in Frankrijk op 1 punt van PSG. En je kunt niet zo maar even spitsen kopen van 30 miljoen euro. Ja, ook ik vind Ramalho een zak met hooi, maar aan dit doelpunt kon hij helemaal niks doen. Fantastische ingeschoten, dat krijg je blijkbaar voor 30 miljoen euro.
Dus nee, PSV was zeker niet op zn best. Schouten was zn onverstoorbare zelf. Dest gooide alle energie in de wedstrijd. Lozano liet zien het wel te begrijpen en de Jong deed wat er in zijn mogelijkheden lag. De rest wist zich amper boven de grauwe middelmaat uit te vechten met als absoluut dieptepunt Veerman. Die zich gedraagt als een gearriveerde vedette. Maar ondertussen laat zien op alle facetten die noodzakelijk zijn binnen de topsport tekort te komen. Mark van Bommel heeft 1 keer in zijn hele leven een mannetje uit zn rug laten lopen en daar hebben we het 20 jaar later nog over. Veerman heeft nog nooit met iemand meegelopen. Tijd dat iemand dat even aan zijn verstand gaat peuteren.
Was het dan zo verschrikkelijk slecht. Nee, dat viel wel mee. Voor hetzelfde geldt kom je daar op 0-2 en is het klaar. Speelde Lens dan zo verschrikkelijk goed. Nee, natuurlijk niet. Hoeveel uitgespeelde kansen hebben ze gehad of heeft Benitez ons moeten redden??
Dus, volgende potje gewoon winnen. Als Arsenal dan ook zijn werk doet hebben zij 9 punten. Sevilla 2 en wij en Lens 5. Dan kan Arsenal zich de volgende ronde plaatsen bij winst op Lens. Stel dat we verliezen in Sevilla wat helemaal niet hoeft heeft Arsenal 12 punten en de rest er allemaal 5. Dan spelen wij thuis tegen een al geplaatst Arsenal en mogen die andere twee het samen uitzoeken.
Dan kan je je plaatsen voor de volgende ronde CL. Dat is plus 11 miljoen aan bonus en 1 thuiswedstrijd a 4 miljoen recette. En wordt je waarschijnlijk helemaal horendol gespeeld door ene nummer 1 uit 1 van de andere poules. Veel succes. Of je gaat nog een paar rondes EL spelen. Waabrij je uiteindelijk wellicht net zoveel verdiendt als aan 1 ronde CL. Maar je pakt wel een pak ervaring, mer weerstand en een berg coefficient punten.

Kortom, ff adem halen. Niet te veel naar die paniekzaaiers op de tv luisteren. Dan is er nog meer dan voldoende perspectief.

Ohja, en die idioten die zich supporters noemen en de club bakken met geld kosten?? Aan de schandpaal ermee en de rekening betalen...
+4/-0

5 maanden geleden
We hebben precies kunnen vaststellen wat de Eredivisie voorstelt in Europa. En daarop luidt het simpele antwoord, helemaal niks!

Je kunt dit soort wedstrijden niet spelen op dezelfde manier als je dat doet in de Eredivisie. Daar kun je op zn 11 en dertigst achter een balletje aansjouwen. Daar kan je alles op halve kracht doen. Daar kan je alles doen met een handelingssnelheid die weinig hoger ligt dan die van mijn ome. Die al 25 jaar dood is.
Dan zijn er ook nog mensen die denken dat lens één of ander 3e rangsclubje is. Je wordt niet zo maar 2e in Frankrijk op 1 punt van PSG. En je kunt niet zo maar even spitsen kopen van 30 miljoen euro. Ja, ook ik vind Ramalho een zak met hooi, maar aan dit doelpunt kon hij helemaal niks doen. Fantastische ingeschoten, dat krijg je blijkbaar voor 30 miljoen euro.

Dus nee, PSV was zeker niet op zn best. Schouten was zn onverstoorbare zelf. Dest gooide alle energie in de wedstrijd. Lozano liet zien het wel te begrijpen en de Jong deed wat er in zijn mogelijkheden lag. De rest wist zich amper boven de grauwe middelmaat uit te vechten met als absoluut dieptepunt Veerman. Die zich gedraagt als een gearriveerde vedette. Maar ondertussen laat zien op alle facetten die noodzakelijk zijn binnen de topsport tekort te komen. Mark van Bommel heeft 1 keer in zijn hele leven een mannetje uit zn rug laten lopen en daar hebben we het 20 jaar later nog over. Veerman heeft nog nooit met iemand meegelopen. Tijd dat iemand dat even aan zijn verstand gaat peuteren.
Was het dan zo verschrikkelijk slecht. Nee, dat viel wel mee. Voor hetzelfde geldt kom je daar op 0-2 en is het klaar. Speelde Lens dan zo verschrikkelijk goed. Nee, natuurlijk niet. Hoeveel uitgespeelde kansen hebben ze gehad of heeft Benitez ons moeten redden??
Dus, volgende potje gewoon winnen. Als Arsenal dan ook zijn werk doet hebben zij 9 punten. Sevilla 2 en wij en Lens 5. Dan kan Arsenal zich de volgende ronde plaatsen bij winst op Lens. Stel dat we verliezen in Sevilla wat helemaal niet hoeft heeft Arsenal 12 punten en de rest er allemaal 5. Dan spelen wij thuis tegen een al geplaatst Arsenal en mogen die andere twee het samen uitzoeken.

Dan kan je je plaatsen voor de volgende ronde CL. Dat is plus 11 miljoen aan bonus en 1 thuiswedstrijd a 4 miljoen recette. En wordt je waarschijnlijk helemaal horendol gespeeld door ene nummer 1 uit 1 van de andere poules. Veel succes. Of je gaat nog een paar rondes EL spelen. Waabrij je uiteindelijk wellicht net zoveel verdiendt als aan 1 ronde CL. Maar je pakt wel een pak ervaring, mer weerstand en een berg coefficient punten.

Kortom, ff adem halen. Niet te veel naar die paniekzaaiers op de tv luisteren. Dan is er nog meer dan voldoende perspectief.

Ohja, en die idioten die zich supporters noemen en de club bakken met geld kosten?? Aan de schandpaal ermee en de rekening betalen...
+3/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Gister is er wederom een grens overschreden als we praten over het gedrag van meegereisde supporters. Ja, natuurlijk wordt het weer gebagatelliseerd onder het mom van "de enkelen verstieren het voor de meerderheid" maar ik kan geen enkel argument verzinnen voor deze uitspraak.

Te beginnen met de uitstraling van de zwarte colonne. Alleen al de kleur zwart, een kleur die geassocieerd wordt met “dood en angst” terwijl iedereen PSV kent van de krachtige en positieve clubkleuren rood. Alleen al het feit dat de kleur zwart door de hele groep collectief wordt aanvaard zet te denken.

Staat er nou niemand op met leiderschapsuitstraling binnen de verschillende supportersgroepen die zegt: we gaan over op rode shirts (zoals in de KNVB-finale of Rangers 2023) en we plaatsen controlerende buddy's naast de 150 (willekeurig getal) voorspelbare personen, zogenaamde "enkelingen" die garant staan voor mot maken. Tracht hoe dan ook personen in bedwang te houden waarvan we weten dat ze een kort lontje hebben of zich totaal niet kunnen beheersen bij een willekeurige provocatie van supporters van de tegenstander.

De berichtgeving vanochtend rondom hard ingrijpen of provocatie van de Franse politie zal heus wel enigszins gekleurd zijn maar daar overtuig je de UEFA allesbehalve mee. Gewoon kansloze verwijzing naar de andere partijen.

In feite wil ik zeggen: wie neemt het voortouw voor een impactvolle vooral overstijgende discussie binnen PSV? Of laten we het gebeuren en worden we de evenknie van onze Rotterdamse supportersvrienden of beter gezegd; nog erger?
+6/-0

5 maanden geleden
De wedstrijd was met 1-1 een prima resultaat in een Europese uitwedstrijd. Het zijn daar ook geen koekenbakkers he. Genoeg negatief maar ook genoeg positief te melden.Je kan er van alles op los laten maar weer zo jammer dat je het dan met nederlandse analisten moet doen met het nivo van de heren in de studio
Het zijn een stelletje azijnzeikers die niks toevoegen en gewoon niet over hun hart kunnen krijgen om ook maar iets vanuit een positieve invalshoek te benoemen. Dit itt tot wedstrijden van feyenoord waarbij ze overigens goed gevoed worden door die presentator die vlgs mij hardcore feyenoord supporter is. Zo treurig dit. Vergelijk dat eens met analisten op de Engelse tv. Eerlijk, verstand van zaken, humor soms en vooral Onpartijdig !
Leve de neutrale berichtgeving in Nederland.
En die zwart getooide zieligerds . die krijgen vandaag weer een nieuwe pamper om.
+3/-0

5 maanden geleden
Tot voor een boycot en stadion verboden voor de rellende in het zwart geklede hoodies! Als we die gasten weten te verbannen dan biedt dat mogelijkheden voor echte fans die hun club steunen ipv. Bakken met geld kosten!
+1/-0

5 maanden geleden
Voorheen was het altijd drama als Feyenoord supporters Europa in gingen, maar wat een treurig iets dat het tegenwoordig vooral raak is waar PSV ‘supporters’ komen.

Walgelijke ontwikkelingen.
+1/-0

5 maanden geleden
Lens is een goede ploeg. PSV liet ze echter ook makkelijk spelen. Er werd slecht aangesloten van zowel verdedigers als aanvallers waardoor er grote gaten vielen op het middenveld en Lens alle ruimte kreeg om al direct dicht bij de 16 te komen. Dat moet echt beter, dus gedisciplineerder spelen. Veerman heeft vaak een prachtige voortzetting, maar is in de omschakeling nog steeds zwak, hij weet vaak gewoonweg niet waar te lopen ipv. dan maar een mannetje te pakken. Hij lijkt dan meer bezig om daar te staan waar hij vindt dat hij de bal direct toegespeeld moet krijgen bij balverovering. Hij zou eens naar Frenkie de Jong moeten kijken die zich wel helemaal suf werkt in omschakeling en bij balverovering.
+1/-0

5 maanden geleden
Waarom kan feyenoord Europees wel volwassen spelen en lopen wij steeds achter de feiten aan tegen het rechterrijtje van Spanje en Frankrijk?
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Het is geen toeval of pech dat we al 16 championsleauge wedstrijd niet hebben gewonnen. We komen simpelweg al jaren tekort op dit niveau. We hebben te veel slappe spelers in de ploeg die het niveau niet aankunnen. Als supporter ben ik totaal niet onder de indruk van dit PSV, ondanks dat ze ongeslagen bovenaan staan.Als het niveau niet hoger gaat zie ik dit PSV naast de titel grijpen. Ik ben van mening dat Feyenoord veel meer power dan dat wij hebben.
+6/-0

 
5 maanden geleden
Ik denk ook dat dit een juiste afspiegeling is van de status waarin we als club nu staan in verhouding tot de Rotterdammers.
Er wordt 9 keer op rij gewonnen tegen clubs uit het rechterrijtje en hier wordt door vele al over een kampioenschap gepraat,zodra er een stap over de grens wordt gezet weten ze de drie punten al niet binnen te slepen.
eerst maar eens 34 wedstrijden stabiel proberen te blijven en internationaal overtuigender handelen,dan kunnen we de status van servet inruilen.
Neemt niet weg dat ik er in geloof dat Psv die stappen kan en zal gaan zetten.
+4/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
@Realist, Ik zweer dat U de waarheid en niets minder dan de waarheid hierbij heeft geraakt.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Over die reeks in de CL; je kunt er ook vanuit dit seizoen naar kijken. Dat die overwinning er echt gaat komen. Sterker, ik denk dat het er 2 gaan worden.

Aangaande feyenoord, ze winnen ogenschijnlijk makkelijk. Maar staan wel 4 punten achter. En die punten hebben ze verspeeld in wedstrijden die wij ook hebben gehad. Namelijk fortuna thuis en sparta uit. 4 punten is in de staat van PSV, en vooruit, ook feyenoord, veel. Dus een nieuwe misstap van feyenoord zou dan bijna fataal zijn.
Het doet ook iets met een club wanneer die andere maar blijft winnen. Ik heb vorig jaar ook zitten wachten (of was het hopen) op punt verlies van feyenoord. Wat niet kwam. Ik zie er ons toe in staat. Wanneer de potjes komen die er toe doen, hebben wij al meer weerstand opgebouwd. Dus tot die tijd de "makkelijke potjes" winnen, laat feyenoord dat ook maar eens doen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Op 3 december lopen ze drie punten in hoor als ze 'Europees' tegen ons spelen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ho, ho.
Feyenoord wist vorig seizoen ook niet van ons te winnen.

Zij waren vorig jaar ook sterk en wij hadden daarentegen niet eens een systeem waarin gespeeld werd.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik hoop echt van harte dat onze cuppie blijft winnen, maar we kunnen europees gezien gewoon niet met een bepaalde intensiteit onze wil opleggen aan de tegenstander. dat is heel duidelijk gebleken naar aanleiding van drie wedsrijden die wij gespeeld hebben.
+1/-0