Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV wint na fantastische comeback van Sevilla


Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
RTL 7


PSV wint na fantastische comeback van Sevilla; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV wint na fantastische comeback van Sevilla

PSV heeft op heroïsche wijze weten te winnen in Sevilla. Na een magistrale comeback werd met 2-3 gewonnen. Invallers Ismael Saibari en Ricardo Pepi kwamen tot scoren, terwijl Gudelj de bal in eigen doel werkte.

PSV werd vanaf het begin direct onder druk gezet door Sevilla. Toch was het juist de ploeg van Peter Bosz met de eerste kans, maar Guus Til kon een voorzet van Johan Bakayoko net niet aanraken.

Verdedigend gaf de ploeg nauwelijks iets weg, maar halverwege de eerste helft stond PSV toch op achterstand. Sevilla versierde een vrije trap, de verdediging liet zich verrassen en Sergio Ramos kon de bal in het doel tikken.

Het lukte PSV geen moment om in de wedstrijd te komen en vlak voor rust leek het daarvoor de deksel op de neus te krijgen. Achterin was de ploeg overal te laat, waarna En-Nesyri de bal in het doel tikte. De VAR greep echter in omdat er bij het begin van de aanval hands werd gemaakt en het doelpunt werd dan ook geannuleerd.

PSV was nog steeds niet bij de les. De bal werd uit de vrije trap vrijwel direct verspeeld, waarna En-Nesyri op de lat kopte. Uit de daaropvolgende counter kreeg PSV een grote kans, maar het schot van Hirving Lozano kon worden gekeerd. De Mexicaan blesseerde zich bij die poging en moest direct vervangen worden.

In de resterende minuten gebeurde niets meer, waardoor PSV met een 1-0 achterstand de rust inging. De ploeg kwam echter dramatisch uit de kleedkamer, want na een minuut spelen kwam Sevilla op 2-0. Opnieuw stond het achterin volledig verkeerd en omdat Walter Benítez niet uit het doel kwam, kon En-Nesyri eenvoudig scoren.

In korte tijd kreeg PSV opeens twee grote kansen. Luuk de Jong zag een kopbal gered worden, terwijl invaller Yorbe Vertessen de bal volledig verkeerd raakte na een voorzet van Bakayoko.

Bosz wisselde aanvallend, maar het lukte PSV maar niet om mee te kunnen met het spel van Sevilla. Halverwege de tweede helft volgde wel een meevaller toen Ocampos in twee minuten tijd twee keer geel kreeg en van het veld werd gestuurd.

PSV voerde de druk direct vol op en dat leidde vrijwel meteen tot de aansluitingstreffer. Op werkelijk schitterende wijze schoot Ismael Saibari de 2-1 in het doel.

De international van Marokko kreeg enkele minuten later opnieuw een kans, maar zijn schot werd van richting veranderd en ging net naast het doel. Meteen uit die corner kreeg Saibari opnieuw een grote mogelijkheid, maar dit keer werd de bal van de lijn gehaald.

Sevilla leek opeens volledig in paniek en bracht meteen drie verdedigende wissels. Vervolgens was De Jong dicht bij een treffer, maar de doelman kon de voorzet van Vertessen nog net wegtikken.

PSV bleef de druk maar verder opvoeren en kreeg daarvoor de beloning. Uit een voorzet van Jordan Teze raakte Vertessen de bal verkeerd, maar werd deze daardoor door Gudelj in eigen doel gewerkt.

PSV ging vol voor de winst en met Ricardo Pepi werd nog een aanvaller binnen de lijnen gebracht. Beide ploegen gaven alles om nog een overwinning te halen en zes minuten blessuretijd werden gegeven.

Sevilla leek iets meer grip te krijgen, maar het was PSV dat snoeihard toesloeg. Uit een voorzet van Vertessen kopte Pepi op zeer knappe wijze de 2-3 tegen de touwen.

Saibari kreeg vervolgens de kans om het duel definitief te beslissen, maar zijn poging ging net naast het doel. Sevilla kon nog een keer aanzetten, maar kreeg geen kans meer. De scheidsrechter floot af en het feest op het veld en in het uitvak barstte volledig los.


PSV boekt eerste uitzege in Champions League in ruim zestien jaar tijd

PSV heeft door de heerlijke overwinning in Sevilla een einde kunnen maken aan een lange droogte van overwinningen in uitduels op het hoogste Europese niveau. Voorafgaand aan het duel in Spanje was de uitzege tegen CSKA Moskou op 27 november 2007 de laatste overwinning van PSV buitenshuis in de Champions League.


Peter Bosz: 'De 2-2 vonden we niet genoeg'

In gesprek met RTL 7 was Peter Bosz zeer blij met de overwinning tegen Sevilla. "Het was natuurlijk geen goede wedstrijd van onze kant. We zaten er totaal niet in zelfs", aldus Bosz. "We kwamen gelijk na rust met 2-0 achter en dan weet je dat het moeilijk wordt. Wel zijn we meteen aanvallend gaan wisselen, want of je met 2-0 of 4-0 wint maakt niet uit. Maar die rode kaart is natuurlijk wel het breekpunt."

Bosz kreeg vervolgens de opmerking dat zijn wissels de wedstrijd volledig lieten doen kantelen. "Om eerlijk te zijn had ik spijt van mijn laatste wissels in het begin omdat we niet meer aan het voetballen kwamen", zo gaf hij aan. "Pepi komt hem vervolgens geweldig in, maar we kwamen gewoon niet aan het voetballen. Natuurlijk ook wel logisch als je met Schouten en Boscagli er twee voetballers uithaalt, maar we wilden absoluut winnen. Dit was een gigantische kans en 2-2 vonden we niet genoeg."

Ook na de 2-0 had de trainer nog altijd vertrouwen in een resultaat. "Dat zag je na de eerste goal ook. Voor de wedstrijd zei ik al dat het dun ijs was bij hun en dat heb je nu ook gezien", zei hij daarover. "We begonnen al aardig aan de wedstrijd, maar na hun goal kregen ze vertrouwen. Na de 2-1 werd het voor hun weer wankelen."

Gevraagd werd aan de trainer hoe het kwam dat PSV de wedstrijd toch nog kon omdraaien. "Als je heel eerlijk bent speelt die rode kaart daar een belangrijke rol in. Maar dat was ook wel duidelijk wat hij daar aan de zijlijn deed met Yorbe", reageerde hij daarop. "Dit was bizar, echt bizar. Dat je in de blessuretijd nog die derde binnenkopt en de wedstrijd volledig op zijn kop zet. Nu is het hopen dat Arsenal wint zodat de spanning er voor ons af is."


PSV eerste Nederlandse club ooit met twee verschillende invallers als doelpuntenmakers

Opta Sports zocht uit dat PSV de eerste Nederlandse club in de historie van de Champions League is die twee doelpuntenmakers heeft in een wedstrijd die als invaller binnen de lijnen zijn gekomen. Zowel Ismael Saibari als Ricardo Pepi begon de wedstrijd vanaf de bank en vielen in de tweede helft in.


Ismael Saibari: 'Ik had die bal niet mooier kunnen raken'

Ismael Saibari kreeg in gesprek met Ziggo Sport de opmerking dat hij de verlosser van PSV was geworden. "Die rode kaart hielp ons uiteindelijk. Daardoor kwamen er meer ruimtes en kwamen er meer mensen in de zestien. Daardoor hebben we ook drie keer konden scoren", aldus Saibari.

De middenvelder kreeg de vraag of hij de bal nog mooier had kunnen afronden. "Dat denk ik niet nee. Ik heb hier heel erg blij mee", zo gaf hij aan. "De bal kwam ook achter mij. Het enige wat ik wilde doen was de bal tussen de palen trappen, wat ik van de trainer heb meegekregen. Gelukkig ging hij erin."

Ook werd gevraagd hoe het kwam dat het bij PSV plotseling ging draaien. "Dat heeft misschien ook wel met het vertrouwen te maken. We stonden nog maar met één goal achter en er waren nog ruim twintig minuten te spelen", zei hij daarover. "Er was nog voldoende tijd om twee doelpunten te maken en we hadden natuurlijk een man meer. Als je een doelpunt maakt, krijg je altijd vertrouwen."


Ricardo Pepi: 'Dit is een droom die uitkomt voor mij en mijn familie'

In gesprek met Ziggo Sport was Ricardo Pepi erg blij met zijn doelpunt. "Dat is echt een heel bijzonder moment. Dit is een droom die uitkomt voor mij en mijn familie. En voor de club een heel belangrijke goal", aldus Pepi. "Op het moment dat ik sprong wist ik dat ik de bal ging raken en ik een heel goede kans had. Gelukkig ging de bal tegen het net."

De Amerikaan maakte daarmee de winnende treffer in een wedstrijd in de Champions League. "Ik kan het nog steeds geloven. Dit is echt heel speciaal", zo gaf hij aan. "Ik heb heel erg blij en blijf alleen maar verder werken."

Vooralsnog moet Pepi genoegen nemen met een rol als back-up van Luuk de Jong. "Ik heb juist een heel belangrijke rol. Ik moet vanaf de bank komen", zei hij daarover. "Ik leer heel erg veel van Luuk en hij is echt een fantastische gast. Ik moet gewoon geduld hebben, maar mijn rol is zeker belangrijk."


PSV al zeker van overwintering in Champions League

Na vijf speelrondes is PSV al verzekerd van overwintering in de Champions League. Arsenal won woensdagavond met liefst 6-0 van RC Lens waardoor de ploeg van Peter Bosz al zeker is dat het de groepsfase af gaat sluiten als nummer twee. Lens zou in de laatste speelronde nog gelijk kunnen komen qua punten, maar op basis van onderling resultaat zal PSV daar altijd boven blijven.


Karakteristieken

Uitslag: 2-3 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Ramos ('24)
Goal
2-0 En-Nesyri ('47)
Goal
2-1 Ismael Saibari ('68)
Goal
2-2 Eigen doelpunt Gudelj ('81)
Goal
2-3 Ricardo Pepi ('90)
Scheidsrechter
Massa (Ita)
Toeschouwers
29.403 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Hirving Lozano ('33)
Kaart
Sevilla FC: Ocampos ('63)
Kaart
Sevilla FC: Ocampos ('65)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanGuus TilJerdy Schouten


Sergiño DestOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'44 Yorbe Vertessen voor Hirving Lozano
'59 Ismael Saibari voor André Ramalho
'59 Malik Tillman voor Guus Til
'82 Ricardo Pepi voor Jerdy Schouten
'82 Patrick van Aanholt voor Olivier Boscagli


Opstelling Sevilla FC

LukebakioEn-NesyriOcampos


RakiticFernandoSow


AcunaRamosGudeljNavas


Dmitrovic

Wissels:

'58 Juanlu voor Navas
'73 Nianzou voor Lukebakio
'74 Jordan voor Sow
'74 Rafa Mir voor En-Nesyri
'84 Torres voor Fernando


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-3 (1-1)
 5 2-3 (1-1)
 5 2-3 (1-1)
 5 2-3 (1-1)
 4 1-2 (1-0)
 4 1-2 (1-0)
 4 1-2 (1-0)
 4 1-2 (1-0)
 4 1-2 (1-0)
10  4 1-2 (1-0)
11  4 1-2 (1-0)
12  3 2-1 (1-0)
13  3 2-1 (1-0)
14  3 1-3 (0-1)
15  3 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.66. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ismael Saibari (74 -> 5,0)
2. Yorbe Vertessen (59 -> 4,0)
3. Ricardo Pepi (35 -> 3,0)
4. Johan Bakayoko (6 -> 2,0)
5. Sergiño Dest (5 -> 1,0)
6. Malik Tillman (4 -> 0,0)
7. Jordan Teze (2 -> 0,0)
8. Olivier Boscagli (1 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)
9. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
9. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
9. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
9. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
9. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
9. Tygo Land (0 -> 0,0)
9. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
9. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
9. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
9. Boy Waterman (0 -> 0,0)
9. Joey Veerman (0 -> 0,0)
9. Jerdy Schouten (0 -> 0,0)
9. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
9. Guus Til (0 -> 0,0)
9. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
9. Joël Drommel (0 -> 0,0)
9. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
9. Noa Lang (0 -> 0,0)
9. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
9. André Ramalho (0 -> 0,0)
9. Armando Obispo (0 -> 0,0)
9. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
9. Walter Benítez (0 -> 0,0)
9. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
9. Noni Madueke (0 -> 0,0)
9. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
9. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
9. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
9. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
9. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
9. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
9. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
9. Dennis Vos (0 -> 0,0)
9. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
9. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
9. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
9. Xavi Simons (0 -> 0,0)
9. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
9. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
9. Philipp Max (0 -> 0,0)
9. Sávio (0 -> 0,0)
9. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
9. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
9. Fábio Silva (0 -> 0,0)
9. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
9. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
9. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
9. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Ik denk (en hoop) dat we winnen en de volgende ronde veilig stellen.
Blijven we lekker in de winning mood voor zondag.
Even off topic: moeten we niet heel snel naar Volendam en Jonk ophalen voor de jeugdopleidingen?
+1/-0

3 maanden geleden
Zou prachtig zijn als PSV zou kunnen winnen tegen Sevilla. En waarom zou dat niet kunnen? PSV is in bloedvorm (al hebben we eerder gezien dat de CL andere koek is) en Sevilla heeft al 4 wedstrijden op rij niet gewonnen. Hoe dan ook, makkelijk zal het niet worden.

En ook niet geheel onbelangrijk, laten we hopen dat Arsenal van Lens wint. Want dan biedt zelfs een nederlaag in Sevilla nog kansen op CL overwintering. PSV speelt dan op de laatste dag thuis tegen een al geplaatst Arsenal en Lens neemt het thuis op tegen Sevilla. Als beide thuisploegen dan winnen zijn we er alsnog.
+2/-0

3 maanden geleden
(Gezonde) spanning, nu al!
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dit is een zeer interessante week die ons ook veel over dit team gaat laten zien. Tegen Twente lukte het ze om na 2 minuten al te gaan voetballen, maar Sevilla is van hoger niveau.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Neem een (stations)biertje!
+2/-0

3 maanden geleden
Ik hoop dat ze bij Sevilla echt de kluts kwijt zijn.
+3/-0

3 maanden geleden
16 jaar geleden dat we voor het laatst een uitwedstrijd hebben gewonnen in de Champions League. Daar schrik ik toch wel van. Natuurlijk, we hebben in die 16 jaren niet altijd Champions League gespeeld en je hebt vaak maar 3 kansen per jaar waarvan er 1 of 2 op voorhand al schier onmogelijk zijn. Maar toch. Tijd om aan die reeks een einde te maken!
+4/-0

 
3 maanden geleden
Jep, ik heb een neefje van 15. Die heeft dus nog nooit een overwinning meegemaakt. Niet dat hij daar mee zit trouwens, meneer is into hockey, maar gewoon een vreemd idee.
+5/-0

3 maanden geleden
Het winnen van uitwedstrijden in de Champions League is simpelweg niet eenvoudig. Je hebt vaak geen zwakke broeders in de poule. En als je tegen ploegen als Wolfsburg, CSKA Moskou of Rostov niet top bent, win je daar ook niet zomaar van.

Morgen tegen Sevilla gaan we ook niet zomaar even winnen. Sevilla is een gelouterde ploeg vol met spelers die veel kwaliteit en routine hebben. Dat ze niet zo lekker draaien, zegt mij niets. Vorig jaar draaiden ze ook heel slecht, maar stonden ze in mei toch met de Europa League in hun handen, nadat ze AS Roma verslagen hadden in de finale.

Als PSV erin slaagt om te winnen, dan is dat echt een wereldprestatie en dan hebben onze spelers heldendaden verricht. Het feit dat PSV zich tot nu toe goed kan meten met Lens en Sevilla is voor mij al een teken dat we dit jaar een ploeg hebben die beter is dan wat de afgelopen 5 jaar gezien hebben.

Het is wel een ontzettend leuke, spannende poule die nog alle kanten op kan. We kunnen ons morgen kwalificeren voor de 2e ronde, maar voor hetzelfde geld staan we over 2 weken op de laatste plaats en zijn we Europees uitgespeeld.

Ik denk dat de basis voor morgen wel bekend is. Bosz geeft het vertrouwen de laatste weken aan dezelfde 11 spelers en er is m.i. geen reden om te gaan wisselen.
+6/-0

3 maanden geleden
Zoveel spanning al. Enerzijds heb ik een goed gevoel, het team zit in een goede flow. Maar dat kan ook verraderlijk zijn, en we weten allemaal hoe goed en slinks Sevilla als club is. Die kunnen dan wel 15e staan in de competitie, dat zegt bij hen niet meteen heel veel.

Maar ja, zij moeten natuurlijk de Europa League in om die te winnen, dus laten wij ze een handje helpen, ze moeten zelf maar winnen van Lens over een paar weken ;-)
+4/-0

3 maanden geleden
Ik lees dat Noa een terugslag heeft. Dat is wel serieus een dingetje aan het worden dan.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Er staat verder erg weinig informatie in dat artikel, maar als je na een wekenlange revalidatie een terugslag krijgt van 15 minuutjes in een wedstrijd die al gespeeld is, was hij er wellicht nog niet helemaal klaar voor?

Lijkt me in ieder geval verstandig om geen risico te nemen. In een Champions League wedstrijd moet iedereen 100% fit zijn en de hele wedstrijd volle bak kunnen gaan.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Klopt ook. Maar ik neem toch aan dat de medische staf daar weloverwogen mee omgaat. Dat je een terugslag krijgt is ergens wel logisch. Dat ze geen risico nemen ook.

Maar dan nog steeds, is het een dingetje dat hij zo kwetsbaar is.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Voorlopig meer Kort dan Lang :\(
+1/-0

3 maanden geleden
PSV zit in een hele goede flow, maar dat vind ik nog niet positief genoeg om zo maar te winnen in Spanje. Sowieso winnen Nederlandse ploegen weinig van Spaanse en dan ook nog uit tegen een ploeg die een abonnement heeft op de Europe League beker? Ik teken voor een gelijkspel en hoop dat Arsenal dan wint van Lens.
+1/-0

3 maanden geleden
Erg fijn dat Feyenoord de Europa League ingaat en dus minimaal 2 keer op de donderdagen speelt. Nog een extra voordeeltje als wij wel overwinteren in de CL
+5/-0

 
3 maanden geleden
Alleen jammer dat ze na die 2 tussenronde wedstrijden thuis tegen RKC en uit tegen Almere City spelen.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Als het eenmaal in de koppies zit en de voorsprong tussen PSV en Feyenoord al te groot dan zie ik Feyenoord zelfs daar punten verspelen in gelijkspel.
+2/-0

3 maanden geleden
Wordt een heet avondje, het is een laatste kans voor Sevilla om te overleven. Juist dan zijn dit soort clubs op hun scherpst, en zullen ze alles in de strijd gooien om te winnen, ook provoceren. PSV zal op z'n top moeten spelen, dàn zijn er kansen.
+2/-0

3 maanden geleden
Benieuwd wat de tactiek van de nieuwe trainer Alonso gaat worden,borduurt hij voort op de manier zoals in de competitie en dus met meer voetballend aspect van achteruit of valt hij in de CL terug op de lange bal zoals zijn voorganger.
Wanneer hij het aan pakt op zijn manier zoals hij is begonnen zie ik ons wel meer ruimte krijgen om toe te slaan in de omschakeling.
Maar het zal in ieder geval niet gemakkelijk worden tegen die ervaren rotten.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ik denk dat ze in ieder geval op z’n Spaans gaan spelen, net zoals gisteren die gasten tegen Feijenoord … veel (onnodig) vallen en liggen, en een hoop gejank. Ik hoop dat onze spelers daar “doorheen kunnen kijken”, maar ik denk dat de ervaring daarin een rol gaat spelen … en dat zal helaas niet in ons voordeel zijn.
+3/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Is gewoon een goede ploeg dat Sevilla en die gaan alles of niets spelen en dan zijn ze vaak het gevaarlijkst. Ze hebben enkele goede spelers: Sow, Ocampos, Lukebakio, En-Nesyri, Ramos etc.

Hier ga je niet zomaar even van winnen. Ook gezien het feit dat we al 16 jaar geen CL-uitwedstrijd hebben gewonnen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dan zou het vanavond een prachtig moment zijn om dat te doorbreken en winnen, natuurlijk wordt het moeilijk maar we hebben een kans en als we vanavond winnen gaan we vol goede moed naar de Kuip Zondag waar het nu rommelt in de koppies.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Idd daar word hete peper in de reet gesmeerd , hopen dat Bosz ook wat heeft aangeschaft ipv Vaseline, en wat Passievrucht in da brain;-)
+2/-0

3 maanden geleden
Het word een hot avondje waar wij deze keer wel met een big smile de terugvlucht tegemoet gaan.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik snap niet zo goed waar al dat optimisme mbt CL vandaan komt. Driemaal gezwijnd en een keer weggespeeld, de enige die het niveau echt aan leek te kunnen is er vanavond niet bij. Nu zijn jongens als Dest, Ramalho en Lozano wat beter in vorm aan het komen, dus daar putten we dan maar moed uit. Je leest en hoort overal dat we ons bij winst kunnen plaatsen, maar nergens dat we bij alles minder dan winst praktisch uitgeschakeld zijn. Het zou niet alleen geweldig zijn als we daar de punten pakken, maar vooral ook verrassend.
+3/-1

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind jou wel erg negatief hoor en Luuk en een Lozano kunnen CL niveau ook prima aan naar mijn mening. Ja we zullen meer dan top moeten zijn en dan nog heel veel geluk en dan wordt het nog moeilijk maar ik weiger vooraf al negatief te zijn.
+1/-0

3 maanden geleden
Ze stralen in ieder geval meer vertrouwen uit dan menig supporter.😗
+3/-0

3 maanden geleden
Sevilla zal er vanaf moment 1 op gaan klappen in de hoop op een vroege voorsprong, en vanaf dan de wedstrijd gaan doodmaken. Kortom, vroege achterstand voorkomen en liefst zelf op voorsprong komen. Dan gaan de frustraties daar hoog oplopen en gaan ze tegen onnodige kaarten aanlopen. Grootste uitdaging is denk ik om iedereen heel te houden.... Hoewel ik hoop op een winst, is een gelijkspel ook een prima resultaat. Hoe dan ook wordt het een heet Spaans avondje.
+3/-0

3 maanden geleden
En we hebben natuurlijk ook nog het horroscenario, Arsenal is er met de gedachten niet bij en verliest van een alles of niets spelend Lens, en wij verliezen van Sevilla. Niet waarschijnlijk, maar ook zeker niet onmogelijk.

Ik las ergens dat we bij een gelijke stand met Sevilla genoeg hebben aan een 3-3 (na de 2-2) om boven sevilla te eindigen. Dus bij gelijke stand en gelijk onderling resultaat gelden dan toch de uitdoelpunten ofzo ?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat klopt niet. Die uitdoelpuntenregel is een paar seizoenen geleden al afgeschaft. Doelsaldo is leidend als het onderlinge resultaat hetzelfde is.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ok, dus 1-1 of 3-3 of 12-12 maakt dus niet uit vanavond ?
+1/-0

3 maanden geleden
De spits is er af voor wat betreft de reeks zware uitwedstrijden. De eerste horde (de minst zware in deze reeks) is genomen, met een behoorlijke meevaller van de rode kaart voor die misselijkmakende aanslag. Hoe krijgen ze in Zeist verzonnen om Twente, Feyenoord én AZ (allen uit!) in zo’n korte tijd te plannen. Vanavond zal toch de belangrijkste zijn met als inzet minimaal 12 miljoen euro. Het zal een heksenketel worden tegen een gelouterde ploeg die voor zijn laatste kans vecht. Ik ben heel benieuwd of PSV stand houdt of dat de druk toch weer te groot wordt en de oude fouten weer boven komen. Ik ben er nog zeker niet gerust op, zie ook gisteren Feyenoord die simpel overklast werden. Maar goed, PSV is Feyenoord niet en Sevilla is Atletico niet maar het is wel een uitwedstrijd. De hele ploeg zal vanaf minuut 1 messcherp moeten zijn en vooral het koppie erbij moeten houden. Speelt PSV vanavond zijn beste voetbal dan gaat het lukken, maar met minder zie ik het echt niet gebeuren vanavond.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Mooi flimpje 'journey to Sevilla' maar wat doet Babadi daar eigenlijk ? Betaalde supporter...
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ja dat vroeg ik me ook af, toch bij getekend?
+2/-0

3 maanden geleden
Kunnen ze die microfoon bij die vent met die megafoon niet uitzetten? Vreselijk irritant zeg.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dat was inderdaad erg irritant!
+1/-0

3 maanden geleden
Wat een slechte scheids man …
En nu nog een goal ook, terwijl het helemaal geen overtreding was van Baka!
+3/-0

 
3 maanden geleden
Scheidsrechter heeft zijn bril niet op denk ik
+1/-0

3 maanden geleden
Tja, nu zullen die Spanjolen wel met 10 man in het doel gaan liggen... Ik hoop het niet maar het wordt nu ineens wel erg lastig.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Zou niet moeten. Ik had schrik voor een slecht resultaat. Dat is er niet minder om geworden. Maar dit Sevilla stelt Europees gezien geen flikker voor. Als je hier geen resultaat tegen haalt, dan is het terecht dat je er uit vliegt.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Op de grond liggen … tijd rekken
+1/-0

3 maanden geleden
Dit even terzijde, maar holy shit wat is dit een afschuwelijk slechte commentator.
+1/-0

3 maanden geleden
Eeeeeeeeeeen dat was het Europees seizoen.
+1/-2

3 maanden geleden
En wat zullen ze lachen bij feijenoord …
+1/-0

 
3 maanden geleden
Waarom? Omdat ze gisteren twee eigen goals maakten?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ah, tuurlijk. Ik dacht even iets met de goal.
+1/-0

3 maanden geleden
Echt, is PSV allergisch voor het CL hymne ofzo? De passes komen niet meer aan en alle duels worden verloren. Dat is echt niet omdat Sevilla zo'n wonderploeg is. Hoe kan Veerman de bal verspelen terwijl hij Lozano recht voor hem vrij kan aanspelen?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Tijd voor een paar wissels, net als tegen Ajaks …
+1/-0

3 maanden geleden
Geen Lang en Lozano zondag ben ik bang..mooi klote
+2/-0

3 maanden geleden
wat spelen we bagger zeg!! welkom bij de grote mannen wereld.Het is de kerels tegen de kinderen.
+2/-0

3 maanden geleden
We spelen weer op 70% voetbal
Kom op psv . Voetballen
+2/-0

3 maanden geleden
Wat lopen ze nou te doen ? Er komt steeds een man op dat middenveld vrij.

Ik hoop dat onze wissels het verschil kunnen maken zo.
+1/-0

3 maanden geleden
Ramalho gaat ons weer eens opbreken.
Jammer van Chuckie.
+1/-0

3 maanden geleden
Er is echt niemand die een behoorlijk niveau aantikt, en dat met deze belangen. Hopelijk 2e helft andere instelling en meer durf
+2/-0

3 maanden geleden
RAMALHO KAN NIET OP DIT NIVEAU!!!!!!! WANNEER HALEN WE NOU EEN KEER GOEDE VERDEDIGERS!!!!
+2/-2

 
3 maanden geleden
Och och, weer eentje die de schuld aan Ramalho gaat geven terwijl hij niets verkeerd heeft gedaan … is misschien nog wel een van de betere op het veld bij ons …
+6/-1

 
3 maanden geleden
Hij heft de buitenspel op bij de goal en bij de 2e goal (gelukkig afgekeurd) staat hij rechtshalf lucht te dekken, das niet zo een goeie plek voor een centrum verdediger.
Dus om hem nou de beste man van het veld te gaan noemen. . .
+2/-0

 
3 maanden geleden
Bij die vrije trap kun je helemaal niet op buitenspel gaan spelen joh …
En bij die afgekeurde goal moest hij een keuze maken, want hij stond alleen tegen 2 …
En ik noem hem niet de beste van het veld, maar hij is zeker niet de slechtste ..
+2/-1

 
3 maanden geleden
En bij die kopbal op de lat komt zijn tegenstander een meter hoger!
+1/-1

 
3 maanden geleden
Heb je hem weg zien duiken bij de eerste goal!! veel plezier met hem!!
+2/-3

 
3 maanden geleden
Hahaha, hij stond gewoon iemand anders te verdedigen en kon nog niet eens bij de bal …
+1/-0

3 maanden geleden
Ik dacht eerst dat het een tactische omschakeling was om wat meer naar achteren te trekken, en dan de bal erover te gooien (en op snelheid te counteren, maar waarschijnlijk is het dat niet … alles gaat gewoon fout. Het begint al bij het vroeg druk zetten, klopt helemaal niets van!
En zoals in de wedstrijd tegen Twente, is Luuk weer nergens te bekennen …
Schouten speelt ook een draak van een wedstrijd, en was ook verantwoordelijk voor de goal …

Op tijd wisselen met een Saibari en Pepi erin … zal trouwens wel eerst Tillman worden …
+2/-0

3 maanden geleden
Spelen in de champions league met Vertessen pffff. We worden echt afgetroefd. Fysiek verliezen ze het ene na het andere duel (dat moet zondag echt anders). En ze makkelijk als ze die tweede goal konden maken. Hopelijk lost de rust wat op, want zo winnen we hier nooit. Misschien is de europaleague sowieso meer ons niveau.
+2/-0

3 maanden geleden
Bij die 2e (afgekeurde) goal werd er naar mijn mening wel degelijk een overtreding op Dest gemaakt, waardoor hij veel te laat kwam.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dat zou wat verklaren, ik zat al te schelden dat ie zo laat was
+1/-0

3 maanden geleden
Lange tijd geleden dat ik zo'n beschamend slechte wedstrijd van PSV heb gezien.
+1/-0

 
3 maanden geleden
De eerste helft tegen Ajax is inderdaad alweer een hele maand geleden
+1/-0

3 maanden geleden
Vond PSV tot de goal van Sevilla best goed mee kunnen, na de 2-0 die gelukkig is afgekeurd vind ik ons steeds slordiger.. 2e helft moet echt veel beter anders heb ik er een hard hoofd in. Snel na rust op 1-1 komen.
+1/-1

3 maanden geleden
We waren het bijna vergeten maar de eredivisie is nog steeds de Micky Mouse competitie. Er zijn in Spanje zo’n 15 ploegen sterker dan dit Sevilla maar PSV speelt weer eens als een ploeg verlamd door een provinciaal angstcomplex. We mogen heel blij zijn met ‘slechts’ 1-0 maar dat hoeft niet eens want er is maar heel weinig perspectief op een betere 2e helft. Waar is Veerman, waar is Scouten, waar is de Jong en wat doet Til in dit theater? CL weg, Chucky weg en zondag weer met de vaseline tussen de billetjes hopen op een resultaat. Deze vertoning zal het vertrouwen van Feyenoord zeker een boost geven. Of weet Bosz een wonder te verrichten in de kleedkamer…. Til er af voor Saibari svp.
+2/-1

3 maanden geleden
Tis erg matig tot nu toe. Til heeft het moeilijk. De Jong heeft nog geen bal gehad. Veerman is niet de Veerman zoals we hem kennen. Alleen Bakayoko zit er redelijk in. Zal toch wel met het niveau van de tegenstander te maken hebben. Al staan die 15e in hun competitie.
+1/-0

 
3 maanden geleden
15e daar.. kun je nagaan wat het niveau verschil is van onze en hun competitie..
+1/-0

 
3 maanden geleden
We werden anders onlangs door een ploeg op de 18e plaats een helft weggespeeld, zo sterk is de Nederlandse competitie!!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik ga hier niet eens serieus op in 🤣🤣
+1/-0

 
3 maanden geleden
Tja, dat ze 15e staan is dezelfde scorebord journalistiek als dat Ajax laatste stond.

Toevallig staat Sevilla exact op dezelfde plek als Ajax kijkend naar de Europese ranglijst, dat lijkt mij een betere graadmeter.

https://footballdatabase.com/ranking/europe/2link

Dat we het lastig hadden tegen een Europese (sub)top club in een uitwedstrijd, is dan ook niet zo raar. Daar heeft die 15e plek van nu niet zoveel mee te maken, tenzij je vindt dat een, pak hem beet, Las Palmas sterker vindt dan Sevilla.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
We hebben simpleweg het niveau niet om op dit niveau mee te doen.

een beetje tegenstand en we worden overklast.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Internet weer eruit dat je opeens weer niet te zien bent sinds de 2-1? 😂
+2/-0

 
3 maanden geleden
Hij heeft toch gewoon gelijk??

Het is dat Sevilla een Obispo deed.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Het is vooral gigantisch triest als je alleen komt te trollen hier als PSV achter staat en vervolgens te laf bent om nog te reageren als PSV vervolgens nog wint. Dat zijn geen supporters.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Eens. Klagen is voor veel mensen nu eenmaal makkelijker dan blij of positief zijn.

Vertessen viel goed in, De Jong op 1 of andere manier amper gezien. Boscagli heeft normaal een zeer goede pass in huis, maar dat was vanavond minder.

Erg knap dat we uit in Spanje in de CL hebben gewonnen. Voor de wedstrijd zou ik tekenen voor een gelijkspel (zie eerdere reactie) en een overwinning van Arsenal op Lens.

Als je dan (eindelijk) wint in een uitduel is het dubbel feest.

Hopelijk is Lozano er zondag bij. Hij is wel een speler die wat extras brengt en zijn mentaliteit kunnen we goed gebruiken zondag!
+1/-0

3 maanden geleden
Wat een waardeloze vertoning, geen lef, geen agressie, geen voetbal.
Wat is dit dan wel? Afwachten, passieloos en laf, beschamend is het enige!
+2/-1

3 maanden geleden
Zo, iedereen weer terug met de beentjes op de vloer. Wat een arremoe zijn wij. Dit was ik niet meer gewend. Hopelijk zondag geen verlies. Dan valt de schade nog mee. Maar met Chucky en Lang er niet bij wordt het daar lastig.
+2/-0

3 maanden geleden
Veerman ook weer erg sterk in Europa..
Ramalho..tja.
+2/-1

 
3 maanden geleden
20 procent van de 317 passes van Joey Veerman deze Champions League doorbraken tenminste één linie
van de tegenstander, het hoogste percentage van alle middenvelders dit toernooi (300+ minuten).Kan er inderdaad niks van die Veerman
+5/-1

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Dan kan er nog altijd 80% niet aankomen he
Gefeliciteerd met deze top overwinning 👍🏻💪🏻
+2/-0

3 maanden geleden
Wat een lachertje weer.
Oppassen dat we zondag ook weer niet thuis geven
+1/-0

3 maanden geleden
Gezellig om een flinke groep oude gezichten weer terug te zien keren op deze site. Op de een of andere manier de afgelopen maanden offline geweest, maar nu opeens weer terug :ja :denk
+3/-1

3 maanden geleden (gewijzigd)
Het is weer suf, superzonde

EDIT: het kan verkeren zo'n uurtje later :)
+2/-0

3 maanden geleden
Ik mag hopen dat Bosz hier na de wedstrijd een hele goede verklaring voor gaat hebben. Want ook al heeft PSV er patent op om CL avonden te veranderen in totale fuck-ups, wat ze vandaag laten zien gaat echt helemaal nergens meer over.
+1/-0

3 maanden geleden
Trieste vertoning, dat was het dan ...Gaat nog lastig worden zondag.
+1/-0

3 maanden geleden
Maar hopen dat Arsenal en Sevilla volgende week hun wedstrijd winnen.
Dan spelen we hopelijk europa leage..
Dit soort wedstrijden met een Til en Luuk de Jong is natuurlijk kansloos.
+1/-1

3 maanden geleden
In deze wedstrijden zie je gewoon dat onze zogenaamde topspelers onzettend veel tekort komen. leuk hoor 4-0 van Pec Zwolle winnen, maar vanavond is de echte testcase. Voorlopig verdient er niemand meer dan een 3 als rappoortcijfer.
+1/-1

3 maanden geleden
Kansloos weer, ik vraag me steeds weer af waarom ik nog Europees kijk. Al jaren janken met de pet op.
Enige hoop die ik nog heb, is dat er niet nog meer blessures komen voor komende zondag, en dat ze hopelijk tegen die tijd weer een keer door Bos bij de ballen gepakt zijn.
+1/-0

3 maanden geleden
Heeft veel te maken met fysiek spel en slimheid …
Maar wij moeten gewoon vanaf nu koppie erbij houden, want die mannen kunnen goed nog tegen rood aan gaan lopen …
+3/-0

3 maanden geleden
Valt niet mee. Maar jongens, het lijkt erop dat een aantal hier de messen hebben geslepen en nu lekker in de aanval kunnen.

Ja, je mag/moet benoemen als het slecht is, maar goeie dag zeg. Een beetje realisme mag wel, en reageren graag zonder eerst een liter azijn te hebben gedronken.
+5/-1

 
3 maanden geleden
Mooi gesproken. Dat vind ik dus ook. Sevilla staat er misschien slecht voor in de conpetitie, maar pakte de afgelopen 8 jaar 5 keer een Europese beker. Zijn echt geen koekenbakkers…..
+4/-0

 
3 maanden geleden
Minimaal 1 iemand is het er niet mee eens ;)
+1/-0

3 maanden geleden
Hahaha, ik had het pas net geschreven …
+3/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
En doordrukken nu. Wereldgoal btw
+1/-0

3 maanden geleden
Prachtige goal van Saibari 😍
+1/-0

3 maanden geleden
Oef… die laatste 2 wissels van Bosz nu….. lef hoor! Punt zou zou ook mooi zijn maar hij gaat voor alles of niets
+2/-0

3 maanden geleden
Dit is zelfs voor Boszbal wat aan de extreme kant :o.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Vertessen GOAT!
Pepi met zijn gemiddelde kun je er toch niet langs blijven zetten.
+1/-0

3 maanden geleden
Wat een wedstrijd klasse om zo terug te komen
+1/-0

3 maanden geleden
Jaaaaa!!!!! Pepi!!!! Uitgerekend jij!!!! Zo gegund!!!! Held!!!!!
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
JAAAAAAA!!!!!!! Ik zei al dat Pepi de 3e ging maken en wat een actie en voorzet van Vertessen.

Weer de wissels!!
+2/-0

3 maanden geleden
Wie zei dat? We moeten met Vertessen de CL in?? Hahahaha de man vd wedstrijd!!
+6/-0

 
3 maanden geleden
Met ruimte is hij de beste ! hahaha....
+1/-0

3 maanden geleden
Heerlijk dit jongens. Die rode kaart helpt enorm maar het zijn de wissels die het verschil maken.
+2/-0

3 maanden geleden
OMG wat een coach hebben wij zeg!! 🤪😀🤣
+5/-0

3 maanden geleden
Mannen, ik trek al mijn woorden van eerder vanavond in.

Eerste helft blijft van zaadkwaliteit, maar wat hebben ze het knap omgedraaid. Chapeau!
+7/-0

 
3 maanden geleden
Ik sluit me aan bij de vorige spreker.
+3/-0

3 maanden geleden
Geweldige invalbeurten van Saibari, Vertessen en Peppi! Schitterend resultaat.

Wat een idioot die Ocampos, om niks rood pakken en dan zichzelf nog een applausje geven als hij het veld afloopt. Bedankt maat!
+7/-0

3 maanden geleden
Heerlijk super zeg
Ik kan het niet geloven we begonnen weer slecht de 2e helft
Hopen dat Arsenal wint
+1/-0

3 maanden geleden
Wat hebben we een top coach.
Hier gaan we eens lekker van genieten
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ben absoluut geen fan van Vertessen, hij komt behalve snelheid echt op alles te kort in mijn ogen, maar dit was knap van hem. De wissels (maar eerlijk ook hun rode kaart) brachten ons helemaal terug in de wedstrijd. Maar hoe zullen ze zich voelen bij Sevilla lol, tot de 70e (?) was er helemaal niets aan de hand, en dan zo einidigen
+1/-2

 
3 maanden geleden
En hij geeft ook de winnende perfecte pass he? Niet vergeten aub! 😉
+1/-0

 
3 maanden geleden
Wat is goed he, lol, bij de tweede goal slaagt hij erin om die bal pakweg 1 meter links van de goal rechts voorlangs te koppen. Of hij moest bewust gemikt hebben op die verdediger ;)
De actie bij de winnende was inderdaad erg goed. Prima ingevallen, maar ik denk niet dat Lang en Lozano zich erge zorgen hoeven maken als ze weer fit zijn.

Babayoko vond ik dan weer heel redelijk spelen (zelfs de eerste helft), maar die heeft geen assist en geen goal. Dus nogmaals, wat is goed...
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik denk eerlijk gezegd wel dat hij op de verdediger mikte, andere opties had hij niet meer namelijk. Probeer zo'n bal dan maar weg te werken als verdediger, op buik hoogte, terwijl je richting het doel loopt.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Het moet nog 21:00 uur worden hahaha. Het voelt alsof het een eeuwigheid duurde. Come on Arsenal.

Wat een week. Als we Fey zondag pakken gaat het dak eraf.
+6/-0

3 maanden geleden
Geweldig resultaat, de jackpot binnen en het vertrouwen terug. Maar daar was wel een rode kaart voor nodig dus ik hoop dat daarvan geleerd is. Wissels deden het geweldig. Proficiat allemaal.
+1/-0

3 maanden geleden
Wat een ommekeer, kan me niet herinneren dat we een wedstrijd ooit zo omgebogen hebben in een half uur.. legendarische wedstrijd, nu hopen dat Arsenal op wraak zint.
+1/-0

 
3 maanden geleden
AZ uit....
De week voor de kampioenswedstrijd tegen Ajax.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Inderdaad, met die fantastische 2-2 van Chucky toen die keeper dacht de bal te hebben. Die vergeet ik nooit meer.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Utrecht uit onder Bobby Robson. 2-3, de schouder van bruggink
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ja heb je helemaal gelijk in. En Bruggink ook met een hoofdletter...
+1/-0

 
3 maanden geleden
Sir Bobby blijft mijn favoriete trainer. Topvent.
+1/-0

3 maanden geleden
Sjonge jonge. Na die 2-0 direct na rust gaf ik er geen stuiver meer voor. Maar je zag dat die rode kaart en goal van Saibari hen aan het twijfelen bracht. Toen pas zag je waarom zij 15 staan in de Primera Division en maar 2 punten hebben behaald in 5 CL wedstrijden. PSV voelde dat en drukte door. Super belangrijke overwinning. Nu hopen op Arsenal vanavond!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik wel … ik zei eerder al dat zij een rode kaart zouden gaan pakken … ik had er echt nog vertrouwen in … maar dat het dan echt nog lukt?! Ongelofelijk!
+4/-0

3 maanden geleden
Deze zag ik niet aan komen. Die rode kaarten helpen wel de afgelopen week.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Liever gewoon winnen, anders krijg je weer dat commentaar dat wij alleen met rode kaarten kunnen winnen .. 😉
Of dat we alles mee hebben, of dat we rode kaarten versieren …
Maar ach, wat kan ons het barsten .. als we maar winnen! 😀🍺
+1/-0

 
3 maanden geleden
Tegenstanders kunnen van ellende alleen nog maar schoppen😉. Dat dwing je gewoon af.
+2/-0

3 maanden geleden
Nog nooit zo blij geweest na zo'n slechte wedstrijd.
Ik hoop wel dat een paar spelers even in de spiegel kijken en deze wedstrijd gebruiken om te zien dat ze er nog lang niet zijn.
Maar absoluut wel, na de rode kaart, een team gezien dat er toen wel vol voor ging.
Kunnen we dit scharen onder " het geluk van een kampioen '....?
Of we nu iets te zoeken hebben in de CL is een tweede maar mooi voor, aanzien van , de club. En Financien uiteraard.
+3/-0

3 maanden geleden
Geen moment het gevoel gehad dat we deze pot niet gingen winnen.

Gefeliciteerd boys. Nu net ontspannen billen naar Arsenal kijken. Hopelijk doen ook zij hun werk om de 1e plek veilig te stellen!
+1/-0

3 maanden geleden
Gefeliciteerd supporters,eindelijk zit het ons mee,Vertessen zowiezo in de basis zondag,wat viel die goed in,16 jaar geen uitwedstrijd gewonnen in de UCL,eindelijk is het zover,kan die Boskamp voortaan alleen bij 010.in de studio zitten man man
+4/-0

3 maanden geleden
Wat een wedstrijd! Wat begonnen we vreselijk slecht, wat kwamen we slecht de kleedkamer uit, en wat boeit het als je zo'n comeback in huis hebt. Vooral ook geweldig voor Saibari, Vertessen en Pepi dat ze alle drie zo'n mooie rol mogen spelen. Hele mooie avond zo, daar ga ik nog even van genieten.
+5/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk dat Bosz toch eigenlijk wel verplicht is om een Saibari weer eens een basisplaats te geven …
Misschien zondag tegen Feijenoord? Is misschien nog niet zo’n slecht idee.
En misschien ook maar eens Pepi ipv Luuk?
+7/-0

 
3 maanden geleden
Makkelijk, ik weet het. Maar dat dacht ik serieus voor aanvang van de wedstrijd. Til is in de Eredivisie vaak prima, maar brengt Europees eigenlijk niks.
+4/-0

3 maanden geleden
Geweldige inzet de laatste 30 min. Nu volgende ronde CL.

Wat een terpeteinzeikers bij dat RTL-7 zeg, zo'n slot en dan nog zo zuurzeuren.
+6/-0

 
3 maanden geleden
Verschrikkelijk ja. Van die rode kaart, daar hebben ze natuurlijk wel gelijk in. Maar ben een beetje positief zeg, zeg wat over wat een mooie prestatie.

Hetzelfde geldt voor de commentator. Al ben je geen PSV'er, je bent toch Nederlander? Ben dan enthousiast man.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Al vaker gezegd : zet op je mobiel de radio van Studio040 aan, even je beeld 13 seconden vasthouden en gaan. Je kijkt een wedstrijd met pro-PSVverslag. Wat wil je nog meer?!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Tja, een Ajaksied en Feijenooiter … 😉🤪
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb er geen woorden voor.
Waanzinnig komt het eerste in me op...
+2/-0

3 maanden geleden
Ik heb in het hotel in het buitenland gekeken en het is hier nu half 2 snachts, ik denk dat iedereen wakker geworden is van mijn gejuich.

Gefeliciteerd iedereen, prachtige prestatie!
+14/-0

 
3 maanden geleden
Mooi! Hou ze maar wakker … en vertel ze morgenvroeg maar wat een club PSV is! 🤣
Welterusten
+3/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Simpelweg GENIETEN!!
Gewoon een klasse comeback 💪🏻💪🏻💪🏻
Ja, een matige wedstrijd. Maar dit is de perfecte reactie en spirit van de spelers en coach! Trots
+2/-0

 
3 maanden geleden
En alweer 2-0.
Gewoon met 5 potjes gespeeld door in de CL. Wie had dat 2 potjes geleden gedacht?
+2/-0

 
3 maanden geleden
Huppakkee, we hebben weer min. 10 melloenen binnen!
+1/-0

3 maanden geleden
Wat. Een. Wedstrijd !
Heerlijk!

Op naar zondag 😎
+1/-0

3 maanden geleden
Geweldig! Inmiddels 3-0 bij Arsenal. Gefeliciteerd allen!
+1/-0

3 maanden geleden
Arsenal al 3-0 voor 23 minuten. Kat in het bakkie. Proficiat mensen 🤝🏻
+1/-0

3 maanden geleden
Arsenal binnen een half uur op 4-0... Ik zeg prima :)
Wordt die ook ergens uitgezonden? Kon m niet vinden.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ziggo Golf. Maar ik heb hem inmiddels weer op Switch gezet want daar in Londen is het wel klaar.
+3/-0

3 maanden geleden
Arsenal al op 4 nul binnen een half uur
+1/-0

3 maanden geleden
Kunnen we tegen Arsenal mooi een B elftal opstellen. Pepi, Kwaaitaal, Obispo, Mauro, Land en vriend Drommel.
+1/-4

 
3 maanden geleden
Jij weet dat er 3 miljoen op het spel staat? En 2 coëfficiëntpunten en een heleboel schijnwerpers op onze spelers?
+3/-0

 
3 maanden geleden
Zo extreem zou ik het ook niet doen, maar ik zou zeker wel een paar spelers rust gaan geven. Uiteraard ook in overleg met de spelers zelf. Gewoon de luxe hebben dat je al de focus (deels) op AZ-uit kan leggen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Alle spelers willen deze cl wedstrijd spelen. Lijkt me sterk als er iemand is die deze wil overslaan al is er niks meer op het spel.
+1/-0

3 maanden geleden
Saibari, wat een vent. Hele seizoen al aan het knallen. Tegen Ajax MotM, vanavond ook. Geweldig. Met eervolle vermelding voor Yorbe bij de derde.
+6/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ondanks zeer bedroevende spel de eerste 65 minuten, wat overgens niet vergeten mag worden!!
Daarna een GEWELDIGE comback!! Proficiat.

Ik hoop dat Bosz as zondag met de laatste linie start waar hij mee geeindigd is.Dus, zonder Ramalho. Ik heb zelden zo'n dissodant van een verdediger gezien.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Hij eindigde met teze en veerman in het centrum. Lijkt mij niet realistisch
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Tja soms moet je wat geluk hebben, want dit was echt de meest bizarre wedstrijd van PSV sinds heel lang (2018 AZ uit hetzelfde scenario).
Desalniettemin heerlijk om in Spanje te winnen en CL te overwinteren.

Heerlijk ook tegen die aanstellers uit Spanje

Hoop wel dat er lering uit getrokken wordt, want zo ga je niet winnen in Rotterdam... maar tot zover perfecte week van de waarheid, dat dan weer wel!
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
PSV heeft geluk gehad met de rode kaart van Ocampos maar dan nog moet je daarvan zien te profiteren. Dat is gewoon gelukt. De invallers verdienen alle complimenten. Wat een invalbeurt van Yorbe Vertessen en Saibari ook. Pepi ook een heerlijke spits hoor. Jammer dat Lozano geblesseerd geraakt is. Maar wij hebben Vertessen!
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Lekker wakker worden!

Ik lees nu de reacties met Pepi en Saibari, en las eerder het interview met Vertessen in VI. Bosz heeft het echt goed voor elkaar, dat deze jongens ook blij zijn en het gevoel hebben mee te doen.

Saibari is gewoon een hele complete speler, wat een groei maakt die door.
Maar Vertessen ook. Nog wat ongepolijst af en toe maar die actie bij de laatste goal, de snelheid, de actie én de voorzet. Prachtig.

Pepi is echt heel zelfbewust. Dit seizoen heel veel leren, en dan langzaamaan de Jong eruit proberen te spelen.

Complimenten Peter!

Ik hoop dat we zondag nog een goed resultaat halen. Wel denk ik dat feyenoord extra gebrand zal zijn om ons te pakken. Benieuwd wat Bosz daar tegenover weet te zetten. En dat lozano erbij is...
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik kijk net beelden terug en Ocampis naait Lozano die gele kaart aan. Lozano speelt de bal en Ocampos komt erover heengevlogen in een zwanenzangact... Boontje komt om zn loontje denk je dan met die rode kaart later, wat een kwal
+8/-0

 
3 maanden geleden
En daar lees of hoor je niets over... zelfs bij het ED niet.
+1/-0

3 maanden geleden
Deze overwinning is zowiezo 12,4 miljoen waard!winst plus plaatsing 1/8 finale
+1/-0

3 maanden geleden
Complimenten aan Vertessen, speelde een goede wedstrijd. Met als hoogtepunt natuurlijk de piekfijne voorzet op Pepi, ben er nog wel een tijdje van aan het genieten.

Hopelijk is Lozano zondag fit, maar Vertessen verdiend ook wel een kans vind ik.

Stel je eens voor dat we zondag winnen, ik heb er dan echt geen woorden meer voor en zal het niet droog houden denk ik.

Al is het natuurlijk wel zo dat de uitslag van gisteren een echt zeer dramatische pot van PSV verbloemd.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Geweldig voor Vertessen deze invalbeurt, dankzij zijn acties wonnen we. Ik vond al dat hij als een veel completere speler terugkwam van Union Sint-Gillis en viel al vaker prima in. Hij is aan de bal veel vaster geworden qua controle dat zag je ook gisteren heel goed. Bosz kan kiezen niet uit 3 maar 4 prima vleugelspelers, zondag kan Yorbe weer aan de bak op links. Over Saibari hoeft niets meer gezegd te worden, wat maakt die een ontwikkeling door dit seizoen. Het is weinig spelers gegeven zo'n gevoel voor positie te hebben. (Klaassen van ajax had dat ook)
Jammer dat je geen aandelen kunt kopen van de PSV jeugdopleiding, wat een rendement levert en gaat dit opleveren. ;)
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik vermoed dat Saibari zich in de basis heeft gespeeld, Schouten een plekje naar achter gaat, en Ramalho naar de bank gaat.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Natuurlijk niet. Als Saibari in de basis komt gaat Til naar de bank.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Til laten staan, en Schouten als verdediger.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Doe maar niet. Schouten lekker voor de verdeging laten staan. Ik denk dat, mocht lozano fit zijn exact dezelfde aan de aftrap staan. En dat is nog verdedigbaar ook. Wanneer lozano er niet bij is, zie ik zomaar gebeuren dat saibari linksbuiten komt te staan.
+1/-0

3 maanden geleden
Waar de ontsnapping in de thuiswedstrijd tegen Sevilla al wonderbaarlijk was, deden we er gisteren nog een schepje bovenop. Ik snap de euforie en de blijdschap, want het is PSV (überhaupt een NL club) niet vaak gegeven om na 5 speelrondes al geplaatst te zijn voor de 1/8 finales. Echter, toch moeten we onze ogen niet sluiten voor wat er gisteren gebeurde.

PSV was namelijk 60 minuten lang geen schim van de zelfverzekerde ploeg die dit seizoen al meerdere hele dominante wedstrijden heeft gespeeld. Duels gingen verloren, er was te veel en te makkelijk balverlies en er werden (wederom) verkeerde keuzes gemaakt in de laatste fase. Tel daarbij op dat je weer een klote-goal uit een vrije trap toe staat, en er nog 2/3 andere momenten waren waar het compleet verkeerd stond (waaronder de 2-0) en je mag van heel veel geluk spreken dat Ocampos de ommekeer in de wedstrijd mogelijk maakte.

Als we deze pot gewoon hadden verloren, dan was de kritiek aan het adres van Benitez, Ramalho, Til, Veerman, De Jong en Vertessen niet mals geweest. En niet onterecht, want tot de 2-1 van Saibari waren vooral deze spelers zwaar onder de maat. Door de wereldgoal van Ismael kwam het geloof terug en toen zag je opeens wel de durf en het lef die benodigd zijn om in grote wedstrijden te presteren.

Laatste puntje van kritiek: in mijn ogen had Bosz niet zijn 2 CV's moeten wisselen na de gelijkmaker. We waren op slag de controle kwijt en het was een paar keer nog billenknijpen, terwijl een nederlaag veel meer pijn zou hebben gedaan dan een 2-2. Dat hij Pepi wil brengen, kan ik begrijpen, maar ik vond dit eigenlijk iets te risicovol. Gelukkig had Bosz deze conclusie zelf ook al getrokken, dus ik verwacht dat hij de volgende keer iets beter nadenkt.

Tot slot: wat is die Saibari een goede speler. Hij is dynamisch, technisch, fysiek sterk, zonder nare maniertjes. Het is dat Nederland zo ongelofelijk Veerman-geil is, maar ik zou het wel weten wie van deze 2 ik het liefst in de basis zou zien.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Saibari is een Alex (tank) in de aanval.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Waarschijnlijk al vergeten door alle euforie, maar weet je dat we de eerste 20 minuten ook niet eens zo slecht speelden? Vanaf minuut 20 begonnen we ineens ver terug te zakken en liep het druk zetten voorin plotsing helemaal fout ...
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ja dat dus, zei het gisteravond hier al maar de eerste 15 tot 20 minuten speelden we echt niet slecht
+1/-0

 
3 maanden geleden
Mwah ik vond de fase tot de 1-0 ook niet goed hoor. We waren onszelf niet. Weliswaar gaven we tot de 1-0 eigenlijk niet veel weg, maar we dwongen ook niks af. Eigenlijk was het wachten tot het moment dat de wedstrijd tot leven zou komen, en helaas was het niet PSV wat daarvoor zorgde. In mijn ogen was vooral het middenveld een stuk minder dominant dan normaal.
+1/-1

3 maanden geleden
Saibari is een tank in aanval en verdedigt ook nog mee, ff geloofde ik niet meer in hem maar sinds zijn promotie is hij volop aan het ontwikkelen, Vertessen had echt dat uitstapje nodig
En beng daar zijn ze.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik had Saibari ook al min of meer afgeschreven voorafgaand aan het seizoen. Dat hij zo'n enorme sprong heeft gemaakt in het bepalend zijn, had ik echt niet voorzien. Zowel in rendement alsook gewoon in zijn spel-bijdrage doet hij me aan niks meer denken aan de speler die vorig jaar echt nog niet klaar was om basisspeler in PSV1 te zijn toen Luuk geblesseerd wegviel.

Saibari heeft inmiddels een beslissende rol gespeeld in het behalen van de Champions League, de plaatsing voor de 2e ronde, het winnen van de JC Schaal en het omdraaien van de 2 competitiewedstrijden dit seizoen waarin we op achterstand stonden.
+3/-1

 
3 maanden geleden
Conclusie dus, Saibari niet zo saai hè;-)
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Weet je wat het ook is. Het loopt gewoon bij PSV en het zit ook nog eens mee. Dan trek je iedereen mee, ook mindere goden als Saibari, Vertessen en Ramalho. Als je de materiaalman nu linksbuiten zet speelt ie ook goed. Soms zit je in zo'n flow. Ajax heeft het tegenovergestelde. Daar kun je Messi bij zetten en dan raakt ie ook geen pepernoot. Gek spelletje dat voetbal.
+3/-0

3 maanden geleden
Weten we al hoe het met Chucky is?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Bosz heeft na de wedstrijd al aangegeven dat het om een hamstringblessure gaat en hij er normaal gesproken dan ook enige tijd uit zal liggen
+1/-0

3 maanden geleden
Vannacht na een pittig vluchtje met dito vertraging geland op Schiphol en inmiddels nog steeds op een rood-witte wolk op het werk. Wat een fantastische awayday was dit zeg! Een van de betere van de inmiddels 45 waar ik bij mocht zijn. Het was van begin tot einde fantastisch! Die explosie van vreugde toen wij die beslissende 2-3 tegen het net zagen slaan zal ik mijn leven niet vergeten. Vergelijkbaar met de 1-1 van Alex in Londen. Hier doe je het allemaal voor.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Gun het je van harte man! Ik kon er helaas niet bij zijn ivm verplichtingen buitenland, maar daar hebben ze ook geweten dat we gewonnen hebben ;)
+2/-0

 
3 maanden geleden
Bedankt man! Het kan in het huidige voetbal snel komen en gaan, dus we moeten genieten van de successen en ze vieren zodra het kan. En dat hebben we gedaan. Ik voel me nu echt alsof door een kudde bavianen overlopen zo brak.

Overigens nog niet veel gelezen van mensen die ook geweest zijn hier, maar de sfeer in het uitvak was (in tegenstelling tot elders in de stad) tot de 2-1 waardeloos slecht. Alsof iedereen zijn/haar kruit al verschoten had.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Veel "toeristen" ook denk ik. Bij ons uit de groep zijn er ook gasten mee geweest die nooit of zelfs gegaan zijn. En nu een paar dagen van vrouw en kind weg zijn en bier drinken in de stad en de wedstrijd als bijzaak zien. Niks mis mee overigens.

Jij/jullie hebben er in ieder geval 1 voor de eeuwigheid...
+1/-0