Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV overklast AZ na galavoorstelling en wint wederom


Tijdstip
17 december 2023
Stadion
AFAS Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV overklast AZ na galavoorstelling en wint wederom; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV overklast AZ na galavoorstelling en wint wederom

PSV heeft op indrukwekkende wijze ook de zestiende competitiewedstrijd van dit seizoen weten te winnen. De uitwedstrijd tegen AZ eindigde in een 0-4 overwinning. Luuk de Jong wist twee keer te scoren, terwijl ook Ismael Saibari en Sergiño Dest tot een doelpunt kwamen.

PSV vloog in Alkmaar uit de startblokken en kreeg via Malik Tillman en Johan Bakayoko ook de eerste mogelijkheden van de wedstrijd. Vervolgens moest de VAR al snel ingrijpen nadat AZ-doelman Verhulst de bal volledig miste en tegen het been van Tillman trapte. Een strafschop was daardoor het gevolg en na acht minuten spelen zorgde Luuk de Jong al voor de 0-1.

Vervolgens ging het hard in het AFAS Stadion. Na een uitstekende aanval was Ismael Saibari het eindstation bij de 0-2 en enkele minuten later werd vanuit de counter genadeloos toegeslagen toen Sergiño Dest voor de 0-3 zorgde. En dat allemaal na pas een kwartier spelen.

De speeltuin leek open te gaan, want de ploeg van Peter Bosz bleef kans op kans krijgen. Deels omdat in sommige situaties te zelfzuchtig voor eigen kans werd gegaan en deels door botte pech bleven doelpunten uit.

De woede op de tribunes bij AZ werd er niet minder om. Steeds luider werd er geroepen om het ontslag van de trainer en de komst van wisselspelers en de bekende witte zakdoekjes kwamen ook tevoorschijn. Een luid gejuich was het gevolg toen na een half uur spelen direct drie wissels volgden.

Veel invloed op het spel had dat echter niet, want PSV bleef heer en meester op het veld. De frustraties bij de thuisploeg werden steeds groter met enkele venijnige overtredingen als gevolg. Met name Van Bommel haalde de woede bij de PSV'ers op zijn hals toen hij in de blessuretijd van de eerste helft hard door ging op Benítez.

Er waren nog vijf minuten te spelen gezien de wissels, de VAR-onderbreking en de vele keren dat het spel stil lag. Daarin kreeg De Jong nog een enorme kans op de 0-4, maar zijn kopbal werd door de doelman gekeerd. PSV ging daarom rusten met een 0-3 voorsprong. Opta liet zien dat AZ voor het eerst sinds in 2010 de data in de Eredivisie worden bijgehouden geen enkel schot had weten te lossen in een helft en bovendien was PSV de eerste ploeg in de Eredivisie die dit seizoen in een helft tot een passnauwkeurigheid kwam van meer dan 90 procent.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. PSV was heer en meester, terwijl AZ vooral een gefrustreerde indruk maakte en zo ook de duels inging. Dat zorgde voor een woedende De Jong nadat hij een harde beuk kreeg van De Wit, die wederom onbestraft bleef. De aanvoerder nam al snel sportieve wraak toen hij na een klein uur spelen uit een voorzet van Saibari op knappe wijze de 0-4 tegen de touwen kopte en daarmee zijn tweede treffer van de avond maakte.

Het tempo ging daarmee flink omlaag en PSV kon het duel eenvoudig uitspelen. AZ leek daardoor ook een kans te krijgen, maar Dest wist nog net te voorkomen dat de Alkmaarders voor het eerst in de wedstrijd een schot konden lossen.

In het resterende half uur kreeg PSV nog voldoende mogelijkheden om de score veel verder uit te breiden, maar gescoord werd er niet meer. PSV won afgetekend met 0-4 in Alkmaar en kan na de winterstop een aanval doen op het record uit 1987/1988 van 17 gewonnen wedstrijden vanaf de start van de competitie. Eerst wacht donderdag echter nog de bekerwedstrijd tegen FC Twente.


Luuk de Jong tweede op topscorerslijst aller tijden van PSV in Eredivisie

Luuk de Jong is na zijn twee treffers tegen AZ gestegen naar de tweede plaats op de topscorerslijst aller tijden van PSV in de Eredivisie. De aanvoerder staat nu op 122 treffers en heeft daarmee Coen Dillen in weten te halen. Willy van der Kuijlen staat met 308 doelpunten nog altijd met een enorme voorsprong op de eerste plaats.

Op de topscorerslijst aller tijden van de gehele Eredivisie staat De Jong op een elfde plek. Hij heeft een plek in de top tien echter al bijna te pakken, aangezien Cor van der Gijp maar één doelpunt meer maakte in zijn loopbaan. Inclusief zijn doelpunten voor De Graafschap en FC Twente staat de teller voor De Jong op 161 doelpunten.


Sergiño Dest: 'We doen het als team en dat is onze kracht'

In gesprek met ESPN was Sergiño Dest erg tevreden over het spel van PSV tegen AZ. "Iedere wedstrijd zijn we gefocust vanaf het begin. Keer op keer. Vanaf het begin zijn we er allemaal", aldus Dest. "We hebben niemand die eruit valt. We doen het als team en dat is onze kracht. Daarnaast hebben we ook veel individuele kwaliteiten."

Dest is het eens met de opmerking dat het lijkt alsof het bij PSV allemaal heel makkelijk gaat. "Maar dat komt omdat wij de juiste spelers hebben op elke positie en ook een heel brede bank hebben. Iedere speler die erin komt kan gewoon goed voetballen", zo gaf hij aan. "Dat doen wij ook goed als team. Iedereen wil ook de bal hebben en dat maakt het alleen maar makkelijker."

De verdediger was ook erg blij met zijn doelpunt. "Ik heb lang gewacht op die goal", zei hij daarover. "Het was een mooie pass van Malik. Ik neem de bal aan en schoot. Top. Ik ben heel blij met die goal. Ik schiet die ballen vaak mis en daar moet ik aan gaan werken. Vandaag scoorde ik gelukkig wel."


Peter Bosz: 'Dat eerste half uur is het beste van alles geweest'

Peter Bosz was in gesprek met ESPN erg trots op zijn ploeg. "Ik heb het na afloop in de kleedkamer gehad over onze eerste seizoenshelft die we nu hebben afgesloten. Er komt natuurlijk nog wel een belangrijke wedstrijd aan donderdag, maar in de competitie zit de eerste helft er voor ons op en dat hebben we uitstekend gedaan", aldus Bosz. "Vandaag ook weer. Dat eerste half uur is het beste van alles geweest en dat in de laatste wedstrijd. Dat is een groot compliment waard."

PSV is bezig aan een geweldige reeks in de Eredivisie. "Dat realiseren we ons misschien nu nog niet helemaal, maar we hebben alles gewonnen voor de winterstop. Dat is heel bijzonder", zo gaf hij aan. "Dat gebeurt niet vaak, maar dat hebben wij wel gedaan. En dat ook nog eens met goed voetbal. Van dat eerste half uur kan ik alleen maar genieten en dat is mooi."

Na dat half uur zag de trainer het wel minder worden. "Het werd allemaal frivoler. Kwamen de buitenkantjes en wat slordig balverlies", zei hij daarover. "Daar heb ik in de rust ook op gewezen dat ik niet wilde dat dit als een nachtkaars uit zou gaan. We moesten vol voor de vierde, vijfde en zesde gaan en opnieuw gas gaan geven. Het was zeker niet meer zo sprankelend zoals in het begin, maar ik vind zeker dat ze het goed hebben gedaan."


Luuk de Jong: 'Ik heb een heerlijke wedstrijd gezien van onze kant'

In gesprek met ESPN keek Luuk de Jong met een zeer tevreden gevoel terug op de wedstrijd tegen AZ. "Ik heb een heerlijke wedstrijd gezien van onze kant. In de rust baalden we al dat het geen 0-5 of 0-6 stond", aldus De Jong. "We kwamen heel goed uit de kleedkamer met heel veel power. We konden goed onder hun druk uit spelen en tot veel kansen komen. Complimenten aan onze jongens hoe ze dat hebben gedaan."

Gevraagd werd of het bij PSV niet inmiddels vanzelf gaat. "Simpel voetballen is juist het moeilijkste wat er is, maar dat is wel wat wij deden", zo gaf hij aan. "We kijken naar elkaar, vullen de posities in en proberen positiewisselingen te creëren, waardoor het moeilijk wordt voor de tegenstander. Dan wordt het heel moeilijk om ons te verdedigen. En dan hebben we nog een hoop jongens met individuele kwaliteiten. Als je het dan zo goed doet zoals vandaag zijn we een heel goed team."

De Jong kreeg wel de opmerking dat hij op de topscorerslijst flink achter staat op Gimenez en Pavlidis. "Denk je echt dat mij dat wat uitmaakt? Wij staan bovenaan in de competitie en dat is het belangrijkste. Wie dan die goals maakt maakt mij geen zak uit", zei hij daarover. "Achteraf is zoiets altijd mooi om te zien en als we als team goed presteren komen die individuele prijzen ook wel, maar ik geniet er veel meer van hoe wij als team presteren nu."


Karakteristieken

Uitslag: 0-4 (0-3)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Luuk de Jong ('8, penalty)
Goal
0-2 Ismael Saibari ('11)
Goal
0-3 Sergiño Dest ('16)
Goal
0-4 Luuk de Jong ('57)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
18.874 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
AZ: Van Bommel ('45)
Kaart
AZ: Goudmijn ('77)

Opstelling PSV

Malik TillmanLuuk de JongJohan Bakayoko


Ismael SaibariGuus TilJoey Veerman


Sergiño DestOlivier BoscagliJerdy SchoutenJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'69 Ricardo Pepi voor Luuk de Jong
'69 André Ramalho voor Jerdy Schouten
'69 Yorbe Vertessen voor Malik Tillman
'74 Patrick van Aanholt voor Ismael Saibari
'86 Shurandy Sambo voor Olivier Boscagli


Opstelling AZ

Van BommelPavlidisPoku


DantasMihailovicClasie


Moller WolfeMartins IndiBazoerSugawara


Verhulst

Wissels:

'36 De Wit voor Dantas
'36 Sadiq voor Poku
'36 Goudmijn voor Mihailovic
'62 Van Brederode voor Van Bommel
'66 Kasius voor Moller Wolfe


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 0-4 (0-2)
 4 1-4 (0-1)
 4 1-4 (0-2)
 4 1-4 (0-2)
 4 0-2 (0-1)
 4 0-3 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
 4 0-3 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
10  4 0-2 (0-1)
11  4 1-4 (0-1)
12  4 0-2 (0-1)
13  4 0-3 (0-1)
14  4 0-2 (0-1)
15  4 0-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.45. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ismael Saibari (72 -> 5,0)
2. Luuk de Jong (46 -> 4,0)
3. Malik Tillman (26 -> 3,0)
4. Jerdy Schouten (25 -> 2,0)
5. Sergiño Dest (22 -> 1,0)
6. Olivier Boscagli (10 -> 0,0)
7. Joey Veerman (1 -> 0,0)
7. Jordan Teze (1 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)
9. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
9. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
9. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
9. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
9. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
9. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
9. Tygo Land (0 -> 0,0)
9. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
9. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
9. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
9. Boy Waterman (0 -> 0,0)
9. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
9. Guus Til (0 -> 0,0)
9. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
9. Joël Drommel (0 -> 0,0)
9. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
9. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
9. Noa Lang (0 -> 0,0)
9. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
9. André Ramalho (0 -> 0,0)
9. Armando Obispo (0 -> 0,0)
9. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
9. Walter Benítez (0 -> 0,0)
9. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
9. Noni Madueke (0 -> 0,0)
9. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
9. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
9. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
9. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
9. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
9. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
9. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
9. Dennis Vos (0 -> 0,0)
9. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
9. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
9. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
9. Xavi Simons (0 -> 0,0)
9. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
9. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
9. Philipp Max (0 -> 0,0)
9. Sávio (0 -> 0,0)
9. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
9. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
9. Fábio Silva (0 -> 0,0)
9. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
9. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
9. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
9. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Ik wil niet arrogant over komen maar ik vind AZ de laatste weken niet meer zo sterk over komen dus het mag toch niet zo erg zijn om een overwinning te verwachten? 😊
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Inderdaad … en eigenlijk al langer hoor, niet de laatste paar weken pas.
Als je die Pavlidis kunt uitschakelen (goed dekken) dan ben je al een heel eind. Maar eigenlijk zou dat niet eens hoeven als wij gewoon ons eigen spel spelen, op de helft van AZ. Laat die Pavlidis maar achter onze verdedigers aanhollen … 😉
+3/-0

 
6 maanden geleden
Ben het wederom met je eens hoor 😊
+1/-0

6 maanden geleden
Gezien het spel van AZ gisteren tegen Legia zou deze wedstrijd geen probleem mogen zijn. Uiteraard blijft de bal rond en weet je het nooit.
+4/-0

6 maanden geleden
Het niveau tegen Arsenal van ons B-team heeft me zeer positief verrast. Zeker tav het combinatie-voetbal.
Dit PSV is veel beter dan het huidige AZ en AZ-uit zou voor PSV geen probleem moeten zijn. PSV heeft veel meer wapens, en betere spelers vanaf de bank of iets te forceren. Ik verwacht dat PSV 100% geconcentreerd is en daar gewoon met 0-3 wint.
+4/-0

6 maanden geleden
We gaan gewoon nog ff verder met onze ongeslagen reeks.
Zou leuk zijn er weer eens 3 in te schieten.
+4/-0

6 maanden geleden
AZ gaat niet best dus ik zie een 1-4 best zitten.
+3/-0

6 maanden geleden
Ondanks het feit dat AZ niet in zijn sterkste periode zit,zullen ze zich maar al te graag met de koploper willen meten.
Dus ik verwacht zeker geen appeltje eitje.
+7/-0

 
6 maanden geleden
Dat ook niet nee maar wel winst PSV.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Daar sluit ik me bij aan.🤩
+2/-0

 
6 maanden geleden
Ik ben er niet gerust op. Dat alles winnen wordt ook een ding.
+2/-1

 
6 maanden geleden
Denk je niet dat die spelers daar zelf ook mee bezig zijn? Die zitten zó lekker in hun vel nu en willen dat record absoluut pakken. Ik verwacht geen enkel probleem straks
+4/-0

 
6 maanden geleden
Geen appeltje eitje, stoofpeertje stolletje dan maar ?
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Alle succes straks en veel kijkplezier in stadion en voor de tv allemaal
+2/-0

6 maanden geleden
Verwacht een moeilijke wedstrijd met uiteindelijk hopelijk wel de 3 punten. AZ niet in grootste doen maar een kat in het nauw.....Wel benieuwd naar de basis 11. AZ bij de strot pakken en niet meer los laten. Dat oude record (ongeslagen wedstrijden) verbeteren vind ik minder interessant.
+1/-1

6 maanden geleden
Pavlidis blijft toch een topper. Als die de geest krijgt. We moeten ze vooral niet in de wedstrijd laten komen.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Die komen niet in de wedstrijd! Daar heeft onze tacticus Bosz wel een oplossing voor. 😉
+2/-0

 
6 maanden geleden
Az blijft toch altijd een beetje een alles of niets team. Goed beginnen, snel scoren dat zakt de moed bij hun wel in de schoenen. Iedereen wil ons met deze serie natuurlijk graag verslaan, het team worden ''dat PSV stopte". Na uitschakeling in Europa toch een kater daar. Gewoon geen kans geven die kater weg te spoelen.
+3/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zit er al eventjes klaar voor.
Feyenoord was onze grootste ‘test’ op voorhand, denk ik.
Ik zie dus niet in waarom we hier puntverlies zouden lijden.
+2/-0

 
6 maanden geleden
We zullen wel weer opnieuw niet worden getest. "Want AZ moet met een jeugdkeeper spelen"
+1/-0

 
6 maanden geleden
Nu heeft AZ best wel een aardige jeugd ;)
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Ja, maar toch zielig voor die jongen als hij er straks 3 om z’n oren krijgt … 😉
+2/-0

 
6 maanden geleden
Dat kan je niet maken, verpest je zijn hele Kerst.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Wie zegt dat hij kerst viert??
+2/-0

 
6 maanden geleden
Ja, dat zou namelijk betekenen dat hij de wedstrijd niet uitspeelt.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Dat wou ik niet zeggen .. ik bedoelde dat niet iedereen kerst viert (religie) … 😉
Maar nu al 0-2 na 10 min. dus een grote kans dat hij een kut winterstop gaat hebben … zeker eigenlijk na die strafschop.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Als hij er 3 tegen krijgt bedoel ik, dan heeft hij de wedstrijd niet uitgespeeld.
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Nog geen opstelling ? Inmiddels wel. benieuwd naar V Bommel jr, kijken hoe die zich staande houdt.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Wat een zot, dat je doorloopt op onze keeper en nog boos bent ook.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Je zag het twee minuten daarvoor ook al toen hij die overtreding maakte op Bakayoko en vervolgens een rottrap wilde uitdelen, maar nog net op tijd inhield.

En dan nu weer deze actie tegen De Jong ... Daar zit toch wel een klein steekje los.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Dat viel echt op en is een teken dat er aan hem gewerkt moet worden
+1/-0

 
6 maanden geleden
Die had zijn tweede gele al voor rust moeten krijgen, ongeleid projectiel.
+1/-0

6 maanden geleden
Aan de opstelling zal het niet liggen. Laten we hopen op nummer 16.
+1/-0

6 maanden geleden
Schouten en Ollie centraal. Heerlijk aanvallend, prima voor de opbouw, maar defensief sterk genoeg tegen Pavlidis ?
+2/-0

 
6 maanden geleden
Heb Pavlidis ( als ik het zo goed schrijf ) nog niet gezien.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Zolang hij niet aan de bal komt vind ik het prima
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Doordat PSV meteen controle pakt en AZ niet op laat bouwen gaat AZ rare dingen doen. Was op zijn minst geel voor de keeper lijkt mij? Wel lekker voor Luuk :)

Jaaaa meteen 0-2 👏🏾 🤣🤣
+4/-0

6 maanden geleden
Wat een genot om naar te kijken!
+5/-0

6 maanden geleden
Lekkere assist net van Luuk ook.
+3/-0

6 maanden geleden
Der staat geen maat op.
+2/-0

6 maanden geleden
JAAAAA 0-3 👏🏾👏🏾👏🏾
+2/-0

6 maanden geleden
Gaaaapppppp 🤪🤪🤪. Wordt 0-6 speciaal voor Por
+4/-0

Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Zijn we nu nog niet genoeg getest? Of hebben de analysten nog steeds een smoesje? 😉😀
+5/-0

6 maanden geleden
Genieten met een grote G😀
+5/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben 46 jaar oud, maar kan me niet herinneren dat ik PSV een toch vrij behoorlijke tegenstander zo extreem bij de nek pakt en afdroogt. Zelfs de 10-0 tegen Feyenoord was niet zo dominant.

Ik geniet werkelijk met hele volle teugen…..
+8/-0

 
 
6 maanden geleden
Was dat PSV-ajax 4-0...
3-0 binnen het kwartier?
+1/-0

 
6 maanden geleden
Yes, ik was erbij, geweldige pot, helaas slechts 4-0 toen..
+1/-0

 
6 maanden geleden
Was ik ook bij. Heerlijk uitvak uitdagen (zat toen nog naast Oost) bij de 3e en een vuist van een ME-er in mijn gezicht deed de lamp uit 🤪
+2/-0

6 maanden geleden
Vind Bakayoko niet zo scherp vandaag.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Understatement
+2/-0

6 maanden geleden
Goed begin is het halve werk.
Jammer dat je het niet verder uitbreidt, want bij een klein beetje aanzetten worden ze helemaal zoet getikt. Spelers van AZ raken ook redelijk gefrustreerd ervan.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Nare overtredingen inderdaad, wat ik niet gewend ben van AZ maar ja frustratie.. Zie AZ dit niet per se met 11 man uit spelen.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Hoeft toch niet echt … het gaat goed zo. Misschien in de 2e helft nog een goaltje of 1 of 2, dat is goed toch?! Gewoon zorgen dat iedereen heel blijft, en op maar Twente.
+3/-0

Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
“Het is genieten van dit PSV ….” zeggen ze bij espn … en toch lachen ze als een boer met kiespijn. HEERLIJK om te zien!
+5/-0

6 maanden geleden
Kom Bosz graag even Pepi erin. Ik denk dat Pepi in deze pot veel beter tot z’n recht komt, er ligt vaak veel ruimte maar de Jong is niet meer de snelste..
+1/-2

 
6 maanden geleden
Maar hij scoort wel weer🙂
+4/-0

6 maanden geleden
Zal het niet eens tijd worden dat onze spelers wat beter beschermd gaan worden !?
+4/-0

6 maanden geleden
Oké dat is waarom de Jong er nog in staat dus 😜
+3/-0

6 maanden geleden
Geweldige 1e helft weer, dit wordt echt een historisch seizoen. Bakayoko is de enige die tegenvalt, hij blijft toch (te) vaak de verkeerde keuzes maken. Niet hij maar zijn landgenoot Saibari wordt onze meest waardevolle speler. Tillman en Dest heel snel definitief PSV’er maken svp.
+4/-0

6 maanden geleden
Als we winnen in de beker van Twente, dan heeft PSV nagenoeg een foutloze eerste seizoenshelft gespeeld. Wat een team!
+1/-0

 
6 maanden geleden
Het gaat maar door he. Ongekend. Zo sterk weer
+3/-0

 
6 maanden geleden
Best wel bizar: winnen met 0-4 bij AZ en maar 1 schot op ons doel.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Die was helemaal niet op doel toch?
+2/-0

 
6 maanden geleden
Zijnet inderdaad, de analisten hadden het over 1 schot op doel. Lang geleden dat wij AZ zo kansloos hebben gelaten in hun eigen stadion.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Dat zure commentaar na afloop was echt te bizar voor woorden :D
+4/-0

6 maanden geleden
Ik snap wel dat het publiek grotendeels blijft zitten. Als ze naar huis gaan moeten ze meteen naar bed.
+5/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
En dan janken in bed … geen pretje. 😉
+3/-0

6 maanden geleden
Gefeliciteerd allemaal 🎉 🍻
+1/-0

6 maanden geleden
Alkmaar overklast,dat ze pas in de 63e minuut de eerste kans kregen zegt heel veel;op papier een topper die eigenlijk nooit een wedstrijd werd.
+2/-0

6 maanden geleden
Het is haast jammer dat het bijna winterstop is, want ze gaan maar door. Wat zijn ze goed hey, een genot om naar te kijken!
+4/-0

6 maanden geleden
Heer en meester! az nul schoten op doel. Schouten baas!
+3/-0

6 maanden geleden
Wat een gala voorstelling!! geweldige prestatie. Een uitslag van 0-8 had niet misstaan. Alleen jammer voor de verslapping na 0-3. Ik heb me alleen dood geergerd aan Bakayoko. Deed werkelijk niets goed en was veel te laconiek aan het voetballen. Die moet echt een flinke schop onder z'n hol krijgen.
+4/-2

 
6 maanden geleden
Ben ik niet helemaal mee eens. De acties van Bakayoko waren niet succesvol genoeg voor goals en assists, maar hij voert wel zijn taak goed uit en houdt het veld goed breed.
Ik snap ook niet hoe je elke dag op het veld kunt staan en dan niet van 14 meter met je goede been op doel kunt schieten, maar aan de inzet ligt dat niet.
+2/-0

6 maanden geleden
Na de geweldige wedstrijd van dinsdag was het wederom ongekend wat PSV liet zien vandaag. Tot aan de laatste minuut was het pompen of verzuipen achterin voor AZ. PSV heef zichzelf opgezadeld met een heel hoog verwachtingspatroon bij de supporter voor na de winterstop... Eens kijken of we een beetje gunstig loten morgen.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Ik neem aan dat je op Manchester City doelt?
+1/-0

6 maanden geleden
Gewoon keuzestress wie ik moet kiezen bij de man van de wedstrijdverkiezing.😁
+2/-0

 
6 maanden geleden
Saibari, das niet zo moeilijk.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Ik heb Schouten gedaan,maar vond eigenlijk iedereen op Bakayoko na een goede prestatie hebben geleverd.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Ja, iedereen was goed, Bakayoko speelde idd een ongelukkige wedstrijd, maar heeft een geweldige ontwikkeling gemaakt in een half jaar.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Hij kreeg wel steeds met twee of drie man te maken. Combinatie van factoren.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Gedekt worden door 2-3 man betekent dat er elders een overtalsituatie ontstaat als je het goed uitspeelt. Onze held van een trainer krijgt het 'af en toe voor eigen kans gaan' er wel uit mocht dit hem storen.
+1/-0

6 maanden geleden
Eerste 35 minuten waren erg goed met druk zetten en scoren.Daarna werd het slordig en ging vooral Baka voor zijn eigen kansen.Enige puntje van kritiek is dat er slechts 4x door PSV gescoord is.Het jaar goed afsluiten met een overwinning op FCT voor de beker en dan ben ik een tevreden supporter.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Ik snap niet dat PSV het niet nodig vond om hier werk van te maken, had zo het dubbele kunnen scoren toch?
+2/-0

6 maanden geleden
Wat een masterclass. Weer. Ik weet gewoon niet wat ik zie. Wat een genot.

Kunnen we ajb tillman en dest heel, heel snel de opties lichten.
+8/-0

 
6 maanden geleden
Mooi he! Je ziet nu ook dat iedereen ook gewoon beter is, dan hij eigenlijk is. Typisch gevalletje synergie 1+1=3 of dit seizoen wellicht zelfs wel 4.
+2/-0

6 maanden geleden
Je blijft je verbazen, wat een dominant PSV! Zelden vertoond, genieten met een harde G! En de terugreis was ook snel & voorspoedig.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Was bijna een thuiswedstrijd voor je...
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik ben dit jaar 7× bij AZ geweest, waarvan 5× Europees & 2× met PSV. Lazio, Anderlecht, West Ham, Legia & Aston Villa. Mostar lukte niet omdat ik 5 minuten vóór de aftrap op Schiphol landde. Tevens alle 12 Europese wedstrijden PSV dit jaar bezocht maar dat terzijde.
+1/-0

6 maanden geleden
Wat een weelde, met de perfecte score de winterstop in, met al je concurrenten voor de titel al uit gehad. Het kan echt niet op voor PSV.
Alles valt dit seizoen op zijn plaats, maar dat is zeker geen toeval. Het voetbal dat Peter Bosz wil spelen is veel sneller opgepikt door de selectie dan hij zelf ook voor mogelijk gehouden zou hebben.
Tijdens de wedstrijd om de JCS was al duidelijk dat wij dit seizoen mee zouden kunnen gaan doen, maar de suprematie die nu zichtbaar wordt is alleen door ons zelf één keer eerder vertoond in Nederland. Althans, cijfermatig. Maar ik denk dat ONS PSV dit seizoen nergens de punten gestolen heeft. Echt nergens. Bij Twente wat geluk gehad met die rode kaart, maar we waren in die wedstrijd ook al dik de bovenliggende partij.

Verdedigen doe je met z’n allen en wel zo dat de tegenstander geen lucht krijgt om ook maar aan aanvallen te denken. De aanleiding tot de penalty van gisteren is daar weer een perfect voorbeeld van. Ons team brengt tegenstanders te pas en te onpas in situaties dat ze domme dingen gaan doen. En nog belangrijker: wij straffen die fouten al het gehele seizoen genadeloos af. De 0-2 en de 0-3 lieten een andere “totaal kwaliteit” zien. Een zekere, strakke passing van achteruit. Een middenvelder die vast aan de bal is, wegdraait OF kaats en alles en iedereen om hem heen is in beweging. Als je deze facetten van het spel goed uitvoert. Dus het hoog druk zetten en in balbezit zorgen dat een medespeler steeds meerdere opties heeft om af te spelen, dan heb je het écht voor elkaar. We hebben bovendien de wapens op de flanken, de beste kopper van Europa en een ragfijne opbouwer achterin die we heel lang gemist hebben.

Nu na FC Twente voor de beler even rust, de boel resetten en scherp uit de winterstop komen. De titel mag je nooit meer verspelen, maar ik hoop dat we ook Europees voor onze kansen kunnen gaan. Tegen niemand ben je kansloos, zeker niet omdat we thuis gaan beginnen. 2023 was een fantastisch voetbaljaar, zoveel is zeker!
+4/-0

6 maanden geleden
Potverdikkie jongens, waar gaat PSV dit seizoen eindigen.. ik heb het idee dat ze zo gretig zijn dat dit nog niet alles is / was 🍻 😅
+1/-0

6 maanden geleden
Je hebt nog 18 competitiewedstrijden. Als je die allemaal begint zoals gisteren, sta je na een kwartier met 3-0 voor. Laat die jongens lekker spelen tot aan de rust en ga dan wisselen. Waarom wachten tot 20 minuten voor tijd? Zijn we ook meteen van het gezeur rondom speeltijd af.
+1/-0

6 maanden geleden
Geweldige wedstrijd. Wat een overmacht. AZ werd als amateurs weggezet. Echt knap.

Ik kreeg als snel het gevoel dat ik naar Formule 1 zat te kijken. Je gaat er eens goed voor zitten maar weet eigenlijk al wie er gaat winnen. Respect.
+1/-0

6 maanden geleden
PSV draait als een tierelier terwijl Chucky en Lang er al weken geeneens bij zijn. Record uit 87/88 moet sneuvelen, maar ook het record van dat cluppie uit Amsterdam dat in 66/67 122 keer scoorde en die van PSV zelf uit 19/20 waarin ze in 32 opeenvolgende wedstrijden scoorden…
+1/-0

 
6 maanden geleden
Doe maar het record van minste tegentreffers in een seizoen er ook maar bij, nu nog in handen van FC Twente (13 tegentreffers)
En wat dacht je van meeste overwinningen op rij in een seizoen, ik dacht Ajax 19x.
Laat nou speelronde 20 in Amsterdam zijn....
Wat een gruwelijk seizoen kan het worden!
+1/-0

 
6 maanden geleden
Meeste overwinningen op rij is ook van PSV, 22 stuks in 1987. De eerste 17 van het seizoen 1987/88 en dan nog de 5 laatste duels van 1986/1987
+1/-0

 
6 maanden geleden
Dat klopt, echter doel ik op "binnen 1 seizoen"
+1/-0

6 maanden geleden
En toen Xavi vertrok van de zomer zagen we (ok niet allemaal) het somber in ....
+1/-0

6 maanden geleden
ik denk ik wacht ruim een dag om te kijken of ik van een roze wolk afval en nog iets kritisch over de wedstrijd kan zeggen.
Lukt niet!!
Wat een team. Het heeft er alle schijn van dat we getuige gaan zijn van iets bijzonders dit seizoen.
+1/-0