Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV officieus kampioen na masterclass tegen Heerenveen


Tijdstip
25 april 2024
Stadion
Abe Lenstra Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


PSV officieus kampioen na masterclass tegen Heerenveen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV officieus kampioen na masterclass tegen Heerenveen

PSV lijkt vanavond te laatste stap te hebben gezet naar de vijfentwintigste landstitel uit de clubgeschiedenis. Uiteindelijk stokte de teller bij acht doelpunten. Bij rust stond het 0-5, dus na rust vielen er nog drie goals. Voor rust maakten Malik Tillman en Guus Til twee goals, gevolgd door een doelpunt op slag van rust van Joey Veerman. Na rust ging PSV vrolijk verder en bouwde het de score verder uit via goals van Johan Bakayoko, Luuk de Jong en de ingevallen Patrick van Aanholt.

PSV stapt dus in de bus terug naar Eindhoven in de wetenschap dat wanneer Feyenoord punten laat liggen op bezoek bij Go Ahead Eagles in Deventer, PSV in Eindhoven terugkeert als kampioen van Nederland. Voor het eerst sinds april 2018, toen de kampioenswedstrijd met 3-0 thuis werd gewonnen van Ajax, mag PSV zich dus bijna weer kampioen van Nederland noemen. Gelet op de gigantische overmacht die de ploeg van trainer Peter Bosz dit seizoen heeft laten zien, is het misschien wel de meest verdiende titel van allemaal. Ondanks de teleurstellende uitschakelingen in de KNVB-Beker en de Champions League is het een seizoen met een griffel geworden voor de Eindhovenaren.

Na tien minuten kwam PSV al op 0-3, nadat Guus Til de score opende op aangeven van Malik Tillman maakte de Duitse Amerikaan er vervolgens zelf 0-2 en 0-3 van. Na een half uur spelen maakte Guus Til ook zijn tweede van de avond. Joey Veerman maakte vervolgens op slag van rust het honderdste doelpunt namens PSV in dit Eredivisieseizoen. De oud-speler van SC Heerenveen deed dat terwijl hij zichzelf verontschuldigde bij de harde kern van de thuisclub achter het doel.

Na rust gaf PSV geen gas terug en bleef het de aanval zoeken. Kort nadat de 1-5 van sc Heerenveen werd afgekeurd wegens buitenspel bediende Johan Bakayoko die goal met een poeier vanaf de rand van de zestien op de deklat. Twee minuten later poogde de Belgische rechtsbuiten het opnieuw, nu richting de andere kruising en nu enkele centimeters lager. Via de onderkant van de lat verdween de bal op schitterende wijze in het doel voor de 0-6. Twintig minuten voor tijd profiteerde Luuk de Jong van gepruts in de SC Heerenveen-defensie waarna de spits hem feilloos in de goal schoot achter keeper Mickey van der Hart, die ondanks enkele knappe reddingen toch een vrij kansloze avond achter de rug heeft.


Joey Veerman: "Het was echt genieten op het veld!"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Joey Veerman: "Het was echt genieten op het veld!"

Joey Veerman stond na de met liefst 0-8 gewonnen wedstrijd op bezoek bij Heerenveen de aanwezige pers te woord in de perszaal van het Abe Lenstra Stadion: "Knap dat we op het einde van de competitie onze beste prestatie nog neer zetten. Ondanks de kou was het heerlijk voetballen hier vanavond. Voor de wedstrijd zagen we al dat het veld duidelijk in ons voordeel was. We wilden heel goed beginnen, uiteindelijk komt er op zo'n wedstrijd een bepaalde druk te liggen. Ik denk dat wij die druk heel goed hebben omgezet in hoe we speelden. Dan zie je dat we in de eerste tien minuten uit de startblokken schieten. Wat we gaan doen vanavond? Dat zeg ik niet. Haha, nee. We gaan zo in de bus terug en dan zien we wel wat er in Deventer gebeurt. Maar eigenlijk maakt het ons geen zak uit of het vandaag of volgende week gebeurd. Kampioen zijn we wel."

Na de goal kreeg Joey Veerman ook applaus van de Heerenveen-fans. "Ik heb 2,5 seizoen hier gespeeld en ook goed naar mijn zin gehad. Dan is het niet gepast om volle bak te gaan juichen, dus dat deed ik ook niet. Het wachten op het eind, door de achterblijvende rook op het veld van het vele vuurwerk dat afgestoken werd in het uitvak. We moesten nog maar een minuut spelen. Dat had niet gemoeten."

Wat verwacht Joey van de festiviteiten in Eindhoven? "Ik ben nog nooit kampioen geworden dus ik heb echt geen idee. Ik ga het allemaal op me af laten komen en ik denk dat het echt mega wordt. Ik zie het allemaal wel, hoe ik er dan voorstaan. Ik kan even kijken wat we kunnen doen qua Volendamse zangers invliegen voor het feestje."

Met 0-8 winnen in een uitwedstrijd gebeurt niet heel vaak, voor PSV zelfs de eerste keer. Hoe heb jij deze wedstrijd beleefd? "Natuurlijk is dat lekker. Dat moet je altijd maar weer bewijzen en dat hebben we vandaag wel echt laten zien. Dat wij de beste ploeg van Nederland zijn. We hebben weliswaar een keer verloren, wat wel een smet is op de landstitel. Dat had niet gehoeven, daar speelden we echt een hele slechte tweede helft waardoor we de wedstrijd weggaven. Nu denkt niemand er meer over na, maar ja, dat is nog wel een smet. Maar die laatste drie wedstrijden van dit seizoen willen we ook gewoon winnen om die 93 punten te halen."

Was de trainer vandaag ook weer kritisch? "Nee, vandaag zei hij dat hij nog nooit zo een goede wedstrijd had gezien! Dat is wel heel erg positief, zo heb ik hem niet eerder meegemaakt!"

Over het moment dat Sergiño Dest informatie deelde over zijn zware blessure: "Ja, ik stond vlak achter hem toen het gebeurde, en dat was echt heel zielig voor die jongen. Een paar dagen later kwam hij met zijn verhaal wat er precies aan de hand was en dat is gewoon echt klote, ja."

Vanuit het aanwezige journaille kwam de vraag wie Joey Veerman als beste speler/aankoop beschouwde binnen het kampioensteam: "Jerdy Schouten, denk ik. We hebben praktisch het hele seizoen samen gespeeld en we leerden elkaar steeds beter kennen, zowel buiten als op het veld. Als je ziet hoe vaak hij succesvol wegdraait en hoe goed hij is, dan denk ik dat hij wel de beste aankoop van dit seizoen was voor ons, ja."


Peter Bosz: "Ik heb genoten van PSV vandaag"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Peter Bosz: "Ik heb genoten van PSV vandaag"

Ook Peter Bosz stond na afloop van de met 0-8 gewonnen wedstrijd bij SC Heerenveen het aanwezige journaille te woord, in eerste instantie over het incident in de slotminuut waarin de wedstrijd werd stilgelegd wegens vuurwerk vanuit het uitvak: "Nee, dat was jammer. Ik had liever gehad dat de fans het dertig seconden lter hadden gedaan met dat vuurwerk. Dat vond ik echt jammer en onnodig."

Beseft de Apeldoorner al dat hij op het punt staat landskampioen te worden? "Nee, eigenlijk besef ik het me nog niet. Ik word overal mee naartoe genomen. Ik heb gelukkig net wel nog een foto mogen maken met de jongens, dat wilde ik heel graag. Ja, dat is wel heel bijzonder. Dat momentje van echt genieten, dat gaat echt komen. Jezelf realiseren dat we niet alleen kampioen worden. We willen wedstrijden winnen, maar dat alleen is niet genoeg. Als dan blijkt dat je die twee werelden met elkaar kunt verenigen, dan ben ik waanzinnig trots op de jongens, mijn staf, op de club. Dat is heel erg mooi. Voor mij is dit moment, na zo'n wedstrijd, veel belangrijker dan met een schaal, dat vond ik erg mooi."

Of de oefenmeester ook tijd neemt om tussentijds te genieten: "Afgelopen weekend hebben we niet gespeeld in verband met de bekerfinale waar we helaas niet aan mee mochten doen. Dus we hebben nu ook weer een ruime week vrij tot onze volgende wedstrijd. Dat was in eerdere fases dit seizoen ondenkbaar. Nu zijn we wat langer vrij dus ook meer tijd om tussentijds te genieten."

Wat deze titel persoonlijk voor Peter Bosz betekent: "Ik ben gewoon heel dankbaar trainer te mogen zijn van deze club. De club heeft mij deze fantastische spelers gegeven. Ik heb een bepaalde filosofie, vanaf het moment dat ik begon bij AGOVV. Die filosofie heb ik gedurende mijn gehele carrière vastgehouden. Ik ben veel blijer dat we zulk fantastisch mooi voetbal spelen dan dat we kampioen zijn geworden. Hoewel ik er wel heel blij mee zijn omdat, nogmaals, we hebben laten zien dat goed voetbal ook prijzen op kan leveren."


Luuk de Jong: "Dit was denk ik wel onze beste wedstrijd van dit seizoen!"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Luuk de Jong: "Dit was denk ik wel onze beste wedstrijd van dit seizoen!"

Direct na afloop van de 0-8 recordoverwinning van PSV op bezoek bij SC Heerenveen verscheen aanvoerder en maker van de 0-7 Luuk de Jong voor de camera's van ESPN om in gesprek te gaan met Milan van Dongen en Marciano Vink: "Doelsaldo gaan ze nooit meer inhalen. Dus we gaan straks lekker in de bus kijken naar die wedstrijd. Of we worden het straks onderweg en anders volgende week in eigen huis. Officieus, ja, da's volgens mij bijna het zelfde."

"Dit was echt vanaf de eerste minuut, je zag de intentie van ons. Wat ik al zei, er zit een ander soort van spanning op zo een wedstrijd, als je weet natuurlijk, je weet dat je nog geen kampioen kunt worden maar je voelt dat het de laatste stap, de laatste wedstrijd is om kampioen te worden. Dat voel je aan iedereen, iedereen gedraagt zich ook anders gedurende de week. Trainer zei inderdaad ook al dat we luidruchtiger waren. Maar, ja, als je zo een wedstrijd begint en binnen acht minuten met 0-3 voorstaat. We hebben veel goede wedstrijden gespeeld, maar dit was wel de beste van het seizoen denk ik. Alles lukte, elke bal tussen de linies viel goed, we vonden elkaar, we kaatsten, alles ging zo soepel. Ja, ik denk wel dat deze wedstrijd beter was dan AZ, maar dan moet ik die misschien nog eens terugkijken, ja, haha. We kunnen gewoon fantastisch goed voetballen, dat is het gewoon en dat zag je ook vandaag."

Over zijn verwachtingen aan het begin van het seizoen: "Het begin, we krijgen een nieuwe trainer met een visie. Daar luisterde ik naar en toen dacht ik, oke, dit zou wel eens kunnen passen met elkaar. Natuurlijk wisten we niet wat we konden verwachten maar vanaf het begin zag je gewoon dat het wel heel lekker voetballen was met elkaar. Dat zie je steeds, en ook dat we groeien. We hebben die speelwijze als team zo snel opgepakt en toegepast. We zijn vanaf het begin gewoon als een speer gegaan en dat hebben we het hele seizoen ook volgehouden met elkaar."

Milan van Dongen over de kracht vanaf de bank en de hyena's die ook iedere minuut dat ze mee mogen doen willen presteren: "Ja, we hebben vanaf elke aftrap dat we direct gaan afjagen. Wij willen die bal hebben om het spel te kunnen maken. Ja, het klopt dat de jongens vanaf de bank ook vrijwel altijd presteren. Onze selectie is heel breed en sterk. Mauro Junior staat vandaag weer linksback en deed dat fantastisch."

Over het lange wachten op zijn eigen goal na twee voorassists en twee assists. "Natuurlijk wil ik zelf ook een goal maken, maar ik heb echt staan genieten in het veld van hoe we speelden. Natuurlijk verwacht je zelf ook te scoren, ik wil er ook zelf op het scorebord staan. Maar nogmaals, als we zo als team staan te voetballen kan ik daar simpelweg ook gewoon echt van genieten."


Guus Til: "We waren dit jaar gewoon veruit het beste"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Guus Til: "We waren dit jaar gewoon veruit het beste"

Ook de maker van de openingstreffer en de 0-4 Guus Til kwam na afloop voor de camera's van ESPN en ging in gesprek met commentator Mark van Rijswijk: "Haha, ja, dat is zeker vanavond, ja. De eerste was nog oke, maar mijn tweede was wel echt lelijk."

Bij je openingstreffer draaide de middenvelder knap weg. Mark van Rijswijk vroeg naar zijn beweging zonder de bal te raken. "Haha, ja, een no touch turn noem ik dat. Proberen je lichaam te gebruiken zonder de bal aan te raken. Heel veel spelers doen dat, Saibari is daar ook een meester in. Bij de rust dachten we, zo, dit was echt de beste helft die we tot nu toe gespeeld hebben. Haha, ja, klopt, Peter Bosz stond voor ons te klappen, en dat gebeurt echt niet vaak kan ik je vertellen. Misschien bij AZ-uit, maar geen applaus. Toen zei hij wel dat het echt heel goed was. Alles loopt natuurlijk. En ik zei het net ook al buiten de camera's om, het veld hielp ook echt. Elke kaats was goed, de vrije man vinden was heel gemakkelijk, ja. Het kwam ons spel alleen maar ten goede."

Of hij net als Luuk de Jong, Joey Veerman en Peter Bosz ook zo genoten heeft op het veld: "Nee, in het veld geniet ik niet echt. Wel altijd na de wedstrijd. Dat besef ik niet zo als ik aan het spelen ben. Misschien komt dat nog. Ik hoop dat we die 93 punten kunnen evenaren, zodat we echt de boeken in gaan. We willen er zoveel mogelijk uithalen. We zijn zo goed als kampioen, eigenlijk wel, ja. Het is gewoon gedaan. Ja, echt fantastisch, prachtig. Je ziet het misschien niet aan me want ik lach vaak. De reeks van zeventien gewonnen wedstrijden op rij, dat vond ik wel heel speciaal. Wij zijn gewoon zo ontzettend goed. Als alle omstandigheden goed zijn, wie gaat ons dan verslaan? We waren dit jaar gewoon veruit het beste. Dat is gewoon zo. Ik zie het allemaal wel met het feestje, weet niet wat ik kan verwachten maar het is niet aan mij."


[video] Interviews: "Dit was echt de laatste stap"


Karakteristieken

Uitslag: 0-8 (0-5)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Guus Til ('7)
Goal
0-2 Malik Tillman ('9)
Goal
0-3 Malik Tillman ('11)
Goal
0-4 Guus Til ('30)
Goal
0-5 Joey Veerman ('44)
Goal
0-6 Johan Bakayoko ('52)
Goal
0-7 Luuk de Jong ('72)
Goal
0-8 Patrick van Aanholt ('83)

Opmerkelijk: Wedstrijd stilgelegd in de 90e minuut wegens vuurw

Scheidsrechter
Danny Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Johan BakayokoMalik TillmanLuuk de JongGuus Til


Joey VeermanJerdy Schouten


Jordan TezeAndré RamalhoOlivier BoscagliMauro Júnior


Walter Benítez

Wissels:

'62 Patrick van Aanholt voor Mauro Júnior
'62 Hirving Lozano voor André Ramalho
'62 Ismael Saibari voor Guus Til
'77 Ricardo Pepi voor Johan Bakayoko
'77 Armando Obispo voor Olivier Boscagli


Opstelling sc Heerenveen

Pelle van Amersfoort


Patrik WalemarkChe NunnelyLuuk BrouwersSimon OlssonThom Haye


Mats KohlertPawel BochniewiczSven van BeekOliver Braude


Mickey van der Hart

Wissels:

'46 Espen van Ee voor Simon Olsson
'46 Ion Nicolaescu voor Pelle van Amersfoort
'46 Syb van Ottele voor Pawel Bochniewicz
'74 Charlie Webster voor Luuk Brouwers


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 0-1 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
 4 0-3 (0-2)
 4 0-2 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
 4 0-3 (0-1)
 4 0-3 (0-1)
 4 0-3 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
10  4 0-3 (0-1)
11  4 0-2 (0-1)
12  4 0-3 (0-1)
13  4 0-3 (0-2)
14  4 0-2 (0-1)
15  4 0-3 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 9.39. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Malik Tillman (89 -> 5,0)
2. Joey Veerman (41 -> 3,5)
2. Luuk de Jong (41 -> 3,5)
4. Guus Til (24 -> 2,0)
5. Johan Bakayoko (9 -> 0,5)
5. Sergiño Dest (9 -> 0,5)
7. Jerdy Schouten (3 -> 0,0)
7. Armando Obispo (3 -> 0,0)
9. Olivier Boscagli (2 -> 0,0)
9. Mauro Júnior (2 -> 0,0)
11. André Ramalho (1 -> 0,0)
11. Walter Benítez (1 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
13. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
13. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
13. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
13. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
13. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
13. Tygo Land (0 -> 0,0)
13. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
13. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
13. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
13. Boy Waterman (0 -> 0,0)
13. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
13. Joël Drommel (0 -> 0,0)
13. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
13. Noa Lang (0 -> 0,0)
13. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
13. Jordan Teze (0 -> 0,0)
13. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
13. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
13. Noni Madueke (0 -> 0,0)
13. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
13. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
13. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
13. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
13. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
13. Xavi Simons (0 -> 0,0)
13. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
13. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
13. Philipp Max (0 -> 0,0)
13. Sávio (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
13. Fábio Silva (0 -> 0,0)
13. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
13. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
13. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
13. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Jesper Uneken (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden (gewijzigd)
De schaal komt nu wel heel dichtbij! :psv Ik kijk donderdag op Stratumseind. Wil natuurlijk niet het risico lopen dat ik thuis op de bank zit als de stad ontploft :B

Uiteindelijk is het natuurlijk het mooiste als we de schaal op 5 mei in eigen huis tegen Sparta binnen zouden halen. Lekker vroeg op de dag, zodat erna ruimte is voor een lang feest. Om dat vervolgens de volgende dag nog eens dunnetjes over te doen op het Stadhuisplein, Stratumseind, de Markt en het 18 Septemberplein. :pul
+3/-0

 
3 maanden geleden
Same here...
En ik denk oprecht dat we donderdag kampioen worden.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Zou mooi zijn als feyenoord punten laat liggen!
Heb voor de zekerheid een hotel geboekt.
Maak er een mooie avond van met me dochter op Stratumseind en de dag erna nog een stadiontour.
+2/-0

3 maanden geleden
Hoop eigenlijk op een gelijkspel omdat dat Feyenoord natuurlijk na hun "fantastische" bekerwinst en grootse huldiging het niet kan opbrengen om te winnen in Deventer..
Zodat we met ons allen thuis kampioen kunnen worden met de hele stad..
+2/-1

 
3 maanden geleden
Jij weet toch wel dat als wij gelijkspelen en Feyenoord verliest in Deventer, dat de champagne dan ontkurkt wordt en Peter zijn sigaar aansteekt?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat weet ik....ik zie Feyenoord namelijk niet verliezen maar wel gelijkspelen..
+1/-0

3 maanden geleden
Wat mij betreft hoe eerder hoe beter.
En supporters op de viaducten van noord naar zuid-nederland is ook mooi.
+2/-0

3 maanden geleden
Is Saibari inmiddels al weer inzetbaar?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik hoop toch echt op zondag 5 mei.
+7/-0

3 maanden geleden
Hoop dat zowel PSV als ook Feyenoord donderdag winnen en PSV tegen Sparta de titel binnenhaalt. Mocht PSV donderdag in de bus naar Eindhoven kampioen worden vind ik dat ook prima, zal er geen biertje minder op drinken.
+2/-0

3 maanden geleden
Komt de bus na afloop van de wedstrijd aan bij de Herdgang of bij het Philips Stadion?
+1/-0

3 maanden geleden
Nog 4 wedstrijden te gaan, en als we 12 punten halen, dan evenaren we het puntenrecord van 93 punten. Helaas hebben we deze tweede seizoenshelft langzaam maar zeker alle echte records uit zicht zien verdwijnen, maar nog steeds is dit natuurlijk een fantastisch seizoen voor ons.

De uitwedstrijd tegen Heerenveen is de laatste jaren altijd lastig, ondanks dat Heerenveen geen schim meer is van de ploeg die in de 'zeroes' regelmatig een heel aardig niveau wist te halen. Ik verwacht dat het PSV van dit seizoen gewoon in staat is om een regelmatige overwinning te boeken. Hopelijk kan Luuk zijn goaltje(s) meepikken in zijn strijd om de topscorerstitel.

Verder zou ik het leuk vinden als we Saibari weer terug gaan zien. Ismael heeft zich dit seizoen ontwikkeld tot een fantastische speler en heeft het verdiend om mee te doen aan de wedstrijden waarin de titel daadwerkelijk wordt veiliggesteld.

Tot slot zien we hopelijk een mooi eerbetoon aan Sergiño Dest, want die blessure van hem komt op een rotmoment na een jaar waarin hij juist altijd één van de fitste spelers van onze selectie is geweest!
+3/-0

 
3 maanden geleden
Mee eens. Dit Heerenveen is niet meer de ploeg die het jaren is geweest. Bij het wisselen van beleidmakers is ook de kwaliteit flink achteruit gegaan. Vroeger een zeer lastige pot, mede door goed voetbal van hun. Die cijfers tellen niet meer dus ik verwacht een goede overwinning van PSV.

OT: Dat Ajax zelfs gelijk speelt tegen Excelsior. Straks komen ze de play-off nog niet door.
+1/-0

3 maanden geleden
Hopelijk is die Noa ook een keer fit dat duurt ook een beste tijd
+1/-0

3 maanden geleden
Net op tijd terug van mijn (onterechte) ban voor de kampioenswedstrijd 🥳
Fijn dat ze daar rekening mee hebben gehouden
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ah gelukkig je bent er ook weer,want een kampioenschap zonder frikandellen is als een fiets zonder zadel.😀
+4/-0

 
3 maanden geleden
Hoe lang was je geschorst? Heb zelf een jaar aan mijn broek gehad voor iets onzinnigs.
Welkom terug trouwens👍
+3/-0

 
3 maanden geleden
3 maanden, maar leek wel een jaar
+1/-0

 
3 maanden geleden
Een fiets zonder zadel fietst anders best lekker hoor ;)
+2/-0

 
3 maanden geleden
Leuk, ik heb ook maar weer een account aangemaakt om iedereen te feliciteren na een aantal moeilijkere jaren. Dus aan een ieder gefeliciteerd!!! Peter Bosz is een meester zet geweest en de selectie is in tijden niet zo goed voor elkaar geweest. Dit weekend wordt ik zo gruwelijk vreselijk dronken. Ga verder niet meer posten want heb geen zin meer in dat gezeur om kaarten zonder enige vorm van onderbouwing. Heb inmiddels wat plekken gevonden waar je wel normaal mag discussiëren. Aan een ieder ga ervan genieten en hou alles heel. Wij worden het Bayer Leverkussen van Nederland!!
+4/-0

 
3 maanden geleden
Welkom terug remmie, Laat die PSV-bus maar bij het Stratumseind stoppen.
+3/-0

3 maanden geleden
Straks maar eens op tijd het stadje in om wat bier te drinken tijdens het kijken naar de wedstrijd, maar hoop toch eigenlijk van ganser harte dat het vanavond nog niet zover is. Een echte kampioenswedstijd in eigen stadion is toch echt zoveel leuker dan zonder zelf te spelen ineens kampioen zijn.
+1/-0

3 maanden geleden
Ben al de hele dag van de leg. Inpakken, stad in, tap open.
+3/-0

3 maanden geleden
Zin in, hoop de selectie ook.
Voor Dest mannen
+1/-0

3 maanden geleden
Met name benieuwd hoe onze linkerflank nu gaat functioneren. Mauro is verdedigend denk ik niet minder dan Dest (misschien zelfs wel beter), maar aanvallend/opbouwend scheelt het nogal. Tillman blijf ik een momentenvoetballer vinden. Soms geniaal, dan oogt hij weer een tijdlang ''afwezig/ongeinteresseerd". Gelukkig is de rechterflank nu wel weer in vorm. En ja, ik ben een enorme Lozanofan, dus misschien kleurt dat ook mijn beeld van zijn concurrent.

Is er trouwens al iets bekend over Noa? Hij zou misschien de laatste wedstrijden kunnen spelen werd toen gezegd, maar dan zal hij zo langzamerhand toch ook wel een keer op de bank moeten zitten. Traint hij eigenlijk al weer mee ?
+1/-0

3 maanden geleden
Denk dat Bosz de boel verschrikkelijk scherp heeft gezet.
+1/-0

3 maanden geleden
Het is weer ouderwets tikkie takkieeee. Na rust een half leeg stadion. Kunnen die Friezen lekker thuis bij moeders hun volkslied gaan zingen. #plattekarwatbenjemooi
+4/-0

3 maanden geleden
0-4 til hoeveel gaat dit worden op naar de 100!!!
+1/-0

3 maanden geleden
daar is hij dan de 100este Veerman.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik verwacht een moeilijke avond😇
+1/-0

3 maanden geleden
Als een tornado uit het zuiden!🍺
+1/-0

3 maanden geleden
Wat een heerlijke vertoning!

En Luuk de Jong: weliswaar nog zonder doelpunt, maar wat speelt hij fantastisch. Zo goed positioneel en ook technisch zuiver. En dan hoor ik nog geregeld mensen die zeggen dat hij 'niet kan voetballen': dan heb je nog nooit een wedstrijd van PSV gezien.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Of dat Ricardo Pepi meer zou moeten spelen. T.z.t. wel maar nu nog zeker niet.
+2/-0

 
3 maanden geleden
En wat te denken van die passes van Boscagli.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Die mensen snappen voetbal niet.
+1/-0

3 maanden geleden
Wij Zijn Eindhoven!! 😃🎉🍻
+1/-0

3 maanden geleden
Wat een verwennerij.
Straks Sergino man of the match maken, ff hart onder riem
+1/-0

3 maanden geleden
Wat een galavoorstelling van het beste PSV in jaren. Puur genieten dit! En eindelijk weer kampioen jongens, we hebben er even (veel te lang) op moeten wachten, maar daardoor voelt deze extra lekker. Proost!
+4/-0

3 maanden geleden
Die goal van Bakayoko deed me aan Robben denken. Wat een klasse. Dit jaar veel op hem gevloekt, maar ik begrijp heel goed dat de Europese topploegen deze kwaliteit bij een 19 jarige speler op waarde schatten. Gaat ons 50 tot 60 miljoen opleveren…..
+2/-0

 
3 maanden geleden
Vraag me wel af hoe lang je iemand 19 mag blijven noemen. Als je sinds je 19e verjaardag nog 2 keer jarig bent geweest, blijf je dan toch 19? Of doen we dat om de buitenlandse clubs zand in de ogen te strooien?
+2/-0

3 maanden geleden
Het is niet eens onverdiend.
+1/-1

3 maanden geleden
Man van de wedstrijd wordt nog wel een dingetje...
+1/-0

3 maanden geleden
Daar is er weer een 0-8 van Aanholt
+3/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Goed gefouilleerd ook… Maar moet dit jou echt? Wacht gewoon ff 2 minuten
+11/-0

3 maanden geleden
Sjonge sjonge, vergal ff een perfecte voetbalavond.
Ik snap dit niet, waar is dit nou voor nodig
+16/-0

 
3 maanden geleden
Onbegrijpelijk…
Nog een paar minuten pfff
+9/-0

3 maanden geleden
Kunnen al die doorgesnoven malloten in het uitvak allemaal een levenslang stadionverbod krijgen ?!
+13/-0

3 maanden geleden
Dit zal wel weer sfeerverhogend zijn en mooi geworden gevonden door bepaalde lui hier. Zelf vind ik het nogal jammer. Ergerlijk om hierop te moeten wachten.
+15/-0

3 maanden geleden
Te dom om te poepen... veeg lekker leeg dat vak.
Wat een sukkels.
+11/-0

 
3 maanden geleden
Laat ze daar lekker zitten tot volgende week ofzo.
+7/-0

3 maanden geleden
Ik schaam me dood voor die eencellige leeghoofden in dat uitvak. Eerste vijf uitwedstrijden zonder uitpubliek.
+10/-0

3 maanden geleden
Waarom, waarom waarom???
Ongelofelijke klojos😱
+12/-0

 
3 maanden geleden
Tja, is voor mij wel duidelijk.

Kijk, het gaat om de verwachting. Iedereen ging uit van een 0-10 overwinning. Als het dan in de laatste minuut slechts 0-8 staat, dan weet je dat het niet meer gaat lukken en krijg je deze taferelen waarin hoedies met vuurwerk aan de slag gaan.

Daarentegen zag je de Heerenveen supporters tevreden huiswaarts keren tijdens die vuurwerkshow, wetende dat die laatste 2 goals niet meer zullen vallen; missie geslaagd.
+3/-0

3 maanden geleden
Ik snap dat je blij bent, ben ik ook. Maar manmanmanmanmanman.... Stelletje idioten.
+15/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Sneuneuzen. Jezelf zo belangrijk vinden om de wedstrijd stil te leggen. PSV-supporter onwaardig.
+13/-0

 
3 maanden geleden
Dit is de spijker op zijn kop. Er zijn gewoon teveel mensen die zichzelf en hun eigen denkwijze belangrijker vinden dan de maatschappij / algemene opinie. Op dit soort momenten proberen ze de aandacht op zich te vestigen. Ondanks het feit dat werkelijk niemand ooit aangeeft te genieten van dit vuurwerk, ook nu weer spreken spelers, trainers en analisten erover dat het niet had mogen gebeuren, blijft er op tribunes te pas en te onpas vuurwerk gebruikt worden. Narcisme ten top!
+1/-0

3 maanden geleden
Vuurwerk, echt een goede actie... hoe dom kun je zijn.
+10/-0

3 maanden geleden
Wat een schande dit, paar van die kansloze idioten die zo'n mooie avond weer moeten vergallen, kom alsjeblieft nooit meer bij onze mooie club en blijf in je kot.
+10/-0

 
3 maanden geleden
Avond vergallen, dat klinkt wel weer erg zwaar. Het is een prachtige voetbalavond geweest waar PSV een stempel heeft gezet op de suprematie van dit seizoen. Het is jammer dat een aanzienlijk deel van de supporters meent daar in de 89e minuut nog op een bepaalde manier invulling aan te moeten geven. Ik vond het mooi dat Makkelie gewoon op het veld bleef, in plaats van de boel 15 minuten naar binnen te dirigeren omdat er iets op het veld kwam.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Op zich vind ik die fakkels ook wel mooi,alleen de timing he.
+1/-0

3 maanden geleden
Na de bekerfinale was er al veel commotie over hoe het kan dat er zoveel vuurwerk naar binnen kan worden gesmokkeld. Nou dat zal na vanavond alleen maar erger worden... hoe de fuck krijg je zoveel fakkels en knalvuurwerk mee een uitvak in?!
+7/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik las van de week dat de Burgemeester van Rotterdam vertelde dat ze in de Kuip die fakkels via hun intieme delen het stadion in krijgen dus miss bij deze lui ook wel.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ik zou eigenlijk verwachten dat dit soort figuren zich te goed voelt om een fakkel in hun anus te steken.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Combi van slechte controle en een uitgerekte kringspier.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Volgende keer dan ook maar vooraf inwendig visiteren dat volk. En als er daadwerkelijk wat zit gewoon laten zitten en met ducttape afplakken die handel.
+1/-0

3 maanden geleden
Mooie overwinning,jammer van het vuurwerk. Blijkbaar zijn niet al onze supporters even slim...
+9/-0

3 maanden geleden
Wat een stelletje sneuneuzen. Echt, stop die Bengaalse fakkels in je hol.
+6/-0

3 maanden geleden
EINDELIJK, geweldige wedstrijd en kampioen!! Gefeliciteerd allemaal 🎉🎉🎉 🍻
+3/-0

3 maanden geleden
Oké...en dan nu...
Come on Feyenoord...
(Of mag ik dat niet zeggen)
+4/-2

3 maanden geleden
Lekker wedstrijdje mensen, gefeliciteerd allemaal.
+3/-0

3 maanden geleden
Wat een vertoning. Zelden zo n goede wedstrijd gezien. Bijna perfect. En kampioen. Officieus, maar zelden is dat zo dichtbij officieel geweest. Diepe buiging voor deze ploeg
+4/-0

3 maanden geleden
Overtuigend kampioen met een galavoorstelling.
+4/-0

3 maanden geleden
Deze masterclass toont eens te meer aan hoe breed deze selectie is én hoe veel beter de spelers zijn geworden onder Peter Bosz. Een kampioenschap met een platina rand. Wel jammer dat de meegereisde supporters geen 5 minuten geduld meer hadden, maar er zullen ook niet veel hoogbegaafden tussen zitten schat ik zo in. Iedereen proficiat en op naar de volgende titel. De vette jaren zijn aangebroken.
+6/-0

 
3 maanden geleden
"De vette jaren zijn aangebroken." Daar dacht ik gisteren ook aan. Ajax had enkele jaren geleden de kans om door te pakken en een enorm (misschien wel blijvend) gat te slaan met de concurrentie. Door enkele schandalen en verkeerde keuzes is het tegenovergestelde gebeurd. Nu staat PSV voor de kans om een gat te slaan. Ajax ligt zowel op technisch als organisatorisch vlak in puin. En Feyenoord gaat deze zomer hun succescoach verliezen. Als wij nu de goede keuzes maken kunnen we de komende jaren ook kampioen worden. Met Brands, Stewart en Janssen aan het roer heb ik daar wel vertrouwen in. :psv
+1/-0

 
3 maanden geleden
ik geloof ook niet in die vette jaren als dat al zou kunnen in Nederland dan hebben ze die kans in 2005 t/m 2008 al moeten pakken maar heel voorspelbaar komt dan de ijdelheid en arrogantie bovendrijven en gaat een ander weer profiteren.
Overigens wel leuker en competitiever als in Duitsland met een werkelijke hegemonie van Bayern tot dit jaar dan.
+1/-0

 
3 maanden geleden
"De vette jaren zijn aangebroken"... ik weet niet of je daar in Nederland nog zo makkelijk vanuit mag gaan. Dit jaar viel alles op zijn plek. We hadden al aardig wat kwaliteit rondlopen, en met Schouten, Lozano, Dest, Tillman en Lang kwamen er 5 spelers binnen die een directe versterking waren. En vanuit het (bijna) niets ontwikkelde Saibari zich tot een potentiële wereldtopper.

Helaas is de keerzijde van succes dat het avontuur en het geld gaat lonken voor veel spelers. In het worst-case scenario verliezen we de komende periode naast Sambo, Bella-Kotchap en Van Aanholt ook nog Benitez, Teze, Ramalho, Boscagli, Dest, Veerman, Tillman en Bakayoko. Afgezien van Sambo en Bella-Kotchap zijn dit 9 spelers uit de kern van 16 jongens die de ruggengraat van deze kampioensploeg zijn.

In dit worst-case scenario hou je over: Schouten, Til, Saibari, Lang, De Jong, Pepi en Lozano, aangevuld met jongens als Obispo en Mauro Jr en talenten als Land en Babadi. Dan heb je weliswaar een hele flinke zak met geld te besteden, maar dan moet je én weer spijkers met koppen slaan op de transfermarkt én dan moet de puzzel in elkaar vallen.

Ik ben het er uiteraard volmondig mee eens dat ons perspectief beter is dan dat van Feyenoord en Ajax, zeker ook omdat wij al weten welke trainer er volgend seizoen voor onze groep zal staan en we dit jaar hebben gezien dat zijn speelstijl, zeker in Nederland, heel lastig te bestrijden is als die goed wordt uitgevoerd.

Maar ik ben heel benieuwd hoe de zomer voor ons gaat verlopen! Hopelijk slagen we erin om zoveel mogelijk jongens uit de kern van 16 bij elkaar te houden.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Als ik kijk naar het werk van Steward tot nog toe heb ik in de combinatie Steward/grote zak geld voldoende vertrouwen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Welke steward bedoel je, die van de businesslounge of van Oost-tribune? ;)
+2/-0

 
3 maanden geleden
Wat denk je ervan dat onze belangrijkste concurrent een soortgelijke zomer tegemoet zal gaan terwijl Slot daar vertrekt?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Die gaan ook een drukke zomer tegemoet. Als eerste om de trainer te vervangen, al zou dat - indien ze voor Oosting willen gaan - wellicht niet al te lang hoeven te duren. Vervolgens is het ook daar afwachten wie er vertrekken. Met Wellenreuther - Geertruida - Hancko - Timber - Gimenez zijn er ook wel een aantal basisspelers waar waarschijnlijk aan getrokken zal worden. En ook in Amsterdam moet natuurlijk een hoop gaan gebeuren. Wij zitten zeker op pole position, maar anders dan in de grote competities, is de transferzomer in Nederland zeker geen "GP van Monaco" waar de rangorde aan het eind nog precies zo is als aan de start.
+2/-0

3 maanden geleden
1200 geregistreerde supporters vol in beeld. Lijkt mij uitgemaakte zaak, de schuldigen komen voorlopig niet meer binnen bij PSV en kunnen de boete betalen.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Dat is natuurlijk een utopie. Door de rook is nauwelijks te zien wie wat gedaan heeft. Die fakkels worden over het algemeen doorgegeven, waardoor je nooit meer kan bewijzen wie de boel heeft georganiseerd, wie de fakkels heeft aangestoken, etc. Als er op dit soort gedrag effectief ingegrepen kon worden, en de strafmaatregelen ook nog gehandhaafd konden worden, dan zouden mensen wel uitkijken met wat ze doen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Alle 1200 niet meer toelaten dit seizoen. Zijn allemaal medeschuldig omdat ze hun mede-'supporters' niet aanspreken. Je moet er toch niet aan denken dat de echte kampioenswedstrijd volgende week tegen Sparta wordt gestaakt? Dit is een reëel risico!
+1/-1

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Serieus? Wow. Over drastische maatregelen gesproken. Het gaat over 3 dingen, 1. Fakkels afsteken, 2. Het moment van afsteken, en 3. hoe je dat doet.

Mijn persoonlijke mening en mijn kop zal er wel weer afgaan;

1. Geen moeite mee, zolang het geen schade oplevert. Aka; op veld gooien, wedstrijd gestaakt wordt, boetes etc. Ik heb net als bij de bekerfinale vorig jaar voor de wedstrijd best kippenvel als ik dan zo'n rode zee zie.

2. Relevant. Had gisteren gewacht tot na de wedstrijd. Dan was het waarschijnlijk nu alleen over de historische 8-0 en officieuze titel gegaan. Dus dom.

3. Relevant. En ridicuul. Niet in andere vakken of op het veld gooien.

Maar jouw punt om een heel vak niet meer toe te laten omdat ze elkaar niet aanspreken. Wie zegt dat dat niet gebeurd is? Maar als dat niet zo gegaan is, ik zou misschien ook wel 3x nadenken of ik dat zou doen.

Maar goed. Onder aan de streep, was het niet zo slim, op dat moment en zeker niet om het op het veld te gooien. Volgens mij was dat vooral ook het commentaar van Bosz. "Dat ze 30 seconden gewacht hadden".

Overigens ben ik wel benieuwd of wij volgende week ook een pitch invasie krijgen. Kan me de laatste keer herinneren dat er gasten met bivak mutsen op ons vak kwamen, die toch echt niet allemaal herkende.
+6/-0

 
3 maanden geleden
Dit zijn maatregelen die natuurlijk voor geen enkele instantie stand houden. Om er serieus op in te gaan: Je kan de mensen bovenin het vak toch niet straffen voor het feit dat er op de onderste rijen fakkels werden aangestoken. Daarnaast waren de fakkels waarschijnlijk al aangestoken op het moment dat de "goedwillenden" doorhadden wat er aan het gebeuren was.

Als ze gewacht hadden met de fakkels tot na het laatste fluitsignaal, had ik er ook minder problemen mee gehad. En zeker als ze ze gewoon netjes vast hadden gehouden tot ze waren uitgebrand.

Dit was gewoon even een kwestie van doelbewust in de 90e minuut nog even de aandacht op je vestigen. Jammerlijke, kinderlijke en narcistische actie van de betreffende sfeergroep. Ik kan me voorstellen dat PSV wel een idee heeft welke groepering hierachter zit. Als dat zo is, zou ik een stevig gesprek aan gaan met die gasten. Maar verder denk ik dat hier, behalve een boete, weinig consequenties aan gaan zitten.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik vind zelfs de term doelbewust al erg vooringenomen,volgens mij draait het om de noemer emotie.
Gasten rond de twintig in euforie en onder invloed van minimaal wat drank,ik verwacht niet dat die op hun klokkie gaan kijken om te redeneren van of ie al mag of niet.
Terug kijkend op mijn eigen jeugdjaren,nou ja laat ik me mond maar houden.
+1/-0

3 maanden geleden
Wat een wedstrijd.
Proficiat alvast iedereen! Geniet ervan
+2/-0

3 maanden geleden
Geweldige wedstrijd. Mooie goals, maar wat kan ik genieten van Boscagli. Veerman wordt terecht door iedereen benoemd, maar gisteren zie je weer wat een fitte boscagli toevoegt.

Nu zijn we officieus kampioen, maar ik hoorde net een mooie uitspraak dat er achter dat officieuze kampioenschap door deze masterclass 3 uitroeptekens staan. Nu lekker ontspannen toeleven naar sparta thuis. Een mooie dag van maken. Nu al zin in.
+6/-0

3 maanden geleden
Na afloop heb ik Bosz een zo’n waanzinnig mooi interview zien geven waarin hij op een fantastische manier zijn dankbaarheid uitsprak dat hij bij PSV MAG (!!!) werken en een dergelijke selectie heeft gekregen. De match PSV - Bosz is enorm. Kwaliteit, klasse en no nonsense. Wat mij betreft verdien je op deze manier echt een standbeeld. Dat krijg je bij PSV niet zomaar I know maar wat Bosz (en alle andere betrokkenen) voor ons fans hebben neergezet is waanzinnig. En dat na al die jaren ellende en kommer en kwel waarbij het winnen van een nietszeggend beker tot enorme vreugde leidde. BOSZ HELD!!!
+12/-0

3 maanden geleden
Gisteren was het prachtig gekaligrafeerde uitroepteken achter een waanzinnig goed seizoen in de eredivisie. En we hebben nog 3 wedstrijden te gaan, waarbij het échte feest ook nog moet gaan komen.

De tegenstand van Heerenveen was gisteren natuurlijk niet echt om over naar huis te schrijven, maar wat was het genieten van het gemak waarmee de bal rond ging, de rust die al onze spelers hebben als ze die bal hebben, en de schoonheid van diverse goals.

Dit jaar hebben we uitslagen genoteerd van 0-6, 1-7, 0-8, 6-0, 5-1, 5-2 en diverse malen 4-0 of 0-4. Ongekend en in mijn leven nog nooit zo'n machtsvertoon in de eredivisie meegemaakt. Tot nu toe was het seizoen 2004-2005 het beste wat ik bewust heb meegemaakt, en ondanks dat de spelers van toen voor mijn gevoel nog een tikkeltje beter waren, was de suprematie dit jaar nog indrukwekkender. Het blijft eeuwig zonde van de onnodige uitschakeling tegen Dortmund, want tegen Atletico Madrid waren we ook niet kansloos geweest.

Gefeliciteerd alle mede-PSV'ers met dit prachtige kampioenschap! En veel plezier met alle voorbereidingen richting het feestweekend van 5/6 mei.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Eigenlijk weten we over 5-10 jaar pas hoe goed deze selectie echt was. Dan weet je namelijk wat er van al die gasten terecht is gekomen. Als een flink deel van bij de Europese top speelt. Dan is het pas echt bijzonder.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ja, en daar ben ik dus eigenlijk wel benieuwd naar. In 2005 hadden we (o.a.) Ooijer, Van Bommel, Cocu, Gomes, Alex, Park, Lee, Afellay, Farfán en Vennegoor. Van Bommel heeft een mooie carrière gehad, Cocu had die al achter de rug. Gomes, Alex, Park en Lee hebben bij grote clubs gespeeld.

Ik ben benieuwd waar het plafond ligt van jongens als Boscagli, Teze, Veerman en Bakayoko. Het zou mij verbazen als ze op korte termijn de stap naar de echte Europese top kunnen zetten. De laatste jaren zie je steeds vaker dat de stap van de Nederlandse competitie naar de echte top heel lastig te zetten is. Dat zie je niet alleen bij de jongens die bij PSV vertrekken, maar ook de dragende spelers uit het Ajax van de laatste jaren zijn meestal niet onomstreden bij hun clubs.
+1/-0

3 maanden geleden
Intens genoten van ons PSV vanaf vak 23, waar honderden PSV-ers zaten, maar dat geldt voor meer vakken. Naar schatting 3k uitsupport zag een suprematie die ik in mijn 35 jarig supportersleven nog niet eerder zag. De pyro was verder ook super, los van de Romeinse kaarsen, iets wat bij een kampioenschap hoort.

Verder hulde voor SC Heerenveen én haar aanhang dat ze ons dit feestje gunden. Voor iedereen hier: geniet van ons feest en duim mee dat dit team enigszins in tact blijft. Die laatste drie moeten we wel winnen voor het bekronen van dit seizoen tot de allerbeste eredivisie prestatie aller tijden!
+7/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Nu ook maar eens my side of the story, not that anybody cares, hahaha! ;-)

Ik moet zeggen dat ik het ietwat frappant acht dat mijn dierbare medeforummer SouBa alle credits (likes if you like) krijgt terwijl hij toch duidelijk sympathiseert met de pyro die hier alom veroordeeld wordt. Wonderlijk.

Zelf was ik ook verbaasd, of eigenlijk ook weer niet, over alle ophef en commotie die enkele fakkeltjes, niet alleen hier, opriepen.

Persoonlijk, en ik heb ook begrepen dat zulks de bedoeling was, had ik het vuurspektakel liever paar minuten later gezien, meteen na het laatste fluitsignaal, maar dat mocht niet zo zijn.

Voor sommigen (hier) was daarmee de hele wedstrijd vergald, zijn de betrokkenen geen échte supporters en verdienen die lange sv's... omg!

Laat ik, en imo met mij de meesten van de vele supporters op de thuistribunes, nou juist met volle teugen genoten hebben! Uiteraard van de wedstrijd, tuurlijk, maar ook van de vurige festiviteiten aan het einde en na afloop. Zelfs de Heerenveners pakten massaal de phones om eea op de gevoelige plaat vast te leggen.

Wellicht is de beleving bij de diverse supporters nou eenmaal anders, dat kan, zo zou ik zelf volgende week graag een massale pitch invasion zien (vanaf het veld dan uiteraard hè!), want dat hoorde vroeger altijd standaard bij een kampioenschap. Nog steeds trouwens in menig stadion, alleen niet bij PSV.

Maar genoeg daarover, nu de wedstrijd. Zoals ik al eerder aangaf, waarvoor ik nota bene een dislike kreeg(!), imo een verdiende overwinning van PSV. Een ware galavoorstelling zelfs! Die deed denken aan het voetbalfeest tegen Go Ahead Eagles in 1986 (8-2). Dezelfde Eagles die donderdagavond het feest compleet hadden kunnen maken, maar dit verzuimden.

Al met al weer een prachtige dag Heerenveen, zowel in de bekende etablissementen vooraf en na afloop als op de eretribune van het ALS*. De forse, in de koeling bewaarde, "proviand" stond vervolgens garant voor een al even geslaagde terugreis per 1e klasse coupé. Het was al met al één groot feest. Volgende week meer van dit alles!

(later meer)

*Abe Lenstra Stadion
+5/-0

 
3 maanden geleden
mooi geschreven,ik denk dat de voetbalbeleving van de huidige generatie (sommige dan)wel erg braaf is geworden.🍻
+2/-0

 
3 maanden geleden
Mooi om weer een van je uitgebreide verslagen te mogen lezen! Wat een weelde dit seizoen. Wij kunnen wellicht ook nog een gooi doen naar ons recordaantal doelpunten. Dan is een evenaring van de 117 uit seizoen 1987/88 een mooi bruggetje met de 17-op-rij reeks van voor de kerst.

Zelf geniet ik altijd van de sfeeracties máár vind ik wel dat we beter hadden kunnen wachten tot vlak voor affluiten én moet alles wel binnen het vak blijven en niet op het veld. Ik heb de jaren nog meegemaakt dat we vaak voor lul stonden met halfvolle uitvakken. Nu hebben we een uit fanbase van potentieel krap 15k (mensen waarvan we weten dat ze eens of vaker mee op awayday willen). Mooi toch?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zouden de punten uit die tijd voor de helft mee tellen dan kon ik nu elke wedstrijd mee.

Ik vind het prachtig om die volle vakken te zien. Al had, pak em beet, cambuur uit op zondag avond met 60 man ook wel iets. Toen kende je zo goed als iedereen die mee ging.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik ken doorgaans ook wel alle mensen die met mij op thuistribune zitten... ;-)
+1/-0