Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



PSV behaalt monsterscore op bezoek in Almere


Tijdstip
24 augustus 2024
Stadion
Yanmar Stadion Almere
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


PSV behaalt monsterscore op bezoek in Almere ; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV behaalt monsterscore op bezoek in Almere

PSV heeft vandaag zonder problemen afgerekend met Almere City. Na negentig minuten stond er maar liefst een 1-7 eindstand op het scorebord. PSV ging voortvarend van start en stond na een kwartier spelen al op een comfortabele 0-2 voorsprong. Guus Til en Luuk de Jong verzorgden de goals. Kort na de rust leek Almere de aansluitingstreffer te maken, ware het niet dat er een overtreding op Olivier Boscagli aan vooraf ging. Tien minuten later maakte Hansen na geklungel in de PSV-defensie alsnog de 1-2. Vervolgens was er geen houden meer aan voor Almere City. Couhaib Driouech maakte vier minuten na zijn invalbeurt voor Noa Lang de 1-3, waarmee de ban gebroken was. Vervolgens bepaalden Tillman, Barbet met een eigen goal voor Almere City, Hirving Lozano en Ricardo Pepi de eindstand op 1-7.

Ondanks de defensieve problemen heeft PSV dus opnieuw een klinkende monsterscore geboekt. In het eerste kwartier na rust leek Almere City nog een vuist te maken en zich terug te vechten in de wedstrijd. Nadat Couhaib Driouech een voorzet van Lozano met een listige stuit binnenknalde, ontstonden er gigantische ruimtes achter de defensie waar dit PSV moeiteloos van kon profiteren. In de slotfase mocht Michael Bresser nog zijn debuut maken voor PSV, het zeventienjarige talent speelde pas twee duels in Jong PSV om vandaag dus al zijn eerste wedstrijd in PSV 1 op zijn naam te hebben. Binnen een minuut na zijn entree zag de geboren Amerikaan met Nederlandse identiteit Ricardo Pepi de eindstand op 1-7 bepalen.

Volgend weekend wacht voor PSV de laatste wedstrijd voor het sluiten van de transfermarkt. Dan komt Go Ahead Eagles op bezoek. Die wedstrijd staat zondag 1 september op de planning en zal er om 16:45 uur afgetrapt worden in het Philips Stadion. In de daaropvolgende week vliegen de internationals uit voor hun interlandverplichtingen. Nederland neemt het in het kader van de Nations League in het Philips Stadion op tegen Bosnië Herzegovina, drie dagen later wacht de wedstrijd tegen Duitsland.


Luuk de Jong: "Soms moet je gewoon nee zeggen"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Luuk de Jong: "Soms moet je gewoon nee zeggen"

Na afloop van de met 1-7 gewonnen wedstrijd op bezoek bij Almere City blikte Luuk de Jong samen met Hans Kraaij Junior voor de camera's van ESPN terug op zijn wedstrijd: "Haha, die statistiek wist ik al, ja. Er waren tot vandaag nog drie stadions in Nederland waarin ik nog niet gescoord had. In zesentwintig stadions gescoord. Nu moet ik er nog twee, alleen uit bij VVV, daar kan ik niet scoren dit seizoen; of misschien treffen we ze in de beker, dat zou ook nog kunnen. En uit bij Fortuna heb ik nog niet gescoord."

Over nervositeit omtrent het uitblijven van goals: "Of ik wel eens nerveus wordt? Deze wedstrijd bedoel je? Nee, vorig seizoen begon ik ook zonder goals in de eerste twee wedstrijden. Dat heb ik wel vaker gehad in de competitie. Daar word ik niet nerveus van, nee. Verwachtte je dat wel dan? Het werd zeker wel weer tijd, ja. Er waren ook heel veel kansen vandaag. Als we er tien hadden gemaakt was dat ook niet gek geweest. Dat kwam vooral door de tactiek die Almere City hanteerde vandaag. Zij lieten Flamingo in onze opbouw vrij, daar zetten ze ook geen druk op. Dan sta je overal een op een, daardoor kon hij ook de bal niet kwijt. Daardoor oogde het heel langzaam en dan oogt het als een veredeld oefenpotje. Uiteindelijk moet je ervoor zorgen dat je de vrije man kunt vinden en kansen creëren en dat hebben we goed gedaan hier."

Over de duidelijk van zijn gezicht leesbare frustratie na de 1-2 van Almere City: "Je staat op twee doelpunten verschil, dan weet je als ze er een maken, dan is het verschil nog maar een. Daar was ik geïrriteerd over. Dat zag je ook na die goal. We begonnen slecht aan de tweede helft, leden veel balverlies waardoor je de tegenstander het gevoel gaf dat er iets te halen viel. Uiteindelijk hebben we het goed hersteld en er voor gezorgd dat er niks te halen viel vanavond."

Over eventueel uitgaande transfers en of de aanvoerder die jongens ook spreekt over mogelijke transfers: "Natuurlijk praat ik met ze. Er is gewoon interesse in spelers en het is vervolgens aan de club hoe ze daarmee omgaan. Ik denk dat de club dat heel goed doet. Ze zeggen wel eens nee. Je kunt ook niet iedereen zomaar laten gaan als je een fantastisch seizoen hebt gehad. Dan kun je niet zomaar weer een team bouwen. Dat is misschien frustrerend voor sommige spelers. Maar uiteindelijk ben je speler van PSV en moet je hier alles geven wat je hebt als je een wedstrijd speelt. Ik moet de complimenten geven aan die jongens want dat doen ze ook. Daar maak ik me geen zorgen om. Ik maak me er ook geen zorgen om dat er heel veel jongens weggaan nog en ik heb er ook vertrouwen in dat er nog jongens bij gaan komen. Soms moet je gewoon nee zeggen."


Bosz: "Op tien minuten na genoten van mijn ploeg"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Bosz: "Op tien minuten na genoten van mijn ploeg"

Ook Peter Bosz verscheen na afloop van de 1-7 overwinning op Almere City voor de camera's van ESPN om met Hans Kraaij Junior terug te blikken op de wedstrijd: "Op tien minuten heb ik vandaag met plezier naar mijn ploeg gekeken, ja. De tweede helft, waar volgens ons een goal onterecht werd afgekeurd en vervolgens alsnog een tegengoal kregen. Dat was een periode waar we echt heel slap waren. Ja, de jongens bij ons op de bank vonden en zeiden dat er niet veel aan de hand was. Ik heb het zelf niet gezien maar de jongens op de bank zeiden dat. Dat kwam omdat wij heel slap waren in die fase. Daarvoor en daarna vind ik dat we het goed gedaan hebben. Bij rust stond het slechts 0-2, maar we hebben heel veel kansen gehad om die score al uit te breiden. Het werd toch nog 1-2. Daarna ging het tempo omhoog en dan zie je dat we best wel een aardige ploeg hebben."

Over het gigantische niveauverschil met Almere City: "Ik denk niet dat zij slap waren maar er was natuurlijk wel een kwaliteitsverschil. Ze probeerden ons in de eerste helft onder druk te zetten en daar voetbalden we redelijk gemakkelijk onderuit. We zijn zo vaak in de positie gekomen dat die laatste bal, als die goed is, dat je hem dan binnenloopt. Na twee minuten kon Guus Til hem al maken, via de linkerkant dat we doorkwamen. En zo hadden we er nog wel wat in de eerste helft.""

Over Joey Veerman: "Ik heb het er heel even met hem over gehad afgelopen week. Ik kan me voorstellen, na zo'n seizoen en het Nederlands Elftal waar hij bijkwam, dat hij zich daar iets anders van had voorgesteld. Maar ik ben wel heel blij dat hij er nog is, want het is natuurlijk een goede speler."

Over de mogelijke transfers van Walter Benitez en Olivier Boscagli: "Dat geldt toch voor iedere club? Als de leiding van een club voor een transfer gaat liggen, dan ga je niet weg. Want je hebt een contract. En dan kun je hoog of laag springen, maar je hebt een contract. Dat heb je zelf getekend. Voor iedere club geldt, als jongens een contract hebben, dan kunnen die leidinggevenden daarvoor gaan liggen. Het is niet aan mij om ervoor te gaan liggen, daar gaan twee anderen over. Ze overleggen het wel eens met mij, maar zij gaan er over. Het zijn twee goede spelers die ik er heel graag bij houdt. Maar ik snap ook wanneer een club gedwongen wordt, omdat er zoveel geld geboden wordt, om iemand te verkopen."

Of hij nu tevreden en met een gerust gevoel achterover leunt met een wijntje en sigaar: "Dat laatste denk ik zeker niet, hoewel ik dat wel ga doen. Nee, het is het slechtste wat je kunt hebben, als je gaat verslappen of dat je gemakzuchtig wordt. Dat geldt voor de spelers maar dat geldt natuurlijk ook voor ons. Het worden wel spannende dagen, denk ik."

Over het "gemakkelijke" programma aan het begin van dit seizoen: Dat weet je pas achteraf. Ik hoorde vorig jaar ook dat we alleen maar ploegen uit het rechterrijtje hadden gehad in het begin. Maar dat komt in het begin vooral, als wij winnen van ze dan pakken ze geen punten en dan komen ze in het rechterrijtje. Eigenlijk ligt het altijd aan ons. Omdat ik vind dat wij zo goed zijn, dat wij de wedstrijden moeten winnen. En als we niet winnen, ligt dat eigenlijk vaak aan ons."

Over Noa Lang en zijn wedstrijdfitheid: "Dat is denk ik niet in procenten uit te drukken. Noa komt van heel ver, ik ben hartstikke blij dat hij dit allemaal al kan doen. We zitten nu in een cyclus met een wedstrijd per week maar we gaan na de interlandperiode naar een cyclus waarin we twee wedstrijden per week gaan spelen. Dus het is zaak om hem fit te houden. Ja, ik moet er wel een beetje om lachen. Het is toch een beetje raar, of niet? Dat je zo reageert? Of heb jij dat vroeger ook gedaan zo? Iedereen reageert op zijn manier en ik vind het prima als hij dat wil. "


Veerman: "Ik had wel wat meer interesse verwacht"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Veerman: "Ik had wel wat meer interesse verwacht"

Matchwinner Joey Veerman kwam na afloop van de 1-7 voor de camera's van ESPN om samen met Hans Kraaij Junior terug te blikken op zijn wedstrijd: "Ja, we hadden bij de rust denk ik al met 0-4 of 0-5 voor moeten staan. Vervolgens kwamen we slecht uit de kleedkamer. Waardoor je de 1-2 tegenkrijgt. Daarna zetten we weer even aan en dan maken we weer vijf goals, dus ja, het was wel een gemakkelijke wedstrijd."

Of het voor Joey Veerman bij vlagen ook voelde als een oefenwedstrijd: "Ja, ik zat op een gegeven moment in minuut zeventig. Dat je Boscagli en Flamingo achterin aan de bal ziet, met alle tijd, met een pass door de linies heen waren we constant gevaarlijk. Of wij dat nou zo goed deden of dat zij ons lieten voetballen, ja, dat laat ik maar in het midden."

Over zijn prachtige assist op het doelpunt van Malik Tillman en een mogelijk vertrek van de dynamische spelverdeler: "Balletje op Tillman, denk ik. Hij deed het ook nog wel verrassend goed, nam hem geweldig aan, ook een goede speler natuurlijk. Je weet dat zijn aanname eigenlijk altijd goed is. Ja, kijk, deze discussie hebben we vaker gehad. De laatste tijd heb ik hem ook wel vrij regelmatig gevoerd. Uiteindelijk is er voor mij niks. Ja, de Swift Boys en de Poldervogels, van All Stars, dat zijn ze. Met Thomas Acda in de goal, haha. Nou, ja, na een goed seizoen vorig jaar had ik er wel iets meer van verwacht. Maar goed, het zij zo. Ik heb gelukkig mijn assists weer kunnen geven vandaag en daar ga ik dan maar mee door, Hans. Kijk, nee, ik heb het bij PSV sowieso enorm naar mijn zin. Alleen, ja, je wilt wel uitgedaagd worden en helaas is dat vandaag niet het geval geweest. Ik heb er een keihard hoofd in dat er nog een club voor me komt komende week."


PSV.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-7 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Guus Til ('10)
Goal
0-2 Luuk de Jong ('15)
Goal
1-2 Kornelius Hansen ('57)
Goal
1-3 Couhaib Driouech ('65)
Goal
1-4 Malik Tillman ('71)
Goal
1-5 Onbekend ('78)
Goal
1-6 Hirving Lozano ('83)
Goal
1-7 Ricardo Pepi ('90)
Scheidsrechter
Danny Makkelie
Toeschouwers
5.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Guus Til ('37)
Kaart
Almere City FC: Axel Bandeira ('66)

Opstelling PSV

Noa LangLuuk de JongHirving Lozano


Malik TillmanGuus TilJoey Veerman


Fredrik OppegårdOlivier BoscagliRyan FlamingoRichard Ledezma


Walter Benítez

Wissels:

'61 Couhaib Driouech voor Noa Lang
'72 Ricardo Pepi voor Luuk de Jong
'73 Matteo Dams voor Fredrik Oppegård
'89 Michael Bresser voor Richard Ledezma


Opstelling Almere City FC

Faiz Mattoir


Kornelius HansenLogan Delaurier ChaubetJochem Ritmeester van de KampAxel BandeiraStije Resink


Vasilios ZagaritisChristopher MamengiJoey JacobsHamdi Akujobi


Nordin Bakker

Wissels:

'66 Jeffrey Germain Puriel voor Faiz Mattoir
'66 Emanuel Poku voor Logan Delaurier Chaubet
'76 Adi Nalic voor Christopher Mamengi
'76 Theo Barbet voor Axel Bandeira


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-5 (0-2)
 5 1-4 (0-2)
 5 1-4 (0-2)
 5 1-4 (0-2)
 5 1-4 (0-2)
 5 1-4 (0-2)
 4 0-4 (0-2)
 4 1-3 (0-1)
 4 0-4 (0-2)
10  4 1-3 (0-1)
11  4 1-3 (0-1)
12  4 0-5 (0-2)
13  4 1-3 (0-1)
14  4 0-4 (0-2)
15  4 0-5 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.48. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Joey Veerman (54 -> 5,0)
2. Couhaib Driouech (22 -> 4,0)
3. Guus Til (19 -> 3,0)
4. Hirving Lozano (13 -> 2,0)
5. Malik Tillman (12 -> 1,0)
6. Ryan Flamingo (9 -> 0,0)
7. Olivier Boscagli (5 -> 0,0)
8. Noa Lang (3 -> 0,0)
9. Luuk de Jong (2 -> 0,0)
9. Richard Ledezma (2 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
11. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
11. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
11. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
11. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Tygo Land (0 -> 0,0)
11. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
11. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
11. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
11. Boy Waterman (0 -> 0,0)
11. Jerdy Schouten (0 -> 0,0)
11. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Joël Drommel (0 -> 0,0)
11. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
11. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
11. Sergiño Dest (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
11. André Ramalho (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
11. Walter Benítez (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
11. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
11. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
11. Xavi Simons (0 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
11. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
11. Philipp Max (0 -> 0,0)
11. Sávio (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Fábio Silva (0 -> 0,0)
11. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Jesper Uneken (0 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Niek Schiks (0 -> 0,0)
11. Matteo Dams (0 -> 0,0)
11. Michael Bresser (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen



Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Gaan we toch gewoon 2-4-4 spelen, dat moet kunnen🤦‍♂️

Meen me trouwens te herinneren dat het vorig niet fijn spelen was tegen Almere?
+1/-0

 
4 weken geleden
Als PSV 7x scoort en Almere 4x heb je ook gewonnen :)
+2/-0

 
4 weken geleden
Dan ga je er nog vanuit dat we een keeper in de goal hebben staan!
+1/-0

 
4 weken geleden
Een van de drie zal toch wel blijven :)
+1/-0

 
4 weken geleden
Viel wel mee;

Het wordt pas de vierde keer dat PSV Almere City in een officieel duel gaat treffen zaterdag. PSV speelde vorig seizoen twee competitieduels tegen Almere City FC, in seizoen 2014/2015 kwamen beide ploegen elkaar al eens tegen in het kader van de KNVB-Beker. Alledrie de ontmoetingen werden eenvoudig in winst omgezet door PSV.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ah oké. In mijn herinnering was dat een taaie wedstrijd die uiteindelijk wel gewonnen werd.
+1/-0

 
4 weken geleden
Verdedigen is zo overschat. Verdedigen begint al bij de aanval, aanval is de beste verdediging.
+1/-0

4 weken geleden
We boffen natuurlijk enorm dat we met zo'n makkelijk programma beginnen. De eerste 8 wedstrijden stellen nauwelijks iets voor (al zouden ze voor Ajax waarschijnlijk nog te hoog gegrepen zijn).

Met nog 11 transferdagen te gaan is onze selectie en dan met name de verdediging (en keeper?) nog verre van compleet. Elfrink zegt je mag de balans op 3 september pas opmaken. Maar dat vind ik kletskoek. Dan hebben we al 5 wedstrijden gespeeld, waarvan in ieder geval al 1 niet gewonnen. Ik kan me niet voorstellen dat onze verdediging er zo armoedig voor had gestaan als we voorronde CL hadden gespeeld. En dat vind ik dan toch nu al een inschattingsfout van de directie.
+3/-0

 
4 weken geleden
Is het echt nodig om je kritiek bij ieder bericht te plaatsen? Geeft dat een beter gevoel? 😉🤭
+1/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Je schrijft de frustratie een beetje van je af hè ;) Maar even serieus, ik ben al heel lang PSV supporter en kan me niet herinneren dat ik zoveel paniek en onrust bij mezelf en veel supporters om mij heen heb gezien in de laatste dagen van de transferperiode. Ik vind het vrij uniek wat er op dit moment gebeurt. Hoop van harte dat we nog 3 verdedigende toppers binnenhalen in de komende 10 dagen en dat Boscagli blijft. Per saldo heb je dan nog steeds één verdediger minder dan vorig seizoen. Er zijn er immers al 5 vertrokken en nog maar 1 binnengehaald. En dan reken ik de lange blessure van Dest en blessuregevoeligheid van Mauro nog niet eens mee.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ik denk dat dat meer voor jou geldt he? Want weer begin je alles opnieuw uit te leggen, terwijl iedereen er zich precies van bewust is wat er speelt ... :)

Rustig joh ... gewoon blijven hopen op een goede uitkomst, meer kunnen we toch niet doen.
Heb je trouwens de podcast van VI bekeken, met Bjorn vd Doelen?? Moet je doen!
https://www.youtube.com/watch?v=8FGSpOkHgnMlink
+3/-0

 
4 weken geleden
En het wordt nog erger .... er gaat een bod komen op Schouten! :\(
+1/-0

 
4 weken geleden
Maakt niet uit. Ik blijf rustig hopen op een goede uitkomst, meer kan ik toch niet doen ;)
+2/-0

 
4 weken geleden
Dat klinkt een beetje net als mijn moeder die zegt dat ik bof dat ik een paraplu bij me heb als het regent. Dat heeft juist met elkaar te maken. Juist omdat we tot de deadline geen belangrijke wedstrijden hebben, hebben we de luxe om op de beste deals te wachten. Er zullen er best 11 op het veld staan tegen Almere en Go Ahead die beter zijn dan de tegenstander.
+2/-0

 
4 weken geleden
Nu maak jij de aanname dat de beste deals op de laatste dagen van de transfermarkt worden gesloten. Terwijl wat ik om me heen zie is dat de prijzen van verdedigers de lucht in schieten. Andere clubs raken namelijk ook in paniek, die hebben alleen 4x zoveel te besteden.
+1/-0

 
4 weken geleden
Het is inderdaad de kunst van een TD om die spelers binnen te halen die qua prijs/kwaliteit van toegevoegde waarde zijn.
Jij geeft toe dat de zorgen bij jezelf aan het toenemen zijn en daarmee het vertrouwen in de leiding dalende is.(best begrijpelijk)
Maar niemand weet wat er op de burelen speelt,dus zorgen maken op zaken waar je toch geen grip heb heeft weinig zin.
Neem in ieder geval maar aan dat Stewart tientallen telefoontjes per dag krijgt van zaakwaarnemers die nog een speler in de aanbieding hebben.
De kunst is om er de juiste uit te pikken en aan het eind van de maand weten we meer.
Ik kan alleen maar benieuwd zijn.
+1/-0

4 weken geleden
Met de niet volle 100% motivatie kan iedere wedstrijd een moeilijke worden of zelfs een zeperd oplopen,ik hoop dat dat besef is ingedaald en wordt meegenomen naar Almere.
+1/-0

4 weken geleden
Nu hebben we schijnbaar op Itakura geboden, weliswaar 4 miljoen onder zijn geschatte waarde, maar toch.
Nou hupsakee vandaag tekenen met de Suzuki naar Eindhoven en dan kan hij zich morgen in de bus aan iedereen voorstellen en om acht uur aan de aftrap staan. Niks geen Berlijn, München of Dortmund meer maar Almere, Zwolle en Waalwijk.
+1/-0

 
4 weken geleden
Almere, Zwolle en Waalwijk ja, maar ook Barcelona, Parijs en Londen. En niet te vergeten: het Stadhuisplein.
+2/-0

 
4 weken geleden
Dat laatste is natuurlijk wel de belangrijkste. Laten we een filmpje doorsturen van de platte kar, dan komt hij op zijn blote knieën naar PSV.
+1/-0

 
4 weken geleden
Klinkt mooi maar het zou ook Leipzig, Donetsk, Tel Aviv en Graz kunnen worden.😊
+1/-0

4 weken geleden
Wat moet je zeggen van een wedstrijd tegen Almere City... titelkandidaten mogen daar natuurlijk nooit en te nimmer punten verspelen. Toch vind ik ze voor een slechte ploeg aardig georganiseerd, en daardoor is er geen ruimte om deze wedstrijd op halve kracht in te gaan. Sowieso hebben we hopelijk gezien in alledrie de wedstrijden tot nu toe dat elke stommiteit een grote kans tegen kan opleveren.

Ik ben benieuwd naar de status van Obispo, Mauro en Saibari. Vorige week trainden ze individueel. Zouden ze inmiddels weer speelklaar zijn? En de uitgevallen Oppegard, Ledezma en Bakayoko, zijn die weer fit genoeg om te spelen?

Ik zou voor de volgende opstelling kiezen:

Benitez - Ledezma (of Mauro Jr.) - Flamingo - Boscagli - Oppegard - Schouten - Veerman - Til - Bakayoko - De Jong - Lang

Als je Saibari, Lozano, Tillman en Driouech kan inbrengen als Almere al moegespeeld is, kun je in de 2e helft nog een hoop moois verwachten.
+1/-0

 
4 weken geleden
Zijn er geen andere opties dan Oppegard? Die heeft echt al meerdere wedstrijden aangetoond op dit moment het niveau absoluut nog niet aan te kunnen. Ook Flamingo valt me nog tegen. Ledezma vind ik dan weer een meevaller.

Ergens wil je een jongen als Oppegard ook de tijd geven, maar dat gepruts kan ons ook punten gaan kosten. In de Cruijffschaal ging het ook al helemaal mis met een hoofdrol voor hem.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ik zie ze niet. Jij wel? Op basis van de samenvatting van Jong PSV - Jong Ajax, denk ik niet dat daar nu betere opties rondlopen. Dan zou je nog kunnen kiezen voor Flamingo - Schouten - Boscagli - Mauro (als die weer fit is). Maar ik denk dat Bosz tegen Almere niet wil gaan schuiven met Schouten. Zeker niet omdat die al meermaals heeft aangegeven middenvelder te zijn en met het oog op de laatste transferweek wil je die nu niet boos maken ;-)
+1/-0

4 weken geleden
Ach zelfs met deze gelegenheidsverdediging moeten er 3 punten gehaald worden. Niks meer en niks minder. Verwacht wel een of misschien zelfs 2 tegengoals.
+1/-0

4 weken geleden
Geen Schouten en geen Baka las ik. Er blijft wel erg weinig over.
+2/-0

 
4 weken geleden
Schouten is natuurlijk al in gesprek met Napoli ....

(beetje kolen op het vuur gooien, en mensen nog zenuwachtiger maken ... ;))
+1/-0

 
4 weken geleden
Die staat op de markt in italie een trainingspak te passen. ;)
+2/-0

4 weken geleden
Gewoon niet gaan en een baaldag invullen.
We missen de achterhoede en Schouten en Baka.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ik lees net dat Schouten en Bakayoko er niet bij zijn.
Ook Saibari nog steeds niet fit, heeft nog geen competitie wedstrijd gespeeld..erg vreemd weer al die hopelijk kleine blessures nu alweer.
Dit samen met het hele transfer gebeuren maakt de start niet echt lekker..
+1/-0

 
4 weken geleden
Zei ik laatst ook al. Vorig seizoen was hij ook net niet fit en dat duurde toen ook twee maanden.
Nu had hij aan zijn inhoud gewerkt om langer blessurevrij te blijven,🤔
Lozana voor Baka is prima Schouten is wel een probleem, starten met Til dan maar.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ja, ik baal ook van de afwezigheid van Saibari. Die kan echt wat extra's brengen. Vorig jaar lang eruit geweest, en in de wedstrijden die hij wel speelde was hij vaak óf invaller óf werd hij gewisseld.

Ik ben benieuwd of hij gewoon een hele broze fysiek heeft, of dat er nu gewoon een aantal keer sprake is van pech.

Wel vind ik dat hij, zeker voor het type speler dat hij is (dynamisch / snel / technisch) wat aan de zware kant oogt. Dat helpt denk ik ook niet bij het fit blijven.
+1/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Haha,ik kan me nog herinneren dat ik in een B3-elftal zat waar er vaak genoeg maar zeven man kwam opdagen waaronder drie dikkers(vooruit ietwat gezet)en we besloten in overleg dat we niet afreisde naar de plaats in de regio elders.
We eindigden uiteraard stijf onderaan,maar om er als PSV nu zo in te gaan staan?😅🙄🤢
@komt het nog goed
+1/-0

4 weken geleden
Veerman,Til,tillman op het middenveld.
Oppegard vervangen voor Dams.. Oppegard heeft al 2 penalties veroorzaakt.
Wat een gedoe zo eerlijk gezegd, blij als het 2 september is en we deze wedstrijden zonder puntverlies doorkomen.
+1/-0

4 weken geleden
Misschien een optie om met Land te beginnen ? Al verwacht ik dat het inderdaad Veerman, Tilman en Til zal worden. Voorin zal Lozano wel spelen voor Baka en ik zou ook beginnen met Dams die bevalt mij wel de keren dat hij inviel.
+2/-0

4 weken geleden
Come on boys.
Vandaag 3 punten.
Daarom blijf ik altijd zingen voor ons mooie PSV.
Gas erop vanavond
+1/-0

4 weken geleden
Benieuwd hoe we voor de dag komen. Ik vrees weinig vuur en passie. Zwaar bevochten gelijkspel.
+1/-1

4 weken geleden
"De verwachting is dat Saibari na de interland break weer aansluit" Dan ligt hij er toch gewoon al meteen zes weken uit na een vakantie en optrainen naar de eerste wedstrijd?? Pff als hij ook maar niet zo'n Mauro/Obispo gevalletje wordt🤔
En ja natuurlijk is het voor die jongens ook heel erg, voordat ik dat om mijn oren krijg.
+2/-0

 
4 weken geleden
Je hebt gewoon een terecht punt. Hij is een goede voetballer maar als hij vaak afwezig is kan je niet op hem gaan bouwen.

En voor jou is het natuurlijk ook erg dat je voor een inhoudelijk standpunt het om je oren kan krijgen :) We moeten tegenwoordig met iedereen meehuilen. Waar zijn de echte mannen gebleven ???
+1/-0

 
4 weken geleden
Die zijn uit aan het sterven sinds de komst van social media😇
+2/-0

 
4 weken geleden
Ik kijk vooral op Rumble en daar zie ik juist een flinke opkomst.
+1/-0

4 weken geleden
Hopelijk is dit de laatste wedstrijd met deze verdediging, volgende week nog iekels en dan begint het grotere werk.
Dan zal er toch wat bijgekomen moeten zijn...
+1/-0

4 weken geleden
Dat gaat onverwacht makkelijk.
+1/-0

 
4 weken geleden
En dan gaan ze nog zeer slap met de kansen om.

Het heen en weer rennen doet Oppegard nog best aardig, het is alleen geen verdediger.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ja jammer, had zo maar 0-5 kunnen zijn al.
+1/-0

 
4 weken geleden
Moeten. Ik stoor me hier wel aan.
+1/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Nu na de wedstrijd is het makkelijk praten over negatief en azijn enzo.
Maar ik blijf zeggen dat je het niet zo makelijk op mag nemen.Dan heb je nog mazzel dat hun tweede goal wordt afgekeurd. Na de 1-3 was het gespeeld en heb ik hele mooie aanvallen gezien. En zij hadden natuurlijk never nooit een punt verdiend.
+3/-0

 
4 weken geleden
Nu na de wedstrijd is het makkelijk praten over negatief en azijn enzo.
Maar ik blijf zeggen dat je het niet zo makelijk op mag nemen.Dan heb je nog mazzel dat hun tweede goal wordt afgekeurd. Na de 13 was het gespeeld en heb ik hele mooie aanvallen gezien. En zij hadden natuurlijk never nooit een punt verdiend.
+1/-0

4 weken geleden
Goeie goals. We mazzelen wel geweldig met het speelschema, had ook zomaar Twente, Utrecht, F’noord of i.d. kunnen zijn. Is de materiaalman ook verkocht en zijn ze nu de kousen vergeten of zo? In ieder geval fijn dat ze ergens wat gele hebben kunnen lenen. Deze avond gaat niet spannend meer worden.
+1/-0

 
4 weken geleden
Inderdaad wel handig om nu te spelen tegen een ploeg die niet aanvalt :)
+1/-0

 
4 weken geleden
Beter dit dan die tweede "testbeeld" outfit. Heeft Björn toch maar voor elkaar gekregen;o)
+1/-0

4 weken geleden
Hoeveel slechte net niet voorzetten gaan we nog geven!
Man man
+1/-0

 
4 weken geleden
We mogen natuurlijk niet klagen maar je had het je al zoveel makkelijker kunnen maken.
Er hoeft maar één verdwaalde bal binnen te vallen bij ons en het wordt alsnog billen knijpen. Met een beetje focus sta je nu al met 5-0 voor.
+2/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Na de snelle 2-0 is de urgentie weg en daar wordt de wedstrijd niet leuker van. PSV vind het allemaal wel best en is zeer slordig voor het doel, Almere mist de kwaliteit om het ons moeilijk te maken. Nja, wedstrijd uitzitten, verdedigers aantrekken, en dan volgende week met weer fitte spelers GAE omver spelen. En dan gaat het écht beginnen.
+1/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Daar was dus bijna die verdwaalde bal🤔
Zouden ze dat nu zelf ook niet snappen??

Edit:blijkbaar niet dus, klojos.
+2/-0

 
4 weken geleden
Het wordt weer zweten op mijn stoel, Ik ben de vaseline al gaan halen. Had zo al 2-2 kunnen zijn....
+1/-0

4 weken geleden
Je snapt toch jongens als Teze, Boscagli, Benitez en Lozano niet. Dit soort avonden in zo’n kolkende voetbaltempel waar je als topsporter enkel op de been kunt blijven als je helemaal tot het gaatje gaat. En daarna met de hele ploeg als beloning het bruisende nachtleven van de metropool Almere in. Hoe mooi wil je het hebben. Maar nee hoor, voor een paar centjes meer willen ze naar Madrid of Monaco. Geldwolven zijn het!
+8/-1

 
4 weken geleden (gewijzigd)
De tribunes zijn even hoog als een lantaarnpaal.
+1/-0

4 weken geleden
Ontzettend apathisch voetbal
+1/-0

4 weken geleden
Haha hoe die Tilman dat toch elke keer flikt he. Mooi om te zien.
+4/-0

4 weken geleden
Gelukkig orde op zaken gesteld na 1 van de slechtste 15 minuten voetbal die ik ons ooit op de mat heb zien leggen. Knippen we er in de samenvatting gewoon uit toch?
+2/-0

 
4 weken geleden
Hmmm dan moeten we de goal van Almere er ook uit knippen?
+1/-0

4 weken geleden
Zijn de verdedigers van Almere in staking of zo ?
+1/-0

 
4 weken geleden
Als ze maar niet gaan geloven dat het elke week zo makkelijk zal gaan. Dit waren wel echt drie zwakke broeders.
Maar goed 9 punten, 15 doelpunten wat zeuren we nu.
+1/-0

4 weken geleden
Het is maar Almere City, maar eigenlijk vind ik - dat we op de 10 minuten na rust na - gewoon een heel goede pot op de mat hebben gelegd
+7/-0

 
4 weken geleden
Helemaal eens.
We hoeven geen polonaise te lopen maar damn, dat azijn af en toe.
+4/-0

4 weken geleden
Leuk voor het doelsaldo. Snap die commentator niet zo want dit Almere stelde echt geen fuck voor. Leuk die 7 goals maar ik kan hier echt geen enkel waardeoordeel aan hangen. Hooguit dat de selectie best breed is maar ik blijf nagelbijten zolang Earnest nog geen 3 highclass verdedigers heeft weten te strikken.
+2/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
De wereld buiten PSV inclusief veels fans klagen steen en been maar je wint met hele dikke cijfers. Dan kun je maar 1 ding stellen: grote klasse. Peter Bosz is zo’n godsgeschenk voor onze mooie club. Geen gelul maar gewoon presteren. Een dikke sigaar voor deze topper.
+10/-0

 
4 weken geleden
Helemaal mee eens, Bosz is een wereldtrainer en je hoort hem nooit klagen. Maar vanavond kan je dik winnen omdat je nog 5 á 6 klasbakken beschikbaar hebt tegen 11 man van hooguit KKD niveau. Tegen ploegen als Utrecht of NEC zal dat al een stuk moeilijker worden. Zonder kwaliteitsinjectie achterin wordt je geen kampioen en sla je een modderfiguur in de CL.
+4/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Dat zullen we t.z.t. zien. Vooralsnog hebben de mensen binnen het technische gedeelte van PSV geen schade opgelopen. De rust daar lijkt erop te duiden dat ze verdomd goed weten wat ze doen. De media en fans lijken tot nu toe wel niet zo’n ongelijk te hebben. En Bosz inderdaad: de rust die hij uitstraalt, een verademing. Vergelijk dat eens met de dagen onder Roger Schmidt.
+2/-1

4 weken geleden
Knap om zo n resultaat neer te zetten te midden van al het gedoe eromheen.
Fijn dat de spelers zich wel op hun taak richten ;)

Paar dingetjes die mij opvallen:
Ik zit echt weer te genieten van Lozano. wat een inzet en nu ook resultaat. Kijk hoe belangrijk hij was de afgelopen wedstrijden. En dat terwijl ''men'' verwachtte dat hij ongemotiveerd zou toeleven naar zijn Amerika. Hopelijk beseft stewart ook dat er een goede vervanger voor hem moet komen, maar eerst even de verdediging aub.

Verder verbaast het me hoe weinig we Babadi te zien krijgen. Met heel veel moeite verlengd, toen geblesseerd en daarna eigenlijk amper meer gezien. Hij had nu ook makkelijk even gebracht kunnen worden aangezien we verder weinig middenvelders op de bank hebben.

En ook verwacht ik in dit soort wedstrijden Tygo te zien. Zeker bij een redelijk veilige stand.

Bosz zal vast zijn redenen hebben, maar mij verbaast het een beetje. maar hij is de boss.
+2/-0

 
4 weken geleden
Babadi en Tygo hebben 2 dagen geleden nog een uitwedstrijd gespeeld in Engeland waarbij ze de leeftijdsgenoten van Liverpool hun ass gekicked hebben
+1/-0

 
4 weken geleden
Aha, das inderdaad niet onlogisch.
+1/-0

4 weken geleden
Veerman is duidelijk aan een volgende stap toe.Het gaat gewoon te makkelijk voor hem.Er staat geen enkele druk op.De wedstrijd was 5 minuten spannend en PSV had net zo goed met meer dan 10 doelpunten kunnen winnen.
+4/-1

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Beetje makkelijk gezegd zo na de 1-7 tegen Almere. Dan zou dat ook gelden voor de gehele voorhoede inclusief Tillman en Saibari. Feit is gewoon dat je dit kan baseren op 75% van de wedstrijden die PSV in de eredivisie speelt. De overige 25% en Europees moet Joey toch echt wel flink aan de bak. Vooral in de CL (dit jaar zelfs 8 wedstrijden of misschien wel meer) heeft Joey tot nog toe geen onuitwisbare indruk achter kunnen laten. Ik vind dat hij zich nog aardig kan ontwikkelen komend jaar en dus helemaal geen uitgesproken zaak dat hij weg moet omdat het hem allemaal te gemakkelijk af gaat
+3/-0

 
4 weken geleden
Veerman is een leuke/goede speler als hij ruimte krijgt, maar zitten ze hem meteen op z’n nek, dan speelt hij ook niet zo goed.
Dat is ook de voornaamste reden dat hij in Europese wedstrijden niet zo heel goed presteert, of waarom hij die fouten maakte op het EK. En dat is ook weer de reden dat er niet veel clubs voor hem komen …

Wel grappig eigenlijk … die Maduro zei gisteren voor de wedstrijd dat zij spelers als Veerman de opbouw gingen verstoren … volgens mij deden ze net het tegenovergestelde…. 🤣
+2/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Onverwacht en totaal uit het niets kropen mijn billen ineens naar elkaar toe. Na die 1-3 gingen ze gelukkig weer van elkaar af. Dat het daarna nog zo'n uitslag ging worden had ik nooit meer verwacht. Smetje op de avond vind ik wel die idiote reactie van Lang. Mafkees. Schopt eerst dat tasje van de keeper weg, daarna krijgt die microfoon het te verduren en uiteindelijk ook nog die twee kratjes met bidons. Wat een absurde reactie van meneertje 'trauma'. Deze jongen zit kennelijk vol trauma's. Hoop dat Bosz hem meteen op zijn plaats heeft gezet vanavond. Een boete en volgende wedstrijd beginnen op de bank. Wat denkt die snotneus wel?! Heb me afgevraagd of hij wel heeft staan juichen toen z'n vervanger snel daarna de wedstrijd in het slot gooide. Hij wel. Jammer dat de cameraman/regie daar geen oog voor had. En het gelijk van Bosz werd meteen bewezen hiermee. Ik mag 'm steeds minder.....
+2/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Lang is zichtbaar niet op z'n niveau van vorig jaar, en speelt naar mijn beleving te geforceerd, soms te graag een actie maken en op goal schieten als er een betere eenvoudigere oplossing voor handen ligt. Het zal met wedstrijdritme te maken hebben na bijna een jaar blessures. Driouech valt elke keer heel goed in, dat zal de druk ook wel iets opvoeren denk ik. Zaak is rustig te blijven, niet microfoons gaan omschoppen, en keihard werken op de training om weer op niveau te komen.
+2/-0

 
4 weken geleden
Bosz lacht dit gewoon weg, en dat zouden de fans ook gewoon moeten doen …
Laar de media maar een hoop ophef gaan maken … zo gauw hij gaat presteren dan zijn ze stil, en ineens weer fans! 😉
+1/-1

4 weken geleden
Tja, 3 gespeeld 9 punten 15 voor 3 tegen. Leuk om eens een seizoen van speelronde 1 tot 34 bovenaan te staan. geen idee of PSV dat wel eens eerder heeft gedaan. Ik vind het vooral knap van de directie dat ze rustig blijven, de juiste kansen afwachten en het sportieve en financiële belang bewaken. (uiteraard niet als er geen verdedigers bij komen). Als hier werkelijk nog 3 voor de eredivisie topverdedigers bijkomen zijn we niet meer te stoppen. CL is een ander verhaal. Overwinteren en een paar mooie overwinningen zou prachtig zijn, maar eerlijk is eerlijk in Engeland zouden we met pijn en moeite aanhaken bij de middenmoot, al zouden we financieel wel meer mogelijkheden hebben uiteraard als we PL zouden spelen. Wat dat betreft hebben we echt een hele slechte positie op de transfermarkt. als je ziet wie ons allemaal aftroeven. Driouch lijkt toch weer een absolute voltreffer te zijn en gezien het gedrag van ene heer Lang lijkt me een basisplaats tegen GA niet meer dan logisch. Wat een zielige vertoning was dat zeg van wat 1 van onze toppers zou moeten zijn, tijd om een vent te worden Noa, want dit soort gedrag verwacht je bij een 7 jarige. En dan te bedenken dat we in vergelijking met de rest best een lastig programma hadden. All gepromoveerde ploegen krijgen we nog, WII thuis, NAC uit. Peter Bosz moet een contract voor het leven krijgen, wat is PSV genieten zeg, zelfs zonder verdediging.
+2/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
"En dan te bedenken dat we in vergelijking met de rest best een lastig programma hadden"
Mag toch hopen dat dit cynisch bedoeld is, Almere, RKC en Heracles hoe hadden we het dan nog makkelijker moeten hebben?
-Feyenoord na vandaag tegen Willem II, Sparta en PEC.
-Ajax thuis Heerenveen en NAC uit en Fortuna(inhaal)
-Twente NEC uit en Sparta en Heerenveen(inhaal)
-AZ tegen Almere en NEC en vandaag Groningen uit.
Waarbij Feyenoord, Ajax en Twente ook nog Europees gespeeld hebben.

Desalniettemin ben ik toch blij dat we hier zo goed zijn uitgekomen tot nu toe, want het is wel een riskant gokje geweest.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
4 weken geleden
Natuurlijk is het met een knipoog naar onze concurrenten. Makkelijke programma's bestaan helemaal niet. Als wij W2 thuis en Nac uit hadden gehad had iedereen het ook een pretprogramma genoemd. De realiteit is dat je geen enkele wedstrijd zomaar even wint. Wat PSV nu presteert met een gebrekkige verdediging is gewoon knap. 2 jaar geleden verloren we nog van de onderste drie in de competitie.
+2/-0

 
4 weken geleden
Praat me er niet over wat een trauma was dat, Emmen, Cambuur en Groningen toch.

Dat heeft Bosz een stuk beter voor elkaar.
+1/-0

 
4 weken geleden
Yup, de 9 punten die we tekort kwamen voor de titel, waar we bij Cambuur en Groningen er ook echt kansloos afgingen.
+1/-0

4 weken geleden
zo, en door.....
vooral met het op orde brengen van de selectie
off...ik vind trouwens dat uittenue brazilian style wel mooi.
misschien kunnen ze daar die braziliaanse verdediger nog wel mee overtuigen...😊
+2/-0

4 weken geleden
Frustratie + trauma + aangeboren mentaliteit etc etc + dat zakje ijs op de hamstring waar weinigen het over hebben, zag niet iedereen dat hij op gegeven moment zijn snelheid aanpaste en liep te trekkebenen?
+3/-0

 
4 weken geleden
Inderdaad … zou gewoon frustratie kunnen zijn door een weer opspelende blessure… En dan wordt hij meteen weer voor een “idioot” uitgemaakt …
+2/-0

4 weken geleden
Is de bandenspanning van de platte kar al gecheckt?
+1/-0

 
4 weken geleden
Zal nog niet meevallen met FC Groningen als grootste concurrent :)
+2/-0

 
4 weken geleden
Staat het podium nog op het Stadhuisplein?
+1/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Ook maar eens kort reageren dan. Kwam ik gisteravond niet aan toe. Een goed teken.

Prima away day met dito plaatsen (seizoenkaarten!) achter de gasten-dug-out*.

Het indrinken en naborrelen vond plaats in een aangenaam etablissement in het pittoreske Bussum.

En de late avondtrein/vroege nachttrein loodste mij in 3 kwartier weer in de, veilige, thuishaven.

Met tot besluit nog enige slaapmutsjes, maar dat is logisch.

*3× woordwaarde

(later meer)
+2/-0

4 weken geleden
Ik wil deze wedstrijd graag vanuit het `glas half vol` principe nabeschouwen. Ja, wij speelden met een Jong PSV defensie en misten er nog wel een aantal, maar de aderlatingen aan de zijde van de thuisploeg waren minstens zo groot. Met wat voor een tactiek Maduro zijn troepen het veld in gestuurd heeft is mij een raadsel, maar werkelijk iedere diepe bal van onze mannen was vrijwel een 100% doelkans. Al na 2 minuten had het kassa moeten zijn voor Guus Til, maar die poging werd nog gekeerd door de goalie. Over Guus gesproken, die lijkt zich wel lekker te voelen in de buurt en aanwezigheid van Luuk de Jong en andersom.

Het duel was in feite na 10 minuten beslist, maar PSV had bij rust eigenlijk met 0-6 voor moeten staan. Na rust komen wij dan dramatisch uit de kleedkamer en laten wij de tegenstander een bal binnen wandelen waardoor je nog in de problemen dreigde te komen. De invallers brachten vervolgens wel nieuw elan in de wedstrijd en met name Driouch is al redelijk aan zijn rendement aan het werken. Noa Lang zal dit, kijkend naar zijn eigen prestaties, met lede ogen aangekeken hebben want hij reageerde iets TE geïrriteerd na zijn wissel. Ergens snap ik dat ook wel, want zeker tegen Almere City B komen er in de laatste 25 minuten natuurlijk veel ruimtes op het veld. Hiervan hebben wij meer dan uitstekend gebruik gemaakt en de eindstand van 1-7 was zeker niet geflatteerd.

Het interview na afloop van Joey Veerman kan ik grotendeels wel volgen, maar ook Joey zal begrijpen dat scouts van topclubs kijken naar PSV als geheel en naar hem individueel in wedstrijden tegen BVB en het EK in Duitsland. Brighton is niet zijn categorie club, dus ik ben wel zeer benieuwd aan welke "nieuwe club" onze middenvelder dan denkt als logische vervolgstap? De weerstand in de eredivisie is met name voor dit PSV weerzinwekkend matig. Maar aan de andere kant: Feyenoord blijft toch aan de lopende band struikelen over eenzelfde soort kaliber tegenstanders die ONS PSV toch vaak na een stief uurtje spelen op de rug heeft liggen. Daarom denk ik met name dat het PSV van de laatste krap 2 jaar
(ja, ook het laatste halve seizoen onder Ruud was meer dan prima) zorgt dat het langzaam slachtoffer van het eigen succes en de realiteitszin in de eigen selectie aan het worden is. Joey zou wellicht voor zichzelf doelen binnen het eigen team moeten gaan stellen voor zijn eigen ontwikkeling. Denk aan het meedoen in balverlies, denk aan zijn eigen assist-saldo. Ik zeg maar iets. Wij zijn in ieder geval blij met hoe we weer gestart zijn en hopelijk halen wij er nog wat verdedigers bij, zodat ons mooie clubje ook in de CL wat punten kan gaan pakken.

We zijn te groot voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Maar laat het dan wel een mooi gekleurd en fel tafellaken zijn! En door...
+4/-0

4 weken geleden
De wedstrijd tegen Almere leverde (zoals verwacht mag worden) 3 punten op, zonder dat het al te veel moeite kostte. Onze verdediging, die tegen RKC en Heracles nog af en toe behoorlijk in het hemd werd gezet, had een makkelijke dag, ook al was het in de eerste 10 minuten na rust niet best en was het wonderlijk dat de spits van Almere tussen 4 PSV'ers in raak kon prikken.

PSV speelde zeer aardig. Er was diepte in het spel, er was de drang om door te zetten en ik vond eigenlijk iedereen wel een prima partij spelen. Mooiste momenten waren mijns inziens de goal van Tilman en de pass van Flamingo op Lozano bij de 6-1.

Tegelijkertijd is dit soort wedstrijden de kern van het probleem, zoals Joey Veerman na afloop mooi verwoordde. Welke goede voetballer wordt blij van dit soort potjes? Welke speler, met de ambitie het hoogste te willen bereiken, zal door dit soort wedstrijden nou echt dichter bij het verwezenlijken van die ambitie komen? Als dit soort wedstrijden nou een uitzondering waren.. maar PSV won vorig jaar bijna de helft van de competitiewedstrijden met 3 goals verschil of meer.

En natuurlijk, we moeten genieten dat PSV nu de kwaliteit heeft om dit soort wedstrijden zo te spelen. Onze concurrenten hebben het met enige regelmaat lastig gehad tegen dit soort ploegen het afgelopen jaar. Maar ik zou toch veel liever zien dat er meer weerstand was. Dat zijn toch de potjes die de spanning oproepen, die er echt toe doen, waar je als supporter naar toe leeft..
+2/-0

 
3 weken geleden
Totaal met je eens! Maar tegelijkertijd: als dit daadwerkelijk gebeurt, verword de eredivisie steeds meer tot een competitie die afzakt naar het niveau van de Europese middenmoot landen. Vroeger verkochten AZ en Heerenveen aan PSV, ajax en Feyenoord. Nu verkopen zij rechtstreeks aan de top 6 landen. Wij kunnen geen spelers meer halen, want die categorie gaat naar Rennes, Atalanta en Monaco. Het is een tendens die niet meer gekeerd kan en gaat worden.

Het is daarom ook naïef om te denken dat spelers echt willen ontwikkelen, want als je ziet wat voor een enorme selecties de PL clubs hebben. De spelers gaan liever voor een vier keer hoger salaris op de bank zitten bij Brighton of Sunderland..of all places. En geef ze "ergens" ook eens ongelijk. Joey Veerman zit zo wellicht minder in elkaar en hoopt op de top van Europa. Ik hoop echt voor hem dat er zo'n club voor hem komt na dit seizoen, maar ik waag dat de betwijfelen omdat hij daar de fysiek en het loopvermogen voor mist.
+1/-0