Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV ondanks flinke wanvertoning naar volgende ronde Europa League


Tijdstip
15 augustus 2019
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
Veronica


PSV ondanks flinke wanvertoning naar volgende ronde Europa League; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV ondanks flinke wanvertoning naar volgende ronde Europa League

PSV heeft de vierde voorronde van de Europa League weten te behalen. Na een werkelijk dramatische wedstrijd kwam de ploeg van Mark van Bommel met 0-0 nog goed weg tegen FK Haugesund. Door de 0-1 zege van vorige week bekert PSV door.

Met de uitstekende wedstrijd tegen ADO Den Haag in het achterhoofd leek het publiek in het Philips Stadion zich op te maken voor een mooie wedstrijd. Het kwam echter al snel bedrogen uit. PSV maakte dezelfde slappe indruk die het eerder dit seizoen ook al maakte in de Europese wedstrijden en leek er tegen Haugesund nog een extra schepje bovenop te willen doen.

Uiteindelijk kwam vlak voor rust pas de eerste grote kans voor de Eindhovenaren, maar Donyell Malen en even later ook Denzel Dumfries wisten de bal niet in het doel te werken. Toen werd afgefloten voor de rust was een klein fluitconcert al het gevolg.

Na rust ging het niveau hard omlaag. PSV wist nauwelijks nog gevaarlijk te worden, al kantelde het een beetje toen halverwege de tweede helft Mohammed Ihattaren in de ploeg kwam. Een kwartier voor tijd kreeg de jonge middenvelder zelfs de grootste kans, maar zijn inzet kon nog net uit het doel worden getikt.

Haugesund leek zelf aanvallend helemaal niets voor elkaar te krijgen, maar toen de Noren in de slotfase opeens een flink aanvalsoffensief inzetten, leek PSV te wankelen. Vanuit een corner werd de bal maar net naast getikt, terwijl enkele minuten later de paal werd geraakt.

In blessuretijd ging zelfs de doelman mee naar voren, waardoor PSV in de counter dé kans kreeg om een doelpunt te maken. Exemplarisch voor de hele wedstrijd was het schot van Steven Bergwijn veel te zacht, waardoor deze nog voor de lijn tegengehouden kon worden.

Niet veel later werd afgefloten voor het einde van de wedstrijd. Ondanks dat PSV een plek in de laatste voorronde had behaald, was een flink fluitconcert van het PSV-publiek het resultaat.


[video] 'Geplaatst en daar gaat het nu even om'


Nick Viergever: 'We maakten het onszelf onnodig moeilijk'

In gesprek met Veronica was Nick Viergever niet te spreken over het spel van PSV. "We maakten het onszelf onnodig moeilijk. We begonnen goed, maar na tien minuten kakte het in. We zetten niet meer agressief druk, waardoor zij makkelijk de lange bal konden spelen of dat we niet in de duels kwamen", aldus Viergever. "Toch creëerden we nog een paar mogelijkheden. Donyell kreeg een grote kans, maar zulke ballen moeten er dan in. Dan maak je het jezelf heel makkelijk op zo'n avond."

De verdediger was het niet eens met de kritiek dat het middenveld van PSV niet in balans is. "Natuurlijk is het op sommige momenten moeilijk, maar als je ziet hoe vaak wij in de tweede fase aan de bal komen...", zo gaf hij aan. "We geven dan alleen net de verkeerde bal of maken de verkeerde keuze. Je moet dan de juiste keuze maken. Dan druk je zo'n ploeg verder naar achteren."

Viergever ging verder: "Zeker in de tweede helft hadden we zoveel onnodig balverlies. We hebben individuele spelers die een dribbel maken, maar als dat mislukt krijg je een heel groot veld. Op zulke momenten moet je slimmer zijn."

Het uiteindelijk doel was voor de ploeg wel duidelijk. "Er was maar één opdracht en dat was de volgende ronde halen. Het liefst door met 4-0, 5-0 te winnen. Dat moet ook gewoon als je je niveau haalt en als je de eerste goal er in prikt. Dan wordt het een stuk makkelijk", zei hij daarover. "Nu blijft zo'n ploeg veel te lang er in. Ze doen het collectief gewoon goed, hebben geen uitblinkers, maar gokken op die ene bal. Die krijgen ze op het einde nog, maar die pakt Jeroen top.


Michal Sadílek: 'We zijn een ronde verder. Dat telt'

Michal Sadílek gaf in gesprek met Veronica aan blij te zijn dat PSV verder gaat in de Europa League. "We zijn een ronde verder. Dat telt", aldus Sadílek. "We hadden de wedstrijd wel eerder af moeten maken. Op het einde krijgen zij ook kansen, maar 0-0 is wel terecht denk ik."

Het spel van PSV was erg zwak tegen Haugesund. "We waren soms wat slordig aan de bal en het spel was niet goed genoeg. Daar moeten wij komende weken aan werken", zo gaf hij aan. "Zij waren wel vol gemotiveerd. Zij spelen normaal gesproken nooit in zulke stadions. Voor hun was dit de wedstrijd van het jaar. Dat zag je ook aan de wedstrijd. Zij wilden ten koste van alles in elk duel komen en elk duel winnen. Dat moeten wij ook doen tegen zo'n tegenstander, maar op sommige momenten waren wij niet scherp genoeg. We verloren de duels, maar uiteindelijk zijn we wel een ronde verder."

Uiteindelijk hield de Tsjech een dubbel gevoel over aan de wedstrijd. "We willen altijd winnen, zeker thuis. Iedereen is blij, maar we weten ook allemaal dat het beter moet", zei hij daarover.


Mark van Bommel: 'Ik moet het publiek echt een compliment geven'

In gesprek met Veronica gaf Mark van Bommel aan blij te zijn dat er zoveel supporters in het stadion zaten. "Ik moet het publiek echt een compliment geven. Als je in de derde voorronde van de Europa League tegen Haugesund speelt, moet je heel erg blij zijn met 25.000 man. Die wil je dan wat laten zien en dat wilden wij ook, maar wij zijn zo jong...", aldus Van Bommel. "Het zijn net jonge honden, die heel graag willen. Tegen Den Haag lukte het. Toen hadden we er tien kunnen maken, maar scoorden we er maar drie. Nu scoor je weer niet genoeg, terwijl we wel genoeg kansen hadden."

Van Bommel bleef achter zijn opmerking staan dat Haugesund geen sterke tegenstander is. "Dat is ook zo", zo gaf hij aan. "Wij hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt."


Karakteristieken

Uitslag: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter
Martinez (Spa)
Toeschouwers
24.600 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Michal Sadílek ('90)

Opstelling PSV

Cody GakpoDonyell Malen Bruma


Érick GutiérrezSteven BergwijnPablo Rosario


Michal SadílekNick ViergeverTimo BaumgartlDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'46 Jordan Teze voor Denzel Dumfries
'59 Mohamed Ihattaren voor Bruma


Opstelling FK Haugesund

VeldeKoneSandberg


LeiteTronstadKrygaard


PedersenHansenBergqvistDesler


Sandvik

Wissels:

'70 Samuelsen voor Kone
'74 Grindheim voor Krygaard
'84 Nilsen voor Leite


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-0 (0-0)
 7 0-0 (0-0)
 7 0-0 (0-0)
 7 0-0 (0-0)
 4 1-1 (0-0)
 3 2-0 (0-0)
 3 2-0 (0-0)
 3 2-0 (0-0)
 3 2-0 (0-0)
10  3 1-0 (0-0)
11  3 1-0 (0-0)
12  3 1-0 (0-0)
13  2 2-1 (0-0)
14  1 4-0 (2-0)
15  1 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Nick Viergever (28 -> 5,0)
2. Niemand (27 -> 4,0)
3. Timo Baumgartl (24 -> 3,0)
4. Érick Gutiérrez (20 -> 2,0)
5. Michal Sadílek (17 -> 1,0)
6. Mohamed Ihattaren (16 -> 0,0)
7. Jeroen Zoet (2 -> 0,0)
8. Pablo Rosario (1 -> 0,0)
8. Donyell Malen (1 -> 0,0)
8. Denzel Dumfries (1 -> 0,0)
8. Ibrahim Afellay (1 -> 0,0)
12. Nicolas Isimat-Mirin (0 -> 0,0)
12. Aziz Behich (0 -> 0,0)
12. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
12. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
12. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
12. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
12. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
12. Eloy Room (0 -> 0,0)
12. Dante Rigo (0 -> 0,0)
12. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
12. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
12. Bart Ramselaar (0 -> 0,0)
12. Ramon Pascal Lundqvist (0 -> 0,0)
12. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
12. Armando Obispo (0 -> 0,0)
12. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
12. Trent Sainsbury (0 -> 0,0)
12. Angeliño (0 -> 0,0)
12. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
12. Jordan Teze (0 -> 0,0)
12. Matthias Verreth (0 -> 0,0)
12. Dirk Abels (0 -> 0,0)
12. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
12. Zakaria Aboukhlal (0 -> 0,0)
12. Toni Lato (0 -> 0,0)
12. Bruma (0 -> 0,0)
12. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
12. Sam Lammers (0 -> 0,0)
12. Joël Piroe (0 -> 0,0)
12. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
12. Luuk Koopmans (0 -> 0,0)
12. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
PSV werd nog nooit uitgeschakeld na winst in heenwedstrijd buitenshuis ***** . Je zou maar zo'n scheidsrechter treffen die Ajax dinsdag had. Gelukkig viel het voor de Amsterdammers goed uit .
+2/-1

 
4 maanden geleden
Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.
Ben nu meer benieuwd of Lozano nog vrtrekt, zou binnen 24 uur geregeld kunnen zijn 3 dagen geleden... Hij speelt niet waarschijnlijk ivm de ophanden zijnde medische keuring bij Napoli?
+2/-1

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad , het duurt wel erg lang . Duurt mij te lang, sta er niet versteld van als de hele poppenkast niet doorgaat . Volgens eerdere berichten zou Hirving pas mogen vertrekken voor een keuring als alles rond is . Maar ja , wat is de waarheid . Ik kan me ook voorstellen dat ze hem niet laten spelen om geen risico op blessures te lopen . Afwachten maar weer helaas.
+2/-1

 
4 maanden geleden
Moeten we met de rest van de aanvallers toch ook wel voor elkaar kunnen krijgen mag ik hopen ?
+3/-1

 
4 maanden geleden
Inderdaad en misschien nog wel met meer power.
+3/-1

 
4 maanden geleden
Gewoon gas derop en oprollen die houthakkers.
+3/-1

 
4 maanden geleden
En anders? Investeren in de scheidsrechter zoals 020 volgens de Grieken heeft gedaan?
+3/-1

 
4 maanden geleden
Niet alleen volgens Grieken, ging toch nergens over. Die ene penalty knotst een Ajaxspeler twee man overhoop hahaha. Nieuwe term Varena is geboren, denk niet dat daar veel punten verloren worden.
+4/-1

4 maanden geleden
Eigenlijk bepaalt PSV zelf of ze gemakkelijk door gaan of niet.
Als PSV het niveau haalt dat met deze spelers mogelijk is dan moeten ze eigenlijk met gemak kunnen winnen.
Maar als PSV weer zo stroperig gaat spelen, en ballen rond gaat spelen zonder echt druk op de tegenstander te zetten, dan kan PSV nog in de problemen komen.
Ik vond hun spel tegen ADO weer met wat variatie en durf, dus ik hoop dat ze die lijn door gaan trekken.
+3/-1

4 maanden geleden (gewijzigd)
Wanneer gaan we inzien dat Bergwijn op 10 gewoonweg niet werkt? Zet Mootje er lekker neer.
+3/-3

 
4 maanden geleden
Dat ziet iedereen behalve onze coach
+3/-3

 
4 maanden geleden
ik zal het je nog sterker vertellen . Steven heeft er zelf om gevraagd , en nou jij .
+1/-1

4 maanden geleden
Voelt (nog) niet bepaald aan als Europese wedstrijd. Misschien komt het goede gevoel nog, ik denk het niet.
+1/-3

 
4 maanden geleden
Ik denk dat dat komt doordat het de voorronde van de voorronde van de Europa League is...

Mijn bekerwedstrijden met een zondag zesdeklasser voelden ook nooit als 'het KNVB bekertoernooi' :-)
+2/-2

4 maanden geleden
Veel zoet is slecht voor de bloeddruk, maar een beetje Zoet ook...
+1/-4

4 maanden geleden (gewijzigd)
Dit wordt nog een lang seizoen, even los van de kwaliteit van deze wedstrijd. Ik hoop dat JdJ en MvB dat ook inzien, voordat de markt sluit.
+1/-2

4 maanden geleden
Gaap, wat een verschrikkelijke niveau. Die Guti bakt er echt niets van. Die andere spelers trouwens ook niet. Misschien moet je voor die € 5,- ook niet meer verwachten. Toch maar een kopsterke spits kopen die tevens aanspeelpunt is.
+1/-2

4 maanden geleden
Er zit totaal geen lijn in dit team, en wat mij nog meer verontrust is dat er geen verbetering is ter vergelijking met paar weken terug. Ik ben bang dat ik straks het hele seizoen gepest word door mijn buren hier in Amsterdam.
+1/-2

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik kan dat wel aan, vrees alleen voor mijn achtjarige zoon. Die had het de laatste weken van dit seizoen erg zwaar op school en bij zijn voetbalclub hier in Amsterdam. Hij sprong dan ook een gat in de lucht toen hij hoorde dat Spurs naar de CL-finale gingen.
+2/-2

 
4 maanden geleden
Niet druk om maken , die worden 1 x in de vijf jaren kampioen en dat moeten we nog 25 jaar aanhoren.
+2/-1

 
4 maanden geleden
Als ze familie zijn van Burgemeester Halsema zit er dat dik in.
+2/-1

4 maanden geleden
Ik weet niet wat ik zie. Een ploeg waar ik het bestaan niet van af wist staat op 0-0 in het Philips stadion en schiet gewoon op het houtwerk. Het is niet te geloven wat voor enorme stappen dit PSV nog moet zetten. Voorin kunnen ze leuke dingen laten zien maar doeltreffend is het niet. Ik blijf erbij er is een spits en sterke middenvelder nodig!
+3/-3

4 maanden geleden
Dit is een beschamende vertoning.

PSV onwaardig.

En wat een verschil met de ambities: bij de Europese top 32 horen!

We zijn door maar wat mij betreft breekt de pleuris uit.

( En: iedereen die zich PSV-supporter durft te noemen en die het hier niet mee eens is: zak door de stront! Eikels. )

Zo. Dat lucht op.
+6/-6

 
4 maanden geleden
Helemaal mee eens. Ik Ben blij dat ik al kinderen heb. Zaaddodende pot.
+0/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Minder goede wedstrijd , Wel goede dingen gezien . Michal , heel goed , Guti , steeds beter.
Wij zijn door op EIGEN kracht , let wel EIGEN kracht . Vraag me wel af wat er aan de hand is met de UEFA arbitrage.
+2/-6

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Donder toch op met je eigen kracht.
Als je vertrouwt OP eigen kracht dan ga je niet janken over de scheids.
Laat dat maar aan 020 over.
Wanvertoning.
Schot voor open doel op de paal vlak voor tijd.
Eigen kracht ? Gewoon positief denken?
Hou toch op man.
Bijna Europees uitgeschakeld door fc Almere City.
En dat proberen goed te praten.......
Met je eigen kracht.
Schaam je kapot!
+5/-7

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ja ja , zoals de wind waait, waait m'n jasje. Mee lullen met de media , ben ik toch nog interessant.
+3/-2

 
4 maanden geleden
Zoek de.schuld even lekker in het 11tal dat psv heet..Dit was echt beschamend slecht en mogen handjes dichtknijpen dat ze zelf niet scoorden
+6/-3

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ja als ze gescoord hadden hadden we een verlenging gehad , Als wij de kansen benut hadden weer niet die hebben we voldoende gehad. Het was een zeer slechte wedstrijd. De enige pluspunten die ik gezien heb waren het optreden van Guti, Michal en Timo die zijn me goed bevallen. Min punten de superspitsen waren niet scherp genoeg en Pablo naar de bank svp . Tinus traagheid in supervorm. Meer kan ik er niet van zeggen , op naar de volgende wedstrijd . Ik hou mijn hart vast voor de nieuwelingen op plastic.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ik weet niet welke wedstrijd je hebt gezien vriend. Maar Michal is echt een aanfluiting op links. Ja hij staat zijn mannetje als hij moet tacklen, maar een linksback zal toch meer moeten doen dan alleen bloktackle uitvoeren. Als de aanval over onze rechtse kant komt weet Michal niet hoe hij zich positioneel moet opstellen. Het is dat die Noren een te kort aan inzicht hadden anders konden ze eenvoudig door het spel te verleggen goede openingen creëren. Daarnaast heeft Michal de snelheid van een slak. Heeft verzuimd om door te schuiven naar het middenveld om daar een man meer situatie te creëren. Ik ben totaal niet positief over die gast. Het centrale duo daarentegen vond ik er aardig uitzien. Werden natuurlijk niet getest, maar goed ze stonden er goed op. Over Guti heb ik niks te klagen.
+2/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Een ding niet vergeten beste kenner , Michael als linksback is een noodoplossing . Het lukt niet altijd maar hij werkt en doet zijn stinkende best. Zet daar Pablo eens tegenover wat inzet betreft en de tranen schieten in je onderbroek. Het enige wat ik niet begrijp van Mark is dat Pablo er nog instaat en notabene aanvoerder is. Ongelooflijk veel terugspeelballen en als hij de bal heeft staat hij er vaak stil mee , De tegenstander heeft tijd genoeg te hergroeperen. Ik heb dezelfde wedstrijd gezien als u en hij was superslecht . We leven nu van wedstrijd naar wedstrijd en de komende wedstrijd kunnen we verliezen zondermeer tegen Heracles op kunstgras, zeker nieuw voor onze nieuwelingen . We zijn nog niet goed genoeg . Ik hoop dat we de EL halen , ben ik tevreden , het is niet anders, helaas. Met schelden tieren en vloeken wat ik lees op deze site los je het niet op toch ? Maar ik kan me de frustratie wel voorstellen . De resultaten zijn on PSV's .
+1/-0

 
4 maanden geleden
Dat begrijp ik ook. Maar kan jij een betere speler noemen dan Pablo bij dit PSV? Pablo is op dit moment al beter dan Hendriks in zijn beste tijd. Dus wie zou hem moeten vervangen. Sadilek daarentegen zou vervangen moeten worden door de aankopen en anders kan Viergever nog altijd als back spelen.
+2/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ja , dat kan ik , Mo. Pablo is een vertragende schakel gisteren kreeg hij het klaar om de bal een minuut aan zijn voet vast te houden ,stilstaand wel te begrijpen . Hij werd daarvoor ook getrakteerd op een fluitconcert. Het is nu mooi geweest. Eindeloos terugkaatsen en geen oplossingen zoeken . Michal is geen LB , het is een tijdelijke oplossing er gaat wel dreiging van uit . Michal is een CV . Jorrit een LB en middenvelder maar die is momenteel ook niet sterk. We hebben jeugd voldoende . Een stevige aanvallende CV en misschien een spits erbij , die potten kan breken . Ik zou echter niet weten wie daarvoor nu in aanmerking zou komen , de tijd dringt . Alhoewel ik van mening ben dat onze huidige selectie er eigenlijk klaar voor moet zijn. Misschien scheelt het nu dat Steven zijn contract gaat verlengen , minder druk , laten we het hopen.
+1/-1

4 maanden geleden
John, Mark en Toon: OPROTTEN en snel.
+6/-10

4 maanden geleden
Ben benieuwd wanneer het A-team terug komt van vakantie. Kunnen deze jongens weer op de bank.
+5/-3

4 maanden geleden
Steeds als je denkt dat het niet slechter kan blijkt het tegendeel. We hebben een mix van goede en matige voetballers. Onder een goede coach trekken de matige spelers zich op aan de goede en krijg je een groeiend team. Onder een slechte coach zakken de goede spelers weg naar het niveau van de matige spelers. De oplossing begint met het trekken van de juiste conclusies.
+6/-2

4 maanden geleden
Ihattaren voor Bruma was heel logisch. Maar zet hem dan ook op tien... Bergwijn verprutste zo’n beetje elke bal. En ook: schiet eens een keer op doel. Je hoeft de bal niet binnen te pingelen.

Maar jippie: we zijn door!
+9/-1

4 maanden geleden
Zelfs Dick roept het op tv. Geen balans in het elftal. Speelt met 1 aanvaller te veel. Dus Mark naar Dick luisteren haal 1 aanvaller eruit en ga met een extra middenvelder spelen. En niet meer naar je schoonvader luisteren want die snapt er niks van. Bergwijn speelt continu vanuit stilstand. Dat kan als je vanaf de flank speelt, maar op zijn plek heb je een speler nodig die beweeglijker is zonder bal. Bovendien is bergwijn mits hij op de flank speelt een van je betere spelers. Ach ja naar mij luister je toch niet. Hopelijk wel naar Dick.
+4/-3

4 maanden geleden
Ik vond het geen goede wedstrijd.
+11/-2

4 maanden geleden
Het is werkelijk niet om aan te gluren. Er staat een aanvaller te veel op het veld. Stevie is geen 10, gaat hem ook niet worden. Bruma links, Bergwijn rechts, Ihattaren AM. Het veld is bij balbezit veel te lang. Geen druk naar voren waardoor iedere afvallende bal voor de tegenstander is.

Het is aan de trainer hier chocolade van te maken
+6/-3

4 maanden geleden
Welke lul maakt die koppen hier? Ik snap best dat mensen teleurgesteld zijn, maar dit is een leuke kop voor in de Telegraaf. En als ik de Telegraaf zou willen lezen liet ik me opnemen in een inrichting. Je bent een platform voor PSV supporters. Probeer dan niet te vervallen in stoere praatjesmakerij.
+11/-4

 
4 maanden geleden
Doen ze de laatste tijd helaas wel vaker.
+5/-1

 
4 maanden geleden
Simon Zwartkruis of watever zal zo'n kop wel willen maken.
Wat een vervelend irritant commentatortje.
Zat gewoon te hopen dat die Noren nog een goal maken, eng mannetje.

Inderdaad het is wel makkelijk om nu alles kut te vinden.
Vond Rosaria echt zo slecht. Het slaat werkelijk nergens op dat een trainer
zo'n beperkte voetballer aanvoerder maakt. In dat opzicht stel ik ook zeker mijn vraagtekens bij v Bommel.
Van mij betreft mag Pablo lekker bij Vitesse het spel vertragen en wordt er nog een dynamische middenvelder gehaald.

En Bergwijn op 10 is het gewoon niet. Laat die Ihatarren daar gewoon staan.
+3/-2

 
4 maanden geleden
Bergwijn maakt een mooie actie... vervolgens speelt hij de bal in de voeten van een tegenstander - waardoor zijn rendement laag is.
Het kost een hoop kracht, je bent de bal kwijt waardoor je weer snel terug in de verdediging moet.
+3/-0

 
 
4 maanden geleden
Fijn dat er mensen zijn die logisch na kunnen denken.
+2/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
en psv wil met dit elftal kampioen worden??? die bij elkaar geraapte rotzooi? de enigste die van mij een voldoende krijgt is viergever en verder was het allemaal zwaar KUT!! wie gaat de goals maken in dit kampioenschap ? bergwijn niet egotripper!! gahkpo zwaar waardeloos deze wedstrijd ik denk dat ze blij mogen zijn als ze straks met de na competitie mee mogen doen als ze 6e of 7e zijn geworden!! of er moeten betere spelers bij komen! en die teze aub blijf thuis!! naar de wedstrijd gaan was gewoon weggegooid geld!!
+5/-3

4 maanden geleden (gewijzigd)
Goede beslissing geweest, 5 Euro voor een Domino pizza, heb ik meer aan gehad dan naar de wedstrijd gaan. Jonge jonge
+6/-1

4 maanden geleden (gewijzigd)
Tenenkrommend , wat een niveau tegen de nr 9 van Noorwegen. Iedereen doet maar wat, geen lijn in. Spelers op verkeerde posities. Van Bommel pak je koffers je krijgt het niet op de rit. De jong rot ook maar op met je miskopen. Want wat staan we er goed op he sjonnie ? Bestuur wakker worden. Verkoop die bergwijn ook maar en als Gakpo basis is kan hij 3x niks. Sadilek en Rosario zijn natuurlijk drama. En die Teze ? Kwam die toevallig voorbij lopen bij het stadion ? Met deze troep eindig je niet bij de eerste 4 . En dan gaan ze ook nog een Jap scouten die 4 goals gemaakt heeft.Wat eem beleid. Ook de TC doet maar wat net als de selectie. Waarom trainen ze eigenlijk?
+3/-3

4 maanden geleden
Wat een onnoemelijke zaadwedstrijd was dit !!!
+5/-2

 
4 maanden geleden
ben je naar een parenclub geweest ?
+3/-3

4 maanden geleden
Is toch wel zorgwekkend.een verdediging die zelfs tegen dit team kansen weggeeft. Middenveld kan geen druk zetten en de aanval lijkt wel een zaalvoetbalteam. Allemaal 1 mans bedrijven die constant de verkeerde keuzes maken.
Oke,talent zat maar we missen body en leiding. Hopelijk worden de Lozano miljoenen goed besteed. Vooral op het middenveld aub.
+8/-3

 
4 maanden geleden
Je mist inderdaad een leider op het middenveld. Rosario en Guti, die voetballend echt wel wat kan, zijn zo flegmatiek. Doen nooit hun bek open om iemand een keer verrot te schelden.

We missen een type v Bommel op het middenveld...
+2/-5

4 maanden geleden
Niet om aan te gluren, geen enkele verbetering zichtbaar. Met knikkende knieën richting Almelo...
+3/-3

4 maanden geleden
Bruma, Malen,Bergwijn en Gakpo maken met zijn vieren nog geen 40 doelpunten in een seizoen. Moet je daarmee kampioen worden en groepsfase EL halen? Gaan verliezen tegen Apollon Limasol. Die zijn beter dan Haugesund. Gat in de de begroting van € 6.000.000.Lekker door gaan met dit zogenaamde combinatievoetbal zonder scorende spits. Eindeloos breivoetbal zonder resultaat.
+6/-5

4 maanden geleden
Hoe moet het nou verder? Ik zie totaal geen verbetering in vergelijking met tweede helft vorig seizoen. Ik begin echt te twijfelen aan v Bommel en zijn staff.
+3/-5

4 maanden geleden
Kwaliteit komt altijd bovendrijven. Het is bijna onmogelijk dat dit stroeve spel langdurig aanhoudt als je zoveel kwaliteit hebt lopen. Kwestie van trainen en die automatismen erin slijpen. En een beetje rap. Kappen met die rondo onzin. Ga trainen op een snelle aanval met elkaar opzetten en afronden. In 300 variaties.
+5/-1

 
4 maanden geleden
Wat een onzin. Ja er is genoeg kwaliteit maar zolang je die niet goed gebruikt kun je trainen tot je een ons weegt
+2/-1

4 maanden geleden
Wordt een moeilijke keus. Koop ik een kaartje voor € 10,- of ga ik de wedstrijd tegen Limasol op TV kijken en koop dan een pizza voor dat geld.
+5/-1

4 maanden geleden
Ik heb eigenlijk best veel leuke dingen bij PSV gezien.
het overgrote deel van de wedstrijd hebben de spelers echt wel proberen aan te vallen, en met combinatie-spel door de verdediging te komen. Als de 1-0 was gevallen dan was het verder een gemakkelijke wedstrijd geweest, maar die goal viel niet.
Ik zie bij Bergwijn, Malen,, Bruma, Gakpo en Ihattaren best veel kwaliteit, en die gaat er echt wel een keer uit komen. Alleen zijn ze nog aan het zoeken naar de juiste afstelling.
Volgens mij moet je Bergwijn weer aan de zijkant zetten, en Ihattaren op de 10 positie. Als Guti en Rosario zich dan goed op verdedigen ricten dan moet dit PSV een keer goed gaan lopen. Ik zie het dus wel positief !
+4/-6

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ook wel, maar ook minder goede zaken. Aansluiting middenveld voorhoede is erbarmelijk, al wedstrijden lang wellicht omdat Bergwijn op 10 te ver naar voren staat. Je bent daardoor tegen een betere tegenstander in de omschakeling zéér kwetsbaar. Met Ihattaren ging dat al beter door zijn klasse, een prachtige voetballer waar we nog veel plezier aan gaan beleven. Als je geld uit gaat geven met het Lozano-geld, haal dan een 10, ervan uitgaande dat Ihattaren hoogstwaarschijnlijk nog geen volledig seizoen constant is. Ik blijf twijfels houden over Guti in de omschakeling vanuit balbezit.
+5/-2

 
4 maanden geleden
Ik ben het met je eens.
Bergwijn staat iets te ver naar voren, waardoor als hij de bal krijgt hij meteen tegen de muur van verdedigers aan staat. Daar heeft hij geen ruimte.
Als hij 10 meter terug zou staan, dan heeft hij meer ruimte om de bal naar voren te spelen, en naar links of maar rechts te spelen.
Verder heeft hij dan ook iets meer overzicht omdat het aanvals-spel dan voor hem is, ipv dat hij er al eigenlijk aan deelneemt.
Hieraan is ook te zien dat Bergwijn in zijn natuur geen nr-10 is.
Berwijn wil meteen dicht bij het doel zijn en zelf scoren, ipv andere spelers aansturen.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Bergwijn bakt er helemaal niks van. Lozano was veel sterker.
+3/-1

 
4 maanden geleden
Dadelijk wordt Schwaab opgesteld... wie moet er dan uit?
Baumgartl moet je laten staan, hij doet het erg goed en heeft lengte.
Viergever en Sadilek doen het ook goed.
Ik zou Dumfries eruit halen, hij rent zichzelf voorbij en laat af en toe een steekje vallen.
+2/-1

 
4 maanden geleden
Je denkt als van Bommel. Die zou Schwaab idd rechtsback gaan zetten Dumfries is onze enige rechtsback dus lekker laten staan
+1/-0

4 maanden geleden
Het ergste is misschien nog wel dat er op de tribune (met de spelers) enorm feest gevierd werd na deze 'geweldige' prestatie. Een middenmotor uit Noorwegen op 0-0 gehouden, geweldig hoor.
+6/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Tsja anders ben je een nepsupporter. Je afkeuring laten blijken is bij velen uit den boze, dan ben je geen supporter. Nou het is dat ik niet op mijn vingers kan fluiten.
+2/-0

4 maanden geleden
Hoeveel kansen moeten ze krijgen om een goal te kunnen maken?
PSV heeft een aanval die vlot 3 of 4 goals kan maken.
Ze spelen niet goed naar elkaar over... of tegen de keeper op, te zacht of naast.
Zo maak je het zelf onnodig moeilijk.
+3/-1

 
4 maanden geleden
PSV heeft een aanval die hard kan rennen en een goede actie in huis heeft. Maar scorend vermogen ? Nee, absoluut niet.
+3/-0

4 maanden geleden
Na afgelopen zondag, toen het veldspel er bij vlagen goed uitzag, gaf het weer wat hoop dat ze die lijn zouden doortrekken. Dat was dus duidelijk niet het geval. Als ze eruit waren gevlogen tegen deze semi-amateurs hadden ze niet mogen klagen.
+1/-1

 
4 maanden geleden
Afgelopen zondag was tegen een ADO zonder 4 a 5 basisspelers en die ook nog eens hun sterkhouders in de zomer zijn kwijtgeraakt
+2/-0

4 maanden geleden
Wat mij betreft waren de enige 2 lichtpuntjes de eerste 7m van PSV en wederom de invalbeurt van Ihataren. Geweldige actie en versnelling in huis en voor de duvel niet bang. Gisteren beelden van Doan zitten bekijken. Laat hem lekker in Groningen. Heeft een chocolade been. Vorig jaar gooide onze coach Mo voor de leeuwen. Laat hem dat dit jaar maar doen. Is Bergwijn de baas trouwens? Die wilde nummer 10 en lijkt op die plek te willen spelen. Iedereen kan zien dat je dan de angel uit hem haalt dus slechte zet van onze trainer. Voorin lopen talenten die allemaal hetzelfde kenmerk hebben: leuk maar totaal niet effectief/ veels te veel kansen nodig. Vrees voor een overgangsjaar maar de fans lijken daar vooralsnog niet in te willen geloven. Ligt het aan mij of leek van Bommel uit te stralen het ook even niet meer te weten? Vooralsnog jaagt hij ons fans de tent uit!
+3/-1

 
4 maanden geleden
Een echte supporter jaag je nooit de tent uit.
+2/-1

4 maanden geleden (gewijzigd)
Hoewel ik al jaren mee lees dan nu toch maar een account aangemaakt om mijn ervaring te delen.
Zoet jarenlang uitstekende keeper voor PSV, maar helaas voor hem is de tijd op en zou het hem goed doen om in andere omgeving te gaan keepen. Die 'beer' Unnerstal zie ik graag onder de lat staan, ik denk dat zijn uitstraling ook wat doet met de gammele onzekere achterste linie.
Sadilek, ik kan hem niet ontzeggen dat hij niet hard werkt maar heel eerlijk, die komt flink wat stappen tekort als je het vergelijkt met wie er voorgaande jaren als LB liep te ballen (Lee, Willems, Angelino) die stuk voor stuk een specifieke goede eigen kwaliteit hadden. Sadilek brengt aanvallend amper iets, verdedigend zijn tekortkomingen en met zijn lengte ook in de lucht nog een gevaar.
Rosario kan echt niet meer, Basel thuis, Haugesund uit....het is echt een hele beperkte voetballer, jammer want had wel goed begin vorig seizoen. En dan (2e)aanvoerder maken, wat een misser van vBommel. Guti valt mij eigenlijk nog meest tegen, na zijn debuut en opvolgende wedstrijden was ik vrij enthousiast, maar hoewel hij een uitstekende trap heeft gaat het wel in heel laag tempo allemaal, lijkt wel of hij niet kan rennen. Voorin zal het wel gaan lopen al moet ik heel eerlijk bekennen dat ik nog steeds mijn twijfel heb over Bruma vs. de 15mln die is neergelegd. Voor dat geld verwacht ik een speler die er staat, hij laat nu af en toe wat zien, scoort wat makkelijke (frommel) goals (basel kopbal uitgezonderd), maar pfff, voelt nog niet als een verlosser. Toen Lozano kwam was hij direct aanwezig en belangrijk. Had Bruma 7-8mln gekost had ik er beter gevoel bij gehad, krijgt nog voordeel van de twijfel.

Dan overige vragen:
1) Iedereen laaiend over Ihatarren, ik zie en geloof graag dat het een groot talent is, maar tot op heden als 10 geen goals of assist. Dan kan je nog zo'n groot talent zijn, in 1e team moet je het wel gaan laten zien en dat heeft hij tot op heden en vorig seizoen simpelweg nog niet gedaan. Gister paar leuke actie en waar klasse in zit, maar in het in 1e team moet er geleverd gaan worden en helaas doet hij dat (nog) niet.
2) Hoe is het mogelijk dat je 3 verdedigers haalt en geen speelt er tegen Twente. Ik kan mij nog voorstellen als vBommel zijnde dat je voorbereiding opstelling wilt doortrekken, maar als je dan kiest om Luckassen toch te passeren die alles speelde naast Viergever in de voorbereiding, waarom laat je dan Sainsburry spelen en niet Boscagli of Baumgartl. Overigens zie ik Boscagli wel graag paar wedstrijden als LB spelen. In de JCS had hij zijn foutje(s) maar voetballend zag het er wel goed uit, vaak vooruit inspelend en goede trap.
3) Rosario aanvoerder....hoe verzin je het. Geef toe, we missen echt een leider, maar die jongen is het zeker niet
4) Doan? 14mln? Aub niet, dat is geen verlosser maar studiosport scouting. Waar blijven de verrassingen als de Farfans van vroeger. Tot op heden kan John de Jong maar nog niet heel erg overtuigen. Of dan liever Stengs al ben ik bang dat hij richting 20mln moet gaan. Berghuis had een hele goede aanwinst geweest
5) Jammer dat de Jong en Bommel praten over goede en uitgebalanceerde selectie, zien wij het nu allemaal verkeerd

Spijtig om te zeggen, maar het is verschrikkelijk om PSV te zien, zonder enige gedachte, zonder enige ziel, zonder enige herkenbaarheid en een trainer langs veld die dit allemaal bagatelliseert
+5/-0

 
4 maanden geleden
Helemaal mee eens... Erik ten Hag heeft een visie en weet precies hoe Ajax moet en kan spelen. Mark van Bommel en ook zijn schoonvader weten het niet meer en springen van de hak op de tak. PSV heeft best goede spelers maar het is en blijft chaotisch, er is geen leider in het veld en ook niet buiten het veld.
+1/-0

4 maanden geleden
Kunnen we Bergwijn niet voor 30m verkopen en daar een paar betere spelers voor terug halen? Een type Van Ginkel, of Guardado. Met Bergwijn worden we nooit kampioen.
+4/-0

 
4 maanden geleden
Bergwijn is onze beste voetballer. Hij wordt alleen misbruikt op 10. Kan me voorstellen dat ze dat doen als afspraak met hem zodat hij zich verder kan ontwikkelingen. Maar voor het team is dit wel het grootste drama. Overigens zie ik mo ook nog teveel lopen met de bal en zichzelf vastlopen. Dus die is er ook nog niet.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Precies, Bergwijn op 10 is geen succes. Bergwijn is een vleugelspeler met een belangrijk wapen als snelheid, daar moet je hem derhalve gebruiken. Tot 1 september is dit te verkopen bij gebrek aan beter (met uitzondering van Ihattaren weliswaar), dan moet er een echte (ervaren)10 staan middels een aankoop.
+1/-0

4 maanden geleden
Ik blijf het zeggen: haal een kopsterke spits! Ihatarren op 10. Gakpo op linkerflank voor de voorzetten. (Dit alles als het voorin voetballend niet loopt, zoals gisteren).
+1/-0

4 maanden geleden
PSV bestuur, verlos ons van Mark van Bommel. Haal een trainer die het veld spel in zijn vingers heeft. Spelers beter laat voetballen en spelers op hun positie zet. Hoe haalt van Bommel steeds in zijn hoofd om een aanvaller op nummer 10 te zetten? Haal een kopsterke spits, wie bedacht heeft om je beste spits te verkopen en vervolgens niks voor terug haalt, moeten ze ontslaan. Het is toch schandalig dat PSV niet kan winnen van een club die van alle eredivisie clubs zou verliezen. Als het zo door blijft gaan, dan eindigt PSV dit seizoen rond de 10e plek of lager. Want alle clubs weten nu ook wel dat PSV niet kan scoren, steeds doelpunten tegen krijgt en als ze onder druk worden gezet, de spelers uit ellende niet weten wat ze moeten doen.
+5/-1

 
4 maanden geleden
Ik dicht v Bommel echt wel kwaliteiten toe als trainer. Vorig jaar hele goede CL wedstrijden gespeeld en op en haar na kampioen met een puntenaantal waar je normaal ruim genoeg aan hebt.
Waar ik me meer aan stoor zijn zijn media optredens. Dat begint steeds meer op een parodie te lijken. Als het slecht is zeg je gewoon dat het slecht is. Dat haalt meteen de angel uit de vragen van interviewers. Zoals gisteren bv weer tegen Hélène Hendriks. Die overigens ook wel heel erg de stoere interviewer uit wil hangen om geaccepteerd te worden door de VI cabaretiers.
Media optredens van spelers overigens idem. Die zien altijd positieve dingen terwijl iedereen kan zien dat het tegen een middenmotor uit Noorwegen gewoon ruk was.
Graag wat meer realiteitszin heren trainers en spelers
+3/-1

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Don't worry, ze weten echt zelf wel dat het echt een stuk beter moet. Dat ze dat niet zeggen voor de microfoon, ja komt dom over. Als ze er maar aan werken dat het beter gaat. De media heeft afgelopen 3 maanden aangetoond dat àls er iemand uit zijn nek lult het de media zelf zijn en met stip op 1 staan. (ik begin zelf steeds meer begrip op te brengen voor de spelers dat ze niet aan dat circus mee doen)
+1/-0