Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV gelijk tegen Sparta na wederom kwalitatief uitermate teleurstellende pot


Tijdstip
2 november 2019
Stadion
Sparta-Stadion Het Kasteel
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV gelijk tegen Sparta na wederom kwalitatief uitermate teleurstellende pot; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV gelijk tegen Sparta na wederom kwalitatief uitermate teleurstellende pot

PSV is op het nippertje ontsnapt aan de derde competitienederlaag op rij. Op bezoek bij Sparta werd in blessuretijd met 2-2 gelijk gespeeld. Cody Gakpo zorgde uiteindelijk voor een punt nadat Michal Sadílek ook al wist te scoreb.

In de beginfase schommelde het spel op en neer. Cody Gakpo kreeg al snel een enorme kans, maar kwam net niet goed uit bij een voorzet van Denzel Dumfries. Aan de andere kant ontsnapte PSV aan een achterstand toen Timo Baumgartl zich in zijn rug liet verrassen en tot zijn opluchting de inzet van Ache op de paal zal belanden. PSV kreeg via Bruma ook nog een goede mogelijkheid, maar de slordigheden in het spel werden met de minuut steeds groter. Dat zorgde uiteindelijk na bijna een half uur spelen ook tot de op dat moment verdiende achterstand. Daniel Schwaab gaf een zwakke inspeelpass, waardoor Sparta weer ten aanval kon trekken. Uiteindelijk werd Jeroen Zoet verrast door een schot van Bryan Smeets, waarna Ache de rebound eenvoudig in het doel kon tikken.

PSV werd er aanvallend in de eerste helft helemaal niets meer tegenover te stellen, waarna in de rust de ploeg werd omgegooid. Érick Gutiérrez bleef naar verluidt geblesseerd achter in de kleedkamer, waarna PSV door het inbrengen van Olivier Boscagli met drie man achterin ging spelen. PSV had direct de overhand en kwam veelvuldig in het buurt van het doel van keeper Harush. Het leek ook wachten op de gelijkmaker en deze volgde na ruim tien minuten spelen toen Michal Sadílek de rebound na een schot van Ritsu Doan in het doel wist te werken.

In plaats van dat PSV op dezelfde voet verder ging nu Sparta dreigde ondersteboven te worden gegooid, werd de ploeg door Mark van Bommel weer omgegooid. Sadílek werd direct na zijn doelpunt gewisseld en Konstantinos Mitroglou kwam in de ploeg. Het goede spel van PSV was direct voorbij en het werd ruim een minuut later nog erger toen Zoet bij de eerste paal werd verrast door een schot van Rayhi en de door PSV opgeleide aanvaller zorgde voor een nieuwe voorsprong voor Sparta.

PSV probeerde vol de aanval te zoeken, maar het spel van de ploeg was veel te zwak om echt van een goed offensief te spreken. Via onder meer een schot van Gakpo dat net naast het doel ging en een inzet van Bruma op de lat kwam het wel een paar keer dicht bij de 2-2, maar in de slotfase was het echter Sparta dat vooral de grote kansen kreeg om de score verder uit te breiden. Waar iedereen al rekening leek te houden met een derde competitienederlaag op rij viel in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker toen Gakpo de bal in het doel schoot. Via een schot van Mohamed Ihattaren kreeg PSV zelfs nog de mogelijkheid om in de laatste seconde zelfs met de winst aan de haal te gaan, maar zijn inzet ging net over het doel.

Het veranderde niets meer aan het feit dat PSV in twee weken tijd van een gedeelde koppositie is gezakt naar een achterstand van acht punten en het voorlopig lijkt te moeten gaan richten op een strijd om de tweede plaats.


Denzel Dumfries: 'Als je zo'n week achter de rug hebt, moet je er alles aan doen om hier te winnen'

Denzel Dumfries was in gesprek met Fox Sports niet te spreken over het spel van PSV tegen Sparta. "Het is ongelofelijk. Als je zo'n week achter de rug hebt, moet je er alles aan doen om hier te winnen. Koste wat kost moet je alles geven. Bij ballen die er tussen vallen, moet je je poten er tussen zetten. Gewoon simpele dingen waarin wij tekort schieten", aldus Dumfries. "Als je ziet hoeveel talent wij in de ploeg hebben... Alleen moet dat er wel uit gaan komen."

Volgens de verdediger wist de ploeg van te voren al dat Sparta fel zou gaan spelen. "Je weet wat voor trainer ze hebben en je weet hoe ze willen spelen. Je weet dat ze de duels gaan opzoeken. Daar moeten wij ons tegen wapenen", zo gaf hij aan. "Als je ziet hoe makkelijk zij soms de ballen van ons winnen, dat kan niet."

Dat PSV in de blessuretijd alsnog een punt pakte, verzachtte het voor Dumfries niet. "Wij zijn PSV. Wij zijn een topclub. Dat moeten we meer gaan uitstralen", zei hij daarover. "Wij hebben zoveel kwaliteit in de ploeg. We moeten op elkaar gaan vertrouwen. We moeten shinen met z'n allen en dat gebeurt op dit moment niet. Het is een bittere pil en het zijn zware weken, maar natuurlijk hou je het vertrouwen in de ploeg en vertrouwen in elkaar. We moeten alleen meer van elkaar gaan eisen."

Dumfries wil het voorlopig niet meer over de landstitel hebben. "Laten we ons eerst maar focussen op onszelf", zo gaf hij aan. "Ik geef nooit op, maar we moeten nu niet naar de ranglijst kijken. We hebben het al zwaar genoeg om op onszelf te focussen. Laten we dat maar doen."


Cody Gakpo: 'We moesten meer inzet tonen'

In gesprek met Fox Sports gaf Cody Gakpo aan niet blij te kunnen zijn met zijn doelpunt in blessuretijd. "We hebben hier een slechte wedstrijd neer gezet", aldus Gakpo. "We hadden deze wedstrijd eerder naar onze kant moeten zetten. Dat ik dan de gelijkmaker maak... Daarvoor zijn we hier niet gekomen."

De aanvaller was ook niet te spreken dat PSV vrijwel alle duels verloor. "We waren niet scherp. Het was geen goede wedstrijd van onze kant", zo gaf hij aan. "We moesten meer inzet tonen. Deze wedstrijd hadden we gewoon moeten winnen."

Gakpo was het ook eens met de opmerking dat de spelers harder naar elkaar moeten worden. "Op momenten kunnen we zeker harder zijn naar elkaar", zei hij daarover. "Maar het belangrijkste is dat we bij elkaar blijven en niet nu uit elkaar vallen nu het even minder gaat."


Jeroen Zoet: 'Op dit niveau wordt verwacht dat ik die ballen pak'

Jeroen Zoet was net zoals de rest van de spelers na het duel tegen Sparta chagerijnig. "Dat lijkt me ook logisch. We hebben nu een aantal wedstrijden achter elkaar niet gewonnen en staan nu veel punten achter de koploper. Het is volkomen logisch dat iedereen nu chagerijnig is", aldus Zoet in gesprek met Fox Sports. "We hadden vooraf een plan gemaakt en hebben dat niet niet goed uitgevoerd. Zij speelden 4-4-2 vlak en dan komen de middenvelders vrij. Dat lukte niet goed. Maar om te beginnen moet je als een bal er tussen valt, je poot neerzetten en je kont er in gooien. Laten zien dat je twee wedstrijden niet hebt gewonnen en er alles aan doet om hier de drie punten te halen."

Volgens de doelman begint het allemaal bij je poten er in zetten in de duels. "Daar moet je elke wedstrijd mee beginnen. Dat heb ik een aantal keer gemist vandaag. Sparta kleunde er wel in", zo gaf hij aan. "Als je de 1-1 maakt, heb je ze in de slachtbank. Dan krijg je zo snel de tweede tegen. Dat mag nooit. Het is een moeilijke fase voor ons. We moeten bij elkaar blijven en zorgen dat we weer gaan winnen."

Zoet moest wel toegeven dat hij de 2-1 had moeten hebben. "Dat wordt op dit niveau verwacht dat ik die ballen pak", zei hij daarover. "Je kan daar je team helpen. Je mag nooit zo snel die goal weer weggeven."


Mark van Bommel: 'Ik geef nooit op'

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan met name geïrriteerd te zijn over het spel van zijn ploeg voor rust. "We wisten precies wat Sparta zou gaan doen. Dat hebben we uitvoerig en goed besproken. Als de uitvoering dan niet zo is zoals we dat van te voren afspreken, probeer je dat af te spreken en ben je geirriteerd langs de lijn", aldus Van Bommel. "We stonden niet op de juiste plekken. Als je dan in de duels komt, moet je het gif hebben om die bal vast te houden. In de tweede helft veranderden we dat waardoor we hoger in het veld kwamen te staan en meer man rond de zestien hadden. Het is niet zo dat we de eerste helft een slecht plan hadden. Dat plan was goed."

Van Bommel wilde het vele puntverlies van afgelopen weken niet wijten aan het ontbreken van Donyell Malen en Steven Bergwijn. "Een hoop dingen in de afgelopen weken zijn te verklaren. Je speelt negen man, je speelt met tien man, je mist een aantal spelers...", zei hij daarover. "We missen nu acht punten. Je mag je daar alleen niet achter verschuilen."

De trainer van PSV wilde nog geen streep zetten door de landstitel. "Ik geef nooit op", zo gaf hij aan. "Het heeft geen zin om daar nu al over te praten. We staan nu acht punten achter en dat is een feit."


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Ache ('28)
Goal
1-1 Michal Sadílek ('56)
Goal
2-1 Rayhi ('58)
Goal
2-2 Cody Gakpo ('90)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
10.387 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Cody Gakpo BrumaRitsu Doan


Érick GutiérrezMohamed IhattarenPablo Rosario


Michal SadílekTimo BaumgartlDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'46 Olivier Boscagli voor Érick Gutiérrez
'57 Konstantinos Mitroglou voor Michal Sadílek


Opstelling Sparta Rotterdam

DervisogluAche


RayhiSmeetsAuassarHarroui


FayeMattheijVriendsAbels


Harush

Wissels:

'79 Veldwijk voor Dervisoglu
'90 Rigo voor Smeets


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 1-1 (1-0)
 3 1-2 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 2 0-0 (0-0)
 2 1-1 (0-0)
 2 1-1 (0-0)
 2 0-0 (0-0)
 2 1-1 (1-1)
10  2 1-3 (1-0)
11  1 1-2 (0-1)
12  1 1-2 (0-1)
13  1 1-2 (1-1)
14  1 0-2 (0-1)
15  1 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.34. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mohamed Ihattaren (31 -> 5,0)
2. Denzel Dumfries (28 -> 4,0)
3. Niemand (27 -> 3,0)
4. Lars Unnerstall (16 -> 2,0)
5. Cody Gakpo (15 -> 1,0)
6. Érick Gutiérrez (5 -> 0,0)
7. Ibrahim Afellay (4 -> 0,0)
7. Ritsu Doan (4 -> 0,0)
9. Sam Lammers (3 -> 0,0)
9. Robbin Ruiter (3 -> 0,0)
9. Michal Sadílek (3 -> 0,0)
12. Daniel Schwaab (1 -> 0,0)
12. Bruma (1 -> 0,0)
12. Mike van de Meulenhof (1 -> 0,0)
15. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
15. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
15. Toni Lato (0 -> 0,0)
15. Nick Viergever (0 -> 0,0)
15. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
15. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
15. Donyell Malen (0 -> 0,0)
15. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
15. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
15. Joël Piroe (0 -> 0,0)
15. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
15. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
15. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
15. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
15. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
15. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
15. Jordan Teze (0 -> 0,0)
15. Amar Catic (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Sparta-uit en WillemII-uit moet te doen zijn als ze met 11 man op het veld blijven staan.
Ik hoop dat in ieder geval Ihattaren weer mee doet, want die geeft toch veel beweging aan PSV.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Laten we hopen dat de VAR nu rustig blijft bij een overtreding van een PSV-er.
Telkens als zij ingrijpen dan krijgen we rood.
PSV heeft geen geluk met de VAR, dat is een ding wat duidelijk is.
+3/-0

 
4 jaar geleden
@Jan, mee eens. Het idee van de VAR was in principe prima om bij hele grote fouten in te kunnen grijpen, of bij zaken die de scheidsrechter niet kon zien. Maar in NL denken de mensen van de VAR dat ze zelf ook nog de scheidrechter zijn, en daardoor grijpen ze veel te vaak in. Eigenlijk zou je de VAR nauwelijks moeten merken behalve bij hele grove fouten.
Bij de overtredingen van de PSV-ers had de scheids het al gezien en vond hij het geel. Een overtreding op het veld zien is volgens mij iets heel anders dan op beeld, en daar gaat het fout. De VAR is nu doorgeschoten en maakt het voetbal eerder kapot dan dat het positief werkt.
+3/-0

 
4 jaar geleden
WouterErik... duidelijk is dat Ajax bij de VAR dikwijls goed weg komt.
Dit is cruciaal, door iemand een rode kaart te geven kun je de wedstrijd verliezen.
+2/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Gakpo en Bruma op de vleugels voorin, Mitroglou in de spits, ihattaren als aanvallende middenvelder (of Doan of Pereiro) en Gutiérrez en Rosario als controlerende middenvelders.

Liever Boscagli als linksback om zo de opbouw van achteruit te verbeteren.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Zou je dat wel doen met iemand die weinig speelminuten gemaakt heeft nu tegen Sparta op te stellen op die plek ? Ben bang dat hij overlopen gaat worden. Onze spelers bij Sparta kennen hem al te goed , ook zijn zwaktes en zeker nu. Dan hoop ik wel dat hij snel gewisseld word als het niet lukt.
+2/-1

 
 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Die heeft al aardig wat speeltijd gehad tot dusver. Boscagli deed het niet slecht in mijn ogen en ik heb nooit begrepen waarom hij uit de basis verdween.
+4/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
319 minuten in de eredivisie (11 optredens). Tegen RKC, Vitesse en Groningen als basisspeler, de rest als invaller.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Bij zwakke ploegen zie ik ook liever Boscagli als linksback.
+2/-0

Idd, met zo'n opstelling moet dat wel kunnen, alhoewel Sparta de opdracht gaat krijgen"met alle gelijk ook" om der op te klappen, maar dat moet ons bedoeling ook zijn, Mo is er ook bij volgens de berichten.
+4/-1

4 jaar geleden
Ga er vanuit dat Mo er bij is, dat scheelt enorm.
En niks twee controleurs, één is meer dan genoeg tegen Sparta.
Oh ja en Unnerstall in de goal.
Dumfries-Schwaab-Baumi-Boscagli
Mo-Rosario-Doan
Bruma-Mitroglou-Gakpo
Zo zou je in mijn ogen moeten spelen tegen Sparta, zal helaas niet gebeuren ben ik bang
+5/-1

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Ben het op 2 posities na met je eens:) ik zou dan graag Rosario vervangen voor Sadilek en Mitroglu voor Perreiro.
+1/-4

 
4 jaar geleden
Sadilek is toch meer links georiënteerd ? zou hij dan op de plek van Rosario kunnen spelen denk je ?
+2/-1

 
Het blinde vertrouwen in Rosario van Bommel maakt het onmogelijk een ander op die plek te testen/uitproberen, had altijd vertrouwen in van Bommel als speler kartrekker, nou missen wij een kartrekker in ons selectie en weet hij 't als trainer niet uit te pluizen en houd ie stijf aan Rosario, zo slecht is Rosario nou ook niet, maar kan wel beter iig, wie ziet nou iets wat de ander niet ziet? Bommel of zowat alle supporters? èèn ding is zeker, als we weer een serie neerzetten zijn we allemaal tevreden, vooral als PEC vanavond mocht verrassen, niet dat wij daarop moeten rekenen, maar zou welkom zijn.
+5/-3

 
4 jaar geleden
Om over Sadilek maar te zwijgen. Bommel heeft een eigen plan.
+4/-3

 
 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Een serie verliespunten? Als we met kerst maar geen 15 punten achterstaan.
+2/-5

4 jaar geleden
Ik zou ook met een controleur beginnen, een 6, probleem bij ons is dat dit geen vooruitdenkende voetballer is, deze zit niet in de selectie en dat is een enorme aderlating net als de linksback positie...., voor morgen zeg ik 1-3, met de volgende beginnen:
Ruiter
Dumfries-Baum-Schwaab-Boscagli
Rosario
Doan. Guti
Ihattaren
Gakpo. Bruma
Een 4-4-2, met ruit op middenveld👍
+2/-3

 
Zou niet raar vinden en zelfs enthousiast als Ruiter mag, op een of ander manier nieuw elan.
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb niet zoveel vertrouwen in de Ruiter .Als ik zie dat hij 90 % van de uittrappen schandalig slecht waren in de EL zet ik toch mijn vraagtekens. Je mag toch aannemen dat Ruud Hesp tegen Mark zegt wat de status is van zijn doelverdedigers.

Als Mark de raad van Ruud in de wind zou slaan zou Ruud dit wel laten blijken , zo is hij wel. Daarom denk ik ook dat Jeroen nr. 1 is op dit moment. Ik zou trouwens nooit een doelman lukraak laten uittrappen maar van achteren opbouwen.
De bal moet wel veel sneller rondgaan. Gaat nu te traag , de tegenstander kan hergroeperen en de zaak dicht gooien achterin.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Jeroen Zoet ziet ballen die hard geschoten worden en van ver komen niet goed aankomen.
Zijn reactie is dan net iets te laat, het lijkt of hij iets met zijn ogen heeft?
Dit zou best kunnen, dat is geen schande... en hij is een stuk minder lenig dan de keeper van Ajax - dat heeft te maken met zijn lichaamsbouw.
+2/-3

 
4 jaar geleden
Ik heb lang achter Zoet gestaan, ook toen hij een tijd een dipje had.
Maar nu ben ik ook voor het gaan proberen van een andere kieper,
Er zijn te veel gemakkelijke ballen die er in gaan. Als Zoet beter had ingegrepen was het tegen AZ maar 0-1 of 0-2 geworden en had het er heel anders uit gezien.
+1/-1

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Het is toch allemaal hetzelfde wat je uit de hoge hoed tovert MvB. Je durft toch niet te wisselen met je geweldige keuzes en systeem.
+2/-6

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hij heeft moeten wisselen tegen AZ op vijf posities, we weten allemaal hoe het afliep . Dat is het dus ook niet .
+2/-3

4 jaar geleden
Ondanks dat ik Bergwijn echt een mooie speler vindt, is het wel ongelofelijk dat hij er nu een tijd uitlicht. Waarbij het zeer aannemelijk is dat het doorspelen in de Europa League zeer slecht heeft gedaan.
Ontzettend dom van Bergwijn, dat hij bij zo'n hamstring klacht risico neemt.
Maargoed hij ook weer met die uitspraken van: 'we moeten de europa league winnen'.
Lekker hoe dan ook alles geven in dat toernooi, zelfs als je er af moet.
Nu gaat het ons wellicht punten kosten in de competitie, wat mijns inziens veel slechter
is dan een kwartfinale halen in de Europa League.

Daarnaast vind ik het niet aan te rekenen, dat technische staf hem meteen wisselt als hij aangeeft dat het goed gaat.
Wel super amateuristisch is het door v Bommel, om lekker 10 minuten voor tijd alle wissels op te hebben gebruikt. Waar slaat dat op? Iedere onnozel weet dat iedereen een blessure kan oplopen.

Nog een zo'n misser en Mark leave pls
+2/-4

 
4 jaar geleden
Helemaal eens met "Ontzettend dom van Bergwijn, dat hij bij zo'n hamstring klacht risico neemt". En dan nog een serieus duel aan gaan ook, met risico op nog veel meer schade.
+3/-2

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Ten Hag haalt gisteren vd beek uit voorzorg naar de kant. Bescherming ivm de reeks wedstrijden die eraan komt. Zo doe je dat dus. Een speler wil altijd spelen
+1/-3

 
4 jaar geleden
Vd beek speelde super slecht tegen chelsea. Dus dat zegt me niet zoveel
+2/-2

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Waar het mij om gaat is dat onze coach zijn spelers moet beschermen. Al de 2e keer dit seizoen dat hij achteraf moet toegeven dat hij Stevie had moeten wisselen. Zijn we lekker mee
+1/-2

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Dus met Zoet sadilek en prutser eerste klas Rosario ?
Van Bommel leert het nooit, met angst en beven de wedstrijd weer in.
+3/-3

 
4 jaar geleden
In een interview gaf Sadilek aan, dat hij nog heel veel te leren heeft als verdediger. Maar hij altijd alles geeft. Dat laatste geloof ik zeker. Is ook die jongen niet aan te rekenen.
Maar wel onze Mark. Laten we hem nog een half jaar de kans geven om het vak van verdediger te leren...

Jonge juffrouw Zoet weer in het doel. Dat geeft de burger moed..

Brands KOM TERUG er gaat teveel fout bij deze mooie club!
+1/-2

 
4 jaar geleden
zeker Pereiro geen kans geven en lekker koppig blijven als coach. Met dit beleid gaat er niets gewonnen worden.
We zouden al bijna zeker zijn van overwintering in de Europa League. Ik moet het nog zien: de komende 2 wedstrijden in deze League kunnen zomaar verloren gaan worden.
Altijd kiezen voor zekerheid als trainer nooit eens vol op de aanval, ook niet toen we geen geblesseerde spelers hadden.
+1/-0

4 jaar geleden
Is toch niet te filmen dat ze nu toegeven dat die Bergwijn langdurig eruit is. Met terugwerkende kracht ontzettend dom coachwerk en extreem onverantwoord-amateuristisch vd speler zelf.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Ik vind het vooral enorm dom van de speler zelf,
Als coach kan je niet weten of iemand serieus pijn heeft, en als hij dan aangeeft dat hij niet gewisseld hoeft te worden, zal het vast wel mee vallen. Alleen niet zo slim om dan meteen twee wissels te doen.
+3/-1

4 jaar geleden
Definitieve opstelling van vandaag:
Zoet;
Dumfries, Baumgartl, Schwaab, Sadilek;
Rosario, Guti, Ihattaren;
Gakpo, Bruma, Doan

Van mij had Van Bommel wel een andere doelman uit mogen proberen, en had voor het voetbal Boscagli als linksback gemogen.
+3/-2

4 jaar geleden
Rosario als aanvoerder is een aanfluiting evenals Sadilek als back, Gakpo als spits en Zoet als keeper. Zwak centraal centrum. Slapzak als Guti. Met dit stel wordt het iedere week billen knijpen ben ik bang.
+4/-1

4 jaar geleden
Kutkeeper, manmanman wat hebben wij één Kutkeeper
+3/-4

 
4 jaar geleden
Een kut elftal vol met miskopen als je het mij vraagt!
+2/-4

4 jaar geleden
Ik voel weer punten aankomen voor Unnerstal in de "man van de wedstrijd" competitie. Zo wordt hij nog periodekampioen...
+3/-2

4 jaar geleden
Wat een slechte ploeg hebben we toch... Jammer maar ach kampioen zouden we toch niet worden met een sportief beter en rijker Ajax. Van Bommel, tja daar ben ik ook geen fan van.
+2/-4

4 jaar geleden (gewijzigd)
Ach je kan zwaar afgeven op de spelers.
Het hele elftal bezwijkt zichtbaar half onder de spanning.
Al 4 wedstrijden bijna op rij.

VAN BOMMEL OUT!

Ondanks dat we met dit materiaal misschien niet kampioen kunnen worden,
levert hij gewoon een wanprestatie met dit elftal alsnog

Wat een kut trainer hebben wij
+4/-4

4 jaar geleden
Wat een parodie op een voetbalploeg. Natuurlijk, je mist een paar spelers, maar dan dìt niveau? Zegt heel erg veel over de kwaliteit van 80% van de selectie, die bovendien getraind wordt door iemand die het vak van trainer niet verstaat. Op de bank zit nog ene Pereiro, maar die heeft volgens onze trainer blijkbaar nóg minder niveau. Van Bommel gaat (gelukkig) de kerst niet halen. Zijn opvolger mag dan proberen de schade te beperken en gaan bouwen aan een elftal dat wel PSV-waardig is. Voorwaarde is dan wel dat ook de Jong vertrekt, want die bakt er ook helemaal niets van.
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
En hoe zit het met Afellay. Kan die man niet spelen, waarom zit hij op de bank als hij niet kan spelen.
+6/-1

 
4 jaar geleden
Ik vraag me ook af hoe het met Afellay zit. Hij is de aanvoerder van dit PSV.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Toontje topsport is eindverantwoordelijk voor het aanstellen van deze groep onervaren mensen die een ploeg op weg naar de Europese top moeten leiden. Het is natuurlijk een illusie om te denken dat je met De Jong en van Bommel voldoende in huis hebt om die doelstelling te halen. Zie ook de uitschakeling in de eerste ronde van de CL. De signalen dat dit eraan zat te komen waren vorig jaar al duidelijk en men had bij PSV overal rode vlaggen moeten zien. De blessures maken enkel maar meer duidelijk dat er bij PSV niets van een spelsysteem is te bespeuren. Wat de toegevoegde waarde van van Bommel is, is dan ook een groot raadsel. Net als de opstelling overigens opnieuw. Onze wissels zouden winnen van de basis, dat weet ik zeker. Maar zoals het de laatste jaren gaat bij PSV verwacht ik weinig actie en sukkelen we door naar het einde van het seizoen (natuurlijk is het seizoen al voorbij, maar we moeten nog wat potjes spelen). Geen daadkracht bij de leiding en de neerwaartse spiraal blijft maar doorgaan.
+2/-2

4 jaar geleden
t wordt tijd dat diegene die verantwoordelijk is voor de miskopen , baumgartel, Bruma, gutierrez en doan zijn ontslag krijgt. wat een slappe hap zeg......
+2/-6

 
4 jaar geleden
Je vergeet Boscagli, lato.
+4/-3

 
4 jaar geleden
Zonder een duidelijk spelsysteem kan niemand goed presteren. Al onze tegenstanders zijn beter georganiseerd en hebben een beter idee achter wat ze doen. Daarom is PSV zo makkelijk vast te zetten. Zet eerst maar eens een fatsoenlijke trainer voor de ploeg en ga dan de individuele kwaliteiten bekijken.
+6/-2

 
4 jaar geleden
Vraag is wel zijn het slechte spelers of worden ze verkeerd aangestuurd is het strijdplan niet goed. Of misschien niet goed voor deze spelers. Ik geloof niet dat het helemaal alleen aan de spelers ligt. Jongens als bergwijn ihataren malen tja die laten het wel zien. die hebben zoveel talent dat dat wel goed komt. Maar zelden zie ik dat zij dmv patronen in het spel beslissend zijn. Als ze gevaarlijk zijn is dat bijna altijd dmv een individuele actie.
+2/-0

4 jaar geleden
Deze trainer ff serieus. Tactisch onbenul. Wissel aub van Bommel out
+6/-2

Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
en dan nu Sadilek er weer afhalen voor die karilatuur van een voetballer Mitroglu!! van Bommel met je loensoog vertrek aub vanavond nog!!!!
+4/-2

4 jaar geleden
Is Baumgartl wel een verdediger?
+1/-6

4 jaar geleden
PSV wordt weer eens door een veel mindere tegenstander op papier voetballes gegeven door een trainer die wel weer hoe je een team laat voetballen. Wat een drama defensie hebben wij. Alles en iedereen loopt er doorheen. Wat een kutkeeper. Wat een klote middenveld. En wat een overpriced aanval. Wat zijn ze nou met zijn allen aan het doen eigenlijk. Totaal geen lijn in het spel. Lijkt wel werk weigering om de trainer te wippen. Geen bal die aankomt. Brandhout!
+8/-3

4 jaar geleden
Jonge jonge jonge wat een bagger weer. Als ik zo zou presteren op het werk, zou ik niet meer hoeven komen.
+2/-2

4 jaar geleden
Lekker Zoet blijven opstellen. Wat een drollenvanger is het toch. Geef Ruiter nu maar eens een kans, want zo verder gaan heeft geen zin en slechter dan Zoet gaat het niet worden.
+1/-5

4 jaar geleden
De korte hoek is niet Zoet zijn ding. Die Hendrix was wellicht toch niet zo gek op het middenveld. Hoe dan ook de vrije val is ingezet.
+3/-0

4 jaar geleden
De volgende aankoop van de Jong zal waarschijnlijk Bassie met de rode neus worden, want dat is waarschijnlijk de enige die (misschien) nog slechter is dan Baumgartl, Boscagli, Lato en onze soevlakibakker. Eerste thuiswedstrijd geen witte zakdoeken maar witte tafellakens mee naar het stadion. Met heel groot de namen de Jong, Van Bommel en Gerbrands er op. Wat een stelletje prutsers. De miljoenen die eindelijk beschikbaar waren zijn op een schandalige en amateuristische manier verkwanseld. Dit gaat nog heel lang doorwerken vrees ik.
+2/-4

 
4 jaar geleden
Je steelt vandaag een punt, meer kan ik er niet van maken..

Dit team is een karikatuur van PSV, totaal GEEN organisatie, er kon een Boeing 747 landen op ons middenveld. Hemeltergend slecht.
We moeten ons richten op plek 3, meer zit er niet in dit seizoen!
+2/-3

4 jaar geleden
Wat een vertoning.... heb vanavond met veel verbijstering gekeken.... ik word niet eens meer boos.... het is verschrikkelijk om aan te zien, verkeerd beleid, dit ligt zeker niet alleen de trainer... veel geld uitgegeven aan 13 in een dozijn voetballers...pfff, en dan eens te bedenken aan de nationaliteiten die er lopen, het zijn er heel veel, te veel.....
+2/-4

 
4 jaar geleden
Hier nog één! Ik kan geeneens kwaad zijn. De moed zakt gewoon in me schoenen.
+1/-1

4 jaar geleden
Zou van Bommel weer allerlei goede en positieve dingen hebben gezien die houvast bieden?
Ik zie een zwalkend inspiratieloos elftal zonder zelfvertrouwen en zonder leider(Rosario is een parodie op een voetballer/aanvoerder) een schande voor ons PSV.
+3/-3

4 jaar geleden
tsjonge jonge wat een kut wedstrijd zeg!! ik snap van bommel niet wil hij een paar psv ers te vriend houden ofzo?? zoet op 1 echte redding na bagger boscagli wat die daar doet snap ik niet van de 50 passes 49 fout! en zo kanik nog wel ff doorgaan!! wat een zooitje zeg!! gauw dit seizoen vergeten en aan het einde seizoen een hoop contracten opzeggen en helemaal opnieuw beginnen!! maar was dit trouwens geen trap vol op de enkel van ik geloof gahkpo van die spartaan??
+2/-1

 
4 jaar geleden
Schande vanavond. Drama beleid. Meer dan 30 miljoen door de plee gespoeld met het kopen van spelers die helemaal niets toevoegen. Drama trainer..pff
+3/-3

 
4 jaar geleden
En dan net als dit seizoen, niemand die naar PSV wil.
Geld hielp andere competitie's al om zeep en vanaf dit seizoen ook de eredivisie.
+2/-2

4 jaar geleden
PSV heeft veel te veel spelers van middelmatig niveau, ik kan er niks anders van maken.
- Zoet is een matige doelman en laat te veel ballen door,
- Baumgartl kan niet verdedigen en daar kan je zo langs lopen
- Sadilek is geen linksback, en brengt op die plek technisch te weinig,
- Rosario brengt te weinig voetbal,
- Guti valt ook steeds tegen.
+1/-4

 
4 jaar geleden
Wat ik al zei... te veel 13 in dozijn voetballers....
+2/-1

 
4 jaar geleden
Het mag dus duidelijk zijn dat we zonder de vijf basisspelers niet veel voorstellen. Iedereen die riep dat Guti en Boscagli erin moeten hebben de deksel op hun neus gekregen hun ongelijk is dus bevestigd. Michal had ik dus nooit gewisseld. Dit elftal was niet eredivisie waardig. Ik hoop dat we donderdag beter voor de dag komen en dat Donyell terug is.
+2/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Je ziet enkel even over het hoofd dat deze spelers ook gewoon van Sparta hadden moeten winnen, maar dat PSV tactisch te kort komt. Als winnen van Sparta afhangt van Viergever, Malen en Bergwijn is de situatie nog veel erger dan gedacht. Speel je Sparta nou van de mat en heb je pech kan ik er nog in komen. Maar we verdiende de overwinning vandaag niet eens.
+6/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ben ik helemaal met u eens . Maar ... iedereen riep maar dat men niet snapte dat Guti en Boscagli niet speelden . Mij is in ieder geval duidelijk waarom Mark hen niet opgesteld heeft. Flut , totaal flut. Michal speelde heel fanatiek , gaat dreiging vanuit ook met zijn beperkingen , maar toch. Deze vertoning was minder dan KKD niveau. Ik hoop dat ze er donderdag staan en dat Donyell terug is .
+4/-2

 
4 jaar geleden
Het is toch gewoon een slechte zaak dat we alle onze hoop op Donyell moeten vestigen voor de wedstrijd tegen LASK? Het mag toch inmiddels wel duidelijk zijn dat het niet enkel aan de spelers ligt maar ook aan het hele plan eromheen. Je gaat mij niet wijsmaken dat onze selectie met een waarde van richting de 200 miljoen afhankelijk mag zijn van 1 of 2 zelfs 3 spelers. Er klopt gewoon geen hout van het strijdplan en de plek van de spelers. Deze blessures en schorsingen bevestigen nog maar eens dat ons hele spel is gebaseerd op toeval en individuele ingevingen. Dat vind ik topclub onwaardig.
+6/-0

 
4 jaar geleden
Alle hoop op Donyell remmie inderdaad of heb jij een spits gezien vanavond ?
+1/-0

 
De spelers die je noemt kunnen het in deze povere samenstelling ook niet doen, het is op dit moment een algehele dooi elftal met een enkele uitzondering.
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@Remmie, Ik zie ook geen systeem. Bij Cocu had je altijd een systeem.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Dat moet ik je dan toch nageven. Ondanks dat we wekelijks met 5 verdedigers eindigden en het vaak het aanzien niet waard was zat er wel een idee achter. En eerlijk is eerlijk spelers van niveau Depay, Wijnaldum, de Jong en Guardado hebben we op dit moment gewoon niet. Het zal dus van het collectief moeten komen en op dit moment ontbreekt elke vorm van balans in het elftal.
+3/-1

 
4 jaar geleden
He He , nu ineens wel . We hebben leuke wedstrijden gespeeld onder Philip maar ook schijtbakkenvoetbal of zijn we dat vergeten?
+4/-1

 
4 jaar geleden
En 3x kampioen of zijn we dat vergeten?.
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Deze reactie weggehaald stond er dubbel op.
+2/-2

 
Belachelijke opmerking. Mensen die kritiek hebben direct weg gaan zetten als gloryhunters
+1/-1

 
4 jaar geleden
Nee , dat ben ik zeker niet vergeten maar degene die riepen dat het onder Philip beter was zijn vergeten wat ze indertijd riepen. En nu roepen ze dat Philip een betere coach was. We hebben meer te maken met stangers op deze site dan supporters . Het is sarcastisch bedoeld . Ik heb onder Philip ook genoten van PSV net zoals ik onder Mark ook hele mooie wedstrijden gezien heb . We hebben nu eenmaal te maken met ''supporters''die ''fan''zijn van de ploeg die op de eerste plaats staat , wie het dan ook is . Staat leuk op een verjaardagsfeestje .
+3/-2

 
4 jaar geleden
Met 2x zelfde bericht wil je statement maken of zo, Romaba?

Ik had het niet verwacht maar het voetbal, nou ja parodie hierop, onder Van Bommel is nóg saaier dan dat onder Cocu. Enige verschil is dat Cocu wél presteerde i.t.t. ultieme loser Van Bommel.

Zo was zowel Cocu als Van Bommel een prima clubvoetballer voor PSV. Alleen zo jammer dat Mark op hét moment suprême in de halve finale CL tegen Milan zijn man uit de rug liet weglopen. Een paar jaar later tekende hij bij Milan.....
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
2 x hetzelfde bericht was niet mijn opzet . Inmiddels aangepast . Sorry als u zich hieraan stoort, niet mijn bedoeling.
Wat betreft Philip , die heeft het heel goed gedaan na de hulp van Guus Hiddink nietwaar ?
Maar heeft het heel goed gedaan. Persoonlijk denk ik dat we Mark de tijd moeten geven . Nu een coach vervangen heeft totaal geen zin . We eindigen op de 2e plek alhoewel ik nog niet overtuigd ben van onze concurrent . Wij hebben ooit 9 punten voorsprong gehad . En ik weet zeker dat u weet hoe het afgelopen is . Niet te snel de handdoek gooien.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Fair enough. Die opmerking m.b.t. dubbel post was flauw, past in de categorie "vogels van divers pluimage", zullen we maar zeggen.

Overigens had ik best kunnen leven met een minder seizoen. Mits PSV maar gewoon afgelopen seizoen kampioen was geworden. Dat Mark van Bommel, met prima assistentie overigens van met name Jeroen Zoet en, fair's fair, de var(ce), een zekere landstitel heeft verkwanseld is imo onvergeeflijk.

Hoe er momenteel met de dure centen wordt omgesprongen ia another matter. Dat verwijt ik John de Jong, maar meer nog zij die deze pure lichtgewicht aanstelden en hem laten spartelen. Dan doel ik uiteraard op Toon Gerbrands en de RvC (RvB?). Uiterst kwalijk.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ben wel benieuwd of we het tij nog kunnen keren nu de spelers terugkeren na hun schorsing op Ryan na . Hopelijk is Donyell nu van de partij . Ik denk als we tegen Lask en Willen II verliezen Mark op gaat stappen. Die blijft niet aanmodderen daar is hij de persoon niet voor. Of we er beter van worden is de vraag.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Sorry hoor, maar we hebben de moeilijkste wedstrijden nog niet eens gehad en staan al 8 punten en een onmogelijk doelsaldo achter. Feyenoord, Ajax, AZ en Vitesse uit komen nog. Ontlopen van de play-offs lijkt me een wat realistischer doel op dit moment, zeker als je bedenkt dat 1 schorsing of blessure ons terug brengt naar Keuken kampioen niveau. Ik hoop ook van harte dat Ajax helemaal in elkaar dondert, maar dan nog is dat niet onze enige concurrent. Bij de eerste 12 wedstrijden zat maar 1 echt lastige en dat was Utrecht uit. Ondanks dat scoren we gemiddeld slechts 2x per wedstrijd en krijgen we er meer als 1 tegen. Kijk naar de resultaten en het spel sinds RKC thuis en je kan toch enkel maar concluderen dat er iets moet veranderen?
+3/-0

 
4 jaar geleden
Heb je gelijk in remmie , er moet zeker iets veranderen . Onze selectie is toch blijkbaar niet breed genoeg. De vervangers die er staan halen het niveau niet . Dan moet je ingrijpen. Dat zal nu ook wel gebeuren denk ik.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Een nieuwe coach is geen optie in ieder geval zeker niet voor de winterstop.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Pff wat een dramatisch slechte wedstrijd weer maar nog erger, hoe lang wacht Gerbrands totdat hij ingrijpt??? Ik begrijp hier werkelijk helemaal niets van. In de zomer zag je het al aankomen. 15 miljoen voor een aanvaller die al 2 jaar geen rendement heeft terwijl het probleem achterin ligt. Ik dacht dat PSV geleerd had nadat het 10 miljoen in het gootje had gegooid voor Romero. Uiteindelijk wordt voor de defensie Baumgartl gehaald (de enige aankoop van de afgelopen 2 jaar waar ik nog wel vertrouwen in heb, jammer dat hij laatste 2 wedstrijden ook zwak speelt)en worden noodgrepen uitgehaald met spelers als Lato en Boscagli die bij eerdere clubs niet voor niets door de mand zijn gevallen. Gevolg is dat het hele elftal uit balans is en dat merk je nu je door tegenslag enkele spelers mist. In mijn beleving ligt dit lang niet allemaal aan van Bommel maar grotendeels aan de technische staf en John de Jong. Maar op een of andere manier blijft kritiek John de Jong maar uit. Maar wie heeft hij nu gehaald? Behich (op aandragen van van bommel), Sainsbury (ook op aandragen van van bommel), Lato, Boscagli, Schwaab (teruggehaald), Baumgartl, Doan, Mitroglu en Bruma. Alleen Baumgartl en Doan doen het nog redelijk hoewel ik ook mijn twijfels heb over de effectiviteit van Doan. Als het zo doorgaat zie ik PSV de komende jaren niet alleen op de ranglijst maar ook in de breedte ingehaald worden door clubs als AZ en UTRECHT die op dit moment een veel sterkere technische staf en scouting hebben. Ik mag Van Bommel en De Jong als personen maar het zijn op dit moment de verkeerde personen op de key posities bij PSV. Ik hoop dat er snel wordt ingegrepen.
+4/-3

 
4 jaar geleden
Psv heeft jarenlang altijd enkele topspelers in het team gehad die op individuele kwaliteiten wedstrijden konden beslissen. Daardoor geen echte noodzaak voor het trainen op taktiek en vaste patronen of dooie spelmomenten. Dat zit niet in de cultuur van de club. Clubs die jarenlang in de subtop zitten moeten verdomd slim spelen en oefenen op concepten om sterkere tegenstanders zo nu en dan de baas te zijn. Nu er een paar toppers ontbreken weten ze niet wat ze moeten doen.
Verdedigend gaat er teveel fout. Die Mitroglu viel ook door de mand. Verloor elk kopduel en wist geen bal vast te houden.
Merk op dat de uitgeleende spelers ook niet echt potten breken bij de middenmoters waar ze zitten
+2/-1

 
4 jaar geleden
Helemaal mee eens, en eigenlijk onbegrijpelijk dat een topclub zulke onervaren mensen op zulke belangrijke posities neerzet. Het kan altijd een keertje goed vallen natuurlijk, maar ik zie liever iets meer ervaring en bewezen diensten. PSV is veel te veel een vriendjesclub i.p.v een topclub.
+4/-1

4 jaar geleden
Frustrerende periode voor PSV. Zonder Bergwijn en Malen stelt dit onsamenhangende team niet veel voor. Lijkt wel alsof er te veel spanning in die koppies zit en te weinig onverzettelijkheid. Wat dat betreft mag van mij Dumfries morgen al de aanvoerdersband overnemen. Misschien gaat Rosario dan ook wat vrijer voetballen. Over de kwaliteiten van Mitroglou begin ik toch steeds meer te twijfelen, die heeft de laatste wedstrijden als invaller alleen maar in de weg gelopen eigenlijk. Gakpo en Ihattaren probeerden het nog wel maar er staat geen spits om de ballen erin te leggen. Doan paar aardige eerste aannames maar kon ook telkens geen goede voortzetting bedenken. Bruma met ruimte voor hem prima, maar in de korte ruimte ook telkens veel te onrustig. Rosario zijn hele uitstraling is echt om te huilen, als aanvoerder zijnde verwacht je toch veel meer onverzettelijkheid van hem. Het Duitse centrum was vandaag totaal zonder maar 'n sprankje vertrouwen, constant achteruit lopen en paar keer echt onverklaarbaar balverlies. Dumfries deed zoals altijd zijn opperste best maar zonder een fatsoenlijke LB kan je het wel vergeten om een beetje onvoorspelbaarheid in je opbouw te krijgen als hij vanuit rechts het spel telkens moet bepalen. Zoet had vandaag in ieder geval weer eens wat snelle(re) spelhervattingen, maar als je dan weer je laat verschalken in de korte hoek schiet je daar echt helemaal niets mee op natuurlijk. Kortom, te veel blessures/schorsingen en te weinig zelfvertrouwen momenteel. En dat laatste mag je toch wel de staf aanrekenen.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Kortom, te veel blessures/schorsingen en te weinig zelfvertrouwen momenteel. En dat laatste mag je toch wel de staf aanrekenen..........Dus als jij je werk niet goed doet bij je werkgever is de baas hier verantwoordelijk voor . Vind je dat zelf ook niet vreemd klinken ?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ja ik ga er van uit dat de TS er voor zorgt dat de koppies allemaal dezelfde kant op staan en dat de juiste mensen spelen. Natuurlijk ben je in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor je eigen prestaties maar wanneer ik bijvoorbeeld niet goed mijn werk doe dan is de baas er wel verantwoordelijk voor om mij te assisteren/coachen om mij de goede kant op te begeleiden. Een verschil hierbij is ook nog eens dat ik niet op de korte termijn gewisseld kan worden.

Dat de HR-afdeling (JdJ) niet voor het juiste personeel heeft gezorgd, dat laat ik nu even buiten beschouwing.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik hou ervan om de dingen positief te benaderen. Laat me eens denken.
We zijn met 11 man geëindigd. Mijn voetbalseizoen is ontdaan van spanning,fijn voor het thuisfront.ehh.dat was het ongeveer wel.
Effe serieus. Ik heb al vaker gezegd dat ik van dit team geen constant seizoen verwacht. Maar dat het na een paar blessures en schorsingen zo ver weg zou zakken had ik niet verwacht. Het is van de gekke dat je als ploeg dus afhankelijk bent van 2,5 jeugdspeler. Bergwijn is niet echt meer jeugd te noemen. Dat brengt me bij het grootste probleem. De scouting. Bijna niemand voegt iets toe,eigen jeugd wel. Veel miskopen incl. mega miskoop Romero die geruisloos gaat verdwijnen. Hier moet echt ingegrepen worden. Verder proberen om positief te blijven en voor de 2e plaats gaan.
+5/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Net kwartiertje terug uit Knor. De zoveelste blamage is een feit. Maar kritiek is taboe hier. Want dan ben je geen échte supporter. Dus modderen we maar gewoon door. Toppers John & Mark, alles loopt op rolletjes. Niks meer aan doen. En Jeroen hield zowaar óók een bal tegen! En Toon ziet dat PSV op schema ligt, op naar de top-32. Goed man, iets van zachte heelmeesters & stinkende wonden was het toch en struisvogels die hun kop in het zand steken?
+3/-5

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Het zijn toch struisvogels die hun kop in het zand steken of ben ik abuis ?
+3/-0

 
4 jaar geleden
Ja en? Ach misschien boeit PSV jou wel niet zo. Dat kan natuurlijk. Ieder zijn of haar ding.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Pardon , PSV mij niet boeien ? heeft u terug van sinds 1973 supporter van de beste en warmste club van Nederland ?
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik zei misschien hè. Ja ik weet dat jezelf als dé modelsupporter van PSV beschouwt. En wee iemand die een kritische opmerking durft te maken. Die is natuurlijk absoluut geen echte supporter (wat men overigens ook precies onder "echte supporter" verstaat).
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ben absoluut geen modelsupporter killermfc , ik kan heel goed relativeren heb veel meegemaakt met de club in al die jaren . Ik heb alleen moeite met de zgn supporters die vanaf de eerste dag al riepen dat het niks is de zgn stangers .

Het was heel slecht vandaag zonder meer. We gaan voor de 2e plek dat is ook duidelijk. Het is niet anders . Schelden en tieren heeft totaal geen zin of denkt u dat het spel van onze ploeg dan beter gaat worden . Frustraties begrijp ik. Als mijn ploeg verliest heb ik de pest in . Het gene wat ik nu constateer is dat onze ploeg KKDV waardig is als we 4 basisspelers missen. Hoezo ben ik dan niet kritisch ?
+3/-1

 
4 jaar geleden
De trainer is niveau hoofdklasse en de td, daar moet nog een niveau voor gevonden worden al komt onderbond in de buurt.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Ben ik niet met u eens . Ik denk dat Mark best wel kwaliteiten heeft maar je kunt hem toch niet verantwoordelijk stellen dat onze spelers domme rode kaarten pakken en hun taken niet uitvoeren mag ik aannemen. Iedereen riep 'ik snap niet dat v Bommel Guti niet opstelt' om een voorbeeld te noemen of Boscagli , weet u nog ? Ik weet nou wel waarom niet en ik denk u ook wel.
+2/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik constateer met regelmaat dat PSV pas na rust begint met voetballen. Dat kan goed gaan, maar gaat dus laatste weken goed fout. Ik constateer dat hij vorig seizoen, when the going got tough niet thuisgaf. Ik constateer vanavond dat goede voetballer Gaston Pereiro zo'n beetje de hele 2e helft op een meter of 5 à 10 van ons moest warmlopen, totdat hij vlak voor tijd onverrichter zake weer kon gaan zitten. Hij stond erbij en keek ernaar (again).
+1/-0

 
4 jaar geleden
Is mij ontgaan , snap ik ook niet . Zelf zou ik hem niet opstellen maar ook niet warm laten lopen voor Jan met de korte achternaam . Schijnt weer mode te zijn , was bij Huntelaar ook het geval vrijdag jl. .
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Het was hemeltergend slecht, het leek helemaal(!) nergens op, bedroevend niveau. Als heel het team zo speelt is de TS hier verantwoordelijk voor. Een paar weken geleden was het niveau een heel stuk hoger. Echter zelfs met blessures moet je Sparta je wil opleggen en ervoor zorgen dat met de rust de klus geklaard is. Aan de TS om het tij te keren en te laten zien dat ze de selectie weer op het spoor kunnen krijgen. Bommel&co zullen het moeten laten zien.
+2/-4

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
@pvh, Ik kan er niks anders van maken dan dat de doelman, verdediging en middenveld van matig niveau zijn, en de aanval met Ihattaren, Malen en Bergwijn een zeer hoog niveau kan halen.
Als het voorin gaat lopen dan trekt het hele team zich daaraan op.
Maar als het voorin niet loopt (bv door blessures) dan worden alle zwakke plekken van PSV zichtbaar. Eigenlijk zien we nu dezelfde problemen als in Jan-Mei van dit jaar. Alleen toen hadden we Luuk de Jong nog als redding.

Tav je opmerking over de TS. Ik zie geen ingeslepen spelsysteem. Bij Cocu had PSV dat nog wel.
+2/-2

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Aanval kan een zeer hoog niveau halen maar gebeurt dat wel voldoende?
+2/-0

 
4 jaar geleden
@romaba: Zoet heeft bewezen een hoog niveau aan te kunnen, het is echter al een 3/4 jaar (met uitzondering een aantal wedstrijden begin dit seizoen) gewoonweg onder de maat. Het is iets tussen de oren, ik vermoed dat het te maken heeft met het feit dat hij onzeker over zichzelf is en zijn toekomst: weg bij PSV, blijven bij PSV, is de club waar ze me willen hebben wel iets wat ik dan weer wil etc. De verdediging is geen wereldtop, maar in de eredivisie mogen blunders achterin van de afgelopen weken bij deze spelers gewoonweg niet voorkomen. Vorig jaar hadden we heel weinig tegendoelpunten, toen ging het wel goed. Het middenveld blijft zoeken, wie er dan ook speelt en samenstelling. Guti was vorig jaar een grote miskoop, hij heeft bitter weinig goeds laten zien tot nu toe, en dat ligt niet echt aan van Bommel. Je hebt gelijk dat het systeem die Bommel hanteert en er in wil 'slijpen' te vaak niet aanwezig is. Daarom acht ik de TS als hoofdverantwoordelijke dat het momenteel niet loopt. Daar ligt wmb. dan ook de druk.
+2/-0

 
4 jaar geleden
pvh25 , vraagje , reageert u op mij of op WouterErik ? De termen die u noemt, TS en ingeslepen of inslijpen heb ik niet gebruikt.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Haha @romaba, hij was idd aan @woutererik, maar je mag er ook iets meedoen ;).
+1/-0

 
4 jaar geleden
U geeft een juiste analyse , daar kan ik niets aan toevoegen. Ik denk dat het nu tijd is voor actie. De tijd van krediet voor sommige spelers mag nu wel verstreken zijn. Gisteren heb ik nog eens naar de samenvatting gekeken op de site van het ED. Het is wel een samenvatting maar voldoende om te zien dat we soms amateuristische fouten maken.

We hebben best wel goede kansen gehad maar weer niet af kunnen maken. De coach nu wegsturen zou wel de domste fout zijn die we nu kunnen maken. Zou veel geld gaan kosten en lost niets op. De spelers moeten bij zichzelf te rade gaan. Er straalt momenteel geen winnersmentaliteit van af.
+1/-0

4 jaar geleden
Inderdaad te weinig inzet... Maar ook echt te weinig voetballen vernuft. De Latinos zijn afgehaakt bij psv. Gutti pereiro en lato... Heel jammerm
Wordt tijd voor wisselen zoet?
+2/-2

 
4 jaar geleden
Van Bommel heeft het niet met latino's.
+1/-3

4 jaar geleden
Nou dat was het dan op 8 punten geen kampioen onze vrienden weer +40 miljoen en AZ bij houden wordt al een klus..!!
+4/-2

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Iedere week hetzelfde ge blAblablabla Bedankt van Bommel, meest waardeloze trainer van de afgelopen decennia. John de jong en zijn scouting hebben geweldig werk verricht . Klaar in november, nog nooit vertoond.
Toon , was het nu de eerste 32 van Nederland ?
+5/-3

 
4 jaar geleden
Souza Faria... Bruma heeft 12 miljoen euro gekost, hij voegt weinig toe - zo'n speler is dadelijk onverkoopbaar.
Het probleem zit op het middenveld... combinatiespel is zwak en er is geen goede verbinding met de verdediging en ook niet met de aanval.
Dit is het grote verschil met Ajax - bij Ajax is het middenveld uitstekend, snel en nauwkeurig combinatiespel waar je moeilijk tussen komt... de verdediging wordt hierdoor ontlast en de aanval wordt veelvuldig gevoed.
Ploegen krijgen tegen PSV (te) veel doelrijpe kansen terwijl de keeper aan de andere kant steeds minder te doen krijgt - dit is niet zo eenvoudig op te lossen.
Rosario en Guti zijn teruggevallen, weet niet of Van Bommel dit nog op de rit krijgt?
Een nieuwe trainer met ervaring en goede contactuele eigenschappen kan een omwenteling teweeg brengen.
+4/-1

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Van John de jong was cynisch he ! idd die Bruma kan er werkelijk niks van. Is niet voor niks overal door de mand gevallen. Misschien in de winter slijten aan porto.
+1/-1

4 jaar geleden
Volgens mij doet onze aanvoerder pablo zijn bek niet eens open. Dit bedoel ik zitten totaal geen personalities in dit elftal. Allemaal maar wat bang dat v bommel ze terugfluit als ze hun mond opendoen.
Iemand die affelay aanvoerder maakt? Niemand die de trainer kan corrigeren. Ook mbt speelstijl.
Alleen bij denzel zie ik pit, die hij nog wel eens kan overbrengen. Maar nee onze aanvoerder lijkt ook 1 van de 2 wedstrijden stijf te staan van de spanning..

Klinkt gek dat ik dit zeg, maar gooi hendrix er maar in ipv rosario. En geef die band aan denzel/malen of bergwijn.

Vanaf nu spelen de spelers met vuur.

Enige positiefs wat wil te vermelden valt is dat iha, bergwijn en malen gewoon veel geld moeten gaan opbrengen. Ondanks deze kutwedstrijd blijft ihataren zon heerlijke speler. Doet pijn aan mijn hart hem te zien spelen met( die de rol van pion goed invult) wat een dynamiek heeft die jongen.. dat is een zaalvoetballer, lekker aanbieden aan
En rosario, die 2 weten het spel als geen ander te vertragen
+3/-1

 
4 jaar geleden
Rosario is geen aanvoerders type... niet in het veld en ook niet als woordvoerder.
Ongelooflijk dat Van Bommel en PSV dit van hem eisen, terwijl hij dit niet kan.
De vraag is - wie dan wel?
Denzel Dumfries ontpopt zich steeds meer als aanvoerder met zijn werklust en inzet - ook als woordvoerder voor de camera doet hij het uitstekend.
Maar met alleen Dumfries redden we het niet... het middenveld klopt niet - slecht samenspel en weinig bruikbare ballen richting de aanval (slordig) waarbij we nu zien dat door zwak spel op het middenveld de verdediging en de keeper onzeker worden waarbij de goals ons om de oren vliegen.
+2/-0

Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Begin oktober heeft Alfred Schreuder de hulp ingeroepen van John Troost. De eerstvolgende wedstrijd bij Bayern uit werd met 1-2 gewonnen en sindsdien pakt Hoffenheim 12 uit 4. Hopelijk is Guus bereid en mag hij van zijn huidige werkgever bijspringen want het gaat totaal de verkeerde kant op. In niks zie je de hand van van Bommel nog terug, en er worden zeer vreemde beslissingen genomen (Affelay halen en aanvoerder maken, Rosario reserve aanvoerder maken, vasthouden aan Sadilek, Bergwijn totaal over de klink jagen, die Griek als konijn uit de hoge hoed halend en vervolgens weinig minuten gunnen etc etc). Gaat hij volgende week Willy en René opstellen? Time for change Toon. Rijd naar Amsterdam en vraag of Guus even paar keer koffie komt drinken. En kom aub niet met de schoonvader van Marksku aan. Kwaliteit aub!
+4/-2

4 jaar geleden
Deze selectie is gewoon ondermaats. Het is nu al een verloren seizoen. Ga er nu maar over nadenken, met welke selectie je het komend seizoen begint. In deze selectie moet opruiming gehouden worden, wil je mee blijven doen bovenin.
+3/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Idd, met welke spelers ga je het volgende seizoen spelen.
Hopelijk zonder van Bommel.
+5/-2

4 jaar geleden
Vooral verdedigend is het erg zwak. Jammer dat ze geld uitgeven aan Bruma en Doan terwijl ze dat beter aan een goede verdediger hadden kunnen besteden. Verder vind ik Van Bommel als trainer ook erg tegenvallen. Hier gaan we geen prijzen mee pakken.
+2/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Dit wordt strijden om een playoffs plek. De direkte concurrenten zijn FC Utrecht, Vitesse, Heracles en Feyenoord.
Het samenstellen van een 11tal begint altijd met een sterke verdediging.
Bij PSV is de verdediging al drie jaar erg zwak.
Trouwens bij LASK wordt ook heel erg lastig. Misschien kunnen we alvast rondkijken voor een andere staff en spelers voor volgend seizoen.
+2/-1

 
4 jaar geleden
"Het samenstellen van een 11tal begint altijd met een sterke verdediging" helemaal mee eens !
Elk topteam wordt van achteruit opgebouwd.
Vorig jaar was creativiteit voorin een probleem, dus ik snap dat ze daar op hebben ingekocht, maar zonder goede CV's krijg je geen goed team. Als met de doelman en CV's de zaken op orde zijn, krijg je rust in een team. Niveau is nu te laag en ze worden veel te gemakkelijk voorbij gelopen.
+3/-0

4 jaar geleden
De LB positie ga ik het niet meer over hebben. Maar ik ben wel zeker over het feit als een trainer iemand neerzet op een positie waar hij niet zou moeten spelen, dit zijn weerslag heeft op het scorend vermogen op het team.
Liever Boscagli, en anders MOET er in de winter iets komen op die positie. Anders gaan we ben ik bang de 3e plek ook niet vasthouden.

Het centrum achter vind ik in principe is goed genoeg voor de eredivisie. Ondanks Baum laatste wedstrijden ook onzeker oogt.

Het middenveld zit op het moment het grootste probleem naar mijn mening.
Guti en Rosario hebben 0 dynamiek in het spel. Volgens mij vind Guti het ook heel
vervelend om eens een vieze tackel in te zetten. Miskoop, gooi hem maar door naar het zaalvoetbalelftal van psv. Rosario ook zo statisch als wat. Waar zie je dat nog in het moderne voetbal?

Op dit moment denk ik dat psv de beste resultaten zal halen met het volgende middenveld

Ihatarren
Thomas Hendrix

Zo ga je naar verwachting meer 2e ballen en duels winnen. Waarbij Hendrix
laatste wedstrijden het verdienstelijk deed.

Voorin normaal gesproken Steven/Cody - Malen - Doan/ Bruma

Ondanks dat ik besef dat we hiermee geen kampioen gaan worden, moet zonder al teveel blessures plaats 2 realistisch zijn
+2/-3

 
4 jaar geleden
Dynamiek krijgen op het middenveld heeft niet alleen te maken met de poppetjes op het middenveld. Het gebrek aan dynamiek komt vooral door de keuzes die de trainer maakt in zijn opbouw spel. Nooit probeert hij een overtal te creëeren op het middenveld. Hij leunt in zijn aanvalsspel volledig op de ingevingen van zijn aanvallers. Veel luitjes hier bazelen over Dumfries als captain vanwege zijn inzet. Maar meneer Dumfries is zoveel onderweg naar voren dat zijn persoonlijke tegenstanders bijna altijd de assist leveren op tegengoals van PSV. Liever een stille captain dan een tactisch onbenul als captain. Bovendien is het niet zo heel belangrijk wie je captain maakt als je geen captain waardige spelers hebt in je team. Zolang die band maar niet zit om de arm van een speler zonder brein.
+1/-1

4 jaar geleden
Bij een professionele club als PSV mag je toch hopen en verwachten(lees eisen) dat zowel wedstrijden als spelers wekelijks individueel een gedegen analyse en evaluatie krijgen van onze technische staf!!!

Het kan toch onmogelijk zo zijn dat de gehele TS het unaniem met elkaar eens is en zo doorgaat en niet ingrijpt.

Blijkbaar is er tot op heden niemand die met de vuist op tafel mept of voldoende invloed op v Bommel heeft om hem te bewegen veranderingen aan te brengen op individuele posities of de tactiek en speelwijze.

Iets waar we ons grote zorgen om moeten maken lijkt me!!!!!
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik kan me niet voorstellen dat men dat ook niet doet ze zijn mans genoeg de gehele staf . We hebben inmiddels gezien dat op de reservebank kneusjes zitten die het niveau niet aankunnen.

Als Mark het niet meer zou zien zitten zou hij opstappen a la Jaap Stam . Hij blijft niet doormodderen voor geen prijs. Ons team is niet goed genoeg gebleken zeker niet als je vijf spelers moet missen . We gaan het zien tegen Lask en Willem II .
+1/-2

 
4 jaar geleden
Enige kneusje is de trainer. Die man moet terug naar de KNVB cursus of een keer bij slot gaan kijken.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Deze "kneusjes" zijn wel door het technische team van PSV naar binnen gehaald en hebben echt wel een hoger niveau dan, met alle respect, Sparta. De geblesseerde spelers als excuus aandragen voor een gelukkig punt tegen Sparta is een enorm zwaktebod. De oorzaak zit veel dieper.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Als die een hoger niveau hebben dan Sparta heb ik iets gemist remmie . Ik heb het niet gezien. Onze ex spelers bij Sparta waren in ieder geval beter dat heb ik wel gezien.
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat klopt, een stuk beter georganiseerd. En er stonden voldoende basisspelers binnen de lijnen om Sparta het mes op de keel te kunnen zetten. Mark mag blij zijn dat ie niet bij Bayern zit, daar heerst wel een topsportklimaat.
+2/-0

 
4 jaar geleden
remmie , iedereen riep dat Guti en Boscagli erin moeten . Wat hebben we nu gezien ? Onze vriend met de baard had ook zijn dag niet . Bruma viel tegen en cody heeft toch wel moeite met timing bij het inkoppen van een bal .

De kritiek van Denzel kan ik goed begrijpen . Geen inzet , totaal geen inzet en laat Sparta dat nou net wel hebben , zaterdag in ieder geval wel.
+1/-2

 
4 jaar geleden
en dan Sadilek eruit halen , die wel inzet heeft getoond.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Remmie - over Bayern gesproken, de trainer is met onmiddellijke ingang ontslagen.
Het zou zo maar kunnen dat Mark van Bommel hun nieuwe trainer wordt... dit zou niet verkeerd zijn.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Zal mij niet verbazen als ten Hag in de winterstop vertrekt naar Bayern . Klus geklaard , Ajax in de CL en het is zijn grote droom . Bayern mag bellen zei hij twee weken geleden.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Volgende week Willem2, graag een 0-6 om te laten zien dat de afgelopen weken een tijdelijke dip was.
+2/-3

 
4 jaar geleden
Zou niet gek zijn , dat zou veel goedmaken.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Met 3x Pablo en 3x Jorrit. En toen ging de wekker. Ik moet nog maar zien dat we daar überhaupt winnen, de rug zal gerecht moeten worden. Het zal tijd worden.
+4/-4

4 jaar geleden
We eindigen tweede dit seizoen. We zullen nog een flink aantal keer dik winnen en een flink aantal keer de bietenbrug opgaan. Hopen in Europa een beetje te stunten. Dat wordt ons seizoen.
+2/-2

4 jaar geleden
zoet zei op dit niveau moet je die ballen pakken!! ja en jij doet het niet wordt tijd voor iemand anders in de goal!!
+2/-1