Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV kansloos onderuit in Breda na zoveelste wanvertoning


Tijdstip
23 januari 2020
Stadion
Rat Verlegh Stadion
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV kansloos onderuit in Breda na zoveelste wanvertoning; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV kansloos onderuit in Breda na zoveelste wanvertoning

PSV lijkt al te snakken naar het einde van het seizoen. De dramatische uitreeks werd in Breda voortgezet met een schandalige vertoning tegen NAC en door de 2-0 nederlaag is de ploeg van Ernest Faber uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. Het moet komend weekend bovendien Timo Baumgartl missen, omdat hij met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd.

Beide ploegen vlogen uit de startblokken, waardoor het spel vanaf het begin meteen op en neer golfde. PSV kreeg via Mohamed Ihattaren de eerste kans van de wedstrijd, maar hij schoot recht op de doelman. Enkele minuten later ontsnapte PSV aan een achterstand toen Nick Viergever een verkeerde pass gaf en deze in de voeten van een NAC-speler belandde. De aanval eindigde uiteindelijk op de lat.

Omdat beide ploegen vervolgens vooral opvielen door veel slordigheden duurde het lang voordat er weer een kans ontstond. Vijf minuten voor tijd werd NAC plotseling weer gevaarlijk na gestuntel in het centrum van PSV. Lars Unnerstall kon echter eenvoudig redden op het schot dat volgde. Ook PSV kreeg nog een goede mogelijkheid nadat het razendsnel counterde via Ihattaren en Steven Bergwijn. Die aanval werd echter slecht uitgespeeld, waardoor beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten.

Direct na rust kwam Sam Lammers in het veld en kwam er direct meer voetbal in de ploeg. Al snel volgden enkele goede kansen, maar nadat er achterin de zoveelste flater dit seizoen werd gemaakt was het NAC die de voorsprong pakte. Timo Baumgartl liet zijn man lopen, waardoor de thuisploeg met drie aanvallers tegen twee verdedigers kwam te staan. De inzet van Boussaid werd in eerste instantie nog knap door Unnerstall gered, maar vervolgens kon de aanvaller de bal in een leeg doel binnen tikken.

Al snel kreeg PSV een goede kans om gelijk te maken. Na een goede aanval werd het schot van Bergwijn gekeerd door doelman Olij en de defensie van NAC kon de bal nog net wegwerken voordat Lammers scoorde. Een minuut later kreeg PSV een nieuwe tik te verwerken. Baumgartl ging opnieuw hopeloos in de fout, was zijn man weer kwijt en trok hem onderuit. De Duitser kon vervolgens met een rode kaart richting de kleedkamer, waardoor PSV het resterende half uur met tien man uit moest spelen.

Die rode kaart leek hard aan te komen binnen de ploeg. Het vertrouwen in een plek in de kwartfinale leek volledig weg. Duels werden veel te slap in gegaan, passes gingen veelvuldig fout en het leek wachten tot NAC de voorsprong verder zou uitbreiden. Die volgde dan ook ruim een kwartier voor tijd. Achterin werd wederom veel te slap ingegrepen door PSV, waarna een schot van Ilic via de voet van Jorrit Hendrix van richting werd veranderd en Unnerstall daarmee kansloos liet.

PSV leek de handdoek inmiddels definitief te hebben geworpen. Het kwam zelf tot geen serieuze aanval meer en kon vooral opgelucht ademhalen dat NAC de gashendel stevig terughaalde en een historische bekernederlaag de ploeg bespaard bleef. Het veranderde niets aan het feit dat PSV inmiddels voor de tiende uitwedstrijd op rij niet wist te winnen in reguliere speeltijd en het vertrouwen binnen de ploeg zo hard is afgenomen dat zelfs de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie terecht wist te winnen.


[video] Reacties Lammers & Viergever na NAC - PSV


Denzel Dumfries: 'We lieten ze in de wedstrijd komen, een repeterend verhaal'

In gesprek met Fox Sports was Denzel Dumfries niet te spreken over het spel van PSV. "We begonnen niet goed aan de wedstrijd, het was veel te slap. We lieten ze in de wedstrijd komen, een repeterend verhaal", aldus Dumfries. "Je maakt het jezelf dan onnodig moeilijk. Zij komen op 1-0 en dan kom je ook nog met tien man. Dan is het vrijwel afgelopen."

De verdediger weet niet wat er met PSV aan de hand is. "Het is op dit moment ondermaats. We blijven vechten, we proberen dicht bij elkaar te blijven en proberen om positief te blijven. Dit mag gewoon allemaal niet gebeuren. We moeten goed in de spiegel kijken, maar dat hebben we al vaak gezegd", zo geeft hij aan. "Je kan niet één speler aanwijzen. We falen als collectief en dat is een repeterend verhaal. Het is moeilijk op dit moment. We moeten onszelf op een gegeven moment gaan belonen en dat doen we niet."

Dumfries is het eens met de supporters in het uitvak die massaal schaam je kapot riepen. "Ze hebben groot gelijk", zei hij daarover. "Dit moeten we gewoon nemen. Dit is verschrikkelijk. Ze hebben gewoon gelijk. We moeten gewoon beter gaan presteren, want dit is PSV onwaardig."


Ernest Faber: 'We hebben het wel over PSV 1 en niet over DBS 5'

Ernest Faber was in gesprek met Fox Sports witheet over de prestaties van zijn ploeg. "Dit is PSV onwaardig. Ik miste zeker in de tweede helft de trots om voor PSV te spelen", aldus Faber. "Daar begint het allemaal mee. Speel graag voor ons ja of nee. We mieteren het daarna heel snel weg."

Faber was pissig over het spel. "Iedereen speelt voor zijn eer en zijn geweten. We kunnen een mooie prijs pakken. De eerste helft was nog acceptabel, maar van achteruit was het te angstig om te voetballen", zo gaf hij aan. "We hebben het wel over PSV 1 en niet over DBS 5, waarin ikzelf voetbal. Daar kun je zulke dingen laten zien. We worden allemaal goed beloond. Dan moet je een bepaalde verantwoordelijkheid nemen. Je ziet dan alles wegvallen. We krijgen nog wat mogelijkheden, maar hebben niet de scherpte om het af te hebben. Je hebt dan nog een domme overtreding en een rode kaart, dan valt bijna alles ineen. Ik zit nu bijna 30 jaar bij deze club en dit heb ik nog niet gezien."

De trainer van PSV was het niet helemaal eens met de opmerking dat het seizoen voor PSV al voorbij is. "Je kunt nu als spelers laten zien wat je werkelijk waard bent", zei hij daarover. "Ik heb de trotst gemist en de uiterste wil om er nog iets van te maken. Dat moeten ze laten zien in de komende wedstrijden."

Faber was het wel eens met de opmerking dat PSV karakters mist. "We kunnen trainen wat we willen, maar uiteindelijk gaat het er om dat je zelf de knop omzet en je eigen verantwoordelijkheid pakt. Wat je op de training laat zien, moet je ook in de wedstrijd laten zien", aldus Faber. "Ik heb nu in de selectie dit soort types niet voorradig. Misschien in de toekomst doorgroeiend, maar ik kan nu niet zeggen dat ik er een of twee klaar heb die snel opstaan. Er wordt hard gewerkt en hard getraind. Daar hebben we niet over te klagen. Maar het omzetten in daden is een ander verhaal."

Tot slot kreeg Faber de vraag hoe PSV nu verder moet. "We kunnen nu wel blijven analyseren, maar het is nu terug naar alles waar het om gaat in het voetballen. Je eer en trots, dat soort dingen zijn veel belangrijker om weer nieuwe ambitie naar boven te brengen", zo gaf hij aan. "We hebben wat goed te maken naar onze supporters, wat goed te maken naar onszelf, naar de club. We worden daarvoor rijkelijk beloond en ondersteund. Dan is dit het enige wat we kunnen doen. Voor de rest is het gewoon kapot schamen."


Nick Viergever: 'We laten de club vallen en laten onszelf vallen'

In gesprek met Fox Sports gaf Nick Viergever aan dat het een repeterend verhaal was met van voor de winterstop. "We hebben in de winterstop echt een goed trainingskamp gehad. Er kwam frisse energie en frisse moet", aldus Viergever. "Je krijgt dan de wedstrijd tegen VVV. Je moet dan goals maken in de eerste helft, maar dan sluipt het er ook daar weer in. Je speelt nog wel gelijk daar, maar zo wil je niet beginnen. We hadden het bekertoernooi als doel gesteld om het seizoen te redden. We begonnen nog aardig met een kans, maar daarna valt het al weg en sluipt er iets in het team. Keer op keer, ik dacht dat het er al uit zou zijn. Maar blijkbaar is er elke keer bij tegenslag of als het even niet loopt, gaat het zwaar onder het niveau."

Viergever ziet duidelijke verschillen tussen de trainingen en de wedstrijden. "We beginnen iedere wedstrijd zo en op elke training spat het er vanaf, maar in het veld gaan er te veel dingen fout", zo gaf hij aan. "Bij tegenslag of als er dingen niet lukken, is het opeens het individu en valt het team uit elkaar."

De verdediger was het eens dat het seizoen voor PSV verloren is. "Dit is beschamend, echt niet goed", zei hij daarover. "We staan nu terecht waar we staan. We liggen uit de beker en staan vierde in competitie. We moeten nu eerst gaan knokken voor de plekken die directe plaatsing op Europees voetbal opleveren. Dat is zwaar onder het niveau van wat PSV wil. We laten de club vallen en laten onszelf vallen. We kunnen zoveel beter. Er zit zoveel in deze ploeg, maar we lopen elke keer tegen dezelfde fout aan."

Ook was Viergever het eens met de opmerking dat PSV te weinig karakters in de ploeg heeft. "Je ziet bij elke ploeg die goed speelt ze een bepaalde houvast hebben. Jongens die standaard een zes spelen, daar kunnen de jonge jongens of de individualisten zich aan optrekken. Je moet dan een as hebben die die vastigheid heeft. Deze ploeg is daar veel te wisselvallig in. We hebben dat nu veel te weinig. Luuk de Jong nam daar het voortouw in, maar die jongens zijn er nu allemaal niet meer. Andere jongens moeten nu opstaan die die vastigheden geven, maar deze ploeg is te wisselvallig en daarin niet goed te doen. De ene helft kun je een acht spelen, maar daarna val je terug naar een drie. Dat kan niet, zeker niet als je PSV bent en voor de prijzen wil spelen. Het had allang gemoeten, maar het belletje moet echt gaan rinkelen. Als je geen Europees voetbal haalt, speel je volgend jaar ook een heel vervelend seizoen. Dat besef moet er nu echt zijn. Dat is eigenlijk al te laat, maar het zal echt moeten."


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Boussaid ('54)
Goal
2-0 I.Ilic ('73)
Scheidsrechter
Gözübüyük

Kaarten:

Kaart
PSV: Timo Baumgartl ('60)
Kaart
NAC Breda: Boussaid ('71)
Kaart
NAC Breda: Van Anholt ('84)
Kaart
PSV: Jorrit Hendrix ('85)

Opstelling PSV

BrumaSteven BergwijnMohamed Ihattaren


Jorrit HendrixRyan ThomasPablo Rosario


Nick ViergeverTimo BaumgartlDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Lars Unnerstall

Wissels:

'46 Sam Lammers voor Ryan Thomas
'65 Ritsu Doan voor Bruma
'84 Cody Gakpo voor Mohamed Ihattaren


Opstelling NAC Breda

BoussaidDoganL.Ilic


I.IlicVerschuerenEl Allouchi


SchoutenVan HeckeRieraVan Anholt


Olij

Wissels:

'76 Azzagari voor I.Ilic
'82 Van der Gaag voor Boussaid
'87 Van Hooijdonk voor Dogan


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-1 (0-0)
 5 2-0 (2-0)
 4 2-1 (1-1)
 3 2-1 (1-0)
 3 3-0 (2-0)
 3 2-1 (1-0)
 2 0-1 (0-0)
 2 0-1 (0-0)
 2 0-1 (0-0)
10  2 2-3 (1-1)
11  2 4-1 (2-0)
12  2 0-1 (0-0)
13  2 1-2 (0-0)
14  2 1-1 (0-0)
15  2 0-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 1.58. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (51 -> 5,0)
2. Sam Lammers (15 -> 4,0)
3. Jorrit Hendrix (14 -> 3,0)
4. Denzel Dumfries (9 -> 2,0)
5. Konstantinos Mitroglou (7 -> 1,0)
6. Lars Unnerstall (5 -> 0,0)
7. Ibrahim Afellay (4 -> 0,0)
8. Daniel Schwaab (3 -> 0,0)
8. Donyell Malen (3 -> 0,0)
8. Érick Gutiérrez (3 -> 0,0)
8. Gastón Pereiro (3 -> 0,0)
8. Jordan Teze (3 -> 0,0)
8. Youri Roulaux (3 -> 0,0)
14. Nick Viergever (2 -> 0,0)
14. Cody Gakpo (2 -> 0,0)
16. Steven Bergwijn (1 -> 0,0)
16. Mohamed Ihattaren (1 -> 0,0)
16. Mike van de Meulenhof (1 -> 0,0)
16. Noni Madueke (1 -> 0,0)
20. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
20. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
20. Toni Lato (0 -> 0,0)
20. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
20. Bruma (0 -> 0,0)
20. Joël Piroe (0 -> 0,0)
20. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
20. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
20. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
20. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
20. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
20. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
20. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
20. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
20. Amar Catic (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Faber moet Sam Lammers of Mitroglou in de spits opstellen,
Als ze de kansen beter afmaken, dan wordt NAC geen probleem.
+3/-2

 
9 maanden geleden
Gewoon weer eens een oudewetse 0-6 met 3x Sam. Vervolgens Twente pakken en vol goede moed naar de Arena
+3/-5

 
9 maanden geleden
Geloof je dat echt met goede moed naar arena ???
+2/-0

 
9 maanden geleden
Zeker weten, Zonder Ziyech loopt het die amsterdammers dun in de broek als dit PSV bij hun op bezoek komt !
+3/-1

 
9 maanden geleden
En jij denkt dat ze in hun broek doen voor dit PSV? Met of zonder ziyech? Denk eerder andersom
+1/-0

 
9 maanden geleden
Zelfs bij Jong Ajax zal het niet dun door de broek lopen helaas. Ik was nog positief, maar na deze blamage is het echt einde oefening dit seizoen. Als we al play-offs halen zijn onze kansen daarin nagenoeg 0.
+1/-0

reactie verwijderd

9 maanden geleden
Alle vertrouwen in onze Sam, sluit me aan bij Tony. De gifbekers is leeg, vanaf nu alleen nog maar klinkende overwinningen en op naar die finale en tweede plek!
+1/-1

9 maanden geleden
442 met ruit op mindenveld, Sam als 9,5 laten spelen met Bergwijn en Gakpo voorop.

Daarachter Lammers, dus als komende man met uitstekend schot links en rechts, rechts Ihattaren, links Thomas en als laatste Hendrix; Viergever LB, rest onveranderd, gaan met die banaan, gas erop!
+2/-1

 
reactie verwijderd

 
9 maanden geleden
Ik vind het best tricky om iemand die al een half jaar niet gespeeld heeft vanwege een knieblessure direct voor de leeuwen te gooien zonder enige ritme
+3/-0

 
9 maanden geleden
Precies! En al zou de tijd rijp.. moet Lammers dan opeens de grote redder zijn? Kan toch niet? Leuke speler met potentie maar nog lang geen garantie op doelpunten (in een uitwedstrijd ook nog).
+2/-1

 
reactie verwijderd

 
9 maanden geleden
Ze.weten het ook allemaal niet meer denkik anders.doe je dit niet. Wanhopig pokeren
+1/-0

 
9 maanden geleden
Helemaal me eens. Dit kan gewoon niet, Sam kan nog geen hele wedstrijd spelen.
+1/-1

9 maanden geleden (gewijzigd)
Als Sam Lammers meespeelt wel vertrouwen...anders gaan ze eraf...dit psv mist zoveel scorend vermogen..
+3/-1

9 maanden geleden
Ik zou beginnen met Spartacus (Mitroglou) in de spits te zetten. Die imponeert de tegenstander (alleen al door zijn woeste uiterlijk), kan een bal vasthouden en klaarleggen voor een medespeler. Lammers is nog niet zover dat hij onmiddellijk aan de lopende band gaat scoren...
+6/-2

 
9 maanden geleden
Dat hebben we tegen GVVV gezien inderdaad.
+4/-3

 
9 maanden geleden
Wedstrijd tegen GVVV was inderdaad een drama.
Ik hoop dat PSV, net als tegen VVV, met leuk voetbal begint, maar nu de kansen wel af gaat maken. Dit PSV is helaas erg instabiel, en bij elk tegendoelpunt beginnen alle spelers te twijfelen. Niemand heeft echt de leiding, en alle spelers zijn te druk met zichzelf bezig om zelf al goed genoeg te voetballen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Dan kunnen we dus bijna niemand opstellen, want iedereen speelde slecht tegen GVVV.
Daarbij maakte Mitro, zonder wedstrijdritme en met al z'n mankementen, wel een doelpunt.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Vind hem meer op Jafar lijken van Aladdin dan op Spartacus.
+1/-0

9 maanden geleden
Weet je wat ik denk? Na morgen is de beker strijd ook over, dit kan gewoon maar eens goed fout gaan.... is gewoon mijn voor gevoel.... en dan blijkt maar wederom, wanneer wij eruit vliegen, dat dan ook de verkeerde persoon eruit is gevlogen....
+9/-0

9 maanden geleden
Komen we binnen een half uur op 2-0 kan het vertrouwen er ineens weer zijn en lopen we uit naar een degelijke overwinning. Komen we achter of maakt NAC gelijk dan zal er weer iets knakken en vliegen we er kansloos vanaf. Het zal echt nog wel even tijd nodig hebben voor Faber de puinhoop van van Bommel heeft opgeruimd. Een paar goede overwinningen zullen in ieder geval het nodige vertrouwen geven. We kunnen wel eens gaan verassen in de Arena.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Een goede reeks begint altijd ergens, dus hoop op vanavond, ik geloof er echt in, Forsa PSV!!
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ik geloof er niet meer in....kan wel eens de grootste nederlaag in de clubgeschiedenis gaan worden tegen Ajax, die gasten scoren makkelijk en wij krijgen ze nog makkelijker tegen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
En toch blijf ik hopen, eerst Twente bewerken om daaruit vertrouwen te putten en daarna Ajax/Ons op een verrassing trakteren
+1/-0

Spyrootjuh (geschorst)
9 maanden geleden
Dit wordt weer een ouderwets avondje NAC. PSV maakt (helaas) geen kans. Er is geen balans in het team. Een te groot gat tussen defensie en aanval. Als de aanvallers al geen druk zetten voorin, wordt het veel te makkelijk aanvallen voor NAC.
+3/-1

 
Amberke (geschorst)
9 maanden geleden
Je had blijkbaar gelijk.
+1/-0

9 maanden geleden
Ernest, zal ik je helpen dan? Zet AUB de mensen gewoon op hun plek....
Unnerstall,
Denzel, Baum, Schwaab(helaas) Nick,
Doan, Ihattaren, Hendrix, Thomas,
Lammers, Bergwijn
Juist een 4-4-2, met ruit op middenveld, Ihattaren op 10, Lammers spits, vanaf links Bergwijn, en Doan kan bijsluiten op rechts, valse rechtsbuiten zeg maar, succes👍
+3/-2

 
9 maanden geleden
Thomas is voor mij een vraagteken... hij speelt af en toe de bal op het middenveld in de voeten van de tegenstander, dat is gevaarlijk.
+1/-1

 
9 maanden geleden
@Riverside, iedereen op een plek zetten waar hij zich thuis voelt is een goede zet om een team op te bouwen.
@Jan, Ik vind ook dat Thomas de bal op een rare manier opeens naar tegenstanders speelt. Misschien is het middenveld helemaal niet ingespeeld, is hij nog te druk met zijn eigen spel bezig of mist hij overzicht.
+3/-0

 
Amberke (geschorst)
9 maanden geleden
Ihattaren? Bergwijn? Het zijn nou juist deze twee spelers, de twee grootste tallenten van PSV die oh zo goed zijn, juist deze twee stellen meer dan zwaar teleur. Je ziet ze al enkele wedstrijden helemaal niet. Zet ze beide een wedstrijd of 5 langs de kant, samen met Rosario. Misschien dat PSV dan een keer gaat winnen.
+2/-0

9 maanden geleden
Luuk de Jong is weg... we hebben niemand voorin die goed kan koppen.
De beste kopper is momenteel Denzel Dumfries maar die speelt achterin.
Lammers en Mitroglou, wie weet?
+3/-1

 
9 maanden geleden
Jan.... wanneer je start met Lammers in de punt heb je aanvallend een prima kopper👍, hij is geen Luuk de jong in de lucht, maar daarentegen weer behendiger (links en rechts!) over de grond, maar zie Sam zeker kopdoelpunten maken! Heeft ie ook al gedaan trouwens! Voorronde CL👍
+3/-1

9 maanden geleden
Vanavond gaan we gewoon winnen!
+2/-2

 
9 maanden geleden
En wat gaat PSV doen?
+2/-3

 
9 maanden geleden
Ah we hebben hier een NAC supporter!
+3/-2

9 maanden geleden
Unnerstall
Dumfries-Schwaab-Baumgartl-Viergever
Hendrix
Gutierrez-Sadilek
Ihatarren-Bergwijn-Gakpo

Dit is mijn opstelling en zolang de trainers niet met deze formatie en spelers spelen blijf ik de schuld aan de trainers geven.
+2/-1

 
9 maanden geleden
Daarom stellen ze jou ook niet aan als trainer🤪😂
+2/-2

 
Souza Faria 11 (geschorst)
9 maanden geleden
Faber is nog erger dan van Bommel , Hendrikx ipv Gakpo. Afgelopen zondag ging het nog slechter toen hij erin kwam. Tegen eerste divisie 4-4-2 spelen. Man man wat zijn we diep gezonken.
+3/-0

 
Amberke (geschorst)
9 maanden geleden
Ook hier: Ihattaren? Bergwijn? Het zijn nou juist deze twee spelers, de twee grootste tallenten van PSV die oh zo goed zijn, juist deze twee stellen meer dan zwaar teleur. Je ziet ze al enkele wedstrijden helemaal niet. Zet ze beide een wedstrijd of 5 langs de kant, samen met Rosario. Misschien dat PSV dan een keer gaat winnen.
+2/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
De basis elf van vanavond maakt, als ze een heel seizoen basis zouden spelen, minder dan 50 goals. Hoe kun je met een dergelijk elftal beginnen? Kan iemand me dit uitleggen?
+1/-3

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Hendrix begrijp ik wel, alleen zou bij mij Rosario nooit spelen...

Lekker actief weer van Rosario naar die slechte bal van Viergever, totaal geen gif in die jongen, hopeloos geval; die moet eruit, brengt helemaal niets!
+2/-0

 
9 maanden geleden
Hendrix snap ik ook. Maar waarom dan 2 niet scorende midenvekders erbij?
+2/-2

 
Spyrootjuh (geschorst)
9 maanden geleden
Onze aanvallers kunnen niet eens scoren, gaan we het nu afgeven op niet-scorende middenvelders?
+3/-1

 
9 maanden geleden
Ja bizar dit, een middenveld zonder scorend vermogen. Als je wilt winnen moet je goals maken. Waarom Peirrero bij jong zetten? Geld ben je toch al kwijt, dit is onze uiterst kleine laatste kans op een prijs om nog iets van het seizoen te maken, alles moet wijken voor een overwinning.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Weer in dat rare mosgroen tenue, waarom in godsnaam?
Kan iemand mij dit uitleggen?

Als hier n marketing technische reden voor is, dan vind ik dat erg dom! Shirt heeft helemaal geen uitstraling.
Speel gewoon in rood wit, kan toch prima tegen clubs in geel zwart...???
+3/-1

Spyrootjuh (geschorst)
9 maanden geleden
Ik heb de 1e 20 minuten eens geprobeerd meer op Rosario te letten, maar wat is er mis met die gast? Heeft hij smetvrees ofzo? Hij staat al 20 minuten lucht te dekken. Z'n tegenstander aanraken durft hij niet. Bij hem ontstaat iedere keer de ruimte op het middenveld voor de tegenstander. Haal die gast er eens van af.
+6/-1

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Die kan t niveau niet aan, ziet er groot en sterk uit, maar tis n watje in duels en verder zo sloom als wat; dat moet ons n onsje of 5 aan Spaanse pepers in...

Thomas voetbalt goed, Bergwijn lijkt wel nog niet wakker.
Bruma is best oké, maar die gaat ook geen goals maken... denk ik😁

Commentator zegt niets over de noppen in kuit van Hendrix, tis zo doorzichtig; dat ziet onze Turkse vriend natuurlijk ook niet...
Hendrix speelt prima btw
+7/-1

 
9 maanden geleden
Geen tempo in de opbouw, Baumi op links werkt vertragend. Veels te statisch allemaal en geen scorend vermogen in de voorste 2 linies. Zie dit maar eens te winnen en dan te bedenken dat NAC er geen kloten van bakt
+2/-3

 
9 maanden geleden
Vind Baumgartl cker niet de minste, erger me eerder aan Viergever met zijn slechte voorzetting; gaf ook die kans aan NAC

Hopelijk tijd voor Lammers nu...
+5/-0

 
Spyrootjuh (geschorst)
9 maanden geleden
En de gaten op het middenveld worden weer groter en groter. De aanvallende middenvelder(s) staan naast de aanvaller en de verdedigende middenvelder(s) staan naast de verdedigers. Geen enkele vleugelspeler die het in zijn hoofd haalt om even wat te zakken en de bal op te halen. Wat een DRAMA weer dit PSV, en dat tegen een 1e divisie club.
+5/-0

 
9 maanden geleden
Houd toch op man. Misschien heb je het niet in de gaten, maar geen van je andere middenvelders is beter dan hem. Hij speelt niet voor niks altijd. Het trieste is dat hij de beste is van het zooitje rotzooi.
+1/-0

9 maanden geleden
Wa is het niks jonge jonge
+2/-0

9 maanden geleden
Het is alsof ik naar een herhaling van de tweede helft tegen VVV zit te kijken. Zelfs de kleuren van de shirts zijn hetzelfde.
Het spel van PSV helaas ook... Wat een fantasieloos gepruts.
+6/-0

9 maanden geleden
Ik ben er eens echt voor gaan zitten, maar ik heb de eerste helft met verbazing aangekeken. Er zit helemaal geen spel-systeem in dit team in deze opstelling.

Ik zeg niet dat ik Bruma een enorm goede speler vind, maar ik snap wel dat in dit PSV de kwaliteiten die Bruma wel heeft er helemaal niet uit komen. Als buitenspeler moet je op tijd een bal krijgen, en niet als alles vast staat. Verder moet er een spits zijn om naar toe te spelen, maar die is er al maanden niet. Met zo'n opbouw is er voor Bruma en Ihattaren geen eer te behalen.
+4/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Dankjewel Rosario, 2 x

Goh verrassend, weer achter

Bergwijn is ook ruk vandaag, die kam ook wat Spaanse pepers gebruiken pfff
+5/-0

 
Spyrootjuh (geschorst)
9 maanden geleden
Baumgartl? Rosario? Bruma? Wat waren zij allemaal aan het doen bij de 1-0?
+4/-0

 
9 maanden geleden
Je bedoelt wat was Dumfries aan het doen! Gast staat rent naar iedereen met een bal en laat daardoor enorme gaten in zijn rug vallen. PSV komt daardoor enorm vaak in de problemen. Maar omdat hij zo ijverig oogt lijkt iedereen ze ogen daarvoor te sluiten.
+1/-0

 
Amberke (geschorst)
9 maanden geleden
Je moet eens beter opletten dan. Dumfries moet de tegenstanders van zichzelf, van Ihattaren en van Rosario opvangen, want beide andere spelers komen amper tot niet mee verdedigen (Rosario verdedigt allen lucht). Dumfries probeerde nog een tegenstander te dekken. Rosario en Bruma (in dit geval) keken, gingen lopen en keken nog eens, ipv een sprint in te zetten en mee te verdedigen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Dumfries gaf in dit geval druk op de spits van NAC. Dat moet hij overlaten aan de centrale verdedigers. Hij had daar niks te zoeken. En stel het was een centrale middenvelder van NAC die in de voorste linie opduikt. Dan ook is het niet verboden voor de centrale verdedigers om die op te vangen. Het is gewoon onzin om bij het falen van dit team te wijzen naar een persoon bv Rosario of wie dan ook. Want ze bakken er allemaal niks van.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik snap ook het opstellen van Rosario niet. Hendrix speelt n.m.m. beter dan Rosario
+4/-0

 
Spyrootjuh (geschorst)
9 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
Baumgartl is ook (weer) een drama. Erg jammer, hij begon het seizoen nog veelbelovends. Hij is de duppe van het falen op het middenveld.

RvC grijp eens in (ook al is het veel te laat) en schop John de Jong & Toon Gerbrands er uit. Zij zijn verantwoordelijk voor dit enorme FALEN van PSV.

En verbied het die Ihattaren eens om nog corners te nemen, wat een drama die ballen van hem.
+5/-2

 
9 maanden geleden
Treurige reactie, om een speler van je club een blessure toe te wensen.
+1/-2

 
9 maanden geleden
Het erge is dat ik niet eens meer verbaasd of boos ben. Gewoon wat je kan verwachten . Nu ook nog rood. Gaat maar door...
+3/-0

9 maanden geleden
Ik wist niet dat het nog treuriger kon dan het al was, maar het kan dus echt!
+2/-0

9 maanden geleden
John, wat zit je rustig te kijken naast je maatjes op pluche.... zie je nou zelf niet wat een bagger er in dit veld staat? Nog een zomer met jou en we kunnen het stadion nog proberen te slijten aan de gemeente.....
+4/-0

9 maanden geleden
Tegen die amateurs ging het nog net, vandaag zal er wonder nodig zijn om niet weer door een eerste divisie club uitgeschakeld te worden. Kan topsport toon zijn doelstellingen alweer aan gaan passen. Er blijft geen tijd voor boekjes meer over zo... misschien maar eens opstappen?
+2/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
John en Toon tyf op voordat er niks meer overblijft om nog iets van te maken.
+1/-0

9 maanden geleden
Kom er maar in hoor. Mark van Bommel kan er niks van. Oh nee.... die is echt al even weg. Nou, Bert van Marwijk kan er anders ook niks van. Oh nee... die is ook al een tijdje weg. Zou het dan toch aan de selectie liggen?
+7/-1

 
9 maanden geleden
Klopt gewoon helemaal wat je zegt. Nou idd van Bommel die niks nut had het wel goed gezien. Man ikzeg het al maanden .Voetballers zijn gewoon het niet waardig om PSV shirt te dragen. Echt het slechtste PSV sind de afgelopen 45 jaar.
En Toon en John …...ik denk dat jullie wel weten wat je taken zijn morgen.....opkutten gvd
+4/-1

 
9 maanden geleden
Maar even serieus, vanaf januari 2019 is het al helemaal niks meer, ook met Angelino, de Jong en Lozano was het bar en boos slecht. De aangerichte schade is zo enorm groot dat het nog wel even kan duren voor er weer iets van voetbal in terug komt. Of ga je beweren dat wij een mindere selectie hebben dan NAC Breda?
+4/-0

 
9 maanden geleden
j dat durf ik knal hard te zeggen. Voetbalkwaliteiten drukken zich niet in transferwaarde uit. Maar in beleving passie en inzet. Kijk een balletje hooghouden dat kunnen ze wel , maar passie en strijd leveren nee niet egt. Of vind jij dat dit elftal er van overloopt. van de krijgers?
+2/-1

 
9 maanden geleden
Ik ben het er mee eens dat er een gebrek aan kwaliteit in het veld staat ja. Er zijn betere spelers beschikbaar dan degene die opgesteld worden en een echte ervare man ontbreekt, maar kom op tegen 9 van de 10 tegenstanders hebben we op elke plek een betere speler rondlopen, we doen er enkel zo verrotte weinig. Wie speelt er nou met Hendrix en Rosario tegen een eerste divisie club dat gaat toch helemaal nergens meer over.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Jonge de rest is toch ook gewoon bagger.

Of zeg nou zelf wie blinkt eruit??? Wie durft zijn eigen voor de leeuwen tegooie?
echt gewoon dood ziek en de chirurg blijkt veel verstand van andere zaken te hebben
+1/-0

 
9 maanden geleden
Wat een onzin, er lopen allemaal spelers bij PSV die het verleden hun kwaliteiten hebben aangetoond (Met uitzondering van Boscalgi denk ik) Die zijn niet voor niks naar PSV gehaald en stuk voor stuk beter dan de spelers van NAC. Het probleem is dat wij al 7 jaar met onervaren beginnende trainers werken die beide niet is staat zijn gebleken om PSV fatsoenlijk voetbal te kunnen laten spelen. De eerste had mazzel dat ie verreweg de beste selectie van Nederland had en de tweede had een beduidend mindere selectie, maar onder beide trainers was een fatsoenlijke wedstrijd meer uitzondering dan regel, onder beide trainers was er geen fatsoenlijk positiespel en beide trainers speelden met twee verdedigende middenvelders tegen degradatieclubjes. Alles bij PSV hangt al 7 jaar lang af van toeval, individuele ingevingen van spelers en een flinke dosis geluk. Zet hier een fatsoenlijke trainer neer (niet Faber dus, dat is een Toon Gerbrands nood oplossing, want het seizoen is blijkbaar al opgegeven???) en we kunnen weer gaan bouwen aan een vast systeem, want dat is waar het aan ontbreekt. Organisatie en een werkend spelsysteem.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Remmie , ik wil je best geloven ...maar ik zie wat ik zie. bij een verkeerde pass misgebaar van hoe kan dat nou? Volgende pass net achter de lopende man, dus die stagneerd, dat aannames. Gewoon uit het boekje doek ,aanemen,kappen wegdraaien en je speelt je vrij. volgens mijn basis begrippen, Dan het volgende , een ingooi .basis is 1 man trekt naar binnen en een ander naar buiten om zo een speelveld te vergroten. kleine zaken waar ik me mateloos aan kan ergere. Of een simpele doeltrap, bal breed, wordt er gewacht en bal weer terug, zo trek je hun middelveld naar je toe zodat er altijd een tegen overgewicht onstaat. en nee we hebben niet de spelers die het balletje over de verdediging heen tilt.Gewoon ver onder de middelmaat dit.transferghealte van 0.0
+1/-1

 
9 maanden geleden
Helemaal met je eens en ook goed trainbaar. Ik erger me het meest aan de slappe houding waarmee wedstrijden worden begonnen. Het extreem lage tempo wat wij dominant voetbal noemen, terwijl de tegenstanders ons de bal gunt rond de middellijn en wacht op de fout die altijd komt. Ik zou graag eens een PSV zien dat er vanaf minuut 1 bovenop zit, de tegenstander vast zet en een wedstrijd voor rust beslist. Het lijkt allemaal zo traag en op het gemak dat je je echt afvraagt of ze wel zin hebben, tot ze achter komen en dan ineens wel een versnelling hoger kunnen spelen. Ik mis hierin dus echt de hand van een trainer die alles op de juiste plek zet, zorgt dat er met discipline een strijdplan wordt uitgevoerd en die zorgt dat iedereen met het mes tussen zijn tanden het veld op stapt om het gras op te vreten.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Gelukkig zijn er nog mensen die kunnen nadenken.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Daar hebben we er idd genoeg van bij de PSV. jonge jonge.
+1/-0

 
Amberke (geschorst)
9 maanden geleden
Je kan er wel een andere trainer neerzetten, maar als er niets aan de opstelling gedaan wordt, heeft het veranderen van coach nul toegevoegde waarde. Pas je speelstijl aan en je krijgt iig je supporters mee door aan te tonen dat je het anders hebt geprobeerd.
+4/-0

9 maanden geleden
Haha, wat een afgang, ik zet hem uit hoor, slaap lekker beleidsbepalers😂😱
+6/-0

9 maanden geleden
Het zou pas echt een blamage zijn als deze ploeg lager zou staan dan jong Ajax.......oh wacht.
+5/-0

9 maanden geleden
zelfs een eerste divisieclub is te sterk voor psv .wat een afgang
+4/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
9 maanden geleden
Gingen we niet voor de beker ? Of was het de gifbeker ?
+4/-1

9 maanden geleden
Gaat ie weer in de interviews... "zuur"
+2/-0

9 maanden geleden
Ik snap er geen zak van waarom die Bruma en Rosario elke keer weer opgesteld worden. Met die Bruma erin, speel je gewoon met een man minder, en die Rosario loopt altijd op de verkeerde plek. Kijk eens naar die twee doelpunten wat Rosario loopt te doen?!
+5/-2

 
Amberke (geschorst)
9 maanden geleden
Heb jij Bergwijn gezien vandaag? Of onze oh zo grote tallent Ihattaren? De gehele middenveld en aanval bij PSV zijn een drama en helaas is onze verdediging hier keer op keer weer de dupe van.
+4/-0

 
9 maanden geleden
dat heb ik al zo vaak gezegd, vind het wel jammer dat de trainer dit niet leest want dan zou hij je gelijk moeten geven!! mijn oma van 110 is nog beter dan Rosario of bruma!!
+2/-1

9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik hoorde Faber nog roepen over positivisme wat terug moest komen en dat soort one liners. Faber, je bakt er echt helemaal niks van man! En dan te bedenken dat we de moeilijkste uitwedstrijden nog krijgen. Te beginnen in Amsterdam waar we er met een nulleku of 6 opgaan. Ik moet nog zien dat dit labiele zooitje play-offs gaat halen.
+6/-3

 
Souza Faria 11 (geschorst)
9 maanden geleden
Maar ben blij dat Dumfries zijn mentalcoach meenam naar Qatar. Nu staan alle koppen dezelfde kant op.. richting Unnerstal
+1/-1

 
9 maanden geleden
Kort door de bocht Tony. Wie zou het dan wèl kunnen? , met zo'n diep depressieve selectie is geen eer te behalen... behalve voor een psycholoog.
+4/-1

 
9 maanden geleden
Hoezo kort door de bocht? Faber zegt na afloop dingen als: ‘het is nu terug naar waar het om gaat in het voetballen’ en ‘van achteruit was het te angstig om te voetballen’. Je as moet bestaan uit de beste mogelijke opties voor die plekken. Dat je bijvoorbeeld een Bergwijn in de spits zet omdat je geen alternatieven hebt kan ik nog mee leven maar vervolgens structureel Baumi als linker cv blijft opstellen terwijl die jongen voor de winter al continu liet zien een bron van onrust daar te zijn terwijl je voor die positie Viergever hebt, waarbij komt dat Viergever/ Baumi prima functioneerde in het begin van het seizoen, valt dat voor mij niet te ruimen. Op deze manier ‘verkracht’ je 2 posities.

Een middenveld met Hendrix, Rosario én Thomas terwijl je voorin al bijna al je scorende vermogen mist vind ik ook niet getuigen van enige visie. Je meest creatieve speler belandt vervolgens op rechtsbuiten. Volgens mij haal je op die manier je laatste angeltjes uit het geheel.

Kijk naar Advocaat: die zet gewoon de beste poppetjes op het formulier voor iedere positie specifiek. Laat Faber daar ook eens mee beginnen. Het speelkwartier is voorbij en we moeten alle zeilen bijzetten om Anderlecht niet achterna te gaan.
+1/-3

9 maanden geleden
Niemand durft iets. Allemaal bang.
Bruma moeten ze aanmoedigen vanaf de bank met ‘ACTION ACTION’’.
Ihattaren die bergwijn wegstuurt naar een kansloze positie waar je beter kan schieten.
En ga zo maar door
+1/-0

 
9 maanden geleden
Inderdaad Bruma binnenkort bij de Action in de aanbieding.
+1/-1

9 maanden geleden
PSV is aan het afsterven wat een elftal gaat nergens meer om hoe eindigt dit?????
+3/-0

 
9 maanden geleden
Misschien net boven de degradatiestreep.
+2/-0

 
Amberke (geschorst)
9 maanden geleden
Bye bye Faber. Bye bye Gerbrands. Bye bye de Jong. Welkom terug Mark van Bommel.
+5/-0

 
9 maanden geleden
Die gaat niet terug komen, te veel kapot gemaakt bij PSV
+1/-0

9 maanden geleden
Ik denk dat hier wel wat afstudeerprojectjes liggen voor studenten psychologie met dit nog-nooit-zo-slecht-in-mijn-leven-gezien PSV.
+4/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Toch die bus maar eens opwachten
+4/-3

9 maanden geleden
Wat een enorme blamage toch weer...die jongens van GVVV zullen nog wel het meeste balen, die hadden dit NAC opgerold. PSV is geen topclub meer, deze spelersgroep is mentaal helemaal naar de klote. Ze hebben allemaal wel ergens of ooit laten zien dat ze aardig met een bal overweg kunnen, maar deze groep is geknakt. Duidelijk is in ieder geval wel dat Faber er ook niets van kan maken. John de Jong moet, als samensteller van deze groep zijn conclusie trekken en de eer aan zichzelf houden, hij heeft de club financieel al genoeg schade berokkend om ook nog op een gouden handdruk te wachten. Toon mag tot einde van het seizoen blijven om een opvolger van John te zoeken (Ik zou zeggen bel Joris Mathijssen eens) en dan geldt voor hem hetzelfde.
+5/-0

9 maanden geleden
Tip voor de arme psv fan. Maak een accountje aan op bwin en gooi al je geld
op winst van de tegenpartij in een uitwedstrijd.
Levert je in mei een hele mooie vakantie op.
Hebben we toch nog wat profijt van psv

Wat een vreselijk slechte coach en selectie en vooral spirit.....

Allemaal sukkeltjes op het veld bij psv, geen mannen.. sukkeltjes
+3/-0

9 maanden geleden
Brainport Eindhoven wordt steeds meer Painport Eindhoven.
Ik zie geen lichtpuntjes meer... het is niet anders.
+6/-0

 
9 maanden geleden
Tja Philips is al een tijdje weg uit Eindhoven.
Het licht gaat uit en wordt niet vervangen.
+3/-0

9 maanden geleden
Een voordeel.
Heeft ons een monster nederlaag bespaart als we in de volgende ronde tegen AZ hadden gemoeten.
+7/-0

9 maanden geleden
Totaal gebrek aan vorm en kwaliteit dat op geen enkele manier gecompenseerd wordt met beleving inzet en passie. Voetballers zonder intelligentie,domme rode kaarten etc. Ik voorspel dat ik volgend seizoen voor het eerst geen Europese wedstrijden ga zien in Eindhoven. Rechterrijtje gaat over 2 weken in zicht komen. Totale blamage.
Dan kun je er Hiddink, Eijkelkamp en weet ik wie bijhalen maar ook die kunnen van een modderschuit geen plezierjacht maken. 1 voordeel . Het went inmiddels zo erg dat ik er nog eens niet meer ziek van ben.
+6/-1

9 maanden geleden
Goed middenveld: Hendrix-Rosario-Thomas.
+2/-1

 
9 maanden geleden
Zeker als je spoeling voorin al zo dun is inderdaad. En Baumi op links in het centrum kan natuurlijk ook niet.
+1/-4

9 maanden geleden
Zo slecht in 34 jaar niet mee gemaakt ,,geen enkel lichtpuntje drama kunnen er beter mee ophouden...
+7/-1

 
9 maanden geleden
Inderdaad nog nooit zon slecht team meegemaakt.
We staan nog vierde, maar dat duurt niet lang meer.
Er gaan een paar clubs over PSV heen denderen.
+3/-1

9 maanden geleden
Jong de Jong rot op 90 minuten lang a.s. Zondag moet iets gebeuren anders zitten we volgend seizoen er nog steeds zo slecht bij!
+5/-1

 
9 maanden geleden
Het is jammer - toen het niet goed ging met Van Bommel hadden we Dick Advocaat moeten halen, hij doet het prima bij Feyenoord en hier is het van de regen in de drup.
Hoe nu verder...?
+3/-0

 
9 maanden geleden
Ook advocaat had niks met dit zooitje kunnen doen. Los zand en totaal geen chemie.

Is het niet de verdediging die faalt, dan het middenveld en dan weer de aanval.
+3/-2

9 maanden geleden
ik ga nog gelijk krijgen! dit psv is gewoon rijp voor de jupiler league! wat een verdomde braszooi is het toch niemand maar dan ook niemand deed iets echt bruma pak je spullen en rot op Rosario stop met voetbal baumgartel jij kan het echt niet wat ik wel had verwacht en zo kan ik nog wel ff doorgaan!! gadverdamme en zondag tegen twente krijgen ze ook een nederlaag! en die scheids wat een flapdrol zeg dat die nog mag fluiten!! het leken wel de f jes met zijn allen op een vierkante meter viel mee dat ze nog niet allemaal bovenop elkaar vielen!! mijn advies trek dit elftal zooi terug!!
+2/-2

 
9 maanden geleden
Wie staat erop in het bestuur?
Wie slaat met de vuist op tafel...?
Als je ze ziet zitten op de tribune er straalt helemaal niks van uit.
Eigenlijk moet iedereen nu vervangen worden en moet er een nieuw bestuur komen, zo liggen de kaarten momenteel.
+4/-0

9 maanden geleden
waarom schrijven we ons nog in voor dat bekertoernooi.
We laten jaarlijks zien dat wij hier liever niet aan mee doen!
Schande schande schande dit zooitje
+2/-3

 
9 maanden geleden
Ook maar uit de competitie uitschrijven dan?
Daar loopt het niet beter.
+2/-1

9 maanden geleden (gewijzigd)
Wat hebben wij ontzettend domme spelers. Want alleen hele hele domme spelers maken keer op keer dezelfde fouten. Alleen dombo's lopen zich keer op keer in dezelfde doorzichtige defensieve stellingen. Alleen domme spelers krijgeb het voor elkaar zo lang geen automatismen met elkaar te creeren op de training. En dan hebben we ook nog een domme TD die niet kan inkopen en sul van een AD. Dan heb je net een onervaren coach die legio fouten maakte samen met zijn onervaren staf ontslagen, en dan stel je vervolgens een coach aan waar je wederom twee rookies op de bank naast zet. Wat een verstand. Schaam je kapot.
+2/-2

9 maanden geleden
Ik zou de prijs van seizoenskaart maar flink ophogen volgend jaar.... sjonge wat een afgang! De Jong zit er, volgens eigen zeggen, voor de lange termijn. Nou de Jong je maakt t kapot hier. Tis nog niet eens middelmaat....
+5/-0

9 maanden geleden
Geen enkele trainer maakt van deze selectie een winnend team. Wat een braszooi. Lachwekkend. Zit totaal geen karakter in deze selectie. Mooi weer voetballers. Winnen Zondag van Twente en voor de over betaald heertjes is alles dan waarschijnlijk weer goed. Nou voor mij niet. Ik ga al heel lang kijken maar dit is zo walgelijk slecht. We zijn het Feyenoord van de voorbije seizoenen. Een club waar je alleen maar medelijden mee kunt hebben.
+5/-2

Amberke (geschorst)
9 maanden geleden
Lol die Faber.... Van achteruit te bang om te voetballen... Naar wie moeten ze de bal spelen? Ze zijn allemaal te klein om de lange bal te spelen. Ze lopen allemaal in de dekking en ze zetten geen van allen stappen terug om de bal op te halen.
+3/-0

9 maanden geleden
Het is duidelijk dat de selectie van de zomer flink gerenoveerd moet worden maar ik vraag me af waar de poen daarvoor vandaan moet komen? Al die miljoenen voor Bruma, Baum, Guti, Pereiro, Doan, Boscagli, Romero kun je nagenoeg afschrijven en hoogstens EL volgend seizoen wat niks oplevert.

Als John de Jong aankomende transferzomer mag doen dan zijn we topclub af, niveau Feyenoord
+6/-1

 
9 maanden geleden
Als je Faber en Zenden ziet zitten op de bank - het is allemaal slap en gelaten.
Ze hebben Guus Hiddink gehaald... wat kan Guus nu nog doen, wat moet hij zeggen?
Het bestuur moet vrijwillig opstappen, dit is het beste advies wat Guus nu kan geven.
Er moeten een paar vakbekwame bestuurders komen die met een schone lei de boel gaan hervormen - het moet niet 50% maar 100% anders.
+6/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
9 maanden geleden
Geld is het probleem niet komende zomer. Bergwijn,Mo en Malen gaan weg dus dat levert nog iets op. Al zal dat veel minder zijn dan een half jaar geleden. Daar kun je wel wat voor halen maar dan moet eerst JdJ weg want als hij spelers mag halen. Dan is het einde psv
+1/-1

9 maanden geleden
Waar moet je in godsnaam beginnen met dingen beter maken.........
+1/-0

9 maanden geleden
Hoe middelmatig de meesten ook presteren, vrijwel op iedere positie hebben we spelers die op papier echt beter zijn dan de meeste ploegen in de eredivisie. Dat ze zo volkomen klote presteren heeft meer met het collectief, de spelwijze en het zelfvertrouwen te maken. Allemaal zaken waar een trainer/coach voor verantwoordelijk is. Je hebt een leider in- en voor de groep hebben. Die ontbreken. Van Bommel was dat niet, Faber al helemaal niet. Je hebt iemand nodig waar ze tegenop kijken, naar luisteren, vertrouwen,iemand met ervaring en aanzien. Dat ontbreekt volkomen. Ook een charismatisch leider in de groep is er totaal niet.echt een grote fout!

Er moet echt iets veranderen binnen het team en ook de staf. We zullen het hier blijkbaar mee moeten doen. Mark my words: hooguit play-offs, maar ik verwacht überhaupt geen Europa volgend jaar, met alle financiële en sportieve gevolgen van dien...

Ik ben normaal vrij positief, maar ik zie hier echt geen licht aan het einde van de tunnel. Het is meer een heel diep zwart gat waar we inmiddels al in het vallen zijn...
+10/-1

 
9 maanden geleden
Ik denk dat het een proces is die er langzaam ingeslopen is. Het begon vorig seizoen net voor de winterstop al, waarbij de selectie een nog iets andere samenstelling had. Er was een kleine opleving aan het begin van dit seizoen maar toen Bergwijn en Malen geblesseerd raakten was PSV plots totaal van slage ook toen deze twee trugkwamen. Lijkt erop dat een tegenslag niet verwerkt kan worden, dat heeft niets met kwaliteit te maken (dat het wel tijdelijk kan verhullen) maar met de psyche. Ik vermoed dat spelers onder de dominante van Bommel veel zelfinitiatief en beslissing-nemen verloren hebben en dat daardoor bij een tegenslag ze dit niet kunnen oplossen. Dit is niet iets wat je zo maar ff oplost, dat gaat veel dieper. Daardoor gaat ook verantwoordelijkheids-gevoel eroderen. Dat zie je goed in het veld dat taken niet overgenomen worden voor andere spelers, waardoor heel het positiespel in duigen valt, zie bv vandaag de 1-0 . Er zal een reset plaats moeten vinden in de selectie mbt. tussen de oren. Selectie veranderen is voor volgend seizoen. Er zijn bergen werk te verrichten binnen PSV, lten we hopen dat we hier uit komen.
+6/-1

 
9 maanden geleden
@Pvh25 en @Luukieluuk. Wat PSV nodig heeft is een speler die het team kan sturen, zoals Guardado of van Ginkel dat konden.
Maar er zit geen een speler tussen die dat kan, en daardoor zit er geen samenhang in het team. Alleen Dumfries is tav de metaliteit een leider, maar die kan met voetbal het team ook niet sturen. Bergwijn en Ihattaren zijn er ook niet toe in staat.

Op vrijwel op iedere positie hebben we inderdaad spelers die op papier echt beter zijn dan de meeste ploegen in de eredivisie, en het is verbijsterend te zien hoe weinig daarvan eruit komt. Volgens mij is dat door bijna geen enkele trainer bij te stellen. We hebben dus een enorm probleem.
+5/-3

 
9 maanden geleden
Zekers, het is een flink probleem tussen de oren. Er moet een soort reset plaatsvinden. Spelvreugde laten terugkeren zou een begin kunnen zijn.
+2/-2

 
9 maanden geleden
Inderdaad mee eens. Alleen ook een Dumfries heeft geen natuurlijk overwicht.
De leiding herkent het gebrek aan autoriteit ook en heeft daarom een Van Marwijk achter Van Bommel gezet, en nu weer een Hiddink. Ze blijven alleen op de achtergrond en daarom heb je er nu precies niks aan.
Je hebt nu eigenlijk een type Van Ginkel/Tadic in de groep en een type Van Marwijk/Van Gaal voor de groep.
Zolang dat niet verandert blijft het aanmodderen... en dat gaat niet veranderen, hooguit deze zomer en dus ben ik erg bang dat dit het meest dramatische seizoen in de recente geschiedenis Kan worden (voor zover hat dat al niet is...)
+2/-1

9 maanden geleden
Het dieptepunt ligt elke keer lager. Het is lachwekkend. 2-0 tegen een NAC uit de keukenkampioendivisie dat zelf al in problemen verkeerd. Prijs seizoenskaart inderdaad halv eren evenals salaris directie, staf en selectie. Tering naar de nering zetten. Waardeloos dit. Moet er bijna om lachen.
+5/-1

9 maanden geleden
Mooi en eerlijk interview van Faber.
Niet er omheen draaien en gewoon zeggen waar het op staat.
De beste man staat nu al met zijn handen in het haar. Spelers mogen zich dit zelf aanrekenen.

Zondag nog maar eens vanaf de tribune ons ongenoegen uiten!
+5/-0

 
9 maanden geleden
Dat wel alleen is hij wel aangesteld om het zooitje aan het voetballen te krijgen. Het lijkt wel of hij nu al de handdoek gooit. Kijk nu eens naar Advocaat. Zet spelers op logische posities,hanteert een voor het team realistische strijdwijze en geeft spelers duidelijke taken. Geeft spelers die het nodig hebben een aai dan wel een schop onder de kont. Is het zo ingewikkeld dan??
+5/-0

9 maanden geleden
Om je kapot te schamen. Wat een triest zooitje zeg..
+2/-0

9 maanden geleden
Dit is niet eens meer een crisis. Een crisis is iets waar je uit kunt komen, maar dat zal zo makkelijk niet meer gaan. Jong staat bijna onderaan in de JL, het eerste zou, gerekend vanaf Utrecht uit, niet hoger staan. De club is niet gewoon ziek maar ligt zo ongeveer op sterven als gevolg van structureel wanbeleid door de leiding. Vandaag geen enkele speler gezien die maar ook in de buurt kwam van een voldoende. Het enige medicijn dat nog klaar ligt zijn de vele miljoenen die spelers als Ihataren, Malen en Bergwijn (misschien) nog kunnen opbrengen. Als deze jongens nog even blijven doormodderen in dit elftal vol G-voetballers zal hun waarde ook wegsmelten al sneeuw voor de zon. Zo snel mogelijk cashen waar we kunnen, degraderen doen we toch niet meer. De Jong en Gerbrands overgieten met hete pek, zak kippenveren er overheen heel ver wegjagen. Ik moet er niet aan denken dat deze mensen ook ons laatste tafelzilver gaan verkwanselen. En dan die trainer zojuist voor de camera..... wat een stumper. Of we al niet genoeg voor lul zijn gezet dit jaar!
+3/-1

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Wat vind jij dat Faber had moeten zeggen @mick? Ik vind eigenlijk wel dat hij precies zei wat er gezegd moest worden, waarbij hij zich nog ingehouden heeft.
+2/-2

 
9 maanden geleden
Faber praat over wat ZE fout doen, Dat ZE niet laten ziet trots op de club te zijn. Hij neemt zelf geen enkele verantwoordelijkheid. Maar hij bakt er zelf ook niets van. Bovendien staat hij niet als een leider voor de camera maar als een aangeschoten eend.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Ernest is gevraagd voor de plek van Mark in te vullen. Hij heeft die keuze zelf niet gemaakt.
Zijn opmerkingen zijn terecht, imo we hebben weer een record gebroken, achteruit spelen , schande . Ernest iets verwijten gaat mij te ver . De selectie is PSV onwaardig. Ernest heeft de selectie niet samengesteld, dus is het ook onterecht om hem verwijten te maken. Hij moet het doen met de huidige selectie en die is helaas ondermaats. Het ontslag van Mark is onterecht dat is nu voor de zoveelste maal weer gebleken.
+2/-2

 
9 maanden geleden
Ben ik niet helemaal eens met je @uswilly. De neergang is onder van Bommel begonnen met een op dat moment prima selectie. Ik zeg 't niet graag, maar als ik terugkijk zou ik hier Bommel toch wel verantwoordelijk voor willen stellen. (dit PSV kan veel beter, wel 10x beter dan wat ze nu laten zien).
+5/-1

 
9 maanden geleden
Heb je de analyse van Kenneth en Arnold gehoord ? Die slaan de spijker op hun kop . Het gaat tijd worden dat de spelers op gaan staan. Het eerste seizoen van Mark voor de winterstop was perfect . Wat is er dan misgegaan? Waarom leveren we kwaliteit in die we schijnbaar wel hebben ?
+4/-2

 
9 maanden geleden
Zoals ik ene post iets hoger beschrijf, denk ik dat het met zelfinitiatief en met durven opstaan en te zeggen wat je denkt te maken heeft. Heb schijt aan alles en doe wat je gevoel je zegt, daar zijn ze allemaal goed genoege voetballers voor. Dat zou mi. al een heel stuk helpen. Maar het zit heel diep vrees ik.
+2/-1

 
9 maanden geleden
Laten we in ieder geval hopen dat het tij gauw keert @pvh25 en dat we ons nog kunnen plaatsen voor Europa want dit doet zeer , heel erg zeer.
+2/-2

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Zowel onder van Bommel als Faber worden er gewoonweg domme persoonlijke fouten gemaakt(geen rugdekking geven, dom balverlies, geen geduld of te veel geduld voor de goal). Er is geen passie om net elke keer dat extra stapje te zetten, een al langer sluimerend proces. Dat krijgt geen trainer ter wereld er in ene paar weken uit. Iedereen (vooral hier) klaagt steen en been en gooit met verwijten naar allerlei personen. Dat Faber voor de microfoon dat ook doet (en dat recht heeft hij als trainer) richting zijn spelers is een eerlijke houding en het is ook precies wat deze spelers momenteel verdienen. Ze kunnen allemaal 10x beter, laat het dan gvd! ook zien. Er hoeft hier niets met de mantel der liefde bedekt worden, het zou wat.
+3/-1

9 maanden geleden
Misschien wordt het Zondag tijd om op een nette manier te protesteren tegen het beleid en aan de spelers te laten blijken dat het niet kan verliezen tegen nmr 5 van de KKD.
+5/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Faber is eerlijk en echt pissig, vraagt zich af waarom hij dit team is komen helpen, dat mogen ze morgen aan hem uitleggen...

PRIMA maar nooit meer Rosario Ernest, dat als eerste en voorlopig ook geen Bruma, dan liever onze eigen Gakpo; Bergwijn en Ihattaren moeten zich ook schamen, wat n nonchalante en weerloze partij, GVD

EN OH JA, GA IN 442 OPSTELLING VOETBALLEN
+5/-1

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Wat vond jij van zijn middenveld keuzes? Vind jij het kiezen voor Baumi als linker centrale verdediger logisch?

Als onze trainer nou eens eerst begon met de juiste poppetjes op de juiste plek neer te zetten....... voetbal begint met het creëren van de sterkste 11 als geheel. Logische keuzes, niks experimenteren.
+2/-4

 
9 maanden geleden
Iedereen stond op een normale plek. de spelers bakken er zelf niks van.
+5/-1

 
9 maanden geleden
@Tony De meeste woede is inmiddels weggezakt, maar als je t hebt over Baumgartl, dat is msn niet zijn beste plek, maar we zitten met het probleem LB, dus in deze situatie begrijp ik die keuze wel.

Over het middenveld, nou ik pleit ik al wekenlang voor 442, dus met ruit op middenveld, Hendrix als laatste, speelde als 1 vd weinige fatsoenlijk gister, ziet het goed, heeft passie en duel kracht, die slappe Rosario moet wieberen!
Ik snap niet dat Thomas eraf ging ipv Rosario, Thomas creëerde nog wat...
Bruma moet eerst maar tijdje banken, spelen met Gakpo en Bergwijn voorop.
Midden zou ik nu kiezen voor Ihattaren rechts, Lammers als valse spits (9,5) en komend vanaf middenveld, op links Thomas.
Je zou ook met Doan voor Gakpo kunnen kiezen en bij zwakke tegenstander voor Afellay op plek Hendrix, die dan doorschuift naar links op middenveld.
+4/-2

 
9 maanden geleden
Mee eens, Hendrix was de enige PSV'er die n aanvaardbaar niveau haalde.
+3/-1

 
9 maanden geleden
Ik weet niet of je de wedstrijd hebt gekeken maar de tweede helft speelde we 442 met Bergwijn en Lammers in de spits en toen kregen we 2 goals om de oren tegen NAC.. dus nee 442 werkt ook voor geen meter. Gewoon 433 spelen met de punt naar achter en ZONDER Rosario!
+1/-0

9 maanden geleden
Niemand die het meer weet met deze staf en deze spelers. Ik denk dat er twee dingen helemaal fout zijn gegaan: 1) buitengewoon slecht aankoopbeleid (is zowel John de Jong als Van Bommel aan te rekenen) en 2) een onervaren trainer die er geen kaas van heeft gegeten hoe een team te smeden met een bij deze spelers passende strategie.
We kunnen nu alleen maar hopen op een plaatsje voor Europees voetbal. Daarna schoon schip maken, een trainer als Dick Advocaat aanstellen en dan maar hopen dat er nog een sterspeler is die bij PSV wil spelen.
Ik loop al een paar decennia met PSV mee, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.
+5/-2

 
9 maanden geleden
Ik kijk al sinds 1985 naar PSV, maar dit PSV is echt het slechtste team dat ik ooit heb gezien. Ik ben niet eens meer boos of teleurgesteld. Gewoon enorm gelaten. Dit PSV haalt geen Europees voetbal.
+4/-1

 
9 maanden geleden
Het PSV van 93/94 was ook heel slecht.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Het vertrek van Luuk de Jong is een groter gemis dan men dacht.
+4/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Jezus Christ wat een drama vertoning weer zeg... En het meest neem ik het eigenlijk nog het bestuur/directie kwalijk. Je stuurt een trainer en clubheld weg (trainers weg levert echt nooit wat op), en lost het zogenaamd op door Faber er neer te zetten en de jeugdopleidng dus te onthoofden, en een maand later is je seizoen voorbij. Hoe kansloos kunnen je keuzes zijn... En dat met zo'n trouwe aanhang, home & away...

NIETS meer halen of doen dit seizoen, alleen zorgvuldig een nieuwe trainer zoeken en aanstellen en die het team voor volgend jaar laten samenstellen!
+11/-1

 
9 maanden geleden
Hetzelfde als tegen VVV... in het eerste kwartier speelt PSV prima en dan moeten ze eigenlijk 2 of 3 goals maken.
Dit gebeurt niet, ze gaan slechter spelen en in de tweede helft krijgen ze de rekening gepresenteerd.
Als je dit weet... dan zou ik als trainer Sam Lammers in de eerste helft laten spelen, hij is de man die in het eerste kwartier er een of twee inprikt.
Nee - Faber laat hem in de tweede helft opdraven op het moment dat PSV niet meer tot goede combinaties en goede aanvallen komt.
Denk dat ik PSV moet gaan helpen.
+2/-1

 
9 maanden geleden
Trainers weg levert nooit wat op? Wat is er bij Feyenoord gebeurt dan sinds jaap Stam eruit is gegooid?
+2/-1

9 maanden geleden
Misschien is Faber geen betere trainer dan Van Bommel.
Maar hij zegt tenminste wel eerlijk hoe het er voor staat.
Van Bommel maakte er telkens een mooi verhaaltje van.
+4/-2

PSVvakOO (geschorst)
9 maanden geleden
Het schrijnend gebrek aan kansen tegen een club uit de eerste divisie, is misschien nog wel het meest verontrustend.
+2/-1

9 maanden geleden
Hopelijk heeft Puma een clausule erin dat J de Jong hun geld niet mag uitgeven.
+3/-1

9 maanden geleden
Kan iemand mij vertellen waar ik gisteren naar heb staan kijken in die vissenkom in Breda.....man, man, wat een dramatisch niveau.

Ik ben er echt van overtuigd dat dit PSV in de Eerste Divisie geen kampioen zou worden. Bergwijn, Mo, alles en iedereen zakt weg in het moeras. Het doet me enorm pijn om te zeggen, maar ONS PSV is wel definitief topclub af. Zo slecht heb ik het in 30 jaar nog niet gezien. En ieder puntverlies of iedere nederlaag zijn ook steeds volkomen terecht.

De volgende stap is dat tegenstanders in Eindje ook meer lef gaan tonen en we ook thuis voor gaas gaan..
+2/-2

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Te veel sissies, te weinig kerels zoals Dumfries en Hendrix; die snappen tenminste dat als het niet loopt, je iig gas moet geven...

Tijd dat iemand dat eens keihard uitspreekt, elke keer dat halve been te kort, geen stap extra zetten. Ik heb me ook kapot geërgerd aan Bergwijn, wat slappe zaadloze pot speelde hij; zoals Kenneth zei: wacht aanzeggen en anders eraf halen.
Die Rosario is echt n schijn voetballer, bietje meelopen en verstoppen.

Kijk als er niemand meer iets durft te doen of te ondernemen regeert de angst (met dank aan Mark van Bommel).
Angst is een slechte raadgever; dus nu als de sodemieter Guus actief erbij halen en een sport psycholoog aanstellen!

Anders toch maar eens de bus opwachten en van iedereen eisen dat inzet de eerste taak is in het prof voetbal, zonder dat heb je aan klasse ook niets!

Huur n klootzak die iedereen onder uit schopt als hij loopt te pielen op de training.

EN GA GVD 442 VOETBALLEN
+6/-1

 
8 maanden geleden
Ga aub niet die Dumfries de hemel in prijzen, want die is niets beter dan de rest!
Hij heeft misschien een agressieve smoel, maar daar blijft het ook bij. Hij heeft geen lef en geen inzicht in het spel ... zal nooit (meer) een actie maken en als hij een balletje afspeelt, dan blijft ie als een zoutzak aan die lijn hangen .... niks beter dan de rest hoor!
+2/-0

 
9 maanden geleden
Erger nog het punt in blessuretijd tegen Sparta en VVV was gewoon onterecht en de amateurs van GVVV hadden gisteren in Breda moeten spelen. Wat dat betreft zit het nog steeds mee. Maar het tempo is zo laag dat het wel lijkt of men helemaal geen goal wil maken.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Het EERSTE kwartier dat gaat goed... dan moeten ze eigenlijk 2 of 3 goals maken - tegen VVV en NAC idem.
Maar we moeten wel in de eerste helft Sam Lammers erin zetten, die maakt vast en zeker een goal.
Bruma, Bergwijn, Gakpo, Ihattaren en Thomas die schieten naast of tegen de keeper op.
Na een kwartier zakt het tempo omlaag en is het einde verhaal.
+2/-1

9 maanden geleden
Salaris inhouden van die lamlendige nietsnutten. Dit heeft niks meer met voetbal te maken
+3/-0

9 maanden geleden
O, ja, en dit wou ik nog ff kwijt.... kennen jullie die linksback van Milan? Die komt niet😂, heeft zich gisteren verslikt in een kilo Zwitserse kaas, nadat hij zijn nieuwe ploeg zag stuntten.... die bedenkt zich wel een keer of 3...., hij zal wel denken: al krijg ik daar 5 miljoen € aan salaris, dat gaan we niet doen😂, oh en mochten we Bergwijn voor 40 aan leicester kunnen slijten.... pak z’n paspoort, en druk daar dan ff de foto van Bruma op👍
+3/-2

9 maanden geleden
Ik kan het nog nauwelijks bevatten, we spelen dus gvd nergens meer voor.
Als dit de voorbode is voor de spreekwoordelijke 7 magere jaren, dan hebben we er nog 5,5 te gaan(zucht)
Dit is geen gewone crisis meer, onze mooie club staat in lichterlaaie zoals nooit tevoren!!
Gisteren ging het om de allerlaatste kans om nog iets te halen dit seizoen, en wat doen onze toppers!
Ipv zich met opgestroopte mouwen te rehabiliteren en het gras op te vreten, dartelen ze als prima donna's over het veld(paar uitzonderingen daargelaten)
Als dit de wedstrijdmentaliteit is van onze topsporters van PSV durf ik te beweren dat het of complete onkunde is of het riekt naar werkweigering en totale des-interesse.
Dat we kwaliteit tekort komen moge duidelijk zijn, maar wat deze gasten laten zien is een regelrechte schande.
Zouden er een aantal al bezig zijn met een lekkere top-transfer vlg jaar!
Uitstralingsloos, kwaliteitsarm, zonder zelfvertrouwen en inspiratieloos en zo kan ik nog wel effe doorgaan.
Het systeem deugt niet, ga gvd 4-4-2 spelen en haal om te beginnen Rosario en Bruma er voorlopig af.
Zoete broodjes bakken en pappen en nathouden moet maar eens afgelopen zijn.
Onze fantastisch mooie club gaat naar de verdoemenis op deze manier, en de heren (passanten) op het veld lijken het maar niet te op te pikken en te begrijpen.

Niemand is groter dan de club!!
Spelers die niet 100% uitstralen dat ze het PSV shirt waardig zijn meteen eraf, hoe goed ze theoretisch ook zijn en welke waarde ze ook vertegenwoordigen.
Doorpakken nu op alle fronten.
Nogmaals onze mooie club staat in de fik!!
+3/-0

 
9 maanden geleden
Sorry hoor, als je Zenden en Faber op de bank ziet zitten... zonder uitstraling zonder geestdrift.
Geef mij maar Dick Advocaat - kordaat mannetje, die knalt erop.
+3/-2

 
9 maanden geleden
Uitstraling is veelal subjectieve, gebakken lucht en totaal geen argument om een trainer te beoordelen. Zo verweet men Cocu dat hij als een dood vogeltje langs de kant zat, of wat te denken van Hiddink's duffe uitstraling. Andere mensen vinden dat Advocaat de uistraling van een overspannen zenuwpees heeft.
+5/-3

9 maanden geleden (gewijzigd)
Wel weer een stapje dichterbij een nieuwe TD. Well played.
+4/-0