Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV onderuit in Amsterdam na zoveelste barslechte wedstrijd


Tijdstip
2 februari 2020
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


PSV onderuit in Amsterdam na zoveelste barslechte wedstrijd; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV onderuit in Amsterdam na zoveelste barslechte wedstrijd

PSV blijft in de slechte vorm hangen. Ook het vierde duel in de tweede seizoenshelft werd niet gewonnen. De ploeg van Ernest Faber ging na een barslechte wedstrijd met 1-0 onderuit tegen Ajax. De gehele wedstrijd wist PSV niet tot een uitgespeelde kans te komen en maakte het ook geen moment aanspraak op tenminste een punt.

Het spel golfde vanaf het begin al op en neer. PSV leek na een paar minuten voor het eerst gevaarlijk te kunnen worden nadat het na een counter er snel uit kon. Pablo Rosario verspeelde echter zeer knullig de bal zodat Ajax ten aanval kon trekken en dankzij een uitstekende redding van Lars Unnerstall kon voorkomen worden dat Ajax via Promes op voorsprong kon komen. Na die kans van Promes leek PSV het helemaal kwijt te zijn. De ploeg werd overlopen door Ajax en het was voor de ploeg van Ernest Faber vooral een kwestie van tegenhouden. Op moment als PSV de bal kreeg, was het die al snel kwijt vanwege het felle druk zetten van Ajax of de passing die erg zwak was. Het was puur en alleen aan Unnerstall te danken dat PSV ongeschonden de openingsfase overleefde, aangezien de Duitser na twintig minuten spelen al vier keer reddend had moeten optreden.

Gezien het spelbeeld leek het echter een kwestie van tijd te zijn tot de score door de thuisploeg geopend ging worden. Met het nodige kunst en vliegwerk en het feit dat Ajax zelf ook vrij slordig in de passing was, kon dat nog even uitgesteld worden. In de 35ste minuut was het echte raak en zoals zo vaak dit seizoen was dat het gevolg van defensief gestuntel aan de kant van PSV. Unnerstall kwam zijn doel uit om een aanval van Ajax te voorkomen, maar speelde de bal in de voeten van Van de Beek. De middenvelder van Ajax kon vanaf de middenlijn aan een solo beginnen en omdat geen enkele speler van PSV tot de ingeving kwam om de bal weer terug te veroveren, maar juist weg te lopen, kon hij eenvoudig het strafschopgebied binnen lopen. Zijn schot kon vervolgens geblokt worden, maar de rebound werd door Promes in het doel geschoten.

Na dat doelpunt leek PSV opeens wakker te worden en werd het al snel gevaarlijk via Bruma. De Portugees raakte de bal echter helemaal verkeerd en schoot naast. Na 41 minuten spelen schoot PSV voor het eerst op doel toen Sam Lammers vanaf rand zestien schoot. Zijn inzet kon echter eenvoudig worden gekeerd. Het was echter nog altijd vooral Ajax dat aan aanvallen dacht en de grootste kansen kreeg. Constant lieten de spelers van PSV hun eigen man lopen, waardoor Ajax steeds eenvoudig de vrije man kon vinden. Mede dankzij wederom een uitstekende redding van Unnerstall werd verdere schade voorkomen.

Vrij snel na rust kreeg Ajax weer de eerste mogelijkheid, maar via de voet van Unnerstall ging de bal naast het doel. De wedstrijd mondde echter al snel uit tussen twee ploegen die vooral opvielen vanwege de vele slordigheden. Aanvallend wist PSV nog altijd niets voor elkaar te krijgen, terwijl Ajax de ruimtes die het kreeg niet benutte. Even leek PSV beter in de wedstrijd te komen toen Ajax vanwege een blessure al voor de derde keer moest wisselen. Het zorgde vooral bij de defensie van Ajax tot veel onrust, maar tot echte kansen wist de ploeg niet te komen.

Twintig minuten voor tijd leek de beslissing te vallen toen Olivier Boscagli in het strafschopgebied een overtreding maakte op Dest. Volgens scheidsrechter Kuipers zocht de back van Ajax het echter zelf op en ook VAR Nijhuis deelde die mening waardoor er geen penalty kwam. Direct na dat moment werd de Fransman gewisseld en kwam Ricardo Rodríguez binnen de lijnen, die daarmee zijn debuut voor PSV maakte. Omdat hij niet volledig fit was, werd hij op advies van de medische staf nog buiten de basisploeg gelaten.

Tien minuten later volgde met Noni Madueke ook de laatste wissel, aangezien Konstantinos Mitroglou na een uur spelen al in de ploeg was gekomen en werd er door PSV meer risico genomen. Dat leidde al snel tot een grote kans voor Ajax, maar door een goed blok van Denzel Dumfries werd voorkomen dat Van de Beek vanuit de kluts kon scoren. Bij Ajax leek de tank in de slotfase helemaal leeg en leken meerdere spelers niet verder te kunnen. Ook hier wist PSV niet van te profiteren, waardoor een nieuwe nederlaag het gevolg was. Met een achterstand van vier punten op zowel Feyenoord als Willem II moet de ploeg oppassen dat een directe plaats voor de Europa League ook niet uit zicht raakt. Volgende week zaterdag is Willem II in Eindhoven de volgende tegenstander.


[video] Unnerstall: 'Ik moet misschien die bal over de zijlijn trappen'


Denzel Dumfries: 'In de eerste helft gaven we te veel kansen weg en kwamen zij verdiend op voorsprong'

In gesprek met Fox Sports gaf Denzel Dumfries aan dat het verschil met name voor rust werd gemaakt. "In de eerste helft gaven we te veel kansen weg en kwamen zij verdiend op voorsprong", aldus Dumfries. "In de tweede helft herstellen we ons goed. We waren vast aan de bal en werden dominanter, maar we moeten onszelf meer gaan belonen. We scoren te weinig, maar het is hoe het is op dit moment."

De rechtsback was het niet helemaal eens met de kritiek op de tactiek van PSV voor rust. "We probeerden gewoon er onderuit te voetballen, maar dat deden we te weinig. Dit was wel afgesproken van te voren", zo gaf hij aan.


[video] PSV wint maar niet in 2020: 'Topclub is niet op titelkoers, maar op play-offkoers'


Mohamed Ihattaren: 'Je moet het tijdens de wedstrijden doen en niet op de training'

Mohamed Ihattaren was het in gesprek met Fox Sports niet eens met de opmerking dat er te weinig voetbal zit in de ploeg van PSV. "We kunnen het wel. Daar hebben we de spelers ook voor. Op de training gaat het echt anders dan in de wedstrijd", aldus Ihattaren. "Maar je hoort het in de wedstrijd te doen. De training is om te oefenen voor de wedstrijden. Als je het tijdens wedstrijden niet doet, ga je overal punten morsen."

Het stoort de middenvelder enorm dat het tijdens wedstrijden niet lukt met PSV. "Je moet het tijdens de wedstrijden doen en niet op de training", zo gaf hij aan. "Ik ben gewoon gefrustreerd. Je wil voetballen en wil laten zien wat je kunt. Dat moet je tijdens de wedstrijden doen en niet tijdens de trainingen.


[video] 'Druk is er altijd bij een club als PSV'Ernest Faber: 'We waren in de eerste helft niet comfortabel aan de bal'

Ernest Faber zag dat zijn ploeg het voetballend heel lastig had tegen Ajax. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "We waren in de eerste helft niet comfortabel aan de bal. De vrijheid op de training waarin iedereen de bal wil hebben ontbrak", aldus Faber. "Dat is een vervolgstap die we heel snel moeten maken. We speelden in de eerste helft veel krampachtiger. Op de trainingen zijn de ruimtes nog veel kleiner en gaat het veel sneller. Iedereen is dan aanspeelbaar en speel je makkelijk onder de druk door. Als dat niet lukt, moet je daarin een keuze maken. Je ziet dat sommigen nog veel moeite hebben om de juiste keuze te maken. In de tweede helft was het in de eindfase iets vrijer, omdat we meer balbezit hadden in de voorhoede. We konden de bal iets langer vast houden, spelers konden bijsluiten en konden de logische dingen doen, waardoor het iets makkelijker ging. Maar vooral voetballend was het zeer moeizaam."

De trainer van PSV was het gedeeltelijk eens met de opmerking dat er te weinig vastigheden in de ploeg zitten. "Tijdens de wedstrijden wel. Op de trainingen zie ik ander gedrag. Dan voelen ze misschien wel minder spanning of druk", zo gaf hij aan. "In de tweede helft zag je het wel dat als je een vast aanspeelpunt hebt, want Sam had het daar moeilijk in om voor elkaar te krijgen en ook de aansluiting was daarin minder. Je kan dan wel blijven achteruit gaan, maar je moet het dan omdraaien. Iets simpeler spelen. Het is niet dat we het niet kunnen, maar het volhouden is nu niet aan de orde."

Moedeloos is Faber nog zeker niet. "Dan had ik hier niet gestaan. Dan ga ik heel snel weg", zei hij daarover. "We mogen kritisch zijn op onszelf. We zijn PSV. We hebben heel slechte resultaten. We laten het gedurende week zien dat het kan, maar je zit bij PSV zodat je het ook in het stadion laat zien. Het is geen moeilijk verhaal, maar je moet daarin je verantwoordelijkheid nemen en elkaar gebruiken op de manier zoals zou moeten, Als het te lang uitblijft, is het een vorm van kwaliteit. Aan het eind van de tweede helft vond ik het iets beter en dacht ik dat het ergens op begon te lijken. In de komende weken moet blijken of het een vorm van kwaliteit is."


[video] Winnen blijft de oplossing voor PSV: 'Dat geeft lucht'


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Promes ('34)
Scheidsrechter
Kuipers
Toeschouwers
53.055 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Daniel Schwaab ('6)
Kaart
Ajax: Tadic ('47)

Opstelling PSV

Cody GakpoSam Lammers Bruma


Jorrit HendrixMohamed IhattarenPablo Rosario


Olivier BoscagliNick ViergeverDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Lars Unnerstall

Wissels:

'61 Konstantinos Mitroglou voor Sam Lammers
'70 Ricardo Rodríguez voor Olivier Boscagli
Noni Madueke voor Bruma


Opstelling Ajax

PromesBabelTadic


GravenberchVan de BeekEiting


TagliaficoMartinezVeltmanDest


Onana

Wissels:

'31 Schuurs voor Veltman
'45 Traoré voor Promes
'64 Mazraoui voor Babel


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 4-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 4-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
10  5 3-0 (1-0)
11  5 3-0 (1-0)
12  5 4-0 (1-0)
13  5 3-0 (1-0)
14  5 2-0 (1-0)
15  5 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.31. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Lars Unnerstall (55 -> 5,0)
2. Niemand (25 -> 4,0)
3. Ricardo Rodríguez (16 -> 3,0)
4. Noni Madueke (11 -> 2,0)
5. Mohamed Ihattaren (10 -> 1,0)
6. Konstantinos Mitroglou (9 -> 0,0)
6. Denzel Dumfries (9 -> 0,0)
8. Nick Viergever (8 -> 0,0)
9. Jorrit Hendrix (6 -> 0,0)
9. Donyell Malen (6 -> 0,0)
11. Ibrahim Afellay (2 -> 0,0)
12. Sam Lammers (1 -> 0,0)
12. Cody Gakpo (1 -> 0,0)
12. Robbin Ruiter (1 -> 0,0)
15. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
15. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
15. Toni Lato (0 -> 0,0)
15. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
15. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
15. Bruma (0 -> 0,0)
15. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
15. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
15. Joël Piroe (0 -> 0,0)
15. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
15. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
15. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
15. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
15. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
15. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
15. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
15. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
15. Jordan Teze (0 -> 0,0)
15. Amar Catic (0 -> 0,0)
15. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
15. Youri Roulaux (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ik voorzie een hele lekkere smerige overwinning voor ons.
+6/-1

 
4 jaar geleden
Laten we het hopen. Ik zou al tekenen voor een oersaaie 0-0.
+3/-0

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Ok voorzie een makkelijke overwinning voor Ajax met wederom defensief geklungel met een lamlendig 11tal
+2/-1

 
4 jaar geleden
Volgens Rob Scheepers is dat een complot haha
+1/-0

 
4 jaar geleden
Hilarisch filmpje..zou wat zijn als het zijn waar zou zijn🤣🤣🤣
+2/-0

4 jaar geleden
Tja... als je thuis nog niet van Twente kan winnen, dan heb ik geen idee hoe je punten wil pakken komende zondag..
+2/-0

4 jaar geleden
Ajax is niet in vorm - gelijk spel of een kleine overwinning is mogelijk.
Het zou leuk zijn als AZ kampioen wordt.
+2/-0

4 jaar geleden
Enige manier om resultaat te halen is met het mes tussen je tanden spelen, dus GEEN ROSARIO, daar kan Hendrix mooi spelen nu Rico binnen is...
+2/-3

 
4 jaar geleden
Gaat Verhoeven in de spits? Heeft die scorend vermogen en creativiteit?
+4/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Resultaat is nu ook gelijkspel, voor mijn part met dodelijke saaie 0-0.

We kunnen nog steeds 2 worden of denk je dat Feyenoord meer kwaliteit heeft soms?
Dat gaat alleen als er 110 % wordt gegeven.

Ik zou nu Linssen ophalen btw ivm de goals, kan nooit veel kosten, einde jaar transfervrij
+1/-0

 
4 jaar geleden
Jorrit op 10 is onze joker. Veel scorend vermogen.
Daar heeft Fabertje toch op geoefend?
+1/-0

4 jaar geleden
Dat gezeur met mes tussen de tanden,spelen vanuit je hart en strijden met passie.
Dit elftal mist gewoon kwaliteit, de kansen die ze krijgen verprutsen ze.
En daar gaat een 27 jarige lb niks aan veranderen.
Ik voorspel een kansloze nederlaag en rode kaart voor psv.
Dan speel je dus eigenlijk nergens meer voor en snap ik de huurdeal van lb dus ook niet.
Weggegooid geld.
+5/-1

 
4 jaar geleden
Nou dan doen we de wedstrijd toch schriftelijk af, gewoon alles laten lopen, nergens meer voor gaan, is dat wat je wil?

Mam man, inzet is eerste vereiste, anders snap je niets van topsport
+3/-0

 
4 jaar geleden
Alsof de spelers van psv in een vol stadion geen inzet hebben?
Dan begrijp jij er niks van.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Dat weten ze dan verdomd goed te verbergen.
Scenario: na 10 minuten al 1-0, bij rust 3-0 en uiteindelijk blijft het dat omdat ze er allebei geen zak meer aan doen. Trieste zondagmiddag in het verschiet.
+1/-0

 
Dus een halfgare Frikandel zonder curry mayo of uien? Wees eens positief, het word 1-3, onze revival begint in hun eigenste Arena.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Eindelijk iemand die realistisch is.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Nee ik wil morgen 3 punten maar heb er niet zo'n goed gevoel over.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Idd. Om met het mes tussen de tanden te kunnen spelen moet je wel spelers met tanden hebben.
Stuk voor stuk tandeloze tijgers.
+1/-0

4 jaar geleden
Voor het eerst in mijn leven totaal geen hoop op deze wedstrijd...
+4/-0

4 jaar geleden
Zondag topper tussen twee ploegen waar rumoer overheerst

Waar kan ik tekenen voor het rumoer van Ajax??
+4/-0

4 jaar geleden
Uhm, er komt dus aanvallend vandaag niets meer bij, volgens John.... hij was in principe klaar op de markt.... ik dacht dat juist John van het uitgeven was?! Nou, maar wie van onze voorhoede spelers dan wel middenvelders moet/kan een doelpunt maken? En zeker uit is dat nog een hele klus.... vandaar mijn vraag of er voorin niets bijkomt....er zijn er 2 vertrokken, die dat doelpunt maken nog redelijk beheerste... blijft er weinig over....Ten Hag lacht zich de ballen uit de broek.... die overweegt om zonder verdedigers aan te treden, geef hem geen ongelijk...! We worden daar gewoon afgedroogd met 6-0, Mark my Words, ik durf niet eens te kijken zondag😢
+4/-2

 
Je zal dan mooi de revival van jou geliefde PSV missen!! Ik raad alle negatieve krachten deze wedstrijd niet te kijken! Ga maar lekker in een hoekje liggen janken.
+2/-1

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Ajax heeft op elke positie een betere speler en een toptrainer. Alles onder 4-0 is een uitstekend resultaat.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Die trainer is echt niet top. Verder geef ik je gelijk.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Heerenveen en Willem II zijn ook op alle posities zwakker, toch wonnen ze beide terecht. Leuk spelletje hè....
+3/-0

 
4 jaar geleden
Heerlijk spelletje, en Wll neemt in Eindhoven straks ook de punten mee. Je kan met mindere spelers op basis van inzet, tactiek en wat geluk best winnen. PSV heeft deze drie dit jaar ook niet, al kwamen we bij Sparta en VVV goed weg.
+2/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Zou ik ook voor tekenen 4 goals verschil maar vrees meer tegengoals.
+1/-1

4 jaar geleden
Ontopic : dikke nederlaag.
Offtopic : ik lees net dat Angelino wordt verhuurd aan Leipzig omdat ze hem bij ManCity niet goed genoeg vonden. Fuck dat Engelse voetbal. Die maken andere competities dus gewoon kapot. Stelletje ratten. Ik hoop dat die Brexit daar keihard toe gaat slaan in de voetbalwereld. En de UEFA slaapt lekker verder met hun wassen neus financial fairplay. Dikke middelvinger naar de UEFA en naar het Engelse voetbal. Forza PSV.
+5/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat hoop ik ook, dat die Engelsen de dekselop hun neus krijgen, maar niet vergeten dat in Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland ook alles om grote geld draait...

De vraag is hoe je daar mee omgaat als PSV...
+2/-0

 
4 jaar geleden
Als Johnny daar nou eens achteraan was gegaan... huren met terugkoop optie. Probleem linksback de komende jaren opgelost.
+1/-0

Hihihi, Ten Hag lacht zich de ballen uit zijn broek, dikke nederlaag? Gaan we zien, het word geen saaie pot en er gaat een wending plaats nemen ondanks alle wanhoopskreten hier.
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden
Precies geen aap kans met dit team. We kunnen niet eens goals maken, laat staan verdedigen.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Sorry hoor maar ik wil geen doemdenker zijn. Ik voorzie geen enkel scenario waar PSV van ajax zou kunnen winnen. 5-0 en dan mogen we ons in de handen wrijven.
+3/-0

reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Toon Gerbrands... denk dat je wel gelijk hebt.
Wat ik mij van het begin herinner - dat wij op advies van Toon enkele spelers van AZ hebben overgenomen waaronder Maher.
Het is allemaal mislukt en tegengevallen.
Weet je wat het is met Toon, hij ziet er sympathiek en vriendelijk uit.
Je kunt hem vergelijken met Mark Rutte... op zo'n man kun je niet boos worden.
Die houden het heel lang vol - tot ze met pensioen gaan.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Daarom is de prestatie van Dick Advocaat bij Feyenoord ongelooflijk knap.
Hij heeft lak aan het bestuur en volgt zijn eigen visie en inzicht.
Toon zal Dick niet als coach willen - die twee botsen met elkaar.
Toon zoekt het in jong en onervaren... mensen zoals Mark van Bommel, John de Jong, Ernest Faber en Boudewijn Zenden - daar kun je de oorlog niet mee winnen.
Zachte heelmeesters... de rest mogen jullie invullen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Wat zijn aandeel daar aan is weet ik niet maar stoelen vervangen stadion,herdgang uitgebreid,puma deal.
Er moet gewoon een zwaargewicht in het bestuur komen.
Zit naar mijn mening te weinig voetbalverstand.
Van Breukelen met zijn boeken en gezever heb je ook niks aan.
+3/-1

4 jaar geleden
Faber zegt - wij gaan gedurfd voetballen... dat hoor ik graag.
+2/-0

4 jaar geleden
Gaat een kansloos verhaal worden ben ik bang.
We komen op alle fronten tekort met dit elftal.
Niet op komen dagen en lekker gaan trainen morgen!
+2/-1

4 jaar geleden
mocht psv voor komen hoop ik niet dat die sukkel van een trainer aanvallers er uit haalt en er verdedigers inzet . want je ziet het net zoals tegen twente verdedigen kunnen ze niet zo goed en dat gaat fout!!
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat was een grote fout vorige week van Faber om Gakpo te wisselen voor Guti. Druk voorin was weg en Twente kon dus zonder problemen alles of niets spelen.
+4/-0

4 jaar geleden
Momenteel is er maar één ding belangrijk: spelvreugde. Dat kan mi. alleen maar terugkomen als de druk van de buitenwacht volledig genegeerd wordt om te 'moeten'. In die zin kan de negativiteit die in de media (en ook hier) heerst, wellicht positief uitwerken. Het lijkt erop dat PSV weinig te verliezen heeft, maar alles te winnen. Als Faber dit over weet te brengen kunnen we wellicht weer uit het dal omhoog klimmen.
+5/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind dat Faber de juiste uitstraling en toon heeft om bij PSV de rust weer terug te laten keren. Bij Studio Voetbal bleef hij ook rustig en probeerde hij de spanning rond Bergwijn naar beneden te brengen. Dat PSV niet meteen is gaan winnen ligt niet aan hem. Het gebrek aan zelfvertrouwen in de hoofden van de spelers kan niet in één keer omslaan. Ik sta achter de weg die Faber is ingeslagen.
+6/-1

 
4 jaar geleden
Het is echt heel erg simpel: gewoon eens 3x achter elkaar winnen zoals topclubs doorgaans regelmatig doen. Moet je opletten hoe snel het dan stil wordt. Grappig trouwens dat er op deze site steeds minder nieuwsberichten verschijnen. Media management? Thijs Slegers aan de knoppen? Er zijn nog wel wat interessante columns verschenen de laatste 24 uur.
+1/-3

 
4 jaar geleden
Is dat niet een beetje complottie denken dat Thijs Slegers bepaalt wat er op deze totaal niet relevante site wordt gezegd en geschreven?
+4/-0

 
4 jaar geleden
Het valt me op dat er de laatste 24u afgeweken wordt van de lijn die voorheen werd gevolgd. Ik heb zelden zo’n zooitje gezien als bij ons cluppie de laatste maanden.
+1/-3

4 jaar geleden
Moeten oppassen om niet in een vrije val terecht te komen met ajax, willem2, vitesse, feyenoord en groningen voor de boeg.
+2/-0

 
Dat zijn juist wedstrijden om de boel weer op te vijzelen door ze te winnen, winnen van Ajax betekent eerherstel en respect oppoetsen, dus laten we daar een begin maken met een 3-1 overwinning, Kom op mannen allemaal positiviteit en vertrouwen stralen, Forsa PSV.
+1/-0

4 jaar geleden
Ff wat anders, zit nu naar Leipzig tegen gladbach te kijken, nu speelt gladbach ook met shirts van puma, dit is hun uit tenue.... licht blauw met donker blauw, volgend jaar ook ons uitshirt? Ik vind hem wel mooi👍👍
+1/-0

4 jaar geleden
Het is ook de social media en generaties,en media die daar niet mee om kunnen gaan.Dit heeft van PSV de warme grote club,gemaakt,die alles intern hield,in een ander tijdperk.PSV word wakker,en vind aan den lijve dat social media,de media in zijn geheel veranderd.Journalistiek gezien word de club volledig anders benaderd.De beeldvorming,zorgt voor druk.Zo kan John zijn socials uitschakelen,maar om hem heen gaat het verder.PSV onderschat de Nederlandse media en social media,die niet volledig op Eindhovense hand zijn,maar wel met regelmaat voor oproer kunnen zorgen.Los van miskopen,spelers die er nog niet klaar voor zijn,schorsingen,prive omstandigheden,gemis aan leiderschap,scorend vermogen,blessures,staat dit de huidige chemie,die er niet is in de weg.Dat is momenteel teveel,en dus staan we 5e.PSV is een europese topclub,en vernederde ajax ,indirect concurrent voor het kampioenschap niet met 2-1 maar met 3-0.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Het is één groot belangenspel de media, waarbij geld en ego de leidraden zijn. Kijk bv waar iedereen z'n columnpje schrijft, daarmee zie je redelijk goed hoe de hazen lopen. Daarom is de teleriool bv. op de hand van Bommel/Marwijk, zonder daarbij de feiten in ogenschouw te nemen. VI weegt af aan wie ze nu en in de toekomst het meeste menen te hebben mbt. inside info bij een of andere club. Bommel gaat in de toekomst ongetwijfeld weer een club trainen, en wordt het wisselgeld weer terugbetaald. Meegenomen voor die media is dat het populair is in NL om PSV als pispaal te gebruiken. Het steekt echt wel dat PSV al tientallen jaren de 'iconen' ajax en feyenoord dwars kunnen zitten. Dus dit is een tijd om weer eens lekker uit te halen nu PSV momenteel gevloerd is. Er is maar één antwoord hierop, opstaan en laten zien dat PSV deze reputatie waard is.
+2/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Erg kort door de bocht. Er zijn in de Telegraaf ook genoeg artikelen te vinden die wel degelijk feiten weergegeven of gebaseerd zijn op goede journalistiek. De hele heisa rondom transfer Bergwijn, de opvolging van van Bommel maar vooral ook het functioneren van de heer Gerbrands over de afgelopen 12 maanden worden (terecht) aangekaart. Dat jij hier waarschijnlijk een andere mening over hebt wil niet zeggen dat het allemaal bagger is. Het was tot 18m terug zeer stil in medialand rondom PSV. Er was veel respect. Laten we de afgelopen 18m nu juist geen ene reet gepresteerd hebben. Gewoon 3x achter elkaar winnen en er zal weer gelachen worden. Easier said than done.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Dec telegraaf is de grootste baggerkrant van NL. Onderbuikgevoel gestuurd, en wie ze daar mee beschadigen interesseert ze geen reet.
+3/-1

 
4 jaar geleden
PSV en de verantwoordelijken moeten eens heel goed bij zichzelf te rade(n) gaan wat er de afgelopen 18 maanden allemaal heeft plaatsgevonden maar vooral hoe dit heeft kunnen gebeuren. Tenenkrommend is een understatement. Ik neem aan dat je dat ook vindt.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Zekers, er moet goed geëvalueerd worden wat er fout is gegaan en er zal lering uit getrokken moeten worden.
+2/-0

4 jaar geleden
Vandaag ,alles voor de club laten zien en gas erop. Seizoen mag naar de klote zijn maar 1 ding mag nooit gebeuren, en dat is in die betonbak verliezen. Gewoon oprollen met 1-5
+1/-0

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden (gewijzigd)
Toch wel zin in dit potje. Gevoel dat 't alle kanten op kan gaan. Keihard werken, hopelijk een tactische verrassing. Met Kuipers ben ik minder blij. We zijn in zo'n zwakke vorm momenteel, elk moment tegen kan beslissend zijn. Tis een thuisfluiter. Gaf Lozano en Mertens beide geen penalty in voorgaande edities, Mazroui mag iemand onthoofden kreeg in eerste instantie geel, terwijl diep rood op z'n plaats was. Gelukkig herstelde de VAR Kuipers. Ik vind in Nederland geen 1 scheidsrechter goed. Iedere heeft vanuit z'n jeugdjaren een favoriet en vd top3 is PSV uiteraard 't minst populair landelijk, 't makkelijkste slachtoffer om de arbiter te showen tegen een top3 club te durven fluiten. In de arena en Kuip schijten ze vaak peuken, zelden een penalty of rode kaart krijgen ze tegen. Kan op twijfelmomenten tegen ons werken, alles valt op 2 manieren uit te leggen, zie de Ligt uit bij Pec bijvoorbeeld vorig seizoen . Schandalig dat ie geel ipv rood kreeg.

Maar wie weet wordt 't 'n ommekeer, neemt 't broodnodige vertrouwen toe en vliegen de 1e 2 pogingen van ons gelijk in de touwen. Das wat nodig is. Als we heel goed zijn heeft de scheidsrechter natuurlijk weinig in te brengen. Laten we 'm niet de gelegenheid geven. Voorspelling? Ik hou 't op 1-1. Zo geweldig is Ajax ook niet. Succes iedereen!!
+3/-2

 
4 jaar geleden
En nou ? Nou dat je de opstelling ziet, dan nog ?
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Boscagli staat serieus LB. De persoon die het hele seizoen al door de mand valt. Zet lekker Rodriguez meteen erin daarvoor is hij gehaald. En dat Rosario blijft staan is ook een aanfluiting. Nog nooit zo weinig zin gehad in Ajax PSV.
+7/-1

 
4 jaar geleden
Baal hier ook van. Boscagli, Hendrix, Rosario, Bruma. Pffff net of je dit niet serieus neemt vandaag.
+4/-1

 
4 jaar geleden
Ik had gedacht dat Faber meer lef had, weer de zelfde klote opstelling! Waarom niet die nieuwe back en Mandueke??
Waarom Rosario al 2 jaar de voorkeur krijgt is mij een raadsel!
+7/-0

 
4 jaar geleden
Zal bij 2-0 in de 6e minuut Rodriguez er toch nog inkomen ?
+3/-0

 
4 jaar geleden
Is niet wedstrijdfit!! Wtf waarom haal je hem dan..Ongelooflijk achterlijk beleid
+1/-0

 
4 jaar geleden
Volgens mij hebben we het ook opgegeven. Bergwijn en Perreiro zijn weg dus aanvallend zijn we nu echt een tandloze tijger. Er is niks terug gehaald om volgend seizoen niet te hoeven wachten op een uitgaande transfers en snel de selectie te kunnen versterken. Afgaande op de afgelopen transferperiode heeft PSV de handdoek in de ring gegooid. Naar mijn mening ook terecht. Volgend jaar zonder Europese verplichtingen kan alle focus op de competitie. In ieder geval wat meer tijd voor een goede voorbereiding.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Correct, maar wel realistisch. De focus moet naar volgend jaar.
+3/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Wie had jullie opgesteld Bounce en Frikadel ? Ik vrees dat ook Guus de conclusie getrokken heeft er geen betere opties zijn dan Rosario Hendrix helaas. Vorig seizoen ging 't een half jaartje best goed met dat koppel. Tis dat Schwaab Bergwijn Kuipers Bommel faalden, anders wonnen we in Amsterdam, werden we kampioen en had niemand 't over Rosario Hendrix. Er zit mentaal totaal iets scheef. Zag nog beelden van een 1-3 zege met Hendrix motm vd week voorbij komen. Mij lijkt met Thomas en Hendrix iets dynamischer eerlijk gezegd. Maar Guus zal er toch boven opzitten lijkt mij.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Je geeft zelf al een optie aan, Thomas. Hoewel die ook wel érg slecht speelde de laatste keer. Guti dan ? Onder het juk van onze Limburgse Nazi uitlukt het misschien wel ???
+3/-1

 
4 jaar geleden
Vorig jaar stond Perreiro voor die twee en was er altijd gevaar en werd er vanuit het middenveld gescoord. Sinds Perreiro uit de basis is zijn we in een vrije val terecht gekomen. Ons middenveld heeft 0 dreiging en helaas zit de boel met twee controleurs ook niet potdicht. Het voegt niets toe en vertraagd enorm.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Guti wordt 'm niet ben k bang, handelingsnelheid van 'n zomeravondvoetballer, geen pit. Verder is 't veel lood om oud ijzer materiaal. Sadílek of Boskali? Rodriguez zal toch even moeten wennen. Verder zal Bruma boven Madueke verkozen worden vanwege z'n kapitaal. Maar er zijn weinig spelers onomstreden vind ik. Handjevol nog niet eens. Das alleszeggend imo. We zullen zien waar 't schip strand vandaag. Bergwijn Lammers Malen zou 'n mooie voorhoede zijn geweest, heeft niet mogen zijn. Pereiro een uitstekende speler, maar teveel momentenspeler om regelmatig een stempel op de wedstrijd te drukken.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Rodriguez voor Boscagli, hoef ik niet uit leggen gewoon voor de leeuwen gooien die topper. Baum voor swaab omdat deze meer snelheid heeft, Ajax heeft 3 snelle spitsen dit zal lastig zijn voor Swaab. Thomas voor Rosario om wat meer creativiteit te krijgen op het middenveld. Rosario speelt alleen maar breed momenteel echt psv onwaardig. Gakpo had van mij ook niet gehoeven, toen hij Twente de bal niet breed gaf aan lammers heeft hij ons 3 punten gekost. Ik vind dat onacceptabel, Mudueke had gemogen, kampioen worden we toch niet meer dan maar keer leuke jeugdspeler proberen. Wat jeugdig optimisme kan goed doen. Ik verwacht dat we achterin een gatenkaas zijn (vooral links achter) en het middenveld weer overlopen wordt. Overigens 5 verdedigers met Hendrix erbij had ook gekunnen.
+3/-0

4 jaar geleden
Poll: hoeveel minuten houden we de nul (achterin, dat is nog spannend). Ik zeg 6 minuten.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Zo zeg omptimist :)
We laten ons verrassen remmie
+1/-1

 
4 jaar geleden
De eerste 5 mn zijn we ongeschonden doorgekomen......
+1/-0

4 jaar geleden
Schwaab geen inworpen meer laten nemen. Bij deze scheids vlieg je er met rood af.
+1/-0

4 jaar geleden
Je kan trainen wat je wilt, maar als dit het niveau is van je spelers. Tja daar kan niemand iets van maken. Samenspelen is echt moeilijk voor deze jongens.

Succes is niet alles in het leven!
+3/-0

4 jaar geleden
Schaam me dood voor wat we op de mat leggen daar .Middenveld onzichtbaar. Alle ballen in paniek blind naar voren. Weer geen pass in de voeten kunnen geven. Het is een gewoon een schiettent.
+2/-1

4 jaar geleden
Het is en blijft een VVV keeper. Topkeepers halen de weinige schoten die ze krijgen eruit, keepers van het niveau VVV onderscheiden zich door bij veel schoten op doel er een aantal te stoppen en dan domme fouten te maken zoals de bal te laat wegschieten en de bal inleveren bij de tegenstander. Die jongen is niet voor niets mislukt in Duitsland, maar wij kopen hem en maken hem eerste keeper.

Tijd voor wat meer ervaring dus zet Ruiter er maar in. Ik ben onze Duitse doelman nu al zat, want met hem in het doel ziet het er allemaal niet zekerder uit en een keeper met meer ervaring coacht zijn verdediging beter waardoor het beter zal gaan.
+2/-7

 
4 jaar geleden
Heb je een brilletje nodig ? Met de Ruiter of Zoet had het nu al 3 of 4-0 gestaan. En ja het was een slechte trap, maar die kwam bij de MIDDENLIJN terecht hoor....dat een speler van ajax vervolgens door mag lopen tot in de zestien vergeet je gemakshalve, DAAR ligt het probleem, als Onana zo'n slecht uittrap heeft, herstellen ze het op het midden veld gewoon, bij ONS niet !!
+13/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hou toch op man. Kijk VVV - PSV even terug een keeper die veel reddingen maakt tegen een topclub is niet uitzonderlijk. Het gaat erom dat hij er staat op beslissende momenten zoals bij die Unige fout bij het tegendoelpunt en die actie dat hij de bal te laat wegschiet.

Tijdens 3 momenten weet hij niet eens dat hij de bal redt maar daar ben ik blij mee, maar het blijft een mislukte Duitse VVV keeper. Niets meer niets minder.

Dat Ajax door kan lopen over het middenveld is de fout van onze VVV keeper want die schiet de bal tijdens de omschakeling zo in de voeten van een Ajax speler.

De rest speelt ook dramatisch maar dit zijn wel de momenten dat een topkeeper zich onderscheidt van een VVV keeper.
+2/-5

 
4 jaar geleden
@LVPSV: dadelijk is het nog Unnerstal zijn schuld dat de rest de bal nog niet van de ene naar de andere speler gespeeld krijgt over 1 meter.....
+7/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Net mijn reactie aangepast. De rest is ook brandhout.

Maar als je dan een keeper wisselt zet dan een ervaren man voor de rest van het seizoen erin en niet een onervaren VVV keeper of wissel helemaal niet.

Ik vind dat dit Hesp aan te rekenen valt als keeperstrainer want die moet toch advies geven in deze.

Het is overigens mijn mening, iedereen heeft natuurlijk recht op zijn eigen mening en die respecteer ik natuurlijk.

Hopelijk gaat het de tweede helft beter.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Helemaal eens! Hendrix is veel te traag. En de reactie van de rest ook.
Continu inzakken en wachten tot Ajax komt, zelfs met een leeg doel.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik had liever geen gelijk gehad, maar zonder die fout van Unnerstall pak je ieder geval een punt vandaag. Dit bedoel ik met het verschil tussen een mislukte Duitse VVV keeper en een keeper die punten voor je pakt. Hij kan er nog zoveel uithalen, maar het gaat erom dat je punten pakt voor je ploeg, de verdediging goed neerzet en vertrouwen uitstraalt. Dat doet Unnerstall niet en daardoor staat de verdediging ook niet goed.

Het interview van Dumfries gaat ook weer helemaal nergens over, als je hem hoort praten lijkt het net alsof we een kans hebben gehad tegen Ajax.

Vanaf het begin had ik al mijn twijfels over Unnerstall en dat wordt nu helaas bevestigd.

Ik raak iedere week meer gefrustreerd.
+1/-3

 
4 jaar geleden
En zonder alle reddingen van Unnerstall hadden we met 5-0 verloren. Ben je ook zo hard voor Ihatarren, Malen of Madueke?
Ook lekker makkelijk om Unnerstall de schuld te geven van onze slechte verdediging, slaat echt helemaal nergens op.

En dan nog over Dumfries.. We hadden idd een kans om te winnen.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Die waren ook dramatisch en die moet je ook gewoon wisselen, maar de keeper wordt niet zomaar gewisseld.

Nogmaals. Een topkeeper dient er op de beslissende momenten te staan en dat was vandaag weer niet het geval. We verliezen uiteindelijk door een fout van Unnerstall en krijgen bijna de 2de om onze oren omdat hij staat te slapen.
+1/-2

4 jaar geleden
Valt nog mee, ruim een half uur volgehouden, chapeau. Unnerstal goed en heel slecht, Bruma weer drama.
In de tweede helft maar wat vers bloed erin, goed voor de ervaring van de jonge jongens en wisselspelers. Gelijkspel wordt het toch niet meer.
+1/-1

PSVvakOO (geschorst)
4 jaar geleden
Als PSV-supporter is dit een bijzonder vervelende (pijnlijke) wedstrijd om naar te kijken.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Het is bagger en blijft bagger dit seizoen . Deze selectie is nog rotter dan een appel! Onderling is het een groepjes parade!En sommige denken dat ze Romario zijn, terwijl het brandhout is.
+2/-0

4 jaar geleden
Lijkt wel alsof ik zit te kijken naar Manchester City - PSV waar we volledig weggeblazen worden, zo kansloos en diepgezonken is het inmiddels. Zeer pijnlijk om te zien..
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
1-0 valt mee. Unerstall, Dumfries de besten, Ihatarren by far de slechtste vandaag. Hendrix de traagste op het veld.

Doan wisselen voor Ihatarren.

Het kan nog steeds!
+2/-0

 
4 jaar geleden
Er wil idd niet veel lukken bij Mo
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik zie bij onze supporters dezelfde instelling als bij het bestuur ontstaan. Sommige zijn al tevreden als een keeper een beslissende fout maakt en bijna een 2de doelpunt veroorzaakt.

Een keeper mag er dan nog zoveel uithalen, maar dit soort fouten zijn niet te tolereren op topsport niveau.

De is overigens ook bagger, maar die keeperswissel heeft nergens toegeleid. Je moet geen VVV keeper de verantwoordelijkheid geven in deze situatie, maar een ervaren man neerzetten. Unnerstall wordt kapot gemaakt op deze manier en kan je straks gewoon afschrijven.
+1/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
Echt, waardeloos dit.
Had niet verwacht dat we daar iets zouden klaar spelen, maar dat ze het zelfs in deze wedstrijd niet op kunnen brengen om een stap extra te zetten!!
Gewoon je man laten lopen, bij balverlies niet er achteraan om de bal terug te veroveren, niets doen ze. Vreselijk elftal.
Doe het dan op z’n minst voor die 1400 in het uitvak. Respect voor hun!!
+4/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk dat er een cultuur probleem aan de gang is. Let maar eens op sommige reacties......
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ja, ze worden gewoon geklopt op instelling. Onbegrijpelijk
+3/-1

4 jaar geleden
Tis allemaal van ' we moeten een linksback hebben' maar een fatsoenlijk middenveld lijkt me belangrijker. Wat een tempo hebben die gasten zeg. Koop een kist spaanse pepers en stop die bij die spelers in de reet. Belachelijk met wat voor een tempo ze achter ajax aan sjokken. En een trap onder hun reet mag er ook bij
+2/-0

 
4 jaar geleden
Psv moet zich schamen, als je goals verkoopt moet je niet je zelf op een fcking lb gaan richten
+1/-0

Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Het is niet te geloven dat na ruim anderhalf jaar ellende op het middenveld men nog steeds met Rosario speelt?? Wat heeft hij aan geheime informatie gevonden die hij gebruikt als chantagemiddel om wekelijks te mogen verpesten op het middenveld. Wederom geen enkele fatsoenlijke bal van de 2 clowns die Ihattaren en de voorhoede moeten aanspelen!
En stap een van dat 4-4-3 af man!! Wie dat heeft ingevoerd bij PSV moeten ze nooit meer binnen laten. Speel 4-4-2 met Hendrix/Guti-Thomas, Ihatarren en Doan op het middenveld en Lammers en Madueke in de spits.

Gaat ie nou ook nog echt Bin Laden inbrengen?? Het is niet te bevatten wat men daar bij die eens zo mooie club aan het doen zijn.
+8/-1

 
4 jaar geleden
Er gaat tenminste 1 man niet moe van het veld en dat is Rosario. Die voert werkelijk niets uit
+4/-2

4 jaar geleden
Gooit Boscagli die bal nu tegen zijn eigen achterhoofd aan??
+4/-1

 
4 jaar geleden
Haha...wat een afgang is dit,wat een zooitje momenteel.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Ja en hij vroeg om een gele kaar voor zijn eige
+2/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
Wat vallen Ihatarren en Lammers deze wedstrijd door de mand. Echt heel erg zwak wat zij aanvallend die wedstrijd hebben laten zien.
+6/-3

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Lammers is, nog steeds, net terug van een zware blessure.
+3/-2

Santa Cruz PSV (geschorst)
4 jaar geleden
Weet iemand of ihatarren meedoet?
+4/-0

4 jaar geleden
We spelen inmiddels tegen Ajax 3 met onze sterkste opstelling. Dit is het mazzeltje wat we nodig hadden. Nu doordrukken en de drie punten meenemen.
+5/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
[sarcasm]Goed verdedigt door Boscagli.[/sarcasm]

Wow.. wat een geluk dat we daar geen penalty tegen krijgen.

edit: En daar worden we nu voor gestraft, Ajax mag eindeloos overtredingen maken.
+4/-1

4 jaar geleden
Het is natuurlijk vrijwel allemaal 3x niks wat er rondloopt bij ons.
Maar Rosario spant toch echt de kroon. Je valt gewoon in slaap als je op alleen hem gaat letten.
Hij doet echt werkelijk helemaal níets.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Moet je eens op Ihatarren letten..
+2/-1

 
4 jaar geleden
Klopt .. erg genoeg. Je maakt, als je gewoon even fatsoenlijk speelt, nog kans op een punt.
+2/-0

4 jaar geleden
Hoe slecht moet Guti zijn dat Rosario nog speelt ? Echt de grootste dissonant op het veld. Loopt verkeerd, laat zijn man lopen, gewoon een 1. Opbokken nondeju.
+7/-1

 
4 jaar geleden
Klopt de rest is nog slechter. Zegt meer iets over de andere dan over rosario
+2/-4

4 jaar geleden
Zoveelste wanprestatie verbaast allang niet meer.
+3/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Rosario kan echt niet meer wat is die slecht. Maar we zijn er niet 5-0 afgegaan. We creeeren helemaal niks dat is wel zorgwekkend.
+2/-1

4 jaar geleden
Gerbrands staat gewoon lachend met van der Sar te praten. Het is toch om je rot te schamen zo een directeur. Misschien kan hij ook iemand vinden waar hij de kneepjes van het vak kan leren.
+2/-6

 
4 jaar geleden
Viel mij ook al op. Heulen met de vijand. Mooie titel voor volgend deeltje?
+2/-4

 
4 jaar geleden
Het zijn net mensen he. Net als ik, ik praat ook wel eens lachend met een ajacied.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Nou niet direct na een nederlaag. En al helemaal niet met een lach op mijn smoel.

Maar ach, die treurige sukkel van een Faber heeft lichtpuntjes gezien, alles kont goed... tja.
+1/-4

 
4 jaar geleden
Misschien zei vd Sar wel “die Rosario kan echt niks he?”.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Jij hebt ook geen publieke functie naar PSV supporters toe naar een nederlaag wat een afstraffing had kunnen zijn. Doe dat lekker in de catacomben maar niet zo op de tribune. Dan kan je nog 100 boeken schrijven, maar als je dit niet snapt moet je lekker weer gaan volleyballen.
+1/-3

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Zou ik ook doen, dat lachen... Het salaris is weer binnen en de begroting voor volgend jaar weer een stukje naar beneden bijgesteld. Van de Sar kan een goede mop wel waarderen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
En de seizoenkaarten weer wat duurder. Win - win - big loss. Mag je raden welke wij zijn.
+1/-0

4 jaar geleden
Nederlaag was te verwachten en terecht. Gelukkig geen 10-0.

Lammers weer een stukje verder op weg terug, Rodriguez z'n debuut (zonder fouten) gemaakt, Madueke weer wat minuten gemaakt. We gaan weer vooruit. Volgende week winnen we weer!

Jammer van 1 fout van, een verder prima keepende, Unnerstall.
+5/-0

reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Kon strafschop geven tegen psv.
Dit is idd een rampseizoen.
+2/-0

 
4 jaar geleden
De eerste helft was iedereen bij PSV waardeloos. Ik vind Hendrix maar een pannekoek, maar de 2e helft speelde hij prima. En Kuipers, ach hij had ook zomaar een penalty aan ajax kunnen geven.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Kuipers verzuimt vandaag 2 pingels tegen te geven. Ik zou ze zo omruilen voor die wél gegeven strafschop van vorig jaar. Maar die man weet ook wel wanneer wél en wanneer niet. Net zoals dat PSV regelmatig een penalty krijgt bij 3-0 of 4-0.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Hendrix zat er in de 1e helft verdedigend ook een paar keer goed tussen. Hij is alleen zo ontzettend traag dat hij op het middenveld en tijdens omschakelingen overal achteraan moet lopen.

Jammer dat Hendrix ook te traag is voor een CV.
+3/-0

4 jaar geleden
Bijzonder tevreden met dit resultaat. Een grote vernedering is ons bespaard gebleven. Onze concurrenten hebben alle ook punten verspeeld dus geen slecht weekend. De komende weken zullen we niet veel punten pakken, maar de acht punten voorsprong op Heerenveen moet voldoende zijn voor de play offs. Alles moet nu in het teken staan om de laatste hopelijk vier wedstrijden met een goed resultaat af te ronden. Al vraag ik me wel af hoe we gaan scoren.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Tevreden zijn met een verlies tegen Ajax. Ben ik wel op het goede forum? Men is blijkbaar al helemaal gewend aan hoe slecht het allemaal gaat. En als je de verantwoordelijke directie er op wilt aanspreken krijg je nog commentaar ook.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dat is toch gewoon de realiteit? Ik verwacht dat we het thuis tegen Willem II en Feyenoord ook af gaan leggen en als er niet snel iets veranderd spelen we uit tegen Heerenveen om een plek in de play offs. Die zijn ook nog niet zeker. Ik zie ons niet vaak de 0 houden en ook niet vaak scoren, dus veel winnen gaat ook niet gebeuren. Gelukkig heeft men Bergwijn verkocht zodat er komend seizoen snel gehandeld kan worden op de transfermarkt. Met Bergwijn en Perreiro zijn de laatste scorende spelers verdwenen. Het feit dat er geen versterking is gehaald geeft indirect ook aan dat men er intern geen vertrouwen meer in heeft. Dit seizoen uithuilen en volgend jaar met een echte trainer weer gaan bouwen. Op de lange termijn komt het echt wel weer goed, al zou een vertrek van Toon dit proces aanzienlijk versnellen.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Vandaag ook nog even kunnen zien waarom Bergwijn veel te goedkoop weggedaan is. Topgoal. Dat krijg je dus als je goeie spelers en middenvelders eromheen zet die die bal op tijd geven. Wordt tijd dat Mandueke een basisplek krijgt. Is elke keer de beste aanvaller. Mo of Bruna banken. Rodrigues beviel ook wel. Ons middenveld is echt een schande.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Ik denk dat de bank te klein wordt, sommige moesten gewoon permanent naar de afdeling zaterdag amateurs 7e klasse onderafdeling worden teruggezet,

Ongelofelijk wat zich prof noemt.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ja DUH.. als je die middenvelders om Bruma heen zet gaat hij ook goed spelen.
Haal jij ze even op?
+4/-1

 
4 jaar geleden
Creatieve middenvelder had prioriteit nummer 1 moeten zijn naast een goeie CV en LB. Niet Bruma. Niet Doan. Niet Baumgartel. Geen Boscagli en Lato. Geen Schwaab. 40 miljoen down the drain. Seizoen down de drain. En als het zo doorgaat club down de drain.
+2/-2

4 jaar geleden
wat een waardeloos middenveld en verdediging hebben we toch zeg! en de aanvallers liepen net of ze moesten schijten en niet hard durfde te rennen! goeiedag dag zeg ik dacht echt dat ik naar d tjes zat te kijken maar die spelen zelfs nog beter!! maar hoeveel wedstrijden hebben we nu gewonnen met Rosario en hendrikx in de basis??? ik snap niet dat die trainer dat vol blijft houden met die twee kneuzen zeg!!
+2/-1

 
4 jaar geleden
Mischien spelen we wel met Rosario en Hendrix simpelweg omdat er niets beter (te koop) is? Zomaar een gedachte.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Niets beter te koop! we hebben in alle elftallen tot onder 15 betere middenvelders dan Rosario.
Waarom moet die altijd spelen?
Als onze (technische)staf eens een wedstrijd of 30 terug gaat kijken en speciaal op Rosario let moeten ze toch ook zien dat het rampzalig is wat die laat zien.
En waarom niet met de punt naar achter Hendriks/Dumfries en daar voor Mo met Doan of zo.
+1/-1

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
niks beters?? vraag ik me af waarom ze die doan hebben gekocht en over die bruma maar niet te spreken!!
+1/-0

4 jaar geleden
Vrij kansloze vertoning weer vandaag. Vanaf dat Mitro erin kwam ontstond er ietwat van dreiging omdat eindelijk eens iemand de bal voor even in de ploeg kon houden. Voor de rest hopeloos
+4/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dit team doet toch pijn aan je ogen zeg. Die Faber is nog erger dan Bommel. Tegen ajax B geen 1 kans creeeren. Wat heeft de trainerswissel nu gebracht behalve meer ellende ?
Zit die Ihatarren ook in het complot van Bommel ? Man man wat speelt die slecht zeg.
+2/-3

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Prima uitslag met dit elftal.

Unnerstal lichtpuntje. Met hart en ziel verdedigd door de meesten. Gakpo vaak flegmatiek/gemakzuchtig, stuitende instelling voor een talentje dat alles nog te bewijzen heeft in een dolend elftal onder druk waar de mouwen opstropen het minste is wat je kunt doen.

Bruma de kluns en verpersoonlijking van dit psv aub niet meer opstellen. Madueke heeft nu al meer inzicht, techniek en dreiging.

Zaterdag wacht weer een heet avondje.. (en de 3 wedstrijden erna ook).

Toon reserveer aub een paar miljoen van Bergwijn zijn transfersom voor het overtuigen van Max Huibers (/Joris Mathijssen?).
+2/-2

 
4 jaar geleden
Dat is toch erg als we tevreden moeten zijn met een nederlaag. Maar als we realistisch zijn had Ajax voor de rust al met 3-0 voor moeten staan. Ik heb het voor dit seizoen opgegeven. Het komt dit seizoen niet meer goed.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Unnerstahl keept idd goed, was schrijnend genoeg wel verantwoordelijk voor het enige doelpunt.

Of Ted van Leeuwen als nieuwe td, zolang de huidige maar vertrekt. Guus Hiddink als manager Engelse stijl met degelijke veldtrainer heeft echter mijn absolute voorkeur. Piet de Visser, Vlado Lemic, kom er maar in.
+3/-1

 
4 jaar geleden
Guus manager?? wat doet hij eigenlijk?
Heeft volgens mij totaal geen invloed of hij ziet het ook niet meer.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Geen flauw idee. Als het allemaal vrijblijvend is en hij geen enkele bevoegdheden heeft, is het ook zinloos. Geef hem maar eindverantwoordelijkheid, dan heb ik rotsvast vertrouwen in de man.
+1/-2

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Valt mij nog mee , had slechter af kunnen lopen. Dit elftal mist kwaliteit dat zien we nu wel voor de zoveelste keer. Reken daar Ernest niet op af , is niet reëel. Het is te hopen dat er volgend seizoen een beter kwalitatief elftal staat.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Ja dat zeggen ze. Maar dat verklaard niet waarom het in het begin de competitie wel gewoon liep. Je stond samen met Ajax bovenaan en goed in de Europa League. Er was niets aan de hand. En dan ineens zullen ze kwaliteit te kort komen?
+1/-2

 
4 jaar geleden
Misschien was dat een piek, maar spelen ze nu helaas al langere tijd hun werkelijke niveau ...
+3/-0

 
4 jaar geleden
Nou dat lijkt me een beetje onzin Je kan ook zeggen dat ze dat niveau gewoon zouden kunnen halen maar dat ze om de een of andere reden niet op dat niveau kunnen komen. IK ben er van overtuigd dat PSV ook mer deze selectie gewoon bovenin zou moeten kunnen meedraaien.

IK zie ook helemaal geen team. Ik zie individuen die elkaar verwijten lopen te maken, zowel op het veld maar ook erbuiten. Ook al heb 11 wereldspelers maar als het geen team is zullen ze ook niet presteren.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ben ik het helemaal mee eens.
Er zit geen leiding in het elftal.

Daarom zal dit seizoen het ook niet beter worden tenzij onze nieuwe vriend Rodriguez dit een beetje op zich kan gaan nemen. Luuk zweepte altijd iedereen op en ging men ook voor elkaar door het vuur. Nu gunnen ze elkaar het licht in de ogen niet meer.

Wat Ajax enkele jaren geleden was (goede individuele spelers en geen team) is PSV nu geen team. Dit, terwijl het voorheen altijd andersom was (waarbij PSV ook de mindere individuele spelers had).
+1/-0

 
4 jaar geleden
Waarom moest Frank de boer weg nadat hij eerder enkele keren kampioen was geworden met hetzelfde elftal ? Waarom moest Guus Hiddink weg na enkele succesvolle jaren bij PSV ? Op een gegeven moment is het uitgewerkt , niet alleen bij ons maar in diverse competities. Bayern , Real Madrid zakten weg en daar heeft Ajax vorig seizoen een slaatje uit kunnen slaan. Toegegeven bij ons was dat al na een half jaar over. En het heeft niet aan de coach gelegen dat blijkt nu wel. We moeten gewoon onder ogen zien dat we niet goed genoeg zijn . Dit is een middenmoot elftal. Stevie maakte vandaag een geweldig mooi doelpunt bij de Spurs , hij heeft wel enkele goede spelers om zich heen die hem wel tijdig aanspelen
+1/-2

reactie verwijderd

4 jaar geleden (gewijzigd)
Als het daadwerkelijk zo’n zooitje was de afgelopen 18m als het ED doet vermoeden dan begrijp ik er niks van dat PSV minimaal 6 maanden geleden niet heeft ingegrepen. Dat neem ik Gerbrands zeer kwalijk. Dat hij vervolgens Faber als tijdelijk opvolger voor van Bommel neerzet is bijna net zo kwalijk. Als je een schokeffect wilt veroorzaken moet je mensen hebben die bewezen hebben dat te kunnen. Met alle respect voor Faber: die heeft dat nog nooit aangetoond. Ook net als in het 1e jaar onder Cocu, toen Faber tijdelijk moest ‘invallen’’, bakt PSV er qua gewonnen punten niks van. Ik zie een elftal wat qua grote lijnen op dat onder Van Bommel lijkt. Bergwijn is al weg, Mootje en Malen zullen snel volgen vrees ik. Wat we dan overhouden is gewoon pure middelmaat. Geen creativiteit en scorend vermogen op een enkeling na. Topsportklimaat on mijn hoela Toon. Slaap lekker verder! Wat mij betreft neemt Robert van der Wallen het over van de zomer. Eindelijk weer eens een Brabantse zakenman met een zeer groot netwerk aan de knoppen die doet en niet praat. Oh ja, Hans van Breukelen ook maar even inwisselen aub!
+7/-7

4 jaar geleden
Ondanks dat het niet best was, zie ik wel wat positieve punten. Lang geleden dat de 2e helft beter was dan de 1e helft. Er was in ieder geval de durf op het einde van de wedstrijd proberen voor een goal te gaan, waarbij achterin weining werd weggegeven. Het leek allemaal iets gecontroleerder en er was geen paniek itt de laatste wedstrijden. Er moet uit een heel diep dap geklommen worden, ik vermoed dat de gang naar boven weer is ingezet. Daarbij moet gezegd worden dat ajax niet meer het ajax van voor december is. Ik zet m'n geld op AZ.
+5/-3

 
4 jaar geleden
In de eerste helft werd PSV zwaar onder druk gezet door Ajax en had het al 3-0 voor Ajax kunnen worden, als die de kansen beter hadden afgemaakt. PSV had toen helemaal niks in te brengen. Ik vond wel dat er echt gevochten werd, en dat Unnerstall het beter doet dan Zoet.
In de tweede helft daalde het niveau van Ajax enorm, speelde Ajax zeer rommelig en werd het veld enorm groot. Hierdoor kon PSV wat opkrabbelen, en de laatste 10 minuten nog alles of niets spelen.
Er zit heel weinig lijn in dit PSV. De enige oplossing die ik zie is alle ervaren spelers opstellen die wel goed tegen deze druk kunnen, en wel hun niveau kunnen halen. Daarmee bedoel ik Hendrix, Viergever, Afellay, Rodriguez en Mitroglou (ook al is de laatste nu erg traag).

Het spel van Ajax was in de tweede helft ook niet om aan te zien. Deze ploeg is duidelijk een heel stuk minder dan die van vorig jaar, en als de paar grote spelers zoals Blind wegvallen dan kan hun niveau enorm inzakken. Ik zet mijn geld ook op AZ, vooral omdat die veel fitter zijn, en Ajax er nogal uitgeput uitziet.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Als je in de 1e helft tegen een verzwakt Ajax 18 (!!!) doelkansen tegen krijgt en je vervolgens in tweede helft tegen een nog verder verzwakt Ajax speelt is het niet zo vreemd dat het dan in de 2e helft iets minder slecht gaat. Knap dat jij wat positieve punten ziet. Ik voorzie nog veel meer tegenvallers. Ondanks de interne focus op ‘positiviteit’ staat er totaal geen team, in tegenstelling: het is 1 zooitje los zand. Op deze manier krijgt Mino Raiola een hele drukke zomer met alleen al uitgaande PSV transfers.
+3/-4

 
4 jaar geleden
Zoals ik al zei, was het niet best gisteren. Ik heb het hierboven over het mentale aspect, daar zit het grote probleem.
+6/-0

4 jaar geleden
Elke week weer hopen dat het misschien een keer mee zit, dat je het geluk hebt waardoor je net ff aan de goede kant van de score zit, je zoekt toch aanknopingspunten.
En dan komt die opstelling...dan weet je helaas nul kans op dat alles en toch ga je kijken.
Weer was het helemaal niks, weer dezelfde die je bij elke goal het beeld in ziet wandelen, zonder tegenstander op weg naar...ja op weg naar niks eigenlijk stel je voor dat je je medespelers kan helpen loop maar ergens heen waar geen bal is geen tegenstander en geen medespeler....Rosario man man wat is die slecht, probeert zo min mogelijk aanspeelbaar te zijn, wat ik wel snap want hij kan nog geen bal naar de juiste kleur spelen.
Maar toch weer 90 minuten vol gemaakt hoor.
Faber stop nou eens met het opstellen van spelers met 0 karakter zoals Rosario-Bruma en Schwaab, die gaan je in geen 100 jaar uit een crisis helpen.
Kijk nou ff naar Dikkie, gewoon die turkse jongen gelijk in de basis en iedereen op de juiste positie en dan werken met je luie reet. Nee hebben we een linksback, ook nog een jongen met karakter wordt hij nog niet opgesteld, staat dat zachte ei Bosagli er weer in.
Inmiddels in ook Ihattaren het volledig kwijt dus het wordt er eerder slechter op dan beter. Dus vanaf nu geen Schwaab,Bruma en Rosario meer, dan pak je van de rest maar de minst slechte of degene die het hardst werkt. Dan kom je denk ik wel tot de conclusie dat het misschien beter is om even 4-4-2 te gaan spelen
+6/-1

 
4 jaar geleden
PSV was aanvallend bar en boos, ze hebben één keer op goal geschoten.
Dan verlies ik liever met 4-2 ... dit was niet om aan te zien.
Wat PSV in Rosario en Bruma ziet is mij volstrekt onduidelijk.
Schwaab in de opbouw levensgevaarlijk - je denkt ze gaan in de aanval en dan speelt hij de bal richting middenveld in de voeten van Ajax.
Einde aanval en dan moet iedereen als een haas terug om een doelpunt tegen te houden.
Wat doet Faber? De volgende wedstrijd stelt hij ze alle drie weer netjes op, Dick Advocaat kan hier met zijn pet niet bij - wij ook niet.
+7/-0

4 jaar geleden
Ajax is allesbehalve fit - ze krijgen blessures waarvan je zegt hoe kan dat nou?
Feyenoord, AZ en Willem II die winnen van dit Ajax.
Tweede helft was Ajax rijp voor de slacht - wat zien we?
PSV krijgt nul kansen.
+6/-1

 
4 jaar geleden
2e helft staan we gewoon tegen Jong Ajax te voetballen.

En we werden overklast.

Dit PSV wint van helemaal niemand meer,als ze zo blijven spelen.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Als je ziet hoe snel Ajax de bal naar elkaar overtikt... daar wordt je duizelig van.
Bij PSV moeten ze eerst kijken of er ergens iemand vrij staat.
En dan krijg je een bal van Schwaab, Rosario en Bruma die in de voeten van de tegenstander terecht komt.
PSV is nog heel ver van huis.
+4/-1

4 jaar geleden
Voor diegene die zeggen dat de wissel Unnerstall voor Zoet niet nodig was geweest.....

Heb je Zoet zien keepen bij Utrecht ??
Was het gisteren 5-0 geworden.
+5/-0

De deuken in mijn vertrouwen benaderen het predicaat totaal los.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Kijk maar niet naar ons programma Por want er komt nog zat ellende aan.
+2/-0

4 jaar geleden
Ben inmiddels in een stadium beland dat ik alles maar over me heen laat komen.
Verwachtingspatroon voor elke wedstrijd is inmiddels onder het vriespunt beland.
Volg ook al maanden niet eens meer de samenvattingen. Is gewoon niet meer om aan te zien.
Een paar overwinningen op een rij is op dit moment het enige redmiddel om weer vertrouwen te krijgen.
Maar ja het seizoen nadert langzaam al het einde.
Hoop echt dat er volgend jaar wel een team staat die weer kan meestrijden.
+2/-0