Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFlink gehavend PSV onderuit tegen Vitesse en arbitrage


Tijdstip
25 oktober 2020
Stadion
Gelredome
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Flink gehavend PSV onderuit tegen Vitesse en arbitrage; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Flink gehavend PSV onderuit tegen Vitesse en arbitrage

PSV is zondag tegen de eerste competitienederlaag van het seizoen opgelopen. De vanwege corona flink verzwakte selectie van Roger Schmidt ging op bezoek bij Vitesse met 2-1 onderuit. Olivier Boscagli maakte het enige doelpunt voor PSV.

Het duel in Arnhem kon niet veel slechter beginnen, want na acht minuten spelen verloor Olivier Boscagli na een hoekschop een kopduel en was de vroege achterstand een feit. Er gebeurde vervolgens lange tijd weinig voor beide doelen, omdat zowel Vitesse als PSV vooral verdedigend goed op stond gesteld.

Na een klein half uur spelen werd de thuisploeg echter opnieuw gevaarlijk, maar een goede redding van Yvom Mvogo voorkwam een tweede tegentreffer. PSV wist er zelf aanvallend helemaal niks tegenover te stellen zodat het met de achterstand het rustsignaal tegemoet ging.

In de tweede helft kwam de ploeg beduidend beter uit de kleedkamer. Al snel werd Philipp Max gevaarlijk via een vrije trap, maar Pasveer wist met een schitterende redding de gelijkmaker te voorkomen. Een minuut later was het alsnog raak nadat Boscagli goed binnenkopte na een corner.

Vitesse leek het even kwijt te zijn, maar nadat het achterin bij PSV even verkeerd stond werd direct genadeloos toegeslagen. Ondanks dat er overduidelijk sprake leek te zijn van buitenspel werd de treffer wel toegekend, ook na beoordeling door de VAR.

Ondanks dat er nog 35 minuten te spelen waren, wist PSV geen moment meer gevaarlijk te worden en leek het af te stevenen op een nederlaag. Diep in blessuretijd ging de bal echter op de stip. Om merkwaardige redenen werd de beslissing door VAR Danny Makkelie. Het duel was hiermee direct klaar.


Jorrit Hendrix: 'Hij loopt voor mijn gevoel in de rug'

In gesprek met Fox Sports kon Jorrit Hendrix niet zeggen of hij een strafschop had moeten krijgen. "Ik heb geen ogen in mijn rug, dus weet niet wat hij doet. Ik wilde de bal meenemen en controleren", aldus Hendrix. "Hij loopt voor mijn gevoel in de rug. Ik ben niet iemand die schwalbes maakt. De VAR heeft het beoordeeld, dus het zal wel."

De middenvelder kreeg vervolgens de beelden te zien. "Het is niet slim wat hij doet, maar het is niet aan mij om daar over te oordelen", zo gaf hij aan. "We moeten het verlies accepteren. Hij kan hem geven, hij kan hem niet geven. Het is al zo vaak discutabel geweest. Soms zit het mee, soms zit het tegen."

Hendrix ging ook in op het spel van de ploeg. "Het was de tweede helft nog wel aardig, maar het was te laat", zei hij daarover. "We kwamen ongelukkig met 1-0 achter. Dat gebeurt ons iets te veel. We knokken ons in de tweede helft prima terug in de wedstrijd, maar enkele minuten later krijg je uit de eerste tegenaanval weer een domper te verwerken."

De aanvoerder vond het lastig te beoordelen of het doorwerkte dat PSV zoveel spelers miste. "Iedereen is elke dag met corona bezig", aldus Hendrix. "Wij waren in ieder geval gemotiveerd om wel te vlammen voor degenen die er niet bij waren en voor onze fans. Daar heeft het niet aan gelegen. Het houdt iedereen bezig in de wereld, dus ons ook."


Jordan Teze: 'Hoe ik het zag stond hij met zijn bovenlichaam buitenspel'

Jordan Teze kreeg in gesprek met Fox Sports direct de vraag of PSV een strafschop had moeten krijgen. "Ik was ver van de situatie natuurlijk, maar zie dat Jorrit wilde springen en niet de lucht in komen. Ik dacht aan een penalty", aldus Teze. "Philipp stond daarachter en kon vrij schieten, maar hij blies hem af. Of je geeft een penalty en laat hem schieten en gaat daarna kijken. Hij fluit hem af, onze scoringsmogelijkheid is weg en dan ook geen penalty."

Volgens de verdediger zou de 2-2 wel terecht zijn geweest. "In de tweede helft waren wij beter. Wij hadden meer de bal en meer de controle. We hadden ook goede kansen voor hun 2-1, maar uiteindelijk scoorde zij. Dat was ook een buitenspelgoal eigenlijk", zo gaf hij aan. "Hoe ik het zag stond hij met zijn bovenlichaam buitenspel. Dat zag ik op mijn telefoon weer, maar uiteindelijk is het de scheidsrechter die bepaalt."

De stemming in de kleedkamer bij PSV was boos en teleurgesteld. "Maar het is nu eenmaal zo. We moeten weer door en ermee leven", zei hij daarover. "We waren vandaag niet met een grote groep. Veel mensen hebben corona, maar we hebben genoeg andere spelers. Het is niet alsof we maar elf spelers. We hebben er meer dan genoeg. Ook met dit team zouden we goed kunnen presteren."


Roger Schmidt: 'De scheidsrechter zei dat ik kon kiezen uit een gele of een rode kaart'

Roger Schmidt was in gesprek met Fox Sports witheet over scheidsrechter Bas Nijhuis. "Ik vroeg hem waarom hij de beslissing had teruggedraaid, want hij stond er maar vijf meter vandaan. De regel is duidelijk. Alleen bij een overduidelijke fout mag de VAR ingrijpen. Dit is honderd procent geen overduidelijke fout. Misschien kennen ze de regels niet", aldus Schmidt. "De scheidsrechter zei dat ik kon kiezen uit een gele of een rode kaart. Ik vroeg hem of hij de regels wel kende. Dat is alles."

Een gelijkspel zou volgens Schmidt wel terecht zijn geweest. "Het was een zware wedstrijd. We hebben onze best gedaan. Het was voor het team niet makkelijk om zich de laatste dagen te focussen op het voetbal. Dat hebben we goed gedaan. Het was niet perfect, maar wel oké. We hadden een punt verdiend, maar de beslissing van de scheidsrechter besliste de wedstrijd", zo gaf hij aan. "In de eerste helft hadden we het wel lastig, maar ook de tegenstander kreeg nauwelijks kansen. Zij hadden maar één schot op doel."

De trainer ging ook in op de tweede treffer van Vitesse. "Zoals ik het zie staat hij buitenspel", zei hij daarover. "Ook zijn schouder en hoofd doen mee, maar deze situatie is niet zo duidelijk als onze penalty. Het waren vandaag voor ons erg ongelukkige beslissingen."


Donyell Malen: 'De trainer zei dat hij rekening met mij moest houden'

In gesprek met Fox Sports werd Donyell Malen gevraagd naar de reden waarom hij op de bank moest beginnen. "De trainer zei tegen mij dat er veel wedstrijden zijn, ik terug kom van een blessure en hij rekening met mij moest houden. Het was zijn keuze", aldus Malen. "Als voetballer wil je natuurlijk altijd spelen, maar je moet ook naar het grotere plaatje kijken."

De aanvaller viel na een uur spelen in. "We gingen iets anders spelen. Ik kwam een beetje van de linkerkant. Ik moest proberen dreiging te brengen en proberen te scoren natuurlijk. We stonden achter", zo gaf hij aan. "Het was in het centrum ook al heel druk, dus je moet je ruimtes dan zoeken. Dat deed ik iets meer vanuit de linkerkant om van daaruit te voetballen."

Malen vond het vreemd dat de strafschop werd teruggedraaid. "Het was best opmerkelijk omdat hij zelf fluit. Dan zou je toch denken dat hij het zelf ook wel weet", zei hij daarover. "Hij ging echter kijken en vond het blijkbaar geen penalty. Ik heb het nog niet teruggezien, maar ik vond het vanuit mijn standpunt wel een penalty."


Bas Nijhuis: 'Als scheidsrechter besloten dat ik het moment terug wilde zien'

Scheidsrechter Bas Nijhuis ging in gesprek met Fox Sports in op zijn veelbesproken beslissing om de strafschop van PSV in te trekken. "Ik dacht dat de verdediger Hendrix wegduwde en dacht op het veld aan een honderd procent strafschop", aldus Nijhuis. "Ik benoemde dat ik had gezien dat de verdediger met twee handen hem wegduwde en het voor mij een penalty was. Danny zei dat er contact was, maar dat hij niet die handen zag. Dan heb je als scheidsrechter de beslissing dat je die situatie nog eens terug wil zien en je zeker wil weten dat je goed zit. Als ik het dan terug zie, vind ik het geen penalty."

Nijhuis ging verder: "Dit zijn duels. Dit vind ik geen strafschop. Dit zijn zulke cruciale momenten in een wedstrijd. Ik vind dat er daarin een goed contact moet zijn tussen de VAR en de scheidsrechter. Wij hebben daarin goed besproken wat we gezien hebben. Uiteindelijk konden we daardoor de juiste beslissing nemen."

Volgens de scheidsrechter klopt het absoluut niet dat Roger Schmidt geen uitleg van hem had gekregen. "Ik heb hem uitleg gegeven, zelfs in het Duits. Maar zijn emoties waren zo hoog dat er niet mee te praten viel", zo gaf hij aan. "Ik snap het heel erg goed. Zeker op zo'n beslissend moment. Maar dit is het protocol waarmee wij werken en ik ben achteraf blij dat ik ben gaan kijken. Dit zijn beslissende momenten, ook voor het einde van het seizoen."


Reinold Wiedemeijer: 'Ik vond de strafschop veel te makkelijk gegeven'

In Dit was het Weekend op Fox Sports ging Reinold Wiedemeijer in op de penaltysituatie bij Vitesse - PSV en het ingrijpen van de VAR. "Het moet een duidelijke fout zijn. Is het helemaal niks en geef je hem toch is het een duidelijke fout", aldus Wiedemeijer. "Dit was een makkelijk gegeven strafschop, maar je ziet Bas direct aangeven dat het een duel met twee handen is. De VAR geeft vervolgens aan dat het geen duwen met twee handen is, waardoor Bas Nijhuis het beeld zelf wilde zien. Dat recht heeft hij."

Wiedemeijer kreeg de vraag of hij het een terechte beslissing vond. "Ik vond het veel te makkelijk gegeven. Dit soort duels zie je heel veel", zo gaf hij aan. "Ik ben het wel eens met veel mensen dat je geregeld ziet dat ze wel worden gegeven. Dan kom je terug bij die 'duidelijke fout'. Voor Nijhuis was het na het zien van de beelden een duidelijke fout."


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Rasmussen ('8)
Goal
1-1 Olivier Boscagli ('50)
Goal
2-1 Openda ('54)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Vitesse: Tronstad ('64)
Kaart
Vitesse: Buitink ('80)
Kaart
Vitesse: Dasa ('84)

Opstelling PSV

Noni MaduekeEran Zahavi


Ryan ThomasJorrit HendrixIbrahim SangaréMohamed Ihattaren


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeMauro Júnior


Yvon Mvogo

Wissels:

'62 Donyell Malen voor Ryan Thomas
'89 Adrian Fein voor Noni Madueke


Opstelling Vitesse

BrojaOpenda


TouréHuismanTronstad


WittekDoekhiBazoerRasmussenDasa


Pasveer

Wissels:

'60 Hajek voor Huisman
'74 Buitink voor Openda
'82 Darfalou voor Broja


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 4-1 (1-0)
 5 2-1 (1-1)
 4 3-1 (2-0)
 3 1-1 (1-0)
 3 1-1 (1-0)
 3 2-2 (1-0)
 2 1-2 (1-0)
 2 1-2 (1-0)
 1 2-3 (1-1)
10  1 0-1 (0-0)
11  1 0-1 (0-0)
12  1 2-3 (1-1)
13  1 2-2 (1-1)
14  1 2-4 (0-2)
15  1 2-3 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.98. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Olivier Boscagli (32 -> 5,0)
2. Yvon Mvogo (30 -> 4,0)
3. Jorrit Hendrix (24 -> 3,0)
4. Philipp Max (23 -> 2,0)
5. Niemand (19 -> 1,0)
6. Ryan Thomas (13 -> 0,0)
7. Jordan Teze (10 -> 0,0)
8. Mohamed Ihattaren (9 -> 0,0)
9. Mauro Júnior (3 -> 0,0)
10. Donyell Malen (1 -> 0,0)
10. Adrian Fein (1 -> 0,0)
12. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
12. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
12. Toni Lato (0 -> 0,0)
12. Nick Viergever (0 -> 0,0)
12. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
12. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
12. Bruma (0 -> 0,0)
12. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
12. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
12. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
12. Sam Lammers (0 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
12. Joël Piroe (0 -> 0,0)
12. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
12. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
12. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
12. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
12. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
12. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
12. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
12. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
12. Amar Catic (0 -> 0,0)
12. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
12. Noni Madueke (0 -> 0,0)
12. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
12. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
12. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
12. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
12. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
12. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
12. Joël Piroe (0 -> 0,0)
12. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
12. Vincent Müller (0 -> 0,0)
12. Mario Götze (0 -> 0,0)
12. Armando Obispo (0 -> 0,0)
12. Justin De Haas (0 -> 0,0)
12. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
12. Luis Felipe (0 -> 0,0)
12. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
12. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik hoop dat Baumgartl niet weer gaat bukken als er een bal op hem af komt.
+5/-0

 
reactie verwijderd

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Kijk ook die 2e goal van Grenada eens terug. Staaltje luchtdekken 1e klas op de rand van ons strafschopgebied (zal de naam van de speler maar niet noemen). Zelfs de amateurs van ELI doen dat beter.
+1/-3

 
1 jaar geleden
Inderdaad en dan is het de schuld van Yvon volgens de 'voetbalkenners'.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Die opmerking ben ik nergens tegen gekomen. Zat strak in de kruising.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Theo Janssen dinsdag jl .Vond het gek dat Timo wegdook voor een bal maar Yvon had die bal moeten hebben.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Als je de beelden nog ns nakijkt zie je dat Hendrix in de steek gelaten werd door zijn medespelers en juist correct tussen 2 spelers in ging staan in de hoop dat anderen hem te hulp kwamen(rechts stond er één vogelvrij om een korte voorzet te geven als hij de bal zou krijgen). Dit gebeurde echter niet, dus hij is in dit geval niets te verwijten, wel andere spelers.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Klopt, maar sommigen vinden t leuk om op Hendriks te blijven hakken...

Zondebokje zoeken
+2/-1

 
1 jaar geleden
Zo heb ik het ook gezien. Wat ik me herinner is dat Hendrix de man wou gaan dekken en dat er toen een back bij kwam, en hij eigenlijk een tegen twee kwam te staan.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik hoop dat hij gewoon op bankje zit, onze Baum....😩😱, begin dan maar met 2 linkspoten centraal, Boscagli met viergever, heb ik meer vertrouwen in!👍
+2/-0

1 jaar geleden
Bij het doelpunt van Granada gaan 3 spelers in de fout. Ihattaren die een slechte pass geeft en het daarna niet kan herstellen, Hendrix die niet uitstapt om het schot te blokken en dan Baumgartl die besluit om zijn hoofd in te trekken bij dat schot. Teveel fouten om een doelpunt te voorkomen. Granada was veel professioneler door overtredingen te maken als het noodzakelijk was.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja.... tweede helft was weer jongetjes tegen volwassen mannen, dat idee bekruipt mij wederom
+4/-0

 
1 jaar geleden
Wat verwacht je van een B ploeg? Het verschil tussen de eerste elf en de rest is enorm. Gelukkig is dit jaar de basis echt versterkt. Hopelijk blijft corona ons verder bespaart.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ja dat, onnodig daarin meegegaan en dus vergeten zelf te voetballen; ja dan maak je het die theatrale klote Spanjaarden wel makkelijk
+1/-1

 
1 jaar geleden
Mee eens, alleen vond ik het 'hoofd intrekken'/lichaam wegdraaien nog het ergst. Zou een echte bikkel van een verdediger nooit doen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Baum moet nog ff wennen paar jaar
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Heb je wel eens gekeken hoe hij loopt met zijn armen en handen, tis soms net n juffrouw... Baumi is nog n jongetje idd; hij moet hoognodig de sportschool in en sterker worden; Boscagli begrijpt t veel beter inmiddels!
+1/-0

1 jaar geleden
Hoe het morgen gaat worden hangt veel af van de Corona test vandaag ,en wie weet hoe laat dit is ???
+1/-0

 
Test is gisteren geweest. Het is nu wachten op de uitslag die vandaag of morgen verschijnt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nijhuis scheids. Makkelie VAR. Ik hou mijn hart vast. Die willen allemaal weer hun stempel drukken op de wedstrijd.
+4/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Als je als PSV van de scheids en/ of VAR afhankelijk bent heb je vaak zelf niet goed gespeeld.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Heb net nog even de legendarische 10-0 van 10 jaar geleden bekeken. Drie keer raden wie toen de scheidsrechter was 🤗
+1/-0

1 jaar geleden
De spelers moeten negatief testen en daarnaast fit genoeg zijn volgens de standaard van de KNVB en bij de EL UEFA.
Iemand enig idee hoe dat precies zit? Hoe wordt dat gemeten? En wanneer mag je spelen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vorige week werd het rond deze tijd bekend gaf een mede forumlid aan in de topic op het forum. Wat de andere vragen betreft: negatief testen is mogen spelen. Lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat men daarnaast nog regels/tests heeft t.a.v. de fitheid. Dat zal toch gewoon aan de clubs zijn. Is ook onbegonnen werk anders.
+1/-0

reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Man man, dat je iemand een dodelijke ziekte wenst überhaupt, en dan van jouw(?) club. Triest figuur da ge d’r zit.
+2/-0

1 jaar geleden
Nog een vraag : bij hoeveel positief geteste spelers in één team wordt besloten een wedstrijd uit te stellen ? Gisteren bij Jong Utrecht-TOP Oss werd de wedstrijd een uur of twee voor aanvang alsnog afgelast. Maar hoeveel spelers van Oss waren er positief? Met andere woorden : bij hoeveel positieve gevallen bij ons wordt Vitesse-PSV afgelast ??? Wie o wie kan mij antwoorden?
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens mij 13 spelers en minimaal 1 keeper moet een club op de been kunnen brengen.
Overigens hoop ik dat Roger zo slim is om het in deze drukke periode niet te moeilijk te maken met zijn filosofie.
Ze verspelen zoveel ballen omdat ze als opdracht krijgen meteen naar voren te spelen.
Zorg eens dat je een winnend team smeed tot aan de winterstop en dat moet makkelijk kunnen in de eredivisie met deze groep.
Psv moet kampioen worden en eerlijk gezegd heb ik weinig vertrouwen in dat vol gas voetbal.
Heb er tot nu toe weinig van teruggezien en dat houdt je ook niet vol met een druk schema.
Dan maar zoals morgen op de counter spelen ,dat lag psv altijd goed en hebben we ook de spelers voor.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Als we niet teveel mensen missen, dan kan er best voll gas gespeeld worden. Gaat in delen van de wedstrijd al best goed. Als je blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. Ik heb Rik maar eens gevraagd wanneer hij verwacht nieuws te hebben over beschikbare spelers. Die factor gaat de competitie nog lelijk beïnvloeden. Wij hebben nog niet de luxe om ruim te rouleren. Dat hebben we donderdag wel kunnen zien. Dat Fein nog niet is ingevallen vind ik geen goed teken. Vraag me af of hij wel mee kan met het niveau dat Roger nastreeft. Iemand hem al zien trainen?
+1/-1

 
site-admin 1 jaar geleden
Daar is bij de KNVB nog geen vaste richtlijn voor. De UEFA hanteert wel dat als er minimaal 13 spelers beschikbaar zijn, waarvan 1 keeper, er gespeeld zal worden. De KNVB bekijkt het per iedere situatie. Wel hebben ze aangegeven nu minder snel een wedstrijd af te lasten in vergelijking met de vorige weken.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat kan dan nog comedycapers opleveren als bij een club een groot deel van de basis positief test en er jeugdige spelers opgesteld moeten worden. Bewaartweet ;)
+1/-1

1 jaar geleden
De hele competitie slaat nergens meer op zo. Beter dat het vroeg rond gaat bij PSV, denk ik. Het spelen van contactsporten middenin een pandemie is natuurlijk totaal onverantwoord. Ik zou de portemonnee maar vast trekken als ik de KNVB was, dat wordt schikken als de advocaten van die spelers erop duiken zodra dit voorbij is.
+2/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb het donderdag al gezegd: zou me niets verbazen als corona verder verspreidt is afgelopen week in onze selectie...

Berichten van Rik Elfink (ED) doen ergste vrezen...

Edit: het onderstaande schreef ik donderdag:
------------
Het viel mij op dat er meerdere doorheen zaten in de 2e helft...

Zal toch niet door corona zijn hè, dat ze elkaar aangestoken hebben en daarom geen fut hadden...

Zal toch niet hè!
-----------
+2/-1

1 jaar geleden
Misschien gaat de wedstrijd niet eens door als er te veel Corona gevallen zijn..
+1/-1

1 jaar geleden
Ik vraag me op dit moment vooral af wie er corona hebben. Zijn het een paar reserves of weer basis spelers? Teze en Zahavi mogen weer meedoen. Dat scheelt een slok op een borrel.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Met Teze en Zahavi had er donderdag een hele andere ploeg op het veld gestaan.
Als PSV compleet is (op Van Ginkel en Romero na) heeft het echt een zeer behoorlijk team. Maar als er te veel weg vallen, dan ontstaan er te veel zwakke plekken.
Ik hoop dat er tegen Vitesse in ieder geval een goede as staat.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Precies dit. Met iedereen aan boord moet je in principe alle wedstrijden winnen gekeken naar kwaliteit. Als er 1 of 2 wegvallen zijn de back ups van schrikbarend niveau (denk top kkd). Maar gelukkig is er deze zomer al wel flinke stappen gemaakt!
+1/-1

Wat voor goeds heeft de competitie hervatten tot nog toe gebracht? Kijk gisteren die lusteloze VVVers op het veld? Daar hoor je die anal yticus niet over?
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Fox (Eredivisie op zondag) is er zeer uitgesproken over Por. Men stelt dat de manier waarop VVV in de 5 meter verdedigde belachelijk was. PSV moet gewoon toewerken naar 90m vol gass fussball 2x in de week. En niet 30’ per wedstrijd. Dan gaan wij ook klappers maken. Eerst maar eens allemaal gezond worden.
+1/-1

1 jaar geleden
Zes spelers afwezig door corona lees ik net. Ik neem aan dat de wedstrijd niet door gaat dan. Zou pure competitie vervalsing zijn om nu te gaan spelen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Waarom? Als bond een pandemie negeren waardoor een titelkandidaat gehavend het veld in moet. Belachelijke situatie. Profvoetballers zijn echt niet immuun, dat blijkt ook.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Iedereen wilde voetballen dus niet zeiken,je mist maar 3 basis spelers,als je dat niet kunt opvangen als topclub dan stop er maar mee
+4/-2

 
1 jaar geleden
Dat er momenteel gevoetbald wordt is te bizar voor woorden, zie alle besmettingen die de afgelopen weken de wereld over gevlogen zijn. De zogenaamde voetbal bubbel blijkt ook niet te bestaan. In een eerlijke competitie heeft iedereen gelijke kansen, dat is nu overduidelijk niet het geval. En dan heb je nog je maatschappelijke verantwoording. Voetbal plaatst zichzelf geheel ten onrechte boven de maatschappij en de overheid faciliteert dit ook nog eens. Schandalig!!
+4/-0

 
Niet zeiken? Denk maar eens verder dan je Ajax lang is, het gaat niet alleen om het wel of niet meespelen van een speler, ze kunnen het ook lichtelijk onder de leden hebben en anderen besmetten,er zijn legio risico's aan verbonden Jongen, wees eens realistisch ipv altijd maar de aanval te openen, hoezo iedereen wou voetballen, speak for yourself he.
+2/-0

1 jaar geleden
Psv mist Dumfries, Baumgartl, Gakpo en Rosario. Delanghe en Piroe zijn in principe geen basisspelers. Het vervangen van Dumfries wordt een probleem omdat backup Teze al in het centrum speelt. Hopelijk zijn Teze en Zahavi redelijk fit anders geeft dat ook weer problemen. Vitesse heeft ook wat problemen dus die spelen ook niet in hun sterkste opstelling. Ondanks de problemen bij PSV behoort een resultaat halen zeker tot de mogelijkheden.We gaan het zien met hopelijk 3 punten of in het minste geval 1 punt.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Vier van zeg maar je eerste 14 spelers ontbreken. Vooral rechtsachter wordt nu spannend, gelukkig is Tannane geschorst.
Spannende pot.

Mijn puzzel: Mvogo; Teze, Boscagli, Viergever, Max; Sangare, Fein; Gotze, Malen, Zahavi, Ihattaren
+1/-0

1 jaar geleden
Mauro jr rechtsback,en middenveld met Sangare, hendrix en 4 voorin.
Wil die Fein wel eens zien spelen.
+1/-0

1 jaar geleden
Malen ook nog eens op de bank? Ik laat me verassen vandaag
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
En weer is de verdedigende zwakte duidelijk.

Als er minimaal een goede CV was gehaald had je nu Teze rechtsback kunnen zetten, wat ook de bedoeling was (backup Dumfries).
+1/-0

1 jaar geleden
5 op de bank waarvan 2 keepers, waar gaat dit over???
+1/-0

 
1 jaar geleden
Omdat ze geen spelers van jong psv wilde toevoegen omdat dat teveel werk was met Carona testen enz.Maar verder is het wel een profclub in alles
+2/-0

 
1 jaar geleden
Bedroevend tempo zeg. Mo doet alles op wandeltempo! 0 dreiging. Dit team van vandaag komt tekort.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Onze tweede helft is over het algemeeen veel slechter dit seizoen. Dus bereid je voor.
+2/-0

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Wat een bedroevend b garnituur. Smidt moet eens achter zijn oren gaan krabben ,onze wunder dockter
+2/-0

Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Beschamend en zeer pijnlijk om naar te kijken. PSV wordt op alle fronten afgetroefd. Teze en Sangare weten soms gelukkig nog wat gevaar te stoppen, verder is het drama en kippen-zonder-kop zonder bal. Met bal is het armoe troef.
Ook deze spelers zouden veel beter moeten kunnen. Vitesse is 3 stappen verder.
+1/-0

1 jaar geleden
Waarom Malen en Gotze niet in de basis ? En Madueke...tsja velen vinden het een enorm talent, maar ik zie het niet, beetje hersenloze voetballer, begint ergens aan, maar weet niet precies wat ie gaat doen, geen overzicht.
Verder overal een stap te laat...herkenbaar van vorig seizoen, dit is met angst voetballen, niet durven door te dekken.
+2/-2

 
Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Mario Götze Zit lekker bij fraulein zuhause op de bank. Iets gemist?
+1/-1

 
1 jaar geleden
Spierblessure van afgelopen donderdag blijkt toch erger dan ze dachten.
+1/-0

1 jaar geleden
Wanneer gaan we iets merken van die topsport mentaliteit? 3 veldspelers als wissel. Gewoon spelers van jong op donderdag al bij de selectie voegen. Ow wat waren ze bang voor de tests vrijdag, maar ingrijpen van tevoren doen ze niet...
+3/-0

 
1 jaar geleden
Nooit never nooit. Onze Toon lult teveel, veel teveel fantasie. Ach als boekhouding maar klopt.
+2/-1

1 jaar geleden
Die verdediging van psv 😂😂😂
+1/-0

1 jaar geleden
Ik ben wel benieuwd naar die Zahavi, die spits die altijd een overal scoort.
+2/-1

Santa Cruz PSV (geschorst)
1 jaar geleden
Weer een bijzonder zwakke vertoning door het schrijnend gebrek aan creativiteit. Madueke, ihattaren en sangaré zwaar onder de maat, terwijl ook Zahavi totaal niet in het stuk voorkwam. Hendrix één van de betere aan PSV-kant.
+5/-1

Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja er zijn verzachtende omstandigheden maar het is 25 oktober en we lopen al weer achter de feiten aan in Nederland en Europa. We hebben nog geen enkele wedstrijd langer dan 30 minuten normaal voetbal gespeeld.
+1/-1

1 jaar geleden
VAR=volgens Ajax regels. Als die Makkelie ooit iets ernstigs overkomt ga ik hier toeterend door de straten 🖕🏻
+6/-1

1 jaar geleden
Bestolen!!!

Schande!!!

(later meer)
+7/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
Nijhuis en Makkeli allebei smerige honden. Altijd al geweest trouwens.

Nijhuis liet zich nooit omlullen toch? Behalve tegen ons.
+8/-0

 
1 jaar geleden
Makkeli is al heel lang anti PSV.
+5/-0

1 jaar geleden
Verliezen kan. Maar zo kansloos?...een veeg teken.
+2/-0

Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Wat een verschrikkelijke middag weer, weinig hoopgevend ook.

Zowel in balbezit als zonder bal zijn het kippen zonder kop die hysterisch op zoek zijn naar mogelijkheden en vervolgens kinderlijk eenvoudig worden afgetroefd.
+2/-1

1 jaar geleden
Trots op onze ploeg!! Ondanks dat beide wedstrijden deze week nooit door hadden mogen gaan zijn we met een zwaar gehavend elftal tegen twee nipte nederlagen aangelopen. Die vandaag zelfs nog zeer dubieus maar dat moet ik nog terug kijken. PSV kan hier absoluut niets aan doen en is slachtoffer van het grote geld dat belangrijker is dan gezondheid en verstand. Jammer dat dit ons sportief raakt maar er is nog niets verloren.
+6/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
 
1 jaar geleden
Dan waren we nóg trotser geweest!
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
wat een waardeloze kutwedstrijd van psv zeg!! lopen er bij zo van ik heb geen zin! ihattaren wat is dat een kut speler geworden zeg snap niet dat ze hem niet hebben weggedaan naar 020 heb je geen ene donder meer aan!! en 020 makkelie en nijhuis had je kunnen verwachten dat psv genaaid zou worden hendrikx krijgt toch duw in de rug en die goal vitesse was buitenspel hoe dan ook!! maar ik weet niet hoe ze met die klote var kijken!! maar dan nog een hoop spelers ver beneden het nulpunt bahbah!! en ze willen kampioen worden zo??
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een afgang.

Met name voor de coach

Er zijn spelers niet, Rosario wordt gemist en Gakpo zeer.
Dat zijn intelligente voetballers, die het spel lezen.

Maar deze 4-2-2-2 opstelling slaat echt nergens op

Alles via de flanken? Lekker lastig verdedigen voor Vitesse.

Iha is onze beste speler en die moet je centraal zetten, zodat hij tussen de linies
kan spelen.

Nee het is tactisch echt kut, niet normaal

Besef best dat we geen goede verdediging hebben, maar met een normale tactiek moet je gewoon winnen van een redelijk middelmatige ploeg van Vitesse

Schmid is het kwijt...
+3/-0

1 jaar geleden
Dat buitenspel moment werd gekeken vanaf de schouder en niet de hand van Apenda. Kent iemand de regels daaromtrent. Ik meen 2nweken geleden een soortgelijke situatie te hebben gezien waarbij ze naar de hand keken.

Wat betreft de pingel zijn we zwaar genaaid. Ja hij was twijfelachtig maar je kan hem geven. Dan mag een VAR nooit ingrijpen. Probleem is dat je hier niks mee kan. We moeten gewoon beter gaan voetballen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Die 2-1 had ook nóóit goed gekeurd mogen worden. Stond buitenspel klaar.punt!!
+6/-0

1 jaar geleden
Mijn post van 2 dagen geleden :
Nijhuis scheids. Makkelie VAR. Ik hou mijn hart vast. Die willen allemaal weer hun stempel drukken op de wedstrijd.
I rest my case
+6/-1

 
1 jaar geleden
Ik vond het vooraf nogal overtrokken om bij voorbaat al de arbitrage aan de kaart te stellen. Maar ik moet mijn ongelijk bekennen. Dit gaat helemaal nergens over.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Daar kun je gewoon op wachten. Makkelie vind zichzelf veels te goed om anoniem als VAR zijn werk te doen dus zal alles aangrijpen om in beeld te komen. Nijhuis is zo publiciteitsgeil dat hij alles zal aangrijpen om in beeld te komen en bv weer bij VI aan te kunnen schuiven ( wat ik op zich al belachelijk vind dat scheidsrechters die onopvallend en objectief hun werk zouden moeten dien in dit soort programma's mogen zitten )
+4/-0

 
1 jaar geleden
Wederom eens. Nijhuis is gewoon teveel popiejopie geworden. Wannabe-Frans Derks. Ik blijf overigens trouw kijken naar VI. ;-)
+2/-0

 
1 jaar geleden
Je hebt helemaal gelijk, Basje - oh wat ben ik toch weer prominent in beeld - Nijhuis is een rat, loopt gewoon keihard te liegen na afloop, zum kotzen!
+6/-1

1 jaar geleden
Blijkbaar wil ook Roger twee balafpakkers voor onze verdediging. Dat die vervolgens opbouwend helemaal niets brengen, is niet erg. Sangare lijkt wel koning balverlies. Dan wordt het (weer) lastig voetballen. Aankoop Fein moet flink tegenvallen, om zelfs nu niet opgesteld te worden. Beter gezegd, niet langer dan een minuut 🙃
+5/-0

1 jaar geleden
Mijn vertrouwen in Schmidt was voor het seizoen al niet erg groot maar het gaat nu richting een dieptepunt. Was weer een zeer matige pot voetbal en zie ook weinig spelers die echt beter worden onder deze trainer. Of moeten we nog langer geduld hebben.
+1/-3

 
1 jaar geleden
Die waren geblesseerd of hadden corona, is je dat niet opgevallen,?
+4/-1

 
1 jaar geleden
We mogen echt wel meer verwachten.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Van de elf spelers vandaag in het veld eigenlijk niet. Als wij 2 basisspelers missen gaan we van outsider voor de titel naar onder in de middenmoot. Zo breed is de kwaliteit in de selectie helaas niet.
+1/-1

1 jaar geleden
Het was niet best vandaag, zoekend en niet vindend. Pressing was goed, alleen in balbezit was het echt heel slecht vandaag. Wellicht niet toevallig dat puntverlies juist geleden is bij 2 Duitse trainers(Heracles en Vitesse) die eerder met Schmidt samenwerkten en een juist antwoord hadden op de tactiek van PSV? Schmidt heeft nog veel werk te verrichten.
+1/-0

 
1 jaar geleden
PSV heeft genoeg leuke spelers maar door steeds andere spelers op moeten stellen is het nog niet gelukt om ze op elkaar ingespeeld te krijgen.
Was niet best vandaag.
+2/-1

 
1 jaar geleden
KLopt, maar er is geen excuus voor het abominabele niveau van vandaag met deze spelers.
+2/-0

1 jaar geleden
Op basis van het bedroevende spel van PSV een terechte nederlaag, echter 2e goal Vitesse zeer discutabel.
De overtreding op Hendrix(die niet gegeven word) is 100% penalty.
Lang leve de VAR
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind het geen penalty, dan kun je iedere week 20 penalty's geven en krijg je nog meer toneel spel. Maar het is ook niet overduidelijk géén penalty, dus de VAR mag hier de scheids nooit corrigeren.
+1/-0

 
1 jaar geleden
In realtime is het toch gewoon penalty? Ook Nijhuis zag het als zodanig. Enkel in slowmo is er nog enige discussie mogelijk.. Valt me wel tegen van Nijhuis, dacht dat ie wel sterkere ruggengraat had dan zich wederom te laten overrulen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Eigenlijk gebeurt er niet zo heel veel. Als wij hier een pingel voor tegen krijgen schreeuwt het hele forum ook moord en brand. Die VAR is ervoor om duidelijke fouten te corrigeren. Dit was volgens mij een duidelijke fout. Had hij idd zijn handen gebruikt was het een andere verhaal, maar dit was gewoon geen pingel.
+1/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Daarin wordt je gesteund door deze ex top arbiter:

https://www.psvinside.nl/mario-van-der-ende-steunt-roger-schmidt-en-haalt-uit-naar-bas-nijhuis/link

Ook voor iedereen die het geen penalty vonden... sowieso moet die VARrader ervan afblijven
+1/-0

1 jaar geleden
Wanprestatie van Nijhuis,
Hij staat op 5 meter van de actie en heeft het dus goed kunnen beoordelen.
De Vitesse-speler komt wild in en dus is een strafschop terecht.
Alleen bij een echte fout moet de VAR ingrijpen, dus zeker niet in deze situatie.
Nijhuis maakte geen fout, er is door de VAR slechts andere interpretatie mogelijk,
Dat Nijhuis dan ook het weer gaat aanpassen maakt de zaak nog ongeloofwaardiger.

Volkomen terecht dat Schmid aan Nijhuis vraag of hij de regels kent, want de VAR + Scheidsrechter hebben ze niet toegepast.
+10/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Eens.

(edit: plus wat Teze zegt, laat aanval dan eerst doorlopen en fluit dan alsnog; nu kreeg Vitesse de scheidsrechtersbal, tja...)
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het is n aalgladde narcist en blijkbaar ook nog een leugenaar nu; let op hoe dit alles weer goedgepraat wordt morgen bij VI...
+6/-1

 
1 jaar geleden
Wat er bij VI gezegd wordt interesseert me nog minder dan wat de Televaag te melden heeft over ons PSV. Als je dat VI vergelijkt met de pers in Rusland dan is die pers in Rusland nog objectiever. Zonde van je tijd als je naar deze riooljournalistiek kijkt. Maar ieder zijn ding hoor.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
VI is anders niet subjectief, alwaar ik andere programma's of personen in media wél regelmatig op betrap.

Iedereen komt bij VI aan de beurt. De een kijkt er graag naar, de ander vindt het maar niks. Ik vermaak mij er doorgaans uitstekend mee.

(edit: overigens verwacht ik morgenavond wel op de proef te worden gesteld, neemt niet weg dat ik er toch wel weer naar uitkijk)
+1/-0

1 jaar geleden
Hoe bestrijd je PSV, net als voorgaande jaren. 5 man achterin en PSV van achteren laten "opbouwen". PSV weet dan écht geen raad.
+2/-0

1 jaar geleden
Moeilijke wedstrijd voor PSV omdat Vitesse de ruimtes door 2x een voorsprong klein kon houden. PSV had deze wedstrijd te weinig creatieve voetballer om het de verdediging van Vitesse moeilijk te maken.Kritiek mag maar om alles en iedereen af te schrijven na 6 wedstrijden is wel erg vroeg. Ik blijf er vertrouwen in houden dat het goed komt. Gotze is binnenkort weer fit en dat scheelt toch wel. In Almelo greep de Var niet in na die zogenaamde handsbal van Viergever. Dankzij Var Makkelie trekt laffe Nijhuis de pingel nu wel in.
+4/-0

1 jaar geleden
Zegt die Schmidt nou echt: we waren goed, niet perfect, maar goed. ?????
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een ongelooflijke negativiteit toch weer hier. Vergeet niet, we missen 11 (!) 1e elftal spelers vandaag door blessures en corona.
Vonden jullie Vitesse écht zo goed en PSV ZO slecht?
Ik heb een wedstrijd gezien waar beide ploegen moeite hadden om kansen te creëren. Net toen we volledig terug in de wedstrijd waren na een fantastische start vande 2e helft met kansen en een verdiende gelijkmaker kregen we er bij de eerste de beste mogelijkheid van Vitesse weer 1 om de oren. Het viel daarna niet mee, maar Vitesse heeft dan ook best een leuk team. Tegen Ajax hadden ze misschien zelfs gewoon moeten winnen.
Met net dat beetje meer geluk hadden wij hier ook gewonnen, zowel kijkende naar het spel als naar de statistieken.
+7/-1

 
1 jaar geleden
Nee, het erge was dat Vitesse ook niet best speelde, behalve matig reactievoetbal. Vandaag was gewoonweg slecht, tis niet anders.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. Het waren 2 gelijkwaardige teams waarin de gelukkigste heeft gewonnen. Het zat deze middag in alle opzichten ook niet mee. Zulke wedstrijden zitten er in een seizoen altijd bij. Bij een fatsoenlijke arbitrage was het gewoon 2-2 geworden.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Gewoon was dat niet geweest hoor, dat gelijke spel. Als dat hele incident niet had plaatsgevonden was de wedstrijd als een nachtkaars uitgegaan en hadden we 'gewoon' verloren. Als je heel reëel bent hebben we na die 2-1 eigenlijk geen echte kans meer gehad waar die verrader van een Pasveer echt moeite mee had. Begrijp me niet verkeerd : ik trapte de tv bijna kapot toen die ruggegraatloze die penalty toch niet gaf, maar zelf kansen afgedwongen hebben we nou ook niet echt. Uithuilen en opnieuw beginnen en maar weer kijken wat de corona-tombola deze week weer voor ons in petto heeft.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Vitesse wist in ieder geval waar het mee bezig was. Bij PSV was alles hysterisch en zonder enig idee.

Madueke pingelt een stukje en komt er onderweg achter dat hij geen idee heeft, waarna hij simpel de bal verliest.
Zahavi had helemaal geen idee.
Mo heeft ideetjes over pasjes maar niemand anders deelt dat idee.
Sangare stoomt op om er bij de 16 meter van de tegenstander achter te komen dat hij ook geen idee heeft.
Verdedigers maaien ballen naar geen-idee-land.
Max had vandaag ook totaal geen idee. Wist ook niet meer of hij nou moest aanvallen of verdedigen en had ook geen idee wannneer dit wel en niet kon.
Mauro heeft geen idee meer waar hij nou moet spelen.

Conclusie: Geen idee.
+4/-0

1 jaar geleden
Voor iedereen die de beslissingen van de VAR nog niet begrijpt: Makkelie moest nog een paar foutjes van hem van eerder dit jaar goed maken met Vitesse.

https://www.nu.nl/voetbal/6032843/pasveer-woedend-over-var-scheidsrechter-is-niet-meer-leidend.htmllink
+2/-0

1 jaar geleden
Tsja, als de voetbalwereld de coronaregels nu een s serieus zou nemen (had genomen) was er nog kans op een mooie competitie. Nu is heel dat voetbaljaar een farce.
+2/-0

1 jaar geleden
Even nuchter analyseren na mijn woede eerder over de walgelijke arbitrage:

PSV heeft n zwaar programma en zorgwekkende situatie met corona (feiten).
PSV speelt een draak van 1e helft, geen passie, geen snelheid, geen drive, wel heel slordig en dus verdient achter, hoewel die goal n exacte kopie was vd oefenwedstrijd in Augustus (hoezo leermoment?!).
Dan komt PSV de 2e helft prima uit de kleedkamer en scoort de verdiende gelijkmaker. Vervolgens staat PSV te slapen en hup veel te makkelijk weer n achterstand.
Sangaré is in opbouw dramatisch, Mo maakt het veel te moeilijk, Mauro onwennig, Zahavi niet balvast, Madueke loopt de drukte in.
Ik miste vooral de simpele oplossing en de snelle voorzetting, waardoor je een 5 mans verdediging kan kapot spelen...

Met 2-2 had ik prima kunnen leven, maar deze nederlaag moet PSV en Schmidt aan t denken zetten; de vastigheid ontbreekt totaal.
Kortom PSV verspeelt niet alleen 3 punten maar ook veel te makkelijk de bal, dat moet beter en daarnaast het tempo omhoog; dan komt het goed...
+3/-1

1 jaar geleden
Onze trainer heeft ook gefaald vandaag. Als je al zoveel spelers mist ook nog je topscorer die gewoon wil spelen op de bank zetten is in mijn ogen onhandig. Geef hem dan rust als je compleet bent of als je ruim voor staat. En betekent afjagen bij hem in een laag tempo Zonder bezieling spelen?
+1/-1

1 jaar geleden
Het is iedere keer hetzelfde liedje. Als PSV op donderdag Europa League speelt en 3 dagen later uit naar een subtopper of middenmoter moet, dan volgt er een lastige wedstrijd. In dat opzicht ben ik niet verrast door de uitslag. Zeker gezien het aantal afwezigen. Dan is het des te pijnlijker dat de VAR (onze beste vriend Makkelie) tot twee keer toe een grote foute beslissing in het nadeel van PSV maakt. Met een andere VAR win je hier 2-1.
+5/-1

 
1 jaar geleden
Kan iemand mij uitleggen waarom er bij de check wel/geen buitenspel een lijn wordt getrokken bij de voeten terwijl HEEL het lichaam telt voor deze beoordeling. Als je dat goed bekijkt dan zie je het bovenlichaam van Vitesse speler buitenspel staat.

Uitleg van Nijhuis is ook heel pover. Het maakt niet uit of je wel of niet duwt, het gaat er om of je een overtreding begaat. Dat laatste doet Vitesse speler aantoonbaar. 100 procent dat deze actie op het middenveld bestraft was met een vrije trap. Waarom? Omdat het een overtreding is.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Kortom je laat je - als PSV zijnde door zelf slecht te spelen - naaien door Nijhuis en Makkeli... niet voor t eerst, zeker niet voor t laatst.
+1/-1

1 jaar geleden
Gevoelsmatig blijft bij mij het gevoel dat het 1ste doelpunt van Vitesse buitenspel is. Lichaam van Mauro is tegengesteld aan het lichaam van Vitesse aanvaller. Volgens mij staat die aanvaller met zijn bovenlichaam buitenspel.
+2/-0

1 jaar geleden
We hebben zo'n goede aanvallers (zelfs na het wegvallen van Gakpo, Götze en Malen) maar hebben geen enkele aanval door het midden gehad. Het is te hopen dat die Fein die verbindingspeler is die we verwachten of dat Van Ginkel er snel bijzit. Het niet bereiken van de aanval is HET probleem. Niet dat de VAR er twee keer naast zit.
+2/-0

 
1 jaar geleden
We hebben slechts 1 middenvelder die wat kan creëren. Die was er vandaag niet en dan ben je weer terug bij vorig jaar. Van Ginkel kan dit ook gelukkig dus straks zitten we iets breder. Mo zou ook moeten kunnen verbinden, maar lijkt de weg momenteel helemaal kwijt. Met Hendrix, Rosario, Thomas, Mauro op het middenveld heb je gewoon veel te weinig voetballend vermogen en zul je weinig creëren. Sangare ken ik nog niet goed genoeg en gezien de huidige pikorde is die Fein een vergissing geweest, zou niet weten waarom hij anders niet speelt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het is wel heel erg vroeg om die Fein af te schrijven. Het is een hele jonge gast en je kan niet verwachten dat het direct een dragende speler is. Van Götze en Van Ginkel mag je dat wel verwachten. Ik denk echt dat we goede spelers hebben. We hebben alleen nog geen team en dat is ook niet gek. We hebben dit seizoen nog nooit twee wedstrijden in dezelfde opstelling kunnen spelen. Geeft Herr Schmidt een paar weken, en er staat een heel goed team.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik vond Fein anders niet fijn invallen vandaag... wellicht een kwartiertje eerder brengen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik twijfel er niet aan dat onze trainer de boel aan de praat krijgt. Deze twee nederlagen zijn volledig aan corona te danken. Wat ik me wel afvraag waarom Fein niet speelt? Er staan de afgelopen wedstrijden nu niet bepaald toppers opgesteld en ik dacht we enkel een speler zouden halen als het een directe versterking zou zijn. Blijkbaar is hij dus minder als wat er vandaag in het veld stond en een aantal zijn toch echt al jaren geen PSV waardig materiaal. Het verbaasd mij dus. Als hij in de pikorde zo laag staat is het (nog) geen versterking. Ik wacht rustig af. Niemand hoeft in deze fase van het seizoen al afgeschreven te worden.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Het elftal is niet in balans als al die genoemde spelers erin staan. Je hebt ook spelers nodig die een dribbel kunnen inzetten. Die diepte in hun spel hebben en die kunnen schieten.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Hélemaal mee eens @4xR. Na de 1-1 geen één kans meer gehad. Schmidt's speelstijl is als het kan, direct door het midden, maar Vitesse gooide het potdicht. Reken maar dat Letsch dit van tevoren al uitgedokterd had, hij heeft met Schmidt samengewerkt. Malen laten invallen op de flank was wmb. geen succes, Malen moet dichter bij de goal staan om optimaal te renderen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Maar het zou een heel ander verhaal zijn geweest als Gakpo en Götze erbij waren. Dan speel je die verdediging wel stuk. Het was zo voorspelbaar en fantasieloos vandaag. Laten we hopen dat we snel een compleet team hebben, dan staat er een kampioenswaardig team.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik mis ook vleugels. We lijken het Feyenoord van de laatste twee weken wel. Daar gaan de twee buitenspelers ook veel te vroeg naar binnen, en komen er van de zijkanten nauwelijks voorzetten.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. Totaal geen beleving of intentie om iets te creëren. Malen op de flank is geen succes. Dan zou ik liever Zahavi eens op de flank zien. Op het middenveld zit geen voetbal. Ik begrijp niet dat iedereen zo enthousiast is over Sangare, die speelt alles naar de verkeerde kleur. Hendrix doet zijn best maar dat is ook niks. Thomas vind ik wel een slimme speler die het middenveld kan verbinden met de aanval. Het grootste probleem was echter dat er totaal geen beweging in het elftal zat. Iedereen stond maar te kijken wat degene met de bal ging doen. Zeker na de wissel van Thomas. Blijkbaar is er niet genoeg vertrouwen in Fein om hierin verbetering te laten zien.
+2/-0

reactie verwijderd

1 jaar geleden (gewijzigd)
De VAR had het in beide gevallen bij het juiste eind. PSV was vandaag gewoon niet goed genoeg. Ondanks dat worden we dit seizoen wel kampioen.
+2/-5

1 jaar geleden
Haha, lees dit: "overduidelijk sprake leek te zijn van buitenspel"...
Pfffffff
+2/-0

1 jaar geleden
Bas Nijhuis heeft, om zich eruit te kletsen, nu zelf een nieuwe spelregel bedacht.
Je mag een speler niet met twee handen in de rug om duwen, maar wel met je elleboog.
Wees dan een vent en geeft gewoon toe dat er wat mis is gegaan,

PSV heeft het verlies grotendeels aan zichzelf te danken, maar als we op deze manier met de VAR door gaan dan gaat de lol er wel af.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Klopt helemaal. Het is gewoon een overtreding. Onbesuisd inkomen. Als je de beelden goed bekijkt zie je dat Hendrix veel minder snelheid heeft als de vitesse verdediger die daarbij ook niet de bal speelt. Daarbij ziet Hendrix hem niet. Maakt idd niks uit of dat met 1 met 2 handen is, Voor mijn part doet hij het met zijn neus.
Ik geef toe dat we niet geweldig speelden. Dat is een feit. Maar allebei de VAR beslissingen zijn zeer discutabel. Dat is ook een feit.
Wat nog het meest ergerlijk is is dat Nijhuis zich blijkbaar ziet als de grote behoeder van een eerlijke eindstand van de competitie getuige zijn opmerking dat het kostbare punten zijn die op het eind van het seizoen beslissend zijn en hij dus zo blij is met zijn herziening. Ja, flapdrol dat klopt ja als elke scheidsrechter consequent zou fluiten wat dus overduidelijk niet het geval is.
Ik stel voor dat Nijhuis vanaf nu zijn kostuumpje uitbreid met een cape en masker als de grote behoeder van een eerlijke eindstand van de competitie. Onze Super Eerlijke Eindstand Man.
+2/-0

1 jaar geleden
Bijna niemand roept het, maar nu kan je toch wel zien waarom Rosario altijd speelt en niet al die andere opties die hier steeds genoemd worden hahahaha. Rosario is de man die het spel verdeeld die zorgt voor de passing naar voren. Thomas kan dat ook, maar die moest noodgedwongen verder naar voren spelen.

Op volle kracht is PSV sterk, maar als je weer terug moet vallen op de jongens waar vervangers voor zijn gehaald. Dan zak je naar een PSV onwaardig niveau.
+2/-1

 
1 jaar geleden
De boer heeft hem zelfs bij Ned elftal gehaald...
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is dan weer een beetje overdreven, maar m.i. is hij wel beter dan Koopmeiners
+1/-0

1 jaar geleden
Allemaal leuk en aardig die reactie van Nijhuis, die denkt dat hij het zo uitstekend heeft gedaan. Maar dat is natuurlijk niet zo. Als hij twee seconden na zijn fluitsignaal al twijfelt, was hij dus niet 100% overtuigd. Hij had het spel dan minimaal door moeten laten gaan, Max had nog een vrije schietkans die ons nu is ontnomen.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Vanavond gaat die aalgladde gluiperd alles zitten goedpraten in VI, natuurlijk met instemming van Derksen; die gaat op zijn beurt Schmidt zwart maken...

Zo voorspelbaar, gatvedamme
+5/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Daar kun je op wachten ja. Zouden ze misschien ook nog aandacht besteden aan het gedrag van Onana die tegen het einde van de wedstrijd demonstratief op de middenlijn gaat staan en de penalty wilde nemen. Vervolgens gaat hij na de wedstrijd opzichtig dezelfde doelman troosten. Dit gedrag tijdens en na de wedstrijd werd door de VVV doelman als uiterst grievend ervaren.
Maar ja de A van Arrogantie in Ajax slaat altijd over op de spelers daar. Daar zullen ze vanavond geen aandacht aan besteden. Nee de Manolevs, Toivonen, v Breukelen, etc spelen toevallig altijd bij dezelfde club.
Ik zal het niet weten overigens want ik kijk die hersenloze irritante hypocriete zakkenvullers al enige tijd niet meer en dat kan ik iedereen aanraden
+3/-0

 
1 jaar geleden
Gelijk heb je, ik kijk ook nauwelijks meer naar die ongein; ik geef alleen aan wat er gaat gebeuren vanavond...

Dat voorbeeld met Manolev is treffend, compleet kapot gemaakt door Gijp, die later dat wel toegaf en beetje spijt had: ach donderstraal toch op hypocriet.

Enige die het kijken waard zijn: Kieft en Boskamp, die altijd voetbal inhoudelijk zinnige zaken zeggen, hoewel Jan over Feyenoord ietwat gekleurd is 🤣🤣🤣
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zoals ik al vaker aangeef. Iedereen komt aan de beurt bij VI. Ajax net zo goed als PSV en Feyenoord. Dat PSV er de laatste jaren meer aanleiding toe biedt, kunnen wij natuurlijk alleen onze eigen club verwijten. Het is de laatste anderhalf-twee jaar een behoorlijke puinhoop.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Echt, he.
Krijg telkens het idee dat onze trainer Derksen ooit wat aangedaan heeft.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Ach ja buitenlander, Duits en eigen mening, dat kan Johan niet verteren en het is zo populair om PSV aan te vallen, want dat vinden de kijkertjes uit 020 en 010 zo leuk... de landelijke media is vaak zum kotzen zo gekleurd!
+4/-1

 
1 jaar geleden
Goed voorspeld! Al was deze niet zo lastig om te voorspellen ;) Basje kan bij onze vriend Derksen niks verkeerd doen, zolang hij maar alleen voor het eindsignaal fluit.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Off topic, maar dat Granada staat doodleuk 3e in Spanje... gewonnen bij Getafe.

PSV moet donderdag wel resultaat halen op Cyprus, anders wordt het een moeilijk verhaal; cruciaal dat PSV Europees ook gaat scoren dit jaar!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik hou mijn hart vast, ik weet niet wie er donderdag weer mogen doen, In ieder geval Götze hoop ik, maar voor zonder de corona afwezigen hebben we een zeer matig elftal. Maar goed eerst maar hopen dat we überhaupt 11 hebben.
+1/-0

1 jaar geleden
Het kan verkeren. Ruim 90+3 minuten lang zat ik mij te verbijten en mij af te vragen welke giftige pijlen ik nu weer op de nagel aan mijn doodskist zou afvuren... en toen binnen minuut of 2 weken mijn pijlen resoluut af naar een ander doelwit.

Vooropgesteld PSV speelde een weerzinwekkend slechte 1e helft en na rust werd het niet veel beter. Ik veerde even op bij de gelijkmaker maar toen ik amper weer rustig op bank zat, lag hij er alweer bij ons in. Nog een sprankje hoop dat deze laatste onheilstijding teniet gedaan werd wegens buitenspel - ik ben nog immer niet overtuigd dat het niet buitenspel was! - maar vervolgens begon het geploeter al weer.

Overigens kon Vitesse het aardige spel van de 1e helft niet voortzetten en begon het te delen in de malaise. Dat de thuisclub niet meer zo nodig hoefde speelde daarin ook een rol uiteraard.

En zo was het, de nodige frustratie ten spijt, wachten op het eindsignaal... totdat 30 seconde voordat zulks het geval was Jorrit een duwtje kreeg en tot mijn grote verbazing Bas naar de stip wees! Een absoluut buitenkansje om onze Houdini reputatie nog maar eens te bevestigen.

Terwijl ik al een schietgebedje aan het prevelen was dat deze unieke escape route benut zou worden, besefte ik dat ik deze beter eerst kon richten tot de var(ce), toen Nijhuis ging kijken - op advies van uitgerekend "Makkelie gegeven strafschop zolang het maar niet vóór doch wel graag tegen PSV betreft"* - wist ik al genoeg.

Onbegrijpelijk, niet uit te leggen, als je er toch met je neus (sic!) bovenop staat, hoe kan je dan in vredesnaam je mening herzien. Je kon deze namelijk geven en als je hem geeft, betreft het hier geen dusdanig flagrante blunder dat dit herzien diende te worden.

Nogmaals PSV had nauwelijks recht op iets, maar op basis van de 2e helft toen Vitesse er ook niet veel meer van bakte en op basis van 2 uiterst discutabele calls, had een puntendeling meer voor de hand gelegen.

Uiteraard zat een eerste nederlaag in Gelredome tegen een club uit het linkerrijtje er met de jaren meer en meer aan te komen. Maar op deze wijze valt zulks slechts zéér moeizaam te verteren.

*excuses voor dit kortstondige "Calimero-intermezzo"
+5/-0

 
1 jaar geleden
De beleving prima beschreven killer. Hoe weinig we zelf ook konden creëren het blijft zuur dat we dan ook nog twee van die tergende VAR momenten moesten doormaken. Maar je weet: als de scheids naar het VAR schermpje moet pakt dat altijd negatief uit voor PSV. Ze lijken het erom te doen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ja dit is de 2e wedstrijd dit jaar, waarin de VAR negatief is voor PSV, op 6 wedstrijden.
Die penalty tegen Viergever was te idioot voor woorden; die van gisteren waren dubieus, maar dat waren die van Malen en Thomas ook, 3x raden hoe dat alles uitpakte... dat geeft toch te denken en heeft niets met Calimero te maken btw
+1/-0

 
1 jaar geleden
De varce kostte PSV, bewezen, de landstitel in 2019, uiteraard droegen Bommel, Zoet & Schwaab ook zo hun steentje bij. Eerlijk is braaf.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Yep eens

Niks teveel gezegd over Basje en Derksen btw, ja ik weer eens gekeken
+2/-0

 
1 jaar geleden
1,5 jaar na dato begint mijn bloed nog steeds te koken als ik terugdenk aan die wedstrijd. Extreem onrecht. PSV had na 6 minuten een penalty moeten krijgen en rode kaart voor Blind. Dat was zo duidelijk als iets. Dat er vervolgens in de tweede helft wél een zeer dubieuze penalty aan Ajax wordt gegeven is onvergeeflijk.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad, maar ook buiten die wedstrijd om heeft Ajax diverse malen punten cadeau gekregen. Zij kregen een hele makkelijke pingel tegen VVV, 5 minuten later VVV geen voor exact hetzelfde vergrijp +2. Huntelaar die buitenspel stond tegen Groningen en zo de winnende maakt +2. Het lag er zo dik en dik bovenop dat seizoen dat het heel erg moeilijk wordt voor supporters van andere clubs om de VAR nog objectief en serieus te noemen.
+2/-0

1 jaar geleden
Ja en?

Kon ik ook van tevoren voorspellen. Sterker nóg, heb ik hier óók gedaan. Wij zijn momenteel aan de beurt. Evenals Feyenoord trouwens. Roepen het ook over onszelf af. Laten we eerst eens de schuld bij onszelf zoeken en weer eens fatsoenlijk gaan voetballen en presteren.

Volgende keer krijgt Ajax of Ten Hag wel weer eens een draai om de oren. Je moet dat ook wél willen zien.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat hier 1 post boven beschrijft (titel 2019) is echter nooit te sprake gekomen, door deze "wijze heren"... dat geeft jou niet te denken?

Ik vind het te vaak zwaar negatief over PSV, ook als het goed gaat met onze club; heel vaak badinerend (stelt allemaal niets voor, prestaties van Cocu bv); uitstraling van niets (hoewel altijd n heer, maar oh wat heb ik zelf toch n goede uitstraling, flikker toch op met dat hypocriete gewauwel) om nog maar te zwijgen over Monolev...

Maar goed ieder zijn smaak hoor, maatje!
En nogmaals Kieft en Boskamp kan ik goed hebben 😉
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ik vind Snor vaak rechtlijnig. Hij vormt zich een mening en is daar vervolgens niet vanaf te brengen. Vaak ben ik het daar niet mee eens. Dat kan. Jammer. Eveneens vind ik hem regelmatig selectief (verontwaardigd). Maar dat is wat anders dan dat hij voorkeur voor Ajax zou hebben, beslist niet. Zo verwijt hij Ronald Koeman, trainer van Ajax Catalunya, exact hetzelfde als hetgeen hij Roger verweet.

Gijp zei het juist: je kan 'm geven of niet. Had-ie 'm niet gegeven, had hier (op PN) waarschijnlijk niemand erover begonnen. Maar geef je 'm, dan mag je er imo niet op terugkomen. Dat neem ik Bas, ten zeerste, kwalijk.

Ik erken overigens zeker dat er in medialand een voorkeur is voor onze niet nader te noemen concurrent, een misselijkmakende voorkeur zelfs. Maar VI treft in deze geen enkele blaam.
+1/-1

Eerlijk objectief bekeken is snor een eenkennig zelfvoldane oetlul die zijn eigen onschendbaar waant, een zielig persoon die een podium heeft dankzij iemand die weet hoe hij alles uit de mens financieel uit moet buiten.
+1/-0