Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Zwak PSV speelt wederom gelijk tegen Heerenveen


Tijdstip
2 mei 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


Zwak PSV speelt wederom gelijk tegen Heerenveen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zwak PSV speelt wederom gelijk tegen Heerenveen

PSV is in een zwakke wedstrijd tegen zeer slordig puntverlies aangelopen. De thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen eindigde in een 2-2 gelijkspel. Voor PSV zorgden Yorbe Vertessen en Cody Gakpo voor de doelpunten, maar dat bleek niet genoeg voor de drie punten.

PSV begon niet sterk aan de wedstrijd. De eerste kans was dan ook voor sc Heerenveen toen de defensie niet goed stond opgesteld bij een counter, maar een redding van Yvon Mvogo voorkwam een achterstand. De ploeg van Roger Schmidt leek daardoor wakker geschud te worden en kwam steeds beter in de wedstrijd. Al snel volgde dan ook de eerste kans na een schitterende aanval, maar Donyell Malen zag zijn inzet uiteindelijk gekeerd worden.

Daarmate de minuten verstreken kreeg PSV echter meer de overhand op het veld. Ondanks dat grote kansen verder uitbleven leek het slechts een kwestie van tijd tot het eerste doelpunt van PSV zou vallen. Al kwam dat mede ook door het extreem verdedigende Heerenveen met vijf verdedigers en drie controleurs daarvoor. Ruimte om tot aanvallen te komen lag er dan ook niet en het was dan ook Heerenveen dat opeens vanuit het niets de voorsprong pakte. Halilovic kreeg op het middenveld de bal, kon eenvoudig richting het doel lopen omdat niemand hem aanpakte en schoot onbedreigd van rand zestien de bal in de verre hoek.

Het tempo werd direct opgeschroeft en al snel raakte Ibrahim Sangaré met een afstandschot de paal. Het bleek echter een korte opleving, want al snel ging het tempo weer omlaag en kwamen de slordigheden terug in het spel. In de resterende minuten voor de rust waren er geen aanvallen meer, zodat beide ploegen met een 0-1 ruststand richting de kleedkamer gingen. Duidelijk was dat er in de tweede helft een paar tandjes bij moesten komen.

Dat Roger Schmidt niet tevreden was bleek ook meteen na rust, want hij bracht met Noni Madueke, Armando Obispo én Yorbe Vertessen meteen drie wissels. Het was echter wederom Heerenveen dat als eerste een enorme kans kreeg. Ibrahim Sangaré ging op het middenveld flink in de fout, maar door goed verdedigen van Obispo werd een tweede tegentreffer voorkomen.

Het leek even wennen te zijn qua veldspel, maar al snel lag de gelijkmaker toch in het net. Een voorzet van Philipp Max werd door Yorbe Vertessen in het doel getikt. Voor de jonge aanvaller was het met enige uitstel alsnog zijn eerste doelpunt in het eerste elftal. Het bleek de start van een paar knotsgekke minuten. Vrijwel direct uit de aftrap verspeelde Heerenveen de bal, waarna Cody Gakpo met een schitterend afstandschot voor de 2-1 zorgde. Met bondscoach Frank de Boer op de tribune deed hij nog maar eens een sollicatie naar een plek in het Nederlands elftal.

Lang kon er echter niet genoten worden van de voorsprong, want wederom was het direct uit de aftrap raak. Achterin stond het bij PSV niet goed, zodat Siem de Jong de 2-2 binnen kon schieten. In een tijdsbestek van ruim twee minuten was het van 0-1 naar 2-2 gegaan.

Enkele minuten later was PSV dicht bij een nieuwe voorsprong. Een voorzet van Vertessen werd door een van de verdedigers van Heerenveen van richting veranderd, maar nog net gered door doelman Mulder. Donyell Malen kreeg in de minuten daarna twee enorme kansen, maar de paal en het zijnet brachten voor de Friezen redding. Daarbij had de arbitrage een duidelijke handsbal in het strafschopgebied gemist en omdat de VAR ook niet ingreep werd PSV een strafschop onthouden.

Heerenveen werd minutenlang vol onder druk gezet en PSV bleef maar aandringen richting het doel. Obispo was een kwartier voor tijd dicht bij de volkomen terechte voorsprong, maar uit een hoekschop ging zijn kopbal net naast het doel. Vertessen kon ook niet meer bij de bal om hem alsnog net bij de tweede paal binnen te tikken.

De druk van PSV bleef maar aanhouden en er werd ook steeds meer risico genomen in de jacht op de derde treffer. Heerenveen was een paar minuten voor tijd dan opeens dicht bij hun derde treffer, maar Woudenberg raakte de bal verkeerd en schoot over. Vijf minuten voor tijd kreeg Malen wederom een goede mogelijkheid, maar Mulder wist redding te brengen op een goede kopbal van de spits. In de resterende minuten was PSV veel te slordig in de passing, zodat er steeds simpel balverlies werd geleden. Heerenveen kon daardoor eenvoudig overeind blijven, waardoor PSV in de strijd om de tweede plaats tegen zeer slordig puntverlies opliep. Marco van Ginkel kreeg diep in blessuretijd nog een enorme kans, maar schoot naast het doel.


[video] Gakpo: 'We hebben vandaag niet genoeg geleverd' | Interviews PSV - Heerenveen


Donyell Malen: 'Het is een teleurstellende middag'

In gesprek met ESPN gaf Donyell Malen aan dat het een teleurstellende middag was. "We hebben veel kansen gehad, maar het is gewoon teleurstellend", aldus Malen.

Gevraagd werd aan de spits wat nu het verschil was tussen de eerste en tweede helft. "De positionering en het tempo", zo gaf hij aan. "We wisselden sneller van kant en daaruit kregen we ook wel kansen, maar het was niet goed genoeg."

PSV had het ook lastig met de speelwijze van Heerenveen. "Zij hielden het midden goed dicht en daar staan veel spelers van ons", zei hij daarover. "Maar het is heel simpel. We hadden deze wedstrijd gewoon moeten winnen. Ongelofelijk dat al die kansen er niet in zijn gegaan."


Yorbe Vertessen: 'Het was wel een aardige invalbeurt'

Yorbe Vertessen gaf in gesprek met ESPN aan tevreden te zijn met zijn wedstrijd tegen Heerenveen. "Ik probeerde zoals de trainer vroeg om gevaarlijk te zijn en dat is wel gelukt. Het was wel een aardige invalbeurt", aldus Vertessen. "Ik moest diepte brengen. In de eerste helft ontbrak dat en dat moest ik brengen. Dat heb ik wel goed gedaan denk ik."

De Belg maakte ook zijn eerste doelpunt voor PSV. "Ik hoop dat het een bevrijding is voor de volgende wedstrijden", zo gaf hij aan. "Ik raak hem niet helemaal goed. De verdediger tikt hem dan vervolgens binnen, dus ik weet niet of dit een geweldig doelpunt van mij is. Ik hoop niet dat deze nog ontnomen wordt, want dat is eerder ook al gebeurd."

Vertessen had in de tweede helft het gevoel dat PSV de overwinning naar zich toe zou trekken. "We scoorden snel het tweede doelpunt en toen had ik echt het gevoel dat we er op en er over zouden gaan", zei hij daarover. "Dan krijg je heel snel die tegengoal, maar alsnog hadden we het gevoel dat we zouden winnen want wij hadden de beste kansen."


Cody Gakpo: 'Het was gewoon een heel slechte eerste helft'

In gesprek met ESPN gaf Cody Gakpo aan dat voor PSV de wedstrijd zeer teleurstellend was verlopen. "We begonnen niet goed aan de wedstrijd. Het was gewoon een heel slechte eerste helft", aldus Gakpo. "We waren niet scherp, wonnen onze duels niet en creëerden heel weinig. In de tweede helft was het op zich wel beter, maar het was niet genoeg vandaag."

In de rust was Roger Schmidt ook boos geworden. "Dat hij meteen drie keer wisselt zegt wel genoeg", zo gaf Gakpo aan. "Hij wisselde drie spelers en dan moesten wij het maar laten zien. Dat is niet gelukt."

Zelf liet Gakpo zich weer zien met een heerlijke goal. "Het was een goede goal", zei hij daarover. "We speelden geen goede wedstrijd en als je dan op voorsprong komt, komt er wel wat emotie los. Alleen één minuut later lag hij er alweer in."


Roger Schmidt: 'Als spelers dachten dat de tweede plaats makkelijk zou worden, weten ze nu dat ze hard moeten werken'

Roger Schmidt was in gesprek met ESPN niet te spreken over het spel van zijn ploeg. "Soms word je als trainer ook verrast. We hadden ons goed voorbereid en hebben de afgelopen drie wedstrijden goed gespeeld zonder een tegendoelpunt te krijgen. De trainingsweek was ook goed, dus er was geen enkele indicatie dat we zo voor de dag zouden komen", aldus Schmidt. "Er was geen intensiteit, geen energie en ook niet de juiste mentaliteit tegen een sterke tegenstander. Heerenveen heeft het ook goed gedaan. Als je dan niet op topniveau bent zoals wij vandaag is het lastig om te winnen."

De trainer kreeg de vraag of hij niet erg hard was in zijn bewoordingen. "Maar je moet ook eerlijk naar jezelf zijn", zo gaf hij aan. "Als ze dachten dat het een eenvoudige stap richting de tweede plek zouden zijn, weten ze nu dat het hard werken gaat worden. Het is een zware competitie met de andere ploegen. Vandaag hebben we onze zwakheden laten zien. We hebben nu een week om ons voor te bereiden op de laatste drie wedstrijden."

Gevraagd werd ook of PSV niet te gemakzuchtig was. "Zo leek het vandaag wel", zei hij daarop. "We hebben een belangrijk doel. Het is belangrijk voor ons en de club om de tweede plaats te halen. Voor de wedstrijd had ik echt het gevoel dat iedereen hierop gefocust was. Nu kan ik niet verklaren waarom we zo voor de dag zijn gekomen. Daar moeten we over in gesprek."

In de tweede helft ging het wel wat beter. "We hadden meer diepte en kregen ook meer kansen. We scoorden twee goede doelpunten, maar daarna lieten we direct weer zien niet op topniveau te zijn", reageerde hij daarop. "Ook tactisch maakten we fouten. Posities stonden niet goed en het werd voor de tegenstander heel makkelijk bij het tweede doelpunt. Het was zeker niet onze dag vandaag."


Dick van Egmond: 'PSV had een penalty verdiend'

Dick van Egmond gaf in Dit was het Weekend op ESPN aan dat PSV een strafschop had moeten krijgen na de handsbal van sc Heerenveen. De scheidsrechtersbaas van de KNVB kreeg de opmerking dat iedereen in de studio van ESPN vond dat de bal op de stip had gemoeten. "Ik vond ook dat dit een penalty waard was, dus we zijn snel uitgepraat", aldus Van Egmond.


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Halilovic ('34)
Goal
1-1 Yorbe Vertessen ('57)
Goal
2-1 Cody Gakpo ('58)
Goal
2-2 De Jong ('59)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
sc Heerenveen: Kongolo ('22)
Kaart
PSV: Nick Viergever ('39)
Kaart
PSV: Cody Gakpo ('87)
Kaart
sc Heerenveen: Smit ('90)
Kaart
sc Heerenveen: Floranus ('90)

Opstelling PSV

Donyell MalenEran ZahaviCody Gakpo


Pablo RosarioIbrahim SangaréMario Götze


Philipp MaxNick ViergeverOlivier BoscagliJordan Teze


Yvon Mvogo

Wissels:

'46 Noni Madueke voor Pablo Rosario
'46 Armando Obispo voor Nick Viergever
'46 Yorbe Vertessen voor Eran Zahavi
'90 Marco van Ginkel voor Mario Götze


Opstelling sc Heerenveen

De JongVan Bergen


HalilovicKongoloSchöne


KaibWoudenbergDresevicVan HeckeFloranus


Mulder

Wissels:

'69 Bochniewicz voor Kaib
'69 Van Ottele voor Kongolo
'72 Smit voor De Jong
'90 Dewaele voor Schöne


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-2 (0-1)
 5 2-2 (1-1)
 3 2-1 (0-1)
 2 0-0 (0-0)
 2 0-0 (0-0)
 2 0-0 (0-0)
 2 1-1 (1-0)
 1 2-1 (1-1)
 1 2-0 (0-0)
10  1 2-0 (1-0)
11  1 3-2 (1-0)
12  1 2-1 (1-0)
13  1 2-1 (1-0)
14  1 2-0 (1-1)
15  1 2-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Cody Gakpo (40 -> 5,0)
2. Mario Götze (15 -> 4,0)
3. Niemand (14 -> 3,0)
4. Yorbe Vertessen (11 -> 2,0)
5. Jordan Teze (6 -> 0,5)
5. Armando Obispo (6 -> 0,5)
7. Olivier Boscagli (5 -> 0,0)
7. Maximiliano Romero (5 -> 0,0)
9. Yvon Mvogo (3 -> 0,0)
9. Lars Unnerstall (3 -> 0,0)
9. Timo Baumgartl (3 -> 0,0)
12. Philipp Max (2 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (2 -> 0,0)
12. Mohamed Ihattaren (2 -> 0,0)
12. Nick Viergever (2 -> 0,0)
16. Mees Kreekels (1 -> 0,0)
16. Richard Ledezma (1 -> 0,0)
16. Érick Gutiérrez (1 -> 0,0)
16. Ibrahim Sangaré (1 -> 0,0)
20. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
20. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
20. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
20. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
20. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
20. Luis Felipe (0 -> 0,0)
20. Justin De Haas (0 -> 0,0)
20. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
20. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
20. Joël Piroe (0 -> 0,0)
20. Noni Madueke (0 -> 0,0)
20. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
20. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
20. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
20. Vincent Müller (0 -> 0,0)
20. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
20. Adrian Fein (0 -> 0,0)
20. Donyell Malen (0 -> 0,0)
20. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
20. Sam Lammers (0 -> 0,0)
20. Joël Piroe (0 -> 0,0)
20. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
20. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
20. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
20. Amar Catic (0 -> 0,0)
20. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
20. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
20. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
20. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
20. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
20. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
20. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
20. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
20. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
20. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
20. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
20. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
20. Toni Lato (0 -> 0,0)
20. Bruma (0 -> 0,0)
20. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Mo heeft zijn kaken overbelast van het eten van Big Macs 🤫
+4/-4

4 maanden geleden
Groeistuipen kunnen best de oorzaak zijn, maar al bij al is zo'n beetje iedereen de kluts kwijt wat Mo betreft, zelf heb ik het mijne al bekent gemaakt, kan het wel mis hebben maar ben het al een tijdje Mo(e).
+1/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
De grootste druk is afgelopen weekend weggenomen. Alle reden om zondag lekker vrijuit naar een, goede, overwinning op een matig, en wellicht zelfs gehandicapt, Heerenveen te freewheelen.

Maar goed, als zelfs de uitvaart van de grootste PSV-speler aller tijden de spelers niet kan inspireren tot iets meer dan een plichtmatige 1-0 overwinning op FC Groningen, wat dan wel?

Maar goed, je wint 'm omdat je thuis speelt, ondanks dat zulks momenteel niet tot voordeel thuispubliek leidt.
+4/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Hoezo dat? Er zijn goals afgekeurd op randje buitenspel en net over de achterlijn, de inzet was er wel degelijk om n mooi resultaat neer te zetten, ter ere van Skiete Willy.
+4/-2

 
4 maanden geleden
Ja als wij afgekeurde doelpunten nou ook al gaan meetellen... zo weet ik er ook nog wel een paar. De toegekende strafschop was lachwekkend en Groningen had vlak na rust gewoon al op voorsprong kunnen staan (schot op paal).

Nee het was een belabberde wedstrijd, wederom, hopelijk beter tegen Heerenveen. Of hoewel, nog een saaie 1-0 mag ook wel eigenlijk: wij hoeven er toch niet heen, gelukkig maar!
+7/-1

 
4 maanden geleden
PSV speelde niet geweldig maar Groningen heeft inderdaad 1 schot op de paal gehad. Je geeft aan afgekeurde Var doelpunten niet mee te tellen maar dan hoef je schoten op de paal ook niet te tellen... Dat schot op de paal was ook gelijk het enige schot op goal.... PSV was gewoon beter dwong meer kansen af en heeft gewoon een goeie overwinning gehaald! De 2 afgekeurde buitenspel doelpunten was milimeter werk welke zonder VAR gewoon geteld hadden. Als je verder de statistieken bekijkt was het gewoon een goeie overwinning.
+6/-0

 
4 maanden geleden
Ik noem dat schot op de paal omdat de wedstrijd vanuit het perspectief van FC Groningen heel anders is dan vanuit oogpunt PSV.

Jij hebt het over millimeterwerk, maar gaat voorbij aan het feit dat wij een belachelijke strafschop cadeau hebben gekregen.

Spannend en moeizaam tot het eind. Mijn interpretatie van goed is dan toch heel anders.
+5/-0

 
4 maanden geleden
Spannend ja eens! Moeizaam vond ik het niet ik zat eigenlijk te wachten op de goal van PSV. Dit seizoen zijn de regels veranderd, geloof dat alles zo'n beetje een penalty is... in jouw ogen wellicht een belachelijke strafschop maar als de scheidsrechter, VAR en scheidsrechtersbaas na afloop ook aangeeft dat het een terechte penalty is... Schijnbaar is dan eerder de regel belachelijk en niet de penalty zelf. Verder op het ene schot na op de paal is Groningen niet drijgend geweest behalve misschien de laatste corner.
+3/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Het is verder ook niet zo belangrijk. Ik denk ook dat jij het niet gauw een strafschop zou vinden. Zoals ik het met jou eens bent dat het huidige buitenspel, via var(ce), nergens meer over gaat.

Ik vond de wedstrijd belabberd, jij vond het wel goed. Laat het ook daar ergens in het midden zitten. Belangrijkste is dat er gewonnen werd. En dat geldt ook voor morgen en de komende, iig, 2 wedstrijden.

Liefst makkelijk via mooi voetbal met veel doelpunten, maar zo niet, doen we het gewoon nipt. Die 2e plaats wordt niet meer weggegeven.
+4/-0

 
4 maanden geleden
Wel is het zo dat als je op het doelpunt zit te wachten die alsmaar niet valt;-) het aan de andere kant valt hè.
+1/-0

ittiespinazie (geschorst)
4 maanden geleden
Het weergaloze blok Rosario sangare weer in ere hersteld.
En super Pablo zelfs aanvoerder....
Door dit soort acties blijf ik toch echt vraagtekens zetten bij schmidt, wat een armoede.
Ik verwacht weer een middagje billenknijpen.
En wat heeft madueke uitgevreten omdat hij nooit meer mee mag doen?
Was hij misschien te effectief naar de zin van Roger?
+3/-0

4 maanden geleden
Deze moet gewoon gewonnen worden, simpel zat. En als we tweede worden is dat voor deze selectie gewoon het hoogst haalbare. In Europa verder een rondje te weinig overleefd, maar verder staat vrijwel iedereen op de ranglijst op de plaats waar gezien het budget op voorhand kon worden ingeschaald. Het voetbal wordt steeds voorspelbaarder. Hopelijk vinden we EEN manier om de hegemonie van die vreselijke club te onderbreken, maar het zit daar vooralsnog gewoon te solide in elkaar.

Vandaag dus drie punten; niet meer en al zeker NIET MINDER!
+2/-0

 
4 maanden geleden
Ja geen slappe hap vandaag. Gewoon vanaf de aftrap de gasten laten weten dat hier niets te halen valt!

En als het kan, als het tenminste niet te veel gevraagd is, graag een keer in stijl!

Kom op, PSV, nog 4 potjes, vol er voor gaan!
+1/-0

4 maanden geleden
Zonder die Veermannen zie ik mogelijkheden. Hopelijk zien de spelers die ook.....
+1/-0

 
4 maanden geleden
De Veermannetjes... zit daar geen realitysoap in?
+1/-0

4 maanden geleden
Al 5 min geen inzet .
Gas erop .
Laatste jaren is Heerenveen geen makkie voor ons.
+1/-0

4 maanden geleden
Wij zijn die in het blauw toch he?
+2/-0

4 maanden geleden
Waarom geen van Ginkel ipv Sangare?!
+2/-0

 
4 maanden geleden
Kan net zo goed nu al beginnen: Madueke voor Zahavi graag ...
+2/-0

 
4 maanden geleden
Idd, copy paste vorige wedstrijd
+1/-0

4 maanden geleden
Sangare kan zo echt niet langer. Het moet weer moeizaam en moeilijk
+2/-0

 
4 maanden geleden
Rosario is al 5-6x de bal verloren met vage inspeelpasses en Zahavi garandeerd balverlies. Tja
+2/-0

 
4 maanden geleden
Zahavi is al weken drie keer niks
+1/-0

 
Mik001 (geschorst)
4 maanden geleden
Zahavi kan echt niks. Een tenenkrommende waardeloze voetballer, zoals iedereen (behalve onze toptrainer) wekelijks kan zien.
Met hem en Sangarè in de ploeg speel je met 9 tegen 13.
+1/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Heb je gezien hoeveel ballen van hem niet aankomen bij een medespeler, of achter de man (maar dat geldt voor meerdere spelers), en bij een aanval van de tegenpartij lookt hij lucht te dekken, en bij een aanval heeft hij moeite om vrij te lopen ...

Echt 0 toegevoegde waarde die vent ...

Oooh, endelijk hij is er toch uitgehaald ...
+1/-0

 
4 maanden geleden
Heb je gezien hoeveel ballen van hem niet aankomen bij een medespeler, of achter de man (maar dat geldt voor meerdere spelers), en bij een aanval van de tegenpartij lookt hij lucht te dekken, en bij een aanval heeft hij moeite om vrij te lopen ...

Echt 0 toegevoegde waarde die vent ...
+1/-0

4 maanden geleden
Wat een onzin zeg، gooi die sangare eruit. Levert alles in en verdedigt niet wanneer het moet. Wat een drama is dat zeg.
+1/-0

4 maanden geleden
Wat is het slecht zeg, ongelofelijk.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Die verdedigende middenvelders kan je er dus ook afhalen..
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ook wel lekker van de keeper
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ik heb niet het idee dat die rood-witten nog ergens voor strijden. Wat een waardeloze middag weer. Ik snap niet waarom ik mezelf dit weer elke week aan doe...
+6/-0

Mik001 (geschorst)
4 maanden geleden
We zitten weer eens naar een tandeloze tijger met een manke achterpoot te kijken. Wordt nog een hele klus vandaag.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Er is ook gewoon geen plan b. Die schmidt blijft gewoon stug doorzetten. Lekker eigenwijs.
+1/-0

 
Mik001 (geschorst)
4 maanden geleden
Ik denk dat Schmidt door dat lege stadion denkt dat alle wedstrijden een soort training zijn. Daarom stelt hij bij voorkeur spelers op die er weinig (Rosario) of niks (Sangaré en Zahavi) van kunnen. Die moeten immers veel oefenen. Er zal toch echt gewonnen moeten worden anders gaan we geen 2e worden en is het volgende drama een feit.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Hij had iig veel fluitconcerten gehad dit seizoen als er wel publiek was. Nu heeft hij 0 idee wanneer er kritiek komt
+1/-0

4 maanden geleden
Hebben ze bij espn ook een bandje met een striemend fluitconcert?
+2/-0

 
4 maanden geleden
PSV heeft met Rosario, Sangare en Zahavi 3 spelers in het centrum die voetballend gewoon tekort komen dus is het geheel voorspelbaar dat er te weinig creativiteit is. Madueke moet er dus in omdat hij wel een aktie heeft en schuif Goetze maar naar het centrum.
+2/-0

4 maanden geleden
Nou Schmidt ... de oplossing is niet moeilijk he?
2 aanvallers en 2 middenvelders wisselen ... en vol gas!
+1/-0

4 maanden geleden
Het is toch om moedeloos van te worden.... hoe vaak mogen rosario en sangare alles verneuken voordat schmidt ze nooit meer samen opsteld? Denk pas als pinksteren en pasen op 1 dag vallen. Ben die hele formatie ook beu.

Schmidt is extreem ongeschikt vanwege zijn koppigheid. Ik dacht na v Bommel dat ze wel hadden geleerd van hun fouten bij psv maar nee, ze hebben zowaar een nog koppigere trainer gevonden. Als hij in de rust niet ingrijpt, word ik depressief.

Ook vraag ik me af waarom niemand in het team kwaad wordt op een ander? Ik zou helemaal uitflippen tegen zo een rosario en sangare.
+6/-0

4 maanden geleden
Loopt weer lekker maar niet heus.Ik denk dat de aspiraties voor de 2e plaats vandaag begraven kunnen worden.Fantasieloos schuif voetbal zonder enig gevaar.Bij het tegendoelpunt kon die speler van Heerenveen gewoon het halve middenveld oversteken en raak schieten.PSV heeft gewoon het Feyenoord niveau en speelt om plek 3 en 4.
+3/-0

reactie verwijderd

4 maanden geleden
Rosario onderschept veel ballen maar bij het tegendoelpunt was geen middenvelder te zien.
+1/-0

4 maanden geleden
Gelukkig eens geen slechte helft, want dat zou een compliment zijn voor het vertoonde spel. Geen idee waar de ondergrens ligt, maar we zitten aardig in de buurt mag ik hopen. Hoe is het toch mogelijk dat we spelers hebben die gewoon moeite hebben met simpele basisvaardigheden als aannemen of een pass geven, zeker in het niet tempo wat wij op de mat leggen. Met Utrecht uit nog voor de boeg kan je het terecht vergeten als je vandaag niet wint en dat zal op deze manier ook nooit gebeuren. Niveauloos voetbal, geen enkele intentie om überhaupt een kans te willen creëren. Plek drie of vier lijkt het te worden.
+4/-0

4 maanden geleden
Sinterklaas aub ik vraag u om een vervroegd cadeau voor PSV!! Een compleet nieuw middenveld om mee te beginnen..spelers die wel kunnen voetballen IPV het team in gevaar te brengen... Ik weet dat ik veel van u vraag..
+2/-0

4 maanden geleden
Wat een droevig nivo zeg
Kom op zeg .
En haal die slungel op het middenvelder er toch uit
+2/-0

 
4 maanden geleden
Wanneer gaat Gotze het team eens bij de hand nemen? Hij droomt van Barcelona. Ik zou zeggen, keep on dreaming met dit nivo.
Waar is de urgentie bij de spelers. Je kan je de hele week opladen en fan krijg je dit.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Die speelt lekker een potje voetbal, met het en der leuk steekpasje.. geloof niet dat hij nog een seizoen hier is..1 min was het genieten en na 2-2 is het weer foutenfestifal
+1/-0

Mik001 (geschorst)
4 maanden geleden (gewijzigd)
Zo, in ieder geval één goeie minuut!
Gevolgd door weer een waardeloze😡
+4/-0

 
4 maanden geleden
Nog tijdens het typen gecorrigeerd...
+1/-0

4 maanden geleden
Ding dong : wil Donyell zich melden bij de Ballenbak. Zijn ouders zitten te kijken maar zien hem niet op het veld staan en weten niet waar hij is.
+5/-0

 
4 maanden geleden
Hoezo heeft ie gehoord? Die vent speelt als een krant!
+2/-0

Mik001 (geschorst)
4 maanden geleden
Hoeveel zou Sparta als bijbetaling vragen als we Sangaré ruilen tegen Tommy Beugelsdijk?
+2/-0

 
4 maanden geleden
Twee kratten bier en een komkommer 🤔
+1/-0

4 maanden geleden
Obispo valt aardig in, beter dan viergever
+1/-0

Mik001 (geschorst)
4 maanden geleden
En nu allemaal op Sangaré stemmen als man of the match. Is waarschijnlijk de enige manier om hem op de bank te krijgen.
+2/-0

4 maanden geleden
Tranentrekker eerste klas. Hoe komen wij ooit op die 2e plek terecht met deze teringzooi ???
+3/-0

4 maanden geleden
Okee, wisselen in 88e minuut is dus ook niet om tijd te rekken. Nou weet ik het echt niet meer
+2/-0

reactie verwijderd

4 maanden geleden
Bedankt jongetjes
Weer een zondag naar de kut
+4/-0

4 maanden geleden
Hoe kan PSV nou tegen dit Heerenveen 4 punten verliezen? Verleden week werd H'veen door PEC helemaal zoek gespeeld en ze missen hun beide Veermannen.

Ik geef meteen het antwoord: slecht verdedigen bij de 2 - 2 en Malen die een niet te missen kans mist. Strijd om tweede plaats weer volledig open. Wedstrijd tegen Utrecht moet nu echt gewonnen worden!
+2/-0

 
4 maanden geleden
Eerst Willem 2
Daar winnen we ook nooit
+3/-0

 
4 maanden geleden
Als je zo'n eerste helft op de mat kunt leggen is het een illusie om überhaupt over winnen te praten. Ik denk dat Utrecht uit er al helemaal niet meer toe gaat doen. AZ 3x winst en wij zijn derde of vierde. Laat die 50 miljoen dan ook maar op de bank staan, de rente is hoger dan het rendement van John de Jong.
+2/-0

4 maanden geleden
Daar gáát de 2e plaats, wat een ongelooflijke wanprestatie!

Schmidt is een extreem koppig, tactisch onbenul. Kijkt alleen maar daar dat waardeloze fantasiesysteem van hem, ongeacht zijn eigen materiaal of opstelling van de tegenstander.

Gelukkig gaat onze TD verlengen, met nog een paar Sangaré’s zijn we er snel bovenop.
+5/-0

4 maanden geleden
Waardeloze instelling trainer
En waarom die vertessse
Haal malen er maar uit
Lekker verkopen die middelmaat bah
De neusjes van Heerenveen maar lachen pfff
+1/-0

 
4 maanden geleden
Neusjes lachen van Heerenveen?? Want zij hebben Ajax kampioen gemaakt vandaag?? Hahaha
+1/-1

4 maanden geleden
Four down, three to go.....

.....en zij moeten alle drie gewonnen worden.

(later meer)
+1/-0

 
4 maanden geleden
Het is uitstel van executie..Dit gaan ze niet redden! Het voetbal spreekt boekdelen het hele seizoen! Lekker voorronde EL. Max hoor dit zooitje. Benieuwd wie gaan én wat er voor IPV komt!
+2/-0

 
4 maanden geleden
De lol is er bij mij inmiddels al aardig af, al ruim 2 jaar, en geen enkel zicht op verbetering.

Nog een geluk dat wij dit seizoen niet in het stadion kunnen/moeten/mogen/willen* zitten dan wel staan.

*doorhalen wat niet van toepassing is
+2/-0

 
4 maanden geleden
Elke week hoop je op een beter PSV hoe naïef en tegen beter weten in. Weet niet wat slechter was onder Schmidt of v Bommel! De scouting moet echt op.de.schop die haalt veel middelmaat en de directie mag ook nu echt eens in de spiegel kijken.. oftewel een grote schoonmaak houden!
+2/-0

4 maanden geleden
Voor straf kijk ik volgende week niet 😡
+2/-0

 
4 maanden geleden
IK zou willen dat ik het hele jaar niet gekeken had ... elke week maar weer op beter hopen, maar het is gewoon jezelf voor de gek houden he?!
+4/-0

Mik001 (geschorst)
4 maanden geleden
Die laatste vrije trap vertelt het hele verhaal. Deze hele ploeg, inclusief de technische staf is niet capabel, en ze krijgen waarschijnlijk wat ze verdienen dit jaar. Helemaal niks!
+12/-2

 
4 maanden geleden
Inderdaad, je hebt misschien nog 1 kans als je de bal in 1x naar voren gooit ... en wat doen ze? .. balletje breed!?
+3/-0

4 maanden geleden
Ze snappen het nog steeds niet dat je vol gas moet gaan voor plek 2 ,nog uit Utrecht hou me hart vast of Groningen moet ons helpen op een wonder...
+1/-0

 
4 maanden geleden
Dit is vol gas voor die gasten .. die kunnen niet beter ...
Ik denk dat we maar moeten accepteren dat dit het max. nivo is van dit team ... :\(
+2/-0

4 maanden geleden
Dat verdedigen bij de 2-2.
Echt pupillen doen het beter..
+1/-0

4 maanden geleden
Slecht gespeeld en genaaid door de VAR. What's new.
+4/-2

 
4 maanden geleden
Ja, begin de VAR maar weer de schuld te geven .. want wij hebben het gewoon heel goed gedaan he?! Pffff
+6/-4

 
4 maanden geleden
Volgens mij staat er toch echt " slecht gespeeld" en genaaid. Klopt toch gewoon?
+3/-0

 
4 maanden geleden
Gewoon bij jezelf kijken ... en niet naar smoesjes zoeken ... toch?!
+3/-2

 
4 maanden geleden
Tsja als je hand uitsteken naar de bal in de 16 nog niet eens een penaltie is dan weet ik het ook niet meer. Afgezien van de vraag of we hem wel benut zouden hebben. Kijken hoe van Egmond dit weer recht gaat lullen.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Nee hoor want dat moment zat niet in de samenvatting uiteraard. Daar zal dus ook geen haan naar kraaien.

Verder idd slecht gespeeld, maar ook deze wedstrijden kun je gewoon winnen door eens een keer je kansen af te maken.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Zoals verwacht en altijd dat achteraf gelul en PSV in het gelijk stellen! Het was een strafschop.. desalniettemin was het weer drama met of zonder strafschop!.
+1/-0

4 maanden geleden
Heerenveen had nog gewoon kunnen winnen.PSV had trouwens een penalty moeten krijgen.Maar ja, maakt verder ook niets meer uit.AZ op 2 en PSV en Vitesse op 3 of 4.PSV gaat er blijkbaar vanuit dat ze toch wel 2e worden maar waar is dat op gebaseerd.Arrogantie die lekker afgestraft gaat worden.Stelletje kneuzen
+2/-0

4 maanden geleden
Ik vond trouwens Malen ook weer heel sterk :\(

Sorry, maar ik vind die gast zwaar overgewaardeerd ... op de momenten dat het team goed draait, dan maakt hij z'n goaltjes, maar als het stroef drrait, dan is hij ook helemaal niet aanwezig!

Samen met Dumfries verkopen aan het eind v/h jaar .... en lekker verder met Madueke en Gakpo.
+4/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Malen voegt wederom weer helemaal niets toe. Het is niet de eerste (makkelijke) kans die hij mist. Hij overtuigt niet dus ik vrees dat hij ook niet veel opbrengt. Hopenlijk valt het kwartje bij Malen en scoort hij de laatste wedstrijden nog een keer op vijf.

Verdediging ook zwaar onder de maat. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat een aanvaller die opstoomt met de bal geen strobreed in de weg gelegd wordt door de achteruitlopende verdedigers en alle mogelijkheid geboden wordt om vrij uit te halen. Ook de wijze waarop Mvogo bij het eerste tegendoelpunt oogesteld stond is slecht. Door de manier van aanvallen en door het feit dat de speler rechts is kan de bal alleen maar in de linkerhoek geschoten worden. Doe dan als keeper een extra stap naar links. Manier van verdedigen bij tweede tegendoelpunt ook weing verrassend. We hebben spelers van de tegenstanders die meters vrij staan al vaker zien scoren dit seizoen.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Malen is op zijn sterkst als hij vanaf de flanken bediend wordt. Snel op de eerste meters, achter zijn man vandaan.
Als hij zelf met de bal moet komen loopt hij zich vast.
+1/-0

Riverside (geschorst)
4 maanden geleden (gewijzigd)
Seizoen van vallen en opstaan.... met dit voetbal, zeker op laatst met veel pressie en ballen inslingeren mis je een type Luuk.... voorin koppend is er toch werkelijk niet een die er iets van kan! Wij missen een type Luuk de jong/Vennegoor voorin, tevens is er niet een middenvelder die dat stuk leer eens van 20 meter op die goal af vuurt.... is dit onmacht, of kan men dat gewoon niet? Vandaag legio kansen gezien om de bal eens terug te leggen naar rand 16 op een inkomende man.... maar niemand die iets doet....blijven maar tikken...
+2/-0

4 maanden geleden
Laat me eens raden. De spelers hebben morgen weer vrij?
Maakt ook niet uir want blijkbaar leren ze niks op die training en worden ze ook niet mentaal op scherp gezet. Wat ik niet meer kan zien, al die ongelooflijk plezier hebbende spelers op de training die in de potjes allemaal als een kind zo blij en zwaar overdreven juichen al hun groepje scoort en zo betrokkenheid veinzen. O O wat zijn we er toch mee bezig.
En dan de wedstrijd. Tegen een uitermate verzwakt Heerenveen dit op de mat leggen. Dan zie ik opeens heel weinig scherpte , betrokkenheid en vooral urgentie. Kortom onze jongetjes zijn er gewoon niet klaar voor. En ik mag hopen dat Scmidt nu geen excuses gaat zoeken in de niet gegeven penalty want dan wordt het wel erg sneu allemaal. Nog een paar concusies
We hebben het over de beslissing tegen Utrecht maar ik denk dat W2en PZ al moeilijk genoeg worden.
Het is niet vreemd dat Gotze niet gewild is in Duitsland. Van dat nivo spelers verwacht je in dit deel van de competitie meer maar blijkbaar is het niet meer als een zeer goed betaalde revalidatieperiode voor Mario bij het o zo gemoedelijke PSV
We hebben niks te zoeken in de CL dus wat dat betreft maakt het, los van de miljoenen, ook weinig uit.
Er zullen zich een hoop potentiele investeerders achter de oren krabben
Maar verder niks dan positiviteit voor deze fijne zondag....
+6/-0

4 maanden geleden
Mensen...project roger schmidt is gewoon afgeschreven ...elke trainer kiest zijn speelstyle naarmate materiaal hij heeft...deze trainer wil andersom
+2/-2

 
reactie verwijderd

 
4 maanden geleden
Een trainer is zo goed als de spelers die hij heeft. Als je ziet hoeveel ballen er in de eerste helft van de voeten springen en hoeveel passes er niet aankomen is dat gewoon schokkend. En dan spelen we ook nog in een extreem laag tempo. Ik zou niet weten wie hier wel wat uit kan halen. Er is gewoon te weinig echt PSV niveau op het veld. Bij overwinteren EL en tweede plaats heeft hij het zeker gezien de ongelukkige omstandigheden dit seizoen gewoon goed gedaan. Zonder significante versterkingen is dit ook de top. Hopelijk kan John de spelers halen die Schmidt nodig heeft.
+4/-1

4 maanden geleden
Ach jongens, waarom zouden we ons druk maken. Met het tactisch onvermogen van Schmidt en voetballers als Sangare, Rosario en Malen weet je dat je nergens aanspraak op kunt maken. In Europa word je door iedere tegenstander weggespeeld. Scheelt weer een hoop frustratie begin volgend seizoen. Enige voordeel van vandaag is dat Dumfries geschorst was, dat scheelt weer een aantal cliches.
+4/-0

Perzik009 (geschorst)
4 maanden geleden
Gotze faalt, Zahavi is gewoon een zaad spits.
Rosario moet je niet eens meer opstellen, als hij geen 2 goals kan maken in de eredivisie
Viergever de jonge juffrouw, jong psv materiaal
Lekker blijven opstellen!

Roger very poor

Maar ach waarom zo negatief? Gewoon hopen op een wonder ieder weekend en wie weet maakt Zahavi een penalty!!! Zijn alle supporters superblij!
+5/-3

 
4 maanden geleden
Moet PSV die penalty natuurlijk wel eerst krijgen hè?
+5/-0

 
4 maanden geleden
Doe hadden best kunnen krijgen vandaag!
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ik wil er niet over zeuren, maar dat we die niet kregen gaat natuurlijk he-le-maal nergens over. Was 10x meer een strafschop die we vorige week wél kregen.
+2/-0

Tony the Tiger (geschorst)
4 maanden geleden
PSV en Feyenoord de lachtertjes van het weekend. On je kapot te schamen. Op deze manier verdien je het niet om 2e te worden. Met Willem 2 en Utrecht nog uit moet ik nog maar zien dat De Pressers überhaupt 2e worden.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Puntje of 4 zal het worden ben ik bang. Zooitje ongeregeld is het
+1/-0

4 maanden geleden
John de Jong mag volgend jaar weer voor 50 miljoen brandhout kopen, maar als je een trainer hebt die niet weet hoe je de kachel moet aansteken dan houdt toch alles op...
Het doek valt waarschijnlijk al tegen Willem 2.
+5/-0

 
4 maanden geleden
Een pallet kachel is veel handiger. Misschien iets voor de jong!😉🤫
+1/-0

4 maanden geleden
Koop van het beschikbare geld aub een paar goede verdedigers. Wat er nu achterin staat is lachwekkend. Teze viel als vleugelverdediger zwaar tegen en stond net als zijn collegaverdedigers lucht te dekken bij de gelijkmaker. Wat een amateurniveau.Die Sangare is een blind paard die helemaal niets toevoegd aan PSV.Malen is ook niet die afmaker die veel mensen in hem zien.
+3/-0

4 maanden geleden
Sangare out, Mvogo out (nooit beslissend), Zahavi alsjeblieft zeg... En de trainer daar twijfel ik oprecht over. We pingelen en combineren tot we een ons wegen en missen een sterke koppende spits die een bal op kan vangen, af kan leggen en wat kan forceren. Luuk de Jong zeg maar. Dan ziet de wereld er anders uit. John doe er wat mee!
+2/-1

4 maanden geleden
Ik kap ermee voor dit seizoen. Laat mijn weekend niet meer verpesten door een mogelijke tweede plek waar we toch niks mee kunnen. Er zit iets niet goed in dit team en tussen team en staf/trainer. Lang gehoopt dat er een soort ommekeer zou komen maar die komt niet(meer). Hoop dat de bezem er goed doorheen gaat deze zomer. Hoop dat ze daarbij niet teveel oude meuk (terug) halen.
+4/-0

reactie verwijderd

4 maanden geleden
Mezelf zo voorgenomen me niet druk te maken vandaag. De dag dat onze vrinden feest vieren. Het ging me redelijk goed af, ondanks dat er genoeg aanleiding was. Die laatste vrije trap sloeg echt alles. Dan heb je als team het totale besef niet. En dan schiet ik toch weer in de vlekken. Als ik dan Malen nog zie achteraf, gelaten. Man toch. Wat een armoede. Zo'n Vertessen ook, met naar eigen zeggen een redelijke goede invalbeurt. Dat zal best, maar je reactie als topsporter na afloop moet zijn dat je het geen reet interesseert omdat je punten verspeeld hebt. Maak ik me toch weer druk. Wat een klote dag
+7/-0

 
4 maanden geleden
Dank je wel voor het waarnemen van de honneurs. Dan meld ik mij morgen wel weer voor een uitgebreide, ahem, analyse. Een goede nachtrust voorkomt wellicht schorsing op PN. Nou die goede nachtrust nog.
+2/-0

 
4 maanden geleden
die gelatenheid, echt, dat is het ergste. Wij hebben dus werkelijk geen enkele speler die iedereen keihard de waarheid zegt als het nodig is. Maar lekker belangrijk. komende week weer lekker trainen , lekker man....
+3/-0

 
4 maanden geleden
‘Te weinig diepgang in de eerste helft’ ... en wie had Schmidt voor ogen die dat zou brengen? PSV had natuurlijk moeten winnen op basis van de Janse. In de tweede helft maar het is elke keer zo zwak en vervallen telkens in dezelfde fout: combineren door het centrum met spelers die daar simpelweg de kwaliteit niet voor hebben. Zeer zorgelijk en enorm irritant. Laten wij hopen dat Zahavi nu gewoon op de bank blijft en dat Goetze vanuit het centrum het spel mag verdelen
+1/-0

 
4 maanden geleden
Precies dit. Dat je punten verspeelt is nog tot daar aan toe maar die reacties na de wedstrijd zijn tenenkrommend en maken me woest. Wat een rukinstelling hebben die gasten.
+1/-0

 
4 maanden geleden
JUIST! Types als Malen zorgen er gewoon voor dat ik steeds minder heb met dit team. Rotte appel. Heel snel verkopen. HEEL SNEL!
+2/-0

4 maanden geleden
Kom op PSV. Met de kwaliteit op het veld moet het echt kunnen om tweede te worden. AZ moet tegen moeilijkere tegenstanders dan wij, we hebben alleen de wedstrijd tegen Utrecht nog die echt lastig is. AZ wint ook niet zomaar alles, kijk maar naar RKC - AZ de eerste helft.

Bij PSV lijkt het een gebrek aan concentratie/wilskracht en kwaliteit. Spitsen missen veel kansen, middenvelders scoren niet en verspelen onnodig de bal en verdedigers/keepers maken cruciale fouten... PSV is op dit moment niet individueel maar als team ondermaats. Het was wederom een frustrerend weekend maar we staan nog 1,5 punten voor op AZ (1 + doelsaldo). Die staan ook niet voor niets nog achter ons in het kampioenschap, ze zullen vast nog wat laten liggen.

Verder is de tweede plek wel belangrijk maar gaan we denk ik niet 3 (of 2) voorrondes champions league winnen met het huidige team. Wat dat betreft is het nu eigenlijk al alle hoop op volgend seizoen.

Ondanks dat zit ik de komende wedstrijden voor de TV en juich ik bij elk doelpunt! 2e is niet het einde van de wereld en het wordt een interessant einde van het seizoen. We mogen blij zijn met de potentie van het team en de komende investeringen in het elftal. Hup PSV
+5/-1

 
reactie verwijderd

 
4 maanden geleden
Gelukkig. De eerste fatsoenlijke en realistische reactie. Ik heb er flink voor moeten scrollen en lezen.
+2/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd

4 maanden geleden
Als je je niet meer focust op het kampioenschap, focus je op plek 2. In de hele club zit deze mentaliteit diepgeworteld de laatste jaren. Zij hebben meer geld, zij hebben meer kwaliteit...dat is funest voor een topclub. Het gaat niet eens om het abominabele niveau op het veld, het gaat gewoon verder.

We hebben een coach die vandaag werkelijk van gekkigheid niet weet wat hij doet; iedere partij die we spelen met die twee controleurs op het middenveld levert een schouwspel op dat zelfs Stevie Wonder niet aan zijn ogen kan verdragen. Die passanten weten niet wat het is om speler van een ooit trotse topclub te zijn. Met die achterlijke poging van Sangaré op het middenveld om a la Messi een bal aan te nemen als über triest dieptepunt. Ik weet zeker dat een aantal hier op het forum hier een betere basistechniek hebben dan deze gast.

Onze geroemde Duitsers MaMa hebben na de winterstop ook echt NIET geleverd wat we ervan gehoopt hadden. Donyell Malen loopt erbij als de gearriveerde vedette, maar staat op de topscorerslijst een straatlengte achter op een gehypte Griek van VVV-Venlo. Totaal onzichtbaar, ook weer vandaag tegen Heerenveen. Dat geldt ook voor de wel terecht gewisselde Zahavi.

Desondanks stonden we op pole om P2 te pakken. Een tweede plaats waar MIJN PSV in mijn ogen dit seizoen totaal GEEN recht op heeft. We hebben in 10 duels tegen Abcoude Noord, AZ, Vitesse, Feyenoord en Heerenveen 1 zege geboekt.....dan zou je zeggen dat je 5e staat op de ranglijst. Het enige kleine heuglijke van deze treurnis is dan nog dat er altijd nog een club uit Rotterdam Zuid rond banjerd in de eredivisie.

Ben er na de 2-1 nog even rechtop voor gaan zitten, maar als je dan een zucht en een scheet later weer ziet hoe een bijna met voetbalpensioen gaande Siem de Jong kinderlijk eenvoudig de 2-2 mag binnenschieten.....dan denk ik maar 1 ding: jullie verdienen die tweede plaats niet voor MIJN CLUB!

Ik loop al lang genoeg mee om te weten dat dit PSV never nooit tweede gaat worden. En dat gaat heel, heeeeeel veel SCC-houders en sponsoren kosten!!!!
+2/-0

 
4 maanden geleden
Die bal onder de voet ja, die staat ook hoog op de lijst. Samen met de vrije trap in minuut 97, of die wissel in minuut 89.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Pfffff.....

Amateurs!!!

Goedbetaalde amateurs, dat dan weer wel..... of wat zeg ik nou, overbetaalde amateurs!

Hier laat ik het nu maar bij voor vandaag, nee nu écht.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Is lastig he. Ik had me ook voorgenomen me niet druk te maken, reacties te laten voor wat het is. Maar verdomme het frustreert en doet pijn. Frustratie en pijn die ik bij die overbetaalde heertjes niet zie. En dat moet er uit.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ik deel absoluut je frustratie dat PSV veel passanten kent tegenwoordig. Spelers als Cocu en Van Bommel zijn toch legendes die je weinig meer ziet, al komt De Jong in de buurt wat mij betreft. (Bijna) iedere speler mag inderdaad wat meer trots zijn dat ze voor onze mooie club spelen.

Denk niet dat mijn goede hoop voor de tweede plek komt door een gebrek aan frustratie of clubliefde. Het is ook MIJN CLUB...

Ik vind absoluut dat er voor de toekomst met het kapitaal op het veld + het kapitaal in de aanstaande hypotheek, de talenten a la Madueke, Gakpo en Teze er veel mogelijk is.

Wellicht geen populaire mening, maar dit seizoen hebben ook weer niet een absoluut belabberd elftal staan. Het is zeker geen kampioensploeg maar je moet het ook niet laten klinken alsof we nu al het volgende Feyenoord zijn...
+2/-0

4 maanden geleden
Na bijna een heel seizoen voetballen is er nog geen enkele chemie te ontdekken in dit team en met de door deze wondertrainer tactiek. Als dat er nu niet is gaat het er ook niet meer komen. Dus dit wordt volgend seizoen weer precies hetzelgde verhaal. Tenzij we de trainer of alle spelers vervangen.


(later meer)
+3/-0

4 maanden geleden
De spelers die na dit seizoen voor "grote bedragen" werden verkocht, lopen straks voor een habekrats de deur uit.
Het is los zand en met de "50 miljoen" injectie gaat het ook niet lukken. Word een financiele puinhoop straks.
Gakpo is de enigste die momenteel een pluim verdient.

Het went ook nooit zo'n team met 0,0 zelfvetrouwen!
+1/-0

4 maanden geleden
Even voor de duidelijkheid. Geen penalty is voor mij geen excuus voor deze middag en wil ik niet over zeuren. Vandaag gewoon terecht punten verspeeld. Maar waar ik me wel mateloos aan erger : Dick van Egmond;PSV had een penalty verdiend. Oftewel weer een meer dan discutabele VAR beslissing.
Als een scheidsrechter zo in the heat of the moment een fout maakt kan ik daar goed mee leven maar als een stelletje Video staarders met 100 beeldschermen dat niet zo beoordelen dan heb ik daar wel moeite mee. VAR maakt het er dus absoluut niet eerlijker of consequenter op. Dus ik blijf herhalen wat ik al eerder heb gezegd. Kappen met die tijdrovende, emotiekapende en inconsequente VAR en wel zo snel mogelijk. Na Sport 7 het slechtste experiment ooit.
+11/-0

 
4 maanden geleden
Helemaal mee eens: quit that var(ce)!
+1/-0

 
4 maanden geleden
Sluit ik me bij aan. Als we alle schandalige overtredingen op onze spelers dit jaar met VAR onbestraft voorbij zien komen heeft hij geen zin. De VAR levert ons niet op waar we recht op hebben. Het instrument zou het spel eerlijker moeten maken, maar faalt daar hopeloos in, wat het gevoel van onrecht enkel maar verder vergroot.
+5/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Zonde dat er niet gewonnen is vandaag, maar we hadden er ook geen recht op. Het veldspel in tactisch opzicht was nog niet eens zo slecht, wat ontbrak vandaag was de absolute wil om te winnen, dus dat laatste stapje zetten, waarbij de 1e goal een voorbeeld van was(schandalig). Sangaré had 2,3 goede momenten, verder was het hemeltergend slecht, onthutsend. Mvogo had die eerste goal echt moeten hebben, heel slecht. Iets wat al lang ontbreekt is als het tegenzit, iemand(of meerderen) heel kwaad wordt en iedereen verrot scheldt om de boel op scherp te zetten. Daar zal echt iemand voor aangetrokken moeten worden. Het ging een aantal westrijden goed, vandaag was een mispeer :\( . Positief was het goede spel van Gakpo en Teze, en de invalbeurt van Obispo, echt prima gespeeld.
+2/-3

 
4 maanden geleden
Gebrek aan leiders heeft ook met de structuur van de selectie te maken.
Jongere talenten en oudere passanten (Götze, Zahavi) zijn geen leiders.
Dumfries heeft nog iets van een leider. Is in elk geval een echte aanvoerder.
Maar ook hij is volgend jaar weg.
+2/-0

4 maanden geleden
Het word echt tijd voor versterkingen. Inzetten op Propper voor creativiteit op het middenveld ,dat moet PSV echt doorzetten, bod van 7 miljoen.Een Arne maier (22) verdedigend op het middenveld,speler van armania bielefeld,einde huur aan het einde van het seizoen eigendom hertha bsc,marktwaarde 5 miljoen,vorig jaar op radar arsenal,afgelopen zomer op radar bayern munchen,speler van jong duitsland , behendig opbouwende verdedigende middenvelder.Madueke bij een bod boven 20 miljoen laten gaan,engelse clubs bieden veel geld,Noni is engelsman en belofte.De vraag is of hij meer waard word ,zie ihataren,kan snel gaan.Berghuis met gelimiteerde transfersom van 4 miljoen bij feyenoord ophalen.Dragovic , 30 en ervaren oostenrijker ,zowat 80 interlands,transfervrij bij bayer leverkusen ophalen.centrale verdediger.Max kan ook links op het middenveld,van aanholt ook ,transfervrij bij crystal palace ophalen,en met max van aanholt een ijzersterke linkerkant maken.deze spelers kunnen elkaar afwisselen
+2/-2

 
4 maanden geleden
Die clausule van Berghuis geldt alleen voor buitenlandse clubs, zoals de vorige keren ook al werd aangegeven.

Hoe vaak heb je Maier en Dragovic zelf zien spelen om te constateren dat ze een meerwaarde zouden zijn?
+2/-0

 
4 maanden geleden
Berghuis?
Je gaat toch niet je verlies nemen in de Ihattaren-soap om vervolgens een nog grotere lastpak van buiten de eigen opleiding te contracteren?
Laat het nou juist een les zijn dat er geen plek is voor de Berghuisjes van deze wereld.
+7/-0

4 maanden geleden
Volgens seizoen lekker op het 3e niveau Europees in de Conference league ballen.Dat is waar PSV thuishoort in tegenstelling tot de doelstelling om bij de beste 32 clubs van Europa te horen.De supporters worden allemaal mooie dingen belooft waarvan in de realiteit weinig overblijft.Maar ja, de seizoenkaarten moet ook weer gepromoot worden.De meeste supporters zijn denk ik wel klaar met deze selectie waarin talenten zitten maar ook zwaar overschatte spelers die het niet waar kunnen maken.Nog een lijdensweg van 3 wedstrijden en het seizoen kan gelukkig afgesloten worden.
+2/-0

4 maanden geleden
De 2de plaats zou niet heilig moeten zijn. Die voorrondes van de CL overleven ze toch niet, en dan moeten ze zich alsnog kwalificeren voor de groepsfase EL. Als ze derde worden, krijgen ze het EL-ticket van de bekerwinnaar en gaan direct de groepsfase EL in. Toch?
+1/-1

 
4 maanden geleden
Zou heel goed kunnen dat plek 3 groepsfase EL is ipv de bekerwinnaar.Heeft als voordeel dat je later met de voorbereiding kunt beginnen.Heeft ook zijn voordelen en dan zal je net zien dat AZ door een gunstige loting wel de CL haalt.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Gunstige loting voor Nederlandse clubs kun je vergeten. In de derde voorronde zijn ze al ongeplaatst, laat staan in de vierde voorronde
+1/-0

 
4 maanden geleden
Als ze 2e worden dan stromen ze in de 2e voorronde CL in.
Verliezen ze die, dan wordt het voorronde 3 EL, verliezen ze die: playoffs Conf. L.
Mocht Man. U. de EL winnen, dan stromen ze in de 3e voorronde CL in. Als ze die verliezen dan komen ze in groepsfase EL.

Als ze 3e worden dan stromen ze in de playoffs EL in. Verliezen ze die: dan groepsfase Conf. L.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Dat ticket voor de nummer drie is laatste voorronde van de Europa League. Door de gewijzigde opzet is de bekerwinnaar van Nederland niet meer verzekerd van de groepsfase.
+1/-0

4 maanden geleden
Dramatisch, bijna 24 uur later en nog steeds volkomen geïrriteerd. Maar goed, laten we maar proberen om ook beetje optimistisch naar de komende 2 weken te kijken. Az speelt als eerst tegen Fortuna, die nog strijden voor play-offs dus die zullen zeker hun best gaan doen voor een mooi resultaat. Daarna speelt Az tegen Groningen, waar waarschijnlijk voor het eerst sinds lange tijd weer Gronings publiek aanwezig mag zijn. Ook zij zullen zeker volle bak gaan, ook om playoffs dan veilig te stellen. Tot slot spelen ze nog tegen Heracles. Ook Heracles vecht nog om playoffs. Kortom, az speelt absoluut niet tegen ploegen die het zo ff laten gaan. En wat betreft psv, willem 2 kan er echt he le maal niks van. En ja psv en uitwedstrijden is niet zon beste combinatie, maar deze pakt Psv echt wel. Zwolle speelt nergens meer voor, ook die win je. Waarschijnlijk speelt Utrecht de laatste speeldag nergens meer voor, wetende dat ze 3 dagen later een bizar belangrijke wedstrijd spelen in de play offs. Ze zullen daarom ook zeker niet iets forceren. Het is een compleet onnodige situatie maar psv gaat gewoon 2e worden. Tenminste dat zeg je dan tegen jezelf om rustig te blijven... :)
+2/-0

 
4 maanden geleden
Ik hoop dat je gelijk hebt. Heerenveen miste gisteren ook twee belangrijke spelers, maar daar was weinig van te zien. Als wij met de mentaliteit van de eerste helft spelen verliezen we van de hele eredivisie en keukenkampioendivisie bij elkaar. Scoren is ook een groot probleem de laatste tijd, dus bijna elke tegengoal kan al dodelijk zijn. De enige garantie op geen tegengoal is de tegenstander helemaal niet laten schieten, want Mvogo pakt gewoon bijna niks, wat een mega miskleun is dat ook weer geweest. Als je dan kijkt dat er gisteren eentje op zijn gemakkie het hele veld over mag steken, de bal even goed kan leggen en hem vervolgens houdbaar richting goal schiet beloofd dat ook weinig goeds. De tweede plaats zou echt een wonder zijn op dit moment. Niet dat het verder veel oplevert, want CL haal je nooit, mede door de beroerde prestaties van de afgelopen jaren. Ik zie John niet ineens een gebalanceerd team samenstellen voor komend seizoen. Wij hebben liever beperkte harde werkers dan goede voetballers lijkt het wel. Het rammelt aan alle klanten binnen onze club, het zou zomaar kunnen dat we voor het derde jaar op rij achter AZ gaan eindigen. Dan kun je serieus zeggen dat we niet enkel onze voorsprong op Ajax de afgelopen jaren volledig hebben verspeeld, ook AZ is ons structureel voorbij. Wat zegt dat dan over het beleid dat is gevoerd. Structureel top 32 roepen is leuk, maar de realiteit is structureel nr 3 van Nederland, 56 in Europa en bak met geld over de balk gesmeten vorig jaar waar je niet goed van wordt.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Het zou pas voor de 2e maal op rij zijn dat je achter AZ eindigt. Gemakshalve er dan maar even van uitgaand dat je vorig seizoen geëindigd bent. In 2019 werd je 2e nadat je een "zekere landstitel" had verspeeld. Ik ga er overigens nog steeds vanuit dat wij runner-up worden dit seizoen. Maar daar kom ik later vandaag nog wel even op terug (of morgen... of niet).
+1/-0

 
4 maanden geleden
Je hebt gelijk. Vorig jaar stonden we een straatlengte achter op AZ,, dus die tel ik wel mee.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Naja, eigenlijk moet je ff kijken wat voor clubs er afgelopen jaar meededen met die voorrondes. Ik denk echt dat als psv 2e wordt, ze daar wel doorheen komen. Men doet wel angstig om die voorrondes maar het zijn echt hele matige teams, je moet alleen wel hopen dat je niet een Benfica treft. Het is wel zo dat dit psv natuurlijk ook gewoon matig is momenteel, maar ik denk dat er niet veel nodig is om er echt een goed elftal van te maken. Een ervaren rechter cv met persoonlijkheid die anderen verrot kan schelden en een Pröpper en je bent er al wel. Dusja, de 2e plaats afdoen met 'heb je niks aan want je haalt het niet' moeten we er niet van maken. Die 2e plaats is tering belangrijk juist omdat psv wel cl zou kunnen halen met al het geld wat ze van de zomer krijgen. Laten we hopen dat Malen gewoon een x zijn kansen af kan maken in belangrijke potjes en dan halen we het wel.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Onze laatste poging strandde tegen AC Milaan en we krijgen een sterke tegenstander als we al zover komen, omdat we ongeplaatst zijn. Als je dan kijkt hoe we de afgelopen jaren hebben gepresteerd tegen een Osjiek, Olympiakos, Lask, FC Basel, Rostov vind ik je erg optimistisch.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Ja geen fraai rijtje, maar goed tegen die gekke wit-russen lukte het wel... Maar als je het rijtje bekijkt van de finale in de playoffs: Paok, krasnodar, salzburg, tel aviv, midyland, praag, kiev, gent, ferencvaros, molde, omonia en olympicos.... Van paok omonia en olympiacos hebben we met Rosario al gewonnen, 2 gerichte versterkingen en het is echt niet zo heel moeilijk lijkt me. Dus gewoon 2e worden voor de champions league en niet denken van dat haal je toch niet. Moet kunnen!
+1/-0

 
4 maanden geleden
Dat rijtje klopt alleen niet. Dat zijn clubs die kampioen zijn geworden in hun eigen land en daarom in de play-offs van de Champions League zitten. PSV zou als nummer twee in de play-offs komen voor niet-kampioenen.

Op basis van de huidige standen zou je in de derde voorronde moeten spelen tegen Shakthar Donetsk, Benfica, Lokomotiv Moskou of Racing Genk. Vervolgens zul je nog een van deze ploegen moeten zien te verslaan in de vierde voorronde.

Indien Man Utd de Europa League niet wint wacht eerst nog Galatasaray, Jablonec of Brondby in de tweede voorronde.
+1/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Goed ff alles laten bezinken van gisteren.
Ergernis en woede vochten om voorrang voor de TV, ik was net n Gil de la Tourret patiënt...
Nu wat nuchterder: volledig onnodig verlies, onnozele doelpunten tegen.
Die eerste: waarom laat iedereen hem lopen en uithalen??? dit is al zo vaak gebeurd dit jaar en kan erbij op de bingo kaart.😡
Die 2e tegengoal, amateuristisch verdedigd, met 2 man op 1 af en vogelvrij staat de tegenstander, ook niet de eerste keer dit jaar. Er ontbreekt een leider die alles en iedereen op zijn plek zet of schreeuwt... type Lerby/Guardado graag!
Goeie gelijkmaker en heerlijke goal van onze EindThovenaar. Vervolgens - en ervoor ook al - legio kansen verprutsen; je ziet dat sommige niet eens mee lopen naar het doel als Malen de diepte ingaat, want die bal wordt toch niet terug gelegd... Slecht uitgespeelde kansen waren er ook genoeg, geen ziel in de eerste helft. Als je kampioen wil worden moet iedereen tot de grens willen gaan, dat ontbreekt nogal (understatement).
Gelukkig ergerde Schmidt zich ook dood aan het zouteloze optreden en wisselde hij bij rust 3 man (hehe eindelijk en ook Zahavi werd nou eens niet ontzien).
Mvogo wil graag blijven maar geeft nul sturing vanuit de goal en pakt zoals altijd nooit een strakke maar zeker niet onhoudbare bal.
Götze was redelijk - in vergelijking met vorige week - maar neemt als het echt nodig is ook niet de regie in handen.

Was er dan helemaal niets goed?
Jawel, Gakpo (qua spel EN analyse), de goal van Vertessen en de solide invalbeurt die Obispo maakte, waren kleine pleisters op de wonde...
Verder was Schmidt eindelijk eens super kritisch en greep op tijd in.

Goed het was ruk en daar kon die niet gegeven penalty ook nog wel bij, ook dat is niet voor het eerst dit jaar...

De druk staat er toch weer gigantisch op en nu zullen we nog duidelijker zien wie geschikt is voor PSV en wie niet; een aantal zal definitief door de mand vallen en dat is goed nieuws voor volgend jaar!

DOOR SELECTEREN graag deze zomer en nu alle focus op winnen van die 3 wedstrijden... ik blijf onverzettelijk de club en ploeg steunen, FORZA PSV
+2/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Wederom schandalig optreden van PSV. Een absolute wanprestatie. Je weet dat je nog 3 wedstrijden móét winnen om de 2e plaats zeker te stellen, een plek waar je al niet trots op hoeft te zijn, en dan laat je het op deze wijze al afweten tegen een niet alleen pover maar ook nog eens gehandicapt Heerenveen. Schande! Woorden schieten te kort.

En was het voor de winterstop, nou ja tot en met Ajax-uit, nog zo dat een redelijk tot goede 1e helft werd gevolgd door een abominabele 2e helft, inmiddels is de situatie precies omgekeerd. Na rust moet een weerzinwekkende 1e helft goedgemaakt worden hetgeen soms lukt maar in de wedstrijden die er écht om gingen, behoudens Vitesse-thuis, bepaald niet.

Want die 2e helft gisteren was zo slecht nog niet eens. Als je nou eens zo aan de wedstrijd begonnen was, win je 'm waarschijnlijk met 3-1 of zo. Maar aangezien je een achterstand had goed te maken, bleek het niet voldoende.

En ik kan het niet vaak genoeg benadrukken, same old same old, een ezel stoot zich niet gauw 2x tegen dezelfde steen, maar 11 ezels klaarblijkelijk dus wel. Een korte bloemlezing: Een keeper die nooit eens het verschil maakt, nooit eens die beslissende bal pakt. Verdedigers die niet, niets of lucht dekken. Een defensief middenveldblok dat elke creativiteit en snelheid de kop indrukt en daarnaast ook nog eens grossiert in balverlies. En voorin worden de mooiste kansen om zeep geholpen. Ook, het was al geconstateerd, is het rendement van dode spelmomenten als hoekschoppen en vrijetrappen deplorabel. Absoluut dieptepunt in dat opzicht was de kansrijke vrijetrap die na het verstrijken van de blessuretijd nog mocht worden genomen. I.p.v., keeper mee, die bal ineens voor de pot slingeren, werd-ie breedgelegd: eindsignaal. Schoolboy error! Al zou het resultaat waarschijnlijk navenant zijn geweest.

Ook de interviewtjes na afloop waren pijnlijk en repetitief staccato en monotoon. Wij speelden niet goed, wij waren voor rust niet scherp genoeg, de kansen konden niet worden benut, etcetera etcetera etcetera. En de wisselspelers waren tevreden over hun invalbeurt. Wellicht niet onterecht, maar zeg dat niet na weer een teleurstellend resultaat! Wat de wissels betreft, wellicht had Marco, indien zeg een kwartier of halfuur eerder ingebracht, die kans vlak voor tijd er wel in geschoten. Wie zal het zeggen?

Een gemiste kans. Wederom. Eentonig. Maar waar. Een gemist seizoen. Wederom. Bedankt, PSV.
+2/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
4 maanden geleden
En alle excuses van voor de winter (Corona, nieuw systeem en dat soort geloel) gelden niet meer. Alsof een paar spelers verkopen en een paar andere halen er wel even voor zorgt dat we komend seizoen wel prijzen gaan pakken. Meer en meer krijg ik het gevoel dat er iets goed mis is met het DNA van de ooit topclub PSV. Die gelatenheid stoort me nog het meeste.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Gelatenheid + vrijblijvendheid = slappe hap

Slappe hap - goed leiderschap -> apathie supporters
+2/-0