Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV geeft drie goals weg in tien minuten en verliest zwaar


Tijdstip
16 februari 2023
Stadion
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
Veronica


PSV geeft drie goals weg in tien minuten en verliest zwaar; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV geeft drie goals weg in tien minuten en verliest zwaar

(Gepost door NvdL)

Ondanks een lang gelijkopgaande eerste helft is PSV er vanavond niet in geslaagd een gunstige uitgangspositie voor de return volgende week in Eindhoven te bewerkstelligen. Op slag van rust kwam Sevilla op 1-0, een goal die in de laatste minuten daar voorafgaand al in de lucht hing. In de eerste tien minuten na de rust liep de thuisploeg vervolgens vlot uit naar 2 en 3-0. Goals kwamen op naam van Youssouf En-Nysiri en oud-Ajacieden Lucas Ocampos en Nemanja Gudelj. Een dramatisch resultaat met het oog op de return van volgende week, waar PSV voor een schier onmogelijke opdracht lijkt te staan om dit nog recht te zetten.

Waar PSV-directie nog niet heel lang geleden de ambitie uitsprak hoge ogen te willen gooien in deze Europa League-campagne, stortte die droom als een kaartenhuis ineen in een tijdsbestek van tien minuten. In tien minuten tijd, buiten de rust om gerekend, gaf PSV de bal meermaals kinderlijk eenvoudig af. Daar maakten de Spanjaarden vervolgens gretig en dankbaar gebruik van maakten waardoor het tweeluik dus halverwege al beslist lijkt te zijn.

Kort na de 3-0 wachtte Luuk de Jong, die ook meer verwacht had van zijn terugkeer bij de club die hij hoogstpersoonlijk de Europa League bezorgde, zijn publiekswissel. Onder luid applaus van de Sevilla-supporters verliet hij duidelijk teleurgesteld het veld. Zijn vervanger Fabio Silva kon in het laatste half uur echter ook geen potten breken. Wel was Joey Veerman nog dichtbij de aansluitingstreffer, met nog tien minuten te spelen verdween zijn afstandsschot via de buitenkant van de paal naast het doel. Dat zou gezien het spelbeeld wel verdiend zijn geweest, het ging gedurende de wedstrijd gelijk op. Des te spijtiger dat er in die tien minuten drie goals zijn gemaakt waardoor plaatsing voor de volgende ronde erg ver weg lijkt.

De knop bij de ploeg van Ruud van Nistelrooij zal snel om moeten. Zondag wacht immers al de traditionele Carnavalsuitwedstrijd op bezoek bij een goed draaiend FC Utrecht en zullen de wonden gelikt dienen te worden om volgende week in eigen huis een betere indruk achter te laten.


Luuk de Jong: 'Die fouten worden op dit niveau afgestraft'

In gesprek met ESPN gaf Luuk de Jong aan te balen na de wedstrijd tegen Sevilla. "We begonnen nog heel goed aan de wedstrijd", aldus De Jong. "We speelden lekker en op een hoog niveau. Op een gegeven moment raakten we de controle kwijt en werd het slordiger. Op dit niveau wordt dat dan afgestraft."

PSV kwam vervolgens slecht uit de kleedkamer voor de tweede helft. "Zij scoren dan snel twee goals en dat is een heel klote stand", zo gaf hij aan. "Je weet dan dat je een doelpunt móet maken, want 3-0 goed maken gaat heel moeilijk worden."

Gevraagd werd hoe het kwam dat PSV na de eerste tegentreffer weer instortte. "In de rust spraken we af dat we compacter moesten spelen en het goede gevoel terug moesten krijgen", zei hij daarover. "We moesten onze momenten zoeken om druk te zetten, maar daar speelden zij makkelijker doorheen. Zij stonden ook beter in de tweede helft en dat kwam ook door die omzettingen die ze maakten. Wij waren het helemaal kwijt en daardoor scoren zij twee keer. Dat mag niet gebeuren."


Ruud van Nistelrooij: 'De fouten die je maakt waren heel slecht'

Voor Ruud van Nistelrooij had de wedstrijd tegen Sevilla twee gezichten. "Het niveau dat je haalde in de eerste helft was top, maar de fouten die je maakt waardoor je de goals weggeeft was heel slecht", aldus Van Nistelrooij. "Dat verschil was veel te groot en daarmee doen we onszelf te kort. Dat is het pijnlijke van deze avond."

Volgens de trainer werden aan de bal de verkeerde keuzes gemaakt. "Als je die eerste goal ziet, dat was een kwestie van uitverdedigen en die bal wegwerken. Daar hadden we drie keer de kans voor en dan moet ie weg", zo gaf hij aan. "Je kan niet op zo'n manier drie keer balverlies lijden en een goal tegen krijgen."

In de rust was er nog niets aan de hand. "Maar dan krijg je een snelle ingooi en een voorzet met een een-tegen-een situatie in de zestien. Die moet je dan natuurlijk dekken", zei hij daarover. "Het was een wereldgoal en dan wordt het wel heel lastig."


Joey Veerman: 'We geven het niet heel slim weg'

Joey Veerman had in gesprek met ESPN geen verklaring waarom het in Sevilla zo misging. "We speelden in de eerste helft redelijk goed. We kregen wat kleine mogelijkheden en geven het dan niet heel slim weg", aldus Veerman. "Ik kan echt niet uitleggen hoe het opeens zo kon omkeren."

Balverlies op eigen helft werd drie keer genadeloos afgestraft. "Over de eerste goal is alles wel gezegd. Die tweede goal doet die jongen gewoon heel knap en die derde is gewoon een kwestie van meelopen", zo gaf hij aan.

Volgens Veerman kantelde Sevilla de wedstrijd zelf ook. "Zij brachten meer rotatie op het middenveld", zei hij daarover. "In het laatste deel van de eerste helft brachten zij een extra mannetje en daardoor waren wij zoekende."


Karakteristieken

Uitslag: 3-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 En-Nesryi ('45)
Goal
2-0 Ocampos ('50)
Goal
3-0 Gudelj ('55)
Scheidsrechter
Petrescu (Roe)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Sevilla FC: Gudelj

Opstelling PSV

Xavi SimonsLuuk de JongIsmael Saibari


Joey VeermanGuus TilIbrahim Sangaré


Patrick van AanholtJarrad BranthwaiteAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'62 Thorgan Hazard voor Guus Til
'62 Fábio Silva voor Luuk de Jong
'74 Mauro Júnior voor Patrick van Aanholt
'90 Armando Obispo voor André Ramalho
'90 Phillipp Mwene voor Ismael Saibari


Opstelling Sevilla FC

En-Nesryi


GilRakiticJordanTorres


AcunaGudeljBadéNianzouNavas


Bounou

Wissels:

'17 Fernando voor Badé
'46 Ocampos voor Gil
'62 Suso voor En-Nesryi
'70 Llamela voor Torres
'70 Montiel voor Acuna


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 3-0 (2-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-0 (2-0)
 4 2-1 (1-0)
10  4 2-1 (1-0)
11  4 2-1 (1-0)
12  4 2-1 (1-0)
13  4 2-1 (1-0)
14  4 2-1 (1-0)
15  4 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.68. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (35 -> 5,0)
2. Xavi Simons (22 -> 3,5)
2. Jarrad Branthwaite (22 -> 3,5)
4. Ibrahim Sangaré (12 -> 2,0)
5. Walter Benítez (11 -> 1,0)
6. Patrick van Aanholt (10 -> 0,0)
7. Mauro Júnior (4 -> 0,0)
7. Joey Veerman (4 -> 0,0)
9. Anwar El Ghazi (3 -> 0,0)
10. André Ramalho (2 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (2 -> 0,0)
10. Emmanuel van de Blaak (2 -> 0,0)
13. Érick Gutiérrez (1 -> 0,0)
13. Ismael Saibari (1 -> 0,0)
13. Phillipp Mwene (1 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (1 -> 0,0)
13. Fábio Silva (1 -> 0,0)
18. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
18. Jordan Teze (0 -> 0,0)
18. Armando Obispo (0 -> 0,0)
18. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
18. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
18. Noni Madueke (0 -> 0,0)
18. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
18. Joël Drommel (0 -> 0,0)
18. Guus Til (0 -> 0,0)
18. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
18. Boy Waterman (0 -> 0,0)
18. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
18. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
18. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
18. Philipp Max (0 -> 0,0)
18. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
18. Sávio (0 -> 0,0)
18. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
18. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
18. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
18. Dennis Vos (0 -> 0,0)
18. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
18. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
18. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Jammer dat Sevilla de beterende vorm weer te pakken heeft. Zo'n goede loting als het leek is het niet meer. Onze vorm lijkt ook goed, hoewel zo'n wedstrijd tegen de hekkensluiter misschien niet zoveel zegt.

Zo te zien is Sevilla licht favoriet voor de heenwedstrijd en wij over twee wedstrijden.

Rekiki was geblesseerd, even als oud-Twente speler Corona.
+1/-0

 
Dit is toch nooit een goede loting geweest als je ook clubs als Sporting en Shakhtar kon krijgen? Was en is gewoon een zware loting
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik schat de bodem van Spanje niet zo veel hoger in dan de subtop van Portugal of de top van Oekraïne, hoewel Sjakhtar in de tussentijd wat verloren is qua spelers.
+1/-1

Winnen is de beste optie aangezien we vaak juist thuis in zulke wedstrijden het laten liggen.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat gaat RvN doen tav zwakke plek Teze ? Graag een slimme opstelling.
+1/-0

1 jaar geleden
Guti er niet bij. Domper, die hadden we echt hard kunnen gebruiken.
+1/-1

1 jaar geleden
Guti er niet bij. Jammer maar RvN had hem waarschijnlijk toch geen basis plaats gegund. Misschien 10 minuutjes invallen. Ik vind Guti voor de balans beter in het 11tal passen dan bv Til.
+2/-0

1 jaar geleden
Obispo ipv de opt moment super onzekere Ramalho aub!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ben jij het Obispo?

Ik zie niet in waarom je Ramalho zou moeten wisselen met een speler die iedere wedstrijd bijna de fout maakt waar een goal uit voortkomt. Of het nou het herhaaldelijk dom inspelen van Max of Benitez was of een verkeerde pass vooruit, Obispo leerde niet van z’n fouten. Gelukkig kan ie Max niet meer aanspelen
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind ook dat Ramalho er te gemakkelijk uit gehaald is, en dat hij in de basis hoort.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ramalho valt me ook iets tegen na zijn comeback. Hij is vaak wat nonchalant bij tegengoals en traag in de opbouw, lang aan de bal. Maar inderdaad alles beter dan de blunders van Obispo.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ramalho is alleen al vanwege zijn organiserende kwaliteiten van belang voor dit team.

Onbegrijpelijk om deze wedstrijd Til weer op te stellen en Saibari. Ik vrees dat we te weinig kwaliteit op het veld hebben staan met deze spelers.
+1/-1

1 jaar geleden
Op basis waarvan staat Saibari erin?
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Til en Saibari? Willen we niet winnen ofzo? Snap dr helemaal niks van. Sevilla heeft wel 6 keer de cup gewonnen in de afgelopen jaren, het is geen RKC. Echt balen dat Guti er niet bij is. Eerste twee wissels zijn dus wel duidelijk, dat zullen Saibari en Til zijn. (zo rond minuut 60?)
+2/-0

1 jaar geleden
Dat wordt weer een hele wedstrijd billen-knijpen … want aan de opstelling te zien is RvN bang, en gaan we zwaar in de verdediging!
+2/-0

1 jaar geleden
Als je zo nodig een linkermiddenvelder met meer verdedigende kwaliteiten ipv linksbuiten wilt opstellen, stel dan Mauro daar op… Simons na de afgelopen wedstrijd tegen Groningen nooit meer van de 10 positie halen. Dan maar met Bakayoko of Mwene op rechtsbuiten spelen, maar alles beter dan Til, aangezien je toch niet van plan bent om aan te vallen en in de zestien van de tegenstander te spelen
+1/-0

1 jaar geleden
0 rendement Saibari..lekker
+1/-0

1 jaar geleden
We beginnen met een voorhoede die je liever niet aan de bal hebt. Het zal mij benieuwen, die Til moet toch ook iets hebben op van Nistelrooij waarmee hij hem kan chanteren
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
RvN heeft gezegd dat hij naar een vaste basis 11 wil toewerken. Ben benieuwd wanneer Volgend seizoen of zo ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Weer geen vastigheid inderdaad..
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vaste basis of niet … maar ga niet spelen met spelers die zelfs in de ED nog geen rendement hebben!
+1/-0

1 jaar geleden
Wat is er nu precies met Guti, dat heb ik even gemist.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Guti is ziek achtergebleven in Ehv
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ok ziek dus, niet geblesseerd
+1/-0

1 jaar geleden
Kan iemand mij vertellen waarom Hazard op de bank zit?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vorige week kon ie volgens RvN nog geen volledige wedstrijd meedoen. Gok dat dat nog steeds zo is, en dat Ruud 'm wil bewaren voor als het nodig blijkt.
+1/-0

1 jaar geleden
Als Saibari die bal voor geeft sta je 0-1 voor.
+1/-0

1 jaar geleden
Teze staat weer verkeerd te dekken en Saibari weet weer niet wat te doen bij een van de spaarzame kansen. What's new pfff. Fouten maken kan, maar leer ervan.
+1/-0

1 jaar geleden
Kan iemand mij uitleggen waarom een aantal spelers met kapotte kousen spelen? Die gaten de achterkant. Bij simons bijvoorbeeld, en ik zag bij united net ook een aantal met die gaten.
+2/-0

 
1 jaar geleden
ff gegoogled : "Het is de nieuwste trend in voetballand. Spelers willen dat hun kuiten kunnen ademen en zetten de schaar in hun sokken omdat ze zo een optimale bloedcirculatie denken te creëren."

Last van benauwde kuiten blijkbaar.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ok. Bijzonder. Ik zal wel een simpele ziel zijn, dat de leverancier dat ook weet/volgt. Dus geef die jongen sokken met ademende stukken erin.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Lerby speelde jaren geleden al met afgezakte sokken,geen gat nodig, die was zijn tijd echt ver vooruit.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik ook. 20 jaar geleden.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
De eerste 20 minuten zijn gewoon uitstekend. Sevilla kwam er echt niet aan te pas. Nu even wat meer balbezit voor de Spanjaarden , maar het valt me zeker nog niet tegen
+1/-1

1 jaar geleden
Luuk de Jong is de slechtste van het veld. Goal komt volledig op zijn conto
+4/-0

 
1 jaar geleden
En dat is niet voor het eerst
+1/-0

1 jaar geleden
Luuk is niet meer wat hij was voor zijn blessure. Misschien tijd om afscheid te nemen. Teveel fouten, te weinig creativiteit en rendement
+1/-0

1 jaar geleden
Nou, laat De Jong en Til maar achter in de kleedkamer ….
+1/-0

1 jaar geleden
Zo dom en onnodig, maar je ziet 'm van mijlenver aankomen. Het is gewoon weer hetzelfde verhaaltje. Dom, slap en onzeker..
+1/-2

 
1 jaar geleden
Weet niet precies welke wedstrijd jij aan het kijken bent, maar PSV speelt - op de domme actie van Luuk na - een prima pot
+2/-2

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. We spelen gewoon ren prima pot, maar spelen eigenlijk met 10 man. 3x achter elkaar is er ruimte voor een uitbraak, 3x verliest Luuk de bal. Bij de 3ex ligt hij ineens bij ons in het mandje
+2/-0

 
1 jaar geleden
Prima eerste 20 minuten. Al heb ik toch het idee dat we voorin wat missen. Hazard op links, simons naar het midden, til eraf, en misschien fabio eens proberen voor luuk.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Eerste 46 minuten waren prima inderdaad, daar doel ik ook niet op, maar vanaf de vermeende handsbal van Simons slaat de paniek toe. Simons stopt zelf met voetballen zonder fluitsignaal, de pass van Veerman die je ze bij de minipups al afleren, Luuk die zichzelf overschat, dan zie je dat hij gaat vallen. Er zit nog steeds geen vertrouwen in het team dat zie je op zo'n momenten terug
+1/-0

1 jaar geleden
En weer is de Jong de grote dissonant. Geen schim van wat hij ooit geweest is. Mag van mij in de kleedkamer blijven.
+1/-0

1 jaar geleden
Lekker Luuk!
We zakten ook gewoon na een redelijk begin steeds verder weg.
Teveel spelers zonder inbreng en stootkracht.
Mag je Ruud aanrekenen
+1/-0

1 jaar geleden
Lijkt wel een pupillen team zo slecht wordt er uitverdedigd!
+1/-0

1 jaar geleden
Luuk de Jong kan ECHT niet meer...heeft z8jn hoogtepunten gehad...voegt niets meer toe, integendeel
+2/-0

1 jaar geleden
Het begint al met de jong en til als twee semi spitsen. Alles willen ze voetballend doen, terwijl het daarvoor de spitsen niet zijn. Speel met Silva en hazard en je hebt spelers die wel die loonactie vanaf het middenveld kunnen maken en wel een bal kunnen aannemen en fatsoenlijk passen over vijf meter. Maar nee ruudje blijft dezelfde niet presterende spelers opstellen. Net als vier jaar geleden zitten we weer met een aanvoerder op de positie die je juist wel wilt kunnen wisselen als basis speler. Niks geleerd van eerdere seizoenen met Afellay, de jong en van ginkel als aanvoerder…
+3/-0

1 jaar geleden
En weer begint de tegengoal bij een fout van veerman
+3/-2

 
1 jaar geleden
Haha, was dat niet toevallig De Jong??
+2/-1

 
1 jaar geleden
Dat was toch echt een pisbal van Luuk…
+4/-0

 
1 jaar geleden
Dit seizoen hebben we al 5 keer verloren als Veerman op de plek van Guti speelde. Die jongen kan lekker ballen tegen laagvliegers. Maar hij heeft zelf niet in de gaten dat de fouten die hij steeds maakt fataal zijn voor PSV. Steeds onnodig verkeerd uitverdedigen. 4 van de 5 keer gaat het goed. De 5e keer gaat het fout en dan is het meteen een tegengoal.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Voorin heb je helemaal geen beweging … Simons staat op de verkeerde plek en je hebt niemand op links, omdat Simons niet op links acties wil maken naar de achterlijn …
Ik zou zeggen Mauro/Hazard en Silva erin!
+1/-0

1 jaar geleden
Wat geven we toch weer onnodig die goal weg. Ook wel pech dat hij tot 2x toe door de benen gaat en Ramalho er net niet meer aan kan.

Verder mis je aanvallende stootkracht met Saibari erin. Hopelijk kan Thorgan vrij snel hele wedstrijden spelen. Dan valt er echt wel wat uit te halen!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Saibari durft nog een actie te maken … dat doet verder niemand, zelfs Simons niet!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Saibari speelt prima. Luuk is (niet voor het eerst) de grootste dissonant. Verliest echt bij iedere kans op de counter de bal. Treffend was het moment dat Simons op links volledig open lag, maar de Jong dat niet ziet en een veel te harde bal op Til geeft: doeltrap in plaats van een een-op-een situtie
+5/-0

 
1 jaar geleden
Die was verschrikkelijk, want dat zijn gewoon doelpunten als Simons 1 op 1 komt.

Verder speelt Saibari echt niet slecht, maar komt in mijn ogen (nog) te kort. Zeker in dit soort wedstrijden!
+1/-0

1 jaar geleden
Tsja, achter... Kijk eens naar onze rechterkant, Teze, Til en Saibari. Vind ik meer passen bij die andere club uit Eindhoven. En dan uitgerekend Luuk die met zijn buitenkant gaat passen. waarom toch, we stonden onder druk met nog 1 minuut, hou die bal vast en geef hem alleen als je zeker weet dat die aankomt.

Even iets anders. Iedereen is enthousiast over V Aanholt. Op het middenveld en de aanval ondersteunen doet hij geweldig, maar verdedigend is het deze wedstrijd toch wat minder. Hij liet al een speler uit zijn rug op doel koppen en bij de voorzet van de goal grijpt hij ook niet echt in. Dat was geen echte fout, maar toch.
+1/-0

 
1 jaar geleden
We krijgen zo veel van dit soort goals tegen. We verdedigen uit, verdediging stapt uit, maar door dom balverlies sta je ineens tegenover een overtal.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het is echt armoe troef met dit genoemde drietal
+1/-0

1 jaar geleden
Nu moet Ruud ballen tonen en durven om Luuk eruit te halen …
Er was niets aan de hand en je kunt hier gewoon winnen als je maar durft!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hazard voor Til, die kan dan op links, simons op 10.
Silva voor Luuk
+2/-0

 
1 jaar geleden
Benitez
Mauro, Branthwaite, Bosquagli, van Aanholt
Guti, Sangare, Veerman
Xavi, Hazard, de Jong (of Silva)

Dit laten staan (mits fit) en stop met dat gewissel Ruud!

Jou vriendenteams komen stootkracht tekort!
+1/-0

1 jaar geleden
Het is gewoon weer de mannen tegen de jongetjes. leuk hoor dat balbezit in de eerste 20 min. maar je schiet er geen klote mee op. Je moet kansen creeeren en benutten. Daar gaat het in het voetbal om. Die Ramalho is ook zo traag als een zak aardappels. Wat je ook duidelijk ziet is zodra de tegenstander een beetje druk zet, PSV volledig in paniek raakt en de ballen blind wegtrappen. Ik mis gewoon de echte klasse bij veel Spelers.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ramalho heeft nog geen fout gemaakt, in tegenstelling tot sommige andere spelers!

Edit: bijvoorbeeld een Teze! ;(
+2/-2

1 jaar geleden
Lekker Teze .
Lekker strak verdedigd
+1/-0

1 jaar geleden
Welja Jordan. Lekker op 2 meter dekken.
+2/-0

1 jaar geleden
Wat zijn het ook een stelletje slaapmutsen. Tegenstander lekker vrij laten bij de ingooi en Teze die op 6 meter staat te dekken. Ruud heeft het lekker voor elkaar. Nu alle ballen op Luuk, die zit er lekker in vanavond. Klasse Ruud!
+1/-0

1 jaar geleden
Dat balletje door het midden blijven rond tikken onder druk achterin, zouden ze ooit nog gaan leren om die bal soms gewoon ff naar voren te knallen? Fjes niveau
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Hello Netflix my old friend...

Ach, één voordeel: volgende week een avondje met m'n vrouw, de return is de tijd niet waard.
+3/-0

1 jaar geleden
En bedankt. Wat een slappe hap. Ga ik volgende week voor Jan Boterletter naar Eindhoven met mijn kinderen. 240 euro lichte en een illusie rijker. Hopen nog op een wonder.
+1/-0

1 jaar geleden
Ruud? Je drama team zakt weer eens door het ijs..
Wisselen!
En misschien eens een keer met een fatsoenlijk elftal starten
+2/-0

1 jaar geleden
Tja, waarom zou je ingrijpen als je altijd pas vanaf de 70e minuut wisselt…
+3/-0

1 jaar geleden
Je kan zeggen wat je wilt, maar zonder Guti is dit elftal echt gewoon los zand.
+3/-1

1 jaar geleden
Wat een stel pussy’s man!! Echt belachelijk … totaal geen inzet en strijd. Laat ze maar naar huis lopen … ;)
+1/-0

1 jaar geleden
Wat is het weer balen. Dit roepen we over onszelf af. Eerst dat geklooi en nu Teze die een kilometer van z'n man staat. En waarom staan en Til en Saibari erin die allebei niet echt lekker voetballen. Vooral Saibari heeft niks laten zien en nu basis? Ik snap Van Nistelrooij daarin niet. En je voelt gewoon rond de 50e minuut na die 2-0 iets omzetten, wisselen nu want dat is een klap. En hij en Rutten en co doen niks en bam, 3-0. Ik geniet van Xavi maar de rest is zo zwak.
+1/-0

1 jaar geleden
En ja hoor PSV stort weer in, of zullen we zeggen alweer... Wisselvallig en dat blijft er maar in zitten. Mentaal is deze ploeg zwak en dat verandert ook niet meer.
+4/-0

1 jaar geleden
Ovatie voor Luuk. Was ook een prima voorassist.
+5/-0

1 jaar geleden
Nou...
2 keer scoren en je hebt weer een zinvolle return
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nou, 5 keer scoren en je mag volgende week gewoon 0-1 verliezen om door te gaan
+5/-0

1 jaar geleden
Jezus, wat is er met Saibari aan de hand? Die speelt nog met de dozen om zijn schoenen lijkt het wel.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Saibari…..wat een armoe
En het vertrouwen in Ruud is helemaal weg
+2/-0

 
1 jaar geleden
Nou, ik heb minder vertrouwen in de spelers dan in Ruud!
+1/-0

1 jaar geleden
Kunnen we aub eens een keer prestatieloon invoeren voor die spelers??
Toch belachelijk dat die “mannen” meer dan een miljoen per jaar verdienen?!
+6/-0

 
1 jaar geleden
Dan ook graag prestatieloon voor degenen die deze spelers gehaald hebben en voor degene die ze opstellen.
+4/-1

1 jaar geleden
Wisselen aub, we hebben voetbalkwaliteit nodig,maar die hebben we ook op de bank niet, dus dan maar gif en strijdlust, Mauro erin voor de return helemaal zinloos wordt.
+2/-0

1 jaar geleden
Zit Fred niet op de bank? Want als het van ooijer moet komen. Of heeft bas roorda er een taakje bij
+2/-0

1 jaar geleden
Je zou maar 4 kaarten hebben gekocht.
Bedankt Ruud
Ze kunnen het blijkbaar niet opbrengen om 2 helften goed te voetballen. Los zand is dit elftal .
Zondag winnen we hem ook niet .
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ruud Ruud Ruud?
Het zijn de spelers die de fouten maken!!
Ruud probeert het ze goed bij te brengen maar als zij verzaken, wat kan hij dan doen??
+1/-0

 
1 jaar geleden
De spelers zijn natuurlijk bagger. Maar t blijft toch ook opmerkelijk dat Ruud zo n Luuk de Jong laat staan ondanks ontelbaar balverlies. En belangrijker: die sampaoli zet na 20min bij die noodgedwongen wissel even het middenveld om (meer druk op Veerman) en meteen weten ze het niet meer. En Ruud doet niks. Het is gewoon tactisch heel zwak
+3/-0

1 jaar geleden
Ach, het valt ook niet mee. Zeer zwakke verdediging, geen spits, een rechtsbuiten niveautje FC Schubbekutteveen en een aspirant-trainer voor de groep. Én flink wat miljoenen in kas. Knap beleid toch!
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Die kutbal van Luuk is een breekpunt in de wedstrijd. Je speelt echt niet tegen koekenbakkers, en speelt de eerste helft gewoon prima.

Na rust twee opdoffers. Het zit PSV in deze fase ook gewoon niet mee; schot Ocampos binnenkant paal erin, schot Veerman via de paal eruit. Hetzelfde geldt voor de bal van Ramalho. Dat soort ballen vallen bij ons op dit soort momenten nooit binnen. Is dat kwaliteit? Vast, maar soms ook gewoon botte pech.

Wat wel echt een repeterend probleem is, is het enorm matige uitspelen van omschakelmomenten. Daar liggen zo ontiegelijk veel kansen, maar we maken steeds de verkeerde keuzes. En dat is echt wel een gebrek aan kwaliteit
+8/-0

 
1 jaar geleden
Dit heeft niet zozeer met niet meezitten te maken. Het is een gebrek aan kwaliteit. Hoe Teze bij de 2-0 ruimte weggeeft en staat toe te kijken. Plus het feit dat hij daar alleen staat. Dat is gewoon slecht.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Toch is xG gewoon gelijk, ondanks dat je niet met de beste opstelling speelt en niets goed uitspeelt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dan nog, die bal van Ocampos vliegt er de komende 50 jaar nooit meer zo in. Dus speelt ook zeker een mate van pech mee.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat heeft Bakayoko gedaan deze week dat Mwene invalt voor rechtsvoor?
+4/-0

1 jaar geleden
Dat wordt weer drie keer 'Niemand' invullen bij man of the match. Ik zou echt niet weten wie vanavond punten zou verdienen. Zelfs Xavi zakt zwaar onder de ondergrens.
+1/-2

1 jaar geleden
Veerman is het grote probleem. Geen gif in z’n flikker. Mooie techniek, maar staat te vaak te dromen waardoor je op het middenveld gewoon een man minder hebt. Saibari is gewoon nog te licht, Luuk kan niet meer. Team is gewoon kwalitatief echt veel te matig.
+4/-1

1 jaar geleden
Toch knap dat je in 5 minuten het Europese seizoen af sluit.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ben bang dat hetzelfde gebeurt wat het kampioenschap betreft aanstaande zondag in Utrecht....
+3/-0

1 jaar geleden
Inderdaad … slordigheid, naïviteit en inzet (van een paar spelers) doen ons de das om ….
+2/-0

 
1 jaar geleden
Gewoon een gebrek aan kwaliteit.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Oh ja klopt, die had eigenlijk op 1 moeten staan …
Maar toch, met iets meer inzet bereik je ook meer!
+1/-0

1 jaar geleden
Flashback naar een jaar of 8 geleden dat iedereen graag de Europa League uit wilden om zich volledig te focussen op de competitie...
+1/-0

1 jaar geleden
Armoe troef helaas, slechte verdediging, middelmatig middenveld en slechte voorhoede. We hangen van huurlingen aan elkaar, beginnende trainer met alle fouten die daar mee samen gaan. 5 jaar wanbeleid van John de Jong hebben diepe sporen achter gelaten.
+3/-0

1 jaar geleden
We kunnen ons op gaan maken voor een unicum : voor het eerst gaan we meedoen met de play-offs voor Europees voetbal. Elke keer hebben we dat net weten te omzeilen, en toen we een keer derde werden waren de regels net weer aangepast zodat we weer direct mee mochten doen in Europa. Dus na de 34e competitiewedstrijd komen er nog een paar bij.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat heeft geen ruk met deze wedstrijd te maken hè?!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Een goede lezer heeft maar een half oog nodig 😉
+1/-0

1 jaar geleden
Pffff ik had niet verwacht dat het niveau verschil zo groot zou zijn. Hopen op een wonder thuis. Alles kan in het voetbal. Forza PSV
+2/-0

1 jaar geleden
"Dit mag ons nooit overkomen,, we gaan het hier van de week eens over hebben met zijn allen en we hebben hiervan geleerd. En jammer dat die bal van Veerman er niet inging anders was er nog niet zo heel veel aan de hand geweest''.

Mijn voorspelling voor de reacties zometeen. (Luuk en Ruud)
+7/-0

1 jaar geleden
He verrassend. PSV verliest weer en het is meteen weer druk. Waar waren jullie afgelopen weekend? :denk
+3/-2

 
1 jaar geleden
Wat is nu precies jouw visie op deze wedstrijd Brenetjes ? Ben wel benieuwd welke positieve(?) zaken jij hier nog uit hebt kunnen halen.

Ps Ik heb jou ook niet gezien afgelopen weekend meen ik.
+5/-1

 
1 jaar geleden
Brennetje, Jij bent blijkbaar nog steeds onder de indruk van 6-0 overwinning op Groningen. Dat was helemaal geen maatstaf. Zie vanavond , een kleinbeetje tegenstand en de meneertjes weten het niet meer. PSV is gewoon een kwaliteitsarme elftal. Dat is na vanavond pijnlijk duidelijk geworden.
+3/-1

1 jaar geleden
Zit totaal geen gif in de ploeg,is net zomeravond voetbal,te weinig kwaliteit,onervaren trainer
+3/-0

 
1 jaar geleden
Juist, met een mentaliteit van bv een Fnoord had dit nooit gebeurt …
En nu ik Fnoord noem … een Til zag ik 2 jaar geleden bij die club echt z’n longen uit z’n lijf lopen (de hele wedstrijd) … en nu verdiend (krijgt) hij waarschijnlijk een salaris dat 2x zo hoog is … en ik zie nog niet eens de helft van z’n inzet van toen!
+5/-0

1 jaar geleden
Langer hoeft niet
Kwaliteitsgebrek !
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Van Nistelrooy&Rutten zijn niet in staat van deze selectie een enigszins stabiel geheel te maken. Sorry, de speelstijl is om te janken. Héél veel tegengoals ontstaan door de ruimte die je geeft aan een speler-met-de-bal die kan doen wat ie wil(zie vandaag de 2-0 met Teze als vb.), er is géén pressing op de bal. Bij terugkeer van balbezit staan te veel spelers niet op een juiste positie een bal vrij aan te nemen en een goede voortzetting te maken, waardoor er snel weer balverlies is. Als de TD in 8 maanden tijd dàt niet eens voor elkaar krijgt, gaat dat de komende 4 maanden ook niet lukken. Dan kun je de kwaliteit van spelers ter discussie stellen, OK...... maar niet als je van Emmen(nr16),Cambuur(nr.17) en Groningen(nr18) verliest.
Kortom, er is al weer een jaar verloren door een onervaren trainer persé te moeten over halen een baan aan te nemen, waar hij zelf een slecht gevoel over had. Het is wmb. amateurisme ten top.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb zelden een PSV-team gezien met zo weinig samengang en zo gebrek aan uitvoeren van afspraken als het PSV van dit seizoen.
Het lijkt wel alsof een aantal spelers de situatie pas zien als die zich echt voordoet en dan pas reageren ipv dat ze hem aan zien komen. Of ze volgen de bal en kijken niet waar de man loopt zodat die helemaal vrij op de strafschop-stip op de bal kan wachten en hem dan ongehinderd aan kan nemen.
Ik zie ook geen plan of vaste afspraken. Een georganiseerd team heeft een vaste routine, bijvoorbeeld dat bij balverlies de verdediging en middenveld samen compact gaan staan zodat je er nauwelijks doorheen kan komen. Of zoals onder Schmidt alle spelers naar voren rende en gingen afjagen om de bal terug te veroveren.
Er wordt ook steeds in een andere samenstelling gespeeld, waardoor weer een andere manire van voetbal gevraagd wordt. Til op 10 of Xavi op 10 en het gehele voetbal is al anders. Zo raakt PSV ook niet ingespeeld.

Het ergste is nog dat ik eigenlijk vind dat PSV best een groep leuke spelers heeft. We liggen nu uit Europa, voor landskampioen is PSV niet stabiel genoeg, en als PSV in de beker zowel Feyenoord als Ajax loot dan zie ik PSV die ook niet winnen. Wat zijn nu daar nu toch aan het doen ???
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Geef zelf het antwoord eens op de laatste vraag?

We zijn nu aangewezen op bakayoko en saibari, aangezien we hazard ook even kwijt zijn.
Saibari was gisteren 20 minuten goed, daarna, net als de rest, een flink stuk minder.

Weet je wat mij opvalt?
Dat PSV vaak best goed start, of fases heeft. Maar wanneer de tegenstander het tactisch omzet, dat we het niet meer weten.
Zie de reactie van Veerman. Zij zetten op het middenveld iets om en we hadden geen grip meer.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik zie de trainingen niet dus ik weet niet wat ze op de trainingen doen.
maar ik zie wel het eindresultaat, en vraag me dus erg af wat ze trainen en welke instructies de spelers tijdens de bespreking krijgen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
In zo'n ouderwetse speelwijze, en zonder ingesleten automatismen, kan geen één speler optimaal functioneren. Hazard kan echt wel voetballen, gisteren deed hij maar wat. Hij schoot een keer op goal vanuit een kansloze (verre) positie ipv logischerwijs de bal opzij te leggen naar een speler die recht en meer vrij voor de goal stond. Binnen een seconde zei Hazard sorry dat ie de bal niet gaf, dus hij wist! het. Waar ben je dan mee bezig??? En dit is slechts één voorbeeld, je ziet het elke wedstrijd weer veel spelers ook doen, totaal geen samenhang, geen automatismen en ik vermoed ook vooral geen teamspirit in deze selectie. En zoals je zegt @woutererik, op papier is deze selectie beter dan vorig jaar, maar met een abominabel rendement.
+2/-0

1 jaar geleden
Blijf het toch een bijzonder fenomeen vinden. Benoemen dat de eerste helft "top"(aldus Van Nistelrooij) is, maar met 3-0 op de ballen krijgen.

Ik weet de reactie van perez nog goed na Groningen uit. Het gaat helemaal niet om goede 85, of in dit geval 25 minuten. Het gaat om de 10 minuten dat je het weggeeft. Topclub onwaardig. En zo is het maar net.

Ik vond de reactie van de Jong ook vreemd. Hij zag de man niet, en was heilig overtuigd dat hij die bal kon geven. Nou Luuk, dan kijk het moment maar eens terug. En dan ben ik het met van gangelen eens, schoenmaker blijf bij je leest.

Volgende week ongenadig gas geven, publiek erachter krijgen en dan zien waar het schip strandt..
+4/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens.
Echter verwacht ik betreft de laatste zin geen wonderen. Gas geven tegen de kleintjes in onze competitie lukt geeneens.
Uitslag van zondag zal héél belangrijk zijn om het publiek er vol achter te krijgen.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik vind de uitslag geflateerd. Psv had net zoveel kansen en schoten als sevilla. En laten we eerlijk zijn, sevilla is geen slechte club. Dus je kunt altijd verliezen. Ruud moet nu alleen wel boscagli langzaam gaan brengen. Om zo naar een vaste team te gaan werken. Benitez, mauro, braitwaith, boscagli, van aanholt, guti, sangare, veerman, simons, luuk, hazard. Met dit team moet psv kampioen kunnen worden.
+2/-0

1 jaar geleden
De eerste tik op de neus op slag van rust,was direct de knock-out.
Hoe kan dat?
Ik denk dat(lijkt er in ieder geval op)het een ontbreken van een vorm van bewustzijn is,zowel bij de spelers als de staf weet men niet wat er zeker op dit niveau gevraagd wordt.
Een selectie waarvan een man of drie al niet comfortabel aan de bal is kan absoluut niet internationaal gezien.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik begrijp best dat je een speler als Luuk de Jong niet snel op de reservebank zet, maar hij schiet voortdurend ernstig te kort. Ballen springen van zijn voet, hij verliest duels, maakt tegen Sevilla een geweldige blunder. En dan meestal nog te weinig de kritiek bij zichzelf leggen. Voorts: Kan Teze niet ook naar de bank verdwijnen?
Zwaar teleurgesteld in de tweede helft. Vrijwel iedereen deelde n de malaise. Goede uitzonderingen m.i. Ramalho, Simons,
+2/-0

 
1 jaar geleden
We hadden De Jong ook nooit terug moeten halen als eerste spits.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat “terughalen” insinueert ook al alsof iemand even lekker rustig kan afbouwen. Topclub onwaardig. Levert vaak niets op. Alleen bij Cocu was het echt van toegevoegde waarde.
+1/-0

 
1 jaar geleden
tot voor kort was ER GEEn acceptabel alternatief. dat exuus is er nu niet meer. Ik zou het niet erg vinden om Fabio een paar wedstrijden vanaf de start te zien. Al heb ik Luuk nog niet helemaal afgeschreven.
+1/-0

1 jaar geleden
Conclusie van vanavond (en meerdere avonden). De bezem moet HARD door deze selectie heen. Spelers die keer op keer laten zien zich niet in te willen zetten voor 100% moeten nu echt verdwijnen. Ze MOETEN er echt allemaal uit want als er 1 iemand blijft zitten waardoor de nieuwelingen het idee kunnen krijgen dat ze weg komen met minder is het weer hetzelfde liedje.

Het lijkt wel alsof het allemaal elke keer wordt bedekt met de mantel der liefde.

Feyenoord heeft afgelopen jaar bijna de gehele selectie vernieuwd. Zoiets raken wij ook aan het doen. Steward kan aan de bak!
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ipv spelers kun je beter de TD hierover aanspreken. Zij zijn in 8 maanden blijkbaar niet in staat dit over te brengen op de selectie. Mbt. "mantel der liefde bedekken", daar kan onze trainer wel iets van: voor een uitwedstrijd tegen Feyenoord verkondigen "we zullen onze huid duur verkopen". Of vandaag "de 1e helft was goed", hoezo goed?, je staat met 1-0 achter met rust, en zelf slechts één uitgespeelde kans van Sabari.. Ik wil hier helemaal niet vNistelrooy afzeiken, maar ik kan er niet meer van maken, sorry.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Eens@pvh,de selectie en het budget is wat het is,roeien met de riemen die je hebt maar de staf weet waar ze voorafgaand het seizoen aan beginnen en dient dat op elkaar af te stemmen.
Maar als er na een half jaar nog geen team staat met een duidelijk speelplan dan mag het op zijn minst allemaal wel wat veeleisender van bovenaf gesteld worden.
+3/-0

1 jaar geleden
Ik was afgelopen jaar al voorstander van terughalen Cocu en nu helemaal. Die man heeft het gewoon echt top gedaan met de spelers die hij had en ook nog veel ervaring opgedaan in Turkije en Engeland
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja! Nog zo’n rustige coach die altijd te laat ingrijpt en het liefst de 1-0 verdedigd? Geef mij maar eens een coach die jonge jongens aan het verstand brengt dat het begint met inzet en 100 procent voor je geld te werken…
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben ook voor Cocu, hij heeft wel het maximale uit het team gehaald.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat me opvalt is dat alle spelers altijd zeggen dat ze het zo goed naar hun zin hebben bij PSV. zie Brantwhaite bijvoorbeeld.
Ik denk dat dat is omdat ze hier lekker in de watten worden gelegd, een aai over de bol als het minder gaat en geen druk voelen blijkbaar. Ik bedoel, voetballend en qua resultaten kun je het toch moeilijk naar je zin hebben.
We hebben gewoon geen over mijn lijk topsportklimaat waar spelers afgerekend worden op wanprestaties.
Ja dan zou ik het met zo'n salaris ook wel naar mijn zin hebben....
+4/-0

1 jaar geleden
Ik vraag me nog af waar ik gister naar heb zitten kijken... In de eerste helft had PSV een fase dat ze naar mijn mening wat de overhand hadden en hadden ze moeten scoren. Daarna voel je de tegen goal aan komen en dan opeens in 10 minuten is het over en uit in Europa want thuis op een wonder hopen doe ik niet.. Dan nu alles maar op de titel maar kunnen we alsjeblieft van die middelmaat op het veld af??
+2/-0

 
1 jaar geleden
Alles op de titel? Dit team is absoluut het minste van de huidige top 5. Naats de cruijfschaal geen enkele prijs dit seizoen. Wordt nog knokken voor de conference leage.
+1/-0

 
Precies. Dit wordt gewoon rechterrijtje en volgend seizoen degradatie.
+1/-0