Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenXavi Simons schiet PSV naar voorronde van de Champions League


Tijdstip
28 mei 2023
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Xavi Simons schiet PSV naar voorronde van de Champions League; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Xavi Simons schiet PSV naar voorronde van de Champions League

PSV heeft het seizoen afgesloten met een zege in Alkmaar. Dankzij twee doelpunten van Xavi Simons werd met 1-2 gewonnen. PSV is daardoor als tweede geëindigd in de Eredivisie.

PSV had in de openingsfase het betere van het spel en kreeg via kopballen van Xavi Simons en Ibrahim Sangaré de eerste mogelijkheden.

Beide ploegen leken vooral te loeren op fouten van de tegenstander. Na twintig minuten leek AZ de eerste kans van de wedstrijd te krijgen nadat Jarrad Branthwaite zich liet verrassen toen Pavlidis uit zijn rug wegliep. Met een goed blok voorkwam André Ramalho echter dat de spits kon uithalen. Twee minuten later kon de Griek wel schieten, maar Walter Benítez wist zijn schot te keren.

De thuisploeg had voor een korte periode de overhand en dat leidde al snel tot een nieuwe kans. Een afstandsschot van Reijnders ging net naast het doel. PSV kreeg de grip echter snel weer terug. Tien minuten voor rust volgde dan de eerste kans voor de ploeg van Fred Rutten, maar Guus Til kopte volledig vrijstaand naast het doel. Enkele minuten later leek PSV opnieuw gevaarlijk te kunnen worden toen Anwar El Ghazi diep werd gestuurd en Luuk de Jong helemaal vrij stond. De voorzet op de aanvoerder was echter veel te hard, waardoor hij niet bij de bal kon.

In de resterende minuten kon PSV eenvoudig overeind blijven ondanks dat het zelf ook niet tot kansen kwam. Met een 0-0 tussenstand kregen beide ploegen het rustsignaal te horen.

Na rust gebeurde er op het veld aanvankelijk nog niet veel. In korte tijd sprong het publiek in het AFAS Stadion echter twee keer juichend op. FC Twente had binnen vijf minuten twee keer gescoord tegen Ajax nadat de Amsterdammers in de eerste helft de voorsprong hadden gepakt. Voor PSV zou dit betekenen dat het ongeacht de eigen uitslag zeker zou zijn van de tweede plaats, terwijl AZ indien het zelf zou winnen naar de derde plaats zou stijgen. Het zorgde er ook direct voor dat de thuisploeg met veel meer energie de duels in ging.

Het was dan ook AZ dat na een uur spelen de eerste kans van de tweede helft kreeg, maar Benítez wist opnieuw een schot van Pavlidis te keren. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Xavi Simons werd door De Jong diepgestuurd. Hij werd op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald door Sugawara, maar in zijn val kon Simons de bal alsnog in het doel tikken. De Japanse verdediger ontsnapte daardoor ook aan een rode kaart.

AZ had een zege nodig om nog kans te maken op de derde plek en bracht direct een extra aanvaller binnen de lijnen. Al snel kreeg de thuisploeg weer een enorme kans, maar Benítez wist opnieuw knap redding te brengen.

De storm van AZ was vervolgens weer even gaan liggen, maar een kwartier voor tijd sprong het publiek weer op. FC Twente had voor de derde keer weten te scoren. De thuisploeg leek daardoor weer nieuwe energie te krijgen. Zeven minuten voor tijd volgde een strafschop na een domme overtreding van Joey Veerman en Karlsson zorgde voor de 1-1.

Er werden nog acht minuten aan blessuretijd gegeven. PSV eindigde het duel met tien man omdat El Ghazi met twee keer geel van het veld werd gestuurd. Voor AZ een signaal om nog een keer aan te zetten, maar verder dan een schot van Clasie die eenvoudig door Benitez werd gekeerd kwam het niet. In de tegenaanval sloeg PSV genadeloos toe en maakte Simons zijn tweede van de middag.

Door de zege is PSV op de tweede plek in de Eredivisie geëindigd en zal het in augustus deelnemen aan de voorronde van de Champions League. Simons heeft bovendien een individuele prijs te maken, omdat hij samen met FC Utrecht-spits Douvikas bovenaan is geëindigd op de topscorerslijst van de Eredivisie. Hij zal daarvoor de Willy van der Kuijlen-trofee ontvangen.


Luuk de Jong: 'Dit was ons doel, die tweede plek halen'

Met een goed gevoel keek Luuk de Jong terug op de zege tegen AZ. "Dit was ons doel, die tweede plek halen", aldus De Jong in gesprek met ESPN. "Dat wilden we vorige week natuurlijk al halen, maar gelukkig hebben we dat nu alsnog gehaald."

Voor PSV werd het door het vertrek van Ruud van Nistelrooij een aparte week. "We zijn allemaal een beetje aangeslagen, maar we hadden de volle focus op vandaag gezet", zo gaf De Jong aan. "Dat hebben we goed uitgevoerd. We speelden geen fantastische wedstrijd, maar we hebben wel echt gestreden tot het einde. En dan twee prachtige opvliegingen van Xavi die de wedstrijd beslist, heerlijk."

Gevraagd werd aan De Jong of hij ondanks het turbulente seizoen ergens trots op was. "Ik ben vooral trots op hoe wij als team bij elkaar zijn gebleven", zei hij daarover. "Ook in moeilijke fases zijn we bij elkaar gebleven, zoals na Rangers of de verliespartijen in de competitie. Gedeeltelijk was dat ook de invloed van Ruud."

De Jong ging verder: "Feyenoord heeft natuurlijk ook gewoon een heel goed seizoen gehad, daar moet ik ze mee feliciteren. Hoe zij kampioen zijn geworden is echt fantastisch. Ook als we het iets beter hadden gedaan, waren we nog niet bij ze in de buurt gekomen. Dat was dit seizoen gewoon heel moeilijk. Maar volgend seizoen zullen we de ondergrens meer moeten gaan bewaken zodat we er niet meer doorheen gaan zakken. Vijf verliespartijen in een seizoen is gewoon teveel voor PSV."


Xavi Simons: 'Mooi dat ik het goed heb kunnen afmaken'

In gesprek met ESPN was Xavi Simons het eens dat hij een mooie dag had gehad in Alkmaar. "Maar niet alleen voor mij, maar voor iedereen. Ik had die plek in de Champions League echt in mijn hoofd en ik wilde het team daarmee helpen vandaag. Lekker dat dat is gebeurd", aldus Simons. "Het is ook prachtig dat ik topscorer ben. Dat was in het begin natuurlijk niet het doel, maar als je daar dan dichtbij bent, zit dat wel in je achterhoofd. Mooi dat ik het goed heb kunnen afmaken."

Simons had het erg moeilijk met het vertrek van Ruud van Nistelrooij. "Ik heb echt een goede band met de trainer. Ik ben hem echt dankbaar voor wat hij mij heeft gebracht", zo gaf hij aan. "Hij heeft me hierheen gehaald en me op dit podium laten spelen. Dat was voor iedereen denk ik wel een verrassing."

Over de berichten dat Simons een van de spelers zou zijn die zou hebben geklaagd, wilde hij niet meer ingaan. "Dat ze mijn naam daar in willen zetten is hun ding. Ik heb er verder niks over te zeggen", zei hij daarover. "Het is hoe het is gegaan. De trainer heeft besloten om weg te gaan. Ik ben niet degene die uitleg moet gaan geven. Daarvoor zitten er mensen in het bestuur. Ik ben alleen maar een speler die zijn werk moet doen. Verder ga ik hier niets meer over zeggen."

De international werd ook gevraagd naar zijn eigen toekomst. "Ik ben net klaar met de wedstrijd. Ik wil hier van gaan genieten", reageerde hij daarop. "In de zomer zijn er gesprekken, dat weet iedereen. Dan zullen we zien wat er gaat gebeuren. Mijn prioriteit ligt bij PSV, maar natuurlijk moet je met iedereen praten wat er gaat gebeuren. De trainer is nu weg en er moet iemand anders komen. We zullen het gaan zien. Er zijn veel factoren die gaan spelen de komende tijd en we zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik heb alle vertrouwen in de club en in de mensen om mij heen. Uiteindelijk gaan we de beste beslissing voor mij nemen."


Fred Rutten: 'Dit is echt teamwerk'

Fred Rutten kreeg in gesprek met ESPN de opmerking dat de missie was volbracht. "Zo is het ook echt. Het is echt heel knap dat je in zo'n kort tijdsbestek alle koppen dezelfde kant op hebt gekregen. Complimenten voor alle mensen die rond het team werken", aldus Rutten. "Zij hebben er allemaal een bijdrage aan geleverd. Dit is echt teamwerk."

Rutten werd ook gevraagd naar zijn beslissing om te vertrekken bij PSV en het contact met Ruud van Nistelrooij. "Ik heb Ruud leren kennen als een heel aimabele man. Zelf heb ik ook fysieke problemen gehad en dat ging in mijn hoofd niet zoals ik het zou moeten willen. Dan komen er haarscheurtjes en moet je keuzes gaan maken voor jezelf", zo gaf hij aan. "Dan kijk je hoe Fred Rutten in elkaar zit en of ik dat volgend jaar nog kan managen in mijn hoofd. Ik ben tot de conclusie gekomen dat mij dat niet gaat lukken en dan kun je beter goed als mensen uit elkaar gaan."

Van Nistelrooij was dan ook al lang op de hoogte dat Rutten zou vertrekken. "Ook hij vond dat heel vervelend. Maar we hebben het allebei heel lang stil kunnen houden, omdat we allebei professionals zijn en daar zijn we op een dusdanige manier mee om gegaan", zei hij daarover. "In mijn optiek was alles in de laatste zes weken gewoon oké."

Gevraagd werd aan Rutten of hij ook een optie is om als hooftrainer bij PSV aan de slag te gaan. "Ik heb me altijd als een hoofdtrainer gevoeld, maar ik heb niet zo'n ego dat ik alles wil beslissen. Ik kan me heel goed schikken in mijn rol die ik een jaar geleden bewust heb gekozen. In mijn rol heb ik daar heel veel voldoening uit kunnen halen", reageerde hij daarop. "Wat verder gaat komen zien we wel. Ik hou er niet van om nu allemaal dingen te gaan roepen. Daar heb ik helemaal geen behoefte aan."


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Xavi Simons ('65)
Goal
1-1 Karlsson ('84, penalty)
Goal
1-2 Xavi Simons ('90)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
18.774 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Anwar El Ghazi ('36)
Kaart
AZ: Karlsson ('36)
Kaart
AZ: Clasie ('57)
Kaart
PSV: Walter Benítez ('79)
Kaart
PSV: Anwar El Ghazi ('90)
Kaart
PSV: Joey Veerman ('90)
Kaart
PSV: Xavi Simons ('90)

Opstelling PSV

Xavi SimonsLuuk de JongAnwar El Ghazi


Joey VeermanGuus TilIbrahim Sangaré


Patrick van AanholtJarrad BranthwaiteAndré RamalhoPhillipp Mwene


Walter Benítez

Wissels:

'55 Jordan Teze voor André Ramalho
'81 Olivier Boscagli voor Patrick van Aanholt
'86 Érick Gutiérrez voor Guus Til


Opstelling AZ

KarlssonPavlidisVan Brederode


ClasieMijnansReijnders


KerkezBeukemaHatzidiakosSugawara


Ryan

Wissels:

'68 Mihailovi voor Van Brederode
'68 Lahdo voor Mijnans
'77 De Wit voor Pavlidis
'77 Bazoer voor Beukema


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-2 (0-0)
 6 1-2 (1-1)
 6 1-2 (1-1)
 5 1-2 (1-0)
 5 1-2 (1-0)
 5 1-2 (1-0)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (0-1)
 5 1-2 (1-0)
10  5 1-2 (1-0)
11  4 1-3 (1-1)
12  3 1-1 (0-0)
13  3 1-0 (0-0)
14  3 1-1 (0-0)
15  3 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.12. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Xavi Simons (78 -> 5,0)
2. Walter Benítez (42 -> 4,0)
3. Joey Veerman (14 -> 3,0)
4. Luuk de Jong (8 -> 2,0)
5. Patrick van Aanholt (6 -> 1,0)
6. Jarrad Branthwaite (5 -> 0,0)
7. Phillipp Mwene (3 -> 0,0)
8. Ibrahim Sangaré (2 -> 0,0)
8. Anwar El Ghazi (2 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. André Ramalho (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
11. Joël Drommel (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
11. Guus Til (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Boy Waterman (0 -> 0,0)
11. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
11. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
11. Philipp Max (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Sávio (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
11. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
11. Fábio Silva (0 -> 0,0)
11. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
11. Livano Comenencia (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Misschien flauw van mij om te zeggen maar aangezien Makkelie ons Zondag fluit voel ik alweer een vreemde penalty voor AZ aan komen, ik hoop heel erg dat ik er naast zit..
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat heb ik niet. Prima scheidsrechter voor een belangrijke wedstrijd
+1/-0

 
1 jaar geleden
Sommige krijgen bij de geboorte al een standaarddenkzakje mee.😄
+1/-0

 
1 jaar geleden
Of vallen als kind in een ketel met toverdrank
+1/-0

 
1 jaar geleden
Xavi wel ja.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Neemt niet weg dat wij naar mijn mening heel weinig toppers winnen onder leiding van Makkelie?!
+1/-0

 
1 jaar geleden
En dat ligt aan Makkelie?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ja tuurlijk, aan wie anders? ;)
+1/-1

 
1 jaar geleden
Al krijg je 10 onterechte pingels tegen, als je geen tweede wordt kun je enkel maar naar jezelf kijken. Het had allang binnen moeten zijn.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Dat ben ik volledig met je eens 100%. Het is idioot dat ze het weer op deze laatste wedstrijd aan laten komen..
+1/-0

1 jaar geleden
Ik heb er een slecht gevoel bij. Ik vrees dat Twente Ajax niet al te veel in de weg zal gaan leggen. Voordeel is natuurlijk wel dat AZ niet een van de onderste 3 uit de competitie is, dus toch nog een klein kansje op resultaat. Mocht de 2e plek alsnog verkwanseld worden is dit ondanks 2 prijsjes een catastrofaal seizoen geworden met grote consequenties voor de komende jaren.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Klopt, Twente voetbalt nergens meer voor … Az nog wel.
Maar, wij hebben de toppers dit jaar goed gepresteerd, dus waarom deze dan niet?!
+1/-1

1 jaar geleden
Geen zin meer in na afgelopen week.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik had er na Heerenveen al geen zin meer in.
+2/-0

1 jaar geleden
Mocht Ajax ruim voorstaan gaande de m8ddag, dan wordt de urgentie voor AZ om te winnen ook minder...
+1/-0

1 jaar geleden
Gewoon een punt halen in Alkmaar, hoe moeilijk kan het zijn? Wij zijn op nagenoeg op iedere positie beter, alleen voetbalt men in Alkmaar laatste tijd meer samen als team…. Begin gewoon behoudend, met 2 controleurs(Guti/Sangare) met daarvoor Xavi met Veerman, Luuk met Silva er om heen en achterin snel Ramalho ruilen voor de veel beter voetballende Boscagli!
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ik neem aan dat ze dit als een europeese wedstrijd benaderen,
Dus spelen met controle, maar wel met het doel om op voorsprong te komen.
Dit is niet het team om op 0-0 de laatste 15 minuten rustig te blijven.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Herinneren we ons de wedstrijd nog van een paar jaar terug dat er gewonnen moest worden voor een kampioenswedstrijd thuis tegen ajax? Zag er lang niet naar uit en toen die penalty van Van Ginkel: 2-3 Een van de mooiere!
+4/-0

1 jaar geleden
Blij dat dit de laatste wedstrijd is. Helemaal klaar met dit seizoen.
+6/-0

1 jaar geleden
Ben benieuwd naar de opstelling. Laat de spelers die niet met RvN eens waren het nu maar eens zien. Trouwens laat iedereen zich maar eens van de beste kant zien deze laatste wedstrijd. Er staat genoeg op het spel.
+5/-0

1 jaar geleden
Jammer dat het zo lastig aantrekken is en zo vervelend zit anders zouden we allemaal ons PSV shirt ondersteboven kunnen dragen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De wereld op zijn kop, maar trek er niks van aan.
Ik ben helemaal niet ondersteboven van dit seizoen. Zo, gedaan met de flauwe woordgrappen.
Misschien moet ik eens wat te drinken halen in het station van Eindhoven
+1/-0

 
1 jaar geleden
Jep, keuze genoeg daar begreep ik. Ga jij zondag nog ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Kijken ja. Station sla ik over.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Sterkte haha ! Wie weet spelen ze nu wel de pannen van het dak. (Of ligt dat gevoelig gezien de voorgeschiedenis van hun dakje daar).
+1/-0

 
1 jaar geleden
Geniet van El Ghazi pfffff
+1/-0

1 jaar geleden
Ik hoop dat al de ellende van de afgelopen dagen nog een positief effect heeft namelijk dat de spelers dan wel uit eergevoel dan wel uit solidariteit dan wel uit schaamte een topprestatie gaan neerzetten. Dan heeft het in ieder geval nog 1 positief bijeffect.
+3/-0

1 jaar geleden
Fred; in een keer alles anders doen is niet verstandig. Nou Fred, ik hoop dat jullie wel degelijk zaken anders gaan doen. Een plan of idee wat zichtbaar is bijvoorbeeld.

Aan de andere kant, 2e worden, op eigen kracht of met hulp uit Enschede, het maakt me geen reet uit hoe. En dan met een noodvaart dit seizoen uit.
+5/-0

1 jaar geleden
Onze hoop is op Fred en twente ,zullen nu ineens wel een top uitwedstrijd willen (kunnen ) spelen ???
+1/-0

1 jaar geleden
Het eerste dat we nodig hebben is een as met spelers die goed kunnen voetballen,
dus Boscagli - Guti - Veeman - Xavi.
Als voor of achter staat heb je in ieder geval een stabiel systeem on de bal van achter bij Luuk te krijgen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als wij idd met die 4 beginnen icm met Sangare in de as, komen we niet eens achter, dan winnen we in Alkmaar met 1-3👍
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dan blijft mijn stoeltje ook droog :)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Waarom komen we dan niet achter … omdat Sangare en Veerman zo goed mee verdedigen!?
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat zal ik je proberen uit te leggen, is eigenlijk heel simpel…. Guti is gewoonweg slot op de deur voor middenveld dat de achterhoede ondersteunt zeg maar, hij is positioneel verdedigend zo veel beter dan Sangare of Veerman omdat hij veelal de wedstrijd leest, door zijn inbreng heeft de verdediging gewoon een boost omdat die vaak al niet in actie hoeven te komen omdat Guti dat al heeft gedaan… hem zo vaak passeren is gewoonweg onkunde van een trainer die niet wil inzien dat hij de ontbrekende schakel is in dit elftal…. Ipv til…. El ghazi…..bakayoko, alleen met hem ben je geneigd anders te spelen… je moet dan denken in een 4-4-2 of een 4-2-2-2, daar wou Ruud denk ik nooit aan, terwijl ik van mening ben met deze selectie…. Had dat systeem gespeeld en je was met vlag en wimpel kampioen geworden…..tja…. Voor morgen, met Guti vanaf minuut 1 gaan we winnen of pakken we iig een punt, zonder hem word het bakzeil halen, ik zeg het je!
+3/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. Guti ziet de problemen van te voren aankomen en grijpt dan al in. Als de grote problemen niet kunnen ontstaan, dan is de kans op een tegendoelpunt natuurlijk klein.
Guti kan natuurlijk niet overal tegelijk zijn, dus je moet hem niet gaan beoordelen op of hij wel of niet meespeelde tijdens een wedstrijd die verloren werd. Maar je moet kijken naar wat hij al aan ziet komen, en hoe hij dan al ingrijpt. Voor mij samen met Xavi nr1+2 op het formulier.
+3/-0

 
mastertouch (geschorst)
1 jaar geleden
Zo is dat. Als boscagli guti en Sangare spelen kan veerman zijn favoriete spelletje niet spelen. Halen van de ballen bij een van de centrale verdedigers om vervolgens een mooie maar onbelangrijke pass te geven. Dat zal vooral de reden zijn waarom guti zovaak heeft moeten banken. Onze trainers zijn een groot veerman fan.
+2/-0

 
1 jaar geleden
En Guti kan bij vrije trappen en corners ook zijn goaltje meepikken bij de tweede paal. Daar duikt hij altijd op.
+1/-0

1 jaar geleden
Rutten gaat toch niet dezelfde fout maken als RvN door Guti niet op te stellen.Guti,Sangare en Veerman op het middenveld,Simons op 10 en Luuk en Silva voorin.West Ham gaf het voorbeeld hoe je tegen AZ moet voetballen.In 2 wedstrijden hebben ze nauwelijks kansen toegestaan.Niet mooi maar wel effectief.Moet PSV tegen AZ ook doen.
+2/-0

 
En dan gaan spelen in een formatie waar ze niet in hebben getraind of gespeeld? Klinkt als een briljant plan
+3/-1

 
1 jaar geleden
Ja, kaka, dat is een briljant plan.
+1/-0

 
Opeens met een compleet andere formatie aan komen zetten staat doorgaans gelijk aan pure zelfmoord
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je zult toch iets moeten.. zie AZ er anders zo doorheen voetballen.
+1/-0

 
Laten we niet opeens gaan doorslaan. Je bent nu al ruim drie maanden ongeslagen en hebt in die periode gewonnen van Sevilla, twee keer van Ajax en ook van FC Twente. Als je puur kijkt naar de Eredivisie zit je al meer dan vier maanden zonder nederlaag. Waar komt dan in hemelsnaam vandaan dat je zogenaamd kansloos zou zijn?
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik snap je punt echt wel.
Maar met Guti en Fabio verleg je het accent naar passie, inzet en strijd. Iets wat ik echt mis. Spelplan is duels. Zoals je de topwedstrijden dit seizoen wel won.

Simons heeft zo'n beetje elke rol gehad, veerman op het middenveld ook. Zet Luuk dan diep, en laat fabio eromheen spelen. Alles beter als die halfgare El Ghazi, en nog wisselvallige bakayoko.
+1/-0

 
Als je wil terugvallen op het spelplan van de topwedstrijden hoef je toch niet opeens in een heel andere formatie te gaan spelen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Weet ik niet. Heeft ook te maken met wat spelers brengen, of wat er vandaag gevraagd wordt. Daarom zou ik, maar ik ben geen expert, met guti spelen, met sangare als blok. Veerman op de plek van Til, met vlak bij hem simons in een vrije rol.
Voorin de Jong, en fabio daar omheen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Met terugwerkende kracht. Je hebt gelijk;)

Tot volgend seizoen!
+2/-0

 
Gelukkig heeft Fred geluisterd :B

Op naar het Stadhuisplein :pul
+1/-0

1 jaar geleden
Zoveel verandert er echt niet met Guti op het middenveld en Simons op 10.Er is meer zekerheid op het middenveld en Simons staat op zijn beste positie.Aanpassen aan AZ is trouwens logisch omdat de kazen moeten winnen en PSV aan een gelijkspel genoeg heeft.Nogmaals,WestHam heeft het voorbeeld gegeven hoe je AZ ontregeld.
+1/-0

 
Nogmaals, opeens in een heel andere formatie gaan spelen waar nog nooit meegetraind of gespeeld is dorgaans vragen om enorme problemen. Natuurlijk is de bezetting compleet anders als je in plaats van 4-3-3 opeens 4-1-2-1 wil gaan spelen.

West Ham heeft zich niet hoeven aanpassen omdat zij al constant op deze manier spelen. De voorbeelden zijn eindeloos van teams die opeens in een heel andere formatie gaan spelen en het daarmee als een kaartenhuis volledig in elkaar dondert.

Het is geen FIFA of Online Soccer Manager waar je de tactiek overhoop kan gooien en het direct gewoon werkt.
+1/-0

1 jaar geleden
Je overdrijft door te stellen dat heel het systeem verandert door Guti op het middenveld te zetten en Simons op 10.Je vervangt Til voor zekerheid op het middenveld en Simons speelt op zijn beste plek.Het is alleen accenten verleggen.
+1/-0

 
Er is niks overdreven aan. Je gaat van 4-3-3 naar 4-2-1-2. Dat is niet alleen een paar accenten verleggen, verre van zelfs.
+1/-0

1 jaar geleden
Ben wel benieuwd naar de opstelling. Hopelijk wordt Xavi net zoals Teze niet op de verkeerde plek misbruikt. Tezt is geen back en Xavi geen Links Buiten. Er moet minimaal een punt gehaald worden. Hoe maakt me geen ene fli**er uit. We gaan het zien.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Weer geen Guti ?? En wel Til en El Ghazi ? De moed zinkt me steeds verder in de slippers.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Misschien kunnen ze Fred nog vlug ontslaan.
+1/-0

1 jaar geleden
Geen Guti, geen Boscagli maar gewoon de basis die vorige week het af liet weten tegen Heerenveen. Fred is erg vergevingsgezind naar deze spelers. Ik heb er een naar onderbuikgevoel bij.
+1/-0

1 jaar geleden
Nou, prove me wrong. El ghazi, my God..

Ik maak hier een belofte dat wanneer El ghazi ons naar de 2e plek schiet vandaag, ik een shirt met zijn naam laat drukken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
En ga je dat dan ook dragen ???
+1/-0

 
1 jaar geleden
Met een jas en trui, waarom niet ;)
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat wordt dus je wintershirt
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Serieus geen enkele wijziging?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Never change a winn... O wacht.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nou ja, ze hebben veel gewonnen.
Alleen het ziet er niet uit.
+1/-0

1 jaar geleden
In een woord… bijzonder, heel bijzonder…..
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik gebruikte toch echt een ander woord
+2/-0

1 jaar geleden
Was erg benieuwd naar de opstelling omdat ik toch 1 of 2 wijzigingen had verwacht. Niet dus. Rutten schijnt door RnN regelmatig niet serieus genomen te zijn. Nu heeft Rutten het voor het zeggen en verandert er totaal niets aan de opstelling. Vreemd.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik had Guti verwacht ipv Til. Verder niet veel. Maar dat maakt wel een enorm verschil ….
+1/-0

1 jaar geleden
😂😂 kansloos
+1/-0

1 jaar geleden
Zou me niet verbazen dat Rutten om Ruud een dienst te bewijzen de opstelling in tact laat.
En dat is nu precies wat er schort aan de hele sfeer binnen de club.
Iedereen houdt elkaar de hand boven het hoofd.
+1/-0

1 jaar geleden
Tja dit is vragen om problemen. Ik heb er een slecht gevoel bij, hopelijk is dat niet terecht.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Waarom draagt PSV nu al dat mislukte 2024 uitshirt?
+1/-1

 
1 jaar geleden
Doen ze altijd in laatste wedstrijd van het seizoen als er een nieuw tenue is. Maar ik vind dit wel mooi shirt eigenlijk
+6/-0

 
1 jaar geleden
Die kraag is echt verschrikkelijk
+1/-0

1 jaar geleden
Jezus El Ghazi en ramahlo zijn weer slecht zeg. Niks anders dan stagnatie, chaos en paniek.
+2/-0

1 jaar geleden
Wat een drama commentator weer. Pff kunnen ze niemand anders vinden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik dacht precies hetzelfde. Wat een drama die kerel
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gelukkig z’n laatste
+1/-0

1 jaar geleden
Dit zijn gewoon hele dikke kansen
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dit soort kansen zijn de reden dat we er dit seizoen zo belabberd voor zijn komen te staan. Onbegrijpelijk, als je ziet hoe Slot Til vorig jaar liet renderen
+1/-0

1 jaar geleden
Nou, nog één helftje en dan is het voorlopig even klaar.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik weet nog toen ons werd verteld dat de opvolger van Gakpo al in huis was: El Ghazi. Ai ai wat is het moeilijk kijken naar die gast. De mislukte kopbal van Til en de mislukte voorzet van El Ghazi gewoon prima kansen …
+1/-0

1 jaar geleden
ajaks voor (enigszins onterecht van wat ik zo voorbij zag komen). we zijn op de helft van het meest zwarte scenario.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nee man. 1. Bij ons nog niks aan de hand. 2. Twente maakt gelijk
+1/-0

 
1 jaar geleden
Welk nummer ga je op je El Ghazi shirt zetten ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Waarom? Om zijn bijdrage?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik wou een 0 voorstellen
+1/-0

1 jaar geleden
Nee man twente voor.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zou mooi zijn als onze nieuwe trainer 😜, ons plek 2 bezorgt
+1/-0

1 jaar geleden
Yessss!!!!
+1/-0

1 jaar geleden
Hè hè. Eindelijk.
Verder is het niet om aan te gluren, maar nu niet belangrijk meer.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Bekertje op het veld, even de uitslag bij Ajax afwachten en dan een Barendrechtje doen
+2/-0

1 jaar geleden
Onbegrijpelijk zo mat als AZ speelt. Met de nakende nederlaag van Ajax zou ik het stiekem niet erg vinden als AZ wint. . . . OK, terwijl ik dit schrijf wordt het 1-1
+1/-0

1 jaar geleden
Blij dat die commentator ermee kapt. Wat vreselijk om naar te luisteren.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een seizoen. Blij dat het zo voorbij is. Trouwens wel bijzonder dat clasie geen 2e kaart kreeg. Maar misschien kijk ik door een gekleurde bril.

Waarbij vriend El ghazi ook niet de slimste van de klas is
+1/-0

1 jaar geleden
Mooie afsluiting,gefeliciteerd iedereen.
Loopt toch weer wat lekkerder op de werkvloer komende week.
+4/-0

1 jaar geleden
Nou er is veel werk aan de winkel. Half elftal moet vervangen worden. Zal snel een nieuwe trainer moeten worden gevonden anders worden transfers nog moeilijker. Ik betwijfel het maar hopelijk kan Simons worden behouden …

Sangare, Branthwaite, Guti, allicht Benitez en Simons dat is het geraamte van een elftal …
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Sangare zal wel vertrekken, Branthwaite schijnt niet te betalen te zijn, Guti heeft aangegeven weg te willen, Benitez ook, en Xavi is één groot vraagteken. Blijft weinig over van dat geraamte....
+2/-0

 
1 jaar geleden
Geeft niks,gewoon een compleet nieuw elftal opbouwen rond Xavi en Veerman.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja - dat bedoel ik. Grote kans dat er vrijwel een heel elftal (of de dragende spelers) vertrekken.
+1/-0

 
Volgens Rik Elfrink waren die berichten over Benitez onzin
+1/-0

1 jaar geleden
Eigen speler Bakayoko begon naar mijn mening steeds beter te draaien. Geef die jongen het vertrouwen zeg!
Zeker als je dan met El Ghazi aan komt zetten.
Hoe verzin je het.
+3/-0

1 jaar geleden
Prima overwinning, wel erg slecht voetbal, ikzie til en el ghazi toch nagenoeg elke week door het ijs zakken, wat een onkunde, en ze worden maar opgesteld…. Luuk was vandaag ook bere-slecht… niets ging goed….. maar ik ben blij met deze keurige nette 2 plaats, iedereen een goed weekend, 👍
+3/-0

 
1 jaar geleden
Jij ook een goed weekend, Dit jaar zal ik me nog lang herinneren, zelden zo'n onsamenhangend elftal gezien als dit. Gaat de komende weken nog veel gebeuren bij PSV....
+1/-0

1 jaar geleden
Xavi regelt het eigenhandig. Wat een speler
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dank je, dank je :D
+1/-0

1 jaar geleden
Xavi heel volwassen...
+2/-0

1 jaar geleden
Gefeliciteerd allemaal :D
+2/-0

1 jaar geleden
Dankzij Xavi en hopelijk ook met hem over een week of tien al weer voorronde CL.
Wat een klasbak!
+2/-0

1 jaar geleden
Plek twee is binnen en zelfs op eigen kracht. Dramatisch seizoen is ten einde, waarbij de beker fruitschaal en plek twee eigenlijk nog best een goede oogst is. De 9 verliespunten tegen de onderste drie blijft bij mij het meest hangen. Op naar volgend seizoen het eerste jaar volledig onder Brands en Stewart. Ik heb veel vertrouwen in een ommekeer. Tot volgend jaar!!
+2/-1

 
1 jaar geleden
Qua prijzen ziet het er nog prima uit.
Nu maar hopen dat we wel door de vCL komen, na de decepties tegen Benfica en Rangers
+1/-0

1 jaar geleden
Heitinga; we moeten PSV bedanken voor het doen van hun sportieve plicht. Hilarisch.
+9/-0

1 jaar geleden
Die Fred gooit er gewoon ff een open sollicitatie uit. Weet niet of ik moet lachen of huilen.
+2/-0

1 jaar geleden
2e plek en voorronde CL, dat is gelukkig bereikt met heel matig voetbal. Ik denk dat we Marc maar nog eens n bedankje moeten sturen voor zijn dickpics, toen begon het verval van onze concurrent.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Zie dat Antwerpen nu gaan met Marc en Mark
+1/-0

 
1 jaar geleden
en een bedankje naar Xavi. Zonder hem was PSV een team zonder verrassing geweest en hadden we nog onder 020 gestaan.
+2/-0

1 jaar geleden
Echt Xavi Simons - alles doen wat ie wil om hem te behouden. Wat een speler is dat.

En dan winnen we dit ook weer. Zelfs met rukvoetbal uiteindelijk een behoorlijk seizoen gehad. 2 bekers, veel punten in toppers. Suf dat de punten verloren werden tegen degradanten uit. En die 2-2 in Rotterdam was een bepalende uitslag voor de competitie.

Blij dat het over is. Hopelijk komend jaar wat frisse spelers erbij en een trainer die er echt een team van maakt dat elke week strijdt.
+3/-0

1 jaar geleden
Het Az van Pascal Jansen was nu ook niet zo opzienbarend,wat jullie?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het verschil van mogen en moeten.
Lekker daar laten.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zo denk ik er ook over.
+2/-0

1 jaar geleden
Zo 2de plek gelukkig binnen na een erg matig tot slecht seizoen. Snel vergeten. Zaak s nu om voor komend seizoen de selectie snel op order te krijgen. Voorrondes CL staan al snel op het programma. Ben erg benieuwd hoe de techn staf en de spelersgroep eruit gaat zien.
+2/-0

1 jaar geleden
Door Simons helaas 2e geëindigd in de Pool. Het waren wel 2 geweldige doelpunten van Xavi. Wat een klasse. Hopelijk kan ik volgend seizoen ook van deze geweldenaar genieten. Na die penalty en die onsympathieke actie van Karlsson tegen Benitez vond ik het prima dat AZ geen derde werd. Wat een arrogante kwallebak is die Karlsson.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind ook dat Guti inzetten geen grote aanpassing was geweest, en best had gekund. We moeten van PSV toch kunnen verlangen dat ze bij enkele verschuivingen van spelers toch nog moeten kunnen voetballen ? Anders kunnen we straks bij een blessure van een speler wel wedstrijden gaan afzeggen.

Ik hoop dat er snel een nieuwe trainer is en die Xavi en Guti voor PSV weet te behouden. Graag wel een met ervaring....
+1/-0

1 jaar geleden
Ik vind dit toch wel een hele knappe prestatie van de spelers en technische staff, na een absolute rot week. Die tweede plek, Bekerwinst en JCS maken het uiteindelijk nog een acceptabel seizoen.

Belangrijk met het oog op volgend seizoen is nu:

1. Xavi Simons behouden en de best betaalde speler in de Eredivisie maken (omdat ie eenvoudig weg de beste speler van de Eredivisie is)

2. Fred Rutten NIET hoofdtrainer maken (dit kennen we uit het verleden, Fred is een uitstekende assistent en geen goede hoofdtrainer)
+4/-0

 
1 jaar geleden
Als ze dat tweede maar niet in hun hoofd halen
+2/-0

1 jaar geleden
Mediaoffensief vanuit 020 helaas voor hen mislukt. Het was een seizoen met veel valse noten met een laatste week die in alle opzichten VALS was en een slotakkoord dat iig wel oke was.
Nu alle negatieve shit de wereld uit. Xavi behouden, een paar gerichte aankopen en een ervaren trainer ervoor!!
+1/-0

1 jaar geleden
Na het lezen van de reacties uit het Alkmaarse van dat klappertjespubliek er niet rouwig om dat AZ geen 3e is geworden.De Jong en vooral Simons moeten het ontgelden en tevens de speelwijze van PSV. Die kazen zijn zeker vergeten op welke manier ze de laatste jaren de punten hier uit Eindhoven meenamen. Koekje van eigen deeg. Veel kritiek op trainer Jansen die ze het liefst naar PSV zien vertrekken.
+1/-0