Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV houdt ongeslagen status vast en wint ook in Arnhem


Tijdstip
19 augustus 2023
Stadion
Gelredome
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV houdt ongeslagen status vast en wint ook in Arnhem; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV houdt ongeslagen status vast en wint ook in Arnhem

PSV heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen weten te winnen. Het uitduel tegen Vitesse eindigde in een 1-3 zege. Ismael Saibari, Yorbe Vertessen en Luuk de Jong maakten de doelpunten.

PSV nam in de wedstrijd direct de overhand en werd via Yorbe Vertessen al snel gevaarlijk. Het schot van de aanvaller werd echter nog net geblokt. De Belg kreeg niet veel later de bal voor het inschieten na een goede voorzet van Jordan Teze, maar maaide vervolgens over de bal. Ook Luuk de Jong werd gevaarlijk, maar zijn bal kon nog net worden weggetikt voordat hij kon schieten.

Gezien de kansen leek het wachten op een doelpunt voor PSV. Het was echter Vitesse dat de score opende. Achterin stond het helemaal verkeerd en notabene oud-PSV'er Marco van Ginkel kon volledig vrijstaand voor de 1-0 zorgen.

PSV leek het even helemaal kwijt en daardoor kon Vitesse een paar keer gevaarlijk worden. Allereerst liet Ibrahim Sangaré Van Ginkel uit zijn rug weglopen zodat de middenvelder op weg leek naar de 2-0. Patrick van Aanholt was echter net lastig genoeg om te voorkomen dat vanuit kansrijke positie geschoten kon worden.

Vitesse werd opnieuw gevaarlijk nadat André Ramalho de bal in de voeten van een Vitesse-aanvaller kopte na een hoge bal. Hij kon het schot vervolgens echter zelf blokken. PSV kwam zelf niet tot kansen. Tekenend daarvoor was dat Olivier Boscagli het zelf maar probeerde van meer dan dertig meter. Wat opviel was dat de spelers onderling zeer gefrustreerd reageerden.

In de blessuretijd kreeg Vitesse plotseling nog een enorme kans nadat het achterin bij PSV wederom volledig verkeerd stond. De inzet van Van Ginkel werd dit keer echter door Jordan Teze nog net van de lijn gehaald.

Ook Peter Bosz was duidelijk ontevreden en bracht na de rust direct drie wissels. Jerdy Schouten maakte zijn debuut voor PSV, terwijl ook Ismael Saibari en Guus Til binnen de lijnen kwamen. André Ramalho, Johan Bakayoko en Isaac Babadi bleven in de kleedkamer achter.

Al snel leek Saibari na een goede steekbal van De Jong voor de gelijkmaker te zorgen, maar de vlag ging vanwege buitenspel de lucht in. De VAR greep echter in en de treffer werd goed gekeurd. Het betekende het eerste doelpunt van de jeugdinternational van Marokko in PSV 1.

PSV was een stuk scherper uit de kleedkamer gekomen en was bijna constant in balbezit op de helft van Vitesse. Na een klein uur volgde echter een tegenslag toen Patrick van Aanholt geblesseerd raakte en niet meer verder kon. Net in de periode dat de ploeg even met tien man op het veld stond kreeg Vitesse opeens een enorme kans na een misverstand tussen Schouten en Boscagli, maar het schot van Hamulic ging net naast het doel. Shurandy Sambo verving vervolgens Van Aanholt, omdat Phillipp Mwene vanwege een blessure ook al ontbrak in de selectie.

Twee minuten later kreeg de thuisploeg een gigantische kans, dit keer na miscommunicatie tussen Schouten en Walter Benítez. De doelman trapte naast de bal en raakte de gelegenheidsverdediger. Invaller De Regt kreeg daardoor voor een volledig leeg doel de mogelijkheid om te scoren, maar raakte de lat.

Ruim een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Na een uitstekende bal van Joey Veerman schoot Vertessen in de korte hoek snoeihard binnen. Enkele minuten later volgde ook de de derde treffer nadat de bal op de stip ging na een overtreding op Vertessen. De Jong zorgde vervolgens dat ook zijn naam op het scoreformulier kwam. Het was bovendien een mijlpaal voor de aanvoerder, omdat het zijn 150ste doelpunt in de Eredivisie was.

Het duel was daarmee echter nog zeker niet beslist. Boscagli gaf als laatste man een verkeerde pass, waardoor Boutrah alleen op Benítez af kon. De Fransman schoot echter net naast het doel. Nog geen minuut later leek PSV voor de definitieve beslissing te kunnen zorgen. Opnieuw stond Veerman met een geweldige bal aan het beginpunt van de aanval. Til kon op Room aflopen en gaf de bal opzij aan Vertessen. De Belg kon voor een volledig leeg doel zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maken, maar hij raakte de bal volledig verkeerd en schoot naast.

In de resterende minuten probeerden beide ploegen nog op jacht te gaan naar een doelpunt. Invaller Anwar El Ghazi werd nog twee keer gevaarlijk, maar doelpunten vielen er niet. Het betekende dat PSV inmiddels 22 officiële wedstrijden op rij ongeslagen is en zich nu volledig kan focussen op het tweeluik tegen Rangers FC.


[video] Highlights Vitesse - PSV


Peter Bosz: 'We maken het onszelf zo onnodig moeilijk'

In gesprek met ESPN was Peter Bosz blij met de overwinning, maar ook kritisch over het spel van met name de eerste helft. "We maken het onszelf zo onnodig moeilijk", aldus Bosz. "We lijden heel slordig balverlies, echt heel slordig. Het tempo lag te laag, we lopen te veel met de bal. Op momenten dat we dat wel goed doen, zie je dat we heel goed combineren en daar hebben we de spelers ook voor. Je moet de bal niet onnodig spelen, maar gewoon de simpele oplossing zoeken."

Bosz was het niet eens met de opmerking dat het slap was in de eerste helft. "Dat lijkt dan wel zo als je onnodig balverlies lijdt en je er te ver vanaf staat om druk te kunnen zetten", zo gaf hij aan. "Ze speelden heus wel met inzet, maar het was gewoon niet goed genoeg."

Gevraagd werd aan de trainer wat hij in de rust had gezegd. "Eigenlijk niet zoveel. Ik heb drie man gewisseld en gezegd hoe we dat in de tweede helft zouden gaan doen", zei hij daarover. "We hebben met Jerdy geprobeerd een extra man op het middenveld te krijgen en dat pakte goed uit. Je hebt dan ook geluk dat je heel vroeg scoort."

Bosz ging verder: "Ik was al blij dat we met 1-0 de rust ingingen, want vlak voor rust hadden zij een hele periode waarin ze aandrongen. Vitesse was zeker niet beter, maar het kon wel gebeuren die 2-0. Dat lag aan ons, want we waren zo slordig. Na rust schieten ze ook nog die bal op de lat. Dat heeft allemaal met onze slordigheden te maken. Uiteindelijk hebben we wel terecht gewonnen."


[video] Interviews | Eerste reacties na het uitduel met Vitesse


Jerdy Schouten: 'Het is niet mijn favoriete plek, maar als ik er nodig ben ga ik daar staan'

Jerdy Schouten was in gesprek met ESPN blij met zijn debuut voor PSV, ook al was het niet op zijn favoriete positie. "Daar speel ik normaal gesproken niet, maar als ik daar nodig ben ga ik daar natuurlijk staan", aldus Schouten. "Mijn opdracht was min of meer dat ik bij balverlies een centrale verdediger was en bij balbezit moest inschuiven. Ook bij het druk zetten zou ik dan op het middenveld moeten uitkomen."

PSV ontsnapte nog wel toen na een miscommunicatie tussen Schouten en Walter Benítez op de lat werd geschoten. "Hij ging er gelukkig niet in", zo gaf hij aan. "Dat zal naar mate we elkaar kennen alleen maar beter gaan. Het was een momentje van miscommunicatie. Het kan niet gebeuren, maar het gebeurt wel."

Gevraagd werd aan Schouten of hij zichzelf als voetballer kan omschrijven. "Ik ben een nummer zes normaal gesproken. Ik hou ervan om aan de bal te zijn, maar in Italië heb ik ook echt mijn verdedigende kwaliteiten ontwikkeld en positioneel goed weet waar ik moet staan. Daar ligt wel mijn kracht", zei hij daarover. "Elke trainer daar wil dat je met gif in je lijf speelt, maar zelf wist ik ook wel dat ik daar nog vooruitgang kon boeken en dat heb ik denk ik wel gedaan."


Yorbe Vertessen: 'In de minuten die ik krijg hoop ik mezelf te laten zien'

In gesprek met ESPN was Yorbe Vertessen blij met zijn doelpunt. "Ik hoefde er niet over na te denken", aldus Vertessen. "Het was eigenlijk wel een beetje te vergelijken met het doelpunt van Noa Lang van vorige week tegen FC Utrecht."

Gevraagd werd hoe het is dat hij Lang boven zich in de pikorde heeft. "Dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk, maar in de minuten die ik krijg hoop ik mezelf te laten zien", zo gaf hij aan. "Het gaat lekker nu en ik hoop dat ik deze lijn kan vasthouden."

Ook kreeg de aanvaller de vraag of hij ook op de rechterkant kan spelen. "Dat heb ik in de voorbereiding ook gedaan. Het maakt mij niet uit waar ik speel", zei hij daarover.


Karakteristieken

Uitslag: 1-3 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Van Ginkel ('19)
Goal
1-1 Ismael Saibari ('48)
Goal
1-2 Yorbe Vertessen ('64)
Goal
1-3 Luuk de Jong ('70, penalty)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
14.876 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Jerdy Schouten ('50)

Opstelling PSV

Yorbe VertessenLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanIsaac BabadiIbrahim Sangaré


Patrick van AanholtOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'46 Guus Til voor Isaac Babadi
'46 Jerdy Schouten voor André Ramalho
'46 Ismael Saibari voor Johan Bakayoko
'58 Shurandy Sambo voor Patrick van Aanholt
'87 Anwar El Ghazi voor Yorbe Vertessen


Opstelling Vitesse

BoutrahHamulicKozlowski


TielemansVan GinkelMeulensteen


CornelisseIsimat-MirinOrozArcus


Room

Wissels:

'58 De Regt voor Hamulic
'58 Manhoef voor Kozlowski
'83 Egbring voor Arcus
'83 Van Zwam voor Boutrah


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-3 (1-0)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-2)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-2)
 5 1-2 (1-0)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
10  5 1-3 (0-2)
11  5 1-3 (1-1)
12  5 2-3 (1-0)
13  5 1-3 (0-1)
14  5 1-3 (1-1)
15  5 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.28. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Yorbe Vertessen (70 -> 5,0)
2. Joey Veerman (32 -> 4,0)
3. Luuk de Jong (22 -> 3,0)
4. Ismael Saibari (17 -> 2,0)
5. Jordan Teze (15 -> 1,0)
6. Jerdy Schouten (8 -> 0,0)
7. Olivier Boscagli (7 -> 0,0)
8. Walter Benítez (3 -> 0,0)
9. Ibrahim Sangaré (2 -> 0,0)
9. Shurandy Sambo (2 -> 0,0)
11. Guus Til (1 -> 0,0)
11. Patrick van Aanholt (1 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
13. Armando Obispo (0 -> 0,0)
13. André Ramalho (0 -> 0,0)
13. Xavi Simons (0 -> 0,0)
13. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
13. Noni Madueke (0 -> 0,0)
13. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
13. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
13. Joël Drommel (0 -> 0,0)
13. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
13. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Boy Waterman (0 -> 0,0)
13. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
13. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
13. Philipp Max (0 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
13. Sávio (0 -> 0,0)
13. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
13. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
13. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
13. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
13. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
13. Fábio Silva (0 -> 0,0)
13. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
13. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
13. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
13. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
13. Noa Lang (0 -> 0,0)
13. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
13. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
13. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
13. Tygo Land (0 -> 0,0)
13. Malik Tillman (0 -> 0,0)
13. Sergiño Dest (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Voor mij als inwoner van (de regio) Arnhem natuurlijk een leuke pot. Over het algemeen is PSV best succesvol in het Gelredome, al was het vorig jaar natuurlijk wel een domper dat in een zeer matige wedstrijd gelijkgespeeld werd tegen het slechtste Vitesse sinds mensenheugenis.

Ik denk dat PSV op dit moment een niveau haalt waartegen Vitesse simpelweg niet opgewassen is. Ik verwacht dan ook niet al te veel problemen en een 0-2 / 1-3 uitslag.

Ben benieuwd wat Peter Bosz gaat doen qua opstelling. Enerzijds loopt het tot nu toe heel lekker en hoef je eigenlijk niet te wisselen. Anderzijds heb je met Schouten en Tillman 2 nieuwe jongens tot je beschikking, terwijl je dinsdag de megabelangrijke pot in Glasgow gaat spelen.

Ik zou ervoor kiezen om met de standaard basisopstelling te starten (dus incl. Teze, Babadi en Lang) en dan, mocht je in staat zijn de wedstrijd in de eerste helft te beslissen, in de tweede helft Schouten, Saibari, Sambo en Pepi minstens een half uur te laten spelen. Tillman zou dan bijv. het laatste kwartiertje nog kunnen invallen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Voor mij is deze wedstrijd zeer speciaal veel vrienden en bekende zijn nu de tegen partij bij verlies moet ik dat een 1/2 jaar aan horen ,ga uit van een fris en goed psv die de deur dicht houd en natuurlijk de 3 punten pakken ,gaan het beleven jammer geen uitvak dan maar anders ...
+1/-0

 
10 maanden geleden
Hebben jullie ervaring met het bezoeken van het thuisvak in het Gelredome als PSV een bezoek brengt? Ik woon ook in Arnhem en bezoek soms een wedstrijd van Vitesse. Toen ze tegen Utrecht speelde werd om mijn ID gevraagd en gaf de security aan dat ze keken naar mijn geboortestad. Aangezien dat Eindhoven is, maak ik me wel zorgen als ik in het thuisvak van Vitesse zou willen zitten bij een wedstrijd tegen PSV.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ze zijn streng inderdaad. Ze hoorde aan mijn accent en zoekend kijken dat ik niet vaker bij vitesse kwam. Kom ook niet uit de regio dus of ik kon verklaren wat ik kwam doen. Ik ga niet zwart gekleed, geen hoody, hou mijn shirt aan. Vind ik dan toch gek als er vrije kaartverkoop is, dan moet je niet moeilijk doen.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Eens. Ik weet niet of er toen tegen Utrecht vrije verkoop was. Morgen tegen PSV is dat er in ieder geval niet. Overigens heeft mijn vrouw een fankaart voor Vitesse voor deze gevallen. Ik zelf kon dat niet; volgens de regels van de KNVB mag dat niet omdat ik al een PSV clubkaart heb.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Soms zeer streng en zeker niets van psv laten zien en niet juichen anders wordt je er uit gezet zitten ook nu groepjes met boefjes..
+2/-0

10 maanden geleden
Middenveld Schouten, Sangare en Veerman.
Wie doet ons wat.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Onze verdediging ;)
+3/-0

 
10 maanden geleden
Bij 90% van de tegenstanders in NL hebben we daar niet veel last van, ik hoop dat Vitesse bij die 90% hoort :)
+1/-0

 
10 maanden geleden
90% van de tegenstanders loopt er met gemak doorheen bedoel je …..
+3/-0

 
10 maanden geleden
Ik neem mijn woorden terug en jouw mening klopt dus wel :)
+1/-0

10 maanden geleden
Zet dan Babadi op linksvoor, heeft ie in de jeugd ook vaker gespeeld. Vertessen is leuk voor een kwartiertje als iedereen moe is bij de tegenstander.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Zelfs dan nie
+1/-0

 
10 maanden geleden
Inderdaad. Die gozer kan er niks van [sic].
+1/-0

 
10 maanden geleden
Inderdaad. Die had ik nog gemaakt.
+1/-0

 
10 maanden geleden
En deze (in de 79e minuut) had zelfs ik gemaakt 🫢
+2/-0

 
10 maanden geleden
We gaan voetbalskoen kopen Rups
+1/-0

 
10 maanden geleden
Wel de dozen er vanaf halen 🤣
+1/-0

10 maanden geleden
Helaas is Lang er niet bij volgens sommige media, weet niet of dit waar is we gaan t zien. Maar ook zonder hem moeten we dit varkentje wassen met een ruime overwinning en het liefst met dominant voetbal zonder zelf weinig weg te geven achterin.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Met nijhuis een vrijbrief om te schoppen. Wat dat aangaat maar goed dat hij er niet is.
+1/-0

10 maanden geleden
Jammer dat Saibari niet speelt ipv Vertessen. Hopen dat Vertessen alsnog wordt verkocht deze window.
+3/-1

 
10 maanden geleden
Ik vind Vertessen ook te wild. Er snel maar daarna wat weinig controle.
+2/-1

10 maanden geleden
Je hoopt uiteraard dat we ten koste van de Rangers de CL in gaan, maar als Sturm Graz en Vitesse er al zo makkelijk doorheen komen….. ik hou mn hart vast.
+7/-0

 
10 maanden geleden
Daarom ben ik ook nooit voor een speelwijze waarbij de backs al zo snel ver naar voren staan. Maar het middenveld mag ook wel wat meer doen.
+1/-0

10 maanden geleden
Onvoorstelbaar hoe simpel we de goals tegen krijgen. Seizoen op seizoen. En weigeren te investeren in fatsoenlijke verdedigers…
+8/-0

10 maanden geleden
Misschien er vandaag een keer keihard afgaan zodat de ogen geopend worden om de verdediging te versterken? Deze verdediging is gewoon niet goed genoeg. Dit weet heel Nederland al jaren maar PSV heeft oogkleppen op...
+1/-7

 
10 maanden geleden
Ja, laten we vooral hopen dat PSV verliest :ja :denk
+9/-2

10 maanden geleden
Van Aanholt, Vertessen en de Jong niet best.. drama dat ze zich niet eens kijken op te kunnen laden voor met alle respect Vitesse. Ik zie het nog wel goed komen maar goed spelen ze nog niet deze wedstrijd.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik vind Vertessen juist 1 van de betere op het veld vandaag. Daar gaat tenminste nog wat dreiging vanuit. Bakayoko stelt beetje teleur mijns inziens. En ja, Van Aanholt en Ramalho gewoon heel erg matig.Maar uiteindelijk is het collectief gewoon wild en slordig.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Bakayoko inderdaad, ik weet niet wat er met hem aan de hand is maar normaal is hij vele klassen beter. Als je je ene vleugelaanvaller niet hebt en de andere als een krant speelt wordt het uiteraard lastig.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik vind Vertessen echt niet zo best.. maar vind ze allemaal zwaar ondermaats. En er is 1 club geïnteresseerd in Bakayoko en meneer speelt meteen ruk want hij wil graag blijven..
+1/-0

10 maanden geleden
Derde wedstrijd op rij waarbij de tranen je in de ogen springen, het is niet best hoor.
+1/-3

 
10 maanden geleden
En vijfde wedstrijd op rij dit seizoen dat je wint :ja
+4/-1

10 maanden geleden
Vooral geen aandacht voor een paar fatsoenlijke centrale verdedigers.
+1/-0

10 maanden geleden
Goh, daar ligt dat PSV shirt met 32 erop weer op het veld. Wat doet dat daar toch ?
+1/-1

10 maanden geleden
Goed om eens te zien hoe ze met tegenslag omgaan.
+2/-0

10 maanden geleden
Breng schouten er maar in om de bal naar de juiste kleur te spelen. Wellicht kan Lang nog invallen?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Lang zit niet op de bank. El ghazi daarentegen wel
+1/-0

 
10 maanden geleden
Oh gelukkig el ghazi....
+1/-0

10 maanden geleden
Slordig, heel slordig. Ze zijn allemaal boos op elkaar, maar misschien eerst zelf eens wat meer concentratie en vastigheid.
+2/-0

10 maanden geleden
Wat een voetbal zeg waar zit ik naar te kijken in de rust maar flink wisselen
+2/-0

10 maanden geleden
Het is algeheel niet best. Spelers ver ondermaats. Probeer op z’n minst een schot tussen de palen te krijgen, in plaats van afzwaaiers richting de cornervlag. Benieuwd of Bosz in de rust al gaat ingrijpen. Onze invallers zorgen immers voor de overwinning heb ik vorige week begrepen!
+2/-0

10 maanden geleden
Die Ramalho. Verlos ons en hem uit zijn lijden aub
+10/-0

 
10 maanden geleden
Ik vrees dat we er nog wel ff aan vast zitten, geloof maar niet dat ze die ergens kunnen gaan slijten voor meer dan een half miljoen....
+1/-0

 
10 maanden geleden
Lekker verhuren dan..
+1/-0

10 maanden geleden
Iedere wedstrijd weer denk ik, "waarom toch al die kritiek op Ramalho? Hij doet het toch best heel prima?"
En iedere wedstrijd weer komt er dan weer zo'n "Ah ja, daarom!" momentje...
+4/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Het spel van Bosz is leuk als het werkt, met deze verdediging gaat dat van z’n leven niet werken.
Cocu is slim genoeg om hier doorheen te prikken.

Kan het vooral de TD kwalijk nemen.
+4/-1

10 maanden geleden
Wat een ongelofelijk slap zooitje zeg.
Had zo het idee dat die instelling achter ons was gebleven maar ze gaan gewoon verder net als vorig seizoen.
Flink wisselen zometeen.
Gelukkig is er niet in de verdediging geïnvesteerd, helemaal niet nodig.
+6/-0

10 maanden geleden
hebben ze hier de hele week op geoefend om deze wedstrijd te spelen man man!!!
+2/-0

10 maanden geleden
Mooie schiettent daar achterin, we mogen blij zijn dat het geen 4-0 staat... :X
+3/-0

10 maanden geleden
Over het algemeen heel slordig. Spelen naar een medespelers lijkt erg moeilijk vandaag.

Wat verder opvalt is de ruimte die van Ginkel krijgt in onze 16. Let daar maar eens op als vitesse aanvalt.

Verder zie ik veel voorzetten vanaf rechts over Luuk heen gaan richting Vertessen. Geen idee wat ze van hem verwachten. Ik vind hem niet veel maar neem het hem niet kwalijk dat hij niet 30 cm langer is.

Daarnaast zie ik in vorige wedstrijden en ook nu weer bij corners van ons de spelers die voor de restverdediging moeten zorgen rare keuzes maken. Dat zorgt voor onrust in het spel en hoop bij de tegenstander. Gewoon de bal helemaal eruit halen of weer erin gooien.

Ben benieuwd of Bosz het kan omdraaien in de rust.
+1/-0

10 maanden geleden
Wat die Ramalho laat zien is bij vlagen echt lachwekkend slecht!
Oo deze manier kan hij zomaar voor het 2e seizoen op rij de champions League voor ons gaan verpesten!
Ook Vertessen heeft te weinig niveau
+4/-0

 
10 maanden geleden
Het is inderdaad bedroevend wat Ramalho laat zien, geeft net voor rust door zijn eigen balcontrole-geklungel op de middellijn een levensgrote kans weg. Eigenlijk kan dit niet meer met Ramalho. Zet Teze daar dan gewoon op die positie en Sambo op rechts.
+6/-0

 
10 maanden geleden
Het is inderdaad bedroevend wat Ramalho laat zien, geeft net voor rust door zijn eigen balcontrole-geklungel op de middellijn een levensgrote kans weg. Eigenlijk kan dit niet meer met Ramalho. Zet Teze daar dan gewoon op die positie en Sambo op rechts.
+2/-0

10 maanden geleden
Cocu heeft het gewoon beter voor elkaar dan Bosz.PSV heeft blijkbaar niet door dat van Ginkel regelmatig diep gaat.Kun je het middenveld kwalijk nemen.Het had al 2 of 3 nul kunnen staan.De extra klasse van Lang wordt echt gemist.Met middelmaat win je deze wedstrijd niet.
+3/-1

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Goed onderbouwd, de tussenstand zegt nu toch echt iets anders, denk dat jij de "middelmaat" van PSV een beetje onderschat ;)
+1/-0

10 maanden geleden
3 wissels in de rust. Het zal me benieuwen. Hoop dat het nog goed komt!
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Wie moet er in hemelsnaam scoren vandaag.
(Kan Luuk de Jong ook voetballen of alleen koppen....)
+1/-0

 
10 maanden geleden
Tja....de man van 10 miljoen
+1/-0

 
10 maanden geleden
Saibari 😉
+1/-0

 
10 maanden geleden
Saibari ;)
+1/-0

10 maanden geleden
Eindelijk Ramalho er uit, hoop ook niet weer dat ie nog in de basis komt.
+3/-0

 
10 maanden geleden
IK vermoed dat hij dinsdag niet in de basis staat.
+3/-0

10 maanden geleden
De eerste pot buiten de deur en 't is weer mis
+1/-0

10 maanden geleden
Dan maar een middenvelder op die plek inderdaad, dit kon echt niet meer!
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Saibari die wel laat zien hoe het moet en wat zat die grensrechter fout met zijn buitenspel.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Saibari
+1/-0

10 maanden geleden
En weer na de 1-1 veel meer power.
+1/-0

10 maanden geleden
BAM.....YESS
+1/-0

10 maanden geleden
Mooie actie en goal van Vertessen. Ik ben soms ( te ) kritisch maar als het goed is zeg ik het ook.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Hopen dat eventuele kopers alleen naar de goals kijken
+1/-0

 
10 maanden geleden
En wederom een goeie actie van Vertessen.
+2/-0

10 maanden geleden
Ja jongens laten we Vertessen lekker verkopen. Denk dat PSV dan een grote fout maakt. Kijk naar zijn twee doelpunten tot nu toe. Nuf said!!
+4/-1

 
10 maanden geleden
Vertessen niet wegdoen, ik ben fan.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Is gewoon een goede speler.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Hahaha goed geprobeerd maar ik trap er niet in.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Geweldige goals maar tot die goals speelde ook hij niet goed en dan mag dat gewoon gezegd worden. Dat betekent niet dat hij meteen verkocht hoeft te worden.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
10 maanden geleden
Aub Pepi voor De Jong … dit is geen wedstrijd voor Luuk!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Na deze penalty inderdaad wisselen, ben ik met je eens.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
10 maanden geleden
;)
+2/-0

Kleine1 (geschorst)
10 maanden geleden
Eerlijk gezegd zag ik geen contact bij Vertessen …
Maar hij is wel verrekes dreigend vandaag … die jongen bloeit op onder Bosz!
+2/-0

10 maanden geleden
Kan je er best bij hebben die Yorbe..zou Ruud nou als hij zo'n wedstrijd ziet niet bij zichzelf denken "ik had wellicht ook wat vaker en wat eerder moeten wisselen"? Dit is echt zo'n pot die we vorig jaar verloren zouden hebben.
+6/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Mee eens. Trouwens de vedldoelpunten die PSV dit seizoen maakt zijn van een behoorlijk niveau. Verdedigend is het soms echt nog erg magertjes maar aanvallend is PSV dit seizoen erg goed.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Mee eens. Trouwens de vedldoelpunten die PSV dit seizoen maakt zijn van een behoorlijk niveau.
+1/-0

10 maanden geleden
Nog een er erbij en ik ben weer tevreden
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
En nu doorgaan … doelpuntjes en die 1e plek pakken …

Al bijven ze gvd nog steeds gevaarlijk … ;(
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ja wij zeiden ook, je moet ze niet op 2-3 laten komen. Het is dat Vitesse ook niet scherp is voor de goal.
+1/-0

10 maanden geleden
Ligt misschien aan mij maar ik vind PSV beter voetballen sinds van Aanholt en Ramalho er uit zijn.
+5/-0

 
10 maanden geleden
Denk niet dat het aan jou ligt ;)
+3/-0

 
10 maanden geleden
Je ziet wel dat Schouten echt een middenvelder is. Staat vaak te diep.

Het geheel blijft slordig maar als we ook dit soort wedstrijden winnen ben ik tevreden.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik vraag me alleen af of het wel echt door die twee wissels kwam. De bekende Ramalhootjes worden nog steeds gemaakt, alleen nu door zijn vervanger Schouten en door Boscagli. De sterkste fase vond ik zelf het eerste kwartier na rust toen Van Aanholt er nog wel bij was.
+1/-0

10 maanden geleden
Een paar weken geleden uitte ik mijn genoegen over de terugkeer van Boscagli. Maar die is het vandaag echt he-le-maal kwijt zeg
+3/-0

 
Kleine1 (geschorst)
10 maanden geleden
Ja, hij doet nu precies war Ramalho altijd doet …. Wat is dat toch?
+2/-0

Kleine1 (geschorst)
10 maanden geleden
Ik zou zeggen Vertessen man vd wedstrijd, maar waarom kan hij die pass van Til niet met links nemen??
+5/-0

 
10 maanden geleden
Ik zou zeggen Bosz man van de wedstrijd, heeft durven ingrijpen in de rust met 3 goede wissels waardoor deze wedstrijd toch gewonnen is.
+4/-0

 
Kleine1 (geschorst)
10 maanden geleden
Oh ja, helemaal met je eens …maar man vd wedstrijd is nooit de coach .. 😉
+3/-1

10 maanden geleden
Ik vind Sambo helemaal niet onder doen voor Van Aanholt trouwens (zelfs iets beter). En deze wedstrijd bevestigt mij dat Saibari op het moment verder is dan Babadi en een basisplaats heeft verdient. Verder veel betere 2e helft dan 1e helft!
+3/-0

 
Kleine1 (geschorst)
10 maanden geleden
Saibari stond eerder deze week in de basis, maar presteerde toen ook niet veel …
Ik denk dat Babadi toch een iets betere speler is, maar nog niet helemaal klaar is … met name door z’n leeftijd en minder ervaring op dit niveau. Maar die jongen komt er wel …
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik vond hem verdedigend ok, maar aanvallend niet veel toevoegen. Die rushes van van Aanholt zijn toch wel een extra wapen als hij er overheen klapt ( en nar de juiste kleur speelt)
+1/-0

10 maanden geleden
Ik mag hopen dat onze Earnie nog een centrale verdediger haalt. Na vanavond nogmaals kunnen zien dat Ramalho zwaar tekort doet en dat Schouten geen CV is maar een middenvelder.
+4/-0

Kleine1 (geschorst)
10 maanden geleden
Ik had eigenlijk wel Schouten voor Sangare willen zien … ik vind Sangare het spel vertragen, en voor de rest niet veel toevoegen.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Had hem ook liever zijn debuut op die positie zien maken. Deed het naar mijn idee niet heel lekker op RCV terwijl je ziet dat hij veel comfortabeler is wanneer hij een linie hoger komt te staan.
+1/-0

10 maanden geleden
Zeer benieuwd hoe Bosz nu de rechtsachter gaat oplossen. Je kan ramalho na deze wedstrijd niet meer laten staan.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Gezien het feit dat je nu nog vier fitte verdedigers hebt, verwacht ik niet dat Ramalho op de bank gaat zitten tegen Rangers
+1/-0

10 maanden geleden
Schouten kan mij zeer bekoren, goeie aankoop.
Mooie goal Vertessen maar dan ook weer een blunder van hem.

Allemaal maar aan eht bier en snel vergeten deze pot.
Proost vrienden
+2/-0

10 maanden geleden
Nou godzijdank 3 punten.
Het was verre van goed.

Op naar het tweeluik met Rangers.
+3/-0

10 maanden geleden
Vertessen was de beste vandaag(met Veerman, vooruit dan). Zijn goal was eigenlijk mooier dan die van Lang tegen Utrecht. PSV herstelt zich prima 2e helft, dat geeft hoop voor dinsdag.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Wat mij wel verbaasde was waarom Vertessen die panklare bal die hij van Til kreeg ook niet met links schoot. Natuurlijk is rechts zijn eerste been, maar als hij ook deze met links had genomen had het bijna niet fout kunnen gaan. Luc Nilis had deze zeker gemaakt...
+1/-0

 
10 maanden geleden
Mee eens.
+1/-0

10 maanden geleden
Gelukkig in de tweede helft nog recht kunnen zetten, al ben je ook toen een paar keer goed weggekomen.

Typisch overigens dat je een paar namen zich hier alleen laat zien als PSV achter staat en ze steeds een internetstoring hebben als PSV op voorsprong komt en wint :denk
+2/-1

 
10 maanden geleden
Maak je niet druk. Ieder z’n ding.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
10 maanden geleden
Wie wie ? 😉
+1/-0

 
10 maanden geleden
Denk aan je hart, tel je zegeningen en hoop dat je je vrienden niet teveel ziet dit jaar.
+1/-0

10 maanden geleden
Belangrijke overwinning.
Wat voor mij het verschil is tov vorig jaar, omzettingen met een duidelijk doel. Ik denk dat Til gruwelijk belangrijk was vandaag. Hoeveel meters hij weer gemaakt heeft, waardoor het middenveld uit elkaar getrokken werd, waar we voor rust niet aan te pas kwamen. Met schouten als een extra middenvelder en boscagli die ook aardig kan voetballen was er een zwaar overwicht op het middenveld. Het kan net zo goed fout aflopen. Dat weet ik wel. Maar het kwartier na rust was volgens mij echt goed.

Onder aan de streep heb je met Utrecht en vitesse 2 subtoppers gehad, terwijl onze vrienden uit duivendrecht al 2 "mindere goden" hebben gehad. En feyenoord ook al puntverlies heeft geleden.

Al met al prima en op naar dinsdag:)
+1/-0

10 maanden geleden
wederom veel voor verbetering vatbaar maar ook wederom had ik steeds het gevoel dat het goed zou komen. In tegenstelling tot vorig jaar toen heel veel wedstrijden eindigden met billenknijpen en de deksel op de neus krijgen is dat nu net andersom. Ik weet , het is veels te vroeg om dat te zeggen maar het begint qua overtuiging en resultaat al een beetje op een kampioensploeg te lijken. Niet per se heel goed spelen, de tegenstander toch nooit het gevoel geven dat je te verslaan bent en uiteindelijk gewoon winnen.
Tja en Ramalho en in mindere mate Bosgagli , Zij zouden gewoon veel simpeler en op zeker moeten spelen maar ze willen beiden te vaak de voetballende , te moeilijke, oplossing kiezen. Dat zou Bosz toch ook moeten zien.
En dan nog als toetje puntverlies in adam....mooi weekend
+2/-0

 
10 maanden geleden
Had ik ook, dat het wel goed zou komen. Dat heb ik een paar jaar niet altijd gehad.
+1/-0

10 maanden geleden
3 punten is heul veul voor deze schertsvertoning. Hoop dat Peter Bosz gezien heeft dat Schouten geen cv is en dat Stewart heeft gezien dat Bakayoko geen 30 miljoen waard is.
+1/-3

 
10 maanden geleden
Natuurlijk weet Bosz dat hij een echte nummer 6 is,hij bracht hem nu centraal om van achteruit meer voetbal te brengen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Oftewel, Bosz heeft in de jaren hiervoor veel geleerd. Goed doordacht van hem. Denk dat ie ook Sangare daar neer had kunnen zetten maar die is minder zuiver in de passing.
+1/-0

10 maanden geleden
Slechte wedstrijden moet je ook winnen, maar Stewart mag wel aan de slag. Buiten Sambo zaten er niet eens verdedigers op de bank en het halve elftal was net wel/net niet goed genoeg om bankzitter te mogen zijn. Zeker geen basis.
+1/-1

10 maanden geleden
2 punten los en Utrecht en Vitesse maar alvast gehad. Da's wel geen Excelsior of Fortuna Sittard, maar toch..
+5/-0

10 maanden geleden
Mede door de nonchalante instelling was vitesse duidelijk de bovenliggende partij in de 1e helft.
Waarschijnlijk hebben ze zich met zijn allen in de rust is goed kwaad gemaakt en lieten ze vervolgens zien over voldoende veerkracht te beschikken.
Luuk de Jong had daar m.i een groot aandeel in en ook Vertessen speelde een prima 2e helft.
Laat nog eens zien hoe belangrijk het is om er dinsdag vanaf minuut 1 in volle scherpte te staan,want ook die hebben een paar snelle jongens voorin lopen.
+2/-0

10 maanden geleden
Eind goed al goed.Wissels gaven de doorslag hoewel ik Schouten verdedigend niet goed vond.Inschuiven naar het middenveld was wel prima.Tevreden met de punten maar het had ook anders kunnen aflopen als vitesse beter had afgewerkt.En Ginkel bleef maar vrij opduiken in het strafschopgebied.Slimme voetballer.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Tegen Rangers hoop ik dat Teze centraal komt te staan en Sambo rb.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Eens, en wie dan linksback? Van Aanholt zag er uit als een hamstringblessure
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ja,dat kan nog een probleem worden misschien.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Mwene? Of is die al weg? Is kwaaitaal nog in gebruik?
+1/-0

10 maanden geleden
Prima tweede helft. Invallers en Vertessen maakten het verschil. Schouten is een prima aanwinst maar geen verdediger. Meerdere keren zie je dat ie als een middenvelder denkt en kopduels etc aangaat. Lijkt me voor dinsdag geen goed idee dus ik vrees dat we nog langer naar Ramalho gaan kijken. Tot slot, als er iemand nog een bevestiging nodig had dat ze echt nog twee goede verdedigers moeten halen dan moet je deze wedstrijd nog een keer integraal gaan kijken. Des te knapper dat er ondanks dit alles gewoon gewonnen wordt.
+1/-0

10 maanden geleden
Dan maar een middenvelder op die plek inderdaad, dit kon echt niet meer!
+1/-0

10 maanden geleden
Bosz heeft met zijn wissels de boel goed omgezet. Verdedigend is het dramatisch en dit gaat PSV heel veel punten kosten en dus ook miljoenen. Investeer nu maar in de verdediging. Er moet een back komen en een centrale verdediger. Ramalho kan echt niet meer maar dat geld ook voor van Aanholt. Een wereld van verschil met vorig seizoen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Hoop je nu weer dan dat PSV verliest? Of was dat alleen vanavond?
+1/-0

10 maanden geleden
Nou, ons alles of niks kamikaze elftal staat al vast na vandaag! Saibari altijd opstellen, die brengt tenminste spirit en power en hij is de enige die met de bal aan de voet het middenveld durft/kan in dribbelen. Desnoods op rechtsback dan kan Teze centraal ipv Ramalho
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
@moderators; er staat bij de items dat noa lang zich in een paar minuten wil laten zien. Dat moet Yorbe Vertessen zijn.

Edit; inmiddels aangepast zie ik
+1/-0

10 maanden geleden
Laat ik maar even met het positieve beginnen. 3-1, wederom winst. Goed dat Peter en staff de wedstrijd lezen en weten wat er nodig is om de wedstrijd te doen kantelen. Een ervaren trainer die ook DURFT in te grijpen met wederom een succesvol wissel beleid.
Ik maakt me echter wel zorgen dat het er op begint te lijken dat deze spelers na 3 wedstrijden het al niet meer op lijken te kunnen brengen Boszball te spelen... (begon al bij utrecht) iemand anders ook deze gedachte?
+1/-1

 
10 maanden geleden
Ik had daar ook mijn gedachten over,maar dan anders.
Namelijk dat dat pressing voetbal gewoon nooit constant kan worden uitgevoerd,maar dat hebben we bij Cocu,van Bommel,Schmidt en ja zelfs bij van Nistelrooij ook al eerder ervaren.
maar nu werd Bosz aangesteld en de heren analytici struikelden over elkaar om het over het leuke voetbal te hebben,maar vergelijkingen of de zelfde insteek bij de eerder genoemde trainers wordt niet gesproken.
Oftewel die analytici pagaaien elkaar ook maar na en zwetsen een eind uit hun nek.
uitzondering als Vink nagelaten.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Doe niet zo negatief. We hebben tot nu toe de wedstrijden gewonnen en spelers moeten nog wennen aan deze manier van voetballen en aan elkaar ( nieuwe spelers etc ). We zijn net begonnen.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Ik vind dat een beetje rare conclusie. Waarom zouden ze het 3 wedstrijden wél op kunnen brengen en daarna niet meer?

Mijn filosofie is dat je zo goed bent als de tegenstander je laat spelen. En natuurlijk speelt je eigen kwaliteit ook een grote rol. Maar een tegenstander die kwalitatief minder is, kan misschien wel een goed plan hebben opgesteld om ons te ontregelen, waardoor het lijkt alsof wij heel slecht spelen.

Hoe langer het seizoen duurt, hoe meer ingespeeld de tegenstanders raken en hoe langer de trainers van de tegenstanders hebben kunnen nadenken over hoe wij ontregeld kunnen worden. Als topclub moet je daar mee om kunnen gaan, en over voldoende wapens beschikken dat ze niet allemaal tegelijk kunnen worden uitgeschakeld.

Gisteren was het geen beste pot, er zaten in tegenstelling tot eerder ongelofelijk veel slordigheden in het spel. Sommige spelers zaten er niet lekker in. Gelukkig konden we het in de tweede helft nog omdraaien. Vertessen belangrijk met een goeie goal en het versieren van de penalty. Toch zie je aan bijna alles dat Yorbe geen (basis)materiaal is voor PSV1. Daarvoor komt hij technisch toch te kort. Tegen Graz zag je dat ook al. Lang wil altijd de bal hebben en zorgt altijd voor reuring. Yorbe is wat dat betreft veel minder aanwezig.

Laten we hopen dat het met de blessure van Van Aanholt meevalt. Het leek mij geen hamstring, maar eerder aan de voorkant van het bovenbeen te zitten. Verder een redelijk goed debuut van Schouten, maar die 2 hoge ballen van Vitesse mogen natuurlijk nooit voor gevaar zorgen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik denk niet dat het perse een 'rare' conclusie is. Het is wat ik opmaak uit de woorden van Bosz in de persconferentie na de wedstrijd.

maar goed je hebt gelijk dat ze oorzaak in meerdere dingen kan zitten, wellicht dat vermoeidheid een rol begint te spelen en ook het inspelen van de tegenstander zal een steentje bijdragen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Wat bedoel je in deze dan met "niet meer kunnen opbrengen"? Als ik dat lees, dan denk ik dat het een mentaliteitskwestie is. Maar wellicht bedoel je iets anders? Ik denk inderdaad dat het zal meespelen dat je in deze fase minder rust hebt dan de nationale tegenstanders en ergens ben je in je hoofd misschien ook al bezig met de cruciale wedstrijd van dinsdag. Ik kan me voorstellen dat je, hoewel het eigenlijk niet mág, daardoor net iets minder scherp in een wedstrijd zit dan bijv. de eerste pot om de JCS tegen Feyenoord.

Ik hoop dat de kwartjes snel op de goede plek gaan vallen, want op deze manier gaan wij ook binnenkort al tegen een zeperd oplopen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ben het niet eens mbt. Vertessen, dat is een te voorbarige conclusie. Hij is vorig jaar gegroeid bij Union, en is wel degelijk rustiger in zijn spel geworden. Technisch is hij niet volmaakt, maar dat hoeft niet leidend te zijn. Hij was gisteren overigens wel degelijk 'aanwezig', hij scoorde en stond een aantal keer in een goede positie om te scoren, en versierde een penalty. Vergelijken met Lang die al international is hoeft niet, ook de grafiek van Vertessen gaat waarschijnlijk verder omhoog. Voordat ik hem beoordeel wil ik graag tot de winterstop zien hoe het gaat.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik baseer mijn mening over Vertessen op wat ik de afgelopen 2 jaar van hem gezien heb. Gisteren was hij de man of the match, ook voor mij. Een prima goal, een prima actie bij de penalty en ook verder betrokken bij aanvallen en diverse keren in kansrijke positie gekomen. Maar als ik in zijn algemeenheid bekijk hoe hij zich (als basisspeler) staande houdt in het elftal, dan zie je dat hij in sommige wedstrijden een 8 of 9 speelt, maar heel vaak ook een 5. In Graz heb ik hem bijvoorbeeld nauwelijks gezien, terwijl de omstandigheden (een Graz dat móést komen) juist in zijn voordeel zouden moeten werken.

Van mij mag Yorbe bij de selectie blijven. Met zijn snelheid is hij een gigantisch wapen op het moment dat een tegenstander ruimte weggeeft. Vergelijk het met de rol van Beasley in 2004-2005. Ik denk alleen dat hij het niet in zich heeft om binnen PSV uit te groeien tot een basiswaardige speler. Maar we zullen zien hoe hij zich het komende (half) jaar manifesteert!
+2/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Idd, we gaan het meemaken hoe hij zich manifesteert. (maar er zijn veel (basis)spelers die wel eens een mindere wedstrijd hebben, volgens Bosz waren er dat gisteren een stuk of 8 :) )
+1/-0

10 maanden geleden
Lekker SPARTA
+2/-0