Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Nederlandse competities » VAR

Deze normale topic is open en bestaat uit 35 pagina's: 1 2 3 4 ... 31 32 33 34 35

Er zit weer publiek in de kuip en direct durven ze niet meer in te grijpen :denk

 

+2/-0

Ook nog even een duidelijke strafschop 'niet zien'. Nee, gaat weer fantastisch

 

+1/-0

En Spajic moet ook nog een rode kaart krijgen in blessuretijd :D

 

+1/-0

Zojuist een bericht op nu.nl gelezen dat er maar 26 fouten zijn gemaakt afgelopen seizoen met de VAR. In 103 situaties leverde het iets beters op. Uiteraard weer geen onderbouwingen, waardoor zo’n actie als die van Haller tegen Willem II er waarschijnlijk niet in vertegenwoordigd zal zijn, omdat de VAR niets doet.

 

+2/-0

26 fouten in het hele seizoen, terwijl ik er regelmatig 26 in een weekend tel...

Waar het om gaat, wat wordt gekwalificeerd als een fout van de VAR? Het gaat volgens de KNVB om situaties waarbij de VAR het verkeerde advies geeft of niet ingrijpt, terwijl dat wel had gemoeten.

Dan komt de volgende vraag: wat is het verkeerde advies? Wie bepaalt dat? Dick van Egmond? De scheidsrechters op de maandagochtend vergadering in Zeist? De slager keurt zijn eigen vlees dus?

Als de KNVB echt ballen heeft, dan noemen ze nou die '26 fouten' bij naam, dan ben je pas echt transparant. Wat ze niet in de gaten hebben; wij zijn helemaal niet geïnteresseerd in die 26 fouten, wij zijn vooral geïnteresseerd in wat de KNVB GEEN fout vindt.

Uiteindelijk zal de KNVB hun fouten niet openbaar maken, omdat ze weten dat er dan een bom ontploft. Stel dat ze dat doen en je komt er achter dat 8 van die 26 fouten gemaakt zijn in het voordeel van Ajax? En je komt erachter dat het niet geven van rood aan Klaiber, Tagliafico, Rensch, Martinez en Alvarez volgens de KNVB geen fouten waren? Wat doe je dan?

 

+2/-0

26 fout en 103 juist? Dat is een vreselijk slechte score.

 

+3/-0

Voor de VAR-discussieerders, er staat een interessant artikel op de Correspondent van Michiel de Hoog, getiteld 'De schitterende, spijkerharde, systematische zelfverbetering van het scheidsrechterskorps is een voorbeeld voor iedereen' waarin nog eens uit te doeken wordt gedaan hoe die communicatie binnen het scheidsrechterskorps verloopt.

"De scheidsrechters in het betaalde voetbal maakten dit seizoen minder fouten dan vorig jaar. Geen wonder: scheidsrechters leren als geen andere beroepsgroep van hun fouten. Zelfs als het geen fouten zijn. Goed voorbeeld: Sander van der Eijks ‘blunder’ tijdens RKC-FC Utrecht in maart."

 

+1/-0

Is dat net zoiets als de Speld?

Het voetbal hoeft niet te proberen om iets te leren. In andere sporten is het al helemaal uitgekristalliseerd. Zie bijvoorbeeld het afgelopen WK ijshockey of nu het EK hockey, hoewel dat compleet andere systemen zijn.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 10 juni 2021 om 15:58:

Is dat net zoiets als de Speld?

Het voetbal hoeft niet te proberen om iets te leren. In andere sporten is het al helemaal uitgekristalliseerd. Zie bijvoorbeeld het afgelopen WK ijshockey of nu het EK hockey, hoewel dat compleet andere systemen zijn.Nee, dat is geen de Speld (hoewel ik niet helemaal weet of je reactie sarcastisch was ;) )

Kan blijkbaar in dit forum helaas geen bron aan bericht koppelen maar de auteur legt aan de hand van één fout (in de wedstrijd RKC-Utrecht) uit hoe de foute beslissing tot stand kwam (incl. gebruik VAR) en reactie daarop en daarna.

 

+1/-0

Toch heeft het een bijzonder hoog "Wij van WC-eend..."-gehalte.
Er is toch niks mis mee om gewoon te benoemen wat er echt fout gaat? Zolang de KNVB dit soort evaluaties gaat doen, gaat het ook zeker niet verbeteren komend seizoen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 35 pagina's: 1 2 3 4 ... 31 32 33 34 35

PSV Forum » Nederlandse competities » VAR