Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Nederlandse competities » VAR

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

open/sluit de onderstaande quote:

FlitsPhirips schreef op 13 februari 2020 om 11:32:

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 13 februari 2020 om 11:19:

Er is volgens mij wel sprake van een "clear and obvious error" waar het de VAR betreft.


Dit blijft de grote weeffout in de huidige VAR-situatie. De willekeur is naar een andere plek verhuisd en niemand weet waar hij aan toe is. Leg de beslissing om een oordeel nog eens te bekijken bij de twee teams en je lost het probleem op.Inderdaad zou dat zeker bijdragen aan een verbetering van het systeem.Het is raar dat clubs monddood zijn gemaakt. Challenge door coach of aanvoerder moet snel mogelijk worden.

Wat Heppie Berrie hier boven aangeeft,zichtbare en hoorbare beelden en conversatie voor iedereen , had ook al lang moeten worden ingevoerd.
Zijn suggestie en die van UsWilly waarom dat niet gebeurt konden helaas wel eens kloppen.

Na de bijna geslaagde beinvloeding via de Makkelie penalty voor Ajax tegen Utrecht in 2016 is de opmerking dat wij de schaal in 2019 hadden gehaald indien er geen VAR was geweest, zo vreemd nog niet.
Tel de voorbeelden die Willem van Hanegem gaf nog maar eens bij elkaar op.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

UsWilly schreef op 13 februari 2020 om 13:06:

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 13 februari 2020 om 11:19:

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 12 februari 2020 om 22:31:

Geen touw meer aan vast te knopen. Nu een lachwekkende penalty voor Ajax na tussenkomst van de VAR. Flikker gewoon op met die onzinEr is volgens mij wel sprake van een "clear and obvious error" waar het de VAR betreft.
Namelijk het feit dat dit systeem is ingevoerd terwijl de mensen die er mee werken door inconsequent en incompetent optreden laten zien dat niemand er wijzer of beter door is geworden.
Al denkt men er bij Ajax wellicht anders over, zoals Willem van Hanegem ons duidelijk maakte. ;)Inderdaad , als de VAR consequent was geweest vorig seizoen hadden wij met de schaal gestaan . Het valt wel op dat steeds dezelfde club hier profijt van heeft maar dat mag je niet zeggen dan vertoon je C gedrag . Alleen als je ten Hag heet mag je zeggen dat je benadeeld wordt ook al lul je uit je nek dan gaat ook nog een verslaggever mee met die onzin.Ik vind sowieso dat de media redelijk op de hand van Ajax is op dit moment. Onrust zaaien overal waar mogelijk en Ajax volledig de hemel in prijzen. Dus ben blij dat er nog ruimte is voor columns van een Van Hanegem e.d. die zon Ten Hag gewoon volledig fileren met de pure onterechte onzin die hij uitkraamt.


open/sluit de onderstaande quote:

Heppie Berrie schreef op 13 februari 2020 om 12:19:

Er is maar 1 oplossing: zelfde systeem als bij hockey. Teams mogen het zeggen, beelden en conversatie zichtbaar en hoorbaar voor iedereen. Punt. Maar op die manier valt de competitie minder goed te beinvloeden, dus vraag me of het ooit gaat gebeuren.Dit zeg ik dus ook al sinds het begin van het invoeren van de VAR. Alleen willen ze voetbal graag het wiel uitvinden en doen alsof ze het beste van alle sporten zijn. We zullen dan ook geen goede systemen van andere sporten overnemen.

 

+1/-0

Ik ben ook voor challenges van teams - enige problem alleen is dat dit niet de willekeurigheid van de beslissingen gaat verbeteren. Zo zou de beslissing van die schandalige tackle van Berghuis niet veranderen door een challenge. Een deel van het probleem is dat de VAR verre van consequent is en dat gaat hier niet door veranderen.

 

+1/-0

Een VAR zal nooit consequent zijn als je te maken hebt met grijs. Als je zegt altijd en overal met de hand de bal raken = hands dan heb je zwart wit en geen grijs. Buitenspel tot op de milimeter uitmeten is zwart wit, doellijntechnologie is zwart wit. Rode kaarten op tackles of ellebogen of natrappen is niet zwart wit genoeg. Met of zonder VAR dus ik geloof niet dat het niet consequent zijn een probleem van de VAR is maar van het voetbal in general.

 

+1/-0

Weer een bizarre penalty net voor FC Twente. Speler leek ook buitenspel, maar niet te zien, maar ook geen overtreding te zien, alleen een uitgestoken arm. Als dat morgen de maat voor penalties zal zijn zullen we makkelijk winnen :pul

 

+1/-0

Ik vond die strafschop eigenlijk gewoon terecht ...

 

+1/-0

Buitenspel afschaffen! Penalties makkelijker geven dmv meer zwart-witte regels, maar voortaan vanaf 16 meter laten nemen. :idee

 

+1/-0

Is dit al aanvallend hands, bij AZ? Bal ligt bijna op de middenlijn, gaat eerst nog terug en de aanval loopt nog lang door. Beetje onzinnig om af te fluiten, mijns inziens.

 

+2/-0

Het zal in ieder geval een flink grijs gebied zijn. Vorige week werd een treffer bij Willem II - FC Utrecht nog goed gekeurd omdat de bal eerst terug ging. Al vind ik zelf wel terecht afgekeurd.

 

+1/-0

Opdoeken de var. Waarom mag tagliafico in godsnaam nog op het veld staan?

 

+2/-0

Koen, Tagliafico is heilig verklaard. Als ie zn naam in Toivonen verandert krijgt ie minimaal 6x rood per jaar. Heel standaard is bv zijn natrappen in een rol na een overtreding. Dat voetje gaat altijd nog ff omhoog. Grootste smeerlap in NL. Vorig jaar bij Aja-Fey bv ging hij basketballen jb eigen 16, maar geen VAR te bekennen toen...

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Koen073 schreef op 01 maart 2020 om 21:46:

Opdoeken de var. Waarom mag tagliafico in godsnaam nog op het veld staan?Ja, er kan best discussie zijn over allerlei discutabele beslissingen maar in sommige gevallen is een VAR volstrekt ongeloofwaardig.
Dat deze Ajacied niet van het veld is gestuurd is niet uit te leggen.

 

+2/-0

Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met de trotse Gozebuyuk die zich niet de les laat lezen door de VAR. Waarom praat je anders zoveel terug in de headset, zonder even te gaan kijken. Wel typisch dat het weer Gozebuyuk i.c.m. Ajax is (eerder al bij Heerenveen toen hij heel hard richting de VAR voetbalcontact schreeuwde en ook daar niet wilde gaan kijken...) Bizar mannetje dat zich niet de les laat lezen door niemand. Zou hij gestraft worden hiervoor? Nee hoor, die fluit volgende keer gewoon weer een topper. Net als Higler die kaartjes geeft voor shirtjes, maar niet voor honderd procent overtredingen...

 

+4/-0

Wow, je zou verwachten dat je met finetunen het beter kan maken in de loop der jaren, maar na een relatief stabiel eerste half jaar is het nu na de winter echt ver weggezakt. Het probleem is dat de discussie van kwaad naar erger gaan en dat de regels van de VAR blijven veranderen. Vorig jaar ging iedere wedstrijd de scheids minimaal 1x kijken en nu kijkt hij zelf nauwelijks meer terug. Het ingrijpen wordt enkel gedaan als er sprake is van 100% foute beslissing (Dumfries goed voorbeeld dat VAR nooit 100% correct is). De ervaren scheidsrechters worden vervangen door aanstormend talent.

Het is en blijft zoeken en de kwaliteit moet omhoog linksom of rechtsom, want een weg terug is er niet in mijn beleving. Noem mij een romanticus maar ik denk dat er een manier is om dit wel 'succesvol' te laten zijn.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

psver2012 schreef op 02 maart 2020 om 17:04:

Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met de trotse Gozebuyuk die zich niet de les laat lezen door de VAR. Waarom praat je anders zoveel terug in de headset, zonder even te gaan kijken. Wel typisch dat het weer Gozebuyuk i.c.m. Ajax is (eerder al bij Heerenveen toen hij heel hard richting de VAR voetbalcontact schreeuwde en ook daar niet wilde gaan kijken...) Bizar mannetje dat zich niet de les laat lezen door niemand. Zou hij gestraft worden hiervoor? Nee hoor, die fluit volgende keer gewoon weer een topper. Net als Higler die kaartjes geeft voor shirtjes, maar niet voor honderd procent overtredingen...Tegen Heerenveen is hij wel gewoon gaan kijken. Alleen vond hij het geen strafschop

 

+1/-0

Het leerproces is nog gaande roept men , het vreemde is dat je iedere week blunders ziet. De Var wordt met de week ongeloofwaardiger.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

UsWilly schreef op 02 maart 2020 om 20:03:

Het leerproces is nog gaande roept men , het vreemde is dat je iedere week blunders ziet. De Var wordt met de week ongeloofwaardiger.Is er overigens ooit door de KNVB officieel verklaard dat de openbaar aanklager geen zaken meer mag oppakken of doorverwijzen naar de tuchtcommissie zoals in het tijdperk voór de VAR nog wel kon?

Het is toch te gek voor woorden dat Tagliafico onbestraft blijft, en dat de VAR die de scheidsrechter had moeten roepen ook gewoon in dienst blijft ondanks gebleken incompetentie.

Is de communicatie tussen VAR en Gozubuyuk over dit incident al vrijgegeven en besproken? Zo ja, hoe luidde die "bespreking"?
Is dit niet het zoveelste bewijs dat er een club challenge moet komen?
Al was het maar om de VAR wakker te schudden als hij zoals zondagavond is ingedut?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:Is de communicatie tussen VAR en Gozubuyuk over dit incident al vrijgegeven en besproken? Zo ja, hoe luidde die "bespreking"?
Is dit niet het zoveelste bewijs dat er een club challenge moet komen?
Al was het maar om de VAR wakker te schudden als hij zoals zondagavond is ingedut?Supertoevallig, maar dit moment werd net geen Var moment van de week dus die communicatie krijgen we niet te horen. De scheids + var krijgen van de KNVB vast wel een leuke wedstrijd als beloning voor de hulp.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 03 maart 2020 om 15:20:

open/sluit de onderstaande quote:

UsWilly schreef op 02 maart 2020 om 20:03:

Het leerproces is nog gaande roept men , het vreemde is dat je iedere week blunders ziet. De Var wordt met de week ongeloofwaardiger.Is er overigens ooit door de KNVB officieel verklaard dat de openbaar aanklager geen zaken meer mag oppakken of doorverwijzen naar de tuchtcommissie zoals in het tijdperk voór de VAR nog wel kon?Ook voor de VAR-ellende kon de openbaar aanklager niet in actie komen als de scheidsrechter het op het veld al had beoordeeld

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 03 maart 2020 om 18:37:

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 03 maart 2020 om 15:20:

open/sluit de onderstaande quote:

UsWilly schreef op 02 maart 2020 om 20:03:

Het leerproces is nog gaande roept men , het vreemde is dat je iedere week blunders ziet. De Var wordt met de week ongeloofwaardiger.Is er overigens ooit door de KNVB officieel verklaard dat de openbaar aanklager geen zaken meer mag oppakken of doorverwijzen naar de tuchtcommissie zoals in het tijdperk voór de VAR nog wel kon?Ook voor de VAR-ellende kon de openbaar aanklager niet in actie komen als de scheidsrechter het op het veld al had beoordeeldMaar de scheidsrechter heeft deze overtreding niet gezien en dus niet beoordeeld.
Dus blijft de grote vraag of de VAR dat wel gedaan heeft?

Zo ja, dient hij dunkt me in een andere functie binnen de KNVB verder te gaan, want als VAR is hij dan volmaakt ongeschikt.
Zo nee, kan de aanklager alsnog in actie komen.

Blijft dus ook nog de opmerking van JoJo; waarom is dit niet tot het VAR moment van de week gekozen met uitleg van de heer Dick van Egmond?

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

PSV Forum » Nederlandse competities » VAR