Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 24 25 26 27 28 29

Zou wel verfrissend zijn als de Waalse Pijl weer eens werd gewonnen vanuit een kopgroep of solo.

Pidcock nu favoriet, maar daarnaast een leger van mogelijke winnaars. Wat op zich wel weer zo leuk is.

EDIT: Stephen Williams dus, op een dag met regen, hagel, en sneeuw, en dus een enorm uitgedund peleton. Grote renners die door de kou bevat moesten afstappen.

Valt me op dat Tim van Dijke, net als in PR, prima mee kan in dit geweld. Die is echt een paar stappen verder dan vorig jaar. Vooralsnog puur in een knechtenrol. Maar als je ziet hoe goed hij is nog is ver in de race (zowel PR als BP), dan zit er wellicht wel meer in het vat voor hem, in klassiekers alswel etappes in grote rondes.

OK op naar de laatste & zwaarste lente klassierer: Liège-Bastogne-Liège

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 17 april 2024, 17:28:16.

 

+1/-0

Wat een veldslag onderweg zeg met dit weer. :o
Als je ziet hoe de winnaar Williams er na afloop uitzag - die leek wel 10 jaar ouder en helemaal blauw/grijs. Dit was op het randje van verantwoord lijkt me.

 

+1/-0

Op zich kunnen de renners zich wel wapenen tegen regen & sneeuw, en o.a. Uno X deden dat ook op tijd. Tja je handen en gezicht blijven wel een probleem. Andere renners werden overvallen.

Denken jullie dat de kou, die aan lijkt te blijven voor LBL (al zal het aannemelijk niet zo nat worden als in de WP), in het voordeel gaat werken van de iets zwaardere renners? En dus mogelijk b.v. MvdP ietwat meer kansen biedt tov Pogacar dan bij een milde, zonnige dag?

 

+1/-0

Ja, ze kunen zich zeker goed wapenen, maar als je ook de top 10 zag direct na de finish dan zagen ze er vrijwel allemaal slecht uit en dat is toch wel echt uitzonderlijk.

De kou goed kunnen verteren is voor de zwaardere renners fysiologisch in principe wel makkelijker, al heeft het ook met het individu te maken. Niet elke renner kan even goed met kou/hitte omgaan, los van de bouw. VDP kan in elk geval (als hij niet vergeet te eten) prima tegen de kou met alle ervaring die hij heeft van het veldrijden, dus het maakt zijn kansen in elk geval niet kleiner tov de rest.

 

+1/-0

Ik mis je voorbeschouwing @Bommel ;). Vandaag geeft Bardet aan dat hij niet direct klassementsambities heeft, wordt het dan toch weer een Caruso op twee en Thomas op drie?

 

+2/-0

Ik geloof Bardet niet als hij zegt dat hij geen klassementsambities heeft. Ik heb eerder het gevoel dat hij dit vooral zegt om die druk van dat klassement bij hem weg te houden. Ik noteer hem toch met potlood voor het podium. Grote nadeel voor hem zijn wel de vele tijdritkilometers.

Die tijdritkilometers spelen dan weer in het voordeel van Thomas (en deels Caruso). Ondanks dat de leeftijd bij beide mannen echt begint te tellen, en de vorm recent ook niet meer zo heel super lijkt te zijn, zullen zij op pure taaiheid toch ver kunnen komen.

Maar uiteraard is er maar één favoriet, die zonder tegenslag met twee vingers in zijn neus na drie weken in het roze zal staan....

 

+1/-0

jup, die heb ik maar niet genoemd. Vooral het speeldveld daarachter wordt interessant om naar te kijken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Arriba Atiba schreef op 03 mei 2024 om 12:22:

Ik mis je voorbeschouwing @Bommel ;). Vandaag geeft Bardet aan dat hij niet direct klassementsambities heeft, wordt het dan toch weer een Caruso op twee en Thomas op drie?Was afgelopen week op vakantie (in Italie, maar niet in de buurt van de Giro) dus even tijd voor andere dingen.

Moet zeggen dat behalve Thomas, ik niet echt een podium favoriet had aan de start (bezijdens natuurlijk de overduidelijke no 1 Pocagar).

Jammer dat Arensman zichzelf weer in een knechtenrol rijdt door nu al op 4 min te staan. Je weet dat hij in de derde week bij de beste 4 a 5 renners gaat zitten.

Ook na drie ritten heb ik geen idee wie er naast Pog en G gaat staan straks. Misschien Ben O'Connor of Juanpe Lopez.

 

+2/-0

Qua Nederland valt het wat tegen tot nog toe. Kooij zou één van de grote mannen moeten zijn, maar op Merlier en Milan staat hij nu al een stukje achter. Jakobsen is nog slechter op de klimmen dan verwacht. Van Poppel mag zich bewijzen als sprintkopman, maar bewijst nog niets en gooit gisteren zijn eigen glazen in.

Het klassement met alleen Arensman op een ruime achterstand is ook redelijk kansloos. Qua Nederlandse ploegen is Bardet onder verwachting. Cian blijft Tiberi nu voor met wit, hoewel dat deels door pech van Tiberi komt.

Maar goed, het is nog ver naar Roma.

 

+1/-0

Ik hoop dat Tim van Dijke, Daan Hoole, en/of Gijs Leemreize een paar keer mee mogen in de vlucht.

 

+1/-0

Vandaag gaan we zien wat Uitdebroeks (tot nu toe geen geweldige tijdrijder, moet nu iets beter om in top 10 te blijven) en Arensman (slechte start goedmaken) waard zijn in deze Giro.

 

+1/-0

Het is niet ondenkbaar dat Arensman in de tweeede tijdrit (vlak, 31km) 1:30 of meer gaat pakken op Uijtdebroeks, en vrijwel zeker dat ie voldoende pakt op lichtgewichten Rubio en Fortunato om ook hen voorbij te gaan in het klassement.

1:00 of meer pakken op Tiberi gaat vermoedelijk niet lukken, maar Tiberi is jong en mogelijk is 1 slechte dag genoeg om hem in de derde week voorbij te gaan. Dus plek 5 is in zicht.

O'Connor , Martinez, en ploegmaat (en kopman) Thomas voorbijgaan, dat wordt erg lastig.

Mogelijk is Thomas niet top en valt Martinez in de derde week weg (vrijwel nooit een goeie Grand Tour gereden), maar vanuit wat we in deze Giro zien is dit niet te verwachten. O'Connor oogt beresterk en is niet een renner die zwakker wordt over drie weken. Maar goed, anyone can have a bad day.

Het podium is ver weg voor Thymen, maar hij moet er voor gaan.

 

+2/-0

Chapeau voor Kooy & VismaLab - wat een sprint.

 

+1/-0

Het kan verkeren zo. Met Laporte eruit zou je verwachten dat het lastiger wordt, maar dan lukt het ineens.

Arensman is traditioneel goed in de derde week. Wie weet rijdt hij nog wat mensen voorbij. Het slechte begin kan te wijten zijn aan het gebrek aan koers in voorbereiding. De tweede week bijblijven, in de tijdrit Cian voorbij en week 3 Pogi pakken :p.

 

+1/-0

van Dijke bracht Kooy mooi terug in stelling in het laatste deel. Dit was meer improvisatie van Tim dan volgens de strakke afspraken waaronder Laoprte de lead-out normaal zou doen. Anywya, Tim is echt een aanwinst dit seizoen.

Zoals een paar posting terug al beschouwd, podium wordt lastig voor Arensman, top 5 moet zeker kunnen. Voor hem is het is vooral hopen op een echt slechte dag van O'Connor en/of Martinez. Martinez heeft Lipowitz niet meer (en verder weinig eecht sterke klim helpers in de ploeg), O'Connor rijdt in een Franse ploeg waar de Franse klimmers hun gang mogen gaan. Maar goed, ik zie pakweg Sheffield ook niet meteen werk doen voor Arensman. Podium blijft een lastig verhaal.

 

+1/-0

Laat de bergen maar komen!

 

+1/-0

Arensman zoals verwacht naar plek 6 in het klassement, na een prima tijdrit (3e achter Ganna en Pogi).

Zo'n O'Connor leek me echt total-loss na de tijdrit, daar waar Arensman relatief fris leek aan de finish. Wishful thinking misschien, maar als dat morgen doorwerkt moet je morgen eigenlijk opnieuw toeslaan. Tot nu toe waren O'Connor, Tibieri, en Dani Martinez sterker op de laatste berg van een bergrit, maar nu we richting derde week gaan en Thijmen prima in orde lijkt, wie weet.

 

+1/-0

Nou Tiberi had 1 mindere dag maar Thymen ook, en Martinez was bijzonder constant. O'Connor niet meer beresterk maar wel goed genoeg en vpp hielp gister om plek 4 te verdedigen. Tiberi in de meeste bergritten de best of the rest, Thomas het meest constant, maar eigenlijk was dat hele groepje vrij gelijkwaardig. En allen denk ik minder sterk dan wat b.v. C. Rodriguez, Ayoso, Evenepoel, Roglic kunnen brengen dit seizoen. Voor Martinez is dit wel een flinke opsteker, podium Grand Tour.

Revelaties: Steinhauser, VPP, Tiberi.

Arensman moet gaan nadenken over kopmanschap op zich nemen (ik zie een hele sterke rijder tot nu toe maar geen leider) en over de eerste paar dagen geen onnodig tijd verliezen.

 

+2/-0

Ga van dit platform af joh. "psv.supporters.nl" zegt het al... Dit is hooguit koeionerend richting ons als supporters

 

+1/-0

De tijdrit morgen in de Dauphine is een mooi meetmoment. Waar staan Roglic, Evenepoel, Ayuso tov elkaar? Wie koeioneert wie? Gaat specialist Tarling het weer doen? Hoe dicht kunnen Rodriguez, Geoghegan Hart, Jorgensen, Vlasov, v Wilder daar bij kruipen? Hoe komen non-specialisten als Kuss, Buitrago, Gaudu, en Landa door zonder al te veel tijdverlies? Gaan buitenbeentjes als Amirail of Court zich mengen in de strijd om de dagzege en/of gele trui?

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 5 juni 2024, 13:14:52.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 24 25 26 27 28 29

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen