Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Historie » Xavi Simons

Deze normale topic is open en bestaat uit 9 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

PSV heeft het gewoon heel slecht gedaan inzake Simons. Ik verwijt Stewart overigens niets want hij heeft dit niet geregeld. Zijn voorganger echter heeft er een rare constructie van gemaakt. PSV deed het overkomen alsof het de grote PSG heeft afgetroefd. Klaarblijkelijk lachen ze zich in Parijs rot hierom. PSV heeft nog veel te leren en moet zich realiseren dat het in het voetbal maar een klein nietig clubje is wat al jaren nauwelijks iets nationaal als internationaal heeft laten zien. Gefaald door miljoenen te investeren in met alle respect Bruma, Baumgartl en Romero.

 

+1/-0

https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/2023/07/xavi-simons-miste-bevlogenheid-bij-ploeggenoten-van-psvlink

Dus het vertrek (niet ontslag) van RvN en het niet bevlogen zijn van de ploeggenoten is naast financien de reden?

Dit had XS ook al in mei kunnen meedelen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Peejay schreef op 17 juli 2023 om 11:09:

https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/2023/07/xavi-simons-miste-bevlogenheid-bij-ploeggenoten-van-psvlink

Dus het vertrek (niet ontslag) van RvN en het niet bevlogen zijn van de ploeggenoten is naast financien de reden?

Dit had XS ook al in mei kunnen meedelen.Lijkt me dat Xavi nog niet per sé wilde vertrekken door het ontslag van RvN en het niet in dezelfde mate bevlogen zijn van de ploeggenoten. Maar dat het laatste aanbod van PSG gewoon de spreekwoordelijke druppel was.

En geef Xavi eens ongelijk.. iedereen zou waarschijnlijk hetzelfde doen in zijn schoenen. Hij is zeer bevlogen bezig met zijn carrière en heeft van PSG gewoon kei harde euro's en garanties gekregen dat hij (evt via verhuur aan een grote club), gaat spelen in een van de top competities.

 

+1/-0

Lekker laten gaan, xavi komt zichzelf nog wel tegen voetbal is een risico sport op gebied van blessures.

Stel psv had veel geld aan hem uitgegeven en de volgende wedstrijd raakt hij zwaar geblesseerd dat had pas balen geweest.

 

+1/-0

Zoals velen heerst hier ook wel de teleurstelling over het vertrek van Simons. Wellicht ook wel vanwege de manier waarop. Uiteindelijk denk ik dat Simons heel bewust echt alleen maar bezig is met zijn eigen loopbaan. En eerlijk is eerlijk, dat is zijn goed recht. PSV daarentegen mag zich wel achter de oren krabben ten aanzien van een stukje naïviteit wat mij betreft. De hele constructie nu afbranden vind ik te kort door de bocht, anders had hij hier nooit gespeeld. Echter de communicatie, openheid en transparantie daaromtrent is echt bagger. PSV heeft helaas op geen enkele wijze rekening gehouden met dit scenario als je het mij vraagt.

Dan naar de toekomst toe. Goede spelers komen en goede spelers gaan. Je moet je verlies nemen en doorgaan. Feyenoord werd afgelopen jaar ook zonder Xavi Simons of een speler die daar op lijkt kampioen. Ik ga er vanuit dat we qua transfers (inkomend en uitgaand) nog wel wat gaan zien, bij voorkeur op relatief korte termijn. Tevens is het hopen op verrassingen uit de jeugd die het opeens goed gaan doen. Een schot voor de boeg vanuit mij kant; ik verwacht heel veel van Saibari dit jaar. Gezien zijn leeftijd (toch 'al' 21 jaar) wordt dat ook tijd. Wellicht zit ik er naast, het is puur een gevoel.

 

+2/-0

En dan vandaag.. om 14.00... het grote nieuws.. wat gaat Xavi doen..

haha, is er een announcement dat hij overstapt naar PUMA.. nota bene onze sponsor.. lekker dan ;)

Je moet het die jongen toch meegeven, dat of hij, of z'n gevolg wel een hele goede strategie heeft in het alert houden van de media rondom zijn persoontje.
Zal hem financieel ook geen windeieren leggen..

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Zizou schreef op 15 juli 2023 om 18:29:

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 15 juli 2023 om 17:56:

Omdat ze hem langer willen houden en meer aan hem willen verdienen :idee Afgaande op de berichten die de afgelopen maanden verschenen waren, was het of deze clausule of Simons een jaar huren (omdat hij dan bij PSG verlengde). Dat gedeelte negeer je constant.Jij negeert volgens mij dat ze er een beter bedrag dan 6 miljoen uit hadden kunnen en moeten slepenIk was zelf vorig jaar behoorlijk sceptisch toen Xavi Simons werd binnengehaald. Een speler met de fysiek van een jongetje, die nog nergens serieuze wedstrijden had gespeeld. Hoe kon zo iemand er nou direct staan bij PSV? In het begin van het seizoen was hij ook niet altijd basisspeler, al viel hij wel al snel positief op.

Ik denk dat niemand had kunnen bedenken dat Xavi, zeker na het vertrek van Gakpo, uit zou groeien tot dé smaakmaker van PSV. Dat hij zó belangrijk zou zijn. Dat analisten in de winter zouden roepen dat het Nederlands elftal om Xavi Simons heen gebouwd zou moeten worden. En natuurlijk ging niet alles goed, en waren er wedstrijden waarin hij, mede doordat hij te gretig was, niet zijn stempel kon drukken. Natuurlijk deed hij soms te verongelijkt na een overtreding. Maar Xavi toonde na de winter in bijna elke wedstrijd zijn klasse. Hij was gewoon te goed voor (dit) PSV.

Ik snap dus ook heel goed dat hij besloten heeft te vertrekken. Hij komt terug in de groep, en ziet nog steeds dezelfde bras rondlopen. Hij weet ook dat we met dit achterste gedeelte van het elftal nagenoeg kansloos zijn om de CL te halen en om een goed seizoen te gaan spelen. De daadkracht die PSV tot op heden heeft getoond door Lang en Pepi te halen, is goed, maar het belangrijkste – het doorselecteren in de verdediging – gebeurt niet, waarschijnlijk omdat niemand geïnteresseerd is in die gasten die we onder contract hebben staan. Als dan ook nog eens zijn oude werkgever PSG met de geldbuidel gaat rammelen, hij daar een coach krijgt die hem al kent van Barcelona en ook nog eens schoon schip gemaakt wordt doordat een groot aantal aanvallers vertrekken, vind ik het compleet logisch dat hij hier op in gaat. En zelfs als hij verhuurd wordt: de Bundesliga en Premier League zijn natuurlijk veel zwaardere competities. In Nederland leert hij wat in 10 van de 34 wedstrijden. In Duitsland en Engeland moet je in 80% van de wedstrijden voluit gaan als je wilt presteren.

De mensen die roepen dat het bedrag van 6 miljoen belachelijk is  bedenk even dat hij als talent zonder enige ervaring naar PSV kwam. Achteraf is het makkelijk lullen, maar voor hetzelfde geld had hij vergelijkbaar gepresteerd als Savio, en had PSG hem nooit opgehaald.

Nee, het is absoluut jammer dat Simons vertrekt. Hij was ongetwijfeld weer ontzettend belangrijk voor ons geworden. Extra zuur is het dat je slechts een fooi overhoudt, en dus ook geen vervanger kunt halen. Nu word je gedwongen creatief te zijn, en ben ik benieuwd of we na Götze en Simons komend seizoen weer verrast worden met een buitenkansje.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 18 juli 2023 om 10:37:

open/sluit de onderstaande quote:

Zizou schreef op 15 juli 2023 om 18:29:

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 15 juli 2023 om 17:56:

Omdat ze hem langer willen houden en meer aan hem willen verdienen :idee Afgaande op de berichten die de afgelopen maanden verschenen waren, was het of deze clausule of Simons een jaar huren (omdat hij dan bij PSG verlengde). Dat gedeelte negeer je constant.Jij negeert volgens mij dat ze er een beter bedrag dan 6 miljoen uit hadden kunnen en moeten slepenIk ...... worden met een buitenkansje.
Als altijd een zeer realistische kijk op afgelopen jaar.. ik ga volledig met je mee.
Achteraf is het altijd makkelijk oordelen, we hadden dit, we hadden dat, we hadden zus, etc.
Niemand is bij de onderhandelingen aanwezig geweest. Misschien is dit, dat, zus, zo wel voorgesteld en toen allemaal al van tafel geveegd.
Er wordt hier af en toe gedaan alsof onze beleidsmakers pannenkoeken zijn... dat is natuurlijk niet zo.
Ook zij hebben het beste met onze club voor, willen het liefst ook een zo sterk mogelijke selectie, willen het liefst ook elk jaar de tripple pakken..

Realiteitszin is hier bij sommige ver te zoeken. Jouw posts zijn vaak een verademing om te lezen Bas.. ga zo door!

 

+1/-0

Als ik ‘m zie presteren in Duitsland en in de CL moet ik wel zeggen dat hij mij blijft verbazen. Blijft jammer voor ons dat hij gegaan is.

 

+2/-0

In de zomer vonden toch veel mensen dat hij voor zijn carrière het beste bij PSV kon blijven. Hij bewijst het tegendeel, door zich in de Duitse competitie te laten zien en daar ook al uit te groeien tot één van de beste spelers van zijn ploeg. En dat wekelijks tegen tegenstanders die allemaal beter zijn dan de 12 slechtste teams van de eredivisie, dus daar kan het zeker niet op halve kracht.

Ik denk dat Xavi Simons binnen 3 à 4 jaar echt bij de Europese top voetbalt.

 

+2/-0

Ik ga er vanuit dat hij volgend seizoen al bij PSG speelt en ik mag toch aannemen dat dat onder de Europese top wordt gerekend.

 

+1/-0

De Nederlandse pers te woord staan wil hij niet. Dat vind ik vreemd als je een grote meneer bent.

 

+1/-0

Geen idee wat de reden is waarom hij de pers niet te woord wil staan. In principe hoort het natuurlijk bij het vak van profvoetballer om ook interviews te geven na afloop van de wedstrijd, maar wellicht was er een goede reden waarom hij het niet wilde.

Ik heb gisteren alleen de laatste 15 minuten van de wedstrijd gezien. Daarin was Leipzig niet kansloos om de stand nog gelijk te trekken. Helaas was er geen hoofdrol weggelegd voor Simons, hij kwam er niet echt aan te pas in die slotfase. Ik weet niet hoe bepalend hij was in het restant van de wedstrijd (of de eerste wedstrijd), maar dit zijn natuurlijk wel de wedstrijden waarin je kunt tonen hoe goed je bent. Op naar een mooi slot van het seizoen voor Xavi in de Bundesliga, en dan hopelijk schitteren op het EK voor Oranje!

 

+1/-0

De journalist van L'Équipe, Loïc Tanzi, bevestigt dat PSG niet van plan is Simons deze zomer te verkopen, want als er vóór januari 2025 een verkoop plaatsvindt, gaat het volledige bedrag van de transfer naar PSV, de voormalige club van Xavi Simons. Bovenal, als PSG hem echt had willen verkopen, hadden ze dat vorig jaar gedaan, aangezien Manchester United erg geïnteresseerd was in het profiel van de Nederlands international.

Schijnbaar is Simons niet geïnteresseerd om terug te keren bij PSG. Ben benieuwd hoe dit gaat lopen.

 

+1/-0

Een clausule in het voordeel van PSV? Dat zou een primeur betekenen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 9 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

PSV Forum » Historie » Xavi Simons