Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Ruud van Nistelrooij

Deze normale topic is open en bestaat uit 22 pagina's: 1 2 3 4 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Teze, obispo, max, mwene, guti, bakayoko, el ghazi, vertessen…

Allemaal niet goed genoeg voor de basis-11.

Succes Ruud!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Salcido23 schreef op 24 januari 2023 om 21:17:

Teze, obispo, max, mwene, guti, bakayoko, el ghazi, vertessen…

Allemaal niet goed genoeg voor de basis-11.

Succes Ruud!Meeste namen volledig eens, maar Guti moet elke wedstrijd als eerste op het wedstrijdformulier staan.

On topic; RvN ontslaan zou belachelijk zijn gezien de manier waarop hij is overgehaald om het te doen en het feit dat twee van zijn beste spelers halverwege het seizoen verkocht zijn, maar man man, wat heeft hij nog veel te leren. En dat had nooit als hoofdcoach van PSV 1 moeten gebeuren, maar ergens in de luwte.

 

+6/-0

In ieder geval is hij kritisch op zichzelf en niet op zoek naar excuses. Dat is al beter dan 90% van de coaches in deze situatie.

De vraag die ik vooral heb is of Rutten misschien teveel negatieve invloed heeft. Ik zie teveel Rutten en Schmidt trekjes met late wissels en altijd vasthouden aan minimaal 1+4+2=7 verdedigende spelers, zelfs op achterstand tegen Emmen.

Dat Veerman ineens zelden speelt is raar, maar verder is de opstelling niet zo heel vreemd. Ik heb liever Mwene er ook bij, maar Teze is steeds beter op rechtsback.

 

+1/-1

Teze beter op rechtback? Ik zie het eerlijk gezegd niet. Ik erger me vaak aan zijn tikkies terug en verkeerde passes. Ook zijn voorzetten zijn ondermaats. Mwene is ook geen topper overigens, maar komt op mij meer over als een natuurlijke back itt Teze. Ik vind dat meer een centrale verdediger (niveau stand-in) dan een back.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

the alchemist schreef op 24 januari 2023 om 21:24:

Is gewoon een kwestie van visie,duidelijkheid en die vrijblijvendheid is overboord kieperen. Maar goed dit gaat hem niet meer worden.*******

Precies dit;

Er is geen visie, niet bij de leiding (Brands + RvC) en niet bij RvN en Rutten.
Steeds een andere begin opstelling en kijkend naar het spel kan ik geen patronen ontdekken van hoe hij (RvN) nu wil spelen. Tijdens de wedstrijd steeds rare wissels, je beste mensen eraf halen en de grootse prutsers laten staan.
En wat heeft Veerman misdaan?

Ik heb het in een post na Fortuna uit al gezegd; dit gaat ons nog verder opbreken dit seizoen. Niet de verkopen van Gakpo en Madueke maar het gebrek aan visie en daadkracht bij de leiding. Ook zonder Gakpo en Madueke moet je bij een topclub als PSV uit bij Emmen en Fortuna winnen.... uit bij Cambuur en Groningen was Gakpo er trouwens nog gewoon bij; dat geeft al aan dat het met ook niet beter was.

Een begroting van 100M, de tweede van Nederland en 2 punten tegen 5 clubs uit het rechter rijtje... oh nee 4; chapeau Sparta die gister bijna gelijk hadden kunnen komen met PSV met een begroting van 13M en een selectie bestaande uit 'afvallers' van de top.

Topclub onewaardig al kan je beter zeggen dat we nu echt topclub af zijn.

 

+2/-0

PSV speelt al meer dan 10 jaar over het algemeen geen goed voetbal meer. Met het type aanvallers dat wij de afgelopen jaren steeds hebben gehad, was een goed positiespel ook geen optie. Het was vanaf Depay gewoon hopen op een bevlieging van één van onze rappe aanvallers. Natuurlijk zijn er periodes geweest waarin het beter ging, onder andere toen we met Cocu als trainer een aantal heel belangrijke spelers hadden waaronder Wijnaldum, Depay, Moreno, Guardado, Van Ginkel en De Jong. Maar ook in die periode was het lang niet altijd goed, hebben we vaak moeten billenknijpen en werden wedstrijden aan het einde nog beslist met 1 goaltje verschil.

Onder Schmidt hadden we de afgelopen 2 jaar een coach met een bepaalde visie en manier van spelen. Je zag in diverse wedstrijden ook echt wel dat dat zijn vruchten afwierp. (Fases van) wedstrijden waren heel acceptabel, en vorig jaar kwamen we heel dicht bij het kampioenschap en wonnen we de bekerfinale van Ajax.

Dit jaar is dat hele idee achter het spel weer veel te vaak onzichtbaar. Op dit moment, zonder Gakpo en Madueke, met een Veerman die blijkbaar 'straf heeft' en een Luuk de Jong die afwezig of slecht is, is Xavi Simons het enige lichtpuntje in het elftal. En die is ook pas 19. Die zou hier moeten meeliften op de kwaliteiten en ervaringen van zijn teamgenoten, maar ik kan me voorstellen dat hij er flink de pest in heeft dat hij de enige is die nog een beetje kan voetballen.

De keuzes van Ruud zijn ook niet altijd even logisch. Zowel qua startopstellingen als qua wisselbeleid. Maar de huidige situatie van PSV wil ik absoluut niet volledig aan Ruud toeschrijven. Geen enkele trainer zou met deze voorhoede wedstrijden makkelijk winnen. En de rest van het elftal hangt ook vooral van middelmaat aan elkaar. En dan krijgt, Mauro Jr, de speler waar we als supporters reikhalzend naar uitkijken, ook nog een zeer terechte rode kaart.

Ik ben zeer benieuwd wat er de komende periode gaat gebeuren. De bom gaat waarschijnlijk nog wel écht ontploffen, want ook ik zie geen verbetering op komst. Een 20-jarig ventje uit Portugal die waarschijnlijk geeneens met de rest van het team kan communiceren, zal ook niet de sleutel tot succes zijn.

 

+2/-0

In alle commentaren wordt afgegeven op wissels, rendement, kwaliteit, ontbrekend scorend vermogen etc maar wat ik echt ontluisterend vind is het gebrek aan intrinsieke agressiviteit bij de spelers. De intentie als team en als individuele speler om je tegenstander niet in haar spel te laten komen. Kijk eens hoe Slot onze vrienden uit de havenstad heeft getransformeerd tot een vechtmachine die alle tegenstanders als een soort hyena opvreet. De recente uitwedstrijd bij Groningen was daar een schoolvoorbeeld van. Bij PSV verliezen we steeds de 2e bal en kunnen tegenstanders zich steeds gemakkelijk onder de druk uit voetballen. Als je niet met creativiteit en positiespel het verschil kan maken dan is er nog altijd de optie te profiteren van fouten bij tegenstanders die jezelf afdwingt. Hoe kan het zijn dat dit team dit belangrijk facet maar niet kan of wil beheersen? Gebrek aan gogme, slimmigheid of gemakzucht? Bij Slot zie je een harmonica in het team. Ze zetten tegenstanders vast met pressing uitgevoerd door hun 10-en. Bij PSV zie je dit simpelweg niet. Steeds altijd weer die ene meter of 2 meter te laat, het gebrek aan duelkracht en situaties niet aanvoelen of kunnen inschatten. Niet bij machte om te voorspellen wat de patronen van de tegenstander zijn. Ik begrijp hier niets van en ik verbaas me echt over feit dat de staf dit elftal maar niet vanuit een herkenbaar strijdplan kan laten spelen. Dit is puur falen van de staf. Te gemakkelijk om huidige crisis in speelplan aan gemis Gakpo en Madueke te wijten.

 

+9/-0

Helemaal mee eens voorwaarts. Eigenlijk geef ik in mijn eerdere post ook aan dat wij de afgelopen 10 jaar (of iets langer) al geen goed voetbal meer spelen, maar "parasiteren" op de individuele kwaliteiten van een aantal spelers (vaak aanvallers). Als dan 2 van je beste aanvallers vertrekken, zonder dat er iemand wordt teruggehaald, dan is je reddingsboei er niet meer en vallen de overige gebreken nog veel en veel harder op. Niet alleen gisteren, maar ook in de uitwedstrijden tegen Twente en (vooral) Cambuur was het echt schrijnend om te zien wat een gebrek aan arbeid er aan PSV-kant geleverd werd.

 

+4/-0

We zijn bij PSV al 10 jaar lang gered met eigen jeugd die met pieken en dalen heel veel miljoenen opbrengen maar niet altijd sportief succes garanderen. Depay, Bergwijn, Locadia, Lammers, Madueke en Gakpo om er zo een paar te noemen hebben ons 180 a 200 miljoen opgeleverd. Als het vanuit Jong PSV dan even stil valt qua aanvallende talenten (Ihattaren had er nu moeten staan) dan moet je investeren in toptalent. En als je ergens op kunt verdienen zijn het wel verkopen op je voorste posities.

Wat dat betreft kan ik Ruud niet kwalijk nemen dat hij aanvallend hele gekke keuzes maakt. Xavi als linksbuiten vind ik zeer acceptabel en de rest voldoet allemaal niet.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 25 januari 2023 om 09:24:

In ieder geval is hij kritisch op zichzelf en niet op zoek naar excuses. Dat is al beter dan 90% van de coaches in deze situatie.

De vraag die ik vooral heb is of Rutten misschien teveel negatieve invloed heeft. Ik zie teveel Rutten en Schmidt trekjes met late wissels en altijd vasthouden aan minimaal 1+4+2=7 verdedigende spelers, zelfs op achterstand tegen Emmen.

Dat Veerman ineens zelden speelt is raar, maar verder is de opstelling niet zo heel vreemd. Ik heb liever Mwene er ook bij, maar Teze is steeds beter op rechtsback.Zagen we maar heelveel Schmidt trekjes. Dan stonden we nu stijf bovenaan.

 

+1/-0

Nou, Bosz zal nu wel naar Amsterdam trekken, dus dan zie ik geen optie voor de korte termijn. Helaas.

In dat geval maar uitzitten, hopen dat we eindelijk progressie gaan zien in de manier van spelen.
Man, wat mis ik Schmidt, die scoorde tenminste een bak punten, afgelopen jaar. Was fluitend kampioen geworden in het huidige.

 

+1/-0

We hadden door moeten gaan met de lijn-Schmidt. Met Benitez, Luuk, Guus en Xavi heb je vier nieuwe spelers die dat spelletje m.i. beheersen. Luuk is vrijwel altijd de aanjager voorin (hoewel ik hem de laatste wedstrijden minder vond) en Xavi heeft eerder te veel dan te weinig energie. Ook Til was die manier van spelen gewend onder Slot. En Benitez kan een bal fatsoenlijk aannemen zonder er naar te hoeven kijken.

Bovendien was de selectie eindelijk gewend aan snel en hoog drukzetten. Zeker na de aanpassing naar 4-2-3-1 ging dat beter.

Er was zeker nog ruimte voor verbetering. Ik zag zo nu en dan een gat op de as van het middenveld door gebrekking aansluiten van de verdediging.

 

+1/-0

Schmidt heeft eieren voor zijn geld gekozen. Die had de kans om zijn contract te verlengen, maar heeft dat niet gedaan. Ik denk dat hij, als hij voldoende mogelijkheden had gezien om door te groeien, wellicht wel had bijgetekend. Of hij met dit materiaal, zonder Gakpo en Madueke, ook had kunnen presteren, waag ik ten zeerste te betwijfelen.

PSV onder Van Nistelrooij vond ik de eerste seizoenshelft niet altijd minder dan het PSV van Schmidt. Natuurlijk waren er te veel pieken en dalen, maar het niveau wat tijdens de pieken werd gehaald, was prima. Het was alleen lang niet constant genoeg. En daar had PSV onder Schmidt natuurlijk ook last van, en dat is gewoon de consequentie van het gebrek aan kwaliteit bij veel spelers.

Ik denk dat Schmidt bij Benfica misschien maar 1 of 2 spelers van het PSV van vorig zou willen inpassen. Die heeft nu veel meer kwaliteit bij een club die historisch gezien weliswaar groter is dan PSV, maar qua land / niveau competitie echt niet veel meer mogelijkheden zou hoeven te hebben dan een Nederlandse topclub.

 

+1/-0

Eens met je betoog, maar denk dat je de mogelijkheden, met name financieel bij de topclubs in Portugal onderschat, die zijn vele malen groter dan in NL.

 

+1/-0

Maar hoe kan dat dan? Het stadion heeft weliswaar een grotere capaciteit dan het Philips stadion, maar recettes zijn op de complete begroting niet een enorm percentage. Qua tv-rechten zou de Portugese competitie toch niet veel meer moeten opleveren dan de Nederlandse. Zit het hem dan in sponsoring? In de kwaliteit van de opleiding? Of gaan goede spelers gewoon veel liever voor een vergelijkbaar salaris in Portugal wonen dan in Nederland?

Nu heeft Nederland het gat met de Portugese clubs op de coëfficientenlijst zo goed als gedicht, maar toch presteren de 3 topclubs uit Portugal structureel beter dan de Nederlandse. Benfica schakelde vorig jaar Ajax uit, waar Ajax top was en Benfica één van de slechtste seizoen van de laatste periode kende. Ik kan me niet herinneren dat PSV ooit goed gepresteerd heeft tegen Benfica, Porto of Sporting. Zelfs tegen Estoril hadden we het tien jaar geleden ontzettend zwaar.

Ik heb me de laatste jaren wel vaker afgevraagd hoe dat komt, zonder dat ik nou echt slaag om daar een voor mij zinvol antwoord op te formuleren.

 

+1/-0

Met "de lijn-Schmidt" bedoel ik de manier van spelen. Dat kan ook met een andere trainer, al dan niet met wat kleine aanpassingen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 27 januari 2023 om 12:03:

Maar hoe kan dat dan? Het stadion heeft weliswaar een grotere capaciteit dan het Philips stadion, maar recettes zijn op de complete begroting niet een enorm percentage. Qua tv-rechten zou de Portugese competitie toch niet veel meer moeten opleveren dan de Nederlandse. Zit het hem dan in sponsoring? In de kwaliteit van de opleiding? Of gaan goede spelers gewoon veel liever voor een vergelijkbaar salaris in Portugal wonen dan in Nederland?

Nu heeft Nederland het gat met de Portugese clubs op de coëfficientenlijst zo goed als gedicht, maar toch presteren de 3 topclubs uit Portugal structureel beter dan de Nederlandse. Benfica schakelde vorig jaar Ajax uit, waar Ajax top was en Benfica één van de slechtste seizoen van de laatste periode kende. Ik kan me niet herinneren dat PSV ooit goed gepresteerd heeft tegen Benfica, Porto of Sporting. Zelfs tegen Estoril hadden we het tien jaar geleden ontzettend zwaar.

Ik heb me de laatste jaren wel vaker afgevraagd hoe dat komt, zonder dat ik nou echt slaag om daar een voor mij zinvol antwoord op te formuleren.TV gelden. In Portugal mogen de clubs de tv rechten zelf verkopen. Gevolg is dat van de totale tv gelden in Portugal bijna 70% alleen voor Benfica en Porto is.

 

+1/-0

Ik lees nu op voetbalprimeur dat PSV (Ik neem aan Marcel Brands en/of de raad van commissarissen) meer beslissende inbreng van Ruud wil en een 'handtekening' wil zien. Nu weet ik dat berichten in de media lang niet altijd op hele waarheden berusten, maar laat het de halve waarheid zijn. Dan voorzie ik interne onrust. Ik ben nog lang niet overtuigd door van Nistelrooij, maar om nu eerst je belangrijkste speler (Gakpo) en belangrijke aanvaller (Madueke) te verkopen en daarna met dergelijke uitspraken richten je trainer te komen vind ik wel erg ver gaan. Sterker nog, ik vind het zeer kwalijk. Nu is het hele jaar het voetbal nog niet sprankelend en was er ook geen handtekening van de trainer te ontdekken toen eerdergenoemde spelers wel nog aanwezig waren, maar dit voelt niet goed. Hopelijk is de boodschap wat anders gebracht en is Ruud vooral nog meer getriggerd om te presteren.

 

+1/-0

Mja, voetbalprimeur staat wat mij betreft qua niveau en betrouwbaarheid net een tandje onder de Telegraaf, dus of het nou zo spannend is...

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 22 pagina's: 1 2 3 4 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Ruud van Nistelrooij