Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Ruud van Nistelrooij

Deze normale topic is open en bestaat uit 22 pagina's: 1 2 3 4 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

open/sluit de onderstaande quote:

shevchenko schreef op 08 januari 2023 om 20:27:

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 08 januari 2023 om 18:37:

Je weet niet wat Brands hem heeft verteld.


Maakt dat veel uit als hij zelf dacht dat hij er niet klaar voor was?Nou, ik ben het helemaal met je eens dat je nooit iemand moet aanstellen als hoofdcoach, als die er zelf niet voorstander van is. Maar ik denk wel dat hem een verhaal verteld kan zijn, waardoor hij toch heeft ingestemd. En ik ken de inhoud van dat verhaal niet, maar ik geloof niet dat het zo is gegaan:
Brands: zeg Ruud, trainer worden? Roger gaat weg en jij bent nu eenmaal al in de buurt.
Ruud: sorry Marcel. Ik ben dol op club, maar ik heb nog niet het gevoel dat ik er al klaar voor ben.
Marcel: aaah, toee, alsjeblieft Ruud?
Ruud: oké, doe dan maar.

 

+1/-0

Het lastige met Ruud is gewoon dat hij 5 belangrijke wedstrijden heeft gewonnen en dat een luxe is die we in tijden niet gehad hebben. Ajax (2x uit) Feyenoord (thuis) Monaco (thuis) en Arsenal (thuis) zijn stuk voor stuk geweldige overwinningen die ons veel hebben gebracht. Maar het is gewoon compleet voor niets geweest omdat je verliest van Rangers (thuis) AZ (thuis) Twente (uit) en dan ook nog van die zaadpotten tegen de kleintjes. Er is werkelijk niets wat erop duidt dat dit de komende 2 maanden beter gaat zijn. De komende 8 wedstrijden spelen we er 6 uit en het zou me bijna verbazen als we er meer dan 2 winnen.

Sparta - PSV
Fortuna - PSV
Emmen - PSV
Feyenoord - PSV
Sevilla - PSV
Utrecht - PSV

De thuiswedstrijden zijn nog redelijk te doen tot Sevilla komt op 23 februari en 3 dagen later Twente.

Als je kijkt naar ons jaar tot nu toe is het gewoon wekelijks binnen knijpen. Mijn vertrouwen in Ruud als trainer is nog niet op het niveau dat ik verwacht dat hij een consitent team op de been kan brengen. En als iedereen fit is mag je wel verwachten dat we stappen gaan zetten. Voor mij is Ruud bepalend geweest voor 5 van de 6x puntverlies in de ED. Daarnaast verantwoordelijk voor de uitschakeling tegen Rangers. Dat is geen best tussenrapport zeg maar.

 

+1/-0

PSV heeft gewoon Guti nodig op het middenveld voor de balans. Als El Ghazi het zo belabberd blijft doen kun je daar ook Simons kwijt. Dan zou het middenveld worden met Guti-Sangare-Veerman en de voorhoede Madueke-De Jong-Simons.
Een middenveld zonder Guti werkt gewoon niet. Dat blijkt keer op keer.
Verder is het allemaal erg wisselvallig. Je kan zomaar met 5-0 winnen maar ook met 1-0 verliezen. Zelfs tegen de kleinere tegenstanders. PSV mist creativiteit om het spel te maken en te domineren. Zak dan gewoon verder uit en richt je meer op de omschakeling. Niks mis mee. Het spel maken lukt in ieder geval niet. Daarvoor is het tempo te traag, wordt te voorspelbaar gespeeld en missen we simpelweg de kwaliteit.

 

+1/-0

Guti zou bij mij ook altijd spelen en dan speel je een soort 4-3.5-2.5, zoals PSV dat ook speelde met VoH/Farfan en Park.

Simons speelt dan tussen de linies en dan kun je AEG juist inzetten, wanneer het nodig is.

 

+1/-0

Yesss Ruud heeft geluisterd door Guti erin te zetten. Eindelijk! Echt onmisbaar op het middenveld voor dit PSV.

 

+2/-0

Vorige week vond ik de wedstrijd dramatisch slecht, en kregen we geen kansen. Dat neem ik dan de coach kwalijk. Vandaag kregen twee dozijn enorme kansen, en geven we alleen goals weg, omdat de keeper een fout maakt en Til/de arbiter schutteren.

Dus vandaag, net als uit bij Groningen, neem ik Ruud niet kwalijk.

 

+2/-0

Maar wisselen is niet zijn sterkste kant…

 

+1/-0

Het is altijd gemakkelijk om na een beschamende nederlaag te roepen dat je geen vertrouwen hebt in de trainer. Dat zal ik dan ook maar niet doen. Maar helemaal overtuigd ben ik nog niet tot nu toe. Natuurlijk, gisteren mis je kans op kans, dat is Ruud zeker niet aan te rekenen. Maar het opstellen van El Ghazi bijvoorbeeld wél. Ik ergerde me gisteren weer groen en geel (hoe toepasselijk) aan El Ghazi. Tegen Sparta idem. We spreken niet over een klasse minder dan Gakpo, maar over 5 klasse minder dan Gakpo. Er zit geen snelheid in, geen felheid, geen gedrevenheid, en ook geen goede voorzet. Het was duidelijk dat de trainer gehamerd heeft op meer 'Gakpo-ballen' voor het doel, maar dan moet je er wel de kwaliteit voor hebben. Ik vind het echt een misrekening dat je nu al twee keer begint met El Gahzi. Toen Simons daar kwam te spelen was er meteen meer dreiging, simpelweg omdat er meer beweging was door de persoon in kwestie.

Tevens wordt Veerman in mijn ogen afgestraft op zijn maniertjes en het feit dat Guti onmisbaar is. Echter, het kan ook gewoon samen. Een middenveld met Guti, Sangaré en Veerman (op 10) is op dit moment voor het team het sterkte, áls je Simons dan wel maar in de voorste linie opstelt. Want die hoort hoe dan ook te spelen bleek ook gisteren. Het is van achter de tv (gisteren in het stadion) makkelijk praten maar daarvoor ben ik ook supporter. Met Veerman in de basis win je deze wedstrijd al in de eerste helft. En nee, daar heb ik geen bewijs voor.

Een laatste tactische keuze vind ik het niet wisselen van de Jong. Hij mistte kans op kans, zelfs met het hoofd. In de kleine ruimte heb je er niets aan tenzij je de ballen a la Gakpo erin gooit. Dat deden we ook wel een aantal keer, in ieder geval veel vaker als tegen Sparta. Maar er lag in het tweede gedeelte van de tweede helft ZO-VEEL ruimte achter hun verdediging, zeker het laatste kwartier. Ik begeef me op glad ijs, omdat Vertessen me ook keer op keer teleurstelt en ik dus mijn eigen vraag hier beantwoord, maar waarom niet snelheid erin gooien voor dat laatste kwartier. Ze hebben geen kans gehad, wisselden mega aanvallend en wij blijven met slome Luuk spelen. Onbegrijpelijk.

Ten aanzien van Madueke nog het volgende. Ik lees veel kritiek en dat begrijp ik. Echter, in het stadion waren veel mensen het erover eens dat er louter en alleen dreiging vanuit Madueke kwam. Zo slecht als sommigen verkondingen vond ik hem ook niet spelen.

Terug on-topic....Ruud blinkt nog niet uit in tactische keuzes en wissels wat mij betreft. Ik vrees alweer voor de volgende wedstrijd, waarin we bij winst WEER kunnen inlopen op tenminste één concurrent.

 

+4/-0

Volledig eens met PFL_STEIN_CITY. Ik ben in een paar weken helemaal aan het afknappen op El Ghazi. Waar ik in de eerste seizoenshelft blij met hem was, een kwalitatief prima extra optie in de voorhoede, blijkt nu hij er moet staan, dat hij er weinig van bakt.

Ik benijd Van Nistelrooij absoluut niet, want er zijn zo ontzettend veel matige spelers in ons elftal. Maar los daarvan had PSV met ongeacht welke opstelling hoe dan ook deze wedstrijd moeten winnen. Dit Fortuna is misschien wel het zwakste elftal waar we tegen gespeeld hebben. Het is volledig schandalig dat je hier 2 goals tegenkrijgt, maar net zo schandalig dat je er geen 6 gemaakt hebt.

 

+1/-0

Ik ben het ook volledig eens met Stein en ik wil nog aanvullen dat het continu brengen van Saibari belachelijk is (ook voor die wissel was Vertessen uitstekend geweest), dat je eindigt met een linkerflank Mwene-Saibari is onbegrijpelijk op elk gebied. Ook vind ik dat als je goals inlevert met het vertrek van Gakpo dat je wat creatiever op zoek moet naar spelers die kunnen scoren. El Ghazi heeft er wel een paar gemaakt maar Veerman zijn moyenne op 10 is ook zeer verdienstelijk, zelfs vanaf links (waar ik eerder voor Xavi zou kiezen).

Nu moet ik wel zeggen dat ik nog steeds blij ben met de aankopen van El Ghazi en Til maar beide worden gewoon nooit in hun kracht gebruikt. Ik vind El Ghazi meer een rechtsbuiten dan een linksbuiten en meer een invaller dan een basisspeler. Wellicht zelfs meer een centrum spits dan een flankspeler. Til werd vorige week gebruikt als 8 terwijl we juist diepte in het spel nodig hadden. En vervolgens wisselt Ruud v Ginkel voor Max geloof ik om hem in de rug van Luuk te laten spelen. Tegen Fortuna was vanaf de 30e minuut al duidelijk dat dit juist een wedstrijd is waarbij je wat oppertunistischer moet spelen en dan iemand in de rug van Luuk moet zetten die er een bal in kan frommelen a la Klaassen, van Ginkel of Til. Maar zo is het heel het jaar al dat ik denk dat het een wedstrijd voor Til is en dan speelt ie niet en als ik denk dat het verre van handig is om Til te brengen dat hij dan Til brengt.

Ik maak me het meeste zorgen over het feit dat we nu voor de 6e keer puntverlies hebben geleden en dat het 6 verschillende storylines zijn.

1) Twente -> Mentaliteit was te slap, dromerig en te afwachtend
2) Cambuur -> Totale offday doordat het in balverlies helemaal open lag.
3) Groningen -> Goede wedstrijd maar je scoort niet in geeft het helemaal weg in 5 minuten tijd.
4) AZ -> Totaal geen urgentie, geen risico in het spel en voetballend overklast door AZ.
5) Sparta -> Wederom geen urgentie maar je geeft achterin ook niets weg en creeërt geen kans.
6) Fortuna -> Je mist tig goede kansen, pure 100% missers en krijgt er 2 om je oren.

Van dit rijtje hebben we 5 tegenstanders getroffen op gunstige momenten (na 2 weken interlands naar Cambuur, 7 weken tegen Sparta, AZ net nadat je Ajax hebt verslagen, Cambuur zonder trainer, Fortuna in puin, Groningen in puin) en elke keer geven we de tegenstander het gevoel dat er iets te halen valt. Thuis tegen Sparta is overigens ook geen uitzondering want tegen RKC was het exact hetzelfde maar toen kregen we wel die pingel cadeau. Het is al met al gewoon niet goed genoeg.

Ontslaan is nooit een optie, PSV wordt nog eerder 5e met Ruud dan dat ze hem ontslaan. Het feit dat Brands nu TD speelt en wellicht de grootste tegenstander is van een winterse transferperiode helpt ook niet mee in de zoektocht naar nieuwe aanwinsten. Waar moeten we dan nog hoop uit putten? Het programma de komende drie wedstrijden waarbij je weer voorzichtig iets kunt bouwen waardoor je in de Kuip jezelf kunt belonen en weer naar de ranglijst mag kijken? Het klinkt heel erg ambitieus inmiddels.

Om positief af te sluiten... Jarred/Obispo is niet mijn ideaal duo maar ze houden het op zich wel goed dicht op dit moment. Mauro komt een keer terug, Xavi heeft al 3x als linksbuiten gespeeld zodat er weer ruimte komt voor een scorende middenvelder op 10 en Luuk zal ooit weer die goals gaan maken. Er is dus echt nog wel wat te winnen als het in elkaar klikt als een puzzle, maar de tijd begint echt te tikken en we zitten al diep in blessuretijd.

Dit bericht is gewijzigd op 16 januari 2023, 16:32:08.

 

+5/-0

Ik snap het opstellen van Saibari alleen als hij de opdracht had om de bal in de ploeg te houden omdat hij normaal gesproken wat balvaster is dan een Til/Vertessen. Maar gisteren schreeuwde het verloop van de wedstrijd gewoon om een voorhoede Madueke-Simons-Vertessen. Dan was binnen no time de 1-3 en 1-4 gevallen.
Verder begin ik ook een beetje aan onze keper te twijfelen. Ja af en toe een geweldige redding maar het lijkt erop dat hij in een wedstrijd waarin hij amper iets te doen heeft een beetje wegdroomt en dan schrikt als er iets te doen valt?

 

+1/-0

Als Ruud enig vermogen heeft om te leren van zijn fouten dan speelt Xavi tegen Vitesse op links, Veerman op 10, Guti naast Sangaré, Max op linksback, Teze op rechtsback/3e CV en komen El Ghazi, Vertessen en Til van de bank. Helaas sluit ik niet uit dat hij met Til op 10 gaat beginnen ipv Veerman.

 

+1/-0

Welke poppetjes er staan zou ondergeschikt moeten zijn in deze discussie. Het kán niet gebeuren dat je tegen 10 Fortunezen in de laatste minuten nog zo'n grote kans tegen krijgt, dan klopt er niets van je organisatie. Dit lijkt een structureel terugkerend probleem te zijn.

In mijn ogen is Guti daarin onmisbaar. Ruud lijkt dat inmiddels, zoals elke trainer na verloop van tijd, ook door te hebben. Tegen Fortuna werd hij gewisseld, ik denk om dat hij al geel had en nog behoorlijke overtreding had begaan.

Het trieste is dat zonder Guti er blijkbaar geen besef is van restverdediging en hoe er een overwinning over de streep getrokken moet worden. Echt onbegrijpelijk en een structureel probleem. En dat is de trainer te verwijten.

 

+2/-0

Nou Ruud, een gratis tip: in de aanname dat Madueke zaterdag weg is; speel eens 4-4-2. Met dit systeem is PSV groot geworden en we hebben er nu ook de spelers voor

Links midden : Veerman
Centrale middenveld links: Guti
Centrale middenveld rechts: Sangare
Rechts midden: Simons

Spits 1: luuk
Valse spits 2: Til

Niet aarzelen: doen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marciano_Vink schreef op 19 januari 2023 om 19:23:

Nou Ruud, een gratis tip: in de aanname dat Madueke zaterdag weg is; speel eens 4-4-2. Met dit systeem is PSV groot geworden en we hebben er nu ook de spelers voor

Links midden : Veerman
Centrale middenveld links: Guti
Centrale middenveld rechts: Sangare
Rechts midden: Simons

Spits 1: luuk
Valse spits 2: Til

Niet aarzelen: doen.Gezien de selectie, zoals deze nu is, kun je dat prima doen. Al kun je ook El Ghazi vanaf een zijkant laten komen en zo een beetje asymmetrisch gaan voetballen.

Ik hou zelf wel van de mogelijkheid tot opportunistisch voetballen. Niet als plan A, maar om zo nu en dan te kunnen doen. Je kunt dan op meer manieren tot een doelpunt komen.

 

+1/-0

Och jongens, wat is het voetbal toch slecht dit jaar. "We" hebben goede wedstrijden gespeeld, maar het is ook zo vaak zo zwak en saai. En nu, met een selectie waar je pijn aan de ogen van krijgt, wordt het alleen maar lastiger om goed te voetballen. Ik kan niks noemen waarin we substantieel verbeterd zijn, ten opzichte van half september, om maar iets te noemen, of die gare wedstrijden tegen Monaco.

Het is Ruud's eerste jaar + het is Ruud, maar bij iedere andere coach zou je toch langzaam aan, aan een vertrek gaan denken.

Kom op Ruud, laat ze vlammen!

 

+1/-0

Ik denk dat het met Gakpo en/of Madueke het net zo'n kutwedstrijd was geworden, dat waren de afgelopen wedstrijden immers ook.

Dit gaat niet beter worden, ook niet met een andere trainer trouwens.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

JorisDeDraak schreef op 21 januari 2023 om 22:09:

Ik denk dat het met Gakpo en/of Madueke het net zo'n kutwedstrijd was geworden, dat waren de afgelopen wedstrijden immers ook.

Dit gaat niet beter worden, ook niet met een andere trainer trouwens.Slot wellicht, dat vind ik een vrij behoorlijke coach. Niet relevant voor PSV, verder, hij zit bij de concurrent.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 21 januari 2023 om 21:49:
Ik kan niks noemen waarin we substantieel verbeterd zijn, ten opzichte van half september, om maar iets te noemen!


Het aantal tegengoals zou je kunnen noemen, vier in de laatste vijf wedstrijden. Maar ja ook maar twee overwinningen in die vijf wedstrijden🤔

 

+1/-0

Wederom geen verbetering. Ik gun Ruud alles, maar we halen zo ternauwernood 5 punten in wedstrijden tegen AZ, Sparta, Fortuna, Vitesse en Emmen, waarin we een keer of 3 scoren.

Bij iedere andere coach was het oordeel helder geweest.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 22 pagina's: 1 2 3 4 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Ruud van Nistelrooij