Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Speelwijze PSV

Deze normale topic is open en bestaat uit 10 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

open/sluit de onderstaande quote:

Philips187 schreef op 05 oktober 2023 om 16:53:

Zelf heb ik op een bedenkelijk niveau gevoetbald dus ik kan het verkeerd zien. Wat mij opvalt is dat het lijkt dat deze speelwijze zoveel kracht kost dat er van een goede afwerking en dito voorzetten niets meer terecht komt. Buiten de paar houdbare schoten was de enige bijna gevaarlijke situatie was een voorzet die via een tegenstander tegen de paal ging. Tegen Arsenal, Volendam en Sevilla genoeg kansen gehad maar veel gescoord werd er niet. Als je dan de doelpunten van Sevilla neemt daar zat overtuiging en klasse in. Dat ontbreekt bij PSV.

Hopelijk komt hier snel verandering in.Nee. Heeft niks met de speelstijl te maken, maar met de individuele kwaliteit als het gaat om de afronding en/ of voorzetten.

 

+1/-0

Ik krijg een beetje het gevoel dat de butenspelers zich de laatste wedstrijden te graag willen bewijzen nu er concurrentie bijgekomen is, waardoor ze te veel voor eigen succes gaan en kansen niet goed worden uitgespeeld. Luuk is de laatste drie wedstrijden nauwelijks in stelling gebracht. Die ene kans tegen Volendam die had moeten zitten uitgezonderd.

 

+1/-0

Overtuiging en klasse.
En ook rust en overzicht.

 

+1/-0

Gisteren de eerst echte overtuigende zege bij PSV mi. Klasse gespeeld. Geen seconde getwijfeld.

 

+2/-0

Goede en knappe uitoverwinning tegen Sparta.

Met 8x winst zonder enig puntverlies is het eigenlijk wel zonde dat we nog geen echt gat hebben geslagen op de concurrentie omdat zij het ook allemaal erg goed doen. Daarnaast heeft PSV nog geen toppers gehad.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

PSV-Dynasty schreef op 09 oktober 2023 om 13:09:

Goede en knappe uitoverwinning tegen Sparta.

Met 8x winst zonder enig puntverlies is het eigenlijk wel zonde dat we nog geen echt gat hebben geslagen op de concurrentie omdat zij het ook allemaal erg goed doen. Daarnaast heeft PSV nog geen toppers gehad.Je moet de Randstedelijke pers niet napraten.
Feyenoord: Fortuna-T (G), Sparta-U (G), Almere-T (W), Utrecht-U (W), Heerenveen-T (W), Ajax-U (W), GAE-T (W), PEC-U (W).

Wow! Wat een zwaar programma!

 

+1/-0

Precies Alleen AJAX heeft een zwaar programma gehad. Gelukkig komt er bijna voor hun een makkelijk programma aan. Nog maar 11 zware wedstrijdjes en dan kunnen ze omhoog gaan kijken :D

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Peejay schreef op 09 oktober 2023 om 14:18:

open/sluit de onderstaande quote:

PSV-Dynasty schreef op 09 oktober 2023 om 13:09:

Goede en knappe uitoverwinning tegen Sparta.

Met 8x winst zonder enig puntverlies is het eigenlijk wel zonde dat we nog geen echt gat hebben geslagen op de concurrentie omdat zij het ook allemaal erg goed doen. Daarnaast heeft PSV nog geen toppers gehad.Je moet de Randstedelijke pers niet napraten.
Feyenoord: Fortuna-T (G), Sparta-U (G), Almere-T (W), Utrecht-U (W), Heerenveen-T (W), Ajax-U (W), GAE-T (W), PEC-U (W).

Wow! Wat een zwaar programma!Waar in mijn bericht zeg ik dat Feyenoord een zwaar programma heeft gehad? Ik zeg alleen dat we nog geen toppers hebben gehad en we jammer genoeg nog geen groot gat hebben geslagen. Klopt volgens mij allebei...

 

+1/-0

Na Rangers uit, heeft Bozs idd aangetoond niet alleen maar Blind te willen aanvallen/CQ zelfmoord opbouw te willen doen.

 

+1/-0

Feit is dat PSV in de wedstrijden met weinig weerstand over het algemeen overtuigend en dominant weet te winnen. Vooral in uitwedstrijden presteren we deze jaargang echt heel goed. Sparta werd met 0-4 aan de kant geschoven, en afgelopen weekend speelden we voorafgaand aan de rode kaart en de 0-1 ook gewoon al een hele dominante wedstrijd.

In de wedstrijden met iets meer weerstand, zie je toch dat de kwetsbaarheden die we al een paar jaar zien, niet als sneeuw door de zon verdwenen zijn. Tegen Arsenal werden we keihard afgestraft voor onze speelwijze. Tegen Sevilla mogen we onze handen dichtknijpen met een puntje, ondanks dat we het gevoel hadden de veel betere ploeg te zijn. En tegen Lens, dit seizoen toch niet meer dan een middenmotor in de Franse competitie, zie je ook dat de verschillen heel klein zijn. En ook onze Amsterdamse vrienden wisten in het onderlinge duel toch een stuk of 6 (!!) open kansen te creëren. Het feit dat we deze lastige wedstrijden (op Arsenal na) toch met een gelijkspel of overwinning wisten af te sluiten, getuigt wel weer van een bepaalde mate van karakter in de ploeg.

Ik ben heel benieuwd naar het aanstaande drieluik met Twente, Feyenoord en AZ, met daartussen ook nog de potjes tegen Sevilla en Arsenal. Als we het aankomende blok tot de winterstop ook goed doorkomen (zonder competitienederlagen en met Europese overwintering), dan kunnen we deze eerste seizoenshelft echt met minstens een 9 gaan waarderen.

Wat mij dit jaar toch het meeste verbaast, is dat we met grotendeels hetzelfde elftal opeens veel beter voetbal laten zien. Natuurlijk zijn Schouten en Lang/Lozano belangrijk, maar dat waren Sangaré/Simons vorig jaar ook. In mijn ogen is dat toch een soort teken aan de wand dat het geen geweldig idee is geweest om na Cocu en Van Bommel vorig jaar weer te kiezen voor een beginnende trainer.

 

+2/-0

Bosz is gewoon een uitstekende trainer, dat heeft hij inmiddels wel bewezen.

Wat betreft het aankomende programma is het inderdaad een belangrijke fase van het laatste blok voor de winterstop. Ik kan me niet voorstellen dat we onze foutloze reeks in de competitie meenemen naar de tweede seizoenshelft. Europees gezien wordt het een hels karwei en zou het zo maar kunnen eindigen met een laatste plaats in de poule. Wel fijn dat je binnenkort weer wat extra krachten aan kan spreken en dat er niet stil wordt gezeten op transfervlak. Zonder implosie in de tweede seizoenshelft moet je volgend seizoen gewoon weer CL spelen en dat is wel een lekkere meevaller. Op meerdere manieren.

 

+1/-0

Nou, als je vandaag zo ziet en Twente tegen NEC zie ik het best gebeuren dat we alles winnen tot de jaarwisseling. PSV heeft zoveel wapens en is in grote vorm. De andere clubs zijn behoorlijk slordig en straffen elkaars fouten niet af. PSV zal dat wel doen. Ook hebben we kunnen zien dat Bosz goede keuzes kan maken, zoals oa tegen Rangers, Ajax en Lens.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 12 november 2023 om 18:22:

Nou, als je vandaag zo ziet en Twente tegen NEC zie ik het best gebeuren dat we alles winnen tot de jaarwisseling. PSV heeft zoveel wapens en is in grote vorm. De andere clubs zijn behoorlijk slordig en straffen elkaars fouten niet af. PSV zal dat wel doen. Ook hebben we kunnen zien dat Bosz goede keuzes kan maken, zoals oa tegen Rangers, Ajax en Lens.Wij hebben zelf goede wapens, ontegenzeglijk waar.
Toch geven we ook elke wedstrijd wel een aantal kansen weg, waar onze tegenstanders tot dusver ook niet heel goed gebruik van hebben gemaakt.
Ik hoop dat de positieve flow zo lang mogelijk gaat duren, maar het moment dat het tegen gaat zitten komt per wedstrijd dichterbij natuurlijk..

 

+1/-0

Je mag best wel eens een wedstrijd verliezen of gelijkspelen. Geen enkel probleem. We staan 7 punten los en als je de uitwedstrijden tegen Twente en Feyenoord bijvoorbeeld gelijkspeelt, doe je best goede zaken. Uiteraard zal de concurrentie dan wat inlopen, maar daarvoor heb je een mooie voorsprong opgebouwd. Stel je wint daar wel, dan vergroot je het gat en sta je in de winterstop misschien wel 10 of 12+ punten los...

 

+1/-0

Feyenoord gelijk spelen teken ik voor. Twente is een lastige tegenstander, maar als je daar vanaf minuut 1 scherp bent moet je daar het volle pond kunnen halen.

 

+1/-0

De wedstrijd tegen Feyenoord is een wedstrijd waar je gewoon verre van de favoriet bent en dat heeft wel invloed op deze speelwijze. Je zou in mijn ogen zelfs kunnen stellen dat de manier van spelen uiterst effectief is tegen de mindere teams en iets te riskant tegen de betere teams waarbij het altijd wel een keer op zijn plek kan vallen. Maar de succesjes tegen Ajax en Lens bv waren totaal onvergelijkbaar met de wedstrijden tegen Feyenoord en Sturm Graz waar het nog sprankelde en de energie ervan af spatte.

Deze nieuwe fase waarin we gekomen zijn komt aardig in de buurt van een fase waarin kampioenen wel vaker zitten eind oktober/begin november. Het punt is alleen dat het programma zich tot nu toe heeft geleend voor de fase waar we in zaten en we moeten dat wel verzilveren door juist nu die stap te maken. De eerste wedstrijd tegen Twente kan zoveel onzekerheid/druk wegnemen waardoor de wedstrijd daarna tegen Feyenoord ineens in een ander daglicht komt staan. Want als je verliest bij Feyenoord maar wint tegen Twente en AZ dan zijn wij nog steeds de winnaar van deze periode ondanks dat er een realistische kans is dat tenminste Feyenoord op ons in loopt. En zelfs gelijk tegen Feyenoord en AZ en verliezen van Twente maakt ons winterkampioen en favoriet voor de titel mits het doelsaldo fier overeind blijft.

Echter... hebben we met deze speelstijl dan wel gewonnen van Feyenoord Lens Glasgow en Ajax, we hadden het ook heel moeilijk tegen Glasgow Sevilla Arsenal en Lens. De komende 4 uitwedstrijden zijn wel van dat niveau met de bijhorende portie druk. En we zijn ook niet volledig fit en we hebben nog steeds dezelfde mankementen. Het wordt erg spannend maar winst met deze speelstijl uit bij Twente moet zo'n bom vertrouwen geven dat je bij wijze van in de Kuip een voorschot kunt nemen. Dat is anders voetballen dan moeten winnen om in het spoor te blijven.

 

+1/-0

Kuddo's voor Bozs en vooral voor zijn wisselbeleid. Tegen Vitesse en Ajax liep het voor geen cm en gelijk in de rust essentiële wissels doorvoeren. Hoevaak zie je niet dat er tot min 75'gewacht wordt.
Gisteren was het dan niet tijdens de rust maar wel sneller in de 2de helft.

Grappig was ook dat de wissels direct na de 2-2 het niet meer liep bij PSV en Bosz ook zei dat hij er spijt van had, maar toch de 3-2 nog valt!

Ik kan genoeg kritische noten plaatsen, maar voor het eerst in 16 jaar een uitwedstrijd winnen en doorgaan na de 2e ronden, verdient geen kritische noot.

 

+4/-0

open/sluit de onderstaande quote:

PSV Oisterwijk schreef op 30 november 2023 om 07:17:

Kuddo's voor Bozs en vooral voor zijn wisselbeleid. Tegen Vitesse en Ajax liep het voor geen cm en gelijk in de rust essentiële wissels doorvoeren. Hoevaak zie je niet dat er tot min 75'gewacht wordt.
Gisteren was het dan niet tijdens de rust maar wel sneller in de 2de helft.

Grappig was ook dat de wissels direct na de 2-2 het niet meer liep bij PSV en Bosz ook zei dat hij er spijt van had, maar toch de 3-2 nog valt!

Ik kan genoeg kritische noten plaatsen, maar voor het eerst in 16 jaar een uitwedstrijd winnen en doorgaan na de 2e ronden, verdient geen kritische noot.[/quote
Nouja, de overwinning wordt overal volledig op het conto van Bosz en zijn wissels gezet, maar als die rode kaart niet valt speel je een verloren wedstrijd. Tot die kaart zat het er geen enkel moment in dat we die wedstrijd zouden winnen. Verdedigend waren we niet scherp genoeg en aan de bal onmachtig. Natuurlijk heel leuk dat we doorkomen, vooral voor de centjes, maar op dit niveau hebben we heel weinig te zoeken hoor..

 

+1/-0

Sluit ik me helemaal bij aan. (op reactie PSV Oisterwijk, er is een reactie uit Vessem tussenin gekomen :) )
Durven te wisselen, en daar ook een plan mee lijken te hebben (en niet zomaar poppetje voor poppetje wisselen wat ik vaak denk te zien bij veel trainers).


PS. ook klasse dat je je hier nu ook meldt en Bosz de credits geeft als hij deze verdient. Je was in het begin nogal sceptisch over hem. Ik zie iets te vaak op fora dat als men eenmaal een standpunt over een speler/trainer heeft, dat men koste wat kost dit altijd blijft verdedigen (tot het belachelijke aan toe). Als je had gewild, had je over gisteren ook kunnen schrijven dat zijn strijdplan niet klopte, dat er te weinig inzet was, en dat het tot aan de rode kaart nergens op leek tegen de nummer 14 van Spanje, een ploeg die de afgelopen 8 wedstrijden er maar 1 had gewonnen. Ook allemaal waar. Maar zoals je aan geeft, PSV overwintert voor het eerst in jaaaren, wint voor het eerst in 17 jaar weer een uitwedstrijd in de CL, en dat terwijl we heel recent nog amper goed genoeg waren voor Conference League niveau. En gisteren hielp de rode kaart ons in het zadel. Maar vooral ook credits aan het team hoe ze daar mee om gingen. Hoe vaak zie je niet dat een ploeg met 2-0 voorsprong de bus parkeert en deze stug vol houdt tot het einde? PSV wist het toch om te draaien, dat is ook de mentaliteit die in deze ploeg zit!

Dit bericht is gewijzigd op 30 november 2023, 09:54:05.

 

+1/-0

Met 13 overwinningen en overwinteren in de CL 1 wedstrijd voor het einde, ja dan valt er weinig te zeiken ook :D.

En dat heb ik ook echt niet. Bij Rangers uit werd er met vuur gespeeld, maar daarna heb ik gewoon gezien, dat het niet blind aanvallen is en ook gewoon goed verdedigen en de stijl/tactiek aanpassen naar de omstandigheden.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 10 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Speelwijze PSV