Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » [Beleid] Selectie seizoen 2020/21

Deze normale topic is open en bestaat uit 12 pagina's: 1 2 3 4 ... 7 8 9 10 11 12

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 20 juli 2020 om 17:36:

Een beetje vroeg vind ik niet, normaal beginnen we eind juni en nu eind juli. Normaal starten we met serieuze wedstrijden begin augustus en nu begin september. Vergeet ook niet dat we een bizar belangrijke wedstrijd spelen om EL te halen waar tig miljoen op het spel staat. En we een nieuwe trainer hebben, die een nieuw systeem wil spelen.

We gaan het zien, misschien valt wel 1 van de noodopties 100% mee en dan is het probleem ook tijdelijk opgelost.Het duurt nog meer dan twee maanden tot die bizar belangrijke wedstrijd op het programma staat. Zoals Zondebok al aangeeft: een beetje vroeg om nu al drama te maken.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 19 juli 2020 om 23:26:

Cocu had nooit een discutabele opstelling, dat lijkt me al een heel goed begin. Voor de rest mis ik Cocu niet, want hij gaf PSV geen vuurwurk wat je soms hoopt te zien.

Van Bommel daarentegen begon wel met hier en daar vuurwerk, maar hij bleef volharden in zijn eigen wijsheid en dan loopt het fout.Cocu zorgde inderdaad niet voor vuurwerk, het is aan de gemeente of ze dat wel of niet toestaan op zo’n kampioensfeest. Daar hadden we er trouwens 3 van met
Cocu. Hij heeft zich echt dubbel en dwars bewezen en aangetoond te hebben geleerd van dat eerste seizoen.

Het is exact DIE drang naar dat zogenaamd ‘vuurwerk’ waardoor we afgelopen seizoen weer compleet voor schut staan. Leuk, dat aanvallende voetbal, maar het draait zoals ik eerder al aangaf om consistentie. Je moet datgene aanhouden wat je voor langere periode succesvol kunt blijven hanteren. Ploegen krijgen je op den duur in de smiezen, die kijken ook elke wedstrijd terug. Het is veel makkelijker om een aanvallende ploeg pijn te doen dan een verdedigende, uiteraard speelt de kwaliteit van de spelers hierbij een grote rol. Manchester City is bijv. van een uitzonderlijk hoog niveau, maar dat niveau tikken we hier niet aan.

Ik hoop natuurlijk dat we met Schmidt een goede keus hebben gemaakt, zijn prestaties tot nu toe zijn vrij positief. Maar ik wil echt weer kampioen worden, op wat voor manier dan ook. Ik heb meer met een ploeg die consistent punten blijft pakken, dan een ploeg die altijd maar vooruit gaat en dan wel eens de deksel op de neus krijgt.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 20 juli 2020 om 18:06:

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 20 juli 2020 om 17:36:

Een beetje vroeg vind ik niet, normaal beginnen we eind juni en nu eind juli. Normaal starten we met serieuze wedstrijden begin augustus en nu begin september. Vergeet ook niet dat we een bizar belangrijke wedstrijd spelen om EL te halen waar tig miljoen op het spel staat. En we een nieuwe trainer hebben, die een nieuw systeem wil spelen.

We gaan het zien, misschien valt wel 1 van de noodopties 100% mee en dan is het probleem ook tijdelijk opgelost.Het duurt nog meer dan twee maanden tot die bizar belangrijke wedstrijd op het programma staat. Zoals Zondebok al aangeeft: een beetje vroeg om nu al drama te maken.Je hebt gelijk, ik dacht dat die voorronde nog voor de eerste speelronde is in de week voor interland voetbal. In dat geval lijkt een week of 7,5 wel genoeg.

Ik zat gisteren het filmpje te kijken wat via de Officiele site was samengesteld en dan zie je ook wel dat we met 26 a 28 spelers ook heel veel spelers moeten teleur gaan stellen. Wat we defensief te weinig hebben, hebben we aanvallend te veel. Vandaar ook mijn rage over gebrek aan balans.

Het is wel lekker als je met Ihattaren Malen Gakpo en Romero begint dat je 5x mag wisselen en je Doan Madueke Lammers en Bruma achter de hand hebt. Ik ben erg benieuwd naar de 2 spitsen die gaan starten want daar hebben we 9 a 10 smaakjes voor die allemaal een andere invulling kunnen geven.

- Romero de enige echte spits
- Lamers een allround centrumspits
- Malen snelle behendige doelpuntenmaker
- Bruma bliksemsnel maar kan niet scoren
- Gakpo allround aanvaller die centraal en vanaf de flank kan komen
- Doan behandige balvaste taakgerichte valse spits?
- Madueke fysiek sterke en snelle veelbelovende allround aanvaller
- Ihattaren middenvelder/aanvaller die technisch verfijnd is die ik ook wel als optie zie in combinatie met een echte spits.

Thomas deed het niet slecht maar zie ik liever op het middenveld, Piroe komt gewoon te kort nu.

 

+1/-0

Mee eens - teveel opties en dus zal PSV grote talenten gaan verliezen voor weinig. Persoonlijk ben ik nogsteeds erg gecharmeerd van Lammers maar gok dat Malen en Gakpo beginnen of Romero moet verrassen. Bruma past wel met zijn snelheid maar persoonlijk zie ik hem liever gaan.

 

+1/-0

Gakpo lijkt me toch echt meer een AML. Op die plek hebben we naast Bruma eigenlijk geen opties. Voor de 2 spitsposities alleen Malen, Lammers en Romero. Voor AMR is het erg ruim met Ihattaren, Madueke, Mauro jr. en Doan. Daarom denk ik dat Ihattaren uiteindelijk een meer centrale rol krijgt naast een verdedigende middenvelder. Guti zou dan als alternatief kunnen gelden.

 

+1/-0

Ja het luxe probleem zou wel eens op de loer kunnen liggen. En voor de trainer en voor de korte termijn maakt dat niet zoveel uit want de beste speelt, maar als je spelers als Madueke en Mauro aan boord wil houden moet je ze ook perspectief kunnen bieden.

De makkelijkste oplossing is Bruma en Piroe slijten (huur of koop) want daar zit relatief weinig waarde in op dit moment. De rest zou toch aan verschillende minuten moeten kunnen komen, zeker met 5 wissels. Madueke zal dan idealiter beginnen bij Jong PSV.

 

+1/-0

Madueke zal blij zijn met alle minuten die hij ongetwijfeld gaat pakken. Mauro zal waarschijnlijk minder snel tevreden zijn.

Bruma is de eerste waarbij de technische leiding een redelijk bod zal accepteren, maar dat bod zal gezien zijn prestaties gedurende het afgelopen seizoen niet gaan komen. Dat is dus een project waar Schmidt mee aan de slag zal gaan. En eerlijk gezegd ben ik daar best benieuwd naar. Begrijp me niet verkeerd, ik ben allesbehalve een Bruma fan en was er na een paar wedstrijden al wel uit, maar het lijkt me wel een type speler waar Schmidt mee uit de voeten kan. Als er dan geen verbetering in zit, dan zul je hem af moeten schrijven.

 

+1/-0

Verhuur met optie tot koop is geen slecht idee in de huidige transfermarkt. Er moet toch in Duitsland of Spanje een team moeten zijn die hem een jaar lang aan boord zou willen hebben?

 

+1/-0

Die zullen er altijd zijn. Die club moet hem echter wel perspectief op speeltijd geven. Als hij daar een jaar op de bank blijft zitten, schiet je er weinig mee op. Het zal zijn transferwaarde niet verbeteren, je bent alleen (een deel van) zijn salaris kwijt.

 

+1/-0

Bruma is natuurlijk wel een leuke uitdaging voor Schmidt. Vorig jaar volledig mislukt, maar wel peperduur en van de weinige spelers met significante ervaring in onze selectie.

Daarnaast is Bruma wel een sprintwonder. Hij is erg explosief en ook in staat veel sprints achter elkaar te leveren. Dat is precies wat Schmidt zoekt in zijn speelstijl. Hij heeft feitelijk alleen Gakpo als concurrent en dat tezamen met zijn enorme aankoopbedrag zal ervoor zorgen dat PSV hem niet zomaar verkoopt.

Madueke zal echt niet akkoord gaan met weinig speelminuten in PSV 1. Hij is dan misschien jong, maar hij is een van onze beste spelers in aanleg. Dat was ook terug te zien op de training van afgelopen maandag. Ik denk echter dat Madueke ook als spits uit de voeten kan in het 4-2-2-2 systeem van Schmidt. Daarom zal Piroe echt niet bij de A-selectie blijven.

De AMR positie is sterk bezet, want Mauro jr. laat zich ook zoen en Doan heeft daar een redelijk seizoen achter de rug. Daarom en omdat Ihattaren gewoonweg onze beste speler is, zou ik hem centraal laten spelen naast liefst een ervaren CM. Van Ginkel bijvoorbeeld.

Als Schmidt erin slaagt Ihattaren met zijn gezicht naar de goal van tegenstander telkens aan de bal te krijgen met jongens als Malen voor hem dan gaan we heel veel mooie aanvallen zien.

 

+1/-0

Ihattaren als een van de twee centrale middenvelders zie ik echt totaal niet zitten. Dan speel je met twee spitsen, twee buitenspelers en een pure 10 op de VM/CM-plek. Bovendien hebben we afgelopen seizoen gezien dat Mo niet de hardste werker is. Laat die DM/CM-plek nu net een van de twee posities zijn waar je het hardst moet werken, bikkelen etc etc.

Mo zal zowel een optie zijn op de vleugels alsmede als tweede spits. Laat Thomas, Rosario, Hendrix, Guti en Sadilek het maar lekker uitvechten voor de twee posities op het middenveld.

 

+1/-0

Ik denk dat Ihattaren nr 10 overneemt van Bergwijn en dat hij het beste tot zijn recht komt naast Malen/Romero/Lammers. Maar dan moet hij wel stappen maken met druk zetten zoals Thomas en Lammers goed deden onder Faber. Op rechts en links kun je dan kiezen voor aanvallers en mocht je een lastige tegenstander hebben en je wilt wat meer zekerheid inbouwen neem je Doan.

 

+1/-0

Ik heb het al eens eerder geopperd, maar waarom Bruma niet als aanvallende linksback neerzetten. Is misschien het proberen waard.
Mo zie ik uiteindelijk op een plek als F de Jong. Iemand die de lijnen uit zet. Maar misschien is hij daar nog te jong voor.
En Rosario is daar noveen andere optie voor? Verdediging?

 

+1/-0

Bruma, linksback? Hmmmm, fysiek is ie daar zeker geschikt voor, alleen denk ik dat hij beter kan stoppen met voetballen en zich moet richten op sprint, olympische spelen, 100 meter, maakt hij zeker een kans! Nee, ik heb genoeg van hem gezien, heeft een beetje zelfde manko voetbaltechnisch, als toen Manolev bij ons was.... met bal aan de voet heel schrijnend, dus verdedigend, fysiek staat hij z’n mannetje wel denk ik, maar aanvallend? En een voorzet? Ga dan maar voor Willems....

 

+2/-0

Nou heb ik genoeg filmpjes gezien waaruit blijkt dat zijn dribbel bovengemiddeld goed is, maar dat het er zo weinig uit is gekomen bij ons is wel iets om van te schrikken. Maar om hem nu als linksback te gebruiken vind ik niet zo'n goed idee to say the least.

Waar het onder van Bommel fout ging is dat we spelers gebruikten die niet op die positie kunnen/zouden moeten spelen. Sadilek, Boscagli, Bergwijn, Gakpo/Bruma als spits. Dat ging niet zo lekker zeg maar.

Faber had het geluk dat hij wel die linksback kreeg en toen viel de rest ook op zijn plek.

 

+1/-0

Die linksback moet in de eerste plaats linksbenig zijn, iets wat Bruma al niet is. Daarnaast lijkt Bruma me ook geen tactisch wonder die de positie snel begrijpt. Op linksback hebben we eigenlijk geen echte goede optie, het zou dan meer uitproberen zijn met spelers die daar zouden moeten kunnen spelen zoals Hendrix, Obispo en Doan. Sadilek is natuurlijk falikant mislukt daar, temeer omdat hij het tactisch niet leek te begrijpen en omdat hij de snelheid/inhoud mist om op te stomen.

 

+1/-0

Viergever is onze beste linksback, en zolang Obispo niet zwaar door de mand valt zou dat het uitgangspunt moeten zijn; Dumfries-Baumi-Obispo-Viergever

 

+1/-0

Als er niemand bijkomt vanachter is dat inderdaad de beste oplossing.
Laat ik nog eens een gewaagde stelling in de groep gooien..........
Ik denk dat Ihattaren er na een tijdje naast staat en dan de kont tegen de krib gaat gooien.
In potentie onze superspeler maar in de praktijk de laatste maanden bagger ondanks het onuitputtelijke vertrouwen in hem.
Die zal echt heel snel heel veel extra moeten brengen.

 

+2/-0

Bruma zou eigenlijk, en echt niet alleen om uiterlijk, onze Mané moeten zijn. Die te snelle en behendige aanvaller die veel loopwerk verricht en vanuit de schaduw van de spitsen kan toeslaan. Mané is natuurlijk van een uitzonderlijk niveau, maar Bruma zou toch iets die richting op moeten kunnen. Hij lijkt mij altjd zonder plan te voetballen, maar hij zou juist tactisch een sterkhouder kunnen worden door zijn fysiek. Net als Park destijds, die in een 4-3-3 als een soort hyena terugzakte naar het middenveld om de opbouwende spelers van de tegenstanders op te jagen. Ik hoop echt dat Schmidt het allerbeste uit die jongen gaat krijgen.

Verder is het overduidelijk dat de verdediging en controlende positie de meeste aandacht verdienen. Een echte LB, een backup voor Dumfries (Teze verhuren) en een sterke LCV voor naast Baumgartl. Op 6 echt een mannetje die het team kan leiden. Dumfries is leuk als aanvoerder, maar hij hoort dat niet te doen. Zijn spel werd ook minder toen hij aanvoerder werd, alhoewel hij toen wel begon te scoren. Evt. nog een stormram in de spits, maar gezien de mogelijkheden op financieel gebied moet je voor de meest nijpende posities gaan en dat zijn bovenstaande in mijn ogen.

 

+1/-1

Als je de opleiding serieus wilt nemen moet je in ieder geval geen LCV kopen zondag dat er 1 weg gaat. Het schijnt dat Boscagli het beste is als LCV, alsof het iets uit maakt qua niveau, maar voornamelijk Obispo verdient eigenlijk wel een kans. Op RCV hebben we eigenlijk maar 1 en die speelde vorig te weinig om 100% op te kunnen bouwen. Toch zou ik geen grote bedragen neerleggen voor een CV.

Ik vind Bruma trouwens qua dribbel en snelheid wel vergelijkbaar, maar Mane is knettersterk en balvast. Dat is Bruma geenszins.

 

+1/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 12 pagina's: 1 2 3 4 ... 7 8 9 10 11 12

PSV Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » [Beleid] Selectie seizoen 2020/21