Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Als je zo veel kansen creëert, verdien je meer'

29 november 2018 00:59

Mark van Bommel kreeg in gesprek met Veronica de opmerking dat je niet altijd krijgt wat je verdiend. "Dat is nu voetbal. Dat je niet altijd krijgt wat je verdiend", aldus de trainer van PSV. "Soms zit je aan de goede kant en vandaag zit je aan de verkeerde kant."

Van Bommel was vooral 'zwaar teleurgesteld' over het resultaat. "Dat is misschien wel het mooiste. Dat je na de wedstrijd, na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, dat iedereen gaat staan en klappen. Dat zegt denk ik wel genoeg over de prestaties van de jongens", zo gaf hij aan. "Hoe ze het vandaag gedaan en ingevuld hebben. Alles gegeven met een idee en een speelwijze. Als je dan zo veel kansen creëert tegen een ploeg als Barcelona verdien je meer."

De trainer van PSV kreeg de vraag of de speelwijze van vandaag ook voor herhaling vatbaar was. "Wij spelen altijd vanuit ons eigen spel. Alleen vandaag doen we iets anders met dezelfde poppetjes", zei hij daarover. "Maar dat is onze houvast. Dat we weten van elkaar wat we doen. Met een doeltrappen vastzetten, dat je daar vastigheid hebt en vertrouwen hebt in elkaar. Dat zag er heel goed uit."

Ook werd Van Bommel gevraagd wat zijn conclusie was na de Europese trip van PSV. "We zijn nog niet klaar. We hebben nog een wedstrijd in Milaan. Maar als je dit mee telt. Als je ziet hoe we tegen BATE gespeeld hebben in die twee voorrondes en hoe we nu staan", aldus Van Bommel. "Je komt drie keer op voorsprong tegen Inter en Tottenham. Nu tegen Barcelona op de manier hoe je speelt. Dan heb je hele grote stappen gezet. Je kan je gewoon meten met deze ploegen. Dat is het mooie er aan, dat je mee kan. Dat is de bevestiging dat we goed bezig zijn. Het mindere is dat je maar één punt haalt en uit Europa ligt."

Luuk de Jong speelde wederom een uitstekende wedstrijd. Van Bommel kreeg de vraag of zijn spits een Europese topclub aan kan. "Hij is al het hele seizoen goed. Dat heb ik al van begin af aan gezegd. Ik ben ook hartstikke blij dat die jongens verlengd hebben. Jeroen Zoet, Steven Bergwijn en Luuk de Jong", zo gaf hij aan. "Luuk is een spits, maar hij kan meerdere dingen. Hij is zo belangrijk voor het elftal. Daar ben ik gewoon hartstikke blij mee dat ik hem in het team heb. Een betere club kan hij zeker aan, maar van mij mag hij nog wel even blijven."




Discussieer mee op de forums


Tags

bommel verdien barcelona jong bate bergwijn doeltrappen fluitsignaal herhaling houvast inter milaan tottenham vastzetten vatbaar veronica zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bardet belasting bla bosz business eredivisie feyenoord hendrikus jong kompas kou kroes ofwel oost praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat seizoenskaart skipper soccernews sparta utrecht voorkennis