Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenKansloze eerste helft zorgt voor terechte bekeruitschakeling


Tijdstip
10 februari 2021
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
ESPN 1


Kansloze eerste helft zorgt voor terechte bekeruitschakeling; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Kansloze eerste helft zorgt voor terechte bekeruitschakeling

Voor PSV is het toernooi om de TOTO KNVB Beker in de kwartfinale al voorbij. De ploeg van Roger Schmidt ging op bezoek bij Ajax met 2-1 onderuit. Een wanvertoning in de eerste helft zorgde voor twee tegentreffers. Na rust zorgde een eigen doelpunt voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.

PSV begon uitermate slap aan de wedstrijd. Het stond constant onder druk van Ajax en was in balbezit veel te slordig, zodat de ploeg nauwelijks over de middenlijn kwam. Het leek dan ook een kwestie van tijd tot een tegendoelpunt zou vallen en dat gebeurde al na 19 minuten spelen. Het middenveld stond niet goed opgesteld, zodat er eenvoudig een steekbal achter de verdediging gegeven kon worden. Haller maakte hier dankbaar gebruik van en schoot de 1-0 binnen. Nadat Pablo Rosario flink in de fout ging was het enkele minuten later wederom raak via Haller en stond het halverwege de eerste helft al 2-0.

Het leek bijna niet mogelijk, maar het spel van de ploeg werd met de minuut nog slechter. De thuisploeg kreeg alle tijd en ruimte om aan te blijven vallen en kreeg dan ook voldoende mogelijkheden op een derde treffer. Pas drie minuten voor rust werd PSV voor het eerst gevaarlijk nadat Ibrahim Sangaré de bal goed veroverde. Eran Zahavi gaf vervolgens een goede bal op Donyell Malen, die een op een met de keeper kwam. Tekenend voor het barslechte niveau was dat de spits hopeloos naast schoot. In de laatste minuut kreeg Ajax nog een enorme kans, maar uit de kluts wist Lars Unnerstall vervolgens de bal uit het doel te houden.

PSV begon een stuk scherper aan de tweede helft. Het creëerde weliswaar nog geen mogelijkheden, maar het kreeg meer druk op de thuisploeg en was veel vaker in balbezit. De eerste keer dat de ploeg na rust echt gevaarlijk werd was het bovendien meteen raak. Denzel Dumfries was goed mee opgekomen. Malen zou zijn voorzet vervolgens eenvoudig kunnen binnen tikken, maar hij zag vervolgens verdediger Timber de bal al in eigen doel werken.

De thuisploeg kwam vervolgens in korte tijd twee keer goed weg toen Tagliafico en Rensch slechts geel kregen na twee harde overtredingen. Zeer merkwaardig werd er door de VAR echter beide keren niet ingegrepen. PSV kreeg steeds meer de overhand, maar ontsnapte 20 minuten voor tijd wel aan een tegentreffer. Rosario raakte de bal verkeerd en kon opgelucht ademhalen toen zijn inzet via de buitenkant van de paal naast ging. Twee minuten later was Ajax nogmaals dicht bij een doelpunt, maar een schot van Neres ging net naast het doel.

PSV moest steeds meer risico gaan nemen en dat zorgde er voor dat Ajax in de slotfase een paar keer in korte tijd gevaarlijk werd. Unnerstall bracht echter redding. Pas diep in blessuretijd kreeg PSV een grote kans, maar een inzet van Denzel Dumfries kon in de kluts weggewerkt worden.. Uiteindelijk lukte het de ploeg van Roger Schmidt geen enkele keer in de wedstrijd om op doel te schieten, zodat het uiteindelijk ook terecht werd uitgeschakeld.


Mohamed Ihattaren: 'In de eerste 35 minuten waren we niet scherp'

In gesprek met ESPN gaf Mohamed Ihattaren aan dat PSV in de eerste 35 minuten van de wedstrijd niet scherp was. "Je ziet dat zij duidelijk de duels winnen en lekkerder in de wedstrijd zitten. Zij scoren dan ook twee keer", aldus Ihattaren. "Je moet gewoon lekker voetballen. Ik kom hier om te voetballen, zoals zij dat ook deden. Zij waren gewoon bezig. Ik kom om te voetballen, niet om achteruit rustig te blijven."

Volgens de middenvelder mocht het absoluut niet gebeuren hoe PSV voor rust voor de dag kwam. "Als iedereen gewoon lef heeft. Zoals Ajax speelt... Iedereen wil daar vooruit. Niet dat dat bij ons niet het geval was, het was alleen in de eerste 35 minuten niet te zien", zo gaf hij aan. "Ik had wel altijd vertrouwen in een goed resultaat, ook zelfs na de 2-0. In de tweede helft kregen we ook meer kansen, maar hij viel niet."

Ihattaren wist niet waarom hij gewisseld werd. "Ik zat er lekker in. Ik heb mijn draai weer gevonden en ik vind dat ik lekker speel", zei hij daarover. "In dit soort wedstrijden heb je het gevoel dat je toch het verschil kan maken. Als de bal dan een keer goed valt ben je weer de man. Nu was het in de tachtigste minuut eruit. Maar dat is een keuze van de trainer."


Roger Schmidt: 'We hebben de wedstrijd in het eerste half uur verloren'

Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan teleurgesteld te zijn. "Over het resultaat en ook over het spel, vooral in de beginfase", aldus Schmidt. "In de eerste 30 minuten stonden wij niet op het veld. Ajax speelde goed, speelde met veel intensiteit en wij konden daarin niet mee. Na de 2-0 was het een moeilijke situatie. Het kon nog wel, dat zag je ook in de tweede helft. Maar voor mijn gevoel hebben we de wedstrijd in het eerste half uur verloren."

De trainer was het niet eens dat hij na 10 of 15 minuten spelen de boel al om had moeten gooien. "Omdat het geen tactisch probleem was", zo gaf hij aan. "Het was een probleem qua inzet, mentaliteit of intensiteit. Ik kan nu niet uitleggen hoe dat komt. Misschien een mix van meerdere dingen, misschien omdat Ajax gewoon erg goed was of misschien dat we verrast waren. We moeten veel leren van vandaag. We speelden echt heel slecht in de eerste 30 minuten. De scherpte was er niet in de duels, zowel aanvallend als verdedigend niet. Na 30, 35 minuten zagen we wel dat het mogelijk was om die duels te winnen."

Gevraagd werd aan Schmidt waarom hij Mohamed Ihattaren wisselde, omdat hij de beste speler aan PSV-zijde was. "Dat was hij voor mijn gevoel niet. Hij speelde wel oké", zei hij daarover. "Aan het eind moet je momenten creëren in het strafschopgebied. Dat verwacht ik van spelers op die positie. Aanvallend lukte dat niet. De spelers waren in totaliteit niet in vorm vandaag en dan win je niet van Ajax."


Denzel Dumfries: 'Teleurgesteld op het resultaat en zeker op de manier waarop'

In gesprek met ESPN gaf Denzel Dumfries aan erg teleurgesteld te zijn. "Je wil graag doorbekeren en dan is het zonde dat je zo wordt uitgeschakeld", aldus Dumfries. "Ik ben teleurgesteld op het resultaat, maar zeker ook op de manier waarop. Als je ziet hoe makkelijk wij die twee goals weggeven. Vooraf zeggen we tegen elkaar dat we de linies kort bij elkaar moeten houden. Je moet dan alleen druk op de bal houden en dan zie je dat je overal een stapje te laat komt. Dat is zuur."

In de tweede helft liep het beter bij PSV en de aanvoerder had dan ook nog vertrouwen in een goed resultaat. "Je weet dat er van alles kan gebeuren. Je maakt de 2-1 en op dat moment denk je dat het er nog in zit", zo gaf hij aan. "Het ontbrak helaas net aan het laatste stukje voor de goal."

Door de eerste prijs kan nu een streep worden gezet. "Dat is een feit", zei hij daarover. "We moeten nu door en ons nu focussen op de twee competities waar we nu nog actief in zijn. Dat is wat we moeten doen."


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Haller ('19)
Goal
2-0 Haller ('24)
Goal
2-1 Eigen doelpunt Timber ('58)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Jordan Teze ('26)
Kaart
Ajax: Tagliafico ('64)
Kaart
Ajax: Rensch ('64)
Kaart
PSV: Eran Zahavi ('82)
Kaart
PSV: Donyell Malen ('89)
Kaart
Ajax: Alvarez ('89)

Opstelling PSV

Donyell MalenEran Zahavi


Mauro JúniorPablo RosarioIbrahim SangaréMohamed Ihattaren


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeDenzel Dumfries


Lars Unnerstall

Wissels:

'80 Ryan Thomas voor Mauro Júnior
'80 Yorbe Vertessen voor Mohamed Ihattaren


Opstelling Ajax

TadicHallerAntony


BlindKlaassenAlvarez


TagliaficoMartínezTimberMazraoui


Stekelenburg

Wissels:

'46 Rensch voor Mazraoui
'69 Neres voor Antony


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 5 3-1 (2-0)
10  5 4-1 (2-0)
11  5 3-1 (2-0)
12  5 2-1 (1-1)
13  5 2-1 (1-1)
14  5 2-1 (0-1)
15  5 4-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.58. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mohamed Ihattaren (42 -> 5,0)
2. Niemand (31 -> 4,0)
3. Lars Unnerstall (13 -> 3,0)
4. Jordan Teze (10 -> 2,0)
5. Olivier Boscagli (7 -> 1,0)
6. Pablo Rosario (4 -> 0,0)
6. Mauro Júnior (4 -> 0,0)
6. Donyell Malen (4 -> 0,0)
9. Mees Kreekels (3 -> 0,0)
9. Mario Götze (3 -> 0,0)
11. Eran Zahavi (2 -> 0,0)
11. Nick Viergever (2 -> 0,0)
13. Timo Baumgartl (1 -> 0,0)
14. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
14. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
14. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
14. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
14. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
14. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
14. Luis Felipe (0 -> 0,0)
14. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
14. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
14. Justin De Haas (0 -> 0,0)
14. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
14. Philipp Max (0 -> 0,0)
14. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
14. Joël Piroe (0 -> 0,0)
14. Armando Obispo (0 -> 0,0)
14. Noni Madueke (0 -> 0,0)
14. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
14. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
14. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
14. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
14. Vincent Müller (0 -> 0,0)
14. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
14. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
14. Adrian Fein (0 -> 0,0)
14. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
14. Sam Lammers (0 -> 0,0)
14. Joël Piroe (0 -> 0,0)
14. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
14. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
14. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
14. Amar Catic (0 -> 0,0)
14. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
14. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
14. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
14. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
14. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
14. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
14. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
14. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
14. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
14. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
14. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
14. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
14. Toni Lato (0 -> 0,0)
14. Bruma (0 -> 0,0)
14. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Aangezien Utrecht de kans niet kreeg moeten wij het maar doen, nog ff verder in de kak duwen. Knallen en pakken de Pinokkio's
+1/-1

3 jaar geleden
Nou ik heb er geen enkele fiducie in. Ben al te vaak teleurgesteld. Of het nou De Meer, Het Olympisch of De Arena was, nog nooit keerde ik huiswaarts met een overwinning. Slechts éénmaal stapte ik na afloop toch met tevreden gevoel in tram 9. Dat was in 1985 toen het 1-1 gelijkspel een replay in Eindhoven als consequentie had (2-0 winst). Bovendien, PSV en de beker... beste wat ons kan overkomen is afgelasting.
+2/-0

3 jaar geleden
AJAX heeft een nieuwe chinese keeper hij heet Do Ping 😂😂😂 gewoon afmaken die Amsterdammertjes 🤛👈💥🍺
+4/-0

3 jaar geleden
In jaren niet zo weinig zin gehad in wat normaliter zo'n mooie wedstrijd is.
+4/-0

 
3 jaar geleden
En je hebt volledig gelijk gehad....
+1/-0

3 jaar geleden
Goh, het bekertje, is al jaren een hoofdprijs voor de uiteindelijke winnaar en een lastige bijzaak voor alle andere bvo’s. Met het belachelijk drukke programma icm de zwakke spiertjes van veel PSVers kan winst wel eens verlies zijn en verlies juist winst. Lekker ontspannen voor de buis morgen dus.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Zou(!) PSV morgen winnen is er slechts één halve finale begin maart en als je geluk hebt 18 april een finale. Valt dus allemaal wel mee lijkt me. Alles doen om morgen te winnen, niet in de laatste plaats voor het psychologisch effect... bij beide clubs.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Zo zie ik t ook. Nooit een wedstrijd laten lopen tegen die snavels.
+2/-0

 
3 jaar geleden
De Brabantse psychologen kunnen uitrukken. Werk aan de winkel rondom de Herdgang. Schade genoeg inmiddels.
+1/-0

3 jaar geleden
Met een goede dosis vuur en aanvalsdrift, moet psv hier gewoon winnen.
Ze geen milimeter geven en in de duels komen

Stekelenburg is gewoon een onzekere keeper, let maar op

PSV wint na verlenging, doe eens gek
+1/-0

Ik ga ervanuit dat het voor het eerst een zwaar bevochten overwinning word onder Schmidt en dat het het begin wordt van echte hechte voetbaleenheid bij PSV, het gaat het plezier in de samenwerking hechter maken met als gevolg dat er prijzen gewonnen gaan worden, geloof me er zijn spelers waar ik mijn eigen zo aan kan ergeren en toch geloof ik er zeker nog in, powerrrrr PSV.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Das dan niet te zien in je voorspelling Por ;)
+3/-0

 
Hahaha;-) Dank je Gallier, ga ik snel herstellen die hap.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik opteer voor een 4-4-2 of 5-3-2 , iig behoudend spelen, dan maken we de meeste kans denk ik, mijn voorspelleng... beker voor ons dit jaar en 2 e in de competitie, vind ik geen slecht begin voor Schmidt👍
+1/-0

3 jaar geleden
Ben heel benieuwd wat ze deze keer kunnen brengen op de mat!! Getergd Ajax dat zeker!We missen. Gakpo en madueke echt wel vanavond! Hoop op een ihataren show vanavond
+1/-0

3 jaar geleden
Het vriest hier in Amsterdam. Dan zijn de mooiweer voetballers van Ajax op hun slechts. Als we durven te voetballen en niet teveel achteruit lopen zie ik mogelijkheden.

Ik voorspel 1-3.
+1/-0

3 jaar geleden
Weinig vertrouwen in ons psv zou wel weer openhuis achterin zijn ,maar laat me graag verrassen .Doe normaal nooit ze op verlies zetten tegen 020 ,wie weet helpt het !!
+1/-0

3 jaar geleden
Wat een klote wedstrijd. We spelen met poep in de broek. De keeper kan er niks van, dumfries gaat de hele tijd liggen en het centrum dekt lucht. Rosario blundert weer zoals altijd, en sangare blijkt een waardeloze houthakker. Thomas is een draver, malen een diva en zahavi is zijn salaris niet waard. De trainer heeft een tactiek waar geen hout van klopt, en o ja, de scheidsrechter is de 12e man voor de tegenstander.

Zo, hebben we dat alvast gehad.
Kamaan boys, knallen!
+3/-0

 
 
3 jaar geleden
Sarcasme...
Ik heb er best vertrouwen in vandaag!
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
De mannen gaan zich van de jongens onderscheiden. 0-3 met een glanzende Malen
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik hoop dat je gelijk hebt👍
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Kom PSV doe eens gek en verras ons maar met een goed resultaat, wordt onderhand tijd voor nieuw winst potje in die zaalvoetbaltent...

1-3?
+1/-1

3 jaar geleden
Die Onana shirts.. wat een vertoning haha
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ze zijn iig consequent: #34, #24, #14.....
+1/-0

3 jaar geleden
Leuk koppeltje vandaag Teze tegen haller. Ben benieuwd of onze jonge beer hem uit de wedstrijd kan spelen.
+1/-0

3 jaar geleden
Zou fijn zijn als we een keer op de andere helft komen?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wordt lastig zo. Buiten Mo en boscagli zie ik niemand met vertrouwen aan de bal spelen.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Dit wordt echt niks... Dumfries staat continu verkeerd gespositioneerd en Sangare is levensgevaarlijk qua balverlies. Die kan heeft de techniek van Engelaar..
+1/-0

3 jaar geleden
Dat balletje van Rosario was echt geniaal.
+3/-0

3 jaar geleden
Niets in te brengen...dag beker
+3/-1

3 jaar geleden
Prachtige pass van Klaassen. Deze is op conto van sangare. Wat een drama aan de bal.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een kut speler die Dumfries. Man denkt te goed te zijn voor de Eredivisie maar met dit spel kun je in de Championship niet eens mee.

Ps. Kut Rosario kan er ook helemaal niks van
+5/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een zeldzaam k middenveld hebben wij. Ze laten iedereen uit de rug lopen. Schmidt zou er voll gas in gaan brengen. Vol scheiss fussball is het. Vergeef me het vloeken maar dag seizoen 2020/2021. Lachwekkend wordt het op deze manier.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Precies zoals verwacht. Ajax is vele malen beter dan dit psv. Wissel malen etc naar want dit is over.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Angsthazen voetbal. Ga liever met volle druk naar voren op me bek dan met dit angsthazen gedoe. Ongelooflijk dat de trainer zijn oren heeft langen hangen naar de critici.
+2/-0

3 jaar geleden
Laat PSV maar een keer op visite gaan bij Ajax. Zij laten daar nu al een paar jaar zien hoe je sportief hoort te presteren. Ajax is wat PSV wil zijn. Schmidt is ook niet de wonderdokter. Je hebt in de Eredivisie Ajax en heel ver hierna PSV en dan de rest...
+4/-1

3 jaar geleden
Lekker bezig boys
Ga er dan niet heen
+6/-0

 
3 jaar geleden
Wanvertoning. Enige kans op een prijs en jezelf dan zo presenteren!
Schandalig
+5/-0

3 jaar geleden
ach....nu kunnen we vol voor de 2e plek gaan......
+2/-0

3 jaar geleden
Jongens, ik zet hem uit, heb genoeg gezien😬😢
+4/-0

3 jaar geleden
Rosario en Sangare middenveld dus duidelijk niet genoeg om in de top 3 te spelen. Wat slap aan de bal... zelfs het middenveld van pec Zwolle heeft meer in te brengen
+6/-0

 
3 jaar geleden
Dat weten we toch al zo lang! Met zo'n middenveld win je niks, en dat is al een hele poos zo. Ik snap echt niet wat die Schmidt in Rosario en Sangare ziet?!?!
+3/-0

 
3 jaar geleden
Het is hard, maar het is niet anders. Sinds Rosario op ons middenveld rondsjokt zijn we geen kampioen geworden en zolang hij daar loopt, zullen we nooit kampioen worden. Nogmaals, niks tegen de persoon Rosario. Prima mentaliteit, maar zolang er geen wonderbaarlijke dingen gebeuren in zijn ontwikkeling komt hij nooit aan t niveau linker rijtje
+2/-0

3 jaar geleden
Nou. Het is weer feest.
Haller hoeft schijnbaar ook niet verdedigd te worden ..
+4/-0

3 jaar geleden
Trieste vertoning. Ze moeten zich diep schamen!
+3/-0

 
3 jaar geleden
Alweeeeer de slechtste wedstrijd van het seizoen...
+3/-0

3 jaar geleden
Kan iemand mij vertellen wie die amateurs daar in die zwarte shirts zijn? Wat een drama is dit. Gelukkig is de tv nog heel want bij die tweede vloog de afstandsbediening door de kamer,rakelings langs die tv. Die staat inmiddels ook uit want meer pijn dan ik nu al heb kan ik niet meer verdragen. Na anderhalf jaar het drama van Van Bommel sukkelen we gewoon door met Schmidt. Kan hij niet analyseren ofzo? O,o,o wat doet dit pijn.
+3/-0

3 jaar geleden
Lijkt wel of die neuzen twee man meer op het veld hebben staan..
+3/-0

 
3 jaar geleden
Hebben ze ook met Sangare en Rosario erbij.
+3/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Lijkt wel of mevr. Onana gekookt heeft voor de selectie!
+7/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Of ze hebben stiekem gesnoept uit haar snoeppot..
+4/-0

3 jaar geleden
We missen gogme. Spelers als blind en Klaassen die de situatie kunnen lezen en met simpele aanpassing het spel kunnen verzetten staan bij ons niet op het veld. Met gotze en wellicht een fitte vginkel heb je een ander psv
+5/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Spijker op de kop Muzzy. Onze ervaren jongens spelen zelden/ nooit helaas. Als Mootje slim is verlaat hij het zinkende schip ook na dit seizoen.
+3/-2

 
3 jaar geleden
Bijzonder idd dat onze meest ervaren spelers steeds geblesseerd zijn. Dit had je kunnen verwachten dus is een fout van de beleidsmakers.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Daarnaast is er ook een groot verschil in inspeelpass.
Deze is bij Ajax bijna altijd strak en goed, waardoor je met een goede aanname de tijd hebt om iets te doen. Bij PSV spelen ze van die ziekenhuis ballen naar elkaar waardoor je bij de aanname al iemand in je nek hebt hijgen.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Conclusie is dat we gewoon niet zo goed zijn als Ajax.
+4/-0

 
3 jaar geleden
We missen idd gogme. Maar het is toch dieptriest als PSV zijnde dat de voetbalslimheid af moet hangen van twee spelers die de helft van hun carrière geblesseerd of ziek/zwak/misselijk zijn. Niks ten nadele van Gotze en Van Ginkel, maar er klopt geen hout van de balans in de selectie. Naast gogme missen we echte killers als Van Bommel die er op klappen als dat gevraagd wordt! En elke speler die zegt toe te zijn aan een stap hogerop moeten ze helemaal op hun plek zetten. Wat een pussy’s.
+3/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Mooi Muzzy, maar dan noem je ook meteen onze fragile porselein op, als ik mag noemen wie we zekers hebben gemist zijn dat Noni en Cody, die hebben schijt aan tegenstanders.
+1/-0

3 jaar geleden
Haal die houthakker maar eruit op het middenveld.
Pfff wat is die gast traag zeg
+2/-0

3 jaar geleden
In dit gezapige vriendenploegje zegt niemand mekaar de waarheid. In de goede oude tijd werd Sangare en Rosario helemaal naar de kloten gescholden op een manier dat ze nooit meer zullen vergeten. Waardoor nog wat vuur in hun flikker aangewakkerd werd. Dit is pseudo-prof voetbal. En die verdediging staat bijna altijd lucht te dekken. Ook al staan ze met 4 man tegen 1 aanvaller, dan nog ziet die kans om vrij te staan. Dramatisch hoe ze geen flauw idee hebben hoe ze als team moeten verdedigen.
+12/-0

3 jaar geleden
Rustig jongens. We wisten dit toch wel? Het heeft niks te maken met gebrek aan inzet of zo. Ze kunnen niet beter. Helaas.
+5/-0

 
3 jaar geleden
@ de gallier. Na jouw pre wedstrijdverslag hier alvast de nabeschouwing
We nemen dit resultaat mee naar de volgende wedstrijd
We beginnen veel te slap. Dat mag niet gebeuren
Het zat er gewoon niet in
We moeten dit snel achter ons laten, De volgende wedstrijd hebben we weer een kans om dit recht te zetten.
Het seizoen is nog lang. ( de bekercompetitie niet..)
+2/-0

3 jaar geleden
Ajax is gewoon nr 1 in Nederland.
Psv is gewoon slechter..ik accepteer het.
+1/-3

3 jaar geleden
Je moet wel heel egoistisch zijn om je vast te houden aan dit waardeloze systeem. Gelukkig hebben wij een egoistische trainer.
+2/-0

3 jaar geleden
wat speelt dit psv zwak zeg zeeeeeer zwak lijken wel amateurtjes die voor het eerst een bal zien!! en ik krijg toch gelijk met dat rosario gewoon een slechte speler is die 2-0 is zijn fout!! maar ja het hele elftal is gewoon klote en zijn het lijkt wel bang voor die bal of er een keer in te vliegen!! sangare ook die staat die haller alleen maar na te trappen ipv dat hij die gast van de bal duwt!! en zahavi tsja weggegooid geld om die vent te halen bahbah 2e helft hoeft van mij zo al niet meer!!
+2/-0

3 jaar geleden
Om te janken weer. Wedstrijd is gewoon al moeilijk maar met rosario die gewoon nog slaapt opstellen maakt het een onmogelijke Wedstrijd.
Op alle fronten overklast in de 1e helft.
+2/-0

3 jaar geleden
Een kwartiertje voor de meeste op dit forum om de prognose’s aan te passen. Zo lang we zonder Gakpo, Götze, Madueke en van Ginkel moeten spelen zal je geen topwedstrijd winnen. Jammer, maar met de Champion en Zahavi In de ploeg blijf je door de ondergrens zakken. En dubbel jammer dat ons Duitse genie dat niet ziet.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Haha ik zat op 2-0 rust, 4-1 eind. Maak nog volop kans.
Mijn god wat een drama weer.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Je hebt er in ieder geval meer kijk op dan onze Superpruus!
+2/-0

3 jaar geleden
En dit middenveld kan toch gewoon echt niet! Verzin eens wat anders dan Rosario en Sangare. Het was niks, is niks en zal nooit wat worden.
+3/-0

3 jaar geleden
En wat denk je van onze aanvoerder?? hahaha, die denkt al het hele seizoen alleen aan aanvallen, en je kunt weer goed zien dat hij echt niet kan verdedigen ... elke keer weer op het verkeerde moment in stappen!!
+3/-0

3 jaar geleden
Waarom stel je die Mauro dan ook op, die gast is zo uit vorm.

Maargoed zoals vaker mist het middenveld van psv dynamiek,
hebben rosario en Sangare totaal geen dynamiek in duels,
zo vaak uit stilstand.
Dat kan als je er een hebt, maar twee dan wordt je overlopen.

Nogmaals een v Ginkel is gewoon echt nodig. Maarja geblesseerd he

Verder Mauro is gewoon ellende, gooi dan Thomas erin die verdedigt in ieder geval goed mee.

En psv zal echt meer drive naar voren en bluf moeten tonen, maar te hoog knikkende knietjes gehalte bij ons vandaag

Achja laat Feyenoord maar de beker winnen, tegen die kt *****
+2/-0

3 jaar geleden
Volgende week worden we voor schut gezet door Bruma en zijn nieuwe vrienden, is dat ook weer klaar.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik begrijp weinig van deze tactiek. Als je na 10 minuten merkt dat je voetballend niet uit je eigen zestien kan komen ram ze dan maar naar voren. Voetballend zijn we helemaal nergens. Ajax zet natuurlijk uitstekend gegroepeerd druk, maar we komen er niet aan te pas. De achterste zes hebben simpelweg de mogelijkheid niet om in de diepte te spelen en dan kom je zwaar in de problemen. Zeker tegen een ploeg waarbij geen van onze basis elf deel uit zou maken van de selectie. Je mist gewoon de verbindende spelers om serieus een vuist te kunnen maken. Malen mist dan ook nog eens de kans om nog enig sinds perspectief te houden en dan is het nu enkel nog de vraag met hoeveel we gaan verliezen. Denk dat Ajax het nu rustig uit gaat spelen, wetend dat als ze even druk zetten de goals dan zo weer vallen. Zonder de geblesseerden stelt het maar zeer weinig voor bij ons.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk van achteruit opbouwen, maar dat lukt niet zo goed. Maar laten we eerlijk zijn op de bank zit ook niks om wat anders te doen. Zie nu dat er bij deze wedstrijd ook geen VAR is anders hadden we nu tegen 9 man gestaan.
+1/-0

3 jaar geleden
Snap ook niet waarom max elke keer van links achter naar rechts voor moet komen voor de corner als Mo er al staat. Zo goed zijn zijn corners niet. Wat een verspilling van energie.
+1/-0

3 jaar geleden
Weet denzel dat hij rechterverdediger is? Zelfde vraag voor sangare en Rosario verdedigende middenvelder
+3/-0

 
3 jaar geleden
Die heeft echt nog niks goed gedaan vandaag.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Die heeft echt nog niks goed gedaan vandaag.
+1/-0

3 jaar geleden
Doe Dumfries maar ff wisselen, want het is echt verschrikkelijk.
Dan maar met Baumgartl en Teze op rechts. Gatenkaas is het toch wel.
+1/-0

3 jaar geleden
Waarrom die Tomas erin.
Zet van Ginkel er toch in.
Veel te licht voor deze pot
+1/-0

3 jaar geleden
Zet nog eens 1 man op vast scholletje.
Die kan maar strooien met de paasjes
+1/-0

 
3 jaar geleden
Als ik terug denk aan Utrecht-PSV vorig jaar hadden dit twee rode kaarten moeten zijn. Helaas geen VAR in de beker.
+2/-0

 
Er is wel een VAR ... Belachelijk dat er niet is ingegrepen
+3/-0

 
3 jaar geleden
Er is geen VAR, dit was zonder enige vorm van twijfel 2x rood.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Er is wel een VAR in de kwartfinale!
+2/-0

 
3 jaar geleden
Er is wel een VAR.

"Jeroen Manschot is aangewezen als de VAR en hij zal geholpen worden door Erik Kleinjan."
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dan is het mij helemaal duidelijk. Ze verbergen hun voorkeur echt niet meer.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Zal wel een storing zijn vanwege het weer ofzo, met een VAR had Ajax met 9 man gestaan, ik zie er nog 11.
+3/-0

3 jaar geleden
Ajax had nu dus met 9 man moeten staan!!!
+6/-0

3 jaar geleden
Was weer eens een rode kaart voor de man met bril op.
Vieze nare gast is dat.
Maar de Var is weer voor de neuzen
+4/-0

3 jaar geleden
Ben ik nou gek of zie ik net 2 keer achter elkaar een ajacied die rood moet krijgen?
+5/-0

3 jaar geleden
Heeft die turk zijn rode kaart in de kleedkamer laten liggen?
+3/-0

3 jaar geleden
Was twee keer zuiver rood en twee keer geeft die scheids geel. Ongelofelijk.
+3/-0

3 jaar geleden
Waarom, waarom kunnen we er nu wel een wedstrijd van maken. Onvoorstelbaar.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk omdat Ajax dat toestaat. We hebben zelf al 0x op doel geschoten in 83 minuten tijd. Het is gewoon een kinderlijk eenvoudige overwinning voor Ajax, een wonder daar gelaten.
+3/-0

3 jaar geleden
Wat een tijdrekkers zeg niet normaal, normale blessuretijd is 7 minuten
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ja door tijdrekken verloren?? Uhuh
+2/-0

3 jaar geleden
Nu opportunistisch volle bak,nee heb je,ja kan je krijgen.
+1/-0

3 jaar geleden
Pff.. en dan wisselt hij Mo ipv Malen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Veruit de beste PSV'er vanavond, ik begrijp het niet dat ie gewisseld wordt.
+2/-0

reactie verwijderd

3 jaar geleden
Lachwekkend dit. Zielige vertoning van die Ajacieden zeg. Laat je maar gewoon vallen, was niks aan de hand. Stervende zwaan..
+3/-0

3 jaar geleden
Schiet mij maar lek. De enige die rust aan de bal op het middenveld heeft haal je eruit. Malen speelt als een krant en loopt te mokken de hele tijd. Haal die er dan uit.
+2/-0

3 jaar geleden
Die turk is erelid van de ZAC. Manmanman wat een waardeloze scheidsrechter. Niet dat we door hem verliezen hoor, maar het toonbeeld van partijdig fluiten loopt hier op dat veld.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Ajacieden laten zich gewoon vallen als wij voor de goal komen en die scheids trapt er in.
+3/-0

3 jaar geleden
Het is echt tijd vreselijk om elke keer dat commentaar aan te horen, ze zijn
daar echt allemaal voor de ***** daar bij espn he
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ze zijn gewoon voor succes want dat verkoopt. Opportunistisch als de pest. Als wij de pannen van de dak spelen zijn ze voor ons.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Tip : zet het geluid uit en luister naar studio040. Daar hoor je één PSV-supporter commentaar geven, dan weer een vrolijk plaatje, dan weer commentaar..... Heerlijk ontspannend !! Zelfs een verlies doet minder pijn.
+2/-0

3 jaar geleden
Snapt iemand hier die hoerige kutwissels ? Ik word er kotsmisselijk van.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Nee precies dat je beste middenvelder met een idee eraf halen. Hoe niet fit moet van Ginkel wel niet zijn en hoe slecht Fein?
+2/-1

 
3 jaar geleden
Wie wil er nou spelers die kunnen voetballen? Het is veel belangrijker dat ze 90 minuten vol gas achter de bal aan rennen.
+1/-0

3 jaar geleden
Ze maakte er nog een beetje een wedstrijd van,maar daar is ook alles mee gezegd.
Kwalitatief ben je de mindere.
+2/-0

3 jaar geleden
Same old same old.

Zucht.....

(later meer)
+1/-0

 
3 jaar geleden
Nee joh want de tweede helft nemen we mee naar volgende week en dan beginnen we wel scherp bla bla bla
+2/-0

3 jaar geleden
Ajax had ook een pingel kunnen krijgen met die handbal van Teze. We moeten maar eerst ervoor zorgen dat we scoren voordat we over anderen beginnen.
+2/-1

 
3 jaar geleden
en ze hadden na 65m met 9 of 10 man moeten staan
+4/-0

3 jaar geleden
Goal van ons was mooie aanval vanuit de beweging.
Oftewel met een Dumfries die er komt in plaats van er al staat.
We staan voorin te veel stil en te kijken, zo creëer je nooit geen kansen.

Verder een prima tweede helft waarbij Ajax niet meer het niveau van de eerste helft kan halen. Zo ver liggen we er dus nog niet achter.
+2/-2

3 jaar geleden
Al met al natuurlijk een kansloze nederlaag. Tweede helft ziet er leuk uit maar je creëert helemaal niks. Stekelburg heeft deze wedstrijd geen bal tegen gehouden, dus je hebt helemaal nergens recht op. Waarschijnlijk had Ajax bij een gelijkmaker ook gewoon weer even aangezet. De VAR is wederom belachelijk vandaag en dit is niet meer te verkopen. Uiteindelijk moet je het bij jezelf zoeken. Ajax zet 25 minuten aan en de wedstrijd is gespeeld. Slecht slecht slecht. Toch denk ik dat er met Götze, Gakpo en Madueke terug een elftal staat dat het ook dit Ajax echt moeilijk kan maken. Met het huidige materiaal kom je gewoon tekort.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Ik geloof het nog steeds niet.2x rood en een zuivere pingel voor Ajax gemist. Als ie er was zat ie waarschijnlijk Barcelona te kijken of zo. Maar jij, wij zijn zoals altijd weer degene die aan het kortste einde trekt.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Eens dat we zonder sleutelspelers Gotze, Madueke en gakpo tekort komen maar dan nog denk ik dat deze nederlaag ook aan de tactiek van de trainer ligt. 2e helft met boger druk wordt er veel minder weggegeven. Dat zou nog kunnen doordat Ajax gas terug nam. Maar ook het wisselbeleid is erg vreemd. Al een paar wedstrijden. De beste man, Ihattaren, wordt gewisseld. Dit terwijl Zahavi en Malen onzichtbaar waren en ik Mauro net als Thomas te licht vind voor tegen topteams. En in plaats om een slimme speler en iemand die balvast is als Van Ginkel te brengen wordt Thomas gebracht. Daarnaast brengt Schmidt al.2 wedstrijden op rij Vertessen terwijl Piroe tijdens eerdere invalbeurten heeft gescoord en heeft laten zien dreiging ib slotfase te kunnen brengen. Vertessen heeft werkelijk nog niets laten zien. Onbegrijpelijk. Wat een slechte reeks in beker en tegen topteams.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Moeilijk wat te zeggen over de tactiek. Tegen Feyenoord sta je ook binnen no team kansloos en dan wil je wel hoog druk zetten. Je komt gewoon kwaliteit tekort. Malen ook volledig onzichtbaar en die kans eind eerste helft moet gewoon hangen. De wissel van Ihattaren vond ik wel onbegrijpelijk, zoals het hele wisselbeleid van Schmidt niet meer uit te leggen valt. Ik denk dat we door de blessures, corona en het overvolle programma zo weinig hebben kunnen trainen met een voltallige ploeg dat de automatismen er gewoon bij lange na nog niet zijn.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Als deze jongens fit zijn wisselt onze trainer ze wel weer.
Kan mij niet voorstellen dat onze talenten blij met hem zijn!
+1/-0

3 jaar geleden
Als ajax tegen dit PSV nog onder druk kan komen dan zie ik nog wel mogelijkheden dit seizoen. En verder zit er gewoon geen balans in dit team. Te weinig voetbalgogme,te weinig vastigheid en te weinig dreiging. De spelers die we nu missen kunnen precies dat brengen. Dus wie weet.
+3/-0

3 jaar geleden
Het was heel slecht, daar doet de 2e helft niets aan af. Als ik vandaag gegenpressing heb gezien, was het wel van ajax in de 1e helft, heel(!) goed zelfs. Ook in de 2e helft had PSV dat nauwelijks, wel fel (en goed) in de duels. Het systeem lijkt wel losgelaten, ben heel benieuwd wat Schmidt hierover zegt nu en/of de komende dagen. Ook is de scherpte die er in de 1e helft niet was eigenlijk wel zorgwekkend, wanneer wil je het dan hebben, tis g.d een kwartfinale beker-wedstrijd. Enige postitieve was de zeer goede wedstrijd van Mo.
+2/-1

3 jaar geleden
10 februari en het seizoen lijkt weer als een nachtkaarsje uit te gaan. Las veel positieve verhalen toen Schmid kwam, met name het voetbal zou veel beter worden. Ik wil niet vervelend zijn maar tijdens het 1e seizoen onder van Bommel werd er zeker niet slechter gespeeld en dat na veel minder investeringen. Wanneer treedt er eindelijk eens verbetering op in ons spel en dat wat langer dan 1 potje tegen een Twente of zo
+4/-3

3 jaar geleden
Goh, je krijgt al een gele kaart als je aan de geestelijke vermogens van de trainer twijfelt omdat hij altijd de beste speler(s) wisselt als er een achterstand moet worden goedgemaakt. Maar goed, Ajax blijft onverminderd de favoriet van Ziest. Het begint nu wel heel genante vormen aan te nemen.
+3/-0

3 jaar geleden
Ihattaren tekent nog niet bij man, en ik geef m GROOT gelijk.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Als die slim is verlaat hij het zinkende schip.
+3/-8

3 jaar geleden
Onthutsende 1e helft met een dramatische instelling, 2e helft met dezelfde 11 zich enigzins herpakt(hoezo topsportmentaliteit)
Maar met het veldoverwicht worden nauwelijks kansen gecreëerd.
020 had absoluut 2 keer rood moeten hebben VAR shame on you(wederom)
Schmidt is een tactische onbenul als je het mij vraagt, haalt de beste bij PSV(Ihataren) eraf.
Als van Ginkel niet in staat is om een helft/of een half uur te spelen waarom dan in godsnaam op de bank.
Dit soort spelers kunnen het verschil maken.
Ik kan Schmidt totaal niet meer volgen!!!
+4/-0

 
3 jaar geleden
Zekers, dat behoeft wat uitleg van Schmidt.
+1/-0

 
3 jaar geleden
vind ik makkelijk scoren wat betreft wissel Ihattaren (ook van Bruggink)zondermeer de beste man v/h veld aan Psv-zijde,maar Malen zal eerder een goal uit het niets scoren.
Dus die keuze(die je als trainer op die momentopnames moet maken)vind ik wel te billijken.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ihattaren schiet er makkelijker 1 binnen dan Thomas in de laatste 10 minuten en als je er nog een verlenging uitsleept sta je ook met een nog zwakker middenveld. Verlies-verlies wat mij betreft.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Ik krijg steeds meer twijfels over het topsportklimaat bij PSV. Het is allemaal heel warm en gemoedelijk en goed geregeld maar ik zie bijna geen over mijn lijk mentaliteit. Die wordt gewoon niet gevraagd lijkt het wel. Ook de jeugd die we brengen...het zijn allemaal keurige jongens maar daar heb je niks aan. Misschien had ajax twee keer rood kunnen hebben maar daar zie ik iig wel de urgentie en de drive. Bij ons is het een beetje lekker proberen te ballen
+5/-0

 
3 jaar geleden
Brabantse vrijblijvendheid?
+3/-0

 
3 jaar geleden
Exact dit! Goed beschouwd is het op de "jaren Papi" na al ruim 10 jaar kommer en kwel bij PSV. Ik ga ook regelmatig op de Herdgang kijken, maar daar spelen ook alleen maar ideale schoonzonen. We hebben onze grootste successen gehaald met spelers die het mes tussen de tanden hadden. Voetballend zijn we al eeuwen de mindere van Ajaks, dan moet het op een andere manier. Dat kwartje valt niet en gaat ook niet meer vallen...
+2/-1

3 jaar geleden
Maar we zullen doorgaan.... gaat lekker Schmidt👍, om te janken
+1/-0

3 jaar geleden
Ik ben wel klaar met Meinherr Schmidt.
Ga maar eens kijken in Volendam of Wim Jonk interesse heeft.
Die zou ik heel graag voor deze groep zien, blijft Mo-tje ook.
+1/-1

3 jaar geleden
Helaas liggen zowel het resultaat als het vertoonde spel volledig in lijn met de maand januari maar eigenlijk het grootste deel van dit seizoen.

Met Groningen-uit en Granada-uit zijn er namelijk pas 2 serieuze wedstrijden gewonnen.

War verlang ik terug naar de tijden dat we klaagde over Luuk de Jong en Pereiro... de selectie is stelselmatig uitgehold de afgelopen jaren.

Wat een grap dat Ihattaren zogenaamd de beste aan PSV kant was. De minst slechte zul je bedoelen. Wat ligt de lat toch laag. Er is 0 x op goal geschoten...
+8/-0

3 jaar geleden
We missen gewoon teveel spelers. En op het middenveld spelen ze nauwelijks tussen de linies, geen dynamiek bluf naar voren. Dat wordt op topniveau gewoon gevraagd.
Een type v Ginkel is broodnodig. Maar voordat die weer vrij uit kan voetballen, is gok ik helaas volgend jaar.

Thomas komt gewoon tekort, evenals Mauro.
Maarja zoveel blessures dus, dat we genoodzaakt waren om hem te laten spelen.

En nogmaals er is geen klik tussen Malen en Zahavi.

Is gewoon kut dat spelers als Madueke en Gakpo er niet bij zijn, die brengen gewoon iets extra's en boezemen in goede doen angst in bij de tegenstander.

En Mauro is gewoon met 10,5 man spelen, laat ik positief blijven.
Heeft de kloten absoluut niet, absoluut de onzekerste schakel van allemaal.
Maar zoals gezegd, wie moet hij erin brengen?

Onze potentieel beste aanvallers naast Malen zijn alledrie geblesseerd..

Al met al zeer teleurstellend, aanvallend onvoldoende. Lagen genoeg kansen met een beperkte keeper die er bij ze instond
+3/-0

3 jaar geleden
Wie schrijft overigens toch altijd deze artikelen na de wedstrijd? Deze titel ook weer.... Dit is toch het vernieuwde PSV netwerk? Als je een tweede helft speelt waarin je sterker bent, ajaks twee keer geen rood krijgt waar het wel had gemoeten en de VAR niet eens ingrijpt. Waar zahavi geel krijgt omdat ie letterlijk een ajacmiet aait. Waar Malen geel krijgt en een vrij trap tegen waar helemaal niets aan de hand was... Dan weet je als PSV'er toch dat er tegen een tiental of negental veel meer had ingezeten?
Ja een belabberde eerste helft, maar als ik PSV afgekraakt wil zien worden ga ik wel naar VI.nl. Kappen met die titels, we hebben net verloren, het was kut, tegen een kutclub die veeeel erger zich gedroegen dan een getafe waar ze zelf zo boos over waren en dan kom je op de plek waar je verwacht medesupporters te treffen en smart te delen (want gedeelde smart is halve smart) en wordt er keihard zout in de wonde gewreven bovenaan de pagina nota bene.
+6/-2

 
3 jaar geleden
We hebben 0x op doel geschoten vandaag. Ajax heeft de tweede helft ook gewoon meer kansen gehad. Wat valt er voor positiefs uit te halen? Natuurlijk moeten er 2 van Ajax uitgestuurd worden, maar de illusie dat VAR zijn werk gaat doen kan je wel loslaten. Ook met 11 tegen 11 moet je instaat zijn om hun keeper een aantal keer aan het werk te zetten. Is niet gebeurt, dus letterlijk kansloze nederlaag.
+2/-1

 
3 jaar geleden
De titel en het verslag vat anders wel de wedstrijd treffend samen. Het was gewoon (alwéér) een kansloze vertoning.
+2/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Helaas @needpants klopt de titel, we kunnen toch moeilijk onze kop in het zand steken na vanavond? Weet je wat ik het ergste vind en heel tekenend is: een lachende Mo in een interview na zo'n wedstijd van PSV. De complimenten die hij krijgt prevaleren blijkbaar boven de teleurstelling. Hoop niet (vrees het echter wel n beetje) dat het tekenend is voor meerdere spelers.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Zie daar de belevingswereld van een broodvoetballer en de supporter.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat er wat spanningen tussen spelers en Schmidt zijn @alchemist, dat zou het kunnen verklaren, maar is niet goed te praten.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Zeven miljard zielen,zeven miljard waarheden.
Ik zou ook geen andere kop kunnen schrijven,probeer je eens in te denken vanuit de ajax-supporter en de psv-supporter.(totaal polair)
prima kop.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Maar dat is precies wat ik bedoel. Als ik ergens commentaar wil lezen wat door een PSV bril heen beschreven wordt, dan is het toch verdikke op het PSV netwerk? Ik heb nu totaal geen behoefte aan harde "waarheden" (of het echt waar is laten we in het midden). Ik baal als een stekker en jullie met mij of niet dan? En natuurlijk heb ik het liever over de niet gegeven rooie kaarten dan het bizarre spel in de 1e helft. Maja, toen ik deze titel zag had ik er al geen zin meer in. Lekker mn gal spuwen met mn medesupporters, elkaar het hart een beetje onder de riem steken, nee hoor... Humeur nog wat verder vernacheld. Jammer, maar zo herinner ik me het oude netwerk niet!
+4/-0

 
3 jaar geleden
Wat moeten we ervan maken dan? Het was gewoon echt niet goed, al een hele hele lange tijd is het gewoon echt niet goed. Op het veld niet, naast het veld niet. Er staat een hele matige selectie (max 14 spelers die het gewenste niveau hebben), er wordt al jaren armetierig gevoetbald. Er is vorig jaar 35 miljoen over de balk gegooid aan spelers die uitgeleend zijn of op de bank zitten en het ziet er niet echt naar uit dat er veel verbetering gaat komen. We missen de topsportmentaliteit die bij een club als PSV hoort. Streven naar de beste mensen en altijd ten koste van alles willen winnen. Desondanks spelen we tot nu toe gewoon een goed seizoen. Stevig op de tweede plaats die we ook moeten kunnen houden, Misschien nog wat Europese wedstrijdjes en verliezen uit tegen Ajax in de beker is natuurlijk geen schande zoals NAC of RKC wel was. We kunnen zelfs heel stiekem nog hopen op een opleving van PSV en een inzinking van Ajax, want met een volledige ploeg kunnen we ze zeker pakken thuis. Dus eigenlijk is het spel zwaar klote, de selectie kwalitatief te zwak, maar zijn de resultaten voor het eerste jaar Schmidt prima tot nu toe. We snakken denk ik met zijn allen weer eens naar succes, want onze reeks in toppers en de kans op zilverwaar is zorgwekkend. Ik denk dat we volgend seizoen weer echt kunnen gan genieten van PSV. Dit jaar hebben we gewoon teveel pech met blessures en corona. Helaas niks aan te doen. Toch nog een positieve noot op het eind. Ooit worden we weer de beste!!!
+2/-0

 
3 jaar geleden
Nou bedenk eens wat leuks. "PSV doet ajaks wankelen in de tweede helft, maar komt net te kort". En net te kort betekent natuurlijk vlak voor tijd een enorme kans missen. Tis maar een voorbeeld wat ik uit mn mouw schudt. Punt is, ik kwam hier juist om met mijn medesupporters elkaar wat op te peppen na een teleurstellende avond. En dan staat er zo een titel bovenaan terwijl dit in het oude netwerk echt NOOIT zou zijn geschreven. Daar was het altijd met een PSV bril. Tis tenslotte het PSV netwerk. Voor reëel, keihard nieuws en harde waarheden etc ga ik wel naar nu.nl. En voor echte masochisten natuurlijk vi.nl.

En waar kun je dan beter naar toe dan naar het forum van medesupporters om eens lekker samen uit te huilen? Maar de artikelen zijn juist niet door een PSV bril geschreven. Het lijkt wel alsof er hier naar de neutrale supporter gecatered wordt. En dat was vroeger niet zo. Ik mis dat erg en daar was mijn reactie voor. Ik heb geen uur zitten nadenken voor het posten, puur uit de emotie van het moment en keihard door de PSV bril heen gekeken.

Ik snap ook niet dat mensen zo graag willen schrijven in reactie op mijn post hoe slecht het allemaal niet was. Iemands mening mag iedereen uiteraard zelf weten, maar reageer dan op iemand anders. Ik heb behoefte aan een goeie gin tonic en een medesupporter die nog even hard roept: ja ajakkus en de var zijn kut. Heel jammer dat er geen stamkroeg stemming meer heerst hier. En dat is gewoon mijn mening. Hoef je het niet mee eens te zijn natuurlijk. Ik vind de positieve noot aan het einde van je post wel mooi! Dank daarvoor. Maar geef me nou niet nog meer feiten waarom de titel wel klopt. Ik heb nooit gezegd dat het niet klopt, wel dat geen titel is zoals het vroeger op het PSV netwerk gebruikelijk was. Zeker geen titel die de emotionele supporter vlak na de wedstrijd wil lezen.
+4/-1

 
3 jaar geleden
Ik heb persoonlijk meer behoefte aan een stukje realiteit dan allerlei fantasie verslagen die kant nog wal raken. De enige ploeg die een bal op de goal van Ajax heeft geschoten zijn ze zelf, dus ze hebben geen seconde gewankeld. Tegen Twente, Heracles en Vitesse zijn we gewoon keihard genaaid, en dat wordt hier ook gewoon gezegd en (bijna) iedereen heeft ook wel door dat de VAR ons een achterstand van 5 a 10 punten per seizoen oplevert. Ze hebben nu eenmaal een Bayern fantasie in Zeist en die wordt zonder blikken of blozen uitgevoerd. Van mij mag de VAR er ook uit in Nederland, want wat er gisteren gebeurt is gewoon schandalig (ook het niet geven van de pingel aan Ajax overigens), maar ook zonder VAR wordt een bepaalde club regelmatig te hulp geschoten als ze het lastig hebben. Kijk ook naar al die buitelingen gisteren van de Amsterdammers die steeds weer een vrije trap opleverde. Maar dan nog hebben we zelf te weinig gebracht om ergens recht op te hebben. Mooier kan ik het echt niet maken.
+4/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
@ Needpants,nou ik kan niet anders dan jou gelijk geven voor je opsomming en een stukje PVH eraan toevoegen over de lachende Mo na een nederlaag tegen de meiden uit A´dam ntb, die rooie kaarten hadden een grote en terechte invloed op de wedstrijd moeten zijn, de nieuwe tendens is dat de scheids dan maar geel geeft de VAR niks onderneemt en de KNVB er niks aan doet omdat de scheids het al heeft beoordeeld met geel,de rest laat zich raden, hier MOET toch iets aan gebeuren?
+2/-0

3 jaar geleden
Kort samengevat, met dit team is de 2e plek het hoogst haalbare.
Ajaks speelde écht niet veel beter maar scoorde wel wanneer ze de kansen kregen.
Aangezien er naar mijn mening 1x overtreding wel rood was, was de handsbal van ons ook een penalty waard. Kunnen we uren over discussiëren maar het is zo beslist.
+1/-0

3 jaar geleden
Beste Stefan V, ik ga reageren hier he. Nou Niet meteen alles verwijderen


Enigste positieve van deze avond is; Malen die eens ff goed uit zijn dak gaat tegen die neus.
+4/-0

3 jaar geleden
Ziek van. Zoals ik nooit zal en wil wennen aan verlies, en al helemaal niet tegen onze vrinden.
Als ik hoor dat het volgens schmidt ligt aan de inzet, en niet aan de tactiek, dan klopt er toch ook in je voorbereiding iets niet?
+2/-0

 
3 jaar geleden
Met de inzet is 9 van de 10 keer, ook vandaag, niks mis. Iedereen rent de ballen uit z'n broek 90 minuten lang. Volgens mij rennen ze ook nog terug naar huis en rijd die bus alleen maar voor de sier.

De tactiek is wel degelijk het probleem.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Het was weer een heerlijk avondje hysterisch achter de bal aan rennen en dan maar hopen dat je hem een keer krijgt om vervolgens een paar doelpunten om je oren te krijgen en voetballend weer weining tot niks klaar te spelen. Met als kers op de taart de gebruikelijke volslagen idiote wissels.

Droevig en PSV onwaardig om op deze manier te spelen. We zijn verdomme RKC niet.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Interview Ihattaren. Ik..... Ik...... Ik.......lef tonen het als Ajax......het is mij wel duidelijk. Mr Ihattaren is ook allen met zichzelf bezig en zijn toekomst ligt niet bij ons. Meneer heeft nog amper iets laten zien dit seizoen en nog alles te bewijzen en vindt toch al weer dat na een paar goede passes de wereld om hem draait. Ik voorspel hem een toekomst zoals ik die al van een aantal andere talenten van ons heb gezien. Een erg tegenvallende.
+3/-0

3 jaar geleden
Net een forse discussie achter de rug met een maat van me over Mo. Hij vond hem de beste bij PSV (zoals ook de analisten), ik snap juist Schmidt heel goed.

Een speler op nr 10 moet bijzonder zijn en moet iets kunnen creëren. Mo kan dat. Maar doet het helaas zelden. Mooie aan aannames, mooie techniek, maar rendement? 0.

De analisten zeggen: bijzondere speler, altijd laten staan. Schmidt redeneert; ruim 80 minuten zonder een heel bijzondere actie, dan de kans aan iemand anders.

Mo is een begenadigd talent, maar ik vind dat we hem veel te snel bijzonder goed vinden. Wat is dat bijzondere dan als het niets oplevert? Ik durf echt te wedden dat pak hem beet Joey Veerman in een seizoen PSV meer assists heeft en meer goals maakt dan Mo. Dat zou (ook Mo zelf) aan het denken moeten zetten.....
+5/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Mo was vandaag niet geweldig maar wel de beste voetballer op het veld. Vertessen heeft nog never nooit niks laten zien en ook zijn invalbeurt vandaag was weer niet de moeite waard.
+1/-2

 
3 jaar geleden
De beste man op het veld voetbalde helaas aan de kant van Ajax. Wat is dat dan dat hem de beste maakte? Van een nr 10 verwacht ik meer dan dat hij -meestal- de bal naar de goede kleur speelt
+3/-0

 
3 jaar geleden
Ik bedoelde natuurlijk aan onze kant.

Noem mij 1 speler die aanvallend meer met de bal heeft gedaan dan Ihattaren.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Mo staat op het veld om andere spelers in stelling te brengen. Hoe vaak heeft hij dat gedaan? Ik kom niet verder dan 1 mooie kaats op Dumfries die de 16 instormt. Om aanvallend het verschil te maken, moet je toch echt proberen de bal de 16 in te krijgen of een schot op doel te wagen.

Ik vind dat een Max of een Mauro (die ik echt barslecht vond) net zo veel invloed hadden op het aanvalsspel als Mo. Zij zwiepen de bal af en toe nog eens de pot in. Dan zorg je ervoor dat er in ieder geval iets gebeurt in de 16 en er een kans op een afvallende bal ontstaat. De tikkies breed met buitenkant voet (heel sierlijk, dat wel) van Mo doen me gewoon niet zo veel.

Nogmaals, ik onderken het talent van Mo wel, maar we (de pers voorop) doen net of hij de nieuwe Ronaldo is. Dan lees ik dat Mo PSV op sleeptouw nam. Hoe dan?

Kijk voor de gein eens naar de impact van Gravenberch op het spel van Ajax (niet vandaag, maar de afgelopen weken). Ik zeg het niet graag, maar die levert wel assists en goals
+3/-0

 
3 jaar geleden
Je mag inderdaad meer verwachten van Ihattaren, deels terecht en deels niet terecht, zoals je zelf al zei.

Vanavond was hij de enige die het in zich had om het verschil te kunnen maken.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik ben het met je eens dat hij niks bijzonders heeft laten zien maar je kan slecht spelen en alsnog de beste zijn. Dat zegt dus meer over de anderen.


Verder moet je om de spitsen in stelling te kunnen brengen de ballen goed krijgen op de helft van de tegenstander. Vandaag zag je dat hij de bal moest halen en daarvan uit het spel ging verleggen want anders hadden we weer binnen 5 seconden balverlies. Ik ben zeker niet tevreden met wat hij tot nu toe laat zien maar vraag me dan werkelijk af wie je vandaag aan de bal beter vond. Dus ja de beste maar nog lang niet goed genoeg.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Hij was de beste PSV'er, vooral omdat hij veel lef toonde en iets probeerde te forceren. Maar idd., laat het maar eens zien tot einde seizoen. Dus Schmidt had een punt door de complimenten te temperen. Ik denk dat Schmidt, zo over de helft van het seizoen heen, iets minder moet gaan wisselen en belangrijke spelers moet laten staan indien er geen fysieke klachten zijn, het wekt duidelijk irritaties op bij spelers.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Ja misschien de beste voetballer, maar niet de beste speler tijdens de wedstrijd. Mo kan een trucje heeft een leuke aanname, maar als hij echt goed is dan kan hij PSV onder druk uit spelen. Zo'n Gotze die kan dat. Dat is een goede voetballer. Mo en zijn maten hebben nog veel te leren. Met voorop Dumfries gevolgd door Rosario en Sangare. Wat waren zij slecht. Ik heb het echt vaak opgenomen voor Rosario, maar gisteren was het echt ondermaats. En natuurlijk is het voor die twee brekers lastig voetballen zonder echte kwaliteit daarvoor, maar ook dan moeten ze echt beter spelen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Gisteren wilden we voetballen vanaf de eigen helft en had Ajax ons in de eigen zestien al vast staan. De aanspeelpunten voor de achterste zes zijn dan Mauro en Ihattaren en beide zijn gewoon niet aanspeelbaar of in staat om de schakel tussen verdediging en aanval te zijn en dan sta je dus schaakmat. Rosario, Dumfries, Sangare noem ze maar op konden niets anders dan de bal breed of terug tikken en als je dat op je eigen zestien moet doen is het resultaat dat je compleet zoek gespeeld wordt en elke fout levens gevaarlijk is. Deze tactiek werkt niet zonder verbindende spelers. Het is niet voor niks dat we in de hele wedstrijd slechts twee gevaarlijke momenten hebben gehad. Wat dat betreft begrijp ik ook wel dat Schmidt Ihattaren niet de beste vond. Tweede helft hadden we de bal, maar Ajax was gevaarlijker. Zonder Götze en Gakpo is ons middenveld helemaal niks en komt het hele elftal in de problemen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Hele goede analyse Remmie. Wat jij zegt klopt helemaal. Het probleem is ook dat Schmidt geen andere smaken op de bank heeft zitten. Als Madueke Gotze en Gakpo niet snel weer gaan aanhaken gaat het een heel lastig verhaal worden de rest van het seizoen.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Goed ze gaan er weer over praten (dumfries over de 1e helft)...

Dat kun je dus overslaan Denzel: geen agressie, geen onverzettelijkheid, geen gif; kortom kansloos, terwijl dat helemaal niet hoeft, zie de 2e helft!

Dit moet je Schmidt ook aanrekenen, dat labbe kakkerige begin, zo win je dit soort wedstrijden nooit, ik heb de TV gewoon uitgezet, was alleen maar aan t ergeren.
Edit: blijkbaar is Roger inmiddels ook tot deze conclusie gekomen (lees ik net)...

Hopen dat de geblesseerden snel fit zijn...

Aanvulling: msn naast het praten, ook eens kijken naar vaak voorkomende ergernissen:
A. met 2 man op 1 speler af gaan en dan beide uitgespeeld worden
B. strakke passen ipv langzame
C. bewegen van voorhoede spelers, loop lijnen ed ipv stil staan en/of afwachten
D. in de loop passen ipv achter de man
E. in de bal komen ipv afwachten tot de bal bij jou is

Enfin zo maar wat praktische tips nav het vertoonde spel...
+4/-0

3 jaar geleden
In de eerste helft ontbrak de wil om ten koste van alles te willen winnen. Uit dom balverlies kon de vrij staande Haller wel erg makkelijk scoren. Krijgen doelpunten veel te makkelijk tegen. Var zat 3x mis. Bij de smerige overtreding van Tagliafico en het inkomen van Rensch was rood de enige sanctie.Misselijk ventje trouwens die Argentijn. PSV had ook een penalty wegens hands tegen kunnen krijgen. Al met al weer een verloren avond.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Ik betrap me erop dat ik steeds minder plezier aan het voetballen beleef. Om me niet steeds weer te moeten ergeren probeer ik steeds meer de resultaten te negeren en te focussen op lichtpuntjes. Maar dat valt niet mee. Zorgelijk
+9/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Helemaal met je eens... ergerlijk genoeg 😡
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik ga steeds meer andere wedstrijden kijken om toch nog gewoon voetbal te zien. Ik vind dat toch leuker om naar te kijken dan die jagertjes van ons.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Je bent niet de enige. Ben 30 jaar bloedfanatiek geweest, maar dat is er door deze shit zooi met dat spelen zonder publiek helemaal uit bij mij.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ook helemaal eens met jullie hoor.

Ik richt mij dan op ander voetbal in binnen- & buitenland en diverse sporten die tegenwoordig via de tv allemaal tot ons komen. Bij voorkeur met een goed boek erbij.

Wat PSV betreft hebben wij natuurlijk wel eerder erbarmelijke periodes gekend, maar we hebben nu ook te maken met een, alhier, ongekend fenomeen als een pandemie.

Paradoxaal genoeg mogen wij ons gelukkig prijzen dat wij momenteel niet naar het stadion (lees: de stadions) mogen. Een soort van boven opgelegd stadionverbod 'with benefits'.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Ik kijk eigenlijk helemaal GEEN voetbal meer; voetbal zonder publiek kan ik gewoon niet naar kijken. Vermoedelijk ben ik dan meer van de gezelligheid en sfeer (met name uit) op de tribune dan het spelletje zelf. Dat zal dan wel..
Of misschien valt nu nog meer op dat we naar helemaal niets zitten te kijken, dan kan ook nog..
+1/-0

 
3 jaar geleden
"Helemaal niets", was het maar zo'n feest... dat waren nog eens tijden. Toch slechts een kleine 3 jaar geleden, voelt inmiddels als decennium.
+1/-0

3 jaar geleden
Verliezen hoort erbij hoewel ik het haat om van die club uit Amsterdam te verliezen. Supporter ben je ook in mindere tijden ondanks dat er genoeg is om over te klagen. Zaterdag tegen Ado weer nieuwe kansen maar dan hopelijk met een goede afloop.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik moet nog even kwijt dat ik me enorm erger aan het gedoe rondom Ihattaren. Momenteel heeft hij ook in zijn insta story weer iets staan, waarin Perez kritiek uit op het feit dat Schmidt hem wisselt. En tuurlijk, over Schmidt valt genoeg te zeggen. Maar kan Mo alsjeblieft zijn muil houden. Dat interview op espn, alsof hij de grote man is. We hebben het over een aanvallende speler die in de afgelopen 25 wedstrijden 1 assist en 1 goal heeft geproduceerd. Over een speler die afgelopen weekend zijn aller eerste assist op Malen heeft gegeven. Deze man moet eens gaan kijken naar de cijfers die Gakpo en Madueke afleggen dit seizoen.

En dan dat gedoe over zijn contract... Ik heb er geen goed gevoel over. Heb eerder het idee dat hij Labyad, Bakalli en Bazoer achterna gaat, weer een speler met enorm veel potentie die raar gaat doen... En kijk waar ze uiteindelijk terecht zijn gekomen. Nee als hij zich zo blijft gedragen en daarbij ook nog zijn contract niet verlengt, dan ben ik op basis van dit gedrag al helemaal klaar met deze jongen, los van het feit dat je ook nog eens veel geld misloopt.
+10/-0

 
3 jaar geleden
Mo moet zichzelf nog heel erg verbeteren. Ook voor de camera is het gewoon nog maar een menneku wat zal moeten veranderen. Maar hij mag wel degelijk gewoon lekker willen voetballen ipv dat schijtbakken spel van PSV in de 1e helft. Ik maak me veel meer zorgen over de ontwikkeling van PSV onder Roger Schmidt. Die kwam met een hoop bombarie binnen maar zelfs de grootste positivo’s lijken in te zien dat er weinig/ geen progressie te zien valt. Ik vind hem overkomen als een zeer intelligent man, die communicatief ijzersterk is maar als ik zo zijn interviews beluister de laatste weken kan ik ook daarin weinig consistentie ontdekken. Het lijkt wel alsof dingen uit zijn handen glippen en er ontevredenheid in zijn selectie heerst zoals bij PSV zo vaak het geval lijkt te zijn. Onze grootste talenten lopen voorin en worden omringd door spelers die elders ook niet zouden uitblinken. Ik zie Mo niet bijtekenen, Malen vertrekken en dan blijven er, met uitzondering van een enkeling als Madueke en Gotze, verdomd weinig leuke voetballers over.
+4/-0

 
3 jaar geleden
En dan heb je het precies over die 2 sterren van ons die alleen aan zichzelf denken en niet aan het team . Het intervieuw na de wedstrijd met Mo gaat lachend over hoe lekker hij speelde met , terwijl Zijn team verliest ! En we hebben trouwens ook nog Gapko .
+3/-0

 
3 jaar geleden
Dit dus! Ik zat er wel lekker in zei hij! Rot op, je verliest een PRIJS tegen je aartsvijand. Dan moet je PISLINK voor die camera staan.

Daar wringt de schoen ook, het interesseert ze geen moer, zolang er maar WiFi is...
+6/-0

3 jaar geleden
Wat een bar slechte wedstrijd weer. de eerste helft echt schandalig. De tweede helft nog steeds de mindere van ajax.

Ihatarren kan voortaan irritaren worden genoemd.
Hij leek wel geobsedeerd door ajax in zijn interview en zich verheven te voelen ten opzichte van alles en iedereen bij PSV.
Wat mij betreft kan hij de rest van het seizoen afmaken bij jong PSV.
Weer een typisch voorbeeld van gastjes zoals we meer hebben gezien in het verleden.
In ieder geval lang niet de beste man op het veld, helemaal niets gecreeerd.
In Rosario's spel zat deze keer nog meer verrassing. Mooi hakje en een prima tweede helft.

Tot nu toe hebben Toon en John zichzelf flink wat veren in de reet gestoken wat betreft Schmidt en Gotze.
Nu blijkt dat Gotze weer een van de jaarlijkse revalidanten op de Herdgang is (dit seizoen hebben we er zelfs twee)
en Schmidt deze selctie eerder kwaad dan goed doet, zingen ze inmiddels een toontje lager.
+3/-0

3 jaar geleden
Ik heb gisteren een team gezien dat in de eerste helft zonder kompas door een donker bos liep. Niet wetende waar het te zoeken, wat te doen, wat niet te doen..

Het ging op exact dezelfde punten fout als waar het fout ging tegen Feyenoord. Telkens maar weer een bedroevende inspeelpass op (gedekte) middenvelders, die als ze ingespeeld worden nog na moeten gaan denken wat ze ermee gaan doen. Dat heeft voor een heel groot gedeelte met kwaliteit en vertrouwen te maken. Maar als het na rust dan wel opeens een stuk feller kan, dan denk ik: waar heeft Schmidt ze vooraf op voorbereid? Wat is er verteld in de tactische bespreking? Waar is het zelfsturend vermogen in deze selectie. Dat is er dus allemaal NIET.

In mijn ogen heeft Abcoude Noord gisteren verzuimd om ons op een historisch pak slaag te trakteren, want van onze vaste 11 zouden alleen (net) diegenen die gisteren geblesseerd waren basis zijn en de rest zeer zeker niet.

We zijn verzeild geraakt in drijfzand en dat drijfzand begint nog vast te vriezen ook. Hopen op betere tijden en proberen P2 te veroveren is alles wat we kunnen doen. Want tegen die stugge Grieken maak je ook geen schijn van kans met dit spel!
+4/-0

 
3 jaar geleden
Even juiste als pijnlijke als prima woorden die ook de mijne hadden kunnen zijn. Waarvoor dank. Bespaart mij hoop tijd en rouwherbeleving*. Waarvan akte.

*3x woordwaarde (mits bestaand & correct woord)
+2/-0

 
3 jaar geleden
Het is wat het is, same old same old.

We zullen met zijn allen door deze periode van zelfkastijding heen moeten.
+2/-0

 
3 jaar geleden
100% eens . Bespaart mij ook weer tijd
+2/-0

 
3 jaar geleden
De wedstrijd was al dramatische genoeg.

Ajax had zonder keeper kunnen spelen.

Dat is net zo pijnlijk als een veel grotere nederlaag.
+3/-0

Wat een dramatische wedstrijd. Wat een dramatische wedstrijdinstelling.
Vinden we het trouwens nog steeds zo erg dat Dumfries en Ihattaren niet bijtekenen?
+2/-0

 
3 jaar geleden
Na gisteren zeker niet, het vrijgekomen kapitaal direct investeren in betere kwaliteitsimpulsen!
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik heb het al vaker gezegd. Ihatarren is er nog lang niet. Hijzelf vindt van wel. Daar zit het probleem. Komt ook totaal niet over in interviews, lees,nog totaal geen persoonlijkheid. Dat hoeft ook nog niet maar gedraag je er dan naar. Kijk eens naar hoe een Gakpo zich manifesteert binnen en buiten het veld zou ik zeggen.
Nee, deze jongen wordt door de buitenwacht op het paard getild, gaat daar zelf in geloven en vergeet te presteren. En als hij een keer per ongeluk een paar goede passjes geeft is hij weer het mannetje vind hij. In interviews is het ik,ik,ik . Ik heb het wel gezien met hem en de voorbeelden zijn er te over in het verleden. Als hij dat niet snel zelf gaat onderkennen, en er is niks dat daar op wijst zou ik zeggen, laat gaan, laat gaan die jongen.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Na gisteren kun je toch wel concluderen dat het vaak ontbreekt aan de juiste wedstrijdinstelling, ik bedoel hiermee tot het uiterste gaan in duels en meters zonder bal maken. Zelfs bij zwakke tegenstanders, zoals bv bij Volendam, komt dit voor. Blijkbaar kan het wel gezien er vaak wel een goede 1e of 2e helft is, dus de kwaliteit is er wel. Wanneer zie je nog eens dat een medespeler verrot gescholden wordt bij een fout, ik zie het niet. Hard werken in het veld is niet hetzelfde als tot het gaatje gaan. Voor gegenpressing-spel is deze mentaliteit killing, dat zag je goed in de 1e helft tegen Feyenoord en gisteren ook. Het interview met Mo liet toch wel zien dat er iets grondig mis is met de instelling. Het is aan de TS en (en ook aan JDJ) om dit aan te pakken, dit kan echt niet meer.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Erg komisch in dat verband was het interview met Roger vooraf waarin hij aangaf dat de wedstrijden tegen De Graafschap & Volendam aantoonden dat PSV de beker zéér serieus nam... nou ja, tragikomisch dan.
+4/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Moet je niet elke wedstrijd zéér serieus nemen? Ik snap het wel dat ie dat zegt in een interview, net zo belangrijk is dat spelers dat ook doen, daar lijkt het echter aan te schorten.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Dit soort verhalen horen/ lezen we al jaren. Het begint er steeds meer op te lijken dat het ontbreekt aan bepaalde intrinsieke kwaliteiten. Het feit dat ‘steunpilaren’ als een Dumfries op HET moment in het seizoen dat het erom draait niet in ‘vorm’ zijn is mischien wel een teken aan de wand. En dan is hij nog iemand die iedere wedstrijd werkelijk alles geeft. Je hebt een groep talenten die de kar niet kunnen trekken, wat gearriveerde spelers waarvan de belangrijkste gewoon niet fit zijn en dan nog een grote groep jongens waarvan je je oprecht moet afvragen of ze voldoende kwaliteit hebben als je simpelweg eerlijk bent. Mauro, Thomas, Sangare, Rosario om er een paar te noemen.
+1/-0

3 jaar geleden
De VAR is met de rust naar huus gegaan moest netjes om 21.00 thuis zijn...
+3/-0

3 jaar geleden
Mauro, Thomas, Sangare, Rosario worden nu steeds genoemd als spelers waar we niks aan hebben, die het nivo niet hebben. Dat is toch echt te kort door de bocht. Dit zijn allen dienende spelers die normaal gesproken niet op moeten vallen. Aanvallende middenvelders en een nr 10 moeten de kar trekken. Bovengenoemde spelers zijn het cement niet meer niet minder. We missen nu echter bepalende spelers, er is totaal geen balans. dat kun je die spelers niet helemaal aanrekenen. daarbij vind ik dat de goals van Haller bv ook wel heeel erg slecht werden verdedigd. Zeg maar gerust, niet. Op het moment dat de dienende spelers niet opvallen, achteraf niet genoemd worden, zijn we pas weer een team in balans.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Check de tegengoals van gisteren nog eens en je ziet een continu terugkerend patroon. Het middenveld van PSV wordt continu overlopen. Blind en Klaassen waren een echte plaaggeest voor PSV. Als je ziet hoe knullig met name Rosario en Sangare continu middenvelders uit hun rug laten lopen dat is tobclub onwaardig. De linies sluiten niet op elkaar aan, er ligt continu ruimte tussen de linies. Ten Hag, die ik niet echt een tactisch genie vindt had Schmidt gisteren bij zijn Deutsche nussen. PSV is een grote gatenkaas bij tijd en wijlen.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
In je analyse vergeet je wel het volgende Tony. Rosario en Sangare moeten continu keuzes maken omdat ze tegen een overtal van spelers staan. Zodoende is het super eenvoudig voor Ajax om de ruimte te vinden achter die twee. En ik wil het niet voor ze opnemen want aan de bal waren ze beide ook echt bagger. Maar de ruimtes die achter hun lagen heb je te danken aan de vier die voor die twee staan. Die doen werkelijk niks bij balverlies. Je kan dan beter 4-3-3 spelen dan heb je tenminste nog 1 middenvelder extra. En 1 aanvaller minder die niks doet.

Daarnaast is juist ten hag tactisch juist heel sterk.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Eens. Ten Hag heeft de wedstrijd van 10 januari terug gekeken, en aanpassingen gedaan. Dat is je huiswerk doen, tactisch dus goed. Het is een terugkerend fenomeen dat er zoveel ruimte ligt. Niet alleen gisteren, maar ook tegen Volendam, Rkc, sparta enzovoort. Als dan zowel sangare als rosario bij de 1-0 en de 2-0 ook nog dom balverlies leiden, is het dweilen met de kraan open.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat domme balverlies had wel voorkomen moeten worden door een tactische omzetting. Het was na 10 minuten al duidelijk dat we opbouwend niet verder dan onze eigen 16 meter lijn kwamen. Als je dan toch zo door blijft gaan roep je de problemen over je af. Ajax had PSV bijna letterlijk bij de ballen en het was gewoon wachten op dit soort fouten. Ajax heeft dat afgedwongen en wij hebben het laten gebeuren door ons hier niet op aan te passen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Lastige is alleen dan welke omzetting. Sangare of Rosario naar achteren halen zodat je met drie gaat opbouwen maar dan moeten Dumfries en max wel sterk aan de bal zijn. Met name Dumfries is behoorlijk zwak aan de bal als.het niveau omhoog gaat. Andere oplossing de bal lang spelen, maar zowel Malen en Zahavi zijn niet behoorlijk sterk met dat soort ballen.

Ik denk dat ik het zelf gewoon op de ouderwetse wijze zou aanpakken. Iedereen verantwoordelijk maken voor een mannetje. Alleen dat is weer iets dat Schmidt juist eruit heeft gehaald. Onder de noemer modern voetbal. Alleen we hebben ouderwetse spelers lol. Wat is wijsheid. Altijd lastig en achteraf praten is makkelijker dan het van te voren bedenken.
+1/-0