Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Vele gemiste kansen breken PSV in Den Haag op


Tijdstip
13 februari 2021
Stadion
Cars Jeans Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 1


Vele gemiste kansen breken PSV in Den Haag op; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Vele gemiste kansen breken PSV in Den Haag op

PSV is zaterdag tegen zeer onnodig puntverlies aangelopen. De ploeg van Roger Schmidt was veel beter dan ADO Den Haag en kreeg kans op kans. Verder dan een 2-2 gelijkspel kwam de ploeg echter niet. Donyell Malen maakte beide treffers.

PSV had het duel direct volledig onder controle. Nadat de ploeg al enkele mogelijkheden kreeg was na 13 minuten de eerste grote kans ook voor PSV. Donyell Malen timede net niet goed, zodat een voorzet van Ryan Thomas net naast het doel belandde. Nadat kopballen van Olivier Boscagli en Eran Zahavi ook gekeerd werden kreeg PSV een strafschop. Timo Baumgartl werd onderuit gehaald. Philipp Max ging achter de bal staan, maar hij schoot hoog over.

Gezien het spelbeeld leek het slechts een kwestie van tijd tot het doelpunt zou vallen. Al zag Malen een inzet schitterend gered worden door de keeper van ADO. De thuisploeg was nog geen moment gevaarlijk geweest, maar de eerste keer dat ze in de buurt van het doel kwamen was het wel direct raak. Ibrahim Sangaré liet zijn man lopen, waarna Adekanye eenvoudig richting het doel kon lopen. Omdat Timo Baumgartl niet ingreep kon de aanvaller de 1-0 binnen werken.

PSV bleef maar kans op kans krijgen, maar vond iedere keer weer de doelman op zijn weg. Het was daarom een wonder dat ADO bij rust nog altijd op voorsprong stond, want tegen de ene kans van de thuisploeg stonden liefst vijftien doelpogingen van PSV tegenover.

Na rust begon hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Al snel volgde een nieuwe enorme kans die net naast het doel ging. De treffer kon echter niet langer uitblijven. Al snel wist Malen in de korte hoek de doelman te verrassen met een beheerst schot in de korte hoek. Ook daarna bleven de kansen voor PSV komen, terwijl de thuisploeg geen moment gevaarlijk wist te worden. Steeds was het echter keeper Fraisl die redding wist te brengen.

Net op het moment dat bij PSV de energie wat weg leek te ebben was het dan toch raak. Een kwartier voor tijd werd in de defensie van ADO een enorme fout gemaakt en Malen maakte er dankbaar gebruik van door de 1-2 binnen te schieten. De spits liet zien dat hij lekker in zijn vel zat want in korte tijd raakte hij twee keer de lat.

In blessuretijd leek eindelijk de wedstrijd definitief beslist te worden. Mauro Júnior zag zijn inzet gekeerd worden, waarna Malen de bal in het doel wist te werken. De Braziliaan stond echter buitenspel, zodat de treffer werd afgekeurd. De ploeg kreeg vervolgens diep in blessuretijd de rekening gepresenteerd voor de vele gemiste kansen. Jordan Teze kreeg de bal niet weggewerkt, waarna Kramer met een omhaal de 2-2 wist binnen te werken. Waar PSV 15 keer op doel schoot, deden de Hagenezen dat slechts 2 keer. Het resultaat was echter dat beide ploegen 2 keer scoorden. Ook omdat de doelman in de zesde minuut van blessuretijd nog op de lijn redding wist te brengen.


Denzel Dumfries: 'We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar dan moet hij er wel in'

In gesprek met ESPN had Denzel Dumfries geen verklaring waarom PSV gelijkspeelde tegen ADO Den Haag. "We hebben heel veel kansen gehad vandaag. We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar dan moet hij er wel in", aldus Dumfries. "We missen daar de scherpte en het venijn om koste wat kost de goal te maken. Dan roep je het over jezelf af dat je het zo moeilijk maakt tot het einde."

PSV leek het duel volledig onder controle te hebben. "Je probeert vertrouwen te houden in je wedstrijdplan, maar op een gegeven moment moet het wel gaan gebeuren", zo gaf hij aan. "Het is wel een harde conclusie dat je hier dan 2-2 speelt."

De aanvoerder begon zelf op de bank. "Ik probeer mijn teamgenoten altijd te steunen. We moeten naar onszelf kijken hoe het kan dat wij zo'n eerste helft spelen. Dit mag niet gebeuren", zei hij daarover. "Ik maak me zeker geen zorgen, maar het is wel vervelend dat je hier 2-2 speelt. We moeten door, maar nu is het even zuur."


[video] Harde, kritische woorden van Boscagli | Interviews ADO - PSV


Roger Schmidt: 'Dit resultaat past totaal niet bij het spelbeeld'

Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan het niet te kunnen begrijpen dat PSV niet gewonnen had in Den Haag. "Als je niet naar het resultaat kijkt, was het een top wedstrijd van ons. We hebben veel grote kansen gecreëerd en speelden goed voetbal. We waren scherp in de pressing. We hadden alles onder controle, maar uiteindelijk spelen we wel gelijk", aldus Schmidt. "We hebben natuurlijk veel te veel kansen gemist. We hadden meer moeten scoren. Ook kregen we twee doelpunten tegen waarbij we zelf simpele fouten maken. Maar ook dit hoort bij voetbal. We waren in alles beter."

De trainer wilde het geen pech noemen. "Als je zoveel kansen maakt, moet je gewoon vaker scoren. Vandaag waren we voor het doel gewoon niet goed genoeg", zo gaf hij aan. "Natuurlijk hadden we soms ook pech. De keeper speelde ook een fantastische wedstrijd, maar uiteindelijk moeten we gewoon vaker spelen."

Schmidt vond wel dat zijn ploeg een goede wedstrijd speelde. "De spelers hebben niet de beloning gekregen voor hun spel. Ze hebben heel goed gespeeld en wilden direct vanaf het begin een reactie geven", zei hij daarover. "Ze waren zeer gemotiveerd en zaten er vol bovenop. De tegenstander speelde zeer verdedigend, maar we konden toch steeds tot kansen komen. Het is jammer dat we niet vaker hebben gescoord. Deze wedstrijd moeten we gebruiken om beter te worden. Dit resultaat past totaal niet bij het spelbeeld. Dat is jammer."

De Duitser maakt zich absoluut geen zorgen. "We hebben natuurlijk fouten gemaakt bij beide tegentreffers, maar we hebben gewoon heel goed gespeeld", reageerde hij daarop. "Alleen het resultaat valt tegen."


Donyell Malen: 'Bij vlagen hebben we wel goed gespeeld, maar daar kopen we niks voor'

In gesprek met ESPN gaf Donyell Malen aan dat het voor PSV uiteindelijk een teleurstellende wedstrijd was. "Bij vlagen hebben we wel goed gespeeld, maar daar kopen we niks voor", aldus Malen. "Ik heb zelf twee keer de lat geraakt. Een keer in de korte hoek geschoten toen ik voor de verre hoek moest gaan en nog eentje die de keeper goed pakte. Ik heb genoeg kansen gehad."

Sinds de statistieken worden bijgehouden kwam een aanvaller in een wedstrijd niet zo vaak tot een schot als Malen tegen ADO deed. "Als aanvaller moet je altijd op zoek zijn naar een goal. Dat voelde op zich wel goed. Maar ik heb liever dat ik minder schiet, maar dat ze er wel in gaan", zo gaf hij aan.

Bij rust stond de ploeg ongelukkig op achterstand. "Het was een onnodige goal, maar dat kan wel eens gebeuren", zei hij daarover. "We hebben daar goed op gereageerd. We komen goed op voorsprong, maar daarna zit alles tegen. Dan speel je gelijk."


Olivier Boscagli: 'Nu ga je zien of we een echt team kunnen zijn'

In gesprek met het Algemeen Dagblad gaf Olivier Boscagli aan niet te kunnen begrijpen dat PSV niet won in Den Haag. "Uiteindelijk was het een goede wedstrijd van ons als je puur naar het voetbal kijkt, maar aan het einde is het resultaat het belangrijkste. Iedereen is nu enorm teleurgesteld", aldus Boscagli. "Nu ga je zien of we een echt team kunnen zijn. Of we gaan onder water, of we gaan nu met onze borst vooruit vechten om hieruit te komen."

De verdediger heeft zeker nog niet opgegeven. "Er komen nog veel wedstrijden. We zijn op dit moment niet gefocust op de titel, maar willen zoveel mogelijk wedstrijden winnen", zo gaf hij aan. "Tegelijkertijd blijft in voetbal alles mogelijk. Dat zie je vandaag ook. Zij hebben een paar kansen en scoren twee keer, ook omdat wij dingen verkeerd doen. Daar zullen we naar moeten kijken en van moeten leren. Veel teams in de competitie spelen zoals ADO dat doet, met lange ballen. Wij waren daarop voorbereid en moeten beter verdedigen. De komende wedstrijden moeten we weer vechten."


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Adekanye ('27)
Goal
1-1 Donyell Malen ('51)
Goal
1-2 Donyell Malen ('76)
Goal
2-2 Kramer ('90)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Donyell MalenEran Zahavi


Yorbe VertessenPablo RosarioIbrahim SangaréRyan Thomas


Philipp MaxOlivier BoscagliTimo BaumgartlJordan Teze


Yvon Mvogo

Wissels:

'61 Mohamed Ihattaren voor Yorbe Vertessen
'75 Denzel Dumfries voor Timo Baumgartl
'75 Mauro Júnior voor Ryan Thomas
'85 Érick Gutiérrez voor Eran Zahavi


Opstelling ADO Den Haag

KramerAdekanye


GoossensMokhtarGomelt


KemperPinasDel FabroAmofaVan Ewijk


Fraisl

Wissels:

'46 Zuiverloon voor Gomelt
'57 Besuijen voor Mokhtar
'69 Arweiler voor Adekanye
'82 Philipp voor Amofa
'82 Familia-Castillo voor Kemper


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 1-1 (1-0)
 2 0-0 (0-0)
 2 0-0 (0-0)
 1 0-2 (0-2)
 1 1-2 (1-1)
 1 0-2 (0-1)
 1 1-2 (1-1)
 1 1-2 (0-2)
 1 0-2 (0-1)
10  1 0-2 (0-0)
11  1 0-2 (0-2)
12  1 0-2 (0-1)
13  1 1-2 (0-1)
14  1 0-2 (0-1)
15  1 2-3 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.90. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Donyell Malen (54 -> 5,0)
2. Niemand (39 -> 4,0)
3. Olivier Boscagli (13 -> 3,0)
4. Pablo Rosario (12 -> 1,5)
4. Mohamed Ihattaren (12 -> 1,5)
6. Yorbe Vertessen (7 -> 0,0)
7. Jordan Teze (5 -> 0,0)
8. Mauro Júnior (4 -> 0,0)
9. Mario Götze (3 -> 0,0)
10. Adrian Fein (2 -> 0,0)
10. Nick Viergever (2 -> 0,0)
12. Mees Kreekels (1 -> 0,0)
12. Philipp Max (1 -> 0,0)
12. Noni Madueke (1 -> 0,0)
12. Vincent Müller (1 -> 0,0)
12. Eran Zahavi (1 -> 0,0)
17. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
17. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
17. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
17. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
17. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
17. Luis Felipe (0 -> 0,0)
17. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
17. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
17. Justin De Haas (0 -> 0,0)
17. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
17. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
17. Joël Piroe (0 -> 0,0)
17. Armando Obispo (0 -> 0,0)
17. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
17. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
17. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
17. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
17. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
17. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
17. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
17. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
17. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
17. Sam Lammers (0 -> 0,0)
17. Joël Piroe (0 -> 0,0)
17. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
17. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
17. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
17. Amar Catic (0 -> 0,0)
17. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
17. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
17. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
17. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
17. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
17. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
17. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
17. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
17. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
17. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
17. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
17. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
17. Toni Lato (0 -> 0,0)
17. Bruma (0 -> 0,0)
17. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Verwacht toch wel gewoon drie punten eigenlijk. Zal niet met twee vingers in de neus zijn, maar we winnen wel. Als iets bekend over Gakpo en Götze? Zal heel veel schelen als er in ieder geval 1 meedoet.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Götze en Gakpo zijn nog onzeker voor deze wedstrijd. Ik zou in elk geval weinig risico met ze nemen en hooguit inbrengen om wat ritme op te doen voor komende weken. Zonder die 2 moet PSV ook gewoon van ADO kunnen winnen lijkt me.
+2/-0

3 maanden geleden
ADO heeft 12 punten uit 20 wedstrijden. Dus ik verwacht ook een overwinning. Maar goed, de wedstrijden tegen Sparta, Volendam en RKC geven mij het gevoel dat het wel weer niet gemakkelijk zal worden. Tot PSV-Ajax eind februari zal er afgerekend moeten worden met ADO, Vitesse en Olympiakos. Anders is het seizoen al voorbij nog voordat die doodschoppende koopclub naar Eindhoven komt.
+1/-0

3 maanden geleden
In die heenwedstrijd was ADO wel zo gruwelijk slecht, kan me niet voorstellen dat die opeens het licht hebben gezien.

Nulletje of zeven van twee seizoenen geleden, zo'n pot ben ik wel weer eens aan toe. Was een fijne busreis terug toen :)
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ik moest met de trein, maar prima ritje hoor!

Makkie: 0-4.
+1/-0

 
3 maanden geleden
En toen zag je de opstelling...
+2/-0

3 maanden geleden
Even off topic: heb het idee dat er in het team wat aan het broeien is. De lichaamstaal en het (gelaten) commentaar van Malen als reactie op zijn late wissel tegen Twente en de opmerkingen van Ihattaren over zijn wissel in het bekerduel tegen Ajax duiden erop dat in ieder geval deze twee de beslissingen van de trainer niet meer begrijpen en er genoeg van krijgen. Ook het commentaar van de trainer op deze twee was pissig. Ben benieuwd of dit topje van een ijsberg van onvrede in de ploeg is.... Nog een paar van die fratsen en als de resultaten verder gaan achterblijven, kon het weleens gedaan zijn met het tijdperk Schmidt aan het eind van dit seizoen.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Dit gevoel bekruipt mij ook, eigenlijk al een poosje..... word straks een catfight..... Mo tegen John: ik teken alleen bij wanneer die rare Duitser opstapt..... anders zoek het maar lekker uit😳, tja.... moeilijk.... keuze’s....
+3/-0

 
3 maanden geleden
Lastige keuze. Een trainer die er ziek van is als er niet wordt gewonnen. Of een speler die na een verloren wedstrijd tegen de aartsvijand lachend vertelt hoe lekker HIJ in de wedstrijd zat.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Dat zijn ook spelers die toxh vertrekken. Wat boeit ze het allemaal
+1/-0

 
3 maanden geleden
De eerste speler die een bos bloemen aan de trainer geeft omdat hij gewisseld wordt moet nog geboren worden.
+3/-0

3 maanden geleden
Mo gestraft vandaag? Lekker weer dit.
Talenten pesten gaat verder.
+2/-1

3 maanden geleden
weer zo'n ontzettend geen zin in deze wedstrijd nu ik de nieuwe fantasie opstelling van onze geachte trainer heb gezien. We gaan een degradatie kandidaat de helpende hand toesteken. En komen Gakpo en Gotze dit seizoen uberhaupt nog in aktie? Wat een verschrikkelijk k..seizoen
+4/-0

3 maanden geleden
Helemaal prima dat Roger wat speler laat banken waar hij kennelijk niet tevreden over is, om wat voor reden dan ook.

leuke voor Yorbe!
+2/-2

3 maanden geleden
Lekkere fantasieopstelling weer idd, ach is maar ADO... dat kopje "Gakpo & Götze onzeker" kan ik óók niet meer zien, spelen dan toch niet, meldt het dan pas als Ga en/of Gö wél (zeker) speelt!
+1/-0

3 maanden geleden
Waren er weer een paar moe bij de vingertopjes metingen? Ik snap er werkelijk helemaal niks van
+2/-1

3 maanden geleden
Mij bekruipt het gevoel dat deze trainers stiekem (net als Bas Naaihuis) ook nog bij Ajax op de loonlijst staat. Anders kan ik zijn destructieve werkwijze niet verklaren. Ik vrees dat het òf abschied òf afscheid gaat worden. Afscheid zou wel eens op Mo en Malen van toepassing kunnen zijn. Voor mij liever abschied.
+1/-0

3 maanden geleden
Kan die man niet gewoon de beste spelers op de juiste posities neerzetten. Om van te kosten. Weg met die vent. Zo kom je ook nooit aan vastigheid en vertrouwen toe.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Als je nou de indruk zou krijgen dat het helpt dit blijven wisselen/ rouleren van spelers zou je het nog kunnen begrijpen.De resultaten en het spel bewijzen het in ieder geval niet toch?!
+2/-0

3 maanden geleden
En een nog vreemder opstelling ,en onze MO doet niet mee ,het onderhand gehad met Roger Schmidt .
+3/-0

 
reactie verwijderd

3 maanden geleden
Als de helft van je toppers geblesseerd is en je zet de overgebleven toppers op de bank komt er een keer een moment dat Rosario en Sangaré de beste spelers worden. Krijgt Roger tóch gelijk!
+6/-0

3 maanden geleden
Wij krijgen vandaag eters op bezoek, baalde ervan dat het tijdstip naar half 5 ging. Nou zie ik die opstelling en vraag ik me af waarom ik baalde. Als Schmidt ons niet serieus neemt, wie neemt hém nog serieus ? Ihattaren zal wel een 'blessure' krijgen binnenkort want die wil toch niet meer de wei in zo ? Weinig zin in deze 'wedstrijd'. Let op, lekker arrogant van start want het is ADO maar, op 0-1 komen. Wat kansen missen en de 1-1 om de oren. Na de wedstrijd beloven we beterschap, we moéten meer inzet tonen, onze coach vond Rosario de beste van het veld...
Verloren seizoen, nou al begin februari.
+1/-0

reactie verwijderd

 
3 maanden geleden
En je weet nu al dat deze 'helden' zich na de wedstrijd niet meer laten zien op deze site als er weer gewonnen is. Sneu gedoe iedere keer weer
+1/-2

3 maanden geleden
Verrassende opstellling. Ben benieuwd. Mauro, Thomas en Ihattaren kunnen het ook niet brengen de afgelopen weken, dus mooi dat een ander de kans eens krijgt. Verwacht niet ineens hoogstaand voetbal maar we gaan het zien. Hopelijk snel de geblesseerden terug.
+1/-0

3 maanden geleden
Hopelijk kijkt denzel even naar teze
+3/-0

 
3 maanden geleden
Probleem is dat je Teze ook centraal nodig hebt.
+1/-0

3 maanden geleden
Tjonge jonge jonge Max.... De volgende mag Mvogo nemen. Manmanman....
+1/-0

 
3 maanden geleden
Nou ja, twee op drie is voor PSV-begrippen een astronomisch gemiddelde.
+1/-0

3 maanden geleden
Prima verdedigd weer. Dit had echter nooit de 1-0 mogen zijn maar de 1-4. Desondanks zal dit nog wel goedkomen.
+1/-0

3 maanden geleden
het gebruikelijke persoonlijke foutje van onze Duitse topverdediger....zucht.....
+1/-0

 
3 maanden geleden
Sorry de anderen doen ook niks toch en Mvogo duikt ook best wat sloom, leek me niet onhoudbaar.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Sorry de anderen doen ook niks toch en Mvogo duikt ook best wat sloom, leek me niet onhoudbaar.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dit is gewoon het niveau van Baumgartl, hij kan nu eenmaal niet verdedigen. Wees niet getreurd, ideale teamspeler Mauro loopt zich warm
+1/-0

3 maanden geleden
Haha...ADO 2e keer over de middellijn en het is weer eens raak....kijk vooral eens hoe onze 2 controlerende middenvelders de doelpuntenmaker laten lopen....beide stoppen ze gewoon....wat een drama Sangare en Rosario.
+3/-0

 
reactie verwijderd

3 maanden geleden
Maar laten we nou niet negatief zijn jongens...
+4/-1

 
3 maanden geleden
Precies!
En wij hebben ook Rosario nog, die is "van absoluut topniveau".
+2/-0

 
3 maanden geleden
en dan zeg je tegen mij "iets minder om je heen slaan en doen alsof iedereen, behalve jij, gek is mag best." . Haha maare prima, je hoeft niet te reageren , tis me wel duidelijk hier. Onbegonnen werk
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ik geloof niet dat je mij hebt begrepen, maar dat hoeft inderdaad ook niet.
+1/-0

 
 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Nee, tuurlijk niet. Ik schaam me weer eens kapot.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Het is niet best gezien hoe zwak Den Haag is maar psv heeft zat kansen gecreëerd.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Voor de winterstop was vaak de 2e helft drama.
Het lijkt erop dat onze trainer nu de gehele seizoenshelft een drama gaat maken!
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Wordt tijd dat we er even 1-5 van maken
+1/-0

3 maanden geleden
Die verdediging weer... met die baumgartel voorop. Poot uitsteken is al te moeilijk
+3/-0

reactie verwijderd

 
3 maanden geleden
Lekker bashen op verdedigers , en Rosario , maar onze topspitsen .......man man
+1/-2

 
3 maanden geleden
Dat ook. Die krijgen kansen maar scoren niet. Maar kom op zeg, kijk wat die baumgartel en rosario doen. Kijken, kijken, niet verdedigen
+3/-0

3 maanden geleden
Komt wel goed,
2e helft maar gas erop.
En dan na 90min 1-5 winnen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zo is dat, je weet toch op voorhand dat er één speelhelft ruk is, dus die hebben we nu in ieder geval gehad.
+1/-0

3 maanden geleden
Bizar, de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. We zijn heer en meester Ado komt er niet aan te pas. Je moet nu al 0-3 voorstaan met je kansen en het is 1-0. Ga er van uit dat het nog wel goed komt, maar man man man, zoveel kansen mag je echt niet missen.
+2/-4

 
3 maanden geleden
Zo goed is het niet, alleen doet ADO niets met die tig balveroveringen op het middenveld. Tegen een serieuze tegenstander was je nu al klaar geweest.
+4/-1

 
3 maanden geleden
Het is ontzettend goed. Ado staat vol onder druk, komt eigenlijk niet van zijn helft af en had 4-0 achter moeten staan. Baumgartl vergeet te verdedigen en voorin vergeten we te scoren. Dit vol houden (dat zal de vraag zijn) en je neemt de punten gewoon mee. Zahavi, Malen en Max laten het liggen tot nu toe.
+1/-3

 
3 maanden geleden
Dan zie je niet hoe slecht ADO speelt en wat voor openingen er aan beide kanten liggen. Verder was er vrijwel niets bijzonders van onze kant. We kregen een hoop kansen, maar hadden nog veel meer kansen moeten hebben.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Mag je beter zijn tegen met.alle respect ADO den Haag! Kansen moeten erin. Keeper staat flink in de weg
+1/-0

 
3 maanden geleden
Na feyenoord de slechtste wedstrijd zal je bedoelen.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Naai even wat ghb in de thee van onze boys in red. Is die keeper van ADO niks voor ons?
+1/-1

 
3 maanden geleden
En als excuus je vrouw de schuld geven. Was haar thee haha
+1/-0

3 maanden geleden
Als we straks weer zo'n kop krijgen als 'schandalige eerste helft' oid dan kijk ik volgende keer wel ergens anders voor mijn PSV nieuws.
Het zou leuk zijn als je deze keer wel zou kijken naar de wedstrijd voordat je je stukje schrijft.
+2/-0

3 maanden geleden
Lijkt me een wedstrijd te worden waar je punten gaat verspelen.
Keeper Ado is ingeschoten en bulkt van zelfvertrouwen.
Je had die 1-1 moeten maken voor rust.
Wordt denk ik moeilijk verhaal.
+1/-0

3 maanden geleden
we hebben geen uitblinkers deze wedstrijd,gaat lastig worden voor onze trainer gezien het feit dat alles wat boven de middelmaat uitsteekt gewisseld wordt. Wie oh wie zal er nu moeten wijken voor een topvervanger vanaf onze goed gevulde bank??
+1/-0

3 maanden geleden
Ben ik blij dat ik volgende week late dienst heb. Goede reden om de Europa league wedstrijd te skippen. Wat zal dat ook weer genieten worden daar in Griekenland
+1/-0

3 maanden geleden
We spelen Ado bij vlagen helemaal zoek. Dit moet goedkomen in de 2e helft!
+1/-0

 
3 maanden geleden
We zijn niet goed! Ado is drama en wij missen de kwaliteit om het af te maken en kunnen ook nog eens niet verdedigen bij de eerste de beste counter
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Voor iedereen die Baumgartl de schuld geeft ... vergeet niet hoe ons VERDEDIGEND! middenveld opgesteld stond en handelde!!

En dan nog maar niet te spreken van die perfecte passes van Sangare en Rosario!
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Er wordt hier vaak gezeken over Malen. Het moge duidelijk zijn dat deze jongen een van de weinigen is die zelf een kans creëert terwijl hij niet eens op zijn eigen positie speelt. Zet Madueke, Gakpo, Gotze en Malen voorin en het is bal.
+1/-0

3 maanden geleden
Lekker doelpunt!

Laat ook wel zien hoe verschrikkelijk ADO is.
+1/-0

3 maanden geleden
Kom op Roger....Malen eruit....die heeft genoeg energie verspeeld.
+1/-1

 
3 maanden geleden
ja? echt ja? malen maakt er altijd een, eerder als Zahavi niet in een aanval betrokken is.

DAT is de grote disonant
+1/-0

3 maanden geleden
Wat een kutspeler is het toch die Zahavi.

Weer de grote disonant
+2/-5

3 maanden geleden
Roger wisselen zet Piroe er dan bij en haal Zahavi
Eruit
+2/-1

 
3 maanden geleden
Piroe? Hahahaahahah die kan er geen kloten van.
+3/-2

3 maanden geleden
Ihataren lekker laten banken en weer falen,
Roger OUT
+1/-0

3 maanden geleden
Ongelofelijk vertessen eruit, Thomas blijft staan
+2/-0

reactie verwijderd

3 maanden geleden
Er moet wat gebeuren Roger.
Puntverlies is ontslag.
Dit mag niet vandaag
+3/-0

3 maanden geleden
Wat doe je nu
Ga je de 1-1 verdedigen
+1/-0

 
3 maanden geleden
Gerrit, mo stress bro. We hebben Malen.
+1/-1

3 maanden geleden
Gotze en Gakpo onzeker voor donderdag
+3/-0

 
3 maanden geleden
Heb je Frau Gotze weer op bezoek gehad?
+1/-0

3 maanden geleden
Ik post het maar vast,want dit krijgen we 100 % zeker te horen later deze week
+1/-0

3 maanden geleden
Frau Gotze ist immer willkommen Tony
+1/-0

3 maanden geleden
Kom op jongens, denk erom.. positief blijven!
+2/-0

3 maanden geleden
weer een topavond met wonderdokter Roger....
+2/-0

3 maanden geleden
Is het gek dat het me weinig doet dit?
Ben ik er dan zo klaar mee.
Stelletje staaf trekkers, allemaal, de gehele selectie en staf.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Hier zijn geen woorden voor. Al ga ik nog een keer zeggen dat Zaharia niet banken
+4/-0

 
3 maanden geleden
Hele zooitje is belabberd Tony, dikke kak is het
+2/-0

3 maanden geleden
Weer een fantastische prestatie. Er gaat toch ontzettend veel mis.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dit team gaat het niet meer brengen dit seizoen.
Over en uit.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Tip tap top onze jongens zijn tob
+1/-0

3 maanden geleden
LEKKER mannen.. verdiend punt!! Op e volgende week
+2/-0

3 maanden geleden
En volgende week kunnen we Vitesse uit de drek helpen trekken.......Roger is nu al een topteam aan het samenstellen....
+1/-0

3 maanden geleden
Bedankt PSV. Weer een avond naar de klote.... Het is klaar nu. Uithuilen en volgend jaar opnieuw beginnen. Broodje kroket scoort met een omhaal ver in blessuretijd. Je gelooft het niet maar het is echt waar. Slappe hap. Lopend naar huis 😡
+3/-0

3 maanden geleden
Het is midden februari en we zijn ook in de competitie waarschijnlijk klaar. Er zou veel gaan veranderen werd voorspeld. Wat een ongelooflijke deceptie is dit. Lekker strijden voor plek 2. Daar kan ik Gvd nooit aan wennen. Toon kom er maar in jongu.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Tweede plaats hoogst haalbare en dat voorspelde ik al een tijdje dat in februari we klaar zijn met alles.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Plek 4 word het komen nog een aantal toppers die verloren gaan
+1/-0

3 maanden geleden
Geen woorden voor !!!
+2/-0

3 maanden geleden
Dit kon je verwachten...gewoon verloren seizoen...keer uithuilen en accepteren.
+1/-0

3 maanden geleden
Unglaubhaft.

Mega schande.

Grof schandaal!

(later meer)
+1/-1

3 maanden geleden
Pfff en dit ADO is zo ongelofelijk slecht.
+1/-0

3 maanden geleden
Als je van zo'n zwak ADO niet kan winnen, zou je ook geen moment aanspraak mogen maken op het kampioensschap. Laat de dames maar naar hun lopen vanuit Den Haag.
+2/-1

3 maanden geleden
Dit kan je alleen de aanvallers aanrekenen. Als je zoveel kansen hebt en je maakt er twee speel je gewoon een slechte wedstrijd. Zahavi Vertessen Malen Ihataren allemaal waardeloos vandaag.
+5/-2

3 maanden geleden
Ik verwacht toch een klein beetje een voorzichtige reactie vanuit de directie deze week. Deze serie van wanprestaties kan toch niet zonder gevolgen blijven, hoe vast onze Roger dan ook in het zadel zit.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Misschien is het leuk als je de volgende keer ook de wedstrijd kijkt? Dat praat wat makkelijker mee.
+2/-0

3 maanden geleden
Ongekend dit.

34 schoten. Waarvan een penalty en 2 keer de lat. 17 corners voor.

En tegen? 5 schoten waarvan 2 op goal.

Gaan jullie nu écht allemaal weer negatief doen? Dit komt echt zelden voor hoor..

Alles, maar dan ook écht alles zit momenteel tegen. En dat is heel erg sneu.

Ik heb een PSV gezien zoals ik graag vaker wil zien. Prachtige aanvallen. Massa's kansen. Bijna de hele wedstrijd druk.

Ik kan het nog bijna niet geloven..
+7/-4

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Nee precies niet,

Hoe kan je met zn overwicht verliezen? (Zo voeld dit gelijk spel)
Vette Pech dat zeker,

Maar! Roger wisselt wel verdedigend, terwijl bijna hele spel voorin afspeelt, Door de blessures van 2/3 belangrijke aanvallende krachten heb je die wissels niet. Je gaat spel dus verleggen waardoor Rosario en Sangare nog verder na voren komen te voetballen .Niet echt hun kracht.. Denk dat in dit Potje met zn blok van ado 1 van hen eraf beter was geweest.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Keeper die de wedstrijd van zijn leven speelt
+1/-0

 
3 maanden geleden
Doet ADO toch beter. 2.5kans 2 doelpunten
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Eens dat we gewoon veel beter waren dan een ontzettend zwak ado en dat er goede aanvallen waren maar je speelt hier gewoon gelijk en dat is gewoon een schande.

We mogen nu wel stellen dat het rouleren niet werkt en dat je met je vaste basis moet beginnen en dan maar gaat wisselen als je 3 0 voor staat.
Net als tegen sparta thuis waar je nog door die penalty met 1 0 goed wegkwam.

Baumgartl met het draaivermogen van een tractor laat zich als een kind uitspelen bij de 1-0.

De intenties en de tactiek van roger zijn goed alleen net zoals wat van Bommel deed is te veel vertrouwen hebben in de middelmaat van onze selectie. Thomas en Vertessen als aanvallende middenvelders zijn nog niet betrouwbaar genoeg gebleken in de basis.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Op zich heb je gelijk (qua veldspel), maar kom op, dit is toch geen overtuiging, hoezo kansen benutten?

Tegen zo'n ploeg 2 goals en gelijkspel incasseren is geen topsport.
Oftewel niet acceptabel, wij zijn zo FC lulletje rozenwater ipv Topclub PSV...
+3/-0

3 maanden geleden
Tip van de dag :
Vul hierboven bij man of the match drie keer 'niemand' in. Ja, dat kan. Het cijfer voor de wedstrijd mag je zelf bepalen. Het moet ons gezamenlijk toch lukken om 'Niemand' speler van dit seizoen te laten worden ? Andere signalen kunnen we niet afgeven.
+2/-2

3 maanden geleden
Nu Donderdag nog ff uitgeschakeld worden in de beker en klaar is het seizoen. Bedankt Roger John en Toon.
+5/-1

 
3 maanden geleden
Dat zei ik eerder ook al maar kreeg toen te horen dat die 7 punten achterstand geen reet voorstellen. Nou bedankt, wat denk je van 9 punten achterstand??
+4/-0

 
3 maanden geleden
Achterstand loopt nog verder op .. 18punten einde seizoen zal me niks verbazen
+2/-0

reactie verwijderd

 
3 maanden geleden
Waarom?dat heet een supportershart voor Psv.
Dan ben je met je club begaan en gooit je frustratie eruit.
Ik zelf liep met de honden en ververs teletekst elke 10 seconden en als ik dan 2-2 zie staan in de 93ste minuut...vreet dat aan me.
+3/-1

 
3 maanden geleden
Juist ja!! Dan maar een sneue mongool, maar ik ben hier ziek van. En ja dan zou er wel eens kritiek op deze prima donnas kunnen komen.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Het feit dat je via Teletekst volgt zegt al meteen genoeg ...
+4/-3

 
3 maanden geleden
Heb tot de 70ste minuut gekeken..maar laat mijn honden altijd op vast tijdstip uit.
En de spanning werd me te hoog en zag de bui al hangen.
+2/-0

 
reactie verwijderd

3 maanden geleden
34 schoten op doel. Dat zegt genoeg.....
+1/-0

3 maanden geleden
Vanaf de basisopstelling af,klopt er niets van,elke creatieve vorm van opbouw niet aanwezig.
De trainer vertikte het om zijn sterkste spelers op de juiste plaats te zetten vanaf de aftrap.(zijn latere wissels getuigen daarvan)
Of er moeten nu koppen gaan rollen,of je gaat via een open communicatie de juiste spelers voor volgend seizoen halen,om de balans op vooral het middenveld te herstellen.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Juiste spelers?psv draait een verlies van 40 a 50 miljoen..
Mogen blij zijn dat ze met verkoop Dumfries en Malen zwarte cijfers halen.
Dus veel superaankopen zullen er niet inzitten.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Weet ik,het was dit seizoen erop of er onder.
Dus kampioen worden is over en uit!
komende twintig jaar heb ik het dan over,wel te verstaan.
+1/-0

3 maanden geleden
Wordt tijd voor een trainer die wél een goeie kijk op voetbal heeft!
+6/-1

3 maanden geleden
Mijn god, wat een ongelooflijke losers. En geheel aan zichzelf te wijten. Wat een vreselijke wanprestatie tegen zo’n ontzettend zwakke tegenstander. Ik hoorde de commentator zeggen dat Zahavi goed speelde. Zahavi, Sangaré, Baumgartel, Schmidt, ze zijn PSV onwaardig.
Ook dit seizoen zijn we weer het lachertje van de competitie. De club is doodziek en lijkt de Feyenoord-rol over te gaan nemen. Er moeten nu echt koppen gaan rollen. Gerbrands, de Jong, Herr Schmidt, jullie maken er een grote puinhoop van. Zou dit een incident zijn dan zou ik zo hard niet oordelen, maar er zit al jaren een dalende lijn in. Het logische gevolg van wanbeleid. Thx voor de mooie jaren die we gehad hebben PSV. R.I.P.
+2/-2

 
3 maanden geleden
Je hebt grotendeels gelijk. Maar een blik op de stand zegt anders. We zijn nog steeds best of the rest. Als onze drie achtervolgers winnen sta je nog steeds tweede. Enige conclusie is dat die nare club nu echt overduidelijk boven de rest uit gaat steken. Vorig jaar leek dat er ook op maar toen kwam AZ er verrassend aan. Helaas gooide corona roet in het eten want ik had graag gezien hoe dat was afgelopen. Nu staan wij straks 9 punten achter en de rest nog veel meer. Die conclusie doet mij het meeste pijn nu. Dat het er hier net zoals in Duitsland gaat uitzien met Bayern....
+2/-0

3 maanden geleden
Nou Toontje eruit en super Johnny
+3/-2

3 maanden geleden
Je krijgt 34 kansen, waarvan 15 of 16 op doel. Vervolgens moet de trainer optyfen, de directe opflikkeren en de halve selectie opdonderen. Mijn god, het wordt hier met de week erger.
+8/-4

 
3 maanden geleden
Wil jij zeggen dat we een goede selectie hebben dan? Vind jij dat Roger een goede trainer is voor zover?
+2/-0

 
3 maanden geleden
Denk da reactie boven hem wel duidelijk was vriend.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Je komt tot 35 (!!) doelpogingen en vervolgens ligt het aan de trainer en zijn achterlijke opstelling. Zulke reacties zijn echt te lachwekkend voor woorden.
+4/-1

 
3 maanden geleden
Ja elke week weer hetzelfde liedje met zijn belachelijke opstelling en wissels. Je moet wel echt blind zijn om dat niet te zien.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Je komt tot 35 doelpogingen ... Hoe de fuck kan het dan aan het wisselen in de opstelling liggen.
+3/-1

 
3 maanden geleden
Het gaat niet alleen over deze wedstrijd maar over het hele seizoen. Het is elke wedstrijd weer billen knijpen. Rare opstellingen, rare wissels, spelers in vorm op de bank, spelers uit vorm maar laten staan etc. Elke wedstrijd tegen een 'topclub' worden we vernederd. Nee onze Roger is een uitstekende trainer, gewoon lekker laten gaan.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Klopt...maar er zit iets niet goed...de klik is er niet.
Zahavi en Malen gaan niet lekker samen.
Rare wissels en elke wedstrijd een ander team.
Het klopt gewoon niet dit seizoen.
+5/-0

 
3 maanden geleden
De eerste 45 minuten tegen zon tegenstander geen doelpunt weten te maken,komt toch echt doordat er nul voetbal in zat,en enorme basis fouten werden gemaakt.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
3 maanden geleden
Volgens mij hoort het benutten van kansen tot basale kwaliteiten. En ja, die keeper gaat deze prestatie niet gauw evenaren, daarvan ben ik mij bewust.

Verder is, minimaal helft selectie idd niet goed genoeg, en dan druk ik mij nog zéér mild & voorzichtig uit, eigenlijk zijn alleen de aanvallers van een aanvaardbaar niveau.

Wat de trainer/coach betreft, zijn roulatie- & wisselbeleid helpt bepaald niet.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Precies dit. Wat een mooie positieve supporters hebben we toch.

Schmidt is een Duitser, en hij knuffelt ons troetelkind Mo niet genoeg. En oh ja, hij stelt ook een oude Israelische spits op en speelt met twee verdedigende middenvelders. Wat een L*L.

Maarruh, vergeten we niet wat?

Was het niet zo dat 4 van onze selectiespelers pas in oktober binnen kwamen wandelen? Dat we vervolgens de halve selectie verloren aan Corona (waarvan we nog steeds de gevolgen niet goed kunnen inschatten), dat we Zahavi, Dumfries en Malen in de eerste competitiehelft moesten missen, dat de trainer eigenlijk een sterke CV wilde, maar dat die niet kwam? En dat we daarom al heel het seizoen met een veredelde jeugdverdediging spelen?

En nu de maand van de waarheid aanbreekt, missen we Gotze, Madueke, Ghakpo, de beste, maar vooral efficiëntste spelers van de eerste seizoenshelft. Maar goed, dat is natuurlijk allemaal de schuld van de trainer.

Zoals het ook de schuld van de trainer is, dat we afgelopen donderdag na 70 minuten 2 duidelijke rode kaarten niet meekregen, en dat we vandaag een pingel missen, 2 ballen op de lat schieten, en daarnaast nog 32 doelpogingen doen. Allemaal de schuld van de trainer. Dit mijn beste vrienden, noemen we pech. We zitten in de hoek waar de klappen vallen en er zit niets, maar dan ook helemaal niets mee.

Dus laten we onze trainer inderdaad maar met pek en veren de laan uitsturen en verworden tot een soort NAC, waar ze ook elk half jaar een nieuwe trainer aanstellen. Dat lijkt me echt een prima plan.....

Vind ik het dan wel goed? nee natuurlijk niet. Het is veel te wisselvallig en defensief zijn we echt heeeel ver onder de maat. Maar hadden we nu echt verwacht dat deze trainer in 18 wedstrijden tijd het gat even zou dichten met een club die twee jaar geleden nog halve finale Champions League speelde? Ik in ieder geval niet.

Had ik verwacht dat we verder zouden zijn. Weldegelijk, maar verzachtende omstandigheden zijn er in mijn ogen weldegelijk. Zet Ajax maar eens een reeks van 7 wedstrijden zonder Tadic en Klaassen neer en kijk wat er dan gebeurt. Haal bij Feyenoord Senesi en Berghuis maar eens een maandje weg. Wedden dat daar hetzelfde gebeurt als bij ons?
+6/-3

 
3 maanden geleden
In topsport tellen excuses niet.

Er voor het gemak maar van uitgaand dat PSV nog immer een topclub is.
+4/-0

3 maanden geleden
En dan durven mensen hier het argument; “34 schoten op goal” aan te halen ga toch weg! Daar kom je wel aan als je werkelijk waar uit elke hoek, zelfs met 7 man voor de goal op goal probeert te schieten, ja jij malen!! Allemaal half slappe schoten vanuit niet uitgespeelde posities.
Speel verdomme zo’n team eens ondersteboven en kom tot OPEN kansen! Hoevaak worden er wel niet potentiële overtal situaties zo ongelooflijk nonchalant vern***kt. Gadverdamme en die houding ook van iedereen, bah!
+3/-2

 
3 maanden geleden
Klopt. En die twee doelpunten van ons zijn gelukstreffers. Die keeper ligt bij de eerste paal, er is eigenlijk geen gat. En toch gaat hij erin. Dit was die jongen zijn eerste en enige blunder. En over die tweede hoef ik jullie niks te vertellen. Een duidelijke off-day van de aanvallers dit keer. Wat er in de verdediging gebeurde is inmiddels standaard geworden dus kun je geen off-day noemen. We hebben het er mee te doen medesupporters.... Dit seizoen wordt het niet beter meer. Hopelijk zijn Gakpo en Madueke fit als we op de 28e onze aartsvijand gaan ontvangen. En als we dan ook nog 010 thuis de les lezen en tweede worden hebben we er uitgehaald wat er nu nog in zit. Jammer, maar zo is het.
+1/-0

3 maanden geleden
Als Schmidt verantwoordelijk is voor het geheel, kan nu worden vastgesteld dat hij dit seizoen behoorlijk faalt, Beker uitgeschakeld en door Ajax vernederd, kampioenschap kunnen we vergeten. Zelfs tweede plaatst straks onzeker als je niet kunt winnen van sterke ploegen en zelfs niet van ADO. Europa wordt zo ook niks.
Waar ligt het aan?
Ik zou het niet weten, maar niveau deel van de spelers speelt wel een rol. Sangare vind ik al lang een drama. Kan wel bal afpakken, maar vervolgens houd ik steeds mijn hart vast. Rosario deze keer wel goed. Waarom vervolgens niet met Ihattaren beginnen? Ging onmiddellijk dreiging van uit.
En ja, de keeper van ADO was wel klasse. Niettemin als je van ADO niet met gemak wint, wordt het verder ook niks.
En Dumfries moet ophouden voor de camera steeds hetzelfde te zgegen: we moeten hiervan leren, en: we moeten verder.
Tenslotte Jan Joost van Galenkamp o.i. is een ramp. Hij vindt zichzelf zo geertig. t
+1/-0

3 maanden geleden
Ik ben er klaar mee.
Donderdag maar lekker verliezen.
Succes met deze trainer.
Hoe kan je met deze opstelling de wedstrijd ingaan.
Dan roep je het toch zelf af.
Ga dan bij de 0-3 wisselen .
Deze ploeg is goed ziek.
Aankopen van de jong.
Die duitseslager achterin kan er geen kloot van .
Bah bedankt
+1/-4

3 maanden geleden
ik zei al eerder dat ik steeds minder plezier aan het voetballen beleef. Maar na deze wedstrijd is het seizoen gewoon over. Ongelooflijk dat je zoveel kansen mist maar ik vind het nog erger dat we weer met een fantasieopstelling beginnnen. Een verdediger zonder ritme opstellen is vragen om problemen en daarbij haal je een goed functionerend centrum uit elkaar. Waarom niet gewoon met je sterkst mogelijke opstelling beginnen. de wedstrijd beslissen en in het slot gooien Dan kun je ook spelers wisselen. Hiddink en Cocu deden niet anders. Schmidt zal wel weer vinden dat we erg goed speelden maar als je 2 punten weggooid tegen Ado kan dat per definitie nooit zo zijn. Dat wordt weer : We nemen deze wedstrijd weer mee naar de volgende en Gotze en Gakpo zijn nog onzeker voor de volgende wedstrijd. Ik ben hier zo ziek van dat evt kritiek op Rosario me zelfs al niet meer kwaad gaat maken...snik
+3/-0

 
3 maanden geleden
En ajax alweer op voorsprong.
Wat was Ado slecht zeg.
Wat een zooitje momenteel bij Psv.
Allemaal gecreëerd door lichtgewichten Jdj die onze club naar de kloten helpt en een eigenwijze duitser die heel Nederland tegen zich in het harnas jaagt .
+4/-0

 
3 maanden geleden
En weer die scorende middenvelder van ze die altijd belangrijke goals maakt.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ja dat roep ik al jaren....we missen een goede middenvelder...scorend..gogma etc
+4/-0

 
3 maanden geleden
Helaas hebben we er 2 die niet fit zijn. Gegokt en verloren. Het zit dit seizoen allemaal tegen. We proberen continu aan te haken maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de snavels ver weg zijn geslopen de laatste paar jaar.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Dat klopt, terwijl we in pak hem beet 2016 nog een straatlengte voor lagen op Ajax. Wat is er fout gegaan bij PSV. Hoe kun je van Depay, Willems, Wijnanldum, Guardado afzakken naar Thomas, Baumgartl en Mauro en waar is het geld van die transfers gebleven? We lopen al een kleine 7 jaar achteruit, slecht 1 man blijft moedig top 32 roepen, maar dat moet toch ook tegen beter weten in zijn?
+5/-0

 
3 maanden geleden
Moedig of naïef? Zeg het maar. Dit seizoen zit ook wel alles tegen wat er tegen kan zitten maar het is enorm confronterend. Vergeet trouwens niet dat er in Amsterdam inmiddels ander management zit die zaken anders aanpakken.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Toon ontkent zijn eigen falen en had vorig jaar samen met John en Mark op moeten stappen. Praten over een topsportmentaliteit en vervolgens de trainer van de A1 aanstellen als hoofdtrainer en een onervaren TD 35 miljoen over de balk laten smijten getuigd van het tegenovergestelde. PSV is geen speeltuin en moet ervaren professionals aanstellen voor de belangrijkste functies. Mensen met een bewezen staat van dienst. Trainers die aantoonbaar een ploeg goed kunnen laten voetballen. We hebben ondanks de 3 titels onder Toon echt weinig fatsoenlijke wedstrijden op de mat gelegd en Europees helemaal niks gepresteerd tussen 2016 en 2020. Ik zie een duidelijk verband.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik denk dat het verschil vooral gemaakt is in Amsterdam. Daar is na de vernedering in 2018 het roer volledig om gegaan en zijn ze vrij extreem gaan investeren in de selectie met alle risico's van dien. Transferrecord na record werd verbroken om de selectie te versterken en heeft er nu voor gezorgd dat de rest van Nederland op flinke achterstand is gezet.

En zelfs daar hebben ze afgelopen jaren ook alle geluk van de wereld gehad. Als PSV onder Van Bommel 'gewoon' kampioen geworden was toen de titel voor het grijpen lag hadden ze in Amsterdam een gigantisch probleem gehad. Hetzelfde vorig seizoen. Ze stonden op punt om te breken toen de competitie werd afgebroken. Daardoor kregen ze de 40+ miljoen in de schoot geworpen. Inkomsten die zij ook nodig hebben om niet keihard verlies te maken. Ook daar spelen ze Russisch roulette, maar vooralsnog pakt het daar wel goed uit.
+2/-0

3 maanden geleden
Veel hoop voor de donderdag geeft ook deze wedstrijd niet. Ik ben bang dat we in 8 dagen tijd alles aan onze neus voorbij zien gaan en ook deze jaargang weer het lachertje zijn.
+4/-0

3 maanden geleden
Verdomme ziek van. Wéér. Dit kan gewoon niet als je de wedstrijd hebt gezien. De gifbeker moet leeg. Al heb ik het idee dat we de gifbeker onszelf vaak aanreiken. Hopelijk is ie bijna leeg, maar ik vrees het ergste.
+4/-0

 
3 maanden geleden
ja hoor, daar is ie weer : Schmidt: Deze wedstrijd moeten we gebruiken om beter te worden.
En Schmidt : De Duitser maakt zich absoluut geen zorgen. "We hebben natuurlijk fouten gemaakt bij beide tegentreffers, maar we hebben gewoon heel goed gespeeld", reageerde hij daarop. "Alleen het resultaat valt tegen."
En Dumfries: Ik maak me zeker geen zorgen, maar het is wel vervelend
Het is me nu wel duidelijk. Er heerst hier geen topsportklimaat. Puntverlies tegen met alle respect Ado , daar moet je doodziek zijn , dan moet je je wel zorgen maken en niet zeggen dat alleen het resultaat tegen valt. Daar gaat het gvd om. Dan moet je beseffen dat het seizoen ongeveer voorbij is. Maar blijkbaar gaat het om een hoger doel. Wat dat dan mag zijn, schiet mij maar lek
Maar goed met al die wedstrijden die we meenemen naar de volgende denk ik dat de laatste wedstrijd, als we de 4e plaats veilig stellen, we een niet eerder vertoond nivo gaan laten zien.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Hoe vaak zei hij ‘to be honest’? Dat zegt hij normaliter iedere persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd 15x.
+2/-0

3 maanden geleden
zoveel inefficiëntie is bijna lachwekkend, het aantal gemiste kansen schrijnend, de 1-2 was een cadeautje op een presenteerblaadje.
Om Rosario en Sangare topniveau te noemen is een regelrecht brevet van onvermogen!!!
Dan Dumfries erin brengen(in godsnaam waarom)
Je kunt als positivo van alles aanhalen als verzachtende omstandigheid, maar als wij als zg ambitieuze top-club niet meer kunnen brengen als de laatste weken kan ik me als supporter alleen maar schamen
+6/-0

3 maanden geleden
Ik wil gewoon niet meer kijken komende weken: vitesse, ajax,feyenoord, az. En dan dat kutnl11tal. Kunnen dan gewoon vierde staan ofzo.
+3/-0

3 maanden geleden
Als mensen vandaag weer niet zien wat voor totale mismatch er tussen Zahavi en Malen.
En letterlijk elke aanval waar Zahavi aan meedeed, helemaal de filistijnen inging door zijn toedoen.

En ik zeg hier wat van en krijg 4 dislikes op deze reactie?
Dan vraag ik me af, of mensen de wedstrijd hebben gezien of ze anti psv sympathie hebben.

Met alle respect,
+7/-1

 
3 maanden geleden
Helemaal met je eens. Malen spoelt zijn beste wedstrijden zonder Zahavi en met veel beweging om hem heen.
+1/-1

3 maanden geleden
Alles zit ook gewoon tegen, we zitten nu eenmaal in die flow. Gwn klote allemaal. Steven Berghuis hadden ze toen moeten kapen die wilde wel. Nog steeds jmr, mss vlgd seizoen. Wat GIF erin verdorie
+1/-1

reactie verwijderd

3 maanden geleden
Ik begrijp de enorme frustratie.Heb ik ook.
Maar is het zo moeilijk om niet te vloeken?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat had inderdaad gekund.
Tuurlijk zit er frustratie in, met dat vind ik mijns inziens
toelaatbaar. Ja, is het schelden. Laat zeggen in de mildste vorm.

Maargoed, het zit allemaal niet mee. Vandaag moet je er makkelijk 4 maken en
dat doe je dan niet.

Ach buiten het resultaat vind ik het hele voetbal vrij triest en eng worden.

Persoonlijk word ik sinds jaar veel negatiever over met name de mediavorming rond onze club.

Wedstrijden op tv is van objectief commentaar geen sprake.
Laatst ook in de bekerwedstrijd, al dat gejank over 020.
Moet er echt van kotsen.
Maakt het voetbal er voor mij niet erg leuk meer op

Sites als voetbalzone zijn sowieso alleen lachwekkend.
Alleen maar hatertjes, zielige mannetjes.
Pseudo journalistiek nederland.

Cijfers vandaag ado-psv: malen een 5,8 en max een 3.6.
Wat een ontzettende haat zeg.
Beide vandaan een dikke 8.

Vind het allemaal vrij eng worden.
Zelf krijg ik er alleen maar meer hatelijk gedrag naar die club toe.

Maar vind het toch vrij triest en als het mogelijk was geweest zou ik 100% een abonnement bestellen bij een andere zender dan dat enge ESPN.

Maar ik zal dus ook eerlijk zijn, hoop dat die ***** er hard afgaan in de Europa League. En dat Feyenoord de beker mag winnen.
+2/-1

reactie verwijderd

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
En dan?

(edit: de post waar dit betrekking op had is kennelijk verwijderd)
+1/-0

3 maanden geleden
Is PSV dit seizoen al vaker overkomen. Kansen niet benutten en doelpunten tegen krijgen. Is gewoon een structureel iets. Wie moet je daarvan de schuld geven. De aanvallers die niet scoren of de verdedigers die met 2 schoten op doel ook 2 doelpunten incasseren. Bij PSV wordt er ook nooit een cruciale bal van de lijn gehaald of is er een beslissende redding van onze keeper. Iets met mentaliteit? Ideale schoonzonen zijn het maar geen winnaars.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Zit 'm in de tactiek. Als je continu op de helft van de tegenstander voetbalt dan is er geen ruimte en kom je moeilijk tot open kansen. De tegenstander heeft bij iedere balverovering kans op een levensgevaarlijke counter, die wel een grote kans kan opleveren. In dat opzicht had deze wedstrijd veel weg van de wedstrijd tegen Feyenoord.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben het met @estudiantes eens, het is niet de tactiek, wel de absolute wil om te winnen die ontbreekt bij te veel spelers. Daar zijn voorbeelden te over van, bv feyenoord 1e helft, en woensdag ajax 1e helft, en nog wel meer die nog met een sisser afliepen. (welke motivatie en absute wil om te winnen heb je nog meer nodig als je in de Arena speelt als PSV'er ???)
+1/-0

3 maanden geleden
Toon en Johnie, toon nu eens ballen, en zet Schmidt met heel zijn gevolg op de trein terug naar Duitsland. Van Bommel moest eruit maar dit is veel erger. Veel geld geinvesteerd in spelers, die nauwelijks spelen, veel geblesseerd zijn. Geen kampioenschap, geen beker en europees is na donderdag ook afgelopen. Nu ingrijpen, totaal geen visie die Schmidt en spelers gekocht, totaal geen niveau. TOON toon ballen en GRIJP NU IN.
+2/-1

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Dat doet Toon niet. Want dan moet John de Jong ook wieberen en hijzelf, Toon dus, ook zijn consequenties trekken. Welk topsportklimaat? Holle kretologie.

De club is door & door verrot, tot in de RvC aan toe. Eigenlijk zou er nu grote schoonmaak gehouden moeten worden. In het kader en in de spelersgroep. Maar hoe? Het geld is op. Met dank aan John & Roger, met supervisie RvC & Toon.

De middelmaat en erger zullen wel blijven, zijn aan straatstenen niet kwijt te raken. En die paar pareltjes in spe c.q. groeibriljantjes weten straks niet hoe snel het zinkende schip te verlaten.

Gegokt en verloren. PSV (definitief?) topclub af. De neergang lijkt met volle kracht ingezet. Is deze nog te stoppen en hoe? Ik zou het 1-2-3 niet weten. Gelukkig gaan anderen daarover. Hoewel: gelukkig?
+4/-1

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Vorig jaar stonden we kansloos vierde en waren met WII in gevecht voor een ticket EL, zijn we met de hakken over de sloot ten onrechte via amateurs door in de beker en ze we door LASK en Sporting compleet vernederd in de EL. Dit jaar vechten we vol voor plek 2 (kampioenschap is nu echt weg) Zijn we groepswinnaar EL geworden. Hebben we voor het eerst in weet ik hoeveel jaar 3 wedstrijden gewonnen in de groepsfase van een Europees toernooi en hebben we Olympiakos nog twee bonus wedstrijden en wie weet wat nog volgt. Overwinteren in Europa is voor PSV een uitstekend resultaat, net als groepswinnaar worden. Elke ronde extra is nu een bonus In de beker zijn we eindelijk weer eens niet uitgeschakeld door een keukenkampioenschap ploeg, maar uit tegen Ajax. Tja, dat kan gebeuren. Ik schaam me daar niet zo voor. Al deze verbeteringen ten opzichte van vorig seizoen zijn ook nog eens gerealiseerd met een elftal dat gehavend is door corona en blessures van de belangrijkste spelers. Hoe was het geweest als we het hele seizoen een fit elftal hadden gehad. Zullen we nooit weten helaas. Maar de prestaties van Schmidt die een hele nieuwe spelwijze in een zwaar gehavende groep moet inslijpen en wekelijks met spelers zit die helemaal niet bij PSV horen te spelen, zijn gewoon uitstekend voor het eerste jaar. Nu maar hopen dat de beste spelers binnenkort weer aan kunnen sluiten en dan vol voor die tweede plek gaan.
+13/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Goed verhaal!

Maar ik ga dus niet doen alsof het daarom maar oke is dat spelers geen pass over 5 meter kunnen geven of te verrot zijn om een poot uit te steken en ze complimentjes geven als ze weer eens voor lul staan.

En als de trainer zegt dat Rosario een absolute top speler is dan is hij gewoon een ontzettende mafklapper en ga ik toch wel een beetje twijfelen of hij wel begrijpt welke spelletje we aan het spelen zijn.

En als we tegen ADO spelen en ADO geeft ons 70% balbezit en laat ons tientallen keren op doel schieten dan is het gewoon ronduit Kilo Utrecht Tango als ze niet winnen. En dan moet vooral niemand gaan zeggen dat het allemaal wel lekker gaat of zo.

Maar verder heb je dus helemaal gelijk.
+7/-0

 
3 maanden geleden
Als je het zo bekijkt, kan ik het alleen maar met je eens zijn!

Ajaks wordt of is het Bayern München van Nederland en of wij dat nu leuk vinden of niet, wij gaan met de rest om de kruimels spelen. Maar persoonlijk vind ik wel dat Schmidt er een wel heel erg angstige wisselstrategie op nahoudt. Maar de kunst is nu, om in de zomer met het spaarzame geld wél die goedkope spijker op de kop te tikken en hopen op betere tijden!
+1/-0

3 maanden geleden
Gewoon een top wedstrijd👍😂, punt gewonnen zeg ik maar😢😩
+1/-0

3 maanden geleden
Laten we dan maar gewoon de Euroleage winnen.
+3/-0

3 maanden geleden
Ik heb enkel de eerste helft gezien en daarin zag ik het PSV wat ik graag zie. Pressing naar voren en heel veel kansen. Leuk om te zien en dominant op de helft van de tegenstander. Dat je dan met 1-0 achter staat is gewoon bizar. Dan denk je komt wel goed in de tweede helft, lijkt dan ook goed te komen, en in de 93 minuut krijgen we dejavu naar de keeper van ADO die een paar jaar terug achter het standbeen scoorde. Ergens is het gewoon pech dat bijna elke bal op onze goal gelijk een wereldgoal wordt, Die pegel van Sparta het hakje van AZ en nu weer een omhaal. Aan de andere kant moet je ook kritisch zijn op jezelf. Goede wedstrijden moet je omzetten in overwinningen wil je volgend jaar wel mee kunnen strijden om de titel. Er komen nog spelers terug er moet wat ervaring bij achterin, maar vandaag heb ik echt een leuk PSV gezien dat verdiend had om te winnen. De tweede plaats is belangrijk nu en ik ben er van overtuigd dat we deze ook kunnen pakken mits de geblesseerde spelers snel weer aan kunnen sluiten. Het is tot op heden een seizoen met veel pech, maar ook veel onnodige fouten en missers. Schiet die pingel tegen Twente en vandaag erin en de wereld ziet er heel anders uit. Je moet jezelf toch echt verwijten dat je in veel wedstrijden niet het maximale eruit hebt gehaald en dat is heel pijnlijk en ligt niet enkel aan de blessures of corona.
+10/-0

3 maanden geleden
Baumgartl, Viergever, Mauro, Thomas, Guti, Rosario allemaal afscheid van nemen. Deze middelmaat maakt van ons een subtopper.
Hopen dat je de grote talenten en betere spelers aan boord houdt. Al vraag ik dat mij af met deze trainer. Een aantal nu eens echt goede en fitte aankopen zijn broodnodig om weer eens een echt mooi seizoen te gaan spelen. Met jongens die de uitstraling en mentaliteit hebben waar wij als supporters blij en trots van worden! Niet meer alleen van achter een scherm maar in de kroeg en het stadion. Man wat zijn wij PSV ‘ers daaraan toe.
+1/-0

3 maanden geleden
12. Meeste reddingen in één eredivisie wedstrijd dit seizoen.

Just saying..

Maar hey, blijven jullie maar vrolijk gillen wat voor wanprestatie dit weer was. Speel zo'n wedstrijd 100 keer en je wint hem 99 keer met speels gemak.
+4/-1

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik kan je een heel eind volgen. Echt. In hetzelfde statistiekje van meeste reddingen staat de keeper van VVV 3e, met 10 reddingen in de wedstrijd waar hij 13x moest vissen. Dat is nogal een verschil. Feit is dat je van dit ado moét winnen. Lukt dat niet, dan is hoe "goed" je hebt gespeeld geen donder waard. Dat is topclub onwaardig, en moet je je voor schamen en doodziek van zijn. Sterker, dat zou ik graag eens van trainer en spelers horen. Gewoon achteraf eens plat hoe ziek ze er van zijn (met eventuele krachttermen), en ook zeggen dat het niet uitmaakt of de wedstrijd wel of niet goed was. In plaats van, "we nemen het mee naar de volgende wedstrijd".
+4/-0

 
3 maanden geleden
Daar heb je natuurlijk ook een punt. Ik reageer ook met name omdat ik tegengas wil geven door alle supporters die vinden dat er na de wedstrijd tegen ADO koppen moeten rollen. En dat waren er nogal wat. Dat vind ik echt bizar.

Verder ben ik het gewoon met je eens. Al lijkt het wel een beetje te horen bij de mediatraining die de heren krijgen, want ik zie dat überhaupt zelden ergens gebeuren. Ik denk dat ze de emotie vooral voor in de kleedkamer houden en dat ze voor de camera altijd een masker op hebben. Ik kijk ze zelden meer. Vind die interviews altijd enorm saai. Wat zeggen ze daar nou helemaal in?
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb de wedstrijd niet gezien, slechts de samenvatting. Heel veel kansen, waarvan er maar 2 ingaan, en n keeper die de dag van z'n leven had. Als je er geen tegen krijgt is dat alsnog voldoende, maar er wordt heel slecht verdedigd bij de 2 goals, Baumgartl is bij de 0-1 de bal kwijt en bij de 2-2 is Teze veel te slap. ADO is een zwakke tegenstander, dus met elke opstelling die Schmidt maar ook kan maken, moet je normaliter gewoon winnen. Nee, het zat niet mee vandaag, maar in de top zorg je er dan maar voor dat je toch wint, dus er is gefaald vandaag, echter niet door Schmidt, wel door de spelers. En dan heb ik het niet over de kwaliteit, wel over de instelling, voetbal is meer dan goed spelen, nl gewoon winnen. Daarom worden we dit jaar geen kampioen. Nou kan er wel geschreeuwd worden dat Schmidt weg moet, maar deze trainer is net een half jaar bezig en moet gewoon de tijd krijgen om zijn plan uit te voeren. Zijn visie is helder en consistent, het lijkt er echter op dat deze selectie (nog) niet zover is dit de volle 90 minuten uit te voeren en het ontbreekt eerlijk gezegd aan de over-mijn-lijk-mentaliteit bij te veel spelers. Wmb. mogen enkele spelers hierover wel op het matje geroepen worden.
+2/-1

3 maanden geleden
Het draait goed in een team wanneer de sfeer goed is, en die lijkt mij ver te zoeken. Goede resultaten zijn hiervoor nodig gvd!

Luister eens naar de podcast van Bjorn van der Doelen. Je schrikt je dood van de statistieken van de VI.
Aan Schmidt ligt het naar mijn mening niet. De kwaliteit en vooral mentaliteit is te soft.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Het ontbreekt ook aan scorend vermogen. Als je ziet hoeveel kansen worden gemist door Malen. Dan is hij dus echt nog lang niet rijp voor een stapje hoger. Mis je dit soort kansen bij teams in Europa zit je de volgende wedstrijd lekker naast de trainer op de bank. Zahavi idem. Maar buiten die twee zijn er bijna geen andere spelers die in scoringspositie komen. Dat is toch echt een groot probleem. Heeft met kwaliteit te maken. Motivatie en inzet dat zijn altijd van die onzin kreten. Ze willen en proberen altijd te winnen. Alleen als ze het verschil niet kunnen maken ligt dat puur aan de kwaliteit. Destijds met spelers als Nilis van Nistelrooy die schoten zo een wedstrijd er makkelijk drie in p.p. dat was echte kwaliteit.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Motivatie en willen winnen zijn geen onzinkreten. Iedereen wil winnen, en motivatie is er ook altijd, het gaat erom hoe ver ga je om te winnen, en dat is momenteel niet ver genoeg.
+3/-1

 
3 maanden geleden
Horen we al jaren bij PSV. Is gewoon een kwaliteitsissue. Ik weet niet of je de persconferenties voorafgaand aan de wedstrijden wel eens beluistert. Meer en meer heeft Schmidt het over het budget verschil versus Ajax. Een zeer valide punt. Het zijn juist hun duurdere jongens die de ploeg bij de hand nemen in de wedstrijden dat het erom gaat.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Onzin. Bv. ADO en Volendam zijn tegenstanders van niks, en kwalitatief steken we daar ver boven uit. Als je ziet hoe daar tegen gespeeld wordt, weet je gewoon dat de absolute wil om te winnen ontbreekt. Tegen Twente kan het dan weer wel, hadden ze er toen wel zin in? De helft van de wedstrijden (1e of 2e helft) is goed en de andere bagger. Dat is een kwestie van de ìk-win-hier-vandaag-en-niet-jij gevoel. Als je daar nog aan twijfelt, zie Mo afgelopen woensdag als perfect voorbeeld.
+1/-1

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Die kwal was er trots op hoe Ajax speelde.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Die ‘kwal’ baalt er gewoon van dat PSV met poep in het broekje de wedstrijd begon en terecht.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Geef m groot gelijk als hij vertrekt
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Zal ie eerst zelf z'n winnaarsmentaliteit moeten opkrikken @frikandel. Mo is wat dat betreft geen haar beter dan veel van zijn collega's. Talent en n keer goed spelen is niet genoeg.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Denk je dat ze niet gemotiveerd zijn tegen Ajax, Feijenoord en AZ. Dit is gewoon een gebrek aan kwaliteit. Op het moment dat een Gotze op het veld staat samen met Gakpo en/of Madueke hebben ze zeker wel meer motivatie. nee dat is gewoon kwaliteit op het veld die je nu mist. Kijk naar een speler als Dumfries die geeft echt 9 van de 10 wedstrijden 125 procent. Maar dat gaat hem echt geen betere speler maken zijn passing zal niet veel beter worden ookal is hij tot op het bot gemotiveerd.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Zelfs Boscagli geeft in een interview toe dat ze te weinig brengen @kenner, en dat het eenvoudigweg beter moet qua instelling. Tegen feyenoord en ajax zijn er 2 verschillende 45 minuten, hebben we het nog niet over de kwalitatief arme Volendam en de Graafschap, precies hetzelfde verhaal. Gewoon de absolute wil ontbreekt veel te vaak gedurende een wedstrijd. (motivatie is iets totaal anders)
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat ze als uitleg geven dat ze alles moeten geven, maakt het niet meer waar. Ze missen gewoon kwaliteit. Het smijten met je krachten is niet de oplossing. Spelers moeten slimmer en beter zijn. Het grootste probleem is gewoon Kwaliteit! We hebben voldoende kwantiteit, maar kwalitatieve goede spelers kan je op 1 hand tellen en als er daar dan 3 van geblesseerd zijn, wordt het gewoon lastig.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Over kwaliteit kunnen we altijd praten @kenner, het kan nl. altijd beter. Maar laten we eerst maar eens n stapje terug doen en kijken waarom tegen zeer matige tegenstanders zo belabberd wordt gespeeld. Als we dat oplosssen kunnen we zien hoe goed de selectie werkelijk is. Zonder dat gepruts hadden we gewoon, klinkt raar ik weet het, gewoon 1 of punten achter ajax gestaan en deden we nog mee. En ik ben er aardig over de emmer van, grrrr....
+1/-0

 
3 maanden geleden
Anders ik wel. Wat een verschrikkelijk weekend. Ze moeten gewoon de bal erin naaien. Malen had twee hattricks kunnen maken. Zahavi had ook zijn eerste hattrick moeten maken. En dan de andere spelers met hun kansen. Als het uiteindelijk 1-7 geweest was. Had niemand er iets van gevonden. Al die nieuwsartikelen en tv programma's echt een onzin. PSV mist op dit moment gewoon 3 goede voetballers. Als zij er zijn komt niet alle druk voor het maken van doelpunten op Zahavi en Malen te liggen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Gakpo, Götze (en Mandueke) zou een aardige start zijn.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ze zijn weer in training dus binnenkort gaat het toch goed komen.
+2/-0

3 maanden geleden
Ik hoor roepen dat we een topwedstrijd hebben gespeeld. En dat Malen en Zahavi een 8 verdienen. De kernvraag is echter hoe goed is je aanval als je zoveel kansen om zeep helpt? Die Zahavi kan geen bal aannemen en schiet vanuit ieder standpunt op de goal. En allemaal recht op de keeper. Je hoefde echter geen topkeeper te zijn om overeind te blijven.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Nee joh die speelden beide gewoon een slechte wedstrijd. Als Teze onder een bal door trapt maakt hij is niet fout en heeft hij slecht gespeeld. Baumgartl idem. M.i. als Malen en Zahavi de ene na de andere bal missen spelen ze ook gewoon een beroerde wedstrijd. Als zij hun taak hadden gedaan. Kon ADO nooit alles of niets voetbal gaan spelen in de laaste minuut.
+1/-2

 
3 maanden geleden
Malen maakt 2 goals en naait er 2 op de lat. Daarbij komt dat de beste jongen niet op zijn beste positie staat. Ben het niet met je eens
+2/-0

 
3 maanden geleden
Wat is zijn beste positie dan?
+1/-0

 
3 maanden geleden
In een voorhoede (zwervend) met veel beweging om hem heen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Daar staat hij ook. Alleen zijn die zwervende spelers geblesseerd.
+1/-0

3 maanden geleden
Zelfs met het elftal van gisteren moet je van ADO kunnen winnen. Dit had niets met de kwaliteit van de spelers te maken, maar met de tactiek.
Die Schmidt heeft maar 1 tactiek, en als dat niet lukt, zoals gisteren, dan weet het elftal niet wat het moet doen .... en heeft Schmidt ook geen alternatief.

Ja het klopt, we hebben veel kansjes gehad, maar met een andere tactiek, krijg je nog grotere (echt uitgespeelde) kansen. In zo'n wedstrijd moet je de tegenstander de tent uitlokken, en/of het veld breed houden, waardoor de ruimtes groter worden, en dan komen spelers als Malen en Ihattaren veel beter tot hun recht. Zeker nu je een paar spelers met betere kwaliteiten en ideeen mist ...
Maar nee, de tactiek van Schmidt is altijd hetzelfde, gewoon ze snel mogelijk de bal afpakken en naar die goal toe ...

Naar mijn mening heeft dit alles met de tactiek en kwaliteiten van de trainer te maken ...
+2/-2

 
3 maanden geleden
Je moet er gewoon zes tegen de touwen jassen gisteren. Wat kan Schmidt eraan doen dat ze die ballen er niet gewoon inschieten? Dat heeft niks met tactiek te maken maar met scherpte en kwaliteit.
+7/-1

 
3 maanden geleden
Je speelt met 2 spelers die scorend vermogen hebben. Daar begint het al mee
+2/-0

 
3 maanden geleden
Juist,slechts twee aanvallers en dan een verdedigend blok van twee,en zonder je creatieve sleutelspeler tegen notabene Ado.
Geen fatsoenlijke opbouw en geen aanvoer naar de spitsen.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Dat is wel een probleem ja. Thomas,Ihattaren,Rosario,Sangare en Mauro maken samen nog geen tien goals in een seizoen. Dan ben je wel heel erg afhankelijk van Malen en Zahavi. Damn wat missen we Gakpo, Gotze en Madueke.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Nou, ik heb net naar ESPN zitten kijken en Marciano Vink zegt gewoon precies hetzelfde!
+2/-1

 
3 maanden geleden
Wow kon je het nog aan om door te kijken. Hier het hele weekend geen voetbal meer gekeken. Ben er helemaal ziek van.
+1/-0

3 maanden geleden
Fouten kosten PSV teveel doelpunten tegen.Bij doelpunt nmr 1 gaat Baumgartl als een beginneling in de fout.Sangare en Rosario gaan ook niet vrijuit.Bij doelpunt nmr 2 moet je Kramer uit de 16 meter houden en dus druk voorin zetten op de passer.Als de tactiek goed wordt uitgevoerd gebeurd dat ook.PSV heeft waarschijnlijk niet het type speler dat de speelwijze van Schmidt uit kan voeren.Ik luister trouwens graag naar Vink bij ESPN.Altijd zinnige teksten itt tot Hans K.
+5/-0

3 maanden geleden
Gebrek aan inzet, tactiek of kwaliteit? Ik weet het niet. Ook ik had tijdens de match het idee dat er redelijk goed werd geprest en er veel kansen waren en het dus wel goed zou komen. Je kunt ook redeneren dat het allemaal wel meevalt (zie post Marciano Vink). Dat de trainer, met het ook op donderdag, bepaalde spelers probeert te sparen begrijp ik ook. Als je de bank al niet kunt opstellen tegen ADO, tegen wie dan wel? Stuur ze dan naar huis. Heb de wedstrijd nog eens teruggekeken en wat dan opvalt is dat er een (te grote) onrust in het team zit. Te gehaast, weinig Gogme voor de goal, wat teveel ieder voor zich...en dan natuurlijk weer persoonlijke fouten...waarom kopt Teze die bal niet gewoon weg?
Kijk ook eens naar interview met Boscagli. Hij is wel kritisch maar waar maakt hij zich nu precies zorgen om?
+4/-0

 
3 maanden geleden
Tactiek (die bepaalt wordt door de trainer) en geen inzicht in het spel (bij sommige spelers)
+1/-0

 
3 maanden geleden
Precies, die laatste zin @analist, dat is wmb. tekenend. Teveel juffertjes zijn het allemaal.
+3/-1

3 maanden geleden
Interview AD staat haaks op dat wat hierboven in de video wordt gezegd...
+1/-1

3 maanden geleden
Graag wil ik ook eens iets positiefs opmerken.
Ik vind Boscagli dit seizoen opvallend goed. Maakt zelden fouten zoals de heren Rosario en Sangare en kijkt voortdurend goed voordat hij een pass geeft. Hij geeft in tegenstelling tot Dumfries ook zinnige commentaren voor de pers. Lijkt me bovendien een aardige vent.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Onze beste kopper Boscagli verloor wel van Arweiler het cruciale kopduel voor de gelijkmaker. Dus zo foutloos speelt hij niet.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik zou niet weten wat voor zinnigs te zeggen, dus dan maar gewoon niks.
+1/-1

3 maanden geleden
Vanwege werkzaamheden in en om huis de eerste 35 minuten gemist, dus ik heb geen volledig beeld van deze wedstrijd. Of ik er daarom een mening over "mag" hebben weet ik niet.

Ik wil het daarom ook graag houden bij het volgende: als je 34 (grote) kansen creëert en tweeënhalve kans weggeeft, is het een schande dat je gelijk speelt, maar toeval kan ik dit allang niet meer noemen. Waarom gebeurde dit in de tijd van Papi en Luuk altijd in ons voordeel (hiermee wil ik zeggen: een late gelijkmaker of winstpakker) en dwingen we het nu niet af?

Het zal een combi zijn tussen een dramatische eindpass, slecht/ongeconcentreerd afronden én in dit geval de laatste 10 minuten vol-le-dig onnodig achteruit lopen en achterin NIET killen. Die 1-2 koste wat kost over de streep trekken. Het zijn een stel slapjanussen achterin, niemand uitgezonderd.

Hopelijk tanken we wat vertrouwen tegen die Grieken middels een gelijkspel met goals (meer zal er zeker niet in zitten denk ik), anders zijn we in februari alweer toe aan de voorbereiding op het volgende seizoen.

Same old, same old!
+2/-1

 
3 maanden geleden
Eens met bovenstaande, we missen ook een leider in dit elftal.
Een speler met het juiste gif die de zaak kan opjuinen en medespelers op hun sodemieter kan geven als ze weer eens verzaken(wat elke wedstrijd gebeurt bij een stuk of 4 spelers)
Zolang spelers als bv Thomas, Guti, Baumgartl, Mauro maar zeker ook Rosario en Sangare zoveel fouten mogen(blijven) maken en matig mogen presteren zonder dat dit consequenties heeft zullen de prestaties achterwege blijven en de ondergrens zal lekker laag blijven.
Spelers als papi en Luuk, maar we hebben er vele gehad van het principe "niet lullen maar poetsen" konden een wedstrijd laten kantelen en dat dwing je dan af.
Het is allemaal veel te vrijblijvend en te lief
+3/-0

 
3 maanden geleden
Je slaat precies de spijker op z'n kop. Een fitte Götze heeft wellicht het overwicht op jonge spelers, maar niet de 'Lerby'-mentaliteit. Dumfries, wel een winnaarstype, is wmb. nog te timide in het veld. Dumfries is aanvoerder, en zou voor mij dus de persoon zijn waar ik morgenvroeg een confronterend gesprek mee zou hebben als TD(lees JdJ), zónder TS. Stuur hem daarna met huiswerk terug naar de selectie en laat ze maar eens goed nadenken wat ze dit jaar samen nog willen bereiken en dat ze zich daar maar eens aan laten committeren.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
In de periode, 2014-2018, heerste PSV op het middenveld, schuwde de voorhoede het harde werk, verdedigende taken desgewenst, niet en verzaakte ook de verdediging, in competitieverband, zelden. Er was destijds ook sprake van een (h)écht team dat koste wat kost de missie (lees: kampioen worden) wilde bewerkstelligen. Die over-mijn-lijk-mentaliteit ontbreekt al sedert 2019.

Daarbij was ook de rol van de coach een onontbeerlijke factor. Ik zal liegen als ik zeg dat ik weg was van het voetbal onder Cocu, maar hij presteerde, nationaal, wél met PSV. Van Bommel had tijdens zijn eerste halfjaar de wind stevig in de zeilen, is beginnersgeluk een flauwe benaming?

Terug naar gisteravond dan. Ik vond het een nogal schizofrene wedstrijd. Win je 'm met, zeg, 8-2, kan men spreken van prima resultaat. Blijft het 1-2, nou ja iig de 3 punten, doelsaldo al sedert "Venlo" gepasseerd station. Gelijkspelen is echter onacceptabel, ontoelaatbaar. Kan en mag niet, auf deutsch NICHT IM FRAGE! Dat heet ronduit falen.

Na de winterstop tel ik in de gauwigheid 13 tegentreffers in de volgende 5 wedstrijden: Ajax, AZ, Sparta, Feyenoord, ADO. Be-scha-mend! Lachwekkende verdediging, inclusief keeper & controlerend duo Ro-Sa.

Aanvallend gaat het zo slecht nog niet eens, al mag tegen de mindere goden de trekker wel wat vaker worden overgehaald. Tegen ADO was het rendement bizar laag, al speelde de keeper wel een essentiële rol en speelt hij zo'n wedstrijd niet gauw meer. Overigens déjà vu met 2015: toen een ongekende hakbal van de keeper in blessuretijd, nu eveneens in blessuretijd een eveneens ongekende omhaal. Zuur voor ons, prachtig natuurlijk voor hen. Ik verwachtte de gelijkmaker - cynicus als ik ben (geworden) - een minuut eerder al, toen de doelman mee naar voren kwam.

Tot slot vind ik het niet terecht dat zwartepiet - no pun intended! - naar Don gaat. De man schiet er wél 2 in én raakt 2x de lat. Ook Mo viel goed in, al móéten die goals & assists nou wel eens gaan (door)komen. Wat als er met Mo begonnen was? Ik denk dat we 'm dan wél gewonnen zouden hebben. Eigenlijk weet ik dat wel zeker. Ik kan het alleen niet bewijzen.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Eens met het gros van je verhaal. Ik heb eerder woorden van gelijke strekking gesproken. Wel vind ik dat Don wel degelijk "ook" blaam treft. Minimaal een klein beetje. Bijvoorbeeld; Teze won veel, zo niet alle, duels. Maar de laatste die hij moest winnen, won hij niet, loste hij niet goed op. Ik wil maar zeggen dat iedereen gefaald heeft op zijn manier. De een wat meer als de ander. Voor de goede orde; ja ik vind malen een schitterende voetballer, onze beste aanvaller, en ook eens dat hij beter zal renderen met types als gakpo en madueke. Overigens waren die 2 ballen op de lat vooral pech, afronding binnen de 16 niet. En ja ik heb gezien dat zahavi óók kansen heeft gemist. Just saying omdat ik in eerdere posts de kritiek op zahavi niet altijd terecht vond.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik vind het toch wel een opvallend interview van Boscagli. Terwijl velen inclusief de trainer tevreden zijn over het spel en alleen ontevreden over het niet afmaken van kansen zegt hij eigenlijk met zoveel woorden dat niet iedereen er alles aan doet om te winnen en dat ze als ze zo spelen als tegen ADO ook de komende wedstrijden geen resultaat gaan halen. Dat is toch een heel andere invalshoek. Speelt er iets in de groep? Dat zou ook een deel van de verklaring kunnen zijn.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Zou me niets verbazen. Die gasten verdienen op te jonge leeftijd gewoon al veel te veel geld. Ik kan echt niet begrijpen dat onze Denzel, wiens inzet ik altijd prijs, denkt al toe te zijn aan een stap hoger. Dat is gewoon absoluut niet waar. Ik heb hem en velen met hem tegen de betere tegenstanders in de eredivisie nog niet één keer een constante, goede pot zien spelen. Wat mis ik Arias op die positie. Het is echt te hopen dat onze creatieve, snelle mannen snel weer op de been zijn om nog iets van dit seizoen te kunnen maken.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Tuurlijk speelt er ook iets in de selectie. Een aantal gasten zien gewoon hun eigen kansen op een mooi kampioenschap de grond in geboord door gebrek aan talent bij andere, of rare keuzes van een trainer. Dat speelt in elk team, maar komt meer en meer naar boven als resultaten uit blijven. Begrijpelijk. En ja, Dumfries en Malen maken ook fouten, maar die mannen kunnen echt wel een niveautje extra aan. Dumfries is een beest. En was hij Messi geweest had hij vast nooit RB geworden. Maar dat neemt niet weg dat hij bij elke europese (sub)topper van waarde kan zijn op die positie. Als we daar nu over gaan zeiken leven we echt bij de waan van de dag.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dumfries dat is een matige speler met heel veel inzet. Ik ben benieuwd als hij naar zijn volgende club gaat of hij dan aan spelen toekomt. In het buitenland lopen er wel meer die heel hard kunnen rennen en blijven gaan. Alleen die leveren niet alle ballen in bij de tegenstander. Overrated!!!!
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik snap je twijfels. Maar ik denk dat je zijn duelkracht en snelheid niet moet onderschatten, daar kan hij heel ver mee komen. Bij PSV neemt hij soms iets te veel hooi op zijn vork, om het verschil te kunnen maken. Maar daar gaat hij in een betere ploeg minder last van hebben. Dat laatste geld voor Ihattaren ook trouwens denk ik.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Je zou best wel eens gelijk kunnen hebben. Dumfries moet idd veel minder doen. Minder vaak naar voren rennen. Minder ballen opeisen. Kan met de kwaliteit van zijn medespelers te maken hebben. In Ihataren heb ik totaal geen vertrouwen. Het enige bijzondere aan Ihataren was dat hij op zijn 17e goed mee speelde. Maar dat heb ik wel meer jonge jongens zien doen. Dat is het verschil van leuk mee doen en het moeten laten zien. Iedereen doet alsof hij nu een heel andere rol heeft als onder van Bommel, maar het tegendeel is waar. Hij speelt net als onder van Bommel een beetje vanaf de zijkant. Ja hij moet meer druk zetten bij balverlies, maar dan heb je ook meteen het probleem van het PSV van Van Bommel benoemd. Voorhoede spelers die totaal niet mee deden bij balverlies, waardoor je feitelijk met 4 spelers minder speelde als de tegenstander de bal had. Zolang Ihataren niet Messi heet moet hij net als alle andere grote voetballers werken in balbezit, maar ook bij balverlies. Kan een voorbeeld nemen aan Robben en Ziyech om maar een paar spelers te noemen die op een vergelijkbare positie spelen. Trouwens zover hoeft hij niet eens te kijken. Binnen zijn eigen team kan hij ook een voorbeeld nemen aan Gakpo, Gotze en Madueke. Maher was trouwens ook zo'n one season wonder. Als Ihataren niet snel het heilige vuur gaat vinden is hij straks ook een one season wonder. Denk overigens ook niet dat hij zal bijtekenen. Snel verkopen voor een hoop geld en door met de volgende.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Een hoop geld? Mo zijn best season is al geen top geweest, Mo gaf hoop, maar niemand dat nu een hoop geld voor Mo gaat neertellen, Mo is bij tijd en wijlen een leuke voetballer, ik zie eerlijk gezegd niet in hoe deze jongen een topper moet gaan worden, niet dat het niets word met hem want hij kan voetballen, maar is echt geen wereldwonder en ik ga mijn eigen niet indekken met"misschien komt het er wel uit" en van die verdekte termen, ik zie het gewoon niet gebeuren dat Mo Ihattaren een topper wordt, werd gehypet omdat we een droom nodig hadden, en dat is niet zijn schuld..
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zie ook de interviews van Ihattaren en Malen van de afgelopen week..

En het mag van mij he. Ik geef Schmidt zeker nog een kans, maar het mag geen verassing zijn dat er binnen zo'n groep ook wel is vragen worden gesteld bij zijn keuzes. Ik vrees alleen een beetje dat onze Schmidt net zo eigenwijs is als mr v Bommel
+2/-0

3 maanden geleden
Conclusie na deze wedstrijd tegen ADO is dat dit PSV gewoon geen ondergrens heeft.De volgende wedstrijd tegen Piraeus kunnen ze misschien wel een goed resultaat halen om vervolgens tegen Vitesse weer de boot in te gaan.Je weet met dit PSV echt niet wat je ervan kunt verwachten.PSV kan 2e worden maar even zo goed ook 5e.De komende weken gaan we zien waar het heen gaat.Veel vertrouwen heb ik er echter niet in.Kwestie van te vaak te zijn teleurgesteld door deze selectie.
+1/-0