Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Uitstekende eerste helft tegen Olympiakos net niet genoeg voor de volgende ronde


Tijdstip
25 februari 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
RTL 7


Uitstekende eerste helft tegen Olympiakos net niet genoeg voor de volgende ronde; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Uitstekende eerste helft tegen Olympiakos net niet genoeg voor de volgende ronde

PSV is donderdagavond tegen een zeer pijnlijke uitschakeling in de Europa League aangelopen. De ploeg van Roger Schmidt was in eigen huis weliswaar met 2-1 te sterk voor Olympiakos, maar dat was net niet genoeg om naar de volgende ronde te kunnen gaan. Eran Zahavi had in de eerste helft voor beide doelpunten gezorgd, maar vlak voor tijd wisten de Grieken te scoren.

Het duel in het Philips Stadion kwam wat moeizaam op gang. Het duurde tot de 10de minuut voor de eerste grote kans van de wedstrijd kwam, maar een hard schot van Eran Zahavi ging net over het doel. Al zou een eventuele treffer vermoedelijk werden afgekeurd omdat Donyell Malen buitenspel leek te staan bij die aanval.

PSV voerde de aanvallende druk steeds verder op, terwijl de Grieken al snel ieder moment aangrepen om zoveel mogen tijd te rekken. Het zorgde ook mede daarvoor dat al het aanvallende gevaar vooralsnog van de thuisploeg kwam. Malen kreeg een enorme mogelijkheid na een geweldige pass van Pablo Rosario, maar een sliding van de verdediger voorkwam de openingstreffer. Gezien het spel leek de 1-0 echter niet uit te kunnen blijven en al snel was het dan ook raak. Zahavi had in de heenwedstrijd al beide doelpunten gemaakt en kwam ook nu tot scoren. Uit een hoekschop wist hij binnen te koppen.

Ook daarna was er maar een ploeg die aan aanvallen dacht. Malen kreeg al snel wederom een mogelijkheid, maar de voorzet van Philipp Max was net te scherp voor de spits. Een minuut later ontsnapte PSV plotseling aan de gelijkmaker na een counter van Olympiakos, maar een poging van Bruma ging net naast het doel. PSV leek het tempo even wat terug te schroeven, zodat Olympiakos er af en toe uit kon komen. Het was echter wel PSV dat vlak voor rust de belangrijke 2-0 wist te maken en opnieuw was het Zahavi. De Israëliër schoot op fantastische wijze een vrije trap in de kruising en gaf de doelman van de Grieken geen enkele kans.

Bij Olympiakos werden na rust direct twee wissels toegepast en al snel waren ze dicht bij een doelpunt. Na een voorzet van Bruma werd uiteindelijk de paal geraakt, terwijl de rebound door Nick Viergever over het doel werd gewerkt. De Grieken waren echter nadrukkelijk op zoek naar een treffer, waardoor PSV er nauwelijks nog uit kwam. Toen de ploeg er echter na 10 minuten spelen in de tweede helft wel uit kwam werd het direct gevaarlijk. Malen zag een inzet uiteindelijk net gekeerd worden door de doelman. Niet veel later was Mario Götze erg dicht bij een doelpunt, maar omdat Malen ook voor de bal ging zorgde dat niet voor een derde treffer.

Langzaam leek PSV de grip op de wedstrijd weer terug te krijgen. Max nam verrassend een vrije trap ineens, maar zag zijn inzet door de keeper nog net uit het doel worden getikt. Olympiakos ging steeds meer risico nemen en was een klein kwartier voor tijd opnieuw dicht bij een doelpunt. Net zoals vlak na rust bracht het houtwerk redding. Dit keer was het de lat die geraakt werd door de Grieken. PSV had steeds meer moeite om het nog te kunnen belopen. Heel af en toe wist de ploeg er wel uit te komen, maar was in aanvallend opzicht net te slordig om het duel in het slot te gooien. Vier minuten voor tijd leek de beslissing dicht bij, maar een hard schot van Malen belandde op de paal.

Vlak voor tijd ging het mis bij PSV. Olympiakos ging opnieuw ten aanval. Yvon Mvogo wist goed redding te brengen op een kopbal, maar kon de rebound net niet uit het doel houden. PSV had nog slechts vier minuten blessuretijd om alsnog naar de achtste finale te kunnen gaan, maar wist tot geen kans meer te komen.


[video] 'We speelden heel gedisciplineerd, dit is een behoorlijke deceptie' | Interviews PSV - Olympiakos


Eran Zahavi: 'Natuurlijk zijn we erg teleurgesteld over het resultaat'

In gesprek met ESPN gaf Eran Zahavi aan een klote gevoel over gehouden te hebben aan de wedstrijd. "Persoonlijk speelde ik wel een goede wedstrijd vond ik. In de eerste helft was het gewoon een heel goede prestatie van de ploeg", aldus Zahavi. "In de tweede helft moesten we veel meer achteruit, omdat zij meer druk naar voren gaven. Dat was lastig voor ons. Maar op dit niveau draait het ook om ervaring. Natuurlijk zijn we erg teleurgesteld over het resultaat."

De tegentreffer van Olympiakos vlak voor tijd kwam hard aan. "Ik wilde door de grond zakken, maar direct probeerde ik de bal te krijgen en de ploeg op te peppen om de wedstrijd nog te winnen", zo gaf hij aan. "Helaas is het voor ons niet gelukt, maar dit is ook voetbal. De teleurstelling en de emotie. Dit is waarom voetbal de meest populaire sport ter wereld is. Vandaag zaten we aan de verkeerde kant van de competitie."

Zahavi vond niet dat iemand iets te verwijten valt. "Soms is het gewoon de ervaring of gewoon net wat pech", zei hij daarover. "Soms maken de details het verschil. Vandaag hadden wij het geluk niet. We moeten dit accepteren en onze kop omhoog houden. We moeten ons klaar maken voor de wedstrijd van zondag, want die is ook heel belangrijk. We willen die winnen om in de race te blijven. Ajax is een erg sterke ploeg, dus we kunnen niet lang teleurgesteld blijven. Na vandaag moet dat meteen voorbij zijn."


Denzel Dumfries: 'Het is erg balen dat hij op deze manier valt'

Denzel Dumfries gaf in gesprek met ESPN aan ziek te zijn van de uitschajeling. "We hadden het betere van het spel en zeker in de eerste helft domineerden we het spel. In de tweede helft werden we wat meer terug gedrongen, maar dat is normaal. Het is alleen heel zonde dat je het op het laatste moment zo weggeeft", aldus Dumfries.

De aanvoerder stak bij de tegengoal ook de hand in eigen boezem. "Ik moet daar de druk op de bal houden zodat die linksback geen voorzet kan geven. Zeker in de laatste minuten niet", zo gaf hij aan. "Vanuit het midden moeten we dan volgen naar de zijkant. Het was moeilijk. De afstand was best heel groot en dan is het lastig. Het is erg balen dat hij op deze manier valt."

In de rust werd aangegeven dat er vooruit verdedigd moest blijven worden. "Op een gegeven moment werd dat wat minder en werden we naar achteren geduwd", zei hij daarover. "We wilden wel vooruit, maar je voelde op een gegeven moment dat je steeds maar achteruit en achteruit ging. Dat is niet ons spel. Je probeert wel bij vlagen met een counter eruit te komen, maar we hebben het ook zelf wel een beetje gedaan om zo ver naar achteren te gaan lopen."


Roger Schmidt: 'De spelers hebben alles gedaan wat mogelijk was'

In gesprek met ESPN vond Roger Schmidt dat zijn ploeg niets te verwijten viel. "Ze hebben alles gedaan wat mogelijk was. Voetballend was het een goede wedstrijd en ook tactisch verliep het goed", aldus Schmidt. "Het is ongelukkig dat zij in de laatste minuut scoren. Ik kan mijn spelers helemaal niets verwijten."

Gevraagd werd of het lastig was om in de tweede helft nief op twee gedachten te hinken. "Ook toen hebben we het gewoon goed gedaan. Aanvallend hebben we onze mogelijkheden gehad en in fases hadden we ook het balbezit", zo gaf de trainer aan. "In de counter waren we ook gevaarlijk. We hebben onze kansen gehad op een derde goal en dat was ons plan halverwege. Natuurlijk ook om als ploeg verdedigend goed te staan, maar zelf ook die momenten te creëren. We hadden alleen een van die momenten moeten benutten, dan was het beslist geweest."

Schmidt vond niet dat hij eerder had moeten wisselen. "Mijn spelers zaten heel goed in de wedstrijd en werkten als team goed", zei hij daarover. "Alles verliep goed. Natuurlijk waren ze vermoeid, maar ik had het gevoel dat ze het duel onder controle konden houden. Mijn gevoel was dat de spelers zo lang mogelijk op het veld moesten blijven."


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Eran Zahavi ('23)
Goal
2-0 Eran Zahavi ('44)
Goal
2-1 Hassan ('88)
Scheidsrechter
Turpin (Fra)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Philipp Max ('3)
Kaart
Olympiakos: Masouras ('51)
Kaart
Olympiakos: Lala ('78)
Kaart
PSV: Donyell Malen ('83)

Opstelling PSV

Donyell MalenEran Zahavi


Ryan ThomasOlivier BoscagliPablo RosarioMario Götze


Philipp MaxNick ViergeverJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'90 Mauro Júnior voor Ryan Thomas
'90 Yorbe Vertessen voor Mario Götze


Opstelling Olympiakos

BrumaEl ArabiValbuena


BouchalakisCamaraM'Vila


ReabciukBaSemedoLala


Sa

Wissels:

'46 Masouras voor Valbuena
'46 Fortounis voor Bouchalakis
'79 Hassan voor Bruma
'79 Androutsos voor Lala
'90 Sokratis voor El Arabi


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 6 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-1)
10  5 4-1 (2-0)
11  5 3-1 (2-0)
12  5 3-1 (2-0)
13  5 2-1 (0-0)
14  5 2-1 (1-1)
15  5 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Eran Zahavi (59 -> 5,0)
2. Olivier Boscagli (32 -> 4,0)
3. Nick Viergever (11 -> 3,0)
4. Jordan Teze (6 -> 1,5)
4. Ryan Thomas (6 -> 1,5)
6. Mario Götze (5 -> 0,0)
7. Mohamed Ihattaren (3 -> 0,0)
8. Adrian Fein (2 -> 0,0)
8. Timo Baumgartl (2 -> 0,0)
10. Denzel Dumfries (1 -> 0,0)
10. Pablo Rosario (1 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (1 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
13. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
13. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
13. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
13. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
13. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
13. Luis Felipe (0 -> 0,0)
13. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Justin De Haas (0 -> 0,0)
13. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Philipp Max (0 -> 0,0)
13. Joël Piroe (0 -> 0,0)
13. Armando Obispo (0 -> 0,0)
13. Noni Madueke (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
13. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
13. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
13. Vincent Müller (0 -> 0,0)
13. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
13. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
13. Donyell Malen (0 -> 0,0)
13. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
13. Sam Lammers (0 -> 0,0)
13. Joël Piroe (0 -> 0,0)
13. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
13. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
13. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
13. Amar Catic (0 -> 0,0)
13. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
13. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
13. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
13. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
13. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
13. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
13. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
13. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
13. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
13. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
13. Toni Lato (0 -> 0,0)
13. Bruma (0 -> 0,0)
13. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
8 maanden geleden
Niet met jou pool .......
+2/-0

 
8 maanden geleden
Dank, was gebaseerd op vorige voorspelling, bij deze ook rechtgetrokken:-)
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ha ha, ik word ook wat ouder he, nou gun ik de tegenstander er èèn van de zes.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Dan zullen toch echt moeten verdedigen...en verrekes goed.. 2 a 3 keer scoren zal PSV vast.wel lukken! De tegendoelpunten ben ik meer bang voor! Ik hoop op een 3-1
+2/-0

8 maanden geleden
Weet niet waar ik het op baseer maar heb er een goed gevoel over.
Knallen jongens!
+2/-1

 
El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
Vrees dat er na 20 minuten ergeren om t vele balverlies en flut instelling hier weer veel gevloekt zal worden.
Prove me wrong !
+1/-0

8 maanden geleden
2x scoren lijkt me het probleem niet (als Donyell eindelijk een keertje scherp is, Eran is al scherp). Maar hoe gaan we in godsnaam de nul houden? Een van de grote gevaren is in mijn optiek die twee stoomtreinen aan de zijkant. Die gasten fungeren praktisch als links- en rechtsbuiten. Dus hebben we maar twee verdedigers over en dan is het makkelijk om een persoonlijke fout te maken, waar je die twee verdedigers achteraf lekker makkelijk op af kunt rekenen ('we verliezen door persoonlijke fouten').

Daar moet iets aan gedaan worden. Of we zetten Viergever linksback ipv Max. Of er komen afspraken dat die twee never nooit meer met zijn tweeën naar voren hollen. Vergeet niet dat Sangaré geschorst is, dus een stofzuiger voor die twee verdedigers ontbreekt ook nog eens.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ze hebben na de winter allebei even vaak gescoord, maar Malen is niet scherp en Zahavi wel :huh

Daarbij komt nog dat Malen meer assists gegeven heeft en bovendien ook minder speelminuten heeft gehad.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Idd, onzinnige kritiek op Malen. By far beste aanvaller van PSV, van Nederland zelfs. Ontwikkelt zich stormachtig ondanks blessureleed.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Doet alles alleen ,zo komt hij bij een andere club heel snel op de bank...
+1/-0

 
7 maanden geleden
Speelde gisteravond geen bijster goede wedstrijd, maat, verzuimde de enige goede pass van Rosario te promoveren tot assist, "voorkomt" de 3-0 van Götze en ziet zijn eigen allesbeslissende 3-0 op de paal belanden.

Donyell is echter wél de belangrijkste reden dat PSV überhaupt overwinterde en derhalve, eindelijk weer eens, de knock-outfase bereikte.
+1/-0

 
8 maanden geleden
In het verleden werden Bergwijn en Chucky ook continu afgezeken. Bij PSV houden de fans schijnbaar meer van niet creatieve spelers zonder scorend vermogen. Een verademing om Malen te mogen zien spelen.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Vind jij dan dat Malen in vorm is? Het merendeel van de wedstrijden in 2021 speelde hij verstoppertje. In de wedstrijden tegen tegenstanders van formaat gaf meneer niet thuis als hij het verschil moest maken. Een topper ben je pas als je week in week uit het verschil maakt en dat ook in de topwedstrijden. Zo ver is Malen nog lang niet.
+1/-0

 
8 maanden geleden
11 wedstrijden na de winterstop, 7 doelpunten en 4 assists en in de meeste wedstrijden niet eens de volle 90 minuten. Over het hele seizoen 34 wedstrijden en direct betrokken bij 30 doelpunten. Gekeken naar het aantal speelminuten bij iedere 86 minuten direct betrokken bij een doelpunt. Nee, hopeloos uit vorm :D :D
+4/-0

 
8 maanden geleden
Leuk die cijfers. Volgens de cijfers doet Schmidt het ook fantastisch. We staan hoger in de Eredivisie dan vorig jaar. Verder gekomen in de beker en Europa. Top seizoen, vind je niet?
+1/-0

 
8 maanden geleden
We doen het inderdaad een stuk beter dan vorig seizoen ja. Daar heb je dan wel gelijk in.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Ik hoop van harte dat Malen ons vanavond naar de volgende ronde van de EL schiet. Maar persoonlijk vind ik dat hij (Ajax uit op 10 januari uitgezonderd) niet het verschil heeft gemaakt in de topwedstrijden in januari en februari. Als hij echt die grote man was, die komende zomer een reuze stap gaat maken, dan is dit toch het moment om je te laten gelden.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Beide zijn niet scherp. Hebben veel te veel kansen nodig om te scoren. Maar goed zijn wel het beste dat we hebben voorin. LOL. Hopen dat ze vandaag met scherp schieten.
+2/-0

8 maanden geleden
maar ja scheidsrechter turpin!! dat was toch ook die gast die feyenoord helemaal kapot maakte toen en alles tegen floot!!
+1/-0

 
8 maanden geleden
Dat was dus Feijenoord!! Dik verleden tijd, je bent Undertaker en geen archeoloog;-)
+2/-0

 
8 maanden geleden
ik hoop dat je gelijk hebt maar ik heb er een hard hoofd in!! ik denk dat psv gefopt word!
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Als morgen net zo gespeeld wordt als de 2e helft zondag, en met die spirit, maken we een goede kans door te gaan.. als!
+2/-0

8 maanden geleden
Gaan we halen. We zijn zo veel beter dan die gasten, als we maar eens scherp beginnen en niet zo ongelofelijk lopen te stuntelen achterin. Weer eens 1-0 voor komen zou wel lekker zijn.
+1/-0

8 maanden geleden
De vraag is: beginnen wij met Guti & Vertessen of met Götze & Malen? Een wezenlijk verschil. Met Baumgartl of Boscagli/Viergever? Topvoetballer Rosario in centrale rol?

Normaal gesproken zie ik het wel goed komen hoor. Alleen onvergeeflijk dat die 4-2 nog viel. Met 3-2 was het toch een stuk makkelijker geworden. Nu moet je eigenlijk wel met 3 goals verschil winnen.

Maar goed, in mijn eerste en laatste wedstrijd tussen beide clubs, Uden 2018, werd het 4-0. Laten wij daar dan maar weer voor gaan.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Gotze-Malen natuurlijk, en als Boscagli fris is zit hij erbij, Rosario gaat zonder Sangarè zal ook anders zijn, de Schmidt kan/zal bij dezen geen risico nemen, gaat voor het zekere.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Thomas in de controle naast Rosario zou zo maar eens voor meer voetbal kunnen zorgen. We spelen die Grieken morgen helemaal koekoek.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Ik denk dat veel zal afhangen van Ihataren. Ihataren is zelden aanwezig in wedstrijden dit seizoen. Spelen we met 11 met een surplus aan kwaliteit in de vorm van Ihataren. Of spelen we met 10 man.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Thomas speelt iig vooruit ja, vandaar dat ik ergens blij bent dat iig èèn van de middenvelders vervangen word, nou gaat Pablo gedwongen worden de ballen naar voren te spelen en ik hoop echt op Boscagli.
+1/-0

 
Mik001 (geschorst)
7 maanden geleden
En zeker als Rosario naast Thomas op de bank zit.
+1/-0

 
Mik001 (geschorst)
7 maanden geleden
En zeker als Rosario naast Thomas op de bank zit.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik weet niet waarop ik het baseer, maar we gaan door. En deze elf gaan het doen: Mvogo-Denzel-Teze-Boscagli-Max-Rosario-Mario-Mo-Thomas-Malen-Zahavi. Uitslag 3-1.
+1/-0

7 maanden geleden
Kap nou eens met dat vuurwerk bij het hotel van de tegenstander. Is echt niet meer origineel en de halve stad wordt er wakker van.

Fingers crossed voor vanavond! Komaan PSV
+2/-0

7 maanden geleden
Ik weet zeker als we vandaag minimaal één verdediger opstellen dat het goed gaat komen. Nul is echt te weinig en krijg je er zomaar vier om te oren.
+1/-0

7 maanden geleden
"Mijn" bingo lijstje vergetend, 3-1 omdat het kan...
+1/-0

7 maanden geleden
Dit is zo'n wedstrijd die in een vol Philips Stadion moet worden gespeeld. Dan gebeuren er mooie dingen.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Eens.
Maar toch heb ik de hele dag al een Ac Milan gevoel. Zal wel 2-1 of 3-2 worden of zo.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Als we het elftal van destijds op konden stellen had ik er 100% vertrouwen in. Maar dat is nu eenmaal niet zo. Donny, Mario en Eran gaan het doen voor ons.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Helaas nog uitgekomen ook, bleef me wel achtervolgen, KUT!!!
+2/-0

Mik001 (geschorst)
7 maanden geleden
Om even in de sfeer te komen 2 voorspellingen;
- vanavond een eclatante 2-0 overwinning
- volgende ronde tegen Lille
+3/-0

 
7 maanden geleden
Ha ha ha, dit maakt mijn avond nu al leuk, thx.
+1/-0

7 maanden geleden
Opstelling #PSV tegen Olympiakos:

Mvogo - Dumfries Teze Boscagli Viergever Max - Thomas Rosario - Götze - Zahavi Malen

Tja... zeg het maar. Weer 5 mans verdediging... Gaan het zien!
+2/-0

 
7 maanden geleden
Duidelijk dat de trainer ook ziet dat er sprake is van defensieve zwakte. Weten we ook meteen waarom hij blijft volharden in 2 controleurs. Als hij die niet heeft dus dan maar een extra verdediger erbij. Ben benieuwd of het goed uitpakt. Succes boys!
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik neem aan dat Max en Dumfries erover heen moeten gaan. Of een verdediger moet inschuiven naar middenveld.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Mij lijkt dat dat gaat gebeuren. Boscagli zal bij balbezit doorschuiven denk ik. Heb er vertrouwen in. 4-1!
+1/-0

 
7 maanden geleden
Normaal gesproken, maar ik hoop wel op hun verdedigende medewerking, van allebei want daar gooien ze maar al te vaak met de pet naar
+1/-0

7 maanden geleden
Ik hoop zo ontzettend voor dit team dat ze niet uitgeschakeld worden vanavond en een goede wedstrijd spelen, zodat er even geen gezeik is en met het oog op komende zondag.
Nu winnen is groeien en sterker worden als team. Nu uitgeschakeld worden is wederom een shitload aan kritiek en aangeslagen, dus kansloos, tegen Ajax spelen zondag.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Die wedstrijd van zondag is er eentje op zich!! Wat de uitslag ook zal zijn
+1/-0

7 maanden geleden
Jammer had gehoopt dat mo zou spelen.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
Ja, wat is dat toch met die gast
+1/-0

7 maanden geleden
Veel succes supporters.. Nederlands feestje compleet maken..Het moet punt uit!!
+1/-0

7 maanden geleden
Alle vertrouwen in.

PSV gaat door.
+1/-0

7 maanden geleden
Ik vind het wel lekker spannend.
+1/-0

7 maanden geleden
Ik erger me nu al aan die Grieken.
+1/-0

7 maanden geleden
Hebben wij weer
Wanne kut scheids
+4/-0

7 maanden geleden
Wat speelt die zahavi goed de laatste tijd. Iets meer oog voor de medespelers zou fijn zijn.
+5/-0

 
7 maanden geleden
Geweldig dit. Nu hopen dat ze het volhouden.
+3/-0

 
reactie verwijderd

 
7 maanden geleden
Dit is zooooo lekker...dik verdiend..hopelijk 2e helft net zo gedreven! Zahavi onze held. Hij is los!
+3/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Lekker bezig hoor, die Zahavi. Wat een geweldenaar. Nog nooit zo blij geweest met een jeud.
+6/-1

7 maanden geleden
Door gaan.
2e helft weer vol aan de bak.
Niet achteruit lopen
+5/-0

 
7 maanden geleden
Terugsturen met gyros airlines!
+1/-0

7 maanden geleden
Gelukkig kan Bruma nog steeds niet veel. En die Zahavi, wat een beauty die 2e. Lekker hoor!

Nu 3-0 maken en hopelijk nog veel meer dan dat. Geef die vieze Grieken een pak op de broek en tank vertrouwen voor zondag!
+1/-0

7 maanden geleden
Waardeloze speler die veel te dure Zahavi, schiet zelfs vrije trappen binnen, dat doen we nooit bij PSV. Misschien wel het voorbeeld van wat Corona met een speler kan doen. Maakt zijn reputatie inmiddels waar. Verder degelijke pot. Achterin zit het redelijk dicht. Nog een goaltje erbij en we zijn door. Blij dat Gotze ook weer speelt, zijn extra klasse geeft vaak net wat meer snelheid in het spel. Nu vasthouden!
+2/-0

7 maanden geleden
Nou dat was de goede helft... Dan weten we dat nu het billenknijpen begint. Ik ga mijn Musculus gluteus maximus vast opwarmen, scheelt morgen in de spierpijn heb ik afgelopen seizoenen geleerd...
+2/-0

7 maanden geleden
Verschil tussen boscagli en Rosario is wel erg groot
+3/-0

 
7 maanden geleden
Op zich vind ik Boscagli op die plek zo gek nog niet. Ook verdedigend sterk en goed aan de bal.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ik vind Boscalgi ook gewoon prima spelen. Het zit aardig dicht en we krijgen kansen en goals. Kan geen dissonant aanwijzen de eerste helft.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik vind ze samen vooral heel goed. En vooral; voetbal.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Gotze loopt ervoor dat scheelt natuurlijk ook enorm veel.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Op zich vind ik Boscagli op die plek zo gek nog niet. Ook verdedigend sterk en goed aan de bal.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Shit we moeten nóg een helft...
+2/-0

 
7 maanden geleden
Pffff nog 40 minuten billen knijpen
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
7 maanden geleden
Begin t te voelen, is lang geleden. Vaak was t na een uurtje over en uit
+2/-0

7 maanden geleden
Boscagli op het middenveld naast Rosario of Sangare is denk ik het beste voor de rest van het seizoen, brengt gelijk veel meer voetbal. Viergever kan dan op LCV.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Voordeel is dan ook dat Rosario wat vaker degene is die doorschuift. Dat staat hem beter
+1/-0

7 maanden geleden
Viergever is ook een verademing zeg. Degelijk, zakelijk en behoorlijk aan de bal
+2/-0

 
7 maanden geleden
Vond hem.vorig jaar ook altijd wel een voldoende halen. Is geen topper maar is goed genoeg.
+3/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een ziekenhuisballen weer van Rosario.. Overduidelijk de zwakste schakel van dit team. Wat ziet die Schmidt toch in deze zwakke speler....
+3/-0

 
7 maanden geleden
Het wordt inderdaad tijd om hem te wisselen. Hij is duidelijk moe. Thomas een linie terug en Mo of Mauro erin
+1/-0

7 maanden geleden
We zijn aan het aanvallen, bal op Rosario en die speelt even de spits van de tegenstander aan over veertig meter in de loop. Hij schiet hem nog net niet in eigen doel.
+2/-0

7 maanden geleden
Hoeveel balverlies mag Rosario hebben, dit is onacceptabel. Psv speelt echt goed maar er mag ingegrepen worden...
+3/-0

7 maanden geleden
Pffff je mag het hier niet zeggen maar er begint er nu toch eentje op te vallen door veel laconieke foutjes te maken die steeds tot gevaarlijke situaties leiden... Benieuwd naar de combi Sangaré/Boscagli
+3/-0

7 maanden geleden
Het is inderdaad weer erg slordig bij Rosario. Kan je zomaar de EL kosten
+2/-0

 
7 maanden geleden
Dan moet het in de finale gebeuren hè..
+1/-0

7 maanden geleden
Inmiddels al hartkloppingen hier. Spannend dit.
+2/-0

7 maanden geleden
Die commentator is ook lekker voor de tegenstander
Wanne eikel zeg
+1/-0

 
7 maanden geleden
Kijk je ESPN of RTL7? Op RTL is het een prima verslaggever. Ook die mensen in de studio zijn daar pro-PSV. Het hele seizoen al. Dus zappen maar.
+2/-0

7 maanden geleden
Onbegrijpelijk dat Roger niet wisselt... Je ziet het gewoon mis gaan, geen enkele speler is 100% van de wedstrijd scherp.
+1/-0

7 maanden geleden
Billenknijpen in het kwadraat....
+1/-0

7 maanden geleden
Zou het dan een keer meezitten? Lijkt me sterk dit seizoen. Zal vast nog wel een pingel uitgedeeld worden. Ik ga voorlopig nog nergens van uit....
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Als Malen vandaag wat meer oog voor zijn medespelers had gehad, had ik morgen geen spierpijn..
+6/-0

 
7 maanden geleden
Een paar weken terug zeiden we dit nog over Zahavi. Die heeft inmiddels wel oog voor medespelers en scoort zelf nu aan de lopende band. Het lijkt of Malen dat nu heeft overgenomen.
+1/-0

7 maanden geleden
Malen heeft het niet vandaag
+2/-0

reactie verwijderd

7 maanden geleden
Sjonge sjonge zeg, ongelofelijk dit.
En wederom in een grote wedstrijd is Malen zwak, zeer zeer zwak.
Wat een klere zooi
+7/-0

7 maanden geleden
En terecht
Als je zo slap de 2e helft start
Duurde nog lang
+1/-1

reactie verwijderd

7 maanden geleden
Man man man wat een drama weer. Kom op alles of niets nu.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Hij kan hem ook gewoon naast tikken... Maar inderdaad, waar waren die verdedigers die mee moesten lopen ? Gewoon køt dit. Dan zondag maar laten zien.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Tja, heb gevoel dat bij PSV altijd die moeilijke goals altijd wél erin vliegen
+2/-0

7 maanden geleden
Tja, de hele tweede helft verdedigen we een 2-0 voorsprong, je ziet er een aantal op z’n laatste benen lopen en Herr Schmidt besluit pas verse krachten in te brengen als de 90e minuut ingaat.. Onbegrijpelijk weer.
+6/-1

 
7 maanden geleden
Moet hij een keer wisselen doet hij het niet!
Wat een klote seizoen dit
+4/-1

 
7 maanden geleden
Normaal wisselt ie om niks nu moet ie wisselen en doet ie t niet
+4/-1

 
7 maanden geleden
Ongelooflijk ja. Hij wisselt altijd en nu, nu de helft er compleet doorheen zit laat ie malen en consorten op hun laatste egoïstische benen staan. Bizar!
+3/-1

 
7 maanden geleden
Goede wedstrijd hebben de mannen gespeeld. Helaas uitgeschakeld. Idd spelers zaten er doorheen, maar je weet ook dat iedere wissel een flinke verzwakking is. Ik ben iig blij met het vertoonde spel vandaag. Als Malen minder egocentrisch was vandaag hadden we een 3e en 4e goal kunnen maken.
+4/-0

7 maanden geleden
Ik wil hier nu zoveel neer gaan zetten wat ik niet ga doen.... Schmidt is voor mij iig klaar. Waarom niet voor die 3-0 wat gewoon mogelijk was ?
+5/-2

 
7 maanden geleden
je hoeft geen 3e goal te maken, maar gewoon op de been blijven, fitte spelers erin zetten!
+2/-1

 
7 maanden geleden
Denk je dat ze dat niet probeerde. Je hebt ook met een tegenstander te maken. Je doet alsof je de wedstrijd tegen jezelf speelt. Ze kwamen niet onder de druk uit. Iedere keer de bal te snel verliezen. Dan blijf je onder druk staan. Gewoon een goede partij gespeeld helaas was het niet genoeg. Heeft niks met de trainer te maken. Hij moet het ook maar met het beschikbare materiaal doen.
+3/-2

 
7 maanden geleden
Helemaal gelijk. Ik weet het, maar wist ook al in de rust dat dit een scenario was wat waarschijnlijk uit ging komen. Vandaag hebben de mannen gestreden, vorige week is het simpelweg verkloot.
+1/-2

 
7 maanden geleden
Heeft wel met de trainer te maken ... zie je niet dat enkele spelers er helemaal doorheen zaten?? Die Thomas die kon niet meer, heeft alles gegeven wat hij kon ... waarom niet 10-15 miniten voor het einde enkele verse krachten erin zetten?? Belachelijk!
+3/-0

 
7 maanden geleden
Dat is een koe in de kont kijken. Tuurlijk kan je Thomas Gotze eerder wisselen. Maar wie breng je dan Mauro Ihataren? Dan wordt je gewoon ook weer flink zwakker. Hij had beter 20 min voor het eind Malen op zijn flikker kunnen geven zodat die ballen ging vasthouden. Dan was Thomas niet kapot geweest.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Hebben we geen kansen gehad in de 2e helft??? Ben ook ziek van maar kan ze niks verwijten. En als als als..Ze hebben goede pot neer gezet! Heel het seizoen is het al als als als
+1/-1

 
7 maanden geleden
Dan moet je de bal naar elkaar spelen en sommige wat minder voor eigen succes gaan. Ruimte zat, maar extreem slecht uitgespeeld.
+3/-0

7 maanden geleden
Griekse tragedie.

(later meer)
+2/-0

7 maanden geleden
Zoals verwacht, eind feb doen we nergens meer voor mee👍🏻
+2/-2

reactie verwijderd

 
7 maanden geleden
Tsja, dus als ie wisselt is het niet goed, als ie niet wisselt is t niet goed... als ie sn sterke spelers later inbrengt is t fout, als ie met zn sterkste elftal start is t niet goed...

Is het uberhaupt ooit wel eens goed of is het PSV publiek gewoon geworden tot een stel populisten?
+4/-4

 
7 maanden geleden
Een winnende coach heeft altijd gelijk. En een verliezende ?? 🤔
+2/-0

 
7 maanden geleden
Schmidt doet het gezien de omstandigheden gewoon goed. Wanneer hebben we voor het laatst overwintert? 2015!!! De vrije val in Europa is gestopt. Ajax is kwalitatief veel beter. Tweede worden en je draait op deze uitschakeling na een seizoen zoals je mag verwachten. Ondanks corona en blessures van de veruit beste spelers. Als Schmidt volgend jaar nog wat spelers naar PSV kan halen en we hebben wat minder pech kunnen we misschien aanhaken bij een veel grotere portomonee.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Omdat we keer op keer kansen op succes laten liggen door domme, rare keuzes. Best veel mensen zien dat Schmidt PSV soms leuk laat voetballen. Stiekem loopt er ook aardig wat kwaliteit rond in het team, maar door allerlei gekkigheden geven we kansen op veel meer gewoon weg. Dat geeft teleurstelling!
+2/-0

7 maanden geleden
Laten we eerst topaankoop Baumgartl maar even bedanken. Wat een bizar slechte tweede helft. Helemaal niets met de ruimte bij de Grieken gedaan. De ene pass nog slechter dan de andere. Maken was zo druk met zelf scoren dat ie ook Gotze nog even van de 3-0 houdt en dan krijgt je keeper 1 bal in heel de wedstrijd en die tikt ie ff voor de voeten van de tegenstander. Wanneer gaat Mvogo er eens uit. Ik mis zelfs de Zoet uit vorm. Schande dat je eruit ligt tegen deze ploeg. Je kan enkel naar jezelf kijken.
+4/-6

7 maanden geleden
Wat een kutseizoen weer... Gelukkig duren ze ieder jaar nog maar tot februari/maart...
+4/-2

7 maanden geleden
Nondejuh dit doet zoveel pijn!! Dichtbij ...Klote goal! Kan ze niks verwijten. Goede wedstrijd. Wraak as zondag !!
+6/-0

7 maanden geleden
Tsja, nu begint Schmidt zoals de mensen willen met de sterkste opstelling, wisselt hij weinig zoals de fans wilden. en blijkt dat hij gewoon gelijk had met zn 'rare opstellingen' en wissels...

Jammer, mooie pot, maar helaas hadden we wederom pech...
+6/-4

 
7 maanden geleden
Ja dit is allemaal gewoon pech
+3/-1

 
7 maanden geleden
Tss, ja maar hij claimt juist een seizoen lang dat hij liever een fitte speler heeft dan en topper op 80%. Nu is dat echt een keer het geval en handelt hij er niet na. Hij spreekt zichzelf dus compleet tegen. Maargoed, hij zal er zelf ook wel spijt van hebben
+2/-0

7 maanden geleden
Malen verliest vandaag de wedstrijd voor PSV. Als die niet alleen voor eigen succes ging, win je hier met 4-1. Echt 3-4 keer een uitbraak met 3 spelers waar hij alleen gaat. En dan kun je wachten op de tegengoal
+15/-1

 
7 maanden geleden
Hoezo man? Er valt vandaag geen enkele speler iets te verwijten, ze hebben allemaal hard gewerkt en goed gespeeld.
Er is maar 1 man schuldig aan deze uitschakeling ... alleen maar door het slechte wisselbeleid in alle 2 de wedstrijden!!
+2/-13

 
7 maanden geleden
Baumgartl maakt meer kapot dan je lief is....
+3/-0

 
7 maanden geleden
Malen speelde zijn eigen wedstrijd. Dat nekt ons
+11/-0

 
7 maanden geleden
Malen: Alleen voor eigen succes + (nog erger) niet meer meeverdedigen in de laatste 15 min.
Rosario: loopt alleen maar achteruit, Neemt zoneverdediging zo letterlijk dat hij iedereen vrij laat staan + levert hier en daar nog is een balletje in (maar oke)
Schmidt: Wisselt altijd. Maar weigert nu compleet kapotte / niet meespelende spelers door verse krachten te vervanhen
+6/-0

 
7 maanden geleden
Had je die actie gezien van Rosario bij die aanval van Olympiakos, toen hij gewoon blindelings terug liep naar Mvogo, totaal niet wist waar de bal was, en toen schrok hij dat er geen tegenstander of bal rond hem heen was ....

Als een kip zonder kop ....
+5/-0

 
7 maanden geleden
Had je die meerdere acties gezien dat Rosario erg nuttige reddingen maakte, waar t anders 2-7 geweest zou zijn?
+3/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Die heb ik inderdaad niet gezien, en ik heb toch de hele wedstrijd gezien!

Het is toch raar dat die Rosario-liefhebbers alleen de 1/2 goede dingen in een hele wedstrijd zien, terwijl er meer fout dan goed gaat bij zo'n speler!

Hij staat op een cruciale plaats in dit systeem, maat toch loopt hij in de vrije ruimtes bij een tegenaanval (en dekt geen speler), en voegt verder niets toe bij een aanval bij PSV.
De analysten bij ESPN zeiden het gisteren ook nog, met dit middelveld werkt dit systeem van Schmidt gewoon niet .... Rosario is ook altijd te laat bij het opvoeren van de druk voorin.
+3/-2

 
7 maanden geleden
Helemaal mee eens. Ik roep het al een tijdje maar Malen is hopeloos uit vorm. Alle dreiging komt al heel 2021 van Zahavi. Maar wat je nu krijgt is dat Zahavi maar blijft scoren en Malen trekt dat niet. Die gaat alleen nog maar voor eigen succes, maar maakt door zijn gebrek aan vertrouwen continu de verkeerde keuzes.
+7/-0

7 maanden geleden
Te positieve kop. Goede eerste helft inderdaad. Maar je koopt er niets voor als je in de tweede helft weer niet goed voetbalt. Wisselvalligheid troef.
+2/-0

7 maanden geleden
Gerbrands, nu ballen tonen. Schmidt eruit, trainer onwaardig. Huub Stevens ad interim
+3/-12

 
7 maanden geleden
Het is toch echt het beleid van Toon dat ons naar dit bedenkelijke niveau heeft gebracht. 7 jaar geleden hadden we de beste selectie van de eredivisie. Twee onervaren trainers en een mislukt experiment als TD later zijn we hier aangekomen. Laat Schmidt maar rommelen, dan komen er misschien nog wat kwalitatief goede spelers als Gotze of Zahavi bij. Beter dan de dure troep van de Jong
+2/-2

 
7 maanden geleden
Ja maar die de Jomg blijft gewoon zitten en gaat gewoon door met zijn prutscouts.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ongelofelijk wat ben ik hier kapot van. We hadden het 100% verdiend vandaag.
Maar pff hebben wij een k*tkeeper. Dieptriest wat een keeper. Die pakt nooit punten en geeft voor de zoveelste keer een bal bij de tegenstander voor z’n voeten.

Dit PSV is helaas uitgespeeld. Volgend seizoen hopelijk met vervanging van John de jong op zoek naar versterking
+4/-6

 
7 maanden geleden
Hoe kun je dit nu op de keeper afwentelen! Wat een onzin.
+9/-2

 
Mik001 (geschorst)
7 maanden geleden
Haha, verdiend om te winnen? Wat een baggervoetbal, te genant voor woorden. Onkunde en egotripperij is de oorzaak. K*tkeeper klopt, maar wat te denken van (wederom) Rosario? En Malen die tot op het bot gefrustreerd zijn eigen wedstrijdje loopt te spelen. Nee we gebben het lekker voor elkaar met deze trainer. Mo gaat never nooit bijtekenen en hij heeft groot gelijk. Zondag de volgende zeperd, en dan nog kan dit clowneske gezelschapje 2e worden in de competitie. Zegt veel over onze Micky Mouse competitie.
+4/-1

7 maanden geleden
Tja, als je de bal niet in de ploeg kunt houden en verdedigend altijd een steekje laat vallen dan ga je gewoon niet door.Teleurstelling is weer groot maar eigenlijk niet onverwacht als je tegen dit matige Olympiakos 5 doelpunten tegen krijgt. PSV komt tekort en niet voor het eerst.
+9/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Deze uitschakeling is direct te wijten aan veel te late wisselen van Schmidt.

Het hele jaar wisselt hij dat het n lieve lust is en nu ziet iedereen dat een aantal op hun laatste benen lopen en laat hij alles (te lang) staan... onbegrijpelijk!

GVD wat is dit onnodig en frustrerend
+9/-2

 
7 maanden geleden
Helemaal mee eens! Ik begrijp echt helemaal niets van wat die Schmidt nu denkt?!
Ging hij vandaag de mensen op de bank sparen voor zondag of zo??? Wat een wanbeleid!!
+4/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ben er echt ziek van en ik was de grootste Schmidt fan hier...😱🤢
+2/-2

 
7 maanden geleden
Onzin, dit verlies lag maar aan 1 man: Malen die te egoistisch is.
+5/-1

 
7 maanden geleden
Dat Malen egoïstisch speelde beaam ik, maar dat staat los van het onnodige late wisselen, mn Thomas, Götze en ook Dumfries zaten er opvallend doorheen...

En je kunt ook Malen wisselen...
+1/-0

 
7 maanden geleden
Als die er opvallend doorheen zitten, is dat dan wellicht het bewijs dat het gezeik op Schmidt in de vorige wedstrijden onterecht was?
+3/-0

7 maanden geleden
Wat hebben wij een dokus van een trainer. Vanaf minuut 55 heb ik tegen die TV zitten schreeuwen dat ie moest wisselen, want die talentloze draver Thomas zat er toen al doorheen. Net als Boscagli vanaf minuut 70. En ja hoor, alle gaten vielen bij hun. Daar had altijd een van Ginkel, Gutierez en Mauro in moeten komen. Hij wil gewoon niet winnen ofzo.

Zelden zo'n blinde trainer gezien die zogenaamd doorgeleerd heeft voor het hebben van een arendsoog voor fitheid van spelers. Ik ben er klaar mee nou. Hij mag winnen van Ajax om zijn baan te redden, en anders mooi wieberen.
+10/-3

 
7 maanden geleden
Hoho, vergeet niet de ruimtes die Rosario weer weg geeft ....
+7/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Die kon er ook wat van ja. Maar hij was niet fysiek moe en kon blijven gaan itt anderen. Dat je er weer vooral onnodig balverlies voor terugkrijgt is bekend. Specialiteit.

Aber ist TopSpieler.
+6/-1

 
7 maanden geleden
Cocu niet goed, van Bommel niet goed, Schmidt niet goed.... zou t dan aan de trainer liggen?
+3/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Wmb zijn er diverse redenen voor het falen van drie trainers op rij. Allereerst een totaal onevenwichtige selectie die vergiftigd wordt door middelmaat. En het totaal onderschatten vh belang vd verdedigende versterking is een schande voor een topclub.

Cocu en Bommel mochten van onze directie het vak leren op het vlaggeschip. Net als John de Jong het vak hier mocht leren. Onbegrijpelijk vind ik. Met alle bijbehorende beginners fouten van dien.

Schmidt was een leuk idee met VollGass, probleem is dat ze hem een selectie hebben gegeven die maar HalbGass aankan over een geheel seizoen. Het type voetbal dat hij predikt krijgt ie er nooit in bij het gros vd spelers. Dan moet je je afvragen of je de juiste trainer hebt gekozen. Want hij lijkt ook te koppig om iets anders te proberen en gaat liever ten onder met zijn visie.

Al met al loopt er een hele dikke rode lijn door jarenlang falen: Een blunderende Toon Gerbrands en John de Jong.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Of een blunderende groep fans die niet begrijpen dat een aanpassing tijd nodig heeft, doorgaans een heel seizoen
+2/-0

7 maanden geleden
Pff gruwelijk zuur..

Helaas tekenend voor dit seizoen, PSV is niet in staat om 2 helften fatsoenlijk te spelen.

Schmidt is inmiddels echt heel vaak totaal niet te volgen, waarom wissel je niet als de pijp zo duidelijk leeg is bij een aantal.. hele vreemde trainer.
+8/-0

7 maanden geleden
Eindelijk een beetje fatsoenlijke wedstrijd. Jammer dat rosario lucht stond te dekken en weer teveel dom verlies. Malen ook weer niks kunnen brengen of oog hebben voor medespelers in een belangrijke wedstrijd.
Al met al Europees vorige week door baumi al weggegeven.
+5/-1

 
7 maanden geleden
Dank u, dat is precies wat ik wilde zeggen.
Malen, oogkleppen
Rosario, tsja.
Zo jammer dit tegen een vrij matige ploeg.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Die goal kwam niet door Rosario, Viergever laat zijn man lopen waardoor Rosario moet kiezen. Dan kom je te laat. Het blijft een zwakke schakel, maar hoe Febo Theo hem de goal in de schoenen schuift klopt niet.
+2/-0

Mik001 (geschorst)
7 maanden geleden
Nog beschamender dan het niveau van een groot deel van de selectie is de volstrekt waardeloze mentaliteit van een aantal spelers. Vandaag met name Malen die volledig gefrustreerd rondliep omdat hij nog niet gescoord had. Gaat dan volledig zijn eigen wedstrijd spelen.
Er zit in deze selectie heel veel fout. Te veel onkunde, geen team, geen automatismen en geen progressie. Ik ben er klaar mee zolang deze trainer hier nog is.
+4/-1

7 maanden geleden
Ziek, ziek, wát ben ik hier ziek van zeg, niet normaal...
+3/-0

7 maanden geleden
Onze keeper heb ik nog nooit punten zien pakken. Tuurlijk komt het vandaag niet alleen door keeper maar dat is vooral mijn teleurstelling dat hij telkens dezelfde fouten maakt.

Onze trainer vervangen worden de spelers vast niet beter van.
Ik geef hem bijvoorbeeld gelijk, hoe hij mo duidelijk maakt wat er gevraagd wordt. Ik zou graag zien dat John de jong zo snel mogelijk de eer aan zichzelf gaat houden. Door zijn enorme miskopen raakt PSV steeds verder achterop.
+6/-2

 
Mik001 (geschorst)
7 maanden geleden
Die keeper is een regelrechte aanfluiting. Gehaald voor zijn meevoetballende kwaliteiten. Iedere lange trap is naar een tegenstander (wat overigens mede aan de slechte veldbezetting ligt) en als keeper heel erg magertjes. Maar hij heeft in ieder geval een niveau dat prima bij dit elftal past.
+2/-3

 
7 maanden geleden
Er kan een gast vrij inkoppen vanaf 6 meter. Hij kopt hem strak weg van de keeper. Wat moet Mvogo doen dan. Hem klemmen in 1 hand? Hij stuurt hem naar de zijkant waar z'n verdediging het dan ook nog eens niet voor elkaar krijgt de rebound te winnen.
+9/-0

7 maanden geleden
Fak deze doet pijn. Ik was vooral blij met de voetballende intenties, voor rust. Met een plan, een goede spelopvatting. Tweede helft was minder had veel slimmer opgepakt moeten worden. Ik ben geen trainer geweest, ben niet dagelijks op de herdgang, maar snap niet dat hij Thomas liet staan. Die heeft zoveel gelopen en zat volledig stuk. Desnoods laat je een speler op de helft van die Grieken een overtreding maken om te wisselen. Nu zijn alle prijzen uit beeld, en speel je voor plek 2. En dat is een harde conclusie in februari. Ongeacht welke factoren.
+11/-0

 
7 maanden geleden
Nu zijn alle prijzen uit beeld?? Dacht je serieus dat we deze konden winnen tegen Milan of Manchester? Extra ronde was wel leuk geweest, echt zonde dit. Totaal onnodig.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Wat klopt er niet aan dan? De prijzen zijn toch uit beeld? Dat was toch waar het om ging? Mee strijden op 3 fronten? Wat maak jij er van dan? Och, we liggen eruit, maar ja, we hadden toch geen kans om veel verder te komen?
+4/-0

 
7 maanden geleden
Ik had me er inderdaad al bij neergelegd dat we geen prijs zouden winnen ja. Had goede hoop dat we mee konden doen om de landstitel maar we hebben mede door blessures en corona nauwelijks een PSV waardig team op kunnen stellen, tweede nu maximaal, zelfs als we zondag stunten. Beker was jammer, VAR sliep, maar uit tegen Ajax eruit is geen schande. Het is niet anders helaas. Alles wat tegen kon zitten zat tegen en daardoor kom je gewoon teveel kwaliteit te kort. Voornamelijk in de breedte.
+2/-3

 
7 maanden geleden
Dan is de vraag : Hoelang wil je meestrijden!!
+1/-0

 
7 maanden geleden
De eerste helft was heel goed. Eindelijk een PSV dat voetballend goed liep hoewel ik me weer zoals gewoonlijk stoorde aan de vele slordige momenten van Rosario. Waarom een trainer hem opstelt blijft me een raadsel. Het is.niet alleen 5 keer onnodig balverlies maar zorgt ook voor dat.je als team niet in je ritme komt als.je weer achteruit mag hollen. Helaas ook frustrerend om te zien dat psv gewoon niet goed genoeg is om 2 helften goed te spelen, het egoisme van Malen en het wisselbeleid van de trainer. Zoals al veel gezegd hier had hij veel eerder moeten wisselen. Daarnaast sbap.ik niet dat hij voor Vertessen blijft kiezen. Ook ik zie potentie in Vertessenmaar hij heeft nog 0 rendement. Laat hem eerst wat goals maken bij Jong PSV. Ihattaren 90 minuten op de bank daarentegen. en ook.Piroe die tijdens eerdere invalbeurten wel scoorde krijgt helemaal geen kans meer. Enige lichtpuntje is viergever centraal en boscagli op middenveld. Brengt op het middenveld meer dynamiek dan Sangare en Rosario. Hoop op volgende wedstriiden een middenveld Boscagli / Sangare en Gotze. En daarnaast goed te lezen dat Obispo op de weg terug is. Helaas lijkt het seizoen als nachtkaarsje uit te gaan maar hoop dat we de selectie deels intact kunnen houden en dat John de Jong snel vertrekt (heeft.toch echt veel miskopen gedaan). Bruma liet vandaag weer zien waarom ik blij ben dat hij verhuurd is
+2/-0

7 maanden geleden
Helaas wederom weer het nivo niet een hele wedstrijd vast kunnen houden. Ik zat er gewoon weer op te wachten. Je zag het aankomen. Inderdaad vreemd dat hij niet eerder wisselde. Ik volg het wederom niet meer. Nu zijn we dit seizoen klaar voor de prijzen. En ik vrees voor de 2e plaats want ik denk dat ajaks als ze europees mee blijven doen wellicht nog punten laten liggen tegen onze concurrenten. En ik zie ons niet winnen zondag. Dit hakt er fysiek en mentaal wel in. Dus we zijn klaar dit seizoen en volgend jaar gaan we volgens Schmidt oogsten want dit is een opbouwjaar. Dan staat de druk er dus vol op en terecht. Wat ook jammer is, de transferwaarde van een aantal spelers is wederom met miljoenen gedaald. Ik ben bang dat we in een negatieve spiraal zitten waar we nog heel lang niet uitkomen. Volkomen k*t dus.
+4/-0

7 maanden geleden
Dit doet en gaat nog wel ff pijn doen. Zondag maar proberen het nog enigszins spannend te maken. Veel mensen haten op Schmidt, soms begrijpelijk zeker als het gaat om Rosario. Maar ik zie zelf zeker potentie in als hij deze zomer weer spelers uit zijn netwerk kan halen, mits hij toegeeft dat Rosario echt niet meer kan. Wat mij betreft verlengt Schmidt zijn contract morgen al zodat hij niet na volgend seizoen alweer weg is. Hij moet de tijd krijgen om psv op te bouwen alla Klopp! Hij kan er niks aan doen dat we van ver komen met als dieptepunt Sadilek linksback.

Maar goed, sterkte iedereen. Laten we op het beste hopen zondag
+4/-1

 
7 maanden geleden
Als je inderdaad van kamikaze voetbal houdt moet hij nog veel langer blijven.

Als je een normaal, degelijk PSV wil die om de prijzen speelt moet er iemand anders komen.
+1/-4

 
7 maanden geleden
Dan ben ik heel benieuwd welke trainer met het huidige materiaal inclusief de corona crisis en vele blessures van de sterkste spelers, met dit zeer beperkte beschikbare spelersmateriaal het kwalitatief veel sterkere Ajax achter zich had gelaten. Ik kan niet 1 positie bedenken waar wij dit seizoen een betere speler hadden dan Ajax. Hooguit Gotze, maar die heeft ook maar bar weinig gespeeld nog. Dat is wel even de keiharde realiteit en het gevolg van jaren van wanbeleid in aankoop en verkoop en aanstellingen op cruciale posities. Maar ik hoor graag wie met dit zooitje kampioen was geworden dit jaar.
+4/-0

7 maanden geleden
Ach die excuses altijd. Opbouwploeg. Het is elk jaar hetzelfde verhaal. We moeten hiervan leren, we zijn gestraft voor de fouten in de vorige wedstrijd. Nee je bent eruit gekegeld door een hele zwakke Griekse ploeg waarin zelfs supermiskoop Bruma een basisplaats heeft. Bah.
+11/-0

7 maanden geleden
De laatste jaren is PSV in de EL uitgeschakeld door matige clubs.Deels door desinteresse en deels door onkunde (Olympiakos).Het is dan ook een illusie te denken dat PSV in 2024 bij de elite van 32 clubs zit in de nieuwe CL opzet.Terwijl ze in Amsterdam dan minimaal € 70.000.000,- binnenharken krijgt PSV de kruimels in de lagere Europese divisies.Ik zie de toekomst dan ook heel somber in voor de ambities van Ons PSV.Gegokt en waarschijnlijk verloren.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Dat klopt natuurlijk niet. In de Europa League en Conference League krijg je net zoveel punten voor een overwinning of een gelijkspel. In de Champions League krijg je alleen bonuspunten bij het bereiken van de volgende ronde. Overwinter vijf seizoenen in de Europa League of Conference League en je staat 'gewoon' in de top 32. Kom een keer tot de kwartfinale en je kunt je zelf een seizoen als drie seizoenen geleden met Osijek veroorloven.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Dan is het voor PSV dus beter om de komende 3 seizoenen in de Conference Leaque te spelen.Financieel en sportief minder aantrekkelijk maar voor de punten met het oog op 2024 is het beter.Een stap terug om er straks 3 vooruit te zetten.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
En van die Schmidt krijg ik ook wat,als de spelers niet moe zijn wisselt hij ze en gisteren Boscali,Malen en vooral Thomas waren helemaal op en dan laat hij ze staan,dat kost je wel de volgende ronde,en Rosario ....mss kan ie iets anders gaan doen hij heeft er wel het kapsel voor
+1/-0

7 maanden geleden
Weet je waar ik me echt aan heb geërgerd. Dat commentaar en de analisten. Vreselijk zeg. Als je je ogen dicht zou doen en alleen maar naar de wedstrijd zou luisteren. Zou je bijna denken dat Rosario de enige PSV speler is die de bal verliest en doelpunten tegen veroorzaakt. En vervolgens wordt dat door iedereen na gepapegaaid. "Weer Rosario met onbegrijpelijk balverlies" "Rosario met de verkeerde pass" "Dit overkomt hem toch te vaak Rosario heeft weer balverlies" "Rosario verliest zijn duel" Je hoort niks anders dan Rosario. Toch vreemd dat al die andere spelers de bal nooit verliezen en al hun duels steeds winnen. Als de commentatoren dit bij Malen en Ihataren ook zou zouden doen gaan we volgensmij ook vanzelf geloven dat zij er niks van kunnen. Maar het tegenovergestelde is waar. Als Ihataren een scheet laat is het al geweldig. Echter bakt die gast er totaal niks van.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Die ESPN-zwakzinnigen ben ik al lang zat. Ik zet al weken het geluid uit en ga op mijn mobieltje naar de site van studio 040. Beluister dan liveradio. Helaas hebben ze daar niet meer, zoals vorige seizoenen, continu commentaar met zijn tweeën maar dat zal door corona komen. Nu heb je verslag dat afgewisseld wordt met muziek. Alles beter dan dat pro-020-gezeik van die ESPN-ratten. Bij Studio 040 zitten tenminste mede PSV-supporters die het commentaar geven. Die zeggen ook wel eens wat negatiefs, maar daar kun je het van hebben. Gisteren heb ik naar RTL7 gekeken en dat is een verademing. Prima verslaggever en ook in de studio zijn ze pro-PSV. Helaas zenden die alleen maar de Europese wedstrijden uit en dat is nu jammergenoeg voorbij. Maar onthou voor volgende Europese wedstrijden : RTL7. ESPN is het slechtste wat je als PSV-supporter kan overkomen. Eigenlijk het enige smetje is dat het commentaar standaard niet synchroon loopt met het beeld. Maar ik heb KPN en daar kun je het beeld dan even op pauze zetten en dan loopt hij prima synchroon. Hoe dat bij Ziggo is weet ik niet, maar die provider zit bij mij in de ban. Vul zelf maar in waarom.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Die heren analytici volgen psv ook helemaal niet en zijn ook niet op de hoogte,zij lezen zich op sites als deze van te voren even in,en lullen dan mee;net hoe de wind waait.
+3/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Jammer dat we het net niet gehaald hebben, balen :\( :\(. Positieve van deze avond is dat we hebben kunnen zien dat PSV dus echt wel een hoog niveau kan halen als de kopjes er maar goed op staan, en de pressing collectief uitgevoerd wordt. Ik ben itt. tot velen hier positief over de toekomst. Zahavi laat wederom zien waarom Schmidt hem wilde hebben, hoe vaak heeft hij nu niet al (2!) doelpunten gemaakt als het er om ging, echt goed! Hij is 33 en teert op zijn ervaring en leepheid. Hoe veel talent Malen ook heeft, in grote wedstrijden laat hij het nog te weinig zien. Ik hoop van ganser harte dat hij daardoor nog minimaal één jaar hier blijft en wèl gaat scoren in dat soort wedstrijden, hopelijk zondag al. Als hij nu zou gaan belandt hij ben ik bang op de bank bij een andere club. En wellicht ontvangen we dan een grotere transfersom, win-win zou ik zeggen.
+4/-0

7 maanden geleden
Gisteren was de eerste helft goed en de tweede acceptabel. Nu hoor ik de spelers en trainer zeggen dat het onterecht voelt. Je zou bijna medelijden met ze krijgen. De wedstrijd van vorige week in Griekenland lijken ze compleet te zijn vergeten. Ze moeten zich schamen voor die bizar slechte wedstrijd en al die kinderlijke fouten die daar werden gemaakt. Ook gisteren ging bijvoorbeeld Malen weer flink in de fout door teveel voor eigen succes te gaan. Mvogo zag er ook weer niet lekker uit bij het tegendoelpunt en over Rosario is denk ik al genoeg gezegd.
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
wat een goede wedstrijd van psv deze keer !! thomas had al lang gewisseld moeten worden! rosario speelde de sterren van de hemel door elke keer precies in de loop van de aanvaller te spele dat het van de tegenpartij elke keer was maakt niks uit en dat die goal door zijn fout valt maakt ook niks uit kost psv misschien een paar miljoen ofzo maar hij staat wel terecht in de basis!! malen is alleen voor zichzelf bezig en hoopt op een transfer zodat psv de miljoenen die het door rosario is verloren weer compenseert! schmidt maakt elke keer de juiste beslissing door gewoon lekker veels te laat te wisselen en door rosario( die gewoon in de basis hoort) lekker te laten staan!! denk dat psv met deze instelling as zondag die neuzen met 4-0 er af speelt!! fuck wat ben ik sarcastisch vandaag!! bah. misschien nieuwe baan rosario neem contact op met nintendo misschien mag je model staan voor toad in de nieuwe mario bross movie!!
+1/-0

7 maanden geleden
Even een nacht gewacht in de hoop op een wat frissere blik en frustratie die gezakt is. Schmidt zal vinden dat we nog steeds op koers zitten voor dit jaar. Nog in de race voor de competitie ( is alleen theoretisch zo ) , Europees overwinterd en alleen de beker niet gehaald. Mijn mening na een nachtje, Europees helaas eruit maar gelet op ons nivo hebben we daar ook niks te zoeken. Voordeel is dat we nu alleen nog maar hoeven te focussen op plek 2 en er geen excuses meer zijn van teveel wedstrijden. Die 2e plek is essentieel omdat ik niet verwacht dat we enorme transfersommen gaan binnenhalen na onze prestaties. En dan nog al halen we plek 2, dan moeten we nog de CL voorrondes overleven oftewel ons evt te besteden budget is pas heel laat bekend. Dat betekent waarschijnlijk dat je niet de spelers kan halen die je echt wil maar alleen lastminute aankopen. Dus te hopen is dat deze spelersgroep zoveel mogelijk intact blijft en die kans na gisteren wel vergroot. Dus uiteindelijk is de uitschakeling nu wel een blessing in disguise. Meer kans op plek 2 , dus meer kans op CL miljoenen en minder uitgaande transfers dus volgend jaar niet helemaal opnieuw beginnen. Krijgt die Schmidt dadelijk toch nog gelijk met zijn opbouwjaar. Zo, positiever kon ik mijn frustratie niet ombuigen. Nu die 2e plek nog...
+5/-0

7 maanden geleden
Het is alweer een seizoen of vijf dat psv wedstrijden als deze niet winnend over de streep weet te trekken.
Dus nog steeds te groot voor het servette en te klein voor het tafellaken.
Grootste dissonanten waren overduidelijk Malen en de trainer,die op de juiste momenten niet de juiste keuzes maakten.
Pluspunt,de Boscagli-rol met hopelijk Sangare welk perspectief biedt voor de toekomst.
+2/-1

7 maanden geleden
Gelet op het feit dat PSV spelers mist met verdedigende en organisatoriche kwaliteiten was dit een goede wedstrijd. Voorbeeld van het ontbreken van verdedigende kwaliteiten is die goal van de Grieken: 4 minuten voor tijd mag de eerste speler vrij inkoppen en kan vervolgens de tweede de rebound vrij inschieten...Ja, dan houdt echt alles op. Jammer.
+2/-0

7 maanden geleden
De voorzet werd er bij het doelpunt van de Grieken ook niet uitgehaald.Daarna mag die Griek tussen 3 spelers van PSV vervolgens vrij inkoppen.Mvogo maakt een halve redding waarna de bal niet verdedigd wordt door Max.Als je zoveel fouten maakt is een doelpunt onvermijdelijk.Als de PSV verdedigers niet alleen op de bal zouden letten maar ook waar de tegenstander zich bevindt zou dat al veel schelen.
+2/-0

7 maanden geleden
Gewoon kut. Kut wedstrijd Kut uitslag .Kut grieken. Kut corona. Alles kut.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Moet je voor de lol eens tussen de benen van je vrouw kijken.....:)
+2/-0

Mik001 (geschorst)
7 maanden geleden
Mootje solliciteert steeds openlijker bij Ajax. En dat kan je deze jongen totaal niet kwalijk nemen. Je zal maar hét toptalent van PSV zijn en dan een trainer hebben die Rosario veel beter vindt en je nooit opstelt. Het moet echt afgelopen zijn met deze rare snuiter. Het seizoen heeft hij al naar de filistijnen geholpen en hij is hard op weg om dit niet alleen met dit seizoen te doen maar met de hele club. De schade die wordt aangericht kan wel eens jaren doorwerken, onze eerste echte toplichting uit de eigen jeugd wordt met de dag minder waard.
Zondag wordt weer een zeperd en dan kan dit toch niet zonder gevolgen blijven voor Schmidt. Zet desnoods Paul van Kemenade voor de groep. Zelfs hij zou het beter doen.
+1/-4

 
7 maanden geleden
Je kan je ook afvragen dat als je je bij dit PSV met de blessures van Gakpo en Madueke, niet in de basis kan spelen, wat je dan bij Ajax te zoeken hebt dat momenteel een betere bank heeft dan wij aan basis. De kansen voor Mo om te slagen zijn in Eindhoven, waar het niveau een stuk lager ligt, veel groter. En laten we heel eerlijk zijn, wat heeft Mo tot nu toe laten zien? Een goal tegen Utrecht en verder gaat hij mee in de ellende van een team zonder zijn topspelers.
+3/-1

7 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een bizarre avond weer, wat een bizarre wedstrijd, wat een bizarre trainer.

Ik moet zeggen dat ik voorafgaand niet bijster gespannen was. Ik baalde even van Ajax, ik was nog even wat anders aan het afkijken, had 'm toen per abuis op ESPN 1 staan en zat derhalve pas luttele seconden voor de aftrap klaar voor wat komen ging. Daarnaast heeft inmiddels alweer een tijdje een chronische apathie zich van mij meester gemaakt en daarnaast was ik er gewoon van overtuigd dat PSV door zou gaan. Niet omdat Olympiakos maar een clubje van niks is, maar omdat ik PSV beter achtte. Naïef? Wellicht wel ja.

Enfin de wedstrijd dan. Ik moet zeggen, na een bibberig begin een heerlijke 1e helft met een excellerende Zahavi. Zijn 2 goals bezorgden ook mij, in al mijn lethargie, lichtelijk euforische gevoelens en PSV een prima uitgangspositie voor de 2e helft.

Mijn overtuiging dat wij het zouden halen was alleen nog maar toegenomen. Weliswaar zag ik PSV niet per se de, ooit heilige, '0' houden, maar wij zouden zeker zelf nog wel scoren, een paar keer zelfs. Het eerste werd bewaarheid.

Goh wat een pech zo vlak voor tijd? Zo uit het niets? En wat zat het tegen? Neen! Neen! Neen! Botte onkunde en gigantisch gebrek aan voetbalgogme!

Waar was de keeper nu je hem écht nodig had? De enige bal die hij te verwerken had - hij was al gered door paal & lat en een bal werd van de lijn gehaald - en dan zo slap en halfslachtig. Welke verdediger verzuimde op het broodnodige moment die ultieme voorzet eruit te halen? Wie stond die Griek toe om compleet vrijstaand die bal in te koppen? Welke nitwit verzuimde de rebound eruit te halen? Fouten! Fouten! Fouten! Kinderlijke fouten.

Dan Rosario. Oké Donyell verzuimde zijn subtiele steekpass te promoveren tot assist - wat een geweldige blocktackle overigens van die verdediger, zien we niet vaak in Eindhoven! - maar verder was het huilen met de pet op, oh nee that's his own hair. De man grossierde in balverlies en dat op de meest ongelukkige plekken & momenten. Waarom ik hem er nu specifiek uitpik? Welnu, van een absolute topvoetballer mag je meer verwachten.

Zijn naam viel al: Donyell Malen. Ook hij speelde niet bepaald een gelukkige wedstrijd, verre van. Hij had, zo gezegd, de 1-0 op zijn schoen, hij voorkwam de 3-0 van Götze en de paal verijdelde zijn eigen allesbeslissende 3-0. Donyell is echter wél de man die er verantwoordelijk voor is dat PSV overwinterde en derhalve eindelijk weer eens de knock-outfase wist te bereiken. Waarvan akte.

Bij die eerste knock-outronde blijft het helaas. En hoewel het gisteravond in de slotfase gruwelijk misging, verloor je de dubbele confrontatie natuurlijk vorige week in de pittoreske havenplaats van Athene, Piraeus.

En dan komen wij bij de échte schuldigen. De mannen die mega gefaald hebben!

Allereerst natuurlijk onze trainer, Herr Schmidt, die zo'n beetje alles fout doet wat hij maar fout kan doen. Belangrijke spelers passeren, taktische blunders opstapelen, de verkeerde signalen afgeven. Om toch nog even op gisteravond terug te komen. De man die te pas en te onpas rouleren & wisselen tot kunst lijkt te hebben verheven, verzuimde gisteravond het op omvallen staande PSV van frisse adem & bloed te voorzien door spelers die er doorheen zaten tijdig(!) te vervangen. En dat is onvergeeflijk! Resultaten in topsport liegen niet.

De meest schuldige aan dit nieuwe echec is natuurlijk de samensteller van dit, om het enigszins mild uit te drukken, onevenwichtige zooitje ongeregeld. Er is totaal geen balans, chemie tussen de linies lijkt ook ver te zoeken en op defensief gebied dekt belabberd de lading nog niet eens. Het aanvallende gedeelte is uitstekend verzorgd, maar dat wisten wij al en is nauwelijks de verdienste te noemen van John de Jong. Want over hem hebben wij het natuurlijk.

En zie hier mijn conclusie, dé conclusie. Wat zag ik nou net voorbij flitsen? Oh dat was het seizoen. Weer een seizoen. Kansloos.
+6/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Precies. En dan lees ik hier en op andere PSV sites vooral hele positieve teksten. Wel een laag verwachtingspatroon dan. Tegen een zwakke tegenstander als gisteren, dat Bruma daar in de basis staat zegt genoeg, verwacht ik meer. En dat zat er ook gewoon in. Een PSV op normaal nivo, met een goede bank en een trainer die geen rare dingen doet, verslaat zo'n club wel. Het kan en moet allemaal een stuk beter, wil PSV weer een echte topclub zijn.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Chapeau voor deze reactie - ik had het niet treffender kunnen verwoorden! Wat mij verder opvalt is de acceptatie en gelatenheid bij de interviews. Vooral ook van Schmidt. Met een glimlach aangeven 'that we have to accept it' en 'this is football'. Allemaal waar...maar ik mis de teleurstelling en de echte wil. Als we een beetje goed spelen lijkt het allemaal al goed genoeg te zijn. Topsportklimaat onwaardig.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Mijn stukje is niet door gekomen denk ik, omdat ik niet ingelogd was blijkbaar..
+1/-0

 
7 maanden geleden
Nou wat let je?

Ik lees het wel hoor!

Heb jij de tekst nog een beetje in jouw hoofd zitten?
+1/-0

7 maanden geleden
Tja, 2-1 thuis europees is zo gek nog niet. De pot was natuurlijk al gespeeld. 4 goals wegwerken op europees niveau lukt weinig teams. Als je het nuchter bekijkt is de tegengoal van Baumgartl even debet aan het verlies als het niet scoren in tweede helft (3 mogelijkheden) van Malen. Die tweede plek nu maar zien te houden en doorrrrrrrr.
+3/-0

7 maanden geleden
Onze as is al jaren bras. Ook nu weer. In uitwedstrijden werd dit de laatste jaren al steeds vaker duidelijk. Hoe sporadisch houden wij de nul nog? Zelfs ploegen als ADO etc naaien er 2 tegen ons in terwijl je met een beetje pech door Volendam uit de beker gekegeld zou zijn. Die gehuurde keeper terugsturen om te beginnen. Verder is het centrum achterin te fragiel terwijl Rosario en Sangare geen haar beter is dan het statische blok wat er voorheen stond. Zie maar eens poen te genereren om je as te repareren. Dergelijke spelers zijn doorgaans peperduur of de Jong komt weer met de lamme en de blinde aanzetten. Dumfries en Malen zullen minder waard worden als je ‘forced seller’ wordt. Deze neerwaartse spiraal zal gewoon verder doorzetten helaas. Wie heeft een oplossing? Vrees dat we zondag de mannen tegen de jongens voorstelling krijgen. Zie PSV er zo met 1-4 afgaan.
+1/-2

 
7 maanden geleden
Precies wat je zegt die jongens zijn peper duur. Je kan het ook zo bekijken. Teze en Boscagli hebben een jaar lang ervaring mogen opdoen als centrum verdediger. Sangare speelt voor het eerst bij een topclub. Allemaal ervaring dat ze meenemen naar volgend seizoen. Mocht Van Ginkel nog aanhaken. Dan kan hij een rol gaan spelen centraal op het middenveld naast Sangare. Met een Gotze Madueke Gakpo daarvoor. Dan ziet de wereld er al weer heel anders uit. En niet te vergeten vergis je niet in de rol van het publiek. Die gasten spelen om de drie dagen als ze dan om de ene week naar voren geschreeuwd worden. Dat geeft ook ongelooflijk veel energie.
+2/-0