Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV vernedert Galatasaray en wint met grote cijfers


Tijdstip
21 juli 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
RTL 7


PSV vernedert Galatasaray en wint met grote cijfers; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV vernedert Galatasaray en wint met grote cijfers

PSV heeft met zeer grote cijfers weten te winnen van Galatasaray. De nummer twee van Turkije werd in het Philips Stadion met 5-1 vernederd. Eran Zahavi maakte drie doelpunten, terwijl Mario Götze twee treffers voor zijn rekening nam.

PSV vloog uit de startblokken, want na anderhalve minuut lag de bal al voor het eerst in het doel. Eran Zahavi zette goed druk op doelman Muslera, wist de bal te veroveren en kon de 1-0 binnen schieten. Het zorgde dat het Philips Stadion voor het eerst in de wedstrijd ontplofte van vreugde en naar later bleek zeker niet voor het laatst.

Ook daarna bleef PSV heer en meester op het veld. Twee minuten na de openingstreffer kreeg Yorbe Vertessen al een enorme kans, maar hij schoot net naast het doel. Gezien het enorme veldoverwicht was het echter een kwestie van tijd tot de doelpunten zouden vallen. De Turken hadden vooral grote moeite om Noni Madueke te kunnen stoppen en hij was dan ook belangrijk bij de 2-0. Na ruim een half uur spelen zorgde wederom goed druk zetten van Zahavi voor het veroveren van de bal. Na een snelle counter kon de spits uit een pass van Madueke de 2-0 binnen tikken.

Voor de supporters in het Philips Stadion leek het wachten op de derde treffer, maar vlak voor rust wist Galatasaray vanuit het niets opeens de aansluitingstreffer te maken. Kilinc stond volledig vrij in het strafschopgebied en kon daardoor buiten bereik van Joël Drommel eenvoudig binnen koppen.

In de tweede helft was het spelbeeld echter hetzelfde als voor rust. PSV domineerde de wedstrijd volledig en al snel was het raak. Na een fantastische aanval en een heerlijke pass van Zahavi wist Mario Götze op schitterende wijze het derde doelpunt voor PSV te maken en de marge weer terug op twee te brengen.

Het duel leek daarmee gespeeld te zijn. PSV had de wedstrijd volledig onder controle en Galatasaray wist nauwelijks voor gevaar te zorgen. In de slotfase sloeg PSV echter nog twee keer genadeloos toe. Ietwat gelukkig schoot een terugkopbal van de Turken door, waardoor de bal in de voeten van Zahavi kwam. Hij kon doelman Muslera omspelen en maakte daarmee zijn hattrick. Voor de Israëliër was het zijn zevende doelpunt in de laatste drie Europese wedstrijden van PSV.

Het slotstuk van de avond was echter voor Götze. Een voorzet van Phillip Max werd door de Duitser weliswaar niet goed geraakt. In plaats van met zijn hoofd raakte hij de bal met zijn schouder. Doelman Muslera verkeek zich op de bal en via zijn hand belandde de bal in het doel. Wat vooral bij Götze, die in het verleden ooit de winnende in een WK-finale wist te maken, voor veel verbazing zorgde.


[video] Highlights PSV - Galatasaray


Eran Zahavi: 'Met Mario Götze samen kunnen spelen is een genot'

In gesprek met RTL kreeg Eran Zahavi de vraag welke van zijn doelpunten uiteindelijk de mooiste was. "Dat is heel lastig om te kiezen, want iedere goal is speciaal", aldus Zahavi. "Het belangrijkste is dat we een heel grote stap vooruit hebben gezet in onze teamprestatie en spirit. We hebben het vandaag goed gedaan."

De spits vond het geweldig om voor zoveel supporters te mogen spelen. "De sfeer was vanaf het begin geweldig, zelfs al tijdens de warming-up", zo gaf hij aan. "We hebben vandaag een geweldige teamspirit laten zien. Dat is het belangrijkste en zo willen wij spelen."

Zahavi liet niet alleen van zich spreken met drie doelpunten, maar had ook een geweldige assist op Mario Götze. "Scoren is altijd geweldig, maar het doelpunt van Mario was echt een geweldige teamprestatie", zei hij daarover. "Om met Mario samen te kunnen spelen is echt een genot. Hij maakt het voor mij zoveel makkelijker, dus ik ben heel blij."


[video] 'These are the craziest fans I've ever seen' | Interviews Ramalho & Zahavi


Roger Schmidt: 'Als je zo kan spelen in de eerste wedstrijd in een vol stadion ben je natuurlijk heel blij'

Roger Schmidt gaf na de wedstrijd in gesprek met RTL aan erg genoten te hebben van de sfeer op de tribunes. "Het was al erg lang geleden dat de supporters er bij waren in een officiële wedstrijd en het was vandaag heel belangrijk. Als je dan zo kan spelen in de eerste wedstrijd in een vol stadion ben je natuurlijk heel blij", aldus Schmidt. "We hebben heel goed gespeeld en een paar prachtige doelpunten gemaakt. We hebben een heel goede stap gezet om naar de volgende ronde te gaan, maar we zijn pas halverwege."

De trainer was vooral de spreken over de spirit in zijn ploeg. "We hebben in de praktijk gebracht waar we steeds op getraind hebben", zo gaf hij aan. "We zijn in 90 minuten niet gestopt om hun aan te vallen. We hebben veel ballen veroverd en hebben ze ook van ons doel kunnen weg houden, zodat ze amper kansen hebben gekregen."

Schmidt ging verder: "Het was vandaag ook heel belangrijk dat we lieten zien efficiënt te kunnen zijn, want dat was afgelopen seizoen vaak een probleem. We creëerden een hoop kansen, maar maakten er geen gebruik van. Dat was nu anders. We waren in staat om veel te scoren. Dit is zeker een goed resultaat na de eerste wedstrijd."

De Duitser kreeg ook de vraag waarom hij Mohamed Ihattaren niet liet spelen. "De situatie voor hem is hetzelfde als voor iedereen op de bank. Er zijn veel spelers geweest die geen speeltijd hebben gekregen", zei hij daarover. "Ik heb moeten beslissen welke elf spelers in de basis begonnen en welke spelers invielen. De vier spelers die invielen hadden we op dat moment nodig."

Schmidt kon zich dan ook totaal niet vinden in de vraag of het voor Ihattaren niet beter is om te vertrekken omdat hij toch niet mag spelen. "Maar dat geldt niet alleen voor hem, maar voor meerdere", reageerde hij daarop. "Het is niet dat hij een speciale behandeling verdiend. Het is voor alle spelers hetzelfde. Wij willen succesvol spelen. We hebben bij PSV grote doelen en het is aan mij om leiding te geven aan iedereen. Mohamed Ihattaren is voor ons een belangrijke speler. Ik hoop dat hij zich zo goed mogelijk ontwikkeld. Als hij beter is dan de andere spelers zal hij spelen, maar dat geldt voor alle spelers."


PSV stelt onderzoek in naar incidenten tijdens PSV - Galatasaray

Via de officiële website geeft PSV aan dat het een onderzoek heeft ingesteld naar enkele incidenten die zich tijdens de eerste helft afspeelden op de tribunes tijdens PSV - Galatasaray. De club heeft inmiddels al contact gehad met de UEFA en probeert na te gaan wat er exact is gebeurd.

Onder meer camerabeelden worden nagekeken en seizoenkaartgegevens worden nagegaan. "Wij doen momenteel onderzoek naar seizoenkaarthouders die de kaarten hebben doorverkocht aan de Turkse fans van Galatasaray. Dit was verboden. Zij die zich hier schuldig aan hebben gemaakt worden opgespoord en tegen hen zullen wij maatregelen treffen", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.


Karakteristieken

Uitslag: 5-1 (2-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Eran Zahavi ('2)
Goal
2-0 Eran Zahavi ('35)
Goal
2-1 Kilinc ('42)
Goal
3-1 Mario Götze ('51)
Goal
4-1 Eran Zahavi ('84)
Goal
5-1 Mario Götze ('88)
Scheidsrechter
Hernandez (Spa)
Toeschouwers
23.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Galatasaray: Marcao ('74)
Kaart
Galatasaray: Luyindama ('78)

Opstelling PSV

Yorbe VertessenEran ZahaviNoni Madueke


Ibrahim SangaréMario GötzeMarco van Ginkel


Philipp MaxOlivier BoscagliAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'62 Davy Pröpper voor Marco van Ginkel
'62 Cody Gakpo voor Yorbe Vertessen
'76 Ryan Thomas voor Noni Madueke
'90 Pablo Rosario voor Eran Zahavi


Opstelling Galatasaray

BabelAkturkoglu


KilincKaraTuran


BayramMarcaoOzturkLuyindamaSekidika


Muslera

Wissels:

'61 Feghouli voor Turan
'61 Mohamed voor Babel
'61 Akgun voor Ozturk
'89 Falcao voor Akturkoglu
'89 Tasdemir voor Kilinc


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 4-1 (2-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 3-1 (2-0)
 4 3-1 (2-0)
 4 3-1 (1-0)
10  4 3-1 (1-0)
11  4 3-1 (1-0)
12  4 3-1 (2-0)
13  4 3-1 (1-0)
14  4 2-1 (1-0)
15  4 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.57. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Eran Zahavi (106 -> 5,0)
2. Mario Götze (71 -> 4,0)
3. André Ramalho (15 -> 3,0)
4. Noni Madueke (13 -> 2,0)
5. Marco van Ginkel (11 -> 1,0)
6. Ibrahim Sangaré (9 -> 0,0)
7. Olivier Boscagli (3 -> 0,0)
7. Mohamed Ihattaren (3 -> 0,0)
9. Phillipp Mwene (2 -> 0,0)
10. Davy Pröpper (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
11. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
11. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
11. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
11. Luis Felipe (0 -> 0,0)
11. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Justin De Haas (0 -> 0,0)
11. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Philipp Max (0 -> 0,0)
11. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
11. Joël Piroe (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
11. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Vincent Müller (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
11. Adrian Fein (0 -> 0,0)
11. Donyell Malen (0 -> 0,0)
11. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
11. Nick Viergever (0 -> 0,0)
11. Sam Lammers (0 -> 0,0)
11. Joël Piroe (0 -> 0,0)
11. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
11. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
11. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
11. Amar Catic (0 -> 0,0)
11. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
11. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
11. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
11. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
11. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
11. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
11. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
11. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
11. Toni Lato (0 -> 0,0)
11. Bruma (0 -> 0,0)
11. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
11. Joël Drommel (0 -> 0,0)
11. Bruma (0 -> 0,0)
11. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
11. Dante Rigo (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Ik hoop dat PSV goed ingespeeld is en er meteen staat. Ben zeer benieuwd voor welke spelers gekozen gaat worden en hoe het team gaat spelen.
Liefst een winst met marge zodat we bij Galatasaray-uit wat marge hebben.
Vorig jaar was het team verdedigend niet stabiel, en konden we zo 2 doelpunten tegen krijgen, dus ik hoop dat daar nu flink wat aan is verbeterd.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ingespeeld of niet gas erop! Tegen PAOK lieten ze fris voetbal zien! Enige wat ik niet hoop is weer vele kansen missen!! Da's tot nu toe niet echt verbetering. Eendracht maakt macht 👊
+1/-0

2 jaar geleden
Hadden we gakpo niet na de voorrondes een week extra vakantie kunnen geven? We strijden een heel seizoen om de cl te bereiken, maar op het moment dat we de belangrijkste wedstrijd moeten spelen missen we een van onze beste spelers. Kan dat niet tijdens een wedstrijd tegen Emmen worden ingehaald en twee weken vakantie na het EK?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Helemaal mee eens. Deze wedstrijden zijn de belangrijkste wedstrijden van het jaar en kunnen dit seizoen al maken of breken.
CL halen maakt dit seizoen financieel gezien al een succes, en zorgt voor een gat t.o.v. AZ en Feyenoord. Ik zou nu alle spelers hebben opgesteld, en dan in de groepsfase spelers vakantie hebben gegeven. Belachelijk trouwens dat de voetbal-kalender zo vol is dat het op deze manier moet. Was nog erger geweest als het Nederlands elftal succesvol was geweest op het EK.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb hier ook een vreemd gevoel bij. Financieel gezien en op lange termijn zijn deze 3 CL tweeluiken de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen. En dan missen we drie belangrijke basisspelers omdat er één nog niet lang genoeg vakantie heeft gehad en twee anderen misschien verkocht worden als er iemand met een serieus bod komt (vergeet niet dat het niet mee spelen van Malen en Dumfries onze onderhandelingspositie ook niet ten goede komt). Voor hetzelfde geld (niet dus) vliegen we eruit tegen die Turken, worden Malen en Dumfries niet verkocht en komt Gakpo met een kater terug van zijn vakantie. Dan baal je toch als een stekker!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Er zal toch ook wel arbo zijn voor voetballers die schrijft dat voetballers een X aantal weken aaneengesloten vakantie moeten hebben. Aangezien je na zo een vakantie altijd weer opgetraind moet worden is het op lange termijn logisch dat Er dat aan het begin van het seizoen doen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik zie nu dat hij toch al vorige week in training is gegaan en ook bij de selectie zit. Top dat het toch zo geregeld is.
+1/-0

 
2 jaar geleden
😆 vooruit, komt straks de boel beslissen...
+2/-0

2 jaar geleden
Tegen PAOK speelden we echt uitstekend. Maken we nu ook nog eens de kansen af zie ik ons dit varkentje wel wassen. Het blijft enorm spannend, maar Schmidt heeft ons afgelopen seizoen toch ook wel kunnen verbazen met een groepswinst in de EL na jaren van opeenvolgende Europese blamages. Ik heb er enorm veel vertrouwen in. Er staat een beter team met veel meer voetballend vermogen dan ik grote delen van het afgelopen seizoen. 90 minuten goed voetbal wordt de nieuwe standaard bij PSV. Op naar de CL!!!!
+5/-0

2 jaar geleden
Niet om het een of ander of om de zaak te jinxxen, maar dit wordt gewoon 5-0. Uit een klein verlies en door naar Celtic, let's go!
+2/-0

2 jaar geleden
Ben benieuwd of we met Cody in de basis gaan starten, of dat hij later nog invalt (afhankelijk van de stand).
+1/-0

2 jaar geleden
Ben zeer benieuwd hoe we er nu "echt" voor staan. Hoop echt dat het allemaal de goede kant op valt, zou wel weer eens lekker zijn.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik zet laag in, minimale overwinning, maar heb ook een aardig gevoel erbij. Wij hebben, zeker thuis, een goed track record tegen Turkse clubs in het algemeen en Galatasaray in het bijzonder. Dus wellicht? Ik kan mij die allereerste nog zéér goed voor de geest halen, stadion voor ongeveer de helft gevuld met Turken en PSV dat in de slotfase gedecideerd het verschil maakt met (achteraf gezien) antiheld Adick Koot als matchwinner. Zou wederom prima uitslag zijn!
+2/-0

 
2 jaar geleden
In die tijd gingen spelers pas naar het buitenland als ze een jaar of 25 waren. Toen hadden we in Nederland nog teams met veel ervaren spelers erin, die wisten wat ze moesten doen in wedstrijden met druk.
Een speler als Malen vind nu al dat hij naar het buitenland moet, terwijl hij bij PSV nog niet een seizoen constant een hoog niveau heeft gehaald, en echt leiding aan PSV heeft gegeven.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik snap dat ook niet. Malen heeft hartstikke veel potentie, maar komt nu bij Dortmund binnen na een persoonlijk wisselvallig seizoen zonder prijzen. Hij zal toch ook wel begrijpen dat je met een topscorerstitel + kampioenschaal op zak en hogere transfersom totaal anders binnenkomt. Dan heb je gelijk veel meer credits en belandt je niet direct na twee mindere wedstrijden op de bank. Maarja, hij kan daar 4x zoveel verdienen, dat zal wel tellen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
PSV moet (weer) zorgen dat het zo interessant wordt om te zeggen: ik blijf nog 1 jaar en ga dan cashen...
Ik heb wel het idee dat we weer die kant op gaan... echter met die idioterie qua tranfersommen en salaris is het moeilijk om spelers te verleiden, dat kan alleen als wij als PSV weer Europese subtop worden...

En ik geloof nog steeds dat zoiets mogelijk is met goed proactief beleid en op tijd vernieuwen, scouting en het nieuwe jeugd beleid sinds 2012!
+2/-0

 
2 jaar geleden
Hoe lullig het ook klinkt, laten we een voorbeeld nemen aan onze Amsterdamse vrienden. Die hebben het ook goed voor elkaar. Al denk ik dat er flink gevloekt gaat worden in de bestuurskamer als het CL geld straks gedeeld moet worden met PSV. Ik denk/hoop dat we net op tijd het tij hebben kunnen keren en dat we aan kunnen haken bij de nieuwe CL opzet, die ons ook veel geld op moet gaan leveren. Als we die boot missen zijn we definitief klaar en staat al het zilver jet komende decennium in Amsterdam. Het draait allemaal om geld, met geld koop je succes en met succes ben je aantrekkelijker voor spelers. We hebben het op organisatorisch niveau de afgelopen jaren gewoon heel slecht gedaan, veel slechte beslissingen gemaakt, maar ik heb er echt alle vertrouwen in dit jaar. CL is zo belangrijk.
+1/-0

 
Komende twee of drie seizoenen zijn cruciaal voor de Nederlandse clubs in Europa. Als er vergelijkbaar (of liefst beter natuurlijk) wordt gepresteerd zoals vorig seizoen kun je vanaf volgend seizoen een serieuze aanval doen op de plekken van Frankrijk en Portugal en een tweede rechtstreekse ticket voor de groepsfase van de Champions League veilig stellen.

Het gat lijkt nu nog enorm met een achterstand van 12 en 11 punten. Na dit seizoen zou dat opeens 4 en 3 punten worden omdat dan het Osijek-jaar wegvalt (toen Ajax in dezelfde ronde ook werd uitgeschakeld door Rosenborg). Presteer de komende seizoenen als Nederland zijnde minstens zo goed zoals afgelopen jaar (minimaal twee clubs die overwinteren in Europa) en je maakt een goede kans om tenminste die zesde plek te pakken. Als het vervolgens ook nog zou lukken om die vijfde plek te pakken, heb je direct drie tickets voor de groepsfase binnen.

Mocht PSV overigens dit seizoen de groepsfase halen zal het vloeken in Amsterdam ook wel meevallen. Sinds de verdeling van die gelden een paar seizoenen geleden op de schop is gegaan, is het vrij te verwaarlozen wat je als (Nederlandse) clubs zou moeten verdelen als er meerdere clubs in de groepfase zouden zitten. VI had vorig jaar nog een artikel dat het nog geen miljoen euro was wat Ajax zou mislopen indien ook AZ in de groepsfase zou komen. Wat natuurlijk heel anders is dan wat er tot een paar jaar terug het geval is. Dan had je het meteen over zo'n 10 miljoen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Van dat geld wist ik niet. Dacht dat het nog steeds onder de deelnemers uit 1 land verdeeld werd. In ieder geval belangrijk om het te halen en de eerste stap is vanavond op formidabele wijze gezet.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb er zin in. In stadion aanwezig.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Geen Teze en Gakpo (laat staan Malen en Dumfries) + Zahavi = jammer. Hopelijk kunnen zij het waarmaken maar wat mij betreft zeker niet de beste spelers. Dan maar als eenheid
+1/-0

2 jaar geleden
Zie het met deze opstelling zwaar in... Geen Gakpo en Teze... Maar goed laat me graag verrassen!
+1/-0

2 jaar geleden
ik verwacht genoeg wissels vanavond.

ik voorspel Gakpo, Teze en Rosario :)

En Gotze speelt ook geen 90 minuten -> Mo
+1/-0

2 jaar geleden
Zeker niet ontevreden met het spel. Dit ziet er vrij aardig uit allemaal als je het mij vraagt.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Zie veel goede dingen. Helaas ook weer vertrouwde zaken(Sangare)

Edit:Hij herpakt zich goed 2e helft.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik heb het idee dat Max het tempo niet goed aankan ... komt vaak te laat mee terug van voren om mee te verdedigen.
+1/-0

2 jaar geleden
Gaat nog niet zo verkeerd, al is het tempo laag. Enige jammere aan dit systeem (vind ik) is dat Sangare teveel aan de bal komt. En daar kan hij niet veel mee. Hij moet afpakken en inleveren bij een medespeler, niet zelf een aanval op proberen te zetten. Nog een goal erbij graag, buffer van twee lijkt me geen overbodige luxe.
+2/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Uitstekend PSV. Er staat echt een collectief en Galatasaray komt er bijna niet aan te pas. Ongelofelijk dat die ene bal op goal er weer invliegt, maar die gozer stond ook vogel vrij. Iets meer kansen creëren zou prettig zijn en Vertesseen moet echt eens gaan scoren. Je moet vandaag toch met 3-1 of 4-1 van het veld lopen. Tegen deze ploeg hoef je er echt niet uit. Die Zahavi begint toch een fenomeen te worden hoor. Begrijp niet dat mensen hem hier liever zien vertrekken.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Zahavi is misschien een wat vreemde vogel, maar hij twee kansen gekregen en ze lagen er beide in. Dat doet hij wel vaker in de topwedstrijden.

Ik ben ook zeer tevreden met wat ik zag. PSV is goed ingespeeld voor een 1e wedstrijd. Madueke speelt goed en breekt de verdediging goed open.
Vertesseen heeft nog steeds moeite om de kansen af te maken, maar die kan door gakpo worden vervangen.
Ik had graag Teze op de back gezien. Die heeft in zijn 1e jaar basis bijna geen fout gemaakt.
Gewoon deze lijn doortrekken, gelukkig telt het uitdoelpunt nu niet meer dubbel.
+1/-0

2 jaar geleden
Behoorlijke eerste helft. 37 minuten heel scherp in het drukzetten. Even de druk eraf en hij ligt in het mandje. Wat me opvalt: Max 3x gevaarlijk balverlies, oogt vermoeid. Madueke klasbak, maar loopt bij balverlies geen meter te veel. Vergelijk dat eens met de inzet van Vertesen (maar die mist dan weer het killersinstinct). Middenveld aardig, maar wat mij betreft nog iets te afwachtend, ik hoop op iets directer spel in de 2e helft.
+2/-0

Ben niet te spreken over Max, valt me echt tegen.
+2/-2

2 jaar geleden
Wat een sfeer, hier zaten veel mensen op te wachten. Hopelijk nog 2 goals!
+2/-0

2 jaar geleden
Götze scoort geweldig ! Wat een techische bal.
+2/-0

2 jaar geleden
Heerlijk!! Krijg er steeds meer vertrouwen in ...

Gotze mag eraf ... Cody lekker minuutjes laten maken.
+2/-0

2 jaar geleden
Van alle oefenwedstrijden tegen amateurs was dit wel de leukste 😂
+10/-0

 
2 jaar geleden
Klopt helemaal. Wat die Turken lieten zien aan voetbal had meer weg van een balletvoorstelling. Ze hadden alleen geen jurkjes aan. Vooral die keeper met twee blunders.
Dus is het zaak het hoofd koel te houden in het oververhitte Istanbul, want ze zullen er alles aan gaan doen om de schande in Eindhoven ongedaan te maken. Ze hebben niets meer te verliezen.
+1/-0

2 jaar geleden
Hele lekkere overwinning dit, maar wat zijn die Turken godsamme slecht zeg 😂
+2/-0

2 jaar geleden
Vooral die laatste was lekker, 38(!) geslaagde Passes voor de bal in het netje viel. Genoten vanavond.
+3/-0

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Oldskool dynamo kiev aanval was dat inderdaad!
+3/-0

2 jaar geleden
Heerlijk gevoetbald,gewoon Trots!
+4/-0

 
2 jaar geleden
Precies dat!! Eindelijk weer eens een brede grijns na een wedstrijd.
Tuurlijk valt er nog best wat op aan te merken, maar kom op hee 5-1.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Precies dat!! Eindelijk weer eens een brede grijns na een wedstrijd.
Tuurlijk valt er nog best wat op aan te merken, maar kom op hee 5-1.
+1/-0

2 jaar geleden
Ze speelden een wereldpartij, maar ik vind het toch vervelend blijven dat we er nog 1 tegen krijgen en dat er wel een paar gelukkige goals bij zaten.

Wel gewoon heerlijk dat het hier gelijk afgemaakt wordt, want dan kan volgende week Ihattaren in de basis en zich maar laten bewijzen. Dan wordt ook hopelijk Madueke niet gelijk weggekocht, want dat zijn toch wel de spelers waarvoor je de tv aan zet!

Ook Sangare speelde een fantastische wedstrijd. Hopelijk kan die dat vast blijven houden met naast hem van Ginkel of Propper.

De volgende tegenstander(s) zullen het niet leuk vinden dat ze PSV gaan treffen.
+3/-0

2 jaar geleden
1 woord: WAUW

Wat n heerlijke avondje... dat er maar vele mogen volgen!
+3/-0

 
2 jaar geleden
Lekker sfeertje ook,en Zahavi on fire!
Op deze wijze geen Luuk nodig.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Ik ben een fan van Luuk, maar met Götze + Zahavi heb je geen Luuk meer nodig. Je kan Luuk niet op de bank gaan zetten.
We hebben al zoveel spelers...
+1/-0

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Fantastisch deze wedstrijd.. 90 minuten lang genoten!
+3/-0

 
2 jaar geleden
ze hielden het afjagen nu ook 90 minuten vol !
+1/-0

2 jaar geleden
Heerlijke wedstrijd. Team prestatie pur sang. Zahavi komt veel beter tot z’n recht. Geen plek meer voor pure individualisten, tijd voor teamspirit!!!
+6/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Zucht: iedere wedstrijd weer dat gezever over Ihattaren. Kunnen we daar niet mee stoppen? Wie wil je er voor hem uithalen dan? Gotze? Madueke?

Ja: Schmidt had hem voor Madueke kunnen brengen, maar wat Schmidt zegt klopt. Voor iedereen geldt hetzelfde: alles geven voor PSV, het team voor je eigen ego zetten en in de trainingen laten zien dat je beter bent dan de spelers die voor je in de pikorde staan.

En ja: Mo heeft zijn best gedaan en is afgetraind; maar eigenlijk is dat niet zo heel bijzonder….. toch?
+9/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Naja. Die Thomas heeft bijna alles fout gedaan dus of dat nou een terechte keuze is boven Mo, daar heb ik altijd wel mijn vraagtekens bij. Niet mijn speler, ook al werkt ie hard.

Als je nog iets met hem wil dan had ik hem in deze feestwedstrijd nog laten mee beleven. Maar misschien is Schmidt wel met een psychologisch spel bezig om hem tot het bot te tergen en het beste eruit te halen.

Al met al een top pot. Buiten de uitblinkers die iedereen al zag, moet ik toch ook een speciale vermelding maken voor nieuweling Mwene, ik snapte vooraf en tijdens de oefenmatches niet waarom ie boven Teze in de pikorde stond, maar die heeft vanavond een heel goeie pot gespeeld in defensief en aanvallend opzicht.
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Aardig potje.

Fijne toss ook, na rust onze kant op.

Ze Yid & ze Dzjermen, just good friends!

Lechaim! ZUm Wohl!

(later meer)
+2/-1

2 jaar geleden
Heel eerlijk kneep ik hem wel van te voren. Maar heb veel goeie dingen gezien. Vond het niet meer zo veel een ren je rot show wat we vorig jaar wel veel zagen. Mijn lichtpuntjes Ramalho, Mwene, Ginkel en het systeem waarbij het stabieler lijkt. Zahavi Madueke en Gotze natuurlijk ook erg goed maar daar verwachte ik het ook van.
+1/-0

2 jaar geleden
Fijne wedstrijd! Heerlijk om weer met veel man er te zijn.

Dik minpunt van de avond ; supporters die vinden dat ze vanaf oost tot over de dug out heen, richting zuid moesten om te knokken. Walgelijk.
+4/-3

 
2 jaar geleden
Inderdaad - geweld gebruiken is echt not done.
Als je echter bij elke andere club tussen het thuispubliek gaat zitten provoceren dan ben je ook al lang naar buiten geescorteerd door de suppoosten.
+5/-1

 
2 jaar geleden
Provoceren is wat achterlijke idioten doen. Wat bezielt hun om daar naar toe te lopen. Hadden kinderen tussen kunnen zitten. Als PSV ballen heeft krijgen ze allemaal een stadionverbod!!!!!
+2/-3

 
2 jaar geleden
Zaten kinderen tussen. Zat op vak F en een vader rende met zn dochter onder zn armen weg. Was geen aardig beeld om te zien
+1/-0

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Vechten is nooit goed, maar ben blij dat zij wel ingrepen (op een verkeerde manier weliswaar), daar waar de stewards en PSV bestuur het nalieten en hadden kunnen voorkomen!!! Provoceren op deze manier hoort ook niet in het stadion, psv tolereert dit al te lang zoals iedere thuis wedstrijd tegen Feyenoord.

Maar voor mij persoonlijk is dat echt niet waar ik aan denk als we het over deze wedstrijd hebben… psv speelde een topwedstrijd. Er is nog veel werk aan de winkel maar met een Gotze, zahavi, vGinkel, Boscagli, Gakpo en Noni gaan we zeker grote stappen maken dit seizoen. Wat heb ik genoten.!! Op naar woensdag en dan hopelijk Celtic!!!
+2/-1

 
Minpunt is vooral voor PSV die het toelieten dat er tientallen Turken in het stadion zaten. Het gaat keer op keer mis met provocerende supporters van de bezoekende club op het thuisvak. Niet dat ik geweld goed praat, maar het was een kwestie van tijd om te wachten tot er vanuit de supporters een keer echt ingegrepen zou gaan worden. Niet dat het overigens veel geholpen heeft uiteindelijk, want in de tweede helft zaten de meeste Turken weer op 'hun' plek.
+5/-1

 
2 jaar geleden
Bij PSV zijn de supporters van de bezoekende club over het algemeen zo vrij als een vogel terwijl de eigen supporters regelmatig vogelvrij verklaard zijn.

Afdeling Vuiligheidszaken: same old same old.
+5/-0

 
Ik zag al een nieuwsbericht voorbij komen bij RTL met een reactie van PSV dat ze gaan onderzoeken wat er gebeurd is. Ik durf de voorspelling wel aan dat uit dat 'onderzoek' niet naar voren komt dat de club zelf flink heeft gefaald en mensen toe heeft gelaten die er helemaal niets te zoeken hadden. Als je vervolgens ook nog gaat provoceren, weet je dat je mag gaan rennen.

Maar nee, het ligt natuurlijk allemaal aan die 'randdebielen' op Oost :denk Het is zonde dat je niet op hun kunt stemmen bij de Man van de Wedstrijd-verkiezing, want dat hebben ze volkomen verdiend.
+6/-2

 
2 jaar geleden
Ja aan wie anders? Dat zijn gewoon Eindhovenaren die voor Galatasaray zijn. Laat ze toch. Op het veld moet je dat soort lui verslaan niet op de tribune.
+4/-3

 
Eindhovenaren die voor Galatasaray zijn horen in het uitvak en door de UEFA is het verboden dat er uitsupporters mogen zijn. Ze hadden daar dus niks te zoeken. Als je vervolgens ook nog gaat provoceren weet je dat je bezoek gaat krijgen.
+4/-1

 
2 jaar geleden
Och wat een slechte verliezer ben jij zeg. Dat je je zo laat kwetsen omdat een ander wat juicht. Hoe vaak zouden zij de kans hebben hun club live te kunnen zien? Het moet toch wel kunnen dat iemand met zn kind naar Gala wil kijken zonder bang te zijn klappen te krijgen als zn kind gaat juichen? Behandel andere zoals je zelf ook behandelt wilt worden.

Ik snap niet waarom iedereen daar zoveel last van heeft. En laat anders de club dat oplossen, doen ze het niet dan ga proberen met de club erover te praten. Maar het heft in eigen hand nemen en met geweld gaan spelen is toch niet de oplossing?
+1/-1

 
2 jaar geleden
Nee. Bij PSV mag je nog geen scheet laten of er staan 3 stewards in je nek te hijgen. Er is vooraf duidelijk gezegd, Turkse (galatasaray) fans mogen er niet in. Als ze dan toch komen, lopen ze een risico, helemaal door als groep (althans een aantal) te provoceren. Als PSV, ondanks vooraf aangekondigde maatregelen, niets doet, dan snap ik dit volkomen.
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dan geef je dit wanbeleid (alsnog die fans toelaten en structureel psv fans harder straffen dan uitfans, een punt dat ik hier vaker terug zie komen.) alsnog weer aan bij de club tot ze je gezeik helemaal beu zijn en er echt iets mee gaan doen. Maar zelf rechtertje gaan spelen omdat je je misdeeld of niet gehoord voelt snap ik niet.

De fout zit bij de club en niet bij die 'uitfans'. Ga daar je klacht doen en ga niet die fans meppen
+1/-0

 
2 jaar geleden
Echt een trieste reactie. Ik zag net beelden op Facebook van een Turkse meneer die met zijn dochtertje moest vluchten voor die malloten. Dat kan je op geen enkele manier goedpraten. Ik hoop echt dat hier hard tegen opgetreden gaat worden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik hoop dat die Turken tot de laatste seconde zijn gebleven en alles goed hebben bekeken. Kunnen ze er weer ff tegen na deze Gala voorstelling!
+5/-0

 
2 jaar geleden
Mooi gevonden, Gala voorstelling, zéér spitsvondig.

Had er één van mij kunnen zijn, chapeau.
+2/-0

2 jaar geleden
De filosofie van Schmidt kwam er vandaag voor de volle 100% uit, dat verklaart de geweldige wedstrijd. Als je zo intens pressing kunt spelen, bijna 90 minuten, krijgt een tegenstander geen lucht en gaan ze fouten maken. Doelpunt van Galatasaray was echter een perfect snel uitgevoerde aanval over vele schijven, dat was moeilijker te verdedigen. Ramalho en Mwene zijn prima aanwinsten.
Dissonant waren die randdebielen die van Oost over de hekken sprongen en als zombies naar de hoofdtribune renden om blijkbaar een punt te drukken.... Hopelijk staan ze allemaal op film en krijgen ze een lang stadionverbod. Dat soort volk is geen supporter en kan als kiespijn in het stadion gemist worden.
+4/-5

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Gewoon kwestie van actie-reactie.

Zouden toch geen uitsupporters toegestaan zijn bij voorrondes?

Als je als PSV-supporter volgende week in Istanbul luidkeels een doelpunt van PSV gaat bejubelen kan je "ze" ook geheid verwachten, alleen dan een stuk erger (remember Leeds 2000).. zo werkt het nou eenmaal. Verder viel het vanavond op dat vlak reuze mee, een schermutseling, meer was het niet.

Protect your own home, stand your ground.
+8/-2

 
2 jaar geleden
"een schermutseling, meer was het niet". Ik merk wel dat jij op TV hebt gekeken en niet in het stadion was.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als je langer actief bent hier, weet je dat killer overal bij is.
Groot gelijk dat die Turken flink aangepakt warden. PSV Veiligheid stelt altijd alles in het werk om eigen fans te pakken om pietluttigheden, nu mag het omgekeerde ook wel een keer gebeuren!
+2/-0

 
2 jaar geleden
En als de beveiliging dat niet doet neem je zelf maar die taak op je of wat? Wat een onzin
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik beschouw dit als een uiterst beledigende insinuatie. Verder laat ik het maar hierbij en sluit mij aan bij de woorden van onder meer SouBa.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een bullshit praat jij zeg. Dus omdat je bij gala ook klappen zou krijgen vind je nu dat zij dat ook verdiende? Hou toch op. Wat voor slechte waardeloze verliezer ben je als niet een tegen gejuich van een ander kunt? We stonden zelfs gewoon nog voor met 2-1. Laat die mensen juichen. Hoe vaak krijgt een nlse turk de kans om zijn favoriete clubje te zien spelen in nederland?

Tuurlijk kun je je uit fatsoen in houden als het gaat om juichen maar als je dat niet doet betekent toch niet dat je afgeslagen moet worden?

Kun je er nog stoer een engels zinnetje neerzetten alsof het een oorlog is ofzo maar doe gewoon normaal en behandel iedereen zoals je zelf ook behandelt wilt worden. Je wilt bij een uitwedstrijd toch ook een goal van psv willen vieren zonder klappen te krijgen. Ga toch weg met je protect own ground. Het is hier niet the deep south
+3/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Als jij niet begrijpt waar het om gaat en hoe e.e.a. werkt, heeft het geen zin om de discussie aan te gaan.

Bottom line is dat uitsupporters (tijdens voorrondes nog) verboden zijn. Nou snap ik best dat je die regel waar mogelijk tracht te omzeilen. Zou ik óók doen, sterker nog, doe ik ook.

Maar dan dien je je wel als gast te gedragen, dus met respect jegens de gastheer (lees: PSV & haar supporters). Doe je dit niet, ook goed hoor, maar dan weet je wat eventuele consequenties kunnen zijn.
+4/-5

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Bottom Line is dat supporters mogen juichen als ze blij zijn om n doelpunt in een stadion, ongeacht voor welke club je bent. Zoiets heet sportiviteit en verdraagzaamheid. Bottom Line is dat je dat maar moet respecteren. Bottom Ine is dat je je gedraagt en niet als een complete debiel misdraagt in een stadion. Bottom Line is dat jij 'het niet snapt' hoe het werkt een supporter te zijn blijkbaar. Je zo schandalig misdragen hoort daar blijkbaar bij. En vertel niet nogmaals dat omdat je al zo lang supporter dat je dat dus beter weet dan ik, en jouw mening belangrijker is, want ik kom echt wel langer dan jou in het stadion.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Kan jij mij uitleggen waarom er uitvakken zijn gecreëerd in voetbalstadions en waarom er gisteren ondanks een verbod op uitsupporters tijdens de voorrondes, tóch supporters van Galatasaray, nota bene zicht- & hoorbaar, aanwezig waren in het Philips Stadion?

En wat de relevantie hier is van al dan niet langer naar PSV te gaan kijken, die vat ik even niet. Jij vindt jezelf belangrijk(er dan anderen)?
+3/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat snap ik maar sinds wanneer is juichen respectloos?

Vertel me dan eens hoe het werkt en hoe e.e.a gaat? Mensen meppen omdat ze juichen hoort? Aggressief worden omdat ze niet als standbeelden blijven zitten als hun club scoort is de bedoeling of?

Als ik je hier zie praten zou het me niet verbazen als jij zelf ook tussen die jongens zat die over de hekken sprongen. Eindelijk lekker rellen. Allemaal zwarte kleren aan als echt gangsters
+3/-0

 
Lees je nou gewoon niet? Het probleem zit helemaal niet in het juichen. Het probleem zit in het provoceren ná het juichen. Als je als uitsupporter in de thuisvakken zit en vervolgens gaat provoceren (dus niet juichen, zeg het nog maar een keer zodat je er zeker niet over heen leest) kun je in 9 van de 10 stadions verwachten dat je dat je kan vertrekken.
+5/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nee je hebt gelijk. Als je provoceert verdien je stoten. Mijn fout. Lange tenen?🤨 imo is beide niet een reden om maar te gaan meppen. Fucking kinderen zaten daar.

Edit: de club had het gewoon moeten deescaleren en die mensen zonder waarschuwing moeten weghalen. Bij binnenkomst hadden ze miss direct de waarschuwing kunnen geven van 'juich ingetogen voor de zekerheid maar ga niet provoceren anders zetten we je eruit'. En daar vervolgens ook naar moeten handelen als de situatie zich toonde. Imo is de club de grootste fout geweest in dit alles aangezien die wisten dat er 10% randdebielen (lees die turkse fans maar vooral ook die gekken die vanuit oosten kwamen rennen) in het stadion aanwezig waren
+2/-1

 
2 jaar geleden
Nogmaals je weet klaarblijkelijk écht niet waarover je het hebt. Geeft niet maar dan heeft welke discussie dan ook hieromtrent geen zin. Bezoek jij weleens uitwedstrijden, ik bedoel buiten combi om?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik ben het volledig met killer eens!

Ik zal me nader verklaren: als kind van 11 samen met een vriendje van me voor OOST tegen een ME busjes gedrukt door 20 boze Besiktas supporters na de uitschakeling tegen ONS PSV en in een ander duel, ook in ons stadion, iets recenter tegen Galatasaray op een haar na een fakkel uit het uitvak in mijn nek gehad vanuit MM. Kortom, voor mij reden genoeg om kaf en koren te scheiden en als PSV Veiligheidszaken de zaken eens OP VOORHAND te regelen. Voorkomt een hoop ellende.

Ben zelf ook fanatiek genoeg en kan wel voor mezelf op komen, maar soms is voorkomen beter dan....
+2/-0

 
2 jaar geleden
Bij die bewuste thuiswedstrijd tegen Besiktas (2-1) liepen Turken met getrokken messen in het oude suphome ofwel gewoon de kantine aan de Zuidkant - Frederiklaan en dus niet Mathildelaan - en stonden ze tevens massaal op de L (laatste jaar van deze mooie lange staantribune), hetgeen de gehele wedstrijd én daarna voor een uiterst grimmige & explosieve atmosfeer zorgde.

Dan vond ik de allereerste tegen Galatasaray, ouverture van ons Gouden seizoen, weer wél mooi. Toen was de verhouding in het stadion (capaciteit 27.000) voor mijn gevoel rond de fifty-fifty - 14.000 PSV, 13.000 Gala, maar kan ook zomaar andersom zijn geweest - maar toen had het wel wat en liep het nooit écht uit de hand. Speelde natuurlijk ook mee dat PSV in de grandioze slotfase eindelijk wist door te drukken en het verschil maakte: 3-0... hoewel de Turken 2 weken later nog verdomd dichtbij kwamen, de 2-0 binnen de eerste 20 minuten bleek gelukkig ook de eindstand (gelukkig is de marge nu dubbel). Die uitwedstrijd was in de voormiddag en niet rechtstreeks op tv maar via flitsen op radio te volgen, hetgeen bepaald geen pretje was, bleek uiteindelijk mijn enige gemiste wedstrijd dat seizoen.

Maar goed, wij dwalen af... wedstrijden tegen Turkse clubs leveren altijd behoorlijke "feestjes" op, maar ja het geeft zo'n rommel hè?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Niet mee eens, als er een groep Turken voor mij zit te juichen, iets te uitbundig, dan kunnen ze van mij een reactive verwachten. Ik irriteer mij daar dan aan ja.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Geen aandacht aan besteden lijkt me beter, overigens snap ik het punt van RIS & killer hierboven ook goed, er wordt wel heel laconiek omgesprongen met de belangen van onze supporters itt randdebielen van de tegenstander...
Dat laatste heb ik meerder malen meegemaakt... echt heel krom!

Op gegeven moment heeft de harde kern toch de klootzakken van Fnoord aangepakt die altijd onze stad liepen te verzieken (ook vaak genoeg meegemaakt); daar ben ik ze nog altijd erkentelijk voor; iets met zachte heelmeesters...
+4/-1

 
KatC (geschorst)
2 jaar geleden
De moraalridders van dit forum komen weer janken. Uitsupporters mogen altijd alles in het stadion. Goed dat deze kebabvreters gecorrigeerd zijn.
+6/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Moraalridders @katc?? Suppoosten stonden bij het hek om die apen(zo gedroegen ze zich ja) tegen te houden, maar duwden de suppoosten weg en ook nog slaan, eigen(!!) suppoosten hè. Dit heeft niets met supporters te maken, maar een stel mongolen die een voetbalwedstrijd in een stadion misbruiken om eens lekker te rellen. Gaan die zogenaamde 'supporters' de eventuele boete van de UEFA ook betalen?? Je gedraagt je gewoon in een stadion net als 99% van alle andere bezoekers die zich met recht wèl supporters mogen noemen. Dat gedogen van jou en anderen hier is nu precies wat er mis is in de maatschappij vandaag de dag.
+6/-3

 
Diezelfde suppoosten hadden bij de ingang al hun werk moeten doen. Dan hadden er geen provocerende Turken in het stadion gezeten en zaten er alleen mensen die er daadwerkelijk iets te zoeken hebben
+4/-1

 
2 jaar geleden
Dus het lag aan de suppoosten......
+2/-1

 
Onder andere ja. Suppoosten die niet bepaald voor het eerst opzichtig gefaald hebben bij de ingang, Turken die aan het provoceren waren en ja, ook aan degenen die uiteindelijk door het hek zijn gebroken en die kant zijn opgerend.

Het werd echter onderhand eens tijd dat er wordt ingegrepen in het stadion. Het is iedere keer weer raak met provocerende supporters van uitploegen die op vakken zitten waar ze niet horen te zitten. Als PSV het met de braafste jongetje van de klas mentaliteit maar iedere keer toe blijft staan, komen de supporters zelf wel in actie.
+4/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Je wilt iedere turk gaan vragen of ze gaan provoceren en als ze ja zeggen, als ze dat al zeggen ga je ze de toegang weigeren? Of ga je standaard iedere turk weigeren? Ben je de realiteit een beetje uit het oog verloren?

Ik snap de frustraties als die uitfans de hele tijd de kwade uithangen en de thuisfans zwaardere straffen ervoor krijgen maar je zult er doorheen moeten bijten en erboven blijven staan. Verlagen naar dat niveau en geweld gaan gebruiken kan never nooit de oplossing zijn! Ongeacht de hoeveelheid opgestapelde frustratie en ontevredenheid
+4/-2

 
2 jaar geleden
🤣🤣🤣

Of n schaap in wolfskleren? Geintje!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Moest ik vlak voor verzenden ook aan denken, altijd1, besloot toch voor de oorspronkelijke versie te gaan, hahaha.

Mooi opgepakt overigens, BBW, gebbetje* hoort er ook bij.

*en ja, dat is Jiddisch, altijd1, hahaha, mag na zo'n avond!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja er zijn ook goede Amsterdammers...😉
+1/-0

 
2 jaar geleden
Volgens mij is Eran afkomstig uit suburb Tel Aviv hoor.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Meer een lamme tak die nog nooit heeft hoeven vechten maar een stoere naam dachtte hebben verzonnen. Of bij aanmaken van t account het nummer Barbara Streisand aan had staan😅🙃
+4/-0

2 jaar geleden
Net thuis en weer een beetje bijgekomen. Wat een mooie avond en wat ben ik trots op het team, de passie, de strijd en het resultaat. Prachtig begin van het seizoen!
+4/-0

2 jaar geleden
Fantastische wedstrijd met een paar schitterende goals!

Reactie van Oost op provocerende uitsupporters in vak D was een beetje overdreven. Aan de andere kant, als ik ooit op de thuistribune zit bij een uitwedstrijd van PSV houd ik me altijd gedeisd als PSV scoort. Als je zo overdreven uitbundig provocerend gaat lopen juichen kun je zo'n reactie verwachten (ook al is het niet goed).

Weet iemand wat er op de toiletten van de Noord-tribune gebeurde? Werd een jongen tot bloedens toe in elkaar geslagen.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik was toch wel zéér nieuwsgierig naar ons vernieuwde PSV en het voelde weer heerlijk om een Europees avondje voetbal mee te pakken. Al binnen 2 minuten waren de kaarten geschud; PSV met het door Schmidt gepredikte follgasfussball drukte Gala diep terug op eigen helft en als de keeper dan zo’n lekker foutje maakt zit je als team meteen lekker in de wedstrijd. Weer 2 minuten later had Vertessen de 2-0 al moeten maken, maar hij koos de korte in plaats van de lange hoek.

Gala kwam op mij over als een oud en versleten team en die nummer 27 was zo slecht, die mocht de schoenveters van Ard van Peppen nog niet strikken. Gaandeweg de wedstrijd vroeg ik mij steeds meer af of wij nu zo goed waren of zij zo slecht. De waarheid zal ergens in het midden liggen.

Graag nog speciale aandacht voor de assist op de 3-1 en het met fingerspitzengefühl binnen drukken van die bal door Super Mario. Dat is toch smullen met hoofdletters...

Er staat nu wel een as met enorm veel ervaring én rust aan de bal. Een zwaluw maakt zeker nog geen zomer, maar Europees voetbal zal met deze 5-1 toch al zeker wel binnen zijn. Toch?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Tja was eindelijk weer eens voluit Genieten met zachte én harde G! Al zal de ambiance zeker ook een rol hebben gespeeld. Want hoe goed is het huidige Galatasaray nou eigenlijk? Maar laat dat nou even, sowieso een dag of 5-6, buiten beschouwing laten!

Ik was zó enthousiast dat ik hier, hetgeen ik zelden tot nooit doe, een motm heb gekozen - 1.Zahavi, 2.Götze, 3.Van Ginkel - en de wedstrijd heb gewaardeerd met een 8,5.

En dat terwijl ik er vooraf eigenlijk niet zo bijster veel zin in had, warmte, lange treinreis, extra controles, dronken dagjesmensen, maar eenmaal op mijn "oude", vertrouwde stekkie/plekkie in het voormalige uitvak moest je welhaast een cynische stoïcijn zijn om niet, al is het maar enigszins, enthousiast te geraken. De pakkende wedstrijd en bijpassende ambiance deden de rest.

Toch maar een vergelijking met andere Europese 5-klappers uit het verleden, onvermijdelijk, haalt het natuurlijk niet bij Porto (1988) & Steaua (1989), maar stijgt toch wel boven Novosibirsk (2010) & Ried (2011) uit. En dan komen wij uit bij Rode Ster (2004) inclusief de afscheid nemende "Partizaan" Mateja Kezman. Mooi omen want (ook?) bij die gelegenheid haalden wij het hoofdtoernooi van de CL en hóé!

Dan toch nog even kort terugkomend op "de buitenschoolse activiteiten" zo rond het begin van de rust (en dan houden wij ermee op): erg sneu dat een Turkse vader met bang jong dochtertje op de loop moest. Echter vooral kwestie van wrong time wrong place. Die zullen écht niet de target zijn geweest van deze correctionele actie. Maar sneu blijft het. Stewards, doe voortaan je werk, en wel vóór de wedstrijd!
+3/-0

2 jaar geleden
Ben erg verbaasd over sommige reacties hier wat betreft de schermutselingen. Ik zag een vader met zijn dochter, ik schat haar 11 jaar ongeveer, rennen voor hun veiligheid. Hoe kun je dat normaal/terecht vinden? Onbegrijpelijk dit, wordt er treurig van.
+6/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Tuurlijk ben ik een beetje een zeikerd over wat ik nu ga zeggen vooral omdat ik ook geen ideeen of alternatieven geef maar ik ben toch wel een beetje verbaasd over het gebrek aan creativiteit bij de zingende fans. Volgens mij zijn er drie nummers waar ze de hele selectie mee kunnen afgaan. Het nummer van zahavi, v ginkel en götze was gewoon hetzelfde. Er zal toch wel iets te verzinnen zijn ipv proberen alle namen in hetzelfde liedje te frotten?
Al jat je het nummer van will griggs on fire en vervang je het for götze on fire. Beter goed gejat dan slecht verzonnen toch?

Ook zongen ze op het eind een nummer (klonk nieuwe) maar kon ik de tekst niet verstaan. Iemand ideeen? Ja super vage beschrijving maarmeer heb ik ook niet. Ze zongen het bij het laatste fluitsignaal.

Edit: volgens mij was het op het duentje van Lambada

Edit2: ah het was super mario en dan de melodie van Lambada
+2/-0

2 jaar geleden
Heel kort. Ik heb weer genoten van PSV. En dat was even geleden!
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik ook, en het is n paar jaar geleden dat het zo goed was. Nou handhaven dit niveau en doortrekken, dan kan het een leuk seizoen worden.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Juist laten we daar vooral op focussen!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Same here. Laten we hopen dat het niet alleen kwam door een (zwaar) matig Galatasaray.
+1/-0

Dt ze onze spelers voorbereiden op een HEL uit bij Galatasaray en wedstrijden uit het verleden laten zien waar wij het in de uitwedstrijden hebben laten liggen, ergste was 79/80 meen ik Saint Ètienne, Dat ze toen nog niet eens geboren waren weet ik ook.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Verschrikkelijk, na die eerdere 0-0 (in 1976 halve finale EC 1 oa) na een 1-0 nederlaag in Frankrijk, dacht iedereen na de 2-0 thuiszege, he he eindelijk...

Werden we door ontketende Platini en consorten opgerolt met... ai ai ai pijnlijk: 6-0, volgens mijn geheugen stond het na een kwartier al 3-0...
Grootste afgang aller tijden voor PSV!

NOOIT MEER GRAAG
+1/-0

 
2 jaar geleden
Vergeet bij die consorten (van Platini) vooral John Rep niet, die keihard revanche nam voor de nederlaag met Basta in Uefacupfinale van ruim een jaar geleden (al was dat beter dan andersom!).
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik was 3x op Corsica en dat levert steevast reacties op mijn PSV vaantje of kleding, PSV is daar deel van hun hoogtepunt in de geschiedenis...
Ook 1 x - binnen "gedrongen" in de catacomben, kreeg ik van een bestuurder en mooi jubileum boek cadeau, echt heel tof.
Ze hebben daar ook ernstig ongeluk gehad met een tribune die ingestort is...
En het shirt dat onze clubicoon Willy van der Kuijlen droeg bij de huldiging heeft daar n cult status, vooral de bekende foto van Willy met de Eufacup in het Bastia-shirt is zeer geliefd!
+2/-0

 
2 jaar geleden
Mooie anekdotes! Ben ik wel fan van ja.

Wat een ongekend goed Europees seizoen maakten ook de nazaten van Napoleon Bonaparte toen door!

Tragisch voor hen, maar gelukkig voor ons, wist Bastia het net niet te bekronen.

Heb na lezen van jouw bericht gisteren meteen even de uitslagen van het Uefacuptoernooi 1977-78 teruggekeken. Was écht spectaculaire competitie die jaargang (hetgeen mijn herinnering bevestigde).
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dank en graag gedaan

Overigens is Johnnie Rep daar op Corsica ook een grootheid!
+1/-0

Ik vraag mijn eigen alsnog af wat er tussen Mo en Schmidt speelt,, het moet toch iets heel dieps zijn want dat Mo zelfs in een al besliste wedstrijd niet aan de orde komt is toch wel erg zwaar?
+1/-0

 
Er zaten gisteren 12 spelers op de bank, waarom zou hij het meer verdienen dan een van die andere 11?
+2/-0

 
2 jaar geleden
@Por, Schmidt heeft een totaal ander idee over wat professioneel voetbal inhoud dan Mo. Schmidt vindt topfit zijn en 100% voor je sport leven een must, en ik vermoed dat Mo toch meer een soort plezier-voetballer is die PSV-1 als een soort hobby beleeft.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Wat Schmidt denkt is de gangbare gedachte hoe een voetballer zijn beroep moet benaderen en uitvoeren. Mo's visie is die van, met alle respect, van iemand die hoofdklasse speelt. Er speelt mi. niets tussen Mo en Schmidt, er speelt iets bij Mo die niet kan opbrengen als teamspeler en prof te leven. Schmidt speelt daar geen enkele rol in, alleen Mo zelf.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Iedereen(vele)verwachten en hopen op een laatste wissel,als kind van de club voor Mo;Maar de wedstrijd loopt ten einde,krachten vloeien weg en Gala doet nog een laatste aanvallende impuls.
Thomas brengen is op dat moment een logische om de boel in balans te houden,hiermee geeft Schmidt een signaal af,dat iedereen onderdeel is van het team en niemand belangrijker of boven de groep staat.
+1/-0

 
Met drie antwoorden valt mee te leven , ik wil wel duidelijk maken dat dit geen pleidooi voor Mo was, aan de vraag op mijn vraag heb ik dus weinig tot niks.
+1/-0

2 jaar geleden
Heb ook genoten. Toch nog even een kritische opmerking. Centraal achterin komen we lengte te kort en Drommel is te klein om een topkeeper te worden. Vanaf nu zullen veel tegenstanders (vanaf de zijkant) hoge ballen voor onze pot gaan leggen.
+2/-0

 
Ik hoop dat onze tegenstanders dit niet lezen;-)
+1/-0

2 jaar geleden
We stonden er een uur na de wedstrijd nog omdat de catering weer mega-traag was...
Daar is zóveel te verbeteren.
+3/-0