Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV nipt ten onder op bezoek bij Arsenal


Tijdstip
20 oktober 2022
Stadion
Emirates Stadium
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
Veronica


PSV nipt ten onder op bezoek bij Arsenal; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV nipt ten onder op bezoek bij Arsenal

PSV is donderdagavond op bezoek bij Arsenal onderuit gegaan. De Engelse ploeg was met 1-0 net te sterk voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd uiteindelijk halverwege de tweede helft gemaakt.

PSV werd vanaf het begin direct onder druk gezet door de thuisploeg. De Engelse topclub was vooral op de helft van de ploeg van Ruud van Nistelrooij te vinden, maar vooral door uitstekend verdedigend werk waren er nauwelijks kansen. Het eerste schot op doel volgde pas na een half uur, maar Walter Benítez wist de poging van Gabriel Jesus te keren.

Arsenal was verder gevaarlijk met een aantal pogingen die net naast het doel gingen, terwijl de enige poging van PSV in de eerste helft een schot van Xavi Simons was die hoog over het doel ging. Bij rust was het dan nog altijd 0-0.

In de tweede helft was het spelbeeld grotendeels hetzelfde. Arsenal was vooral in de aanval en PSV loerde op de counter. Met enkele uitstekende reddingen wist vooral Benítez zich uitstekend te onderscheiden in het Emirates Stadium.

Halverwege de tweede helft besloot Van Nistelrooij om voor het eerst te wisselen en bracht onder meer Noni Madueke binnen de lijnen. Voor de Engelsman werden het zijn eerste minuten van dit seizoen nadat hij in de voorbereiding geblesseerd was geraakt aan zijn enkel. Nog geen minuut nadat hij was ingevallen volgde het eerste schot van PSV op doel van de wedstrijd, maar de poging van Simons kon uiteindelijk eenvoudig worden gekeerd.

Het was echter toch Arsenal dat op voorsprong wist te komen. De thuisploeg had middenvelders Odegaard en Partey binnen de lijnen gebracht, zodat de druk nog verder werd opgevoerd. Dat leidde al snel tot de 1-0 toen Xhaka de openingstreffer kon binnen schieten. Vrijwel direct na de aftrap kreeg Arsenal nog een grote kans, maar Benítez wist erger te voorkomen.

Een kwartier voor tijd maakte ook Luuk de Jong zijn rentree voor PSV. Hij was in het thuisduel tegen Rangers FC geblesseerd geraakt aan zijn kuit en was sindsdien niet meer in actie gekomen. Na een kleine twee maanden revalideren was ook de international van Oranje weer voldoende hersteld om in actie te kunnen komen.

Toch was het vooral de thuisploeg die tot de kansen kwam, maar keer op keer wist Benítez met een goede redding een nieuwe tegentreffer te voorkomen. PSV mocht daardoor nog hopen op een resultaat en kreeg tien minuten voor tijd plotseling een grote kans. Na een goede pass van Madueke kreeg Jordan Teze alle tijd om een voorzet te geven op De Jong. De bal van de verdediger was echter veel te hard, zodat het uiteindelijk niet tot een doelpoging kon komen.

In de resterende minuten probeerde PSV nog wel aan te zetten om tot de gelijkmaker te komen, maar tot kansen kwam de ploeg niet meer. Het betekende dat PSV met een 1-0 nederlaag weer terugkeert naar Eindhoven.


Cody Gakpo: 'We hebben vandaag gestreden als team'

In gesprek met Veronica was Cody Gakpo gedeeltelijk tevreden na de wedstrijd tegen Arsenal. "We hebben vandaag gestreden als team. We hebben geprobeerd om achterin de nul te houden en voorin te kijken wat we konden doen", aldus Gakpo. "Aan de ene kant is dit jammer, omdat we voor mijn gevoel dicht bij een gelijkspel waren. Aan de andere kant is dit natuurlijk geen schande."

Gevraagd werd aan de aanvaller wat nu het grootste verschil was tussen Arsenal en PSV. "Zij hebben veel kwaliteit en weten elkaar makkelijk te vinden aan de bal. Dat vooral", zo gaf hij aan. "Zij spelen op een heel hoog tempo. Daarin moeten wij nog wel een stap in kunnen en moeten maken om tot dit niveau te kunnen komen."

Het was de aanvaller wel goed bevallen om tegen een team uit de Premier League spelen. "Dit was een heel mooie ervaring", zei hij daarover. "We hebben geprobeerd om ons best te doen en een resultaat te halen. Helaas was het niet genoeg."


Xavi Simons: 'Het is vervelend dat we er niks uit hebben kunnen halen'

Xavi Simons gaf in gesprek met ESPN aan een vervelend gevoel over gehouden te hebben aan de wedstrijd tegen Arsenal. "We hadden er iets meer uit kunnen halen, maar het is hoe het is. Volgende week is weer de volgende wedstrijd", aldus Simons. "We hebben wel wat kansen gecreëerd, maar op dit niveau moet je die scoren. We hebben het als groep goed gedaan, maar de eindfase is ook belangrijk. Je moet gewoon scoren, klaar."

De jeugdinternational vond dat die kansen gemaakt hadden moeten worden. "Natuurlijk. Ik heb er in de tweede helft ook eentje gehad", zo gaf hij aan. "We hebben genoeg kansen gehad en gecreëerd. Het is wel waar dat zij het balbezit hadden en wij als blok moesten verdedigen, maar dat is ook normaal. Zij hebben een heel goed team."

Simons had wel echt genoten van de wedstrijd. "Ook van dit stadion en tegen deze club spelen", zei hij daarover. "Ik wilde gewoon genieten en lekker spelen met zijn team. Teleurgesteld is het niet, maar het is wel vervelend dat we er niks uit hebben kunnen halen."


Ruud van Nistelrooij: 'Een trots gevoel overheerst'

In gesprek met ESPN gaf Ruud van Nistelrooij aan dat een trots gevoel overheerste. "Maar tegelijk zie ik wel dat je niks meeneemt en dat had er wel ingezeten", aldus Van Nistelrooij. "Natuurlijk is de verhouding duidelijk, maar op basis van de tweede helft ben ik heel erg tevreden. We waren toen veel beter aan de bal en kwamen ook onder hun druk uit. Helaas moeten we het nog wel afgeven, dat is wel zuur."

Gevraagd werd wat er in de rust veranderd werd. "We hebben het toen achterin anders neergezet ten opzichte van de druk die Arsenal gaf", zo gaf hij aan. "Het werd toen moeilijker om druk op ons te krijgen en van daaruit konden we ook de middenvelders bereiken. We kwamen toen tot kansen en kwamen onder de druk uit."

Van Nistelrooij was ook tevreden over de ontwikkeling die zijn ploeg heeft gemaakt. "Dit was natuurlijk geen misselijke tegenstander. Als je dan ziet wat voor niveau er gehaald wordt...", zei hij daarover. "Maandenlang hebben we een hoop tegengoals gehad. Nu speel je uit tegen Arsenal met voetbal wat af en toe zo snel gaat. Als je dan zo overeind blijft in de organisatie en in de afstanden... Dat is de basis en van daaruit kun je wedstrijden winnen. Je krijgt er maar één tegen. Met de drie mogelijkheden die je zelf krijgt in de tweede helft moet je er minstens eentje maken en dan heb je gewoon een punt."


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Xhaka ('71)
Scheidsrechter
Hernández (Spa)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Arsenal FC: Xhaka ('45)
Kaart
PSV: Érick Gutiérrez ('56)
Kaart
Arsenal FC: Tierney ('89)
Kaart
Arsenal FC: Odegaard ('89)

Opstelling PSV

Cody GakpoGuus TilXavi Simons


Érick GutiérrezJoey VeermanIbrahim Sangaré


Philipp MaxArmando ObispoAndré RamalhoPhillipp Mwene


Walter Benítez

Wissels:

'66 Noni Madueke voor Guus Til
'66 Jordan Teze voor Philipp Max
'77 Luuk de Jong voor Joey Veerman
'90 Richard Ledezma voor Xavi Simons


Opstelling Arsenal FC

JesusNketiah


VieiraXhakaLokongaSaka


TierneyGabrielHoldingTomiyasu


Turner

Wissels:

'67 Odegaard voor Vieira
'67 Partey voor Lokonga
'76 Martinelli voor Jesus
'76 White voor Tomiyasu
'85 Nelson voor Saka


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-0 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
 3 2-0 (1-0)
 3 3-0 (2-0)
 3 0-0 (0-0)
 3 2-0 (1-0)
 3 3-0 (2-0)
 3 2-0 (1-0)
10  3 4-0 (2-0)
11  3 3-0 (1-0)
12  3 3-0 (2-0)
13  3 2-0 (1-0)
14  3 2-0 (1-0)
15  3 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Walter Benítez (80 -> 5,0)
2. Xavi Simons (39 -> 4,0)
3. André Ramalho (35 -> 3,0)
4. Érick Gutiérrez (9 -> 2,0)
5. Noni Madueke (5 -> 1,0)
6. Ibrahim Sangaré (4 -> 0,0)
7. Niemand (1 -> 0,0)
8. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
8. Jordan Teze (0 -> 0,0)
8. Armando Obispo (0 -> 0,0)
8. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
8. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
8. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
8. Joël Drommel (0 -> 0,0)
8. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
8. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
8. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
8. Guus Til (0 -> 0,0)
8. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
8. Joey Veerman (0 -> 0,0)
8. Boy Waterman (0 -> 0,0)
8. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
8. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
8. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
8. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
8. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
8. Philipp Max (0 -> 0,0)
8. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
8. Sávio (0 -> 0,0)
8. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
8. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
8. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
8. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
8. Dennis Vos (0 -> 0,0)
8. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
8. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
8. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Knal van een wedstrijd met een klinkende 3-4 overwinnning van us PSV..
+1/-0

1 jaar geleden
Ook ik heb er een goed gevoel over, gewoon winnen daar.
+1/-0

1 jaar geleden
denk dat Arsenal het wel goed vind..
een 1-1 en iedereen tevreden
+1/-0

1 jaar geleden
De Engelse koploper gaat lastig worden. We hebben vorig jaar tegen Leicester al gezien dat het tempo daar even een paar niveautjes hoger ligt. Gelukkig zijn we al door in Europa en zijn dit soort wedstrijden prachtig om mee te maken en uitstekende leermomenten. Arsenal zal ook wel wat spelers rust willen geven denk ik zo dus een 2-0 nederlaag is een prima resultaat.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat vind ik geen (prima) resultaat maar wel een reële (en acceptabele) uitslag. Arsenal is niet meer het boring Arsenal van de laatste jaren maar gewoon een attractief elftal dat erg goed positiespel speelt. Geen schande om van te verliezen maar vraag is hoe… al hoop ik op een punt of meer
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik lees ook dat we door zijn in Europa. Maar volgens mij betekent dit dat we minstens nog een rondje conference League te zien krijgen. Ik hoop dat ze gewoon gaan proberen om eerste en dan minstens tweede te worden en daarvoor zullen ze toch echt iets moeten halen uit op dat Noorse plastic of tegen deze Engelsen. Ik hoop donderdag op een leuke wedstrijd, volgende week ook op resultaat
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb niet de illusie dat we de EL kunnen winnen en als je tweede wordt in je poule kom je tegen een afvaller uit de CL in de tussenronde, waar o.a. ploegen als Juventus en Barcelona in terecht gaan komen. Kans op eerste in de poule schat ik bijzonder klein in want als Arsenal het serieus neemt zij we twee keer volslagen kansloos. Je kan beter derde worden en dan kijken of er in de cL nog iets moois te behalen valt. De punten tellen even zwaar mee en in de cL zijn ze net even wat makkelijker op te pakken. Een hogere ranking heeft meer voordelen voor toekomstige lotingen dan de sportieve eer van de tussenronde EL. Zie ons volgend jaar liever in pot 3 van de CL zitten dan 4. Sportief gezien is wat mij betreft even van ondergeschikt belang.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat vind ik wel. Wij willen CL spelen, dan moet je in de jaren dat je dat niet speelt een zo goed mogelijk uitgangspunt voor jezelf creëren. Dus punten pakken en zorgen dat je geplaatst bent in de voorrondes, niet in pot 3 komt en voor de andere toernooien in pot 1 mocht je daar uitkomen. In de tussenronde EL uitgeschakeld worden zou heel dom zijn als je in de cL punten kan sprokkelen. Regeren is vooruit zien en de CL is het allerbelangrijkste. Dat is in mijn optiek topsport mentaliteit.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Bewust wedstrijden willen verliezen heeft inderdaad alles met topsport te maken :ja :denk
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind je vrij denigrerend in je opmerkingen. We hoeven niet dezelfde mening te hebben, maar dat kun je ook normaal communiceren. Als je er graag in de tussenronde uitvliegt vind ik dat prima. Ik zie liever dat we wat langer in Europa actief zijn en onze uitgangspositie voor de komende jaren verbeteren, daar hebben we namelijk meer aan. Zoals je vanavond al ziet is dit niet het niveau waar we lang mee kunnen doen. Die andere cup kan je winnen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Van harte gefeliciteerd dan met de nederlaag van PSV :ja :denk
+1/-0

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Gelukkig heeft RvN nu eindelijk de verdediging en het middenveld op het veld staan waar we op dit PSV-netwerk al een tijd over schrijven. Tegen ook redelijke clubs als Utrecht blijkt er nu effectief voetbal te zijn.
Nu gaan we zien wat er gebeurd als de tegenstander een veel hoger tempo speelt dan ze gewend zijn, en PSV echt onder druk komt te staan. Komen er dan scheuren in het team, of blijven ze compact bij elkaar staan ?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Als hij na een eventuele nederlaag, maar niet meteen Ramalho en Gutiérrez gaat slachtofferen. Daar ben ik het meest bang voor.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind Ramalho eigenlijk de beste verdediger van PSV. Naar mijn mening werd hij eruit gehaald omdat hij een fout had gemaakt. Maar Teze is niet beter.
En met Guti passen de stukjes nu in elkaar.
Ik denk dat RvN dit wel gaat laten staan, ook bij een verlies, zolang het team maar niet uit elkaar is gevallen.
Over een paar weken Til vervangen door Luuk de Jong, en Xavi en Madueke het op rechtsbuiten uit laten vechten. Wedstrijden genoeg.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Xavi mag er nooit uit. Voor het eerst in jaren weer een echte vechter in het eerste van PSV. Hij en straks Luuk weer gaan voorop in de strijd en leveren procenten meer op. Madueke is nooit over een langere reeks stabiel geweest en zal over een paar potjes wel weer geblesseerd zijn. Wat er dan met Savio gaat gebeuren vind ik wel interessant. Het lijkt erop dat alle huurlingen waar we druk mee zijn geweest nauwelijks zullen spelen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens. Het gaan straks rare maanden worden met het wk en de winter.
Zou me niet verbazen als Gakpo dan verkocht wordt, en de huurlingen dan nuttig blijken te zijn. Savio lijkt me een speler met veel kwaliteiten, die echt verrassende dingen kan doen om het spel open te breken.
+1/-0

1 jaar geleden
Denk momenteel een te groot verschil om te winnen daar. Puntje zou mooi zijn maar we spelen nog niet heel constant. Utrecht en Zurich bleken niet een echte meetlat.
+1/-0

1 jaar geleden
Dit affiche geeft kippenvel. Staat iets moois te gebeuren denk ik. Mazzel dat het destijds uitgesteld is en we in de tussentijd in vorm geraakt zijn. Maar Arsenal neemt de EL dusver niet erg serieus als ik de opstellingen bekijk van de vorige EL potjes. Als ze weer met een half B team spelen, krijgen ze spijt.

In de huidige vorm kan PSV het elke ploeg moeilijk maken, ook Arsenal op oorlogssterkte. Ik vind ons snelle spel een beetje zoals de Nederlandse versie van L'pool ogen. Met enorm gevaarlijke omschakeling. Perfecte pot om jezelf op de kaart te zetten. 2x goed spelen tegen Arsenal en je transfer naar de PL is zowat beklonken, dus het moet de boys motiveren om boven zichzelf uit te stijgen. Er zullen heel wat scouts op de tribune zitten voor Cody en Xavi. Hopelijk wordt het geen egotripperij want ze zijn bij Arsenal ook niet achterlijk en die 2 zullen met Veerman aan banden gelegd worden. Heerlijke test, kan niet wachten.
+3/-0

1 jaar geleden
Ook ik hoop op een verrassing in Londen maar uiteindelijk zal Arsenal een maatje te groot blijken. We gaan het zien. Morgen op tijd vertrekken richting Londen en als voorproefje naar Loftus Road voor de wedstrijd QPR - Cardiff City.
+1/-0

1 jaar geleden
Arsenal, het Feyenoord van Engeland. Altijd falen. Leuk voetbal, geen prijzen. Leuk dat ze nu eerste staan, maar iedereen weet natuurlijk dat ze niet boven City gaan eindigen.

Desondanks is het natuurlijk een enorme uitdaging voor PSV om daar een resultaat te halen. Schier onmogelijk. Maar hopen, dat doe je altijd.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je wilt toch niet beweren dat feyenoord leuk voetbal speelt ???
+4/-0

 
1 jaar geleden
Op dat vlak inderdaad niet vergelijkbaar.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Klopt niet helemaal wat je zegt, dat geldt veel meer voor Tottenham Hotspur, die maken er zelfs bij een rondleiding in stadion n grap over...
Arsenal met Bergkamp en Henri waren zelfs the invincebles!

Later miste ze wel jarenlang de boot in de ratrace met het grote geld van United, City, Chelsea en liverpool.
Ze zijn weer in opbouw en dat geeft ons toch mogelijkheden; de PL zal bij hun altijd voorrang krijgen...
+1/-0

1 jaar geleden
Niets is onmogelijk. Helemaal indien Arsenal met een B team speelt (dat nog altijd betere spelers heeft dan psv).
Hoop op spektakel en vele goals voor psv.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik denk dat ze ons zonder al te veel inspanning gaan verslaan. Wat ertoe gaat leiden dat ze onze thuiswedstrijd niet meer serieus nemen en wij die dus wel kunnen winnen. (maar twee keer winst mag ook best)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dit is ook een beetje mijn ‘hoop’. Tegen een Arsenal op volle sterkte heeft dit psv niets te zoeken. Maar tegen een b team thuis? Daar kunnen punten gehaald worden.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb het idee dat Arsenal momenteel wat boven zijn stand leeft. Hebben tot nu toe een makkelijk programma gehad op United en Liverpool na. United verloren ze en ook tegen Liverpool had het kwartje zomaar de andere kant op kunnen vallen. Afgelopen weekend wonnen ze met 1-0 van nr 12 Leeds. Het is nou ook weer geen wonderploeg. Als wij de lijn van de afgelopen weken kunnen doortrekken moet een resultaat mogelijk zijn. Benieuwd of we verdedigend al ver genoeg zijn en of we zelf aan voetballen toekomen. Als dat lukt konden we best weleens voor een verrassing zorgen. Je zult uiteindelijk toch moeten doorontwikkelen naar een niveau waarop je ook een tussenronde EL overleeft.
+1/-0

1 jaar geleden
Elk foutje straffen ze meteen af staan ook netjes boven aan ,gelijk zou al een stunt zijn ..Volgende week meer kans op een gelijk spel denk ik ..
+1/-0

1 jaar geleden
Mooi dat er weer wat jongens terug zijn. Dat wordt weer wat lastiger voor Ruud om te kiezen.

We moeten natuurlijk voor plaats 1 gaan in de poule, maar is plaats 3 niet gunstiger dan 2? In de conference league liggen normaliter meer punten dan in de tussenronde tegen Barcelona en Juventus.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Zullen we dan ook maar gelijk stoppen met de ambitie om landskampioen te worden? Stel je voor dat we in de CL moeten spelen zeg, nee dan kun je maar beter direct in de conference cup starten!
+5/-1

 
1 jaar geleden
Met een derde plaats en een Feyenoordloting krijgen we op lange termijn alleen maar meer kans op punten. Vorig seizoen haalden we bijvoorbeeld meer punten dan Napoli, dat wel tweede werd in de poule. Meer punten betekent uiteraard meer kans op CL later.

Dit is ook een fout in de opzet naar mijn mening. Feyenoord krijgt een sloot aan punten na een feesttoernooi tot de halve finale tegen Marseille.

Juventus, Sjaktar, AC Milan, Juve, Atleti, Barcelona, Sporting zijn nu de mogelijke tegenstanders. Ga er maar aan staan! Die zijn gemiddeld zwaarder dan Marseille en Roma vorig seizoen.

In de media en dergelijk snapt ook niemand het verschil tussen ECL en EL, terwijl de Europa League véél zwaarder is.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Natuurlijk, sportief gezien wil je altijd voor het hoogst haalbare gaan en je meten met de topclubs. Toch denk ik ook dat het beter is om derde te worden ipv tweede. In de tussenronde Europa League zijn we hoogstwaarschijnlijk zwaar de underdog (kans om knock out fase te halen is klein). In de Conference League kunnen we nog flink wat Europese punten binnenhalen die belangrijk zijn voor Nederland (voor het behalen van de 6e of zelfs 5e plek) en voor PSV (voor een eenvoudigere loting in de komende jaren).
+3/-0

1 jaar geleden
Laat Madueke aub in een kleinere wedstrijd invallen of zo. Meteen dat highspeed houthakkervoetbal van Arsenal is niet goed voor zijn spierkes vrees ik.
+2/-0

1 jaar geleden
Afgelopen jaar werden wee eigenlijk vrij simpel uitgeschakeld door Leicester City. Toch net wat slimmer en volwassener dan psv. Hoop dat Cody zich nu wel een keer laat zien Europees in een topwedstrijd. Ook hij is weer wat verder in zijn ontwikkeling.
Toch ben ik wel bang voor onze verdediging. Staat nu stabiel, maar ik hou dtoch weer iiedere keer mijn hart vast bij een aanval van de tegenpartij. Ramalho en Obispo zijn beiden niet top. Hopen dat ze zich 90 minuten+ kunnen blijven concentreren.
Ik hoop dat we uit beide wedstrijden minimaal 3 punten halen, zodat de wedstrijd tegen Bodo op de noordpool wat rustiger kunnen aanvangen en met een gelijkspel huiswaarts kunnen keren en daarna kunnen afwachten of we Ajax gaan loten in de tussenronde (kan dat eigenlijk?)
+1/-0

1 jaar geleden
Na een nederlaag/puntenverlies tegen een laagvlieger verwijten wij de spelers altijd dat ze zichzelf overschatten (en de tegenstander onderschatten) omdat ze weer op 80% een wedstrijd denken te kunnen winnen. Ergens doen wij dat als fans ook denk ik als ik de reacties/ voorspellingen zo lees. Men verwacht toch wel een goed resultaat / winst.

Op basis waarvan ? na de zeperd tegen Cambuur hebben we twee keer gewonnen van de Zwitserse nummer laatst (die nog zonder winst was), we winnen de wedstrijd tegen Heerenveen met 1-0 (ok, knap gezien de historie, maar we hebben de afgelopen jaren echt beter gespeeld tegen Heerenveen maar toen wonnen we niet) en een goede (thuis)overwinning op utrecht. Utrecht weet dit weizoen nog niet echt hoe te spelen tegen de topclubs en maakte er gewoon een potje van. En als we dan toch kijken naar statistiek was deze overwinning gewoon zeer te verwachten.

En nu denken we gewoon te kunnen gaan winnen , uit tegen de nummer 1 van Engeland ??? Ok, luuk en Noni zijn terug maar missen ritme en zullen geen hele wedstrijd kunnen spelen.

Tuurlijk hoop ik ook op een goed resultaat, maar een kleine nederlaag vind ik al een prima prestatie. Laten we wel met beide beentjes op de grond blijven staan.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat is nu precies het verschil tussen ons en die andere club. Je moet altijd denken en geloven in winnen. Ongeacht de tegenstander. Als je er al vanuit gaat dat het onmogelijk is dan sta je al met 3-0 achter voordat de wedstrijd begonnen is. Precies daarom moeten de Latijns Amerikaanse jongens ook altijd spelen. Die geloven er altijd in. In de tijd van Alex Gomez waren we voor niemand bang. Dat gevoel moet je altijd hebben. Vooruit nu rood witten vooruit PSV!!! Afmaken die handel. Lukt het niet dan gelijkspel. Maar hoe dan ook een resultaat moet mee naar Eindhoven.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Neem Cambuur als voorbeeld. Die hebben ook echt geprobeerd om van PSV te winnen en hadden zo een wereld-avond. Bij een goede dag van je eigen ploeg, en een zwakke van hun is er altijd wat mogelijk. Je moet wel met een goede structuur spelen en het niet naief open gooien.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Helaas verloren, maar ik zag iig een team dat het heeft geprobeerd. Vooral met Madueke en de Jong voorop kan dit team nog echt leuk worden. hoeven alleen boscagli en Mauro nog ingepast worden en je hebt een team dat serieus voor het kampioenschap kan gaan en het behalve de echte absolute topteams toch iedereen lastig kan maken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik had wel rekening gehouden met verlies, maar ik ben eigenlijk zeer tevreden met wat ik heb gezien. Arsenal kan combinatie-voetbal spelen van een veel hoger niveau dan PSV tot nu toe is tegengekomen, en bij de individuele acties kunnen ze de bal zeer dicht bij hun houden, en onder controle houden. Bij ons kan alleen Xavi dat, al komt een fitte Madueke ook nog dicht in de buurt.
Heb jij ook het gevoel dat Gakpo teveel wordt opgehemeld ? Hij heeft een geweldige vrije trap voor hoekschoppen en vanaf rand 16 schieten, maar kan kan de bal niet dicht bij zich houden. Daarom verbaast het me niet dat hij bij dit soort wedstrijden bij de journalisten steeds tegenvalt.
Moest bij minuut 74 nog even aan onze posts over Guti denken, toen hij heel mooi wegdraaide.
RvN had Mwene moeten laten staan, en Max door Mauro laten vervangen. Dan was het mogelijk 1-1 geweest, met doelpunt van Luuk de Jong. Maar wel veel vooruitgang, eindelijk.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gakpo is een prima speler, maar heeft niet de kwaliteiten die nodig zijn om op dit niveau te dribbelen. Zijn handeling snelheid ligt te laag. Fysiek kan hij zich in Nederland onderscheiden, maar internationaal is zijn fysieke kracht op het moment niet onderscheidend ten opzichte van tegenstanders. Als Madueke twee jaar fit was geweest, had ook niemand ooit overGakpo gesproken denk ik. Want vond je van Veerman? Bij de tegen goal zag hij er niet best uit. Krijgt totaal geen druk op de bal. Als je dan ziet hoe Simons kan aanvallen, maar ook kan terug verdedigen. Wel een verschilletje. Ik zat nog te denken als Veerman vandaag op de plek van Guti had gespeeld dan was PSV helemaal overlopen.
+1/-0

1 jaar geleden
@killer ea die vandaag in London zijn:
Veel plezier, hopelijk wordt het net zo'n feestje als in 2007...
+1/-0

1 jaar geleden
Achterin dicht houden en vol op de counter lijkt een prima plan ,wie er zijn geniet er van !!
+1/-0

1 jaar geleden
Na beetje sightseeing ff lekker lunchen in leuk pubje in China Town, achter Leicester Square, straks uurtje Yates' & Covent Garden.

En wie weet, heel misschien, als het niet té gezellig wordt, ook nog naar The Emirates voor die, vaak, vervelende onderbreking... nee hoor, heb er zin en volop vertrouwen in, ahem.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik zeg erop en erover!
De bal is rond en je maakt altijd kans.
Kijk naar Vitesse gisteravond. Die gaan er uit tegen een amateurclub.
Ja, Arsenal is beter! Staan bovenaan in de PL.
Echter lijkt het alsof Arteta niet met de sterkste 11 gaat beginnen.
Onderschatting van PSV noem ik dat of mag ik het zelfs arrogantie noemen.
Vanavond winnen dan heb je alles in eigen hand.
#ofgaatdewedstrijdnietdoorivmopstappenTruss
+1/-0

1 jaar geleden
Een 5-3-2 opstelling had ik nog niet zo slecht gevonden om te beginnen,nu maar afwachten hoe gretig de Londenaren aan de pot beginnen.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik had persoonlijk toch ook gekozen voor een verdediger extra, Gerrit zou een prima optie zijn erbij. Ook bij Til in de spits tegen Arsenal zet ik mijn vraagtekens, maar goed, ik laat me graag verrassen :)

In principe kan je deze wedstrijd gewoon met flinke cijfers verliezen, twee weken geleden was iedereen daar ook vanuit gegaan. En dat is geen schande. Maar toch kan zo n flinke nederlaag doorwerken in de komende wedstrijden en het sentiment en dat moet voorkomen worden. Ik blijf inzetten op een kleine nederlaag (al schijnt dat de verkeerde insteek te zijn las ik eerder). Maar nogmaals, ik heb in deze heel graag ongelijk.

Ik hoop wel dat onze drie terugkomers deze wedstrijd nog even gespaard blijven, zet ze komend weekend maar voorzichtig in, zou geen risico's nemen in deze match.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tja, als je zo speelt moet je gewoon met een snelle spits spelen. Of een Savio of bakayoko erbij in de aanval
+1/-0

1 jaar geleden
Tweede helft weer de gelijkmaker met op de achtergrond het juichende uitvak 🥳
+1/-0

1 jaar geleden
Zoals verwacht voornamelijk tegenhouden. Hopelijk iets meer balbezit straks maar zeker niet blind aanvallen. Geen bal aan voor de neutrale kijker maar 0-0 Is ook prima toch.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat ga je zo niet redden … zeker niet als spelers als Max en Sangare steeds maar weer instappen, op verkeerde momenten …
En Mwene kan trouwens ook niet bijhouden … ook niet als we in balbezit zijn.
Zou misschien fijn zijn als we Mauro al zouden kunnen gebruiken
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zouden er echt neutrale kijkers zijn??? Volgens mij heeft iedere voetballiefhebber toch altijd zijn voorkeuren, welke wedstrijd ik ook kijk, ik heb een favoriet.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Denken we nu echt zo een 0-0 binnen te slepen?

Een beetje meer lef zou me toch wel bekoren eigenlijk …
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als dit PSV een 0-0 kan volhouden tegen dit Arsenal, teken ik ervoor.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja ik ook, maar dat wordt toch heel moeilijk …
Ik denk dat de druk alleen maar gaat toenemen
+1/-0

1 jaar geleden
De wedstrijd moet nog loskomen en psv mag wel wat meer drive naar voren hebben,kan je een corner afdwingen heb je in ieder geval een mogelijkheid.
+1/-0

1 jaar geleden
We worden wat brutaler, meer risico. Wel meteen leuker om naar te kijken.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Die Veerman denkt echt dat hij op de Volendamse kermis rondloopt. Slaperd.
+1/-0

1 jaar geleden
Als we zo blijven spelen zou ik toch snel Til wisselen voor Gerrit. Dit kan bijna niet goed gaan aflopen. Benitez laat zich wel even zien zo zeg pfff
+1/-0

1 jaar geleden
Arsenal heeft veel genade met ons tot nog toe. Benitez doet het goed, maar had alles ook moeten hebben. Nog geen hele indrukwekkende reddingen.

Gakpo had wel een schot uit die halve kansen mogen halen. Ook al schiet je tegen iemand aan, heb je altijd meer kans dan terug, terug en naar Ramalho en Benitez.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Arsenal heeft ook al zijn rechtsback eraf gehaald. Die is niet meer nodig.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Klopt. Ze hebben nu degene ingebracht die in de competitie steeds in de basis speelt in rechtsback :ja :denk
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ah, da's waar ook. Die Japanner speelt vooral op links.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vind het ook zwak dat hij eigenlijk nooit een kopduel wint met zijn lengte … en soms die hoge ballen helemaal verkeerd inschatten. Is niet echt een sterk punt van hem …
+1/-0

1 jaar geleden
Nu De Jong erin en gas erop!
Alles of niets!
+1/-0

1 jaar geleden
Helaas. Die goal hing wel in de lucht. Hopen op een toevalstreffer van PSV en anders de schade beperkt houden.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik houd elke keer mijn hart vast als ik Madueke zie aanzetten🤔
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja dat heb ik ook een beetje. Zo explosief, maar even kwetsbaar. Sangare speelt trouwens ook waardeloos vandaag
+1/-1

1 jaar geleden
En toch kun je blijven hopen op een goaltje daar.
+1/-0

1 jaar geleden
En de Zwitser die scoort, wraak voor Zurich ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Denk het niet, hij speelde voor Basel.
+1/-0

1 jaar geleden
Herinner me ene Onana, die 2x tegen zijn rug aan werd geschoten, meteen een wereldtopper en 80 miljoen waard was. Benitez 'keept goed'. Punt.
+2/-0

1 jaar geleden
Jammer jammer jammer van dat doelpunt. Prima wedstrijd in het hol van de leeuw, wat mij betreft. Behoorlijk goed dichtgehouden, paar kleine kansjes, Arsenal stukken sterker en toch "maar" 1-0. Volgende week erop en weer 1-0, dat zou mooi zijn.
+1/-0

1 jaar geleden
We zijn gelukkig niet afgedroogd tegen de nr 1 van Engeland. Oké ze begonnen zeker niet met de sterkste elf, maar wij ook niet! Madueke had er meteen ontzettend zin in. Als die nou eens fit kan blijven, dan kunnen we gaan smullen.

Jammer van die bal van Teze, maar was denk ik gewoon buitenspel geweest van Luuk.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Verliezen kan, wil en ga ik nooit aan wennen.
Dus baal ik hier van.
Ik kan genieten van Madueke en Xavi, zoveel bravoure en lef naar voren.

Noem me maar gek, maar ik heb het gevoel dat we volgende week, met de Jong en Madueke, serieus een goeie kans hebben. En gaan winnen.

Tot slot, goed vol uitvak. Nice work guys, om na een uitgestelde wedstrijd (en een financiële domper) met zoveel daar te zijn. Klasse.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hoop wel dat RvN ze laat voetballen volgende week … niet weer zo verdedigend, en zoveel terugspelen … maar wel op de juiste momenten natuurlijk, niet blindelings naar voren.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb liever dat ze dit soort wedstrijden compact spelen, en daar steeds beter in worden. In plaats van de gatenkaas eerder dit seizoen.

Maar dan wel wanneer het kan naar voren. En secuur. Ik vond Veerman en Sangare erg slordig, ook op gevaarlijke plaatsen. Als ze volgende week vaster aan de bal zijn, en zuinig, dan mogen de maduekes er lekker mee aan de haal. En komt het niet alleen op gakpo of simons aan.
+1/-0

1 jaar geleden
Maar 1-0, maar heel eerlijk zat er toch helemaal niks in vandaag. Zonder Benitez was het gewoon 4-0 geworden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En als Teze die bal goed voorgeeft speel je gewoon 1-1 …. als de Var dan niet was ingegrepen. ;)
+1/-0

1 jaar geleden
Prima toch. 1-0 bij Arsenal had ik vooraf voor getekend. Mooie ervaring en laat ook duidelijk progressie in de defensie zien. Kijken waar Arsenal volgende keer mee aankomt. Ze hebben de groepswinst wel binnen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik zie niet veel progressie bij Max en Mwene!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ze begonnen nu ook met een soort B team en daar creëerden we ook niks tegen. Misschien tegen het C team dan maar🤔
+1/-0

1 jaar geleden
We kunnen er mee thuis komen,maar je had de 1-1 ook moeten maken ondanks dat het dan een gestolen gelijkspel zou zijn geweest.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Of luuk nu buitenspel stond of niet, die bal van teze moet goed zijn. In dit soort wedstrijden waarin kansen schaars zijn, was dit een enorme kans.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Absoluut een ziekenhuisbal wat niet op dit niveau mag,daarna kwam vanaf links Ramalho nog een keer door en ook hij geeft een knudde-voorzet.
Voorin moet er veel meer de rust bewaard worden om het overzicht te behouden.
Leermomenten.
+1/-0

1 jaar geleden
Van tevoren had ik prima met dit resultaat kunnen leven, maar wat was het idee nu ? Waarom niet net als vele kleine ploegen tegen ons de bus parkeren en proberen er sporadisch met snelle counters (we hebben Xavi en Cody) uit te komen.
Waarom geen versterkte verdediging / middenveld, waarom Max zo lang laten aanklungelen, verwachtte Ruud nu echt iets van Til onder deze omstandigheden ? En als het dan vlak voor tijd nog steeds 1-0 staat ga dan maar vol op de aanval, maar we hebben eigenlijk niets meer gedaan en bovendien werd Xavi toen ook nog gewisseld, voor ledezma, wanneer is die ooit echt beslissend geweest ?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik zou Veerman er niet uit hebben gehaald, die kan juist een goede beslissende pass geven en scoren … dan beter een Guti eruit, die liep op het laatst gaten te dekken en kon niet meer mee.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Juist wel, Veerman in goede vorm had die bal kunnen geven, maar hij begon steeds slordiger te worden en gevaarlijk balverlies te lijden.
+3/-0

1 jaar geleden
Tigste goal met een vrijstaande man vanaf de 16m lijn. Elke zijwaartse trekbal is altijd prijs. Al 10j lang. Maar volgende week toch gewoon een kans op resultaat, want het was zeker niet zo slecht zoals dat ander Nederlands clubke tegen L'pool en Napoli. Arsenal is bovendien al door, die geven geen gas meer. Met de steun vh thuis publiek is er altijd wel wat mogelijk, zeker als Noni, Gakpo en Xavi hun dag hebben.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Met die laatste zin ben ik het wel eens alleen zouden dan Max, Mwene en Teze ook alle drie tegelijk hun dag moeten hebben 🤔
+2/-0

 
1 jaar geleden
Mag hopen dat Max lekker op de bank zit
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ach als we dan eens een puntje konden pakken. Dan kunnen wij met een B team naar de noordpool.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Jep, drie dagen later tegen amsterdam,,,,
+1/-0

 
1 jaar geleden
Speciale vermelding voor Max dan. Die weer ouderwets overal een stap te laat was, en ze zo makkelijk links en rechts voorbij liet gaan dat Cody niet eens aan aanvallen toekwam. Die moest nl achterin zo vaak helpen als Max het weer eens niet onder controle had. Hij was de laatste tijd weer iets beter bezig, maar was gisteren weer terug bij af met zijn masterclass in lucht-verdedigen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Volgensmij bedoel je dat Cody meer mee terug moet verdedigen zodat Max het niet zo lastig krijgt. Dat soort aanvallers 1 op 1 verdedigen is onmogelijk. Heb je United tegen Spurs gezien deze week? Zelfs op dat niveau staat een back niet 1 op 1 te verdedigen. Dat is het hele doel van de bal rondspelen in het hedendaagse voetbal. Je beste spelers in een 1 op 1 situatie zien te krijgen. Niet voor niks dat Max in seizoen 1 met Gotze voor hem. Geweldig was.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Goh als we Mario nu nog eens hadden, zeer benieuwd hoe het dan gestaan zou hebben.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik doel op die momenten dat Max zo zwak zijn eigen man verdedigde dat Cody veel verder en vaker terug moest dan nodig. Is idd normaal dat je wingers meehelpen. Maar als je dat zo veel en vaak moet doen dat je niet meer aan aanvallen toekomt, mede omdat je de zwakste speler Max op hun sterkste speler zet (daar kun je vooraf al je vraagtekens bij zetten), dan schakel je je sterkste wapen uit.

Het was gedurfd van RvN om van eigen kracht uit te gaan, en het was nog bijna gelukt ook door met een gelijkspel weg te komen. Maar je kunt je afvragen of het niet toch slimmer was geweest je aan te passen met een extra cv en 532, en Simons en Gakpo voorin. Achteraf praten natuurlijk. Heb je niks aan.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk dat zo aanpassen door van systeem te wisselen nog veel moeilijker is. De spelers zijn niet gewend om zo te spelen. En vanuit je vertrouwde formatie kan je ook dmv simpele aanpassingen zaken anders opvangen. Als psv terug moet, moet Gakpo ook terug. Een 5-3-2 had dat kunnen oplossen, maar je had ook simpel Til wat terug getrokken kunnen laten spelen en Gakpo hoger. Dan had je er vier op het midden en kon de meest linkse de back ondersteunen. Genoeg keuzes.
+1/-0

1 jaar geleden
Jammer, we waren dichtbij een resultaat. Desondanks een verdiende overwinning van Arsenal. Benitez, Ramalho, Sangaré, Xavi en Madueke prima. Rest had grote moeite. Biedt toch perspectief richting komende weken.
+1/-0

1 jaar geleden
Dapper geknokt.

Behoorlijk maatje te klein.

(later meer)
+1/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
PSV heeft het vandaag naar hun mogelijkheden goed gedaan,maar is meteen een test waar we Europees staan,willen we in de de nabije toekomst op championsleague niveau beetje mee kunnen komen zal er toch nog een kwaliteitinjectie moeten komen in iedere linie,hopen op een stuntje volgende week in eigen stadion
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dit was toch andere koek dan de wedstrijdjes tegen Emmen en RKC. Er liepen een aantal spelers bij PSV die het hoge tempo duidelijk niet bij konden benen. Vooral het middenveld regelmatig overlopen. Zo zie je maar dat zo'n Veerman en Gutti leuke spelers zijn voor de ED maar tegen Aesenal volledig door het ijs zijn gezakt. overgens waren er nog meer spelers die het temmpo niet bij konden houden. Ga je volgend jaar de championsleague in zal je toch door moeten selecteren.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Of ontwikkelen. We hebben best goede spelers lopen, maar hoe vaak spelen ze een wedstrijd op dit tempo? Daar moet je aan wennen, beginnend op de training. Ik zie best potentie alleen de backs.. Hopen op Mauro en een goede versterking in de winter. Oh en niemand laten gaan, maar ik vrees dat dat een illusie is.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja ik denk ook dat je het deels met training kan verbeteren. Bij Slot en ten Hag zag je toch dat hun spelers beter in staat waren om met een hogere intensiteit te spelen. En die lui speelde ook eredivisie. Als je ook ziet hoe die lui van Arsenal elkaar inspelen. Het leek wel alsof wij de bal naar elkaar rollen. Wat een verschil zeg.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Juist, kopen is niet de oplossing, bouwen en vertrouwen opdoen wel; eenheid creëren, simpele oefeningen onder druk laten inslijpen...
+1/-0

1 jaar geleden
Geen schande om met 1-0 van Arsenal te verliezen.Verdedigend was PSV prima met als uitblinker Benitez.Obispo blijft foutjes maken en die moeten er echt uit.Bij het doelpunt werd Xhaka wel erg vrij gelaten.Aanvallend was het mager met Simons als de gevaarlijkste PSV aanvaller met een matige Gakpo en een onzichtbare Til.Goed dat Madueke en Luuk weer minuten hebben gemaakt.Hopelijk geldt dat binnenkort ook weer voor Mauro.Max was niet echt overtuigend.RvN kan weer verder bouwen met hopelijk overwinningen tegen Grün en Arsenal.
+1/-0

1 jaar geleden
Goed gestreden. Benitez Xavi Madueke Ramalho prima, rest ok. Wel vond ik het jammer dat ze vanaf minuut 1 niet speelden om te winnen en het ze niet lukten om de bal een beetje naar elkaar te spelen. Ook als je kwalitatief minder bent kan je met bravoure spelen, helaas dit keer niet gezien, hopelijk volgende week wel volle bak erop
+1/-0

 
1 jaar geleden
Met bravoure spelen en dan met 6-1 op de broek krijgen? Nee dank je. Het is Europees voetbal tegen een tegenstander van de buitencategorie. We waren dicht bij een (onterecht) resultaat. Goed gestreden, helaas net geen punten. Volgende keer beter.
+1/-0

1 jaar geleden
Gakpo en Veerman zijn weer enkele miljoenen minder waard geworden, verder waren we gewoon ook een klasse minder. Geen enkele schande wanneer je het verschil in begrotingen ziet maar je hoopt altijd op een mirakel. Wel een mooi leermoment deze wedstrijd.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Gakpo kan de bal niet dicht bij zich houden, daarom krijgt hij het vaak lastig. Xavi is daarin nu al beter.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Niet mee eens, hij kan dat wel, maar zijn focus is niet goed (genoeg); soms is hij nog steeds afwezig, dan kom je niet in een flow, Simons is al jaren gewend aan de intensiteit van de top, dat kan Cody ook, zonder twijfel; hij moet meters maken op dit niveau, op dit niveau kun je niet teren op een bevlieging...
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Korte analyse: PSV is nog niet opgewassen tegen de top van Engeland, geen schande!
Prima realistisch gespeeld, met een fitte Luuk en Noni had je meer kans gemaakt imo, Mauro wellicht ook.
Bewondering voor Xavi, prima pot van Ramalho, Benitez en Mwene. De rest zal ook naar dit niveau moeten gaan...

Het is altijd zo geweest dat die Engelsen meer geld hebben, je moet alleen slim zijn en een goede lichting hebben, dan kun je ze best aan, tactisch is het jammer dat er steeds meer buitenlanders daar de scepter zwaaien...
Intensiteit is 3x zo hoog als in de eredivisie en dan zie je dat spelers als Max, Veerman en zelfs Gakpo te kort komen.
Dat heeft imo niet met alleen met klasse te maken, maar ook met het gebrek aan weerstand in Nederland in 3 vd 4 wedstrijden. Cody kan dat echt wel aan, dat niveau, maar hij moet veel te veel en te snel schakelen, dat is hij niet gewend.
Ik zie nog de jonge Mark van Bommel voor me die opeens met Gaitza Mendieta van Valencia in CL geconfronteerd werd...zelfde verhaal!

Dus er is hoop terug in onze harten, nu is het zaak om door te pakken: waar ik al vaker voor pleitte: meer eisen stellen.

Indien dit gebeurd kan PSV weer aanhaken bij de internationale top...
+1/-0

1 jaar geleden
Laten we het ook eens hebben over onze fijne supporters die weer eens een stuk van een stadion moeten slopen. Kunnen we ze niet meteen een stadionverbod voor het leven geven en alle kosten laten betalen?
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja laten we 3000 man over 1 kam scheren
+2/-2

 
1 jaar geleden
Zeker niet, maar pik aub het uitschot eruit en ban ze voor het leven.
+3/-0

1 jaar geleden
Zoals ik gisteravond al zei, (paar) maatje(s) te klein voor (de reserves van) Arsenal. Geen schande, wel een feit.

Wij hebben het weer allemaal "overleefd" en daarmee de aanvankelijke trip van ruim een maand geleden bevestigd en voltooid.

Met dank aan de Uefa was het mijn 8e, bezochte, Europese uitwedstrijd binnen een jaar en 3 weken en mijn 70e in totaal.

Ter illustratie toen wij in 1988, onder veel meer, de Europacup I wonnen reisde ik 4 van de 5× mee. Tot zover het belachelijke huidige Europese wedstrijdschema! Maar goed, nu iig paar maanden rust op dat vlak!

Dan nog even dit. Ik lees hierboven nogal aanmatigend commentaar op de meegereisde aanhang, waarop altijd1 imo juist en adequaat reageert.

Wij hebben het hier wél over de mensen die altijd en overal hun club achterna reizen, dus een beetje respect is wel op haar plaats.

Daarnaast hebben "wij" het hier over enkele schermutselingen, waarbij geen gewonden zijn gevallen en die schade heus wel beperkt is gebleven.

Ik praat het niet goed hoor, maar waar gewerkt wordt, vallen spaanders. Zulks gebeurt weleens in the heat of the moment.

Daarnaast stelt altijd1 volledig terecht dat hiermee een (bijna) vol uitvak over één kam wordt geschoren.

Dan zou je het ook kunnen hebben over het geweldige uitvak dat gigantische, volle stadion vocaal volledig domineerde. Verschil van benadering.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Yep maar dat is niet politiek correct... dus foei!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je gaat niet naar Noorwegen begrijp ik? Jammer, hadden we een biertje van 10 euro (omgerekend) kunnen drinken
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat doen wij dan wel keertje in Eindhoven binnenkort. Iets goedkoper ook, hahaha, al liegen de prijzen in Londen en Zürich er ook niet bepaald om.

Jij heel veel plezier & succes in Noorwegen! Maar dat zal wel goedkomen.
+1/-0