Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV begint aan 2023 zoals het 2022 eindigde, doelpuntloos in eigen huis


Tijdstip
7 januari 2023
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV begint aan 2023 zoals het 2022 eindigde, doelpuntloos in eigen huis; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV begint aan 2023 zoals het 2022 eindigde, doelpuntloos in eigen huis

(Gepost door NvdL)

PSV is er vanavond wederom niet in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. Een sterk spelend Sparta bleef eenvoudig op de been in een nagenoeg gelijkopgaande wedstrijd. Na ruim negentig minuten slaagden beide ploegen er niet in de ban te breken en dus eindigde de wedstrijd zoals hij begon in een 0-0 gelijkspel.

Heel Eindhoven en omstreken keek al halsreikend uit naar 7 januari. Na bijna twee maanden zonder nationaal voetbal wegens het WK in Qatar was de periode om de kater van de 0-1 thuisnederlaag tegen AZ weg te spoelen aanzienlijk langer dan normaal. Na de 4-0 oefenzege op AC Milan vorige week waren de verwachtingen vanavond dan ook hoog gespannen. Die verwachtingen werden echter geen moment ingelost. PSV leek nog voortvarend aan de wedstrijd te beginnen waarbij vooral Noni Madueke het op zijn heupen leek te hebben met enkele flitsende acties. Na dat eerste kwartier herpakte Sparta zich en kwamen de bezoekers nauwelijks nog in de problemen vanavond. Voor Ruud van Nistelrooij zullen de zorgen inmiddels zijn toegenomen. Na het plotselinge vertrek van sterspeler Cody Gakpo is vanavond gebleken dat dit niet zomaar even is opgevangen. PSV wist vanavond slechts vier keer op doel te schieten en miste dus duidelijk het rendement van de Eindhovenaar die vanavond zijn debuut maakte voor Liverpool.

Ruud van Nistelrooij hoeft niet lang te wachten op zijn mogelijkheid tot revanche op Maurice Steijn. Het treffen van vanavond krijgt dinsdagavond immers direct een vervolg als beide ploegen elkaar treffen in Rotterdam voor de KNVB-beker.


Ruud van Nistelrooij: “We waren vandaag gewoon niet goed genoeg”

(Gepost door NvdL )

Na afloop van de in een 0-0 gelijkspel geëindigde thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam stond Ruud van Nistelrooij Milan van Dongen van ESPN te woord:

“We waren vandaag niet goed genoeg om te winnen. Dan kun je terugpakken op het VAR-moment, dat was een penalty in mijn ogen, hij ging kijken maar gaf vervolgens geen penalty. Teze werd geraakt, dus daar zijn we dan van afhankelijk. Als je daarvan afhankelijk bent, kun je gewoon de conclusie trekken dat we het gewoon niet goed hebben gedaan.”

“We creëren gewoon te weinig. Er waren wel enkele kleine momentjes, door Luuk de Jong ingekopte corners, enkele schoten op doel en Noni Madueke die al sprintend enkele keer gevaarlijk tot de achterlijn wist door te stoten. Sparta verdedigde vandaag heel goed, het was te weinig van onze kant en ons positiespel was ook niet goed genoeg om echt grote kansen te creëren.”

“Na de afgelopen periode van voorbereiding op deze wedstrijd en het vervolg van de eredivisie had ik wel verwacht een beter PSV te zien. In de oefenwedstrijden ging het goed en deed iedereen wat er van hem werd verwacht. Zo begonnen we vandaag ook, helaas konden we die lijn van het eerste kwartier niet doorzetten.”

“Of het aan de invulling van het middenveld ligt dat we moeite hebben met het creëren van kansen? Nee. Dat is het geheel, zeker niet alleen het middenveld maar ook qua positiespel en het maken van de juiste beslissingen. Onder druk wordt dit helaas vaak vergeten en ook het consistent zijn om de rol in elke fase van de wedstrijd dan ook uit te blijven oefenen zoals we daar dagelijks op trainen.”

“Of ik een misbaar heb gezien van Joey Veerman na zijn wissel? Nee, jij wel? Hij baalde dat de wedstrijd niet liep zoals verwacht en gehoopt en dat ik hem naar de kant haalde. Dat is logisch, maar hij ging gewoon normaal zitten op de bank en natuurlijk baalt hij, maar dat is volkomen normaal. Ik heb daar verder geen wegwerpgebaren bij gezien.”


Luuk de Jong: “Natuurlijk missen we Cody Gakpo”

(Gepost door NvdL)

Ook aanvoerder Luuk de Jong stond na afloop van PSV-Sparta ESPN in de persoon van Milan van Dongen te woord:

“We hebben veel te weinig gecreëerd vandaag, dat moge duidelijk zijn. Wel wat kansjes, maar geen hele grote. Sparta speelde overigens ook echt heel goed vanavond. Ze hielden het compact en speelden heel goed georganiseerd. Desalniettemin mag dat geen excuus zijn en moeten we echt in staat zijn om veel meer te creëren dan we vanavond hebben gedaan. Het ontbrak vandaag aan energie in onze aanvallen, vuile meters en ruimte maken voor elkaar maar ook onze communicatie was niet goed vandaag. Dan zie je dat de aanvoer net niet goed valt.”

“Ja, natuurlijk denk krijg ik het liefst zoveel mogelijk voorzetten om in te koppen, maar we hebben als team nog veel meer kwaliteiten waar we ook graag in afwisselen. Sparta hield dat vandaag gewoon erg goed tegen met dubbele dekking aan de zijkant waardoor voorzetten niet goed voor de goal kwamen. Ze zaten er telkens goed bovenop, los daarvan hadden we alsnog veel meer moeten creëren en waren we te slap vandaag.”

“Of het ligt aan het gemis van Cody Gakpo? Natuurlijk missen we zo’n speler, dat is duidelijk. Hij was de MVP van de Eredivisie, het vaakst betrokken bij doelpunten. Als die wegvalt voel je dat vanzelfsprekend als team. Wel ben ik van mening dat we als team dit op moeten kunnen vangen. We hebben genoeg kwaliteit om dit seizoen succesvol voort te zetten. Hoewel dat vandaag niet gelukt is, hebben we aanstaande dinsdag de kans om revanche te halen.”


Jordan Teze: “Volgens mij was het gewoon een penalty”

(Gepost door NvdL)

Jordan Teze blikte na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam terug op zijn spel en het VAR-moment met ESPN’s Milan van Dongen:

“Heel eerlijk? Hij raakte me wel. Als hij me niet zou raken, had ik de bal meegenomen en ook nog een assist kunnen geven eventueel. Helaas zag de Scheids het anders. Als hij me raakt is het volgens mij gewoon een overtreding en dus een penalty. Anders had ik vrij door kunnen lopen! Ik vond van wel, de scheids van niet, ik weet ook niet waarom hij het geen penalty vond.”

“De nul houden an sich voelt goed, maar ik heb veel liever een 2-1 dan een 0-0. Wel ben ik blij dat ik weer in de basis mocht starten.”


Karakteristieken

Uitslag: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter
Van der Eijk
Toeschouwers
33.421 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Sparta Rotterdam: Vriends ('45)
Kaart
PSV: Noni Madueke ('51)
Kaart
Sparta Rotterdam: Van Crooij ('52)
Kaart
Sparta Rotterdam: Verschueren ('70)

Opstelling PSV

Anwar El GhaziLuuk de JongNoni Madueke


Joey VeermanXavi SimonsIbrahim Sangaré


Philipp MaxArmando ObispoJarrad BranthwaiteJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'68 Guus Til voor Xavi Simons
'68 Érick Gutiérrez voor Joey Veerman
'85 Marco van Ginkel voor Philipp Max


Opstelling Sparta Rotterdam

Van CrooijLauritsen


MijnansVan MullemVerschuerenKitolano


PintoAuassarVriendsSambo


Olij

Wissels:

'86 Meijers voor Pinto
'88 Eerdhuijzen voor Verschueren


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 1 2-1 (1-1)
 1 4-0 (2-0)
 1 3-0 (1-0)
 1 4-0 (2-0)
 1 3-0 (1-0)
 1 3-0 (2-0)
 1 2-0 (1-0)
 1 3-0 (2-0)
 1 2-0 (1-0)
10  1 4-0 (2-0)
11  1 3-0 (1-0)
12  1 4-0 (2-0)
13  1 4-0 (1-0)
14  1 5-0 (2-0)
15  1 3-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.37. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (23 -> 5,0)
2. Walter Benítez (20 -> 4,0)
3. Jarrad Branthwaite (19 -> 3,0)
4. Érick Gutiérrez (10 -> 2,0)
5. Armando Obispo (9 -> 1,0)
6. Joël Drommel (7 -> 0,0)
7. Ibrahim Sangaré (6 -> 0,0)
7. Noni Madueke (6 -> 0,0)
9. Guus Til (5 -> 0,0)
9. Boy Waterman (5 -> 0,0)
11. Xavi Simons (3 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (3 -> 0,0)
11. Joey Veerman (3 -> 0,0)
14. Ki-Jana Hoever (2 -> 0,0)
14. Jordan Teze (2 -> 0,0)
16. Olivier Boscagli (1 -> 0,0)
16. Emmanuel van de Blaak (1 -> 0,0)
18. André Ramalho (0 -> 0,0)
18. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
18. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
18. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
18. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
18. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
18. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
18. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
18. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
18. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
18. Philipp Max (0 -> 0,0)
18. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
18. Sávio (0 -> 0,0)
18. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
18. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
18. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
18. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
18. Dennis Vos (0 -> 0,0)
18. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
18. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
18. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Ik verwacht een lastige pot, maar gok op een 3-1 overwinning 👍
Benitez
Mwene, Ramalho, Gerrit (mits fit), Max
Sangare, Guti
Veerman, Simons
Madueke, de Jong
Zo zou ik startten….
+1/-0

3 maanden geleden
We beginnen weer, heerlijk en eindelijk !
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden
Nou. Weer genoten vandaag 😖
+2/-0

 
3 maanden geleden
Het was vreeselijk. Wat kunnen onze spelers goed stil staan en wandelen als ze geen bal hebben.
+1/-0

3 maanden geleden
We beginnen met een relatief eenvoudige serie na de winterstop. Sparta, Fortuna (uit), Vitesse, Emmen (uit) en Go Ahead moeten allemaal gewonnen worden. Dan kunnen we op 5 februari in de Kuip zien waar we staan.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Nou al de prullenbak in dat schema. Meer realistisch: wat is dat, 4e plaats ? Conference League ?
+1/-0

3 maanden geleden
Ik kan maar niet begrijpen dat Jarrad Branthwaite geen eerste keus is. Hij brengt rust, is technisch begaafd en heeft een goed spelinzicht. Allemaal veel beter dan Ramalho.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat klopt, maar ik zou Ramalho laten staan en Obispo eruit doen voor gerrit….. Obispo maakt te veel, soms erg domme fouten….ik heb al wel eens eerder aangegeven dat ik denk dat hij niet in staat is 90 minuten lang zijn gedachten erbij kan houden…. Daarom zou ik ramalho/ Gerrit vanaf de start graag zien, maar wie ben ik?!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Interessante gedachte, ik denk echter dat Obispo tov Ramalho een betere voetballer is niet alleen verdedigend maar ook opbouwend, en hij is sneller. Niet alleen Obispo, maar ook Ramalho is nog al eens niet bij de les, zie de fatale 0-1 tegen de Rangers. Maa wie ben ik? :)
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik zou ramalho ook laten staan. Die fout tegen Rangers, eens. Maar zo heeft obispo er ook een aantal gemaakt. Groningen uit bijvoorbeeld. Ik zou voor ramalho kiezen op basis van coachend vermogen. En hij is goed in situaties lezen, bruggink heeft daar eens een uiteenzetting over gedaan. Maar he, wie ben ik ;)

Lekker, het gaat weer beginnen!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Klopt, nou zetten we 2 linksbenige centrale in het centrum, kan ook, maar wie ben ik😂👍
+1/-0

3 maanden geleden
Ramalho zou ik ook de voorkeur geven vanwege het coachende vermogen daarnaast gaat mijn persoonlijke voorkeur naar Branthwaite maar aangezien het verschil niet heel erg groot is met Obispo en hij huur is kan ik de persoonlijke keuze van de trainer die er natuurlijk dagelijks mee werkt wel voorstellen.
Iedere speler bij ons zal echt wel zijn foutjes maken anders zaten ze al in de top-competities en ik heb niet de illusie dat ik of een andere supporter er een betere kijk op zal hebben dan de TS.
Maar ja wie ben ik?
+2/-0

 
3 maanden geleden
Jij bent een roman van paulo coulho
+1/-0

 
3 maanden geleden
Die snap ik niet leg uit(schrijver ken ik).
+1/-0

 
3 maanden geleden
Uhm, Moet ik jou nu je eigen naam gaan uitleggen🙄😱😂?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Toch zitten er genoeg teams in dezelfde competitie met een stuk minder tegengoals. En dan hebben we nog wel een vrij defensieve opstelling. Die nonchalance achterin is om gek van te worden.

Misschien moeten we proberen om de hele verdediging van NEC (exclusief Cilly) of Sparta over te nemen. Die krijgen er minder tegen dan ons.
+1/-0

3 maanden geleden
Lekker dat het balleke weer gaat rollen! Voor het komende blok zou het niets uit moeten maken of je met Obispo, Ramalho of Gerrit speelt. Ik vind het interessanter of het ons lukt om het grootste gedeelte van de wedstrijden op de helft van de tegenstander te spelen. En dat we veldoverwicht voldoende kunnen omzetten in goals. Dat is nog steeds de beste manier om de verdediging te ontlasten en wedstrijden te winnen! Maar wie ben ik?
+1/-0

3 maanden geleden
Jammer dat Guti waarschijnlijk niet speelt. Zonder Cody lijkt mij dat het voorkomen van tegengoals nog belangrijker wordt. Twente staat nu ook op 30 punten (wel een wedstrijd meer gespeeld) en zij hebben een doelsaldo 26-09, tegen wij 42-20. En Feyenoord staat met 35-13 zelfs 3 punten boven ons. Middenveld met Guti - Sangaré - Simons/Veerman heeft mijn voorkeur. De aanval hoeft met de spelers we nog hebben echt niet minder te zijn dan die van de andere titelkandidaten, m.u.v. Ajax, maar die hebben weer hele andere problemen. Sparta mag vanavond echt niet onderschat worden, en dat lijkt mij wel een beetje het geval als je begint met een driemans middenveld met 2 puur aanvallend ingestelde spelers. Gebruik zo’n wedstrijd nou om aan vastigheid te werken met een middenveld met de punt naar voren. Als je dit alleen doet in de ‘grote’ wedstrijden roep je de problemen over jezelf af. In de ‘kleine wedstrijden’ met de punt naar achter spelen is een signaal dat het allemaal wel los zal lopen. Daarom zijn we ook kampioen punten verspelen tegen minder goede ploegen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Mee eens. Ik hoop ook dat Guti speelt. Niet omdat het de meest fantastische speler van PSV is, maar wel omdat hij zeer nuttig is in het goed uitvoeren van een taak die de rest van de middenvelders en aanvallers maar matig uitvoeren.
Kampioen worden doe je door vaak de nul te houden of het aantal tegendoelpunten fors beperkt te houden. Daar begint ook stabiliteit. Zeker als je ook Obispo op wilt stellen.

Onze trainer was vroeger een aanvaller, misschien dat hij daarom toch meer bezig is met de bal naar voren krijgen.
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Eerlijk gezegd verwacht ik een moeizaam potje. We missen de extra klasse van Cody om uit het niets een wedstrijd open te breken, en Sparta staat gewoon erg goed, Hebben ook pas vier wedstrijden verloren net als wij en hebben zelfs minder tegendoelpunten.
Hopelijk een snelle voorsprong en dan uitbouwen😊
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ik hoop toch niet dat we thuis tegen Sparta al met zweet in de broek de laatste 10 minuten door moeten te zien komen. Zeker nu elke blessuretijd zo 8 minuten duurt.
+1/-0

3 maanden geleden
Ook ik verwacht een moeizame pot, maar wel een overwinning. El Ghazi ipv Gakpo pffff, dat wordt wel ff wennen. En kijken of madueke a heel blijft, b ook af en toe een bal afgeeft. Luuk gaat het ook zwaar krijgen zonder de voorzetten van Gakpo, zie niet zo een twee drie wie nu de bal hoog voor gaat gooien. En ook de corners wordt een dingetje, wie gaat ze nu nemen? Veerman ? En tot slot kijken hoe lang het nu weer duurt voor Ruud in de gaten krijgt dat we niet zonder Guti kunnen. Ben wel benieuwd hoe Sambo het gaat doen, zou hij beter zijn dan Kijana ? Kortom, heel wat te bekijken vanavond.
+1/-0

3 maanden geleden
Altijd nog maar afwachten wat er straks op het veld komt te staan. De voorspelling van het AD klopt meestal niet. Wie weet staan Gerrit en Érick er gewoon in.
+1/-0

3 maanden geleden
Mag toch hopen dat Guti er gewoon in staat.
+1/-0

3 maanden geleden
Als Guti weer op de bank begint moet hij gewoon een transferverzoek indienen. Iedere keer is hij het kind van de rekening zonder dat hij nu echt gefaald heeft. In mijn ogen moet hij in de basis staan, maar inmiddels is wel duidelijk dat Ruud daar anders over denkt.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Ik snap RvN ook niet. Ben benieuwd naar het aantal tegendoelpunten met zijn visie aan het eind van het jaar.
+1/-0

3 maanden geleden
Dat veld. Eigenlijk schandalig dat wij het als topclub noet voor alkaar krijgen om een fatsoenlijke mat te prepareren.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Toch lijken uitspelende clubs er altijd minder last van te hebben.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Klopt, dat valt mij ook op. Ze moeten nu toch onderhand weten dat ze langere noppen op moeten schroeven….
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik kijk tegelijkertijd met een schuin oog naar Liverpool-Wolves. PSV lijkt wel een dames-wedstrijd….
+1/-0

 
3 maanden geleden
De eerste 10 minuten waren wel aardig
Daarna is zzzzzzzzzzzzzzz, ik val langzaam in slaap.
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Heb eerst ff de MOL gekeken, maar weinig gemist volgens mij?
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
En wie is de Mol ?? En nee, niks gemist, hooguit een spannende ingooi.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Wij speelden iig met een molletje of 8, allemaal af en toe onder het gras
+1/-0

 
3 maanden geleden
Deze wedstrijd kan je ook op Teletekst gaan kijken. Er zijn geen hoogtepunten :)
+1/-0

3 maanden geleden
Mijn 2-0 ruststand lijkt erg optimistisch.. Bijna net zo slaapverwekkend als Oranje momenteel.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik heb het vaker gezegd,we hebben gewoon niet genoeg kwaliteit in het elftal om zulke tegenstanders kapot te spelen. Van een topclub verwacht je toch veeeeel meer dan dit
+1/-0

3 maanden geleden
Tot nog toe echt heel heel slecht. Hoe kan je nou potverdorie zo uit de winter(slaap)stop komen?? wat is dit met dit PSV?? ze kunnen gewoon niet de hele wedstrijd domineren. Sparta hoeft aleen maar in de weg te lopen en PSV weet het gewoon niet meer!!!!!
+1/-0

3 maanden geleden
En dan hebben we nog geluk dat Sparta wil voetballen en er dus ruimtes liggen/ontstaan.
+1/-0

 
3 maanden geleden
En geluk dat Sparta niets doet met de ruimtes die ze krijgen … zo makkelijk hoe ze tussen onze linies doorspelen … tijd voor Guti.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Analyse van Bruggink was uitstekend en zeer duidelijk.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik was ff roken, wat zei hij ?
+2/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Dat roken ongezond is😎
+6/-0

 
3 maanden geleden
Successupporter, beetje De Mol kijken tijdens een wedstrijd ;)
+2/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Pfff ik zie et bij ons wel 11 die de Mol kunnen zijn🤔
+1/-0

 
3 maanden geleden
Brugging liet met beelden zien hoe Sangare liep en dat PSV daardoor in de problemen kwam. Hij zei dat Veerman en Sangare paar goed gaan spelen als ze samen met Guti staan omdat je dan wel twee spelers hebt die elkaar aanvullen. Guti kan Sangare dan sturen. Zie de pauze van de wedstrijd.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dan verdien je 4 m per seizoen en moet je gestuurd worden ....
+3/-0

3 maanden geleden
Nou lekker ongeïnteresseerd zooitje staat er op het veld. Wat heb je al die weken staan doen? Ook zonder Gakpo moet PSV Sparta kapot kunnen spelen. Schop onder de komt en scoren oke!
+2/-0

 
3 maanden geleden
Maar wel gewonnen van AC Milan.... Lekker belangrijk.
+1/-0

3 maanden geleden
Uiteraard is het een teamprestatie, maar vooral Sangaré is wel heel ver van zijn beste niveau verwijderd. We zijn een aanvaller kwijt, maar het middenveld wordt vaak overlopen.
+1/-0

3 maanden geleden
Aan de ene kant krijgt Sparta drie keer de bal zonder hem ook maar te vragen en paar keer opzichtig geen geel. Daar staat wel tegenover dat Noni met zijn domme acties (eerst dat opstootje en dan gebaren naar de scheidsrechter) blij mag zijn dat hij geen tweede kaart krijgt
+1/-0

3 maanden geleden
Madueke, wat een waardeloze speler zeg.
Dat ellenlange gerommel wat niets oplevert!
Teze is geen back en Veerman terecht boos.
Droevig dit PSV
+1/-1

 
3 maanden geleden
Veerman was onze minst slechte speler. En die wordt dan gewisseld. Ik snap soms echt geen hol van Ruud
+2/-0

 
3 maanden geleden
Veerman leek het duidelijk met je eens.
+1/-0

3 maanden geleden
Waarom gaat de VAR dan een aantal minuten kijken als de scheidsrechter het toch overrulet? Ga dan meteen kijken.

Het was te makkelijk om een penalty te geven voor een overtreding in de 16, dus geeft ie hem maar niet.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Wij van wc eend, vinden de eerder door ons niet gegeven penalty geen penalty. Het blijft te dom voor woorden dat je een Manschot daar hebt zitten, die notabene vaak uitleg geeft bij ESPN, en dan jongetje van der eik zegt: ja maar ik maak toch geen fouten… te licht, is geen regel. Penalty is penalty, wat hij wil zeggen is dat hij het in het spelbeeld een onterechte penalty vindt…
+2/-0

3 maanden geleden
PSV was Gakpo en Gakpo was PSV. Hoe kan het dat je goed speelt tegen AC Milan en nu helemaal niets laat zien? Ik word doodziek van PSV. Financieel en sportief moet de club weer opnieuw beginnen. Wat dat betreft hebben Gerbrands en de Jong er een vette rotzooi van gemaakt. Brands mag het weer opknappen..
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dit zat niet bij mijn beste wensen voor 2023 moet ik zeggen!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Inderdaad. Volgens mij was de portemonnee prima gevuld toen Brands ging. 4 jaar later opgebrast.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik snap er niets meer van. We verkopen onze sterspeler en vervolgens kunnen we niet winnen ? Hoe kon je dat voorzien....
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Lekker man, laatste twee thuiswedstrijden niet gescoord. Gaat best goed toch😱
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik was na Milan al te negatief, helaas krijg ik nu al gelijk. madueke kan gakpo niet vervangen, die speelt altijd leuk als het eigenlijk nergens om gaat en als hij er moet staan geeft hij niet thuis. (of raakt hij geblesseerd). Voor de winterstop was al duidelijk dat we een breekijzer nodig hebben, die is er niet gekomen en in plaats daarvan verkopen we ook nog de enige die uit het niets een wedstrijd kan beslissen.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Er lijkt ook helemaal geen gedachte achter te zitten. Wat heb je nu voor fatsoenlijk veldspel gezien. Paar leuke niets opleverende aktie van Madueke en verder...?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik zag een goede PSV-er, Sambo. Maar die hebben we vervangen door Hoever... Voor een miljoen of wat, maar geld hebben we immer genoeg.
+2/-0

3 maanden geleden
Schandalige wedstrijd, en dan zijn de fans hier drukker de scheidsrechter te bekritiseren dan de ongeinspireerde rommel dat ons psv laat zien. Madueke wisselt geniale momenten af met lopen als een pasgeboren gazelle en PSV gaat opnieuw door de zoveelste ondergrens. Al zetten ze er 5 Schreuders bij onze vrinden uit de hoofdstad, wij worden toch geen kampioen.
+3/-1

3 maanden geleden
We worden echt nooit meer kampioen. Ik stop in ieder geval eens een maandje met kijken

Ze hebben verdomme weken kunnen trainen om er een systeem in te slijpen, maar waar zitten we in godsnaam naar te kijken. Werkelijk niet om aan te gluren. Ik heb 90 minuten lang geen fatsoenlijke aanval gezien.
+3/-0

3 maanden geleden
Til en van Ginkel inbrengen om iets te forceren. We begonnen het jaar zonder tweede spits, en we hebben nog steeds geen tweede spits. Verder natuurlijk echt belachelijk slecht gespeeld van de spelers die er wel zijn
+2/-0

3 maanden geleden
0-0 helemaal niks gepresteerd. Waardeloze selectie met een mentaliteit om van te janken. Dit team is rotzooi zonder gif. Sparta stond goed en PSV kon er niets tegenin brengen. Al het vertrouwen uit de winterstop is bij mij weer weg...
+1/-0

 
3 maanden geleden
De waan van de dag dus bij jou. Hoe kan je er nou zo veel vertrouwen in hebben tijdens de winterstop en het 1 competitiewedstrijd later een waardeloze selectie vinden? Dan was de selectie in de winterstop toch ook waardeloos?
+3/-0

3 maanden geleden
Bedankt psv motte een paar goeie bij
+1/-0

3 maanden geleden
Het zal nooit hard te maken zijn, maar het zou zo maar kunnen dat we met de verkoop van Cody de deelname Champions League hebben verpatst. Dan hebben we 'm netto dus voor 20 miljoen verkocht... Zat maar weinig spirit in het team vandaag. Veerman kan zijn agressie beter in de wedstrijd gebruiken dan op de bank. En wat een slechte kopper is die Guti viel me vandaag op. Hij timed zo slecht dat hij twee keer alweer op de grond stond voor hij de bal kopte, dat zie je normaal alleen bij minipups.
+2/-2

3 maanden geleden
Ik had vantevoren lage verwachtingen van deze wedstrijd en dan nog is het tegengevallen. Wat een armoede was dit. Thuis tegen Sparta zo weinig creëren. Heeft helemaal niks met Gakpo te maken. Het klopt gewoon in z'n totaliteit van geen kanten.

Dat gezegd hebbende was het natuurlijk wel gewoon een penalty en is het bizar dat die snotneus bij zijn beslissing blijft als twee man in Zeist het wel een penalty vinden. Het was een penalty, maar Teze had een beetje de schijn tegen omdat hij iets te laat ging liggen.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Ik vind ook dat dit niks met Gakpo te maken heeft.
Als ik een team had gezien met een slechte linksbuiten dan was dat wel het geval geweest.
Maar dit PSV was overal heel erg slap. En het middenveld klopte niet.
Als je dit tegen een matige tegenstander produceert, dan zie ik het somber in.
Ik heb ernstige twijfels over de trainer.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Hou toch op joh. Natuurlijk was het geen penalty :D
+2/-0

 
3 maanden geleden
Het klopt van geen kanten is overdreven en dat Gakpo er niks mee te maken heeft is ook niet waar , er zijn meerdere problemen op dit moment binnen PSV en dat gaan we de komende tijd zien. Het is al jaren wanbeleid , dat krijg je met beleidsbepalers die denken dat ze verstand van voetbal hebben. Het enige lichtpunt is de jeugdopleiding , wie had dat 15 jaar geleden gedacht...
+1/-0

3 maanden geleden
Goed begin is het halve werk….. mijn god…. Waar zat ik naar te kijken, sparta verdiend punt! El Gazi is idd een waardige vervanger van Gakpo…. Gewoon lekker niets doen, en ruud is straks de kop van Jut, sneu….
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Zo de eerste wedstrijd van ons "makkelijke" programma na de winterstop zit er op. Kan haast niet wachten op de volgende makkelijke wedstrijd.💤
+4/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
onpopulaire mening: Ik heb mijn interesse in het seizoen een beetje verloren nadat we onze belangrijkste speler voor een beschaafd prijsje hebben laten gaan omdat wij toch zo'n bescheiden club zijn. Reputatie schijnt belangrijker te zijn dan cijfers , jammer dat je die nodig hebt om doelpunten te maken.

Voor de wat simpelere samengevat: Ik snap niet dat je denkt dat je zomaar je belangrijkste speler mbt goals maken intern kan vervangen , El Ghazi heeft nou ook weer tijd nodig , en als ze iemand anders zouden halen heeft die ook weer tijd nodig. Alleen hebben we in Januari halverwege het seizoen geen tijd.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Plus 1. Je beste speler verkopen voor minder dan de helft van het bedrag van die geblondeerde aansteller uit Duivendrecht. Als je maar zwarte cijfers schrijft of niet...Je vergooit gewoon je kampioenschap...tel uit je winst
+3/-0

3 maanden geleden
Enige voordeel, de transferperiode is nog niet voorbij, we kunnen nog iets gaan kopen/huren. Geen geld zal me een zorg zijn, als je derde of vierde wordt verlies je nog meer geld.

Maar ik zie het eigenlijk niet meer zitten, zeker na de reactie van Luuk na afloop. Je verwacht een zwaar geirriteerde speler. Maar hij leek weer berustend. En dan die opmerking dinsdag kan je revanche nemen. pfffff. Zelfs al win je dinsdag met 9-0 dan nog ben je die twee punten kwijt. We hadden nu aan kop moeten gaan, maar eerst AZ en daarna dit weer. Thuis 2 keer niet scoren, hoe lang is dat geleden?

Mega lange winterstop met ruim voldoende trainingsmogelkijkheden. En dan weer zo presteren. Een systeem of idee kan ik nog steeds niet ontdekken. Ik mag Ruud echt graag, het is een echt PSV-icoon, maar niet ieder icoon is geschikt als trainer.
+2/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Hopelijk verspeelt Feyenoord nog wat puntjes anders staan we na onze jaarlijkse donatie van drie punten aan Rdam zuid misschien wel acht punten achter ze.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Nou ze hebben duidelijk getraind. Alleen bevalt het resultaat van de trainingen niet.
+1/-0

3 maanden geleden
Hopelijk is de RvC blij met die centen op de BANK.
+5/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Ha maar we hebben wel van het C team van een ongeïnteresseerd Milan gewonnen. Dan is het in de competitie vaak wat minder na zo'n zware Europese wedstrijd. Oow wacht effe🤔
+2/-0

3 maanden geleden
Ik heb er gewoon geen woorden voor. Zo slecht was het!!!!
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik heb allerlei woorden in de aanbieding, maar ja, een schorsing is ook weer zoiets.
+4/-0

3 maanden geleden
Maar vrienden, ze hebben wel de 0 gehouden achterin.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
En er zit gewoon een stijgende lijn in.
De vorige wedstrijd was 0-1, deze 0-0 Dus de volgende winnen we met 1-0😎
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Of het word 1-0 voor Sparta dinsdag
+1/-0

3 maanden geleden
Winnen van ajaks en vervolgens tegen AZ en Sparta thuis 1 punt halen en 0 doelpunten maken.De waarde van die overwinning is dus 0.Dit PSV eindigt 4e of 5e.Zelfs FCT heeft een beter team dan PSV.Eind Februari speelt PSV nergens meer voor en is het seizoen klaar.Maar die 50m heeft PSV dus waar klagen we over.
+5/-2

 
3 maanden geleden
Ons materiaal is een stuk beter dan dat van Twente.
Wat denk jij van onze trainer ?
+1/-0

 
3 maanden geleden
De trainer maakt onlogische keuzes. Opbouwen met drie centrale verdedigers, vijf mans middenveld. Nou verrassing werkte 10 min en toen had Sparta het al door. Vervolgens blijven volharden in het zelfde spel. En dan ruim 15 min voordat de wedstrijd is afgelopen al hoge ballen gaan pompen de 16 in. In de min daarvoor zijkanten zoeken en trage voorzetten geven op lange mensen. Ik ben geen fan.

Er is totaal geen dynamiek op het middenveld als Sangare met Veerman speelt. Maar dat wisten we al alleen van Nistelrooy wil het niet geloven. Zonder Mwene of zelfs Hoever is er ook geen dynamiek op de rechtervleugel. Volstrekt onnodig om met drie achterop te spelen. Waarschijnlijk de oplossing om verdedigende kwaliteiten van Veerman op te vangen. Maar goed kon me vandaag niet eens kwaad maken om het team. Zij proberen er ook maar het beste van te maken met de opdrachten die ze mee krijgen. Een goede manager/trainer is toch echt belangrijk.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Ik zou wel eens willen zien wat Arne Slot met deze spelers kan. Volgens mij maakt hij betere plannen en is hij beter in het instructies geven aan spelers. Viel het je ook op hoeveel spelers er stil staan, als iemand anders de bal heeft ?
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ja klopt vuile meters worden niet veel gemaakt. Maar dat zijn nou typisch patronen die aangeleerd kunnen worden. Na afloop klaagde van Nistelrooy daarover. Dus kennelijk verwacht hij het wel van zijn spelers alleen vraag ik me af of er ook vaste patronen worden ingeslepen. De enige die ik continu overlaps zie maken is max. Die speelde overigens een goede partij.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Rechterrijtje wordt het gewoon!
+3/-4

3 maanden geleden
Tja, het was erg voor de wk stop en het wordt alleen maar erger, geen lijn in te ontdekken. Traingingskamp met veel lachende gezichten maar als het er op aan komt geen vechtlust. Weer een seizoen naar de filistijnen denk ik.
+5/-0

3 maanden geleden
Zo, de totale nutteloosheid van traingskampen is ook weer bewezen.
Maar och, het was wel gezellig.
+7/-0

3 maanden geleden
De balans over dit seizoen tot nu toe is voor mij negatief ondanks winst tegen ajaks,Feyenoord en Arsenal.Verloren van Rangers,Cambuur,Groningen,FCT en AZ.Gelijk tegen Sparta en Bodo waardoor er een tussenronde tegen Sevilla gespeeld moet worden.PSV mag op papier dan misschien betere spelers hebben dan Feyenoord en FCT als team zijn deze clubs beter.
+5/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
De club is al jaren helemaal de weg kwijt. Er worden onmisbare spelers op verkeerde momenten voor te weinig verkocht, er wordt structureel veel geld verloren aan miskopen en er worden onervaren trainers aangesteld die onbegrijpelijke opstellingen en beginnersfouten maken. Er is niets meer over van wat PSV tot een topclub maakte en wat PSV 40 jaar aan de (Nederlandse) top heeft gehouden. Het is pijnlijk en droevig om dit steeds maar weer bevestigd te zien worden. Al het voetbalgogme is verdwenen en wat nog over is is een tragische kopie van het Feyenoord waar wij zo vaak denigrerend over hebben gedaan. Nu er na jaren eindelijk weer een kans is om kampioen te worden wordt in de winterstop de belangrijkste speler verkocht voor te weinig geld en zonder dat er op welke wijze dan ook op geanticipeerd is, of je moet El Ghazi een acceptabele vervanger vinden… Te weinig geld voor je belangrijkste speler vangen en dan ook nog eens geld dat verdwijnt in een put van jaren van wanbeleid. Als je kijkt naar de verhouding begroting/prestaties van de laatste 5 seizoenen behoren we tot de zwakkeren in de Eredivisie en er is geen enkele opgaande lijn te ontdekken. Feyenoord is na 40 jaar doodziek geweest te zijn geweest langzaam aan de beterende hand. Ik hoop dat dit onze club iets sneller gaat lukken.
+6/-0

3 maanden geleden
14 verliespunten! en we zitten nog niet eens op de helft van het seizoen.
+2/-0

3 maanden geleden
Slechtste wedstrijd ever en op cruciaal moment geeft ene nitwit scheidsrechter Sander van Eijk uit Amstelveen geen 100% penalty terwijl rest van var team dat wel vond ….
+4/-0

3 maanden geleden
Het was ontluisterend, heb geen idee waar ik naar zat te kijken, wat de tactiek was, wat de trainer voor ogen had. Een maand(!) lang was er de tijd om te schaven aan de speelwijze, beter ingespeeld te raken, en vooral elkaar in de ogen te kijken dat het echt beter moet dan de 1e helft van het seizoen. Veerman was boos dat hij gewisseld werd, daarmee geeft hij aan geen zelfreflectie te hebben, het was abominabel wat hij liet zien en hij moet Oranje echt maar voorlopig uit z'n hoofd zetten. El Ghazi, sympathieke jongen, maar komt te kort, daar moet als er nog geïnvesteerd wordt het geld naar toe, linkervleugelspeler. Van Nistelrooy,s sorry ik het niet anders zeggen, bakt er niet veel van. Schmidt had een kwalitatief mindere selectie maar haalde er o zoveel meer uit. Heb nooit begrepen dat de speelwijze van Schmidt rücksichtlos overboord werd gekieperd door PSV (en van Nistelrooy), terwijl hij een mooi fundament achterliet voor PSV.
+7/-0

 
3 maanden geleden
Goede post. Ik weet ondertussen ook niet meer waar ik naar zit te kijken. Ik zie geen enkele logica of structuur in dit PSV. Toen Ruud kwam en zei dat hij tov het spel van Schmidt de spelers net ietsje naar achter zou halen was ik nog zeer positief, omdat ik het vermoeden had dat het spel dan nog net een slag beter zou worden. Ik vind de ruimte achter de backs vaak te groot bij counters en hoopte dat Ruud dit probleem op zou lossen.
Maar het ingespeelde team van Schmidt is nu los zand geworden. Ik zie het eigenlijk ook niet meer goed komen onder Ruud. Al vraag ik me wel of de directie dat gaat erkennen. Want als Ruud het trainers-vak niet in zijn vingers heeft, is het aanstellen van een de trainer vooral een fout van de directie. PSV moet ophouden trainers aan te stellen die nog nooit een ED-club hebben getraind.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Ruud vond zelf dat hij er nog niet aan toe was, maar hij werd overgehaald. Waarschijnlijk werd een beroep gedaan op zijn clubliefde. Ik vind dat de trainer op dit forum te gemakkelijk de kop van Jut is als het tegenzit. Over Schmidt werd destijds ook moord en brand geschreeuwd. Nu wordt met nostalgie aan hem teruggedacht, zo lijkt het.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Met je eens!
Men moet niet vergeten dat Ruud het moet doen met de spelers die hij heeft, en iedereen kan toch zien dat sommige spelers gewoon tekort komen en/of inspiratieloos rondlopen …. zo’n Sangare bijvoorbeeld, tegen Milan een top wedstrijd en dan nu weer als een natte krant. Wat is dat toch met die jongen??

Ik vind ook dat een club als PSV gewoon een meer ervaren trainer moet aanstellen, maar het is toch te makkelijk om Ruud de schuld te geven ….
+3/-0

 
3 maanden geleden
Het aanstellen van n onervaren trainer was n risico, zeker omdat hij zelf aangaf er niet klaar voor te zijn. Brands haalde hem alsnog over, ik begrijp daar helemaal niets van, je haalt op dat moment iemand uit z'n comfortzone, niet verstandig. Voor mij leek de prestatie van gisteren op terug bij af te zijn, er klopte helemaal niets van, positioneel uitermate zwak en geen pressie. Ik denk dat voorin nog geen 10% van de afvallende bal bij PSV terechtkwam, gewoon niet fel genoeg. Dit moet snel om, anders wordt het nog n heel vervelende 2e seizoenshelft.
+1/-0

3 maanden geleden
Dit is balen. Geen fatsoenlijke kans. Veel te veel spelers die vaak balverlies lijden met Max, Sangare en Veerman voorop. Dat maakt je spel onrustig en vertraagt de wedstrijd. Madueke is geen teamspeler. Ik houd van die acties maar verder heb je nul aan hem. El Ghazi doet een paar leuke dingen en echt wel zijn best, maar is middelmaat. Amper een voorzet die aankomt. En mijn god, Til die op doel schiet. Twee keer het stadion uit, hoe dan? De Jong wilde wel en jaagde maar kreeg geen bruikbare ballen. Teze redelijk in de opbouw maar is zo traaaaaag in z'n spel. Alleen Branthwait, Obispo en Benitez vormden een sterke driehoek. Maar je moet ook scoren... Zet dinsdag iig Guti in de basis, die brengt dynamiek. En Simons altijd laten staan - is ook een vechter en lijdt weinig balverlies. Beste man was onze Sambo bij Sparta; snel, handig, balvast en speelde vaker een van ons uit dan ie zelf voorbij werd gelopen. Steeg boven zichzelf uit. Sowieso speelde Sparta prima. Maar dat je er bij zo'n ploeg niet doorheen komt, ergerlijk. Hopelijk dinsdag wel met 4-0 eroverheen.
+2/-1

3 maanden geleden
Dat de RVC maar kijkt naar ESPN ( Goedemorgen Eredivisie). Daar zegt Jans ( Twente) over Zerrouki … ‘ je laat je beste speler toch niet in de winterstop vertrekken !!’ En zo ist precies !!
+3/-0

 
3 maanden geleden
Inderdaad …. kon onze grote geldschieter op dit moment de club niet redden (door op welke wijze dan ook het team tot het einde v/h seizoen bij elkaar te houden)?
Al enkele keren een kapitaalinjectie gedaan, maar blijkbaar op het belangrijkste moment niemand thuis?!
+1/-0

3 maanden geleden
Ja klopt vuile meters worden niet veel gemaakt. Maar dat zijn nou typisch patronen die aangeleerd kunnen worden. Na afloop klaagde van Nistelrooy daarover. Dus kennelijk verwacht hij het wel van zijn spelers alleen vraag ik me af of er ook vaste patronen worden ingeslepen. De enige die ik continu overlaps zie maken is max. Die speelde overigens een goede partij.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik waardeer aan Max dat ie als een beest werkt. Die wil en maakt veel meters. Anderzijds brengt ie veel onrust in het spel doordat ie aan de bal onbetrouwbaar is, veel balverlies. Ik zou hem er eerder uitlaten als Mauro terugkomt
+1/-0

michelos (geschorst)
3 maanden geleden
Ik hoop dat bestuur daar zo hoog op de '50M tribune' wel tevreden met het vertoonde spel.

Het verval in de wedstrijd is telkens belachelijk. Je hebt een maand kunnen zien op het WK hoe het vooral niet moet. Je hebt een kleine maand om te trainen hoe het wel moet. En dan dit op de mat leggen tegen de eerste de beste tegenstander.

Wederom een afgang voor de afdeling 'Spelersbeoordeling' dat Sambo nu al beter is dan Teze ooit als RB zal worden, en bij de tegenstander speelt.

Deze pot was een aanklacht tegen het bestuur, de trainer en de spelers.
+2/-0

3 maanden geleden
Een dagje later, de emoties zijn gezakt. Wat een baggerwedstrijd, systeem? wat voor systeem dan ? El Ghazi ? Pffff Gakpo was een Coq au vin, Anwar een patatje oorlog. (maar dan zonder strijd). Dramatisch... Ok de emoties zijn nog niet gezakt.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Ach die emoties zitten alleen bij ons hoor. Ik geloof niet dat de spelers er nog chagrijnig van zijn. Die zaten vanmorgen met moeders de vrouw te internetbankieren en dachten " Wat een mooie dag vandaag". En volgende wedstrijd begint gewoon weer op 0-0.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Jep, en als je die wint heb je revanche en zijn alle lekken weer gedicht. Ik hoor ruud nog steeds zeggen dat het verlies tegen Cambuur de boel heeft opgeschut en zo eigenlijk als iets positiefs gezien moet worden. Ik schaam me nog steeds als ik naar de stand kijk. Cambuur 2 overwinningen dit seizoen, 1 tegen ons... Je zou voor minder gaan roken lol
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Dat was echt een historische wanprestatie😱
Cambuur heeft in 10 van de 14 wedstrijden NIET gescoord. Verbaas me er nog steeds over hoe makkelijk die wedstrijd "een plekje" heeft gekregen en dokter Ruud daar zelfs nog iets positiefs uit weet te halen.
Dokter tegen patient: u bent ongeneeslijk ziek en hebt nog maar een half jaar. Maar gelukkig kunt u dus de rest van uw leven genieten van het prijsplafond voor energie. Zoiets??
+1/-0

 
3 maanden geleden
El Ghazi zat bij Villa niet eens meet bij de selectie, dat zegt genoeg.
+1/-0

3 maanden geleden
Het is heel eenvoudig. Als wij het spel moeten maken zijn wij aanvallend gewoon tandenloos. En dat zijn wij al het hele seizoen met of zonder Gakpo. De laatste wedstrijd tegen AZ voor de winter was identiek. Tegenstanders kunnen zich gewoon makkelijk instellen op ons aanvalspel en ons voetballend helemaal lam leggen. Ga maar na welke goede wedstrijden wij onder van Nistelrooij gespeeld hebben. Doorgaans allemaal wedstrijden waar wij voetballend moesten ‘reageren’ en niet zelf het initiatief kregen. Nogmaals dit is niet iets van nu en ook niet vanwege absentie van Gakpo (hoewel we wel een stuk minder gevaarlijk zijn op links nu). Het valt mij zo zwaar tegen dat van Nistelrooij hier blijkbaar geen notie van heeft of zich zand in de ogen laat strooien door de wedstrijden dat wij wel presteerden met reactie voetbal. Hij zal echt met iets anders op de proppen moeten komen want op deze manier zullen wij het tegen iedere tegenstander moeilijk krijgen die goed georganiseerd staat.
+3/-0

3 maanden geleden
Feyenoord wil Zerrouki van Twente

Twente : Echt niet, we gaan onze sterspeler niet verkopen en zo de concurrentie nog sterker maken. Getuigt van weinig ambitie om je sterspelers tijdens het seizoen te verkopen.

Man United (Neem aan ten Hag) wil Weghorst van Besiktas

Besiktas : No way, die laten we echt niet gaan

Liverpool wil Gakpo van PSV

PSV : Dat komt goed uit, we hebben namelijk geld nodig. en je kan zo n jongen toch niet nog een heel half jaar hier houden voor ons magere miljoenensalarisje, en we gunnen hem een stapje hogerop, wij redden ons ook wel. En hadden we al gezegd dat we geld nodig hebben ?

Zoek de verschillen....
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Het zou sportief zijn, wanneer Twente Zerrouki verkoopt, je hier op terug komt.
De situatie van Weghorst is totaal anders. Hij is verhuurd, dus United zal met Burnley rond de tafel moeten. Komen zij eruit, moet je eens kijken hoe snel dat geregeld is.

Oprecht snap ik de verwondering over de verkoop van Gakpo niet. Die jongen is al 1,5 jaar hot. Heeft in de zomer bijna een transfer gemaakt, speelt een dijk van een eerste seizoenshelft, en laat zich zien op een wk. Daarbij spreken sommige leden hier van een fooi. Het is de grootste transfer uit de historie van PSV.

Voor mij is het boek Gakpo dicht. Hij is weg. En wat er nu staat is by far niet genoeg. Ik ga geen inhoudelijke reactie geven over de wedstrijd, want dat riskeer ik een ban. Ben er stront ziek van. Van het resultaat, maar nog meer van het spel.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Even voor de duidelijkheid, ook ik ga ervan uit dat Twente Zerrouki wel verkoopt en dat Weghorst ook naar Engeland gaat deze periode. Het gaat mij over de manier van onderhandelen. Zij drijven de prijs wel op. Wij niet.

Wat betreft Gakpo, ik had hem niet tijdens het seizoen laten gaan. Of je moet een waardige vervanger halen, wetende dat je daar ook de hoofdprijs voor zal moeten betalen. Ik lees overal dat men Anwar heeft gekocht met het oog op de ontwikkeling. Dus ze denken serieus dat Anwar de plek voor Cody op kan vullen ?

Of de prijs voor gakpo goed is weet ik niet, normaal gesproken wel, maar als je ziet wat er door Engelsen betaald wordt heb ik mijn twijfels. Blijkbaar vindt de Engelse media de prijs van Cody ook een fooi, dat zal toch ook wel ergens op gebaseerd zijn.

Of je besluit dat Cody niet te vervangen is en je versterkt je elftal op andere plekken om zo de kwaliteit van de rest van het team te verhogen.
+1/-0

3 maanden geleden
Denken ze bij PSV nu werkelijk dat ze met deze aanvallers en niet scorende middenvelders mee gaan doen om het kampioenschap? ElGhazi komt van de koopjes markt en Madueke is snel maar mist elk overzicht.Dan komt alles dus aan op Luuk en Simons.Tegen elke club die compact verdedigt gaat PSV het moeilijk krijgen.Te weinig kwaliteit voorin.
+1/-0

 
3 maanden geleden
En Xavi moet gewoon vrijuit mogen voetballen ipv met opdrachten afgeremd te worden, van Gaal begon daarmee en blijkaar gaat Ruud dit ook aan.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Ik snap de spelopvatting ook helemaal niet. Wat zijn ze aan het doen, of wat is de bedoeling??
Ik zit net naar die andere club te kijken en ik zie zo 8 a 9 goede aanvallen. Weliswaar pas 1 doelpunt maar wel constant gevaarlijk rond de zestien. Dat is pijnlijk om te zien en nog veel pijnlijker om uit mijn strot te krijgen.
+1/-0

3 maanden geleden
Toch jammer dat het seizoen sinds gisteren al voorbij is, anders zou je nu nog kans hebben gemaakt
+3/-2

3 maanden geleden
De wereld ziet er al weer anders uit na vanmiddag.
+3/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Klopt maar de wereld had er nu totaal anders uit moeten zien. Feyenoord had zo maar nog kunnen winnen, Ajax had gewoon moeten winnen. En al had PSV vanaf gisterenavond tot nu door gevoetbald hadden ze nog niet gewonnen. Wat een gemiste kans is dit zeg.
+1/-0

3 maanden geleden
Na de wedstrijden van Feyenoord en Ajax vind ik deze prutspartij tegen Sparta nog erger.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik denk dat er veel clubs nog wat van Sparta kunnen leren.
+1/-0

3 maanden geleden
Laten we dit weekend maar heel snel vergeten….. gelukkig doen ajakkes en feyenooit hetzelfde, maar god o god…. Wat als je die laatste 2 thuiswedstrijden gewoon had gewonnen! Marcel brands…. Haal die linksbuiten nu maar snel binnen en laten we hopen dat wij dinsdag op het kasteel gewoon snel op voorsprong komen, dan zie ik het wel goed komen, om vervolgens toe te slaan met een paar counters!
+2/-0

3 maanden geleden
Blij dat Feyenoord en ajax ook punten hebben laten liggen. Aan de andere kant: dat verbloemt een beetje hoe dramatisch het gisteren was. En het puntverlies van ajax zal hoogstwaarschijnlijk bij hun aangegrepen worden om wederom (zoals vrijwel iedere winter) diep in de buidel te tasten om het kampioenschap zeker te stellen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Helemaal mee eens. ajaks speelt echt zeldzaam dramatisch, ze winnen maar 1 van de laatste 5 competitiewedstrijden, ze verliezen in eigen huis van ons en nog staan ze boven ons. Hun dip gaat niet blijven duren. En ik zie weinig verbetering bij ons.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zie je bij hun wel verbetering dan?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Eh ja. Wel even vermelden dat ik alleen de samenvatting heb gezien, misschien heb ik eea gemist. Tegen Emmen had ajax het zwaar en waren ze blij dat de blessuretijd erop zat. Nu was ik blij dat de blessuretijd erop zat omdat NEC echt aan het wankelen was in mijn ogen.

ajax miste nu twee belangrijke spelers, Berghuis (scorend vermogen en agressie) en bergwijntje (scorend vermogen). Bij ons werd eigenlijk alleen mauro gemist. (en Boscagli, maar hoe die terugkeert na bijna een jaar afwezigheid...). Bovendien is Blind weg en dat was (op de manier hoe zij hem gebruikten) toch de zawkkere schakel in de verdediging.

ajas kreeg kansen zat maar maakte ze niet af dit keer, gelukkig, maar ik vond ze wel dominant. Ons niet, afgezien van het eerste kwartier.

ook die conceiao(?) speelde heel redelijk op rechtsbuiten, hij lijkt hun probleem daar te gaan oplossen. Hun veteranenkeeper wordt binnenkort vervangen door de nr 2 van Argentinie dus dat lijkt me ook een verbetering.

Kortom, helaas zie ik bij hun wel verbetering en bij ons nog niet echt.
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Volgende week weer een makkelijke(??)wedstrijd voor ons en Ajax-Twente en Groningen-Feyenoord. Kunnen we zo maar bovenaan staan. Of vijfde zou ook kunnen😱
+2/-0

 
3 maanden geleden
We zijn nu weer even een wedstrijd of 3 wakker he, daarna kan je de volgende zeperd verwachten denk ik. ajax heeft nu 4 van de laatste 5 wedstrijden niet gewonnen meen ik dus dat zal ook wel een keer omslaan. En feyenoord tegen Groningen? Groningen pakt van niemand dit seizoen... Nou ja, bijna niemand dan.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik las bij Elfrink dat we op schema liggen voor een puntentotaal gelijk aan de dramatische seizoen 2013 met oa Hiljemarm en al die andere middelmatige spelers. Dat de boel niet in brand staat bij PSV na alles wat er dit jaar en de jaren er voor stelselmatig mis gaat is me echt een raadsel.
+2/-0

 
3 maanden geleden
De enige reden dat we niet op een straat lengte afstand van ajax staan is dat het daar met Schreuder ook dramatisch is.
+1/-0