Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV wint ook niet op bezoek bij FC Utrecht


Tijdstip
19 februari 2023
Stadion
Stadion Galgenwaard
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV wint ook niet op bezoek bij FC Utrecht; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV wint ook niet op bezoek bij FC Utrecht

PSV is buitenshuis opnieuw tegen puntverlies aangelopen. Het uitduel tegen FC Utrecht eindigde in een 2-2 gelijkspel. Johan Bakayoko en Luuk de Jong maakten de doelpunten.

Bij PSV zat Fred Rutten als eindverantwoordelijke op de bank omdat Ruud van Nistelrooij ziek was. Omdat ook Ibrahim Sangaré griep had en Érick Gutiérrez niet voldoende was hersteld, kreeg Mauro Júnior een basisplaats op het middenveld.

Vanaf het begin nam PSV de overhand en kreeg het via Luuk de Jong de eerste kans van de wedstrijd. Zijn schot werd echter gekeerd door de doelman.

PSV bleef de controle houden, maar wist amper tot kansen te komen. De thuisploeg kwam steeds vaker op de eigen helft en na ruim een half uur spelen wist het zelfs op voorsprong te komen. Een schot van buiten de zestien liet Walter Benítez kansloos en het eerste schot op doel van de tegenstander was direct raak.

PSV leek het vervolgens weer even helemaal kwijt te zijn. Al snel kreeg Utrecht opnieuw een grote kans, maar Benítez had een uitstekende redding.

Waar de openingstreffer uit de lucht viel, gold dat vervolgens ook voor de gelijkmaker. Uit een counter wist de volledig vrijstaande Johan Bakayoko uit een pass van Luuk de Jong eenvoudig binnen te schieten. PSV kreeg nog een goede mogelijkheid om zelfs met een voorsprong de rust in te gaan, maar het schot van Mauro was daarvoor te slap.

In de tweede helft had PSV weer de overhand. Al snel leek De Jong te scoren, maar vanwege buitenspel werd dat doelpunt afgekeurd. Enkele minuten later scoorde hij opnieuw, maar opnieuw ging de vlag omhoog voor buitenspel. Daar bleek dit keer geen sprake van, zodat na tussenkomst van de VAR de treffer werd goedgekeurd.

Heel lang kon PSV echter niet genieten van de voorsprong. Direct vanuit de aftrap kreeg Utrecht al een goede kans, maar wist Benítez dit te voorkomen. Twee minuten later was het alsnog raak toen een schot door Branthwaite van richting werd veranderd en Benítez geen kans meer had om de bal te keren.

Qua kansen gebeurde er lange tijd vrij weinig, omdat beide ploegen te slordig aan de bal waren. In de slotfase voerde PSV het tempo toch weer op. De net ingevallen Phillipp Mwene zag een poging van de lijn gehaald worden, terwijl een spectaculaire poging van Guus Til door de doelman werd gestopt.

PSV zette steeds meer aan en in de laatste minuut van de reguliere speeltijd raakte Til de paal. Tot woede van FC Utrecht volgden er nog zes minuten aan blessuretijd. Ismael Saibari kreeg nog een enorme kans, maar hij schoot recht op de keeper. Het betekende dat PSV buitenshuis opnieuw niet wist te winnen. Sinds de winterstop werd er in de Eredivisie nog geen uitduel gewonnen en dat lukte de ploeg ook nu niet.


Luuk de Jong: 'We verliezen veel te veel punten'

In gesprek met ESPN baalde Luuk de Jong van het puntverlies tegen FC Utrecht. "We komen met 1-2 voor en zijn dan niet volwassen genoeg om het uit te spelen", aldus De Jong. "Je moet het dan op slot gooien, maar hun eerste lange bal is direct een kans. Daarna verliezen wij zelf de bal voor de eigen zestien en maken zij 2-2. Als je dit blijft doen, wordt het heel moeilijk."

In de slotfase kreeg PSV zelf nog een paar kansen om alsnog te winnen. "Maar als we die hadden gemaakt, zou ik nu nog steeds boos zijn geweest over dit soort momenten", zo gaf hij aan. "We zijn daarin niet slim genoeg en dat moet beter."

De aanvoerder werd gevraagd naar de titelkansen van PSV. "Er is geen team dat echt de leiding neemt, iedereen verliest punten", zei hij daarover. "Zelf verliezen we ook veel te veel punten. We staan nu op zes punten van de koploper en er staan nog een paar teams tussen. Het zit nog allemaal dicht bij elkaar, maar we staan zeker niet op de plek waar we willen staan."


Guus Til: 'Dan kom je eindelijk met 2-1 voor en geef je het zo snel weg'

Guus Til was in gesprek met ESPN woedend over het puntverlies van PSV. "We komen met 2-1 voor na fucking lang vechten en bikkelen. Ik vond dat we ook beter waren. Zij schieten die bal van buiten de zestien binnen en verder kwamen we niet in de problemen", aldus Til. "Maar dan krijg je meteen een kans uit die lange bal en de volgende zit er dan al in na drie minuten. Daar was ik gefrustreerd over."

Zelf miste de middenvelder een paar kansen om te kunnen scoren. "Dat moet ik mezelf ook aanrekenen en dat is ook ontzettend zonde", zo gaf hij aan. "In die laatste tien minuten hadden we er minimaal één moeten maken."

Til was na afloop pislink. "Na die 2-1 dachten we volgens mij dat we lekker konden gaan voetballen en dat moet niet de instelling zijn", zei hij daarover. "We hebben zolang geknokt en gevochten. We speelden best oké en waren in de Galgenwaard de betere partij. Dan kom je 2-1 voor en geef je het zo snel weg. Dan moet je weer gaan bikkelen voor die drie punten."


Fred Rutten: 'Als je een groot team wil zijn, moet je overleven'

In gesprek met ESPN was Fred Rutten het eens met de opmerking dat het gelijkspel van PSV onnodig was. "Dit was totaal onnodig zelfs", aldus Rutten. "Als je een groot team wil zijn en je komt dan op voorsprong, moet je overleven. Als je dan ziet dat ze direct uit de aftrap een kans krijgen... Dat soort momenten moeten eruit als je groot wil worden."

Rutten was woedend dat het na de 2-1 gemakzuchtiger werd. "Dat mag niet, maar het gebeurt wel", zo gaf hij aan. "Dat is een stukje volwassenheid dat je in de ploeg moet hebben van nu hebben we hem en nu laten we hem niet meer los. We konden het vanaf de kant ook niet meer corrigeren, want toen het gebeurde lag hij al in het netje."

Gevraagd werd of PSV met een achterstand van zes punten nog meedoet om de titel. "Dat zal de toekomst uit moeten wijzen. Mijn gevoel is altijd positief, dat is nooit weg", zei hij daarover. "Als je bij een club als PSV werkt of voetbalt, moet je altijd winnen. Daar zit verder geen verschil in."


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Boussaid ('33)
Goal
1-1 Johan Bakayoko ('41)
Goal
1-2 Luuk de Jong ('57)
Goal
2-2 Van de Streek ('60)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Jarrad Branthwaite ('63)

Opstelling PSV

Xavi SimonsLuuk de JongJohan Bakayoko


Mauro JúniorGuus TilJoey Veerman


Patrick van AanholtArmando ObispoJarrad BranthwaiteJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'71 Érick Gutiérrez voor Mauro Júnior
'71 André Ramalho voor Jarrad Branthwaite
'80 Phillipp Mwene voor Patrick van Aanholt
'87 Ismael Saibari voor Johan Bakayoko


Opstelling FC Utrecht

BoussaidDouvikasBooth


JensenVan de StreekBrouwers


Van der MaarelSagnanVan der HoornKlaiber


Barkas

Wissels:

'74 Ter Avest voor Van der Maarel
'79 Maeda voor Jensen
'79 Ramselaar voor Boussaid
'88 Kluivert voor Klaiber


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-2 (1-1)
 7 2-2 (1-1)
 7 2-2 (1-1)
 7 2-2 (1-1)
 7 2-2 (1-1)
 5 2-2 (0-1)
 5 2-2 (1-0)
 5 2-2 (1-0)
 3 1-2 (1-1)
10  3 1-2 (1-1)
11  3 0-0 (0-0)
12  3 1-2 (1-1)
13  3 2-3 (1-1)
14  3 0-0 (0-0)
15  3 2-3 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.69. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Walter Benítez (27 -> 5,0)
2. Johan Bakayoko (21 -> 4,0)
3. Joey Veerman (20 -> 3,0)
4. Niemand (16 -> 1,5)
4. Luuk de Jong (16 -> 1,5)
6. Jarrad Branthwaite (12 -> 0,0)
7. Xavi Simons (7 -> 0,0)
8. Mauro Júnior (5 -> 0,0)
8. Guus Til (5 -> 0,0)
10. Emmanuel van de Blaak (2 -> 0,0)
10. Patrick van Aanholt (2 -> 0,0)
12. Kjell Peersman (1 -> 0,0)
13. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
13. Jordan Teze (0 -> 0,0)
13. Armando Obispo (0 -> 0,0)
13. André Ramalho (0 -> 0,0)
13. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
13. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
13. Noni Madueke (0 -> 0,0)
13. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
13. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
13. Joël Drommel (0 -> 0,0)
13. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Boy Waterman (0 -> 0,0)
13. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
13. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
13. Philipp Max (0 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
13. Sávio (0 -> 0,0)
13. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
13. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
13. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
13. Fábio Silva (0 -> 0,0)
13. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Tot dit jaar keek ik met spanning naar dit soort wedstrijden uit, zeker omdat de ploegen nog dicht bij elkaar staan, maar bij mij is de spanning om het kampioenschap nu weg.
Ik heb zelden een PSV-team gezien met zo weinig samenhang en zo weinig afspraken waarvan je kan zien dat die worden uitgevoerd. Ik kan er geen spelsysteem in herkennen en ik vind het vooral toeval of PSV een wedstrijd wint of verliest.
Onder Schmidt was er nog een duidelijk systeem en uitvoeren van taken te herkennen, maar met nog redelijk dezelfde spelers is dat nu al ruim een half jaar weg. Ik denk dus dat dat door RvN komt, en niet zo zeer door de spelers.
Bij balverlies zie ik niet dat er een plan wordt uitgevoerd waarbij het gehele team samen een taak aan het uitvoeren is. Je kan allemaal vol druk op de tegenstander gaan geven, je kan als linies snel heel compact gaan staan, of je kan 1 op 1 gaan staan zodat geen enkele tegenstander vrij staat. Geen van die mogelijkheden heb ik donderdag kunnen zien.

Ik vrees dat de PSV-directie RvN nog anderhalf jaar gaat laten zitten, omdat een snel vertrek ook gezichtverlies van Brands zou gaan betekenen. Eigenlijk zie ik voor PSV nu twee jaar verloren gaan, terwijl Ajax de grootste dip sinds jaren heeft gehad.
+11/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal met je eens. Wat ik wel frappant vind is dat er kennelijk geen enkele speler dit opvalt en er met de coach over heeft. Dit moet hen toch ook opvallen? Maar die zijn na elke wedstrijd kennelijk meer bezig met internetbankieren om te kijken of hun salaris er al op staat, of ze gaan Fifa-en. Kunnen ze alsnog winnen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
We hebben inderdaad een speler nodig die dominant genoeg durft te zijn om het team te gaan sturen.
Maduro kwam een keer met het verhaal hoe Cocu als speler bij net NL-elfal tijdens de training ingreep, de spelers bij elkaar riep, en tegen hun zei wat ze de volgende wedstrijd tegen Duitsland moesten gaan doen. Werd door de andere spelers nog geaccepteerd ook. Een topspeler met inzicht kan ook veel veranderen.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Eens. Ik kijk naar Sparta of Twente en dan maken een Steijn of Jans wat van zo'n team. Bij psv heb je met Rutten ook een ervaren trainer, naast V Nistelrooij. Maar het lukt niet.
BTW, het eerste seizoen van Cocu als trainer was ook niet lekker. Dus hoop voor volgend jaar
+1/-0

1 jaar geleden
Wederom een "finale", nr. zoveel in dit seizoen.

Come on you boys! Rug rechten en laat zien dat er zoveel meer in dit team zit.
+3/-1

1 jaar geleden
Met alles wat er dit seizoen voorbij komt, is voorspellen bijna onmogelijk. Ik vind Utrecht in potentie de grootste bananenschil van de competitie. Al zegt dat bij dit PSV helemaal niks.

Misschien weer eens met Mauro als rechtsback starten.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Er is totaal geen samenhang, geen duidelijke lijnen te bespeuren. Schmidt had een veel mindere selectie maar toen waren wel duidelijke lijnen en spelopvattingen te zien met een beter resultaat...Natuurlijk wel weer balen dat 2 vleugel aanvaller geblesseerd zijn maar als zo vaak door RvN gezegd en geschreven: Rug rechten, focus op de volgende wedstrijd en (niks) leren van de vorige wedstrijd. Blessures kan niemand voorzien maar ben opnieuw benieuwd wie er nu weer in de basis staat. Is elke wedstrijd een verrassing. Utrecht gaat natuurlijk (zoals elke andere tegenstander)lekker achterover hangen en wachten op de fouten die PSV weer gaat maken.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Dat hoop ik, dat ze dat doen. Met vd Hoorn en vd Maarel heb je de 2 zwakste schakels. Ik denk dat Utrecht volle bak naar voren gaat zoals tegen az. En dan ben ik benieuwd wat wij daar tegenover kunnen zetten. Rustig onderuit voetballen zoals in Amsterdam, of ten onder zoals in Enschede.

Ik kan er echt niks zinnigs over zeggen.
+1/-0

1 jaar geleden
Willen we mee doen met de top 3 ,moet er gewonnen worden...
+1/-0

1 jaar geleden
Wordt weer een billenknijp potje.
Weer 0-1 voor.
En dan in de laatste 3 min verliezen met 2-1.
Na donderdag heb ik geen vertrouwen in.
Ik hoop dat ik naast zit.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Geen visie, geen vastigheid, geen Guti, veel onbegrijpelijke wissels,
Slechte basisteams en ook gewoon teveel spelers die niet top zijn.
Iedere wedstrijd kan alle kanten is daarvan het resultaat!
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Als je deze wint (traditioneel winnen we hem altijd) sta je gok ik 2 punten achter nr 1. Hoe slecht het ook gaat, we doen zeker mee
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat laatste is waar.
Het eerste niet.
Van de laatste 5 seizoenen dacht ik alleen vorig jaar gewonnen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Die statistieken zijn alleen voor de thuiswedstrijd tegen Utrecht zie ik nu. Scherp
+1/-0

1 jaar geleden
Als je deze wint sta je gok ik 2 punten achter nr 1. Hoe slecht het ook gaat, we doen zeker mee
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als je deze verliest sta je gok ik 5e en 7 punten achter de koploper. Dan is het over en uit.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Weet iemand een goed middeltje tegen een hard hoofd 🤔
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ah, goed idee ! Ik heb KPN en kanaal 653 is deze maand gratis. Wordt er waarschijnlijk iets anders dan mijn hoofd hard 🤗
+1/-0

1 jaar geleden
Man man
Wanneer is het geluk in Rdam
Weer in de laatste min
+1/-0

 
1 jaar geleden
AZ heeft niet één keer op doel geschoten.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En nu geen 9 minuten omdat ze voor stonden.
+1/-0

1 jaar geleden
Alle twijfelgevallen vielen weer in het voordeel van Feyenoord uit.Dat is het voordeel van de Kuip.Dat doelpunt was ook Lucky omdat het via de schoen van Karlsson ging.Meestal het geluk van de kampioen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat hele feyenoord stelt geen ruk voor. Maar ze gaan er wel elke keer voor. En zeker wanneer het tegenzit, komt er energie vrij.
Hoe matig spelers ook zijn, ik zie wel een idee.

Ik heb gisterenavond weer eens terug gedacht aan Emmen uit, Groningen uit, cambuur uit, fortuna uit en in mindere mate sparta. Ongekend. Wie zijn wij om te ergeren aan feyenoord? Wat ik wel doe, maar laten we eerst een kritisch naar onszelf kijken.

Al vaker benoemd, nu kost wat kost aan het elastiek blijven, en hopen op een kans.
+5/-0

1 jaar geleden
Utrecht ruikt bloed en wij hebben net zoveel zelfvertrouwen als het gemiddelde schaap achter een wolfomheining in Drenthe.

Kan een zware middag worden. Neem aan dat we weer zoals gebruikelijk goed starten de eerste 20/25 minuten. Als we erin slagen in deze minuten gewoon minimaal 2 goals te maken zal het allemaal erg mee kunnen gaan vallen. Zij hebben Booth en Douvikas rondlopen, hoop dus dat onze verdediging scherp is. Misschien toch gewoon mauro op rechts en op zeker Guti erin voor de balans (of is hij nog ziek?). Ondanks zijn matige vorm zou ik toch met Luuk beginnen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als we nou de dam kunnen vinden, het eerste schaap (doelpunt) erover kunnen jagen...

Dan hoeven we niet bang te zijn voor die wolf achter de omheining
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vrees dat onze schapen bij het eerste de beste tegendoelpunt weer van die dam afdonderen en dan alsnog ten prooi vallen aan de wolf, maar laten we hopen dat je gelijk heb. Een paar kuddebewakingshonden (Mauro?) zou geen kwaad kunnen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Bij ons heb je niet alleen schapen. Vooral lammetjes. En inderdaad wel wat honden, maar er is niet tegenaan te bewaken wanneer de herder gee idee heeft welke kant in te gaan. Of nog moet leren hoe een goede herder moet werken.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nou, ik zou toch best wel eens willen zien als we met Silva beginnen …. maar dat gaat helaas niet gebeuren … zolang Luuk niet geblesseerd is, zal hij gewoon in de basis starten.

En Teze moet toch echt banken …. Mauro erin!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vond fabio tegen feyenoord wel erg laconiek verdedigen, en tegen utrecht wordt het ongetwijfeld een vechtwedstrijd. Ben het met je eens dat hij een kans moet krijgen, maar of dit dan een geschikte wedstrijd is?
+1/-0

1 jaar geleden
Verheug me er nu al op, maar zal wel weer om te janken zijn vanmiddag
+1/-0

1 jaar geleden
We hebben tegen 4 degradatiekandidaten 11!punten laten liggen die we normaal gesproken winnen,dan hadden we nu dik bovenaan gestaan,maar als telt niet
+2/-0

1 jaar geleden
Ik hoop dat ik ongelijk heb maar ik zie het dit seizoen niet meer gebeuren. In elk kampioensjaar zag je op een gegeven moment een team ontstaan dat erin ging geloven, een bepaalde spirit en geloof, gevoel van onoverwinnelijkheid en af en toe geluk dat je daarmee ook afdwong. Al die zaken zie ik niet en ik heb er ook geen vertrouwen in dat ik dat nog ga zien. Dus zelfs als we vandaag winnen zal er nog veel moeten veranderen en ik vrees dat het te laat is. Bij verlies vandaag kun je het seizoen sowieso afschrijven. Dan hebben we volgend jaar nog 1 kans om aan te haken of we zijn definitief topclub af.
+3/-0

1 jaar geleden
Ik lees,Teze,en ik ben er alweer klaar mee
+5/-0

 
1 jaar geleden
Ik lees Obispo nog minder vertrouwen.
+3/-1

1 jaar geleden
Wel een heel slap middenveld zonder Guti en Sangare.
Weinig vertrouwen erin vandaag.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik ben benieuwd hoe het gaat zonder Sangare. Zou nog eens goed kunnen uitpakken denk ik
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vrijwel geen duel kracht op het middenveld. PSV is zeker minder zonder Sangare, dat lijkt mij duidelijk.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Individueel wel, vind dat hij tactisch wel veel te veel risico neemt. Het zou mij niet verbazen als het nu stabieler is
+1/-0

1 jaar geleden
Sangare blijkt ziek te zijn dus dat wordt open huis op het middenveld.Het zit ook niet mee.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als het er om gaat is iedereen ziek zwak en misselijk......zal ook wel toeval zijn maar waarom zie ik dat alleen in die mate bij ons..
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat dus, begin ik me ook steeds meer over te verwonderen en aan te ergeren..
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Zelfs als Sangare ziek is geen Guti, wie begrijpt het nog en nog steeds Teze?
Mauro links en van Aanholt rechts was toch veel logischer. Obispo weer terug, de Jong toch gewoon in de spts, wat een drama. Het wordt steeds moeilijker om positief te blijven en het elftal te blijven steunen.
Ik hoor nu dat Guti ook nog niet fit is, dat is wat anders.
+3/-0

 
Guti is niet voldoende hersteld voor een basisplaats
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nog erger is de combinatie Til, Luuk de Jong. 1 zo n speler prima, maar met twee van die houthakkers spelen. Dat werkt gewoon niet. We spelen 1 fantastische wedstrijd met Xavi op het middenveld, maar bij onze coach komt het niet op om te analyseren waarom het beter loopt met voetballers in het hart van je elftal. Komt die weer aanzetten met drama voetballer Obispo. Heb je in je as Obispo Til en Luuk staan. Wat verwacht je dan voor een wedstrijd. Vandaag winnen lijkt een onmogelijke opgave.
+3/-0

 
1 jaar geleden
De as van een elftal is de kapstok waar je het gehele elftal aan ophangt. Verder kan je zo met drie spelers het elftal het elftal compact laten worden bij balverlies en ruim over het veld verdelen bij balbezit, om zo ruimte te maken. Daar moet je techniek neer zetten om de bal naar voren te laten gaan. Obispo - Til - De Jong kan nooit een kampioenselftal worden.
Waar zijn de tijden met Guardado, Van Ginkel en Propper als middenveld gebleven ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind RvN een behoorlijk eigenwijze trainer. Hij heeft al meermaals kunnen zien wanneer PSV zijn beste wedstrijden speelt. Of hij wilt het niet zien of hij kan het niet zien. Oke er waren dit keer blessures, maar ook in voorgaande wedstrijden als er geen blessures zijn maakt hij vreemde keuzes. Iedereen weet ondertussen dat je met Sangare en Gutierez maar controle hebt op het veld. Echter moet dat niet ten koste gaan van Veerman, want dan ben je weer al je creativiteit kwijt. Het is aan de trainer om een spelwijze te bedenken waarin alle kwaliteiten samenvallen. Echter blijft hij volharden in een speelwijze waarin geen ruimte lijkt te zijn voor Guti, Sangare en Veerman gelijktijdig. Ook het getover continu achterin. Ja Mauro is linksbenig, maar bij gebrek aan beter. Zet die man nou eens gewoon rechtsachter. Hij heeft al notabene aangetoond dat hij daar beter uit de voeten kan dan Teze en Mwene. Iedereen klaagt nu over de kwaliteit dat bij PSV rondloopt, maar ik geloof daar niet in. Er is voldoende kwaliteit. Alleen je moet het wel weten neer te zetten en een plan van aanpak hebben die bij deze groep spelers past. Met Silva heb je een speler die de rol van Zahavi kan overnemen. Xavi kan in de rol van Gotze spelen. Dan kan Veerman als halve 10 op links spelen en Bakayoko als halve 10 op rechts. Ik weet zeker dat je 90% van je tegenstanders zou verslaan als ze zo gaan spelen. En Ramalho natuurlijk centraal achterin. Het liefst naast Boscagli, maar zolang die nog niet fit is naast Brantwaith.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik kan alleen maar erkennen dat je analyse logisch is.
Ik ben ondertussen heel moe van RvN aan het worden, en dat heb ik zelden bij een PSV-trainer gehad.
Ik zie ook best veel kwaliteit in de spelers, maar ik kan me wel voorstellen dat die ook moeite hebben om tot 100% te gaan als ze in een opstelling en systeem moeten spelen waarvan de lijnen niet kloppen.
Ik ben zeer benieuwd wat er nu in de bestuurskamer gebeurd. Zo moeilijk is voetbal nou ook weer niet en daar moeten ze toch ook kunnen zien dat RvN geen goede opstelling kan maken ? Ze hebben dit jaar ook al het vertrouwen in JdJ opgezegd en als binnen een paar weken alle prijzen al afgelopen zijn, dan hoop ik toch op echt ingrijpen. Haal Cocu maar naar Ehv, die wou graag en wist veel uit een groep te halen. Of heb je een andere trainer op het oog ?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Indien mogelijk zou ik voor Pascal Janssen gaan. Az draait sinds het vertrek van Slot gewoon weer mee en ondertussen zijn ze alle toppers kwijtgeraakt. Ziet duidelijk de hand van de trainer. Goed positiespel. Duidelijke speellijnen. Heeft een psv verleden. Laat hem het maar doen.
+2/-0

Ik zie er het dramatische niet van, waarschlijk zal utrecht scoren, maar wij net dat ene keertje meer, zie 2-3.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het beste voor psv zou zijn als RvN na afloop van het jaar zelf zegt. Het is toch niet geworden wat ik hoopte. Laat ik nog een paar jaar jong PSV gaan doen en laat een andere trainer PSV 1 maar doen. Van Nistelrooy behoudt zijn status en psv kan verder. Als die blijft aanmodderen zal er een ontslag volgen.

Update: RvN ziek, misschien wordt het toch nog wat vandaag
+1/-0

1 jaar geleden
Ik weet het niet.. Normaal denk ik, dit winnen we wel maar we zitten nu in zo'n moeilijke fase. Niet dat anderen het PSV lastig maken, nee dat doen ze vooral zelf. Als ik zie hoe Feyenoord het gister wel weer over de streep trok en hoe Ajax vanmiddag ook echt wel weer zal winnen. Ik hoop op 1-3 maar vrees eerlijk gezegd 2-1 of 2-2 Als je weer punten verspeelt is het denk ik gewoon klaar en dat neem ik dragende spelers, technische staf en directie zeer kwalijk, al interesseert dat hen geen van allen.. :\(
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dragende spelers? Wie zijn dat? We hebben met Xavi en Jarred twee jonge spelers die vaak goed spelen en Sangaré, Mauro en Joey spelers die meestal een voldoende halen, maar geen type aanvoerder zijn. Luuk en Andre zijn onze aanvoerders, maar spelen gewoon niet goed genoeg voor die rol. Voor de rest zijn er ook weinig zekerheidjes.

Dat is het dan ook meteen het grootste gebrek in deze selectie en één van de oorzaken van de wisselvalligheid. Incidenteel, zoals vandaag, zouden we misschien best een middenmoter over de knie kunnen leggen, maar om kampioen te worden is wat anders nodig.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De door jou genoemde spelers bedoel ik dus ook zoals oa een de Jong die weer eens veel te veel en veel te lang uit vorm is.
+1/-0

1 jaar geleden
Geblesseerd, uit vorm, geschorst, ziek, pech, al die fenomenen komen mij behoorlijk de strot uit. En wat een frot-opstelling weer.
Guti op de bank, ik zou accuut vertrekken als ik hem was. Wordt weer een oorwassing. Feyenoord wordt kampioen, Ajax wordt 2e. En wij maximaal 4e.
+3/-0

 
Guti is niet voldoende hersteld om in de basis te kunnen starten. Dan zou ik inderdaad ook per direct vertrekken als ik dan niet in de basis sta :denk
+1/-1

 
1 jaar geleden
Als dat de reden is dat hij niet speelt is dat een heel legitieme reden idd. Maar waarom in godsnaam Obispo? En waar blijft Boscagli? En hoe lang wordt de Jong nog het hand boven het hoofd gehouden? Ik hoop dat ik het helemaal mis heb maar ik vrees toch dat we van dit elftal geen wonderen hoeven te verwachten
+2/-0

 
Ramalho heeft spierklachten na donderdag en wordt uit voorzorg gespaard. Boscagli zal ongetwijfeld nog wel weken duren voor hij in aanmerking komt voor een basisplaats. Tot nu toe alleen maar paar minuten in de beker ingevallen.
+1/-0

1 jaar geleden
Rutten nu hoofdcoach, onprettige deja vu. Hopelijk inmiddels voortschrijdend inzicht. Wel apart dat Ruud er niet bij is, ziek ok, maar dan moet je toch wel opeens flink ziek zijn wil je niet 2 uur op de bank kunnen zitten.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Precies.. ik durf het bijna niet te zeggen / vragen, maar zou Ruud wel echt ziek zijn of zou hij al over zijn zeer nabije toekomst als hoofdcoach na denken?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja hoor dat kan. Ik hoorde fred zeggen dat hij het goed te pakken heeft. En het is meer als 2 uur, als je de reis, persconferentie, interviews, voorbespreking etc meerekent
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als je ziek bent dan ben je ziek en niet een beetje ziek toch?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gelukkig is Engelaar niet in de buurt : D.
+1/-0

1 jaar geleden
het verloopt weer zoals verwacht
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het eerste de beste schot vliegt weer de haak in.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Walter gaat naar mijn mening wederom niet vrijuit. Het is beter dan Drommel en Mvogo, maar ik zie genoeg erediviekeepers dergelijke ballen eruit houden, vooral tegen ons. Het was niet al te hard en ook niet in de kruising. Het zou toch wel eens lekker zijn als er eens 1 schot op doel is en 0 goals van de tegenstander.
+1/-0

1 jaar geleden
Zo, weer 10 minuten paniek. Uitkijken dat we er niet weer 3 om de oren krijgen. En dat we achteraf kunnen zeggen dat we wel goed gestart waren.

En hoezo vliegen die ballen er bij ons toch allemaal in man. Werkelijk ongelofelijk
+1/-0

1 jaar geleden
Nou Jopke, daar is ie dan. The same old song. Utrecht is zo mak als een lammetje maar 2 minuten aanzetten en ons kaartenhuisje stort weer in. Geef ons maar rustig 75 minuten de bal, daar wordt toch geen flikker mee gedaan. Zo ontzettend klaar met dit gepruts…
+1/-0

1 jaar geleden
Tja,de eerste kans voor Utreg gaat er meteen in.Het verhaal van PSV dit seizoen.Wie moet er scoren bij dit PSV.Matig voorin en voorlopig geen verbetering.Seizoen klaar en de EL klaar en dan rest alleen de beker.
+1/-0

1 jaar geleden
Schitterende goal, mooie aanval.
Moet gezegd.
+1/-0

1 jaar geleden
Goeie actie van de Jong. Was al even geleden voor hem. Benieuwd hoe lang het duurt voor de verdediging weer bezwijkt.
+1/-0

1 jaar geleden
Het staat wel allemaal zeer matig, qua tactiek
+1/-0

1 jaar geleden
Angsthazen voetbal … elke keer weer balletje breed, balletje terug …
Ga toch eens vooruit voetballen!

En Luuk moet eens ophouden met hele tijd met z’n tegenstanders bezig te zijn …
+3/-0

1 jaar geleden
Trouwens, kan Veerman eens een keer hard gaan schieten, ipv die pis-schoten altijd, die nu nog niet eens meer op goal gaan?!
+1/-0

1 jaar geleden
Waarom niet Van Duiven een x proberen?
+2/-0

1 jaar geleden
Til is wel errrruuugg matig vandaag
+2/-0

1 jaar geleden
En zowaar verdiend. En daar was de 2-2 al bijna. Utrecht gaat nu gas geven, benieuwd wanneer het kaartenhuisje weer gaat instorten
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je hoeft echt Nostradamus niet te zijn om dit te voorspellen
+2/-0

1 jaar geleden
Laat dit seizoen snel voorbij zijn aub
+4/-0

1 jaar geleden
Waar is die Fofana? Die viel een tijdje terug goed in.
+1/-0

1 jaar geleden
Het is weer wachten op een foutje achterin en 3-2 met die kut-balletjes naar elkaar schuiven...En Teze, OMG wat een DRAMA.
+4/-0

1 jaar geleden
Ik hoop dat Ruud nu eindelijk vanaf het bankje kan zien hoe dramatisch slecht het allemaal is. Iedere goede ploeg speelt dit Utrecht op een hoopje. We zijn gewoon een subtopper qua spelersmateriaal. Er is werkelijk bij PSV helemaal niemand die het verschil kan maken.
+4/-0

1 jaar geleden
Als Xavi niet in de wedstrijd zit wordt hij best irritant met zijn getuimel en geklaag. Til is volledig onzichtbaar en Teze kan nooit 90 minuten geconcentreerd spelen. Lichtpuntje vandaag is Bakayoko.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Goed gezien van Fred, even bakayoko wisselen en Til laten staan
+2/-0

 
1 jaar geleden
Met 2-2 mag Fredje Bakayoko toch wel een publiekswissel gunnen?
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het zit toch ook nooit een keertje mee he. Nu weer op de paal.

En nog maar een keer een enorme kans.
+2/-0

1 jaar geleden
Wat is er met die Silva aan de hand ? Kan die niet spelen ofzo? Silva voor Luuk in de 70e minuut had zo maar gekunt.
+3/-0

1 jaar geleden
Wat staat het uitvak nu te klappen??? Ik snap er echt niets van.
+2/-0

1 jaar geleden
Kom er maar weer in : We speelden goed, mag ons niet gebeuren, het seizoen is nog lang.
Nou ik wil ze wel uit de droom helpen. Het seizoen is klaar en onze club is doodziek.
Om jarenlang wanbeleid op te lossen halverwege dit seizoen je beste spelers verkopen en vervolgens denken dat dat ongestraft kan.
Ligt nog eens niet zo zeer aan de trainer, intern is het gewoon ziek. Allemaal vriendjes, oud spelers etc die het heel gezellig met elkaar hebben en vooral de PSV kultuur willen bewaken ipv een topsport kultuur.
Als je toch ziet wat voor teams wij in het verleden op konden stellen...
+4/-0

 
1 jaar geleden
Dat dus, heb heimwee naar die tijden... :\(
+1/-0

 
Doet denken aan eerdere van zulks dom beleid, een ieder kan het zich herinneren ?
+1/-0

1 jaar geleden
Psv had deze wedstrijd gewoon moeten winnen. Gebrek aan scorend vermogen en wederom een onnodige gelijkmaker incasseren zorgt voor onnodig puntverlies. De spelers hebben er wel alles aan gedaan maar het zat ook niet mee.Donderdag Sevilla en zondag Twente. Gewoon 2x winnen en dan zondag kijken waar we staan.
+1/-0

1 jaar geleden
Weer een overvolle ziekenboeg, trainer ziek, vlak voor tijd bal op de paal, het zal allemaal wel. Als je niet 2 goals weggeeft of er gewoon 4 maakt dondert dat niet. Realiteit is dat nu Ajax een keer een zwak seizoen heeft het niet PSV is dat profiteert maar Feyenoord en Europees zijn de oortjes ook al weer gewassen. Na jaren toonaangevend te zijn geweest zijn we weer een modaal provincieclubje van het niveau AZ en Twente. Een stelletje boertjes waar ze in de randstad niet wakker van liggen. Ik ben blij dat ik ook de goede tijden mee heb mogen maken. Tenminste nog iets om tevreden op terug te kijken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hiddink, Alex, Gomes, Park, Farfan, Lee, Vennescoor, Cocu
+2/-0

1 jaar geleden
Met een punt tegen Utreg verspeelt PSV het kampioenschap niet. Dat zijn de wedstrijden tegen Emmen, Groningen, Cambuur en in de laatste minuut tegen 10 Fortunezen. Vandaag valt er de spelers weinig te verwijten behalve dan dat ze de bal er in moeten schieten.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Idd, dáár zijn de punten verloren. Ondanks dat we vandaag verdiende te winnen, was het spel weer zeer magertjes en werd met hard werken in de 2e helft dit gecompenseerd. Als je ziet hou een gewoonweg minder Utrecht met veel meer pressing speelt en op het juiste moment versnelt, dan zie je precies waar het bij ons aan ontbreekt: snelheid, inventiviteit, verrassing en gogme. Complimenten aan Mauro, speelde een puike pot.
+1/-0

 
Zoals je het zegt missen wij dus alle essentiele benodigheden om winnaars te zijn, dat hebben we weer precies op tijd verkocht dus bro
+1/-0

 
1 jaar geleden
Eens, al vind ik dat er vandaag ook (weer) ontzettend veel onnodig balverlies en slechte passes te zien waren.
+1/-0

1 jaar geleden
Met dit elftal is het geen ABC'tje om te winnen,ben benieuwd of de ogen bij de beleidsbepalers eindelijk is open gaan want volgend seizoen is het erop of er definitief eronder.
Zelfs hopen op een individuele bevlieging zit er niet meer in.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Met kleurloze Fred Rutte op de bank, in welke rol dan ook. Zegt voldoende.
+3/-1

1 jaar geleden
Als je toch hoort dat zowel Til als Rutten piswoest zijn dat er na de 1-2 weer gemakzucht in de ploeg komt, dat geloof je toch gewoon niet.
Ik heb het niet gezien maar wie zijn die slapzakken die het blijkbaar gewoon niet snappen.
En maar open deuren opentrappen voor de camera, ondertussen schijt aan PSV, lekker salaris opstrijken en er intern niet hard op aangesproken worden want o o we zijn zo'n gemoedelijke club.
Waarschijnlijk kijken alle spelers vaak in de spiegel om te zien of de haartjes nog goed zitten, ze zouden eens in de spiegel moeten kijken voor hun eigen functioneren en dat geldt ook voorPSV als voormalig topclub.
Ik kan me niet heugen dat ik zo teleurgesteld ben geweest in mijn club.
+6/-0

1 jaar geleden
Heel begrijpelijk dat veel supporters negatief en cynisch op de resultaten reageren. Maar vandaag zat het op een knollenveld ook niet mee.Door een afstandsschot en een van richting veranderd schot krijgt PSV 2 doelpunten tegen. Zelf had PSV 2 doelpunten meer kunnen en moeten maken. Donderdag tegen Sevilla vond ik met 3 doelpunten tegen in 10 minuten veel ergerlijker.
+1/-0

 
En je zal zien dat we op zoek naar de drie nul tegen Sevilla komend week met 2-1 de deksel op de neus krijgen dus, alhoewel ...
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dit Utrecht stelt werkelijk helemaal niets voor. Als PSV echt een topploeg is speel je die gasten helemaal van de mat. We zijn gewoon een subtopper gezien het aantal tegendoelpunte(27). Twente(15) Sparta(18) en zelfs NEC(22) hebben het verdedigend beter voor elkaar. Ik blijf het zeggen, de achterhoede is een blijft een drama, hier ga je never nooit van z'n leven kampioen mee worden. Al voetbal je 100 jaar met deze ploeg.
+4/-0

1 jaar geleden
Nou, Earnest Stewart kan aan de bak. De tijd van zachte heelmeesters is geweest, een rigoureuze verandering is wat PSV nodig heeft. Qua scouting, trainersstaf en spelers is het allemaal gezapig en vrijblijvend. Er zit geen enkel karakter tussen die de boel op scherp kan zetten en zegt hoe het zit. Zo jammer, het zoveelste verloren seizoen.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Winnen onder Rutte zou ook wel een unicum zijn. Zullen we de bus weer even opwachten? (Dit is een poging tot humor, je moet toch iets).
+1/-0

1 jaar geleden
Toch vreemd: twee spelers die er weinig (Luuk de Jong) of niet (Til) van bakken, hebben een grote mond over ' niet volwassen' vban de achterhoede. Ze hebben wel gelijk, want Teze en Obispo zijn het best in het terugspelen van de bal, maar als ze zelf nu eens tegen de trainer zeiden: zet ons voorlopig maar op de bank, zou dat van meer zelfkennis getuigen. En dan die absurde wissel: de gevaarlijkste speler voorin Bakayojo wisselen voor Saibari!
Dit wordt niets meer met dit team. We worden vijfde, hoogstens vierde. Lichtpuntje: Mauro terug.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zag je Fred Rutten en Guus Til na afloop tijdens de persconferentie......en maar lachen en gieren. Het intereseert ze helemaal geen bal. Een wij maar ons druk maken en ergeren.

Dit is echt tekenend voor de hele situatie bij de club. We drinken wat, doen een plas en alles bleef zoals het was. Een iedreen accepteert het maar gelaten.

PSV, VAARWEL TOPCLUB en WELKOM BIJ DE MIDDELMAAT.
+7/-0

 
1 jaar geleden
exact dit.
totaal geen gevoel van urgentie. Het zou komende week moeten knetteren bij PSV maar och het moet wel leuk blijven in de PSV familie.
Het is tijd voor een rigoureuze ingreep bij de hele club.
Jaren geleden werd er gebroken met tradities, werd en westerse bluf binnengehaald ( Lerby, Gullit, van Kraaij als trainer etc ) en hadden we een directie met een toekomstvisie waar ze hun nek voor uitstaken met afwijkende ingrepen ( ik kan me de commentaren op het aantrekken van bv Lerby nog herinneren) en inventieve constructies.
Nu is het een gezellig clubje waar jarenlang wanpresteren wordt toegedekt met de mantel der warme PSV liefde.
Ik kan me niet voorstellen dat we na deze week, als we er Europees ook uit liggen, geen ingrepen gaan zien.....of wacht juist wel. En dan bedoel ik vooral ingrepen in de organisatie van de club want een clubicoon als RvN gun ik dit lot niet en daarbij is hij ook gewoon bedonderd aan het begin van het seizoen.
+5/-0

1 jaar geleden
Logische uitslag..
De helft van ons team zou in ieder middelmatig elftal niet opvallen
Af en toe een leuk potje, meer zit er niet in deze groep en trainer.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat denk ik niet, ik denk dat veel spelers in een ander team zoals bv AZ, Feyenoord of Sparta juist beter zouden renderen. Daar wordt wèl 110% uit een speler gehaald. Onze spelers geven echt wel alles tijdens de wedstrijd, maar door de speelwijze is er geen rendement. De wedstrijd vanmiddag was een perfect voorbeeld dat duidelijk te zien:
1. Op praktisch elke positie had PSV een betere speler dan FC Utrecht.
2. het moment dat PSV in balbezit kwam werden ze direct afgejaagd waardoor snelheid bij passen noodzaak is om je eronder uit te voetballen. Technisch kunnen veel spelers dat nog wel aan.
3. Maar dan moet gepasst worden, en dan zie je dat er weinig spelers positioneel goed staan(ruim vrij staan) om in alle rust de bal aan te nemen, maar dan de bal tòch krijgen en pas echt onder druk komen en vaak snel de bal kwijtraken.... en weg balbezit
4. Bij Utrecht was dat dus precies andersom: PSV jaagde totaal niet af, Utrecht kon in alle rust vaak de bal rondspelen en wachten op de juiste openingen. Positioneel stond Utrecht heel goed, vaak waren er wel 3 eenvoudige afspeelmogelijkheden. Positioneel stonden ze veel beter dan PSV, en konden daardoor ook razendsnel in de omschakeling zijn.
Tis allemaal heel frustrerend, we hebben een selectie om kampioen te worden maar het samenspel is zéér matig. Je kunt wel 80% van de tegengoals zo verklaren. Obispo en Ramalho maakten dit seizoen grote blunders, maar kijk ook maar eens waarom ze die maken, heeft veel met slecht positiespel te maken van hunzelf maar ook van medespelers.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Bij Feyenoord zie je nu een zelf-versterkend effect. Ze krijgen het idee dat ze kampioen kunnen gaan worden, de focus is nu daarop, daardoor krijg je enorme teamgeest en vechtlust en worden de punten binnen gehaald waardoor ze voor blijven staan, en ze weer het idee krijgen dat ze kampioen kunnen worden.
Bij PSV is het omgekeerde het geval. RvN + TS krijgen er geen geloof in PSV en daarom, zetten ze niet alles op alles, en winnen ze ook niet, en is er weer geen geloof. Het straalt van het gehele team af.
+2/-0

1 jaar geleden
PSV is gewoon niet goed genoeg en dat zit hem niet alleen in een gebrek aan kwaliteit bij de spelers. De technische staf is niet sterk genoeg om de spelers beter te laten worden. Dit zie je wel bij AZ en Feyenoord die trainers hebben met meer ervaring. Mentaal zakken onze spelers ook steeds door het ijs. Dit seizoen is overleven. We kunnen alleen maar hopen dat Brands en Stewart volgend seizoen PSV zodanig versterken op de fronten waar het nu juist aan schort...
+1/-0

1 jaar geleden
Verrassen deed het me niet. Toen we op 1-2 kwamen betrapte ik me weer even op hoop, waren 3 heerlijke minuten. Ik mag hopen dat we volle bak gaan doorselecteren. Dat een Obispo het niveau niet heeft kan hij weinig aan doen, hij doet tenminste z’n stinkende best. Maar Teze is in mijn ogen de nieuwe Max. Meneer denkt dat ie daadwerkelijk goed is. Lees dat sommige Ruud willen laten vervangen…maar door wie? Ik vrees dat het probleem veel dieper zit. Ik merk dat ik een bakayoko steeds in m’n hoofd zit te verdedigen..ja maar hij is snel..het is een talent! Dat soort dingen. Maar komop jongens.Het roer moet om, volgend jaar is HET jaar dat je er moet staan, please psv speel daarop in want onze toekomst voor de komende jaren hangt ervan af
+3/-0

1 jaar geleden
Ik merk dat ik steeds andere dingen ga plannen tijdens de wedstrijden. Bespaart me een hoop frustratie.

In een seizoen waarin Ajax het zo slecht doet ga je toch niet je beste en meest dreigende spelers verkopen ? Met het budget dat Ajax heeft moeten ze 9 van de 10 keer kampioen worden. Wij hopen op een slecht seizoen van Ajax waardoor we het gat zouden kunnen verkleinen. Nu is dat het geval maar wordt er gekozen om te verkopen.

Ik geloof het allemaal wel.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Column Willem van Hanegem vandaag in het AD,

Op basis van kwaliteit zou PSV moeten winnen van Utrecht. Ik moest vorige week lachen om al die positieve commentaren na afloop tegen onthutsend zwak Groningen (6-0). In die momenten zien ze in Eindhoven graag dingen die er niet zijn. Dan gaan ze naar Sevilla en die ploeg bakt er weinig van dit seizoen en het wordt gewoon weer 3-0. Tegen FC Utrecht had PSV kunnen winnen, maar na de 1-2 zie je toch weer dat slappe karakter en het is opeens 2-2.

Aldus Wim van Hanegem.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Heeft Willem jaren op moeten wachten om zoiets te kunnen schrijven, laten we hem dat gunnen ;)
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ik kijk al uit naar de start van de F1 … ik denk dat ik dan het voetbal eens lekker ga proberen te vergeten. Zoals je al zegt: scheelt een hoop frustratie, alhoewel ik me er gisteren niet eens meer druk om maakte …. Helpt toch niet!!
+1/-0

1 jaar geleden
Voor de optimisten onder ons, ja we doen nog op 3 fronten mee. Maar zijn er serieus nog mensen die geloven dat we de titel gaan pakken ?

En verder, waarom kreeg Silva geen speeltijd? Hij is tenslotte spits en die maken af en toe nog wel eens een goal. Dat hij amper meeverdedigt enzo was bekend neem ik aan, kijk maar op een Anderlechtforum. Hij zal toch wel enigszins gescout zijn ?
+3/-0

 
1 jaar geleden
enigszins gescout zijn
haha, dat noem ik nu nog eens de vinger op de zere plek leggen
+4/-0

1 jaar geleden
Hopelijk heeft ieder, die carnaval viert, een fijne carnaval. Ga me hier niet druk meer om maken.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Toch, nu de kruitdampen zijn opgetrokken een voorzichtige analyse proberen te maken.
Positief; het wederom volle uitvak. Waar ook geen wanklank te horen is. Geen trainer die moet oprotten, of spelers die weggehoond worden.

Ook bij de thuiswedstrijden, die ik steevast bezoek, vind ik de kritische noot nog vrij mild.

Waarom dit stukje inleiding? Omdat het opvallend (iets anders als onterecht) is.
Het is vrij aannemelijk dat er nog wat punten verspeeld gaan worden. En dat we op een vrij historisch laag aantal uitkomen. Ik hoorde vrienden, collega's en familie, overigens vrijwel allemaal fanatiek PSV fan, zeggen dat wij het feyenoord van een aantal jaren geleden zijn.

Klopt dat? Nou, ik kan me in ieder geval voorstellen hoe zij zich voelden destijds.
Als ik de verslaggever gisteren hardop hoorde stellen, dat PSV misschien wel blij is met een puntje, want Utrecht uit is lastig, dan bevestigd dat we diep gezakt zijn.
Wij, als PSV zijnde, mogen nooit blij zijn met een punt. Dat heb ik, in mijn carrière als supporter nooit gevoeld. En dat is bijna 45 jaar.
Je kunt tevreden zijn met een punt, na 2-0 achter, of met een man minder. Maar niet wanneer je deze wedstrijd, zag.

Ik merk dat mijn lat ook sterk dalend is.
Wat die bakayoko speelde best aardig, en mauro was prima. Deze spelers moeten het dus doen.
We hebben niet veel toppers meer, buiten simons, misschien sangare en héél fitte hazard misschien na.
De rest kan hard werken, maar moet niet onze lat zijn.

Begrijp me goed, ik snap de verkoop van cody, en noni. En, voor de mensen met een korte termijn geheugen, met beide, of een van beide heren, wonnen we ook niet van Groningen, Cambuur, Fortuna en Sparta.

Ik ben ziek, ziek van hoe mijn club er voor staat.
Maar ik ben vooral bang, waar we naar toe gaan.
Heel bang zelfs.

Dus vergeef me dat ik af en toe wat leegloop voor, tijdens, en na een wedstrijd. Het helpt om te ventileren bij gelijkgestemden. En ja, donderdag, zondag en donderdag ben ik er gewoon weer bij.
+9/-0

 
1 jaar geleden
Prima stuk ! Complimenten, snap je helemaal.
+1/-0

1 jaar geleden
Er is al jaren sprake van zaadvoetbal, slecht beleid en onsamenhangende selecties. Hoe vaak ik wel niet allerlei praatjes heb gelezen of aangehoord. Wederom een seizoen in de prullenbak. En het is nog geen maart.
Wat een farce wordt onze club zo langzamerhand
+2/-0

 
1 jaar geleden
Nou de 2 jarem onder Schmidt was PSV fantastisch. Met het laatste jaar een totaal aantal punten van 81. Dat zou dit jaar en vele jaren genoeg geweest zijn om kampioen te worden van de eredivisie. We hebben ook een prima selectie. Zet onze spelers naast die van Feijenoord en beoordeel dan hoeveel van de spelers van dat team beter zijn dan de jongens van PSV. De verschillen zijn minimaal. Als ik Feijenoord weer als voorbeeld mag gebruiken. Het verschil wordt vooral gemaakt door de man in de dug-out. Willen we goed voetbal krijgen, dan heb je een man die zijn visie kan vertalen naar het veld en die hebben we niet.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal eens. Feyenoord, AZ, Twente spelen allemaal beter voetbal maar hebben een mindere selectie. Het begint bij een stabiele organisatie aan de bovenkant die een goede trainer en TD aanstellen, en dan kan het ook met deze spelers vele malen beter.
+2/-0

1 jaar geleden
De lichaamstaal tijdens de wedstrijd van Luuk de Jong. Blijven zitten als hij vindt dat er een overtreding is begaan, misnoegde blikken naar de scheids, Kan hij daar niet eens op aangesproken worden? Kan me niet voorstellen dat dit goed is voor de teamspirit.
+1/-1

1 jaar geleden
En dan die reactie na afloop, we moeten nog leren een wedstrijd te killen blablabla.
Hoezo nog leren? Er staan toch aardig wat ervaren voetballers in het veld. En die moeten dat nog leren ? Dat Xavi of Bakayoko nog eea zou moeten leren ok, maar Xavi is al verder dan de rest van het team bij elkaar pff. Fouten maken kan een keer gebeuren, maar ik zie al jarenlang dezelfde fouten en geen enkele verbetering.

Als alles meezit en de tegenstander niet al te veel tegenstand biedt spelen we aardig punt. Enige uitzondering, duels tegen ajaks, dan kan alles opeens wel.
+2/-0