Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenOnthutsend zwak PSV verliest twee punten in Arnhem


Tijdstip
19 maart 2023
Stadion
Gelredome
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Onthutsend zwak PSV verliest twee punten in Arnhem; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Onthutsend zwak PSV verliest twee punten in Arnhem

PSV is er niet in geslaagd de druk op Ajax op te voeren door zelf te winnen van Vitesse. In Arnhem stond het na negentig minuten 1-1. Het enige doelpunt voor PSV kwam al na acht minuten op naam van Xavi Simons, die de bal in de diepte kreeg aangespeeld van oude bekende Marco van Ginkel. Na rust legde diezelfde Marco van Ginkel een vrije trap op het hoofd van Ibrahim Sangaré, die vervolgens Joël Drommel verraste door de gelijkmaker in het eigen doel te werken. Doordat Feyenoord eerder vandaag de competitiekraker op bezoek bij Ajax in haar voordeel wist te beslechten, lijkt voor PSV de tweede plaats het maximale dit seizoen, al zullen de onderlinge duels thuis tegen Ajax en op bezoek bij AZ bepalend gaan zijn in de eindklassering die PSV mag gaan noteren na dit smakeloze en teleurstellende seizoen.

Het was misschien wel de laatste Vitesse-PSV in het Gelredome. Doordat er een zakelijk geschil is met de eigenaar van het Arnhemse stadion is het nog allerminst zeker dat Vitesse ook volgend seizoen in het Gelredome voetbalt. Het huurcontract van Vitesse eindigt na dit seizoen en de club kan of wil de verhoogde huur niet ophoesten. In het ergste geval verliest de club van oud-PSV’ers Phillip Cocu, Chris van der Weerden, Edwin Zoetebier, Nicolas Isimat-Marin, Davy Pröpper en Marco van Ginkel haar licentie die noodzakelijk is voor Eredivisievoetbal.

PSV leek fel aan de wedstrijd met Vitesse te beginnen. Ajax, de voornaamste concurrent in de strijd om de tweede plaats had net verloren van Feyenoord. Reden dus voor PSV om de tegenstander direct bij de keel te grijpen en vast te zetten, zou je denken. Niks bleek minder waar want met uitzondering van de vroege goal van Xavi Simons speelde PSV in een gezapig tempo en leek het in niets op de voornaamste uitdager van Ajax en AZ. Tot overmaat van ramp leek er in de tweede helft weinig te veranderen, met als uitzondering dat Vitesse nu wél kansen wist te creëren en gevaarlijk wist te worden voor het doel van Joël Drommel. Dat resulteerde na een uur spelen dan ook in de verdiende gelijkmaker. De vrije trap van Marco van Ginkel werd weliswaar binnengekopt door Ibrahim Sangaré, er stonden genoeg Vitessenaren voor het doel om de gelijkmaker te forceren in het geval de Ivoriaan het niet deed.

In het laatste half uur hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, de wedstrijd begon na de gelijkmaker wat meer te leven maar goals leverden het niet meer op. In de absolute slotfase werd Thorgan Hazard nog ingebracht voor André Ramalho, om alsnog de winnende treffer te forceren. Daardoor miste PSV echter wel een verdediger in de laatste linie, waar de thuisploeg uiteindelijk geen gebruik van wist te maken. De wedstrijd werd afgefloten en eindigde dus in 1-1. Daarmee lijkt het seizoen voor PSV en trainer Ruud van Nistelrooij als een nachtkaars uit te gaan. De landstitel is uit zicht, de KNVB-beker wordt ook een lastig verhaal als er in de halve finale wordt afgerekend met Spakenburg, wacht er in de finale immers nog een titanenstrijd met Ajax of Feyenoord. Daarmee zal het vizier langzaam maar zeker richting het nieuwe seizoen gaan, een seizoen waarin PSV alles op alles zal moeten zetten om dan wél kampioen te worden, voor het eerst sinds 2018.


Luuk de Jong: 'We zijn geen moment in ons ritme gekomen'

In gesprek met ESPN was Luuk de Jong teleurgesteld na de wedstrijd. "We kwamen hier maar voor één ding en dat is winnen. Als dat dan niet gebeurt is het verschrikkelijk", aldus De Jong. "We kwamen snel op 1-0 en dat is goed. Daarna moet je proberen door te drukken, maar werden we te slordig. De hele tweede helft hebben we dat zo gehouden en zijn we geen moment in ons ritme gekomen."

De Jong ging verder: "We hebben geen goede kansen weten te creëren, maar ook weinig weggegeven. Alleen dan heb je zo'n vrije trap en dan moet je scherp zijn. Als die er dan vervolgens in gaat wordt het 1-1 en weet je dat het heel zwaar gaat worden."

Zelf miste de aanvaller een enorme kans. "Die bal moest er zeker in", zo gaf hij aan. "Die bal ging alleen over iedereen heen en stuitert. Hij kwam net voor mij en komt tegen mijn knie. Je probeert met alles wat je hebt te zorgen dat die bal op doel raakt, maar komt op mijn knie en gaat over. Dat was gewoon een kut bal. Die moest er zeker in."


Xavi Simons: 'Die mentaliteit moet echt veranderd gaan worden'

Xavi Simons gaf in gesprek met ESPN aan dat de wedstrijd tegen Vitesse hem echt dwars zit. "We scoren die 1-0 en denken dan dat het wel goed gaat komen", aldus Simons. "Dit kan gewoon niet. Die mentaliteit moet echt veranderd gaan worden."

Gevraagd werd aan de middenvelder of PSV nu definitief is afgehaakt in de titelrace. "Daar moeten we de focus helemaal niet opzetten. We moeten met onszelf bezig zijn", zo gaf hij aan. "Er komen nog acht wedstrijden aan en daarin moet je gewoon honderd procent geven. Je moet er voor vechten en dan kun je niet zulke punten weggeven. Dat gevoel heb ik en dat heeft denk ik iedereen."

Simons was het wel eens met de opmerking dat dit voor PSV een gemiste kans was. "Maar ik weet niet wat ik er nog verder over moet zeggen. Dit zit me gewoon dwars", zei hij daarover.


Ruud van Nistelrooij: 'Na de voorsprong werd het passief'

In gesprek met ESPN was Ruud van Nistelrooij niet te spreken over het spel van zijn ploeg. "We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen voor. Dan wil je dat het team er extra energie door krijgt en doordrukt, maar dat bleef uit", aldus Van Nistelrooij. "Het werd een beetje rondspelen, het was heel passief. Je moet dan gewoon doorpakken. Je moet meer bewegen en de bal sneller laten gaan. Dat bleef uit en in de tweede helft hebben we gewoon te weinig laten zien. Dan krijg je een goal tegen die je zelf inleidt. Dan is het uiteindelijk een heel teleurstellende wedstrijd."

Ook na de tegentreffer wist PSV amper gevaarlijk te worden. "Daar hadden we inderdaad moeite mee", zo gaf hij aan. "In het laatste kwartier ga je met drie man achterop spelen en krijg je een beetje een overwicht. Maar die kans van Luuk uit de corner was de grootste kans. Uit het spel hebben we helemaal niets gecreëerd in de tweede helft en dat is zeer teleurstellend."

Gevraagd werd aan Van Nistelrooij of deze wedstrijd tekenend was voor het seizoen dat PSV heeft. "Een hele wedstrijd goed spelen is waar je naar toe moet en dat lukt nu nog niet. Dat is teleurstellend", zei hij daarover. "Nu is er een interlandbreak en maak je de tussenstand op. Dan moet je kijken hoe je daarna doorgaat."


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Xavi Simons ('8)
Goal
1-1 Eigen doelpunt Ibrahim Sangaré ('61)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
17.416 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Vitesse: Tronstad

Opstelling PSV

Fábio SilvaLuuk de JongAnwar El Ghazi


Joey VeermanXavi SimonsIbrahim Sangaré


Patrick van AanholtJarrad BranthwaiteAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'46 Johan Bakayoko voor Anwar El Ghazi
'66 Armando Obispo voor Jarrad Branthwaite
'84 Thorgan Hazard voor André Ramalho
'90 Olivier Boscagli voor Armando Obispo


Opstelling Vitesse

ManhoefKozlowskiBero


TronstadVan GinkelMeulensteen


FlamingoOrozIsimat-MirinCornelisse


Scherpen

Wissels:

'12 Arcu voor Flamingo
'67 Vidovic voor Kozlowski
'89 Jonathans voor Manhoef


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
10  3 1-2 (0-1)
11  3 1-3 (0-1)
12  3 1-3 (0-1)
13  3 1-3 (0-1)
14  3 1-3 (0-1)
15  3 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.85. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Xavi Simons (57 -> 5,0)
2. Niemand (34 -> 4,0)
3. Jarrad Branthwaite (14 -> 3,0)
4. Patrick van Aanholt (8 -> 2,0)
5. Joël Drommel (7 -> 0,5)
5. Joey Veerman (7 -> 0,5)
7. André Ramalho (5 -> 0,0)
8. Érick Gutiérrez (3 -> 0,0)
8. Fábio Silva (3 -> 0,0)
10. Johan Bakayoko (2 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (2 -> 0,0)
12. Walter Benítez (1 -> 0,0)
12. Luuk de Jong (1 -> 0,0)
14. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
14. Jordan Teze (0 -> 0,0)
14. Armando Obispo (0 -> 0,0)
14. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
14. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
14. Noni Madueke (0 -> 0,0)
14. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
14. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
14. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
14. Guus Til (0 -> 0,0)
14. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
14. Boy Waterman (0 -> 0,0)
14. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
14. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
14. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
14. Philipp Max (0 -> 0,0)
14. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
14. Sávio (0 -> 0,0)
14. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
14. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
14. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
14. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
14. Dennis Vos (0 -> 0,0)
14. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
14. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
14. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
14. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
14. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
14. Jason van Duiven (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik ben vooral benieuwd naar Ajax - Feyenoord. Als Feyenoord die wint dat hebben ze dit jaar wel goed gebruik gemaakt van de mega dip van Ajax dit jaar en worden ze kampioen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik zie feyenoord niet winnen daar.
+1/-0

1 jaar geleden
Niet voor het eerst staat er zondag veel op het spel; jezelf weer echt mengen bovenin. Dit heb je volledig zelf in de hand. Door de soevereine topclub die wij tot 5 jaar geleden waren zou een uitwedstrijd bij de nummer 14 op wat voor manier dan ook gewonnen worden.

Helaas zijn wij geen schim meer van die soevereine topclub. Een overwinning is alles behalve zeker.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Jawel.
Je mag me zondag corrigeren, maar ik heb er een heel goed gevoel bij.
Zondag staan we 3e op 3 punten van de 2 koplopers.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tja. Je hebt toch steeds hoop. Tegen beter weten in.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Erge is dat ik geen hoop meer heb.... en dat is heel lang geleden.
+1/-0

1 jaar geleden
We spelen na ajax-feyenoord, zul je zien dat ajax wint, wij euforisch omdat we weer dichtbij kunnen komen en dan niet van vitesse winnen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Jij hebt ook te veel wedstrijden van PSV gezien dit seizoen :)
+3/-0

1 jaar geleden
Als Ajax en Feyenoord gelijkspelen, kunnen we op beide ploegen 2 punten inlopen en het echt spannend maken. Dan hopen dat Twente wint van az, die de wedstrijd van donderdag nog in de benen hebben.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Feyenoord heeft zo'n ongelooflijk makkelijk programma na Ajax. Die gaan daarna echt geen 4 punten meer weggeven. Bij een nederlaag daarentegen kan er psychisch nog iets gebeuren.
Ajax heeft het zwaarste programma. Dus voor het eerst hoop ik op een zege van de Amsterdammers.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ongelofelijk makkelijke programma's bestaan niet meer. Kijk hoeveel moeite Feyenoord met Nec, Groningen en RKC had.
+1/-0

Realistish gezien moet er een klein wonder gebeuren willen wij kampioen worden aangezien wij drie ploegen moeten achterhalen, er word voor het gemak gedaan alsof AZ niet bestaat,
de wonderen zijn idd de wereld niet uit dus hoop mag er gekoestert worden,
maar wel realistish blijven dan is teleurstelling makelijker te verwerken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als de TS het voor elkaar zou krijgen eens eindelijk eens optimaal rendement, te beginnen morgen, te halen uit deze selectie, kunnen we met n beetje geluk ook kampioen worden, waarom niet? Tis niet dat de andere 3 een betere selectie hebben, Feyenoord heeft momenteel wel het beste team, maar kan ook nog struikelen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hoe vind je Sangare spelen de laatste tijd ?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Idd, hij speelt niet slecht, ook niet buitensporig goed, maar vervult zijn taak. In goede doen kan hij het verschil op het middenveld maken.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wij hebben het bijna in eigen hand omdat we ajax en az nog krijgen, en die twee elkaar ook nog treffen.
+4/-0

1 jaar geleden
Vanmiddag winnen van Vitesse. Met Silva Xavi Johan en Anwar maken we zeker meerdere goals. Hopelijk is de focus achterin vandaag beter, zodat we een keer een probleemloze uitwedstrijd hebben.
Maar na cambuur Groningen Utrecht en Fortuna uit heb ik niet het volste vertrouwen in deze wedstrijd.
Winnen en dan afwachten wat de rest doet. Hopen op (sorry) winst van Ajax en ook van Twente. Gelijkspel in Amsterdam is niet heel handig.
+1/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
29 April 2007, meer zeg ik niet. Als je wint en het is in Amsterdam bijv een gelijkspel dan is het echt echt nog mogelijk :)
+2/-1

1 jaar geleden
Net de eerste helft van Ajax-Feyenoord gezien. Het ziet er naar uit dat Ajax gaat winnen, ondanks het feit dat ze met een clown op linksback spelen. Mocht er worden gewonnen vanmiddag is alles weer mogelijk, misschien wel een ontknoping die 2007 nog overtreft met 4 ploegen die nog kampioen kunnen worden. Maar eerst maar eens winnen in Arnhem want ik zie PSV er heel goed toe in staat om het vanmiddag zelf te verkloten. Het gaat daar zeker niet makkelijk worden.
+1/-0

1 jaar geleden
Wel El Ghazi en geen Bakayoko,ik ben wel klaar met van Nistelrooy
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind het ook erg vreemd. Ik zou altijd met Bakayoko beginnen, meeverdedigend is hij sterker en houdt 1,5 verdediger bezig met z'n acties. El Ghazi is traag, zeer voorspellend in zijn actie waardoor hij nooit een tegenstander voorbij komt(echt nooit!).
+5/-0

1 jaar geleden
Zo, Feyenoord heeft toch nog de de neusjes gewassen in Amsterdam. Geweldig seizoen van Feyenoord. Misschien is dit wel het beste scenario. Kans op de titel was toch al miniem, maar plek 2 is nu een stuk dichterbij. Nu alles daarvoor geven en de neuzen uit de CL houden, dan is het seizoen toch niet helemaal verloren.
+2/-0

1 jaar geleden
Feyenoord blijft dus op 6 punten als je vandaag wint. Het gaat vandaag enorm belangrijk zijn om een grote overwinning te boeken in verband met het doelsaldo. Mocht Feyenoord dan onverwacht punten laten liggen dan wordt het naar het einde toe nog heel spannend als wij een beter doelsaldo hebben.
Helaas moeten wij nog wel wat lastige hordes en Feyenoord nu niet meer.
+1/-0

1 jaar geleden
Feyenoord terecht gewonnen,speelde als de aanstaande kampioen.
Nu wij knallen al zie ik de schaal nu wel richting R'dam-zuid gaan.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
PSV heeft een redelijke kans op een 2e plaats mits ze winnen van Vitesse. Wat is ajaks verdedigend zwak. Doet niet onder voor de capriolen van onze verdedigers. Feyenoord maakt grote kans op kampioenschap.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En wat denk jij van NEC,Sparta en AZ uit,of dat zo maar even driepunters zijn,hou toch op met dromen man!
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Weer niet de sterkste opstelling, je zou denken dat het nou toch duidelijk is dat Xavi op 10 moet met een controleur erbij (Guti), maar ja. En mooi weer voetballers als El Ghazi winnen we de oorlog niet mee.
Maar vooruit, maar weer positief blijven. Kom op PSV!!!
+1/-1

 
1 jaar geleden
Xavi staat op 10 hoor...
+2/-0

 
1 jaar geleden
Nee hoor, dit was zijn 13e al 😋
+1/-1

1 jaar geleden
Goeie assist van ginkel
+3/-0

 
1 jaar geleden
Heeft het toejuichen vorige week toch nut gehad haha
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hij is nog vol van dat enorme spandoek op Oost.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Fluit maar af dan. Meer punten dan 3 krijgen we nie
+2/-0

1 jaar geleden
Ik vind Bakayoko geen geweldenaar maar hou nu toch eens vast aan een team zeg! Dat gewissel is nog nooit een team beter van gaan spelen!
+1/-0

1 jaar geleden
Wat heb je nou aan die El Ghazi man? Die presteert echt helemaal niets!
En dat terwijl Bakayoko eigenlijk steeds sterker aan het worden was …
+4/-0

1 jaar geleden
Bakayoko er in en El Ghazi eruit.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik zit weer naar waardeloos voetbal te kijken, en dat is hoofdzakelijk aan van Nistelrooij te wijten met zijn frutopstelling. Je hebt in zo’n wedstrijd niks aan de Jong, maar Ruud ziet dat niet. Ik zie geen positiespel, geen goede loopacties, geen fatsoenlijke passing, geen bezieling, helemaal niks. Het wachten is op de 1-1. Het is een prestatie op zich om deze selectie zo belabberd te laten voetballen. Ik hoop dat dit niet alleen het eerste seizoen van RvN is maar ook tevens zijn laatste. Dat Ernest maar snel met Pascal Jansen gaat praten.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Kopie van wedstrijd tegen Rkc
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben het met je eens qua spel … maar ligt het nu echt aan Ruud of toch (ook) gewoon aan de spelers? Alleen al weer die inzet… Silva is de enige die echt afjaagt etc. Voor de rest gewoon weer allemaal veel te tam!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als dat zo is dan neem ik aan dat de heren vanavond te voet naar huis gaan. Het doelsaldo kan een rol gaan spelen. Ik verwacht een gretige ploeg ipv een stelletje slapjanussen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Je kan jezelf een plezier doen en gewoon helemaal niets verwachten.
+2/-0

1 jaar geleden
Kan Luuk de Jong niet bij een andere club gaan afbouwen??
+4/-1

1 jaar geleden
Gauw de 0-2 maken en dan de bus in.
+1/-0

1 jaar geleden
Moet eerst een tegen doelpunt komen voor en ja hoor daar is hij
+1/-0

1 jaar geleden
Dan kan van Nistelrooij boos kijken, doe er dan @#€% iets aan.
+3/-0

1 jaar geleden
Tis ook elke week hetzelfde. Instelling van 3x niks en rvn staat erbij en kijkt ernaar!
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Heel snel afscheid nemen van Van Nistelrooy aub. Wat een lamme ploeg, en dit ligt aan de trainer, die vind het allemaal prima. Wat een kut tempo en beleving.
Ploegen die een lange tijd geen wedstrijd winnen, mogen van Ruudje tegen PSV deze reeks steevast afsluiten. Ingrijpen heeft ie nog nooit van gehoord.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Het is echt nog slechter dan slecht. Je kunt ondanks een belabberd seizoen gewoon aanhaken om de tweede plek. En dan zo lamlendig op het veld staan. Het Fred Rutten Effect. En het erge is, dat dit Ruud zijn mentor is. Die denkt dat dit de weg naar succes is.

Volgend jaar maar weer een nieuwe trainer? Dit probleem zit zo veel dieper dan de coach
+1/-0

1 jaar geleden
Sanga eruit
Slappe inzet guti erin en een aanvallende til
+3/-0

1 jaar geleden
Kijk, nu gaan de overbetaalde en zichzelf overschattende pseudo-vedetten weer een beetje gas geven. Bij een voorsprong worden ze arrogant en laks en RvN slaat het apathisch gade. PSV is mijn club maar dit is zeker niet mijn elftal.
+9/-0

 
1 jaar geleden
Wat dat betreft goed dat de 1-1 nu al valt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als het kon zou ik je duizend plusjes geven, ik ben het nog nooit zo eens geweest met een post!!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik zou je best plusjes willen geven, maar waar was dat gas geven!? Ik heb niet meer dan 3 spelers gezien die een beetje meer dan 80% inzet gaven ….
+1/-0

1 jaar geleden
Luuk eruit, mist alles...Silva in de spits en Hazard op links.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Wat triest.....vechten is een woord dat we blijkbaar niet kennen. Ik (en Guti ongetwijfeld ook) wordt steeds moedelozer. Maar vooruit het is nog niet afgelopen.
+4/-0

1 jaar geleden
Wat een ellendig elftal is dit toch. Herstel ellendig tiental + Simons.
Ongelooflijk waar ik naar zit te staren.
+7/-0

1 jaar geleden
Waarom ? Waarom ? Waarom heb ik toch altijd weer dat positieve... hoopte dat Feyenoord verloor met oog op de titel. Een uur later zit ik (voor de zoveelste keer) naar een stel lamstralen te kijken. Het is gewoon SM, PSV kijken...
+5/-0

1 jaar geleden
Schaam je psv
Wat een slappe inzet weer
Weer de 2e helft
Schande Ruud
+4/-0

1 jaar geleden
Ik zie geen ploeg die graag 2e wil worden.
Dit Vitesse moet je toch alle hoeken van het veld laten zien.
+6/-0

1 jaar geleden
Als je toch deze week Feyenoord en AZ international ziet spelen, en je ziet daarna de klassieker. Dan lijkt dit toch wel een stel Amateurs? Wat een niveauverschil
+9/-0

 
1 jaar geleden
Het verschil is dat zij een echte trainer hebben!!!!
+10/-0

 
1 jaar geleden
Ik zie geen idee. Weer niet. Dat is het verschil, met die 2 clubs. Beide clubs hebben een trainer met een idee. Een plan, wij hebben alleen simons.
+9/-0

1 jaar geleden
Laten we vooral sportief blijven en zoals al het hele seizoen niet profiteren van het verlies van ajax…. Winnen we in ieder geval een prijs: fair play award.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En de meeste ballen op de paal en de lat.....
+1/-0

1 jaar geleden
Ongekend dat Luuk zo'n carriere heeft gehad voor een niet-voetballer.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Was nog wel aardig voeballend bij De Graafschap en FC Twente, maar daarna aardig afgegleden en puur kopper. Nu dat ook niets meer is blijft er weinig over.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vond Luuk voor het WK nog goed bezig zijn. Maar heeft tijdens het WK alleen maar getraind. Kan me voorstellen dat je daar niet van in vorm blijft.
+1/-0

reactie verwijderd

1 jaar geleden
Het is om te kotsen wat we zien hier
+4/-0

1 jaar geleden
Schande schande schande
Bedankt Ruud
Tijd voor een nieuwe trainer
Die wel vol gas geeft
+5/-0

1 jaar geleden
Stel lamzakken. Lijkt helemaal nergens op. Allemaal veel te vrijblijvend, geen wil om te winnen. En waarschijnlijk zijn ze zelf tevreden met een 4e plaats dit seizoen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
En wat doet de TS heel het seizoen hier aan: helemaal niets!!!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben het helemaal met jou eens!
Ik zie hier zoveel mensen schrijven dat dit de schuld is van Ruud … maar verd… als je die spelers ziet … die inzet … waarom zou je dan de trainer de schuld geven?! Ik denk gewoon dat we te veel spelers hebben die “het zo wel goed vinden” ….
+2/-0

 
1 jaar geleden
Omdat het de trainer is die ze opstelt....en ook nog laat staan!!!!
+4/-0

 
1 jaar geleden
In dat geval zou Xavi elke wedstrijd alleen staan…
+6/-0

1 jaar geleden
Lekker boys. Het is werkelijk ongekend. Met jou voorop Ruud. Ongekend, weer een wanprestatie.

En daar kan ik het maar beter bij laten.
+6/-0

1 jaar geleden
Bedankt Ruud
Zo slecht seizoen Bah
Nieuwe trainer gezocht
Misschien heeft Cocu nog tijd
+2/-0

1 jaar geleden
Stelletje lamlendige k.tzakken,incl.technische staf
+4/-0

1 jaar geleden
Schande, onsamenhangeng, los zand en een luuk de jong die er niets van bakt….. wat een klote seizoen
+4/-0

1 jaar geleden
Wederom een zaadpot, sjonge sjonge
+4/-0

1 jaar geleden
Ik heb maar één opmerking: zo snel mogelijk deze TS aan de kant schuiven. In al die jaren, en dat zijn er veel, heb ik nog nooit zo'n slappe hap gezien die totaal niet weet wat de doen op het veld als een beetje achter een bal aanrennen. Het is om te huilen.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Ik kijk het ook al een dik half jaar met verbazing aan. Ik heb ook zelden een PSV-team zo zien spelen. Naast het vele wisselen moet er ook iets aan de hand zijn dat de spelers geen vertrouwen in RvN hebben. Hij kan ze maar niet meenemen in een plan waarin iedereen 100% voor de winst gaat.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja, bij zulke belabberde resultaten wordt het vertrouwen in de trainer bij spelers automatisch minder, dat is ben ik bang vaak een neerwaartse spiraal waar je bijna niet meer uitkomt, zie bv Schreuder bij ajax dit seizoen. Vraag is of het deze week gaat knallen binnen PSV, je hebt het liever niet, maar het lijkt erop dat het broodnodig is, want dit kan ècht niet meer.
+2/-0

1 jaar geleden
Zo, het seizoen is voorbij. Wat een stelletje pipo's hebben we in het team én op de bank. Van de onderste 7 moeten we alleen nog uit naar Volendam. Die andere 6 uitwedstrijden leverde 5 punten op. Zo zul je nooit kampioen worden. Eén voordeel : voortaan weer vrije weekenden. We kunnen ons opmaken voor een unicum. We gaan namelijk play-offwedstrijden spelen voor Europees voetbal. Stelletje klojo's.
+6/-0

1 jaar geleden
Nog steeds geen enkele lijn in dit spel en de ondergrens nog verder naar beneden gehaald. Ruud, conclusies trekken en wegwezen.
+8/-0

1 jaar geleden
Totaal inspiratieloos.
Er zullen weinig werkgevers zijn die zulke enorme salarissen betaalt en er zo weinig voor terug vragen.
Man,man man.
+11/-0

1 jaar geleden
11 punten verspeeld bij 4 degradatiekandidaten. Ruud heeft nu wel voldoende aangetoond dat hij (nog) niet geschikt is voor de Nederlandse top. Ongelooflijk dat hij Luuk de Jong de hele wedstrijd laat aankloten en dat hij zo apathisch staat toe te kijken hoe een stelletje werkweigeraars de zaak loopt te saboteren. Maar wat is PSV toch een heerlijk warme club dat ze dit clubicoon zo onvoorwaardelijk steunen… Dit kan alleen in Eindhoven. Eindhoven de gekstuhhhh!
+5/-0

1 jaar geleden
stop er maar mee

Ik lees onthutsend zwak, lamlendig
Dat kan toch niet !!!!
Dit elftal is ziek , onze club is ziek. Wat mij betreft topclub af als je dat op dit moment laat zien.
Nu ben ik benieuwd naar de reacties van trainer en spelers, of er nog wat zelfreflectie is maar dat zal wel niet.
Ik hoop dat Sparta ons ook niet voorbij gaat alhoewel het zal me inmiddels een worst zijn.
Ik ben afgehaakt voor dit seizoen , evenals onze ooit mooie club.
+3/-0

1 jaar geleden
Misschien is Ron Jans iets...die durft tenminste iemand eruit te flikkeren die geen 100% inzet toont!!
+7/-0

1 jaar geleden
Ik vond het een verdiend punt! Ik zie nog voldoende aan knooppunten om wellicht nog de play offs te halen
+1/-1

1 jaar geleden
En over naar Max. Nog iets moois op deze zondag.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Nou … ik was al overgeschakeld omdat ik dacht dat die 2e goal (van ons) wel zou komen ….
Maar dan schakel ik terug naar psv … en datzuen ik al die belachelijke inzet enz. … en dat blijft het 1-1 …
En dan heb ik ook nog de mooiste momenten van de F1 gemist ….

Het seizoen is voor mij voorbij … Max heeft voor mij nu prio 1!!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Niks stoer. Frustratie en terecht.
Zie hieronder
+3/-0

1 jaar geleden
ik denk dat Spakenburg helemaal niet kansloos is om de finale te halen ten koste van PSV. Dan is het seizoen helemaal klaar tenminste als er geen playoffs gespeeld moeten worden. Sangare is de grootste onbenul in deze wedstrijd. Verdedigt bij de gelijkmaker verkeerd uit en loopt daarna de bal in eigen doel. Luuk mist bij 0-1 een niet te missen kans en heeft verder weinig toegevoegd. Het seizoen van PSV in een notendop. En ik geloof niet dat Simons hier volgend seizoen nog speelt. Hij heeft geen zin in de Conference Leaque. Hij wil zich ontwikkelen en dat gaat bij PSV niet gebeuren.
+6/-1

 
1 jaar geleden
dus jij denkt dat we de conference league halen
+1/-0

1 jaar geleden
Ze hebben werkelijk geen idee waar ze mee bezig zijn, dit geld zowel voor de spelers maar zeker ook voor de Technische staf.
Op alle fronten door de ondergrens, kunnen/willen geeneens strijd leveren als de wedstrijd hierom vraagt.
Zelfs de laatste strohalm weigeren we te grijpen, wat een zeldzame armoede.
Ruud houdt de eer aan jezelf, je bent een clubicoon maar dit krijg jij never nooit op de rit daarvoor kom je(nog) ontzettend veel te kort.
Eigenlijk is het hele seizoen te bedroevend voor woorden........
+4/-1

1 jaar geleden
Wisselvallige trainer dus ook een wisselvallige ploeg.
Er zit echt niets meer in dan iedere week hopen op een redelijke vorm en uitslag.

Je kan het een schande noemen iedere week maar het niveau van deze selectie en trainer zijn helaas niet beter dan wat je vandaag weer hebt gezien!
+1/-0

1 jaar geleden
we lopen kans op een straf van de uefa van een jaar geen europees voetbal.
Ik denk dat de kans dat we dat zelf voor elkaar krijgen groter is.
Spelers vinden het allemaal heel erg gezellig bij psv, lekker beetje aanklooien zonder ooit op je flikker te krijgen, leuke spelletjes tijdens de training doen, luxe revalidatie oord voor oude spelers, geen benul hebben van topsportklimaat omdat dat er gewoon al jaren niet is
En waar mensen nu hoop hebben dat dat met Enest Stewart beter gaat worden begrijp ik al helemaal niet. Wat is zijn track record dan. Maar o ja, het is een gezellige brabander die zo mooi in ons bezigheidsclubje valt.
+2/-0

1 jaar geleden
Wat ben ik gru-we-lijk teleurgesteld in mijn club zeg. Dit weekend hadden we in moeten lopen en had alles weer open moeten liggen en wat gebeurt er: we zijn de absolute losers van de week. Wat een slappe kansloze pot zeg vanmiddag. En zooo krachteloos en niet doortastend voor de goal, niet normaal! Ik ben er echt ff klaar mee voorlopig en dat zegt wat uit mijn mond hoor...
+3/-0

 
1 jaar geleden
We staan compleet voor lul, heel Nederland lacht ons vierkant uit.
+2/-0

1 jaar geleden
PSV wordt dit seizoen 4e. De rest is veel beter. Daar zie ik progressie maar bij PSV moddert iedereen maar wat aan. Flinke bezem hier doorheen.
+2/-0

1 jaar geleden
Ruud, alweer bedankt voor een uitermate geslaagde afsluiting van het weekend, Toedeloe !!
+1/-2

1 jaar geleden
Net een interview met Simons gezien. De frustratie spatte ervan af. Wat moet hij nog leren bij PSV. Hij is nu al de beste in onze kwaliteitsarme selectie.
+2/-0

1 jaar geleden
het aankijken niet waard. ik denk dat Ruud ook maar moet vertrekken hij krijgt ze niet aan het voetballen zit geen vuur in alleen slappe hap
+3/-2

 
1 jaar geleden
Hij wilde ook nog geen hoofdcoach worden, blunder van Brands. Nu moeten we deze kut periode gewoon uit zitten. Na volgend seizoen kunnen we Ruud pas iets kwalijk nemen behalve dan dat hij zich om heeft laten lullen
+3/-0

 
1 jaar geleden
onze hele club moet op de schop.
Is compleet kwaliteitsarm in alle geledingen.
topsportmentaliteit is er gewoon niet, bij niemand.
Zou iemand elkaar de waarheid zeggen of houden we het vooral gezellig. Ik denk dat ik het antwoord al weet.
O, wat ben ik gefrustreerd over mijn club.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het ligt niet aan de kwaliteit van de spelers, maar wel wat ze presteren op het veld. En daar is de TS verantwoordelijk voor, dus ook dat ze ver onder niveau spelen. Als iemand twijfelt aan de schuld van de TS: Schmidt haalde met een kwalitatief mindere selectie een heel veel beter resultaat vorig jaar, en werd bijna kampioen tegen een veel beter ajax dan dit seizoen.
Brands zal een moeilijke beslissing toch moeten gaan nemen, waarmee hij tegelijkertijd ook zijn eigen verantwoordelijkheid tegen het licht zal moeten houden. Hij bleef in praten op een trainer die zei 'er niet klaar voor te zijn'.
+5/-0

 
1 jaar geleden
presteren als het moet is ook een kwaliteit en die hebben de meesten niet.
mooi weer voetballers
+1/-0

1 jaar geleden
Verliest punten ??? Krijgt er 1 teveel !
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Bedankt Brands voor het omlullen en aanstellen van van Nistelrooy
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Win je dit, heb je die tweede plek en CL in eigen hand. Dit is echt zoooo zwak. Ik zie te veel spelers die denken dat ze het kunnen en het op hun gemakje doen. Neem een voorbeeld aan Simons of Van Aanholt, die kunnen het én spelen met intensiteit. Teleurstellend.

En ook, ik mag V Nistelrooij graag, en Cocu had ook een klote eerste seizoen, maar hoe spelen ze als Steijn of Jans traint is, die laten hun ploeg echt met een idee spelen.
+2/-0

1 jaar geleden
Als er geen aardverschuiving in de organisatie plaats gaat vinden komende zomer gaat deze lamlendige bende nog jaren voortduren. Hoe is het allemaal mogelijk, we hebben gewoon een elftal die de kwaliteit heeft van een vastgeroeste middenmotor.
+2/-0

1 jaar geleden
ik was van plan om weer een allin scc te kopen maar daar zie ik nu vanaf. Ik ga geen 60% meer betalen voor de Conference leaque. Dat PSV het maar bekijkt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wat denk je hoeveel ze die verkopen als dankzij onze Dylano een jaartje gern Europees voetbal mag ? Ook een kostenpostje vrees ik.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Een afscheid van Sangare en Luuk is eerder een zege dan een verlies. Maar ook Ruud moet z’n biezen pakken. Hij krijgt er niet alleen geen voetbal in maar zelfs geen spirit om te strijden. Statisch zomeravond voetbal is schijnbaar het maximale haalbare wanneer er Championsleague ticket op het spel staat. Dat heeft vandaag wel uitgewezen. Baal hiervan, wist echt wel dat dit seizoen niks zou worden maar zag zeker nog wel perspectief in aankomend jaar met Xavi en een zak met geld om te investeren. Kan mij echter niet voorstellen dat Xavi met dit zooitje nog een jaar opgescheept wil blijven
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zerrouki ipv Sangarè, Luuk naar Peppelrode en Ruud naar ICM
+1/-0

1 jaar geleden
Twas weer indrukwekkend matig vandaag... Als je het interview met Xavi leest in het ED, speelt ie volgend jaar weer in Parijs:

https://www.ed.nl/psv/teleurgestelde-xavi-simons-kijkt-na-zoveelste-uitglijder-van-psv-vol-bewondering-naar-feyenoord-die-intensiteit~adadf1a0/link


De enige goede speler van de pak m beet 25 wordt bijna weggejaagd met dit dramatische spel. En heel eerlijk, ik zie het de komende 2,3 jaar niet verbeteren. Daarvoor moet je een nieuwe coach hebben en minimaal 7-10 nieuwe spelers, dat lukt niet in één zomer.

Eén heel klein plusje: AZ laat waarschijnlijk ook punten liggen tegen Twente. Dus we kunnen hoop houden dat we nog 3e worden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En wat goed doet dat ons (3e worden)?
+1/-0

1 jaar geleden
Ik hoop dat de hele selectie te voet onderweg is naar Eindhoven. Van Nistelrooij mag van mij halverwege de afslag Geffen nemen en mag daar wat mij betreft blijven.
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
We gaan 4e worden dit seizoen en dat is precies de plek waar we thuis horen.

De selectie kent enkele zwakke plekken maar de allerzwakste plek is van Nistelrooij; een beginneling zonder noemenswaardige trainerservaring of visie. Hem aanstellen was een enorme gok die he-le-maal verkeerd uitpakt.

Het zou mij niet verbazen als hij op een gegeven moment zelf de handdoek gooit om verdere afgang te voorkomen.

Ruud heeft ongekend veel krediet bij alles en iedereen. Iedere andere trainer was bij dit soort wanprestaties allang snoeihard aangepakt.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Het was geen gok, er is bewust gekozen voor een slecht seizoen. Onbegrijpelijk, maar wel de realiteit. Had het alleen niet zo slecht verwacht als dat het nu is geworden, zeker niet met zoveel verliespunten bij de concurrentie. Ruud doet het nog slechter dan mijn pessimistische verwachtingen voor aanvang van het seizoen.
+1/-0

1 jaar geleden
Zit nu Twente-AZ te kijken...vanmiddag ajax-F'noord gekeken en gisterenavond RKC-NEC....bij alle 6 de ploegen spelen ze met 100% inzet en tempo......bij ONS PSV ben ik overgeschakeld naar F1....wat een WANDEL-tempo!!!! Alleen Simons en Van Aanholt willen vooruit...de rest vind het allemaal prima zo, incl de "technische" staf...aub zo snel mogelijk ALLEDRIE vervangen: Ruud/Rutten en Ooijer!!
+5/-0

 
1 jaar geleden
Je kan het tempo van een formule 1 wagen ook niet vergelijken met psv, dat is niet eerlijk!
+2/-0

1 jaar geleden
Dit afzakken naar de subtop kon je echt wel eerder zien aankomen. Tot voor een paar weken terug hadden de meeste het hier nog over 'titelkansen'. Ik werd uitgelachten toen ik aan het begin seizoen al stelde dat Feyenoord met een paar gerichte aankopen ons de loef af ging steken. Dat het zo snel zou gaan had ik ook niet verwacht. Maar ik zeg je nu: het gaat nog erger worden. Feyenoord en AZ gaan de komende jaren verder weglopen van PSV. Een club die vooruit wil moet niet terugvallen op oude waarden (Brands en Luuk).
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Niet als er snoeihard wordt ingegrepen. De TS moet echt vervangen worden door een trainer die zichzelf heeft bewezen op niveau. Ik zou het wel weten, ik zou Pascal Jansen hier graag terug zien. De selectie is niet slecht, hoewel er aantal qua niveau een aantal vervangen moeten worden om dan mee te strijden om het kampioenschap, want feyenoord gaat een flinke zak met geld krijgen bij CL deelname.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Geef je hier meer of min ook mee aan dat het probleem eigenlijk hoger in de pyramide begint;de RVC.
Heb vaak het idee dat het meer om de invulling gaat,dan dat er werkelijk een Idee achter zit mbt topsport/prestatiegericht.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens. Ik snap best dat de financiën op orde moeten zijn, maar dan Gakpo èn Madueke, op dat moment de 2 smaakmakers, verkopen is gewoonweg dom, je was volop in de race voor de titel. Die had je deze zomer echt wel voor hetzelfde geld kunnen verkopen. RVC en 'het voetbal' binnen PSV staan tegenover elkaar momenteel.
Het lijkt idd. meer op invulling, met alle respect, wat doet Dijkhoff in de RVC, is dat wat we nodig hebben? Wat bewoog Brands om in te praten op een onervaren trainer die aangaf 'niet klaar te zijn'. Hoe is het mogelijk dat 2 jaar intens investeren in een speelstijl (van Schmidt) meteen door een nieuwe trainer overboord gegooid wordt, we gingen toch 'iets anders doen' terwijl het de goede kant in ging, ik snap er geen jota van. Naar wat ik begrijp is de sfeer binnen de selectie ook al een tijd niet om over naar huis te schrijven. Voetbal is 50% voetbal, maar ook 50% managen. Van dat laatste ontbreekt zo te zien heel veel niveau binnen PSV in meerdere geledingen...
+8/-0

1 jaar geleden
Ik geen club in Nederland en ook niet daarbuiten waar dit ongestraft blijft. Ja je weet dat je met een onervaren trainer start, maar dit spel en deze resultaten kunnen nooit in de lijn der verwachting hebben kunnen liggen. Ben dan ook een kerel en trek de conclusie dat je een inschattingsfout hebt gemaakt. Trek de stekker eruit en begin opnieuw. Duidelijkheid moet je niet mee wachten, beter op de blaren zitten.
RvN, zeker met die slappe Rutten ernaast is gewoon een grote vergissing geweest. Heel triest voor hem, maar het gaat even niet om RvN, maar om de. Lub. Die is toe aan iets nieuws. Anders ben je Simons bijvoorbeeld zeker kwijt…
+5/-0

1 jaar geleden
Spakenburg is zeker niet kansloos...
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ze hebben in ieder geval de makkelijkste getroffen.
+4/-0

1 jaar geleden
Ik lees en zie het gesprek met Xavi. Ons lichtpuntje dit seizoen. Die is er zo ziek van, en dat komt overeen met de gevoelens van de meesten hier.

Grote kans dat hij ook weggaat, want wat is het perspectief nou hier? Kleine kans op CL, dat klopt, maar daar moet je ook doorheen kijken.

Een hele, hele grote schoonmaak.
Waarbij de el ghazi's, obispo's, drommels, mwene's, teze's, vertessen's, saibari's en ramalho's gewoon bijlange na het niveau niet hebben.

Tel daar bij op dat de technische staf ook onder de maat is, en mindere spelers ook niet beter maken met goed plan.

Ik kan wel janken. Weer. Waar is mijn club gebleven? Xavi jongen, ik snap je gevoel helemaal...
+10/-0

1 jaar geleden
Was weer een drama,uitwedstrijden geen strijd niets dit jaar,elke keer gezeur hoe het anders moet maar er veranderd niets .4e plaats wordt nog wat een verloren jaar ook door de verkopen natuurlijk maar het geld was op door slechte aankopen oa.
+1/-0

1 jaar geleden
Zou er nog iets van een crisissfeer zijn binnen de club of accepteren we dit allemaal zomaar.
Ik zie , op Simons na, alleen maar gelatenheid. Ruud zou toch gewoon witheet voor die camera moeten staan. Zou dat intern wel gebeuren, ik betwijfel het. Ik zie vooral armen om de schouders in plaats van een schop onder de kont.
Nog wel even over Ruud. Ik lees hierboven vlgs mij nergens dat hij er ook in geluisd is. Met praatjes overgehaald om trainer te worden en vervolgens verkoop je je beste speler halverwege het seizoen en daarnaast ook nog de jeugdspeler met de meeste potentie.
Ervoor terug krijg je oude spelers die niet voor niks halverwege het seizoen bij hun club weg mogen. te weinig rendement, blessuregevoelig, mislukt.Ik noem dat gewoon een mes in je rug krijgen.
En dat alles in een club waar de kernwaarde het zijn van een warme club is in plaats van een topsportorganisatie waar prestaties vereist en verlangd worden.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik neem Ruud in ieder geval niet alles kwalijk,ten eerste gaat hij zijn spelers niet afvallen,tentweede heeft hij niet gevraagd om tussentijdse verkoop van twee aanvallers.
Echter het op scherp zetten van je selectie dat is wel het minste wat je kan doen,kwestie van aanvoelen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Het MOET crisis zijn! Nu, maar ook vooruitkijkend. Ajax heeft miljoenen, feyenoord krijgt miljoenen, az is een rijke club met heel veel talent. We hebben het na kijken.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ruud is er niet ingeluisd. Hij wist precies hoe PSV er financieel voor stond en wat er zou kunnen gaan gebeuren.

Dat dan in de winter je beste speler ook daadwerkelijk weggaat is natuurlijk zuur. (Ik ga het niet over Madueke hebben want die was lang niet de dragende speler die Gakpo wel was). Maar Ruud was van alles op de hoogte. (Interview Brands na de winterse transferperiode)

Met het elftal wat we hebben hadden de prestaties echt wel beter moeten zijn en het is aan Ruud en Rutten die er geen team van weten te maken. Om over een spelsysteem maar te zwijgen.
+3/-0

1 jaar geleden
Maar he,we staan derde.
Plekkie opgeschoven!
+1/-0

1 jaar geleden
Een jongen van 19 jaar!!!! die het leiderschap op zich neemt en moet gaan zeggen dat de mentaliteit moet veranderen. Complimenten voor hem maar hoe diep zijn we gezonken dat dit nodig is. Ruud wat ben je aan het doen??
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het meest irritante is nog wel dat na weer een nieuw dieptepunt, de concurrentie zorgt voor blijvend perspectief. Door dat perspectief heeft de leiding iedere keer weer een excuus toch maar niks te veranderen. Als met dezelfde resultaten psv nu 5e of 6e had gestaan was het wellicht wel klaar geweest.
Ik baal er oprecht van, want hoezeer ik hoop dat er maatregelen volgen ben ik er van overtuigd dat met de huidige stand en plek 2 nog in eigen hand, er niks gaat gebeuren… triest maar waar.
+2/-0

1 jaar geleden
Dit is toch geen verassing meer!!! We hebben gewoon een hopeloze elftal en TS.

Ik heb al eerder gezegd dat dit PSV weinig uitwedstrijden meer gaat winnen dit seizoen. Ze verdienen zoveel maar leveren zo weinig.

Bedankt stelletje slapjanussen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Als je een realist bent zou je moeten zien dat niet de selectie maar de TS en het bestuur het probleem is.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Precies, selectie heeft voldoende potentie als er iemand voor de groep staat die ze gif, zelfvertrouwen, en inzet bijbrengt. Alleen al het feit dat je Rutten in je staf hebt ontkracht alle drie die vereisten… RvN is te onervaren.
+4/-0

1 jaar geleden
Het heeft geen zin om RvN nu te ontslaan.Het zijn nog maar 8 wedstrijden en wie moet het dan overnemen.Voor volgend seizoen moeten de beleidsmakers goed overwegen of PSV met deze trainersstaf moet doorgaan.Pascal Jansen van AZ zou een verstandige keuze zijn.Net als van Basten was RvN een prachtige aanvaller maar het is bekend hoe het met van Basten als trainer is afgelopen.Goede aanvallers zijn nog geen goede trainers.Komt waarschijnlijk omdat ze vanuit een aanvallend perspectief een wedstrijd coachen.Waarom Guti nauwelijks minuten maakt vind ik onbegrijpelijk.Sangare is een blind paard en Veerman kan niet verdedigen waardoor Simons teveel verdedigende arbeid moet verrichten.Het elftal is gewoon niet in balans en daar is RvN verantwoordelijk voor.Als PSV kampioen had kunnen worden was het dit seizoen geweest maar als je tegen degradatiekandidaten zoveel punten verspeeld dan houdt het op.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Van mij hoeven ze RvN ook niet nu te ontslaan. Maar ik zou er wel zeer van opfleuren als ik zou weten dat dat over 8 wedstrijden wel gaat gebeuren.
Ik heb zelden zo'n raar PSV gezien als dit jaar. Ik vind Sangare ook al een tijd minder dan Guti. Guti ziet er niet als een krachtpatser uit, maar hij loopt slim en brengt balans in het elftal. En juist dat heeft dit PSV hard nodig.
Ik blijf het gevoel hebben dat de selectie goed genoeg was om dit jaar kampioen te worden. Alleen heeft RvN er veel te lang over gedaan om Teze en Obispo an de kant te zetten, en staat Guti er nog steeds niet in.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Spelers zijn maar zo goed als ze gebruikt worden door de trainer en zijn speelwijze. Sangaré is een perfect voorbeeld hiervoor. Veel persoonlijke fouten die tot doelpunten leiden hebben te maken met zenuwachtigheid, gehaastheid simpelweg omdat er een onzeker elftal op het veld staat die mi. niet begrijpt wat ze nu precies moeten doen. Hoeveel doelpunten hebben we wel niet weggeven dit seizoen door blunders, daar heb ik onderhand 4 handen voor nodig om dat te tellen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Precies zoals je zegt. Deze trainer laat niemand in zijn kracht spelen. Heeft een speelwijze bedacht zonder te kijken naar de spelers die hij tot zijn beschikking heeft. Hij was zo enthousiast over het elftal dat hij vorig seizoen de beker zag winnen, maar heeft totaal niet gekeken naar wat de kracht van dat elftal was. Ongelooflijk hoe slecht deze trainer is.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Schmidt was heel goed bezig en zijnspeelwijze werd er in geslepen, de Gegenpressing-methode. PSV liet de vrije hand aan vNistelrooy om zijn gang te gaan, die vervolgens dit weggooide en en een totaal nieuw en vooral ouderwetse speelwijze introduceerde waarbij de term pressing wel verboden leek. Nogmaals, ik snap er geen jota van!
+2/-0

1 jaar geleden
Mijn voorspelling na gisteren: we winnen van AZ en Ajax en verliezen van NEC en Sparta.
Maar mochten we vanaf nu alles winnen worden we gewoon 2e. Niet dat ik dit zie gebeuren. NEC heeft ook gekeken en stuurt ons met een pak slaag terug naar Eindhoven.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
De zoveelste keer dit seizoen.. niet alleen op het gebied van mentaliteit, maar ook op het gebied van kansen afmaken. Die bal van Luuk vlak na rust: missen van twee meter afstand? Had die kans gemaakt en dan was alles in de tas geweest, hoe slecht je ook speelt. Op dat moment wist je precies wat erna zou gaan komen. Ook die counter erna, we kunnen met 3 man uitbreken maar Luuk vertraagt alles. Ik wil zeker niet alle malaise alleen op hem afschuiven, maar dit kan toch gewoon niet meer?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Eens hoor. Luuk is wel klaar. En veel te veel salaris.
Wederom een voorbeeld van nul scouting. Weer iemand uit de oude doos toveren.
Van het huidige team heb je wat aan Benitez, van Aanholt, Gerrit, Guti, Simons, Silva en Bakayoko. Die hebben kwaliteit en/of potentie.
Al het andere van deze selectie win je de oorlog niet mee.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal met je eens!
Ik lees hier van velen dat de selectie goed genoeg is maar dat het allemaal aan de trainer ligt ...
Nou, ik zie alleen maar inzet en kwaliteit bij de spelers die jij noemde. De rest loopt gewoon als een vakantieganger het balletje rond te spelen ... totaal geen inzet, en geen kwaliteit!!
+1/-0

1 jaar geleden
Na de 0-1 was er een handsbal in de 16 van Vitesse. Er kwam maar één herhaling maar dat leek me een duidelijk gevalletje 'hand naar de bal'. Zo'n meevaller hadden we goed kunnen gebruiken.
+2/-0

 
Omdat de bal via de grond tegen zijn arm ging was het geen strafbaar hands en dus geen penalty. Als het direct tegen de arm gekomen was uiteraard wel
+1/-0

1 jaar geleden
Ik blijf het een vreemd elftal vinden dit seizoen en ik blijf het zeggen, Fred Rutten lijkt assistent maar bepaald veel te veel.. alles gaat fout in het veld en de enige die nog hard werkt is Xavi, maar die gaat zijn heil natuurlijk ook ergens anders zoeken. Natuurlijk wel de scc weer lekker omhoog gooien volgend seizoen, mijn PSV hart huilt... :\(
+2/-0

1 jaar geleden
RvN is te lief, geen onvertogen woord over de ploeg komt over zijn lippen. Met de vuist op tafel slaan nooit !! Bedroevend zwakke speler, die een icoon is laten staan is voor een trainer een giga zwaktebod (LdJ) Dus TD en Ruud zet een harde trainer voor de groep, komt het misschien op het nippertje goed of zijn de jongetjes in hun ogen te goed en laten ze deze staf het liefste zitten onder het motto voetballen is leuk, maar moet niet teveel op(hard) werken gaan lijken
+2/-0

1 jaar geleden
Wat een stel droeftoeters zijn het. Elke week hetzelfde excuus. Snap niet dat ze niet anderhalf uur in de week alles kunnen geven. Je wilt toch graag kampioen worden en Champions League spelen of niet? Nou laat het eens een keertje zien....Slappe hap.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik had gister en vandaag weinig zin in de nabeschouwingen en de vage excuses na afloop dus heb weinig meer gevolgd. Is er iets bekend gemaakt over de blessures van Gerrit, El Ghazi (pffff) en Obispo ?

22:15 goed om te zien dat PSV meeleest, ze geven direct een update
+1/-0