Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Nederlandse competities » Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 190 pagina's: 1 2 3 4 ... 184 185 186 187 188 189 190

Karma ? De afgelopen wedstrijden misdroeg Bergwijn zich, verdiende rood maar kreeg niks, en nu krijgt hij rood voor dit.

 

+1/-0

Komen ze goed weg dat ze geen tweede rood krijgen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Hendrikus schreef op 24 april 2024 om 22:42:

Komen ze goed weg dat ze geen tweede rood krijgen.Boven de enkel met gestrekt been zou altijd rood moeten zijn.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Hendrikus schreef op 24 april 2024 om 22:42:

Komen ze goed weg dat ze geen tweede rood krijgen.Vond ik ook opvallend, was er namelijk wel een. Vermoed ook dat als Bergwijn geen rood had gehad, dat er voor deze overtreding wel rood gegeven zou zijn.

 

+1/-0

Ik had het idee dat medelijden ook een rol speelde bij de scheidsrechter. Plus de wens om zonder blauwe plekken en breuken 2 uur later in bed te kunnen liggen.

Ik denk dat Ajax aan het eind van de rit een bloemetje naar Rotterdam mag sturen. Die bekerwinst van Feyenoord gaat ze waarschijnlijk Europa League opleveren. NEC en FC Utrecht hebben moeilijkere programma's dan Ajax.

Ajax: 49 punten uit 31 wedstrijden
Volendam-Ajax
Ajax-Almere
Vitesse-Ajax

NEC: 47 punten uit 30 wedstrijden
NEC-AZ
Excelsior-NEC
NEC-Feyenoord
Almere-NEC

Utrecht: 45 punten uit 30 wedstrijden
RKC-Utrecht
Utrecht-Vitesse
Utrecht-Sparta
AZ-Utrecht

NEC zie ik met wedstrijden tegen AZ en Feyenoord Ajax niet inhalen. En als Utrecht in Waalwijk wint, staan ze nog steeds 1 punt achter op Ajax. Met de uitwedstrijd in Alkmaar nog voor de boeg wordt dat ook een lastig verhaal. Dan heb je nog Go Ahead (42 punten uit 30 wedstrijden), maar die spelen vanavond tegen Feyenoord.

Jammer, want ik had Ajax wel play-offs Europees voetbal gegund in een ander stadion. Ik ben er ook van overtuigd dat ze dan zonder Europees voetbal zouden eindigen. En dat zou op lange termijn ook goed zijn voor PSV.

 

+1/-0

Eigenlijk is het schandalig dat Gaaei gisteren geen rode kaart kreeg. Veel duidelijker dan dit, krijg je ze toch niet. Je kan de VAR echter niet betichten van het bewust bevoordelen van Ajax, want in die penalty-situatie was het misschien iets minder noodzakelijk om voor een rode kaart te kiezen. Het was dus weer eens pure onkunde.

Het is vooral rot voor Excelsior. Die hadden met 3 punten een hele goede slag geslagen in de strijd tegen plek 16 en leven nu waarschijnlijk de komende weken alsnog tussen hoop en vrees.

Hoezeer ik Ajax de huidige misère ook gun, hoop ik wel dat ze zich plaatsen voor Europees voetbal. Als ze in de play-offs terecht komen, is het maar afwachten of het ze lukt. Ik hoop dus van harte dat ze plek 5 weten vast te houden. Met 4 zwakke tegenstanders, had ik verwacht dat het niet teveel moeite zou kosten, maar in de eerste wedstrijd mogen ze direct hun handjes dichtknijpen met 1 punt.

Echter, we hebben Europese punten nodig om die 6e plek op de ranking vast te houden voor de 2e CL-plek. De inbreng van Ajax is daarbij noodzakelijk want als we met Twente, Utrecht en NEC de Europese toernooien ingaan, dan is die voorsprong op Portugal als sneeuw voor de zon verdwenen.

 

+1/-0

Ajax zal zich, ondanks de zwakke vertoning gisteren toch nog wel direct plaatsen voor Europees voetbal. De programma's van NEC en Utrecht zijn hier te lastig voor (en die van Ajax te eenvoudig).
Voor de Europese ranking van NL is het goed als Ajax Europees haalt. Maar wat mij betreft doen ze dat toch echt via de play offs. Extra belasting, kortere vakantie, neem je toch allemaal mee naar volgend seizoen. En daarbij, zo lang het onbekend is of ze uberhaupt Europees halen, zal zaken doen op de transfermarkt ook niet in hun voordeel werken. Ofwel om budgettaire redenen, ofwel spelers die ervoor passen naar Amsterdam te komen als ze geen Europees voetbal halen. En dat speelt uiteindelijk indirect allemaal wel in ons voordeel.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:


Boven de enkel met gestrekt been zou altijd rood moeten zijn.


In dit geval zal de "intentie" wel weer van stal gehaald zijn om geen rood te geven.
Die jongen is gewoon niet zo goed en mist de bal wel eens, daar kan hij natuurlijk niets aan doen of zoiets🤥

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Petrovic schreef op 25 april 2024 om 12:46:

Ajax zal zich, ondanks de zwakke vertoning gisteren toch nog wel direct plaatsen voor Europees voetbal. De programma's van NEC en Utrecht zijn hier te lastig voor (en die van Ajax te eenvoudig).
Voor de Europese ranking van NL is het goed als Ajax Europees haalt. Maar wat mij betreft doen ze dat toch echt via de play offs. Extra belasting, kortere vakantie, neem je toch allemaal mee naar volgend seizoen. En daarbij, zo lang het onbekend is of ze uberhaupt Europees halen, zal zaken doen op de transfermarkt ook niet in hun voordeel werken. Ofwel om budgettaire redenen, ofwel spelers die ervoor passen naar Amsterdam te komen als ze geen Europees voetbal halen. En dat speelt uiteindelijk indirect allemaal wel in ons voordeel.Het is nog even afwachten, maar vooralsnog is het voorronde Europa League geloof ik. Dus dan zijn ze er nog niet, al zullen ze wel een relatief makkelijke tegenstander krijgen/loten vanwege hun prestaties uit afgelopen jaren in Europa.


Of FC Porto de beker winnen of 3e worden in de competitie én vervolgens ook de winnaar van de Conference League zich direct plaatsen via de competitie voor Europees voetbal. Dan gaan ze geloof ik direct naar de EL.

 

+1/-0

Kroes wordt nu aangesteld als TD bij onze Amsterdamse vrienden. Blijkbaar is het minder erg als je TD met voorkennis in aandelen doet handelen. :D

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 25 april 2024 om 15:27:

Kroes wordt nu aangesteld als TD bij onze Amsterdamse vrienden. Blijkbaar is het minder erg als je TD met voorkennis in aandelen doet handelen. :DVan Praag had de boel daar niet zo op moeten blazen. Dit is een overwinning voor Kroes en een nederlaag voor van Praag.
Ze hebben zichzelf daar werkelijk op alle fronten voor schut gezet.
Het enige juiste is nu nederig zijn. Maar dat kunnen ze niet bij Ajax.
Toch hoop ik dat ze weer mee gaan doen met PSV en Feyenoord. Goed voor het algehele niveau van onze voetbalnatie.

 

+1/-0

Oneens. Wat mij betreft blijven ze lekker 5 jaar lang meestrijden in de subtop van de eredivisie. Zoals Feyenoord dat ook heel lang gedaan heeft een jaartje of 5-10 geleden. Laat het ze maar lekker uitzoeken, die arrogante frotnekken.

 

+5/-0

Zo n seizoen spelen en dan toch nog gewoon Europees voetbal halen. Toch jammer dan we geen echte subtoppers meer hebben naast Twente en AZ.

 

+3/-0

Je hebt Ajax qua rivaliteit gewoon nodig om de competitie wat aansprekender te maken.
Maar nog een jaartje als dit.. ik teken ervoor

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 25 april 2024 om 15:27:

Kroes wordt nu aangesteld als TD bij onze Amsterdamse vrienden. Blijkbaar is het minder erg als je TD met voorkennis in aandelen doet handelen. :DOngelofelijk heh. Half maart met grote woorden verklaren dat het morele kompas het niet toelaat om Kroes aan te laten blijven, want normen en waarden en bla bla bla. Eind April: welkom terug Alex Kroes! Kennelijk is dat morele kompas in een paar weken tijd zomaar ineens 180 graden gedraaid...

 

+2/-0

Ook wel bijzonder dat Kroes dan nu weer in een andere rol teruggezet wordt door Van Praag na alles wat hij gezegd heeft over Kroes.
Van Praag is weer lekker gezwicht onder de druk en kiest dan maar deze optie wegens behoud van eigen positie. Het lijkt de tweede kamer wel met al die politieke spelletjes die daar gespeeld worden.

Ik lach me wel de ballen uit mijn broek als hij nu veroordeeld wordt door de AFM. Kan hij alsnog zijn biezen pakken.

 

+2/-0

Zo dom om Kroes nu aan te stellen als TD. Daarmee houd je als Ajax zijnde de soap in leven. Gaat ie aan de slag, keert de rust weer wat terug en komt over 3 maanden het bericht van AFM dat hij toch echt een strafbaar feit heeft gepleegd en is het weer hommeles. Ze hadden dit hoofdstuk gewoon af moeten sluiten.

Even nog buiten het feit dat het allemaal mega hypocriet is dat je zo'n man eerst publiekelijk afmaakt en vervolgens alsnog een functie aanbiedt.

Dit bericht is gewijzigd op 26 april 2024, 09:46:35.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

EHVDGXT schreef op 26 april 2024 om 09:30:

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 25 april 2024 om 15:27:

Kroes wordt nu aangesteld als TD bij onze Amsterdamse vrienden. Blijkbaar is het minder erg als je TD met voorkennis in aandelen doet handelen. :DOngelofelijk heh. Half maart met grote woorden verklaren dat het morele kompas het niet toelaat om Kroes aan te laten blijven, want normen en waarden en bla bla bla. Eind April: welkom terug Alex Kroes! Kennelijk is dat morele kompas in een paar weken tijd zomaar ineens 180 graden gedraaid...Inderdaad interessant hoe dit is gegaan. Het lijkt erop dat de RvC keihard is teruggefloten door de instantie die de RvC aanstelt en beoordeelt: de ledenraad van Ajax. Zoals wel vaker zijn er in Amsterdam diverse visies / stromingen die soms loodrecht op elkaar kunnen staan. Tel daarbij op dat iedereen zijn vriendjes heeft bij de pers en dat er behoorlijk wordt gelobbyd, en je hebt een politiek spel waar Den Haag jaloers op is.

Van Praag heeft eieren voor zijn geld gekozen, en geluisterd naar de andere (machtige) geluiden binnen Ajax en als soort compromis is daar uit gekomen dat hij niet meer als AD maar als TD gaat werken. Tot het moment komt dat hij wellicht alsnog door de AFM wordt beschuldigd van handelen met voorkennis.

Ajax heeft inderdaad geluk dat de Nederlandse competitie geen ene fuck meer voorstelt. Buiten de top 5 heb je elk jaar een paar clubjes die boven verwachting presteren. De rest is gewoon brandhout en 1 op 1 inwisselbaar met de bovenste 8 ploegen uit de KKD.

"Vroeger" had je 4 grote clubs, 3/4 goede subtoppers, 4/5 aardige middenmotors en 6x brandhout. Op dit moment heb je 3 grote clubs (daar schaar ik Ajax voor het gemak nog maar even bij), 2 goede subtoppers, 2 aardige middenmotors en 11x brandhout.

En dit jaar waren de 2 aardige middenmotors (Utrecht en NEC) dusdanig slecht aan het seizoen begonnen dat voor de 1e de competitie eigenlijk pas na 8 wedstrijden begon en rond de 2e behoorlijk lang nog een negatief sentiment heeft gehangen met een trainer die aan een zijdje draadje hing. Als die twee clubs hun zaakjes aan het begin van het seizoen iets beter op orde hadden gehad, dan was de 7e plek het maximaal haalbare geweest voor de Amsterdammers.

Toch hoop ik, zoals gezegd, dat ze 5e worden. Ik denk namelijk echt dat ze de play-offs niet gaan overleven als ze daarin belanden. En hoezeer ik ze ook een compleet rampjaar gun, liever hou ik zo lang als mogelijk die 2+1 CL-plekken vast en daar hebben we een goed-presterend Ajax voor nodig.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 190 pagina's: 1 2 3 4 ... 184 185 186 187 188 189 190

PSV Forum » Nederlandse competities » Ajax