Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 ... 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 11 februari 2022 om 06:55:

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/politiek/kamerleden-kwaad-na-achtergehouden-informatie-rondom-corona-aanpak-het
Ik heb een aantal van die teksten gelezen.
Dit past zowel in deze topic over proportionaliteit en legitimiteit van de coronaaanpak, over de vraag of het wijs is eenzijdig beleidsmakers en hun adviseurs en wc eend clubje te volgen, of het terecht is mensen met kritisch tegengeluid als wappies weg te zetten....of dat het juist goed is oprecht eerlijk naar hen te luisteren en zo naar een meer gewogen oordeel te komen?
Maar het had ook in het topic over democratie thuis kunnen horen. Want, wat ik daar al stelde, de democratie en democratische processen en rechten zijn met voeten getreden door manipulatie.
We gaan hier nog veel over horen de komende jaren!Ook wat stukken gezien. Het deksel van beerput is open, benieuwd wat er nog meer gaat volgen. De wijze waarop daar over grondrechten wordt gekropen en over ´even een worst voorhouden´ om er nog wat extra maatregelen doorheen te drukken.
Ook vandaag: hoe VWS adviezen van het zogenaamd onafhankelijke OMT aanpaste.
https://nos.nl/nieuwsuur/collectie/13889/artikel/2416817-hoe-het-ministerie-omt-adviezen-aanpastelink
Die parlementaire enquête kan niet snel genoeg beginnen en daarop aansluitend sluit ik strafrechtelijke procedures niet uit.

Ondertussen blijven ze zich in allerlei bochten wringen om dat QR-gedrocht maar in stand te houden. Blijkbaar zijn onderbouwde rapporten die aantonen dat het niets toevoegt en bijna een miljoen handtekeningen nog niet voldoende.

Verder vandaag: verder onderzoek naar de gevolgen op de menstruatiecyclus van de volledig veilige MRNA-vaccins.
https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/eu-regulator-reviewing-menstrual-disorder-cases-after-mrna-covid-shots-2022-02-11/link

 

+4/-3

https://twitter.com/attjekuiken/status/1492140052755140609
Ik denk dat die parlementaire enquête/ onderzoeken waar ik hier al een aantal weken over spreek er sneller komt/komen nog dan verwacht.
Doe je veiligheidsriemen maar om.

Intussen is het buiten ons aardig stil geworden in deze topic Nikiforov.
De opgegeven reden zal wel weer zijn dat wij zo beneden de moral highground zitten van een aantal mensen die het beleid en de beleidsmakers en hun adviseurs steunden, dat zij het de moeite niet vinden met ons in gesprek te gaan over de FEITEN die nu naar boven komen.

Prima. Maar ik blijf de kat de bel aan binden. Al krijg ik hier maar een persoon aangezet tot kritisch denken dan is dat voor mij de moeite al waard.

 

+5/-5

https://twitter.com/mr_Smith_Econ/status/1492566400594063365?cxt=HHwWisC98ffO1LYpAAAA
Het RIVM heeft de afgelopen maanden echt hopeloos gefaald in haar prognoses. Bewust gemanipuleerd of onbewust onbekwaam, welke van de 2 moeten we nog uitvinden.
Beiden vreselijk slecht en reden tot ontslagen.

 

+4/-3

https://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10467522/omt-in-huidige-vorm-stopt-in-maart

open/sluit de onderstaande quote:

Maar het ziet er naar uit dat we totaal gaan versoepelen de komende maand, ja dan hoef je ook geen OMT voor moeilijke adviezen.'


Mooi!
Dat lijkt dus op totaal back to normal! En terecht.
Kunnen de evaluaties beginnen over hoe dingen aangepakt zijn- over wat goed en fout ging. Kan de QR code van de gereedschapkist naar het archief, kan de testmaatschappij en de maatschappij brede boostercampagne op slot.
En voor al wie nog steeds bang is blijft dat het je persoonlijke vrijheid blijft druktes te mijden, zoveel mogelijk thuis te blijven en je mondkapje voor te doen...en ongetwijfeld nog een aantal keer op vrijwillige basis een boost te halen, samen met de risicogroepen die hier vast en zeker elk najaar voor uitgenodigd gaan worden.

 

+4/-3

GE WEL DIG en terecht nieuws
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4039789/coronanieuws-bijna-alle-coronamaatregelen-verdwijnen-nog-sneller
Het goede nieuws is, het staat ook dan nog steeds iedereen vrij thuis te blijven, drukte te mijden, mondkapje voor te doen!
Ieder zijn zin! :ja :ja

 

+3/-1

Het slechte nieuws is 1G, hopelijk niet voor voetbalwedstrijden.

Verder mooi nieuws. De coronapas is dus nog sneller weg dan dat de politieke discussie is afgerond.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Het slechte nieuws is 1G, hopelijk niet voor voetbalwedstrijden.


Kan me dat niet voorstellen.
Wat ik begrepen heb voor grotere evenementen nog 3G
Maar dat zijn ook achterhoede gevechten. Het is duidelijk dat covid haar A status zal verliezen op korte termijn en dus alle maatregelen die samenhingen met die status zullen verdwijnen.

Ik zou iedereen hier die verder gezond is van harte aanbevelen de angst ook van je A statuslijst af te halen en weer met volle teugen het leven te gaan genieten! :ja :ja

 

+2/-1

Voor grotere evenementen pleiten ze voor 1G lees ik op Telegraaf.
Dat is m.i. een achterhoedegevecht. Komt van dezelfde club die blijkens de WOB-verzoek emails in 2020 al ernstige bedenkingen had over het fenomeen asymptomatische besmetting.
https://twitter.com/VegtDoor/status/1492975222747766790/photo/1link

Als dat klopt is het al helemaal zinloos om op industriële schaal door te gaan met het testen van mensen die klachtenvrij zijn. Ongeacht of dat via Testen voor Toegang is of die massale zelftest.


Zo zijn we na 2 jaar terug in maart 2020: thuisblijven bij klachten. Einde maatregelen.

Goed om te zien overigens dat er eindelijk aandacht is voor een aangepaste boodschap richting kwetsbaren namelijk: bescherm uzelf

Al bij al dus goed nieuws. Laten we echter niet vergeten dat de voorbereidingen voor het Europese digitale ID gewoon doorgaan en daar is dit Covid paspoort gewoon onderdeel van. Het blijft dus eerst en vooral oppassen dat wat nu wordt afgeschaft straks via de achterdeur weer naar binnen komt maar dan in een veel bredere en definitieve vorm.
Voor degenen die denken: daar heb je die azijnpisser weer: https://secure.denhaag.nl/aselectserver/server?request=login1&a-select-server=secure.denhaag.nl&rid=RB20EA31C28D9117ADCEFA430042228AFB2D2AFAElink
Het fenomeen staat al gewoon op de website van diverse Nederlandse gemeenten en de uitrol op EU-niveau loopt gewoon door.

Hoe dat afloopt gaan we zien: voor nu lijkt het erop dat deze jongen in maart voor het eerst in ruim een half jaar weer eens extern een biertje gaat drinken.

 

+2/-1

De discussie is hier zeker nog niet klaar.
Er zijn teveel invloedrijke partijen wakker die het niet gaan accepteren dat de coronapas boven de markt blijft hangen.
En hopelijk gaat dat ook in andere landen gelden.
Maar overal bouwt zich de maatschappelijke druk op en zijn de argumenten voor 3G totaal overruled door de realiteit.
Mag toch echt hopen dat dat gedrocht uit Brussel ritueel verbrand gaat worden.
Gelukkig zijn er dit jaar verkiezingen in Frankrijk!

Je ziet nu bij ons wat de gemeenteraadsverkiezingen ineens (onuitgesproken) impact hebben.
Wedde dat dat in Frankrijk een enorme rol gaat spelen? En als Frankrijk wijkt, dan is het klaar voor heel de EU. Schrijf maar op :ja

 

+2/-1

Ja. Laten we vooral hopen op le pen en haar xenofobe bende :\(.

Dat meen je toch niet?

 

+2/-1

Frankrijk wordt interessant. Als ze daar Macron weg stemmen ten faveure van Zemmour of Pecresse heeft Brussel een probleem.

Ondertussen toont Canada aan wat een volksbeweging teweeg kan brengen. Trudeau voert daar zijn achterhoedegevecht maar meerdere staten hebben inmiddels de Covid-pass afgeschaft. Laat die maatschappelijke druk maar verder overwaaien naar hier.

Ondertussen beginnen overal de stinkende stronthopen achter de coronamaatregelen naar boven te komen. De komende weken/maanden wordt het lachen met alle politici en experts die zich in de meest onmogelijke bochten gaan wringen om hun hachje te redden. Ik ga ze in ieder geval niet vergeten en hopelijk met mij velen, te beginnen op 16 maart.

 

+2/-3

Ik hoop niet op Le Pen nee.
Maar het is tijd voor een serieuze wake up call voor Macron.
En in dat verlengde ook voor Brussel. De Brexit heeft helaas die wake up call niet bewerkstelligd. Maar het wordt hoog tijd dat daar de knuppel eens door het hok gaat.

 

+3/-2

Er is een ding dat me niet bevalt: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/10/23/coronacijfers/link Het aandeel van Omikron neemt af. Ik hoop dat het geen comeback van Delta inhoudt.

 

+1/-0

Een mens lijdt meestal het meeste van het lijden wat hij vreest.....

Tijd om de angst lost te laten en het leven te omarmen! En het kan en mag officieel weer.
:pul :pul

 

+2/-0

Allemaal leuk dit wat er nu gebeurd, maar er komen ook (gemeente) verkiezingen aan.
Eerst maar eens zien wat er gaat gebeuren na de verkiezingen.
Vertrouw die Haagse balletjes voor geen meter.

 

+2/-0

Als de bevolking niet meer collectief bang te maken valt is de geest uit de fles.
En de geest is uit de fles! :ja

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 31 december 2021 om 12:04:

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 31 december 2021 om 11:25:

OK, Nikiforov. Als over een jaar , of twee, ofzo de QR codes verleden tijd zijn, kom je dan hier zeggen dat je paranoia was of heb je dan een andere theorie?Ik heb liever geen gelijk en ik geef het dan ook graag toe als dat zo is.
De afgelopen twee jaar zijn echter nogal wat zogenaamde complottheorieën uitgekomen.

Kom jij dan ook zeggen dat je naïef was als we over twee jaar nog steeds met QR-codes rondlopen?Sorry, waar ik een jaar of 2 zei bedoelde ik een maand of 2! ;-)

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 15 februari 2022 om 20:36:

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 31 december 2021 om 12:04:

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 31 december 2021 om 11:25:

OK, Nikiforov. Als over een jaar , of twee, ofzo de QR codes verleden tijd zijn, kom je dan hier zeggen dat je paranoia was of heb je dan een andere theorie?Ik heb liever geen gelijk en ik geef het dan ook graag toe als dat zo is.
De afgelopen twee jaar zijn echter nogal wat zogenaamde complottheorieën uitgekomen.

Kom jij dan ook zeggen dat je naïef was als we over twee jaar nog steeds met QR-codes rondlopen?Sorry, waar ik een jaar of 2 zei bedoelde ik een maand of 2! ;-)
Die heb je goed bewaard :D
Wordt gewaardeerd!

Europees blijf ie wel gewoon doorlopen en hier blijft het in de gereedschapkist. Voorlopig in NL genieten van een QR-loos bestaan en hopen dat dit ook komende winter geldt :pul

 

+2/-0

Gewoon heel goed gezocht.
Ik ga ervanuit dat zowel europees als de gereedschapskist ook niet heel lang duren.

 

+1/-1

Dat verwacht ik ook!
Na alle landen die ons al voorgingen is Nederland natuurlijk weer een toonaangevend land. Ik verwacht dat België als eerste volgt.En snel daarna de rest

 

+1/-0

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 ... 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona