Transparent
Inloggen
Sluiten

'Na dit jaar voorlopig geen concerten in Philips Stadion'

27 maart 2024 19:50 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Na dit jaar voorlopig geen concerten in Philips Stadion"; image source: Pro Shots

PSV zal na dit jaar voorlopig geen concerten toestaan in het Philips Stadion. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Komende zomer vinden er voor de laatste keer nog concerten plaats van Guus Meeuwis en de clubleiding heeft besloten dat er volgend jaar sowieso geen concerten gaan plaats vinden. Na dit seizoen zal de grasmat weer volledig worden vervangen en zal er deels een nieuwe ondergrond worden gelegd.

De club hoopt dat op die manier het hele seizoen de mat van een hoge kwaliteit blijft. Mocht dit niet het geval zijn zal er in de zomer van 2025 weer nieuw gras moeten worden ingezaaid en dat is een proces van vele weken voor de zaden zijn uitgegroeid.

In de afgelopen jaren moest PSV twee keer in de winter de grasmat vervangen en dat was ook dit seizoen bijna noodzakelijk. Met het begin van de meteorologische lente verbeterde de kwaliteit echter weer en is de huidige grasmat weer beter bespeelbaar.

Als blijkt dat de grasmat in het seizoen 2025/2026 in de winter veel beter van kwaliteit is dan de afgelopen jaren is het niet ondenkbaar dat er in 2026 wel weer concerten worden toegestaan. Anders zal dit op losse schroeven komen te staan omdat de club per se op de best mogelijke grasmat wil spelen. PSV krijgt voor een concertenreeks meerdere miljoenen euro's, maar vanwege de kosten die het daarbij zelf moet maken is het netto-effect uiteindelijk tonnen.

Meer op ED.nl
Tags

concerten bespeelbaar concertenreeks gras ingezaaid meeuwis meteorologische netto ondenkbaar ondergrond schroeven toestaan uitgegroeid verbeterde zaden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Paulinho01 (geschorst)
4 weken geleden
Dit is beter voor de kwaliteit van de grasmat. Slim!
+2/-0

4 weken geleden
Beter. Laat al die concerten enzo maar plaatsvinden in die snelkookpan in Duivendrecht dan hebben wij tenminste het hele seizoen een mooie mat.
+2/-0

4 weken geleden
Een aantal jaar geleden werd er gebruik gemaakt van warmte lampen om het gras beter te laten herstellen. Weet iemand of deze nog steeds gebruikt worden?
+1/-0

 
4 weken geleden
Ja die staan er elke week bekant op maar met zo’n absurd nat najaar/voorjaar is het niet goed te houden , in 1.5 uur wordt t zo kapot
Gelopen dat dat bijna niet herstelt , en die concerten helpen natuurlijk helemaal niet , we zijn n voetbalclub, geen entertainment hok ala afas live of gelredome waar ze met monstertrucks rond beren en n week later snollebollekes in tzelfde hok duwen , PSV staat voorop, dan komen die centen vanzelf
+1/-0

4 weken geleden
Als er met het eens per jaar vervangen van de grasmat wel concerten in het stadion mogelijk zijn en dit ook nog eens tonnen aan extra inkomsten oplevert, zou ik het wel weten.
+2/-0

4 weken geleden
Doe die concerten maar in "Abcoude-Noord"
In Arnhem komt waarschijnlijk ook iets vrij..
+1/-0

4 weken geleden
Beter kan niet, goede grasmat voor PSV boven alles. Guus kan ook wel ergens anders in Eindhoven optreden toch.
+1/-0

 
4 weken geleden
Guus speelt komende zomer zowieso z'n laatste concerten in het Philips Stadion, dat was al aangekondigd
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage