Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV walst na rust over Ajax heen


Tijdstip
29 oktober 2023
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV walst na rust over Ajax heen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV walst na rust over Ajax heen

PSV heeft de topper tegen Ajax opnieuw weten te winnen. De ploeg van Peter Bosz won met 5-2. Hirving Lozano was met drie doelpunten de grote man, terwijl ook Luuk de Jong en Ismael Saibari tot scoren kwamen.

PSV begon uitermake zwak aan de wedstrijd. Na ruim een minuten spelen kreeg Ajax al een enorme kans, maar wist Walter Benítez nog reddend op te treden. Ook voor de ploeg van Peter Bosz volgde al snel een goede kans, maar ook deze werd net gemist.

Zeker in de openingsfase waren het echter de Amsterdammers die constant voor gevaar zorgden. In de tiende minuut volgde dan ook de achterstand. De verdedigers trokken hun voet in na een schot van Van den Boomen en ook Benitez werd verrast door dat schot, zodat de bal via de binnenkant van de paal in het doel belandde.

Drie minuten later volgde een gigantische kans voor Ajax, maar Brobbey kreeg het voor elkaar om voor een volledig leeg doel naast te schieten. Nadat Benitez uitstekend redding had gebracht na een schot van Berghuis was het toch PSV dat plotseling gelijk maakte. Hirving Lozano werd goed diep gestuurd, de Mexicaan trok naar binnen en schoot in de korte hoek binnen.

PSV was echter niet bij de les, want vrijwel direct na de aftrap kreeg Ajax weer een enorme kans. Benitez bracht echter opnieuw goed redding nadat een bal op doel werd gekopt. PSV kreeg aanvallend helemaal niets voor elkaar en vlak voor rust kreeg het daarvoor de deksel op de neus. Brobbey kreeg opnieuw een grote kans en schoot dit keer wel raak. In de resterende minuten van de eerste helft gebeurde niets meer, waardoor PSV met een achterstand naar de kleedkamer ging.

Bosz was duidelijk ontevreden en bracht met Guus Til en Ismael Saibari na rust direct twee wissels binnen de lijnen. Dat pakte direct perfect uit, want na drie minuten spelen was het alweer gelijk. Een geweldig schot van Lozano kwam nog op de kruising, maar Luuk de Jong schoot daardoor de rebound binnen.

Het duurde vervolgens niet lang tot PSV ook de voorsprong had te pakken. Saibari zette zelf de aanval op en na een geweldige bal van De Jong kwam de international van Marokko oog in oog met de Ajax-doelman. De 3-2 was een feit, al duurde het even voordat de definitieve goedkeuring volgde. De VAR had lang nodig om te kijken of het geen buitenspel was, dat was niet het geval en de voorsprong was binnen.

Na enkele minuten was het alweer raak. Ajax leek helemaal ingestort te zijn en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Uit een voorzet van Johan Bakayoko tikte Lozano zijn tweede treffer van de middag binnen. Binnen het kwartier had PSV een achterstand om weten te zetten in een op het oog al beslissende voorsprong.

De definitieve beslissing volgde uiteindelijk ruim tien minuten later. Dit keer was het een voorzet van Til en opnieuw was het Lozano die scoorde. Een hattrick voor de Mexicaan. De VAR keek nog of de bal niet op de hand was gekomen, daar bleek geen sprake van en de 5-2 was dus een feit.

Qua kansen gebeurde er op het veld niets noemenswaardig meer. Op de tribunes wel, aangezien het hele stadion genoot dat Ajax door de nederlaag naar de laatste plaats in de Eredivisie afzakt en dat via verschillende liedjes liet merken. Volgend jaar naar Helmond Sport en Zij staan onderaan, zij staan onderaan waren een van de vele nummers die in het repetoire voorbij kwamen. Aan de score veranderde verder niets meer, zodat PSV nog altijd zonder puntverlies bovenaan de Eredivisie staat.


[video] Highlights PSV - Ajax


Guus Til: 'De invallers maakten echt het verschil'

In gesprek met ESPN kreeg Peter Bosz de vraag of hij ooit zo'n groot verschil had gezien tussen twee helften. "Heel weinig, maar dat lag aan ons. De eerste helft was barslecht, in balbezit zelfs dramatisch. We mogen van geluk spreken dat zij er geen vier scoren", aldus Bosz. "Het is te makkelijk om te zeggen dat Ajax dingen bloot legde bij ons. Wij deden het niet goed. Waar wij normaal sterk in zijn was nu zo slecht en daarmee leidt je constant de counter in. Ik zoek het dan ook vooral bij onszelf."

Volgens de trainer was het niet nodig om in de rust boos te worden. "Ik heb alleen gezegd dat we twee wissels gingen doorvoeren en hoe we verder zouden gaan spelen. Met Guus zijn we op een andere manier gaan drukzetten", zo gaf hij aan. "De spelers voelden zelf ook wel dat het niet goed was. Daar hebben ze geen schreeuwende trainer voor nodig."

Bosz was lovend over de invalbeurten van Guus Til en Ismael Saibari. "Dat was echt geweldig. Die jongens maakten echt het verschil", zei hij daarover. "En ook al is het maar tien minuten, maar als je ziet hoe Pepi en Vertessen invallen. Dat is wat je wil zien. Ik kan niet anders zeggen dat die jongens het verschil maakten."


[video] Interviews | Een scherpe tweede helft


Luuk de Jong: 'Invalbeurten van Guus Til en Ismael Saibari waren echt fantastisch'

Luuk de Jong gaf in gesprek met ESPN aan dat PSV zich in de eerste helft liet verrassen. "We waren gewoon niet scherp genoeg. We hebben het geluk dat ze er niet drie of vier maken", aldus De Jong. "Het was nog maar 1-2 en daardoor konden we het in de rust nog recht zetten. Dat pakte voor ons heel goed uit."

De aanvoerder had niet het gevoel dat er sprake was van gemakzucht binnen de ploeg. "Daar probeer je met elkaar echt te waken. Na die 1-1 groeiden we ook echt in de wedstrijd en valt vanuit het niets die 1-2", zo gaf hij aan. "Zij hebben ook gewoon kwaliteit met de doelpunten die ze maakten en de kansen die ze kregen. Daar moet je voor oppassen, maar dat deden we een aantal keer niet."

De Jong was lovend over de invallers meteen na rust. "Ik moet echt complimenten geven aan hoe Guus Til en Ismael Saibari invallen", zei hij daarover. "Saibari een paar keer met de versnelling, Guus met zijn loopacties. Dat was echt fantastisch. En soms heb je dat gewoon nodig als team dat je een paar wissels plaatst en weer gas kan geven. Dat zegt wel weer wat voor geweldige selectie wij hebben, ook vanaf de bank dat die jongens zo belangrijk kunnen zijn."


[video] Inside PSV - Ajax | A great comeback


Hirving Lozano: 'Heel speciaal om mijn eerste hattrick tegen Ajax te maken'

In gesprek met ESPN was Hirving Lozano erg blij na de wedstrijd tegen Ajax. "Het was een geweldige wedstrijd tegen een moeilijke tegenstander", aldus Lozano. "De eerste helft waren we niet op ons best. We waren niet geconcentreerd. We konden het omdraaien en in de tweede helft speelden we goed."

De aanvaller had het gevoel dat de houding van de spelers na rust het grootste verschil was. "In de tweede helft konden we elkaar makkelijk vinden. We vonden elkaar in het doel om samen te winnen. Dat was heel belangrijk", zo gaf hij aan.

Lozano groeide uiteindelijk uit tot de Man van de Wedstrijd. "Het is mijn eerste hattrick. Dat is heel speciaal, zeker tegen zo'n grote tegenstander als Ajax", zei hij daarover. "Het is heel mooi voor mij. Ik ben me aan het aanpassen aan het team, de spelers en de trainer. Dat gaat nu heel goed en dat is mooi."


[video] Extra beelden van historische nederlaag Ajax en comeback PSV


Recordgoal van Luuk de Jong tegen Ajax

Het doelpunt van Luuk de Jong zondag is een nieuw Eredivisie-record. De aanvoerder van PSV is de eerste speler ooit die in zes competitiewedstrijden op rij tegen Ajax heeft weten te scoren.

Deze eeuw is er bovendien geen speler geweest die in de Eredivisie vaker tegen Ajax heeft weten te scoren dan De Jong. De teller van de spits staat inmiddels op negen treffers. Het all-time record staat nog op twaalf doelpunten en werd in de jaren '50 en '60 neergezet door Cor van der Gijp bij Feyenoord.


Karakteristieken

Uitslag: 5-2 (1-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Van den Boomen ('10)
Goal
1-1 Hirving Lozano ('20)
Goal
1-2 Brobbey ('40)
Goal
2-2 Luuk de Jong ('48)
Goal
3-2 Ismael Saibari ('52)
Goal
4-2 Hirving Lozano ('60)
Goal
5-2 Hirving Lozano ('72)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Hato ('13)
Kaart
Ajax: Bergwijn ('62)
Kaart
PSV: Ismael Saibari ('90)

Opstelling PSV

Hirving LozanoLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanMalik TillmanJerdy Schouten


Sergiño DestOlivier BoscagliAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'46 Guus Til voor Malik Tillman
'46 Ismael Saibari voor Joey Veerman
'83 Ricardo Pepi voor Luuk de Jong
'83 Yorbe Vertessen voor Johan Bakayoko
'90 Isaac Babadi voor Hirving Lozano


Opstelling Ajax

BergwijnBrobbeyBerghuis


TaylorHlynssonVan den Boomen


HatoAvilaSutaloGaaei


Ramaj

Wissels:

'64 Godts voor Berghuis
'75 Salah Eddine voor Avila
'75 Vos voor Van den Boomen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 5-0 (4-0)
 3 3-2 (2-0)
 3 5-0 (2-0)
 3 5-1 (2-0)
 3 4-2 (2-1)
 3 5-0 (2-0)
 3 5-0 (2-0)
 3 5-1 (1-0)
 3 3-2 (1-0)
10  3 4-2 (2-1)
11  3 5-0 (2-0)
12  3 3-2 (1-1)
13  3 4-2 (2-1)
14  3 3-2 (1-0)
15  2 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.62. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Hirving Lozano (108 -> 5,0)
2. Walter Benítez (27 -> 4,0)
3. Ismael Saibari (25 -> 3,0)
4. Guus Til (19 -> 2,0)
5. Luuk de Jong (17 -> 1,0)
6. Johan Bakayoko (14 -> 0,0)
7. Sergiño Dest (4 -> 0,0)
8. Jerdy Schouten (3 -> 0,0)
9. Jordan Teze (2 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
10. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
10. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
10. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Tygo Land (0 -> 0,0)
10. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
10. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
10. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
10. Boy Waterman (0 -> 0,0)
10. Joey Veerman (0 -> 0,0)
10. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
10. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
10. Joël Drommel (0 -> 0,0)
10. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
10. Malik Tillman (0 -> 0,0)
10. Noa Lang (0 -> 0,0)
10. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
10. André Ramalho (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. Noni Madueke (0 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
10. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
10. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
10. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
10. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
10. Xavi Simons (0 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
10. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
10. Philipp Max (0 -> 0,0)
10. Sávio (0 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
10. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
10. Fábio Silva (0 -> 0,0)
10. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
10. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
10. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Ik denk dat dit een rare wedstrijd gaat worden.
De wedstrijd van Ajax tegen Brighton heeft laten zien dat het vertrek van Maurice Steijn geen grote opleving heeft gegeven, en dat ze waarschijnlijk behoudend gaan spelen. Berghuis is nog niet fit, en ze hebben geen leider die in het veld het team goed kan sturen.
PSV zal ze vast vanaf het begin ze vol onder druk gaan zetten. Als PSV het team meer bij elkaar kan houden dan dinsdag, en geen gaten in het middenveld laat ontstaan dan kunnen ze Ajax in de greep houden. Na het eerste doelpunt zal het vertrouwen bij Ajax dan wel gaan knakken. Bij een slechte dag 2-1, bij een goede 6-0.
+2/-0

9 maanden geleden
Dit gaat inderdaad een bijzondere editie van PSV-Ajax worden. Ik denk dat de spanning minder zal zijn, omdat de belangen minder groot zijn. Daarbij komt dat er een Ajax op bezoek komt dat Ajax niet is. Meer dan de helft van de spelers ken ik niet. Bloedzuigers als Tadic en Alvarez zijn vertrokken, net als kartrekkers zoals die albino. Daarbij komt dat Ajax zal komen om de bus te parkeren, met een trainer voor een week. Ze durfden Van 't Schip nog niet voor de groep te zetten uit angst voor een start met 2 nederlagen (trucje wat eerder bij Heitinga werd toegepast).

De wedstrijd zal doen denken aan 29 april 2007. In het stadion met oortjes, luisterend wat er in Volendam gebeurt. Ik vind dit dan ook het perfecte moment om wraak te nemen voor het Brainfart Aidshoven spandoek dat nog maar 2 jaar geleden gehesen werd in de ufo. Wat is er in korte tijd veel veranderd, want wat hing de vlag er toen anders bij. Wraak op een nette en ludieke manier welteverstaan, niet op het lage niveau van hun. Dan denk ik bijvoorbeeld aan een groot zwart spandoek met Teletekst 819, wat aan het eind van de wedstrijd omgedraaid en opnieuw gehesen kan worden met bijgewerkte stand.

Want laten we wel wezen, dit zijn bijzondere tijden. Als klein jongetje droom je van PSV helemaal bovenaan en Ajax helemaal onderaan, maar je beseft dat dat niet realistisch is. Tot 29 oktober 2023.
+9/-0

 
9 maanden geleden
Zo’n spandoek zou echt master zijn 🤣
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ik hoop dat de Ajax-spelers hun hoofd cool kunnen houden, en dat spelers als Veerman en Lozano geen doodschop gaan krijgen. Al vermoed ik dat bij Ajax de druk er toch al af is, omdat niemand van ze verwacht dat ze gaan winnen.

PSV-Ajax op ESPN-2 en tegelijkertjd Volendam-Excelsior op ESPN-1. Wie had dat kunnen bedenken. Kan Volendam nog best winnen ook. Kan een zeer surrealistisch weekend worden.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Dit laatste zie je bij de toppers juist regelmatig, omdat ESPN 1 een open kanaal is bij de meeste providers
+1/-0

 
9 maanden geleden
Is een plus waard en die heb je ook.
Maar de belangen minder groot? Nope bro, juist van groot belang dat wij de naam Ajax helemaal naar onderkant rechterrij helpen.
Ze mogen hier niks bij tanken, HELEMAAL NIKS!
+1/-0

9 maanden geleden
Een vraag off topic, een vriendenechtpaar uit Spanje komt 7 november voor een week op bezoek. Is er iemand die op 12 november niet naar de wedstrijd tegen PEC kan en tegen betaling zijn/haar seizoenkaarten voor 2 personen beschikbaar wil stellen?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ik dacht dat die seizoenskaarten op naam stonden? Als dat vriendenechtpaar een Verklaring van Goed Gedrag kan overleggen, en geen stadionverbod heeft . .
+1/-0

 
9 maanden geleden
Jij hebt toch ook de email gehad om aan te moedigen je scc in de verkoop te gooien als je niet kan ?
+1/-0

9 maanden geleden
Polítiek hoort niet in een voetbalstadion (hoewel ik de actie van celtic prachtig vond).
Ik neem dus aan dat er geen Israëlische vlaggen te zien zijn in het uitvak.
+4/-1

 
9 maanden geleden
Mee eens. Ik vind vind ook dat de politiek buiten het stadion moet worden gehouden.
Die 1 minuut stilte voor de wedstrijden steeds begint me ook steeds meer te ergeren. Vroeger was dat mooi omdat er dan een belangrijke oud speler was overleden, maar tegenwoordig gebeurd het veel te vaak.
+5/-2

 
9 maanden geleden
Welke minuut stilte vond je dan onterecht? En die minuut stilte "steeds", is nogal overdreven niet?
+4/-1

 
9 maanden geleden
Ik vind de minuut stilte voor oud spelers en trainers van grote klasse.
Maar als je vanuit zeer veel verschillende bronnen en invalshoeken kijkt naar wat er in de wereld gebeurd, dan begin het je op te vallen dat wat wel en niet tot een ramp wordt verklaard, en een minuut stilte krijgt toegekend, uiteindelijk een politieke keuze is. Dat bedoelde ik met mijn reactie op de post van @Corinthians, om voetbal zo veel mogelijk voetbal te laten zijn.
+3/-1

 
9 maanden geleden
Zijn 2 verschillende zaken wat mij betreft. Geen vlaggen of leuzen voor of tegen Israël/Palestina, dat kan ik volgen. Maar als er een minuut stilte komt voor slachtoffers van het geweld daar, dan heb ik daar geen moeite mee. Dat zie ik als respect getuigen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Als je bepaalt voor welke slachtoffers wel en niet een minuut stilte wordt gehouden ben je naar mijn mening al met politiek bezig. Er is veel ergere narigheid in de wereld geweest waar nauwelijks aandacht voor is geweest, bijvoorbeeld in Oost-Afrika.
De groep oud-medewerkers wordt ook snel veel groter, gezien het verloop tegenwoordig bij clubs. Over een tijdje overlijdt elke twee wedstrijden wel iemand.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Als je geen stelling neemt in een situatie waarbij er sprake is van een onderdrukker en onderdrukte ben je ook met politiek bezig. Je kiest dan per definitie voor de onderdrukker.
+2/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Ajax heeft door de jaren heen wel vaker een slechte periode gehad (alhoewel nooit zó slecht als nu), en ALTIJD komt er een omslagpunt. Dat omslagpunt mag niet a.s. zondag zijn! PSV moet deze wedstrijd benaderen alsof Ajax bovenaan staat - super scherp zijn. Vergelijk hoe Feyenoord aan de resterende 30' van de afgebroken partij tegen Ajax begon: niks 0-3 voor en rustig uitspelen, maar gelijk er bovenop knallen. Niets aan het toeval overlaten.
Lijkt mij aan Bosz wel toevertrouwd.
+3/-0

9 maanden geleden
Ik heb zo het idee dat Bosz ze flink wil aanpakken, die heeft nog een open rekeningetje met hun.
94 minuten vol gas knallen, en ze op 18 zetten.
Wij zijn PSV, wij staan eerste
+1/-0

9 maanden geleden
Enige waar ik bang voor ben is onderschatting. De sfeer is dat we wel even van ajax winnen, walk over. Dat kan wel eens tegen vallen. Als ze net als gisteren de bus parkeren krijgen we het gewoon erg lastig.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ja daar loert gevaar. Je moet deze wedstrijd gewoon ingaan als een topwedstrijd. Ze moeten niet denken dat het de nummer 17 is alsof Volendam op bezoek komt. Het is Ajax en zo moet je die wedstrijd ingaan.

Maar ik denk dat Bosz er ook zo tegen aan kijkt hoor.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Ik denk dat de onderschatting vooral onder supporters leeft.
+2/-0

9 maanden geleden
Is er serieus iemand die denkt dat er ook maar één speler is die het veld opstapt zondag en denkt dat hij maar een procentje minder hoeft te geven omdat Ajax niet loopt? Dat is het voordeel dat je tegen Ajax speelt. Ongeacht op welke plek die staan is iedere speler steeds volle bak gemotiveerd.
+1/-0

9 maanden geleden
Een kat in het nauw maakt rare sprongen. De beste manier voor ajax om er weer een beetje bovenop te komen is winnen van PSV. Een gewaarschuwd man telt voor twee. Dus vol erop klappen en aanpakken die hap. Als je niet tot op het bot bent gemotiveerd en denkt dat je deze wedstrijd redelijk makkelijk kan winnen hoor je niet op het veld te staan en ga je maar dammen of zoiets.
+4/-0

9 maanden geleden
Ik neem aan dat zondag Ajax supporters ook toegelaten worden in het uitvak - toch?
Dat zou eigenlijk niet moeten. Als PSV Ajax inderdaad gaat slachten, zullen deze lui de wedstrijd stilleggen en doen staken.
Op zijn minst netten ophangen voor het uitvak.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Dan lijkt het me tijd voor een nieuwe !
+3/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Netjes !
Leuke opmerking haha
+1/-0

 
9 maanden geleden
Maar die houden helaas geen kwetsende spreekkoren tegen of het zicht op kwetsende spandoeken (mbt bijv. Israël/Hamas kwestie…)
+1/-0

9 maanden geleden
Als ajax tegen ons ook zo verdedigend gaat spelen kan het nog knap lastig worden denk ik. Zoveel creativiteit in de kleine ruimte hebben we niet. Met dubbele dekking en geen ruimte/diepte op de flank heb je niet heel veel aan Lozano en Baka. En ook luuk speelt niet snel twee man uit. Bovendien gaan er dan ruimtes vallen achter onze centrale verdedigers. Scoor je snel dan zal het allemaal wel meevallen, maar als die eerste goal uitblijft...

Ik lees ook dat Babadi niet in de selectie opgenomen is? Dat verbaast me dan weer, die kan volgens mij dan juist weer wel wat brengen op zo n klein vol speelveld. Maar misschien heeft hij iets gedaan (of juist niet gedaan, zoals contract tekenen)
+2/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Babadi was niet fit en speelde met JPSV mee gisteren.

En we hebben donderdag kunnen zien dat Ajax recht door het midden ook makkelijk te kloppen is. Als Veerman, Tillman of Til er doorheen kunnen spelen zijn er tal van mogelijkheden met die dramajtische keeper.
+1/-0

 
9 maanden geleden
90 minuten lang die bal voor de goal slingeren, kopt Luuk er minimaal 3 binnen. Zij hebben geen verdedigers he
+2/-0

9 maanden geleden
Mijn gevoel doet een beetje terug denken aan de kampioenswedstrijd een aantal jaren terug. Je voelt dat het gaat gebeuren maar bent ergens toch bang dat het fout gaat.

Het kan mij niet vlug genoeg zondag zijn. Op tijd de stad in en knallen! Figuurlijk knallen, uiteraard.
+1/-0

 
9 maanden geleden
~Het kan niet vlug genoeg zondag zijn, en dan ook nog die wintertijd, nog een uur langer wachten!
+1/-0

9 maanden geleden
Op de kop af 16.5 jaar later dan 29 april 2007… 16-0 zou helemaal onvergetelijk worden
+1/-0

9 maanden geleden
Dit is de kans om historie te schrijven natuurlijk. Aan de andere kant is het een wedstrijd op zich en zou het zomaar eens niet echt los kunnen komen, met een beetje pech kan het dan de andere kant in vallen. Je zou zeggen dat als je voor elke meter strijd je die koekenbakkers gewoon dik overklast. zin in!
+5/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Bosz: "onzinverhalen dat het wel even 5-0 wordt. Daar ga ik absoluut niet in mee."
Sorry Peter, ik neem met niet minder genoegen dan 10-0. Het is nu of nooit. Opgegroeid in het super Ajax/Feyenoord tijdperk van de jaren 60-70, was de 10-0 tegen Feyenoord in 2010 een onverwacht hoogtepunt in mijn leven. Een herhaling tegen Ajax maakt alles goed wat in mijn jeugd misging. Mijn psychiater vindt dit ook.
Ik gruw nog steeds van Erik Gerets, die als PSV coach in 2000 de ploeg op de rem deed trappen toen ze tegen Ajax halverwege met 4-0 voorstonden, "uit respect voor de grote club die Ajax is". Gadverdamme!
+10/-0

 
9 maanden geleden
Daar baalde ik toen meer van als dat die wout mij knockout sloeg op mijn neus toen ik bij de 3-0 het uitvak uitdaagde haha. Wel een mooie foto van Fuji aan overgehouden: bloedneus en 3 vingers opsteken voor de camera 🤣
+5/-0

9 maanden geleden
Ik denk dat we morgen een wedstrijd gaan krijgen die het aanzien eigenlijk niet waard is, zeker in het begin. Ajax gaat zich net zoals alle andere clubs tot nu toe massaal terugtrekken om zolang mogelijk de nul achterin te houden en PSV gaat geduldig rondspelen op zoek naar de gaatjes die vanzelf gaan komen.

Op moment als de eerste dan eenmaal valt zal het alsnog wel hard gaan omdat ze dan toch vanzelf meer risico zullen moeten nemen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Je zat er een beetje naast, een enorm spektakel was het!!!
+1/-0

9 maanden geleden
We hebben ook wel eens dik verloren in een jaar dat we kampioen werden...
+1/-0

9 maanden geleden
En toch, de bekerfinale tegen ajax onder Roger, toen we net uitgeschakeld waren door Leicester (na verlenging), amper rust hadden gehad en mentaal een flinke tik hadden gekregen. Toen gaven ook weinig mensen ons een kans. Moet bekennen dat ik het toen ook erg somber inzag, maar we wonnen gewoon. Je weet het in het voetbal sowieso nooit, maar deze topwedstrijden zijn veel heel vaak anders gelopen dan je van tevoren zou verwachten.
+2/-0

9 maanden geleden
Weet iemand wat voor spandoek er komt? :D
+1/-0

 
9 maanden geleden
Sfeeracties lekken van te voren toch niet uit. Verwacht eigenlijk dat er geen actie komt gericht tegen Ajax, maar dat zien we uiteraard morgen om 14:30u.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Wat dacht je van Teletekst 819 ?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Haha zou wel geniaal zijn een kopie van hun doek met brainfart toen. Was van de week twee jaar geleden. Twee jaar!!😂
+1/-0

9 maanden geleden
In eigen stadion ongeacht waar Ajax staat op de ranglijst, moet je winnen. Er zijn geen excuses te bedenken.
+1/-0

9 maanden geleden
Zo’n zin in , nu paar uur pitten en dan vroeg weer naar eindje , gas erop en erop klappen !!
+1/-0

9 maanden geleden
Ik ben dat doek met Aidshoven ook nog niet vergeten.Vandaag telt maar een ding en dat is winnen.Er is geen club in de wereld waarvan ik liever win dan van onze Amsterdamse vrienden.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Snap niet dat mensen dat zo erg vonden dat spandoek. Woordspeling, wat nou ? Wij zongen liedjes over Rob de Wit die op vakantie ging. Dan is zo'n spandoek peanuts.
+2/-0

9 maanden geleden
Hopelijk vandaag weer iedereen comfortabeler aan de bal dan tegen Lens, dan komt het wel goed. Als ze weer zo moeilijk spelen als tegen Lens en Fortuna met veel balverlies en onzuivere passes, dan kan dit precies zo'n wedstrijd zijn die Ajax nodig heeft om erbovenop te komen.
+1/-0

9 maanden geleden
Ik ben er ook niet van overtuigd dat zomaar een walk-over gaat worden. Met de juiste instelling en goede vorm wordt deze wedstrijd gewoon gewonnen, maar Ajax zal ook wel geladen deze wedstrijd ingaan. Het kan ook zomaar gebeuren dat het weer niet zo soepel loopt en dan kan het best wat gaan tegenvallen. Ben wel blij met Dest en Til in de basis. Eigenlijk is die Til helemaal niet mijn eerste optie voor basis en zie ik liever Babadi of Saibari. Maar Til bewijst zichzelf bijna altijd dus een prima keuze voor deze wedstrijd. Ik ga toch maar uit van een goed PSV vandaag en hou het op een vertrouwde 4-0.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Nee Mick, ik denk dat ze eerder gelaten dan geladen deze wedstrijd in gaan. Zo weinig mogelijk tegengoals zal het 'strijd'plan zijn.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Scheelt maar één letter maar toch een hoop verschil. Ik hoop dat je gelijk krijgt. In Enschedé gaat het tot nu toe in ieder geval voorspoedig 😊
+4/-0

 
9 maanden geleden
Heb FotMob aan staan Mick, ook zometeen met Volendam-Excelsior 😂
+1/-0

9 maanden geleden
Mocht het lekker lopen, geen medelijden..
Aantal jaar geleden toen we daar met een half corona elftal speelde klapte Ajax erop alsof het de C.L. finale was..kansl8ze 5-0...
Allereerst de winst uiteraard, maar mocht het zo'n middag worden 💪💪
+2/-0

9 maanden geleden
Winnen!! Zeker nu het in Enschede voorspoedig gaat 😊
+2/-0

9 maanden geleden
Twente - Feyenoord = 2-1 geweldig
Al een gat van 7 punten op Feyenoord te hebben is zeer mooi,
zeker omdat er de komende 2 maanden Twente-uit, Feyenoord-uit en AZ-uit aan gaan komen.
+1/-0

9 maanden geleden
Toch weer Tillman zie ik. Jammer, zie liever Til man. En nu gas erop en Feyenoord op 7 punten zetten!
+1/-0

9 maanden geleden
WTF ! 2x een mega-kans voor Ajax in de eerste 5 minuten ??
Hoe staat iedereen te dekken ???
+3/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Ff wakker worden mannen!
WTF is dit?
+1/-0

9 maanden geleden
PSV heeft dit te lichtzinnig opgevat, Ajax wil niet afgaan. Iedereen dacht maar dat het een walkover zou worden. En onze verdediging is weer ouderwets bezig helaas.
+4/-0

9 maanden geleden
Zo zie je waar onderschatting toe kan leiden..
Als het zo doorgaat sta je vandaag zelf compleet voor lul
+2/-0

9 maanden geleden
Nu alweer chagrijnig... kansen om zeep helpen en Ajax in het zadel helpen, PSV zal ook eens niet tegen zichzelf spelen...
+2/-0

9 maanden geleden
Waar zitten we in vredesnaam naar te kijken! Dit wordt een vreselijke afstraffing als ze niet snel wakker worden.
+2/-0

9 maanden geleden
Het is helaas nog slechter dan ik verwacht had.
+3/-0

9 maanden geleden
Komt goed mensen. We zijn zo wakker en dan gaan we los!
+1/-0

9 maanden geleden
Wat zijn ze in Gods naam gvd mee bezig dat zullen we wel even doen !!!!!!!
+2/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Noem mij maar een nep-supporter, maar als het niet heel snel beter wordt, dan gooi ik teletekst aan en de tv uit. Wat een broddelwerk...

Edit: gelukkig kan Chucky ook een beetje voetballen.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Lekker Ajax aan de bal laten... beschamend wat PSV laat zien...

Blij dat Lozano nu scoort maar dan meteen Ajax weer lekker aam de bal laten.. hopen dat PSV wakker is.
+2/-0

9 maanden geleden
Goed gedaan Chucky. En bijna 1-2….
+1/-0

9 maanden geleden
1-1 hebben ze toch goed geluistert
+1/-0

 
9 maanden geleden
Welnee. Dit is volledig tegen de verhouding in. Het lijkt helemaal nergens op. Schandalig slecht.
+4/-0

9 maanden geleden
Dest blijf je gewoon in de spits staan of ga je de toch al kwetsbare verdediging misschien helpen?
+1/-0

9 maanden geleden
Als Ajaks op snelheid eruit komt door het midden, dan klopt er geen zak van ons middenveld en verdediging.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Dit dus en Bosz had wat mij betreft al mogen wisselen..
+1/-0

9 maanden geleden
Ik hoop dat we met een 1-1 de rust in kunnen en dat Bosz het één en ander kan repareren. Dit is echt dramatisch slecht.
+1/-0

9 maanden geleden
Wat is die Avila een zielig ventje zeg …. Die is nog erger dan die Anthony
+1/-0

9 maanden geleden
Slechtste wedstrijd tot nu toe dit seizoen tegen een armoedig Ajax. Deze wedstrijd staat altijd op zichzelf maar in eigen huis moet je altijd winnen...
+4/-0

9 maanden geleden
Dit PSV is het wondermedicijn voor het doodzieke Ajax. Wat een vreselijk gênante deceptie
+4/-0

9 maanden geleden
Mogen wel 6 spelers gewisseld worden... beschamend dit!!!
+1/-0

9 maanden geleden
Het is moeilijk om de boel om te draaien wanneer je met een verkeerde instelling aan de wedstrijd begonnen bent
+2/-0

9 maanden geleden
Ik ga zo wat leuks doen, vreselijk dit.
+4/-0

9 maanden geleden
Koop maar van alles. Behalve verdedigers. Want daar hebben we de beste van..... manmanman wat een armoe. Al jaaaaaren.
+6/-0

9 maanden geleden
Bedroevend slechte wedstrijd.. de klassieke Ramalho blunder en de ongelofelijke ineffectieve Bakayoko. Graag allebei wisselen in de rust
+4/-0

 
9 maanden geleden
Vind Lozano ( afgezien van zijn goal ), de Jong en Veerman ook bagger..
+4/-1

 
9 maanden geleden
Inderdaad, die mogen er allemaal af van mij …
En dan achterin iemand erbij, en op snelheid/de counter gaan spelen …
+2/-0

9 maanden geleden
Van aanholt erin, Ramalho eruit svp..
+3/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
FotMob nog aan staan @ EL Frikandel?
+1/-0

9 maanden geleden
Maduro had al verwacht dat wij achterin 1 op 1 zouden spelen, en daar maken ze goed gebruik van met de fysiek sterke Brobbey …
Er moet achterin iets veranderen, maar dat heeft iedereen inmiddels al gezien 😉, en voorin effectiever worden.
+1/-0

9 maanden geleden
Kunnen ze op zeven punten los komen van fyenoord en tot nu toe verzieken ze het.
+2/-0

9 maanden geleden
En zo zijn we weer terug bij af. Als het moet komen we tekort.
+1/-0

9 maanden geleden
Kapot schamen en Ramalho contract ontbinden.
+2/-0

9 maanden geleden
De sleutel ligt op het middenveld. Schouten staat echt bij iedere afvallende bal een linie te ver vooruit waardoor we achterin 1 op 1 komen te staan. Ajax doet dat gewoon heel slim. Ramalho verliest de duels van Brobbey, en dan krijg je deze kansenstroom tegen……
+6/-0

9 maanden geleden
De clown blijft staan…lekker hoor🥲
+1/-0

9 maanden geleden
Zo, we hebben alweer 10 minuten het echte PSV gezien
+3/-0

9 maanden geleden
Zit er niet een centrale verdedoger bij Jong?
+1/-0

 
reactie verwijderd

9 maanden geleden
En nu doorzetten, ze hebben wat goed te maken van de eerste helft.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Bosz is waarschijnlijk pissed off geweest in de rust en goede wissels ook. Na de 4-2 is Ajax stuk. Volendam op 3-1 :D
+1/-0

9 maanden geleden
Zo, allemaal weer een beetje bijgekomen jongens (en meisjes)?

Wat een paar wissels (en waarschijnlijk een boze coach) wel allemaal niet kan doen he?!
En zelfs een Ramalho heeft zich goed hersteld….

Ik hoop alleen dat we nog een goaltje of 2 erbij doen .. (nu pas 5-2) 😉😀
+6/-0

9 maanden geleden
Gelukkig een goed en scherper PSV na de rust. En hopen dat er van de schandalige 1e helft wat geleerd is, zeker ook voor Ernie. Die heeft wel wat werk in de winterstop.
+2/-0

9 maanden geleden
Nou PSV is volstrekt ongeloofwaardig als het om supporters gaat. Dat vuurwerk....
+3/-1

 
9 maanden geleden
Eigenlijk moet je na deze eerste helft ook gewoon niet de tegenstander belachelijk maken. Aan de andere kant snap ik het ook weer wil, want dit gaan we nooit meer meemaken.
+1/-0

9 maanden geleden
Slecht spelen en winnen tegen een degradatiekandidaat, dat lukte ons vorig jaar niet, nu wel..😀
+9/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
De 2e helft trots op ons PSV (1ste helft snel vergeten)
En plek 18 voor ze, wat een top dag.
+3/-0

9 maanden geleden
Na het open huis in de beginfase had ik het niet meer verwacht,maar wat een geweldige come-back in de 2e helft.
Proost!
+6/-0

9 maanden geleden
Ik ben zielsgelukkig.
En dan neem ik die eerste helft op de koop toe. Die analyseer ik later wel.
+5/-0

9 maanden geleden
Ik denk dat Bosz eigenlijk niet meer om Til heen kan de volgende wedstrijd…
Iedere wedstrijd is hij toch weer belangrijk!
+6/-0

9 maanden geleden
Die 2e helft was niet onaardig hoor. Toch?
+9/-0

9 maanden geleden
Ik ben nu pas afgekoeld.
Naaste rivaal verloren, aartsrivaal verslagen.
Een blik op de , volledige,ranglijst.
Ik ben gelukkig!!!
Analyses, overbodig
+7/-0

9 maanden geleden
Gaan ze weer lopen zeuren over die 34 op dat spandoek. Alsof dat verwijst naar dat rugnummer van Nouri. Ik dacht aan de 34 competitiewedstrijden die een seizoen duurt toen ik het voor het eerst zag. Zeurpers. Zij staan nu 18e. 18 is ook een beladen getal. Ga daar over zeiken joh !!
+3/-0

 
9 maanden geleden
Want ze maken een spandoek om iedereen te helpen herinneren dat een seizoen 34 wedstrijden heeft? Vind het wel vaag eerlijk gezegd. Volgende week 2x45 of 11? Ik had een spandoek met haha jullie zijn 18e beter kunnen waarderen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Je bent wel heel erg naief natuurlijk als je werkelijk denkt dat die 34 slaat op het aantal wedstrijden dat er gespeeld worden. Net zoals de rest op dat doek ook allemaal bewust was en niet volslagen random erop was gezet.

Het zal me verder overigens verrekken. Laat ze zich er maar lekker druk om maken. Het was een schitterend doek. Al vrees ik dat er een fikse straf gaat volgen vanwege dat vuurwerk omdat je al een voorwaardelijke straf hebt staan na de wedstrijd tegen Sparta van vorig seizoen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Erg dom dus. En een flater van PSV dat dit kan gebeuren.
+1/-0

 
 
9 maanden geleden
Strenge toegangscontrole misschien? Het is natuurlijk ons kent ons daar aan de poort bij de harde kern.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Wetgeving in Nederland verbiedt om tijdens het fouilleren te mogen voelen op de plekken waar die fakkels worden gestopt.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Waarom zouden wij een fikse straf krijgen voor dat vuurwerk. Bij Ajax wordt er vuurwerk op het veld geflikkerd. De wedstrijd wordt zelfs definitief gestaakt. Iemand daar nog ooit wat van gehoord?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Doorgaans duurt het een paar maanden voordat de KNVB met een straf komt. Dat zie je ook bij de straffen die PSV en ook Ajax eerder hebben gehad. Vrijwel altijd zat er zeker twee maanden tussen voordat er een uitspraak kwam. Ook zij gaan natuurlijk een heel fikse straf krijgen.
+1/-0

9 maanden geleden
Ik was laatst op het ajax forum en wat ik daar las over Lozano... Te oud, niet meer snel, niet meer gretig, afgeschreven.... O wacht even, dat was dit forum.

Net als vorig jaar met Luuk, schrijf onze vedettes nu niet meteen af als ze even iets minder presteren dan gebruikelijk. Ik ben zelf absoluut geen fan van Til en Saibari, maar geef graag toe dat zij heel belangrijk waren in de tweede helft.

Echt genoten, baal enerzijds van de eerste helft, maar juist daardoor was de tweede helft zo fantastisch. een simpele 5-0 was toch echt minder geweest om te kijken. Hopelijk ziet Stewart nu eindelijk in dat we nog een goede centrale verdediger nodig hebben (ja ook als kotchap fit zou zijn).
+8/-0

9 maanden geleden
Bagger eerste helft en na 2 wissels een goede 2e helft.Veerman en Tilman waren slecht waardoor ajax op het middenveld de baas was.Verdediging kwam door de fysieke kracht van Brobbey daardoor in de problemen.Binnen 15 minuten in de 2e helft had PSV de wedstrijd gedraaid.Mooi lesje van nederigheid voor de ajaxsupporters en hun club.Medelijden is niet nodig want dat hebben ze ook niet met ons.Goed om weer iets van Killer te lezen.
+2/-0

9 maanden geleden
Veerman viel vandaag volledig door de mand. Ik roep het al langer, hij is gewoon waardeloos in de omschakeling. Loopt naar een tegenstander, loopt er weer van weg naar een andere en loopt er weer van weg, waardoor medespelers ook niet die spelers dekken. Ik zag vandaag zelfs dat hij met zn rug wegdraaide naar een tegenstander die ging schieten, daar krijg je bij de pupillen al een uitbrander voor. Bij was daardoor medeschuldig dat de 1e helft het weggeven werd op het middenveld waardoor Ajax zoveel kansen kreeg. Met Saibari en Til was het probleem opgelost.
+3/-0

 
9 maanden geleden
Ik heb de eerste helft (blijkbaar gelukkig) niet gezien. Maar als ik dit lees, heeft hij hetzelfde gespeeld als tegen Lens. Namelijk mannetje laten lopen en schijnverdedigen. Maher was daar vroeger ook een ster in: net doen alsof je meeverdedigt en een tegenstander probeert in te halen, maar lukt steeds nét niet… Blijft toch zijn zwakke plek, vind ik.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Klopt, tegen Lens was precies hetzelfde. Ik wil Veerman hier niet afkraken of zo, maar hij komt er heel vaak mee weg simpelweg omdat de tegenstander veel minder is en er geen gebruik van maakt. Dan heeft men het over zijn geweldige passes, en terecht, maar ik vrees voor Veerman dat hij zijn basisplaat gaat verliezen aan Saibari. Overigens gun ik het Saibari echt, bijzonder aardige bescheiden jongen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Veerman staat al weken/maanden te spelen als een natte krant. En maar over dat veld wandelen als een veredelde pseudo vedette. Voelt zich helemaal het mannetje nu die anderhalve wedstrijd in Oranje heeft gespeeld met 26 geblesseerden.
Hij zou zich dood moeten schamen met zijn talent en traptechniek. Maar kijk maar naar zijn corners. Alle tijd, geen druk. En 9 van de 10 corners halen niet eens de eerste paal. En dan hebben we de sterkste kopper van de wereld in de spits staan. Meneer moet gaan begrijpen dat er 90 minuten, plus blessuretijd gevoetbald moet worden. Tijdje op de bank kan geen kwaad.
+3/-0

9 maanden geleden
Vrienden, kijk het interview terug met Bergwijn.
Dat is echt de kers op de taart.
Bommetje Bergwijn.
+11/-0

 
9 maanden geleden
Heerlijk inderdaad, wat laat die zich kennen :D :D :D
+1/-0

 
9 maanden geleden
Zal binnenkort wel, als een rat die een zinkend schip verlaat, naar Saudi Arabië vertrekken. Hopelijk zien we die kwal nooit meer terug.
+1/-0

9 maanden geleden
Vooraf had ik gerekend op een zware pot en dat is uiteindelijk toch ook wel gebleken. PSV begon slap aan de wedstrijd, Luuk kon de ballen niet vasthouden, ons middenveld was veel te statistisch en bovenal: Brobbey won al zijn duels van onze defensie en er was nul,nul rugdekking. Dat hij beresterk is weten we wel, maar steeds komt hij bij grote kansen steeds niet uit met zijn passen. Voetenwerk niet in orde, dus dat is een motorisch probleem.

Een motorisch probleem had ajax na rust. Zand erin, choken of een hapering, zeg het maar. Bosz had echter gouden wissels in petto. PSV had er behoefte aan om ajax compleet uit elkaar te trekken en Til en Saibari deden dat meer dan uitstekend. Een schitterend voorbeeld daarvan was de mooie 4-2 van onze fantastische Chucky. Ajax was bij 3-2 al klaar en met de uiteindelijke 5-2 spaarden wij hun nog. In de laatste 15 minuten gebeurde er niet heel veel meer.

Wat rest zijn de unieke screenshots en het zeer noodzakelijke koffie lurk analyseren op de Herdgang morgen. We staan er grandioos voor, maar de échte do-or-die weken gaan er nu pas aan komen.
Maar ajax is Lens nu, een mooie, hectische en avontuurlijke week komt daarmee ten einde.
+1/-0

9 maanden geleden
Het was een rare wedstrijd. PSV begon wel heel erg slecht. Met wat meer geluk had Ajax gewoon simpel met 3-0 voor gestaan. Een Ajax wat niet in goede doen is. Het zegt ook wel iets over PSV. Er moet volledige focus zijn om je tegenstander af te kunnen troeven. Zodra dat niet het geval is vind ik PSV ook maar een matige ploeg. Laat deze eerste helft een flinke waarschuwing zijn. 2e helft was PSV weer veel meer zichzelf.
+2/-0

 
9 maanden geleden
Duidelijke waarschuwing voor de wedstrijden tegen feyenoord, Twente en az die nog komen voor de winter.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Mee eens. Achterin blijft het kwakkelen met Ramalho zodra hij onder druk staat. Waarom Teze niet eens op die positie, dat kan hij uitstekend? En, altijd Sabari (en Til als de nood aan de man komt) opstellen. Sabari is een moderne middenvelder met snelheid, scorend vermogen, een geweldig inzicht qua de juiste positie kiezen, en een dieptepass(zie de 4-0 gisteren). Veerman heeft alleen dat laatste.
+2/-0

9 maanden geleden
Zo. De adrenaline is weer wat gezakt. En hebben we nog steeds het volle pond. Glas halfleeg: feyenoord, Twente en az hadden ons waarschijnlijk niet in leven gelaten in een dergelijke eerste helft.
Halfvol; ik snap dat iedereen het heeft over de gemiste kansen van ajax de eerste helft, maar die hadden wij ook. En uiteindelijk draai je het als PSV zijnde gewoon om. En dat is ongeacht de tegenstander gewoon knap.

Wat me nog opviel nadat in de samenvatting had gezien, die overtreding van Taylor op Veerman. Dat was een hele smerige, en is geen aandacht voor geweest. En ik vond de overtreding op Baka in de tweede helft ook neigen maar een penalty. Maar dat kan mijn gekleurde bril zijn.

Extra fijn dat feyenoord ook verloren heeft, en AZ zeer waarschijnlijk punten gaat verspelen. Waarbij terecht de aandacht naar Bas Dost gaat.

Nee, dit was geen standaard weekendje...
+4/-0

 
9 maanden geleden
Uitstekend verwoord! Ik denk dat wij allen de tekortkomingen van ons mooie clubke al wel kennen. Maar we hebben de aartsrivaal op een tot mei 2024 onoverbrugbare achterstand gezet. One down, three left zullen we maar zeggen.

Vanzelfsprekend gaan wij nog punten verspelen, of zelfs een matige reeks neerzetten. Maar hoe langer het duurt tot het gebeurt, des te verder lopen wij weg. We hebben nu al een mooi gat geslagen. En Feyenoord en AZ moeten elkaar ook nog ontmoeten voor de winterstop.

We blijven het wedstrijd voor wedstrijd bekijken, maar ik blijf vanaf speeldag 1 zeggen dat het programma dit seizoen echt voor ons gemaakt lijkt te zijn. Voor de wedstrijd tegen FC Twente zit de interlandbreak en nu hebben wij op speeldag 11 en 12 wederom wedstrijden die wij gewoon moeten winnen!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Inderdaad, die overtreding van Taylor tegen Veerman zag er in het stadion niet zo heftig uit, zeker omdat Veerman niet direct neerging. Maar op tv kreeg ik een Obispo-flashback in de Kuip vorig seizoen. Ik weet niet of Veerman hierdoor ook achter bleef in de rust maar ik was daar in ieder geval niet rouwig om. Maar die schop kon eigenlijk niet door de beugel. Laten we hopen dat de fysieke schade meevalt en dat het uiteindelijk gewoon een mentale schop onder zijn hol was…
+1/-0

9 maanden geleden
PSV heeft er alles aan gedaan om Ajax weer in het zadel te helpen, maar ondanks dat staat er toch een grote overwinning op het bord na 90 minuten. Dat zegt misschien wel alles over de huidige kwaliteit / vorm van de Amsterdammers.

Zeer blij met de omzettingen in de rust, want daardoor pakken we het heeft terug in handen. Hopelijk heeft Veerman de tweede helft gezien wat je moet brengen als het even niet loopt (hint: het is niet met je hoofd schudden..)

Chucky is los! En wij ook, na de mooie uitslag in Enschede en het zeer waarschijnlijke puntverlies van AZ!
+1/-0

 
9 maanden geleden
Om over Mexico te spreken, die reactie van Max Verstappen is ook hilarisch
+2/-0