Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenDramatisch PSV in eigen huis vernederd door AZ


Tijdstip
27 oktober 2019
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Dramatisch PSV in eigen huis vernederd door AZ; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Dramatisch PSV in eigen huis vernederd door AZ

PSV heeft zondagmiddag in eigen huis een zware nederlaag geleden. De ploeg van Mark van Bommel kwam tegen AZ dramatisch voor de dag en kwam met een 0-4 nederlaag nog goed weg. Ryan Thomas werd met rood van het veld gestuurd.

PSV moest voor de wedstrijd al een bittere pil slikken. Steven Bergwijn en Donyell Malen waren onzeker voor het duel en konden uiteindelijk ook niet spelen, maar ook Mohamed Ihattaren was vanwege een blessure niet inzetbaar. Om die reden moest Mark van Bommel liefst vijf spelers missen die tegen FC Utrecht nog in de basis stonden, omdat Nick Viergever en Jorrit Hendrix geschorst waren.

Direct vanaf het begin had de ploeg al veel moeite met AZ. Al snel kregen de Alkmaarders een enorme kans toen Timo Baumgartl knullig de bal verspeelde, maar Boadu schoot net naast het doel. PSV leek vervolgens wat beter in de wedstrijd te komen en kreeg zelf ook een paar kansjes, maar het duel werd na ruim twintig minuten weer op z'n kop gezet. Ryan Thomas raakte met zijn noppen vol zijn tegenstander en na tussenkomst van de VAR moest de basisdebutant al snel met rood van het veld.

Vanaf dat moment speelde PSV een verloren wedstrijd en werd het volledig door AZ overlopen. Dat er veel te doen is en blijft over de arbitrage en de VAR werd tien minuten na de rode kaart van Thomas bewezen toen Wuytens vol op de enkel van Denzel Dumfries ging staan. Waar Thomas voor een zelfde overtreding een terechte rode kaart ontving, kreeg de Belg van AZ zelfs geen kaart.

PSV leek zonder verdere schade de rust te halen, maar in blessuretijd sloeg AZ via Boadu in korte tijd twee keer toe toen de defensie van PSV volledig verkeerd stond opgesteld.

Direct na rust greep Mark van Bommel in en bracht met Jordan Teze en Konstantinos Mitroglou twee wissels. Ook met die wissels veranderde er niets aan het spelbeeld. PSV werd volledig overlopen door AZ en het leek wachten op meer tegentreffers in plaats van dat de ploeg de aansluitingstreffer ging maken. Nadat AZ vooral via Boadu al een paar keer enorme kansen had gekregen, viel twintig minuten voor tijd alsnog de 0-3 en volgde enkele minuten later ook nog de 0-4. Bij beide tegentreffers maakte Jeroen Zoet wederom een zeer zwakke indruk.

Om de schade nog verder beperkt te houden bracht Van Bommel met Olivier Boscagli een zesde verdediger in het veld, maar PSV mocht van geluk spreken dat de schade niet nog hoger werd toen Boadu in de laatste minuut de paal raakte. Direct toen de negentig minuten voorbij waren, werd afgefloten voor het einde van de wedstrijd en was voor PSV de vernedering voorbij.


Pablo Rosario: 'Het was ver onder de maat'

Volgens Pablo Rosario speelde PSV tegen AZ een slechte wedstrijd. "Het was ver onder de maat", aldus Rosario in gesprek met Fox Sports. "We waren niet scherp genoeg. Na die rode kaart moet je het dicht bij elkaar houden. Dat lukt dan lange tijd, maar voor rust scoren zij twee keer."

Rosario ging verder: "Je moet dan zorgen dat het niet nog meer dan twee wordt. Dat gebeurde wel. Dat is heel slecht."

Volgens de middenvelder mogen de vele afwezigen geen excuus zijn. "We hebben genoeg jongens met kwaliteit", zo gaf hij aan. "Ook als er jongens wegvallen, hebben we genoeg kwaliteit. Daar lag het niet aan. Het was gewoon heel slecht vandaag."


[video] Rosario: 'We moeten keihard werken'


Denzel Dumfries: 'Ik ben een beetje sprakeloos'

In gesprek met Fox Sports was Denzel Dumfries het eens met de opmerking dat het een verschrikkelijke dag was. "Je verliest met 0-4 van AZ. Ik ben een beetje sprakeloos", aldus Dumfries. "In het begin had geen van beide ploegen de overhand. Ik voelde dat we in de wedstrijd kwamen, maar toen kwam die rode kaart en stonden we met tien man."

Aanvankelijk was er nog weinig aan de hand. "We stonden goed compact. Dat deden we goed. Alleen scoren zij vlak voor rust twee keer en dat mag niet gebeuren", zo gaf hij aan. "We probeerden in de rust het hoofd omhoog te houden en elkaar positief te benaderen. In de tweede helft stonden we in het begin nog goed, maar op een gegeven moment voelde je dat het het niet meer ging worden."

Dumfries kreeg in de eerste helft zelf ook een pittige overtreding te verwerken. "Hij was gewoon te laat. Ik sta hier niet om om rode kaarten te vragen of überhaupt om een kaart", zei hij daarover. "Hij was te laat en dan is het aan de scheidsrechter en aan de VAR om het te beoordelen wat er voor straf op staat. Ik ga niet achteraf zeggen dat het rood moet zijn. Zo zit ik niet in elkaar."


Ryan Thomas: 'Als je de beelden ziet is het honderd procent rood'

Ryan Thomas gaf in gesprek met Fox Sports aan te balen van zijn rode kaart. "Het was natuurlijk niet mijn intentie om hem te raken. Als je er zo lang uit hebt gelegen, voelt dit heel slecht", aldus Thomas. "Als je de beelden ziet is het honderd procent rood. Ik wilde de bal blocken, maar mijn voet was te hoog. Als je ziet hoe hij neer kwam, zag het er heel slecht uit. Ik heb direct mijn excuses aangeboden. Dit is niet iets wat ik normaal doe. Het was klote voor mezelf en klote voor het team. Het was niet mijn beste dag."

Voor de middenvelder was het zijn eerste rode kaart in Nederland. "Ik ben hier nu zes jaar en heb zelfs nooit geel gehad voor een zware overtreding", zo gaf hij aan. "Het is moeilijk te zeggen wat er nu moet gebeuren. Ik zal morgen als we samenkomen de jongens mijn excuses aanbieden."

De blessure van Thomas is wel achter de rug. "Mijn knie voelt goed en ik voel me sterker dan ooit", zei hij daarover. "Nu moet ik me focussen op minuten maken. Vandaag was het natuurlijk niet goed. Hopelijk valt de schorsing mee en kan ik snel weer op het veld staan."


[video] PSV in eigen huis vernederd door AZ: 'Het is geen crisis'


Mark van Bommel: 'Rode kaart en goals voor rust waren beslissend voor de wedstrijd'

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan dat de rode kaart het breekpunt in de wedstrijd was. "We kwamen redelijk in de wedstrijd en creëerden een aantal kansen. Toen kregen we een rode kaart en krijgen net voor rust goals tegen die beslissend waren voor de wedstrijd", aldus Van Bommel. "We stonden één keer niet goed in de organisatie. Zij krijgen een kans en schieten die meteen binnen."

Van Bommel bracht direct na rust met Konstantinos Mitroglou en Jordan Teze twee wissels. "Mitro is een speler die als hij een kans krijgt hij hem maakt. Je moet daarvoor in de zestien komen. Met Jordan en Denzel op rechts, twee spelers die hetzelfde type zijn en dan op kunnen komen en Cody op links voor meer diepte", legde hij zijn wissels uit. "We kwamen alleen maar één of twee keer in de zestien."

De trainer van PSV had nog niet gesproken met Ryan Thomas. "Het was een zwaar ongelukkige actie. Je ziet aan alles dat hij de bal wil kappen. Hij wil zijn voet over de bal zetten en dan kappen", zei hij daarover. "Omdat het een grote pas is, stap je over de bal. Die speler heeft daar zijn voet staan. Het is ongelukkig, maar het is wel een rode kaart."


Karakteristieken

Uitslag: 0-4 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Boadu ('45)
Goal
0-2 Boadu ('45)
Goal
0-3 Svensson ('71)
Goal
0-4 De Wit ('76)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
34.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Ryan Thomas ('22)
Kaart
AZ: Wijndal ('33)

Opstelling PSV

BrumaCody GakpoRitsu Doan


Érick GutiérrezRyan ThomasPablo Rosario


Michal SadílekTimo BaumgartlDaniel SchwaabDenzel Dumfries


Jeroen Zoet

Wissels:

'46 Jordan Teze voor Ritsu Doan
'46 Konstantinos Mitroglou voor Bruma
'77 Olivier Boscagli voor Cody Gakpo


Opstelling AZ

IdrissiBoaduSugawara


KoopmeinersStengsMidtsjo


WijndalWuytensHatzidiakosSvensson


Bizot

Wissels:

'67 De Wit voor Sugawara
'74 Ouwejan voor Wijndal
'80 Aboukhlal voor Idrissi


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-4 (0-2)
 4 0-2 (0-1)
 4 2-4 (1-2)
 4 1-4 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
 3 2-3 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
10  3 2-3 (1-2)
11  3 1-2 (0-1)
12  2 1-2 (1-1)
13  2 1-2 (0-0)
14  2 1-2 (0-0)
15  2 1-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.16. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (57 -> 5,0)
2. Lars Unnerstall (13 -> 4,0)
3. Denzel Dumfries (12 -> 3,0)
4. Daniel Schwaab (10 -> 2,0)
5. Pablo Rosario (6 -> 1,0)
6. Steven Bergwijn (5 -> 0,0)
7. Donyell Malen (4 -> 0,0)
7. Sam Lammers (4 -> 0,0)
7. Ibrahim Afellay (4 -> 0,0)
7. Cody Gakpo (4 -> 0,0)
7. Gastón Pereiro (4 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (3 -> 0,0)
12. Mohamed Ihattaren (3 -> 0,0)
12. Ryan Thomas (3 -> 0,0)
12. Amar Catic (3 -> 0,0)
16. Robbin Ruiter (2 -> 0,0)
16. Michal Sadílek (2 -> 0,0)
16. Mike van de Meulenhof (2 -> 0,0)
19. Jeroen Zoet (1 -> 0,0)
19. Olivier Boscagli (1 -> 0,0)
19. Jordan Teze (1 -> 0,0)
22. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
22. Toni Lato (0 -> 0,0)
22. Nick Viergever (0 -> 0,0)
22. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
22. Bruma (0 -> 0,0)
22. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
22. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
22. Joël Piroe (0 -> 0,0)
22. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
22. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
22. Yanick van Osch (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Van AZ moeten we kunnen winnen, denk dat Vitesse momenteel sterker is dan AZ.
Uit voorzorg haal ik alvast een krat bier in huis.
+4/-1

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Wordt pittig zonder Donyell & Steven.
+4/-0

4 jaar geleden
En gelukkig geen Hendrix
Maar het wordt kantje boord.
+2/-5

4 jaar geleden
Ik Ben benieuwd of het middenveld weggespeeld wordt door AZ. Met alleen Rosario als verdedigende middenvelder krijg PSV het moeilijk. Guti maakte verdedigend tegen Lask een zwakke indruk en aanvallend gaf hij weinig impulsen. Misschien beginnen met Thomas en Rosario op het middenveld. Lijkt me stabieler dan met Guti en Rosario.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Ik vind AZ ook zeer goed combinatie-voetbal spelen. Het zal een moeilijke wedstrijd worden verwacht ik. Ik verwacht eigenlijk een best open wedstrijd met twee ploegen die willen voetballen en aanvallen.
Zonder Steven Bergwijn en Donyell Malen is onze aanval wel verzwakt.
Of Van Bommel moet een heel ander plan gaan maken, dat AZ gaat ontregelen.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Ik denk eerder dat het andersom is. Door het zwaar verdedigende middenveld missen we het voetballende vermogen om de tegenstander onder druk te zetten. Tevens gaat er geen enkele dreiging uit van ons middenveld waardoor de tegenstander alleen onze aanvallers af hoeft te stoppen om geen tegengoal te incasseren. Ik denk dat we met meer voetbal op het middenveld en wat meer scorend vermogen juist veel makkelijker kunnen gaan voetballen waardoor het voor onze tegenstander lastiger wordt om in balbezit te komen. Als topclub in Nederland mag je best wat minder angstig zijn. Enkel Ajax heeft een gelijkwaardige of misschien iets sterkere selectie.
+5/-4

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Dat gaat zwaar worden ,dus via de 12e man naar kleine winst !!
+6/-0

4 jaar geleden
Mitroglou moeten we maar op de tribune zetten. Stel je voor dat we per ongeluk zomaar een volbloed spits opstellen...
+4/-2

 
4 jaar geleden
Ik ben ook benieuwd of Van Bommel met een andere opstelling komt om AZ te verassen en hun zwakke plekken uit te buiten. Vlaar is bijvoorbeeld niet meer zo snel en wendbaar.
+3/-2

 
4 jaar geleden
Zoals wat? De snelle jongens lijken aangeslagen.
+3/-4

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Gakpo en Ihattaren hebben een mooie voorzet, en Mitroglou is een echte afmaker in de 16. Daar moet je iets mee kunnen doen.

Misschien Doan op het middenveld op de plek van Hendrix om meer voetbal toe te voegen. Hij lijkt me technisch net wat minder bv Malen, Ihattaren en Bergwijn, maar komt wel taak-bewust over. Dus hem een linie naar achter halen is ook een optie.
+1/-1

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden
Geen Bergwijn (verrekking Hamstring) en Malen. (enkelblessure). Zal moeilijk worden maar nu moeten andere spelers maar opstaan. Proberen de slag op het middenveld te winnen. Als je daar over lopen wordt dan kan AZ met Boadu voorin dodelijk gevaarlijk worden.
+1/-0

4 jaar geleden
Laten we er maar het beste van hopen vandaag.
+1/-0

4 jaar geleden
Wat een drama van een opstelling. Kan niks worden.
+1/-1

4 jaar geleden
Vandaag 5 basis spelers afwezig. Mochten we punten verliezen dan hoop ik dat het strijdend gebeurd.Ik hoop dat de supporters er vol achter gaan staan en niet gaan fluiten mocht het niet goed lopen.
+1/-0

4 jaar geleden
De drie beste spelers doen dus niet mee. Een puntje is denk ik het hoogst haalbare, tenzij AZ ten onder gaat aan de druk.
Ik voorspel een makkelijke middag voor Stengs tegen Sadilek.
Een 1-3 verwacht ik
+1/-1

Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
Wat een drama dit PSV, wat een blamage. 3 rode kaarten in 2,5 wedstrijd. 5 doelpunten tegen in 2,5 wedstrijd en de laatste 1,5 wedstrijd amper kansen gecreëerd. Waarom staat er geen spits op de spits positie? Waarom staat Bruma er in? Waarom mag Rosario nog steeds in de basis? Waarom staat er geen back op de linksback positie? Waarom geen linksbenige speler op de linker centrale verdediger positie? Helaas gaat het met van Bommel dezelfde kant op als met Cocu, als voetballers waren het grootheden, maar als coach falen ze enorm.
+1/-3

 
Wakkur2019 (geschorst)
4 jaar geleden
Hohohoho Cocu pakte prijzen als trainer!
+2/-1

4 jaar geleden
zit hier in het stadion te kijken naar een zaadwedstrijd! terechte rode kaart van ryan!! wat een stomme actie zeg en ik vraag me af wat dumfries bij de 2e goal aan het doen is!! ik denk ene pietertje ofzo?? en zoet ook al zo een mafkees met zijn rare capriolen!! wat een schijtkeeper zeg!! 0-3 of 0-4??
+1/-2

 
4 jaar geleden
Fout van Mark. Hij laat Jeroen zolang in de basis staan terwijl hij ons al zoveel punten heeft gekost. Iedere bal op doel gaat erin en hij pakt nooit punten voor ons. Zo ook vandaag:

Als je vandaag weer naar Zoet kijk bij het eerste, derde en vierde doelpunt dan is het gewoon een keeper voor de hoofdklasse.

-Bij het eerste doelpunt dekt hij zijn korte hoek niet goed af
-Bij het 3de doelpunt gaat hij al naar de grond terwijl er nog niet geschoten is en hij maakt zich ook nog eens klein ipv groot.
- Bij het vierde doelpunt kwam de gebrek aan sprongkracht en het missen van een atletisch lichaam weer eens pijnlijk naar voren.

De doelpunten kunnen er allemaal in natuurlijk, maar Zoet zal nooit eens PSV door een moeilijke fase heen slepen want daar ontbeert hij de kwaliteiten voor. Zoet is geen koekenbakker, maar gewoon een middelnatige keeper met middelmatige optredens en je hebt bij PSV iemand onder de lat nodig die iedere wedstrijd op belangrijke momenten er staat. Nu is iedere gebaarlijke situatie een doelpunt en dat is ontzettend frustrerend.

Het wordt tijd voor een keepswissel Mark! We zijn het na zoveel gestuntel en onbekwaam keeperswerk nu wel een keer zat!
+1/-1

4 jaar geleden
De 2 doelpunten ontstaan aan de kant van Dumfries. Zeer slecht verdedigend zelfs met 10 man. Guti, Doan, Bruma zijn zeer matig. Het kampioenschap is uit zicht. Zorgen dat de nederlaag niet te groot wordt.
+2/-3

4 jaar geleden
Lekker bezig Thomas. Tegen 11 was het al lastig genoeg, nu over.
Tuurlijk doen ze weer die enge anti-psv hater Leo Driessen op deze wedstrijd van
FOX. Gadverdamme, zo triest altijd
+2/-0

 
4 jaar geleden
Ik vind Leo Driessen ook niet veel. Praat ook zo saai.
+1/-0

4 jaar geleden
Dat krijg je ervan als je rode kaarten bagatelliseerd. Thomas een boete geven en voor 6 wedstrijden intern schorsen. En haal verdomme die Sadilek er eens uit. Doet pijn aan de ogen.
+3/-4

4 jaar geleden
Het is nog geen november en de titel is alweer verspeeld. 2 jaar op rij geen kampioen bij een club als psv is opbokken met de trainer.
Meteen zoet verbannen naar de tribune met Rosario en sadilek.
Manman wat een drama.
+3/-2

4 jaar geleden
Mega domme rode kaart, en op een plek in het veld waar het helemaal niet nodig was.
Rode kaart is helaas gewoon terecht. Wou hij zijn voet over de bal zetten om die af te schermen of zo ?
Kampioenschap is weg, want Ajax zal thuis wel van Feyenoord winnen.
+2/-1

 
Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
Naar ajax hoeven we niet (meer) te kijken, moeten ons nu meer druk maken om Vitesse en AZ. Zoals het nu gaat mag je blij zijn dat je als 4e eindigt in de competitie.
+1/-2

 
4 jaar geleden
PSV wordt wel 2e, want zo stabiel zijn AZ en Vitesse ook niet.
Het is wel een hele slechte wedstrijd vandaag, dus ik snap je somberheid/pessimisme.
+3/-2

 
Spyrootjuh (geschorst)
4 jaar geleden
PSV is wel stabiel? 1 wedstrijd minder spelen kan, dit zijn er al 3 op een rij.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Dit PSV is zonder de beste spelers niet stabiel.
+3/-0

4 jaar geleden
11 tegen 11 zag er ook al niet sterk uit. Geeft toch te denken. Zo'n kaart valt niet voor niets. Achteraf niet slim om Thomas met gebrek aan wedstrijdritme in juist deze wedstrijd voor de leeuwen te gooien. Moest te geforceerd spelen. Jammer maar seizoen is nog lang zullen we maar zeggen.
+2/-2

Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Wederom toont van Bommel zich als een van de grootste fluttrainers van PSV ooit. Weer Sadilek op linksback waardoor er geen enkele dreiging van die flank kan ontstaan, daar hoort Boscagli en Sadilek hoort op de plek van Rosario te spelen. Hoe kun je met Gakpo in de spits spelen terwijl je met Mitroglu een echte ( niet mijn soort speler ) hebt? Laat dan Gakpo en Doan op de buitenposities spelen want Bruma is de duurste miskoop in de geschiedenis van PSV.
+5/-3

4 jaar geleden
Zoet ziet er wel heel erg slecht uit bij de 0-3.
En die 0-4 gaat ook net langs hem heen.
+4/-0

 
4 jaar geleden
MMMM....weer een verschrikkelijk weekend.En dan morgen nog moeten kijken naar al die akelige glimlachjes van mijn collega's.Het enige positieve wat ik hier kan uithalen is dat ze nu eindelijk eens op zoek zullen gaan naar een creatieve aanvallende middenvelder...type van Ginkel Maar ik moet ook zeggen,alles wat tegen kan zitten zit ook echt dubbel tegen. Ik ben zeer benieuwd hoe Markje dit gaat managen
+2/-0

4 jaar geleden
Wat een ***keeper hebben wij.. Gvd wa een ***keeper.

Zonder grappen.. Zoet kan echt niet meer, maar hij is natuurlijk niet de enige. Bruma inderdaad de grootste miskoop ooit.. Beschamend dat ze hem al jaren volgen.
+4/-6

 
4 jaar geleden
Zoet heeft het laatste jaar te veel wedstrijden met ballen die je volgens mij gewoon tegen moet kunnen houden.
Wisselen is nu wel op zijn plaats,
Doelsaldo tov Ajax is nu ook een ramp.........
+3/-2

 
4 jaar geleden
Haha, hoezo naar Ajax kijken? Keep dreaming. Onze concurrenten heten AZ, Utrecht, Vitesse.
+4/-4

 
4 jaar geleden
Helaas heb je hierin helemaal gelijk
+2/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
Fijne speler die Stengs. 2 assists. Wat een verschil met die Guti. Weliswaar helemaal kapot gemaakt door vBommel natuurlijk,
nul vertouwen, maar dan nog zie je het verschil in klasse. Verder valt iedereen door de mand. Baumgartel die regelmatig bewijst dat ie niet weet waar zijn tegenstander is. Bruma weer dramatisch. Zoet die weer geen bal heeft. Rosario in zijn eeuwige vormdip. Thomas zonder wedstrijdritme op die positie zetten, terwijl je die al zo vaak op de plek van Hendrix Rosario had moeten laten wennen afgelopen weken. Sadilek weer alles ingeleverd. Gakpo in de spits zetten ipv Mitro. Hoe krijg je het verzonnen. Met 11 man was het al duidelijk hoeveel meer voetbal AZ erin had en hoe makkelijk ze mekaar vinden. Dit is net zoals vorige week een afstraffing voor het structurele falen van de coach, die weinig voetbal erin krijgt en dat komt mede door structureel de verkeerde spelers opstellen en de hand boven het hoofd houden van spelers die er niet in horen.
+3/-2

4 jaar geleden
Dat wordt nog knokken voor de tweede plek dit seizoen.
+4/-2

4 jaar geleden
Een heel matig elftal met een paar goede aanvallers. Meer is het gewoon niet. Zijn die paar spelers die nog wel een beetje kunnen voetballen uit vorm of geschorst dan hou je dit over. Schandalig slecht beleid van de laatste jaren betaalt zich hiermee uit. Niet alleen die laffe trainer maar ook de TD zo snel mogelijk wegsturen.
+2/-6

 
4 jaar geleden
Zwijgen is nu het beste... het elftal klopt van geen kanten.
Tweede helft niet één echte kans en Zoet laat ballen door, wat niet mag.
Hoe krijg je dit weer op de rit? Een andere trainer?
Zoals nu is het een doodlopende weg.
+2/-3

4 jaar geleden
Die overtreding op Dumfries had ook gewoon rood mogen zijn ... waar was de VAR toen??
Bij de corner van de 4e goal ligt de bal gewoon 30-40 cm uit de hoek ... en dat mag wel van de VAR??
Verder gewoon 2 fouten van Zoet ... wordt tijd voor Unnerstal!!
+5/-0

 
4 jaar geleden
Ach, dit is precies dat geredeneer waardoor van Bommel ook zo door de mand valt. Afschuiven op andere, terwijl je gewoon 3 terechte rode kaarten pakt in 2 wedstrijden, voetballend niet vooruit komt en spelers opstelt die het tempo niet aan kunnen. Zelfkritiek is ook een kwaliteit.
+2/-2

4 jaar geleden
wat is dit een raar elftal zeg!! zonder die malen bergwijn en ihataren kunnen ze misschien net in de jupiler league mee!! en wat hebben we eigenlijk in de goal staan?? een keeper of 80 kilo erpels! 2x gigantisch in de fout zeg!! bahbah gauw wegdoen nu het nog kan!! volgende wedstrijd de ruiter opstellen
+2/-3

 
4 jaar geleden
We hebben goddomme een spits op de bank zitten, maar daar wordt een vleugelspeler geposteerd. Linksbacks? We hebben er 2: die houden de bank warm ten faveure van een matige centrale middenvelder. Het is de coach die er een potje van maakt....
+11/-2

 
4 jaar geleden
Ruiter opstellen? Ben je helemaal gek geworden? Dat is misschien wat van Bommel zou kunnen doen, maar een heel slecht idee.
+3/-0

 
4 jaar geleden
die is in ieder geval beter dan zoet vind ik! en anders moet jij me maar eens vertellen waarom ze hem hebben gehaald! toch als zoet niet funcioneert toch! nou bij deze!!
+1/-0

 
4 jaar geleden
Omdat Unnerstal geblesseerd was geraakt en er nog geen vertouwen was in de overige keepers.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Jeroen Zoet is imo momenteel geen optie meer. Dramatisch slechte (parodie op een) keeper. Die klootzak doet al zo'n anderhalf seizoen lang aan opzichtige werkweigering. Is samen met Mark van Bommel de grootste factor in het mislopen van de landstitel. Zo'n beetje elk schot op doel ging/gaat erin.
+1/-0

4 jaar geleden
Murphy's law oftewel in de hoek waar de klappen vallen. Gifbeker moet leeg. Weer een verloren seizoen.
+2/-4

4 jaar geleden
Tjah. En maar niet investeren in n fatsoenlijk middenveld en verdediging. Top !!!
+2/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
We missen vijf(!) basisspelers tegen een goede ploeg en staan na 20 minuten met tien man. Dat trekt onze concurrent ook niet hoor. Neemt niet weg dat onze coach een rare opstelling neer zet.
+5/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Terechte uitslag , verdiend verloren maar dat wisten we al bij aanvang zonder Donyell , Steven en Mo . We weten nu ook wel waarom Mark vasthoudt aan zijn elf . De bank is geen versterking . Jammer van de rode kaart voor Ryan maar die was helaas ongelukkig maar terecht. Is is geen schande , dit AZ was beter zeker tegen een gehandicapt elftal van ons met 10 man. Op naar de volgende wedstrijd.
+6/-1

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Absoluut weer onnodig en volledig op het conto van onze incompetente trainer! Start ( door de blessures van bovengenoemde ) met Sadilek op de plek van Rosario als verdedigende middenvelder met gif en zet Boscagli vanaf het begin als linksback met zijn voetballend vermogen zodat ook de linkerkant naar voren kan voetballen. Vervang Zoet voor Unnerstaller of de Ruiter en had vanaf het begin met met Gakpo en Doan op de flanken en Perreiro in de spits gespeeld. Hoelang mag deze trainer ( vond hem echt een geweldige middenvelder ) PSV langer kapotmaken? Was vorig seizoen niet al een mega wake-up call?
+4/-5

 
4 jaar geleden
Met dit gehandicapt elftal kun je onmogelijk winnen van AZ , zeker als je ook nog met 10 man komt te staan. Ik vond dat we het nog lang volhielden. Het is wel duidelijk dat deze vervangende spitsen het niet waar kunnen maken. Cody , Doan en Bruma zijn door het ijs gezakt . Blijkbaar hebben ze een sterk persoon naast zich nodig. Zonder de geblesseerden was dit nooit gebeurd ben ik vast van overtuigd. We toonden veel te weinig inzet , de enigen die er bovenuit staken vond ik Michal en Guti , die bleven gaan maar zijn beperkt.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Zonder die geblesseerden gingen we vorige week met 3-0 kansloos onderuit in Utrecht, konden we niet winnen van LASK en zijn we in de eerste de beste voorronde van de CL uitgeschakeld door Basel. Het zijn goede spelers, maar ook met hen rammelt het aan alle kanten bij PSV. De kans dat we met hen ook hadden verloren schat ik hoger in dan dat we hadden gewonnen helaas.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Tegen Utrecht stonden we met 9 man , niet vergeten .Tegen Basel een niet ingespeeld team en vandaag missen we VIJF basisspelers en moeten we met 10 man verder en we speelden heel slecht, totaal geen spitsen gezien. Bovendien tegen Lask hebben we kansen voldoende gehad dacht ik , 2 x lat bv maar ze gingen er niet in en dat gaan we volgende week donderdag rechtzetten.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Wat belangrijk is is dat we CL spelen en voor de titel meedoen. Dat hoort bij een topclub en hoort bij de woorden van Toon. PSV heeft gefaald, daar kun je allerlei excuses voor bedenken maar onder aan de streep is het seizoen nu al een mislukking. Ik hoop van harte dat we het donderdag recht gaan zetten, want anders wordt overwinteren in de EL ook nog een hele uitdaging.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Steek je kop maar in het zand. Mark van Bommel faalt al bijna een jaar lang en weigert zelfs helpende hand Ajax te accepteren (tot minimaal 3x toe). En lichtgewicht John de Jong mag ongestraft tientallen miljoenen verkwisten zonder dat er van hogerhand ingegrepen wordt. Maar wat maken we ons druk, Toon Gerbrands ziet het en doet niets... ja hij zorgt dat alles binnenskamers blijft, waar hij beter eens met zijn vuist op tafel kan slaan. Met restantje Marcel Brands erbij €50 miljoen over balk gesmeten en als gevolg daarvan ben je opgezadeld met een volslagen onevenwichtige spelersgroep die niet gehinderd wordt door kwaliteit. De enige kwaliteit komt nota bene uit de eigen jeugd. Maar slaap rustig verder, PSV, dan glijden we verder & verder af. Europese top-32... yeah right!

(edit: voor alle duidelijkheid, is reactie op Romaba)
+4/-7

 
4 jaar geleden
Hoe kun je nu een Coach willen vervangen als hij met zijn team op de 2e plaats staat , leg mij dat maar eens uit ? Dat gebeurt nergens in geen enkele competitie , alleen maar op deze site. Wel reëel blijven .Dit AZ was een klasse beter en zeker tegen een sterk gehavend PSV met 10 man .
+4/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ten eerste, waar lees je dat ik de coach wil vervangen? Idd nergens. Imo hebben wij geen coach maar dat is wat anders. Grote blaam treft ook de (voormalig) td, zoals ik al aangaf, maar meer nog de mensen die hem aanstelden en lieten aanmodderen. En laten we wel zijn, in een uiterst belabberde eredivisie waarin in de regel slechts 2 clubs om de landstitel strijden, is de 2e plaats idd niet goed genoeg.
+2/-6

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
We verliezen 2 x achter elkaar met pech tegen Utrecht met 9 man ( terechte rode kaarten) en tegen AZ flink gehavend en met 10 man ( ook terecht). jarenlang ben ik supporter en baal er flink van als we verliezen en we verliezen zelden maar het kan gebeuren en ik ... zou niet weten wie ik de schuld in de schoenen zou moeten schuiven. Het enige wat ik hieruit kan opmaken en dat heb ik al eerder gezegd . Op de bank zit geen versterking , daar moet men mi over na gaan denken. Volgende week weer een wedstrijd , vele zullen nog volgen , KNVB beker , EL en ED en ik blijf het volgen . En PSV , is mijn cluppie en al tig jaren .Je kunt winnen en verliezen dat hoort erbij en zeker als het terecht is.
+3/-1

 
Maolicare (geschorst)
4 jaar geleden
Ook wij zijn jarenlang PSV supporters, ik zelf al ruim 30jaar. Een schuldige aanwijzen is in mijn opinie heel makkelijk namelijk van Bommel met zijn onvermogen om met de huidige spelers op de juiste plek te zetten of er juist helemaal niet op te zetten! Dan nog een Affelay en Rosario aanvoerders maken is een grap van het decennia. Tel daarbij op dat er totaal geen voetbalvisie in het elftal zit en zijn enorme eigenwijsheid niet te erkennen en het wordt tijd om een enorm zwaar gesprek te gaan voeren zoals het hoort in een miljoenenbedrijf. Ook vind ik dat John de Jong ( en daarmee Gerbrands die hem met zo weinig internationale ervaring aanstelt ) enorm door de mand is gevallen met zijn 15 miljoen voor zeer onnodige Bruma, een Mitroglu ( volgens mij wel voor niks ).
+3/-1

 
4 jaar geleden
En waar zullen we dan een trainer met Internationale ervaring ( gebakken vis ) , weg moeten halen ? Die andere spelers wil halen en een overvolle bank creëert en... dit seizoen nog nummer 1, want dat willen we blijkbaar, kan worden . Uit de 30 jarige ervaring als PSV supporter weet je volgens mij ook wel dat dit onmogelijk is . We zijn groeiende maar hebben twee ongelukkige mis peren opgelopen en staan op de gedeelde 2e plek . Denk je nu werkelijk dat de huidige concurrenten geen misstappen zullen maken . Ik denk het wel , het seizoen is nog lang , heel lang . Nog 23 wedstrijden , 69 punten , die gaat niemand halen.
+2/-1

 
4 jaar geleden
@Romaba, Ik ben het met je analyse eens. Zonder de sterspelers en met 10 man is dit PSV niet goed genoeg. De spelers van de bank zijn niet goed genoeg om de sterspelers (Malen, Bergwijn en Ihattaren) te vervangen.
Bij Utrecht vond ik het wel meer pech dan vandaag. Daar was het eerste doelpunt een van richting veranderd schot, waren er 2 rode kaarten en werd het pas in minuut 80 2-0.
Jammer dat Thomas zo met zijn kans omgaat.
+3/-1

4 jaar geleden
We hebben gewoon een dramatische ploeg. 3 goede aanvallers en verder niet 1 topper. Aankopen van een zeer laag niveau!
+2/-4

4 jaar geleden
Mark donder op. Je weet je spelers niet te prikkelen.
En doet elke wedstrijd maar wat, elke wedstrijd spelers
die niet thuishoren op posities
+6/-5

4 jaar geleden
Ook met 10 man moet je meer kunnen brengen. Dramatische verdediging met een zwakke keeper. AZ waande zich in een speeltuin. Liever Hendrix dan die slappe zak van een Guti. De rode kaart zal best terecht zijn geweest maar laat de Var dan ook overal consequent zijn.Het lijkt wel of ze heel selectief zijn.
+5/-0

4 jaar geleden
Psv mist een paar ervaren klasbakken zoals Ajax die wel heeft,die zakken niet door de ondergrens.
Dit is gewoon fout van John de Jong om te denken dat je met een jeugdig team Ajax kan bijhouden.
Gewoon voor de tweede plaats gaan en volgend seizoen leren van dit seizoen.
Triestig eigenlijk dat Psv al na 11 wedstrijden kansloos is voor de titel.
+2/-2

4 jaar geleden
Jong de Jong is verantwoordelijk voor de teringzooi B garnituur in het elftal! Hij wist dat het middenveld ruk was en toch geen versterking gedaan!
Wat mij betreft kan hij op zouten!
Mark van Bommel maakt eigenwijze domme keuzes!
Rosario is geen aanvoerder en moet die band inleveren en lekker het gras gaan maaien op de herdgang meer kan hij echt niet!
+3/-3

 
4 jaar geleden
Je noemt hier 2 dingen. Een B garnituur selectie en de domme keuzes van v Bommel. Persoonlijk vind ik die selectie zo slecht nog niet. Oke, beter kan altijd, maar hier kun je de strijd in Nederland best mee aan. Die eigenwijsheid van v Bommel zit PSV alleen dwars. Hij moet en zal maar bewijzen dat zijn oogappels het wel gaan redden. Ipv gewoon is te beginnen met de beste voetballers op hun beste plek te zetten. Van Bommel heeft zeker goeie kanten, maar als hij nooit gaat leren z'n mening aan te passen aan de feiten is ie kansloos als trainer.
+5/-1

 
4 jaar geleden
Ben ik het nog niet mee eens. Een groot aantal spelers van deze selectie hebben we nog niet of nauwelijks in actie gezien, terwijl een aantal vaste basisspelers toch niet konden overtuigen tot dusver. Daarnaast ontbreekt het bij PSV aan vast ingeslepen patronen. Dan ben je minder afhankelijk van het poppetje, en kun je terug vallen op een systeem waarin een ieder weet wat er van hem verwacht wordt. Bij PSV lijkt het al vele jaren een ongeorganiseerd zooitje dat afhankelijk is van individuele ingevingen en toeval. Verder spelen wij te vaak met spelers die op een verkeerde positie staan.
+1/-1

Ik denk dat de wedstrijd vooral bepaald wordt door de vroeg gegeven rode kaart.
Wat mij wel opvalt is dat men hier in NL heel erg snel rode kaarten trekt voor overtredingen die in het buitenland nauwelijks met een rode kaart worden bestraft.

Ik heb dit weekend wel 5 soortgelijke overtredingen gezien (o.a bij Schalke-Dortmund) waarbij er niet eens een kaart werd gegeven. Voetbal is een contact-sport waarbij dergelijke overtredingen kunnen gebeuren. Om dan meteen rood te geven?!?! Nog losstaand van het gegeven dat wij hier in NL niet spreken over intentie,maar over de aard van de overtreding, wijst eigenlijk alles erop dat dit gewoon een ongelukkige overtreding was.
Ik vind het zeer zwaar bestraft in ieder geval.


PSV en van Bommel is tot nu toe geen gelukkig huwelijk gebleken. Ik zou graag achter een trainer blijven staan, maar ik vraag me steeds meer en meer af of Mark wel de juiste man is voor dit PSV. Ik vind hem niet sterk overkomen in ieder geval. Ik twijfel steeds meer aan zijn tactische keuzes of beter gezegd, aan zijn voetbalinzicht.Ook zijn antwoorden bij intervieuws zijn regelrechte dooddoeners. Geeft vaak afwijkende antwoorden en legt de kritiek naast zich neer. Het is echt een karikatuur van zichzelf.

Over de intentie bij voetbalwedstrijden nog maar niet te spreken. Keer op keer zijn de eerste 45 minuten bar slecht om dan na een achterstand ineens te zien hoe zijn ploeg wel tempo in de wedstrijd kan gooien. Dat noem ik een mentaliteitskwestie.

Er is daarnaast ook nauwelijks te spreken van controle als je zelf niet eens in staat bent om de wedstrijd te domineren. PSV teert vooral op de ingevingen van de voorste drie, want zonder die drie is het maar een zeer matig elftal. Van Bommel is niet in staat om rigoureuze beslissingen te nemen door spelers te wisselen die al tijden niet goed staan te spelen, maar o wee o wee als Bruma een keertje niet goed speelt, dan is hij er als de kippen bij om hem te slachtofferen, maar spelers zoals Sadilek, Rosario, Hendrix, Zoet en in mindere mate Bergwijn mogen maar blijven staan. Ongelooflijk, wat een gepruts telkens toch weer op dat middenveld; Geen eenheid, geen balans, geen leider. Het middenveld van AZ is gewoon een klasse beter en dat zegt eigenlijk heel veel over de persoon van Bommel zelf en zijn inzicht in het spelletje. Van Bommel was een def. middenvelder en zo laat hij zijn team ook spelen. Totaal PSV onwaardig!
+4/-6

 
4 jaar geleden
Raymond, hoef hier niets aan toe te voegen, ik ben het volledig met je eens! Soms verlang ik inmiddels al wel terug naar Philip, die niet het beste voetbal had, maar ook echt mindere selecties en toch optimaal presteerde! Tactisch is Cocu naar mijn idee vele malen beter dan Mark, Cocu zet rustig een 5-3-2 neer als de wedstrijd er om vraagt, mark zou dit nooit doen en blijft hierin star en stug.... dit kan zeer zeker hem in de toekomst tegen gaan zitten!
+3/-4

 
4 jaar geleden
@Raimundo, We moeten in NL inderdaad gaan oppassen dat we hier niet naar een soort zaalvoetbal gaan. Van mij mogen dit soort overtredingen ook geel zijn. Dat kreeg hij ook, maar de VAR maakte er rood van. Er zat geen hoge snelheid in of zo.
+4/-2

4 jaar geleden (gewijzigd)
7 goals tegen, 0 voor in drie wedstrijden. Dat zegt genoeg.
+6/-2

4 jaar geleden
Is dit de voorbode van een jarenlange overheersing van die Amsterdammers? Een beetje het Bayern Munchen van Nederland. Financieel is er al een gigantisch gat en het verschil zal alleen maar groter worden. Voor dit moment moet PSV zich richten op de 2e plek. Zal niet makkelijk worden met teams als AZ, Utrecht en Vitesse. Een andere trainer lost het probleem van deze kwaliteitsarme selectie niet op. Zonder Bergwijn, Malen en Ihattaren blijft er weinig echte klasse over.
+4/-3

 
reactie verwijderd

 
4 jaar geleden
Wat een onzin. Als ajax vanwege de financiële positie zo dominant zou moeten zijn, zou PSV dat net zo goed moeten zijn tov Vitesse, Utrecht en AZ. Die hebben 1/3 van de begroting van PSV.
+2/-0

4 jaar geleden
de selectie die in de 2e helft op het veld stond zou hooguit meedraaien in de middenmoot van de eredivisie.
+4/-3

4 jaar geleden
Ik kon eze keer de wedstrijd niet zien, maar begreep dat het dramatisch was.
Het kampioenschap kunnen we nu al wel vergeten.
+3/-3

4 jaar geleden
AZ speelde erg goed vandaag, ze hebben een paar hele goede spelers met oa. Idrissi Boadu en vooral Stengs. Dan krijg je het moeilijk als je beste spelers ontbreken en je met 10 man komt te staan tegen dit (heel goed voetballend) AZ. Om hier allemaal totaal in paniek te raken is echt zwaar overdreven, en van Bommel weg te zetten als een waardeloze trainer(vorig jaar werd ie geprezen door goede wissels tijdens de westrijd te maken). Het zit deze week gewoonweg tegen, met 9 man tegen Utrecht, tegen Linz speelde je een redelijk goede pot met veel (gemiste) kansen. Aan PSV de komende weken aan te tonen dat ze beter kunnen, zoniet, moet er intern eens stevig gesproken worden.
+7/-3

Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik was vooraf nog te positief met mijn 1-4. Man man wat hebben wij een puinselectie. John de Jong bedankt voor het samenstellen van deze troep. Knap dat je half oktober alweer klaar bent in de eredivisie. AZ is ons inmiddels voorbij en NL. In alle opzichten. En dan niet zeiken dat je 4 spelers mist. De basis op het middenveld en achterin is drama. Net als onze keeper eruit met die gast. Maar dat van bommeltje zal het wel weer anders zien.
+2/-3

4 jaar geleden
Het wordt tijd dat meneer van Bommel opstapt.
Ook vandaag weer laten zien dat hij geen inzicht heeft.
Makkelijk om af te geven op de trainer maar hij is verantwoordelijk voor het team.
Niks gewonnen onder van Bommel
+4/-4

4 jaar geleden
Wie moet op korte termijn dan de nieuwe trainer worden? Bewezen is dat een trainerswissel meestal niet het antwoord is op mindere resultaten.Ik ben blij dat al die roeptoeters die om een andere trainer schreeuwen gelukkig geen invloed hebben op het beleid van PSV.Rust is de enige remedie tegen slechte resultaten.Ver komen in de EL en de beker en de 2e plek die recht geeft op Voorronde CL is nog altijd mogelijk.
+4/-2

 
Souza Faria 11 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Een trainer bepaalt of een team beter wordt of niet. Er wordt geen speler beter onder deze trainer en dat het seizoen er al op zit in oktober is PSV onwaardig. En ga nou niet aan komen kakken met je beker. Dat heeft PSV nog nooit een prijs gevonden. Zo triest zijn we nou ook weer niet.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Lekker blijven hopen dan met van Bommel.
Heb idd geen invloed op het beleid bij PSV.
Maar 1 ding is zeker van Bommel kan wat mij betreft opzouten.
Niks gewonnen met die man.
En natuurlijk je moet iedereen een kans geven, maar wat heeft hij er al een aantal verpest.
+6/-3

 
4 jaar geleden
En dan te bedenken dat we ook Ten Hag hadden kunnen halen toen we eindelijk verlost waren van Cocu. Nee hoor gewoon dezelfde fout maken en weer een onervaren trainer voor de ploeg zetten. Resultaat: weer slecht voetbal, weer geen enkele vorm van lijn in het spel te herkennen, weer geen enkele voortgang in het spel. Mooi onderwerp voor Gerbrands zijn volgende boekje, misschien heeft ie daarna eens tijd om daadkrachtig PSV weer op het juiste spoor te zetten. Helaas heeft de concurrentie niet stil gestaan en redden we het niet meer met dit gepruts. Wil je voorkomen dat Ajax het Nederlandse Bayern wordt zal er meer moeten gebeuren dan roepen dat je bij de beste 32 wil komen. Dat gaat namelijk niet vanzelf.
+3/-2

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ten Hag is drie jaar assistent geweest van Fred Rutten bij PSV . In 2012 werd hun contract ontbonden. Zit prima bij 020. Mooi zitten laten. Gaat nog leuk worden. Ajax gaat nooit het Duitse Bayern worden . Ze missen de Duitse mentaliteit . Duitsers bluffen niet.
+2/-1

4 jaar geleden (gewijzigd)
Een zuur middagje .We hadden beter naar huis kunnen gaan toen we wisten dat Mo tje ook niet mee kon doen . Maar echte supporters hé . We wisten van tevoren dat dit niet goed af zou lopen tegen dit AZ. Je mist VIJF basisspelers , onmogelijk tegen dit AZ. Spelen erg goed en beweeglijk, beter dan onder v d Brom.
Belangrijke kandidaat voor het kampioenschap , een klas beter dan Ajax. Tot overmaat van ramp moet je dan ook nog met 10 man verder. Achteraf thuis gezien een terechte beslissing , helaas. Cody zeer matig , het leek wel of we alleen met middenvelders speelden . Niemand , werkelijk niemand nam verantwoording om een actie te ondernemen. Jeroen ging niet overal vrijuit vandaag. Spelers met de meeste inzet , Sadilek en Guti fel , soms te fel. Onze reservebank is niet voldoende zo is wel gebleken , Snap v Bommel nu ook wel waarom hij niet wisselt.
+2/-3

4 jaar geleden (gewijzigd)
Je mist je 3 meest creatieve spelers en 2 basiskrachten. Na 20 minuten sta je met 10 man tegen De ploeg in vorm van de eredivisie. Dan kun je alleen nog hopen dat het meevalt. Het klopt dat we zonder de drie creatieve afwezigen op dit moment een stuk minder zijn maar haal er bij Ajax de drie besten uit en nog 2 basiskrachten dan is het ook een stuk minder. Ik lees allerlei paniekreacties nu zoals trainerswissel en allerlei wisselingen in het team. In beide geloof ik niet. Trainerswisselingen hebben zelden effect,geven alleen maar onrust in de club. En in een team moet je vastigheid creëren. Dat bereik je niet met paniekvoetbal. De spelers die er nu staan ,staan daar met een reden en niet omdat ze het slechtste alternatief zijn. Snel vergeten deze wedstrijd en door.
O ja en de VAR. Allemaal terecht natuurlijk maar wees dan de rest van dit seizoen eens bij alle teams consequent. Blijkbaar is intentie en opzet van overtreding niet meer van belang. Ik verwacht nog veel rode kaarten dan voor alle teams dit seizoen.
+5/-3

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Vorige week verloor De ploeg in vorm dik van Heerenveen thuis.
Bij AZ zit wel een idee achter hun speelwijze.
Die kan ik bij PSV niet ontdekken.
+5/-2

 
4 jaar geleden
En dat vind je gek tegen een ploeg die vijf basisspelers mist en met 10 man verder moet ?
+2/-2

 
4 jaar geleden
Wat ik bij PSV mis, al heel veel wedstrijden, is het plezier.
Wat bij Cocu nog top was is bij van Bommel totaal weg.
En als het plezier terug is voetbal je een stuk makkelijker.
En natuurlijk als je zoveel basisspelers mist is het moeilijk winnen.
Maar de opstelling sprak voor zich, gemaakt door iemand die het spel toch niet helemaal snapt.
Als speler vond ik hem super goed maar als trainer moet hij nog veel leren of afleren.
+4/-2

 
4 jaar geleden
Ja Ja RuLa , Wat bij Cocu nog top was is bij van Bommel totaal weg ****** bedoel je het schijtbakkenvoetbal ?
+2/-1

 
4 jaar geleden
Ja, plezier? Met een gehandicapte back achter je wordt je ook niet vrolijk.

Deze groep mist veel, mist characters. Uberhaupt een Bergwijn mag ook wel eens tegen v
Bommel zeggen, trainer leuk en aardig. Maar kun je niet gewoon een linksback opstellen, in plaats van zo'n treurige speler die gewoon niks kan op die plek.

Op basis waarvan moeten we v Bommel krediet geven? Zoals hier al gezegd, 0 prijzen. En lijkt erop dat, daar geen bijkomen dit seizoen.

Die spelers van ons zijn wat dat betreft allemaal slapzakken zonder gif.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Je mist een bepaalde recente 6-0 en los van die mispeer tegen Heerenveen zeer behoorlijk (zwak uitgedrukt) voetbal tot op heden
+3/-2

 
4 jaar geleden
Goede analyse , niets aan toe te voegen en heel reëel PSVeeboer.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Bij Ajax is het inderdaad dan ook minder, maar iedereen weet daar wel wat zijn taak is en hoe ze die in moeten vullen. Daar trainen ze op. Het verval is dus veel minder groot dan bij PSV. Zij zijn dan ook veel minder afhankelijk van individuele klasse die er helaas ook meer is dan bij ons, zeker op het middenveld.
+2/-2

 
4 jaar geleden
Ten Hag en Ajax hebben een bepaald stramien waarmee ze succesvol zijn... een sterk en breed middenveld waarbij ze de bal snel en zuiver naar elkaar overspelen. Hiermee ontlasten ze hun verdediging en kunnen ze de aanval continu blijven voeden - vroeg of laat vallen daar goals uit.
PSV en Van Bommel krijgen hun middenveld niet op de rit... door slecht combinatiespel verliezen we daar de grip en de wedstrijd - tegen Utrecht en AZ was dit goed zichtbaar.
Het middenveld is al een jaar lang het probleem bij PSV.
+3/-1

 
4 jaar geleden
En een keeper die punten voor ze pakt. Die wil ik ook en niet eentje waarbij ieder schot op doel in het netje hangt.
+2/-3

4 jaar geleden
Je mist je beste spelers, maar je verwacht dan dat de meer ervaren spelers opstaan en het elftal neerzetten en dragen.

Als je vandaag weer naar Zoet kijk bij het eerste, derde en vierde doelpunt dan is het gewoon een keeper voor de hoofdklasse.

-Bij het eerste doelpunt dekt hij zijn korte hoek niet goed af
-Bij het 3de doelpunt gaat hij al naar de grond terwijl er nog niet geschoten is en hij maakt zich ook nog eens klein ipv groot.
- Bij het vierde doelpunt kwam de gebrek aan sprongkracht en het missen van een atletisch lichaam weer eens pijnlijk naar voren.

De doelpunten kunnen er allemaal in natuurlijk, maar Zoet zal nooit eens PSV door een moeilijke fase heen slepen want daar ontbeert hij de kwaliteiten voor. Zoet is geen koekenbakker, maar gewoon een middelnatige keeper met middelmatige optredens en je hebt bij PSV iemand onder de lat nodig die iedere wedstrijd op belangrijke momenten er staat. Nu is iedere gebaarlijke situatie een doelpunt en dat is ontzettend frustrerend.

Het wordt tijd voor een keepswissel Mark! We zijn het na zoveel gestuntel en onbekwaam keeperswerk nu wel een keer zat!
+2/-4

 
4 jaar geleden
Dat is waar, die ballen in de korte hoek hadden er niet in gemogen. Je kunt als keeper de korte hoek afschermen en dan kunnen die ballen er nooit in.
De keeper van Ajax is wat klein maar enorm vlug en behendig. Het is duidelijk dat Zoet nu met zichzelf worstelt... langer opstellen kost doelpunten, de verdediging en het middenveld raken hierdoor onzeker.
Dadelijk hebben we meer tegengoals dan gemaakte goals, het zal toch niet waar zijn!
+2/-0

4 jaar geleden
Het is niet alleen Jeroen zoet die het slecht doet.
We missen een goede middenvelder die kam scoren en een wedstrijd kan lezen waar de jongere spelers zich aan kunnen optrekken.
Linksback positie is een lachtertje.
Gisteren misten we onze hele voorhoede,ongelukkige rooie kaart.
Zit ook allemaal wel heel erg tegen.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Als er geen geld voor is, heb je in de jeugd ene Ledezma.
Geef hem maar een kans.
Maar is allemaal veel te aanvallen voor Mark.
Een uitvalletje laat in de 80 e minuut en 1-0 prikken en achter dichthouden.
Dat zijn de wedstrijden volgens onze Mark
+1/-1

4 jaar geleden
Hoe Oost achter PSV bleef staan is wat mij betreft het enige noemenswaardige van gisteren waarbij de teksten over de scheidsrechter wat mij betreft voortaan nooit meer gebeuren. Een regelrechte afgang deze wedstrijd. Ook bij 11 tegen 11 kwamen we er niet aan te pas. Topclub onwaardig hoe PSV zo’n wedstrijd weer begon. De tegenstander de bal laten en hopen op de controle. Waarom kan PSV niet eens volle bal druk zetten zoals andere topclubs dat wel doen? Is dat de hand van onze trainer? Ik zie weinig terug waarvan ik blij wordt de laatste maanden. De stijle curves van Mo en Malen maar verder? Ik vrees de rest van dit seizoen.
+5/-4

 
4 jaar geleden
Goed dat Oost achter ons blijft staan Tony. Je ploeg steunen in slechte en goede tijden zo hoort dat ook . Eendracht maakt macht. De verloren wedstrijd van gisteren is geen verrassing , sterker nog in het stadion wisten we dat dit ging gebeuren toen bekend werd dat Mo ook niet mee kon doen.
Vijf basisspelers mis je en dan ook nog een rode kaart. De overigen gaven niet thuis, totaal geen inzet. Je mist toch hoe je het went of keert Jorrit die in ieder geval voor beweging zorgt . Jeroen ging zeker niet vrijuit . Maar alle credits gaan naar AZ , goed veldspel , de bal goed rond laten gaan en een goede verdediging. Al met al een terechte uitslag met let wel een zeer gehavend PSV . Dit was geen wedstrijd en kon het ook nooit worden.
+4/-2

 
Ja maar de spelers kijken al bij het betreden van het veld triest gespannen uit hun ogen, ongelooflijk treurig dit, de vervangers zouden best een blije uitdrukking op hun gezicht mogen hebben , maar nee wat een droevig optreden.
+4/-0

 
4 jaar geleden
Idd net wat u zegt , ze krijgen de kans . Ook al weet je dat het heel moeilijk gaat worden. Die spelers zouden juist extra gemotiveerd moeten zijn.
+1/-1

4 jaar geleden
Jaap stam is inmiddels opgestapt na dramatische 4-0 bij ajax.
Nu is 0-4 thuis verliezen nog dramatischer, dus v Bommel.....?
+3/-3

4 jaar geleden
Psv mist kwaliteit aan spelers. Een zeer sterke dominante en creatieve middenvelder zou welkom zijn. Spelers als Hendrickx, Gutierez, Rosario komen op niveau heel veel tekort.
De meeste wedstrijden worden gewonnen op het middenveld, en hier komt psv veel en veel tekort. Verder Zoet erg zwak, kan echt niet meevoetballen, wat hij wel probeert maar blijft steeds een drama, maakt de verdediging ook erg onzeker. Voorhoede mist ook een echte topschutter met body. (geen zaalvoetballers !!)
+1/-0

 
4 jaar geleden
Betreft het middenveld met je eens. Terwijl het me niet zou verbazen als Thomas toch nog gaat draaien.
Maar voorin missen we body en een topschutter?
Gast weet je wie de topscoorder van d eredivisie is?
Wat je daar zegt slaat nergens op en daarnaast hebben we naarst D
naar Mitroglou.
In de aanval zitten we perfect, daar wel...

Als hij Zoet nog steeds laat staan, zal ik Unnerstall adviseren om een andere club te zoeken. PSV is geen topclub meer, middelmatige of slechte prestaties worden niet gewogen.
Mark maakt van ons een steeds meer provinciale club.

Ach laat hem maar aankloten met die kutopstellingen en we zijn klaar met de kerst
+1/-1