Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Vele gemiste kansen breken PSV in Enschede duur op


Tijdstip
22 november 2020
Stadion
De Grolsch Veste
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Vele gemiste kansen breken PSV in Enschede duur op; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Vele gemiste kansen breken PSV in Enschede duur op

PSV is in de competitie opnieuw tegen slordig puntverlies aangelopen. De uitwedstrijd tegen FC Twente eindigde in een 1-1 gelijkspel. Donyell Malen opende al vroeg de score en ondanks een groot scala aan kansen wist de ploeg niet vaker te scoren. In de tweede helft kwam FC Twente via een strafschop op gelijke hoogte.

Nadat het duel begonnen was met een minuut stilte vanwege het overlijden van Harry van Raaij begon PSV uitstekend in de Grolsch Veste. Doelman Drommel wist met twee uitstekende reddingen nog te voorkomen dat Noni Madueke en Pablo Rosario tot scoren kwamen, maar uiteindelijk was het Donyell Malen die al snel voor de volkomen terechte voorsprong.

Ook na die treffer bleef PSV heer en meester op het veld. Voetballend was het uitstekend en er werd over het hele veld hoog druk gezet. Het enige wat uitbleef waren de doelpunten, omdat eenmaal in de buurt van het doel de afwerking erg onzorgvuldig was. Al werd een treffer van Cody Gakpo vanwege buitenspel ook afgekeurd. De thuisploeg kwam aan het einde van de eerste helft iets beter in het spel en kreeg ook een paar kansjes tot uit het niets scheidsrechter Pol van Boekel opeens naar de zijkant werd geroepen. De VAR greep in en een strafschop voor PSV was het gevolg. Er leek heel weinig aan de hand, maar de bal ging toch op de stip. De inzet van Eran Zahavi werd echter gekeerd door Drommel. In de blessuretijd van de eerste helft kwam PSV nog goed weg met een schot van Twente dat voorlangs ging, zodat PSV het rustsignaal in ging met een volkomen terechte 0-1 voorsprong.

Ook in de tweede helft veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. PSV domineerde en bleef kansen creëeren. Zo zag Ibrahim Sangaré een inzet net naast het doel gaan. Langzaam ging het tempo echter uit de wedstrijd en kwam ook de thuisploeg in de wedstrijd. Yvon Mvogo moest reddend optreden en niet veel later ging de bal zelfs op de stip. Een handsbal van Cody Gakpo zorgde ervoor dat de stand weer op gelijke hoogte kwam. Dat terwijl PSV gezien het spelbeeld al vier of vijf keer had moeten scoren.

Het spelbeeld kantelde door die tegentreffer volledig. Opeens was het FC Twente dat het spel bepaalde en hoog druk zette, terwijl PSV steeds slordiger werd. PSV ontsnapte bovendien 12 minuten voor tijd aan een achterstand toen Twente eruit kwam, maar een twee-tegen-een situatie slecht uitspeelde. PSV ging in de resterende minuten nog wel op zoek naar de winst, maar wist niet meer gevaarlijk te worden en hield daarom maar een punt over aan het duel in Enschede.


[video] Creating opportunities, but no win in Enschede | Highlights FC Twente - PSV


Denzel Dumfries: 'We hadden hier gewoon moeten winnen'

Denzel Dumfries gaf in gesprek met Fox Sports aan erg teleurgesteld te zijn. "We hadden hier gewoon moeten winnen. Het is onnodig dat we hier gelijk spelen", aldus Dumfries. "We kunnen als team veel beter. We hebben genoeg kansen gecreëerd om de wedstrijd over de streep te trekken, maar dat laten we gewoon na."

De aanvoerder was het eens met de opmerking dat de wedstrijd in de eerste helft al beslist had moeten zijn. "Als je zoveel kansen krijgt, moeten er gewoon een paar hangen", zo gaf hij aan. "Dat hebben we vandaag nagelaten en dat moeten we onszelf verwijten."

Dumfries had tijdens de wedstrijd niet het gevoel dat PSV het nog weg zou geven. "Als je ziet hoe ons veldspel was in de eerste helft en de kansen die we creëerden... Natuurlijk moeten ze er dan wel in, maar we moeten professioneel genoeg zijn om door te pakken en op zoek te gaan naar de dingen die goed gaan. Dat laten we in de tweede helft na", zei hij daarover. "Het is natuurlijk geen geheim dat we veel wedstrijden spelen en je dan niet 90 minuten lang door kan pakken. Je moet dan wel slim zijn. De kansen die er liggen, moeten dan zitten en dat laten we vandaag na. Dat is gewoon zonde."


Roger Schmidt: 'We hadden het in de eerste helft al kunnen beslissen'

In gesprek met Fox Sports gaf Roger Schmidt aan met een goed gevoel terug te kijken op de eerste helft. "We speelden goed en creëerden kansen. We hadden de wedstrijd al moeten beslissen, maar deden dat niet", aldus Schmidt. "Het is dan altijd moeilijk. FC Twente is een goede ploeg. Ook goed aan de bal, dat zagen we later in de wedstrijd. Aan het einde misten we ook de kracht. Veel spelers waren vermoeid door de vele reizen van afgelopen week. Het verandert niets aan het feit dat we het in de eerste helft al hadden kunnen beslissen."

De trainer was dan ook teleurgesteld over het resultaat. "Het was mogelijk om te winnen, maar uiteindelijk moeten we FC Twente respecteren. Zij hebben het ook goed gedaan en hebben uiteindelijk een punt verdiend", zei hij daarover.

Donderdag zullen er tegen PAOK andere spelers in actie komen. "We zullen zeker moeten gaan rouleren. Wedstrijd voor wedstrijd zullen we de beslissing moeten nemen", zo gaf hij aan. "Vandaag toonde weer aan dat sommige spelers tijd nodig hebben om in hun beste vorm te komen, maar ze hebben ook wedstrijden nodig om in die vorm te komen. Wedstrijd voor wedstrijd zullen we daarom gaan kijken."


[video] 'We laten het na om de wedstrijd over de streep te trekken' | Interviews Dumfries & Gakpo


Pol van Boekel: 'Ik heb gemist dat de speler van Twente eerst de bal speelt'

Scheidsrechter Pol van Boekel werd in gesprek met Fox Sports gevraagd naar zijn beslissing om PSV een penalty te geven. "Ik kreeg vanuit Zeist het signaal om naar de kant te gaan en zag toen de beelden. Ik was wel verrast, want je denkt natuurlijk altijd het goed gezien te hebben", aldus Van Boekel. "Op moment als ik aan de zijkant sta zie ik het moment van voet op voet. Uit een paar hoeken krijg ik dat te zien en op moment als je dat te zien krijgt, kun je bijna niets anders doen dan een strafschop geven."

Achteraf vindt de scheidsrechter dat hij daar wel een foute beslissing nam. "Ik zag de voet op voet, dus dan is het gewoon een strafschop", zo gaf hij aan. "Ik heb alleen gemist dat Bosch eerst de bal raakt/speelt en vervolgens komt die voet op voet. In de rust zag ik dat rustig terug. De bal werd gespeeld. Ik zou geen strafschop gegeven hebben als ik dat beeld had gezien."

Van Boekel noemde de VAR twee jaar geleden al eens een mindfuck. "Je gaat naar de zijkant in de veronderstelling dat je een grote fout gemaakt hebt. Je krijgt dan informatie en de beelden van de voet op voet. Je wordt dan al een beetje in de richting van een strafschop gedreven", zei hij daarover. "Je hebt op dat moment niet de rust om te zeggen dat er ook vanuit een andere hoek gegeven moet worden of wat er met de bal gebeurt. Je bent teveel gefocust op de informatie die je krijgt vanuit de VAR. Dat was wat ik bedoelde met de mindfuck en helaas neem ik daarom nu de verkeerde beslissing."


Eran Zahavi: 'Ik had die penalty moeten maken en daarvoor moet ik de verantwoordelijkheid nemen'

Eran Zahavi keek teleurgesteld terug op de wedstrijd tegen FC Twente. "Je kunt de wedstrijd in twee delen opdelen. In de eerste helft spelen we erg goed en creëerden we genoeg kansen. Ik had die penalty moeten maken en daarvoor moet ik de verantwoordelijkheid nemen. Ik hoop dat we in de volgende wedstrijd de andere dingen ook kunnen verbeteren", aldus Zahavi in gesprek met Fox Sports. "We zullen onszelf moeten verbeteren. We hadden vaker moeten scoren en dat hebben we niet gedaan."

De spits zag het niveau na rust ver terugvallen. "Je moet dit 90 minuten vast kunnen houden als je prijzen wil winnen", zo gaf hij aan. "We hadden meer kansen moeten creëeren en meer goals moeten maken. Dat gebeurde niet en helaas hebben we gelijk gespeeld."

Wat er bij de volgende penalty gebeurt voor PSV weet hij nog niet. "Ik hoop ze natuurlijk altijd te mogen nemen. Helaas gaan ze soms wel eens mis", zei hij daarover. "Voor Israël miste ik een heel belangrijke en vandaag nu weer. Dat is het leven van een spits. Voor mijn gevoel schoot ik hem wel goed in, maar de keeper koos de goede hoek en maakte een goede redding. Soms is het een beetje ongelukkig."


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Donyell Malen ('8)
Goal
1-1 Danilo ('63, penalty)

Opmerkelijk: 44' Eran Zahavi mist een strafschop

Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Noni Madueke ('57)
Kaart
PSV: Cody Gakpo ('62)
Kaart
FC Twente: Pleguezuelo ('68)

Opstelling PSV

Eran ZahaviDonyell MalenCody Gakpo


Pablo RosarioIbrahim SangaréNoni Madueke


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'66 Mauro Júnior voor Noni Madueke
'69 Mohamed Ihattaren voor Eran Zahavi


Opstelling FC Twente

DervisogluDaniloCerny


BoschZerroukiBrama


OosterwoldePieriePleguezueloEbuehi


Drommel

Wissels:

'45 Smal voor Oosterwolde
'77 Ilic voor Bosch
'77 Van Leeuwen voor Dervisoglu
'84 Selahi voor Zerrouki


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (1-1)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (1-0)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
10  3 1-2 (0-1)
11  3 1-2 (0-1)
12  3 1-2 (0-1)
13  3 1-2 (0-1)
14  3 1-3 (0-1)
15  3 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ibrahim Sangaré (45 -> 5,0)
2. Yvon Mvogo (27 -> 4,0)
3. Philipp Max (22 -> 3,0)
4. Denzel Dumfries (21 -> 2,0)
5. Cody Gakpo (20 -> 1,0)
6. Donyell Malen (11 -> 0,0)
6. Niemand (11 -> 0,0)
8. Maximiliano Romero (5 -> 0,0)
8. Mario Götze (5 -> 0,0)
10. Pablo Rosario (2 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (2 -> 0,0)
10. Noni Madueke (2 -> 0,0)
10. Eran Zahavi (2 -> 0,0)
14. Jordan Teze (1 -> 0,0)
14. Richard Ledezma (1 -> 0,0)
16. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
16. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
16. Toni Lato (0 -> 0,0)
16. Nick Viergever (0 -> 0,0)
16. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
16. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
16. Bruma (0 -> 0,0)
16. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
16. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
16. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
16. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
16. Sam Lammers (0 -> 0,0)
16. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
16. Joël Piroe (0 -> 0,0)
16. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
16. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
16. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
16. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
16. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
16. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
16. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
16. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
16. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
16. Amar Catic (0 -> 0,0)
16. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
16. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
16. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
16. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
16. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
16. Joël Piroe (0 -> 0,0)
16. Adrian Fein (0 -> 0,0)
16. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
16. Vincent Müller (0 -> 0,0)
16. Armando Obispo (0 -> 0,0)
16. Justin De Haas (0 -> 0,0)
16. Luis Felipe (0 -> 0,0)
16. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
16. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
16. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
16. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Wat kerels lekker uitgerust, andere lekker ritme opgedaan, ik verwacht een goeie pot van ons, knallen mannen.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Sommigen missen wedstrijdritme, anderen lopen tegen oververmoeidheid aan, het is maar hoe je het bekijkt ;)

Hoop dat we eindelijk een echt goede pot spelen tegen een redelijke tegenstander. Heb er in elk geval weer veel zin in, doodsaai die interlands.
+5/-0

8 maanden geleden
Hoop dit keer op niet veel "positief " nieuws vanuit de spelersgroep. Twente doet het leuk maar dit moet gewoon 3punten opleveren niks meer!!
+1/-0

 
8 maanden geleden
Meer dan 3 punten wordt ook lastig :D
+3/-0

 
8 maanden geleden
Hahahaha misschien wel een punt extra vanwege goed gedrag
+2/-0

 
8 maanden geleden
Nee hoor , slagroompunt erbij.
+1/-0

7 maanden geleden
Een minuut stilte in een leeg stadion doet meneer van Raaij ook niet de eer aan die hij verdient. Lijkt me zaak om dat de eerstvolgende keer dat het stadion weer eens vol zit te herhalen met een oorverdovend applaus van een minuut erachteraan.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Dat zal ongetwijfeld gaan gebeuren.
+1/-0

7 maanden geleden
Normaal 1-4 winst simpel
+1/-0

 
7 maanden geleden
Wat is normaal in deze tijd ?
+1/-0

7 maanden geleden
Spelen we in blauw of zwart tenue? Schijnt nog al wat uit te maken.... in blauw hebben we nog niet een wedstrijd gewonnen...😩🤔, je zou dat shirt bijna in de uitduels niet meer durfen dragen😩
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik hoop dat zwart de basisuitshirts worden. Persoonlijk vind ik dit lichtblauwe helemaal niks. Gisteren bij Jong PSV kon ik er ook maar niet aan wennen. Dat Philipsblauw van de uitshirts in 1988 vind ik wel mooi, maar dit is flets. Was zo benieuwd geweest wat Frank Govers hier van had gevonden 🤭
+1/-0

7 maanden geleden
Let op: Cody Gakpo gaat deze wedstrijd vlammen!
+1/-0

 
7 maanden geleden
Pol is wel scheids, niet vergeten.
+2/-1

7 maanden geleden
Flinke aderlating op het middenveld weer, maar Mandueke is wel een speler die je graag ziet spelen. Hopelijk gaat de tandem voorin een beetje lopen. Er moet gewonnen vandaag, maakt niet uit hoe, als we maar een in de buurt kunnen blijven en ontwikkelen tot de echte grote wedstrijden.
+2/-0

7 maanden geleden
Nou dan moet het zo maar eens gaan gebeuren.
+2/-0

7 maanden geleden
Waar blijven de goals van Zahavi?
+3/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
7 maanden geleden
Die liggen nog in China in een container.
+1/-2

 
7 maanden geleden
Waarom nam hij in godsnaam die penalty!!! Zit totaal niet in de wedstrijd! Dit kan echt niet.. Snel wedstrijd op slot gooien anders zie ik ze uit het niets op gelijke hoogte komen
+1/-0

7 maanden geleden
Zahavi eruit , Mo erin.
+2/-0

7 maanden geleden
Man man mist ook nog een pingel!!
+3/-0

Tony the Tiger (geschorst)
7 maanden geleden
Ik herinner me dat Max recent een pingel waanzinnig goed inschoot. Waarom in godsnaam staat die dure spits dan hoger in de pikorde terwijl die de laatste maanden pingels gewoon zeer matig inschiet en geregeld mist? Omdat hij in China zulke goede cijfers had? Ik vind hem echt helemaal niks waarbij komt dat hij eigen jeugd in de weg staat.
+2/-2

 
7 maanden geleden
Ik vind Zahavi de laatste maand ook zeer matig. De eerste wedstrijden voor PSV vond ik hem prima, maar hij lijkt nu wel erg uit vorm.
Ik denk dat de trainer hem hoog in de pikorde heeft staan op basis van alles dat hij in China van hem heeft gezien.
Misschien komt die container met doelpunten binnenkort aan ;-)
+1/-1

Perzik009 (geschorst)
7 maanden geleden
Hij kan slecht spelen Zahavi, maar wat een ontzettende einzelganger is dat zeg. Hij lijkt een ploeggenoot amper aan te kijken. Zo weinig connectie met de andere spelers, dan flikker hem er maar meteen uit.
Zit er totaal niet bij met zijn hoofd en dan laat je hem de penalty nemen,
als je Malen hebt..

Malen en Madueke spelen sterk, Gakpo wisselen svp
+2/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
7 maanden geleden
Malen zijn pingels zijn net zo slecht. Gewoon Max laten nemen.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Gakpo wisselen?? Ge het oe verstand nie goed!
+5/-1

 
7 maanden geleden
Ik ben ook een fan van Gakpo.
+4/-0

7 maanden geleden
Ben benieuwd of ze dit de tweede helft volhouden!
Goed tempo, maar man man wat een kansen. Had toch minimaal 0-3 met rust moeten staan.
+2/-0

7 maanden geleden
Wat in godsnaam zijn ze weer aan het doen..
+2/-0

 
7 maanden geleden
Wie de kansen zelf niet maakt....zó onnodig dit.. maar Ja gebeurt té veel dit seizoen
+2/-0

7 maanden geleden
Man man wat is die Zahavi slecht zeg pfffff
En lekker laten staan ook, hoe slecht moet je zijn?
+4/-0

 
7 maanden geleden
Zahavi valt me ook erg tegen. Hij blijft nu wel wat beter in de spits staan dan de vorige wedstrijden, maar het komt er niet uit.
+3/-0

7 maanden geleden
Met die belachelijke strafschop geef je Twente niet alleen een gratis doelpunt, maar je helpt Twente ook weer in de wedstrijd, en zorgt dat er bij hun weer geloof terug komt.
Iedereen voelt toch aan dat deze regel echt onrecht doet aan het voetbal. KNVB ...
+1/-1

 
7 maanden geleden
Leuk en aardig dat vollgass voetbal. Veel kansen en maar 1goal. 2e helft pijp leeg. En Twente terug in de wedstrijd
+3/-0

 
7 maanden geleden
Met de wedstrijden zo dicht op elkaar is vollgass voetbal, geen 80 minuten te doen.
Laten we hopen op toch nog een doelpunt in de minuut 85-93.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Wil je dit soort voetbal spelen moet je verdomme scherp zijn voor de goal. Anders zal elke tegenstander bloed ruiken! En zahavi penal nemen?? Malen nondejuh.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Die penal van psv was ook niet heel veel hoor
+2/-0

 
7 maanden geleden
Volgens mij mogen wij wat betreft deze wedstrijd helemaal niks zeggen over makkelijk gegeven penalties
+1/-0

 
7 maanden geleden
Dit hebben zelf veroorzaakt..kansen kansen kansen..grote verschil ? Twente maakt de penalty wél!
+1/-0

7 maanden geleden
Onthutsend wat een zwak PSV is dit aan worden.
Ik snap er totaal niks van. Het enigste wat ze willen is bietje voetballend oplossen .Werkt niet .
+1/-0

7 maanden geleden
Wat hebben wij een waardeloze ploeg zeg.
1e veel te veel kansen op 2-3-4 goals .
En dan zo’n slechte 2e helft psv onwaardig .
Lekker de punten weggeven aan een bij elkaar team uit +kut.
Schande
+1/-1

7 maanden geleden
Same old same old.

(later meer)
+1/-2

7 maanden geleden
Dit was wederom niet best. 20 minuten lang was het aardig en daarna stortte het totaal in. Zahavi, Rosario en Schmidt de zwakste schakels.
+1/-4

7 maanden geleden
Hoeveel wedstrijden is de 2e helft nu eigenlijk al waardeloos? Totaal uitgeblust iedere 2e helft.... Weekend verpest.
+1/-0

7 maanden geleden
Begin toch behoorlijk te twijfelen aan onze coach.
Enige wat we zien is dat we in de eerste helft alle energie verspelen en het vervolgens elke keer weg geven in de 2e helft.
Aanvallend zie ik echt geen lijn, echte spits hebben we helaas niet Malen vind ik geen spits en bovendien sinds zijn blessure niet in vorm, Zahavi is gewoon weer "miskoop" die helpt vandaag gewoon 3-4 doelpunten om zeep.
+4/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Dank u Zahavi.... ik heb al eerder twijfels geuit bij deze spits.... is gewoon een hele minimale spits.... 40 goals in een seizoen in China, ja leuk, maar malen maakt er daar 60.... zegt genoeg over het niveau! Wissel Madueke begrijp ik ook niet, laat hem staan, en wissel enkel Zahavi!
En laten we stoppen om uit te spelen in blauwe shirts👍 Stukje bijgeloof hoor maar weer geen winst in dit shirt.... nog niet een keer, schandalig!!!
+2/-5

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Eerst een aanname maken (Malen maakt er in China 60) en dan op basis daarvan een conclusie trekken ("zegt genoeg over het niveau" ).
Waterdichte redenatie!
+5/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Kijk jij ook voetbal? En kijk jij ook naar de spits Zahavi? Ik weet niet hoe jij kijkt, maar klaarblijkelijk anders dan ik dat doe! Deze dure spits kwam met veel tam tam binnen maar is aan de bal nog minder dan een beperkte Luuk de jong! Ik zou hem enkel als pinchitter gebruiken, maar zeker geen 70 minuten! Hij komt iig in de eredivisie zwaar tekort, in die zin dat hij hier nog geen 15 doelpunten gaat maken, mark my words! Ivv startten met spitsen duo Malen/Madueke, met een fitte Gotze/ihattaren of Gakpo daarachter en op de bank met deze Israëlische pizzabakker, ik heb gesproken!
+2/-3

 
7 maanden geleden
Het is dan ook volslagen onzin. Beter zeg je niks meer :D
+2/-0

7 maanden geleden
Geen verrassing dit, ver terugvallen en weer eens niet winnen in Enschede. De resultaten vallen tegen met deze selectie
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Met deze selectie had Mark bovenaan gestaan! Mark heeft nog in geen jaren met z’on selectie gewerkt
Maar Zahavi en penalty’s is nu klaar, snel hopen op van Ginkel👍
+2/-6

7 maanden geleden
Wat een drama wedstrijd. Gotze/Dumphries/Malen/Max maken het verschil, de rest loopt er maar wat bij. Ik denk dat Gotze stiekem al veel meer punten heeft gepakt dan we denken. Zo balvast en zoveel geniale passes. Jammer dat Zehavi die penal mist, was onterechte penalty en niet eens slecht in geschoten. Echter sinds hij corona heeft gehad komt hij zo traag en moe over, ik vind het onacceptabel. Ik hoop op Gotze of Ihataren in de spits de volgende keer. Ook Rosario met zwakke ballen en geen gevoel naar voren blijft teleurstellen. De pressie taktiek houden we structureel 1 helft vol. Dit gaat niet goed.
+3/-1

 
7 maanden geleden
Mee eens👍
+2/-1

7 maanden geleden (gewijzigd)
Eruit met dat fullgas voetbal ga lekker in Duitsland trainen.
Zo worden we geen kampioen.
Waarrom haal je een spits eruit voor een middenvelder mo.
Zet dan Jorrit erin.
Ik wil goals geen tikkie terug verdedigd terug met Rosario en de Fransman .
Aanvallen godver.
Haal Cocu maar terug samen met Ooijer
+1/-6

 
7 maanden geleden
Je doet je naam wel eer aan :D
+7/-0

 
7 maanden geleden
Ben er zo klaar mee.
Met zo’n trainer gaan we het nooit reden.
+1/-1

 
7 maanden geleden
"Waarom zet je Mo erin, doe dan Jorrit"

"Ik ben dat verdedigen zat, aanvallen gvd"

Erg veel kaas heb je er niet van gegeten, wel?
+4/-0

 
7 maanden geleden
Met jorrit nóg meer verdedigen!
+1/-0

7 maanden geleden
Heel Nederland moet van het gas af. Wij geven elke 2e helft het goede voorbeeld.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Het nieuwe warmtepomp voetbal dan
+1/-1

7 maanden geleden
Er is er maar één die morgen effe bij Toon op de koffie mag en dat is de trainer.
Gewoon effe lullen, er is nog niets aan de hand maar het mag wel even 10x beter.
De gewenste (haalbare) aankopen zijn gehaald, normaliter een ruime selectie, dus geen excuses.

Donderdag MOET er weer gewonnen worden!
+4/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
7 maanden geleden
Die houden elkaar allemaal het handje boven het hoofd. Toon en JDJ hebben hun lot aan Schmidt verbonden.
+1/-3

 
7 maanden geleden
Niet zeveren Tony , zo ken ik je niet.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
7 maanden geleden
Me dunkt dat Toon en JDJ hun lot aan Schmidt verbonden hebben. Schmidt mocht zijn eigen staf en spelers meenemen. Wat doe je als leiding mocht het vervolgens om wat voor reden dan ook mislukken? Leg me dat eens uit?
+1/-0

 
7 maanden geleden
mocht het vervolgens om wat voor reden dan ook mislukken... Wel erg voorbarig is het niet . We zijn pas negen wedstrijden onderweg en veel pech gehad , zo ook gisteren. Een beetje meer vertrouwen zou geen kwaad kunnen. Eindelijk hebben we weer een complete selectie, in die zin waar we goede resultaten mee kunnen behalen in de competitie en EL. In de eerste helft gisteren heb ik genoten , dat is voetbal zoals we het willen zien. De afwerking hapert nog maar ik zie dat nog wel goedkomen . Bovendien was er te weinig rust als we voorin aan de bal waren . Ik denk als Mario van de partij was geweest er een heel ander resultaat gestaan had.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
7 maanden geleden
Het is heel simpel: 5 punten achter op de grote concurrent, tegen de betere ploegen puntverlies (Vitesse, Twente, Heracles) om over Europa maar te zwijgen. Ja PSV balde gisteren de beste 60’ van dit seizoen maar de cijfers spreken voor zich. Het scorende vermogen van deze groep zit teveel bij een beperkt aantal spelers. Geven die niet thuis dan loop je tegen ketsers op. De concurrent heeft dat veel beter voor elkaar. Alles en iedereen scoort daar.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Tony , we moeten nog vijfentwintig wedstrijden spelen en nu pas hebben we een volwaardig elftal een uitglijder mag.
We zijn toch niet weggespeeld? Donderdag moeten we er staan en winnen . Dat is een pré .
+1/-0

7 maanden geleden
En wéér uitermate teleurstellend. Bijna een uur lang oppermachtig tegen een tegenstander die niet kon of niet wilde. Daarna ruim een half uur dramatisch toen de tegenstander wel wilde. Als we heel veel beter zijn scoren we niet omdat onze spitsen opzichtig egoïstisch zijn (Madueke, Zahavi), of omdat ze er niets veel van kunnen (Zahavi). Verdiende die man 10 miljoen in China? We gaan echt geen rol van betekenis spelen in de titelrace. Ajax wordt met 2 vingers in de neus kampioen en AZ zal ons ook nog wel passeren op de ranglijst, want die hebben ook een veel beter ingespeelde ploeg. Wij zijn van het kaliber Feyenoord helaas, zelfs die prutsers staan weer boven ons. De selectie van PSV is kwalitatief niet minder dan AZ en veel beter dan Feyenoord. Maar als ploeg functioneert het nog steeds niet. Wat mij betreft is het experiment Schmidt aardig aan het mislukken.
+7/-0

 
7 maanden geleden
Exact mijn mening, top verwoord!
+1/-0

 
7 maanden geleden
Los van dat het op dit moment niet lekker loopt vind ik het wat voorbarig om Schmidt nu al af te schrijven. Hij is voor 2 jaar gehaald en speelt een ander systeem dan iedereen bij PSV gewend was. Dan mag je niet verwachten dat hij het binnen 3 maanden volledig naar zijn hand gedraaid heeft. Dit seizoen Europees overwinteren en voorronde Champions League halen zou wat mij betreft een acceptabele balans zijn na zijn eerste seizoen. Laten we het hopen.
+1/-0

7 maanden geleden
Als het zo doorgaat hoeft de knvb de competitie nog niet stil te leggen bij het 2e coronageval in Amsterdam. Trouwens jammer dat Fox er geen 'schaam je kapot' doorheen mixt de laatste 5 minuten...
+3/-0

Perzik009 (geschorst)
7 maanden geleden
Werkelijk waar onze coach begint echt te prutsen hoor

Gakpo waardeloos laat hij de hele wedstrijd staan.
Iha lekker 20 minuutjes geven, onze beste speler.
En Madueke eruit halen, oke hij had geel, maar was wel de
belangrijkste man tussen de linies.

En Zahavi is een einzelgenger die alleen maar boos uit zijn ogen kan kijken,
wat een negatieve spirit brengt die jongen mee zeg

Lekker dan, 5 punten al op Ajax.
Hou aub op met die Euro league, topprioriteit is de tweede plaats en vcl.
En niks anders
+3/-6

 
7 maanden geleden
Wat een onzin. Door al jaren waardeloos te presteren in Europa loop je nu tijdens de lotingen achter de feiten aan. Zelfs in de voorronde van de Europa League ben je vanaf komend seizoen ongeplaatst en zul je met veel geluk in pot 3 van de groepsfase komen.

Nee, laten we dan lekker weer alles weg gaan gooien in Europa. Kun je lekker voorronde Champions League gaan spelen om vervolgens kansloos onderuit te gaan tegen een ploeg die veel te sterk is. Goed plan!
+6/-1

 
Perzik009 (geschorst)
7 maanden geleden
Ja, met een negatieve instelling van jou wel ja

vcl zit er zeker in.

Wel zal er een back bij moeten komen, want de spoeling is gewoon te dun buiten
max/Denzel.

Maar het feit dat een coach niet na 25m ziet dat Gakpo en Zahavi geen pepernoot raken en in potentie onze beste speler 20 minuutjes laat invallen, is eerlijk gezegd topclub en psv onwaardig
+2/-1

 
7 maanden geleden
Die in potentie beste speler speelt al heel 2020 als een pepernoot en heeft vanwege ziekte ook amper kunnen trainen afgelopen week. Ook vandaag viel hij wederom dramatisch in.
+5/-0

 
7 maanden geleden
Voorronde van de Champions League zit er inderdaad zeker in. Sterker nog: zou geen enkel probleem mogen zijn.

Je hebt er alleen helemaal niks aan als je het Europees weer laat lopen. Je zal in alle voorrondes een ongeplaatste status hebben. Wat wil je dan in de voorronde gaan doen tegen ploegen die veel sterker zijn?
+2/-0

 
Perzik009 (geschorst)
7 maanden geleden
Ik weet daar het fijne niet van. Maar neem aan dat de Europese resultaten van dit seizoen nog niet meteen worden meegenomen naar volgend seizoen.
Dus het zou kunnen dat ze een zwaardere tegenstander treffen, maar dat wil niet zeggen
dat ze dat niet kunnen redden als dit elftal op elkaar is ingespeeld mijns inziens'
+1/-1

 
7 maanden geleden
Helaas tellen de resultaten van dit seizoen dus wel al mee. PSV gaat diep kelderen op de coëfficiëntenlijst omdat na dit seizoen op die ranking het seizoen 2015/16 wegvalt (waarin we overwinterden in de Champions League).

Je hebt aan het einde van het seizoen twee seizoenen Champions League waarin je acht keer verloor en vier keer gelijk speelde, het Osijek-fiasco en dan de blamage van vorig seizoen. Om enigszins bij te kunnen blijven op die coëfficiëntenlijst moet je dit seizoen zelfs na de winter enkele rondes nog door zien te komen.

Je bent op dit moment de nummer 62 van Europa en zou met deze ranking zelfs ongeplaatst zijn in de laatste voorronde van de Conference League. Aangezien al deze resultaten voor vijf jaar blijven staan zal dat als een molensteen om je nek blijven hangen.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Je hebt helemaal gelijk. Het jaren lang verwaarlozen van de EL gaat PSV in de toekomst opbreken. Voor de Europese doelstellingen die PSV heeft en maar nmr 62 op de lijst staan is dat een regelrechte blamage. En PSV heeft voorlopig gewoon niets te zoeken in de CL.
+1/-0

7 maanden geleden
Psv is absoluut niet stabiel, op cruciale momenten doorpakken en toeslaan lukt blijkbaar wederom niet(zoals oa Paok 1e helft)
Houden en helpen tegenstander zo telkens in de wedstrijd met alle gevolgen van dien(puntverlies)
Voorin lopen er 3 die geen oog voor elkaar hebben en gigantische oogkleppen ophebben(Malen met stip op 1)
Donderdag niet winnen en je loopt eigenlijk op alle belangrijke fronten gigantisch achter de feiten aan.
Hoe kun je zo'n goede 1e helft spelen met dit eindresultaat onvoorstelbaar
+4/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Malen scoort tenminste nog. Dat kun je van die veels te dure ‘spits’ niet zeggen. Die bakt er echt helemaal niks van.
+1/-0

7 maanden geleden
Jammer maar wel conclusies trekken aub. Zahavi wisselen voor Mo. En wellicht Pablo eruit en fein eens langer de kans geven! Forza psv
+2/-0

7 maanden geleden
PSV was 60 minuten lang dominant met goed voetbal en veel kansen.Daarna zakt het team ver weg en krijgt FCT kansen.Discutabele penalty net als die van PSV.Twente pakt het cadeautje wel uit itt PSV.Onnodig en dom puntverlies.Op basis van de eerste 60 minuten heb ik er nog vertrouwen in maar dan moeten de kansen en mogelijkheden wel benut worden.Zahavi geen pingels meer laten nemen.Tegen PAOK voor eerherstel gaan.
+2/-0

7 maanden geleden
Kijk, het is heel simpel. Als je naar PSV gaat kijken weet je vooraf twee dingen: 1 die gaan vol gas geven en 2 dat houden we 55 minuten vol.
Ook vandaag weer was het spel in de eerste helft meer dan goed, maar als je dan spitsen hebt die structureel te weinig of zelfs niet scoren, terug komen van blessures enz en een middenveld dat al helemaal niet scoort, dan weet je dat je met deze suïcide tactiek minimaal 0-3 voor moet staan om redelijk safe te zijn.
Ook vandaag weer zakt het na het uur echt als een plumpudding in elkaar en ook vandaag speelden we weer tegen een ploeg dat er absurd weinig van kan...

Als we niet snel wat behoudender druk gaan zetten dan gaat dit ons nog veel vaker overkomen, want laten we wel wezen: al anderhalf jaar niet winnen uit bij teams uit het linker rijtje is een vernietigende statistiek voor een topclub. Eentje die je niet alleen kunt schuiven onder de noemer kansen missen.

PSV mist structureel "een" paar kwaliteiten, met name leiderschap, gogme en killersinstinct! Wat de eredivisie betreft maak ik me al weinig illusies meer.
+1/-0

 
Perzik009 (geschorst)
7 maanden geleden
Ik vind ook dat je reeel moet zijn en ze een top eerste helft hebben gespeeld, veel kansen gekregen en gecontroleerd.

Maar er was vanaf minuut 1 een grote disonant bij psv, de heer Zahavi.

Die gewoon totaal niet in het team past, erg onbenaderbare jongen. Daar heeft het iig
alle schijn van.

Hij heeft niet alleen een penalty gemist, hij kan geen bal vasthouden, heeft 0 feeeling met zijn teamgenoten en zijn mee verdedigen is meer schijn verdedigen.
Als je zo'n man laat staan tot de 70e minuut, speel je gewoon met zijn 10en als psv zijnde.

Dan dien je als coach de tweede helft Madueke door te schuiven naar de spits ( die wel feeling heeft met Malen) en zetje Ihatarren erin op het middenveld die gebrand is om te presteren.

Even serieus als dit zo doorgaat zie ik hem daadwerkelijk naar Ajax vertrekken in de winter. En dan zeg ik je ook nog eens dat hij geen ongelijk heeft. Want als je ziet hoe Gakpo en Zahavi zaten te prutsen deze wedstrijd en dan nog geen fatsoenlijke kans krijgt, begrijp ik hem ook nog

In Roger we trust?
+3/-0

 
7 maanden geleden
Zahavi wordt ook zeer vaak over het hoofd gezien door zowel Malen als Madueke. Dus beetje flauw om dat alleen bij hem te leggen. Met z'n 3e moeten ze wel echt is gaan bedenken hoe ze elkaar gaan laten scoren. Kansen zijn er genoeg.
Verder begint PSV structureel goed. Maar wordt er niet door gepakt. Na 30 minuten gaan we ipv naar voren spelen op controle rond tikken. Misschien bewust, misschien uit vermoeidheid. Dit betekent dat de bal zich meer en meer bij de centrale en Rosario bevind. En als daar het spel gemaakt moet worden is het een kwestie van billen bij elkaar en hopen. Vaak met de verkeerde afloop. Met dit team moet je of vol gas naar voren, of inzakken en spelen op de counter. Op controle domineren van achteruit is geen veilige optie.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Zowel Zahavi als Malen zijn egoïstisch. Is op zich een vrij normale eigenschap voor een spits. Het wordt alleen een probleem als die spitsen dan vervolgens zelf falen. Volgens mij moet een trainer hier ook een belangrijke rol in spelen. Of je dwingt af dat ze beter samen spelen of je zorgt voor een andere bezetting van de spits positie. Goede spitsenduo's zijn complementair aan elkaar.
+3/-0

 
7 maanden geleden
ik begin een beetje te twijfelen aan het topsportklimaat bij PSV. Idd al zo lang onder de maat presteren met verschillende trainers en spelers. Is het niet allemaal te lief geworden met wat prima ballerina's die op zondag lekker gaan ballen ipv met het mes tussen de tanden een resultaat veilig stellen. Lekker een beetje kansen missen, dat is ook een gebrek aan concentratie, eigen belang voor teambelang stellen in de aanval etc.
Ik hoop wel dat we na dit weekend geen excuses gaan horen want dan worden we echt het lachertje van Nederland.
Dat gezegd hebbend geloof ik er wel nog in dit seizoen om het simpele feit dat er geen topploeg is die onaantastbaar is. ook ajax gaat dit seizoen nog steken laten vallen bv.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Eens met je hele betoog, alleen die laatste zin niet. Geloof nou maar niet dat wij mee gaan doen om de titel, met dit programma had je na 9 wedstrijden 27 punten moeten hebben. We winnen structureel geen lastige uitwedstrijden. En dat al jarenlang. Een structureel probleem dus!
+3/-0

 
7 maanden geleden
Het ergste is nog dat het helemaal geen uitwijdstrijden zijn. De ambiance die het normaal gesproken moeilijker maakt is er gewoon helemaal niet. Wij horen bij Fox nog wat gemompel op de tribunes. De spelers staan op een trainingsveld en Mvogo kan de scheet van de andere keeper horen. Elke wedstrijd lijkt op neutraal terrein en mede daardoor een loterij. Kijk naar de uitslagen, 6-0 weer, nou door Sparta zelfs ! En tel daar die inconsequente kutvar bij op en het feestje is compleet. Mijn hobby is kapot, ik baal.
+1/-0

7 maanden geleden
Ik ben nu al echt heel wat jaren fan van deze club en in heb heel veel mooie seizoenen met mooi voetbal en veel prijzen meegemaakt. Hetgeen best wel bijzonder was, want wel beschouwd had PSV ook in die jaren een veel kleiner achterland en dus ook veel minder mogelijkheden dan Ajax én Feyenoord. Maar wij waren altijd vindingrijker, creatiever en vooral slimmer. Die tijd lijkt helaas voorbij. We lijken onze brains enkele jaren geleden geruild te hebben met AZ, tegen Toon Gerbrands. Het ‘Brainport Eindhoven’ op de shirts lijkt nu puur cynisme. Ajax raakt definitief uit zicht, AZ snelt ons voorbij en zelfs de armlastige ‘werkpaarden’ uit Rotterdam moeten we nu al bijna anderhalf jaar boven ons dulden. Nee, het lijkt echt een kansloze weg die PSV is ingeslagen met het project ‘vollgasfussball’ Het heeft er alle schijn dat dit pas (mogelijk) gaat renderen als er al te veel schade is aangericht. Volgend jaar dan maar? Vergeet het maar, daarvoor moet een club als PSV na het seizoen veel te veel gedwongen mutaties ondergaan. Spelers die zich dit seizoen goed ontwikkelen zullen dan zeker vertrekken. En de trainer waarschijnlijk ook. Tel uit je winst....
+3/-1

 
7 maanden geleden
Die brains die je nu mist zijn voor een groot deel afgelopen week begraven.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Met het vertrek van Philips is onze ziel verloren gegaan lijkt wel. Ajax troeft ons af op de transfermarkt, geen connectie meer in Zuid-Amerika. Max is voor mij het enige transferlichtpuntje in jaren.
+1/-0

7 maanden geleden
Een hoop terecht commentaar op de ploeg, maar laten we ook even niet vergeten dat dit gewoon simpelweg geen pingel was. Die bal wordt van een paar meter tegen zijn arm geschoten die notabene ook nog eens voor zijn lichaam hangt, wat moet ie dan? Natuurlijk is die van ons er ook geen een, maar dat betekend niet dat je cadeautjes terug moet gaan geven. Na de arbitrale missers bij Heracles en Vitesse is dit het derde puntverlies waar de KNVB al dan niet bewust een bijzonder groot aandeel in heeft. Voor het derde jaar op rij lijken wij toch steeds weer aan de verkeerde kant van de VAR te staan. PSV mag op dit punt best wel eens wat feller van zich afbijten want we worden gewoon structureel benadeeld. Neemt niet weg dat we moeten zorgen dat we zaken in eigen hand houden, maar op dit moment zijn we helaas nog niet zo ver. Zeist maakt daar gretig gebruik van.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Het is anders gewoon een terechte strafschop voor Twente
+2/-0

 
7 maanden geleden
Als die pingel niet was toegekend hadden we misschien 2 punten meer gehad. Maar de conclusies waren hetzelfde gebleven. Trouwens onterecht gegeven pingels kan je benutten of missen...
+1/-0

 
7 maanden geleden
Het gaat ook niet zozeer over ons eigen falen, maar vooral het structureel benadeeld worden door arbitrale beslissingen. We zijn al 5 punten kwijt door Zeist. Sterker nog lees net dat de scheids in de rust de pingel voor ons nog eens heeft bekeken en toen dus blijkbaar maar heeft besloten om ook een cadeautje terug te geven. Natuurlijk moeten we zelf onze kansen afmaken en ons in een positie brengen dat men vanuit Zeist geen invloed meer heeft op de uitslag. Maar dat betekend niet dat we de feiten niet mogen benoemen.
+3/-3

 
7 maanden geleden
Lul toch niet zo dom man. Die penalty van Twente was gewoon terecht.

Dat die handsregel van tegenwoordig nergens op slaat is een andere discussie, maar het verandert niets aan het feit dat hij terecht op de stip ging en je dus helemaal niet 'genaaid' wordt door Zeist
+4/-0

 
7 maanden geleden
Regel 12 – Overtredingen en onbehoorlijk gedrag
1. Directe vrije schop – hands
Nieuwe tekst en diagram
Voor het vaststellen van overtredingen m.b.t. hands, is de bovengrens van de arm in lijn met de
onderkant van de oksel.
Toelichting:
Om hands duidelijker te maken begint de arm bij de onderkant van de oksel, zoals getoond in het
diagram op pagina 21.
1. Directe vrije schop – hands
Gewijzigde tekst:
Het is een overtreding als een speler:
• de bal opzettelijk raakt met zijn hand of arm, zoals door het bewegen van de hand of arm richting
de bal
• scoort in het doel van de tegenstander rechtstreeks vanaf de hand of arm, zelfs als dit
onopzettelijk gebeurt; dit geldt ook voor de doelverdediger
• balbezit of controle over nadat de bal krijgt zijn hand of arm heeft geraakt of de hand of arm van
een ploeggenoot, zelfs als dit onopzettelijk gebeurt, en vervolgens direct daarop:
- scoort in het doel van de tegenpartij
- een scoringskans creëert
H
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik zie niet helemaal hoe PSV zwaar benadeeld is als beide ploegen een 'onterechte' pingel hebben gekregen?
Onterecht tussen aanhalingstekens, omdat die van Twente gewoon volgens de regels terecht gegeven is. Of dat een goede regel is is weer een andere vraag.
+2/-0

7 maanden geleden
Wat een fantastische supporters heeft PSV toch ook. Als ik de commentaren na deze wedstrijd lees, lijkt het alsof zeker de helft van de supporters die hier hun gal spuien, de wedstrijd niet heeft gezien.

PSV speelde misschien wel het beste uur voetbal van de afgelopen 3 jaar. Extreem dominant, volop kansen creërend. Ik vond het een genot om naar te kijken. Ik zie ook dat er na pak hem beet een uur een ander spelbeeld ontstaat, dat Twente langzaam kansjes krijgt, dat de krachten wegvloeien.

Daar is maar 1 oorzaak voor aan te wijzen en dat is dat we de wedstrijd veel sneller dood moeten maken. Onze spitsen zijn alle 3 uit vorm en hebben de grootste moeite elkaar te bedienen. Een groot PSV-spits zei ooit dat scoren net als ketchup is. Ik heb er vertrouwen in dat de goals vanzelf gaan komen.

En ja, we verliezen nu punten, ja we houden het maar een uur vol, maar geef de technische staf in godsnaam de tijd. Of worden we een soort NAC waar we elke 3 maanden de coach met pek en veren de laan uitsturen?

PSV speelt in een geheel nieuw systeem (vooral voorin staat het totaal anders), de selectie was laat rond (1 okt nog 3 nieuwe spelers), en vervolgens wordt de selectie overspoeld met Corona gevallen.

Daar komen dan nog even lekker 2 interlandperiodes bij waar de helft van de selectie op pad is. Hoeveel trainingen zou Schmidt met de hele selectie gehad hebben? Stuk of 8? Veel meer kan het niet zijn.

Roepen om van Bommel is overigens echt lachwekkend. Daar was het voetbal 4 maanden lang niet om aan te gluren en wonnen we geen wedstrijd. En de coach ons maar wijsmaken hoe goed ze wel niet speelden. Bizar dat iemand dat nog durft te opperen.....
+21/-2

 
 
7 maanden geleden
Amen, helemaal met je eens!! Je ziet wekelijks de stijgende lijn. Het is een illusie om te denken dat je na 7 jaar schijtbakkenvoetbal zonder enige lijn in het spel ineens 90 minuten lang goed voetbal kan spelen. Geef Roger de tijd en we gaan straks wekelijks genieten van PSV. Ik heb er alle vertrouwen in. Ook de achterstand op Ajax kunnen we nog goedmaken. Doelsaldo zal wat lastiger worden.....
+3/-0

 
7 maanden geleden
Wie zegt dat het allemaal PSV supporters zijn die hier reageren ?Iedereen mag op deze site reageren , ook trollen. Je hebt een voordeel , je mag het doen zonder mondkapje.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Juist, geen woord Chinees bij!
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Zeer teleurstellend, als er een bokaal 'in eigen voet schieten' zou bestaan, kunnen we deze nu al ophalen. Je speelt ruim een helft(beste wat ik gezien heb dit seizoen) een tegenstander met degelijk goed veldspel van de mat, maar verzuimt dat te belonen met kansen te benutten. Vervolgens ben je na één vervelende tegenslag(de penalty) de weg kwijt, met als gevolg dat je héél slordig gaat spelen. Waar Ron Jans het vandaan haalt te zeggen dat dit hun beste wedstrijd was dit seizoen, is me een raadsel, geloof niet dat Twente heeft bijgedragen aan hun eigen punt. Het is een mentale kwestie bij PSV en Schmidt zal dit drommelssnel moeten aanpakken.
+2/-0

7 maanden geleden
Mijn tip: alle dure aankopen weg. Elk jaar een kern van de beste spelers uit eigen jeugd aanvullen met een stuk of 7 goede huurlingen, een gymleraar erop zetten en gaan met de banaan. Dan eindig je wellicht ook ergens bij de eerste 5. Overigens, deze trainer ijkt op een of andere manier stress in de ploeg te brengen. Wat me vooral dwars zit is niet een gelijkspel tegen Twente, dat kan gebeuren, maar de wijze waarop de kansen in de eerste helft werden gemist: rusteloos, egoistisch en gebrek aan samenspel. Dat moet snel veranderen.
+2/-3

7 maanden geleden
Nee Roger... MOETEN beslissen.
+2/-0

7 maanden geleden
het eerste uur goed gespeeld daarna gigantisch terug gezakt!! en penalty missen kan altijd gebeuren maar hoe snel van boekel de penalty aan twente gaf dat was schandalig zeg!! dus als je de bal in het 16 meter tegen je hand krijgt is het een penalty dus zou ik zeggen probeer hem in het strafschopgebied omhoog te wippen en hopen dat iemand hem tegen zijn hand krijgt dan krijg je een penalty!! ik vind het echt een domme regel!! en wat ik niet snap is dat die mauro er in kwam, hij heeft niks goeds gedaan! maar over de scheidsrechters te spreken wat hebben die tegenwoordig een slecht niveau zeg!! daar zouden ze nog niet in de 5e of 6e klasse blij mee zijn!! maar javolgende wedstrijd beter alleen ze moeten niet meer zo jankerig elke keer die bal terug op de keeper en terug terug terug ik wordt daar simpel van!!
+2/-1

 
7 maanden geleden
Geef je nou de scheids te schuld van de wanprestatie van PSV? De penalty voor Twente was volgens de regels, helaas. Volkomen idiote regel, maar wel de regel. De penalty die wij kregen was daarentegen een belachelijke.
+3/-0

 
7 maanden geleden
ik weet niet of je kan lezen bever007 maar inderdaad dat schrijf ik! want ik weet ook wel dat het dat amsterdamse regeltje is wat alleen maar in de arena ( in voordeel van 020) of buiten amsterdam gebruikt mag worden om andere clubs te naaien!! maar zoals ik ook al schrijf dat ze een uur goed hebben gespeeld maar waarom ihattaren er in en die mauro?? brachten echt niks extra. DUS IK WEET NIET OF JE DE HELE WEDSTRIJD HEBT GEZIEN OF ALLEEN DE SAMENVATTINGvan 6 minuten!! maar twente die verdiende echt geen punt en werd dus alleen maar door de scheids geholpen!! die zal in de pauze wel een telefoontje vanuit zeis hebben gehad!! maar zoals jij zegt wanprestatie vind ik een beetje te makkelijk gezegd want als ze met 0-1 hadden gewonnen hadden ze volgens jou een puike partij gespeeld of niet??
+1/-0

 
7 maanden geleden
Nee, het was gewoon een kutwedstrijd. Ja, alles gezien. PSV heeft in de eerste helft goed gespeeld en had alle kans om de wedstrijd naar zich toe te rekken en op slot te gooien, maar het heeft het zichzelf moeilijk gemaakt.

De scheids de schuld geven is veel te gemakkelijk. Nogmaals, de penalty van PSV was er gewoon geen en de penalty van Twente wel. Je kunt het niet eens zijn met die nieuws handsregel, dat ben ik ook niet, maar de scheids heeft die regel toe te passen en dat deed hij. Als het andersom was geweest en PSV kreeg geen penalty waren we nu allemaal aan het schreeuwen dat de scheids een penalty had moeten geven.

Het is heel eenvoudig: PSV heeft het puntverlies volledig aan zichzelf te danken!
+3/-1

7 maanden geleden
Wordt trainen op afronden en samen spelen ,dacht dat dit een goed team was is niet te zien....
+2/-0

7 maanden geleden
Elke keer hetzelfde zever.verhaal. We hadden hier moeten winnen.....
Waarom doen jullie dit dan niet. Gewoon echt geen kwaliteit. Gewoon tevreden zijn met een plaats in de middenmoot. Meer zit er echt niet in met deze selectie.
+2/-0

7 maanden geleden
Gisteravond vlak voor tijd had ik mijn eerste korte reactie voor na afloop hier al in mijn hoofd: same old same old.

Stiekem was er toen nog de hoop dat er een positieve draai aan die woorden zou kunnen worden gegeven middels de exemplarische late treffer. Maar dat mocht helaas niet zo zijn.

Same old same old verwijst nu naar het saaie & voorspelbare voetbal van PSV inmiddels al ruim een decennium lang. De laatste jaren nog zonder succes ook.

Slaapverwekkend. Vervelend. Frustrerend. Kortom same old same old.

Ik las het hier al ergens: een beetje lastige uitwedstrijd betekent vrijwel zonder uitzondering averij. Volgende uitbeurt is tegen Heerenveen. Same old same old? Laten wij hopen van niet.
+1/-1

7 maanden geleden
Goede pot , niets mis mee . We hebben vandaag verloren van een wereld doelman. Zelf hebben we verzaakt het peil door te trekken naar de 2e helft. Donderdag het tij keren svp PSV.
+1/-0

7 maanden geleden
De eerste 55 min speel je goed,dominant en aantrekkelijk voetbal wat we de laatste jaren maar zelden hebben gezien.
Minpunt is dat je de voorsprong niet verder uitbouwt en na de gelijkmaker die altijd kan vallen worden ook de krachten minder en loop je als vanouds weer achter de feiten aan,hiermee moeten ze aan de slag om enerzijds effectiever te worden en anderzijds meer balans te brengen in het controleren en temporiseren vaan de wedstrijd.
Een ander niet geheel onbelangrijk facet van het spelletje is het tijdsbestek,in twee keer 45 min zul je juist moeten doseren in het druk zetten en temporiseren vanuit balbezit.
Ik vind het in ieder een boeiend proces,ook al omdat je als PSV zijnde moet winnen en om de titel moet spelen.
+1/-0