Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV begint tweeluik tegen Rangers met gelijkspel


Tijdstip
16 augustus 2022
Stadion
Ibrox Stadium
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
RTL 7


PSV begint tweeluik tegen Rangers met gelijkspel; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV begint tweeluik tegen Rangers met gelijkspel

PSV heeft dinsdag op Ibrox gelijk gespeeld tegen Rangers FC. Het heenduel in de voorronde van de Champions League eindigde in 2-2. Ibrahim Sangaré en Armando Obispo zorgden voor de doelpunten.

In een zeer sfeervol Ibrox was het PSV dat na enkele minuten al een enorme kans kreeg. Uit een voorzet van Joey Veerman had Luuk de Jong de bal voor het intikken. Zijn poging ging echter over het doel.

Wat volgde was een lange periode waarin beide ploegen afwachtend speelden en loerden op een fout van de tegenstander. Het duurde daarom ruim een half uur voordat er weer een kans kwam. Toen was het echter wel meteen raak.

Een hoekschop van Cody Gakpo werd door Jordan Teze goed terug gelegd en door Ibrahim Sangaré in het doel getikt. PSV kon echter niet lang van de voorsprong genieten. Érick Gutiérrez was zijn man kwijt en uit de daaropvolgende voorzet werd de 1-1 binnen geschoten. In de resterende minuten van de eerste helft gebeurde niets meer, zodat beide teams met een gelijke stand het rustsignaal in gingen.

Ook in de tweede helft was de eerste mogelijkheid weer voor PSV, maar de poging van Ismael Saibari ging net naast de verkeerde kant van de paal. Niet veel later schoot hij van net buiten de zestien over het doel. Zijn derde mogelijkheid was uiteindelijk de grootste kans, maar nu was het de doelman die zijn schot wist te keren.

PSV was na rust overduidelijk de betere ploeg, maar volledig uit het niets kwam de thuisploeg opeens op voorsprong. Walter Benítez verkeek zich volledig op een vrije trap van grote afstand en de 2-1 achterstand was een feit.

Ook nu duurde het niet lang voordat het weer gelijk werd. Opnieuw was Gakpo met een hoekschop belangrijk. Armando Obispo kopte schitterend de 2-2 binnen. Met al geel op zak werd hij vervolgens meteen gewisseld.

Na een geweldige steekbal kreeg PSV vrijwel direct weer een enorme kans. Philipp Max schoot echter tegen de keeper aan in plaats van af te geven op Luuk de Jong.

In de resterende minuten had PSV wel de controle, maar volgden er geen kansen meer. Met een 2-2 op zak heeft de ploeg van Ruud van Nistelrooij echter wel een uitstekende uitgangspositie voor de return van volgende week.


[video] Highlights Rangers FC - PSV


Luuk de Jong: 'We gaan met een goed resultaat naar Eindhoven'

In gesprek met RTL 7 gaf Luuk de Jong aan dat PSV gezien de wedstrijd wel blij kon zijn met een gelijkspel. "We kwamen 2-1 achter. Dan probeer je te vechten om er een gelijkspel uit te halen en met een goed resultaat naar Eindhoven terug te gaan", aldus De Jong. "De wedstrijd ging een beetje op en neer. Zij begonnen beter, daarna speelden zij weer beter. In de tweede helft begonnen wij weer goed, maar scoren ze uit die vrije trap. Het was toen wel een beetje zoeken naar die 2-2, maar gelukkig scoorde Obi en gaan we met een goed resultaat naar Eindhoven."

Zelf vocht de aanvaller veel fysieke duels uit met de verdedigers van de Rangers. "Maar dat weet je in de Champions League", zo gaf hij aan. "Ik heb genoeg wedstrijden gehad met stevige duels. Ik hou daarvan, dat is alleen maar leuk."

Volgens De Jong moet PSV zorgen dat de ploeg in de return tactisch goed staat. "Soms konden ze een man tussen de linies vrij vinden en van daaruit door voetballen of als wij naar binnen gingen, vonden zij de man aan de zijkant", zei hij daarover. "In de tweede helft zetten wij hoger druk en konden zij er moeilijker tussenuit voetballen. We moeten het goed gaan analyseren met elkaar. Als wij dan sterk zijn en ook goed aan de bal blijven, kunnen wij goed tegen hun voetballen."


Joey Veerman: 'Gezien de kansen die wij hebben gekregen hadden wij hier moeten winnen'

Joey Veerman kon in gesprek met RTL 7 niet leven met het gelijkspel. "Gezien de kansen die wij hebben gekregen hadden wij hier moeten winnen", aldus Veerman. "We nemen wel een goed resultaat mee, maar toch krijg je het gevoel alsof we het toch hadden kunnen beslissen."

De middenvelder is vol vertrouwen voor de return van volgende week. "Wij gaan ze pakken", zo gaf hij aan. "Als je kijkt naar de tweede helft, hadden wij ze onder druk en wisten ze totaal niet meer wat ze moesten doen. Daar moeten wij op voortborduren."

De sfeer op Ibrox had ook indruk gemaakt op Veerman. "Het deed een beetje pijn aan de oren als ze met z'n allen gingen schreeuwen. Dat was mooi om mee te maken", zei hij daarover. "Volgende week zullen we minimaal dezelfde sfeer gaan krijgen."


[video] Fans go crazy at Ibrox, post match talks with Obispo & Ramalho | Inside Rangers FC - PSV


Giovanni van Bronckhorst: '2-2 is voor beide partijen een terecht resultaat'

In gesprek met RTL 7 gaf Rangers FC-trainer Giovanni van Bronckhorst aan dat de 2-2 een terecht resultaat was. "Er was weinig verschil tussen beide teams", aldus Van Bronckhorst. "Volgende week wordt het een finale."

Rangers had aan het eind van de eerste helft de controle, maar raakte dat in de tweede helft kwijt. "Je zag dat PSV heel comfortabel aan de bal was. Dan moet je de juiste momenten pakken om druk te zetten", zo gaf hij aan. "Aan de bal konden wij de oplossingen niet vinden. Het was echt een mooie wedstrijd om te spelen. Natuurlijk hadden we willen winnen, maar nu nemen we een 2-2 uitslag mee naar Eindhoven. Dan moet het daar maar gebeuren."

Van Bronckhorst was het wel enigszins eens met de opmerking dat zijn ploeg goed was weggekomen. "Je weet dat je tegen een tegenstander speelt die zo veel kwaliteit heeft. Onze keeper heeft twee keer een geweldige redding gehad. Je weet dat die momenten er komen tegen een team als PSV", zei hij daarover. "Het was voor ons een heel moeilijke wedstrijd om te spelen. Dat zal volgende week niet anders zijn."


Ruud van Nistelrooij: 'In de tweede helft hebben we laten zien hoe goed we kunnen spelen'

Ruud van Nistelrooij vond niet dat het gelijkspel tegen Rangers voelde als een overwinning. "Nee, het voelt als een dik verdiend gelijkspel", aldus Van Nistelrooij in gesprek met RTL 7. "Het was een wedstrijd met twee gezichten. We begonnen goed met een kans voor Luuk. Daarna raakten we de grip kwijt. Na rust deden we het beter en waren we de gehele tweede helft de betere ploeg."

In de tweede helft kreeg PSV meer druk op de tegenstander. "Daardoor dwongen we hoger op het veld de fouten af en kwamen we vaker aan de bal", zo gaf hij aan. "In de veldbezetting hadden we ook een paar dingen veranderd, zodat we elkaar makkelijker konden vinden en tot kansen kwamen. Ik kan me drie momenten herinneren met Saibari, die een heel goede tweede helft speelde en de steekbal van Guti op Max. Uiteindelijk belonen we ons met een punt uit die corner, maar door die ongelukkige tegengoal is het maar een gelijkspel."

De trainer besloot in de wedstrijd maar één keer te wisselen. "Je wisselt alleen als er een reden is", zei hij daarover. "Armando liep achterin met een gele kaart en dat is altijd een risico. Verder was er voor mij geen reden om te wisselen."

Uiteindelijk gaat PSV wel met een goed gevoel weer naar Eindhoven. "In de tweede helft hebben we laten zien hoe goed we kunnen spelen", legde hij uit. "Dit was de beste helft van ons seizoen."


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Ibrahim Sangaré ('37)
Goal
1-1 Colak ('40)
Goal
2-1 Lawrence ('70)
Goal
2-2 Armando Obispo ('78)
Scheidsrechter
Orsato (Ita)
Toeschouwers
49.097 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Armando Obispo ('50)
Kaart
PSV: Luuk de Jong ('53)
Kaart
Rangers FC: Goldson ('57)
Kaart
PSV: Ismael Saibari ('68)

Opstelling PSV

Cody GakpoLuuk de JongIsmael Saibari


Érick GutiérrezJoey VeermanIbrahim Sangaré


Philipp MaxArmando ObispoAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'79 Jarrad Branthwaite voor Armando Obispo


Opstelling Rangers FC

KentColakLawrence


TillmanSandsLundstram


BarisicDavisGoldsonTavernier


McLaughlin

Wissels:

'71 Kamara voor Davis
'71 Wright voor Tillman


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-2 (1-1)
 7 2-2 (1-1)
 7 2-2 (1-1)
 7 2-2 (1-1)
 7 2-2 (1-1)
 5 2-2 (0-1)
 5 2-2 (1-0)
 4 1-1 (1-1)
 4 1-1 (1-1)
10  4 1-1 (1-1)
11  4 1-1 (1-1)
12  3 1-2 (1-1)
13  3 0-0 (0-0)
14  3 1-1 (0-0)
15  3 1-1 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.64. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Joey Veerman (50 -> 5,0)
2. Ibrahim Sangaré (45 -> 4,0)
3. Armando Obispo (43 -> 3,0)
4. Érick Gutiérrez (18 -> 2,0)
5. Jordan Teze (9 -> 1,0)
6. André Ramalho (4 -> 0,0)
7. Walter Benítez (3 -> 0,0)
7. Xavi Simons (3 -> 0,0)
7. Luuk de Jong (3 -> 0,0)
7. Ismael Saibari (3 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (2 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
12. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
12. Noni Madueke (0 -> 0,0)
12. Joël Drommel (0 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
12. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
12. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
12. Guus Til (0 -> 0,0)
12. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
12. Boy Waterman (0 -> 0,0)
12. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
12. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
12. Philipp Max (0 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
12. Sávio (0 -> 0,0)
12. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
12. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
12. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
12. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
12. Dennis Vos (0 -> 0,0)
12. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
12. Jenson Seelt (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Hopelijk komt alles weer samen en slepen we er een overwinning uit.
Het moet lekker zijn voor Luuk, hoge ballen.
+1/-0

Het zij Taaie rakkers waar je niet alleen met verfijnd voetbal van gaat winnen, dus mouwen oprollen hé.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Hoever niet mee lees ik elders; onbegrijpelijke huur dit, zeker als je bedenkt dat Sambo nu verhuurt is aan Sparta.

OT: kien spelen en met snelle smerige counter de zege behalen... moeten ze wel allemaal weer bovenop zitten en gaan voetballen; dus niet de duels opzoeken...

Zie er wel naar uit, eindelijk weer CL?!
+1/-1

 
1 jaar geleden
Sambo kan beter bij Sparta meters maken dan in jong PSV. Die verhuur is zo slecht nog niet. Hoever maar even afwachten. Het is ook positief dat we zoveel concurrentie hebben binnen het elftal.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ik hoop dat je gelijk hebt, maar ik heb die de huur van Hoever nooit begrepen. Als je weet dat je Mwene en Sambo hebt en je weet ook dat Teze en Mauro daar kunnen spelen vind ik dat geen logische huur.

Bovendien is het is geen ervaren speler zoals bv Arias wel was geweest... dat laatste is wellicht financieel een moeilijk verhaal?
+3/-1

 
1 jaar geleden
Je weet zaken nooit van tevoren. Zat bij Liverpool in de selectie en trainde met de beste van de wereld. Simons lijkt ook heel goed uit te pakken. Ik vind Teze geen rechtsback, Mwene vond ik ook niet geweldig, maar doet het wel goed de laatste tijd. Sambo is net terug van een blessure en heeft ook geen ervaring. Dus zo onlogisch is Hoever niet. Zeker als er goede afspraken zijn. Mauro kan ook op links en dat lijkt mij de betere keuze.
+3/-0

 
Laten we vooral inderdaad nu al een speler weer af gaan schrijven. In de huidige selectie zitten al meer dan genoeg spelers die bewezen hebben dat je ze niet te vroeg moer afschrijven. We zitten net drie weken in het seizoen. Waar gaat het over
+4/-0

 
1 jaar geleden
Het schijnt er tegenwoordig allemaal bij te horen. Til is ook al een miskoop, terwijl de discussie of Luuk nog iets toevoegt aan PSV ook al begonnen was. Het is niet meer serieus te nemen allemaal.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Het feit dat Simons openlijk toegeeft dat hij moeite met de Nederlandse taal had is natuurlijk ook weer niet goed. Wat een niveau op voetbal forums.
+4/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Je leest niet goed: ik schrijf hem niet af (dat doet onze trainer als je zo wil redeneren); ik vind het een onbegrijpelijke huur deal!
+2/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Apart dat je die conclusie al trekt als we net drie hele weken in het seizoen gehad hebben! Het duurt nog negen en halve maand voordat de laatste competitiewedstrijd op het programma staat, maar de conclusie is dus wel al dat het onbegrijpelijk is dat Hoever gehaald is :denk

Ook Van Nistelrooij schrijft hem helemaal niet af. Hoever zal in Glasgow niet gaan spelen. Dan heeft hij er veel meer aan om nu minuten te gaan maken in Dordrecht dan morgen op de bank te gaan zitten. Dat zal komend seizoen nog wel vaker gaan gebeuren met jonge spelers. Of wordt Bakayoko ook meteen afgeschreven door Van Nistelrooij als hij een keer met Jong PSV gaat meedoen?
+3/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Tuurlijk, lees dit ff:

https://www.ed.nl/psv/psv-is-ontevreden-over-de-sportieve-ontwikkeling-van-ki-jana-hoever-en-stuurt-hem-naar-de-beloften~abc81b53/link

Ik heb als reactie op remmie uitgelegd waarom ik de huur onbegrijpelijk vind, lezen graag!
+2/-2

 
Dus omdat hij nu een wedstrijd met Jong PSV gaat spelen en daarna weer aansluit bij de A-selectie is hij door Van Nistelrooij afgeschreven? :denk wtf
+3/-1

 
1 jaar geleden
Savio en Branthwaite hebben ook al met Jong PSV gespeeld. Ook onbegrijpelijke huurdeals die dus al zijn afgeschreven :ja
+1/-1

 
1 jaar geleden
RIS heeft het over afschrijven, ik niet!

Nogmaals ik begrijp zijn komst niet...
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het is wel degelijk opmerkelijk dat ie terug gezet wordt.

Hij was de enige die met chagrijnige kop rondliep na afloop van de stunt tegen Monaco. Roept al meteen vraagtekens op als je niet blij kan zijn met zo'n top teamresultaat, en je eigen situatie kennelijk belangrijker vindt.

Meneer dacht wellicht dat ie na die pot met Emmen recht had op een basisplek tegen Monaco, maar Mwene is gewoon goed. Dat ie vervolgens ook niet tegen GAE mocht spelen terwijl ie een week ervoor wel aardig meedeed, heeft dus ongetwijfeld ook te maken met zijn negatieve houding. En het valt ook niet te ontkennen dat ie dusver maar 1 goed potje gespeeld heeft versus een stuk of 5 slechte.
+4/-0

 
Hij is niet teruggezet, hij speelt gewoon een keer mee met Jong PSV en sluit daarna meteen weer aan bij de A-selectie. Dat zal dit seizoen nog wel vaker gaan gebeuren en dat geldt voor heel wat andere spelers uit de A-selectie dit seizoen. Oppegard, Bakayoko, Saibari, Savio, Brenthwaite gaan ongetwijfeld nog meerdere duels met Jong PSV spelen. Zijn ze dan ook meteen teruggezet?

Het is echt de wereld op z'n kop dat we nu al gaan beoordelen hoe iemand houding is op basis van hoe hij kijkt en dat schijnbaar ook als reden gaat aandragen waarom hij afgelopen weekend niet speelt. Vorig jaar hadden we Ramalho waarbij op basis van een foto werd geconcludeerd dat het een miskoop was, nu is Hoever uit de selectie gezet omdat hij niet blij keek. Ik kijk al uit naar wat we volgend jaar gaan krijgen.

Het valt niet te ontkennen dat de start van Hoever tot nu toe gewoon heel matig is. De onzin die vandaag echter wordt geschreven is echt te gek voor woorden.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ik denk toch echt dat je mis zit in deze. Het was de bedoeling dat ie weer tegen GAE zou spelen, want tegen Emmen was het voor het eerst een dikke voldoende. En dat Mwene gespaard zou worden na Monaco. Dat ie plots toch niet speelde was voor iedereen een verrassing, en nu dit plots dit bericht over dat men ontevreden is. Ik denk dat er meer speelt. Dat zul je alleen niet in de officiële versie van PSV lezen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Sluit ik me bij aan hoor. Het is opvallend dat ie niet meegaat en dat gebeurt niet voor niks denk ik. Kan iets met slecht trainen, houding oid te maken hebben. Moet ie even voelen en dan sterker terugkomen. Als (en ik zeg 'als', want het is allemaal gissen) het zo is, dan vind ik het goednvan de trainers dat ze een harde lijn hebben. Buiten dat, Mwene doet het weer prima. Blij dat ie terug is. Na Monaco en Go ahead graag vanavond weer zo'n passje terug op Veerman :)
+1/-0

1 jaar geleden
Gaat gewoon een moeilijke pot worden. Ik zie Rangers een beetje als Feyenoord. Die klappen er gelijk bovenop en willen ons vanaf minuut 1 overrompelen. Wij missen het voetballende vermogen om onder de druk uit te komen. De eerste 20 minuten overleven en misschien nog via een smerige counter scoren en het ziet er goed uit. Binnen een half uur 3-0 achter is ook niet ondenkelijk en dan kan je het vergeten. Gaat heel spannend worden. Met een gelijkspel of overwinning pakken we ze zeker in Eindhoven.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wat is een smerige counter? Je lijkt Hans Kraaij wel ... die noemt alles smerig, door z'n gebrek aan woordenschat en "hoog" IQ.

Ik vind een mooi uitgevoerde counter juist prachtig, en we hebben er in het verleden notabene veel succes mee gehad. Zelfs zo veel dat onze vrienden uit 020 er ziek van werden, en ons dat nog aanrekenen ... ;)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Volgens mij is het gewoon een term. Ik gebruik hem wel vaker. Betekent volgens mij dat je zwaar onder druk staat en via een counter tegen de verhouding in op voorsprong komt. Counters zijn vaak prachtig. De mooiste die ik me kan herinneren was Arias, De Jong, Jozefzoon, Depay, gevolgd door intense vreugde in blessuretijd. Jij mag het anders noemen hoor, geen probleem mee.
+1/-0

 
Mooie reactie Remmie01 ondanks je gelijkenissen met Hans K ;-)
+1/-0

1 jaar geleden
Hopelijk heeft Gakpo de goede mindset en is hij niet teveel met aanvallen bezig. De rechtsback van de Rangers, Tavernier, is elk seizoen bij zo'n 20 goals betrokken. Fenomenale speler. Blijft gaan. En dan is defensief gezien onze linkerkant toch wel een zorgenkindje met Max.
+1/-0

 
1 jaar geleden
We hebben zaterdag gezien hoe goed Gakpo kan verdedigen. Verloor toch kinderlijk eenvoudig dat kopduel waar de goal uit viel. Een Obispo of Boscagli zou dat kopduel niet verliezen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Van zijn 18 goals zijn er wel 12 uit penalties, dus dat vertekent het wat.
+1/-0

1 jaar geleden
Rangers is een bijzondere club. Ze zitten bij de beste 32 clubs van Europa (paradepaardje van Toon). In Europa presteren ze dus prima. En dat met een selectie die niet overloopt van kwaliteit. Totale marktwaarde wordt geschat op 130 miljoen (vergelijkbaar met Feyenoord), tegenover 200 miljoen voor PSV.

Bij de bookmakers zijn we favoriet. Niet voor morgen (daar is Rangers licht in het voordeel), maar wel overall. Het zal niet makkelijk worden. Maar dit is wel een grote kans om weer eens de Champions League groepsfase te halen en daar moeten we vol voor gaan.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Zo denk ik er ook over, vooral opletten voor die James Tavernier!

Volwassen en positioneel goed spelen dan moet het lukken imo... zie er naar uit!
+1/-2

1 jaar geleden
Guti basis is Glasgow. Zo sta je defensief wat sterker. Samen met Sangare Veerman en Til op t middenveld.
Cody en Luuk voorop.
Focus focus focus. Riemen vast want het gaat stormen op Ibrox. Een geniepige 0-1 zou wel lekker zijn.
Til en Saibari zullen wel basis zijn vermoed ik.
+2/-0

1 jaar geleden
Niet onderschatten, maar ook niet overschatten. De luchtmacht achterin goed instrueren want er gaat nog steeds veel door de lucht bij hun.

Zij kwamen goed weg tegen die Belgen met die handsbal in de 16 die ze in het zadel hielp, en daarna nog een keepersfout bij de 3-0. Uitslag was geflatteerd want zo veel creërden ze nou ook weer niet.

Als die 2 centraal achterin bij ons geen droom momentjes hebben, en als het spel aan de bal ook eens wat beter wordt vh hele team, zodat we makkelijker onder de druk uit voetballen, dan kun je ze best daar al pijn doen.

Ondanks de beloftevolle potentie van onze CV's, vind ik nog steeds dat we te vaak verrast worden achterin. Ze doen het goed voor hun leeftijd, maar ik zie elke wedstrijd wel een aantal momenten die dusver nog niet afgestraft worden door mazzel of goed keeperswerk, dat blijft niet goed gaan. Zeker straks niet in de CL.

Jezelf niet laten overrompelen en compact staan, en ze in hun aanvals enthousiasme kapot counteren zou ik doen. Want je krijgt altijd ruimte bij ploegen van dat eiland. En ondanks onze sterke luchtmacht voorin zou ik niet teveel daarop gokken want dat is vooral hun spel. Liever eerst met voetbal kapotspelen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Als er zoveel door de lucht gaat bij hun zie ik nog wel een rol voor Branthwaite weggelegd. Die viel prima in thuis tegen Monaco. Kopte een aantal voorzetten weg.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Die lange vuurtoren zie ik sowieso het liefst elke eredivisie wedstrijd, al is het als invaller. Je moet toch asap gaan peilen of ie het niveau aankan en straks bruikbaar is tegen sterkere tegenstanders. En wat ik dusver zag aan beelden smaakt naar meer.
+2/-0

1 jaar geleden
Het is best lastig om in deze fase van het seizoen al een vaste basis te benoemen. Ik geloof best dat er 22 man rondlopen die weten wat er gevraagd wordt. Dat is nog iets anders dan ingeslepen automatismen. Dat kost gewoon tijd. Ik vertrouw erop dat RvN en Fred tot de juiste basis komen die het morgenavond moet gaan doen. Het zal aan de bal in grotere delen van de wedstrijd beter moeten. Vooral niet teveel meegaan in hun duels op het middenveld, maar de snelheid op de flanken goed benutten. Als we daarnaast ook nog scherp zijn voor de goal op de momenten die er zeker gaan komen, dan zie ik het zonnig in.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik heb er zin in. Sinds Lissabon niet meer naar een uitwedstrijd geweest. Hopelijk morgen een beter resultaat.
+1/-0

1 jaar geleden
Omg, Markus Berg met een typische actie van m. Wat ben ik daar lang mee voor de gek gehouwe, dat ik blij was dat hij naar PSV kwam...
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Als een professionele club als PSV een miskoop begaat, dan mag jij er als fan ook best naast zitten. Rond die tijd hadden we inderdaad geen goede spits, op Reis na.
Gelukkig is Luuk weer terug, en in vorm.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja je hoopt altijd dat t goed uitpakt he. Maar dan blijkt een stapje hoger toch een hele stap.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Voor Marcus geldt dat wel redelijk extreem. Kon in zijn HSV-tijd weinig, maar daarbuiten meer dan 1 op 2.
+1/-0

1 jaar geleden
Die classic match vind ik wel een goeie om terug te zien in de voorbeschouwing. Valt me op dat het wedstrijden waren die ik nog bezocht. Those were the days.

Moet me nog van het hart, het is Rangers FC, en niet (meer) Glasgow Rangers (zoals Maddy ze structureel noemt).
+1/-0

1 jaar geleden
Het is te vaak voorgekomen dat een Nederlandse club het voor de zoveelste keer net niet weet te halen in Europa. Rangers zijn een team en ze spelen met een groot hart. Hun stadion is met de fanatieke fans de 12e man. Ik vraag me af of PSV in staat is dat te overleven. Qua kwaliteiten van spelers zeg ik ja maar een wedstrijd winnen hangt van zoveel meer af. Dit tweeluik winnen tilt PSV echt omhoog. Niet winnen is een grote teleurstelling...
+1/-0

1 jaar geleden
Moeilijk, moeilijk.
Geen idee wat te verwachten vanavond.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik hoop natuurlijk op een stuntje maar mijn gevoel zegt dat we worden weggeblazen. Wij zijn nog geen enkele wedstrijd scherp begonnen, en dan sta je hier na een kwartier met 2-0 achter.

maar wie weet....
+1/-0

1 jaar geleden
Prima opstelling!
Laat het maar beginnen
+1/-0

1 jaar geleden
Ik vond Mwene toch wel goed spelen de laatste tijd en Ramalho niet genoeg "geil voor de 0", maar verder prima speler en Ruud zal er wel over nagedacht hebben.
+1/-0

1 jaar geleden
Valt me helemaal niet tegen tot nu toe.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Mij ook niet. Hier en daar wat slordig.
Vind de verwachte ‘storm’ van Rangers wel meevallen.
+1/-0

1 jaar geleden
Rangers zet nu druk op Max, en dat blijkt een goede keuze. Man wat speelt die matig
+1/-0

1 jaar geleden
Hoppa!!! Sangareeee!!!

Scherp blijven en afmaken.
Geen domme vrije trap rand 16 en te veel corners weggeven aub!
+1/-0

1 jaar geleden
Verdomme, weer dat happen van Max. Mooie goal, maar deze had voorkomen kunnen worden
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vond het domme balverlies van Ramalho irritanter. Daarmee begint het
+1/-0

 
1 jaar geleden
Bijna al het gevaar komt bij PSV vanaf de kant van Max, en dat is niey voor het eerst……
+1/-0

 
1 jaar geleden
Precies zonder druk zo weggegeven.
Max ook slecht zoalscgewoonlijk en Saibari ook ondermaats..
Mwene voor max Simons voor saibari hoop ik
+1/-0

 
1 jaar geleden
Guti stond ook te slapen, en verdedigd dan te ver van de man!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Waar was Gakpo? De problemen van Max verdedigend gezien hebben grotendeels te maken met het niet terug verdedigen of te laat door Gakpo. Krijgen ze een overtal en zijn meerdere spelers gezien o.a. Max
+1/-0

1 jaar geleden
Saibari eruit voor Simons, of werkt dat niet?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Krijgt wel paar goede kansen nu..
Maar dacht in de rust hetzelfde
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een stel mieten bij Rangers. Bij Schotland denk je niet meteen aan een stel ballerina's dat meer op de grond ligt dan rechtop staat. En dan dat gejank bij Teze en bij De Jong, terwijl ze de bal niet eens raakten. Jammer dat de scheids er grotendeels in mee gaat.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vind het eigenlijk wel een prima scheids🤔
+2/-0

 
1 jaar geleden
Misschien maakt PSV ook wel gewoon veel overtredingen :D
+2/-0

 
1 jaar geleden
Sorry?
Thuisfluiter fluit echt voor alles in Rangers voordeel
+1/-1

1 jaar geleden
Het is voetballend gewoon te zwak om druk van Rangers te voorkomen. Te slordig en dan gaan die gasten er in geloven. Iets meer rust in het spel en wat minder slordig en het kan een mooie uitgangspositie worden. Ga je zo door ga je gewoon verliezen van deze enthousiaste, maar matige tegenstander.
+2/-0

1 jaar geleden
Jammer dat het weer te veel gevraagd is om de voorsprong mee de rust in te nemen.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een dramatisch slecht PSV zeg. Geen idee wat ze met een bal moeten doen en dan sta je zelfs tegen een matig Rangers vol onder druk. Dan kom je 7 minuten voor rust met een klutsgoal zowaar op voorsprong en kan jij die nog niet eens vasthouden tot de rust. Als je zo blijft spelen, en ik vrees dat dit ons niveau is, ga je het niet redden. Inmiddels de 40e overtreding ofzo..pffff. Hopen dat ie nog een keer goed valt of in ieder geval een gelijkspel. Verwacht het niet.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja echt schandalig dat we uit bij de EL finalist niet 45 minuten de bovenliggende partij zijn. #ruudout 😱
+7/-1

 
1 jaar geleden
Maakt me niet uit tegen wie. Moet je kijken hoeveel vrije ballen er zinloos over de zijlijn vliegen. Voetballend speel je helemaal niks klaar de eerste helft dat is zorgelijk. Zelfs tegen city of Liverpool is zo slordig spelen niet acceptabel. Tweede helft gelukkig wat herstel.
+3/-0

1 jaar geleden
PSV en Rangers vind ik beiden voetballend matig. PSV kan en moet beter spelen. Met name van Gakpo verwacht ik dat hij opstaat in dit soort wedstrijden.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Obispo loopt de slippertjes van Ramalho maar te corrigeren maar heeft al wel geel. Ik zou die nieuwe Engelsman erin brengen ook al speelt Obispo goed. Die gele kaart zit me niet lekker

Vervolgens zo’n klotebal van Obispo 😲

Jezus! En die leidt nog tot zo’n k goal ook nog
+1/-0

1 jaar geleden
Godver de godver, een half uur lang de baas en dan zo'n kutpass en een kutblunder en hoppa. Ben benieuwd of ze dit kunnen terugpakken.
+1/-0

1 jaar geleden
Als je vanavond van dit bij elkaar geraspte zooitje niet kan winnen heb je ook niet veel in de CL te zoeken ben ik bang.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ben bang dat de supporters van de Rangers precies hetzelfde zullen zeggen
+2/-1

 
1 jaar geleden
Inderdaad. Rangers was veel beter. We mogen onze handen dichtknijpen met dit gelijkspel....
+1/-1

 
1 jaar geleden
Wat nou veel beter??
Wij hebben bijna de hele 2e helft gecontroleerd … goede kansen gehad (ook in de 1e helft) en zij hebben het geluk dat onze keeper een foutje maakt!

Waarom is iedereen toch zo negatief? Je kunt niet 90 minuten werelds spelen zo in het begin v/h seizoen!
+3/-0

 
1 jaar geleden
Het is cynisch bedoeld.... misschien was je dat ontgaan.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Oooh gelukkig … ik wilde al vragen of je stront in je ogen had … :)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Niet in CL en ook niks in de EL. Maar 35 miljoen om 6 potjes te verliezen is ook niet verkeerd. Volgende week afmaken.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Zo is het inderdaad! Monaco, Rangers, Benfica, Ajax, allemaal kansloos om CL te winnen, net als de meeste deelnemers elk jaar. En met een zwakke broeder in de poule krijg je nog een leuk extraatje.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Euh, de zwakker broeder zijn wij. Wij zitten netjes in pot 4. Als je net zoveel pech hebt als de vorige keer met Inter, Tottenham en Barcelona ga je echt niets klaar spelen. Maar inderdaad, misschien hebben we mazzel. Eerst die Cl maar eens halen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ongelofelijk..zoveel beter en dan dit!
Beloon jezelf toch eens…man man.
Gakpo weer slecht!
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Max, Ramalho en Obispo zijn nooit 100% betrouwbaar helaas.

Uhm dat doet die dan weer wel goed.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik was al bang dat het balletje van Max over de zijlijn een breekpunt in de wedstrijd zou worden. Het ging eindelijk lekker.
+1/-0

1 jaar geleden
Persoonlijke fouten en zelf kansjes missen. Rangers is ook matig, zo onnodig maar het kan nog steeds.
+1/-0

1 jaar geleden
Van dit team hoef je echt niet te verliezen over 2 wedstrijden hoor.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat niet maar het aantal tegengoals is wel zorgelijk hoor.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Alle wedstrijden tot nu toe inderdaad minimaal een tegendoelpunt.... dat is inderdaad niet geruststellend.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En te weinig lijn in het spel van PSV. Alleen de tweede helft was OK.

Er wordt door PSV naar mijn idee te weinig in 1 speelstijl getraind, dat moet in die Amsterdammers helaas nageven, die lijken vaak veel meer routines in hun spel gebouwd te hebben. Dat is al jaren zo omdat ze vasthouden aan een bepaalde speelstijl bij zowel de beloften als het eerste.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Absoluut. Tweede helft vorig seizoen zat het pressing-spel er heel goed in, iets wat elke grote ploeg normaal vindt om te doen. Lijkt erop dat met deze technische staf dit compleet overboord gegooid is, niet gedeeltelijk, maar helemaal. Dan ga je in CL-wedstrijden er dik af.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Inzake je opmerking over het overboord gooien: bij nader inzien is het ongelooflijk dat, naar nu blijkt, voorbijganger Roger Schmidt een zodanig mandaat heeft gehad. Gerbrands, de Jong en de RVC leken gekozen te hebben voor de lijn Schmidt. Yeah right. Onbegrijpelijk dat journalisten dit niet ter sprake stellen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wat een onzin praat je. Dat zou nl. betekenen dat de huidige staf ook zo'n mandaat zou krijgen nu zij het weer anders doen, zucht! Ik vind het verschil tussen de speelstijl van Schmidt en nu erg groot, tenzij de pressing terug komt in het spel, iets wat absoluut vereist is wil je in Europa iets betekenen.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een onzin praat je? Je zegt zelf toch dat het hele pressing gebeuren overboord is gegooid en dat er weinig van de speelstijl van Schmidt over lijkt? Werd er destijds niet bewust voor Schmidt (en zijn visie) gekozen? Mocht er nu structureel van deze visie afgeweken worden dan blijkt (achteraf) toch dat ook Roger gewoon een voorbijganger was? Zeer benieuwd naar je uitleg. Inzake de huidige staf en wel/ geen mandaat: je ziet dat er mbt aankopen/ huren van spelers een totaal andere lijn lijkt te zijn gekozen door PSV. Wat ik nu zie kan me veel meer bekoren.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Waarom wisselt onze Ruud weer niet? Frisse krachten helpen altijd, zeker een Simons of Bayakoko. We hebben echt altijd trainers die pas wisselen in de 78e minuut of geen nieuwe impuls in het team brengen… Snap daar zo weinig van
+4/-1

 
1 jaar geleden
Precies mijn gedachte, zwakste optreden van Ruud naar mijn mening.
Resultaat 2-2 opzich prima, dit moet thuis toch makkelijk te doen zijn.
Dan graag zonder Max, die kan er helemaal niks van.
En ff naar de keeperstrainer kijken, dacht dat we een goede doelman hadden? Gaat hij ineens Drommel nadoen
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ja, vond ik ook. Rangers leek er best doorheen te zitten, dus waarom dan niet wat snelheid erin??
+3/-0

 
1 jaar geleden
Snap ik ook niks van. Het hield voetballende niet over, en Saibari zat er allang doorheen. Als je dan Bakayoko en Simons heb zitten, moet je eigenlijk wel iets durven proberen om het om te buigen. Beetje angstig gecoacht ala Schmidt dit keer. Guti had bv op die ene geniale pass na weinig inbreng, daar had je ook bv in minuut 60 meer voetbal en gevaar met Xavi kunnen inzetten. Defensief had Sangare het toch wel in de smiezen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Precies die wissels wilde ik dus ook zien. Enige wat ik me kan bedenken is dat Ruud op safe wilde spelen en het middenveld an sich prima stond richting het einde. Maar dan nog weten we dat Simons dingen kan forceren met z’n dribbel, vindt het ook een beetje laf.

Saibari was aardig op, dus geen excuus daar om hem niet te wisselen voor Bayakoko..
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tja, zou toch moeten lukken hè?!
Thuis waarschijnlijk wat meer vertrouwen bij de spelers … en dan geen foutje (hopelijk) van Benitez …

Ik vond eigenlijk over het algemeen Rangers ook niet zo goed …
+1/-0

1 jaar geleden
Tja wat zullen we er van zeggen... Gakpo toont vormbehoud? Max was vandaag bijzonder slecht en daarnaast nog ongelukkig ook, geen goede combinatie. Teze, Veerman, Sangaré, Gutiérrez erg goed. Blij dat Sangare bijgetekend heeft. Volgende week in eigen huis mag dit geen probleem zijn.
+2/-0

1 jaar geleden
Had veel meer in gezeten vandaag. Eerste helft matig maar PSV kan zoals vooraf voorspeld gewoon veel beter voetballen dan deze Schotten en gaat er thuis zeker 3 of 4 maken. Volgende week vol gas. Dan blazen we die ambiance van Ibrox weg. Nú al ongelooflijk zin in!

MotM Obispo!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Vond Ibrox een beetje tegenvallen..
+6/-0

 
1 jaar geleden
Eens! Het was niet zo dat die even de rug rechtten en de ploeg naar een 3-2 schreeuwden. Dat moeten wij volgende week woensdag beter kunnen doen met z’n allen!
+2/-0

1 jaar geleden
Saibari was de 2e heft een stuk beter, had wel moeten scoren. De verdediging zal echt stabieler moeten worden willen we iets bereiken.,twintig goals voor en elf tegen in 5 wedstrijden. Tis nooit saai in ieder geval.
+3/-0

1 jaar geleden
Bij vlagen de controle en bovenliggende partij maar dan toch een stommiteit of gebrek aan focus en lopen ze weer achter de feiten aan.
Rangers voetballend matig dus die moet je met eigen spel verslaan,hopelijk maken ze het in Eindhoven af.
+2/-0

1 jaar geleden
Uiteindelijk een goed resultaat waar veel vooraf wel voor zouden tekenen. Spel van PSV ondermaats, maar Rangers viel ook tegen. Dieptepunt was toch wel die amateuristische pass die de 2-1 inleidt. Die pass was erger dan de blunder van Benitez. Gelukkig kopt hij zelf de 2-2 tegen de touwen. Het mag volgende week geen probleem zijn.
+3/-0

1 jaar geleden
Te gek voor woorden dat je hier niet wint doordat je onder je niveau speelt. Rangers speelt hotseknotsen-voetbal, die doordat PSV vooral de 1e helft dramatisch slecht pressing speelde, eenvoudig elke keer de bal aan konden nemen. Met een beetje pressing, is Rangers volgende week een figurant. Maar laat dat eerst maar eens zien dan. Ruud zal een hartig woordje moeten spreken deze week.
+7/-1

 
1 jaar geleden
Geen woord aan gelogen, ik snap nog steeds niet dat dat team een Europese finale kon halen. Maar zo ken ik er nog één. Lol. In de knock-outfase van de EL verloren zij op BVB uit na alles. Dus vandaag zijn wij absoluut de morele winnaar.
+5/-0

1 jaar geleden
Deze moeten we kunnen hebben volgende week. Met de intensiteit van de wedstrijd tegen Monaco moet dat lukken.
Slippertje van Benitez kun je weg strepen tegen een eerdere redding waar hij goal voorkomt. Kan een keer gebeuren. Ik zie nog steeds een vertrouwen en rust uitstralende keeper. Exact wat we vorig seizoen misten.
Rangers is echt geen superploeg.
Maar een gelijkspel in Ibrox doen niet veel ploegen je na dus al met al tevreden.
+1/-0

1 jaar geleden
Volgens de BBC Gakpo man of the match, het moet niet gekker worden. Heb ik als enige naar een andere natch gekeken?

Ps. Weet iemand waarom Simons geen speeltijd krijgt in de CL? Lijkt me juist een speler die aanvallend iets kan forceren, zeker in een slotfase.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik hoor niemand hier eigenlijk over die slaande beweging van Cola’s? Zal de beelden nog moeten terugkijken maar hoe hij daarmee weg kwam is voor mij een raadsel…
+7/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad. Zou bijna denken dat er een Nederlandse VAR zat ;)
+3/-0

 
1 jaar geleden
We zijn het inmiddels gewend... helaas. Ook gewoon geen VAR check :/.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Volgens mij mochten wij niet klagen bij de handsbal(?) van Teze in de zestien.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat was wel gewoon beoordeeld en terecht geen hands gegeven. Zoals de scheidsrechter uitlegde aan Gio was het hoog op de arm en van dichtbij.

Ondanks dat Teze wel heel dom naar die lange bal gaat met twee armen omhoog, doet hij zijn armen omlaag voordat hij de bal raakt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zoals het uiteindelijk is beoordeeld had ik het zelf denk ik ook gedaan,maar ik vond dan in tegenstelling tot sommige mede-forummers dat de scheids uitstekend floot.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het beklag gaat dan ook niet om de scheidsrechter hier, maar specifiek op het moment dat Ramalho gewoon een klap op zijn hoofd krijgt, wat duidelijk in beeld was.
Als ik het goed begrijp is dat dus gewoon normaal gedrag en geen reden tot rode kaart volgens baraka3 en jou? Wanneer zou een rode kaart check dan wel terecht zijn in het geval dat de bal niet in de buurt is? Of is slaan sowieso nooit rood waard?

De scheidsrechter zelf floot erg op appèl en onze spelers moeten daar wat slimmer mee omgaan.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nee dat was zeker een Var-moment,maar door reacties boven ons(jerommeke bv)wordt er gesuggereerd dat hij specifiek tegen ons floot.
Het Ramalho moment heb je helemaal gelijk en misschien neemt hij beide var-momenten in zijn beoordeling mee en streept ze tegenover elkaar weg.
+1/-0

 
Die VAR check zal er ongetwijfeld wel geweest zijn. Het spel hoefde daarvoor alleen niet stil gelegd te worden omdat het vanwege de blessurebehandeling sowieso al stil lag. Over het algemeen zie je in dat soort situaties dan op tv ook geen melding verschijnen dat er een VAR check is, terwijl er voldoende voorbeelden zijn dat de scheidsrechter vervolgens wel naar de zijkant werd geroepen voor een (vermeende) rode kaart.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja,naar alle waarschijnlijkheid krijgen wij dat niet eens mee.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het was niet hard genoeg he, dat schijnt een regel te zijn tegenwoordig. Slaan is ok, zolang iemand maar niet bloed of zo. Vaag allemaal.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Speel je gelijk. Had Luuk ook best een tweede gele kaart kunnen krijgen met zijn continu gezeur en overtredingen. ZIjn er hier nog steeds mensen die weer naar de scheidsrechter gaan wijzen en hoe wij altijd wel niet benadeeld worden. Met zulke comments komen we er nooit vanaf dat we als Calimiros gezien worden
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ja,er zitten best veel piepkuikens onder onze aanhang,baal ik ook wel eens van.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Daar komen we toch nooit van af. Zelfs met die bal tegen Ajax, die via het reclamebord weer het veld in stuitert en 1-2 opleverde, mag je niet mopperen en valt dat trieste woord als eerste.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Niet overdrijven, het kan heel goed dat het puntje van het ventieltje door een kleine productiefout net iets uitstak en daardoor nog net 0,02mm boven de lijn was. Dat is onmogelijk te zien op de beelden en dan heb je geen andere keuze dan hem maar in te geven. De regel is 100% zeker en dit was maar 99,99999999999%,op basis van een vage theorie.
+2/-0

 
 
1 jaar geleden
Bij het zien van de beelden wist ik zeker dat hij rood zou gaan trekken. Dat was ook voor de return belangrijk geweest want dan hadden zij hun spits gemist. Echt totaal onbegrijpelijk dat de VAR niet ingreep. Een even grote blunder als die van onze keeper!
+2/-1

 
1 jaar geleden
Hier zit een Maas in de spelregels. Het vreemde is dat als je in een duel per ongeluk iemand raakt, je geel krijgt en bij een bewuste klap dus niets. Natrappen en slaande beweging (zelfs als deze mis is) zonder bal in de buurt zou altijd rood moeten zijn naar mijn mening. De scheidsrechter floot overigens een uitstekende wedstrijd, wij maakte gewoon enorm veel onhandige overtredingen, omdat we vooral de eerste helft totaal niet in de wedstrijd zaten.
+1/-0

1 jaar geleden
Het zou natuurlijk geweldig zijn als je elke Europese uitwedstrijd overtuigend zou winnen. Dat is niet realistisch. Al met al een resultaat behaald waar velen vooraf op gehoopt hadden. Je hebt dit soort wedstrijden nodig om individueel en als team ‘hard’ te worden. Zoveel hebben we vanavond niet weggegeven. Grote delen hebben we Rangers het voetballen onmogelijk gemaakt. Zelf kansen gecreëerd. Met iets meer scherpte (Saibari 2x, Max) win je hier met 2-4. Ik snap Ruud wel dat hij op het laatst geen aanvallende wissels heeft gebracht. Er staat teveel op het spel en 2-2 is ook een prima resultaat. Volgende week thuis afmaken. Liefst in de reguliere tijd.
+4/-0

1 jaar geleden
Ik vraag me af of de reacties wel altijd realistisch zijn.
Of mijn lat is naar beneden gegaan de laatste jaren, dat kan ook.

Ik zie een halfvol glas.
Een paar voorbeelden;
Benitez. Maakt een gruwelijke fout. Maar misschien is door dat soort fouten wel dat hij transfervrij naar ons is gekomen, ipv dat een grote(re) club hem oppikt. Ik zie een rustige, doorgaans betrouwbare keeper, die met wedstrijden nog beter zal worden.

Obispo, ik zie hem met de wedstrijd beter worden. Vorige week "red hij mede de meubelen" met zijn ingreep vlak voor tijd. En vandaag een keurige goal. Die jongen speelt met steeds meer vertrouwen, dus dat is mooi.

Dat zijn 2 voorbeelden.
Idem Saibari. Tweede helft veel beter als de eerste. Dat zegt mij ook dat het terecht is dat Ruud niet wisselde. Omdat het elftal de 2e helft veel beter was. Dus goed gedaan.

Tuurlijk was Rangers niet van niveau Madrid.
Maar de laatste jaren ging het bij ons steevast mis tegen dit soort tegenstanders.
En wat mij betreft staan we, met onze heksenketel voor de boeg gewoon op matchpoint om de CL in te gaan.

Knallen volgende week.
Voor nu, proost en welterusten.
+14/-0

1 jaar geleden
Tevreden met het resultaat maar er had misschien meer ingezeten.Dit is een team in opbouw en als Ruud de fouten eruit kan krijgen dan wacht een mooi seizoen.Eerste helft was matig maar de 2e helft was PSV toch echt het betere team.Knap terug gekomen na het cadeautje van Benitez.Was geen goede wedstrijd maar wel spannend.Ik verwacht in Eindhoven volgende week geen problemen en dan kan de goudpot worden geopend.Daar draait heel die CL toch om.
+3/-0

1 jaar geleden
Tevreden met het resultaat. Had vooraf getekend voor een gelijkspel.

Maar wat mij opvalt: ik lees hier allerlei reacties dat we het volgende week wel even afmaken. Als we met die instelling erin gaan gaat het geheid mis. Rangers heeft in februari nog uit bij Dortmund gewonnen en in april uit bij Celtic. Het is gewoon alle hands aan dek volgende week. Al heb ik wel het vertrouwen dat het met het publiek erachter en 8 dagen rust zou moeten lukken.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Heel flauw, maar je schrijft: alle hens aan dek. Maar bij nader inzien is "hands" hier zo gek nog niet. "Alle hens aan dek" is een oude zeemansuitdrukking uit de tijd van de Zilvervloot (of zo) en het komt uit het Engels: "all hands on deck". De voetbalterm "hands" (Handspiel) komt natuurlijk ook van het Engelse woord "hands", maar dat woord is pas rond 1900 in het Nederlands binnengewandeld, toen we overal "football clubs" gingen oprichten en Engelse trainers aanstelden.
Dat kan in een taal. Dat je twee keer hetzelfde ding leent en niet teruggeeft.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Van dit soort toelichtingen kan ik echt genieten. Merci :-)
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Haha oeps. Ik was denk ik nog niet helemaal wakker. Bedankt voor de correctie en uitgebreide uitleg. Kan het wel waarderen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik vond de scheidsrechter gisteren ook prima fluiten. Terecht geen penalty na die bal tegen de arm van Teze. En voor dat tikje tegen Ramalho had ook geen rood getrokken hoeven worden. Had de scheids het gezien, dan had hij voor een overtreding gefloten en misschien geel gegeven. Meer was hier echt niet nodig.

PSV speelde gisteren een redelijke pot. De fase tussen minuut 20 en 30 was de minste fase. Vanuit het niets stonden we opeens compleet onder druk. Hoe kan het dat Rangers toen steeds de mensen tussen de linies wist vrij te spelen? Deden zij iets anders? Was het de concentratie aan onze kant? Wij kwamen wat gelukkig aan onze goals, al was die 2e corner natuurlijk fantastisch ingekopt. Zij kwamen nog gelukkiger aan hun 2e goal, maar de gelijkmaker was een mooie aanval uit het boekje. Toch zag Guti er verdedigend niet helemaal goed uit, die liet Tavernier gewoon uit zijn rug weglopen.

Helaas is PSV nog niet zover dat ze in staat zijn om de "controle" die we in grote delen van de wedstrijd hadden, om te zetten in echte druk op het doel. We krijgen te weinig kansen. Daarom was een overwinning gisteren ook niet echt verdiend geweest. Gakpo en De Jong waren gisteren niet excellent, en Saibari is een jeugdspeler waar we nog niet te hoge verwachtingen van mogen hebben. De blessure van Madueke komt echt op een ongelegen moment.

Voor volgende week hebben we een goede kans om de CL te bereiken. Als wij ons niveau halen, dan denk ik dat we opnieuw de bovenliggende ploeg zullen zijn. Dat betekent niet dat we "wel eventjes" gaan winnen. Nee, dit wordt echt een finale, een wedstrijd om heel veel knaken, waar elk foutje dodelijk kan zijn en waar nieuwe helden geboren worden. Dit zijn de wedstrijden waar je het als speler voor doet.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Mooi geschreven Bas,je hebt het ook over de fout van Gutierrez(eens) maar hoe sta jij erin om twee verdedigende middenvelders op te stellen of zoals Ruud het eerder deed?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk dat het per wedstrijd bekeken moet worden welke kwaliteiten het zwaarst wegen. Een Til doet minder mee aan het spel, maar komt vaker in de 16. Simons wil graag de bal hebben en denkt in principe aanvallend. Veerman ook, al is die iets minder van de dribbel. En Guti denkt meer vanuit de controle, is meer de passer dan de loper en vult de gaten op die er vallen.

Gisteren vond ik de keuze voor routine, met Guti en Ramalho, goed te verdedigen. Deze jongens laten zich niet gek maken..

Volgende week verwacht ik dezelfde opstelling. Het jeugdig enthousiasme van Simons en Bakayoko is leuk, maar de onervarenheid is een te groot risico in dit soort wedstrijden waar een foutje kan zorgen voor 25 miljoen minder inkomsten. Wat dat betreft oogt Saibari bijvoorbeeld ook volwassener dan Bakayoko. Terwijl Bakayoko misschien wel de betere actie heeft van de twee.
+1/-0

 
Maar vaak zijn het dus juist de ervaren krachten die de fouten maken, wie waren dat bij de tegendoelpunten?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Oneens, onsportief gedraag is onsportief gedrag. En het feit dat hij wel de var laat kijken op aangeven van het publiek en appelleren van de tegenstander (even wachten bij het ingooien), terwijl hij zelf zag dat de bal bij De Jong tegen de buik aankwam... Dan is het raar dat je de VAR niet vraagt om even te kijken naar dat moment, want er is geen moment geweest dat er stond "VAR is checking for a potential red card"... Dus prima dat een var constateert dat het te licht was, hoewel ik het gewoon zuiver onsportief gedrag vind, maar check het minimaal...
+1/-0

 
Het is de VAR die zelf aangeeft dat er iets nagekeken moet worden, niet de scheidsrechter die aangeeft dat de VAR iets moet nakijken.

Het feit dat er bij die klap op Ramalho (of hoe je het wil omschrijven) geen VAR-check in beeld stond, wil niet zeggen dat de VAR het niet heeft nagekeken. Het spel hoefde nu namelijk niet stil gelegd te worden voor een check omdat het door de blessurebehandeling sowieso al stil lag. Er zijn tal van voorbeelden waarbij de scheidsrechter naar de zijkant werd geroepen (soms zelfs al terwijl het spel nog liep) zonder dat er in beeld stond dat er een VAR check was. Doorgaans komt die melding alleen op moment als de arbitrage het spel stil legt zodat voor iedereen duidelijk is waarom er niet doorgespeeld kan worden.

Net zoals iedere gegeven rode kaart, iedere gegeven penalty en ook ieder doelpunt standaard door de VAR wordt nagekeken zonder dat er een melding in beeld verschijnt dat er een VAR check is.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het is pure speculatie dat jij zegt dat de VAR checkt op basis van appelleren of geluid van het publiek. Het lijkt mij logisch dat dit soort situaties door een VAR gecheckt worden. Het is onoverzichtelijk en better safe than sorry.

Natuurlijk was dat tikje van Colak onnodig en onsportief. Maar ik vond het geen rode kaart. Roepen dat we daar genaaid zijn, vind ik een beetje een zwaktebod.
+1/-0

1 jaar geleden
Jammer dat PSV het niet heeft afgemaakt. Voldoende kansen gehad (meer dan GR) Helaas een blunder van Benitez. 1-3 was zeer reëel geweest. PSV was gewoon beter. Ik denk nu terug aan de tweeluik met Monaco. Monaco was over 2 wedstrijden de betere ploeg maar liggen er gelukkig uit Hoop niet dat PSV over 2 wedstrijden de betere ploeg is en dan ook uitligt. Ben wel optimistisch maar het is zeker geen gelopen race zoals sommigen beweren.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Nette cijfers van de Britse pers!

https://www.skysports.com/football/rangers-vs-psv-eindhoven/report/476802link

Vooral die 9 van Sangare!

Alleen Benitez vind ik persoonlijk geflatteerd, maar goed... totaal zonder subs is hoger dan Glasgow...
+1/-0

1 jaar geleden
PSV moet de Rangers niet onderschatten maar zeker ook niet overschatten.Die Schotten hebben uit met 2-0 van Union verloren.In de 2e helft gaf PSV hoger druk waardoor de Rangers niet meer aan voetballen toekwamen.Het gevaar kwam als ze op het middenveld ballen onderschepte en meteen druk zetten.Rangers speelt zowel thuis als uit hetzelfde spelletje met als grootste gevaar die opkomende Tavernier.Voor de rest is het veel van hetzelfde.Vergeleken met Monaco zijn de Rangers duidelijk minder.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hij heeft een schorsing aan zijn broek...
+1/-0

1 jaar geleden
Hopelijk pakken we de rangers in Eindhoven. Het moet kunnen. Met een goede wedstrijd, met veel steun van het publiek en wat geluk bereiken we de Champions League ten koste van de rangers.
+1/-0

@PVH25 en Tony, ik persoonlijk vind niet dat een nieuwe trainer moet of kan gaan voortbreien op de visie van een voorganger die niet succesvol is geweest en ook nog eens met andere spelers werkt, Ruud moet zijn eigen visie volgen en spelers gebruike naar hun beste mogelijkheden, Schmidt probeerde een soort voetbal te spelen waar hij de spelers toe wou dwingen of ze er nou aantoe waren of niet.
+1/-0