Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 ... 127 128 129 130 131 132 133 134 135 ... 167 168 169 170 171

Ee virus muteert nu eenmaal , dat is de eigenschap van een virus. Convid 19 was er al en muteerde tot omiKron. Hetgeen betekend dat hij in kracht verlies maar nog niet weg is. Over een paar jaar is het een virus door het mutatie proces heen en blijft hij als virus aanwezig.

 

+1/-0

Toch nog even over de maatregelen.
Ik zie dat Nederlanders goed luisteren. Er zijn geen koopavonden nu, winkels netjes dicht om vijf.
Met het oog op de feestdagen ben ik net de niet essentiële (maar wel nodige) cadeautjes gaan shoppen.
Het was ongekend druk!
Tja het virus wordt pas na vijf actief en men wil veel beweging proberen te verminderen en al zeker grote groepen mensen op het zelfde moment niet bij elkaar laten komen.
Deze regel is daar geknipt voor zag ik :nee :nee

Zijn die OMT leden wereldvreemd of zo?

 

+3/-0

Dat is dezelfde logica als dat we niet doordeweeks mogen trainen met ons kleine team na vijven, maar wel in het weekend competitie mogen spelen tegen wildvreemden. Zelfs hier is er na achten nog nauwelijks iemand in de supermarkt, maar ik ben mijn rustige winkeluurtjes weer kwijt. Ze zouden juist alles in de spitstijden dicht moeten gooien, of een werkendenuurtje van 2100-2200.

 

+3/-0

De zogenaamde 'experts' spreken elkaar ook al tegen:

"Alle kinderen tussen de 5 en 11 jaar zouden een vaccin tegen corona moeten kunnen krijgen. Dat zeggen zowel de Vereniging van Jeugdartsen (AJN) als verschillende kinderartsen tegen Nieuwsuur. Diverse kinderartsen wijzen op de voordelen van vaccinatie, ook bij gezonde jonge kinderen. Daarin wijken deze kinderartsen af van het standpunt van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK)."

 

+2/-0

Zelfs Fauci, uiteraard nog heel voorzichtig, laat de eerste positieve geluiden horen over de ontwikkelingen van het virus
https://twitter.com/AP/status/1467617414217093122link

Benieuwd hoe de nieuwsgaring hieromtrent bij ons zal zijn de komende tijd.

 

+1/-1

De cijfers in Zuid Afrika vallen voorlopig ook nog mee. Besmettingen zijn toegenomen, maar ziekenhuisopnames niet. Daar kan altijd een tijdsverschil tussen zitten, maar vooralsnog lijkt het de juiste richting in te gaan.

 

+2/-0

Dat zou mooi zijn, beste dames en heren. Is dat dan onze weg uit de coronacrisis, de omikron-variant?

 

+1/-0

De beurs is nu ook overtuigd dat het wel mee gaat vallen :).

 

+1/-0

En de EU beslist even dat het prikabonnementje iedere 9 maanden verlengd moet worden. Hoor hier en daar al wat mensen die twijfelen over de booster, maarja zodra de vakantie in de zomer bedreigd wordt sluit iedereen toch weer netjes aan in de rij. Well played...

 

+2/-0

Als omikron doet wat we allemaal hopen, is het de laatste booster.

Sowieso is een jaarlijkse prik te overzien. Het argument dat het een experimenteel vaccin is, is langzamerhand ook steeds minder waar.

Enige bezwaar zit 'm in dat je móét prikken om te reizen, maar volgens mij is dat altijd al zo geweest voor verre reizen met enge ziektes, en nu dan voor alle reizen. Soit.

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 08 december 2021 om 08:31:

Als omikron doet wat we allemaal hopen, is het de laatste booster.

Sowieso is een jaarlijkse prik te overzien. Het argument dat het een experimenteel vaccin is, is langzamerhand ook steeds minder waar.

Enige bezwaar zit 'm in dat je móét prikken om te reizen, maar volgens mij is dat altijd al zo geweest voor verre reizen met enge ziektes, en nu dan voor alle reizen. Soit.Geert van den Bossche denkt daar iets anders over. Inderdaad, dezelfde wetenschapper die al bijna een jaar waarschuwt voor de gevolgen van massavaccinatie.
https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/to-all-those-who-believe-omicron-is-signaling-the-transition-of-the-pandemic-into-endemicitylink

Prikken om te reizen:
- is altijd een advies geweest, nooit een MOET. Mijn gele boekje is nog nooit gecontroleerd op verre bestemmingen. Laat staat dan het een voorwaarde was om uberhaupt het vliegtuig in te komen. Dat is een fundamenteel verschil;
- was een een advies voor 'enge' ziekten. Met alles wat we nu weten kun je m.i. Covidd allang geen enge ziekte meer noemen.

Ik vind het echt ongelofelijk hoe iedere keer de kaders verschoven worden en je er dan zo makkelijk in meegaat:
- er zouden geen vaccinatiepaspoorten komen;
- er zou geen vaccinatiedrang laat staan dwang of verplichting komen;
- er zouden geen verplichte boosters komen om de vaccinatiestatus te behouden.
etc, etc,

Keer op keer worden we voorgelogen en we blijven deze waanzin maar accepteren alsof het allemaal niets voorstelt.

 

+4/-1

Helemaal met je eens. Daarnaast mag je wel meer dingen niet als reizen... Als het aan het kabinet ligt niet eens meer werken, naar school, naar de winkel etc.

Te bizar voor woorden dit. Wat ik nog erger vind is dat er nog veel mensen het er ook nog mee eens zijn ook. Schouderophalend een prikverplichting een goed idee vinden...

 

+4/-1

De vraag stellen vind ik logisch en zelfs interessant. Bryan Roy een podium geven niet zo sterk 😅. Die man is krankjorum, los van of hij soms een punt heeft.

Als vaccineren tot hartfalen leidt, zelfs al is het maar in een klein aantal gevallen, dan lijkt me dat relevante info.

Wat een vaccinatiepas betreft: bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Liberale partijen gebruiken dat soort maatregelen heus niet voor de lol, het gaat tegen hun waarden in. Ik vertrouw hierin op anderen om een juiste beslissing. Dat is niet schouderophalend, het is: ik doe mee, en hopelijk is alles dan weer z.s.m. normaal.

 

+1/-1

Te denken dat alles weer normaal wordt :D Denkt er iemand nog echt dat die QR code ooit gaat verdwijnen? Misschien om het volk eventjes wat lucht te geven in de zomer (alhoewel, om te vliegen heb je hem nodig), om daarna gewoon weer terug te keren.

 

+2/-1

Ik heb wel goeie hoop dat corona verdwijnt als dodelijke ziekte die maatregelen vereist. In dat geval zou de QR code ook verdwijnen.

 

+3/-1

Ik denk dat de QR code niet meer echt verdwijnt en in de toekomst breder ingezet gaat worden. Las laatst al artikelen met proefballonnetjes voor persoonlijke CO2 budgetten om het klimaat te 'redden'. Al hoop ik dat dit bij een complottheorie blijft ;)

 

+3/-1

Geen euro extra voor de ‘helden van de zorg’ maar gelukkig heeft ons geweldige kabinet wel nog wat geld op de plank liggen voor een doek met wat verf…

https://nos.nl/artikel/2408714-familie-rothschild-akkoord-topstuk-rembrandt-naar-nederlandlink

 

+2/-0

Het budget van de zorg gaat van 86 naar 93 miljard in 2022, dus net wat meer dan een Euro extra. Dat doek is een investering die flink waardevast is en daar is flink voor gespaard. Dat is niet zomaar weggegooid geld.

 

+1/-0

Mij is verteld, en nee ik weet er zelf niets van, is dat ze in Saudi Arabië al zo'n app hebben waarin echt alles staat. Je schijnt er zelfs op te kunnen zien waar je vrouw is. Dus het heeft ook zijn voordelen. ;)

 

+2/-0

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 ... 127 128 129 130 131 132 133 134 135 ... 167 168 169 170 171

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona