Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is open en bestaat uit 35 pagina's: 1 2 3 4 ... 31 32 33 34 35

Vakantie is zo goed als voorbij en oa Spanje moet op code oranje. Corona is en blijft een moeilijk dingetje om goede eenduidige grip op te houden.
ik zag dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=274BQL6KtYg&feature=youtu.belink . Is het echt of een ook fake nieuws. Voor mij wordt het allemaal steeds onduidelijker.

 

+1/-2

Deze dokter heeft een eigen kliniek en is gespecialiseerd in het spijsverteringsysteem en spijsverteringsziektes (geen viroloog dus). Hij schrijft schijnbaar ook boeken, waarbij hij zijn laatste boek na 3 minuten ook in beeld houdt tijdens het interview. Dus even flink heibel maken tijdens het interview en hop, je hebt weer gratis reclame voor je boek. :verlegen

Het boek gaat schijnbaar over zijn ervaringen toen hij heeft geholpen met het behandelen van patiënten tijdens de eerste golf. Verder gelooft hij dat Covid-19 in een lab is gecreëerd als "sociaal experiment" door de boze krachten van deze planeet.

Dit soort figuren passen dan ook perfect in het straatje van een YouTube-kanaal dat onzin verspreid over 5G (een uur onbeschermd in de zon lopen is nog schadelijker), de WHO beschuldigd van misdaden tegen de mensheid en ruimte geeft voor anti-vaccinatie propaganda.

De amateuristische productie van de video, de titel, intro en wijze van ondertitelen geven het verder ook niet meer geloofwaardigheid.

Dat neemt overigens niet weg dat de media inderdaad kan overdrijven, maar bevestigd ook weer dat je ochtendnieuwsprogramma's niet serieus moet nemen als serieuze nieuwsmedia.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 25 augustus 2020, 16:41:00.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

mar88vdv schreef op 25 augustus 2020 om 15:54:


De amateuristische productie van de video, de titel, intro en wijze van ondertitelen geven het verder ook niet meer geloofwaardigheid.
Ben het geheel met je eens.
En is het dan niet verontrustend hoeveel keer deze video positief is beoordeeld en hoe weinig keer negatief?

 

+1/-0

De piek van 7 opnames van 14 augustus lijkt voorlopig de hoogste piek te zijn van de "tweede golf". Dat is dus een goed teken, hoewel incidenten veel invloed hebben op zulke kleine getallen. In ieder geval is er totaal geen steigende trend zichtbaar, laat staan explosief.

 

+1/-0

Dit viel me op de live blig van het AD vandaag:

Er is tot nu toe geen bewijs dat bezoekers van een evenement in de buitenlucht kans lopen om besmet te raken met het coronavirus. Een besmetting oplopen bij een binnenevenement is een reëel risico. Maar met aanvullende maatregelen zoals een goede ventilatie is dat risico voor een gezonde bezoeker die jonger is dan 65 jaar niet groter dan het risico dat hij om het leven komt bij 11 kilometer motorrijden, 44 kilometer fietsen, 480 kilometer autorijden of een vlucht van Amsterdam naar Bali.

Dat concludeert Crisislab, een onderzoeksinstituut op het terrein van veiligheid en crisisbeheersing. Het instituut ondersteunt de leerstoel Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Crisislab heeft in ruim vijfhonderd wetenschappelijke publicaties uit de hele wereld geen bewijs kunnen vinden voor het in Nederland gehanteerde verbod op grote evenementen.

 

+3/-0

Eris geen vergelijkbaar besmetting effect met 11km moterrijden, en daar aan gepaard, geen risico van exponentiele groei.

Conclusies trekken op basis van dit soort vergelijkingen is daarom best lastig (behalve dat je moet blijven oppassen met moterrijden).

 

+1/-1

Ja, die vergelijkingen snap ik ook niet, maar het geringe gevaar van besmetingen in de buitenlucht geloof ik wel.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 35 pagina's: 1 2 3 4 ... 31 32 33 34 35

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona