Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Historie » Roger Schmidt

Deze normale topic is open en bestaat uit 65 pagina's: 1 2 3 4 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 61 62 63 64 65

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 10 december 2021 om 11:22:

Toch vreemd om na de goede wedstrijd tegen Utrecht de opstelling te wijzigen als iedereen gewoon fit is. Als je dan Vinicius met Götze vervangt, dan kom je flink massa voorin tekort. Dat ondanks dat Vinicius technisch matig is.De vraag die ik hierbij heb, is of die wedstrijd tegen Utrecht nou wel zo goed was? Tot aan de 1-1 zat PSV totaal niet in de wedstrijd en was de voorsprong van Utrecht verdiend. Vervolgens gaan Van der Hoorn en de keeper in de fout bij de 1-1 van Gakpo en krijgen we ook de 2-1 cadeau van de keeper. Na rust scoor je snel 3-1 en is de wedstrijd gespeeld. In mijn ogen doordat Utrecht heel matig was en niet omdat wij zo goed waren dat onze goals onvermijdelijk waren.

Dan merk je dat Real Sociedad toch een heel andere tegenstander is. Spaanse subtop ipv Nederlandse subtop. Ze geven geen goals weg, zijn rustig, technisch vaardig en hebben gewoon afgewacht tot we in het mes liepen. Dat Roger met zijn beste spelers wilt spelen, dat snap ik wel. En Roger heeft ook wel door dat Vinicius niet de fijnbesnaarde spits is die de Eindhovense harten gaat veroveren. Ik begrijp dat hij er dan voor kiest om te schuiven met Gakpo.


open/sluit de onderstaande quote:

Guppie schreef op 10 december 2021 om 09:02:
Kortom, alles op alles zetten om Gakpo en Madueke nog een seizoen te houden en wat mij betreft spelers als Bruma, Guti, Mauro, Boscagli, Vinicius, Zahavi en Thomas doorselecteren, voor een domme kracht als Sangare proberen te cashen nu hij 'hot' is en dan op zoek naar een paar sterkhouders.Tja...Bruma, Guti en Zahavi zijn allemaal gehaald met het idee dat ze direct sterkhouders zouden zijn in ons elftal. Heeft toch wat anders uitgepakt. Dit seizoen werden Ramalho, Pröpper en Van Ginkel als directe versterking gehaald. Er is er maar één van die drie die daadwerkelijk een versterking is gebleken. Madueke heeft weliswaar talent, maar heeft nog nooit over een langere periode aangetoond daadwerkelijk een sterkhouder te zijn. Zelfs Gakpo vind ik minder goed dan de meeste mensen op dit forum lijken te vinden.

Punt is dat je nooit weet hoe dingen uit gaan pakken. Als je PSG, Real Madrid of straks Newcastle United bent, dan kun je spelers kopen waarvan je (bijna) zeker weet dat ze je sterker gaan maken. Bij PSV ben je in je visvijver altijd een hoop spelers zitten die uiteindelijk niet uit de verf gaan komen. Kijk naar zo'n Joey Veerman - ik durf er mijn hand niet voor in het vuur te steken dat hij het bij ons of bij Feyenoord goed zou doen.

Dus, allerlei spelers in de uitverkoop doen en een paar sterkhouders halen, vind ik wel heel makkelijk gezegd.

Los daarvan: als ik PSV was, zou ik eens kijken of Marcel Brands wellicht interesse heeft om weer terug te keren als TD. Een goed beleid begint in mijn ogen bij een sterke TD en ook dat mist PSV sinds zijn vertrek naar Everton.

 

+1/-0

Ik denk dat je kunt kijken of Brands als vervanger van Gerbrands wil komen. Dan kan hij JdJ weer ondersteunen.

 

+1/-0

Gerbrands lijkt mij niet echt het / een probleem. Als PSV het ergens heeft laten liggen over de laatste jaren is het de scouting + allicht matig rendement op de meeste niet top spelers. Ajax krijgt vrij structureel nog redelijke / mooie bedragen op spelers die daar mislukken terwijl PSV voor meer dan modale krachten zoals bijv. Pereiro en Zoet vrijwel niets kreeg.

 

+1/-0

Ik vind de reactie van Schmidt over de kans die Vertessen had en hem wel verzilverde heel juist. Bij een 80% kans moet je inderdaad afgeven aan je ploeggenoot als die hem 100% zeker kan afmaken. Hiermee maakt Schmidt heel duidelijk dat PSV als team moet spelen en verwacht hij heel erg veel van zijn ploeg want dit moet je leren om een completere voetballer te worden. Over Gakpo zijn positie vind ik ook helder.
Wat mij betreft zijn dit de dingen die ik een trainer van PSV wil horen zeggen. Dit mag Schmidt vaker van mij doen. Echter denk ik dat zijn visie nog steeds te moeilijk uit te voeren is door de selectie van PSV. Ik mis eigenlijk 3 spelers in deze selectie en dat zijn een leider van een keeper, een echte spelmaker en een afmaker voorin.

 

+3/-0

Gisteren was het een wedstrijd die uitstekend een samenvatting geeft van de eerste seizoenshelft;

- Ongelukkige blessure 'bepalende' speler
- Spierblessure bij een aanvaller
- Zo veel mogelijk door het centrum spelen terwijl er juist aan de zijkant ruimte ligt
- Scorende invallers
- Elke week weer een andere uitblinker
- Veel opgelegde kansen niet benutten
- Keeper die tegen ons weer één van zijn beste wedstrijden speelt
- Sangaré de baas op het veld
- Spits die niet makkelijk scoort
- Weer niet de 0 gehouden
- Eerste de beste bal vliegt erin bij ons
- Weer een fout van Drommel
- Weer gewonnen tegen de kleintjes

Alle problemen die we dit jaar gehad hebben kwamen gisteren in 1 wedstrijd aan bod. Gelukkig was het verschil zo groot dat we zeer terecht op 4-0 kwamen en dan kun je er eigenlijk niets van zeggen. En dat te bedenken met Mwnene, Mauro, Guti, Doan en Bruma in de basis. Wie had dat gedacht voor pakweg Benfica uit? En als ze dan nog de minste zijn zou het nog te snappen zijn maar Mwene en Mauro uitstekend, Guti en Doan enorm belangrijk voor het team en het tempo (eruit halen). En dan komt Vertessen erin en die schiet dan weer 2 ballen erin.

Dat hij Gakpo in de spits zet vind ik niet perse verstandig in dit soort wedstrijden maar ik vond zijn uitleg wel heel goed. Van mij mag hij het straks tegen Tel Aviv wel proberen als spits maar even niet in die wedstrijden waar 2 bussen voor de deur staan en puntverlies funest kan zijn voor de titel. Dat hij hem dan weer naar rechts haalt en Vinicius in brengt vond ik ook niet logisch maar gelukkig duurde dat maar 1 minuut en toen mocht Gakpo weer vanaf links en daar is hij gewoon Europese top.

Dit weekend zegt Roger dat hij niet perse veel verwaccht van de aankomende transferperiode en ik denk dat het ook niet het moment is om hele gekke dingen te doen. PSV heeft ooit met van Ginkel en Rodriguez 2 spelers gehuurd die echt een geweldige impact hadden maar ik zie dat niet gebeuren zolang er niemand weg gaat. Er is namelijk geen schaarste aan kwantiteit maar aan absolute top kwaliteit. Gisteren hadden we een bank met Mvogo, Teze, Obispo, Max, van Ginkel, Vertessen, Vinicius en Romero en dan waren Pröpper en Zahavi er nog niet eens bij. We kunnen bijna 2 complete teams opstellen waarbij je inmiddels kunt afvragen of het verschil in kwaliteit nog wel zo groot is. Sterker nog, als je 1 a 2 spelers zou kunnen halen die kwaliteit toevoegen dan is het nog maar de vraag of dat zoveel impact heeft als je basis (die je niet gaat vervangen) niet zoveel beter kan dan dat ze nu kunnen.

Ik geloof dat als wij niet langer de beste spelers opstellen maar het beste team dat we nog kunnen groeien dit jaar. Het zou kunnen dat het met Mauro, Mwene, Doan, Guti en Vinicius is en dat zijn zeker niet de beste spelers die we hebben. Het zijn ook allemaal spelers die geen waarde gaan vertegenwoordigen in de komende transferperiodes. Met Mwene en Doan hebben we op rechts eigenlijk best wel controle omdat het allemaal op veilig is terwijl Doan daarnaast in staat is om iets te creëeren. Mauro brengt iets wat Max niet heeft wat ik ook niet echt kan benoemen maar het voelt alsof het beter loopt op links. Defensief is hij nog niet echt getest overigens. Guti is echt geen topspeler maar juist doordat hij veel op safe speelt en het tempo eruit haalt krijg je automatisch niet dat Rosario-Sangaré pingpong casinovoetbal. Vinicius die staat daar in de punt waardoor de rest best wel goed uit de verf komt. Hij hoeft ze straks maar in 1 a 2 wedstrijden wel te maken en dan is ie koning. Ik zou dit team proberen verder te ontwikkelen en dan heb je met een fitte Pröpper/Van Ginkel en een brede keuze aan aanvallende kwaliteiten vanaf de bank met Madueke Vertessen en Bruma/Romero toch ook genoeg smaakjes. Verdedigend met Teze Obispo en Max is ook niet bepaald onvoldoende.

Vraag me af of Schmidt dit ook zo ziet.

 

+2/-0

Je ziet nu ineens waartoe bepaalde spelers in staat zijn wat er eerder, om wat voor reden dan ook, niet uitkwam.
Doan lijkt het niveau prima aan te kunnen en Guti is een prima slot op de deur mét een prima pass naar voren en Mauro jr is ineens de beste linksback in de selectie.

Wat mij betreft is het na komende wedstrijd wel klaar met het geexperimenteer met Gakpo in de spits. Het werkt tot op heden echt totaal niet en na de winterstop heeft hij 3 centrumspitsen tot zijn beschikking. Jammer voor Bruma dat er dan geen basisplek voor hem is, maar met Gakpo op links speelt PSV simpelweg een stuk beter.

 

+1/-0

Ik vond het gisteren ook een exemplarische wedstrijd, goed verwoord Tinus.

Uiteindelijk was het kwaliteitsverschil tussen PSV en RKC ontzettend groot. Maar waardoor winnen we? Drie fantastische goals en een penalty. Als Vertessen ze wat minder lekker raakt, dan maak je het jezelf, net als eerder tegen Willem 2, Heerenveen en ook NEC toch weer heel moeilijk.

Wat ik ook wel interessant vond om te zien, is dat RKC in de eerste helft helemaal geen voetballende intentie heeft getoond. Echt 0,0. Na de 0-1 proberen ze dat in de 2e helft wat meer, en levert het ze ook wat kansjes op. Maar daar staat tegenover dat PSV echt minstens 6x had moeten scoren die 2e helft. Als je als klein team probeert te voetballen tegen PSV, dan geef je zoveel ruimte weg dat je eigenlijk kansloos bent. Die conclusie is in mijn ogen het failliet van de eredivisie, want zo'n eerste helft heeft eigenlijk nog minder amusementswaarde dan de 26e herhaling van Rail Away. En het is niet de eerste keer dat een tegenstander 0 intentie heeft om te voetballen.

Anyway, Schmidt lijkt het nu aardig te hebben staan. Mwene en Mauro doen het heel leuk, in ieder geval zolang ze niet hoeven te verdedigen. Toen Max er gisteren in kwam, gaven we direct meer kansen weg. Guti & Sangaré is een prima blok op het middenveld. Ik heb Van Ginkel en Pröpper nog niet gemist. Vertessen en Doan draaien over het algemeen prima mee. Ik snap eigenlijk niet zo goed dat Bruma hoger in de pikorde lijkt te staan.

Het enige wat ik niet snap, is dat een jongen als Maxi Romero gisteren geen speeltijd krijgt. Ik heb inmiddels voldoende van Vinicius gezien om te concluderen dat hij er echt weinig van kan. Overigens vind ik hem ondanks dat wel nog altijd een betere optie als Zahavi, want hij doet in de spits wel meer wat we nodig hebben. Maar het oogt zo onbeholpen, hij speelt ballen te ver voor zich uit, alles springt van zijn voet. Toch had hij moeten scoren, want natuurlijk had Vertessen hem moeten aanspelen. Anyway, ik zou graag wat meer zien van Maxi, en nu hij fit is, moeten we er misschien van profiteren!

 

+1/-0

Odgaard had al drie schoten van dichtbij voordat hij scoorde. Daarvan werden er twee op goal en een voorlangs geschoten, dus niet de eerste die er in vliegt.

Qua keeper is het misschien sowieso verstandig om er iemand bij te halen voor ee breedte en om alvast te wennen voor volgend seizoen, als Mvogo is waarschijnlijk niet meer bij is.

 

+1/-0

Roger schijnt erg tevreden zijn over zijn selectie en ziet het niet snel gebeuren dat er jongens bij komen. Als er geen kwaliteit bij komt met name voorin ga je gewoon tekort komen. We hebben in alle wedstrijden gezien waarin je speelt tegen ploegen met kwaliteit dat wij die tekort komen. Dit PSV is okee maar mist absoluut nog een klasbak voorin. De enige met kwaliteit voorin zijn Cody en Noni beide zullen niet de gehele 2de seizoenshelft fit en in vorm zijn. Tegen behoorlijk wat ploegen red je het met de Bruma’s , Vini’s , Doan’s enzo maar mensen vergeten al gauw toen de tegenstanders sterker werden dat het zo ongelofelijk pijn en triest was/deed.
Ben ervan overtuigd hoe pijnlijk en jammer het ook is dat na de wedstrijd in Arnhem die hele hosanna stemming is omgeslagen omdat je er dan heel anders zal voor staan. Dat dan overduidelijk is geworden dat je voorin klasse mist en dat zal je de kop gaan kosten. Hoop echt dat ze een keer ballen tonen en met een aankoop zullen komen om ook te laten zien dat wij als PSV met een kwaliteitimpuls echt gaan meedoen. Anders zal de wereld er na de wedstrijd in Arnhem heel anders uitzien.

 

+1/-0

Ik zou de teksten van Schmidt verwachten als ze uit de mond van De Jong zouden komen. En ik ben het er ook mee eens. De selectie is kwantitatief gezien breed genoeg. Voordat je gaat kopen zul je eerst iets moeten verkopen.

 

+2/-0

Precies dat en met 44 goals kun je niet zeggen dat we niet genoeg scorend vermogen hebben. Een Doan scoort ook bij AZ, Vertessen uit bij Ajax en uit bij AZ en Gakpo schiet ze er Europees ook in.

Gakpo 9 doelpunten
Vertessen 8 doelpunten
Zahavi 8 doelpunten
Bruma 7 doelpunten
Madueke 6 doelpunten
Götze 5 goals
Vinicius 5 goals
Doan 5 goals

Dan heb je ook nog de verdediging + Sangaré van Ginkel en Pröpper goed voor nog eens 14 goals. Alleen Inter Liverpool Bayern en Ajax hebben in de top 5 grootste compeities meer gescoord. En ook Europees heeft PSV echt hoge aantallen qua treffers voor.

Hoe kun je dan zeggen dat er aanvallend er wat bij moet? Er moet eerst doorgeselecteerd worden voordat er nieuwe aankopen gedaan worden want er zijn geen openstaande vacatures nu. Sterker nog, de selectie lijkt nog beter/breder dan die van Ajax te zijn.

 

+3/-0

Aardige man ,maar voegt tactisch weinig toe. Laat PSV al anderhalf jaar onherkenbaar spelen. Zit geen enkele lijn in het spel van PSV.
Nagenoeg alle "grote" wedstrijden gaan verloren en uiteindelijk word je daar als trainer op afgerekend.
Alleen een goede Europese campagne (minstens laatste 8) samen met een tweede plaats in de competitie is genoeg voor een verlenging.
Dan laat ik de beker nog buiten beschouwing.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Zaka-Psv schreef op 20 december 2021 om 15:24:

Roger schijnt erg tevreden zijn over zijn selectie en ziet het niet snel gebeuren dat er jongens bij komen. Als er geen kwaliteit bij komt met name voorin ga je gewoon tekort komen. We hebben in alle wedstrijden gezien waarin je speelt tegen ploegen met kwaliteit dat wij die tekort komen. Dit PSV is okee maar mist absoluut nog een klasbak voorin. De enige met kwaliteit voorin zijn Cody en Noni beide zullen niet de gehele 2de seizoenshelft fit en in vorm zijn. Tegen behoorlijk wat ploegen red je het met de Bruma’s , Vini’s , Doan’s enzo maar mensen vergeten al gauw toen de tegenstanders sterker werden dat het zo ongelofelijk pijn en triest was/deed.
Ben ervan overtuigd hoe pijnlijk en jammer het ook is dat na de wedstrijd in Arnhem die hele hosanna stemming is omgeslagen omdat je er dan heel anders zal voor staan. Dat dan overduidelijk is geworden dat je voorin klasse mist en dat zal je de kop gaan kosten. Hoop echt dat ze een keer ballen tonen en met een aankoop zullen komen om ook te laten zien dat wij als PSV met een kwaliteitimpuls echt gaan meedoen. Anders zal de wereld er na de wedstrijd in Arnhem heel anders uitzien.
Schrik hebben voor Vitesse omdat je kwaliteit voorin tekort zou komen, wat een onzin.

PSV moet met deze selectie en begroting iedere tegenstander, op Ajax na, gewoon makkelijk kunnen pakken in de eredivisie. Dat onze trainer er een zooitje van maakt en we iedere wedstrijd moeten billenknijpen ligt echt niet aan de (kwaliteit van de) selectie maar aan zwakke keuzes op het gebied van tactiek, spelsysteem en wisselbeleid.....

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

lindsaywilson schreef op 27 januari 2022 om 07:55:

open/sluit de onderstaande quote:

Zaka-Psv schreef op 20 december 2021 om 15:24:

Roger schijnt erg tevreden zijn over zijn selectie en ziet het niet snel gebeuren dat er jongens bij komen. Als er geen kwaliteit bij komt met name voorin ga je gewoon tekort komen. We hebben in alle wedstrijden gezien waarin je speelt tegen ploegen met kwaliteit dat wij die tekort komen. Dit PSV is okee maar mist absoluut nog een klasbak voorin. De enige met kwaliteit voorin zijn Cody en Noni beide zullen niet de gehele 2de seizoenshelft fit en in vorm zijn. Tegen behoorlijk wat ploegen red je het met de Bruma’s , Vini’s , Doan’s enzo maar mensen vergeten al gauw toen de tegenstanders sterker werden dat het zo ongelofelijk pijn en triest was/deed.
Ben ervan overtuigd hoe pijnlijk en jammer het ook is dat na de wedstrijd in Arnhem die hele hosanna stemming is omgeslagen omdat je er dan heel anders zal voor staan. Dat dan overduidelijk is geworden dat je voorin klasse mist en dat zal je de kop gaan kosten. Hoop echt dat ze een keer ballen tonen en met een aankoop zullen komen om ook te laten zien dat wij als PSV met een kwaliteitimpuls echt gaan meedoen. Anders zal de wereld er na de wedstrijd in Arnhem heel anders uitzien.
Schrik hebben voor Vitesse omdat je kwaliteit voorin tekort zou komen, wat een onzin.

PSV moet met deze selectie en begroting iedere tegenstander, op Ajax na, gewoon makkelijk kunnen pakken in de eredivisie. Dat onze trainer er een zooitje van maakt en we iedere wedstrijd moeten billenknijpen ligt echt niet aan de (kwaliteit van de) selectie maar aan zwakke keuzes op het gebied van tactiek, spelsysteem en wisselbeleid.....
Welke spelers zou Arne Slot er perse bij willen van ons ? Gakpo , Sangare en Madueke ? Zegt al genoeg grote vriend we hebben een zwakke selectie die door pannenkoeken is samen gesteld.
Je ziet toch belangrijk een goede TD is bij de concurrenten. Kijk eens wat Arnesen in die korte tijd voor elkaar heeft gekregen.
Als de club echt weer naar de top wil zal de TD eruit moeten en de scouting flink onder de schop moeten worden genomen. Leuk en aardig jongens van de club technische functies te geven maar lange Jan en John zijn slapzakken eerste klas.
Tuurlijk heb ik me twijfels over Schimdt maar heeft wel degelijk een punt dat hij wilt dat er meer geïnvesteerd word in kwaliteit.
Door creatief te zijn en durf te tonen zijn we club geworden die we zijn. Afgelopen seizoen voor ruim 50 miljoen binnen gehaald blijf lekker op dat geld zitten en je zorgt zelf voor dat het gat groter word.
Wij hebben er zelf voor gezorgd dat Ajax sportief is weg gelopen en Feyenoord ons in de nek hijgt.

 

+1/-3

Nou, vertel dan wat Arnesen in korte tijd voor elkaar heeft gekregen.

De enige aankoop uit zijn eerste anderhalf jaar die een succes is/was is Linssen. En dan niet omdat Arnesen hem wilde halen, maar omdat Advocaat hem per se wilde hebben en Arnesen uiteindelijk overstag is gegaan. Hij heeft daarin verder bijna 10 miljoen euro betaald voor Bozenik, Antonucci, Teixeira, Diemers en Conteh.

Dan kom je op de aankopen van dit seizoen, waarvan de meesten een schot in de roos zijn. Ze komen echter vrijwel allemaal uit de koker van Slot/AZ. Die Amerikaan komt uit het netwerk van hun nieuwe algemeen directeur. Alleen Nelson en die keeper komen via Arnesen. En laten die twee er nu net werkelijk geen klote van kunnen. Bij PSV is het verwijt dat alle aankopen uit het netwerk van Schmidt komen en dat je de club daarmee gegijzeld wordt. Bij Feyenoord gebeurt precies hetzelfde, maar dan is het opeens een goede TD? :huh

 

+5/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Zaka-Psv schreef op 27 januari 2022 om 11:50:

open/sluit de onderstaande quote:

lindsaywilson schreef op 27 januari 2022 om 07:55:

open/sluit de onderstaande quote:

Zaka-Psv schreef op 20 december 2021 om 15:24:

Roger schijnt erg tevreden zijn over zijn selectie en ziet het niet snel gebeuren dat er jongens bij komen. Als er geen kwaliteit bij komt met name voorin ga je gewoon tekort komen. We hebben in alle wedstrijden gezien waarin je speelt tegen ploegen met kwaliteit dat wij die tekort komen. Dit PSV is okee maar mist absoluut nog een klasbak voorin. De enige met kwaliteit voorin zijn Cody en Noni beide zullen niet de gehele 2de seizoenshelft fit en in vorm zijn. Tegen behoorlijk wat ploegen red je het met de Bruma’s , Vini’s , Doan’s enzo maar mensen vergeten al gauw toen de tegenstanders sterker werden dat het zo ongelofelijk pijn en triest was/deed.
Ben ervan overtuigd hoe pijnlijk en jammer het ook is dat na de wedstrijd in Arnhem die hele hosanna stemming is omgeslagen omdat je er dan heel anders zal voor staan. Dat dan overduidelijk is geworden dat je voorin klasse mist en dat zal je de kop gaan kosten. Hoop echt dat ze een keer ballen tonen en met een aankoop zullen komen om ook te laten zien dat wij als PSV met een kwaliteitimpuls echt gaan meedoen. Anders zal de wereld er na de wedstrijd in Arnhem heel anders uitzien.
Schrik hebben voor Vitesse omdat je kwaliteit voorin tekort zou komen, wat een onzin.

PSV moet met deze selectie en begroting iedere tegenstander, op Ajax na, gewoon makkelijk kunnen pakken in de eredivisie. Dat onze trainer er een zooitje van maakt en we iedere wedstrijd moeten billenknijpen ligt echt niet aan de (kwaliteit van de) selectie maar aan zwakke keuzes op het gebied van tactiek, spelsysteem en wisselbeleid.....
Welke spelers zou Arne Slot er perse bij willen van ons ? Gakpo , Sangare en Madueke ? Zegt al genoeg grote vriend we hebben een zwakke selectie die door pannenkoeken is samen gesteld.
Je ziet toch belangrijk een goede TD is bij de concurrenten. Kijk eens wat Arnesen in die korte tijd voor elkaar heeft gekregen.
Als de club echt weer naar de top wil zal de TD eruit moeten en de scouting flink onder de schop moeten worden genomen. Leuk en aardig jongens van de club technische functies te geven maar lange Jan en John zijn slapzakken eerste klas.
Tuurlijk heb ik me twijfels over Schimdt maar heeft wel degelijk een punt dat hij wilt dat er meer geïnvesteerd word in kwaliteit.
Door creatief te zijn en durf te tonen zijn we club geworden die we zijn. Afgelopen seizoen voor ruim 50 miljoen binnen gehaald blijf lekker op dat geld zitten en je zorgt zelf voor dat het gat groter word.
Wij hebben er zelf voor gezorgd dat Ajax sportief is weg gelopen en Feyenoord ons in de nek hijgt.Ik denk ook dat zelfs Guti nog een upgrade is tov Hendrix, laat staan dat hij ook over een Gotze zou kunnen beschikken. Doan is op rechts ook een klasse beter dan Jahanbakhsh, zelfs Vertessen lijkt me nog beter. Ik denk dat je de selectie van Feyenoord overschat en die van PSV onderschat. Anders kan ik ook niet verklaren waarom die fantastische selectie van Feyenoord 'gewoon' 4 punten achter PSV staat, of vind je Slot dan een pannekoek eersteklas dat hij er niet meer uit haalt?

 

+4/-0

We gaan toch niet PSV en Feyenoord vergelijken? Feyenoord vist al jaren structureel uit een andere vijver dan PSV. Vrijwel iedere speler die Feyenoord koopt is niet goed genoeg voor PSV. Dessers, Hendrix, Diemers, Linssen, dat is toch niet het niveau dat wij nastreven? Met Veerman, Ramalho, Pröpper, Van Ginkel, Max, Sangaré, Götze, Van Ginkel mag je heus wel zeggen dat wij uit een hele andere vijver vissen.

Dat Feyenoord uitermate goed presteert met het beschikbare materiaal en een aantal van de PSV'ers die ik noem bij lange na hun niveau niet halen is een ander verhaal. Uiteindelijk denk ik dat Slot wel 10 spelers van PSV zou willen hebben.

open/sluit de onderstaande quote:

lindsaywilson schreef op 27 januari 2022 om 07:55:

PSV moet met deze selectie en begroting iedere tegenstander, op Ajax na, gewoon makkelijk kunnen pakken in de eredivisie. Dat onze trainer er een zooitje van maakt en we iedere wedstrijd moeten billenknijpen ligt echt niet aan de (kwaliteit van de) selectie maar aan zwakke keuzes op het gebied van tactiek, spelsysteem en wisselbeleid.....


Dit dus.

 

+4/-0

Ik ben het daar echt mee oneens maar het heeft niet zoveel zin om een welles nietes discussie te voeren. PSV heeft 4x verloren en 1x gelijk gespeeld en van die 5x puntverlies vind ik er 0 te wijten aan tactische keuzes. Tegen dit Ajax, met de spelers die er niet bij waren en de verhoudingen ben ik blij dat we het op een andere manier hadden geprobeerd.

Wat iemand hierboven over Arnesen zegt ben ik wel 100% eens. Maar hij heeft ook geen budget om goede spelers te halen. Ik durf voorzichtig Veerman wel een goede aankoop te noemen en dat was het voor Feyenoord ook geweest als Pröpper niet was gestopt. Bazoer zou ook een uitstekende aankoop zijn geweest.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 27 januari 2022 om 17:27:

Ik ben het daar echt mee oneens maar het heeft niet zoveel zin om een welles nietes discussie te voeren. PSV heeft 4x verloren en 1x gelijk gespeeld en van die 5x puntverlies vind ik er 0 te wijten aan tactische keuzes. Tegen dit Ajax, met de spelers die er niet bij waren en de verhoudingen ben ik blij dat we het op een andere manier hadden geprobeerd.

Wat iemand hierboven over Arnesen zegt ben ik wel 100% eens. Maar hij heeft ook geen budget om goede spelers te halen. Ik durf voorzichtig Veerman wel een goede aankoop te noemen en dat was het voor Feyenoord ook geweest als Pröpper niet was gestopt. Bazoer zou ook een uitstekende aankoop zijn geweest.Ik vind dat Schmidt na anderhalf jaar er nog steeds niet in geslaagd is een vast spelpatroon erin te rammen. Het veldspel van PSV is bedroevend. Het is gokken op een individuele bevlieging. Met dit materiaal moet PSV in staat zijn om beter voetbal op de mat te leggen. Althans dat vind ik.
En eens een "onmogelijke" wedstrijd winnen. Nagenoeg alle "grote" wedstrijden gaan verloren. Ik vind dat je meer mag verwachten van een trainer van PSV. Dat we winnen van RKC en Groningen geloof ik allemaal wel. Het gaat om de (uit) wedstrijden tegen teams als Vitesse/Utrecht/ AZ/ Feijenoord en Ajax.
Om nog maar te zwijgen van de Europese duels. Geen enkele keer een positieve uitschieter. Benfica/Monaco/Sociadad. Allemaal afgesloten met een teleurstellend resultaat. Zodra de weerstand enigszins omhoog gaat verliest deze ploeg.
Komt nog bij dat deze trainer nog steeds niet duidelijk heeft gemaakt of hij al dan niet wil blijven. Dat moet je als club zijnde niet willen.
Wat heeft de beste man PSV nu gebracht in anderhalf jaar?

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 27 januari 2022 om 17:27:

Ik ben het daar echt mee oneens maar het heeft niet zoveel zin om een welles nietes discussie te voeren. PSV heeft 4x verloren en 1x gelijk gespeeld en van die 5x puntverlies vind ik er 0 te wijten aan tactische keuzes.


Wat is dan volgens jou de reden dat we 4x verloren hebben en 1x gelijk gespeeld (als het niet aan de tactiek ligt en we kwalitatief ook geen mindere spelers hebben dan de tegenstander)?

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 65 pagina's: 1 2 3 4 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 61 62 63 64 65

PSV Forum » Historie » Roger Schmidt