Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Dit voetbal hoort niet thuis in de hoogste divisie'

29 september 2019 17:18

Mark van Bommel gaf in gesprek met Fox Sports aan blij te zijn met de winst tegen PEC Zwolle. "Het is een mooie overwinning. Drie punten, vier keer gescoord. Het zag er niet slecht uit", aldus Van Bommel. "In de eerste helft kwamen we er een paar keer doorheen en voelde je op een gegeven moment dat je een goal moest maken. Dat deden we ook. Over de hele wedstrijd denk ik dat we zelf hebben gezorgd dat Zwolle een paar mogelijkheden kreeg en het publiek er achter zou staan. Bij een aantal momenten waren we super ongeconcentreerd."

De trainer van PSV was wederom uitgesproken over het kunstgras. "We maakten twee kunstgrasgoals met die ballen die doorschoten. Nu pakt het in je voordeel uit, maar ik vind het niets", zo gaf hij aan. "Je moet ballen anders gaan trappen. Hier heb je meer kans met de binnenkant van je voet dan als je met je wreef trapt. Hij gaat dan harder en zuiverder. Op gras is dat anders. Het is gewoon onnatuurlijk dat een bal stuitert of je de bal terug speelt en de bal opeens heel snel gaat omdat hij over een stukje kunstgras gaat dat rechtop staat. Op een plat stukje remt de bal weer af. Het is heel raar en heel onnatuurlijk."

Van Bommel kreeg de opmerking dat Zwolle in 2021 of 2022 de grasmat gaat vervangen. "Het moet zo snel mogelijk", zei hij daarover. "We zijn er wel over eens dat dit geen voetbal is wat in de hoogste divisie thuis hoort."




Tags

bommel onnatuurlijk binnenkant doorschoten fox gras kunstgrasgoals ongeconcentreerd pec plat rechtop stuitert wreef zuiverder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte